עם מה אני אמור להגיע לפגישה?מנגו מיובש

אני בחור בסך הכל עם תפיסת עולם תורנית מגובשת, עוד לא שם לצערי, אבל מוכן לשינוי בכל רגע כמעט.

ב"ה גם בתחום המידות אני משתדל להיות טוב ובשיפור (אגב אשמח לאיזו סדרת שיעורים או ספר מעולה)

מבחינת מראה די סבבה ב"ה גם

אבל איכשהו אני בא לא בטוח בעצמי מבחינת מראה עוד (לא כזה שרירי ובנוי 😅) ומבחינת כיוון מקצועי ואפיק פרנסה

לא יודע אם זה מספיק לבחורה או לא (אני כבר לא כזה צעיר וכמה שנים הקדשתי לישיבה. בקיצור, מרגיש בתקופה האחרונה שאין לי הרבה מה להציע, וכל פעם רואה כאלו שיש להם חיים מלאים (עבודה/לימודים או גם וגם, תחביבים, כושר גופני, לימוד תורה קבוע, הכל מסודר כזה) ואני לא מבין איך להגיע לשם עדיין, הייתי שם לפרקים אבל הרבה זמן לא שם.

אני מרגיש שכשהיא תגיע אוכל באמת להתחיל את החיים המלאים שייחלתי ומייחל להם, הגיוני? לא רוצה לתלות יותר מדי בזוגיות וחתונה אבל ההיסטוריה שלי מוכיחה שאני פורח שם 🌻

למה אתה צריך להגיע "עם משהו"?קפיץ

אתה מגיע עם עצמך, וזה מה שיש.

לכל אחד יש את הקצב שלו בחיים, ולכל בחירה יש מחיר.

בחרת להקדיש כמה שנים לישיבה, ולכן עדיין אין לך כיוון מקצועי? זאת בחירה, וזה המחיר שלה. ואתה צריך לחפש מישהי שבאותו ראש ומעריכה ורוצה בחיים בחירות מהסוג הזה.

זה בעיקר נשמע שאתה מכוון למשהו שלא מתאים לחיים שאתה רוצה.

מי שתרצה אחד שבחר להקדיש שנים ללימוד תורה, בד"כ מבינה את המחיר, ויודעת שזה מה שהיא מחפשת. אם אתה טוען שבנות מחפשות משהו אחר - אתה בטוח שאתה מחפש את אותו הדבר?

ולכל אחד יש את החיים שלו והקצב שלו, גם אם נראה שאצל אנשים אחרים "הכל מסודר כזה" כהגדרתך.

צודקמנגו מיובש

בסוף אני חושב שבגלל שיצאתי מהישיבה, כבר לא מעט זמן אגב, ולמרות זאת יש לי את הפער הזה שמורגש אצלי בין איפה שאני בצד השכלי לבין הצד המעשי שחי חיים של חול על כל המשתמע מכך כמעט – כי זאת הסביבה שלי כרגע

וכן, אולי באמת למצוא מישהי שמצד אחד היא במקום שלי פחות או יותר כרגע ועדיין שואפת לאן שאני שואף – גבוה בעזרת השם

לא לגמרי ברור מה איתך כיוםמבולבלת מאדדדד

היית בישיבה כמה שנים, מעולה. מה אחכ? אתה לומד מקצוע? עובד? עדיין בישיבה?

יש הרבה בחורות שמחפש מישהו שהיה כמה שנים בישיבה ואח"כ הלך ללמוד מקצוע ולעבוד.

בהנחה שאתה לא הומלס, אני לא חושבת שאתה אמור לפחד מזה שלאנשים אחרים יש חיים יותר מלאים ממך. אני כן חושבת שלא כדאי שתחכה עם דברים שאתה רוצה לעשות עם עצמך עד אחרי החתונה, כי חבל על הזמן הזה. אם אתה רוצה לעשות ספורט, ללמוד משהו מסויים, מה שזה לא יהיה- פשוט תתחיל. אחרי חתונה ייתכן שיהיה קל יותר, אבל להתחיל לדעתי כדאי בכל מקרה.

ולא הבנתי מה זה אומר שההיסטוריה שלך מוכיחה שאתה פורח שם, נשמע שרק עכשיו אתה מתחיל לחשוב על זוגיות… בכל אופן כדאי לדעתי להתחיל לפחות.

בהצלחה

חחחחחחחמנגו מיובש

הצחקת אותי בקטע עם ההומלס 😅

ב"ה אני די מסודר, שוכר דירה, מנסה ללמוד מקצוע (לא כ"כ בהצלחה כרגע אבל זה כבר עוד נושא), יש רכב סבבה ב"ה גם

אני יוצא כבר כמה שנים

ואת ממש צודקת, אני מנסה לעשות דברים וכו' אבל איכשהו זה לא מחזיק, כבר לא יודע אם לחשוב שזה אני הבעיה בזה או שפוט אני לא מרגיש במסגרת כלשהי שנותנת יציבות, אני יכול ללכת לקורס הזה, לשחק כדורגל פה ושם, לבשל לי בדירה וכו וכו אבל משהו מרגיש חסר ואז אני עובד לדבר הבא (וזה הפער ביני לבין ה"אלו" שלהם זה נראה יש לוז מסודר עם עקביות וגם הם רווקים

יכול להיות שאני "מסרב" לחיות חיים מלאים כל עוד אין זוגיות כדי לא להתרגל לנוחות הזו? אולי זה סוג של תנאי סמוי?

מממ הבנתימבולבלת מאדדדד
קודם כל מצויין שאתה מסודר. זה משהו שחשוב להרבה בנות, אם תהית.

האמת, אני לא מכירה אותך, אבל נשמע לי שאתה צריך מסגרת יותר ברורה. נשמע שקשה לך להכריח את עצמך לעשות דברים, וזה משפיע גם על הלימודים (ראיתי את השרשור ההוא שפתחת, וזה נראלי כן קשור אחד לשני)

להרבה אנשים חסר שאין שגרה. זה היה העניין בקורונה שהבינו שצריך לייצר שגרה חדשה. במצב הנוכחי זה קצת יותר מורכב, אבל נראה שכדאי לך להכניס דברים לשגרה. אם אתה מצליח להתמיד בצחצוח שיניים כל בוקר וערב, או על תפילות, אין שום סיבה שלא תצליח להתמיד בהליכה, בספורט, או בלימודים. לדעתי מה שצריך זה פשוט להכניס את זה לסדר היום הרגיל, בעיקר להצמיד לדברים שאתה תמיד עושה גם ככה, זה יותר קל לדעתי. לצורך העניין אחרי תפילת ערבית לצאת להליכה, אחרי שחרית קבוע לשבת ללמוד X זמן…

ולגבי מה שכתבת בסוף? בכנות, לי זה נשמע משהו שיותר קשור לדחיינות, הימנעות ממאמץ, או חוסר מוטיבציה. לא בקטע לפגוע, פשוט כי כך נשמע לי. יכו להיות שאני טועה כמובן.  

זוגיות היא מורכבת, אבל בגלל שהיא מחייבת אותך, יכול להיות שיש לך הרגשה שאז יהיה לך קל יותר, כי לא תהיה לך ברירה אלא לסיים את הלימודים, לעבוד, לסדר, או כל מה שקשה לך איתו כיום. אני צודקת?

מדויקמנגו מיובש
שומע את הדברים ואבדוק את זה עם עצמי, תודה
המחשבה הגיוניתהמקורית

התקיעות שמגיעה בעקבותיה לא, בעיניי

תהיה במקום שאתה רוצה להיות בו בלי קשר לאף אחת. זה חלק חשוב מפיתוח האינדיבידואליות בחיים. וזה חשוב מאוד בזוגיות למניעת תלותיות.

לגבי עם מה אתה מגיע - אתה מגיע עם בחירה בשנים של לימוד תורה. זה אולי לא מגיע עם דיפלומה ושרירים, אבל זה ערך והקרבה למען מטרה שחשובה לך, וחשובה בכללי. ויש בחורות שזה מאוד מוערך בעיניהן.

ויש לך עכשיו גם זמן  להמשיך בפיתוח האישי שלך ולהיות במקום שאתה רוצה להיות בו

תודה על העצהמנגו מיובש
ועל ההבנה 🙌🏽
אמרו לי פעם "למה את צריכה אותי"Browser

בגלל ששמע שאני סטודנטית עם הצטיינות בתואר (לפי דעתו של הבחור) "נחשב" .

ברור שיש משהו נחמד באחד שכבר יש לו עבודה/כיוון מסודר , אבל זה ממש לא הכל , ואחד ששקד על התורה זה מבורך.

- כל-כך קל למלא את החיים, כושר זה חשוב, כסף ותעסוקה וכמובן תורה זה חשוב , אבל זה לא דברים שאתה צריך לעשות בשביל למצוא משהי , זה דברים שאתה צריך לרצות בשביל למלא את עצמך, ואתה גם לא חייב.

מה שכן - הרבה מאיתנו רוצות בחור עם כיוון , שכן חושב קדימה. חוץ מזה, מידות טובות - ביטחון עצמי זה חשוב ברמות!!!  שלא לדבר על התחשבות ואכפתיות.

אני אולי אכתוב הודעה בנפרד על "פורח בזוגיות " כי זה מבורך אבל בעיני יכול להיות גם בעייתי - כי הפריחה הקיצונית היא בעיקר בהתחלה - כשזה נהיה "רגיל" הפריחה נהית עבודה תמידית.

דבר אחרון- "לא כזה שרירי ובנוי " - מחקרים מוכיחים שיש הבדל בין מה שגברים חושבים שמושך אצל נשים ומה שבפועל מושך נשים - ראו שגברים היו בטוחים שנשים רוצות body builder מתאגרף כזה, שבפועל הנשים הצביעו לטובת גברים שמורים, שמתאמנים אבל לא קיצוני - דווקא ראו שישנם נשים שדחו דווקא את השריריים ממש.

בהצלחה! 

אחכל קול קן כן

יקר.

כשאדם רוצה אותך בגלל דבר שיש לך הוא יעזוב אותך כשהדבר לא יהיה לך.

אישה הרוצה אותך בגלל כסף, יופי חיצוני, עבודה נחשקת, תואר, תעזוב אותך בשנייה שזה כבר ייעלם

"נראים כאוהבים בשעת הנאתם".

החכמים האלו שאומרים את כל המשפטים האלו...נראה שבאמת חכמים ומבינים דבר או שניים

לעומת זאת אישה שתרצה אותך בגלל מי שאתה גם כשאין לך שקל,

ראה רחל אשת ר' עקיבא, לקחת עני עם הארץ ועזרה לו להיות גאון עולם שלומדים את תורתו עד היום

"אשת חיל מי ימצא..."

גם את זה כתב איזה חכם אחד, אולי הכי חכם שהיה אי פעם

(פתאום יש לי חשק לפרוטשייק מנגו בננה פסיפלורה)

שמע אחי, ריגשתמנגו מיובש
תודה על תשובה כנה ומכילה, בעזרת השם! ולרוויה 🧃🥭
..שפלות רוח

קודם כל הכל בסדר דוד, המון נמצאים במצב הזה, אל תרגיש לא בסדר עם זה, כל עוד אתה עובד להגיע למקום שאליו אתה שואף מכל הבחינות, גם אתה לא שם 100% ואפילו לא 50% , כשאדם מתחתן מסתכלים עליו באור שונה יותר מרווק - מצליח ככל שיהיה, מאמין שכולנו הרגשנו את זה ממשפחה / חברים / סתם אירוע שיצא לך להיות בו והרגשת ככה. ועם כל הכאב זה די בצדק, רווק הוא סוג של "חסר מחויבות חי בשביל עצמו" כזה, לעומת אדם נשוי שעכשיו יש עליו עול וצריך לדאוג לאישה ולפרנס משפחה וכו' וכו'. וממילא זה ניסיון שפתאום מאדם חסר מחויבות יש לך משפחה לנהל, ואין ניסיון שמעמידים בו את האדם כשהוא לא יכול לעמוד בו, ולכן ממילא רובא דעלמא עומדים בניסיון הזה גם אם לפני החתונה לא היה להם כלום(מכיר כמה כאלו באופן אישי, אך באותה נשימה זוהי אינה קריאה לפריקת עול והשתמטות מדברים שאכן אתה יכול וצריך לעשות גם אם קשה ולא נעים וכו' וכו').

אז הכל טוב אח. ולגבי הגוף..שטויות, לא על זה יקום ויפול בית, לא אכחד שאכן אמת נכון הדבר שיש כאלו שמחפשות בחור בנוי וכו' ואכן יכולות גם לבקש ולשאול על זה(וגם ה"בנוי" הרבה טועים ומדמיינים איזה גיבור על, וטעות היא בידם, "בנוי" של אישה זה טיפה טיפה טיפה מעל הממוצע של גבר רגיל ונורמלי לחלוטין, ולהגיע לשם זו לא עבודה קשה בכלל, חודשיים שלוש ואתה שם ואפילו מעבר), אבל כשנפגשים ויש כימיה וחיבור ושיח פורה ומשותף אז הדרישות לגבי הגוף הופכות שוליות כי יש חיבור פנימי וכו' וכו' אז תנוח דעתך אחי אהובי ידידי ורעי.

ואל תהיה מנגו מיובש יא אח, זה לא טעים. קח אגס🍐

ולגבי הנ"ל יש לי סיפור אישי מעניין עד למאוד אם תרצה תפנה בפרטי, ונציג יחזור אליך בהמשך)

כל כך נכון ההבדל בין רווק לנשוימנגו מיובש
חחח זה מזכיר את ההבדל (להבדיל 🙃) בין הגוי הכי צדיק לבין יהודי הכי פשוט (היהודי הרבה יותר טוב בפער ממנו בערך שלו בשמיים)
הדשא של השכנים תמיד ירוק יותרלגיטימי?

סוד:

לא לכולם יש חיים מושלמים, גם אם זה נראה ככה כלפי חוץ.

אני לא מגיעה לדייטים עם תשובות לכל השאלות.

אין לי.

גם בלי קשר לדייטים, אני חושבת שכדאי ללמוד לאהוב את עצמך - שזה כולל את המראה שלך. להיות שלם עם איך שאתה נראה - או לעשות צעדים פרקטיים בדרך לשם (אם נניח אתה לא מרוצה מהמשקל שלך - לא להישאר בהרגשה הזאת, אלא לעשות משהו בפועל כדי לשנות את זה..).

לגבי כיוון מקצועי - בעיני זה ממש סבבה להגיד - אני מתכנן לפרנס את הבית שאבנה, אני מתכנן לקחת על עצמי את העול הכלכלי - עוד לא יודע בדיוק איך ובאיזה אפיק, אבל זה בעז"ה יקרה.

כלומר - אני לא מחפשת להתחתן דווקא עם מישהו שעובד בעבודה X ולא ב-Y, אבל כן מישהו שלוקח אחריות על זה.

ובכלל - אני לא מחפשת מישהו שיציע לי שותפות עסקית. אני מחפשת שותפות הרבה יותר מעמיקה, הרבה יותר גדולה. מה מציעים בזוגיות כזאת?

דברים כמו תקשורת טובה. ראיית האחר. אינטליגנציה רגשית. הכלה. הקשבה. כנות.

וכל אלה לא קשורים בכלל למקצוע שלך. או לשרירים. או לכמה תורה למדת\לומד. או לתחביבים שלך. זה קשור לקשר הספציפי שאתה נמצא בו, למרחב שאתה בונה יחד עם המדויטת. ויש מדויטות שזה יילך יותר טוב איתן, ויש פחות - וזה ממש לא קשור לכמה ק"ג אתה יכול להרים.

תמיד טוב לשאוף קדימה - אבל מתוך מקום ששמח גם במקום שאני נמצא בו היום. אל תחכה לפנות כדי לשנות. אל תתלה את האושר שלך בקיומה של אישה.

ואני ממליצה לך לקרוא את התגובה הזאת ובהמשך השרשור:

תודה רבה על התיוג 🙏 - לקראת נישואין וזוגיות

נכון ממשמנגו מיובש
מאוד התחברתי בעיקר גם לקטע של כמה תורה למדתי, באמת באמת בסוף - הרבה מאוד זה המידות הטובות (אם לא הכל), ונכון, כשיש את הרצון לקחת אחריות זה כבר מעולה (כן הייתי שמח אם זה בעבודה מסודרת כמובן וכו')
מממ השאלה מה הנושא של השרשורadvfb

לכולנו יש מעלות וחסרונות וגם לפרטנר שלנו יש מעלות וחסרונות. לא חושב שזה ייחודי לך. 

לפעמים בתחושה אנשים מרגישים את החסרונות יותר קבועים בהם ויותר מעצבים את הזהות שלהם. זה דורש תהליך של תדמית אישית חיובית. ב"ה מסתבר שיש מה לאחוז בטוב מוממנו לטפס. הנה יש לי את המעלות הללו והללו ואיתם אני יכול לבוא ושאני בא הבגישה חיובית זה נותן לי דרייב להגביר את המעלות שלי ולעלות מעלה מעלה.

אם זה עוסק ביציבות ומצב תעסוקתי - גם נושא מסויים. קורה, זה נורמלי שלא על תחילת השיבה יש כיוון או שקורים עיכובים בדרך של רכישת מקצוע זה לא חריג. כל מקרה לגופו, צריך לראות מה העיכוב ואיך ניתן להתמודד איתו. אבל כל זה - ברמה האישית קודם כל. לפני שאני מגיע לדייטים. לבנות על זה שיהיה לי קשר אז אשקיע בעצמי יותר, יש בזה מן האמת, כי הקשר  נותן כוחות ומוטיבציה אבל כדאי לא להיות תלותיים בזה ברמה גבוהה כי אז אין כל כך אפשר ליצור קשר בריא שמחזיק לאורך זמן. קשר שהתלות בו יותר מדי חזקה הוא יכול להיות לא בריא או שפשוט הוא לא יצמח.

אם זה עוסק ברושם ראשוני - המטרה בדייטים ראשונים זה לא לשחק משהו שהוא לא אתה, אלא להביא לדייט את הגרסא הכי טובה של עצמך, אותו אחד עם מעלות וחסרונות. אתה נשמע מכו אחד שיודע לעוף על עצמך אז אל תחשוש לעוף בדייטים ;)

תודה מנגו מיובש

קרה באמת ששמעתי פידבקים חיוביים אז למנף את זה ב"ה

ומאוד מאוזנת הגישה שלך לגבי הציפייה הנכונה ליציבות בזוגיות עם הימנעות מתלות לא בריאה, מדוייק

לגבי הפסקה האחרונה - מסכים, תלוי מתי להנגיש את החסרונות (כנראה לא בדייט ראשון - שני)

באהבה ;)advfb

במה שכתבת ביחס לחסרונות -

בכללי, העקרון הוא שככל שאנחנו מצליחים להיות יותר שלמים עם עצמנו ולראות את עמנו במבט כולל שאנחנו גם עם מעלות וגם עם חסרונות אז החסרונות לא הופכים לאישיו, לנושא בפני עצמו. ברור שיהיה לי חסרונות, ב"ה אני לא מלאך, ולכן אני גם יכול להתחתן

לכן שאדם מביא את עצמו בדרך כלל זה בא ממילא, שהוא גם שלם וגם חסר. 

ככל שהדייטים מתקדמים הגיוני  שאנחנו מצליחים להביא את עצמנו לידי ביטוי יותר. כשאנחנו מרגישים בנוח (זה גם מתוך אינטואיציה ביחס לסיטואציה וגם בכך שאנחנו מרגישים שלמים עם עצמנו) אז אנחנו מביאים את כל המכלול, כל הדברים החסרים. מתי שבחור או בחורה בדייט נשאר תחת "הכל מושלם, החיים שלי תותים" הקשר לא יכול להתפתח, באף מצב. ככה זה אצל כולם

וואו תובנה מעניינת מה שכתבת בסוףמנגו מיובש

ב"ה שיש חסרונות ושאנחנו מודעים להם פחות או יותר

עם עצמךלאחדשה

אבל העצמך צריך להיות ברור לך.

זה לא שאין לך מה להציע,

אתה פשוט צריך לסדר את זה לעצמך.

זה שאתה לא נמצא במקום שאתה מרגיש בו 100 אחוז כרגע זה לא שאתה לא נותן את ה100 אחוז שלך, מקווה שזה מובן.

תברר לעצמך-

מה אתה רוצה לעשות?

למה אתה לא עושה את זה?

האם תוכל להגיע לשם?

מה זה דורש ממך?

וזהו,

האשה שלך תרצה אותך, ולא את העבודה שלך ולא את השאיפות שלך.

לא לשכוח הרבה תפילות

בהצלחה!

טוב, זה מצריך בירור באמתמנגו מיובש

תודה על התגובה.
"זה שאתה לא נמצא במקום שאתה מרגיש בו 100 אחוז כרגע זה לא שאתה לא נותן את ה100 אחוז שלך, מקווה שזה מובן" - אשמח להסבר

"האשה שלך תרצה אותך, ולא את העבודה שלך ולא את השאיפות שלך" - לא כ"כ ברור לי למה לא את השאיפות, כרגע זה מה שחשוב לי וזה מה שמחזיק אותי, שאיפות בתחומים שונים, על אף שאני לא שם עדיין (ומדי פעם מבליח אור מהעתיד הזה להווה שלי גם כן)

וצודקת - תפילות זה העניין ואני בדרך לשם בע"ה! תפילה כנה מדי פעם
מזכיר לי את השרשור היפה הזה (כנראה בפורום הנוכחי) שדיבר על תפילות על זוגיות בזמן מלחמה)

כולנו שואפים להיות משהולאחדשה

גם אם אנחנו עדיין לא שם זה לא אומר שאנחנו לא נותנים את כל מה שאנחנו יכולים כדי להגיע לשם.

מה שמשנה זו הדרך ולא המטרה

האם אתה רוצה להתקדם

האם אתה פועל בשביל זה.

לכן גם אם לא סיימת את התואר השני שלך (ראיתי שרשור נוסף שפתחת) אבל אתב עושה אותו ותוך כדי מיחואים- זו הדרך והיא בעיקר.

מרגיש לי מהפוסט שלך שאתה מצפה מעצמך להתחתן בתור מוגמר. אף פעם אנחנו לא מסיימעם לעבוד על עצמנו, זוגיות היא צורך נפשי/רגשי/פיזי שצריך לבוא אליו עם מוכנות ובגרות אבל כל אחד פוגש את הצורך בשלב אחר בחיים, גם אם עוד לא סיים תואר שני וה שקע בעבודה, לצורך הדוגמא.

בנוגע לשאיפות- זה חמוד ויפה, בתכלס בחיי היומיום חיים עם האדם וסך מגרעותיו ומעלותיו.

גם אם יש חי אידיאלים גבוהים, לא אתחתן עם מישהו בגלל האידיאלים שלו אלא בגלל מה שאני רואה בו שמתאים לי בתור בעלי ואב ילדיי.

ברור שערכים זה חשוב

אבל שאיפות משתנות, במהלך החיים ובהתאם להם, לכן פחות הייתי מייחסת לזה משמעות. שמה כוכבית כאן כי זה תלוי אילו שאיפות. אשה שכל שאיפתה היא להיראות טוב, ברור שזה לא מתאים, נגיד. אבל אם אתה יוצא עם מישהי שהשאיפות שלכם לא תואמות בדיוק, או שעדיין לא גיבשת לעצמך מה בדיוק השאיפות שלך אין פה חיסרון מהותי. מקווה שהסברתי מובן...

מבין לגמרי, כמה דיוקיםמנגו מיובש

תיקון לגבי התואר - זה תואר ראשון...

ולגבי החתונה בתור מוגמר - כרגע התחושה שלי היא שכן אני מסכים עם זה עד גיל מסוים, אבל בגיל יותר גדול כשהסביבה כבר ברף אחר וכו' אז אני מצפה מעצמי להיות קצת יותר אם לא עם כולם (כולל רווקים כמובן)

תובנה מדויקת לגבי העניין של השאיפות! לחיות ע"פ אמת המידה שלי ולא לדבר וללהג על אידאלים! קיבלתי וזאת ממש נקודה חזקה.

גם תואר ראשון. לא אומר כלוםלאחדשה

גם בגיל.

זה כבר תלוי ממש, זה יותר לפרטי פרטים.

חשוב שתדע שאתה ראוי להכל בדיוק איך שאתה.

בכל מדרגה אתה כלי לקבלת שפע, בכל מדרגה שפע שמתאים לכלי.

הכל מגיע לך בעצם היותך, השם ברא אותך כשי להיטיב איתל וזה הכל.

תודה על הדברים המחזקיםמנגו מיובש
תואר ושרירים זה לא ממש פרמטרים בשבילי כאישהאנימה

אם אתה מסודר כלכלית ושוכר דירה נשמע שיש לך את היציבות הבסיסית שרוב הבנות רוצות.

נשמע שיש לך רצון להיות עם תדמית של בנאדם "מוצלח" לפי הקריטריונים של החברה, אבל לדעתי גם ככה רוב הדברים שעושים את הרושם החיצוני נהיים פחות ופחות רלוונטיים ככל שהקשר מעמיק.

אז מה אתה מביא לזוגיות שהוא באמת משמעותי? את התכונות שלך, ההסתכלות שלך על החיים, הרגישות שלך, החכמה שלך, השאיפה לטוב, הערכים, הקשר עם הקב"ה. אני חושבת שאלה הדברים שמגדירים את ה"אני" היותר עמוק שלנו, גם כשאנחנו חוזרים הביתה ואין לנו כוח לחשוב על עבודה, על לימודים ועל רושם חיצוני, ואנחנו רוצים לחיות את החיים היותר משמעותיים שלנו.

הקטע של הלחכות לאחרים הנישואין זה באמת בעיה, אבל נראה שאין טעם לחכות עם הנעלי שבת כמו שכתבו כאן לא מזמן.

כנראה שהנעליים צריכות להירכשמנגו מיובש
כמו גם טלית (למרות שזה הרבה יותר קשה) וכיסוי חדש לתפילין וטלית (זה שוכב בארון שלי כבר כמה חודשים עדיין ללא שימוש)

ואת ממש צודקת לגבי הערכים והתדמית שנהיית טפלה לאט לאט ככל שמעמיק הקשר ונחשפים המידות והשאיפות והאיכות של האדם בלי קשר ל"קבלות" שלו

לא קראתילא שלם,משתלם

את כל התגובות,

אבל רציתי להגיד שלדעתי המשפט הכי חשוב בדייטים זה

" כולם רוצים  להצטרף למסיבה אבל אף אחד לא רוצה להיות הסיבה למסיבה "...

שמע. גם לי קשה בלי אישה. זה שורף.

אבל חייבים להבין שצריך לבנות לעצמך אישיות ועמוד שדרה שלא תלוי בכלום.

לא בשביל למשוך נשים. זה יוצא ממילא אבל זה לא הנקודה.

תעשה כושר ותרגיש חזק בשביל עצמיך,

תלמד תורה בשביל להיות מחובר לה'

תחפש כיוון מקצועי בשביל להגשים חלומות ויעדים.

התשובות לא צריכות להיות מושלמות ובדיוק לפי הספר.

פשוט להיות בעשייה והתקדמות.

מקווה שעזרתי

ועוד משהולא שלם,משתלם

אני לא אישה אבל מניסיוני נשים מעריכות דווקא שאתה מראה גם את הצדדים הפחות מושלמים והיפים.

מוזמנות להגיב כל זה..

מסכימה (אם הבנתי למה אתה מתכוון)מבולבלת מאדדדד

כשמישהו מראה לי כמה הוא מוצלח, מרגיש לי שהוא מתנשא.

כשהוא מראה שגם בו לא הכל מושלם, ושגם הוא מתמודד עם דברים, זה הרבה יותר עושה לי את זה.

כמובן בהנחה שזה לא משהו מהותי מדי, או משהו של חוסר יציבות. 

מדויק ונכוןמנגו מיובש
אני מאמין בזה שלהיות קשוב לעצמך ולהתפתח מהרבה בחינות תוך ניקוי רעשי רקע זה הדבר הכי אפקטיבי והכי טוב, בע"ה בדרך לשם!
בחיים שלי...מוקי_2020

לא שמעתי על בחורה רצינית שמחפשת קשר לחתונה
 שפוסלת בחור בגלל כושר גופני ותחביבים. זה בכלל לא רלוונטי.

הדבר -הכי- חשוב -והכי- בסיסי בהקמת משפחה עם ילדים :
עבודה. לא משנה איזו עבודה.
לא חודש בשנה. לא חצי שנה כל שנה.
אלא הבחור תמיד בעבודה. יפטרו אותו מאחת ? אין בעיה, ימצא עבודה אחרת.
אין עבודה טובה רגע ? יעבוד בינתיים בעבודה פחות טובה ויחפש תוך כדי עבודה טובה יותר.
אבל הוא איש עם מוסר עבודה. הוא יעבוד תמיד. יש לו אחריות. (אין בעיה לחתום אבטלה ולחפש עבודה, כל הוא מקבל דמי אבטלה, הכל טוב. העיקר שכל חודש יש הכנסה)

מכאן, כל דבר זה בונוס.
יש לו מקצוע ? עוד יותר טוב.
יש לו מקצוע עם שכר מעל הממוצע ? עוד יותר טוב.
יש לו יכולת להסתגל בקלות ולהחליף מקומות עבודה או מקצוע אם אין ברירה  ? מעולה.

אם בחורה שמחפשת קשר רציני לחתונה היתה שואלת אותי, מה הקו האדום ? 
זה הקו האדום לקשר רציני של הקמת משפחה וילדים.

אני לא בטוח שהמילים "קו אדום" מתאים כ"כ, אלא הכוונה שזה משהו חשוב מאוד ואם יש את זה לבן אדם, אז למעשה יש כאן המון.

זה נכון שעבודה היא דבר חשוב כדי לפרנס משפחהעַלְמָה1
ובכל זאת לא חושבת שזה הכותרת של מה שחשוב בבן אדם.

זה גם חשוב, ואולי אפילו במקרים מסויימים אפשר להתפשר על זה. אבל גם אם זה חושב להקמת בית, זה לא בהכרח חשוב כדי להגיע לדייטים. לפחות מהזווית שלי. 🙈

זה מה שיפה בדייטים, לכל אחד יש זוית משלו מוקי_2020

זו הזוית שלי.
אם בחורה היתה שואלת אותי מה הדבר הראשון לסנן,
לקשר של הקמת משפחה וילדים,  לפני הכל, זה את הפרמטר הזה.

כלומר, קודם לבדוק עבודה ו.או מוסר עבודה.
בן אדם לא עבד כל החיים שלו ? חבל על הזמן. שיעבוד שנה לפחות ואז נראה איך הוא מתפקד תוך כדי.
בן אדם עובד שנתיים ואז לא עובד שנתיים, לברר, לשאול, אם הוא מבין שכאשר מקימים משפחה, אין כזה דבר לא לעבוד. גם אם זה לנקות משרדים או לשמור בקניון.

עכשיו למקרה שאני לא ברור.
אני מדבר על גברים בלבד.

וזה בסדר גמור לא להסכים עם זה. כל אחד והסינונים שלו.

בהצלחה

יש דברים בגומנגו מיובש

מסכים עם שניכם 🙂

מצד אחד מוסר עבודה זה ערך חשוב שבעצם מראה על ערך יותר עמוק של לקיחת אחריות (בכללי ועל פרנסה בפרט), הפרנסה והכלכלה היא בסיס לכל בית אם כי יש דברים יותר חשובים - וזה לא סותר

"אם אין קמח - אין תורה, אם אין תורה - אין קמח"

והתורה כאן במשפט יכולה לשמש במקרה הזה גם לייצג מידות טובות, ערכים שחשובים וקריטיים לבניית בית

התעלמת אבל לגמרי מהמידותמבולבלת מאדדדד

אני חושבת שאין פה אחד שיסכים איתך, גבר או אישה, שעבודה יותר חשוב ממידות טובות (עדיין לגיטימי שתישאר בדעה שלך כמובן)

מנהסתם אתה יוצא מנקודת הנחה שהאדם הוא אחד שנוח להסתדר איתו ופחות או יותר עם מידות טובות, גם אם יש מה לתקן.

אבל לדעתי מידות חשובות יותר מעבודה. ושים לב- אדם בלי מידות טובות, לא ירצו להיות לידו. אז יהיה נוח שיהיה בעבודה כל היום. אדם עם מידות טובות, לא צריך שלא יהיה בסביבה!

ואגב מוסר עבודה זו גם מידה אפשר להגיד. השאלה אם זה חשוב לאדם רק כלפי העבודה או כלפי המשפחה שלו(:

אני גם לא הלכתי לפי הפרמטר הזה האמתהמקוריתאחרונה

והיום בעלי המפרנס העיקרי, וב"ה בכבוד

והוא לא התכוון לנקות משרדים או לעבוד בנקיון.לא שזה לא מכבד,אבל היו לו את השאיפות שלו. ולפעמים זה לוקח זמן.

אני מבינה שאתה מתכוון לרצינות ומחויבות בגדול, וברור שזה חשוב גם בעיניי. אבל גם שאפתנות היא חשובה. כל עוד עושים לשם דרך מן הסתם וברור ל2 הצדדים שהגבר לא מתכוון לשבת בבית ולהסתמך על אשתו

מי אתם? אנשי הווי האפורכְּקֶדֶם

או יותר נכון

למה אתם?

אוקיי, אז מה שבשבילך מעלה, בשבילי זה חיסרוןמבקש אמונה

אני מתחילה רציתי רק s.m.s והחברים אמרו שזה לא נוח להם והם מעדיפים וואצאפ. זה כל הסיבה שהורדתי את זה. 

כי אני לא אוהב לשוחח הרבה- כמעט ולא. אני אוהב את השקט שלי ולפעמים עונה גם אחרי שעה וחצי ויותר. 

ככה לא בא לי לדבר.. זה הכל. אז אני לא נוכח ולא רוצה להיות נוכח.  קיצור, אז לא כולם משתמשים בו בגלל ה"מעלה" הזאת

ומה לעשות שיש חברים שלא הפנימו את זה ושאלו כל פעם מחדש למה לא עניתי.

אגב, עכשיו זה עבר לשיחות. אני צריך להסביר למה סיננתי (מזה אין מנוס) ואני עונה "כי לא מתחשק לי לדבר"

כיסויי ראש לנשיםמוקי_2020

אם מכל סיבה שאני מפספס, זה לא צנוע לדבר על הנושא, אז למחוק בכיף.

א. האם לבנים (דתיים) זה משנה בכלל איזה כיסוי ראש האישה שלהם תשים  ? או שזה בכלל לא עניינם או לא מעניין אותם ?
ב. האם  סוג כיסוי הראש קשור לתת-קבוצה במגזר הדתי-לאומי ? או שכל אחת..לפני מה שהיא בוחרת ואף אחד לא ירים גבה ?

לדעתי ללבוש יש משמעות די גדולה בכל מה קשור למה שבן אדם משדר. אני לא מדבר על אופנה. אלא על הקו הכללי.

נכון שתאורטית אפשר לומר שהלבוש לא עושה את הבן אדם, אבל זה תאורטית, במציאות יש לזה השפעה מאוד גדולה. 

מה שכן, אני חושב שבן אדם צריך ללבוש את מה שמשקף אותו ולא להגזים.
 למשל אם הייטקיסט יתלבש כמו מנכ"ל או מנכ"ל יתלבש כמו שליח..זה יראה מוזר. אותו דבר (נראה לי) גם באמונה. 
אם האמונה מאוד מאוד חזקה, זה מסתדר לי מאוד שזה יבוא לידי ביטוי בלבוש.

אוקי, לתכלס...

מסקרן אותי משהו לגבי כיסוי ראש.
לדעתי זה (תמונה מצורפת)  הכיסוי ראש הכי יפה לבחורה מאמינה שבטוחה שעוד בחייה היא תזכה לראות את בית המקדש.

אבל תקנו אותי אם אני טועה,  יש עדיין כאלה ?  אם כן זה בכל הקשת השל המגזר הדתי לאומי או בקבוצה מסויימת ?

זה שיהיה בית מקדשתמיד בבטחה

לא אומר שכולנו נחזור להתלבש כמו פעם. לכן אין קשר בין "בחורה שמאמינה שתראה בית מקדש בחייה" לבין הכיסוי ראש שבתמונה. זה רק עניין של אופנה.

כמובן שיש הבדל בין כיסוי ראש מלא לחלקי, אבל זה עניין אחר

ברור שמשנה. פאות היום רובם איסורי דאורייתא. חסחסדי הים

ושלום אני מקווה שלא אתחתן עם אשה שתלבש פאה.

כל כיסוי אחר זה מצויין, רק שלא תגלה יותר מטפח משערה.

היא יכולה לבחור כובע יפה ומהודר כמו ימימה מזרחי. אני אישית יותר אוהב מטפחות, אבל יש כל מיני סגנונות שתבחר. זה בגד שלה היא מתיפה בה בצניעות. היא צריכה להרגיש טוב בזה.

מכירה מישהי אחת ששמה בסגנון הזהיעל מהדרום
לק"י

(לא יודעת אם עדיין).

בציבור הדת"ל יש מגוון בסגנונות. אבל אני מניחה שיש מקומות/ קהילות, שבהם מקובל יותר סגנון מסויים. ויש מקומות שיש מגוון.

והאם זה מעניין גברים? את חלקם, כמו כל דבר...יעל מהדרום
אם אני לא טועהפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ' בתמוז תשפ"ה 21:28

היום בעיקר נשים מזרחיות מבוגרות הולכות עם כיסוי כזה...

וכן,

כיסוי ראש הוא נושא מגזרי. כמובן לא אחד לאחד, אבל בגדול.

דתיות לייט - ללא כיסוי או כיסוי סמלי, סרט קטן עם פרח או בנדנה וכו'.

דתיות מיינסטרים - מטפחת. היותר דוסיות משאירות קצת שיער מקדימה בחוץ, הפחות דוסיות משאירות גם קוקו או פזור בחוץ, הממש דוסיות לא משאירות שיער בחוץ בכלל. המטפחת עשויה להיות אביזר אופנתי לכל דבר ועניין, עם דוגמאות ונצנצים וקישוטים ומה לא.

אצל חרדיות ספרדיות תהיה מטפחת פשוטה בדרך כלל, צבע אחד ובלי הרבה קשקושים, וגם הקשירה תהיה יותר פשוטה ופחות וואו.

נערות גבעות - מארג' סימפסון.

חרדיות אשכנזיות ליטאיות ובחסידויות מסוימות - פאה. בחלק מהחסידויות יש כובע קטן מעל הפאה.

בציונות הדתית האשכנזית פאה פחות פופולרית אצל צעירות, אבל אצל הסבתות זה להיט.

ויש כובעי בארט, כיפות ענקיות... יותר שכיח אצל דתיות בנות 40 פלוס כזה.

הכל ממה שאני מכיר ואולי אני טועה.

בתמונה:

Gpt מנסה ונכשל לאייר את התשובה שלי.

למשל הכובע על הפאה אמור להיות אשה חרדית ולא ציונות דתית, 

ואני לא יודע מה זה נערת בעות אבל אני מציע שמישהו יוריד ממנה את קערת המרק ששמו לה על הראש...

אני לא חושבת שנשים מזרחיות מבוגרות הולכות ככהיעל מהדרום

לק"י

אני רואה עולות מתימן עם משהו כזה. אבל זה הלבוש המסורתי שלהן.

וכובעים היום באופנה גם לצעירות דת"ליות.

כשאני הולך לבתי כנסת ספרדיםפשוט אני..
אני רואה הרבה מאוד נשים בנות 70 פלוס עם כיסוי כזה, לדעתי הן הולכות איתו רק בבית הכנסת... ברגע שיוצאים אז הכיסוי נעלם.
מעניין על מה אתה מדבריעל מהדרום

לק"י

אולי הן רק מניחות על הראש לכבוד בית הכנסת?

בשאר הזמן הן בלי כיסוי ראש?

נערת גבעות בטח😂😂 פישל שם...יעל מהדרום

לק"י

בכללי יש לי קושי לצייר נשים יהודיות עם כיסוי ראש. הוא צריך פירוט מדוייק, וגם אז לא תמיד הולך לו.

דווקא לי יצא מגניברקאניאחרונה

..שפלות רוח

כן מאוד

לא יודע

ולגבי התכלס..יש כיסוי ממש יפה של מטפחת שאולי קצת מזכיר את התמונה פשוט עבדך אינו בקי..אבל בכל מקרה הוא מצוי לרוב במגזר החרדי פחות בדת"ל

אני ראיתי שרה בקבינט עם כזה.אריק מהדרום
ציינוכל קול קן כן

דבר אחד שהייתם רוצים מהחצי השני שלכם

שימשיך לעשות כל יום כאקט של גילוי חיבה.

לא חייב להיות משהו גרנדיוזי בהחלט יכול להיות 

משהו סימלי כמו להוריד את הזבל או להכין כוס קפה

כשהשני עדיין במיטה...

מטרת השאלה היא להבין מה נתפס בעיני זוג נשוי

גילוי אהבה, במיוחד כשנשואים הרבה זמן.

אתה שואל רווקים מה נתפס בעיני זוג נשוי?שפלות רוח
קצת לא ברור דוד
תקראכל קול קן כן

שוב אח.

מתוך השאלה אתה יכול להבין שהשאלה היא לנשואים/ות

זה פורום של רווקים אבל כן?שפלות רוח
זאת בדיוק השאלה של אחיך דוד, אם הכוונה לנשואים למה אתה שואל בפורום של רווקים?
ישכל קול קן כן

פה משהו שמונע מנשואים להכנס ולקרוא?

אח יקר אני לא מפלה נשואים לרעה (;

לא נכנסים לתוך 4 קירות ביתם של זוג נשוי ומה שעושיםתדהר

בפרטיות בתור ביטויים לאהבה 

רשמתיכל קול קן כן

2 דוג' כהכוונה

מה הצורך בפרטיות אם זה להוריד זבל?

אין לי שום רצון או כוונה למשהו אישי 

שלא ניתן לומר בפהרסיה.

עם כל הכבוד, קצת פרופורציות

כי הראיה שלך כרווק למהות ביטויים של אהבה בין בניתדהר
זוג, וביקשת דוגמאות שעושים מידי יום כדי לבטא אהבה - הדוגמאות מספרות שאתה תמים וחושב אחרת לגמרי ממי שכבר נשוי
ה'כל קול קן כן

ישמור אותך צדיק.

לא כל מה שאתה מבין אומר בהכרח שהבנת נכון.

ואם אתה חושב שיש מקום לרווק לשאול אדם נשוי 

על ביטוים של אהבה בדרך שאתה פירשת אז המצב חמור מאוד.

(ולא רק לרווק)

להוריד זבל, וכל אינסוף פעולות תחזוקת הביתתדהר

אינם ביטויים לאהבה והערכה.  

ולא התכוונתי לדברים לא צנועים. כי ברור שאותם לא עושים כל יום.  יש תקופות של הרחקות.

ואתה ביקשת מה שעושים כל יום.

אז אל תכניס דברים לפי שלא אמרתי או התכוונתי.   

אתהכל קול קן כן

צודק.

שני תיקונים קלים-עוד מעט פסח

א. פעולת תחזוקת הבית בהחלט יכולה להיות סימן לאהבה. אני למדתי שאם אני עושה מטלה שלרוב מי שעושה אותה הוא בעלי- זה בהחלט נחשב כמחווה. כנ''ל הפוך. גם בשפות האהבה יש שפה הנקראת 'שירותים'. אל תמהר לפסול.

ב. צרם לי המונח שלך של 'דברים לא צנועים'. תכתוב 'דברים שהצנעה יפה להם'.

אבל אין פגם בצניעות בין איש לאשתו. וזה דיוק חשוב, כי לצערנו החינוך של 'מיניות=חוסר צניעות' פוגם רבות בשלום בית של אנשים.

השתמשת במילה"לרוב מי שעושה אותה"תדהר

והשואל מבקש לדעת מה המעשה שעושים כל יום, כאקט של חיבה ואהבה.

לא פעם ב…

לא כמחווה, אלא כמעשה קבוע.

(נשיקת פרידה בבוקר, כשהראשון מבני הזוג יוצא מהבית - היא למשל מחווה של אהבה, אבל יש ימים שמנועים מלנשק).

ולעניין ההתנסחות של צניעות - מקבלת את התיקון!!)

התייחסתי לאמירהעוד מעט פסח

בהודעה עצמה, במנותק מה הקשר של השרשור.

בהודעה עצמה נכתב- 'אינסוף פעולות תחזוקה הבית אינם ביטויים של אהבה והערכה'.

וזה, כאמירה כללית, לא נכון בכלל.

מסכימה שפעולת תחזוק שנעשית באופן יומיומי, לרוב לא תיתפס כמחווה של אהבה (אבל בעיניי זה בעיקר בגלל העיוורון של בן הזוג, לא בגלל שהיא אינה כזאת. למשל- בעלי הוא המתדלק הכמעט בלעדי של הרכב. אם לי יש מחר נסיעה ארוכה, הוא יעצור לתדלק גם בזמן לא נוח בעליל. לרוב, אני לא רואה את זה. וזה בהחלט לא מה שהייתי כותבת כתשובה לשאלה של פותח השרשור. ועדיין, זו פעולה של אהבה).

התדלוקכל קול קן כן

אומנם לא אקט שנעשה יום יום

אך בעיני זה הדוג' הכי יפה לגילוי אהבה

שעליו שאלתי, לא פרחים כל בוקר ולא בונבונירות

חיי שגרה שבתוכם רואים ומגלים את האהבה של האחד לשני.

כרווק ארשום לעצמי בלי נדר לנכס מטלה אחת לעצמי ובכך אוריד

מהאישה לפחות דבר אחד מדברים שיכלה לעשות.

תודה לבעלך(:

אם לא יום יום - יש המון דוגמאות למחוותתדהר

קטנות וגדולות, שנעשות לפי צורך, כאשר זה באמת מפנק את הצד השני.  

אבל נקודת המוצא שלך היתה "יום יום"   - לזה אין תשובות ודוגמאות.  

