לדעתכם לגיטימי לחפש בן/בת זוג ששייך לעדה מסויימתעַלְמָה1

ולסנן את כל השאר? 

לגיטימי? כןבחור עצוב
טפשי? גם כן. 
ברור… טבעי לרצות מנטליות מוכרת של מוצא עדתי מסוייםפ.א.
חבל מאודהסטורי
הכל לגיטימי, אבל חבל לטפס על סתם עצים
ואיי מה יהיה עם כל הטרולים האלה היוםשיט נחסמתי
הסבא מנובהרדוק מביא משלים התכלת

"ונציג דוגמה כללית, כי אמרו החכמים, שעל האדם להתלמד מן טבע הצבי, כמו שאמר הכתוב השבעתי אתכם בצבאות או באילות השדה, וטבע הצבי הוא, בעת שהצייד רודף אחריו להשיגו, בורח הוא ממנו אל היער, ורץ בתוכו להימלט על נפשו, ולפי שיודע שענפי האילנות מפריעים אותו על דרכו, כי יסתבך בהם בקרניו המפוצלות, לכן מיד כשנכנס אל היער, שובר מקודם את קרניו באילן, ואחר־כך הוא מתחיל לרוץ ריצה חופשית בלי מפריע כלל. כן האדם, יש לו עולם אשר יפריע לו על דרכו ומסתבך הוא בו, כל שכן שצריך לראות את הנולד ולשבור מידותיו הרעות, כדי שלא יילכד על־ידי האורב הפנימי.

אמנם, אם נתבונן בהנדון נראה כי הבדל גדול יש בין היער של הצבי, ובין היער של האדם. כי שם יש יער במציאות, ואם לא ישבור את קרניו, וודאי שיפריע לו היער על דרך מרוצתו. אבל בהנדון של האדם אין יער במציאות כלל, ואין היער גורם מה שהאדם מרגיש קשיים ועיכובים להשיג בחירתו. אלא אם יש עיכוב, אם מרגיש שאין לו חירות בעולמו, וקשור הוא כבעבותות עגלה – וכל דבר שנמלך בעשייתו ישקול רק מה יאמר זה, ומה ידבר זה, ואם יהיה נרצה בעיני העולם – אין העולם עיכובו, אלא הוא בעצמו, הקרניים שלו עושים להם יער, וללא הקרניים אין יער במציאות כלל [...] כן בעיניו הוא רואה דמיון בתוך דמיון. [...]"

במקום לבוא עם מיליון דעות קדומות, שמפריעות רק לדמיון שלנו של איך דברים צריכים להיראות ו"הזוגיות המושלמת", אפשר פשוט להכיר את האדם שמולנו ולראות שטוב ונחמד לנו.

האם זה שהחתן יהיה מעדה מסוימת, ערובה לכך שהנישואים יהיו יותר טובים, ואם יהיה מעדה אחרת, הם יהיו גרועים יותר? ובכן, תלוי עד כמה אנחנו מאכילים את הראש שלנו בדמיונות ופנטזיות ותרחישים היפותטיים.

מבינהעַלְמָה1
אבל אם זה לא מתוך דעות קדומות לגבי עדה מסויימת, אלא מתוך רצון להלכה או מסורת מסויימת?
בדיוק חשבתי על זה עכשיוים התכלת

שיכולה להיות אחת שלא יכולה לחיות יום אחד בלי אורז

ומה תעשה עם אשכנזי בפסח.

נוסח השאלה גרם לזה להישמע כאילו זה יותר נוגע לענייני דעלמא

אבל אם מישהי רוצה ספציפית להידבק בעדה מסוימת ובמסורות שלה וכו' אז OK אני מניח?

ועדיין יש כל־מיני פתרונות, אם חשוב לה ניגונים אשכנזיים אז יש ספרדים משתכנזים ואפשר במקרי קיצון גם ללכת לבתי כנסת שונים

זה מעבר לזה...שלג דאשתקד

לפעמים מצופה ממך שאתה תהיה "הרב של הבית" (יכול להיות גם אצל בנות, קחו את העיקרון), וכמה שזה קרוב - עדיין קשה לתמרן במנהגים שאתה לא מכיר, יש הרבה פרטים שאין לך מושג שעדה אחרת נוהגת אחרת.

באופן אישי כשאני יצאתי העדפתי את העדה שלי, אבל לא היה אכפת לי "חצי חצי" ושאר התופעות הגזעניות שמקורן בתורת הגזע (מנטליות, ושאר מילים יפות). והתחתנתי עם אשתי שמבחינת מנהגים היא כמוני, והדם שלה הוא לא רק מהגזע המשובח שלי, וזהו.

לאכל קול קן כן

מצליח להבין מה הבעיה בלרצות מישהו/מישהי מעדה ספציפית.

גם אם זו העדה שלך, זה שאת רוצה דבר שמתאים לך לא אומר בהכרח 

שאת חושבת דבר שלילי על השאר, את פשוט רוצה מה שאת רוצה.

זה שאני רוצה סוזוקי לא אומר שאני חושב ששאר הרכבים פחות טובים 

זה רק אומר שמצאתי דבר מסויים שהבנתי שמתאים לי.

תחפשי ובעזרת ה' תתחתני עם מי שרצית ומתאים לך(:

מסכימה מאודעַלְמָה1
ולא מבינה למה אנשים סביבי תופסים את זה בעין שלילית.

בעזרת ה', אמן.

רצון ברור ומובן, טבעי ולגיטימיפ.א.
מיותרבינייש פתוח
אחרי דורות שאנחנו חיים באותם ערים והיינו באותם בתי ספר מקומות עבודה וגדודים, לכולנו יש את אותה התרבות
נראה לך שקל ופשוט לבחור/בחורה ממוצא אתיופי להקיםפ.א.
זוגיות עם בן/בת עדה אשכנזית למשל? 
יש עדות יוצאות דופןבינייש פתוח

לא יודע עד כמה זה נכון בימינו לגבי אתיופים, אם בכלל.

פעם בחורה בדייט סיפרה לי שיש קהילות של בריה"מ לשעבר (קווקז, בוכרים וכדומה) שאצלם אישה היא עקרת בית וצריכה ללמוד לבשל בדיוק כמו האמא של הבחור.

במצבים כאלה אפשר לצאת עם הבן אדם ולהקשיב לו ולבדוק האם יש דברים לא מתאימים במערכת האמונות שלו.

בדיוק - יש מקרים שזה כן מתקבל בהבנה ובטבעיותפ.א.

ולכן צריך לדון כל מקרה לגופו, בהתאם לנסיבות החברתיות, קהילתיות, סטנדרטים מקובלים - של מי שמעדיפים להכיר ולהתחתן עם אותו מוצא עדתי.  

לומר שזה לטפס סתם על עצים, מתעלם מהעובדה שיש כאלו שאצלם זה מאוד לא מקובל.

ויש מגזרים וקהילות ששיעור הנישואים המעורבים בהם הוא בשיעור עצום, אפילו רוב הזוגות הם כאלו (למשל בחברה הדתית לאומית שאני חי בתוכה).  

מכיר כאלו וטוב להםהסטורי
דוקא יש כאלה...יעל מהדרום
לק"י

ואני מאמינה שעם השנים זה נעשה נפוץ יותר.

נכון. מכיר כאלו. גם לא דתיים.פ.א.

אבל עדיין תופעה נדירה יחסית.

אבל לומר באופן גורף (התגובה לעיל שהגבתי אליה) שהעדפה עדתית זה מיותר, כולנו חיים באותה תרבות,  היתה לטעמי לא מדוייקת.  

למה לא?שלג דאשתקד
באופן אישי, כל האתיופים והאתיופיות שלמדו/עבדו אתי היו החברים הכי טובים שלי. לא רואה סיבה לא להתחתן איתם (חוץ מהעניין של המנהגים שדווקא אצל האתיופים הכל יכול להיות טיפה יותר קל ופשוט)
אין לך מושגהפי

כמה נשים אמרו לי מי שפוסל עדה מסוימת לא לשדך להן

גם אם הבחורה מהעדה שהוא רוצה – אני לא אשדך אותה למי שפוסל עדות אחרות.

גם להן וגם לי אין אמונה באנשים צרי עין שמסתובבים עם סטיגמות.

לא נעים להגיד אבל שידוך טוב מתחיל בלב פתוח, לא ברשימת פסילות..

ולכן אנשים כאלה לברוח ...

אז מה כן? אני מבינה רצון בסגנון מסוים ,שיהיה חם, עומק, חיבור לתרבות שגדלת בה. 

זה טבעי ובסדר .

אבל ויש אבל גדול 

יש הבדל בין העדפה אישית לבין פסילה גורפת , שזה גורם לי לאלרגיה .

חברה של חברה רצתה מאוד שאני אציע לה בחורים 

.. במשפט האחרון היא זרקה לי .. תשדכי לי את כל הסגנונות רק לא אשכנזים ..

אמרתי לה למה את מתכוונת? תסבירי

היא אמרה פשוט מאוד מי שהוא אשכנזי לא יתאים לי..

אמרתי לה מותק אני לא מעוניינת לשדך אותך..

אם היית אומרת לי אני מעדיפה שזופים או סגנון חם הייתי אומרת סבבי ..

אבל לפסול עדה שלמה? מי את? ממש לא יקום ולא יהיה.. זה גזענות .

אבל מה עם העניין הזהעַלְמָה1

שלפעמים אישה מחפשת בחור מעדה מסויימת כי חשוב לה המסורת?

לא פוסלת את האדם, אבל רוצה להמשיך את המסורת שלי. זה לא "צרות עין".. 

קחי בחשבון שגם באותה עידהיעל מהדרום
לק"י

לפעמים המנהגים שונים....

אבל גם אם לא, למצוא בן זוג זה לא קסם. אז אני מציעה להתמקד בדברים בסיסיים, ולא להוסיף עליהם מעבר. אם יגיעו עוד דברים, אז סבבה.

אבל למה זה לא טבעיעַלְמָה1
להכניס את זה ל'קפסולה' של הדברים הבסיסיים? 🙏

זה לא שיש לי יותר מידי 'דרישות' , אבל זה כן מרגיש לי חשוב להמשיך את המסורת. 🙈

כי יש דברים יותר חשובים, כמו מידות ואופייעל מהדרום

לק"י

ולשמור על המסורת אפשר גם עם בן זוג מעידה אחרת.

מה חשוב לך בעצם?

תפילות? אל תחליפי נוסח.

שירים ומאכלים? אין מניעה להמשיך איתם.

מנהגים? את חלקם לפחות תוכלי להמשיך.

פשוט זה לא שאת מקבלת רשימת חתנים מתאימים, שאת רק בוחרת מתוכם.

אז לצמצם את זה גם לעידה, בעיני זה חבל.

(ואני באמת לא התחשבתי בזה. אגב, אני ג'רבאית, שזה בתוניסיה. ובעלי תוניסאי מצד אמא שלו, ויש הבדלים גם ככה. כי ג'רבה שונה במנהגים שלה משאר הארץ).

תפילות והלכהעַלְמָה1
אני רוצה שגם הילדים שלי יתחנכו לזה..
ולמה זה כזה חשוב לך?יעל מהדרום

לק"י

זה באמת מעניין...

(בסוף אם לא מדובר בעידה קטנה מאוד, יהיו מי שישמרו על המסורת שלה).

זה לא בשביל שיהיה מי שישמור את המסורתעַלְמָה1

זה כי אני רוצה אצלי בבית את ההוואי והמסורת וההלכה הזאת. וזה לא יקרה אם בעלי יהיה מעדה אחרת.

אוף, מרגיש לי שאף אחד לא מבין.

כמו שיש סגנון דתי, יש גם סגנון עדתי 🙁

אני חושבת שאני מבינהיעל מהדרום

לק"י

גם אני אוהבת את המסורת שלי מהבית.

אבל בעיני זו לא סיבה לפסול עידות אחרות (אם תקבלי הצעות מתאימות שהן גם בעידה שלך, אז למה לא?

השאלה מה יקרה אם לא... פה אני מציעה לחשוב מה חשוב יותר). 

אם הוא מתאים ולא מהעדהעַלְמָה1

הוא יכול להיות אחלה בן זוג,

אבל כשאני חושבת קדימה על ילדים ובית שהופך כבר למשפחה, עם כל זה שהוא איכותי, הוא לא יוכל לתת למשפחה שלי את המסורת הזאת, ואני משום מה לא מצליחה לדמיין את עצמי לא מגדלת את הילדים שלי לתוכה..

זה חריג שאני ככה ושזה קריטי לי? 

לא יודעת אם חריג, אבל אני פחות נתקלת בזהיעל מהדרום
מאיזו עדה את?פ.א.
בהרבה בתים משלביםהמקורית

בסוף זה לא דיקטטורה ויש דברים שאפשר לדבר עליהם

תספרי לו כמה את מאד אוהבת את המסורת שלךJusT BoY

ואז הוא מכיר בחורה עשירה בתוכן שגאה בעצמה, שזה פלוס ענק ;)

בגדול מנהגים הולכים לפי האבאכינור יהודי

וגם בעניינים ההלכתיים. אם האמא ספרדייה למשל והבחור אשכנזי, המציאות תהיה (או אמורה להיות) שהבית הופך לאשכנזי מבחינת הלכות ומנהגים. להיות פלורוליסטיים ולקבל דברים גם מבית האמא זה נחמד, אבל יש איך שזה אמור לעבוד. ואם זה לא מתאים לאשה, או לא מתיישבת לה לשנות עדי כדי כך את המנהגים שהיא גדלה איתם, זה לגיטימי בעיניי. זו לא חובה בשום צורה, אבל אם זה יושב על ליבה, אז כאמור, זה לגיטימי בעיניי לחפש דומה לה לכתחילה. בדרך שאדם הולך מוליכין אותו.

נכון, ובכל זאת שווה לדבר על זהJusT BoY

ולא לפסול ישר כי העדה שונה, כי יכולות להיות הפתעות

לדעתי זה ממש לגיטימיכינור יהודי

וזה גם בא בעיניי ממקום אובייקטיבי. אני אישית מאוד מבינה את זה.

