מפה לאן?In development

נשואים כבר כמה שנים טובות

קשה לי מאוד

בעלי חתיכת עצלן ותינוק מגודל

ולי פשוט נמאס

בינתיים אנחנו חיים ממשכורת שלי ותמיכה של ההורים שלו.

ונמאס לי, התחתנתי עם בעלי! לא עם ההורים שלו!

אני רוצה להרגיש יציבות כלכלית מבעלי, לא מההורים שלו!!!

פשוט נמאס לי ולא יודעת מה לעשות

לא מצליחה לסמוך עליו

עיצות/ תובנות/ עזרה יתקבלו בברכה

את צודקת שהתחנת איתוהסטורי

מה כן חיובי בו?

איך את מעצימה את הצדדים החיוביים?

לא רלוונטי הצדדים החיובייםIn development

מבחינתי חריצות ואחריות זה הבסיס! איך אפשר לחיות ככה, לא לעבוד זה רק ביטוי אחד לשורש של הדבר..

זה כמו להגיד לי מה היתרונות הנוספים במצלמה כשתוכנת הצילום בה לא עובדת...

טוב, אין ברירה, תדרשי גט!הסטורי
לא שאני באמת חושב ככה, מסתבר שיש הרבה עבודה אישית וזוגית לעשות, ואפשר לעשות אותה ולהגיע למקום טוב.

אבל, אם את בהסתכלות שמיואשת ממנו, שלא רלוונטי לך הצדדים הטובים שבוודאי נמצאים בו - אז כל מה שנציע, לא יעבוד.

אתה צודקIn development

אני באמת מיואשת

תחשוב מה זה בשביל אישה לראות את הגבר שלה קם בצהריים כשהילדים חוזרים מבית ספר

אני מרגישה שאני מגדלת עוד תינוק

לא קל אבל יש חסרונות יותר גדולים. באמת השאלה מה היאורין

הדברים הטובים שבו. נסי בכל זאת לעשות רשימה

תציבי אולטימטוםshirli22

אם הוא לא ישנה את דרכו - את עוזבת. הדברים לא משתנים עם הזמן, ויהיה קשה מאוד ויותר בהמשך

כמה זמן זהנעמי28

ולמה? הוא תמיד היה ככה ?משהו עובר עליו?

הצורך שלך מובן אבל צריך להסתכל על כל התמונה.

הוא גדל עם כפית של זהב בפהIn development

מעולם לא עבד בצורה מסודרת.תמיד התחיל ואז היה מאחר, מבריז עד שפשוט היה מתפטר או מפוטר

תמיד המשפחה מימנה אותו ודאגה לו, רגיל שלא חסר כלום ותמיד יהיה מי שיגבה אותו

הוא עדייןנעמי28

מה יקרה כשהמשפחה או את תפסיקו לממן?

ומה הוא עושה כל היום? 

אין מישהו שמאושר מלא לעשות כלום כל היום במשך תקופה כזאת ארוכה, לא קשור לכסף.

הוא טיפוס שחי על הקצהIn development

לא אוהב סדר יום ושגרה

אוהב לצאת לטיולים והשגרה שלו זה חוסר שגרה

ישן מאוחר מאוד, רואה סרטים

בזמני הערות שלו הוא עוזר לכל העולם ואשתו- מדבר עם אנשים ועוזר להם, זה מדהים בעיניי טוב הלב שלו אבל זה לא מכניס שקל לקופה המשותפת וזה עושה לי עצבים

יכול להיות שיש לו קשיי קשב? נשמע אופייני...מתואמת

אם זה כך - אז קודם כול עצם הידיעה שיד פה קושי אמיתי והוא לא עושה את זה בכוונה מקלה על ההרגשה.

ושנית - אפשר לנסות לטפל בזה בכל מיני דרכים, ולשנות את המצב, לפחות חלקית...

(ובעיניי זו דווקא ברכה שההורים יכולים לעזור כלכלית, ומוריד מעט מן העול...)

ממש לא הפרעת קשבIn development

חחח אני עם הפרעת קשב

הוא האנטיתזה לאדם עם הפרעת קשב, כותבת את זה כאחת שמבינה בזה מתוקף תפקידי המקצועי.

הסיפור שלו זה של ילד מפונק מגיל אפס שתמיד קיבל מאבאלה את מה שרצה

השאלה אם יש איך לטפל בזה...מתואמת

ההורים שלו מודעים למה שגדל הילד שלהם להיות?

(אבחנה נוספת שאולי כדאי לבדוק: הרצף האוטיסטי.)

אני חושבת שהם יודעים ברמה מסוימתIn development

בסופו של דבר הוא גדל וגר איתם כמה שנים טובות

אבל חושבים שהוא השתנה לטובה ולכן עוזרים לנו כלכלית...

הוא השתנה אבל הרבה מיזה זה תדמית חיצונית ולא אמיתית

הוא אדם מאןד כריזמטי ובאמת, מסמר הערב בכל אירוע...עוזר לכל העולם ואשתו

רק חבל שלמי שהוא מחויב באמת לא..

הוא לא על הרצף בוודאות- יש לו יכולות אמפתיה גבוהות מאוד ויכולות תקשורתיות גבוהות מהממוצע

נשמע שיש פה פערנהג ותיק

מאוד גדול בין מה שהוא בחוץ, או מה שהוא משדר בחוץ, גם להורים וגם לסביבה לבין מה שקורה מולך ובבית (איך מול הילדים?).

זה באמת משהו שנראה קיצוני

יש לו הסבר לזה? למה למי שהכי חשוב הוא כזה?

חייבים פה ליווי מקצועי

שאלה טובהIn development

אכן יש פער, הוא היה ענק בעבר ויחסית הצטמצם,אבל כמו שאומרים מעט מדי ומאוחר מדי...

כן, אולי אין מנוס מליווי מקצועי

השאלה אם לו יש תשובהנהג ותיק

לשאלה הטובה הזאת.

מה הוא אומר בכל המצב הזה?

בכל התקופה הזאת את לבד? 

קשה לו מאוד עם הביקורת הזוIn development

לרוב כשאני מעלה את זה הוא מתעצבן ומשתבלל ואומר זה מי שאני וזהו

היום הייתי ממש עצבנית, משהו שלא היה בעבר, פשוט הטחתי בו את המציאות באופן מאוד אמוציונלי בלי רחם ( פתאום קלטתי שאני מחפשת עבודה שהפרמטר היחיד שהיא עם שכר גבוה ומוותרת על עבודה עם התפתחות אישית בשביל הכסף ) ובהתחלה הוא הקשיב ואז אמר שאין לו כח,והלך לישון ( כן כן,באמצע היום) אחרכך קם, בהתחלה היה נראה פגוע, אבל אחר כך קרא לי לשיחה ואמר שמבין אותי ויחפש עבודה ..

מאז הספקנו לריב שוב (הוא רצה שההורים שלו ישלמו לנו על איזה משהו, אני סירבתי - בקיצור נהיה פיצוץ)

מתסכל מאודדדנהג ותיק

ממש קשה.

מבין אותך

באמת לא ברור איך הוא לא מפחד מכניסה לבור כלכלי/מינוס אלא אם לא משנה מה יהיה ההורים שלו תמיד יכסו/יממנו (אז אולי לדבר איתם שידעו על המצב).

מה יקרה אם ההורים יפסיקו לעזור? מה אם לא יוכלו יותר?

אם אני מבין, גם התקשורת ביניכם לא פשוטה, נכון? 

דווקא מאןד ברורIn development

מבחינתו יש לו דירה שההורים שלו רוצים להביא לנו מתישהוא( אני מסרבת בתוקף לקחת ורוצה לקנות דירה מהכסף שלנו)

לכן הוא ממש רגוע..אני לא- כי אני רוצה לחסוך לדירה משלנו

בעל המאה הוא בעל הדיעה, זה נכון לגבי ההורים שלו ואני רוצה להרגיש חופשיה , שגם אם נתגרש יהיה לי לפחות חצי

אם ההורים שלו יבאו לנו דירה ונתגבש אני לא אקח את החצי

את צודקת לגמרינהג ותיק

מובן ממש.

כל אדם רוצה (וגם אמור לשאוף, וככה גם מחנכים אותנו) לעצמאות גם כלכלית.

גם אם ההורים לו בעלי יכולות כלכליות זה לא אומר שצריך לחיות על חשבונם. אם זה מעבר, כבונוס, מצויין אבל לא כבסיס.

את רוצה להרגיש נשענת עליו כבעלך ואין לך את זה.

