אי אפשר להגיד שהחוק לא מתבקשאריק מהדרום
חוק איום ונורא שכולו לוביזם ושליטה מרכזיתnick
"השיח ברשתות אינו מפוקח"
שומו שמיים השם ישמור, אנשים ברשת, בפורומים ובתגובות אומרים דברים שהם רוצים להגיד
בפועל הסכנה של מתחזים גורמת לנזק ענקאריק מהדרום
משפטית וחוקתית לא מתבקש חוק.מי האיש? הח"ח!
ראשית כי אכן הרשת אמורה לאפשר אנונימיות דרך פרופיל אפילו אם ניתן בכלי לוחמת אבטחה לאתר אדם ממשי מאחורי פרופיל. ושנית כי לעצם העניין, ספק הפלטפורמה מחויב לרגולציות מקומיות. שרשות ני"ע, בכל הכבוד הראוי, תשיג משאבים ושיתוף מול מפלג המחשבים ביאח"ה (או יל"כ או להב 433 או כל שם שיטורי אחר שמתאים לכך), ומול מערך הסייבר הלאומי, ותרדוף כל רשת שמאפשרת שיח לא אחראי בתחום ההשקעות דרך פרופילים לא מזוהים או שאינם מדווחים עסקית באופן שקוף. שמערך הסייבר יתרה ברשת X שתיחסם לגלישה מקומית במידה ותאפשר פעילויות כאלו, ויוציא אזהרה לספקיות הרשת בנוגע לחוקיות ההפעלה. נראה את הפקידות הישראלית נחושה כל כך. אפשר לחשוב שהפרופילים האלו כל כך חשובים לרשת X או לחברת מטא, או לכל חברת רשת מוכרת שהיא, שהם יגוננו עליהם בחירוף נפש עד כדי חסימה ברמת ממשלה ארצית. כמה מילים לבורדים של כל חברה כזו באמריקה - שעבורם מה שחשוב זה משתמשים ותעבורה - והסיפור ידעך עד כדי רמץ לוחש במדורת צופיפניקים בבוקר.
אשאל כךאריק מהדרום
למשל אם פלוני לא רוצה שכל חבריו ומשפחתופשוט אני..
יידעו על מצבו הכלכלי.
אפשר להמליץ גם בלי לחשוף על עצמך דבר, נכון, אבל הסולידית למשל כותבת המון המון על עצמה, מצבה הכלכלי, מה היא קונה ובמה היא חוסכת, במה היא משקיעה בחיים האמיתיים... מאוד הגיוני שאדם ירצה לכתוב את כל זה, בלי שיידעו לשייך את זה לדמותו האמיתית.
הסולידית היא רק הקצה של הבעיהnick
האיסור יחול על כולנו, חברי הפורום הזה, חברי הפורום שלה, כל אחד ברשת.
ההונאות יגדלו פי מאה. ובעיקר ההונאות החוקיות, כי הציבור יהיה יותר טיפש.
יש דיסקליימר נעוץ למעלהאריק מהדרום
השאלה שלי האם יצא הפסדנו בשכרינו או לאאריק מהדרום
אני חושב שיש הרבה יותר נוכלים בפנים גלויותפשוט אני..
מאשר אנונימיים.
חשד לתרמית של עשרות מיליונים: כך הסתבך קצין שייטת שהפך ליזם
N12 - הנוכלים: היזם והתרמית שהפילה בפח צעירים רבים – השיטה נחשפת
כתב אישום נגד מייק בן ארי: הונאת פירמידה בהיקף של 550 מיליון שקל
אמיר ברמלי הורשע בהונאת ענק של משקיעים: "אדם רב קסם אך מניפולטיבי
N12 - כוכבי הרשת שמוכרים לישראלים חלומות על הכנסה מהצד
פושטי הרגל לשעבר גבי ושני בר מציעים לכם להרוויח בגדול. לא תשקיעו בהם?
הצד האפל של כוכבי הרשת דניס ומישל
ואם מישהו כ"כ תמים עד שהוא שם את כספו על אדם אנונימי, באמת, זאת לא סיבה להעניש את שאר הציבור.
הרבה שמו את כספם על עצותיה של הסולידיתאריק מהדרום
אבל היא אף פעם לא המליצה לקנות מניה ספציפיתפשוט אני..
