מה אתם אומרים עוצמה יהודית נכנסת או לא?עוצמה יהודית
לצערי כמובן שלא, כל עוד לא מתאחדיםעוגי פלצת

עם אריה אלדד בבחירות הקודמות בקושי התקרבנו לאחוז החסימה הקטן

מה יהיה עכשיו עם אחוז החסימה הגבוה?

אבל כמה אנשים הצביעו לעוצמה לישראל בגלל אריה אלדד? בודדים!עוצמה יהודית

הרוב הצביעו בגלל מיכאל בן ארי!

נניח, עכשיו הם יכפילו את עצמם?עוגי פלצת
תוכיחאלעד
מהכל תגובות לכתבות לייקים בפיסעוצמה יהודית
יש 140 אלף לייקים של אנשים שונים? ותן טל

בקצב הזה אם יותם זמרי מקים מפלגה עם נועם פתחי ואמיר מויאל - הם לוקחים את ראשות הממשלה בהליכה.

באמת מוזר שאף אחד מהחבר'ה האלה לא הכריז עלעוגי פלצת

ריצה בבית היהודי

בדיוק ההיפך - בגלל שהם חכמים הם יודעים לא לרוץ...ותן טל
שים לב למה הגבתי!עוצמה יהודית
אוקיי. אז:ותן טל

מתוך 66 אלף לייקים, שהרי זה מספר הקולות שקיבלתם בבחירות האחרונות - אתה יכול להבטיח לי שרוב מוחלט של הלייקים בפייסבוק היו רק לבן ארי ולא לאלדד?

אני בספק מאוד גדול. אין לך דרך באמת לפלח את נתוני ההצבעה וכמה הצביעו בגללו וכמה בגללו למעט אם שניהם ירוצו כל אחד בנפרד, ואז נראה כמה כל אחד מקבל, וזה יהווה בערך מדד להעריך כמה כל אחד מהם פופולרי וגם זה בהתחשב בתנאים משתנים וכו' וכו'...

בקיצור, לא רלוונטי כל כך, אבל משעשע.

אם תכיר את הפעיתדע שךיעקעם ולים של עוצמה יהודיתדי"מ
גובות לא מעיד על כלום
הרצון שלי דבר ראשון שהיא תתאחד עם 'העם איתנו' של ישימרדכי
בס"ד

כך בטוח יהיה יותר קל לשתי המפלגות והסיכוי של שניהם יעלה.
אגב-מרדכי
בס"ד

אני כן מאמין שכוחם עלה מאז הבחירות הקודמות, אם זה מספיק, אני מקווה מאוד, אבל המפלגה של ישי לוקחת להם את הסיכוי ולכן יש חובה להתאחד.
ממש לא!!! זה לא אותו קהל יעד!!!עוצמה יהודית
אני דווקא חושב שיש לא מעט כאלהמרדכי
הקהל היעד של אלי ישי זה שסניקים לשעברעוצמה יהודית

בשונה מבן ארי שזה יותר מזרחיסטים

מזרחיסטים?יהודי!!
מתנועת המזרחיאריק מהדרום
הבנתי.יהודי!!

לא נראה לי נכון.

הקהל יעד זה גם הציבור החרד"לימרדכי
בס"ד

שחלק ממנו הצביע בבחירות האחרונות לבית היהודי וחלק ממנו לעוצמה לישראל.
מזרחיסטים? לא.אל הר המוריה
כנראה אתה צריך ללמוד קצת על הציבור הדתי לאומי.
מזרחיסטים מצביעים בית יהודי, שהוא המשך של תנועת המזרחי (המפד''ל וכו')
מי שמצביע בן ארי הדבר האחרון שהוא מזרחיסט.
אפשר להרחיב על ההגדרות הנ"ל? (מסוקרן) אם זה לא טריגרחיה רוז

לבאלגן ומחלוקת, אשמח אם תסבירו לי מי נקרא אצלכם מזרחיסט ומי לא וכדומה....

כי מבחוץ, אנשים מכנים מזרחיסטים את כל הדתיים לאומיים

לא כ"כ קשה להתחקות ולברר אחר הזרמים השוניםאלעד

בגדול ממש-

תנועת המזרחי שממשיכיה הרעיוניים (פחות או יותר) הינם מה שמכונה דתיים-לייט, אותם מייצג למשל אורי אורבך או נפתלי בנט עצמו, וחבריה מתגוררים במרכז ובקיבוצים הדתיים.

מול תנועה זו ניצבו הרבנים לבית קוק ושאר רבנים בני דורם, תלמידיהם וממשיכי דרכם הכוללים את רוב ישיבות ההסדר, רוב המכינות וודאי הישיבות הגבוהות של הציונות הדתית, וכמעט כל היושבים כאן בפורום נשרכים אחריהם. ניתן לומר בגדול כי מפלגת תקומה נוטה לשם

וכאנקדוטה לשרשור הנדון, כל רבני תקומה הלכו יד ביד עם הח"כים החרדים בכל המחלוקות שנוצרו בענייני דת ומדינה בקדנציה האחרונה, והתנגדו נחרצות לפשרות בנושא.

לומר עלי שאני מזרחיסט זה כמו לומר עלייך שאת חרדקית נניח

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7%A0%D7%95%D7%A2%D7%AA_%D7%94%D7%9E%D7%96%D7%A8%D7%97%D7%99

חחח... אהבתי את השורה האחרונה. בעבר, תנועת המזרחיחיה רוז

ותלמידי הרב קוק היו 2 דברים שונים לחלוטין?