כל ערב- זמן פשוט ביחד- התעניינות מה עבר עלינו היוםיעל...
מבט בעינייםעוד מעט פסח
ושאלה כנה- 'מה שלומך?'.
ואי נכון גם זההפי
למצוא לי את הסידורהפי

להביא לי מים , לכבות את האור

לסחוב דברים שאני לא מצליחה 

להחזיק לי נר כשאני לומד בלילותחסדי הים
כשבעלי מכין לי כוס קפהרקאני

כשאני לומדת זה מפנק אותי

ועם זה עם שוקולד אז בכלל

בכל יום שבו היא לא שולחת לי את זה, זאת אהבהפשוט אני..

עונהילדה של אבאאחרונה

לשאול מה שלומי, איך עבר עלי היום, בהתעניינות כנה.

אני חושבת שהמשותף לתשובות (וגם לתשובות שאתה עונה לעצמך) זה לראות מה השני צריך, מה ישמח אותו

וזה חלק מהתנועה של הזוגיות.

כל אדם יבטא בדרכו איך הוא מראה לבן הזוג שהוא חשוב לו.

בלי להיכנס לדיון של צוואת ר"י החסיד, אם מתחתנים עםחסדי הים

בחורה ששמה כשם אמך, זה יפגע בבחורה אם תכנה אותה בשם חיבה שתמציא ונח לה ולא תכנה אותה אף פעם בשם אמך משום כבוד אמך? יפגע בבת זוג שהבן זוג שלה אף פעם לא יקרא לה בשם האמתי שלה?

נגיד קוראים לשניהן אסתר, אז כל הזמן תקרא לבת זוג 'אתי'. סתם לשם הדוגמה.

לאילדה של אבא

כמובן כשמדברים על זה מראש

וכשהוא מתפלל עליה הוא יזכיר את השם המלא

שאלו יהיו הצרות שלנוadvfb
אני מכירה זוגרקאני

שהבעל הוא היחיד שקורא לאשתו בשם השני שלה

היא אמרה שבהתחלה היה לה קשה אבל לאט היא התחברה ולמדה לאהוב שיש לה שם יחודי לבילה

אם השם החדש מקובל עליה, אין סיבה שלאעַלְמָה1אחרונה
רבותיייוחנן המטביל

חזרו אל עצמכם ואל האל היחידי! האמינו בתורת משה!

שובו אל הנשמהיוחנן המטביל

נקשו על דלת הרוח, והיא תיענה בלחישה.
הסירו מעליכם את שכבות ההרגל, האשמה והפחד –
כי אינכם גופכם בלבד, ולא מחשבותיכם.

פנו פנימה, רחצו את פניכם במים צלולים של כוונה.
עִמדו בשקט מול עצמכם ואל תפחדו לראות.

הנשמה לא נעלמה – היא רק המתינה.
כל רגע של תשומת לב מחזיר אור אל תוך החדר החשוך.

לא דרך חוקים, לא דרך עונש –
אלא דרך נכונות לשוב, דרך הקשבה אמיצה.

הרוח בוערת גם בלהבה שקטה.
האור מבקש רק שתסתכלו.

אני כאן לא בכדי לשכנע. אני כאןיוחנן המטבילאחרונה

בכדי שתאמינו. בעצמכם.

שמעולא שלם,משתלם
איזה כישרון יש לכן. תוך שעה ורבע לגרום לי ליומיים של תסכול מטורף
רק טוב אחי בעה!!פיטר קראוץ
תודה רבהלא שלם,משתלם
כןלא שלם,משתלם

חיכיתי לבת שתבוא להתגונן.

תתני לכאוב בשקט רגע

לא כועס!לא שלם,משתלם
מתוסכל ברמות
מתחיל לאבדלא שלם,משתלם
עבר עריכה על ידי לא שלם,משתלם בתאריך י"ט בתמוז תשפ"ה 7:49

את החשק

מתכוון בצורה הפורמליתלא שלם,משתלם
של דייט
..שפלות רוח

רק יומיים?

יצאת בזול דוד, תנסה תקופה של כמה חודשים ועוד הייתי עדין.

אבל מאשים רק את עצמי בזה האמת.

איכשהולא שלם,משתלם

אני מתאושש מהר יחסית.

אולי שאריות מהצבא

לא מכבדברוקולי
צודקת.לא שלם,משתלם
לא מצליח למחוק
הפוך, התכוונתי שזה לא מכבד מצד הבחורה להיפגש רקברוקולי
עבר עריכה על ידי ברוקולי בתאריך י"ט בתמוז תשפ"ה 9:50

פגישה קצרה

אבל אל תכליל על כל בנות ישראל 

חחחחלא שלם,משתלם
לא לא. חתכתי אחרי שעה ורבע. הייתי חותך  גם אחרי רבע שעה אם זה היה לגיטימי
שעה ורבע זה קצת מדי?advfb
בעיניי ראוי שעה וחציברוקולי

ברור שאין הרבה הבדל בין שעה ורבע וחצי

והכל בסוף קשור לבין אדם לחברו שהתנהל 

חח אוקי, תודה!advfb

לפעמים אני יכול להגזים עם שעתיים, אבל זה מה שנכנס לי בראש בגלל שככה אמרו לנו בישיבה 

את מדברת על פגישה ראשונה נכון?תפוחית 1
למה דווקא שעה ורבע לא הבנתיהפי
המצב שלך טובשדמות בחולות

אם זה רק יומיים...

בנימה אופטימית זו- מאחלת לך שלא תהיה לך עוד חוויה כזו...

ירגיע אותך שגם בנים גורמים לתסכול?😉מבולבלת מאדדדד

ואפילו בפחות זמן…

וברצינות, זה מובן לגמרי🙏

אבל תזכור שיש אנשים שלא שווים את התסכול שלך.

גם כשמישהו מעצבן אותי ממש, אני לפעמים מחליטה שהוא אפילו לא שווה את האנרגיות שאוציא על לכעוס עליו. לא מספיק שעצבן אותי/פגע בי, אני אמשיך להזיק לעצמי עם הכעס?

כמובן לא. מיד זה קשור. אבל לפעמים עוזר🙏

זה לא הן זה אתהסוסה אדומהאחרונה
למה אתה מתוסכל?
תהיות של לילהמאורגנת

נמאס לי כבר מהשידוכים האלה. כל פעם אותו סיפור, פגישה אחרי פגישה, ושום דבר לא זז. 

אני לא רוצה עוד טלפונים, הודעות, או פגישות מסודרות מראש. 

אני פשוט רוצה קצת שקט ושהאנשים יפסיקו ללחוץ עליי כל הזמן. תנו לי לנשום ולהיות אני.

הלכת למאמנת לזוגיות?קעלעברימבאר
איתךלא שלם,משתלם

בהרגשה. אוף באמת נמאס כבר

תתני יותר משקל למה ה' חושבאדם פרו+

ופחות למה בני אדם אומרים.

הרבה פעמים כשקצת חופרים מגלים שאנשים

מדברים על המקרה שלהם בלי שידוע להם על המקרה שלך.

ובעצם מדברים על עצמם עלייך

את לא חייבת להשתתף בזה

נשמע נוראלגיטימי?

לא יוצאים מתוך לחץ!!!

אם מי שלוחץ עלייך קרוב אלייך - לדעתי נכון להגיד לו את זה. אם אני מספיק בוגרת להתחתן, אני מספיק בוגרת כדי להבין את ההשלכה של הבחירות שאני עושה. אשמח אם תייעצו לי כשאני מבקשת, ולא סתם, לא רק שזה לא עוזר - זה מרע את המצב.

אם כל פעם קורה אותו הסיפור - אולי הגיע הזמן לעשות דברים בצורה אחרת. אם את מרגישה שכל הדייטים אותו דבר ולא צומח מזה כלום - בעיני זו נקודה מצוינת לעצור, להתבונן, לדייק. לנסות להבין למה זה קורה. מה אני יכולה לעשות כדי שדברים יקרו אחרת. 

אני מבינה גם את העניין שכל הקטע הזה קצת מאולץ. שני אנשים זרים יושבים יחד ובודקים אם יש כאן פוטנציאל כדי לבנות ביחד את הדבר הכי גדול בחיים שלהם. להיות "אני" בסיטואציה הזו זה לא קל, ולפעמים לוקח כמה פגישות עם אדם עד שמתחילים להרגיש את הנינוחות הזאת.

