לכל מי שבהריון ראשון- מומלץ להיכנסהריוןראשון
עבר עריכה על ידי יפעת1 בתאריך כ"א באב תשע"ג 11:26

בס"ד

קודם כל, מזל טוב!!!

רציתי פשוט להכין אתכן לקושי שבדרך כלל לא מדובר עליו, אז לא מצפים לו..- ההנקה.

אני מניחה שלכולכן (או לפחות לרובכן) ברור שאתן רוצות להניק- כל עוד לא יהיו בעיות אחרות חס וחלילה- וגם לי זה היה ממש ברור, ואז הגיעה ההזדמנות להניק וגיליתי כמה שזה קשה (שלזה עוד היתה קצת הכנה) וכמה שזה כ-ו-א-ב-!!

אחרי הלידה- כל הגוף עוד בטראומה, קשה לזוז (לי לפחות.. היו תפרים=[ ..) ולא דמיינתי לעולם כמה שההנקה כואבת בהתחלה- ומרוב שכל הגוף כאב- גם לא הצלחתי להאמין שהכאבים עוברים מתישהו..

וגם פיצית כל הזמן נרדמה.. יכולתי לשבת איתה שעות- מתוכן היא אכלה טיפה, נרדמה, מניחה אותה, מתעוררת, מניקה אותה דקה, נרדמה וכו'.. אני הגעתי למסקנה שאצלנו עדיף לקבל מטרנה מידיים של אמא רגועה (או אבא או סבתא וכו') ולא לקבל חלב אם של אמא עצבנית, עייפה, מתוסכלת וכו'..

המצב כרגע (פיצית בת 5 חודשים ברוך ה')- זה שהיא יונקת כשבא לה ולי ו/או אוכלת מבקבוק- מטרנה או חלב שאוב- מבחינתי, כרגע, זה אידיאלי ונוח לכולנו ובשבילנו.. 

היו פה לאחרונה כמה שרשורים על כאבים וקשיים בהנקה- ואני חושבת שזה משהו שחשוב לקחת בחשבון..

אז כמה טיפים מניסיוני האישי (ומי שרוצה מוזמנת להעלות עוד):

1. אחרי ההנקה לשים משהו קפוא על החזה (עד כמה שזה נשמע הזוי, ואולי מגעיל..)- לי היה הכי רלוונטי ירקות קפואים- כי הם גמישים יותר מחזה עוף והם נוחים יותר מקוביות קרח. זה ממש מרגיע את המקום ומקל.. אפילו אם זה רק עד ההנקה הבאה עוד שעה..

2. לא לפחד מבקבוקים ו/או מוצצים ו/או משאיבות.. מהניסיון שלי (ושל עוד כמה פה..) לתת בקבוק או מוצץ לרוב לא פוגע בהנקה.. הוא רק מאפשר קצת מנוחה ורגיעה לאמא... ושאיבה- הכרחית בשביל הגודש.. מהניסיון של מלא נשים- תשאבו!! זה רק ייתן לכן נחת שתדעו שיש חלב בפריזר לעת הצורך (זמני יציאה מהבית, צומות וכו') ורק ייקל מעליכן את הכאבים..

3. לשאול, לשאול ולשאול!! אני נעזרתי פה בעיקר בפורום הזה, אבל יש יועצות הנקה מוסמכות שלמדו מלא זמן במיוחד בשביל לעזור בנושא הזה!! למה לא להשתמש בזה??? אני נפלתי בבית חולים על יועצת הנקה לא ממש סימפטית, אז היה נתנה לי את הכלים של ההתחלה- ואחר כך איכשהו שחיתי במים העמוקים לבד.. אבל בקופות יש היום מימונים לזה וחבל לא להעזר.. זה יכול לחסוך כל כך הרבה עוגמת נפש..

4. יש מצב שיהיו הרבה שיתנגדו לטיפ הזה, אבל.. לדעת שחלב אם זה חשוב, אבל לא בכל מחיר.. בהשקפה שלי הרבה יותר חשוב אמא שמחה ורגועה- אין ספק שחלב אם זה הדבר הכי אידיאלי בעולם, אבל גם אם פיצי-פיצה שלכן יקבל מטרנה (פעם אחת או תמיד) זה ממש לא הופך אתכן לאימהות פחות טובות והרבה טובים וגדולים גדלו על תמ"ל.. לא לדאוג!!

אז שיהיה ב"הצלחה ואם אני אזכר בעוד טיפים- אגיד לכן בלי נדר..

ברכה והצלחה!

יישר כוחך. כמה המלצות משלי:בהתהוות

# ללמוד עוד לפני הלידה קצת על הנקה, על המנגנונים של ייצור החלב בגוף ועל המנגנונים של קבלת החלב אצל התינוק. גם כי זה פשוט מה רבו מעשיך ה', מגלים ונדהמים מהחכמה האצורה בכל פרט, וגם כי בתכל'ס זה עוזר. חשוב למשל לדעת מראש מה הקיבולת של קיבת יילוד, ולא ללכת שולל אחרי הבקבוקים שרואים במחלקה, שגדולים ממנה פי שישה במקרה הטוב (מה שמוביל ישר למסקנה המוטעית שיש בעיה אצלי בייצור החלב). חשוב לדעת את הכלל הכי בסיסי, שבהנקה ההיצע נקבע לפי הביקוש, ועוד ועוד.

# לחשוב על דרכים מעשיות לאפשר לעצמך לנוח עם התינוק כמה שיותר בזמן משכב הלידה (=שישה שבועות ראשונים). חשוב באופן כללי אחרי לידה, לשיקום רצפת האגן אחרי ההריון, למניעת דיכאון-אחרי-לידה, נראה לי שעוזר גם להמעטת הדימום - וחשוב מאוד מאוד גם לקשר עם התינוק ולהנקה. אז לברר מראש מה האפשרויות שיש לך ואיך את יכולה לנצל אותן במלואן. כמה ימי חופש יש לבעל אפשרות לקחת, מי עוד מהמשפחה/חברות יכול לבוא לעזור, כמה עזרה בתשלום אתם יכולים להרשות לעצמכם, על איזה מטלות שוטפות אפשר לוותר בשבועות האלה... כל מה שאפשר, כדאי שאמא תוכל לרבוץ עם הגור במיטה כמה שיותר שעות כל יום. זה לא מותרות.

# אם חוששים שתינוק לא מקבל מספיק, עוקבים במשך יממה אחרי החיתולים. מגיל שבוע עד גיל חודש מצפים לשלוש יציאות יפות ביום, ולשישה חיתולים רטובים היטב. אם זה קיים - אפשר למחוק את הדאגה מהרשימה, ולדאוג רק עם מי הוא יתחתן ומה ההורים שלה עושים.

# לא להשלים עם כאבים עזים בהנקה. אם כואב ברגע החיבור ועובר תוך כמה שניות - תקין. אבל כאב ממשי, שגורם לך לפחד מההנקה - לא תקין. במקרה כזה רוב הסיכויים שהתפיסה לא טובה, התינוק לא מקבל מספיק חלב, וכך גם התינוק וגם האמא מתוסכלים ביחד שעות על שעות. במצב כזה כדאי לקבוע בהקדם האפשרי פגישה עם יועצת הנקה מוסמכת IBCLC שתעזור לתקן את התפיסה ולהגיע להנקה זורמת ומתגמלת לשני הצדדים.

בהצלחה לכולן

עוד דבר: ללמוד להניק תוך כדיבהתהוות

בשבועות הראשונים, שצריך בעיקר לנוח (פירטתי למעלה) - עוזר מאוד ללמוד להניק בשכיבה. ללמוד גם את התנוחה, פיזית, וגם את הכללים להירדמות בטוחה עם התינוק. מניסיון, זה ממש משדרג את חוויית הפוסט-לידה.

לשבועות שאחר-כך, ללמוד לעשות כמה שיותר דברים תוך כדי הנקה: לאכול, לדבר בטלפון, לספר סיפור (טוב, את אלה אפשר כבר על ההתחלה), לחתוך נייר טואלט לשבת, לקלף בצל... השמים הם הגבול!

אצלי הבקבוק חירב את ההנקהאנונימי (פותח)

בוכה

ואצלי ההנקה חירבה את הבקבוק...ניל"ס

הכל זה איזון בחיים ובעיקר-בעיקר- סיעתא דשמיא!

תודה על השיתוף.יפעת1

בהכנה ללידה אני מכניסה את נושא ההנקה,מאוד חשוב!!

ויועצת הנקה מוסמכת של IBCLC ממליצה בחום!!

יפעתי כמה יועצת עולה בדרכ?תותי77
איך משיגים? איפה פונים? כדאי לפנות כבר לפני הלידה או אחריה? שבוע 38. תודה
כמה מאות שקלים בדר"כ יש החזרים מהקופ"ח.יפעת1

יש רשימה בגוגל של יועצות הנקה מוסמכות IBCLC מכל הארץ.

מדברים איתן בטלפון וקובעים פגישה הם מגיעות לבית.

לדעתי לא צריך לשלם כלוםלא לעישון

מנסיון שלי, שהיו לי כאבי תופת בהנקה של הבכור, קיבלתי ייעוץ בטיפת חלב וגם הגעתי למיון נשים מרוב שכאב לי (היה סיכוי לדלקת במקום) וגם שם עזרו לי ללמוד לבדוק אם התפיסה של התינוק בהנקה טובה או לא. וזה לא עלה כלום... וברוך ה' הנקתי עד אחרי הכניסה להריון הבא ...

כל כך הייתי צריכה את העידוד של נקודה 4..פרפר לבן
הפיצית שלי לא היתה מוכנה לינוק.. שאבתי ואני עדיין שואבת.. וכל השבועיים הראשונים הייתי מתוסכלת מזה שאני נותנת מטרנה..

תודה לך!!
באמת לשאוב מלא מלא!שוקולית

מוצץ ברור שלא פוגע בהנקה, וגם חלב שאוב לדעתי לא פוגע.

אני כן הייתי משקיעה בלא לתת תחליפי חלב, אלא אם כן האמא במצב נורא שאז זה חיוני לה מבחינה נפשית

אצלי המוצץ פגע בהנקהאנונימי (פותח)

ובחסדי ה' ובהרבה מאמץ חזרנו לינוק

גם אותי לא הכינו לכאב הזה של אחרי הלידהאקונהמטטה

שיש גודש מטורררף ופשוט כואבב.

מרוב שמדברים מלא על הלידה ומתכוננים אליה שוכחים להכין גם לאחרי..

חשוב להפיץ ולדבר גם עם חברות..לשאול בעדינות אם דיברו איתן על הנושא ואם לא אז פשוט להגיד..

זה מה שאני עושה..

תודה על השיתוף!