מה למשל חשוב לך?המקורית
מובןאבוקת סוכר

כמו שדתי לאומי לא יצא עם חרדי או להפך

או שיש סגנון ישיבות שיעדיפו וישיבות שיעדיפו שלא

אותו דבר עדות והכל טוב

זה לא גזעני

בשידוך צריך לחפש מה שטוב לי

רק אחרי הנישואין הופכים לאחד

ואז ההתחשבות היא הדדית

דוגמה נפלאה לגבי הד"ל והחרדיכינור יהודי

אף אחד לא יחשוב שזה גזעני שמישהי דתית לאומית תפסול מישהו כי הוא חרדי (וכן להפך). זה הגיוני מאוד. 

יש הבדלי השקפה ויש הבדלי מנטליות.

את חרדית במקרה?JusT BoY

זה מאד לא מכבד הר"ת ד"ל, בבקשה תשתמשי בר"ת דת"ל

אחי אתה ממש אובססיבי ביחס לזהים התכלת
חחחכינור יהודי
עבר עריכה על ידי כינור יהודי בתאריך ג' באב תשפ"ה 0:09

לא ידעתי שיש הבא אמינא כזו, שזה לא מכבד לכתוב ד"ל!

גדלתי בבית ובחינוך ד"ל, או לבקשתך 'דת"ל'.

את יודעת שזה ר"ת חביב על החרדים? חחחJusT BoY
לא קשה להבין למה 😡
חרד"ק צא ממחנינו! 🦠צדיק יסוד עלום
חחחחחחחחחחחחחJusT BoY
לא ידעתיכינור יהודי

שזה אקסקלוסיבי לחרדים. ואני לא מבינה למה אתה אומר שהם אוהבים להשתמש בזה.

מלשון דלים בתורה ומצוותJusT BoY

כמה התנשאות יש להם 🤮

כל פעם שאני נתקל בחרדי שמדבר או כותב ככה, מקפיד לתת לו בראש על זה

ובואי נגלה לך סוד😅יעל מהדרום

לק"י

הילדים שלנו, שהם רבע אשכנזים (מצד חמי), מתפללים בבתי הספר בנוסח עדות המזרח.

אז כרגע הם ממשיכים את המסורת שלי בתחום הזה😂 אפילו בלי שאני אטרח על זה.

(מאמינה שבעתיד יעברו לנוסח אשכנזי. אבל לא יודעת).

את באמת היית זורמת עם דרישות של מראהJusT BoY

כמישהו או מישהי דורשים רק בהירות או בהירים או רק שזופות או שזופים?

ולצורך העניין, לי יש דרישה לבהירות בלבד או מראה "אשכנזי" יחסית נטו רק כי זה פשוט הטעם שלי (לא נמשך לשחומות...)

אז הייתי מעיפה גם אותךהפי

כי להגיד לא נמשך לשחומות זה גם מוזר

אפשר להגיד אני ממש אוהב מראה בהיר..

מנגד יש לי 3 חברות אשכנזיות יותר כהות ממני בפער ואני תמניה

די תתקדמו

זה מוזר אבל אין פה עניין אישיadvfb

בכללי זה תחום מאוד רגיש ולכן כדאי להתייחס אליו ככה.

אם מישהו אומר העדפה מסויימת ביחס למראה הוא צריך להיות רגיש ולדעת איך להגיד את זה.

יכול להיות שהוא סגור לסגנונות אחרים שהוא לא רגיל אליה, אז הוא פשוט פראייר אבל קשה להגיד שזה לא לגיטימי..

שים לב שהיא כתבה מה לגיטימי בעיניךהפי

כל אחד יגדיר לגיטימי בעיניו

הלגיטימי שלך לא כמו שלו 

אז אם מישהו יגיד שהוא מאד אוהב מראה בהירJusT BoY

עדיין תעיפי אותו?

יש אצלי במשפחה מורחבת גם אשכנזיות שחומות, וכמובן שהייתי מעדיף ספרדיה בהירה מאשר אשכנזיה שחומה חחח

מה אתה חושב שבחורים לא אמרו לי את זההפי

היה אחד שממש פחד שאני תימניה , אמרתי לו שאני מאוד אוהבת שזוף ואני רק אלך ועוד יותר אשתזף .. אז תפחד

אחרי הדייט הוא אמר לי מהיום אני יוצא רק עם שזופות..

היום הוא נורמטיבי מברך אותי שפתחתי לו את השכל

האמת עשית לו סוג של טיפולי המרה בתכלס JusT BoY

ובכלל זה לא בושה איך שנולדים, כל אחד ואחת והטעם שלהם.
הרבה אומרים למשל שלבן או בהיר זה מכוער, ואני חושב הפוך.

חוץ מזה, חייב לדחוף הערה שעם כל החשיבות לאהוב את עצמנו ואיך שאנחנו, זה לא מבטל את הצורך לעשות שינויים במידת הצורך, ואני בעצמי עדיין לצערי בעודף משקל ורואה שיש שמנים שמתעקשים שאין צורך בדיאטה ואני בעצמי הבנתי שבשביל לצאת עם בנות ולהתחתן, בין היתר באמת חייבים להוריד במשקל למשקל תקין או קרוב אליו (להיות עם BMI מתחת ל-26 אצל גברים), ובסוף אופן לא להראות בתמונות עם סנטר כפול בשום רמה.

חחחחחח מה אתה רוצההפי

שמישהו תעשה אם היא בהירה תשתזף?

אם היא שזופה? תתבהר חחחחחחחח

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחJusT BoY

ואז כולם יהפכו למוקה, כמו בני ישראל שיצאו ממצרים

מה שכתבתי במודגש זה היה בלי קשר, כי נדהמתי לראות אנשים שחושבים שזה בסדר שהם שמנים ששוקלים 150 קילו ועם זה יתחתנו כי "ככה הם נולדו" ולא מבינים למה אף אחת לא מתקרבת אליהם (אצלי ב"ה לא הבעיה, אבל יש תמונות שמשדרות כך לצערי :/ )

אני לא ממש מסכים איתךשלג דאשתקד

יש אנשים שהם שמנים/כהים/מחוצ'קנים. לא הכל בר שינוי ולא לכולם יש כוח להשתנות, ואני מאוד מאמין שלא בהכרח הבנות היפות נחטפות ומתחתנות ראשונות. וכן, אני מכיר בנות יפות ברמות קיצוניות שתקועות כבר מליון שנה וחא בגלל שהן בררניות, וגם יש לי מלא חברים ממש חתיכים וכריזמטיים שהיה מעניין אותי מי שהאישה שלצידם, ובוא מגיד שבהרבה מקרים יופי לא היה הצד החזק שלהן. זה לא סיבה לא לעשות שינויים, אבל כדאי מאוד להבין שזה לא הדרך היחידה לחופה.

מה שכן וזה חשוב, לא מזמן ניסיתי לשדך למישהי שבפרנציפ הביאה לי תמונה שזה נראה שכל הגוף שלה נשפך, שאתה רואה את התמונה ומתרחק כדי לא לטבוע במאות הקילוגרמים האלה 🤣🤣

אז ברור שגם זה לא חכם, כי תכלסכשאני מביא לבחור תמונה, גם אני משדר משהו והוא קולט שזה פשוט מראה מזעזע (וזו אגב הייתה התוצאה, שהבאתי את התמונה לחבר שהיה נשוי לפילה מהספארי, והוא הוריד מיד). אז ברור שצריך להביא תמונה או להציג את עצמך בצורה מחמיאה מבחינה אובייקטיבית, אבל לא להגזים ולא לעשות מה שאתה לא

אני באמת חיפשתי הקשרהפי
והוא נעלם לי
דרך אגב, לגבי התמונותJusT BoY

יש בעיה ממש קשה שמשום מה הצילומים תמיד עושים את האדם שמן הרבה יותר במציאות.
לפעמים בנאדם ששוקל רק 90 קילו נראה בתמונה כמו אחד ששוקל 120 קילו...

תלוי באורך מוקד של העדשהקפיץ
אם זה ממש חשוב לך, תבקש ממנו לצלם אותך עם עדשה "רחוקה" יותר
מצלם מקצועי? חחחJusT BoY
גם עם קצת משקל עודף זה לא בעיה למצוא זווית טובהים התכלת
אחלה חתיכהשלג דאשתקד
שמור לי לאחרי תשעת הימים, נעשה על האש
ונוסיף לו פרסות פרוסות JusT BoY
אני חייבת להגיד שמה שכתבת ממש מעליב בעינייעל מהדרום

לק"י

לרדת במשקל זה לא הוקוס פוקוס. ומשקל גם לא תמיד נראה על הבנאדם, זה תלוי גם במבנה הגוף.

ונכון שאם מישהו נדחה כל הזמן בגלל המשקל, הייתי מציעה לו לנסות לעשות עם זה משהו. אבל צריך להבין שזה לא פשוט.

וגם @שלג דאשתקד סליחה שנתפסתי לחלק קטן מההודעה שלך, אבל לתאר מישהי כ"פילה" זה פוגע.

מצטרפת. ניסוח לא מוצלח בעלילהמקורית

וגם לשמנים מגיע להיות אהובים

יש מראה שבאמת יכול ליצור דחייה, מבינה ומקבלת. יש מצב לפעמים שהגוף מאבד כל פרופורציה. כנל. לא חייב לאהוב. והשמנת יתר עד איבוד כל פרופורציה  זו מחלה לכל דבר שיש בה הרבה רבדים נפשיים רגשיים רפואיים שמסבכים את העניין. גם אני לא מתחברת. אבל מפה ועד פילה בספארי.. לא מכבד בכלל

אנשים השתגעוהפי
אכן, מתנצלשלג דאשתקד

הכוונה הייתה להגזים ולתאר תיאור קיצוני.

תודה על ההערה!

בכל מקרה לדעתי אין כאן שאלה לדעתי, האם "מגיע לשמנים שתהיה להם אהבה". כאילו השמנים איזה מסכנים שצריך לרחם עליהם.

לקוצר דעתי, טעם של אנשים הוא מאוד אינדיבידואלי. בסוף כל אחד שירצה - ימצא אהבה. כמובן שיש אנשים עם דימוי עצמי נמוך או אנשים שעושים בחירות שגויות, אבל בעזרת השם המראה לא מונע מאף אחד למצוא זוגיות טובה.

מסכים בהחלטJusT BoY

ודרך אגב, כפי שזה עולה מתוך התיאור, בסופו של דבר זה מתאר חלק משמעותי מאד מהמצב הבריאותי של האדם והשלמות שלו, רק מהדיאטה שעשיתי, מרגיש באמת המון השפעה לטובה ב"ה

אצלי זאת באמת די בעיה למרות שאני לא כזה שמןJusT BoY

בגובה 181, והייתי עד לפני לפחות מחצי שנה במשקל מעל 97 קילו ולמרות שלא נראה ממש שמן (ועדיין נחשב עודף משקל רציני), ורק בגלל שבתמונות יצאתי מעוות במיוחד עם הסנטר, זה גרם לבנות להרגיש דחיה למרות שאני נראה יחסית די טוב.

מאז ב"ה הורדתי את המשקל ל-90 קילו, החלפתי תמונות עוד לפני שעדיין לא הכי מושלמות, אבל הרבה יותר טובות וזה יחסית מורגש.
בלי קשר יש באמת המון רווח מעבר למספר הטכני ובנושא הזוגיות

מה לעשות אם לא אוהבים שחומות?Paslash
זו המציאות, וזה מעצבן. אבל עדיף שיחבק אותה בכוח ועם תחושת גועל? תסתכלי על זה ככה.
זה בסדר לא לאהוב משהויעל מהדרום

לק"י

אבל רצוי לא להתקבע על משהו מאוד ספציפי (בהירה עם עיניים ירוקות), ולקחת בחשבון שלפעמים כשמכירים בנאדם לעומק ומחבבים אותו, המראה פחות חשוב כבר. או שמתחילים לחבב גם את המראה שלו.

זה נכון חלקיתPaslash

אצל רוב הבנים שאני מכיר וזה כולל גם אותי, יש שלושה סוגים של מראה: אהוב, ניטרלי ולא אהוב.

אם לבחורה יש מראה אהוב ואופי טוב ברור שזה יהיה מעולה.

אם לבחורה יש מראה לא אהוב, גם אם היא מתאימה לי 100% באופי זה לא יעבוד.

אם לעומת זאת הבחורה לא דוחה אותי וגם לא מושכת אותי ממבט ראשון, אבל יש לה אופי טוב אז המוח כבר לבד יעשה את הקישור בין המראה לתכונות, גם אם היא מתחת למטר ששים או שיש לה שיער מתולתל ולא חלק.

על ניטרלי בדיוק קל לעשות עבודה עצמית מראשJusT BoY

כדי שזה יהיה כבר אהוב ואז עוברים לשני סוגים במקום שלושה.
אז אצלי זה יצא גס יותר שדי קל עם רוב הבהירות

את חייבת להיות כנה איתםהפי

ולהגיד שהם יוצאים גם לא טוב..

מי ירצה לשדך אותם נו באמת...

מה עם כל הבנות שחצי חצי או 1/4 1/4 ..

הם סתם יורים לעצמם ברגל

וזה גם מראה על כמות שכל מצומצמת

אבל שיהנו

האמת שאני לא מתעסקת בשידוכים🤷‍♀️יעל מהדרום
הלכת קצת רחוקJusT BoY

לא נראה לי שלמישהו כזה משנה מי חצי או רבע או שמינית, תנסי להסתכל על זה יותר בכללי.
אם מישהו למשל אומר לך שהוא מעדיף סגנון אשכנזי ומראה בהיר, אז תביני שמדובר בסגנון ומראה כללי, לא איזה סוג דם יש לה ומה השורשים שלה כאילו מדובר פה במגזר החרדי.
ויש גם את הצד הדומיננטי וזה, יצאתי למשל עם מישהי שהציגה את עצמה בתור אשכנזיה, למרות שהיתה חצי מרוקאית, לא שזה משנה לי, ואז בפגישה עצמה אמרה שהיא לא מרגישה בנוח עם אשכנזים, אז שאלתי למה, בסוף היא כדרך אגב החליטה לא להמשיך

די נו תפסיקו לעבוד על עצמכםהפי

כמות הבנים שאמרו לי זה (שדכי לי בהירות / אשכנזיות) ואז התחילו איתי

פשוט מביכה בשבילכם אני אומרת ...

