אני באמת רוצה להיות רציני בקשר לתפילה, אבל כמעט כל בוקר זה מרגיש כמו מאבק – בין השעון המעורר למצפון. יש ימים שאני פשוט לא קם, ואז מרגיש אשם כל היום.
מעניין אם גם לכם זה ככה – או שזה רק אני שעדיין לא "התחבר"?
אני באמת רוצה להיות רציני בקשר לתפילה, אבל כמעט כל בוקר זה מרגיש כמו מאבק – בין השעון המעורר למצפון. יש ימים שאני פשוט לא קם, ואז מרגיש אשם כל היום.
מעניין אם גם לכם זה ככה – או שזה רק אני שעדיין לא "התחבר"?
גם אני לא תמיד מצליח להתפלל הרבה פעמים התפילה שלי חלולה וריקה ולפעמים יש לי תפילה עם ברען וגישמעאק . תפילה היא שריר שצריך לפתח
כן גם אצלי זה ככה... וזה יכול לקרות לכל אחד כפי מדרגתו..
אנחנו יכולים וצריכים לעבוד על להעלות את הערך של התפילה שלנו בכמה רמות.
כדי לדעת שהקושי באמת מתחיל ביחס לתפילה, אתה צריך קודם כל לראות 1 שאתה באמת ישן את מספר השעות שאתה זקוק להם. 2 שאתה ישן מספיק טוב. 3 שאתה לא דורש מעצמך לקום בבהילות, אלא מתכנן בוקר רגוע, אולי אפילו עם זמן לשבת במרפסת עם כוס שוקו. 4 שאתה מתפלל במניין שאתה מרגיש בו בנוח.
אח"כ אתה יכול להתחיל ללמוד (עם חבר אם אפשר) את דיני התפילה מספר הלכה שמתאים למנהגך ושמדבר אליך,
ואז להעמיק יותר עם ספרים שמדברים על ערכה של התפילה.
החיבור יגיע עם הזמן בעז"ה.
בעניין האשמה, לא טוב להיות עם מצפון על העבר לגבי משהו שכבר לא בידך לתקן (בכל תחום). אז גם אם הבוקר לא התחיל כפי שציפית מעצמך, עדיף לך להסתכל הלאה, ולהיות שלם עם הרגע הנתון בלי קשר למה היה קודם.
"וְכָל אָדָם אֲפִלּוּ אִישׁ פָּשׁוּט, אִי אֶפְשָׁר לִהְיוֹת אִישׁ כָּשֵׁר בֶּאֱמֶת כִּי־אִם כְּשֶׁיָּכוֹל לַעֲמֹד בַּכֹּל כַּנַּ"ל. וַאֲפִלּוּ בְּיוֹם אֶחָד צָרִיךְ לְחַזֵּק אֶת עַצְמוֹ כַּמָּה פְּעָמִים וּלְהַתְחִיל בְּכָל פַּעַם מֵחָדָשׁ כַּנַּ"ל עַד אֲשֶׁר יִזְכֶּה בִּרְבוֹת הַיָּמִים לֵילֵךְ בְּדַרְכֵי ה' כְּסֵדֶר אָמֵן." (שיחות הר"ן מח)
חוץ מזה, ממליץ מאוד לקרוא את הספר "ועמך כולם צדיקים" של הרב אלישע ינון.
הנושא שהזכרת הוא לא הנושא של הספר, אבל אני חושב שהוא נותן כלים טובים להתמודד עם התחושות שהעלית.
סליחה אם ציפית לתגובות יותר נעוריות
בתכל'ס, יש גם בעיה להתחבר לתפילה, בגלל שהרבה פעמים זה מרגיש איזשהו טקסט שיש למלמל, לגמור ולצאת ידי חובה. מרגיש כמו נטל, לא כמו דבר רצוי. לא מובן כל כך.
כשאנחנו מתפללים, אנחנו אמורים לדבר עם ה', עם המלך. לא מספיק לעצום עיניים חזק ולהתנדנד כמו בלונה פארק. אנחנו צריכים לכוון בתפילה. מה זאת אומרת לכוון? השו"ע כותב "יכוון בפירוש המילות". אבל מה זה אומר? להבין מה אני קורא? לשמור ולתייק לשימוש מאוחר יותר, שה' הוא אל גדול ונורא, קדוש, רופא חולים?
הכוונה האמורה היא לא הבנת הנקרא. הכוונה היא שתתכוון במה שאתה קורא. אתה כרגע מדבר עם ה'. תעשה את זה עם עיניים עצומות, פקוחות, בהתנדנדות מצד לצד או קדימה, זה לא משנה.
מה שמשנה זה שאתה תתכוון במה שאתה מוציא מהפה. אתה לא סתם "מדבר". אתה "מתפלל".
הכוונה היא פרספקטיבה שונה לחלוטין על התפילה, זה לא טקסט בלתי ברור, זה לא מנהג פגאני למלמל טקסטים עתיקים, זו שיחה עם האלהים.
אתה מברך אותו ומשבח אותו על מעלותיו ומעשיו. ואתה מבקש ממנו, את בקשותיך.
לא תמיד קל לברך אותו. לא תמיד קל לשבח אותו. לא תמיד קל לדבר איתו.
למישהו יש את הסרט בדרייב לשלוח לי?
תוד!
לקראת פורים לקחנו כמה אגדות עם קלאסיות וגיירנו אותם לגירסה ביינישית-קומית,
מוזמנים להנות
https://a7.org/?file=20260224123426.pdf
ונצרכת לכלל ישראל
(ובוודאי שלפרט ישראל)
אם יש לך היילקס או דאצ'יה זה יפה אבל אתה לא יכול לשבת פה איתנו לקפה.
בניין זה עבודה לרציניים זה לא תחביב אולי תתחיל לבנות איזה מגדל בתל אביב.
#יש לי סילברדו#
אבל מה הסיפור???????????????????????????????????????
למה אין פה כלום?????????????????????????????????????????????????
למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!