לא מסכימה כ"כ לגבי השאיבות-אשתו שלו

כאשר שואבים יותר, יש ייצור מוגבר של חלב, וככה יכול להיות יותר גודש, 

במיוחד בימים הראשונים אחרי הלידה שזה יכול להיות נוראי...

לכן כשיש גודש מומלץ לרוקן טיפה עד להקלה ולא על מנת למלא בקבוקים!! (במיוחד שבימים הראשונים זה לא חלב..)

אם יש לפעמים הזדמנויות ממליצה לשאוב כשיש צורך. עדיף שיהיה לך בהתאם לצרכים של התינוק ולא תהיי עם גודש תמידי.
(ומקס' אם התינוק לא רגוע ורעב מוסיפים קצת תמ"ל).

ורק הערה כללית לגבי השירשור- זה נכון שיש להכין בנות לקשיי הנקה. אבל לא חייבים להפחיד, לא תמיד זה חייב להיות קשה. לפעמים זה מגיע באופן טבעי ופשוט ב"ה.

מסכימה מאודנר80
רק רציתי להעלות למודעות..הריוןראשון
בס"ד
לפני הלידה מאוד מתכוננים ללידה עצמה, מבינים שלרוב זה כואב ולכן מכינים את הגוף והנפש לזה, אני הרגשתי שגם להנקה הייתי צריכה יותר הכנה של הגוף והנפש ולא חשבתי על הכנה כזאת בכלל..
אז נכון שיש כאלה שזה טבעי ופשוט ברוך ה' (הלוואי על כולנו;) ), אבל בגלל שבדרך כלל לא- היה לי חשוב להעלות למודעות..
תודה על ההארות!!
זה קורה לא רק בילד ראשון!זמן אם

ברוך ה' אני אם ברוכת ילדים וגם אחרי הלידה השביעית סבלתי מאוד בתחילת ההנקה...   אז עצה שלמדתי (לעולם לא מאוחר!) : להקפיד על כך שהפה של התינוק יהיה סגור על הפטמה כמו דג, עם שפתיים משוכות החוצה. וגם לשים קודם את הלסת התחתונה  של התינוק על השד אח"כ את הלסת העליונה. כי רובן המוחלט של הבעיות בהנקה קשורות לזה שהתינוק לא תופס טוב את הפטמה ולכן הוא לא יונק טוב הוא נשאר רעב, הוא עצבני, את מניקה כל הזמן אז גם את עייפה וזה מעגל אין סופי.  יועצת הנקה יכולה לסייע בלהראות איך לתפוס נכון .  לי עזר מאוד גם להניק עם פטמת סיליקון כשהיו לי פצעים.  ודבר אחרון: משחת העור של שושנה שטייף הצילה אותי. פשוטו כמשמעו. ממליצה בחום רב.  ניתן למצוא פרטים עליה בגוגל (לא זוכרת ת'מספר...)

מאוד עוזר..770מ

אם יש פצעים למרוח כמה פעמים ביום על הפצעים (בפיטמה), חלב אם מניסיון !!

ולנקות את האזור הנגוע כל פעם וזה עובר תוך יום או יומיים!!

אם כבר את פונה לנשים בהריון ראשוןaima

אז עדיף שתגידי להן. שכל אישה יכולה להצליח ההנקה. ואישה שלא יכולה להניק זה דבר נדיר מאוד מאוד מאוד.

את יכולה גם להגיד להם שחלב אם זה מזון לתינוק. ותחליף מזון זה יותר כמו לתת תרופה.

את יכולה גם להגיד להן שההתחלה לפעמים קצת קשה אבל ממש שוה להתמיד ולהצליח.

ושחשוב מאוד להניק בתנוחה נכונה כדי שלא להיפצע.

ולייבש בעדינות אחרי ההנקה.

ואם יש פצע לטפל בו. דזיטין לטיפול בתפרחת חיתולים עובד כמו קסם(וכדאי לשים אפילו עוד לפני שכואב).

זה בכל אופן מה שאני הייתי אומרת לאישה בהריון ראשון. ובכל הריון. כל תינוק צריך "ללמוד מחדש" איך להניק אותו.

"תחליף מזון זה כמו לתת תרופה"????? נפגעתי!!פרפר לבן

אני אישה שעברה חוויה קשה מאוד בלידה, והבת שלי הייתה במצוקה ולכן היא לא יכולה לינוק. 

אני נותנת לה תחליף חלב כי אני לא יכולה להניק. 

זה האוכל שלה. והוא מזין וטוב ומשביע אותה. 

לבוא ולפגוע ככה בנשים שהיו מתות בשביל הבריאות של הילד שלהם ולהגיד להם שתחליף חלב זאת תרופה??

תתביישי לך!!! אני מאחלת לך שלעולם לא תתנסי בחוויות שאני עברתי.

ואני כותבת בטון הזה ואני לא מתנצלת כי אני גאה בכך שאני עושה הכל בשביל הבת שלי.

את רוצה להסביר ממה נפגעת?aima

אני לא אמרתי שמי שנותנת תמ"ל היא לא בסדר.

האוכל של התינוק מיוצר ע"י הקב"ה. 

זה כמו לקחת ויטמינים וסיבים תזונתיים במקום לאכול סלט.

ואת יכולה לכתוב באיזה טון שאת רוצה. זה לא ישנה את זה שלא כתבתי שום דבר פוגע.

^^^^^אנונימי (פותח)

אני והאחים שלי ניזונו רק!! מתחליפי חלב

ובלי עין הרע אנחנו בריאים יותר מרוב האנשים שאני מכירה...

לא תשיגי הרבה מלפנות לנשים כך. לא בתחום ההנקה ולאבהתהוות

בתחומים אחרים.

יישר כח על הדברים!עובדת השם

באמת נשים לפני לידה לא מודעות למורכבות שבהנקה.

גם אני חושבת שהנקה זה חשוב מאוד ודבר באמת מדהים מכל הבחינות,

עם זאת - לא צריך להשתגע ולהסתכל על תמ"ל כאל רעל ח"ו...

ב"ה גדלים ילדים בריאים עם הנקה ובלי אך בוודאי שרצוי ומומלץ להניק...

בהצלחה לכולן!

אני דיברתי על פניה לנשים ב*הריון ראשון*aima

לא נשים שכבר פתחו רגישות לעניין.

עוד יותר גרוע...ניל"ס

נשים בהריון ראשון אמנם צריכות ללמוד הרבה יותר מבהריונות אחרים, אבל בדיוק מאותה סיבה הן הרבה יותר רגישות להפחדות מכל כיוון שהוא, ועושים את זה מספיק. מי שח"ו יודעת שלא תוכל להניק או תגלה את זה אחרי הלידה לא זקוקה לעוד תוספת של רגשות אשמה חסרות פרופורציה..

אז הדברים שאמרת נכונים, אבל אפשר ורצוי לוותר לדעתי על 2 השורות הראשונות.

את קראת מה כתבתי??????????????aima

כתבתי בפרוט שלבים מעשיים כדי להצליח בהנקה.

לא הפחדתי כלום. להבדיל ממה שפרפר לבן מכניסה לי לפה, לא אמרתי שתמ"ל זה רעל.

וסליחה אבל זה באמת מאוד נדיר שאישה *באמת* לא יכולה להניק. 

בלא יכולה התכונתי פיזיולוגית. אם זה מה שהקפיץ אותך.

וזה כמו תרופה. האם תציעי לכתחילה לילד שלך מולטיויטמין וסיבים תזונתיים במקום ירקות?

לא הייתי אמורה לקרוא? אופסי...ניל"ס

אז כן, ברור שקראתי. אולי תקראי שוב (או לראשונה) את מה שכתבתי ותראי שאכן קראתי. אחרת איך הייתי יכולה להסכים עם רוב מה שכתבת? אני אחזור: "אז הדברים שאמרת נכונים, אבל אפשר ורצוי לוותר לדעתי על 2 השורות הראשונות." (רק שימי ב שכתבת "תחליף מזון", שזה דבר שונה לגמרי מ"תחליף חלב".)

**הייתה כאן פסקה די ארוכה על למה השורות הראשונות עלולות לפגוע בבנות, אבל אני מבינה שמיצית את העניין וחבל לחפור בזה שוב. אני מבינה שניסית להרגיע בנות שהכל אפשרי, אך רק אומר שלנשים שונות יש תגובות שונות, ויש נשים (אולי אפילו רבות) שלא רק שההערה על כך שלכולן זה אפשרי לא תגרום להן להצליח, אלא זה אפילו יפגע בהן מאוד לחשוב שהן ה"נדירות" שלא יכולות. (ותאמיני לי שאני מדברת דווקא מניסיון של מישהי שהיו לה הרבה קשיים בתחילת ההנקה, וחשבה הרבה פעמים להפסיק, והצליחה רק בתמיכה של המשפחה, הקב"ה ועצמי. אבל מה אם הייתי מחליטה להפסיק? זה היה גורם לי להרגיש רע עם עצמי, נוסף על כל רגשות האשם שגם ככה נלווים ללידה ראשונה? חבל...)

**גם זה יצא ארוך בסוף...

ולשאלתך- האם הייתי מציעה לילדה שלי לכתחילה ויטמינים? אממ...ויטמין D, ברזל...מה עוד נותנים לתינוקות כיום כשגרה?

למה לגרום לנשים בהריון ראשון לפתח דיכאון אחרי לידהפרפר לבן

???

תחשבי שניה על עצמך.. את בהריון ראשון- וממש חולמת להניק, ואמרו לך שתמ"ל זה תרופה.. 

ואז את יולדת, מנסה להניק.. לא מצליחה.. התינוק לא אוכל, הוא לא רגוע, הוא מתייבש ומגיע לבית חולים..

ואז את יושבת ובוכה על שאת מרעילה את הילד שלך.. כי את לא מניקה אותו.. 

זה מה שתגובה כמו שלך יכולה לגרום לנשים בהריון ראשון..

את החלק שלא סילפת בדברי הוצאת מהקשרוaima

בקיצור, AIMA, לכתוב פחות בנחרצותרחלקה

בעזהי"ת.

[דברים מוחלטים עלולים לגרום לתוצאות הרסניות]

ולדעת שיש מקרים שאת לא מודעת אליהם, ואת עלולה לדרוך על פצעים פתוחים של בנות אחרות

כמו שקרה כאן..

זה לא מה שקרה כאןaima

אני לא כתבתי בשום מקום שתמ"ל זה רעל. ושהיא מזיקה לתינוק שלה.

זה היא המציאה. אולי כי היא רגישה לעיניין.

לא אמרתי שאין מקרים. אפילו כתבתי שיש מקרים(נדירים). ובמקרים כאלה נזקקים לתרופה כי אי אפשר לתת את המזון של התינוק. 

בגלל זה אמרתי לכתוב פחות בנחרצות.רחלקה

בעזהי"ת.

הכתיבה שלך עוררה אנטגוניזם אצל 3 בנות שהעזו להתבטא. אז כנראה שיש אזשהו צדק מינימלי בטענותיהן.

