בס"ד
קודם כל, מזל טוב!!!
רציתי פשוט להכין אתכן לקושי שבדרך כלל לא מדובר עליו, אז לא מצפים לו..- ההנקה.
אני מניחה שלכולכן (או לפחות לרובכן) ברור שאתן רוצות להניק- כל עוד לא יהיו בעיות אחרות חס וחלילה- וגם לי זה היה ממש ברור, ואז הגיעה ההזדמנות להניק וגיליתי כמה שזה קשה (שלזה עוד היתה קצת הכנה) וכמה שזה כ-ו-א-ב-!!
אחרי הלידה- כל הגוף עוד בטראומה, קשה לזוז (לי לפחות.. היו תפרים=[ ..) ולא דמיינתי לעולם כמה שההנקה כואבת בהתחלה- ומרוב שכל הגוף כאב- גם לא הצלחתי להאמין שהכאבים עוברים מתישהו..
וגם פיצית כל הזמן נרדמה.. יכולתי לשבת איתה שעות- מתוכן היא אכלה טיפה, נרדמה, מניחה אותה, מתעוררת, מניקה אותה דקה, נרדמה וכו'.. אני הגעתי למסקנה שאצלנו עדיף לקבל מטרנה מידיים של אמא רגועה (או אבא או סבתא וכו') ולא לקבל חלב אם של אמא עצבנית, עייפה, מתוסכלת וכו'..
המצב כרגע (פיצית בת 5 חודשים ברוך ה')- זה שהיא יונקת כשבא לה ולי ו/או אוכלת מבקבוק- מטרנה או חלב שאוב- מבחינתי, כרגע, זה אידיאלי ונוח לכולנו ובשבילנו..
היו פה לאחרונה כמה שרשורים על כאבים וקשיים בהנקה- ואני חושבת שזה משהו שחשוב לקחת בחשבון..
אז כמה טיפים מניסיוני האישי (ומי שרוצה מוזמנת להעלות עוד):
1. אחרי ההנקה לשים משהו קפוא על החזה (עד כמה שזה נשמע הזוי, ואולי מגעיל..)- לי היה הכי רלוונטי ירקות קפואים- כי הם גמישים יותר מחזה עוף והם נוחים יותר מקוביות קרח. זה ממש מרגיע את המקום ומקל.. אפילו אם זה רק עד ההנקה הבאה עוד שעה..
2. לא לפחד מבקבוקים ו/או מוצצים ו/או משאיבות.. מהניסיון שלי (ושל עוד כמה פה..) לתת בקבוק או מוצץ לרוב לא פוגע בהנקה.. הוא רק מאפשר קצת מנוחה ורגיעה לאמא... ושאיבה- הכרחית בשביל הגודש.. מהניסיון של מלא נשים- תשאבו!! זה רק ייתן לכן נחת שתדעו שיש חלב בפריזר לעת הצורך (זמני יציאה מהבית, צומות וכו') ורק ייקל מעליכן את הכאבים..
3. לשאול, לשאול ולשאול!! אני נעזרתי פה בעיקר בפורום הזה, אבל יש יועצות הנקה מוסמכות שלמדו מלא זמן במיוחד בשביל לעזור בנושא הזה!! למה לא להשתמש בזה??? אני נפלתי בבית חולים על יועצת הנקה לא ממש סימפטית, אז היה נתנה לי את הכלים של ההתחלה- ואחר כך איכשהו שחיתי במים העמוקים לבד.. אבל בקופות יש היום מימונים לזה וחבל לא להעזר.. זה יכול לחסוך כל כך הרבה עוגמת נפש..
4. יש מצב שיהיו הרבה שיתנגדו לטיפ הזה, אבל.. לדעת שחלב אם זה חשוב, אבל לא בכל מחיר.. בהשקפה שלי הרבה יותר חשוב אמא שמחה ורגועה- אין ספק שחלב אם זה הדבר הכי אידיאלי בעולם, אבל גם אם פיצי-פיצה שלכן יקבל מטרנה (פעם אחת או תמיד) זה ממש לא הופך אתכן לאימהות פחות טובות והרבה טובים וגדולים גדלו על תמ"ל.. לא לדאוג!!
אז שיהיה ב"הצלחה ואם אני אזכר בעוד טיפים- אגיד לכן בלי נדר..
ברכה והצלחה!