אמרת כמה פעמים שהוא מדבר איתך, אמפתי אלייך, מבין לכן כדאי להמשיך עוד ועוד. לקבל ליווי מקצועי גם על התקשורת ביניכם, כי זה בסיס חשוב מאוד.

היכולות והרצון הזה שיש בו לכל מי שהוא לא את חייב לעבור גם אלייך. 

נשמע לי כמו maskingמשה

כלומר מסכה.

אני לא יודע מה ההכשרה שלךאריק מהדרום
אבל אני ממש לא אוהב שאנשים מאבחנים אנשים אחרים באונליין ועוד מכלי שני.

אני יודע שהתכוונת לעזור ולזרוק רעיון לבדיקה אבל לפעמים הרעיונות האלה יכולים לגרום להרס.

ובאופן אישי התופעה הזו פשוט ממש מעצבנת אותי, אבחון אוטיזם זה עניין למקצוענים.

צודק לחלוטיןמתואמת

לכן לא אבחנתי, רק הצעתי.

אין לי שום הכשרה, רק ניסיון אישי... (ויכול להיות שלולא ניסיון אישי של אחרים, שעוררו את תשומת לבי, לא היינו מגיעים לאבחון בשלב מוקדם יחסית...)

מצטרפת למתואמתחושבת לעצמי

מהיכרות אישית, קשיים בזוגיות (גם כאלה שנראים רגילים לכאורה) יכולים לשבת על בעיית תקשורת...

אף אחד לא מאבחן, אבל זה בהחלט כיוון לחשיבה שיכול לתת כלים להתמודד.

מתוארת כאן התמודדות לא קלה, שנמשכת הרבה שנים. 

לפעמיםמשה

כלים שמיועדים לאנשים שממש מאובחנים מתאימים גם לאנשים שלא מאובחנים אבל סובלים מסיטואציה דומה. פורום רגישים למשל משמש אנשים רגילים לגמרי שלפעמים הרגישות שלהם לנושא ספציפי מכה אותם והם לא יודעים איך להתנהל עם זה.

זה לא אומר שצריך לתת להם תווית.

יש כאלה טיפוסים שמצליחיםנעמי28

גם בשגרה שהיא לא 7 בבוקר עד 6 בערב.

בסוף היום יש לכם מספיק כסף?

סוגרים את החודש?

הוא רוצה לעבוד רק שעדיין לא מצא את עצמו?

יש לו בכלל מניע כלכלי או שאת והמשפחה שלו מספקים את הצורך הזה?

אנחנו חיים על השקלIn development

לפעמים לא סוגרים את החודש.

הצורך שלי זה שיהיה לי על מי להישען ולא, לא על ההורים שלו!

גדלתי במשפחה בלי כסף ועבדתי מגיל 15, אז בגדול אני לוקחת את רוב האחריות כי אני מתוכנתת לקחת אחריות מגיל קטן, אבל היו תקופות שניסתי לסמוך עליו אבל אף פעם זה לא עבד,תמיד נגמר בזה שאין לו כח וזהו 

דבר ראשון 100% מבינהנעמי28

הצורך שלך סופר מובן, זה מעצבן ואת מצפה שהוא יקח אחריות בתור אחת שיודעת מה זה לקחת אחריות.

יש כל מיני דרכים להתמודד

את יכולה להיות קשה איתו, להפסיק לעבוד (או להמשיך אבל לשים את הכסף בחיסכון ולא להוצאות שוטפות) ולהגיד לו "חמוד, תתמודד".

את יכולה להמשיך לעשות מה שאת עושה כבר שנים, הוא לא עובד, את לוקחת אחריות בשבילו ולהתעצבן.

את יכולה לנסות לדבר איתו, אם הוא בנאדם שגדל עם כפית של זהב בפה, בניגוד אליך, עבודה בשבילו היא לא צורך הישרדותי, וזה יכול לשמש כיתרון, כשהמניע הוא הישרדותי אנחנו נשארים לפעמים במים רדודים

אבל כשהמניע הוא התפתחות, תשוקה, עבודה שאוהבים - השמים הם הגבול.

הבעיה שהוא צריך להתחיל לנוע.

מישיבה בבית לא מגשימים חלומות.

הייתי נעזרת באיש מקצוע, אולי צריך שילוב של כמה מהדברים, גם לדחוק לפינה בשביל תנועה וגם הכוונה למקום שהוא יפרח.

קודם כל תודה על האמפתיה וההודעה המושקעת!!In development

באמת תודה

לגבי מה שכתבת שזה יתרון לעבוד לא מתוך מקום הישרדותי , אני לא רואה בזה יתרון, כי החיים מאוד מאתגרים ולא תמיד הולך כמו שרוצים וצריך ללמוד לפעמים לחשוק שיניים ולהתגבר- ואין לו את זה כאמור...

ובאמת שהעבודה זה ביטוי אחד של חוסר האחריות הזה, הדבר הזה מגיע בעוד צורות של "קשה לי אז אני מוותר"

באמת אני חושבת אולי נלך לייעוץ מקצועי

את לא ראית אף פעם מה זה עבודה מתוך תשוקה?משה

עזבי כסף. לקום בבוקר (או לא ללכת לישון) ופשוט להתלהב על משהו ולעשות אותו בצורה רצינות מרוב שהוא מגניב.

(עשיתי הרבה כאלה שאף אחד לא שילם לי עליהם אגורה, לפעמים בדיעבד הצלחתי למכור אותם, לפעמים לא, הלוואי הלוואי בחודש הבא הצלחתי למכור אחד מהם)

אני איתך. לגמרישוקולד פרה.

קראתי את כל השרשור הארוך הזה, ורוצה לומר לך שאני מצדיעה לך.
ואני חושבת שאנשים פה אולי לא מבינים את ההשכלות של זה מעבר לכסף.
התדמית שלו כגבר בעינייך נפגעת. כמה אפשר להימשך לאדם שאותו את חווה כלא אחראי? כאחד ששומט מעליו חובות בסיסיות?
בסוף משיכה היא לא רק לגוף הפיזי, אלא לכל מה שגבריות מייצגת- ביטחון, עוצמה, יציבות (!), ניהול עצמי, התגברות על דחפים.

וגם מול הילדים. מה זה עושה להם כשהם רואים שאבא מתפנן...? החשש הוא שהם ילמדו ממנו שאפשר להתעצל כשקשה. ל לעשות שיעורי בית, לא להכין מערכת. רק מה שכיף ומה שמתחשק לי באותו הרגע.

וכן, אני ממש ממש ממש מסכימה איתך, שעבודה מתוך חובה ולא מתוך תשוקה- זה קודם. קודם כל זה תדאג לבסיס של החיים, ואחר כך תכניס לשם תשוקה וכיף. 
כמו שלא ייתכן שאמא תעשה רק כייף עם הילדים, אבל הכל כאוטי מסביב.
להכריח את עצמי לעשות משהו שלא בא לי עליו- זה חלק מלהיות אדם בוגר.
לא בא לי לשלם אגרה
לא בא לי לחזור לביטוח לאומי
גם לא מתחשק לי ללכת עם הילד לאבחון

אז מה??
כמו שברור לי שאני אשלם שכר דירה גם אם לא מתחשק לי
ככה אמור להיות לי ברור שאני אעמוד בשאר מחוייבויות החיים, גם אם הם דורשים ממני לנשום עמוק קודם.

להגיד לגבר- אין בעיה. אני אפשטור אותך מכל עול החיים- העיקר שתמצא את התשוקה שלך
זה להשאיר אותו ילד קטן, מקס' נער מתבגר.

אף אחד לא אמר לתת לו לעבודנעמי28

רק מתשוקה בלבד ובלי אחריות

אבל ממה שנראה לי פה גם לה יש צד במשוואה הזאת של אובר לקיחת אחריות ודפוסים של כסף.

למשל, לא לקחת מההורים דירה ולקנות רק מהון עצמי.

אם היא במרדף אחרי כסף לדירה כזאת ובמרדף להשיג אותה כשהוא יודע שההורים נותנים, למה שיכנס ללחץ כמוה?

מי לא רוצה לתת לילדים שלו דירה? איזה ילד יתנגד לדירה בהנחה שהיחס שלו עם ההורים טוב?

אני כן חושבת שהיא לא צריכה להשאיר לו ברירה ולהוריד אחריות מעליה ולתת לו להתמודד.

אבל כן להבין שיש דפוסים אחרים של התנהלות וכסף ולא בטוח שהדפוס שמונע מסיפור החיים שלה שכולל חרדה ואחריות מוגברת הוא בהכרח הדפוס התקין.

ולמשוך בכוח לדרך הזאת לא בהכרח יועיל להם.

אני חושבת שהדפוס שלה הרבה יותר אחראי וקרוב לנורמהשוקולד פרה.

בגילאים מבוגרים כבר לא אמורים לקבל משכורת מההורים.
זהו. פרנסו אותנו בילדות ובנערות ודי. בגיל הבוגר זה כבר מקטין את האדם שלוקח. גם אם ההורים רוצים לתת.
לא דיברתי על דירה. דיברתי על השוטף.

הדפוס שלו הוא דפוס שחורג מהנורמה, והיא צריכה לדעת את זה ולא להתבלבל. שאולי היא פשוט אמורה לקבל את זה. היא לא. הוא חורג מהנורמה האנושית המקובלת, ובצדק זה מאוד מאוד מאוד קשה לה. כי היא יודעת מה קורה בעולם בחוץ.

דווקא האמת הזאת מאוד מסדרת את הנפש.
להגיד לעצמי ביושר- הציפיות שלי מבעלי הן הגיוניות ונכונות. 
ועכשיו השאלה היא- האם אני מסתכלת על צדדים אחרים שיש בו ובוחרת בו מחדש בתור בעל,
או שזה כ"כ מעכיר את הדמות שלו בעינייי, שאני לא מסוגלת לסבול יותר?

לדעת שבצד הזה הוא באמת לא לוקח אחריות כמצופה מאדם בוגר. היא לא אמורה לחשוב על זה במחשבה אחרת. 

היא ממש לא אמורה לקבלנעמי28

את זה וברור שזה לא הנורמה

וברור שצריך טיפול כבר ממזמן ושנחצו גבולות אדומים (אלימות הרבה יותר חורה לי מזה)

במקרה הזה ספציפית של עבודה וכסף לא יעזור לה להיות צודקת.

היא הרי שנים צודקת וכועסת ומניעה אותו לעבוד מתוך חרדה ותחושת אחריות מהמקום שלה.

זה לא עוזר ולא יעזור.

הוא לא חווה את הילדות שלה, אין לו חרדה כלכלית, יש כאלה שגם לא יהיה להם, יש כאלה שאין להם מניע לעשות כסף מלבד לסגור את בחודש ולהסתפק במועט.

לא בטוח שהמניע שלה לאחריות מוגברת צודק כמו שהיא חושבת,

להיכנס בזה ראש ולא לקבל שיש עוד דרכים להסתכל על כסף, לעשות כסף, לא יתרום לה, היא כבר ניסתה בצורה הזאת.

המטרה שלי הייתהשוקולד פרה.

שהיא תחזיק בראש שבאמת הצדק איתה, ולא תתבלבל לחשוב שאולי היא זו שצריכה לעשות עבודה.
כלומר העבודה שהיא צריכה לעשות זה להיאחז בדברים אחרים שיש בו
אבל לא להגיד לעצמה משהו כמו- אנחנו בעלי שתי גישות שונות לכסף והגישה שלו ראויה כמו שלי. כי הגישה שלו היא חריגה מהנורמה ולא ראויה. 

מה שיעזור לה, בעיניי לפחות, זה לבקש מההורים שלו לסגור את הברז ולהפריד חשבונות בהמשך.
גם אם בהתחלה זה יחווה כקרע,
בהמשך הוא יכול לצמוח מזה.

יש כאן גם עניין של גישהנעמי28אחרונה

ולא רק צודק או לא צודק

מה אם הוא היה מרוויח עשרות אלפי שקלים משעה של עבודה וההתנהלות שלו עדיין היתה דומה? קם מאוחר ועושה שום דבר?

כסף נכנס, ממנו/מההורים שלו.

אפילו דירה הם מוכנים לתת.

יש כאן הרבה יותר מצודק או לא צודק.

יש דינמיקה, לקיחת אחריות, שחרור אחריות וקבלה שאנחנו לא יכולים לשלוט על האחר על האופן שהאחריות הזאת תתבצע.

אני גם הייתי מתחרפנת  מהתנהגות כזאת.

אבל כדי שיתאפשר לחיות איכשהו ביחד צריך להבין ולהשלים עם זה שבדיוק בדיוק כמו שהיא מצפה וכמו שהיא רואה אחריות, לא יהיה.

כל אחד חווה את המשבר הזה בזוגיות בפן מסוים, חלק בפן הדתי, חלק בפן הרגשי, חלק בפן הכלכלי.

אני מניחה שאם הייתי בחוויה דומה הייתי משחררת אחריות ומכניסה את הכסף שאני מרוויחה להשקעה או חיסכון ולא להוצאות שוטפות ונותנת לו להתמודד.

אבל לא בריב, בשיחה עם קביעת עובדה.

אני חושבתעוד מעט פסח

שאת מתרכזת בכמה היא 'צודקת'.

אבל להיות צודקת יעזור לה רק אם היא רוצה להתגרש.

אם היא רוצה להמשיך לחיות עם האדם הזה, היא צריכה להיות חכמה, לא רק צודקת.

וחלק מהחכמה הזו זה לדעת מה בשליטתה ומה לא. ולנסות לשנות אותו- זה לא בשליטתה.

אך תסכימי בשום צורה אל תהיי סבלנית כלפי זהshirli22

זה הסיכוי היחיד שהוא יחשוב על שינוי

נשמע ממש קשהנהג ותיק

התיאור שלך ובעיקר התסכול והכאב.

ככה היה תמיד?

איך היה בתחילת הנישואים? איך הוא היה כשהכרתם?

מניח שאיתו דיברת... יש לו אולי חבר טוב/רב שאפשר דרכו להעביר את המסר? 

הוו! סוףסוף קצת אמפתיה!In development

תודה על זה

זה  באמת קשוח ברמות הזויות!

הוא היה ככה מ day one , השינוי שקרה שלי מתחיל להימאס מהמצב

אין בעד מהנהג ותיק

זה באמת נשמע מתסכל מאוד וקשוח.

מה היה אז שזה לא הפריע לך? (ולא שאני לא מבין אותך היום).

איך הוא כאבא? בבית הוא שותף למטלות? 

מה שהשתנה זהIn development

שבעבר הייתי יותר שותקת על דברים שמפריעים לי ואוגרת,  חיה בתודעת הישרדות- המשימה היתה תמיד להיות עם ראש מעל המים..

שתקתי על הרבה קווים אדומים שחצה, בעבר הוא היה אימפולסיבי מאוד בתגובות שלו למצבים שונים, בקלות שובר את הכלים, היו גם הרמות ידיים ואלימות.לא כי הוא אדם רע, כי הוא אימפולסיבי וכבר בתור ילד לא ידע לקבל גבולות, ושם זה פגש אותו כמבוגר

ואני חושבת שעברתי תהליך עם עצמי שבמהלכו מרגישה יותר ביטחון עצמי במי שאני ובגבולות שלי, חלק מהעניין שהאלימות פסקה בעקבות זה

וואוונהג ותיק

אם היתה גם אלימות במשך השנים זה באמת קשה מאוד. ובאמת מטורף מה שעברת וקודם כל ברוך ה שזה הפסיק.

אלימות היא קו אדום בוהק. מאוד.

זו נקודת אזהרה חמורה.

גם אם היא פסקה זה אולי יכול לצוץ שוב ולכן חייבים לטפל בזה.

כמו שהציעו כבר, אז בהחלט ייעוץ מקצועי.

הלב ממש יוצא אלייך כי ברור שאשה רוצה משענת של הבעל, משענת בהרבה תחומים ולך אין אותה.

הוא יודע עד כמה כל זה בוער בך? כמה כואב לך המצב הזה שלו?

איך אפשר לחיות רק עם משכורת אחת? הוא לא חושש ממצב כלכלי?

מטלות בית הוא עושה? איך הוא עם הילדים? 

נכון, זה באמת קו אדום בוהקIn development

ולצערי הרב לא היה לי את האומץ להציב את הגבולות שלי בעבר, הייתי בלי תמיכה משפחתית ואחת כזו שלא משתפת - בפרט זה- הרגיש לי בושה איומה...

באמת יש שאריות , זה יכול להיות במימיקה מאיימת מצידו בויכוח סוער, של ידיים שחצי מורמות, אבל יודעת שבעבר א. הייתי מפחדת ממנו במצב כזה. ב. בשלב הזה זה היה מגיע לסטירה

היום: א. אני לא מפחדת ממנו , ומיד מפסיקה את האינטראקציה באופן נחרץ ואסרטיבי ב. אם היה מגיע לסטירה היום הייתי חותכת ככל הנראה(רוצה להאמין ממש)

הסברתי לו כמה פעמים את החשיבות עבורי של היציבות- הוא ממש מבין ואמפתי ומדבר הרבה על שינוי שיעשה , אבל מילים כמו חול ואין מה לאכול

מאוד קשהנהג ותיק

מאוד

הלב יוצא אלייך ועל מה שעברת ועוברת.

