כותבת את זה בשם הבן שלי שיקראת את התגובות שלכם:שדמות בחולות

אני באמת רוצה להיות רציני בקשר לתפילה, אבל כמעט כל בוקר זה מרגיש כמו מאבק – בין השעון המעורר למצפון. יש ימים שאני פשוט לא קם, ואז מרגיש אשם כל היום.
מעניין אם גם לכם זה ככה – או שזה רק אני שעדיין לא "התחבר"?

זה כולם ככהאביעד מילוא

גם אני לא תמיד מצליח להתפלל הרבה פעמים התפילה שלי חלולה וריקה ולפעמים יש לי תפילה עם  ברען וגישמעאק . תפילה היא שריר שצריך לפתח 

ממליץ לשלוח בפרוייקט משיב נפשתות"ח!
עונים שם לשאלות כאלו של בני נוער
מה גילו? (אני כנראה כבר לא נוג"ה)פתית שלג

כן גם אצלי זה ככה... וזה יכול לקרות לכל אחד כפי מדרגתו..

אנחנו יכולים וצריכים לעבוד על להעלות את הערך של התפילה שלנו בכמה רמות.

כדי לדעת שהקושי באמת מתחיל ביחס לתפילה, אתה צריך קודם כל לראות 1 שאתה באמת ישן את מספר השעות שאתה זקוק להם. 2 שאתה ישן מספיק טוב. 3 שאתה לא דורש מעצמך לקום בבהילות, אלא מתכנן בוקר רגוע, אולי אפילו עם זמן לשבת במרפסת עם כוס שוקו. 4 שאתה מתפלל במניין שאתה מרגיש בו בנוח.

אח"כ אתה יכול להתחיל ללמוד (עם חבר אם אפשר) את דיני התפילה מספר הלכה שמתאים למנהגך ושמדבר אליך,

ואז להעמיק יותר עם ספרים שמדברים על ערכה של התפילה.

החיבור יגיע עם הזמן בעז"ה.

בעניין האשמה, לא טוב להיות עם מצפון על העבר לגבי משהו שכבר לא בידך לתקן (בכל תחום). אז גם אם הבוקר לא התחיל כפי שציפית מעצמך, עדיף לך להסתכל הלאה, ולהיות שלם עם הרגע הנתון בלי קשר למה היה קודם.

"וְכָל אָדָם אֲפִלּוּ אִישׁ פָּשׁוּט, אִי אֶפְשָׁר לִהְיוֹת אִישׁ כָּשֵׁר בֶּאֱמֶת כִּי־אִם כְּשֶׁיָּכוֹל לַעֲמֹד בַּכֹּל כַּנַּ"ל. וַאֲפִלּוּ בְּיוֹם אֶחָד צָרִיךְ לְחַזֵּק אֶת עַצְמוֹ כַּמָּה פְּעָמִים וּלְהַתְחִיל בְּכָל פַּעַם מֵחָדָשׁ כַּנַּ"ל עַד אֲשֶׁר יִזְכֶּה בִּרְבוֹת הַיָּמִים לֵילֵךְ בְּדַרְכֵי ה' כְּסֵדֶר אָמֵן." (שיחות הר"ן מח)

חוץ מזה, ממליץ מאוד לקרוא את הספר "ועמך כולם צדיקים" של הרב אלישע ינון. 

הנושא שהזכרת הוא לא הנושא של הספר, אבל אני חושב שהוא נותן כלים טובים להתמודד עם התחושות שהעלית.

סליחה אם ציפית לתגובות יותר נעוריות

תגובה ממש יפה ומחזקת. תודה על העצות המועילות לכולאוריןאחרונה
לכולם קשה. לאף אחד אין "חיבור" לכל החיים.חסום לשעבר

בתכל'ס, יש גם בעיה להתחבר לתפילה, בגלל שהרבה פעמים זה מרגיש איזשהו טקסט שיש למלמל, לגמור ולצאת ידי חובה. מרגיש כמו נטל, לא כמו דבר רצוי. לא מובן כל כך.

כשאנחנו מתפללים, אנחנו אמורים לדבר עם ה', עם המלך. לא מספיק לעצום עיניים חזק ולהתנדנד כמו בלונה פארק. אנחנו צריכים לכוון בתפילה. מה זאת אומרת לכוון? השו"ע כותב "יכוון בפירוש המילות". אבל מה זה אומר? להבין מה אני קורא? לשמור ולתייק לשימוש מאוחר יותר, שה' הוא אל גדול ונורא, קדוש, רופא חולים?

הכוונה האמורה היא לא הבנת הנקרא. הכוונה היא שתתכוון במה שאתה קורא. אתה כרגע מדבר עם ה'. תעשה את זה עם עיניים עצומות, פקוחות, בהתנדנדות מצד לצד או קדימה, זה לא משנה.

מה שמשנה זה שאתה תתכוון במה שאתה מוציא מהפה. אתה לא סתם "מדבר". אתה "מתפלל".

הכוונה היא פרספקטיבה שונה לחלוטין על התפילה, זה לא טקסט בלתי ברור, זה לא מנהג פגאני למלמל טקסטים עתיקים, זו שיחה עם האלהים.

אתה מברך אותו ומשבח אותו על מעלותיו ומעשיו. ואתה מבקש ממנו, את בקשותיך.

לא תמיד קל לברך אותו. לא תמיד קל לשבח אותו. לא תמיד קל לדבר איתו.

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך