כן, אפשר בהחלט להשתמש בעדשים כתחליף חלקי לבשר, פחמימות וירקות – בדיוק מהסיבות שציינת: הן עשירות בחלבון, מכילות פחמימות מורכבות, סיבים תזונתיים וגם נחשבות לקטנייה (כלומר, סוג של ירק מבחינת קבוצות מזון).
איך לשלב 80 גרם עדשים (מבושלות):
80 גרם עדשים מבושלות מכילות בערך:
•6-7 גרם חלבון – תחליף לחלק מהחלבון שבבשר.
•15 גרם פחמימות – בערך שליש מנת פחמימה כמו אורז.
•6-7 גרם סיבים תזונתיים – תורם לתחושת שובע ולערך התזונתי של הירקות.
תחליפים אפשריים:
אם את/ה מוסיף 80 גרם עדשים, אפשר בהחלט להוריד:
•20-30 גרם בשר (תלוי אם רוצים יותר חלבון מהחי או מהצומח)
•30-40 גרם פחמימות (אורז/כוסמת)
•30-50 גרם ירקות
כלומר, כן – אפשר לחשוב על עדשים כ”מרכיב רב-תכליתי” שמאזן את הצלחת ומוריד מהצורך בכל רכיב אחר. זה גם פתרון מצוין לגיוון תזונתי ולצמצום צריכת בשר.