טוב מאוד שמצאת את הכוחות לעצור את זה. למרות שעדיין זה קו אדום בוהק שנחצה.

כיום המשפחה שלך/חברות כן יודעות/תומכות?

אם הוא מבין ואמפתי זה כבר משהו. חבל מאוד שאין גן מעשה לצד זה. חייבת להמשיך לחלחל לו את זה ביחד עם ליווי מקצועי, לך, לו ולשניכם.

זהoo

שאלימות פסקה בעקבות גבולות

לא אומרת בהכרח שהוא כבר לא אלים

זה אומר שפחות "שווה" לו להשתמש באלימות

לעבור תהליך עצמי כזה זה לא פשוט וזה אומר שיש בך כוחות

אני חושבת שלא כדאי לבזבז כוחות על אדם שלא ראוי להם

וזה לא נשמע שהוא ראוי 

ממה שנשמע לי,עוד מעט פסח

נשמע שנכנסים לדינימקה שאת מנסה לשנות אותו, והוא נאחז במה שהוא עושה בגלל הניסיון הזה שלך.

עכשיו, אין ספק, ההתנהגות שלו באמת מחרפנת.

ובכל זאת, חייבים להבין ולהשלים עם זה שזה מי שהוא. אולי זה ישתנה מתישהו, אבל זה לא תפקידך ולא ביכולת שלך לגרום לו להשתנות. זה רק אצלו.

תחשבי אם עצמך בכנות- אם הוא נשאר כמו שהוא, האם את נשארת איתו? האם הטוב שיש בו שווה לך?

בסוף אולי הוא ''מתנהג כמו תינוק'', אבל הוא אדם בוגר ואחראי למעשיו. ואם את באמת באמת רוצה להתגרש, ולא מסוגלת לראות שום צד נוסף שיש בו, לא הוגן לא לך ולו לא שתישארי איתו 'על תנאי'.

מצד שני, לדעתי, אם תצליחי לעשות עם עצמך עבודה, להרפות לגמרי, ולהרשות לו לפרנס אותך בדרך שלו (גם אם זה אומר מימון מההורים), תגלי פתאום שהוא רוצה להשתנות מיוזמתו.

כי נשמע שזה הפך למאבק כוח. יותר מצורך אמיתי שלכם.

חשבתי כמה פעמים עם עצמיIn development

אם אני יכולה לשחרר ולהשלים עם מי שהוא, כי באמת קשה לשנות דפוסי התנהגות,  אבל מרגישה שאני לא מסוגלת, מרגישה ממש צורך לדעת בביטחון שאני יכולה להישען ולהיות בביטחון בנושא.

זה אישיו אצלי, כמו שכתבתי פה- גדלתי במשפחה מעוטת יכולת, בגיל 15 כבר קניתי עבורי אוכל, בגדים- הכל... וקשה לי ממש שאני עדיין בגיל הזה חיה באותה תודעת הישרדות כלכלית 

נראה לי שזו הנקודהעוד מעט פסח

שזה אישיו אצלך, ולכן זה מקפיץ אותך אפילו יותר ממה שזה היה מקפיץ אחרות.

והמון פעמים דינמיקה זוגית היא בדיוק כזו- ככל שיש בו תכונה שיותר קשה לך לקבל, ככה הוא יותר נאחז בה, כאילו שתוכיחי שאת בוחרת בו למרות הכל.

אבל ראיתי שהזכרת בהודעה אחרת גם אלימות.

אז לא הייתי עושה שום דבר בלי ליווי מקצועי (רק לך או לשניכם כזוג).

וואי יש המון במה שכתבתIn development
עבר עריכה על ידי In development בתאריך כ"ד בתמוז תשפ"ו 21:36

זה ממש חכם ונכון

לגבי האלימות זה ממש פסק, פשוט בעבר הייתי עם דימוי עצמי מאוד נמוך וחששתי להציב את הגבולות שלי, ברגע שהצבתי הוא הבין והפנים שזו התנהגות שלא מתאימה וחציית קו אדום עבורי- וזה ממש פסק  ( עדיין שובר בקלות את הכלים כשמשהו לא מסתדר לו, אם כי פחות...)

ממש משמח לשמועעוד מעט פסח

ונותן הרבה תקווה, שהוא כן מסוגל לקחת את עצמו בידיים ולהשתנות!

הבעיה היא שאי אפשר לשנות אחרים. ותחשבי כמה ניסית לשנות את עצמך ולא הצלחת, באותה מידה יכול להיות שגם הוא מנסה להשתנות ולא עובד לו...

אני חושבת שמה שאת יכולה לעשות בשלב הזה (חוץ מלפנות לאיש מקצוע) זה שני דברים-

1. לשנן לעצמך שמותר לו להתנהג כמו שהוא מתנהג. האלימות שתיארת מקודם- היא קו אדום. לעומת זאת, לחיות על חשבון ההורים (כשמבחינתם זה לגיטימי) זו בחירה לגיטימית. גם אם אותך ואנשים רבים נוספים היא משגעת (ואני ביניהם)- סה''כ זו התנהגות סבירה. ואדם בוגר יכול לבחור להתנהל בה.

2. לספר לו מה את מרגישה. לא ממקום של כמה הוא לא בסדר. רק ממקום של 'אני נכנסת ללחץ כשאין לי חסכונות'. של מה זה גורם לך להרגיש (ושוב, אחרי ששיננת לעצמך שעקרונית הבחירה שלו לגיטימית. שאולי יש אישה אחרת שהיתה ממש שמחה לחיות עם גבר כזה. רק לך יש דברים ספציפיים שמפריעים. ועליהם לדבר איתו).

אני מאמינה שאם את באה לשנות אותו כי ''את צודקת''- הוא רק יתבצר יותר בעמדה שלו.

אבל אם את מקבלת אותו ואת הגישה שלו, ורק *מבקשת* שיעשה משהו אחר בשבילך כי זה ישמח אותך- האנרגיה באוויר תהיה אחרת. ותאפשר לו יותר שינוי.

מבינהIn development

מבינה מצוין מה שאת כותבת, וגם אם קשה לי לומר את זה- בהחלט זו זכותו המלאה לחיות על חשבון ההורים, אבל מניחה שגם זכותי המלאה לומר לו שזה לא מתאים לי לחיות עם אדם כזה?

בסוף בעל המאה הוא בעל הדיעה,  קרה כבר מקרה שרצינו לעבור דירה לעיר אחרת וההורים שלו איימו שאם נעשה את זה(לדעתם לעבור דירה היה מעשה שיזיק לנו רוחנית) , הם יפסיקו לתמוך בנו

מבחינתי זה רק אישר לי את כל החששות מלקבל תמיכה ממישהו...שבסוף יש לזה מחיר

לגבי שינוי התפיסה באופן העלאת הנושא- עד עכשיו גם כשביקשתי הכי ביפה- זה לא עזר....דווקא היום כשממש התעצבנתי  הבטיח שיחפש(האם זה יקרה? זה כבר סיפור אחר)

האמת… אני חושבת שזה היה מקפיץ כל אחתרוני 1234

לא יודעת אפילו מאיפה להתחיל לפרט...

הלכתית, פסיכולוגית, זוגית, משפטית - פשוט מכל הבחינות גבר צריך לפרנס את המשפחה שלו. גם לטובתם וגם לטובתו. חוסר מעש ושיעמום זה מאד מאד לא בריא ויכול לגרום לדכאון (או ההיפך במקרים מסוימים- שדכאוו גורם לחוסר תעסוקה)

אני גם חושב ככהמשה

ואולי יש מנגנון בנפש שלה שמאחורי המודע מאפשר לזה לקרות. דווקא בגלל שזה ה-נושא אצלה. היא משכה לחיים שלה גבר שאצלו הכל רך ובאיזי  כי האנרגיה הזו התאימה לה ועכשיו היא מתמודדת עם התוצאות.

אני שומע פה משהו אחד כחוט השני מכל ההודעות שלךמשה

אין לו כח רצון

זה לא אין לו כח, זה אין לו כח רצון. בשביל להחזיק מקום עבודה ולרצות להתקדם בעולם צריך מעבר לכל הדברים של אחריות וכל זה. 

לפני שהוא עצלן. לפני שהוא תינוק מגודל. לפני כל הביטויים האלה.

הבעיה היא שאין לך שליטה על זה. וגרוע מכך המנגנון שמפעיל עליו לחץ רק גורם לו להיכשל בין במודע בין בתת מודע. את חרוצה ואחראית כי יש לך אנרגיה פנימית בגוף (רצון) שמניעה אותך לשם. הוא - אין לו. למה? זה כבר נושא אחר. אבל קודם אין לו.

אתה מעלה נקודה מעניינת ,In development

אבל, כשהוא רוצה להשיג דברים- הוא יפעיל את כל העולם ואשתו וישיג כל מה שירצה!

יש לו יכולות מדהימות להשיג דברים שהוא רוצה.

פשוט להכניס כסף זה לא חלק מהשאיפות שלו למרבה הצער...אני חושבת שזה שאני חרוצה זה כי גדלתי למציאות שבה אין לך ברירה, ובשונה, כשאדם גדל לתוך מציאות שתמיד מקבל הכל- אז היכולת הזו לא מתפתחת

איך היית עם הסיפור הזה לפני החתונה?משה

זה היה גם אז. אין מצב שהוא היה אחר אז.

לפני החתונה?In development

זה לא שיצאנו הרבה

וגם זה ממש לא בא לידי ביטוי...חבל באמת שלא בדקתי קצת יותר

שתדעי לך שהתת מודע שלנונעמי28
עבר עריכה על ידי נעמי28 בתאריך כ"ד בתמוז תשפ"ו 23:27

תופס הרבה מהדפוסים האלה לפני שאנחנו בכלל שמים לב.

אני אומרת את זה מחוויות של הזוגיות שלנו.

לפעמים הפחדים הכי גדולים שלנו

מתממשים בזוגיות ולא סתם.

המוח מזהה משהו מוכר - גם אם הוא המוכר הכי מפחיד בעולם, המוח ההישרדותי מעדיף את המוכר והידוע על פני חדש.

למשל אם את אדם אחראי מטבעך שלוקח אחריות מאוד יכול להיות שתת מודע שלך זיהה דפוסים מוכרים שם שאת צריכה לקחת אחריות, ואצלו להיפך הוא לא לוקח אחריות וזיהה דפוסים אצלך שכן לוקחים אחריות ולכן נמשכתם.

אפשר לראות את זה בבנות לאב מכה שבחרו בבעל מכה שוב למרות שלא זיהו את זה בדייטים.

המוח קלט דפוס מוכר והוא משחזר.

זה לא משנה הרבה את התוצאה.

אבל זה עוזר לי להבין שלא סתם.

לא סתם בחרת אותו והוא אותך.

לפעמים אלה דגלים אדומים שצריך לחתוך ואין עם מה לעבוד.

לפעמים זה התיקון שלנו, בן הזוג יושב על הנקודה הכי כואבת שלנו

וזה כואב רצח.

אולי עם בן זוג אחר לא היינו נפגשים בכאב הזה, אבל רק דרך המפגש איתו אפשר להתרפא באמת ולהשיל דפוסים שרכשת שלא טובים לך.

אל תקראי לו ככה ואל תחשבי עליו כךנפשי תערוג

זה לא יוסיף לך עין טובה עליו

וזה לא יוסיף לו רצון להצליח.

וזה באמת קשה

את צריכה משענת ויציבות

ואת מגלה שאת הופכת להיות כזאת

זה מצב מתסכל. שלדעתי מזין את עצמו

את לוקחת אחראיות והוא משחרר אחריות

אבל

חוכמת נשים בנתה ביתה

לך כאשתו יש את החכמה (גם אם את לא מכירה אותה עדיין) לגרום לו להתקדם בכיוון החיובי.

את לא משנה אותו.

את לא גורם טיפולי

אבל את יכולה.

עצם זה שכתבת הודעה כזאת זה פתח ראשון

זה הבעת התסכול שפועם לך בלב.

בפרקטית.

כמה זמן אתם נשואים?

יש ילדים?

האם הוא עבד פעם?

הוא למד משהו?

יש משהו שהוא טוב בו?

הוא יודע שאת מתוסכלת כך מהמצב?

מה ראית לפני החתונה ???העני ממעש
באותו נושא אבל לא אישי, קפץ לי בפידמשה
מאחל לכם זוגיות מאושרתמילואימניק

אני לא קורה בפורומים בדרך כלל.

אם קראתי 'במקרה' רק כדי לאחל לך שלום בית. 

אוי ואבוי אם מתגרשים על דבר כזה. על דבר כזה עובדים, משתפים, מתייעצים.

נשמע שיש לך כסף אבל יש לך 2 בעיות:

האכזבה מבעלך.

התלות בהורים שלו.

אז צריך לדבר על שני הדברים הללו. כנראה שלכל זוג ממוצע יש כמה וכמה בעיות, יש כמה וכמה אכזבות, כי זה מה שהקב"ה רוצה מאיתנו, שנעבוד על הזוגיות, ושזה לא יגיע בקלות על מגש של כסף.

בהצלחה!!

את רוצהoo

להרגיש יציבות כלכלית

ממישהו שהוא קצת ההפך מזה

גם אם הוא יעשה איזשהו שינוי

זה לא באמת יכול להפוך ליציבות

אנשים מבוגרים לא עושים הרבה שינויים

ובטח לא שינויים קיצוניים

אני חושבת שרוב האנשים (או כולם) רוצים מבן/ בת הזוג דברים שהוא/ היא לא יכולים לספק

אפשר

1. למצוא פתרונות אחרים ולהשלים עם החסר

2. להחליט שזה לא מתאים יותר

3. לנסות כל החיים להלחם בזה

כנראה ללא הצלחה

ספציפית נושא כלכלי הוא יחסית קל

כי גם אישה יכולה לעשות כסף והרבה

וחסר של דברים אחרים

יכול להיות יותר קשוח

כי לא לכל דבר יש פתרון שאפשר לקחת עליו אחריות לבד 

תתחילי להאמין בוהפי

נכון זה לא פשוט .. נכון הכל עליך וזה הכי לא תקין בעולם . ואם נגיד את זה בקול הוא לא מרגיש לך כמו גבר אלא כמו עול.

אבל גם אם את לא מרגישה את זה ..

תתחילי להאמין בו ..

אני יצאתי עם גברים שהיו בין עבודות ואיתי תוך שניה הם מצאו עבודה , למה?

אמא של אחת מהם אמרה לי מה עשית ? אני כל הזמן נדדתי לו.

זה הקטע לא צריך לנדנד , צריך רגע לתת אוזן קשבת

אולי תופתעי ותגלי שהוא רוצה לעבוד הרבה הרבה יותר ממה שנדמה לך

אני האמנתי בהם ..

לאישה יש כוח להרוס ויש כוח לבנות

תראי לו שאת מאמינה בו

ולא תאמיני בעצמך איזה שינוי יחול בו

ניסיתם אולי לגלות את השורשHakuna.Matata
לפעמים דיכאון, או טראומה יכולים להוות בסיס לדבר הזה.
יואו, התגרד לי רק מלקרוא את זה.לאחדשה

קודם כל חיבוק

ואיזה קשה

וזה הפך הטבע.

שגבר שורץ ולא עושה כלום ואשה עובדת.

מכירה משהו דומה מהסביבה הקרובה.

בגדול זה פשוט תלותיות.

ברגע שלא תהיה ברירה הוא יזיז את עצמו.

השאלה אם את מסוגלת ללכת לשם, עד הקצה, לבקש להפסיק עם העזרה מההורים.

בלי דרמה בלי בלאגן

פשוט להסביר, אני מרגישה תלותית ואני לא רוצה, רוצה שנבנה אותנו לבד.

לא קראתי את כל השרשור, האם שיתפת אותו ברגשות שלך?

זה משהו שורשי עמוק בהבנה של אנרגיה זכרית האנרגיה נקבית.

במקום הטבעי אשה מקבלת וגבר מעניק ורוצה לתת ולגונן.

זה דיי ברור שיש איזשהו מכשול מהותי לא בריא שגורם לו להתנהל ככה, אולי זה סתם פינוק אבל אולי מאחורי התינוק יש אבחנה, לא הייתי שוללת קשב,אגב...

אני חושב..חוזר תמיד לאשתי

לכתוב את המילים האלו בעלי חתיכת עצלן ותינוק מגודל

יש תחושה של זלזול מובנה

מרגיש שזה יושב על משהו אחר.

גם אם המצב הוא כזה, את לא אמורה לחשוב עליו כאלו דברים.

כמובן שכעת את צריכה לתת לזה מקום ולהבין מאיפה זה נובע, אבל לדעת שזה לא תקין.

אהבה-היא אהבה עצמית. בלי קשר למה הוא עשה עושה ויעשה.

כל השאר זה מעטפת.