אני עדיין לא קשורה לפורום הזה, נכנסתי במקרה לשירשור הזה.. אבל כן, גם אני כשקראתי אותך קצת נחרדתי. מכירה מישהי מדהימה ממש, שפשוט לא הצליחה להניק. ואז מה? היא אמא פחות טובה? היא כישלון? כי אם כל אחת מסוגלת להניק, והיא לא, מה זה אומר עליה? (רמז: 1+1=2)

סתם מהניסיון שלי ככותבת בפורומים שונים ומגוונים במשך כבר 5 שנים בערך-

את לא יודעת מי קורא את ההודעה שלך, ולא יודעת מה הוא יסיק ממנה ואיפה היא תפגע לו בלב.

ולכן- חכמים, היזהרו בדבריכם!

[וההודעה הזאת רלוונטית לעוד הרבה אנשים ואנשות שכותבים בפורום בחוסר רגישות..]

אבל זה לא מה שכתבתי!!aima

לא אמרתי בשום מקום שהיא אמא פחות טובה! אמרתי שזה נדיר מאוד שאישה לא יכולה פיזית להניק.

כי זו מתנה שהשם נתן שכולן כמעט יכולות להניק. אז שאשה בהריון ראשון תדע שהיא יכולה להניק. 

ותאמיני לי אני מאוד נזהרת במה שאני כותבת. אבל עכשיו אני נזכרת למה הפסקתי לכתוב בפורום הזה.

מה שקרה פה זה פשוט ששומעים שמישהו אומר משהוא טוב על הנקה מיד אומרים שאמרתי שמי שלא מניקה היא לא בסדר.

ותשימי לב שאף אחד לא ענה על הטענה שלי לגבי ויטמינים. כי הבינו שזה מאוד הגיוני ועדיין רוצים להפגע.

לא רציתי להגיב-אבל רק שתדעי שנפגעתי ממך מאוד!פרפר לבן

לא ענו לך על הויטמינים, כי זאת טענה שלא קשורה בכלל למה שאמרת..

אני מצטטת: "חלב אם זה מזון לתינוק. ותחליף מזון זה יותר כמו לתת תרופה

בשניהם יש ויטמינים ושניהם אוכל מזין לתינוק. נכון שהנקה היא עדיפה אבל תמ"ל הוא לא תרופה. הוא אוכל 

לכל דבר!!

כעסנו כולנו שאת אומרת זאת לנשים שהם בהריון ראשון, הם צריכות להיות מודעות שזה לא כזה נדיר שתינוק לא יונק/ אמא לא מצליחה להניק..

נכון, כולם בתאוריה יכולות להניק מבחינת יכולת פיזיולוגית. השאלה אם כולן מצליחות והאם לכולן זה מתאים.. כי זה לא כ"כ בטוח..

ומכל המשפטים שאמרת: אם אני מעדיפה לתת לילד שלי ויטמינים או סלט הם רק מעידים שאת פשוט לא מבינה את המשמעות של אישה שלא יכולה להניק..

ויטמינים במקום סלט זה תמ"ל במקום חלב אם.aima

זה מה שאמרתי.

עדיין לא מבינה מה הרעש.

גם אני מצטרפת לAIMAחיוך גדול

הזהירו אותי לפני לידה ראשונה שצפויים קשיים בהנקה פחדתי מאוד, ממש חיפשתי את הקשיים בהתחלה.

תכל'ס הם לא היו.

אני לא חושבת שכל אישה בהריון ראשון צריכה להתכונן לקשיים.

ומה זה עוזר להתכונן לקושי?

יש כאלה שלא הזהירו אותן ובגלל זה לא הצליחו להניקפופקוו
כמו שצריך כי התווסף לזה גם כל הקושי של אחרי לידה ולפעמים הוא יותר מהרגיל..
רצוי מאוד ללמוד ולקרוא על זה.. וכן צריך לדעת שבמידה וקרה הגרוע מכל וילד ראשון לא הנקת מכל סיבה שהיא-אז זה לא סוף העולם.
כי אישה אחרי לידה שלא הצליחה להניק מכל סיבה שהיא, לוקח לה הרבה זמן להשתחרר מהכאב על זה.
והדברים שכתבה aima פגעו בכל אותן נשים אלו!
ממש שיניתן את הדברים שהיא כתבה!משיח עכשיו!

לא הבנתי, האם תרופה זה רע?

מה שAIMA התכוונה , והיא כתבה את זה לפחות 3 פעמים, זה שהיא מתייחסת לתמ"ל כמו וויטמינים.

היא כותבת שהדבר האידיאלי ביותר זה להניק, ואני מניחה שרןבינו המוחלט מסכימות איתה. היא לא כתבה שמי שלא מניקה מרעילה את ילדיה, אלא שהיא משתמשת בת ח ל י ף.

אני מבינה מאד את הבנות שנפגעו, אבל באמת אין על מה (מסכימה שאתן בתקופה רגישה, וכל דבר מקפיץ ). היא התכוונה רק לטובת הנשים שצריכות ללדת, שלא יפחדו לחינם.

- ואני כותבת בתור מישהי שלא הניקה את התינוק שלה הרבה חודשים ולא הנקה מלאה, מלכתחילה.

בלי להיכנס יותר מדי לדיון,אור היום

רק לענות על השאלה שלך (וזה מה שרציתי לכתוב עוד קודם).

כן, תרופה נחשבת (אולי רק בקרב הכותבות כאן, אולי בציבור הכללי) כדבר רע. כדבר שעושה לגוף לא טוב.

אולי זו הסיבה שנשים שונות שקראו את ההשוואה בין תמ"ל לתרופה נפגעו ברמות כאלו ואחרות.

וזה באמת לא אותו דבר. אקמול פוגע בכבד. לא מיידית, אבל בכמות גדולה- כן.

אנטיביוטיקה מחלישה את המערכת החיסונית. (את זה אמרה לי אחות בטיפת חלב, כשדחתה חיסון של הקטנה שלי, שקיבלה אנטיביוטיקה כשבוע).

לפעמים תרופות גורמות להתמכרות, או בעלות תופעות לוואי שליליות אחרות.

מטרנה וסימילאק לא פוגעות בכבד (נתעלם רגע מפרשת "רמדיה").

הן לא מחלישות את המערכת החיסונית.

הן לא ממכרות (כי אם התינוק מתרגל אליהן. לא ניכנס כרגע לדקויות, אבל הוא לא מכור אליהן, לפי הגדרת המושג "התמכרות").

אז לא מדובר כאן באותו דבר.

ואם נשווה את התמ"ל לויטמינים... כאן אין לי הרבה מה לומר, כי אני לא מבינה יותר מדי בויטמינים, מלבד זאת שהתמ"ל, מהיותו נוזל חם וטעים (לתינוקות, לא טעמתי בעצמי), נשמע לי מפתה יותר מכמוסות וכדורים.

ודבר אחרון- בעיניי חשוב יותר לכבד את רצון של האם להניק או לא להניק, ולסמוך על שיקול דעתה שבחרה את הטוב עבורה,

ולא ללחוץ עליה להניק אם זה לא מה שטוב עבורה (גם אם היא לא ניסתה בכלל).

תודה אור היום..פרפר לבן
להמליץ על הנקה זו אהבת ישראל.משיח עכשיו!

ולהמליץ לאמא שקשה לה להניק- להפסיק, זו גם אהבת ישראל.

אבל זה בכלל לא  המקרה כאן.....

אני ראיתי כאן המלצה נטו על הנקה, ואני בטוחה שאם היא הייתה יודעת שפרפר לבן תיפגע כל כך, היא לא הייתה כותבת "תרופה" אלא מחליפה ל"וויטמין"...   אבל מפה לדחות המלצה על הנקה.. למה?

פרפר לבן, אני ממש מבינה להרגשתך, אישית, אני התחרפנתי עם הילד הראשון שלי על ההנקה. בדיעבד, אני ממש לא מבינה למה כל כך התנגדתי למטרנה ואני  חושבת שאת ממש אמיצה, ואין לך בכלל על מה להרגיש אשמה... הרבה מזל"ט!

די עם המנטרות הטיפשיות האלה+mp8

יש המון נשים שלא מצליחות להניק למרות שניסו הכל.

וילדים גדלים נפלא גם עם מטרנה.

מניסיון שלי.

זה ממש נדיר!mshlomo

אם הלכת ליועצת טובה (פרטית לא אחת של בית חולים שאין לה זמן ללוות אותך)

מיום הלידה ועשית כל מה שאמרה

אז זה ממש נדיר לא להצליח להניק

אז אני מכירה הרבהה מקרים נדירים כאלה+mp8

שונאת את ההכרזות הלא מבוססות האלה.

שונאת שמנגנים לנשים על המצפון כאילו אם זה לא הלך- האשמה היא בהן.

מכירה נשים שהרגו את עצמן, ועשו הכל כולל הכל- וזה פשוט לא עבד.

ואני גם בפירוש חושבת-

שההנקה לא שווה אם האמא פצועה, חבולה, מתפתלת מכאבים ובוכה כל פעם מחדש, עצבנית מזה ולא מצליחה להשביע את התינוק.

אם זה הולך טוב- נפלא.

וכשלא- זה לא שווה את זה.

לגדל ילדים,להרות אותם וללדת זה מספיק קשה גם ככה.

ועוד טיפ קטן-לדעת לזהות פטריה..אמא שלה

פטריה בשד או בפה של התינוק (שמדביקה את השד..) גורמת לסבל נוראי.

תרופות סבתא פשוטות וגם משחות נגד פטריות יכולות למנוע הרבה עוגמת נפש וכאבים..

(אני עם הגדולה כמעט הפסקתי להניק כי הכאבים היו בלתי נסבלים, בקושי הצלחתי לשאוב ולהביא לה בבקבוק, עד שגיסתי אמרה לי לבדוק אם זו פטריה. זה מה שזה היה, ומאז אני מומחית לאבחון מוקדם וטיפול מניעתי- וההנקה עם שני הילדים זרמה ב"ה..)

סימנים לפטריה- לשון לבנה של התינוק, תחושת צריבה בזמן הנקה שמתגברת אחרי הנקה, פצעים בפטמה, תפיסה לא טובה של הפטמה, פטריה במקום אחר בגוף של האם (פטריה וגינלית, אולי גם ברגליים וציפורניים זה קשור..). אני לא זוכרת מה עוד, אבל אם מישהי חווה משהו כזה- שתבדוק את האופציה.

ואז הפתרונות- לאורר ולייבש את המקום כמה שיותר (להיות כמה שפחות בלי חזיה..), יש משחות לפטריות וגם להפחות באכילת סוכרים שמגבירים את היווצרות הפטריות בגוף.

בהצלחה והנקה וגידול ילדים מהנה ומעשיר!