אחיין שלי חצי אשכנזי עיניים ירוקות ( שהוא קיבל בכלל מהצד התמיני) לשיער שטני.

בדיוק שאלתי אותו מה חושב על זה .. והוא אמר שאם מישהי תפסול את הצד התמני בו הוא יפסול אותה .

אתם חייבים להבין שאני למשל וגם הוא .. לא נולדנו למנטליות מסויימת 

הכל אצלנו מעורבב

אז כן זה מוזר 

אם מישהו יגיד לי אני יוצא רק עם תמניות אני אעיף אותו גם.

זה ממש מוזר לי השחור לבן הזה ולא גדלתי על פילוג

לא נמשך לשחומות?!בנות רבות עלי

אתה בכלל ראית את מואנה שאתה מדבר? 

חחחחחחחהפי
צודק, ניסוח לא טוב JusT BoY
את מגזימה בטירוףנקדימון

זה נשמע שאת יוצאת מנקודת הנחה שאם מישהו אומר שהוא מעדיף או לא מעדיף מישהי מעדה מסויימת זה בגלל שהוא מרגיש שהעדה ההיא נחותה משלו ולא בכבוד שלו. עם כל הכבוד, זו הנחה מפליגה ואפילו חצופה. באופן סטטיסטי, ככלל, לעדות שונות יש אופי, מנהגים, ניראות, והדברים האלה הם לא דבר לזלזל בו. מן הראוי לשאול את האדם שמדבר איתך על עדות למה הוא כן/לא רוצה - אם יש לו סיבה, תפדלו. זו זכותו המליאה, הלגיטימית, וההגיונית. אין פה לא גזענות ולא נעליים. זה עוד תכונה כמו מיליארד תכונות שאנשים מחפשים בבני זוג.

אל תניחי שאת יודעת למה האדם השני מחזיק בהעדפה מסויימת - תבררי. את מדברת על אהבת ישראל? זו אהבת ישראל. ולא להעניש מישהו, או לנסות לחנך אותו, אפילו בלי לבדוק.

האמת מחזק, בלי קשר שאין כל רע בנישואים בין יהודיםJusT BoY

שונים, אך אין ספק כשמנסים להדמות לעדה שנחשבת לאליטה, או במציאות, השתכנזות, היא מבישה יותר מכל זה.

כי מזרחי שמנסה להיות אשכנזי, בעצם משדר לכולם שהוא לא שווה בגלל היותו מזרחי...

מה?? למה את מנסה לחנך אותה?!הרמוניה

אז את גדלת שונה, למה את קובעת דברים עליה גברת..?!  ברמה שאת לא מכבדת את ההעדפה שלה ולא מוכנה לשדך אותה? תגידי "אין לי מישהו מתאים" אם אין לך, אבל ממש לא יפה שאת ככה מאשימה אותה ולא מכבדת את הרצונות שלה.

ואי את מאכזבת אותי כל פעם מחדשהפי
עבר עריכה על ידי הפי בתאריך כ"ט בתמוז תשפ"ה 0:51

מדהים..

היא אמרה משהו קצת יותר מוקצן מלא מתאים ..

אבל כמובן שאת ישר תוקפת 

מעניין אותי אם קראת את הכל או שוב כהרגלך מסתכלת על הרע

אני לא סובלת גזענות ובדייטים את הכי שמה לב

שוב אומרת אם זו העדפה או נטו פסילה גורפת

שלא מקובלת בשום מקום

קראתי אותך טובהרמוניה

אני לא באתי להתקיף אותך הייתי בהלם ממה שאת כותבת וזה הקפיץ אותי, גם שאת לא מכירה בהבדלים בין העדות ובמשמעות של זה, וגם שאת מנסה לחנך מה שלא בא לך טוב. 

זה לא שונה ממישהי שמתעקשת על בחור בגובה 2 מטר או מיישוב דווקא ולא עיר, או כל ג'וק אחר. זכותה. היא לא עושה עבירה בזה, כך שבלעזור לה למצוא בחור את לא מואשמת ב"מסייע.." 

נניח שזה הפסד שלה, אז ככה מגיבים? 

כנסיהפי

יש הבדל בין העדפה לבין פסילה גורפת

אז אני מבינה זכות להעדפה ,זה טבעי ולגיטימי.

אבל כשזה מגיע לפסילה גורפת, כמו "אני לא יוצאת עם מזרחיים/אשכנזים", זו כבר לא העדפה אלא אפליה.

זו אמירה שמבטלת בני אדם רק בגלל שיוך עדתי ,בלי להכיר, בלי לבדוק, ובלי מקום לבחון.

ברגע שזה לא בחור מסוים שלא מצא חן , אלא כל קבוצה שלמה שנמחקת מראש ,

הרי גם אם הייתי מציעה לה בחור אשכנזי שהולך לפי הסטנדרטים שלה ..

היתה מתרחשת פסילה . כי מה שמפריע לה זה השיוך העדתי .

אני שואלת ומבררת , אם לבחורה מפריע נניח בחור אשכנזי בגלל צבע.. אז אשדך לה בחור שזוף יותר ואם מפריע לה .. החום , אשדך לה בחור חם יותר

אבל הוא בהחלט יכול להיות גם אשכנזי .

למה לפסול באופן גורף זה הזיה אני לא מוכנה להיות חלק מזה.

זה מנוגד לערכים שלי, ולא משהו שאני יכולה לשתף איתו פעולה, גם אם הכוונה לא רעה.

ולכן האמירה לא יוצאת עם ...גם אם הוא לפי הסטנדרטים שלי

מראה הרבה על מי הבן אדם.

זו גזענות די להתייפיף 

אני לא מסכימה עם זההמקורית

יש השלכה הלכתית לאשכנזי/ ספרדי בכל מיני דברים

זה לא גזענות בכלל

השלכה הלכתית כזו רצינית ששווה לוותר על אדם מתאים?יעל מהדרום

לק"י

מבעס ללמוד הלכות חדשות, אבל אני לא מרגישה שזה כזה מסובך או נוגע לי בכל חלק בחיים.

(אני ספרדיה, ובעלי אשכנזי מצד האבא).

(אני חושבת שזה לא בהכרח גזענות, אבל סתם קטע מטופש. מקווה שלא פגעתי במישהו, לא מצאתי מילה מתאימה יותר. לא בהכרח שעידה אחרת זה הבדל מהעידה שלי, זה לפי בנאדם. אבל כתבתי פה את דעתי, אז לא אכתוב שוב).

לפעמים כן, אני בכל אופן יכולה להבין את זההמקורית
הבנתי את זה ועדיין לא מסכימה איתך...הרמוניה

א. אני לא חושבת שזה הזיה. 

ב. אף אחד לא יכריח אותך לשדך מישהי שלא בא לך, אבל את לא עושה בזה שום דבר טוב.

דוגמא: 

אני לא חושבת שזה הוגן שיש בחורים שמוכנים לצאת רק עם בנות שלהורים שלהן יש כסף. זה התנהגות שנוגדת את הערכים שלי.

יבאס אותי מאד לשמוע שאלו הדרישות של הבחור. אבל האם זה מעיד עליו שהוא אדם רע שאני לא יכולה לשדך לו אף אחת בגלל זה? 

לא. זה עדיין חיצוני.

בסוף אני יכולה להחליט לא לחפש לו שידוך, אבל זה יהיה ממניע אישי ולא רציונלי. ולמעשה זה יהיה הפסד שלי, כי השידוך שלו מלמעלה ואני הפסדתי להיות אולי שליחה.

במקרה של החברה שלך את גם יכולה להחליט שלא בא לך לשדך מישהי שזה נוגד את הערכים שלך, אבל תביני שככה היא כרגע, אין לך מה לנסות לתקן אנשים.

היא לא פוגעת באף אחד בזה שיש לה רצונות מסויימים ודעות מסוימות אפילו שנוגדים את דעתי.

יש עוד חילוקי דעות בעלי משמעות ויש להם מקום. זה לא מוציא אף אדם מכלל ישראל.

זה חמוד שאת מנסה לעוות את הקערההפי

כשאת אומרת "אין לזה השלכות", את מתעלמת מהמציאות.

יש אנשים שיצאו מצולקים מדברים כאלה מהשידוכים שנפלו רק בגלל עדה.

לכי תגידי לבחור כזה שהוא היה יכול להיות השידוך המושלם אם רק היה נולד בעדה אחרת.

הכאב שהוא סוחב זה לא "סתם טעם אישי"  זו תחושת דחייה עמוקה שנשארת לאורך זמן.

ולמה? בגלל מה????

אז לא, זו לא נאיביות מצדי , זו עמדה מאוד תקיפה ונכונה.

וכן, אני עומדת בה לגמרי.

אני לא מוכנה לפגוע באף בחור או בחורה רק בגלל העדה שלהם.

יש לך מושג כמה בחורות בכו בגלל זה? כמה בנים נפגעו?

וזה לא יקרה אצלי. לא בשידוך שאני מעורבת בו, ולא בשתיקה שלי.

עד פה.

מה כבר אמרתי שאת משתוללת?

לא מוכנה פסילה גורפת

כן מוכנה טעם ..

ולכן בפעם המיליון אם בחורה תגיד לי שהיא מחפשת בחור חם .. אשדך לה אחד כזה אבל לא אפול לעולם בחור שהוא אשכנזי רק בגלל שכמה החליטו שהוא לא מספיק חם.

אני תמיד אנסה להבין מה קורה מאחורי הקלעים ואנסה להבין מה הטעם .. ומה טוב לה.

ונסה להתאים לה בעדינות

אבל שוב הפעם המיליון .. יש לי אפס סובלנות לגבי הכללה גורפת שזה גזענות - לא יוצאת עם .. נקודה .

ויש השלכות יש תפסיקי להיות נאיבית

אבל לא הבנתי משוהמקורית

זה לא שהבחור מקבל מבחר של בחורות לבחירתו, מצביע על מישהי - ואת אומרת לו: לא! זו לא רוצה אשכנזים

הידע נשאר אצלך, את מי להתאים למי. והם לא אמורים לדעת מזה בכלל. אז איפה כל העוגמת נפש שאת מדברת עליה?

מודה שלא הצלחתי להבין

בראש שלי- בחורה אומרת שהיא לא רוצה אשכנזי. זכותה.

לו הייתי שדכנית - לא מציעה אשכנזי ואין עוגמת נפש לבחור. באיזה צלקות מדובר בדיוק? מה שלא יודעים לא כואב

לא תמיד האנשים שדורשים את זההפי

עושים את זה חכם. .

יצא לי לשמוע על בחורה שהציעו לה בחור והיא אמרה כן ..

ואז הוא פסל אותה על עדה למרות שאת הפרטים שלה הוא רצה .

אדם כזה מראש צריך להציב את הגבולות שלו.. כדי שהשדכן יראה אם בכלל הוא רוצה לשדך אותו

אין לך מושג כמה הבחורה בכתה

אני מראש חושבת שחבל על הדמעות על דביל כזה

אני חושבת שדווקא אם את יודעתהמקורית

רגישויות בנושא, כדאי לשאול מראש ולחסוך עוגמת נפש

לטמוןן את הראש בחול ולצעוק אפליה וחוסר צדק לא בבית ספרי מונע מהרבה זוגות פוטנציאלים כן להיפגש

ההבדל היחיד הוא שאלה מקדימה

היית רוצה לפגוש גם אשכנזים/ מזרחיים? כן לא שלום וביי

ברגע שזה בכלל לא עולה אצלך כאופציה לפסילה,עד כדי לא להזכיר את זה בכלל לפני פגישות והיכרות, לדעתי זה קצת מנותק מהשטח האמת כי העובדה היא שיש אנשים להם  זה כן משנה בסוף

מה הקשר? ואם בחורה היתה פוסלת בחור על גובההרמוניה

למרות שאת שאר הפרטים שלו היא רוצה?

אין מה לעשות.. כאילו.. אנחנו אנשים בוגרים. לא לכל אחד הפרטים שלנו יתאימו, איך הדוגמא הזאת מייצגת את נוראות הגזענות בדיוק🙄

כמה נדוש את הנושא הזה?הרמוניה

אני לא רואה הבדל בין זה שמישהו לא ירצה את העדה שלי לבין זה שמישהו לא ירצה את צבע העור שלי. וזה קרה לי. וב"ה יש בחורים אחרים.. מאחלת לו שימצא מה שהוא רוצה. כמו שצבע העור שלי הוא חלק מהזהות שלי, גם העדה שלי היא חלק מהזהות שלי. ואני מעוניינת להתחתן עם מישהו שיודע לכבד אותה, ולא להכריח בחור שאין לו קשר בכלל להתחבר אליי. זה יכול לקרות אבל זה מאתגר. ואת יוצאת מנקודת הנחה שאין כמעט הבדלים כי את גדלה במקום כזה אולי, אבל לא בכל המקומות זה ככה. והמשפחה זה גם מרכיב משמעותי.

אני באופן אישי מבינה שזה לא חכם לשלול על עדה, במיוחד כשמגיעים לגיל מסוים. אבל אני לא חושבת שזו גזענות.

אם היית אומרת לי את זה הייתי חושבת שזו פשוט חוצפה מצידך להתערב לי בהעדפות.

כאילו בסדר, אז את נגד. אבל אני לא מבינה מה את רוצה לעשות עם זה. לחנך אנשים? בהצלחה.

אני חושבת שזו לא הדרך.

חחהפי

תקשיבי טוב 

מה שכתבת זאת בדיוק הדוגמה למה שמייאש בשיח הזה.

לא רק שאין הבנה אמיתית לכאב, יש גם ביטול, התנשאות, ולבסוף עטיפה ב"אני רק מציגה עמדה אחרת"" ואת חצופה"

לקרוא לחוויות של אנשים "חוצפה", רק כי הן לא נוחות לך לשמוע זו עיוורון במקרה הטוב וניתוק במקרה הרע.