היו להם רבנים שונים לחלוטין?

או שכמו ה"חרדקים" שזה בעצם חרדים שלא ממלאים את ציפיות החברה והרבנים אז המזרחי היו קשורים לרב קוק אבל התרחקו משם?

תודה על המענה! באמת מעניין לדעת.

אגב, אני חבדניקית. אצלנו אין "חרדקים"... המושג לא קיים בוכה/צוחק

קהל היעד של אלי ישיתמר9978457

לא נכון!!!!!!!!!!!!!!!

ברור שגם אנשי הימין.

תאמת שזה תלוי אם מי הוא ירוץ...................

הוא נדחה ע"י אלי ישי וא.אריאל ובמצב הנראה לעין אין לו סיכויאלעד
דווקא על ידם הוא לא נדחהמרדכי
בס"ד

אורי אריאל אמר בוועידת תקומה במוצאי שבת שאחת הסיבות שהוא רוצה לעזוב לאלי ישי זה בשביל לחזק את אלי ישי ולצרף לשם גם את בן-ארי (אל דאגה, זה לא מתוך אהבה).

לגבי אלי ישי -
הכל עוד פתוח לכאן ולכאן. בסופו של דבר הם צריכים אחד את השני בשביל להבטיח את מקומם בכנסת הבאה. אני מקווה שעכשיו שהרב ליאור והרב לבנון הם חלק מהמועצה של המפלגה אז זה יזיז שם דברים לקראת האיחוד.
חייבים למצוא מעומד מוסכם על עוצמה והעם איתנוyair3

כנראה שלצערי את הרב בן ארי לא יהיה ניתן לצרף (בדיוק כמו שבעבר לא היה ניתן לצרף את מרזל והביאו את בן ארי כמעומד מוסכם)

לא כדאי שיתמודדו לבד הרבה מהתומכים בעבר עלולים שלא להצביע להם בגגל אחוז החסימה שעלה וכן יש הרואים סוג של "אלטרנטיבה" בהעם איתנו

נכנסת.יוני
עם הרבה עבודה אבל נכנסת. יש עוד זמן..

אלי ישי נכנס גם הוא. עדיין לא ידוע מי רץ איתו אבל בגדול הוא נכנס..
מרזל שנים אמר ואמר שהוא בטוח נכנס...ותן טל

ספק גדול מאוד, המציאות מוכיחה כל פעם מחדש. תמיד אומרים "הפעם זה יהיה שונה וכמעט תמיד זה ל-א שונה. זה העובדה.

עדיף שירוצו ביחד ישי ובן ארי.

והרב אמנון יצחק טען למספר "דו ספרתי"אלעד

דוס רצח

יש לי בסיס למחשבה הזאת.יוני
ולדעתי לא עדיף להם ביחד. הם יקבלו יותר בנפרד
ולהם לא היה בסיס למחשבה הזאת אז בעבר?ותן טל

ברור, הם יכולים לקבל יותר בנפרד ולא לקבל כלום.

אם כל אחד מהם מקבל 3.2 אחוז מהקולות - ביחד הם מקבלים 6.2 אחוז מהקולות אבל אף אחד מהם לא ייכנס לכנסת והאחוזים האלו יזרקו לפח, ונניח מצב שהיו רצים ביחד היו מקבלים "רק" 5 אחוז מהקולות - עדיין זה היה 5 אחוז שנכנסים לכנסת, ולא 6.2 שנזרקים לפח...

אין טעם להתווכחיוני
נכון. ב18 למרץ נדע...ותן טל
בדיוקיוני
אני לא נביא. זאת דעתי לאור המציאות שאני רואה כרגע
מתפלל שאתה צודק. יהיה מדהים לראותעוגי פלצת
גם את ישי וגם את מיכאל בפנים
או שהמציאות היא כמו שאני רואה אותה או שאני טועהיוני
אני מודע לכל מה שהולך בתקשורת, החל בערוץ 2 ועד 0404 ואני לא מדלג על טורי דעות בעיתונות, בלוגים אישיים ועד פוסטים בפייסבוק. בארץ ובחו''ל.

לדעתי מי שמשתמש בתירוץ של אחוז החסימה הוא פחדן.

כן עיקר המציאות שאני בוחן היא מציאות וירטואלית ואני אומר של עוצמה יש הרבה עבודה אני מתכוון תרגום תמיכה וירטואלית לתמיכה ממשית ויש להם מספיק זמן לעשות את זה וזה לא כזה מסובך..
לסיכום, הרבה עבודה אבל סיכויים גבוהים.
אמן. ושיתחילו עם שחזור הקמפייןעוגי פלצת

שהיה בפעם הקודמת, 

פשוט היה הקמפיין הכי קולע ואיכותי בכל מערכת הבחירות.

תלוי את מי אתה שואליהודי!!

בבחירות הקודמות היה פה אנשים שלא אהבו את הקמפיין.

הבעיה שלהם שהם לא מבקשים תמיכה רבנית מנימליתעוצמה יהודית
של עוצמה יהודית? אני לא יודע אםעוגי פלצת

הם לא מבקשים תמיכה שכזו

על כל פנים, אני מקווה שכניסת הרב ליאור למועצת הרבנים של אלי ישי

תפתח את הדרך עבור מיכאל להצטרף אליהם.

בפועל בקמפיין הקודם הם כמעט ולא פרסמו רבנים שתומכים בהOעוצמה יהודית

אפילו שיש הרבה!