במילים אחרות - החוסר נינוחות של השיטה זה מחיר שצריך לשלם בעיני כדי להגיע אל המנוחה והנחלה בעתיד, המקום שבו אני הכי אוכל להיות אני.

אם את לא רוצהארץ השוקולד

אז אל תצאי, תצאי כשתרצי.

זה לא טוב ולא מועיל לאף צד לצאת כשאת לא רוצה,

אם הבעיה היא חוסר נעימות מהמציעים כדאי לחשוב איך מתמודדים מולם.

תכתבי את ההודעה הזו בדיוק ותשלחי לכל המציעים/ותשדמות בחולות

ותראי ישועות.

את יכולה להוסיף: ברגע שארצה לחזור להכיר- אשמח לשתף אתכם בכך.

(לי זה עבד נהדר)

יכולכל קול קן כן

להיות שזה תסכול רגעי

ואם ירצה ה' ושבוע הבא יהיה

שידוך ממש ממש טוב אז תצאי?

מה זה "להיות אני"זיויקאחרונה
יש איזה שירשור שפורסם בפוסטר הראשי (טריים)מוקי_2020

אני משתדל להכנס -רק- לפורום הזה (לנ"ו),
 אבל מדי פעם, אם בפוסטר הראשי יש משהו מעניין אני בודק שם. בד"כ אני לא מתלהב להתפזר. ממש לא בא לי לשמוע על בעיות של אנשים נשואים. זה תמיד מכבה אותי.
אבל בכל מקרה ...
איך מלבים את הגחלת? - נשואים טריים

זה על "איך לשמור את הגחלת" של אנשים נשואים.
קראתי שם תגובה ארוכה בריפרוף...

וזה הביא  אותי לנקודה שאני רוצה לחשוב איתה -ביחד- עם החברים בפורום.

יש את הקטע בתחילת הזוגיות, שההתלהבות בשמיים
וכל הודעה בוואצאפ, חגיגה..
וכל "לילה טוב", מלווה בגחליליות אש מרחפות...וכל מפגש מהאגדות ואופוריה וכו'...

ואז לאט לאט זה יורד...ונכנסים לפרופורציה...
ואחרי כמה חודשים או שנים,  כל אחד בשלב שלו, שואל את עצמו "איך שומרים על הגחלת".

אז אני מציע רעיון חדש (אההמ..אהממ...)
במקום להתלהב מאוד בהתחלה מכל דבר...
ובמקום אחרי 10 שנים להיות "במינוס" נפשי ולשבור את הראש איך לשמור על הגחלת ולהתחיל להכריח את עצמך לעשות דברים....

למה שלא...
מהרגע הראשון שיש קליק או אפילו שסוגרים על אירוסין (תעזרו לי כאן בכיף)
מהרגע שמבינים *שזה שזה* וזה *סגור* (לחתונה וכו')
מהרגע הזה..מורידים את -כל- ההתלהבות והאובססיה...והדופמין המטורף...למשהו הרבה הרבה יותר רגוע. משהו שהוא בעיקר חברי וקצת זוגיות. קצת גחליליות אש.
(אגב, קראתי איפשהו שהדופמין בתחילת הזוגיות  הרבה יותר עוצמתי מסמים קשים לא עלינו...ולמדנו בחיים שלכל עלייה גדולה יש ירידה גדולה...כמו בקינוח מטורף שתאכל ממנו יותר מדי)

במקום להפגש 3 פעמים בשבוע...
נפגשים פעם בשבוע (אלה רק דוגמאות, המינונים לשיקולכם)

במקום לשלוח הודעה -כל- לילה, -כל- בוקר,
אז שולחים הודעה כל יומיים -שלוש כמו ששולחים לאמא או לחבר שאוהבים (שוב, כל אחד והמינונים שלו)

במקום לקנות מתנה ל 30 יום שלכם, ל 60 יום ...ל 120 יום..תקנה מתנה פעם בשנה או בחג. משהו שאפשר להתמיד איתו -כל החיים-. לא משהו מוגזם.

כלומר, אם הייתי יכול לשרטט גרף...
אז במקום גרף משוגע שמתחיל בזינוק אדיר בהתחלה ואז משם לאט לאט הוא יורד...
נשאף לגרף שבו כל פעם עולים קצת ..ממש קצת..עד שזה מגיע למקום סביר והוא נשאר שם בצורה יציבה.

עכשיו אני יודע,
החברים בפורום יגידו "אה אוקי..זה כמו זה..." או "זה דומה לזה.."
אולי. אבל העניין הוא שמעולם לא שמעתי על בני זוג שבשיא ההתלהבות, בשיא ההתמכרות, מורידים 800 הילוכים כדי לא להגיע למצב שיותר מאוחר "צריך לשמור על הגחלת".
אלא לדאוג שהנר תמיד דולק. קבוע. יציב. כמו לפיד.

גילוי נאות : אני בקושי הבנתי את ההודעה שרשמתי, אז תנסו להבין את הכוונה מאחורי המילים. לא שמעתי אף פעם על זוג שניסה את זה. לדעתי זה סופר קשה אבל סופר משתלם.

סוף. המשך ערב נעים.
----------------------------

----------------------------
אני : שולח את ההודעה לפורום, שוכח ממנה ולא מיישם אותה בכלל.

קורא אקראי שנכנס לפורום אחרי 10 דקות :
 "וואלה, אני הולך לנסות את זה דקה אחרי שסגרנו על אירוסין. זה נשמע לי הגיוני !!!!!"
אחרי חודש :
"אהובתי היקרה, תקשיבי, עכשיו שכבר סגרנו, יש לי רעיון"
*מספר את הרעיון*
*הבחורה מבטלת אירוסין ועוזבת אותו*.
*שוכר חוקר פרטי לאתר את מי שהעלה את הרעיון*.

אני לא חושבת שהרעיון הזה באמת יכול לעבודחושבת בקופסא

ככה לא נוצרים קשרים בין בני אדם. אם אתה מנסה לצנן את ההתלהבות של ההתחלה אתה מצנן את הקשר עצמו.

זאת לא סוללה של טלפון שאפשר להשתמש בה באופן חסכוני כדי שהיא שהיא תחזיק כמה שיותר זמן. אי אפשר להנדס רגשות ככה.

ובכל אופן, השחיקה נוצרת אחרי שנים רבות של חיים משותפים יחד באותו בית, רמת של קרירות בתקופה של הדייטים/אירוסים לא תשפיע על זה. דווקא התלהבות ראשונית ופרפרים תגרום למעבר להיות יותר נחמד וקל לעיכול ולא קפיצה אינטסיבית לכל הקרבה שבעולם עם אדם שאתה בקושי מדבר איתו פעם בשבוע.

מסכים איתך על ההתחלהארץ השוקולד
על הסוף לא יודע מה גורם לקרירות
לא סתם הקב"ה טבע בנו שיש בהתחלה התאהבותיעל...

השלב הזה, המרגש והמיוחד הוא מאד מאד משמעותי לבנייה.

הוא מאפשר התמסרות, הוא מאפשר יציאה מאזור הנוחות שלי כדי לבנות גשר לבן הזוג.

ההצעה שלך היא מאד רציונאלית, ובדיוק לכן היא לא נכונה ולא ישימה.

כי הרגש החזק הזה נוצר כדי להדליק את האש, רק אחרי שהאש קיימת בעוצמות מיוחדות זה מאפשר לזוג להוסיף עצים לתוך האש ולשמור על הגחלת.

וזו עבודה משמחת שנדרשת מבני 2 הזוג, היא שונה מההתחלה אבל עם אהבה עוצמתית, אפילו יותר מההתחלה..

אהבתי את הסוףארץ השוקולדאחרונה
השאר נראה לי לא מציאותי

אולי יעניין אותך