לא כל שיח הוא במה לניתוח שלך. לפעמים פשוט צריך לשתוק ולהקשיב.

מה שנאמר פה הגיע, מחוויה של אכפתיות

וזה שדווקא על זה בחרת להרים גבה  רק מראה כמה את לא במקום שמסוגל להכיל, אלא רק לשפוט.

ועוד להוציא את זה עלי

אז אם אין לך את היכולת להבין פשוט תכבדי ותעברי הלאה.

ואת נשמעת לי אמוציונלית שקצת קשה לדבר איתה בהגיוןהרמוניה
ממליצה לך לחשוב פעמייםהפי

לפני שאת זורקת משפטים כאלה זה לא עושה אותך חכמה .

רק ציפו שתכבדי 

על ידי שאני אשתוק למשהו שאני לא מסכימה איתו?הרמוניה
בחיים שלי לא הייתי מגיבה לךהפי
בצורה כזו רדודה בהצלחה לך עם השפה דיון פורה זה בטח לא.
בינתיים את זאת שתקפת אותה..אני:)))))
..הרמוניה

לא נפגעתי

עזבי אותה

ביי שלום

זה לא קשוראני:)))))
גם אם לא נפגעת אי אפשר לעשות פה סתימת פיות היום זאת את מחר זאת אני.
תיקוןים התכלת

מחר זאת @אני)))) 

..אני:)))))

אתה לא ניק חדש.

זה פצלש. נכון?

זה בנות רבות עלי?

זה כן פצל"ש אבל לא בנות רבות עליי.ים התכלת

פצל"ש במובן שהיה לי פעם ניק אחר פשוט אני לא משתמש בו יותר

תגלה לנו איזה ניק?אני:)))))
כמובן שנשמור על סודיות.
די קל לזהותצדיק יסוד עלום
אחוזי דמיון גבוהים
כן אבל צריך להכיר את הקודם ולהזכירך הוא לא פעילים התכלת

כבר כמה זמן ומעולם לא היה מפורסם ונחשב

חשדתי!אני:)))))
לא הבנתי זה לא צדיק יסוד עלום?אני:)))))
רגע מי חשבת שזה?ים התכלת

@צדיק יסוד עלום נראה לי הצלחת לבלבל אותה

היא חשבה שאתה אניצדיק יסוד עלום
פעם בניק המקורי שלך גם הייתי מתבלבלת בינכםאני:)))))
רגע מה הניק המקורי שלי?ים התכלת
בינגוים התכלת
חחחחחח וייבים שלצדיק יסוד עלום

יותר כזהים התכלת
אני כבר מוחזק כחשודצדיק יסוד עלום

אני לא עד כדי כך משועמם צדיק יסוד עלום
איך נשמור על סודיות אם אני מגלה זה בדיוק הפוךים התכלת

מכל הקונספט של סוד

אבל סתם מעולם לא הייתי איזה ניק חשוב ונכבד

אם כך לא מפריע לך לגלותאני:)))))
די בנות גם ככה בין המיצריםים התכלת

יש מספיק תימנים לכולם

אני רוצה חבדניק אתיופי בכללהרמוניה

😉

איזה שילוב הבאת אני:)))))
😂כןןהרמוניה

שני סוגי יהודים שאני מאוהבת בהם אבל לא נראה לי שאני אתחתן עם אחד מהם. בסוף הם רחוקים מנטלית מאד. אבל הם באמת חלק מהלב שלי.

אם הם חלק מהלב שלךאני:)))))
אז זה לא ממש רחוק ;)
נכוןהרמוניה
אני אולי אלך לשליחות אבל נראה לך אני אשים פאה?
אני אוסרת עליךאני:)))))
חחח כן הרבהרמוניה
הגעת למקום הנכוןים התכלת

סתם אבל מזכיר לי את הראפר ניסים בלאק שהתגייר ועכשיו הולך עם קפטן ושטריימל משהו מגניב

https://www.youtube.com/@nissimblackofficial/videos

הוא מפרסם שירים ויש לו גם כל־מיני motivational talks כאלה מאוד חמוד

אהה אני מכירה אותוו ברוררהרמוניה

אחלה בלאק

חחחחחהפי
איזה משוגע
מה?? מי את?הפי
לא הבנתי מה את קשורה
אני מישהי שנמאס להאני:)))))

מהתגובות המתנשאות שלך לאנשים פה ובמיוחד לחברה שלי (:

די לריב נו לא יפהים התכלת
נראה לי שיש פה רק אחד שרב(או אחת?)שפלות רוח

או בלעז..מלבה את האש וד"ל

כמו ילד בן 4 שלקחו לו את הסוכריה והוא בוכה וחושב שהוא צודק

אני רק שומר על הגחלתים התכלת

נ.ב

וכו'

מסכים עם הנ.בשפלות רוח

אכן הערה חשובה

וכו'

אולי תשלח לחבר שלנושפלות רוח

היסוד עולם קצת מעולמם של חתולים?

נראה שהוא חסר אותם מאוד

בדיוק עכשיו שלחתי בשרשור המקביל קבלים התכלת
אה לא התכווהנתי שאתה מלבה האש דודשפלות רוח
יש פה כל מיני מחרחרי מלחמה...בימי בין במצרים זה בכלל עגום
בגללך חשבתי ששמו של ים התכלת הואצדיק יסוד עלום

דוד נעים זמירות ישראל

Not cool david, bruh

איימ ורי סורי מיסטרשפלות רוח
טסאדיק יסוד עויילם
*עלוםצדיק יסוד עלום
אינני צדיק כלל וכלל
שמך מעיד עליך ידידישפלות רוח
ברור ששמו מעיד עליואני:)))))
צדיק יסוד *עלום*!
צדיק יסוד חתולים התכלת

געוולד זה מאוד רעפארם

יש לי אחד גושניקצדיק יסוד עלום

לא יודע אם זה פחות רעפארם אבל הכיפה של גוש אמונים

כיפה מהדור הישן JusT BoY
מה יש לכם עם חתולים?אני:)))))
אתה יודע עכשיו כשאני חושב על זהים התכלת

חתול זה בעצם עלום

זה אותו קונספט מבחינת המשמעות המקורית של המילה

צניעות מחתולצדיק יסוד עלום

מחתול - שאינו מטיל רעי בפני אדם, ומכסה צואתו

טיטול זה ההפך של חתול?

אז מה זה?

מעשה קוף ב.... 🙈

טוב זהו די חובה עליך ללכת לישוןים התכלת
לא תרמוס צדיק יסוד עלום

היה לי יום קשה ושנצ מפרק

עד 1:00 אהיה ישן

לגמריהפי
מה זה אומר? תדבר ברוראני:)))))
למה גמגמתי?שפלות רוח
איזו אלימות גברת
מי מחרחר?אני:)))))
את עשית לו אלימות עכשיוים התכלת
הוא התחילאני:)))))
אני מרגיש מאויםשפלות רוח
אפשר לחתום על עד מדינה לפני שאני עונה על השאלה? @ארץ השוקולד
אני לא סוחט אף אחדארץ השוקולד
אז שב ואל תעשה עדיף אתה אומרשפלות רוח
הסיבה היאצדיק יסוד עלום

שהינך כבד פה וכבד לשון, דוד

אה... משה

(זאת היתה מסיבה כשמשה בתיבה התגלה לי... הוא נראה כמו נקניק מצופה בבצק מגולגל. כשאחזתי אותו בין ידיי - התרגזתי לראות שהוא חי. אבל אז הוא רמז שאצא אחריו אל הגן)

אכן תמונות קשותשפלות רוח

לטיפולך ידיד נפשי @ים התכלת

טוב לא יודע מה איתך כבר נהיה מאוחרים התכלת

אני אשוב אל ביתי אשוב להביט בעיניי

ערב שוב יורד וכבר נהיה מאוחר

בהמשך לתימניאדה אני מכריז בזאת שאני יוצא רק עם בנות משבט המים הדרומי

אבל גם פתוח לשמוע הצעות מאומת האדמה ובתנאי שהן מכזנות גת

ובמידה ולאשפלות רוח
תטען למקח טעות?
חן מקח על מקחוים התכלת

נסתדר

רק מראה לך שאני לא תימני אמיתי

האמת דודשפלות רוח

למרות שלא ראיתי בחיי הקצרים עד עתה מישהי שמכזנת, אולי יש לטעון בהפך, איפכא מסתברא, מקח טעות איכא מתי? כאשר עולימתא אכן מכזנת..הא לא מכזנת ליכא מקח טעות אכן שמע מינה

נו אבל לא כיף לכזן לבדים התכלת
חחחחחאני:)))))
חברה שלך יודעתהפי

לכתוב לבד

ואם היא צריכה דוברת שתמנה אחת.

אל תגידי לנו מה לעשות(:אני:)))))

ומה לעשות שזה מפריע לשתינו?

שתמנופוביהצדיק יסוד עלום

אפרופו השיח התימני כאן:

אז תגיד שבט המים הדרומי הם יעני תימנים?ים התכלת
כשפות מים מתחזקת עם הירחצדיק יסוד עלום

אולי שני סוגי ריקוד

אני רואה שנהנים מהויכוח כאןאני:)))))
אני אישית מנסה להקליל את האווירה.ים התכלת
אני מנסה להעמיק את הסכסוך והאיבהצדיק יסוד עלום

אתה מאיים על השלום והיציבות האזוריתים התכלת

עליך לחדול מיד כדי למנוע הסלמה ולחזור לגבולות 67

כל זה חלק מהתוכנית הגדולהצדיק יסוד עלום
להפיץ פלגנות, לשסות את ישראל ביהודה, להצית חזון של Promised land מתוקה ונשכחת ולחזור עם אחיי אל מולדתנו הישנה

Kazaria אנחנו חוזרים אלייך

מעניין אם בכוזר לומדים את הספר "היהודי"ים התכלת
חחח מקסים!אני:)))))
צדיק אחד בסדוםאני:)))))
מה שכן הרסתי את השרשורים התכלת
הרמוניה בחורה מאוד חכמהאני:)))))
נכון זה גם בהארי פוטר ככהים התכלת
😂הרמוניה

אני לא הרמיוני אבל... אני קטרה

אתה פשוט עוד לא היית כאן...

חחח הם שידוך משמייםהרמוניה
לא יפהאני:)))))

(למרות שאת צודקת)

אני מסכימה איתך אבל כן יש לי משהו להגידמבולבלת מאדדדד

בסופו של דבר, כן יש הבדלי מנטליות.

נגיד אני אעדיף משמעותית ספרדי מאשר אשכנזי, ואם יציעו לי אשכנזי אני אבדוק טוב טוב איך הוא מהבחינה של הרגש ופתיחות וחום. וכן, אני סטודנטית אולי, אבל זה לא סתם.

אבל אני כן מבינה ספרדיות שלא מוכנות לצאת עם אשכנזי מלא ולהיפך. כי זה באמת פער גדול. מניסיון…

לגבי עדה זה כבר לדעתי ספציפי וקטנוני מדי, אבל לא שופטת, מי שרוצים זה עניין שלהם, גם אם לא מסכימה איתם. 

נכוןהפי
כמה אני סטודנטית מאחד ועד שהאוטוקורקטמבולבלת מאדדדד
משנה לי מסטיגמטית לסטודנטית…
חחחחהפי
באמת תהיתי מה הקשר סטודנטית...ארץ השוקולד
אפרופו סטיגמותכינור יהודי

בעצמך יצרת את הסטיגמות מהם ברחת!

לפסול מישהו שרוצה עדה מסוימת, ולחשוב שהוא וודאי "צר עין ואנוכי" זו סטיגמה...

טוב חמוד תתקדםהפי
זה לא עניין של לגיטימי..אדם כל שהוא

כל אחד יכול לבחור עם מי הוא רוצה להתחתן, אי אפשר לתבוע אותו על אפליה.

אבל מי שמפעיל סינון שכל כך מצמצם את האפשרויות, צריך לחשוב טוב עם עצמו האם יש לו סיבה מספיק טובה לעשות סינון כל כך רחב, ואם הוא לא מקשה על עצמו סתם.

מסכימההמקורית
לא חושבת שזה מראה על חוכמה לפסול על עדההפי

לפסול בחור רק בגלל העדה שלו זו גזענות , כאילו הבחורה אומרת אם רק הוא היה מעדה אחרת שייך למקום אחר .

הייתי מקבלת את ההצעה , איפה את ? איפה הראש שלך יקרה .. לעבוד מהר על אהבת ישראל.

אז א יש פה עוגמת נפש

לשדכנית - מרגישה במקום לייצר חיבורים מייצרים פילוגים , מה היא תגיד לבחור שכל כך רצו אותו אבל נפסל מעצם היותו מעדה מסוימת ?

ב - למדויט שלא נתנה לו אפשרות להיות נוכחים באמת כי נפסלו לפני שהכירו אותם.. זה כמו לפסול על סוג דם.., לא לגיטימי.

והכי חשוב ג - מראה על המידות שלך , אתה מתעסק בתוויות ,בחיים שלך ,במקום להפעיל את הראש והלב.

ד- למצוא זיווג זה לא פשוט, לצמצם את זה, עד כדי כך, לעדות מסוימת, זה כבר בגדר הבלתי אפשרי.

@עלמה1 

היי הפיעַלְמָה1

אני חושבת שטיפה הגזמת 🙁

אני לא יכולה להעיד על עצמי, אבל אני חושבת שאנשים שמכירים אותי יכולים להעיד שאני לא בן אדם גזען בשום צורה 🙈

אבל להחליט שלא מתאים להתחתן עם עדה מסויימת זה לא גזענות, זה לא שאני לא מקבלת אותם כבני אדם ולא חושבת שעדה משפיעה על איכות, אבל היא יוצרת מאפיינים אחרים כמו הלכה מסורת ומנטליות שמרגישים לי משמעותיים בבחירת בן זוג.

וההיפך, כשאומרים לי שבחור לא רוצה אותי רק כי הוא מחפש עדה מסויימת, זה אמור להקל, לא? כי זה הרי לא מעיד על האיכות שלי.. 