קמפיין נורא.די"מ
כמעט ולא הצבעתי להם בגללו.
לדעתי הרב כהנא התהפך בקברו בגלל הקמפיין הזה
כי אפילו לגר תושב אין זכויות שוות ערך כמו ליהודידי"מ
וודאי שהרב כהנא היה מתנגד לזה.
הרב כהנא היה איש אמת דלא פחד להגיד אותה .. כשפסלו אותו בגלל שהיה לו הלכה מהרמב"ם במצע שלו הוא לא התחיל לעשות כאילן.
מחכאל וחבריו הם תלמידי הרב וככאלה תומכים בגרוש הערבים אבל הם לא יכולים לומר זאת בקול כי אז יפסלו אותם
אז אתה חי בסרט.די"מ
עוצמה יהודית חזקים ברשת כי יש להם אהשים שעושים את בראבק.ומאדיאל ולא בתשלום אבל עדיין זה לא מעיד על כלום
כמו שנכנסה פעם שעברה??+mp8
נו, באמת.
עם אחוז חסימה כזה אין לה שום סיכוי.

בפרט שהפעם נראה לי שחלק נכבד מהחבדניקים שהצביעו לה פעם שעברה ימצאו מענה הולם יותר בדמות אלי ישי.
אם הוא רץ לבד אין לו סיכוי לעבור.די"מ
אולי עם אחוז החסימה היה כמו שהוא היה פעם קודמת. עכשיו שזה ארבעה מנדטים אין לו סיכוי
לדעתי לא. בבחירות הקודמות הרב ליאור תמך בהם,שירה..!
עכשיו הוא עם אלי ישי..
בבחירות לפני 6 שנים בן ארי+אריה אלדד+תקומה=4 מנדטיםעוקר הרים

או 3.33 אחוזים שזה קצת מעל אחוז החסימה של היום (3.25).

בבחירות שעברו הביאה עצמה לישראל 1.76 אחוז.

הניסיון מראה שתמיד מרזל וחבורתו אומרים שהם ייכנסו הפעם ובגדול, ותמיד הם מצליחים ובגדול -

מצליחים להגיע הכי קרוב לאחוז החסימה ולבזבז את מספר המנדטים המקסימלי.

אם הייתי תומך בהם לא הייתי משחית את זמני להגיע לקלפי - אין שום הבדל אם אתה שם פתק לבן, עלה ירוק, לא מצביע בכלל או מצביע למפלגה שלא עברה את אחוז החסימה - הקול שלך לא נספר.

זה כמעט קרה... היינו צריכים להתאמץ קצת יותרעוגי פלצת
ופחות לירות אחד בשני בתוך הנגמש

היריות לשני הצדדים קברו את הקולות של עוצמה
מסכים חלקיתעוקר הרים

מסכים שלא צריכים להלחם אחד בשני (אם כי, ראוי להעיר בעניין הזה, חלקים גדולים מהתעמולה של מרזל ובן ארי היא נגד הבית היהודי).

לא מסכים שאלולא המלחמות, עצמה לישראל הייתה עוברת - אף אחד לא יכול להוכיח, אבל לא נראה לי.

לא שמעתי שהר ליאור עזב את תחום התורה והפסיקהyair3

אם אתה ממש מעוניין לשאול אותו בהלכה אתה מוזמן להתקשר ללשכה -אחד הרבנים הכי זמינים בארץ

עוצה יהודית ? להיפך - כל קול - עוצמה לשמאלמלקט ניצוצות

הסיכוי שלהם, זהה לסיכוי של קרטיב שנשכח באוטו ביום חמסין - להישאר קפוא, אחרי חמש שעות.

עם כל ההערכה, מספר סיבובי בחירות קודמים מראים כי אין להם סיכוי לגייס 120,000 קולות - הדרושים להגיע לרף של 4 מנדטים.

בבחירות הקודמות - הם עשו סקר מסרונים - ש"הוכיח" שהם "עוברים" את אחוז החסימה דאז.. 

ההתמודדות הזו אינה עוצמה יהודית - אלא עוצמה שמאלנית.

היא מאופיינת בחוסר בגרות וחוסר אחריות לאומי. ובהנחה הטובה הם יקבלו כ 35,000 קולות לכל היותר. שזה אומר כמנדט וחצי שהשמאל ירוויח - אני במקום לבני - הייתי משלם להם שיתמודדו.

הפוך גוטה...דובל'ה

לגבי הסיכויים להיכנס לכנסת - כנראה שאתה צודק, למרות שאיחוד עם אלי ישי משנה את התמונה (תראה כאן מה שווים סקרים משלושה חודשים לפני).

אבל האמת היא שהמצביעים שלהם לא חולמים להצביע מפד"ל. פשוט, כי (בתגובה לעוקר הרים) אתה יכול לא ללכת בכלל או להצביע ליכוד או עבודה או בית יהודי זה לא משנה. בתכל'ס - המדינה תצעד לאותו כיוון...

הבית היהודי עם 12 מנדטים ו2 שרים בכירים (אחד בקבינט!) + ועדת הכספים הצליחו --- לשחרר מחבלים, להקפיא את כל יו"ש ועיה"ק, לשלול תקציבים מהכול, להסתכסך עם החרדים בלי לשנות כלום, ושכחתי גם הפסד במלחמה קלה ודרדור המצב הבטחוני (שלו אחראים, כזכור, רק 0.01%, כלומר פחות מ1000 נפשות).

בקיצור:

הצבעה למיכאל כנראה לא תועיל, בטח לא תזיק, ובכל מקרה נוכל להשמיע קצת דיבורים על הבעיה האמיתית והכיוון הכללי: "עד שיבקשו שלושתם, מלכות שמים, מלכות בית דוד ובית המקדש".