הנקהיהושבעט5

הנקתי 5 ילדים הרבה זמן את הגדולה עד גיל שנה ועשרה חודשים,את השאר עד גיל 1 חודשיים שלושה.

חשובה מאוד הכנה להנקה .רוב הנשים לא קוראות שום חומר על הנקה ואם מתחילים קשיים הן נכנסות לסחרור בכללית יש שרות של התייעצות עם מדריכת הנקה בין השעות 8ל 16 .

לכל אשה שלא מצליחה להניק שתהיה שלמה עם עצמה , נסית לא הצלחת  להניק מלא או בכלל ,עם הילד הבא אפשר להצליח.

לא התכוונתי שזה יגרור כזאת מהומה..הריוןראשון
בס"ד
לי היה חשוב להעלות את הדברים למודעות, כי לי זה היה מאוד חסר..
אני לא מצטערת על מה שכתבתי, אבל אני כן מצטערת אם יש מישהי שחס וחלילה נפגעה מאיזה התבטאות בשרשור ואני מצטערת אם הפחדתי מישהי בהריון..
מקווה שלכל מי שתחפוץ בכך- ההנקה תלך בקלות ובנעימות..
בשורות טובות! יהי רצון שנגיע להרבה אהבה ואחדות בעזרת ה'!
יישר כוחך, צדיקהבהתהוות

רוב נחת ושמחה בגידול!

זהירות -פרסומת סמויה, או לא כל כך סמויה למטרנה!!!!פיגא

אלא אם כן אתן מכירות היטב את פותחת השירשור, 

כל מה שנכתב שם נראה כפרסומת סמויה או לא כל כך סמוה למטרנה.

מה שהיא כתבה אינו מסתיים עם המלצה חמה להנקה, להתאמץ ולהצליח, אלא עם המלצה חמה למטרנה (לא לתמ"ל, שימו לב).

כבר נפגשתי עם הכתיבה המתקתקה (כמו סוכרזית, ורעיל באותה מידה) הזו באתרים תומכי הנקה.

הדברים האלה תמיד נמחקו תוך זמן קצר.

אין פה המלצה חמה ועזרה ליולדת הטריה.

יש כאן פרסומת למטרנה!  בוודאות.

ראוי למנהלת הפורום למחוק את דבריה, או לכל הפחות לערוך את דבריה,

ולמחוק את ה"הרבה טובים וגדולים גדלו על..."

בלי אף טיפת כבוד לחברה זו,

היתרונות של ההנקה כל כך מדהימות, ויש כל כך הרבה תמיכה וידע בנושא הנקה.

ניתן לפנות חינם לארגון ליגת לה לצה ולקבל ידע ותמיכה בכל שאלה בנושא הנקה

http://www.lllisrael.org.il/

גם בפייסבוק

וגם בקו תמיכה  1599-52-582-1

ואפשר לפנות אלי באישי.

נכון, אני מדריכה מתנדבת בליגת לה לצה, 

ויש לי דיעות ברורות בנושא,

ובכל זאת - אמת מעל הכל.

אין הצדקה להשתמש בפורום זה לפרסום סכריני.

היי... גם אני קיבלתי תחושה לא נוחה כשקראתי אתעיניים זוהרות

מה שהכותבת מתארת כסיפור אישי. לא יודעת, לא בטוחה שמאמינה לה.

בד"כ הבנות שכותבות בפורום כזה משתפות, מתייעצות, פורקות, בוכות, צוחקות, ולא סתם יושבות לספר סיפור מלא המלצות... לא יודעת להסביר... לא נשמעת אמינה.

יתכן בהחלט שזו פרסומת.

וזה מכוער בעיני.

אבל,

ולדעתי אבל גדול- יש צדק, ולא יעזור למושבעות ההנקה כלום.... 

יש נשים רבות מאוד שהלם ההנקה של הילד הראשון הוא לא פשוט בשבילן כלל.

וחבל שלא מדברים על זה מספיק לפני, ולא מתכוננים.

אני הייתי בהלם. בהלם חיי.

ב"ה, רציתי את ההנקה, אז המשכתי.

אבל מבינה מכל הלב את אלו שלא עומדות בכך.

הוויכוח כאן שאם תיתכן מציאות של אישה שלא יכולה להניק לא מובן לי כלל.

קודם כל- מינקת- שמעתן על המושג הקדום הזה?

גם מדורי דורות אחורה כשלא היו תמל"ים לא כל האמהות הניקו. ממש לא!

ואי יכולת לדעתי אינה רק מגבלה פיזית.

יש נשים שנפשית לא מתמודדות עם זה.

כן, לא כל אחת מתחברת להוויה הזו של האכלת ילד מאיבר כה אינטימי וכו'.... וזן זכותן המלאה על גופן!

מי שחושבת שזה מגוחך, לא רגישה מספיק.

זו שתקפה פה בלהט שוב ושוב, והשוותה מטרנה לתרופה שגתה שגיאה חמורה מאוד.

לא הולכת לבקש ממנה להתנצל בפני אלו שפגעה בהן או אלו שתכאבנה את זה בעתיד... אחרות ניסו והיא לא קיבלה.. חבל...

אני בטוחה במאה אחוז שלו היו שואלים את העולל מה הוא מעדיף, אמא מניקה שמתחילה לדמוע בכל פעם כשרוצה לאכול, או אמא מאושרת שמאכילה אותו בשלווה בתחליף....אז.....

מדובר במשתתפת קבועהבהתהוות

וגם אם את (וגם אני) חולקת על חלק מדבריה, מגיע לה לקבל אהדה על הקשיים שהיא מתארת, וקרדיט שכוונותיה לטובת הרבים. ודאי שהסתכלות שונה על הדברים אינה עילה למחיקה.

אם זו משתתפת קבועה מגיע לה יישר כוח על השיתוףעיניים זוהרות

ועל העצות. בהחלט מגיע לה כי היא התיישבה לכתוב לא בשביל לקבל עצות אלא בשביל לתת.

אבל איני מכירה אותה, לכן חוששת לפרסומת, אבל את מאוד צודקת שלא מכובד מה שפייגא אמרה בחדות ובפסקנות שחובה למחוק וכו'.

קצת דמוקרטיה חייבת להיות, לא, פייגא?

טיפ:בהתהוות

כשאת לא מזהה שם של משתתפת ולא יודעת אם היא קבועה, את יכולה ללחוץ על השם שלה שמופיע משמאל לכותרת, ומיד יעלו לך שלל הודעות עבר שלה. מסתמא אישה שכתבה בשבוע האחרון על 20-30 נושאים ורק בהודעה אחת הוזכר השם מטרנה כתבה אותו בתום לב ולא כפרסום

אוקי, תודה על הרעיון. ואת צודקת, הייתי צריכה לבדוקעיניים זוהרות

לפני שהעליתי חשש. 

לא הייתי פה כלל בשבוע האחרון- הייתי בנופש חיוך גדול  - אז אולי לכן לא הכרתי את הכינוי...

ב"ה לא תקפתי אותה ולא כעסתי, כל כך לא... אלא גם הסכמתי עם דבריה. וחיזקתי אותם.

אה, לא נזפתי בך, רק המלצתי כתבת בסדר גמורבהתהוות
נכון, יש נשים שההנקה היא הלם, אבל -פיגא

קראתי ניסוחים כמעט זהים לניסוח של פותחת השירשור באתרים אחרים.

לא קונה את תמימות הכותבת.

אפשר לכתוב את כל מה שהיא כתבה ושהדברים יישמעו אמינים.

ואולי, ראוי להחליף כל איזכור של חברת תמ"ל במילה 'תמ"ל'.

וכמו שכתבתי, יש לי דעה מאוד מסויימת בנושא הנקה, תמ"ל ופרסומות סמויות.

ולכל מי שחוששת, ליגת לה לצה איננה מורכבת ממשוגעות הנקה אלא ממדריכות אחראיות, שמקשיבות לכל אחת במקום שהיא נמצאת באותו רגע ומשתדלות לעזור לה להגיע למקום שהיא רוצה להגיע, עם חיוך וחיבוק.  אוהב

אני לא פרסומת.. אני אערוך לתמ"ל.. סליחה!הריוןראשון
בס"ד
משום מה כרגע אני לא מצליחה, אז בלי נדר כשאזכור ואוכל- אערוך מחדש..
ואגב, פיצית שלי קיבלה גם סימילאק חלק מהזמן אן זה מעניין מישהו (המחיר הוא בעיקר שהרתיע..;))
דווקא את נראית לי יותר פרסומת...אנונימי (פותח)

לליגת לה לצה...

והכותבת היא כותבת קבועה, והיא כתבה דברים נכונים וחשובים.

אולי אם הייתי קוראת את מה שכתבה לפני הלידה, הייתי ממשיכה להניק את בני...

אבל מנסיון בעזרה שקיבלתי מהם,אנונימי (פותח)

ליגת לה לצה בנויה ממתנדבות בלבד, אין מקבלות שכר,

כך שאין מי שייתן תגמול על הכנסת פרסומת.

המדריכות רק יתנדבו יותר, כי יש יותר פונות...

מקווה שכל אחת תבחר את הדרך המתאימה לה ביותר לגדל את ילדיה,

שבת שלום

כן, הבנתי את זה.אנונימי (פותח)

היא כתבה שזה בהתנדבות.

זה היה יותר תגובת נגד לתוקפנות שלה.

[מי שהולך לה קל וחלק בהנקה לא מסוגלת להבין איך אפשר לתת מטרנה. ואם אני כותבת מטרנה ולא תמ"ל זה ישר פרסומת, למרות שזה מה שהבן שלי אוכל אז זה די הגיוני שאכתוב ככה..]

פיגא, אני ממש חושבת שכדאי שתעצרי ותחשבי שוב על מהבהתהוות

שאת עושה כאן.

את מאשימה כותבת בהאשמה מאוד חמורה, האשמה שלא זורקים סתם כך. מוציא שם רע זו עברה קשה. ועל עברות שבין אדם לחברו אין יוה"כ מכפר עד שירצה את חברו. את באמת רוצה לקחת סיכון - פילו אם לטעמך זה סיכון קטן - שיש טעות בשיפוט שלך? ושמדובר בחברה מוכרת בפורום, שחברותיה יכולות להעיד עליה שכוונתה לטובה (אני, למשל, יכולה אפילו להפנות אותך להודעת עבר שלה שכולה שיר ושבח להנקה)?

תאמיני לי, הכותבות כאן לא תמימות. יש דרכים לזהות פרסומות, וכשמושחל פה פרסום סמוי הוא מקבל הוקעה מקיר לקיר. זה לא המצב במקרה הזה.

אני הראשונה שאסכים איתך על פשעי חברות התמ"ל, שמפרות את התחייבויותיהן כל הזמן, ואוכלוסיה עצומה של אימהות ותינוקות משלמות את המחיר הכבד בלא יודעין. ודווקא לכן זה מאוד מאוד מכוער בעיניי להאשים בכך דווקא את האימהות!