לא תמיד יש הבדל במנטליותיעל מהדרום

לק"י

בטח בקרב הדור הצעיר.

אני וחמותי מאותה עידה, ואני לא חושבת שיש ביננו דמיון רב😂

בסדר,עַלְמָה1
אבל יכול להיות שזה מעצם זה שאת כלה והיא חמות, אבל אולי היא כן דומה לחמיות אחרות מאותה עדה.. 
את חרדית?הפי
אז עוד יותר לא ברור לי מה את עושההפי

תעשי בסוף מה שנכון לך ..

אבל אם תמצאי בחור מעדה שלא חשבת עליה

אל תפסלי

סתם באמת מסקרנותJusT BoY

זה באמת חשוב מאד לחרדים כל השידוך על בסיס עדות ופלגים, כאילו אם יש להם סיבות טובות או שזה נטו סטטוס?

לא אני פשוט לא באה מהזרם הזה ..הפי
אז אין לי מה להגיד
האמת שלאחרונה נתקלתי בתופעה מעניינתJusT BoY

שנקראת פשוט ספרדים ליטאים, כאילו חרדים ספרדים בעלי סגנון ליטאי, שזה בקיצור השתכנזות שזה ההיפך מגישת המרן זצ"ל (ואני אשכנזי שלם לצורך העניין), בעיניי זה לא טוב כי במקום לראות גאים במורשת ובמסורות היפות שהביאו מתרבויות המזרח, הם זורקים הכל לטובת הומוגניות חרדית ליטאית, בנוסף לכובע וחליפה (שזה אני גם נגד)

אותי פעם מישהי פסלה את יודעת על מה?Paslash

כי למדתי ביסודי עם אח שלה. אמרתי לעצמי שהיא מטומטמת והתקדמתי. לא צריך לעשות סיפור מפסילות.

נשמע שהיא פשוט נרתעהJusT BoY

אחיה יכל להמליץ עליך לה

תחשבו על זהעַלְמָה1

שהסינון הזה

הוא לא רק "צמצום" הוא גם "מיקוד"

פערים תרבותיים יכולים להוות שיקול משמעותי בעיניadvfb

נראה לי שיש קונסזוס בחברה הישראלית שפערים עדתיים פחות משמעותיים כיום מאשר פעם.

נכון,עַלְמָה1

מה שמוזר לי שמתרגשים מדי ממי שכן מסנן לפי זה.

והופכים את זה ל"גזענות". אולי נקבע שגם לחפש בחור דתי זה גזענות כלפי מי שלא דתי?

כפי שכתבתיadvfb

יש היום הסכמה רחבה בחלקים מאוד נרחב בציבור שכיום אין פערים משמעותיים בין העדות ולכן לא טוב לשמר את הריחוק בין העדות שפעם אולי היה יותר מוצדק מבחינה מסויימת.

לפעמים גם דברים נכונים וטובים יכולים להשמע לא טוב ויכולים לפגוע. אולי ניתן לנסח את זה בצורה יותר עדינה? אולי אפשר לשים דגש שמדובר בעניין תרבותי/מנטלי?

כשאני מבהיר לגבי העדפות עדתיותJusT BoY

זה נטו סגנון, מנטליות ומראה כללי בהתאם למה שאני מחפש וממש לא לפי סוג דם, ולא בושה לתאר זאת בכללי בלי קשר למי זה אופייני יותר

מדהיםadvfb
מבינה, נכון, תודה רבהעַלְמָה1
הכל לגיטימיאני:)))))
אוקי, עכשיו כדאי שתחווי דעה האם זה נכון וחכם לעשותבינייש פתוח
אם זה חשוב לה אז זה לא משנה מה דעתיאני:)))))
אז למה היא שאלה לדעתנו?בינייש פתוח
היא שאלה אם לגיטימי ועניתי שכןאני:)))))
לגטימי כן. אבל עדיף שלא.כְּקֶדֶם

תתארי לך מה אנג היה מרגיש אחרי שהיה אומר לקטרה שהוא בעניין שלה?

אממ אנג אתה ממש מתוק אבל אתה כשף אוויר ואני משבט המים הדרומי.

שבט המים הדרומי ממש פצפון איךהיא תמצא שידוך שם??

ומה אנג יעשה שכל האומה שלו נכחדה על ידי כשפי האש?

מזכיר לי גם קצת את הסיפור עם שבט בנימין אחרי מה שהיה עם פלגש בגבעה ושלאט לאט שבט בנימין התחיל להיכחד ח"ו כי שאר השבטים נידו ולא התחתנו איתם.

קיצר הכל עניין של החלטה וזה כן מראה על איכויות יפות שיש בך שחשוב לך כל כך המסורת וכל זה.

אבל עדיין.. זה מעלה הרבה קשיים

😂עַלְמָה1
מעניין, תודה
למה עדיף שלא?נקדימון

זו תכונה כמו כל תכונה שאדם (אישה בנדו"ד) יכולה לרצות בבן הזוג שלה. מותר לה לחפש סגנון ברסלב אבל אסור לה לחפש סגנון מזרחי? למה?

סגנון מזרחי סבבה לגמרי אבלכְּקֶדֶם
שים לב שהיא לא דיברה על מזרחי אלא על עדה ספציפית
זה לא משנה באיזו עדה מדוברנקדימון
מותר לה לחפש ברסלבר ציוני, יוצא צבא, שמשתזף ולא נשרף - אבל אסור לה לחפש מזרחי/אשכנזי/אתיופי/רוסי ללא קרחת ומשקפיים?

היחידים שתקועים בשירשור הזה, אלה כל מי שרואים בכל דבר "גזענות". תתקדמו. אנחנו בשנת 2025, התשפה למנייננו. אי אפשר להניח יותר כברירת מחדל במגזר שלנו שכולם גזענים. 

זה בדיוק מה שגזען היה אומר.ים התכלת
חחחחחחהפי
מי שמתייג ב"גזענות"נקדימון

צריך להוכיח את דבריו.

אחרת אתה סתם פשיסט

עזוב אותך, אלה נאציםים התכלת
אנחנו בשנת 5785כְּקֶדֶם

תתקדם אתה(;

לא קשור לדעתי לגזענות, פשוט עניין שזה מצמצם הרבה יותר אפשרויות. כאילו המנעד הדתי לאומי לא נדיר כבר ככה? אז למה לצמצם אותו עוד יותר? לדעתי זה סתם מכביד

אתה מדבר פרקטיתנקדימון

אבל נושא הפוסט הוא עקרוני.

גם אישה שתחליט שהיא רוצה רק לוחם עלולה להיתקל בקשיים (ואם אני זוכר נכון, היו כאן כאלה שחיפשו דווקא לוחמים)

מחזקתעַלְמָה1
התגובה הכי משכנעת כאן בפערים התכלת
חבל שלא קראת את שליהפי
יש אנשים שהגיבו שזה הגיוני בגלל מנהגים שוניםבינייש פתוח

אז אגיב לכך שמי שמתחתנת עם מישהו מעדה שונה יכולה להמשיך להתפלל ולברך בנוסח שהיא מכירה.

ואני חושב שאפשר וכדאי לוותר על אורז או עדשים למשך שבוע בשנה בשביל להתחתן. אותו הדין לגבי העברה של מים רותחים לעוד כוס, עבור מי שרוצה לשתות תה בשבת.

אני אומר לוותר רק על אורז לכל השנה!JusT BoY

ואת העדשים כמובן לבשל כל השנה, ואת הפסטה לא מכניסים

אתם חושבים שרק עדה?אריק מהדרום

יש תונסאים מתוניס הבירה ויש תוניסאים מג'רבה, חוץ מזה ששניהם אוכלים פקעילה המוח שלהם הפוך לגמרי.

@יעל מהדרום

כתבתי את זה בשרשור😅יעל מהדרום
וואו חחחעַלְמָה1

האמת שעכשיו אני אוחזת שהג'רבאים שאני מכירה שונים לחלוטין מהמעט תונסאים שיצא לי להכיר.

איזה מרתק זה.

גם אצלנו זה ככה אגבהמקורית

יוצאי מרוקו, וזה משנה מאיזה עיר הגיעו

תכלס עשינו בסוף מיקס ממה שנראה לנו לנכון וזהו

את מתכוונת לשלוחים ולמרוקאים? (:JusT BoY

כשהכינוי מרוקאים הוא למגורשי ספרד?

לגיטימי לגמרינקדימון

כמו כל תכונה שזכותך לחפש בבעלך לעתיד. יש אנשים שזה "מטרגר" אצלם משהו, אבל זו בעיה שלהם.

את מעדיפה אופי מסויים? מעדיפה להישאר עם עולם הלכתי מסויים? מעדיפה צבע עור מסויים? מעולה. זה שלך.

את זו שצריכה להתחתן עם בחיר ליבך ולכן את זו שמחליטה מה את מחפשת בו.

כמובן צריך לזכור שרוב האנשים לא מתחתנים עם רשימת המכולת שלהם, אבל זה לא אומר שאסור לחפש אותה,

זה רק אומר שבהחלט יכול להיות שהקב"ה יגלגל לפתחך מישהו ששונה במשהו מהרשימה - וגם זה בסדר.

ה"רשימה" היא נקודת מוצא ולא נקודת סיום בהכרח, אבל וודאי שזכותך לחפש דברים מסויימים בדווקא.

בהצלחה

תשובהPaslash

לבנים - לגיטימי, אבל מטופש מאד, במיוחד בציבור הדתי לאומי שהגבולות בין העדות יותר מטושטשים.

לבנות - קצת יותר מתקבל על הדעת. יכול להיות שהיא מחוברת למנהגים של המשפחה ורוצה להמשיך אותם, או שיש לה למשל שפע של בנים מעדות המזרח ולא מתאים לה פתאום לא לאכול קטניות בפסח או להחמיר יותר בטהרת המשפחה (אם כי את זה רובן לא יודעות...). אבל לדעתי עדיין טפשי.

נשמע רחוקy101

ולא הכי מציאותי לבנות סטיגמות מנסיון על הרבה עדות.

אבל הפוך לפסול עדה אחת וכל השאר כן, נשמע יותר הגיוני שיקרה.

אם כי סטיגמות לא תמיד עומדות במבחן המציאות.

האם זה לגיטימי לפסול בחור כי יש לו נקודת חן בפנים?tna

לא כ"כ, כי זה רק מראה חיצוני, אפשר להתרגל אליו מהר, זה מעיד על שטחיות מסויימת... עדיין לגיטימי אם זה ממש מפריע אבל כדאי לקחת דברים בפרופורציות...

אבל...
זה לא המקרה פה...
עלמה1 ציינה שחשוב לה עניינים של מסורת ומנהגים, גם לה וגם למשפחה, זו סיבה רצינית, חשובה, לגיטימית.
אפשר להתווכח, לא ברור שזה מה שהכי חשוב, גם מאוד מובן שלפחות כעדיפות יש יתרון רציני לעדה כזאת על פני אחרת, אך מפה ועד ללא לגיטימי? מוגזם... בקיצור עמדה לגיטימית, גם אם לא מוסכמת או פופולרית.

בטח. עדת ישראל.חסדי הים
לפסול גויים.
נסיתי בפעם הראשונהשושן לוי

זה הולך לעצבן אנשים.

אני באמת חושבת שיש מקום להבדלי מנטליות, במיוחד כאשר מדובר בחיבורים מסויימים ואני מדברת מנסיון. בנישואיי הראשונים, באתי בראש פתוח (אפילו שהתחתנתי עם משהו חצי-חצי, אבל החצי הדומננטי היה תימני), וחשבתי שהכל דעות קדומות. אבל מהר מאוד גליתי שלא מספיק צריך לגשר על פערים בין בעל ואישה, אלא יש כל כך הרבה פערים במנטליות שצריך לגשר. 

מה שגם, יש ציפיה מסויימת מאישה אשכנזית למעמד שוויונית (אז דווקא אולי לא נורא שבעל אשכנזי יתחתן עם אשה מזרחית - דווקא עובד היתב), כאשר יש רצון סמוי או צפייה האישה תהיה במעמד נחות יותר ותשרת את בעל המזרחי. "שייחיות".

אני אומרת את זה אחרי שהתנסתי יותר מעשור שנים ונסיתי להסתדר, באמת.

יש גם קטע של "עליונות מתוך נחות" שצריך להגיד שאשכנזים כביכול פחות טובים כדי להוכיח שמזרחיים לא נחותים.

אחר כך התחתנתי עם בעל אשכנזי, ממדינה אחרת ומנטליות אחרת, אבל יש בסיס משותף וזה גרם להכל להיות הרבה יותר קל.

בטח יש יוצאים מן הכלל, וזה גם עניין של מידות- שזה ממש חשוב והכי חשוב, בעצם.

מצד שני, אני רואה שהבת שלי זקוקה לבעל תימני - גם במחינת המסורת ומנהגים, וגם הדפוס התנהלות, והיא תראה בבעל אשכנזי "לא גבר", כי יש לה דמות של גבר דומננטי.

סליחה שאני שואלת, בת כמה את?יעל מהדרום

לק"י

אני בטוחה שיש הבדל בין אנשים בני 50+, שחלקם עלו לארץ, ובאמת היה הבדל במנטליות, לבין כאלה שנולדו והתערבבו פה (ונולדו להורים מעידות שונות), וההבדל לא קשור לעידה.

(ואולי יש גם הבדל בין מגזרים- אלה שתקועים על ההבדלים, ואלה שלא).

לגבי הגילשושן לוי

כשהתחתנתי הייתי בת 20 , 3 שנים אחרי שעליתי ארצה. עכשיו גדלתי קצת...
אבל גם ראיתי את התופעה אצל חברות אשכנזיות ילידות הארץ שהתחתנו עם תימנים.

אין לי משהו נגד תימנים (רואה שאת תימניה לפי ה"לקי"י")

אני דוקא לא תימניה. למדתי את זה ממורה תימניהיעל מהדרום

לק"י

זה לא כל כך משנה באיזה גיל התחתנת.

מה שאת מתארת מזכיר לי יותר את התקופה של סבא וסבתא שלי😉

ההורים שלי שניהם ספרדים, אבא שלי בן קרוב ל-70, ושייח הוא לא....