הצבעה למפד"ל, כולל תקומה הכנועים לגישה המתמרכזת של בנט, כמו גם הצבעה לליכוד - אינה מועילה במאומה. כבר עדיף מפלגת העבודה, הם לפחות לא מפנים יישובים.

שוב פעם האשמות ללא שום יכולת להביא נתונים מבוססים.ותן טל

"הצליחו" לשחרר מחבלים? ראשית, שחרור המחבלים לא היה תלוי בבית היהודי בלבד, ונתפלי בנט התנגד אליו בקבינט. שנית - דווקא בגלל הלחץ של הבית היהודי לפחות הצליחו למנוע את השחרור האחרון. אבל אל תיתן לעובדות לבלבל אותך.

"להקפיא את כל יו"ש" - מדיניות של הבית היהודי? לא ממש. להקפיא? ההיפך - אריאל ובנט נלחמו כמה שאפשר כ-ן לבנות, וכ-ן להוציא מכרזים וכו' וכו'.

"לשלול תקציבים מהכל"  - אוקיי, פה, אנא, תביא נתונים רשמיים, אל תדבר באוויר. תגיד על איזה תקציבים אתה מדבר, איפה הם נשללו, כמה נשלל ומי אחראי לשלילה. אבל נניח, נדבר רגע על תקציב הישיבות, סבבה? תקציב 2013-2014 כלל קיצוץ רוחבי עמוק בכל תקציבי הממשלה, ובתוך כך ניסו לבצע קיצוץ כפול מהממוצע בממשלה, לתקציב הישיבות. הקיצוץ הכפול הזה לבסוף לא קרה, בזכות מפלגה אחת ויחידה. משאיר לך לנחש מי היא. בנוסף, אותה מפלגה אחת ויחידה דאגה שגם לשנה אחרי זה התקציב לא יקוצץ קיצוץ נוסף שהיה אמור להיות.

אבל אל תיתן לעובדות לבלבל אותך. קל לדבר באוויר בלי להיות מחוייב להביא שום הוכחות של ממש. בתחום של ההוכחות של ממש בנתיים אף אחד כאן לא הצליח לרגע אחד להראות משהו רציני שלא הצלחתי בעבודה רצינית לרוקן מאוויר (וראה למשל באחד השירשורים ניסיון להראות שורת חוקי דת ומדינה שעברו "בחסות" הבית היהודי - שאחד לאחד עברתי עליהם ורוקנתי את הטענות מבלון הנפוח שלהן, ועד עכשיו הטוען לא חזר לנסות להגן על טענותיו. כנראה הבין שהוא מתמודד מול מישהו לא פראייר, שאי אפשר לעבוד עליו בטענות סרק).

"הפסד במלחמה קלה" - לא יודע מה איתך, כל המטרות שסומנו במלחמה, הושגו. נכון, היו 60 פלוס הרוגים - חביבי, זה קורה במלחמות, בעיקר במלחמות שצריכים להיכנס קרקעית, ואין שום אפשרות להשלים את המשימה מהאוויר. (והאוויר היה החלק המרכזי בתחילת ובסוף המלחמה). 2000 הרוגים לצד השני, אם זה נחשב הפסד, אז באמת משהו מבולבל כאן.

אז יאללה, במקום דיבורים - דבר איתי בנתונים של ממש מולם אני יכול לעבוד רציני יותר, לא בדיבורי סרק בלי צוריך להוכיח ולגבות את עצמך במשהו רציני.

עד אז, דברי בלע של סתם, אנא, תשאיר לעצמך.

מה ההבדל בין הפעימות?יהודי!!

כמו שהם הצליחו לבטל את הפעימה השלישית, אם היה מספיק חשוב להם הם היו מבטלים גם את הפעימה הראשונה והשניה.

אבל אל תיתן לעובדות לבלבל אותך.

מה זה שתי פעימות של מחבלים רוצחים שיצאו לחופשי, לעומת פעימה אחת שהבית היהודי הצליחו לעצור.

תיקון למרות שלכאורה זה "לרעתי" - עצרו את הפעימה הרביעית.ותן טל

אתה חושב שלא ניסו בדרכים שונים לבטל? תהיה פוליטיקאי שמנסה לעשות את זה ואז תדבר. בוודאי שניסו, הסתייע רק בפעימה האחרונה בצירוף מגוון האירועים, שעזר לעצור סופית את השחרור. 

ובכל מקרה, כמו שאמרתי, זה לא הבית היהודי אלו שרצו או תמכו בשחרור.

מה שבטוח - בן ארי לעולם לא יישב בממשלה שמשחררת מחבלים, כי הוא גם לעולם לא ישב בשום ממשלה, ולכן לעולם לא יעשה נזק. אבל, אופס - גם לעזור ולשנות דברים רעים הוא לא יוכל. באסה...

לא משנה אותו עיקרון.יהודי!!

עדיף לא להואיל ולא להזיק!

שב ועל תעשה עדיף.

ממש ממש לא נכון. כי "ישיבה בלי להזיק" אבל גם בלי להועיל -היאותן טל

עצמה למעשה, מזיקה.

בגלל שאין וואקום. כשאתה לא שם, מישהו אחר שם - ולרוב הוא יהיה יותר גרוע ממך, אם אתה מאמין שאתה הכי טוב לבנתיים.

אם המצב היה שאם אנחנו לא יושבים שם, אז אף אחד אחר לא יושב שם ולכן אין יותר היזק - אזי היית צודק. אבל במצב שבו אם אתה לא תהיה, אז תיכנס חיית טרף - עדיף שאתה תהיה שם גם אם זה אומר שתצטרך להתלכלך קצת.