בסיפור שלך יש תחושה של פגם בנקודת האמת, מזה זה השתלשל למעטפת.

מניסיון...

רוצה להוסיףחוזר תמיד לאשתי

שאני מעריך מאוד את סיפור החיים שעברת.

זה נשמע ממש קשוח.

שום דבר לא מובן מאליו בסיפור כזה.

באופן כללי, במקרה שאחד/ או שתיים מבני הזוג נושאים סיפור אישי מורכב, הטיפול מתחלק לשתיים. בהתחלה טיפול רגשי פרטני לכל אחד מהם בנפרד והשלב השני הוא טיפול זוגי ביחד.

הרבה פעמים אחרי הטיפול האישי הטיפול זוגי נהיה מזערי. צריך אבל לא כמו לפני זה.

ללכת הפוך זה בדרך כלל לא יעזור.

כי כל אחד מביא לחיי נישואין את הסיפור המורכב שלו.

הרבה פעמים כשיש קשיים בקשר המשותף, זו הסיבה.

לפני הכל ואחרי הכל אני באמת מצדיע לסיפור החיים ההזוי הזה.

גדולה מהחיים.

מה אכפת לך מאיין הכסף מגיע?סיסו מהתברואה

בס"ד

מה אכפת לך מאיין הכסף מגיע? העיקר שמגיע ואפשר להמשיך לחיות טוב עוד שנים טובות.

מה חשבת שאת תחליטי מה מסלול הכסף? תשמחי כי יכול להיות גרוע יותר ח"ו.

הקב"ה מחליט מה המסלול ולא אנחנו!

מספרים ששאלו פעם מליונר אמריקאי איך הגיע למה שהגיע והוא ענה שהוא הגיע לאמריקה עם 10 סנט בכיס.

הוא קנה תפוח מלוכלך שטף אותו ליטף אותו ניקה אותו ועטף אותו..ומכר אותו ב 20 סנט.

בכסף זה קנה 2 תפוחים וגם אותם ניקה ועטף ומכר ב 40 סנט. המשיך וקנה מגש תפוחים ואחר"כ קנה משטח של תפוחים ועוד כמה משטחים...ובהמשך קנה משאית

ועוד משאית ועוד משאית ובסופו של דבר קיבל הודעה שהשווער שלו המליונר נפטר והשאיר לו ירושה גדולה!!

לא מתפוחים!!!! בשורות טובות ושנזכה לראות רק טוב כל הימים. בריאות ונחת לכולם.

תוצר של דינמיקה זוגית ספציפיתייעוץ זוגי 1
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך ב' באב תשפ"ו 16:50

בס"ד

זה ברור שיש ביניכם דינמקיה זוגית לא בריאה שמאפשרת למצב הזה להתקיים כבר הרבה זמן. 

אמנם שנראה לך שאת רק מתנגדת להתנהגות שלו (במידה רבה זה וודאי נכון) ורק הוא אחראי למעשיו, אבל דעי לך שבמקביל - בהתנהלות שלך, גם את מאפשרת לזה להישאר כמו שזה. בלי שאת אפילו שמה לב. 

כמה פגישות ממוקדות והנושא יכול להיפתר ושינוי משמעותי יוכל להתרחש (אצל שניכם).

קשה (לא בלתי אפשרי, אבל לרוב מאוד קשה) לנסות לפתור לבד נושא טעון ולא פתור שהולך איתכם כבר הרבה זמן.

ובכל אופן שיהיה לכם בהצלחה!

תגידו, אלימות מילולית ורגשית יכולה לבוא גם מצדשאלה קשה

האישה?

מה זה אומר באמת?

מישהו יכול לעשות קצת סדר?

נראלי זה מה שאני עובר, רוצה להיות בטוח

בוודאי שיכולאריק מהדרום

יש גם גברים שחווים אלימות.

יש אפשרות לפנות לעזרה.

בוודאי שזה אפשריפשוט אני..
כן, אבל למה חשובה לך ההגדרה הספציפית?שוקו.

ונניח שתדע שזה זה

מהם דרכי הפעולה שבשליטה שלך ואתה יכול לנקוט בהם כבר מעכשיו??

גברים ונשים אלימים בערך באותו אחוזמשה

ההבדל זה בעיקר בתוצאות.

מעניין שאתה סבור כךפינג פונג
היה מחקר שנעשה באוניברסיטת חיפה על זהנקדימון
שמעתי באיזה פודקאסט לפני כמה שנים.
זה ידוע כבר הרבה שניםמשה

ההבדל בין אלימות של גבר לאלימות של אישה זה בעיקר היכולת והתוצאות. לא הרצון.

(זה מעבר לזה שנשים הרבה פעמים משתמשות בגברים אחרים כדי לפגוע, כמו הרצח בנחלאות השבוע שהוזמן על ידי האקסית).

בהחלט כן, אבל -פינג פונג

לענ"ד הציפייה (המוסרית-הלכתית) לשתוק למרות החֲרָפוֹת ולהיות מהנעלבים ואינם עולבים, שומעים חרפתם ואינם משיבים שעליהם הכתוב אומר "וְאֹהֲבָיו כְּצֵאת הַשֶּׁמֶשׁ בִּגְבֻרָתוֹ" גבוהה יותר ביחס לגבר לעומת האשה.

גם בדינמיקה הזוגית זה הרבה פעמים ככה. יש דברים לא נעימים שהאשה יכולה לומר לאיש וזה לא ייחשב חמור במיוחד, אך אם האיש יאמר את אותם הדברים כלפי אשתו - זה יוליד משבר נורא.

אני חושב שזה טבעי, אם כי לא אידאלי, כמובן, ואוחי משקף משהו שורשי בהבדלים בין איש ואשה והקשר בינם.

זה נכון.משה

אבל 

1. יש גברים רגישים יותר שיקחו ללב. וגם אם הם לא יביעו את זה בפועל זה יובע בדרכים אחרות כמו ריחוק רגשי כדי להתגונן או אפילו חיפוש עצמם במקומות אחרים.

2. גם נשים צריכות לעשות עבודה רגשית לא להעליב. זה שהוא צריך להתגבר זה לא אומר שהיא בסדר. היא לא.

כל מילהפינג פונג
תודה לכולם. אשמח להתייחסות לחלק השני של השאלהשאלה קשה

מהי אלימות רגשית ומילולית

לא מסכימהנעמי28

בתור אחת שעבדה ועדיין עובדת על עצמה לשמור על הפה שלי כשאני כועסת.

זה פוגע מאוד לכל גבר

הוא לא צריך להיות "רגיש" בשביל זה

לנשים יש כוח במילים להפוך את הגבר שלהם לסמרטוט ואפס או להרים אותו.

וגבר ניזון מהערכה.

אין הקלות לא לגברים ולא לנשים

אין שום ציפייה מגבר לספוג

יש ציפייה מכל אחד לעבוד על עצמו.

מסכים. לנשים יש יותר כח במילים4ne1

הבעיה שזה הפך להיות בעיה של גברים. כי לרוב יש מודעות לזה

אבל נשים יכולות להיות הרבה יותר "אלימות" במילים מגברים, רק שאם זה קורה, מניחים שהיא עברה המון ובעלה הביא אותה לקצה לכן היא מתנהגת כך בשונה מאצל גבר

כןנפשי תערוג

אלימות רגשית ומילולית יותר נפוצה בקרב נשים כלפי גברים. כי הצד המילולי/רגשי יותר מפותח אצל נשים לכן קל להן יותר להשתמש בו

(בדומה לכך שהצד הפיזי יותר מפותח אצל גברים ולכן הם נוטים יותר להשתמש בו- אלימות פיזית)

ואיך תדע אם אתה חווה את זה?

אתה מורגש מושפל על ידה?

היא מקטינה אותך?

מזלזלת בך?

וכו'

יש אישה שאף פעם לא מזלזלת בבעלה?שאלה קשה

תמיד אני חושב שאצל כולם זה ככה

וזה בעיה שלי

ודאי. למה לזלזל באדם שמעריכים אותו?גפן36

איזו מין תקשורת תיבנה מזלזול?

גם אם יש חוסר הסכמה זלזול והקטנה הוא לא הדרך לפתור אותו.

אני לא אומרת שבחיים לא יצא לי לפגוע בבעלי (או לו בי) אבל זה אף פעם לא היה לגיטימי בעינינו, ותמיד מתנצלים ומתקנים מייד.

בסוף לשנינו יש מטרה משותפת שהבית הזה יהיה המקום הכי בטוח ונעים לשנינו ולילדים.

לזלזול /הקטנה אין מקום.. 

עצם זה שאתה חושב שהבעיה היא בךמתואמת

מצביע כנראה על כך שאתה עובר אלימות מסוג כלשהו...