כתבת על ליגת לה לצ'ה: "מקשיבות לכל אחת במקום שהיא נמצאת באותו רגע ומשתדלות לעזור לה להגיע למקום שהיא רוצה להגיע, עם חיוך וחיבוק". מניסיוני גם אני יכולה להעיד על כך, אבל למרבה הצער במקרה הזה את דווקא מציגה את ההפך הגמור

ממליצה לך לחשוב על כך. שערי תשובה לא ננעלו, ומהיכרותי עם הכותבת היקרה אני בטוחה שתמחל לך בלב שלם על חשדות השווא.

הריון ראשון!! תודה חמודהmamiאחרונה

אני יושבת עכשיו עם פיצי על הידיים ומניקה רצוף כבר מחמש...

עם הפסקות כמובן להחלפות טיטולים שתיה לאמא וכו'

עם מלא קשיים בהנקה...

ופתאום לקרוא כזה דבר חמוד שלכולם קשה...

אני מרגישה שזה נכתב פשוט בשביל לעודד אותי...

תודה!!

אולי אני יפתח עוד מעט איזה שרשור עם כל בעיות ההנקה שלי, ותיעצו לי מנסיונכם...

לא דמיינתי - פוסט פריקהשושנושי

טוב, אתן לא ממש מעודכנות אבל ב"ה אנחנו אחרי פגישה אצל רופאה התפתחותית.

הילד ממש שיתף פעולה, הלוואי היינו זוכים למתיקות הזאת כל יום.

ועדיין - אני לא מדמיינת. יש לילד קושי. ועוד איזה קושי? יש מספר דפוסי התנהגות, היא לא מאשרת ולא שוללת ASD, ממליצה על אבחון מסודר.

הילד שלי מתוק וחכם, ילד שובה לב.

ילד יפה ברמות שמעלה חיוך לאנשים ברחוב.

היו נקודות שהעלו חשד -זה משהו שתמיד ישב עליי, חלק התייחסו לזה בזלזול וחלק מצאו לזה שמות אחרים

פתאום אחרי התור הזה, אני מבינה שאני לא מדמיינת.

באיזשהו מקום קיוויתי לצאת מהמפגש הזה בתחושה שאני סתם מחפשת בעיות והכל ממש בסדר.

קיוויתי לקבל הפניה לפסיכיאטר עבורי כי אני סתם חרדתית.

וזה הקטע - שאני לא. 

רגע נברח מהמציאות, בינינו - הילד לא יקבל אבחנה. למרות שהוא היה ממש בסדר בפגישה היום, שיתף פעולה בצורה מדהימה - לא ברור לי על סמך הרופאה החליטה לשלוח לאבחון.

מצד אחד, רוצה אבחנה מסודרת, לא משנה איזה - משהו שיגיד לי מה עובר על הילד שלי.

מצד שני - למה אני צריכה את זה זה גם ככה לא ישנה לי אותו.

בציבור שאני חיה בו (לא מתוך רצון לטנף, סתם מתוך מקום של שיתוף), אביא דוגמה

יש לי גיס בשידוכים ובגלל שיש לו אחות עם בעיה רפואית הנושא הזה תוקע אותו כל הזמן.

בגלל שהיה לו אח וגיסה (אנחנו) בלי ילדים למשך מספר שנים, יש שדכנים שביקשו מכתב מרופא שהבעיה ל"ע לא אצל הבעל ואם כן אישור שזה לא תורשתי/גנטי - איך שתקראו לזה, השדכן בעצמו נשבעת לכן לא מבין בזה. 

לרקע המשפחתי יש משמעות פסיכית אצלנו. שמים על זה כלכך הרבה משקל שיש לי חשק לצאת בשאלה ולא להיות שייכת לזה.

למה הראש שלי רץ לשידוכים? רץ למה יהיה בעוד שנה שנתיים? לאישה שתהיה לו?

מי אמר שצריך בכלל להתחתן? אבל מה - ברור שאני רוצה שיתחתן. 

למה אני תקועה על הזוגיות?

אולי כי המחשבה של איך נעבור את הצהריים, יותר מלחיצה?

לא יודעת.

לא סגורה על עצמי.

איך באלי עכשיו לשמוע את חמותי אומרת שהילד בכלל לא צריך טיפולים בהתפתחות הילד, שאני סתם מחפשת בעיות.

אני רוצה לשמוע את המשפט הזה עכשיו 100 פעם בלי הפסקה (הרצון לחזרתיות - אולי גם אני בכלל על הרצף?)

בגלל שאמא שלי ילדה אותי בגיל מבוגר יחסית, תמיד צחקו עליי שאולי אני דאונית ובכלל לא יודעת מזה, עכשיו גם החשד הזה. אין כיף כזה.

מבחינה חברתיתמותקקק
נכון שזאת דרך אבל זה גם חברתי ובפועל בחבד יותר עממיים
חלומות בהיריוןאהבה.

מישהי שמעה על הדבר הזה?

אני מתחילת ההריון עם סיוטים,, ממש חלומות מפחידים ממש ומציאותיים. זכור לי גם מהיריון ראשון שהיה לכל אורך ההיריון.

ממש קשה ומפחיד

אני מפחדת ללכת לישון, ברמה כזאת.

מישהי שמעה על זה? חוותה? משהו שעוזר? 

אני יודעת שזאת תןפעה מוכרתאוזן הפיל
אני חושבת שהיו פה פעם עצות לזה
וואי הלוואי שיכתבו ליאהבה.
אני באמת מפחדת ללכת לישון, הלילה קמתי כל שעתיים בערך ופחדתי לחזור לישון
מנסה..אפרסקה

קודם כל לזכור שחלומות שווא ידברו

ושאת נמצאת במקום בטוח ב"ה, ושאם מישהו מת בחלום זו סגולה לאריכות ימים ;)

דבר שני, שתדעי שככל שחושבים יותר על חלום ומשחזרים פרטים שלו, ככה כל פעם, את בעצם מאמנת את המוח שלך לזכור חלומות, ואת רוצה בדיוק הפוך. ולכן לא לדוש בראש שוב ושוב על הדברים המפחידים, תנסי לחשוב על משהו אחר במכוון (אפילו לחשוב בערב על נושאים שנחמד לך לחשוב עליהם חחח) כדי להירדם.

בנוסף תבדקי שאין דברים פיזיים שמעירים אותך- שבחדר לא חם מדיי, קצת מאוורר נגיד קצת חלון פתוח, ששתית מספיק מים...

כן כןןשירה_11

שמעתי שזה קורה בהריון

וגם לי קרה כמה פעמים ואני מזה לא אישה של חלומות 

אני חושבת שאפרסקה
@אמא לאוצר❤ פתחה פעם שרשור על חלומות משונים, לא יודעת אם זה היה בהיריון או לא, את יכולה לנסות לחפש לה בכרטיס
חחחח יש מצב יפה לך על הזכרון😅אמא לאוצר❤

אבל אני לא מוצאת בכרטיס שלי

אם מישהי מוצאת מעולה🤭

אני גם לא מוצאתאהבה.
את זוכרת משהו שעזר לך? 
אצלי היו חלומות מפחידים לגבי ההריוןזמינה

אבל בגלל שעברתי לא מעט בתחום אז יתכן ואלו פחדים מהתת מודע

בכלאופן השתדלתי לתת צדקה

מה שבטוח לא יזיק

לי זה קרהההההתייעצות הריון
באופן כללי לגבי חלומותאוזן הפיל

כשאני מתעוררת בלילה מחלום רע ומציאותי ממש - אני לא חוזרת לישון באותו מקום או באותו מצב

לילדים שלי אני אומרת ללכת לישון הפוך, ראש זנב

ואני הופכת כרית, שמיכה

עושה שינוי משמעותי

זה עוזר לי להתנער מהחלום וללכת לישון עם ראש חדש

וואי אני אנסהאהבה.
חופשי היו חלומות הזויים בהריון.מוריה
תופעה ממש מוכרת, כל תחילת הריון אני ככהמסע של החיים
כן. פעם קראתי על זהבאתי מפעם

אני לא זוכרת מה, אולי קשור להורמונים.

תנסי לשאול את הגיפיטי , מעניין מה הוא יגיד בעניין. 

אולי זה קשור לשינה לא עמוקהנעמי28

שנגרמת במהלך ההריון.

בעיקרון זכרון של חלומות נקבע לפי הזמן שהתעוררת בו בתוך מעגל השינה.

אם זה ככה זה אומר שאלה החלומות שלך, ההבדל הוא שעכשיו את זוכרת אותם🙊

כן אבל גם חלומות ממש טראומטייםאהבה.

ממש, כאילו ברמה שאני מפחדת לספר את זה.

דברים מפחידים מאד

אוף

אולי ההריון מביא איתו חרדות ❤️נעמי28

בכל אופן אני לא מאמינה שלחלומות יש השפעה עלינו, הם בסך הכל תוצר של פעילות מוחית שקורית בזמן השינה.

יכול להיות שהם ביטוי לחרדות שהגוף שלך מרגיש בהריון

והסיבה שאת זוכרת אותם היא בגלל השינה הקלה בהריון 

יכול להיותאהבה.
וואי, קרה לי גםעוד מעט פסח

גם בהריונות שלי היו לי חלומות חזקים בטירוף.

כאלו שמתעוררים מהם, לוקח זמן לקלוט שבעצם זה היה חלום ועכשיו אני כבר לא חולמת.

דווקא לא היו לי סיוטים, אבל כן חלומות חוזרים וממש ממש חזקים.

כל הריון מחדש.

תקראי על חלום צלולכל היופיאחרונה
בגדול יש טכניקות שעוזרות להבין תוך כדי חלום שזה חלום, ואז זה מרגיע (כי זה לא אמיתי) או לפעמים אפשר לשלוט בו או לסיים אותו
אטופיק דרמטיטיס - מה אתן יכולות לספר לי על זה?מתואמת

אחרי כשבוע של פריחה דמוית עקיצות לקטנה, שהלכה והתפשטה, וחלק מהעקיצות הפכו למעין כתמים ורודים ואחד מהם גם לנגע שפשוף/גירוי כזה -

הגעתי איתה הבוקר (שוב) לרופאה.

(לפני שבוע היינו איתה ועם עוד שני ילדים אצל הרופא, כי גם להם הייתה פריחה כזו, והוא הסתכל בעיקר עליהם ואמר שזו פריחה ויראלית, ואפשר לחזור ללימודים כשלא יצוצו נגעים חדשים. להם זה כבר עבר אבל לה לא.)

הרופאה אמרה שזה נראה לה כמו אטופיק דרמטיטיס, ואמרה שנלך לרופא עור כדי לוודא, ושנמרח לה משחה מתאימה.