זה דבר פשוט וברור. אחרת לא היה שום הצדקה בכלל לישיבה של דתי כלשהו בכנסת בכלל. לא רק בממשלה.

מי שלא שם מזיק בזה שהוא לא שם?יהודי!!

זה אומר שבזה שאתה יושב בישיבה ולומד במקום לרוץ לכנסת אתה מזיק.

אם הבנתי אותך נכון.

לא. כי אני שולח את הנציגים שלי לשם, כמובן...ותן טל

אכן אני חושב שמי שלא מצביע בכלל לכנסת, מזיק לעם ולמדינה במעשה הזה. אני באמת מאמין ככה.

אבל אין הכוונה שכל אחד צריך בעצמו לרוץ לכנסת - בדיוק בגלל זה המפלגות הם נ-ב-ח-ר-י ציבור. אני בוחר אותם שייצגו אותי בכנסת. בדרך הזאת, אני משפיע על העם והמדינה, ו"נמצא שם".

זה לא מה שאמרת.יהודי!!

או שלא הבנתי אותך.

אמרת שישיבה בלי להואיל או להזיק מזיקה.

אז אין הבדל בין בן ארי , שאתה טוען שלא מועיל ולא מזיק לבין כל מי שלא ניסה להיכנס וגם לא הצליח להיכנס לכנסת.

בקיצור, אני מעדיף לא להצביע בעד ההצלחות שלכם בשנים הבאותדובל'ה

ואתה עוד חייב תגובה, משהו על ה0.001%דובל'ה
אני חייב תגובה? אחרי שתביא משהו בעל בשר אתן לך תגובה.ותן טל

בנתיים רק אמרת דברים באוויר בלי להראות משהו מבוסס. תראה לי משהו מבוסס ואענה לך עליו. 

למה אני צריך לעשות את העבודה הקשה גגם בשבילכם וגם בשבילי? מה ההיגיון בכך?

כנראה שאתה לא באמת עוקב אחרי מה שקורה בכנסתעוקר הרים

קל מאוד לזרוק ססמאות, אבל אתה מוזמן פשוט לקרוא דיוני ועדות הכנסת. אתה יכול לראות שם מאות דברים טובים שעשו חברי הבית היהודי.

מושלמים? רחוקים מאוד מזה.

גרועים ממפלגת העבודה? צריך לשתות הרבה כדי לחשוב ככה.

אם אתה מחפש מישהו שיאמר אמת, בן ארי יכול לצעוק גם מחוץ לכנסת. האמת שלו תישאר אותה אמת.

אבל אתה דיברת על הכיוון שאליו צועדת המדינה - המפלגה שהכי תשפיע לטובה על הכיוון של המדינה (אפילו בתסריט הזוי שעצמה תקבל 4 מנדטים) היא הבית היהודי.

אז זהו, שאת ההשפעה הזו על הכיוון של המדינה אני ממש מוותרדובל'ה
הם לא עוברים! אין מצב!!!!דביר דהרי

אין מצב שהם עוברים! כל פעם מחדש הם מתקשים להבין את זה!!! הם סתם מבזבזים עשרות אלפי קולות של הימין.

חבל מאד שרשימת "עוצמה יהודית" איננה לומדת לקח !!!koren149033

בס"ד

במערכת הבחירות האחרונה נכשלה, לדאבוני הרב רשימת "עוצמה לישראל" בראשות ידידינו היקר ד"ר מיכאל בן-ארי, נ"י.

אני חושב שהגיע העת שכל תומכי ותומכות "עוצמה לישראל" יתפכו ויבינו שחבל מאד על בזבוזי הקולות עבור רשימה, שעם כל תמיכתי ותמיכת רבים בעמדותיה הצודקות והיהודיות-תורניות, לא עברה בבחירות הקודמות את 'אחוז החסימה' ועל-כן, ספק גדול אם תצליח לעשות זאת בבחירות הקרובות (והלוואי שתצליח בע"ה, אך - עם כל התקווה) ולכן - בענייני בחירות לכנסת ולממשלה, חשוב מאד שנהיה חכמים ופרקטיים (מעשיים בשטח) - ולא רק - צודקים !!!

רוצים תזכורת מהמדגם של הבחירות האחרונות ?

- אז, בבקשה: 

חנוכה שמח ובשורות טובות בע"ה לכל עם ישראל היקר והאהוב שלנו !

מאיר, קרית ארבע היא חברון ת"ו

ננה-בננה      מחשב        

לאלי ישי יש קבלות בעשייה. "מה שרואים מפה.."hamedinai

בן ארי יש לו המון רצון טוב. עדיף שילכו ביחד.

ואם לא, לא תהיה ברירה אלא להצביע לאלי ישי. אחרת כל הקולות ייזרקו לפח.

מוכנה להמר שהם לא עוברים. (בלי איחודים...)חיה רוז

צריך בכלל להסביר ולהוכיח?

ברור שהם לא עוברים...

(ואגב, הצבעתי להם פעם שעברה)

כנסו ושתפוyedidiaz9
לכבוד ח"כ אלי ישי וח"כ יוני שטבון, שלום רב.

אנו, תלמידי ישיבות הסדר, גבוהות ותיכוניות בציונות הדתית, שמחים על הקמת מפלגתכם החדשה שנועדה לקדם בין היתר את הנושאים החשובים לנו ולדרכנו.