אם אני לא טועה.
אז איזו מן נוכלות זו?
אם כווולם יקשיבו לעצות שלה, מה יכול לצאת לה מזה?
אם אני לא טועה, כאשר מישהו נוכל מייעץ איך להשקיע, יש 2 אפשרויות שונות של נוכלות:
א. הוא רוצה שנעביר את הכסף ישירות אליו, והוא כבר "יחזיר לנו תשואה גבוהה" (ובסוף מתברר שהוא פשוט לקח את הכסף לעצמו)
ב. הוא רוצה שנשקיע במניה לגיטימית שבאמת נסחרת בבורסה ומפוקחת על ידי הרשות, אלא שיש לו טובת הנאה אישית מכך שהמניה תעלה, כי הוא מחזיק בה ישירות או שיש לו אופציות עליה וכו'.
הסולידית מעולם לא קראה לאנשים להעביר לה כסף כדי שהיא תשקיע עבורם,
והיא גם לא קראה להשקיע במניה לגיטימית של חברה שהיא מחזיקה בה.
ואם תגיד "היא עודדה אנשים להשקיע ב-SP500" - זה מדד בשווי מאות/אלפי/עשרות אלפי מיליארדי דולרים, אין שום סיכוי בעולם שגם כל העוקבים שלה ביחד יכולים להזיז את המדד הזה אפילו בסנט אחד. ככה לא נראית רמאות...
נכון אבל היא הנהיגה עדר של משקיעים צעירים ובוריםאריק מהדרום
אם היא תרמה אז שיעצרו אותהפשוט אני..
לא צריך לפסול את כל הז'אנר בגלל זה
אבל אחרים שהופכים ליועצים וגוראים ברשת כן מרמיםאריק מהדרום
שוב, מי שעבר על החוק שייעצרפשוט אני..
וגם אם זה היה קשור, לא שופכים את התינוק עם האמבט
כי אם הוא אנונימי יותר קשה להביא אותואריק מהדרום
מה שקורה בפועל היום בהיקפים מבהילים.
הגנה מפני פיטורין, למשל.מי האיש? הח"ח!
תאר לעצמך פרופיל אנונימי שמזהיר מפני השקעה מסוימת - לא חלילה מתוך מידע פנים שהפרופיל חושף, אלא בהתבסס על ביצועים שפורסמו, מצב מדווח ומתועד מול מתחרים וכדומה. אלא מאי, שמפרסם האזהרה מועסק דווקא במעסיק שהאזהרה ניתנת מפני השקעה בו, והוא באופן וולונטרי וכשירות לציבור מחדד את מצב ההשקעות הרצוי בתחום המסוים - דשנים, קומודיטי מסוים, רהיטים, בננות, נתחי טונה, you name it. אני כמחזיק השקעות הייתי מאוד שמח שמישהו יחדד לי שחברת "תפוח אדמה" יותר טובה בביצועיה וביכולותיה מאשר חברת "תפוחי בן בטטה". אז אתה כל כך חושב שהכרחי שמעסיק יידע שמועסק שלו הירשה לעצמו להיות ישר, ואכן באופן שעלול לקלקל רווח, אבל רק מאחורי מסך של אנונימיות?
האם שכרינו לא יצא בהפסדנואריק מהדרום
חשבתי לא מעט מה התשובה לפני שאני משיבמי האיש? הח"ח!
והאמת - בשורה התחתונה - אני לא יודע. קשה לי מאוד להעריך מה מרובה יותר בתועלת או בנזק.
יש חוק לפיו אסור לסחור במידע פנימי של חברותספק
העבירה הזאת כבר קיימת בספר החוקים.
אני מקווה שאנחנו מסכימים, אם כןמי האיש? הח"ח!
שהרי הדגשתי במפורש "לא חלילה מתוך מידע פנים" ושמדובר במי ש"באופן וולונטרי וכשירות לציבור מחדד את מצב ההשקעות", ממקום של יושר וכנות. יש בהחלט אנשים שמפרסמים אמת שנוגעת לעולמם האישי, שלא היו מרשים לעצמם לדבר שלא באנונימיות.
זה כמו לתפור לכל הילדים את השפתיים כי ילד קיללnick
לאסור עלי לדבר על נייר ערך בפורום זה הזיה, מן הסתם לא חוקתי אם בג"צ היה באמת מתעניין בעניני חופש הביטוי.