אני חושבת שכדאי ללכת לטיפול אישי, גם כדי לאבחן במה מדובר וגם כדי לחזק את עצמך.

כשאתה עובר אלימות מצד אישה4ne1

זה לא נחשבת אלימות אולי יותר מצוקה שלה, כי היא אלימה בגלל חוסר יחס, זלזול מצידך וכו

כשגבר מזלזל זה הכי ברור שזה מצד האופי שלו 

אין אישה רעה יש אישה שרע להנפשי תערוג
🤣Sevenאחרונה
התגובות פה מורידות לי תאיי קיו
זה בצחוק, נכון?פשוט אני..
אני מנסה לדון אותך לכף זכות... 
כן ישרקאני

אישה לא אמורה לזלזל בבעלה

אלא להעריך ולכבד אותו

ישיבה לנשואיםשאלה קשה

הולך הרבה זמן עם הרגשה שלא מספיק ניצלתי את הישיבה.

למדתי במקום נחשב מאוד, אבל היום אני מבין שלא באמת התקדמתי שם [גם מבחינת הקו של הישיבה היתה תחושה של להעביר את הזמן, לא איזה אסטרטגיה של צמיחה].

ממש רוצה לעשות את המסלול הזה שוב, והפעם במקום שבאמת מצמיח ומגדל אותך, אישיותית ותורנית, וגם קצת נפשית.

זה שייך?

אם כן, תנו המלצות על ישיבות

אתה מתכוון לכולל?אריק מהדרום
כן זה קיים, אם אשתך מוחלת לך על זה שהתחייבת בכתובה לזון אותה ומרשה לך ללמוד תורה אז זה שייך.
הוא מחפש ישיבה, לא משגיחנקדימון
וואואונמר
יש הרבה ישיבות (דת"ל) שיש בהן נשואים...מתואמת

לרוב אלה בחורים שלמדו בה והמשיכו ללמוד באותו מקום כשהתחתנו, אבל אף אחד (למיטב ידיעתי) לא יאמר לך לא להתחיל ללמוד שם כנשוי...

בישיבה של בעלי (מרכז הרב) היה לפחות מישהו אחד שהגיע כנשוי. מניחה שיש עוד.

כמובן, המעבר הזה (שאולי יכלול גם מעבר דירה) צריך להיעשות בשיתוף וברצון אשתך.

קבע עיתים לתורה4ne1

אל תלך למסלול של ישיבה כל היום. עשה את זה בהדרגה בשיעור קבוע או עם חברותא. 

נסה ותראה ישועות

מה אישתך אומרת על העניין?נפשי תערוג
מה אכפת לך? זה שלו עם אישתונקדימוןאחרונה
הוא מחפש ישיבה, לא משגיח
יש רקע חרדי?משה
כשצריך ללכת לטיפול/ייעוץ ופשוט אין כסףחוזר תמיד לאשתי

מה עושים?

הולכים לעבוד?אריק מהדרום
העבודה זה בשביל שיהיה מה לאכולחוזר תמיד לאשתי

ולא נשאר כסף לטיפול

יש אפשרויות זולותפשוט אני..
כמו דרך קופת החולים, או מטפלים בהתמחות או חדשים וכו'
שה' ימלא חסרוניכםשוקו.
עבר עריכה על ידי שוקו. בתאריך ב' באב תשפ"ו 11:32

שניכם מעוניינים ללכת לטיפול יעוץ? 

באיזה הקשר?

האם יש אפשרויות אחרות מאשר יעוץ או טיפול פרונטלי

אולי לנסות לקרוא ספרים בנושאנקדימון

בהשאלה, או אפילו בקנייה - זה יהיה זול משמעותית כמובן.

אם יש ידע באנגלית אפשר לחפש לפעמים קורסים מלאים ביוטיוב בנושאים מגוונים, ואני מניח שגם בזה. האמת אולי כבר לא חייב אנגלית טובה כי הכתוביות של יוטיוב די טובות.

אני למשל מצאתי קורס מלא של cbt של תרפיסטית, כאשר כמובן יש לה נותני חסות כדי שהיא תוכל לספק בחינם. אני נוטה להאמין שגם בענייני זוגיות אפשר למצוא...

אלה לא דברחם כתחליף של ממש, אבל יכול להקל ולכוון קצת. לפתח מחשבות חדשות עד שירווח ויתאפשר לעשות מה שהכי יעזור

באיזה נושא אתה מאותגר?משה

יש ים של חומר באינטרנט. זה לא כמו מטפל שיודע לראות את נקודות העיוורון שלך אבל זה לא רע בכלל.

קח את הנושא שקשה לך, לך תקרא קצת או תצא להליכה עם פודקסט בנושא או הרצאה או משהו. תיקח עוד חצי שעה לבד לסדר את המחשבות שלך. אם אתה נוסע לעבודה וזה לוקח זמן אפשר לנצל את הזמן הזה. 

כל הכבודתודהלה'

לא כולם מסכימים ורוצים ללכת. זה דורש אחריות וענווה.

אם אתה אחרי מילואים אז יש החזרים. גם אם השתחררת מסדיר יכול להיות שאתה זכאי לתוכנית עמית, שיש 12 פגישות חינם.

יש כאלה זולים יותרנפשי תערוג

ולפעמים נכון יותר לוותר קצת על דברים כדי לטפל בפן הזוגי

עמותת חיים של טובהnik

מסבסדים טיפול אצל אנשי מקצוע (טובים!) שעובדים איתם.

שווה לפנות אליהם.

הולכים מטעם קופת חוליםנעמי28

מסובסד.

ואני רואה בטיפול השקעה לכל דבר.

כשאני ואנחנו בטוב אנחנו עושים הרבה יותר כסף.

זוכריםעוד מעט פסח
שלהתגרש עולה הרבה הרבה הרבה יותר.
תבדוק אם יש שר'פ בעירייה שלכםעל הנסאחרונה

לפעמים יש להם שיתופי פעולה זולים.

בעיר שאני נמצאת יש שיתוף פעולה כזה וטיפול עולה שם לשעה פחות ממאה שח.

והם ממש מעולים ומקצועים

חסכים של ילד שגדל בבית בלי הרבה כסףחוזר תמיד לאשתי

להורים שלי אף פעם לא היה יותר מידי כסף.

גם היום אנחנו לא מקבלים כמעט עזרה.

לא חשבתי שאני עדיין סוחב את זה.

לאחרונה כמה פה העלו את הנושא הזה וזה הציף בי הרבה כאב.

מה אומרים? שתפו

כואבהסטורי
למעשה - ללכת לטיפול אצל איש מקצוע 
אם יש נושא אחד שייעוץ ב-400 שח לשעה לא יכול לפתורפשוט אני..

זה בעיות כלכליות 😬

למרות שכאן לא מדברים על בעיות כלכליות ישירות אלא על קשיים נפשיים בעקבות בעיות כלכליות, אז אולי זה כן יתאים... 

דווקא יעוץ טוב יכול לעזור הרבה לבעיות כלכליותאריק מהדרום
ואפילו בהרבה יותר מ-400 שקל לשעה.
התכוונתי לטיפול נפשי, לא כלכליפשוט אני..

וממילא זה נכתב בחצי הומור...

הומור... קצת רגישות..חוזר תמיד לאשתי
סתם כאב? או נפק"מ?נקדימון
אם זה סתם כאב (בלי לזלזל חלילה) אז לדעתי חבל על הכסף לטיפול. אני מניח שיש לך כאבים וצער וחרטות נוספים בחיים אבל אתה חי איתם.

אם זה מייצר בעיות התנהגות, כעסים, מריבות בין בני הזוג, קמצנות מוגזמת על עצמך וכדומה, אז אולי כן שווה לשקול פניה לאיש מקצוע.

כסף זה אחד הנושאיםנעמי28

עם הכי הרבה משקעים, כמעט לכולנו, גם לאלה שגדלו עם הרבה כסף.

רוצה לשנות את זה, לך לטיפול.

זה יותר עניין של תפיסה והסתכלות מאשר של חומר.

יש כאלה שגדלו באושר עם מעט ויש כאלה שלהיפך.

האם חום ואהבה כן קיבלת?5+

המון אנשים לא מקבלים מההורים עזרה כלכלית. הרבה מהם בקשר מצויין עם ההורים כי הם מקבלים מהם דברים חשובים יותר מכסף. השאלה אם את הדברים החשובים לבניית אישיות טובה ומוסרית ושמחה כן קיבלת? כי אם ללכת לטיפול, הייתי הולכת על חסכים באהבה וקבלה, לא על חסכים בכסף. כדאי מאוד לחשוב בראש האם 'הורי לא נותנים לי כי לא אכפת להם ממני/לא אוהבים אותי, או ש- הורי היו רוצים לקנות לי כל מה שאני צריך. אבל לא יכולים.'