באותו רגע בעיקר שמחתי שזה לא מדבק ושהיא יכולה סוף סוף לחזור למשפחתון, אבל עכשיו אני מנסה להבין במה מדובר...

לא נראה בכלל שזה מציק לה. היא עליזה וחיונית (אפילו יותר מדי🙈), ולא שמה לב בכלל לנגעים האלה שיש לה.

אני לא בעד שימוש בתרופות כל עוד זה לא נצרך מבחינת סכנת חיים או הפרעה בתפקוד ובנוחות, ולכן נוטה לא להשתמש במשחה הזו.

אבל אולי אני טועה?

מה יכול לקרות אם לא מטפלים באטופיק?

עדיף בעצם לחכות לרופא העור, ולפי זה להחליט מה לעשות?

תודה!מתואמת
בעקבות השירשור סופר פהחמדמדה

שאלה אולי קצת לא יפה, אבל באמת שאני שנייה צריכה הסבר

אני לא באה מבית עשיר מאוד (ב"ה לא היה חסר לנו כלום ++ אבל נגיד מותגים לא, בקטע של עקרונות. וכנל טיסות או מלונות או אוכל בחוץ, לא חושבת שזה היה קטע כלכלי כמו חינוכי)

ועדיין ארוחה בשרית, חלבון בריא, פירות ירקות, כן גם הפירות היותר יקרים (אננס או תותים, לא מיד מיד כשמגיע וזה שלושים שח לקילו אבל בהמשך) זה דברים שתמיד היו

ואני כרגע גם אחרי השתחתנתי

מרגיש לי שלהוריד בשרי, או לא לקנות פירות

מה זה הבריאות של הילדים

נכון שיש חלבון גם בקטניות, אבל זה חלבון מהצומח הוא חא כמו זה מהחי

תנרמלו אותי שנייה כי באתי לבעלי אחרי השירשור הזה במחשבה של 'מה אנחנו כאלה מופקרים??'😅

ולא שאנחנו עשירים גדולים גם כיום (חסדי ה' אלף פעם אני מרוויחה טוב אבל משלמים משכנתא ותיכך נתחיל לשלם גם שכירות בנוסף כי הדירה לא גמורה) ועדיין להגיד לעצמי לבשל פרווה ולא בשרי באמצע שבוע מהעיקרון, מה עם הכוח של הילדים? הבריאות?

אני מגזימה?

חח לא יודעת או שענו שם רק אלו שבאמת ממש בודקים וחוסכים או שאנחנו ממש מעל הרף בלי להיות מודעים🙈

מה הם אוכלים באמתהמקורית
אם לא אוכל מבושל..?
ניתוח לילדים בהרדמה כלליתרוני 1234

עד איזה שלב ההורים נמצאים עם הילד?

אנחנו איתו בזמן ההרדמה?

אצלנו בעלי נכנס עד שנרדם עם מסיכה ואז יצאכולנה
אני נכנסתי ששמה לה מסיכהמתיכון ועד מעון

כמה פעמים בהרדמות, זה כמה שניות, ואז יצאתי

אצלנו היו 2 ניתוחיםטארקו

בשניהם היינו איתו עד שהוא נרדם

בחלק של ההרדמה רק אחד ההורים יכול להיכנס

בניתוח השני הייתי בהריון אז אמרו שעדיף שבעלי ייכנס כי יש שם כל מיני מכשירים וחומרים ולא יודעת מה..

נכנסתי עד שהילדון ישן עמוק ת'אמת- לא חוויה הכיאמהלה

כיפית לראות שמרדימים את הילד שלה.....

לקח לי כמה דקות טובות להתאפס

מצד שני לא הסכמתי לוותר לבעלי שהוא יכנס

הייתי חייבת להיות שם ברגע הזה.....

אני הייתי עם הבן שלי עד שהוא נרדם לגמרי.חזקה בעורף

לצערי קראו לי כשהוא כבר היה ער, בוכה ומבולבל😔

למרות שחיכיתי בלחץ בחדר המתנה.

תדגיש להם מראש שייקראו לך מהר.

בהצלחה!!!

כן ההרדמה זה עניין של שניותאמאשוני

מסכה (כמו של אינהלציה) זה רק לקטנים,

לגדולים ההרדמה בעירוי.

עד איזה גיל זה קטנים?טארקו
כי אצלנו בשני הניתוחים(גיל 3 וגיל 5.5) היה מסכה+עירוי.
לא יודעת במדוייקאמאשוני

אבל אצל הבת שלי בניתוחים של גיל 11, ו12 היה בהרדמה בעירוי.

(לקטנים שמים עירוי למטרות אחרות אבל החומר הרדמה עצמו לדעתי זה רק דרך המסיכה)

אצלי הסבירו לי שההרדמה המיידית היא במסכהטארקו

אבל יש חומר שמוזרם לאורך הניתוח בעירוי

כן הגיוני באמתאמאשוני
צריך לוודא לאורך כל הניתוח שהילד עדיין מורדם והוא כבר לא מתנגד לעירוי אז הגיוני שזה ככה.
אצלנו היתה הרדמהעוד מעט פסח

בשאיפה גם בגיל 14.

אבל אם אני זוכרת נכון, אמרו שזה רק להתחלה, ואחר כך מכניסים ישר לווריד.

האמת שאני לא זוכרת כל כך.

שאלה טובה...מתואמת

הבת שלי עברה ניתוח בגיל 6 והייתה עם מסכה. בגיל 15 כמובן היה לה עירוי.

עכשיו בת אחרת שלי, בת 7.5, גם אמורה לעבור ניתוח... מניחה שכן תהיה מסכה, היא די קטנה בסופו של דבר, ומחט של עירוי זה מפחיד...

גם אותי הרדימו עפ מסכה ועירוי ביחדהשקט הזה
ואני לא ילדה🤣
כשחושבים על זה, גם אותי...טארקואחרונה
אבל באמת חיברו לעירוי לפני שנרדמתי ואת הבן שלי חיברו אחרי
הבן שלי נותח עכשיו, בן 10+ שמו מסכה לטשטושאמהלה

והרדמה בעירוי...

הסבירו לו בכל שלב מה עושים. נהניתי מזה מאד.

הבן שלך עם מבנה גוף צנום יחסית?אמאשוני

כי הבת שלי בגיל 11 כבר הייתה מפותחת יחסית,

סביר להניח שזה הטווח פחות או יותר.

בכל אופן בגלל שכולם לפני כתבו על המסיכה, והפותחת לא ציינה את גיל הילד, אז כתבתי שלא תופתע.

לא. נורמלי לגילו. בעקרון מראש הרופא אמר לו שיתנואמהלה

לו את הבחירה אם להרדים בעירוי או במסיכה

זה קצת אכזב אותו שאכן לא שאלו אותו ותוך כדי ששמו לו את המסיכה כבר תקעו לו את העירוי ביד.

הוא אמר לי: אבל הבטיחו שישאלו אותי.... צודק 🤷‍♀️

למזלי בגלל שזו היתה מרדימה מיומנת הכנסת העירוי לקחה לה חלקיק שניה.....

אוי מסכנצוקאמאשוני

חוויה לא נעימה, גם ככה הכל מלחיץ. 😏

אם הרופא נתן לו אפשרות לבחור, כנראה שהוא על הגבול, אז מצאנו את שלב המעבר פחות או יותר (שמבוסס על מבנה גוף, ובכל זאת הגיל מהווה אינדיקציה מסויימת)

@טארקו לשאלתך.

מאוד תלוי איזה ניתוח ואיפה מבוצעמולהבולה

הרבה פעמים מסכימים שיכנסו עד שמתחילים להרדים כדי שהילד יראה

את ההורים עד שנרדם ולהוריד לחץ (גם להורים)

נמצאים עם הילד כששמים לו את המסכהמתואמת

ויוצאים כשהוא לכאורה נרדם.

האמת שלא תמיד זה נראה שהוא נרדם - הוא עדיין יכול להיות בעיניים פקוחות - אבל לטענת הצוות הוא כבר רדום... (ככה היה לי כשהייתי עם הבת שלי בניתוח. בשאר הפעמים בעלי היה, ולא זוכרת אם הוא תיאר אותו דבר)

גם אצלנו הייתי איתה עד שנרדמה עם החומר מהמסכהאולי בקרוב
מה שלי אמרו שקודם מרדימים ככה ואז מכניסים את האירוע ונותנים גם דרכו וככה אין את הכאב של הדקירה. שלי הייתה בת שנתיים והיא ישבה עלי עד שנרדמה ואני הנחתי אותה על המיטה. די זירזו אותי לצאת כי הם לא רצו שאני אשאף את החומרים נרדמה או משהו כזה. כשהיא התעוררה אבא שלה היה איתה אבל אם אני זוכרת נכון היא לא התעוררה לפני שהוא נכנס.. היא נבהלה קצת מהמסכה ולא כ"כ שיתפה פעולה אבל נתנו לי לתת לה מוצץ וזה קצת עזר. בהצלחה ורפואה שלימה!
כן עד שהוא רדוםאורוש3
אצלי מניסיוןקפצתי לבקר

של ארבעה ניתוחים.

נותנים להיכנס עד שהילד ישן, ברגע שישן מוציאים את ההורים.

חוויה לא נעימה, במיוחד בילד מתנגד..

לקראת עוד ניתוח 😑

אני נשארתי עד אחרי שהילד נרדםשושנושי
לא מלחיץ, היה ממש בסדר 
יש כאן מורות למתמ' / יועצות בתיכון?רוני 1234

אשמח להתייעץ:

לבת שלי יש כתב לא קריא. עשינו אבחון והיא יכולה להקליד במחשב בכל המקצועות מלבד מתמ'.

במבחנים פנימיים יש לה שכתוב/הקראה לאדם נייטרלי אבל אמרו לנו שאי אפשר במתכונות ובגרויות.

האם נגזר עליה להכשל בבגרות? אשמח לכל רעיון ועצה 🙏

לא מהמקצועות שציינתאמאשוני

אבל למה לא נותנים לה הקלדה במתמטיקה?

יש דרכים לכתוב משוואות עם המקלדת, צריך ללמוד את זה, אבל אפשרי טכנית.

לדעתי אין כזו אפשרות בהתאמותמתיכון ועד מעון
באסהאמאשוני
מה ההבדל בין זה לבין מקצועות שפה?
הנחיות של חוזר מנכלמתיכון ועד מעון

לא יודעת מה הסיבה, אבל אין התאמה בכתיבה במקצועות דלי מלל

סיבה טכניתרוני 1234
במקצועות רבי מלל מאד קל להקליד אבל משוואות או גאומטריה הרבה יותר קשה (הצ'ט אמר לי שיש טאבלטים עם עט שיכולים לפתור את הבעיה אז בטח עוד 20 שנה זה יגיע למשרד החינוך)
למהתקומה

במבחנים חיצוניים אין לה?