זה כמובן פותח פתח גדול פי מאה לגופים הגדולים למכור לציבור ניירות ערך גרועים, כי איך בכלל תדע שיש מתחרים?
בטח בתי ההשקעות עוד בוכים על הקרנות הזרות הנקובות בשקלים שהגיעו לבורסה.
אשכרה מכשירים פיננסיים ללא מלכודת העלאת דמי הניהול בסיוע מס רווחי הון.
אי אפשר לרמות יותר את המשקיעים.
אבל בלי חופש הדיבור מעולם לא היית יודע על קיומם.
בפועל לא מדובר בילדאריק מהדרום
אל בנוכל בגיר לרוב שיש צורל באפשרות לתבוע אותו כדי למנוע נוכלות.
וחוץ מזה לא מדובר בנוכל אחד אלא תעשיה משגשגת מאוד של הונאות וזה יותר דומה להפקרת המדינה ללא חוק טלחא בית דין ואיש את רעהו חיים בלעו.
אני גם חושב כמוךמשה
בהתחלה חשבתי שאתה צוחקפשוט אני..
יש עוד מדינה שהיא לא צפון קוריאה או איראן וכדומה, שבה אסור להביע דעות או לתת מידע באנונימות באינטרנט?
אם מישהו מסוים עושה פשע דרך האינטרנט, לא צריך חוק חדש בשביל זה. המשטרה יודעת להגיע לאנשים לפי כתובות IP, בתי המשפט יודעים לתת צווים כשצריך, הכל טוב.
אבל ריבונו של פתח תקווה, לאסור על אנשים לתת מידע או עצות חוקיות?
הזיה
Ip כמה שאני יודע מאוד מיושואריק מהדרום
יש הבדלים בהמלצותנפשי תערוג
ויש המלצות על לקנות היום ורק היום חם חם מהתנור את המניה הספציפית הזאת.
מניח שהחוק יגביל בעיקר את הסוג השני
נשמע סבירמשה
כמה אפשר לנסות להגן על אנשים מהטפשות של עצמם?ספק
לא מבין את הבעיה: מי שרוצה לייעץ, שיעשה את זה מאיזה פרופיל שירצה.
מי שמספיק טיפש להקשיב לכל אידיוט, שישא בתוצאות.
כמה אפשר עם הפטרנליזם הזה של המדינה?
בולפשוט אני..
מה זה הפטרנליזם הזו אפשר לומר על כל חוקאריק מהדרום
כולל חוקי תנועה וחוקי בטיחות בעבודה.
אנשים רבים נופלים בפחים רבים וזו כנראה הדרך למנוע מהם ליפול אולי בחלקם.
שוב השאלה שלי האם הנזק יעלה על התועלת או להפך.
לגבי חוקי בטיחות בעבודה - זה נכוןספק
אתה עובד בעבודה מסוכנת - כדאי שתשמור על עצמך בין אם זה מעוגן בחוק ובין אם לא. יש חוקי בטיחות בעבודה שהם ממש מטומטמים.
חוקי התנועה זה לא פטרנליזם - זו פשוט קונבנציה. אף אחד לא אומר שהדבר הנכון עבורך הוא לנהוג בצד ימין של הכביש - זה פשוט ליצור הבנה עם אנשים אחרים.
באנגליה נוהגים בצד שמאל.
זה כמו קביעת קונבנציה במתמטיקה - איזה סמל הוא אינטגרל ואיך מסמנים אינדקסים. זה לא אותו הדבר.
לא יודע כמה אנשים נופלים בפחים הללו - אבל הגיע הזמן שיתבגרו וייקחו אחריות על החיים שלהם. לא צריכים להגביל את החופש של אף אחד בגלל שיש אהבלים בעולם.
זה כמו לאסור על שימוש בחשמל כי מישהו פעם דחף מזלג לשקע.
יש חוק בישראל שקוראים לו חוק חשמלאריק מהדרום
חשמלאים קונים אותו ככרך כי צריך ללמוד אותו לקראת ההסמכה, נאמר לנו שהספר נכתב בדם וכל סעיף בו הוא חשמלאי שהתחשמל וזה ספר עב כרס.