יש בתים שחוסר ממון יוצר בהם לחץ ודאגה רבה וזה עובר לילדים או שממש מחנכים אותם ללחץ הזה. ויש בתים שלמרות שאין כסף, זה לא משהו לדבר עליו. גודלים בהרגשה שיש לי כל מה שאני צריך. יש שמחה בבית.

אם גדלת בבית מהסוג הראשון צריך לעבוד על עצמך לא להעביר זאת לדור הבא. יש מקום לטיפול ויש מקום גם לעבודה עצמית, לבניית האמונה ולהשתדלות בצד המעשי.

ויש גם אנשים שירשו כסף אבל עכשיו אין להם הורים... אז מה עדיף?

וואו, תשובה מאלפת ממש.חוזר תמיד לאשתי

לא יכלתי לצפות לתשובה טובה מזו.

אפשר להתגבר על זהזיויק

היחס שלנו לכסף מאד חשוב בהרבה מאד מובנים,

ולכן צריך לבנות יחס נכון בעצמך וגם לחנך את הילדים שלך

הכאב שעלה הוא בגלל שיש מחסור ספציפישוקו.אחרונה

ואין יכולת תמיכה מהההורים.

או שעצם הרעיון שיש כאלה הורים שתומכים ואצלך לא, גרם לך להצפה.

עוד נקודה 

האם היה חסר לכם משו בסיסי בבית?

יש משפחות שיש להם כסף, אין מחסור,אבל ההתנהלות היא חסכנית

והדיבור בבית תמיד הוא על זה שאין ושהמדינה רשויות בסופר הכול יקר

איך זה היה אצלך?

שואל בזהירות: הפער בין הקבוצות לבית פנימהחוזר תמיד לאשתי

יש תחושה כזאת שבקבוצות פורומים וכו' יודעים יותר לפרגן ולתת את הלב מאשר בבית...

אתם מצליחים לזהות האם זה גורם לכם לאיזה תחושה כאילו שם יותר טוב מהבית?

בסוף כולנו מבינים שבחיים האמיתיים הכל הרבה יותר קשה.

האם הקבוצות גורמות לנו לאיזה שהוא יאוש מהבית?

ברגעים הקשים פתאום נזכרים בקבוצות?

משתדל ללמוד מכאן כדי להוסיף בבית בעז"הנפשי תערוג
מצליח?חוזר תמיד לאשתי

אני מדבר על האתגר הענק שיש פה

זה מחלחל עמוק לתת מודע בלי ששמים לב

יפה ששמת לברק מקווה
לא הבנתי את השאלהרקאני

מה הקשר בין הקבוצות לבית?

איזה אתגר?

אני חושב שפה יש פחות מוצפויותמשה

בין השאר בגלל שזה בכתב. ואין מפגש כל כך קיצוני עם האמוציות הרגשיות כמו שהוא קורה בבית.

מאוד קל להתבטא בבהירות. וגם אם מישהו מוצף ואחרי כמה הודעות פולט עוד עובדה שמשנה את כל הסיטואציה, עדיין אפשר לקרוא את זה ולעבד את  זה יותר "שכלי".

בבית, הבטן מופעלת.

ההסברים יפיםחוזר תמיד לאשתי

אני חיפשתי הזדהות. איזה כיוון מה לעשות איך פותרים את זה

ממש לא מבין את ההשוואההסטורי
לא יודע בדיוק לאלו קבוצות אתה מתייחס. אני רק כאן, משתדל לשתף מינימום מחיי הפרטיים. לומד מכאן לייחס לאשתי ולהבין יותר סיטואציות שמגיעות אלי כרב שעונה לאנשים.
אוו סוף סוף אני שומע שקשה לכםאדם פרו+

בחיים האמיתיים.

אני אסביר לך איך הכל מסתדר והכל אמת

ואין קושיה כלל.

כשהאדם שוכב על הגב או הספה

וגולש בפורום. הוא במוד שהוא רוצה

להרגיש טוב. נוח לו.

הוא לא בתוך מרוץ היומיום.

ואז הוא יכול לכתוב מהשאיפה הכמוסה (והאמיתית)

שלו לעשות טוב לכולם.

מקווה שיישבתי לך את הקושיה

בברכה

וואלהחוזר תמיד לאשתיאחרונה
היי ממש איכזבתםאדם פרו+

נכנסתי לפורום נשואים טריים

רציתי לקרוא איך אתם רבים

ואיזה כיף למי שהוא כמוני

גרוש

וככה להתעודד קצת.

ואני חייב לציין שממש איכזבתם

שום מריבה שום כלום

אתם לא צריכים להסתיר

זה לא רשת חברתית פה

תכתבו את האמת הקשה

נתמודד איתה

🤣🤣🤣פשוט אני..
תקרא את השרשור שמתחיל בHakuna.Matata
מפה לאן?
תודהאדם פרו+אחרונה
החיית את נפשי

מים קרים על נפש עייפה ב"ה

טיפים להגעה להוצאות סבירות בחתונהארץ השוקולד

יהיו עלויות רבות בחתונה,

יש לכם רעיונות איך לגרום לכך שהעלויות לא יהיו הזויות בחתונה?

בוודאי שנעמוד בתקציב שיש לנוארץ השוקולד
ועדיין היינו רוצים להוציא פחות מהתקציב המלא כי מרגיש לנו שזה סכום עצום עבור ערב מרגש 1.

מכירים את סדר גודל התקציב שיש לנו וברוך ה' זה סכום שניתן להוציא ולא צריך לחרוג ממנו

קניות לדירהפצל"פ

זוג צעיר שעד עכשיו היינו בדירה זמנית מרוהטת

ועכשיו עוברים לדירה לטווח ארוך

איך ואיפה קונים מוצרי חשמל וריהוט איכותיים בכמה שיותר זול?

אני יודע שיש מלא שיטות של כמה להשקיע במוצרים שקונים ושהם יחזיקו הרבה או לקנות דברים זולים בידיעה שהם יהרסו בהמשך וגם ככה אנחנו הולכים עוד לעבור דירות

אבל בכל מקרה אשמח לשמוע המלצות טיפים ועצות לכל כיוון 

ריהוט ביד 2עוד מעט פסח

במיוחד אם אתם מוכנים להתפשר ( למשל, מוכנים כמה צבעים לספה, או לא קריטי לכם החלוקה של הארון לדלתות/מגירות).

אפשר למצוא דברים ממש ממש טובים בשליש ורבע מחיר.

במוצרי חשמל לא הייתי ממהרת ללכת ליד 2, הרבה יותר סכנה ליפול.

אז לעשות סקר שוק (אפשר מהבית באינטרנט) ולהשוות מחירים. בגלל שכבר נשואים, אתם יודעים פחות או יותר מה הצרכים שלכם לזמן הקרוב (למשל- מה גודל המקרר שאתם צריכים).

יד 2 ומסירההשקט הזה
ריהטנו ככה את כל הבית.

על מה כן הוצאנו כסף? מקרר, מזרונים איכותיים למיטה שלנו ו... זהו נראה לי.

חנויות זולות של מוצרי חשמל, שווה לחפש בריכוזים חרדיים.. 

תפתחו פייסבוק בשביל המרקטפלייס (וכמובן גם יד2)מרגול

סתם כי יש מציאות מעולות במרקטפלייס, זו עוד פלטפורמה של יד שניה

יש מוצרים שבעיניי חופשי לקנות ביד 2

תקח בחשבון שיש דברים שההובלה עצמה יקרה מאוד וכבר לא בהכרח שווה, או שכדאי כבר להשקיע כי ההובלה היא חלק גדול מהעלות.

לשים לב שיש דברים שדורשים התקנה רצינית, אז לחשוב מה מעדיפים בזה. למשל אם יש כיריים גז טובות במחיר טוב - אבל ההתקנה תעלה הרבה (לא באמת יודעת, רק אומרת), אז אולי שווה לקנות חדש שכלול בו התקנה, או אולי עדיף כבר אינדוקציה

ולהיזהר מדברים שעלולים להיות בהם פשפשים!!! או עובש! סיוט סיוט. 

מוצרי חשמל שווה לבדוק ב"חשמל הקרן"ברגוע
ממליץ לעשות השוואת מחיריםנפשי תערוגאחרונה
מנסיוני. המחירים בחשמל הקרן לאו דווקא הכי זולים

אולי יעניין אותך