הייתי מנסה לברר את זה יותר עם בית הספר.

אני יודעת שיש מקרים שבהם נותנים בוודאי.

השאלה בית הספר אומר את זה כי היא לא זכאית, או כי הוא מתקשה להביא מישהו שיעשה את זה.

איזה אבחון עשית?מתיכון ועד מעון

פסיכודידקטי?

דידקטירוני 1234
זה לא מסמך קביל לצורך קבלת התאמות בבגרויותמתיכון ועד מעון

צריך אבחון פסיכודידקטי

את טועהרוני 1234

כנראה תלוי איזה התאמות או שהיה שינוי בנהלים.

בדקתי שובמתיכון ועד מעון

אכן לצורך הקלדה מספיק אבחון דידקטי.

האם בי"ס הגיש אותה לוועדת התאמות? מה הייתה התשובה של הוועדה?

עוד לא הגיש, האבחון בוצע לאחרונהרוני 1234
המאבחנת אמרה שאין הקלדה במתמ' ואמרו לנו את זה מראש גם בבי"ס.
אם לא הגישומתיכון ועד מעון

אז באמת שאין אפשרות לקבל התאמות, רק וועדת ההתאמות יכולה לאשר את ההתאמות ולא בית הספר

מקווה שהוועדה תאשר

אולי לא הסברתי מספיק ברוררוני 1234
הקלדה או שכתוב במתמ' בכלל לא על הפרק. לכאורה אין התאמה כזאת או לפחות לא עבורה.
אין התאמה כזו בכללמתיכון ועד מעון

אין התאמה של הקלדת תשובות הבחינה במקצועות דלי מלל.

זה ציטוט מחוזר מנכל, זה לא ספציפי עבורה.

הדבר היחיד שמצאתי שכולל התאמות במתמטיקה זה התאמות ברמה 3 שאכן כוללת התאמות במתמטיקה, ודורשות אבחון פסיכודידקטי.

השאלה אם שווה לך לעשות הרחבה של החלק הפסיכולוגי לצורך זה

ובעצם, זה לא יקנה לה התאמות בכתיבה אלא התאמות אחרות ממה שזכור לי...

היה מקרה דומה בתכנית "יהיה בסדר"אין יאוש315

לדעתי המקרה הזה היה שבוע שעבר, והם הצליחו לאפשר לאותה בחורה לגשת למבחן בהקלדה (לא מתמטיקה, כי היא פספסה כבר)

תבררי איתם, אולי יוכלו לעזור

יהיה בסדר בגלצ

הפותחת מדברת רק על מתמטיקהאורי8
בשאר המקצועות יש לה אבחון ואם ועדת ההתאמות תאשר תהיה לה הקלדה. פשוט אין התאמה של הקלדת תשובות במתמטיקה כי לכאורה יש במקצוע הזה פחות כתיבה. ולא כתיבה של אותיות. גם בכתיבת מספרים הכתב שלה לא קריא? בוחן שקורא את הבגרות לא יבין את הספרות שהיא כתבה? אני יועצת בתיכון. וגם הכתב שלי לא קריא. אבל עשיתי בגרויות כשעוד לא היו התאמות בעולם.  ותמיד אמרו לי שלא יקראו לי את הבגרויות. ( כנראה קראו... כי ב"ה היו לי ציונים טובים). פשוט סיגלתי לעצמי שיטה של לכתב לאט ואז הצלחתי לכתב ברור יותר. אולי במתמטיקה שתשקיע בלכתב ברור , זה פחות כתיבה ולרוב גם כשהכתב לא קריא , אם עובדים לאט אפשר להוציא כתב סביר . אולי אפשר לבקש הארכת זמן מוגדלת במתמטיקה בגלל הצורך להשקיע בכתיבה שתהיה ברורה? אני מניחה שהארכת זמן רגילה יש ל( מאוד,קל לקבל גם בלי אבחון(. אפשר לנסות לקבל הארכת זמן מוגדלת . יש בכל תיכון רכזת התאמות. תפני ליויצת או אליה ותבקשי שתשלח בקשה. 
נסית להקליד תשובות במתמטיקה?נופנופ

זה לוקח מלא זמן

בגלל זה אין את ההקלה הזאת

להגיד לתלמידה שתשקיע בלכתוב לאט ומסודר עלול להפעיל עליה לחץ במבחן

וגם ככה הבגרות במתמטיקה מאוד ארוכה ולחוצה

לדעתי עדיף לכוון לשעתוק

אם יש אופציה כזו ברור,שעדיףאורי8
כל מה שדובר פה זה שאין במתמטיקה אופציה כזו. מציעה לשאול שוב את הרכזת התאמות ולדייק איתה אם יש אופציה כלשהי. מה שהצעתי זה למקרה שאין. תלמידות שאני מכירה עם הקושי הזה הסתדרו במתמטיקה . כי בכתיבת ספרות זה לא כמו אותיות. ברור שאם קיימת אופציה לשעתוק היא עדיפה. 
תודה, בנתיים לא הצליחו לקרוארוני 1234
היא כבר נכשלה בכמה מבחנים בגלל זה
יש פתרוןנופנופ

דבר ראשון? באיזה כיתה היא? 

אם היא עדיין בכיתה י' (כך נשמע ממך) אין עדיין מה להחלץ כי רק שנה הבאה יהיו הבגרויות 

לצערך, אין הקלדה במקצועות דלי מלל (מתמטיקה, פיזיקה, מדמ"ח וכו')

ולכן אין על מה לנסות להתבאס, זה מה שיש, ועם זה מנצחים

ההתאמה שמחליפה את ההקלדה היא שעתוק (ובהחלט עדיף מאשר לנסות להקליד במתמטיקה, תנסי ותראי שזה סיוט)

ההקלה של שעתוק היא שהבת שלך כותבת את המבחן כמו כולם כולל תוספת זמן אם צריך

ולאחר סיום המבחן היא יושבת עם מורה אחרת מבית הספר (שהיא לא המורה הישירה שלה) 

והן ביחד מעתיקות את הכתוב במחברת למחברת חדשה

שתי המחברות נשלחו לסריקה ובדיקה, הבוחן מוודא שכתוב בהן אותו דבר, אבל הוא תכלס בודק את הכתב המסודר

אז איך מוציאים התאמת שעתוק?

פונים לרכזת התאמות בבית הספר, מבקשים ממנה שתבנה "תיק" מבחנים לבת שלך, 

ואת התיק הזה שולחים למשרד החינוך ובדרך כלל אם יש באמת כתב גרוע 

מקבלים את ההתאמה הזאת

במתכונת ובמבחנים בדרך כלל לא עושים את השעתוק כי המורה מצליחה לקרוא את כתב היד, ואם משהו לא ברור היא יכולה לפנות תמיד לתלמידה

למיטב ידעתי אין צורך בשום אבחון לשעתוק

אלא המורה/מחנכת מדווחים שיש לה כתב לא קריא ומתחילים תהליך של בניית התיק

אז משום מה אמרו לי הפוךרוני 1234
הרכזת התאמות אמרה שיהיה לה שעתוק (קראתי לזה שכתוב/הקראה למעלה) רק במבחנים פנימיים ולא בבגרות. אדבר איתה שוב (הילדה סיימה עכשיו ט אז יש עוד זמן).

תודה רבה!

אין התאמה של הקלדה במתמטיקה124816

יש התאמה של שעתוק אבל מאוד קשה לקבל אותה.

אם לא מצליחים לקבל משהו לכתיבה אז הארכת זמן תעזור לאפשר לה לכתוב יותר לאט ואולי קצת יותר קריא, וגם מבחן מותאם יאפשר לה לבחור שאלות שדורשות פחות כתיבה.

מלמדת הרבה שנים מתמטיקה בתיכון וזוכרת אולי מקרה אחד שאישרו שיעתוק.

אז איך בכל זאת אפשר לקבל שעתוק?רוני 1234
כבר יש לה הארכת זמן וזה לא עוזר…
שרכזת ההתאמות תבדוק מול המדריכה שלהאורי8
זו תהיה התשובה הכי מדויקת. בגלל שנדיר שמקבלים. והנחיות יכולות להשתנות משנה לשנה. כדאי לבקש מרכזת ההתאמות לבדק שוב מול משרד החינוך( בדרך כלל יש מדריכה של המשרד שהיא יכולה להתיעץ איתה). ולהגיש גם אם יש סיכוי קטן. כבר היו לנו הפתעות שהגשנו בקשות שהיו נראות לנו חסרות סיכוי  וקיבלנו אישור. 
אז אולי שווה לחכות לשנה הבאה או עוד שנתיים?רוני 1234
היא אק מסיימת ט עכשיו
בכיתה י זה הזמן לברר את הכלאורי8

בעוד שנה ושנתים עלול להיות מאוחר מידי. רכזת ההתאמות אמורה לדעת את כל הנהלים והניואנסים. לועדת התאמות בשביל הקלדה מגישים במהלך כיתה י ואז מקבלים אישור לבגרויות שאמורות להתקיים ב יא- יב. אם מגישים בכיתה יא זה מאוחר מידי לבגרויות של יא. 

לא לחכות. הזמן של סוף ט תחילת י הוא הזמן לקבלהשקט הזה

התאמות.

אחכ זה כבר יותר מסובך

גם אני זוכרתמתיכון ועד מעון

ששעתוק זה משהו שמקבלים בקושי ...

אבל נשמע שבדיוק כאן מדובר על המקרה הנדיר ששעתוקיראת גאולהאחרונה

זה מה שהתלמידה צריכה.

לאיזה מקרים יוצאי דופן התכוונו אם לא לכזה מקרה של תלמידה שאי אפשר לבדוק את המבחן שלה במתמטיקה בגלל הכתב?

מענין איך מקבלים אישור כזה? לבן שלי יש כתב נוראיכולנה

אבל תמיד חשבתי שאם ירצה ויכתוב לאט יותר כן יבינו מה כותב.

כל מבחן שלו כתוב שצריך לשפר את הכתב.

מתי החלטתם שזה דורש אבחון? 

כדאי לקראת הבגרויותאורי8
לפני כיתה י. וכדאי קודם לדבר עם היועץ בבית הספר שלו כי בחלק מבתי הספר אבחון פרטי לא תופס בכלל. במקום שאני עובדת בו אנחנו בתכנית מלקות ללמידה. וזה עובד אחרת. 
גם אחי עשה אבחון כזה בזמנו ונתנו לו הקלותהמקורית

כתב יד לא קריא זו סיבה להקלות

לא יודעת איך הלך האבחון ומול מי האמת.. אבל כדאי לבקש

כשהמורים לא הצליחו לבדוק את המבחןרוני 1234
הפנו אותנו לאבחון
יש פה אימהות לתינוקות רגישים למוצרי חלב?בכינוי אחר

הרבה פעמים כשאני אוכלת מוצרי חלב יש לתינוקת שלי שילשולים ולפעמים קצת פריחה.