כמה שהבנתי החוק לא אוסר על אנשים להשיא עצות בכלל אלא רק לא באנונימיות כדי שיקחו אחריות על מה שהם אומרים וניתן יהיה להגיע אליהם משפטית בקלות.
ומי צריך יותר לקחת אחריות? משיא עצות או מי שצורך אותן? נראה שליועץ אמורה להיות יותר אחריות ושישא בתוצאות מה שהוא אומר או כותב.
אני מהנדס חשמל ומעולם לא שמעתי עליו...ספק
מצד שני, גם עבדתי עם חומרים רדיואקטיביים (בכמות שיכולה לגרום נזק) ולא נתקלתי בשום רגולציה בנושא... בכל מקרה, הייתי חושב שלאור מה שכתבת, שחשמלאי סביר ילמד את הספר הזה גם בלי מבחן הסמכה - אלא רק בגלל שהחיים שלו יקרים לו.
אם לא היו מחייבים אותך, לא היית לומד אותו?
כלומר, אפשר גם ללמוד ככה:
אבל נראה לי שכדאי להימנע.
מי צריך לקחת יותר אחריות?
מי שמקבל את העצות. ללא ספק. הוא זה שבסופו של דבר מבצע את הפעולות עם הכסף שלו - אז הוא זה שצריך לקחת אחריות.
כל אחד יכול לייעץ. גם חושי הארכי היה יועץ. בסופו של דבר, המלך הוא זה שמחליט והאחריות הוא עליו.
אם אני אייעץ לך לקפוץ מהגג כי אתה יכול לעוף ואתה תקפוץ - אני אשם בזה?
תפעיל את הראש ותבין שכנראה שאתה לא יכול לעוף.
אתה מודע לזהאריק מהדרום
(זה במאמר מוסגר כי אני לא יכלתי לשים לב לחוסר המקצועיות)
זה סיטקום - לא נראה לי שהם התעכבו על הדברים הללו..ספק
ואם אתה רוצה ממש להתקטנן, אז הסדרה היא משנת 2000 ואדם מעל גיל 20 מתאר את החוויות שלו כילד.
זה בערך חופף לזמן שבו הפחת הפך לנפוץ - אז אולי עוד לא היה להם פחת בבית.
אם אין פחת אז האבא ממש משוגעאריק מהדרום
כל אחד וצורת החינוך שלו...ספקאחרונה
מחפשת דרך להגדיל הכנסותלביטה
עובדת מעל משרה מלאה במקצוע שלי.
מחפשת סייד האסל נחמד.
יש למישהו רעיון או עצה?
זה תלוי הרבה מאוד במה את יודעת לעשותאריק מהדרום
ומה את מוכשרת ורוצה לעשות.
1. שיעורים פרטיים (לבגרויות/מוזיקה) זה קלאסי
2. סדנאות
3. אם את גרה בישוב שסומכים על הכשרות שלך אפשר ליצור אוכל ולמכור
4. קורס גרפיקה בסיסית או צילום או אומנות באינטרנט יכול אולי גם להניב קצת.
5. תכנות ברמות שונות גם ניתן ללמוד מהרשת, כנל שירטוט, מנהלים לרוב ידרשו הספקים מהירים כך שעבודה צדדית אולי פחות מתאים אבל אולי תמצאי משהו.
6. פעם דובר על מתמללים שזו עבודה צדדית טובה, אני לא מכיר מישהו שעסק בזה והצליח אבל כיום בכל מקרה AI מתמלל ברמה סבירה כמו תרגום.
7. לעשות קורס עיסוי שבדי ולפתוח קליניקה, כנ"ל אימונים אישיים, מנטורים.
אגבאריק מהדרוםאחרונה
אני מנהל של פורום עצמאים סגור אבל אין מה להכנס אליו כי ההודעה האחרונה בו נכתבה בט"ז תשרי תשפ"ב וההודעה הקודמת לה גם כן בערך אותו מספר שנים, עדיף להצטרף לקבוצות פייסבוק או ווצאפ רגילות של עצמאיים ולהתמרמר ביחד, תכף 31 לדצמבר וצריך להגיש דוחות 😫
במה את מוכשרת?זיויק
היי שבוע טוב אנשים!לגעת באור
אני רוצה להתחיל להשקיע כסף ואני לא ממש יודעת איך עושים את זה
אשמח לשמוע את דעתכם איך מתחילים להבין בכל נושא ההשקעות?