אנו מבקשים וקוראים לך להשלים את המהלך אותו התחלת ע"י כך שתצרף אליך את ח"כ לשעבר מיכאל בן ארי השותף גם הוא ברצון לקידומם של הנושאים החשובים הללו.

בעזרתו של מיכאל תוכלו להקים מפלגה תורנית-ציונית שמאוחדת תחת הדגל של תורת ישראל, ארץ ישראל ועם ישראל.

אנו רואים באחדות שכזאת דבר חשוב ומרכזי שנצרך במצב שבו נמצאת מדינת ישראל כיום. במיוחד לאור העובדה שאסור למחנה הלאומי-אידיאולוגי לאבד קולות יקרים אשר עתידים לעצב את תדמיתה של מדינת ישראל.

אנו רואים את התמיכה הרבה לה זוכה איחוד שכזה מרבנים, אנשי ציבור ומעם ישראל כולו ואנו רואים ומבינים את החשיבות הרבה שיש באיחוד שכזה. וכן שמחנו לראות שמיכאל בן ארי נענה לקריאה החשובה הזאת והביעה את רצונו לריצה משותפת אתכם.

אנו חוזרים וקוראים לכם להתאחד ולקדם ביחד את השמירה על התורה והארץ ולדאוג לעם ישראל כולו. כוחנו באחדותנו.

בברכת הצלחה
"ועשו כולם אגודה אחת"

^^^^יהודי!!

יפה מאוד.

מצטרף לכל מילה.

לא חיייבים ביחד!!עוצמה יהודית

אם כל אחד ינהל קמפיין משלו חכם ורציני שניהפ יכולים לעבור ע"ח ליכוד,בנט,וליברמן

אתה מייצג את מיכאל בן ארי? את ברוך מרזל?מרדכי
בס"ד

כי הם כן רוצים להתאחד ולא לרוץ בנפרד.
כמו כן הבנתי שהמכתב הגיע אליהם והם שמחו מאוד לראות אותו.
יכול להיות שהם רוצים אני מייצג את העצמי בלבדעוצמה יהודית

ועוזר לקמפיין של מיכאל בן ארי

כן בטח...די"מ
<צ>
אל תאמין..עוצמה יהודית

תסביר לי מה השתנה מהבחירות הקודמות?די"מ
להזכירך,העלו את אחוז החסימה.לא הורידו אותו...
כי בבחירות הקודמות קרה כמה דבריםעוצמה יהודית

1)הקמפיין שלהם היה שטותי ותינוקי

2)כולם היו בטוחים מ"אבא בנט" שיושיע אותנו מהשמאל בשונה מעכשיו(שמצביעים בו כבררית מחדל)

3)מה שאמרתי שיעשו קמפיין חכם(שכולל תמיכת רבנים, אנשי ציבור, טיפה יותר יח"צנות חכמה ולא מתלהמת כי הדעות שלהם המון סוברים בסך הכול הם נתנו לעצמם תווית "קיצוני"

1.אני אישית מסכים איתך. אבל אני לא חושב שרוב הציבור ראהדי"מ
בקמפיין שלהם "שטותי ותינוקי.
2.גם עכשיו סומכים עליו ובצדק
3.תפרט.
4.לדעתי אחרי שמיכאל ג
כבר היה בכנסת ןניסה לרוץ ולא נכנס (ןזה חא משנה כמה קולות היה חסר) אנשיל כבר לא צאמינים שחעבור את אחוז החסימה
כל מי שדברתי איתו שהצביע בן ארי פעם קודמת לא מתכווןא"י זה קשה

לחזור על הטעות.. אני רק מקווה (וגם די בטוח) שאולי אלפים בודדים יצביעו לבן ארי. בבחירות הקודמות התנדבתי לבן ארי אני לא מתרחט על זה אבל אחרי שגם הרב ליאור שהוא אולי הרב (הגדול ביותר מהציונות הדתית) שקרוב לבן ארי מצא מפלגה זה פשוט הזוי להאמין שבן ארי יעבור.            

אין סיבה להצביע לו כשכל החרד"ל כבר מצאו מפלגה. מי שנשאר זה הפנאטים האמיתיים שבאמת מאמינים שיש לו סיכוי והם מאוד מועטים.   

יש סיכוי. בהרבה עוצמה.סמיילי...
בטח ייכנסו בחסדי ה' ית' !נעמהדר

עוצמה יהודית היא המפלגה היחידה שמייצגת את הדעה הישרה וההגיונית של יהודים בארץ ישראל! 

הערבים יישארו ערבים. השאלה אם אנחנו נישאר כאן. אחת ההוכחות לאתחלתא דגאולה תהיה כאשר הם ייכנסו לכנסת בעזה"י!

ברכת ה' עליך ד"ר בן-ארי

לפי התחושה שלי יש למיכאל הרבה יותר סיכוי בבחירות האלהלפרוש כנפיים

אנשים ברחוב מרימים את הראש כשמיכאל עובר וממש מרגישים שהוא נותן להם גאווה יהודית.

כל זה נחמד אך צריך גם לעבוד עלה ולהשתדל על מנת שהוא יעבור את אחוז החסימה ויראה לכולם

למה צריך עוצמה בכנסת.

נכון לעכשיו הרב דב ליאור עוד לא ממועצת החכמים של העם איתנו וכנראה תומך במיכאל בן ארי

אלא אם כן תהיה אחדות ואז הרב יצטרף למועצת החכמים של העם איתנו ועוצמה יהודית. 