ובעלי חצי ספרדי וחצי אשכנזי, וחלק מהבנים אצלם בבית עובדים יותר בבית וחלק פחות (ואני לא בטוחה שחמי האשכנזי עבד בבית יותר מאבא שלי).

כך שאני לא מסכימה בכלל עם מה שכתבת.

אולי זה יותר קטע תימני?שושן לוי

בכל מקרה, כשלכתחילה בוחרים ללכת עם משהו עם מנטליות מאוד שונה, אז הנסיון והקושי הרבה יותר גדול. צריך המון עבודה על המידות - לא אומרת שזה לא אפשרי, רק שזה מכפיל את מה שכבר ככה קשה.

ראיתי פשוט את ההבדל. ואני האמנתי שהכל שטויות.

לכן אני בכלל לא חושבת שזה "אסור" או "לא בסדר" לכתחילה לחפש משהו יותר דומה, יותר קרוב.

אני פשוט לא חושבת שהיום באמת יש הבדלים גדוליםיעל מהדרום

לק"י

לפי העידות.

הרבה מהאנשים היום מעורבים בעצמם, חיים בקרבת מגוון אנשים.

מנטליות שונה מאוד היתה לפני הרבה שנים.

אולי כשההורים שלי התחתנו לפני 40+ שנים.

לא בטוחה שאני מסכימה איתךכינור יהודי

על המון אנשים צעירים אני רואה הבדלי מנטליות. ברור שיש כאלה שיותר וכאלה שפחות. אבל מנטליות משפחתית ועדתית זה משהו שנספג מאוד מאוד עמוק בעיצוב אישיות של בנאדם. על כל הרגליו וציפיותיו.

מסכים בהחלטJusT BoY

עדיין מרגיש שעם כל הערבוב, אנחנו די אשכנזים ולא מתחבר אישית לתרבות מזרחית...

אני מניחה שהיא שאלה את זה כדי להביןכינור יהודי

לאיזה דור את  "שייכת". לא שאת חייבת לענות כמובן.

טעותפ.א.
השאלות בכל סינון לדעתי הםארץ השוקולד

1. אם הסיבה הזו תדחה את החתונה בעוד שנה/שנתיים לרווקות אבל תגרום לזה שתקבל/י את הסינון שרצית, האם כדאי לסנן?

2. עוד עשר שנים, האם זה ישפיע על הבית שיהיה לדעתך?

אם התשובות הן כן, אז זה לגיטימי וטוב, אחרת, חבל לסנן לפי זה.

תודה רבה 🙏עַלְמָה1
יש כלל מאוד בסיסי שאני מאמין בו -מאוד- :מוקי_2020

מותר למחפש זוגיות לסנן על מה שבא לו, כמה שבא לו. 
כל דבר. כל סינון.
מהפרט הכי קטן והזוי ועד הכי גדול וברור. הכל תופס.
כולל "אם הוא פעם  נסע בפסח לחו"ל, אז הוא לא בשבילי" 
"אם הוא לא מתקלח פעמיים כל יום, בוקר וערב הוא לא בשבילי"
"אם אין לו דירה בבעלותו ובצוואה מחכות לו עוד 3 דירות בירושה, אז הוא לא בשבילי".
הכל הולך. גם עדה. גם כסף. גם -הכל-.

כל עוד וזה הנקודה הכי קריטית  
כל עוד, הוא לא מתלונן למה הוא לבד ובלי זוגיות.

אבל,
זה לא מספיק להיות צודק אלא צריך גם להיות חכם.
לא צריך להגיד בקול את -כל- מה שעובר לנו בראש.

שומרים את הסינון -בראש,בלב-
מקבלים הצעות ומסננים לפי הסינון שחשוב לנו  -בראש, בלב-.
אם זה סינון עדתי או ויזואלי, אז מבקשים תמונה או פרטי עדה ואז כשמסננים, לא מסבירים את סיבת הסינון
פשוט מבטלים את הצעה כבר בהתחלה. זה הכל.

אבל מי שיגיד בקול , חס וחלילה "אל תכיר לי בבקשה מעדה הזו והזו". זה בעייתי. לא צריך לומר את זה במפורש,
כי בעצם זה גם משפיע על אחרים ודי פוגעני.
אבל אם זה סינון (בראש,בלב ) כמו "בא לי מישהו אשכנזי" "בא לי מישהו מרוקאי", אני לא רואה כאן בעיה. 
במיוחד אם את מודעת לאפקט הסינון (את יכולה לפספס אחרים שיתאימו אפילו יותר ממה שתשיגי עם הסינוֹן)

מה שכן,
אם הסינון מוגזם מדי,
אני אישית, מאמין (אמונה) שיש לזה מחיר בשמיים. 
מזה צריך להזהר. ואהבת לרעך כמוך. לתת צ'אנס לאנשים בלב פתוח זה דבר טוב גם לבן אדם עצמו.

בהצלחה.

זווית ראייה נוספתרק לטובה

מבינה את הרצון שלך לשמור על המסורת והמנהגים של המשפחה שלך. רק דבר אחד לא ברור לי- למה את חושבת שלא תוכלי לעשות זאת במשפחה עם מישהו מעדה אחרת?

נכון, זה לא יהיה באופן מושלם. אבל מכירה הרבה משפחות שיש להם שילוב במנהגים משתי העדות של בני הזוג. אם יש מנהגים/מסורות שאת מאוד מחוברת אליהם- תוכלי לקיים אותם גם בבית שתקימי, תלוי מאוד במוטיבציה וברצון שלך.

וגם מבחינת תפילות- את לעצמך יכולה להתפלל בנוסח שלך מהבית. את לא חייבת לשנות.

חברה טובה מאוד שלי חיפשה רק אשכנזי, מאותה עדה שלה. והבנתי אותה.. זה יותר נוח, פחות שוני. בסוף היא בחרה להיפתח ומצאה בחור ספרדי עם אופי אשכנזי.

כנ"ל חברה אחרת שרצתה אך ורק ספרדי. ובסוף נפתחה ומצאה בחור אשכנזי, כן יש שינויים וצריך זמן להתרגל, אבל אז מה?

כשאדם הולך להינשא, יהיו שינויים. לא יכול להיות שהבית שתקימי יהיה העתק של הבית שלך. זה יכול לעורר חשש, אבל מזווית אחרת זה גם מאפשר גיוון, הפריה הדדית והתפתחות מתמדת- לא שווה?!

אני חושבת שזה לגיטימיכינור יהודי

בכללי, לחפש מנטליות דומה ומנהגים דומים נשמע הגיוני סה"כ

ואי ואי...בנות רבות עלי

השרשור הזה עשה לי חשק לריב חבל"ז.. אבל פתאום, פתאום זה היכה בי. "בין המצרים"... ואז אמרתי יאלה תראה מזה, איזה באסה.

אה ו... טוב לא חשוב אני אשתוק. 

אני אשים לי מדבקה אחרי זה במחברת לאות גבורה.

אימוג'י מהווצאפ:צדיק יסוד עלום

חיפשתי בדווקא מישהו לא מהעדה שליסולמיתאחרונה
בסוף מצאתי מישהו מעדה הפוכה לגמרי, אבל שמאד מחובר למסורות שלי מהבית והכי בעולם מפייט עם אבא שלי...
המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfbאחרונה

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

מה בעצם נשאר מהאמירה "העיקר זה לב טוב/מידות"?צע

מניח שיצא לכם להתקל ולשמוע את המשפט הזה לא פעם..

והרהרתי בשאלה  האם נכון שרוב העולם , כולל אני, לא חי ככה?!

כאילו, מניח של90 אחוז מהרווקים יש לב טוב, ואיזה קטע הם עדיין רווקים, וכנראה למרות טוב ליבם נפרדו מהם.

לכל תגובה בנושא אשמח, חנוכה שמח חברים!!! 

שזה הבסיס.מוקי_2020

-דעתי-.

המילה "עיקר" מבלבלת כאן..
אבל הכוונה הבסיס. קודם שיהיה את זה. בלי זה, אין על מה לדבר. אין בכלל מה לנסות.

ניקח את שוק הרכב.

אם אין בלמים שעובדים חלק,
ואין מנוע שפועל חלק,

אין בכלל מה להסתכל על הצבע והצורה וכמה אנשים הוא מסוגל להכיל בתוכו.

עכשיו נניח שיש בסיס.
זה אומר שכל רכב מתאים לך ? לא.
יש כאלה מעדיפים רכב קטן, גדול, בטוח, מהיר, נמוך, גבוה. טוב לשטח, טוב לעיר.

אבל קודם הבסיס.

ככה אני מבין את זה.
כלומר, זה שיש למישהו "לב טוב, והוא מקסים" זה רק -תחילת- הסיפור. לא סוף הסיפור.

במה הוא עובד ? 
מה הוא למד ?
איך הוא מתנהג כשדברים לא מסתדרים כמו שהוא רוצה ? איך הוא עומד בלחץ ?
האם הוא דברן ? שקט ? 

כל אחד והפרמטרים שחשובים לו, ממש כמו בבחירת רכב. כמובן, כל אחד והתקציב שלו (מה שיש לו להציע)

בהצלחה.

..שפלות רוח

אני לא מסתכל מהצד של האדם שיש לו מידות טובות או לב טוב..המשפט הזה בדרך כלל נאמר לאנשים כאיזה משהו להתמקד בו ופחות בחיצוניות(אגב הוא נאמר בעיקר לגברים ממה שאני מכיר) אף פעם לר באמת האמנתי בו כל כך, נכון, יש בו מן האמת אבל בדור הזה להגיד לבחור "העיקר לב טוב ומידות טובות" אם הוא לא צדיק נסתר בנם של קדושים בעיניי זה פחות רלוונטי לנסות למכור לו את זה, והאמת עכשיו כשאני חושב על זה, אני חושב שהרבה שדכנים נופלים שם(גילוי נאות אף פעם לא הלכתי לשדכן/ית) ומרגיש לי שהם לא באמת מתעניינים במה אתה מחפש/ת אלא פשוט לחתן בלי הרבה מאמץ ואז מגיע המשפט " העיקר לב טוב"

חנוכה מלבלב מלא בלבלובי שמחה וכו🦝🔥

זה העיקר, אבל לא הדבר היחידי שצריךadvfbאחרונה
אולי עכשיו היא כבר החזירה תשובה?חרמון

עדיין לא.

טוב מן הסתם היא עסוקה, 

בטח בערב היא תברר ותחזיר תשובה.

מבאס, אבל עדיין היא לא החזירה. 

בטח מחר.

משום מה גם מחר היא לא החזירה.

'תגיד, יצרו איתך קשר לברר עלי',

אני שואל את החבר שלי אחרי שלושה ימים.

'האמת שלא..'.

התסריט הזה חזר אצלי לא פעם ולא פעמיים, לצערי זה חזר שוב ושוב. כל פעם מחדש אני אומר לעצמי 'אולי הפעם היא תחזיר תשובה מהר. אולי יקרה נס, והיא תחזיר תשובה אפילו היום..'. אני לא יודע מאיפה זה מגיע, אולי אין מספיק מודעות שיש מישהו שמחכה בצד השני. 

אז בנות, כשאתן מקבלות הצעה שימו לב שיש מישהו שיושב ומחכה בצפייה ממש לתשובה שלכן. יתכן מאוד שזה מעסיק לו את המחשבה כל היום, וכל כמה דקות הוא מציץ בטלפון בתקוה שהיא כבר החזירה תשובה. זה אלף בית של בין אדם לחברו. 

אני מרגיש ככה עם השכינה הקדושה.חסדי הים

אני רוצה "בחלום אדבר בו". תשובות לכל השאלות העמוקות שלי.

אני מתפלל על זה וכלום בחלום. אני שואל את ה' שהדוד רבא שלי הרב פנחס מפרנקפורט בעל ההפלאה יתגלה אלי וכלום. אין תשובות.

אבל אז כשאני קם, אגב העיון הרגיל שלי בתורה בסדרים הרגילים, אני מגיע ל'הפלאה' ו'לפנים יפות' ומבול של תשובות והדרכות לחיים העכשוויים שלי.

כן. זאת התגלות השכינה דרך ספרי הצדיקים.

תשובות. תשובות. תשובות.

"קול דודי דופק פתחי לי אחותי רעיתי". כמו ששמעתי בילדותי מר' אברום שפירא זצ"ל, הספר דופק לפתוח אותו ועם זה השכינה הקדושה.

אל תחכה למשהו מבחוץ, בחורה שלא רודפת אחריך תעזוב אותה. זה לא שווה את הזמן שלך. תתרכז בלהתענג על ה' וימלא משאלות לבך. תנדב את לבך ל-ה' ולעם ישראל. תתן תתן תתן, אל תצפה לקבל כלום. בסוף, הכל יסתדר. "יִרְוְיֻן מִדֶּשֶׁן בֵּיתֶךָ וְנַחַל עֲדָנֶיךָ תַשְׁקֵם. כִּי עִמְּךָ מְקוֹר חַיִּים בְּאוֹרְךָ נִרְאֶה אוֹר. מְשֹׁךְ חַסְדְּךָ לְיֹדְעֶיךָ וְצִדְקָתְךָ לְיִשְׁרֵי לֵב."

...advfb

מאוד מזדהה עם מה שאתה כותב.

הצפייה תלויה לפי תקופות בחיים. תקופות שונות בכל התקופה המתמשכת של הדייט וגם איך קמתי היום..

לגמרי רגישות צריכה להיות בנושא הזה. מסכים מאוד מאוד וליבי איתך.

עם זאת, בלי קשר לצד השני שצריך להיות רגיש - חשוב לשמור על איזון. 

אם כל דבר קטן מטלטל אותי, כדאי להתבונן למה זה קורה.

מה דפוסי המחשבה שמניעים אותי?

מה החששות, פחדים, דחפים, רצונות שקיימים בתוכי והאם אני מנהל אותם או שהם מנהלים אותי. ואם אני מנהל אותם - איך אני בוחר לעשות את זה.

וזה מפחיד גם לשאול את השאלות האלה, כי זה לא כיף לגלות שאני במקום שלא רציתי להיות בו, אך בד בבד, זה אנושי וזה קורה. אפילו אפשר לומר שאין אפשרות שזה לא יקרה.