כיום אני משקיעה בקרן השתלמות וקרן כספית שקלית בבנק (או איך שקוראים לזה)
אני עדיין לא עשירה, אבל כן רוצה להשקיע כל חודש כמה אלפים נחמדים.
חלק לטווח ארוך וחלק לשנה- שנתיים הקרובות.
אם תוכלו להחכים אותי אודה לכם מאד
אפילו לומר לי איפה לחפש מידע חוץ משיטוט עקר באינטרנט
הסולידיתאריק מהדרום
השקעות לעצלנים
עלילות זיק
ידע שווה כסף
האופטימית
עמית עשת
צביקה ברגמן
ציפור פיננסית
בהצלחה
תודה רבה 🙏לגעת באור
בגדול אריק הציע לך הרבה מקורות טוביםפצל"פ
שאפשר באמת ללמוד בהם הרבה
אני גם לא איזה מבין גדול בתחום (ובאמת אשמח שאנשים שכן מבינים יעירו אם טעיתי פה במשהו)
אבל מהטיפה שלמדתי יש לי 2 נקודות
א. לטווח קצר של השנה שנתיים הקרובות שציינת בגדול קרן כספית שקלית זה הפתרון הכי בטוח וטוב
מסוכן מידי להשקיע במניות או מדדים בטווח כזה קצר שיכול להיות שהם בדיוק יפלו
אז התשואה בקרן כספית שקלית באמת לא גבוהה אבל זה השקעה בטוחה שאת תוכלי למשוך את הכסף שלך ברווח כשאת צריכה
ב. לגבי טווח ארוך, אז קרן השתלמות זה כלי השקעה מטורף מבחינת מס, וכמה שיותר שאת יכולה להשקיע איתו במסגרת הפטור עדיף לך, כי אחרי 6 שנים יש עליו פטור מלא ממס, שזה משהו שאין בשום כלי אחר
מה שמעבר לקרן השתלמות נראלי הכי מקובל זה לפתוח קופת גמל, את צריכה לעשות חקר שוק ולבדוק מי יציע לך את התנאים הכי טובים *לך* (כי לכל אופי השקעה מתאים ומשתלם יותר תנאים אחרים)
אבל יש פה משהו שלא התייחסת אליו והוא חשוב, וזה במה את משקיעה בקרן השתלמות שלך (והקופת גמל שאולי תפתחי)?
פה באמת יש הרבה שיטות מה הכי כדאי
ואני לא רוצה להיכנס לזה כי אני לא מספיק מבין
מה שכן, אם אין לך כוח ללמוד אז הכי קלאסי זה להשקיע בקרן מחקת מדד s&p500
למרות שבזמן האחרון דווקא הבורסה פה בישראל רשמה עליות מרשימות, ואני מכיר אנשים שמתוך אידאל שחשוב דווקא להשקיע בארץ או שבארץ יש ברכת השם או אמונה שבסוף עם הגאולה אנחנו נהיה הכלכלה המובילה בעולם אז שווה כבר מעכשיו להשקיע, אז הם כן משקיעים במדדים של הבורסה בתל אביב
אבל בעיניים חילוניות באמת הכי קלאסי זה s&p500
שיהיה המון בהצלחה
וזה באמת נושא שממש חשוב ללמוד אותו
היה פה פעם מדריך כזה מפורט של @פשוט אני..
אם אמצא אותו אנסה לתת קישור
תודה על התגובה המפורטת, מעריכה!לגעת באור
אז ככה, בגדול אני רוצה לחלק את הכסף בין טווח ארוך לקצר.
פשוט אני מקווה להתחתן בשנתיים הקרובות בעז"ה ואז הגיוני ואצטרך למשוך חלק מהכסף.
כרגע מנצלת את מלא המסגרת של הפטור ממס, זה קרוב ל1800 בחודש, ואני על זה כבר שנתיים
קופות גמל באמת לא מכירה, אבדוק את הנושא לעומק.
ונראה לי שזורם לי להשקיע בs&p500 אחרי חקר שוק מעמיק איך בדיוק עושים את זה.