ברור שלא. וברור שאצביע להםטוביה2
כמו שבן ארי אמר פעם 'עדיף ליזרוק את הקול לפח ולא להשליך אותו לזבל'
בכל מקרא אני נגעל מהשילטונות הישראלים כך שזה לא משנה לי מי כן נכנס הליכוד כבר גרש אותנו מימית ומגוש קטיף והמפדל היו איתו בגרוש מהגוש ואני לא סומך עליהם שלא יעשו זאת שוב

ראיתי את מדינת ישראל מחללת בתי מדרש בלי ששר הדתות ימצמץ כך שאני לא סומך עליהם בגרוש. ואם אין למי להצביעה אז את הקול שלי אני שם כהזדהות עם מי שחושב כמוני זה לא שונה מלא להצביעה וזה משמח יהודים כשרים וטובים אז למה לא
גם אני מצביעה להם, אולי הם כן יכנסו? כבר יש 2...נקודהאחרונה

במקוםרועישםטוב

במקום פעם אחת ולתמיד לגמור את הסיפור (להפציץ את כל מה שקשור לחשמל, מים והתשתיות הכי בסיסיות ככה שפשוט טכנית

לא יהיה אפשר לגור שם), עוד פעם כמה טילים לפה, כמה טילים לשם. הכל מטומטם לחלוטין.

כי ביביshaulreznik

צעד קדימה, שני צעדים אחורה, "תחזיקו אותי חזק". תמצית המדיניות של הגאון האסטרטגי עם האנגלית המוצחצחת (שיש לכל ילד שלומד בחו"ל מגיל 8).

תחליטו: ביבי או טראמפנקדימון
הדילוגים האלה בין ביבי שולט בטראמפ לבין טראמפ שולט בביבי; ביבי האשם או טראמפ האשם. אתם נראים כל כך מבוהלים ועלובים עם התנודות ברוח האלה. רחמיי...
שניהם הרע במיעוטוshaulreznik

נתניהו הוא זגזגן, טראמפ הוא זגזגן חולה נפש.

תתעסקו בשלושת רבעי הכוס המלאהנקדימון
במקום להתגולל בקיא של העין הרעה, ולחפש איפה אתם עליונים על האחר.
בקושי שמינית כוסshaulreznik

הישגים: זיני וגופמן, מבצע הביפרים, פגיעה בתוכנית הגרעין האיראנית

הפסדים: הרפורמה המשפטית בוטלה, היועמ"שית לא פוטרה וממשיכה להשתולל, שירות קרבי לחיילות הולך ומתרחב, חמאס מתעצם, חיזבאללה משתקמת, איראן משתקמת.

אני עדיין ממליץ להפסיק להתגולל בקיא של העין הרעהנקדימון

צריך להיות טיפש או רשע כדי לכתוב את הרשימות הפגומות שהצגת כאן.

אני לא מתכוון להיכנס למלחמת רשימות, וגם לא לתקן את הפגמים בשלך.

פשוט תנסו להתבגר מעבר לעכברנות המקלדת הזו...

אם היו כותבים לך בפאתוס דומה בימי ממשלת בנט-לפידshaulreznik

היית משתכנע או שהיית מצביע על הצלחות וכשלים?

קודם הייתי מצביע על העובדותנקדימון
וברשימות שלך מכעט ואין כאלה
תכל'ס.. במקום לשחק משחקי קופסאנקדימון
אנחנו מתעסקים עם החיים האמיתיים. הגיע הזמן לחזור למשחקי קופסא, שם הכל קל ונגמר בקלות מדהימה.
כנראה שניהול מדינה ומלחמה אינו דומה למשחקי מחשבפ.א.
זה שאתה לא מבין לא הופך את זה למטומטםקורא נלהב לשעבראחרונה

יש שיקולים רחבים.

-'מדיניות הכלה' של 'טיפטופים וסבבים'- באמת על הפנים.

-מדיניות אחראית בשביל לאפשר לטראמפ למצות את המו"מ עם איראן שתפרד מהגרעין?- שווה לתת צ'אנס.

להזכירכם לכן גם מראש מבצע שאגת ארי הופסק בשביל לאפשר את המו"מ הזה. כי כנראה קשה מאד להגיע לכל האורניום המועשר.

כמובן תוך המשך הלחימה הנוכחית מול חיזבאללה

טראמפ החדש: יריתם מספיק, חיזרו למשא ומתןאיתן גיל

אירן בתגובה: מי סופר אותך? ג'יננ'י טיפש, וגס רוח. 

עוד מאירן: צוחק מי שצוחק אחרון.

טראמפ החדש: שוב תימרנתי את איתן גילנקדימון
🤣🤣🤣הסטורי
אנחנו חוטפים, ואותך זה מצחיק.איתן גיל
המצחיק זה שהאירנים הם אלו שחוטפים, ואתה חגגת כאןהסטורי
בשמם
דבר איתי על הג'ינג'י ולא על האירניםאיתן גיל
אנחנו תוקפים, ואותך זה מעציבנקדימון

זה עכברנות המקלדת שמוציאה ממך כל כך הרבה עין רעה וחצי הכוס הריקה, או שגם במציאות אתה כזה?

אנחנו חוטפים ומגיבים.איתן גיל

טראמפ החדש לא מצטרף.

כבר לא סופר אותנו.

אתה מפטפט את עצמך לדעתנקדימון

בלי לדעת

אתה אחלהאיתן גיל

ד"ש מאוסטרליה הרחוקה.