ומאזן את מה שאני כתבתי הרגע - זה בסדר להיות לחוץ. בסדר גמור. רק כדאי לשים לב לזה.

האמת לדעתי מי שמציע צריך להיות על זהתפוחית 1

ולא לתת להצעה להתמרח ככה

גם, לא רקadvfb
....אילת השחר

חושבת שזה נכון בכללי לכל מי שאומר כן להצעה, וכשאני אומרת 'אומר כן להצעה' הכוונה ששמעו שיש הצעה, קיבלו מספר לבירורים ויודעים שיש מישהו בצד השני שמחכה.

ולא משנה אם מי שמחכה זה מי ששידך או המשודך.

ברשותך, פונה לצד השני:

דרך ארץ בסיסית...

גם אם עסוקים כל כך ברמה שאין זמן לברר תהיו הגונים ותגידו.

''אין לי פניות לברר'', ותשלחו מישהו שסומכים עליו שיעשה את זה.

''אין פניות ברמה שאין זמן לנשום, אז לברר?", סליחה ששואלת... אבל איפה תכניסו גם פגישות? אם יש זמן לפגישות יש זמן לברר, במיוחד אם זה ימשיך או יקרה בהמשך, זה הרושם שאתם משאירים.

לא עונים לכם בצד שמבררים איתו? תעדכנו בהקדם את מי ששידך שיוכל לעדכן את הצד הממתין. וגם לברר מה קורה שם... יכול להיות שהתקשרו ולא ענה החבר, או שמשהו בקליטה לא עבד או כל סיבה שהיא.

התחרטתם מכל סיבה שהיא? זכותכם... רק תודיעו.

ולך שמחכה -

תברר עם המשדכים, בפרק זמן שמרגיש שזה מספיק זמן לבירור, מה קורה עם הצד השני.

הלוואי ודברים יתוקנו בשורשם ונהיה טובים.

^^צעאחרונה
בין אדם לחברו זה בהחלט חשובלגיטימי?

ובאמת מבאס כשקורה רצף כזה.

אבל לא יפה להוציא שם רע על כל הבנות..

[וקרה לי גם הפוך - מישהו פנה אלי באתר, ביקש לברר, ולקח לו כמה ימים. שאלתי את החברה שלי אם הוא דיבר איתה, ואמרה שלא. שאלתי מה קורה, ועדיין לקח לו כמה ימים..]

אני רוצה להגיד שבאופן אישי - 

לפעמים הבירורים לוקחים זמן. שולחים הודעה לחבר, הוא לא זמין, מחפשים אולי מישהו אחר שמכיר, והוא בדיוק במילואים וכו וכו'.

מעדיפה לקחת עוד יום בבירורים מאשר לצאת עם מישהו ולהתבאס שזה יכל להיות ברור מהטלפון שלא שייך.

אבל אם זה מתעכב - נראה לי נימוסי להגיד משהו כמו - אני בתקופה עמוסה, צריכה עוד זמן, סליחה.

ועוד משהו קטן - כמעט תמיד, אם קיבלתי הצעה ביום מסוים, וכבר באותו יום ביררתי - לא נתתי תשובה באותו היום. רציתי לישון על זה לילה.

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

סוף סוף הרגשתי שהפורום נתן לי משהו.מוקי_2020

נסעתי באוטובוס ציבורי,
ואוטובוס טיולים חסם את כל התנועה כי הבנות, המון בנות, המון המון בנות פרקו מלא דברים, חוץ ממקרר, הוציא מתוכו הכל. 
זה היה נראה כמו מופע קסמים.

ואז נהג האוטובוס אמר משהו, "עוד פעם החרדים האלה...אבל למה ככה לחסום את התנועה ? אני לא מבין את זה..."
עכשיו בעיקרון, אני בדברים כאלה לא מתערב, אבל כאן לא יכלתי לשתוק.

אמרתי לו ברוגע, בנחת , "אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)".

שבת שלום 

מי יתן, שאחרי השבת הזו יחל השינוי הגדול שכל אחד מצפה לו.
עכשיו ברור לכם, שכאשר קורה שינוי גדול בחיים,  לפניו יש שבת אולי מיוחדת אולי שגרתית, שפשוט מבחינת זמנים מגיע לפני אותו שינוי.
אני מאחל לכולם, לכל אחת ואחד בפורום הטהור הזהו, שהשבת הזו היא השבת לפני השינוי הגדול.

..שפלות רוח

"אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)"....ואם הן היו חרדיות אז? היה אסור להן לעצור שניה ולהוריד את הדברים?

ואני לא מתפלא שזה מה שלקחת מהפורום הנ"ל..זה אומר המון על משתתפיו.

הוא צוחקאני:)))))אחרונה
למה לקחת כל דבר רע?
להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
לא.לגיטימי?אחרונה

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

לפעמים עצם הגעגוע לזיווג העולם יותר מענגחסדי הים

מקשר ריאלי מעשי.

זה מפחיד ומנחם כאחד.

אני חושבתדומיה תהילה
שיש כאן מגמה של בריחה יותר מאשר עונג אמיתי...
"דּ֤וֹם׀ לַה' וְהִתְח֪וֹלֵֽ֫ל ל֥וֹ" רש"י:חסדי הים

דום ליי' - המתן לישועתו; כמו "אם כה יאמרו אלינו דומו" דיהונתן (ש"א יד , ט)

לפעמים הדממה מצמיחה עוצמה.

בדיוק עכשיו למדתי את הקדמת הזוהר כשרבי שמעון אומר לרבי אלעזר לשתוק, ואז מתגלה להם סוד מאליהו.

כשכתבתי לפני שבועיים על מזמור לז שיש בו את הפסוק בכותרת, אז עברתי על כמה מהמקומות בזוהר שיש את התופעה הזאת.

לא תמיד צריך להיות במרדף אחרי הזיווג.

גם אני נבהלתי מהזוהר על פרשת השבוע על חשיבות החתונה והולדת ילדים, אבל הכל בהשכל ודעת.

תתאר איך זיווג העולם נראהadvfb
מבט כלל עולמית רחב ומקיף של שלום והרמוניהחסדי הים
ואיך זה בא לידי ביטוי במציאות החומרית?advfb

הכרובים בדמות ואיש ואישה כאשר פניהם איש אל אחיו

קודם כל חיבור הנשמותחסדי הים
אתה עשוי מבשר ודםadvfb

להזכירך

תוכן הפיוט "נתנה תוקף" וכו'

המצוות נעשות בגוף והאדם אחראי על הגוף

הנשמה היא בידו של הקב"ה ולכן האדם אחראי עליה רק במסגרת הגוף

"אָכֵן רוּחַ הִיא בֶאֱנוֹשׁ וְנִשְׁמַת שַׁדַּיחסדי הים

תְּבִינֵם. רוּחַ אֵל עָשָׂתְנִי וְנִשְׁמַת שַׁדַּי תְּחַיֵּנִי."

"א"ר יצחק אמר רב אחא מאי דכתיב ונשמת שדי תבינם אלא הנשמה היא מביאה לאדם להכיר את קונו ולהכניסו בתורה ובמעשים טובים ואשריהם אותם שנכנסין בדרך התורה בדרך הנשמה שבשבילה יזכו לחיי העה"ב ולמעלת הקדושים. א"ר יצחק א"ר אחא כל העוסק בתורה הוא קונה הנשמה מעצמו. היינו דתנינן בא ליטהר מסייעין אותו. אוי להם לרשעים שהם נדבקים בכח האדמה שהיא נקראת נפש חיה הנבראת מן האדמה שבשבילה יכלו לעולם ולעולמי עולמים". (זוהר חדש בראשית יט ע"א-ע"ב)

בלי להעליב אבלכְּקֶדֶם

היית "בקשר ריאלי מעשי"  שאתה יודע?

ואני הבנתי במובן כמו של בעל ואישה על כל משמעיו.

אם לא אז רק wannabe וזה לא באמת ולא חושב שהשוואה במקום. בכולופן אהבתי תכיוון של הדום לה' וכו

הייתי בהרבה קשרים אבל אף פעם לא הרגשתיחסדי הים
את הדבר האמתי. הדבר שמעיף אותך כניצוץ בשלהבת להיכלל באש היוקדת של מדורת האורות העולמית.
חחחחחח הזכרת לי תפרק הזה בהמומיניםכְּקֶדֶם
שהשמנטפים  מתקבצים ביחד באי ומנסים לבצע לינץ' בפרופסור המיולין 
לא הבנתי כלום. חוץ מקרבן בעל מום שרועחסדי הים
שאבר אחד גדול ושמן בצורה מובהקת משאר האיברים.
לא תמיד צריך לעוף כניצוץ בשלהבתadvfb
נכון. לפעמים כמו: "והאיש גבריאל אשר ראיתי בחזוןחסדי הים
בתחלה מעף ביעף".
יפה שאתה משווה בין בנאדם למלאךadvfb
אני מלאך בלילותחסדי הים
עבר עריכה על ידי חסדי הים בתאריך כ"א בכסלו תשפ"ו 15:07

וכבר חז"ל השוו בכמה וכמה מקומות.

אני לא מכירהדומיה תהילה

הרבה ציטוטים.

אני חושבת מהיגיון בריא

ואני יודעת שיש תופעה של אנשים שקצת מתייאשים מהדבר הזה, לכן הגיוני שאתה תשתמש בציטוטים כדי להצדיק את עצמך...

חדמ"שזיויק
אז נתחיל מענייני דיומא זוהר פרשתחסדי הים
עבר עריכה על ידי חסדי הים בתאריך כ"ב בכסלו תשפ"ו 5:29

השבוע וישב קצא ע"א:

"ההוא דיוקניה דבר נש זכאה איהו מלאכא ממש" (הדיוקן של אדם מזוכך הוא מלאך ממש) ועייני שם ההסבר בדניאל שניצל מגוב האריות לא בגלל מלאך כפשט הכתוב, אלא כי הוא היה מלאך.

נביא את תחילת ה'ויקרא רבה' שמציין מלאכים על בני אדם התחתונים:

"רבי תנחום בר חנילאי פתח (תהלים קג) ברכו ה' מלאכיו גבורי כח עושי דברו וגו' במה הכתוב מדבר אם בעליונים הכתוב מדבר והלא כבר נאמר ברכו ה' כל צבאיו הא אינו מדבר אלא בתחתונים עליונים ע"י שהן יכולין לעמוד בתפקידיו של הקדוש ב"ה נאמר ברכו ה' כל צבאיו אבל תחתונים ע"י שאינן יכולין לעמוד בתפקידיו של הקב"ה לכך נאמר ברכו ה' מלאכיו ולא כל מלאכיו".

נעבור לגמרות- שבת כה ע"ב: "כך היה מנהגו של ר' יהודה בר אלעאי ערב שבת מביאים לו עריבה מלאה חמין ורוחץ פניו ידיו ורגליו ומתעטף ויושב בסדינין המצוייצין ודומה למלאך ה' צבאות".

נדרים כ ע"ב: "מאן מלאכי השרת? רבנן".

קידושין עב ע"א: "הראני תלמידי חכמים שבבבל דומים למלאכי השרת".

מועד קטן יז ע"א: "א"ר יוחנן מאי דכתיב (מלאכי ב, ז) כי שפתי כהן ישמרו דעת ותורה יבקשו מפיהו כי מלאך ה' צבאות הוא אם דומה הרב למלאך ה' יבקשו תורה מפיו ואם לאו אל יבקשו תורה מפיו".

ספרי האזינו שכ"א: "גבורים אלו גבורי תורה כענין שנאמר (תהלים קג כ) ברכו ה' מלאכיו".

יש גם שיר קצר שנכתב: "בלילות נפרדת נשמתי מגופי, מתרפקת במתק אהבים על דודי. אשיר וארונן אל השכינה בלילה כמלאך, בכל משמרת ומשמרת אני דבק רק בך. אמתיק סוד איתך אל עליון, נשתעשע יחדיו אשלח דורון. אמלא כל שליחות שאתה מצווה, מתורתך פיקודיך אני קורא. נפשי משתוקקת ומתאוה לאורך, להתעלס ולשמוח בחסד שמך".

אני אישית לא תמיד מלאך והרבה פעמים רחוק מכך, אבל יש זמנים ש-ה' מזכה אותנו להתעלות.

הרגש קובע? גם נוצרי מרגיש את יש"ו.זיויק
הרגש שלי בא מהמוח שלי כדברי האר"י בפריחסדי הים

עץ חיים שער עולם העשייה פרק א: "גם יכוין  בר"ת  'בבית  'אלהים 'נהלך 'ברגש. שהוא ר"ת גימטריא - ג' וב"ן. ויכוין לעשות  ג' מוחין חב"ד אל הנוקבא מלכות מנה"י דז"א, והם ר"ת ג' וב"ן, כי ג' הם חב"ד, וב"ן היא המלכות כנודע".

לא יודעת אם אני היחידהדומיה תהילה

אבל קשה לדבר איתך בהגיון כשאתה לא עונה על זה

(מבחינתי להביא ציטוט בארמית זה לא תשובה)

"יֹשֶׁר לִבִּי אֲמָרָי וְדַעַת שְׂפָתַי בָּרוּרחסדי הים

מִלֵּלוּ"

אניח לך כלל גדול להבנת כל מטרת תגובותיי בפורום. נִ֝צְּרֶ֗הָ!

מה שאני מנסה לעשות זה להזיז אנשים מהכסאות שלהם, לקחת אותם אל מקום לא מוכר להם, ואני יודע שזה יכול לעורר אנטגוניזם או אי הבנות, אבל דווקא האנטגוניזם והההסתר וההעלמות הם הסמים הסודיים לסקרנות.

אני לא רוצה להיות echo chamber שכל אחד רק מהדהד את השני.

אני רוצה שאנשים יזיזו מהכסאות שלהם.

אני חושב שאני מוביל למקום טוב חדש ומועיל בעיני ה' ובסוף בעיני הבריות.