אז שוב תודה🙏
את עצמאית? איך את מפרישה לקרן השתלמות?צהרים
האמת שלא עצמאיתלגעת באור
פתחתי עוסק פטור זעיר וכתבתי שההכנסות המשוערות שלי לשנה זו זה 0 ש"ח או 1 ש"ח אני כבר לא זוכרת.
אם פתחת עסק אז את עצמאית,צהרים
גם אם הרווח הוא 0. את בטוחה שכדאי לפעול בצורה הזאת? צריך להגיש דוחות שנתיים על העסק וכו'. אני גם לא בטוח שמס הכנסה לא יחשוד בהעלמת הכנסות או משהו
למה לא?לגעת באור
הגשתי דוח שנתי.
לא זוכרת כבר מה ואיך אבל הכל חוקי. בדקתי.
זה אולי לנצל קצת את החוק לטובתי אבל לא משהו לא חוקי😉
לא, בעבר זה היה ככה, היום עוסק זעיר לא צריך להגישהסטוריאחרונה
קופת גמל (להשקעה?)צהרים
בגדול זה מוצר יקר אז שווה לחשוב אם אפשר לפתוח חשבון מסחר אישי
אעבור על זה, תודה!לגעת באור
זה לא משתלם.ספק
לבצע פעולה כ"כ מסוכנת זה לא דבר שעושים כדי להעלים רשלנות.
פעולות כאלה עושים כדי להעלים פשע.
בעז"ה בן 16 עוד שלושה חודשיםהתעורר!
עבדתי בחופש ויש לי כרגע באזור ה7000 ש"ח.
רציתי לשים את הכסף בbox בpaybox של ההורים ולהטעין ממנו מדי פעם לכרטיס נטען (במקרה הזה של max).
אני לא רוצה לפתוח חשבון בנק לפני גיל 16 כי האפשרויות בו מוגבלות מאוד.
אני מתכוון להשתמש בכסף אז אני לא הולך להשקיע במנייתי/חיסכון בבנק למשך ארבעה חודשים.
הקאץ': להורים שלי אין כרטיס אשראי של פייבוקס אז האופציה של הבוקס לא רלוונטית.
איפה הייתם שמים את הכסף במקומי עד שאני אהיה בן 16 (אז אפשר לפתוח חשבון "של גדולים")?
אם זה רק 3 חודשיםמשה
חכה 3 חודשים ותפתח חשבון בנק. אני לא זוכר מה הכללים לגבי תיק ניירות ערך לפני גיל 18.
לתקופה של 3 חודשים זה ממש לא משנהאריק מהדרום
אם תפתח חשבון בנק עכשיופשוט אני..
אולי בנק הדואר?זיויקאחרונה
פעם ראשונה שקניתי פתיחת ההיכל בשנה שעברהאריק מהדרום
נסו בעצמכם.
חח כנראה שפשוט הולך לישיבהברגוע
מתלבטת אם רימו אותי...hodayab
שמעתם אולי על סוכן ביטוח בשם שלו יהב? התקשר לפני כמה שבועות והציע להעביר אותי מחברה לחברה, ועל הדרך לקח מספר אשראי.
מאז לא קיבלתי אישור שעברתי וגם כשהתקשרתי אתמול לברר אמר שיחזור ולא חזר...!
הייתי טיפשה שנתתי פרטי אשראי, בואו נדלג על השלב הזה.
מישהו מכיר אותו? מישהו יודע אם זו רמאות או סוכן אמיתי?
לכאורה מחיפוש ברשת נראה שיש אדם כזה והוא סוכן ביטוח, אבל הרשת לא אמינה במיוחד...
תבדקי אם חייב משהומשה
רוב הסיכויים שהוא פשוט העביר אותך מחברה א' לחברה ב' כד לגזור מזה את האחוזים שלו. אולי זה לטובתך ואולי לא אבל רוב הסיכויים שלא רימה אותך ישירות.
למה שהוא יצטרך פרטי אשראי בשביל זה?ברגוע
כי ביטוח עולה כסף...?פשוט אני..
חח אני רגיל כנראה רק לסוכני פנסיהברגוע
צרי קשר עם חברת האשראי ליתר ביטחוןאריק מהדרום
הוא שלח לך מסמכים לחתימה?ברגוע
שלח מסמכים לחתימה, ולא חייב כלום...hodayab
אז הוא לא נוכלמשה
הוא מציע לך לעבור מספק א' לספק ב' שמשלם לו עמלה. זכותו. זכותך לסרב.