הרופא אומר שזה לא נורא

אבל הייתי מעדיפה לבדוק את זה לעומק.

לאיזה רופא מומלץ ללכת?

(היא יונקת הנקה מלאה בת 8 חודשים)

אם הפריחה והשלשולים ממוצרי החלב שאת אוכלתממתקית

באופן מובהק.
למה ללכת לרופא?
תפסיקי לאכול חלב
לבן שלי כבר מגיל קטן יותר, אלרגי לחלב.
כשהייתי אוכלת חלבי זה היה מתבטא אצלו בהתפתלויות, אז הפסקתי לצרוך חלב.
עד שסיים לינוק.

האמת לא מתה על חלבי, אז אולי אני לא דוגמא

יש לי נסיון עם זהבכינוי אחר

מבת אחרת שלי אבל אצלה הרופאים זיהו את זה ועד היום היא עדיין לא אוכלת מוצרי חלב.

הייתי רוצה ללכת לרופא שמבין בזה

כי מאוד קשה לי לא לאכול מוצרי חלב, במיוחד שבעלי קונה כל מיני גלידות ופינוקים מגרים.

וגם אני לא יודעת אם זה דווקא מהמוצרים חלב או בגלל שיניים שצומחות לה

בדר"כ ברפואה קונבנציונלית לא יתייחסו לזהבאתי מפעם

אם את רוצה לשמוע יותר מן הסתם ברפואה אלטרנטיבית.

בכל אופן, אם את רואה שזה עושה לה ככה, פשוט תפסיקי לתקופה ותעקבי אחרי הפצעים. 

לבן שלי היתה רגישות בתור תינוקהשם שלי

אביהו את זה כשהוא היה בפגייה.

היתה תקופה שנמנעתי לגמרי ממוצרי חלב.

אחר כך הלכנו לאלגרגולוגית, והיא אמרה שאני אחזור לאכול מוצרי חלב ואם זה עובר בסדר, אז לתת גם לו.

כיום הוא אוכל מוצרי חלב בלי הגבלה.

תודה, איך קובעים תור לרופא כזה?בכינוי אחר
קבעתי דרך זימון תורים של הקופההשם שלי
לא זוכרת אם קיבלתי הפניה מהרופאת ילדים.
חשוב לי לומר- שלפעמים האלרגיה מתבטאת רק כשהילדיעל מהדרום

לק"י

אוכל, ולא כשהאמא המניקה אוכלת.

אצל הבן שלי לא היתה אלרגיההשם שלי

אלא רגישות במערכת העיכול.

ויכול להיות שזה גם לא היה רגישות, אלא חוסר בשלות של מערכת העיכול, ועם הזמן זה פשוט עבר.

כן. היה לי חשוב להוסיף על דברייךיעל מהדרום
היה לבן שלירק טוב!אחרונה

שילשולים וצואה רירית. בגלל חלבי שאכלתי והוא ינק.

אצלו זה לא היה רק חלבי. כשהפסקתי חלבי הפסיקה הצואה רירית, אבל השילשולים נגמרו סופית כשעלינו על כל הדברים האחרים (היה קשה. הרבה מאוד דברים לא יכולתי לאכול).

זה נקרא אלרגיה של מערכת העיכול או אלרגיה לא מתווכת דרך. תגגלי. עובר לרוב סביב גיל שנה בהנחה שאין אלרגיה נוספת.

לצערי הרבה רופאים לא מכירים את זה. או מכירים ולא מתייחסים ברצינות. רופאת המשפחה שלנו לא הכירה, אבל היתה מאוד קשובה.  רופא גסטרו התייחס בזלזול, אמר לי שהרבה פעמים יש שילשולים בגיל הזה ואין קשר (הקשר היה מאוד מובהק אצלו). 

כל תחילת הריון הזוגיות שלנו נמדדת😔מעיין34

כל פעם מחדש, בתקופה הכי מאתגרת (בחילות,  הקאות, מושבתת למיטה), אם המשפחה שלו רוצה שנתארח אז זה מה שיהיה, והוא יכעס אם יקרה אחרת.

הם לא יודעים על ההריון כי זה ממש ממש בהתחלה,

אבל הןא רואה איך אני, איך אפשר להתארח כשאני סמרטוט רצפה במיטה.

אוף

פעם קודמת הם גילו על ההריון ממש בהתחלה רק בגלל זה, כי אי אפשר להסתיר

מבאס ממש

אז אולי פשוט לא להסתיר?רוני 1234
שלום בית מעל הכל…
אין לי אומץ להתארח ושיטפלו בי כמו סיעודיתמעיין34

אני מצפה מבעלי שיבין את הסיטואציה

זה לא נעים בכלל

להיות במיטה כל השבת וכל הזמן דואגים לי. זה לא המשפחה שלי, זה מּמש ממש מצב לא נעים 

האמת אני איתך. ♥️המקורית
תודה🫶מעיין34
וכשאת לא בתחילת הריון?תהילנה

איך זה עובד? חייבים ללכת תמיד למשפחה שלו כשהם מזמינים?

בעיני החלטה של התארחות צריכה להיות החלטה משותפת. ואם לצד אחד זה לא מתאים אז לא בכוח."על כן יעזוב איש את אביו ואת אמו", כפשוטו לשני הצדדים. אתם הכי חשובים!

בגדול הם הבינו שאנחנו אוהבים את הביתמעיין34

ולכן מלכתחילה מזמינים אחת לחודשיים בערך, או בחגים שזה תורות.

אז זה מצידםתהילנה

אבל מצידכם מותר להגיד שלא מתאים.

רק כדי לנרמל- אנחנו לא היינו בשבת אצל חמי וחמותי כבר למעלה משנה וחצי, והם מזמינים לאחרונה כמעט כל שבת. אז מה? אנחנו נחמדים ומנומסים וגם כנים במידה שמתאים לנו לשתף את הסיבות. אבל בעיקר בעיקר חושבים על עצמינו, ואני חושבת גם על הילדים שלי, ועל זה שהדבר האחרון שהייתי רוצה זה שהם יבואו אליי בלי שמתשחק להם ועל חשבון שלום הבית שלהם

ואו חלוםמעיין34
אני חושבת שלא נכון להסתירדיאט ספרייט

ובכל מקרה, כדאי לנהל את כל הנושא הזה בהידברות.

אם את לא יכולה להתארח,

ואת מתארחת ונאלצת לשדר עסקים כרגיל  זה לא תקין.

לא מהבחינה הזוגית ואולי גם לא מבחינה רפואית. הכי נכון שתחליטו יחד ויהיה לך מקום גם להגיד לא. 

הכי נוח לא להסתירמעיין34

אבל הברכה שורה על הנסתר

במיוחד שאני יודעת שהמשפחה לא ששה מזה כי ההריונות שלי קשים ומאתגרים את כל המשפחה

סליחה, אבל עם כל הכבוד למשפחהדיאט ספרייט

לא אמור להיות להם say בנושאים של כן או לא הריון.

ואם ההריונות שלך מעמיסים עליהם (או שהם טוענים שזה מעמיס עליהם) אתם צריכים לקבל עזרה בתשלום ממקור חיצוני.

אם אתם תלויים בעזרה שלהם, הם מרגישים בנוח להביע דעתם, אם אתם מסתדרים לבד אתם יכולים להגיד להם בפה מלא- וככה אני עושה לפעמים, למרות שיש לי אהבה גדולה להורים שלי ולחמים שלי- שזה לא עניינים/לא על חשבונם/משהו בסגנון.

אני מבטיחה לך שהקשרים שלנו יפים וטובים למרות שנאמרות מילים לא פשוטות, כיוון שהן נאמרות בכנות, בחיוך ובכבוד.

כדאי אולי למתוח להם גבולות.

שלכם כזוג כלפיהם. 

הכוונה שמאתגר את כל המשפחה שלימעיין34

הילדים, הבעל

מהם אני לא דורשת ולא מבקשת

והם לא אומרים לי אם להביא או לא, אבל מספיק לראות את הפרצוף או בכללי שהם לא מרוצים מהסיטואציה, זה מספיק בשביל לרצות למנוע לספר

את הפירמזיסית?רוני 1234
תרגישי טוב ❤️
ב"ה לא ברמה הזו, מקיאה פעם ביום בערךמעיין34
כל שאר היום בחילות קשות מאוד וחולשה עד כדי שאני מושבתת במיטה
מבינה אותך לגמרימחכה להריון

שהייתי בהריון בהתחלה היה לי מאוד קשה להתארח שאני על הפנים וגם רציתי למשוך עוד קצת ולא לספר עדיין..

אני חושבת שזה תלוי בהרגשה שלך ומה יעשה לך טוב הייתי נשארת שבת בבית ונניח ללכת עוד חודש חודשיים שכבר תרצו לספר

ושתרגישי יותר טוב 

זו היתה השאיפה, עד שהזמינומעיין34
מותר לסרב בנימוס, רק אומרתהמקורית

אני חושבת שבעניין הזה נדרש שיח שהוא מעבר לרגיל אצלכם.

בעלך כבר לא רק הילד של ההורים שלו, ואם הוא לא מצליח להבין אותך ואת צריכה ללכת בכל מחיר, זה קצת בעייתי בעיניי האמת ואומר יותר בעדינות - בסוף זה לרעתכם כי ריצוי יכול ליצור בסוף תסיסה קשה של כעס ורגשות קשים. גם את מולו וגם את מול עצמך.

הייתי חושבת שוב אם להשאיר את זה ככה או לפתוח את זה בטיפול. לא יכול להיות שמספיק שמזמינים וחייב להגיע בכל מחיר. יש לכם חיים וחוסר ההתחשבות בך פה הוא קצת בעייתי בעיניי.

מקווה שאת קוראת בטוב♥️ ומקווה שאני מבינה את הסיטואציה נכון. הכל בדרכי נועם כמובן ולא ממקום של פתיחת חזית אבל מותר לך להרגיש לא בנח לנסוע ולכל הפחות צריך להיות פה שיח ענייני שרואה את התחושות שלך ונותן לך מקום

מסכימהשיפור
צודקת, ומתסכל כאחדמעיין34
כי זה מגיע מכיבוד הורים,אין לו עמוד שדרה מולם
ריצוי זה לא כיבוד הוריםרקאני

זה דפוס התנהגות שדורש שינוי

אנחנו לא סיפרנורקאני

ומי שמבין שותק בנימוס

לא מפריע לי שיבינו ויסתמו

מפריע לי שישאלו וידברו על זה

אז אם אנחנו שותקים סימן שאנחנו לא רוצים עדיין לדבר על זה

כשנרצה נספר

בכל מקרה אני לא חושבת שזה נכון להתארח בכל פעם שהם מזמינים