לא משנה לי שיש אנטגוניזם: "אמר אביי האי צורבא מרבנן דמרחמין ליה בני מתא לאו משום דמעלי טפי אלא משום דלא מוכח להו במילי דשמיא" (כתובות קה ע"ב) [תרגום: התלמיד חכם הצעיר שאוהבים אותו בני עירו לא משום מעלתו, אלא משום שהוא לא מוכיח אותו בדברים שנוגעים לשמים-ליראת שמים]

אני לא ראוי להוכיח, אבל אני כן מנסה להשפיע ולרומם.

יש לך מטרה גם להקשיב?advfb

לצאת מאיזור הנוחות שלך?

אתה חושב שיש לך מה ללמוד ממה שאנשים אחרים חושבים?

אם היא אומרת לך משהו ואתה בכלל לא מתייחס למה שהיא אמרה לך - זה בהחלט מעורר תהיה ביחס לאנטגוניזם מצידך. 

"הִנֵּה שְׁמֹעַ מִזֶּבַח טוֹב לְהַקְשִׁיב מֵחֵלֶבחסדי הים

אֵילִים"

בוודאי שאני קורא ומקשיב. אני כל הזמן בחיים מנסה לשמוע ולהפנים דעות של אחרים: "וּתְשׁוּעָה בְּרֹב יוֹעֵץ".

הקשבה זה דבר שבחשאי.

מילותיה יורות כחץ למעין לבבי ומעין לבבי פורץ כמי נהר החוצה ברחובות פלגי מים. נסיתי לענות לה כפי הבנתי ומורשי לבבי.

לפעמים בין ומתחת השורות נמצא החותם והפיתקא שמעבירים לאחר-"וְכַמַּטְמוֹנִים תַּחְפְּשֶׂנָּה" את האוצר החבוי שיעורר את הלב.

כבר אמר החכם: "יותר ממה שכתוב נמצא במכלול המנגינה, החודר מבעד לשכל ללב השני פנימה".

[אני חס ושלום לא העליתי בדעתי שלה יש אנטגוניזם כלפי, אלא סוג של חוסר נוחות.

מה שכתבתי היה בכלליות ולא על מישהו ספציפי שזה כבר אינני יודע כלל: "ואין אדם יודע מה בלבו של חבירו" (פסחים נד ע"ב)]

אז אולי כדאי לך להתייחס למה שהיא כתבה לךadvfb
אני מתייחס רק לאבות אבותיי. "ההואחסדי הים
ליחס זרעו אחריו" (זבחים קא ע"ב)😂
כן. ציניות ממש עוזרת להקשבהadvfbאחרונה

עיין מה שהרמחל כותב במפסידי מידת הזהירות לגבי השחוק והלצון שהם כמגן משוח בשמן.

חחח אין בעיה להשתמש בציניות, אבל אם אתה נתלה באידיאלים גבוהים אז אולי כדאי גם להתייחס בצורה עניינית.

אחד התנאים ללימוד אר"יהסטורי
זה שהלומד יהיה נשוי.

נכון שעל חלק מהתנאים שהוזכרו בדורות קודמים, יש קצת פחות הקפדה היום, אבל על התנאי הזה ראיתי גדולי עולם שמקפידים ממש. אדם צריך מקום יציב בעולם כדי להיות מסוגל לעסוק בדברים הללו בזהירות הנדרשת (לדוגמא: לא לבסס עליהם תשובות מעשיות בפורום...)

אני מכבד את דעתך אבל חולק. כנראהחסדי הים

יש מחלוקת יסודית בינינו מה נקרא סוד ומה לא, וכנראה עוד מחלוקת בעניין המקום של הסוד בעבודת ה' אבל זה נושא לשרשור אחר.

האמת מה שיותר מדאיג אותי, זה שבכלל גיבשתי דעה, ואתמול גם בעקבות עיון בהלכה מסויימת, שהאר"י כלל וכלל לא פוסק, והוא רק צדיק נשגב, מקובל ענק ומדריך בעבודת ה', לכן זה מעולה לקחת הנהגות וחומרות ממנו לפי מה שמתאים למדרגת האדם, אבל במקרה של הכרעת הלכה ובמיוחד כשזה שינוי הלכה או לקולא אין לו משקל, וכך סבר אחד מרבותיי הגדולים. במיוחד, אם הפוסק שכנגדו הוא גם היה מקובל, כמו אתמול שזה היה מחלוקת בינו לבין הב"ח פוסק עצום כותב ספר בקבלה בעצמו (וגם מדרש קדמון שהראשונים מצטטים להלכה מסייע לב"ח).

פחות מדאיג אותי מה שיצאת לערער עלי בענין עצות בעבודת ה', יותר מפריע לי שינוי הלכה לפיו כנגד גדולי הפסוקים.

אבל שכל אחד יעשה לפי רבותיו, אני קטן מלהכריע בנושא גדול כל כך, יש לי את דרכי 'רגלי עמדה במישור'.

טוב מודהדומיה תהילה

איבדתי את זה חחח

מילים מפוצצות מדי..

בניסיון לרומם אותי פשוט ייאשת אותי..

אבל לא נורא

אני לא מוותרת חח

מקומות סגורים ושקטים באזור ירושלים, מודיעין, מרכז?ארץ השוקולד

או אפילו מודיעין עילית או אלעד, מקומות עם אוכל זה יתרון 

קפית במודיעיןנפש חיה.

יש במודיעין עילית במרכז קסם-

חומוס אליהו

בית קפה (לא זוכרת את שמו .... סליחה)

ביגה בקניון גנים פ"תadvfb
בהצלחההפי
שולחת הודעה שפרסמומבולבלת מאדדדד

לא עברתי עליה, אז רק מוסיפה שיש בירושלים את קפה תמרה ליד הגן הטכנולוגי, יש שם חניה ליד, ואפשר לשבת בבית קפה, והוא בתוך מבנה שיש בו גם ספות ומקום לשבת. נחמד שם לדעתי.

חברים יקרים!

לקראת הסופה הקרובה☃️

הכנו לכם רשימה של *מקומות סגורים* או מקורים לחורף❄️ *באיזור ירושלים*

בהצלחה!!!❤️

*"מקומות יפים לדייטים"*🥰🥇🇮🇱

לקבוצת ווצאפ:

"מקומות יפים - לדייטים"⁸ 🥰🇮🇱🥇

לערוץ:

מקומות יפים לדייטים 😍

*מקומות סגורים לדייטים באזור ירושלים:*

▪️אולם המתנה בקומה העליונה בתחנה מרכזית ירושלים

מהרציפים בקומה 3 עולים במדרגות קומה נוספת

חינם

נסגר לקראת הערב

יש פינת הטענה (בתשלום)

(יש ג'מבורי קטן באותה קומה)

▪️בניין כלל, ירושלים (מרכז קניות ועסקים)

ליד תחנת רכבת קלה הדוידקה

כניסה מרח' יפו, כי"ח או אגריפס

חינם

נסגר באזור 23:00

(המקום קצת שומם, בלי בעיה של יחוד, לכן לא מומלץ להתחלה)

▪️סינמה סיטי, ירושלים

חינם

יש חנויות אוכל או מקומות ישיבה במרכז

הקומה למעלה שקטה ורגועה, עם ספסלים

חניה חינם לשעתיים בחניון הלאום

▪️החווה בגיא

מתחם עם ספסלים, חיות, צמחים

לפעמים יש במקום הופעה או בימי שישי קבלת שבת

אפשר לשבת באוהלים הגדולים במקרה גשום

חינם

▪️תאטרון ירושלים

בבניין התיאטרון יש אולם תצוגה של תערוכות מתחלפות ובקומה מעל יש מסעדה ואזור ישיבה יפה ושקט עם ספות ותמונות, לרוב גם אין הרבה תנועת אנשים.

דוד מרכוס 20 ירושלים. לא רחוק מגן הפעמון.

הכניסה חינם- אומרים בכניסה שבאים לתערוכות.

▪️באולינג תלפיות

מתחם עם באולינג, משחקים, מקומות ישיבה וקצת חנויות אוכל

המיקום חינם, הבאולינג בתשלום 35₪ לאדם

▪️לובי הבניין של הרב נבנצל, הרובע היהודי ירושלים

בירידה מחניון הרובע יש מצד שמאל חניות נכים, ועלייה קטנה שיש בהתחלה שלה שער מברזל, נכנסים ואפשר לשבת שם על האבן בפנים.

חינם

מקום שמגן מעולה מגשם ורוח אבל לא כל כך מקור.

סמוך לבתים- לא להרעיש

צמוד לכותל

▪️מלון פרימה פארק (המלון שנמצא הכי קרוב לתחנת רכבת 'קרית משה')

צריך לקנות משהו

יש לובי מימין עם כורסאות נוחות. התאורה מוחשכת קצת.

▪️מלון גני ירושלים (המלון הבא אחרי פרימה פארק, לכיוון הר הרצל)

צריך לקנות משהו

לובי נחמד אבל קטן יחסית ייתכן שישימו מוזיקה ברקע

▪️מלון רמדה (הבא אחרי גני ירושלים)

צריך לקנות משהו. יקר יחסית.

לובי רחב שמכיל הרבה כורסאות נוחות (הרבה פינות ישיבה)

אווירה נעימה

▪️סנטר 1, ירושלים

סמוך לתחנה מרכזית

ספסלים פזורים

שולחנות וכסאות ליד חומוס אליהו

חינם

פתוח עד 22:00

▪️תחנת רכבת יצחק נבון (תחנת רכבת ישראל שצמודה לתחנה מרכזית)

חינם

צריך להיכנס עם רב קו, אבל לא משלמים על כך.

אפשר לרדת לחלק התת קרקעי ולשבת על הרצפה.. לא הכי מפנק אבל זה אחלה פתרון כל הזמן

▪️קפה גרג בסינמה סיטי

צריך לקנות משהו

▪️ספריה הלאומית

חינם

▪️כנסת ישראל

חינם

▪️אוניברסיטה העברית

חינם

▪️מוזאון ישראל

חינם לחיילים ובנות שירות ומדריכי ירושלים

▪️מתחם רכבת התחנה הראשונה

מתחם אוכל, חנויות ואומנות

פתוח 24/7. החנויות נסגרות סביב 22-23

חינם

אוהלים סגורים ומחוממים

▪️קניון פסגת זאב

חינם

סגור בערב

בקומה העליונה בצד שמאל יש ספסל שקט

▪️הגן הטכנולוגי

מול קניון מלחה

חינם

לובי חמוד שאפשר לשבת בו בנחת עם ספסלים וספות

חניה חינם

▪️קרדו המקורה בעיר העתיקה

חינם

סגור בערב

▪️'מדעי הלוח' - משחקיה במרכז העיר (ההסתדרות 3, רחוב קינג ג'ורג משמאל)

קרוב לתחנת רכבת 'יפו מרכז'

20 ש"ח לאחד.

יש שם עשרות משחקי קופסא  מגוונים, אפשר לשבת ולשחק שם יחד כמה זמן שרוצים, כולל עזרה והדרכה על כללי המשחק מבעלת החנות הנעימה.

כדאי לתאם מראש – גילי 0506611365

כדאי להביא מזומן

▪️שערי העיר (צומת שרי ישראל ויפו)

קומה 5

קרוב לתחנה מרכזית

יש ליד פינת עישון אז לא תמיד נעים לשבת שם

▪️סיטי קורט (ליד שערי העיר)

בין תחנת רכבת קלה 'הטורים' לתחנה מרכזית, בבניין הפינתי מצד שמאל (מכיוון תחנה מרכזית)

יש בצד חנויות של אוכל ויש שלט של 'טרם'- צריך להיכנס בדלת ויש בפנים אחלה פינות ישיבה.

חינם

פתוח עד 23 בלילה. סגור במוצ"ש

▪️קומה שניה בפלאפל ברובע היהודי

צריך לקנות משהו.

בעלים חמוד ממש ומפרגן, יש לפנות שמאלה באריות שלפני הירידה לכותל

▪️קפה נאמן בצומת האיקסים

צמוד לתחנת רכבת 'יפו מרכז'

צריך לקנות משהו

יש קומה שניה שאפשר לשבת בנחת ובשקט

▪️הר חוצבים

חינם

הרבה בנייני משרדים עם לובי שאפשר לשבת בו חופשי

ירושלים

▪️תחנה של קו 400 בתחנה מרכזית

חינם

בשעות הפעילות הוא עמוס, אבל בשעות המאוחרות של הערב הוא ספסל שומם, מבודד ומקורה

▪️מאפה נאמן בקניון רמות, ירושלים

צריך לקנות משהו

מקום מאוד נחמד לשבת בו, יחסית צדדי

▪️אקווריום ישראל

בתשלום

מקום חמוד וכשלא עמוס יש שם אחלה אווירה

▪️שער בנימין

הרבה מקומות בתשלום: קפצת, שיפון, אינגליש קייק, פיצה אורי, יקב פסגות

נוח להגיע בתחבורה ציבורית

▪️קרני שומרון

המאפייה בקרני. משמשת גם כבית קפה עם מתחם סגור לשבת, באחת הכניסות של היישוב

צריך לקנות משהו

פתוח 24/6

כשרות מהודרת

▪️בית אל, ביטוח לאומי

חינם

לא מתאים לדייט שלם, אבל אם אתם צריכים רק כמה דקות עד שהאוטובוס מגיע או שאתם כבר מאורסים, זה אחלה מקום לשבת בו

📍חשוב להבין שבחורף אין פיתרון קסם לדייטים, ולכן אפשר לנסות לשבת בחוץ כרגיל כל עוד לא מאוד קר ולהביא תרמוס/פק"ל כדי להתחמם...

או לשבת באחד המקומות הבאים🙃

*מקומות כלליים ומומלצים:*

☘️ רכב🚗  אופציה נוחה לכל מזג אויר

☘️בתים של אנשים שלא נמצאים

☘️חניונים של בניינים

☘️כל מסעדה שיש בה מקום לשבת

☘️בתי מלון

בהצלחה💫

*מקומות יפים לדייטים*🥰🥇🇮🇱

לקבוצת ווצאפ-

"מקומות יפים - לדייטים"⁸ 🥰🇮🇱🥇

לערוץ-