לפני הכל לדווח לחברת אשראיזיויק
נראה לישלג דאשתקד
שהם עובדים הרבה ב"שיטת מצליח", משיגים מספרי טלפון ומנסים לדוג כמה שיותר לקוחות. כך שיש סיכוי שמדובר באדם ישר אך מבולבל, שפשוט שכח לבצע את אותה העברה שהבטיח לך 
בכל מקרה הייתי עושה בירורים מול חברת האשראי, כי יש סיכוי שמדובר בנוכל, ולנוכלות יש פנים ושיטות רבות... (יתכן שהוא חייב אותך לא דרך חברת ביטוח אלא סתם לחשבון בנק של דודה שלו)
תודה רבה!hodayab
בדקתי כמה חודשים אחורה ולא ראיתי חיוב לא מוכר.
מקווה כל כך שזו באמת הסיטואציה...
אישית הייתי מזמין כרטיס חדשבננה1234אחרונה
בשביל השקט הנפשי, גם אם קיים סוכן כזה באינטרנט (וכפי שאמרת, זה לא אומר שזה אמין), לכי תדעי אם זה באמת הוא.. אם אין קומוניקציה ואין ראיות, עדיף אקסטרה זהירות. זה ה-2 שקל שלי..
דירוג אשראיאריק מהדרום
ניהול מו''מ עם חברות אשראי לכל מיני סיבותמשה
שיטה מיובאת מארהבבחור עצוב
אני אישית לא משתף אותם בכלום ואם מכריחים אותי - נותן להם אישור לחודש ושיחפשו את החברים שלהם.
שם זה באמת משפיע על הרבה דבריםפשוט אני..אחרונה
גם כשרוצים לשכור בית, בעל הבית יבקש לראות את דירוג האשראי לפני שהוא מתקדם עם החוזה
כלום, והכלJochaSchwartz
לא משנה לך כלום האם אתה 985 או 922.
אבל למי שלא כמוך, זה מהווה זרז מצויין לראות את הבעיות שלו, ואיפה הוא צריך לתקן את ההתנהלות (למרות שלדעתי את הסיבות לדירוג נמוך הוציאו לגרסת הפרימיום בקפטן)
הדירוג משפיע רק על הלוואותנפשי תערוג
אבל אתה לא יודע מתי ואם תרצה לקחת הלוואה ולמה.
(זה כולל מימון מכל סוג שהוא כולל משכנתא וכו)
לכן זה טוב לשמור על דירוג טוב. בכללי. גם כהתנהלות כללית נכונה.
מונית, יישובי קצה ("חורים"), ושיעור אחד חכםמשה
שיחה שעשיתי הבוקר הזכירה לי יום לחוץ מלפני כמה שנים. ומבט בדיעבד.
גרנו בבית אל.
עבדתי אז קרוב לבית וממילא הסתפקנו ברכב אחד. 95% מהזמן לא היה צריך את האוטו גם ככה אבל לפעמים צריך שניים. הייתה פגישה שנקבעה לי וגם לה באותו זמן.
היא פשוט לקחה את האוטו ונסעה. נתקעתי. וממילא הייתי צריך לתפור כיוון אחר.
מה הייתי צריך לעשות? לקחת מונית. אם לא מבית אל אז פשוט מפסגת זאב.
מה שקרה היה זה שהתקדמתי באוטובוס פקוק לירושלים ובסוף כמובן לקחתי מונית לת"א כי לא הייתה ברירה. והרגשתי בזבזן עם כיווץ בבטן וכל זה.
(וכעס גדול ברמה הזוגית, בהינתן העובדה שאני נסעתי לעבוד והיא נסעה לדבר שנחזה להיות עבודה אבל היה בעצם בילוי בתחפושת ושנינו ידענו את זה)
האמת?
קשקוש
שילמתי אז 1600 שקל שכר דירה חודשי. אם אני צריך לקחת פעם בחצי שנה מונית במאות שקלים במקום רכב שני, לא למצמץ לרגע. פשוט להכליל את זה בתקציב ולא לנסות להנדס את הרכב שיש.