טראמפ החדש: ישראל ואירן חייבות להפסיק מיד את היריאיתן גיל

פעם הוא היה איתנו ועכשו הוא מהאו"ם

הוא ממשיך לעשות בך פסיכולוגית מה שבא לונקדימון
ואתה ממשיך כמו עלה נידף ברוח, כלומר כמו ברק רביד. זה פשוט בדיחה
נתניהו וטראמפ, בתיאום מלא, משחקים מול אירן אתהסטורי
השוטר הטוב והשוטר הרע.

משום מה אתה נבהל מכל הצהרה, בלי להבין שההצהרות הן חלק מהמשחק.

ולכן שפך עליו מטר של קללות וניבולי פהאיתן גיל

שבשום מגרש כדורגל לא יעזו להשמיע אותם.

"מטר"נקדימון

מכל נמחה עושים פיל.

יש יותר ממטרי ברכות מאשר טפטופי התעיה של "ניבולי פה"

לטראמפ יש פה גדול וזה לא חדשהסטוריאחרונה
לא צריך להתייחס לדיבורים שלו, אלא למעשים. למעשה הוא עושה על אירן מצור ובעוד שהם וכל העולם קונים את ההצגה שהזמן עומד לרשותם והוא לחוץ על הסכם - למעשה הוא לא מסכים להסכם שלא מפרק את יכולתיהם הצבאיות, מה שיביא לסופו של המשטר.

בנתיים, כחלק מההצגה, הוא כביכול מרסן אותנו, חוץ ממתי ש"ביבי לא הקשיב לו" וצה"ל היכה הלילה והבוקר באירן היטב. מה שיזרז אותם להגיע להסכם שהוא רוצה או לקרוס.

פשוט מדהים שאנשים שמבינים דבר או שניים, עוד קונים את ההצגות על 'פערים בין נתניהו לטראמפ'.

לא נראה שפייגלין צודק:קעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך י"ט בסיוון תשפ"ו 19:19

פייגלין לערוץ 7: זהות מחזירה לגוש הימין קולות שזלגו לליברמן ולבנט | ערוץ 7

שמעתי על הרבה לייטים שלא יצביעו לבנט בגלל שבעיניהם הוא שקרן, ויצביעו לסמוטריץ בלית ברירה, לא כי אוהבים את סמוטריץ.

יש מצב שפייגלין ישתה לסמוטריץ את המצביעים. ואם גם פייגלין וגם סמוטריץ לא יעברו את אחוז החסימה, הלך על גוש הימין

כל הפחתה באחוז המכורים לסמיםקעלעברימבאר
היא טובה.

על כל שני משתמשים בקנאביס שלא מתמכר, יש  אחד שמתמכר ונהרסים לו החיים

"שאגת הארי" "ארי שאמרת נעשה שועל"סיעתא דשמייא1
שהשועל שברח לאדמה טמאה, ישתוק לפחותהסטורי
המרגל שימות במדבר האוסטרלינקדימוןאחרונה
ניתוח מקורי וקצר של מה שקרה ביומיים האחרוניםסביר11
אי אפשר שלא להסכים עם הרב אילעאי עופרן, שכתב:פ.א.

הפרעות שנעשו אתמול בביתו וברכושו של השופט סולברג, שמצטרפות לאלו שנעשו לאחרונה בביתם של קצין משטרה צבאית ראשי ושל ראש אגף התנועה, הם תופעה חדשה במלחמה החרדית נגד מדינת ישראל ואזרחיה. החברה החרדית עברה מלהפגין ולמחות נגד מוסדות, רעיונות וארגונים, למחאות אישיות נגד שופטים וקצינים. בכל המקרים לא מדובר בקומץ או ביוזמה מקומית, אלא בארגון מערכתי - הסעות מאורגנות, ממוסדות עם כסף והיררכיה. לא אפול מהכסא אם יתגלה מחר שאת האוטובוס שהביא את הפורעים לביתו של סולברג, שילם באופן זה או אחר משלם המסים הישראלי.

החברה החרדית היא החברה האלימה ביותר בישראל. אלימות היא לא רק מכות והתעללות, אונס או ונדליזם (שגם מכל אלה יש בה בשפע). אלימות היא כתיבת התסריט לחייו של הזולת. אדם שאינו יכול לכתוב את מהלך חייו בעצמו, ואחרים שולטים בו, כופים עליו ושוללים את חירותו, הוא אדם שחי תחת אלימות. ובישראל אין אף קבוצה שמפעילה באופן כל כך אגרסיבי, כפייה אלימה על הפרטים החיים בתוכה. מוסדות וארגונים ששוללים את חירותם של חבריהם ובעלי כוח שמחליטים בשביל אחרים, איך ייראו החיים שלהם. הסיבה שרובנו לא מודעים לכך היא שרוב האלימות החרדית הופנתה עד היום רק כלפי חרדים. רק לאחרונה היא החלה לזלוג גם לשאר החברה הישראלית.

האדם החרדי הממוצע בישראל אינו אדון לעצמו. הוא אינו רשאי לבחור היכן יגור והיכן יעבוד, איפה ילמדו ילדיו, עם מי יתחתן או כמה ילדים יוולדו לו. הוא לא יכול לבחור האם לשמור מצוות, וגם לא באמת יכול להחליט אם להתגייס לצבא. המחירים האישיים שתגבה ממנו החברה החרדית ומוסדותיה אם יחליט איזושהי החלטה על דעת עצמו, הם בלתי נתפסים. הוא יהיה חשוף לחרם ונידוי, ילדיו יסולקו ממוסדות הלימודים, משפחתו עלולה לנתק איתו קשר, וכל הקרובים לו עשויים שלא להצליח להשתדך. הוא תלוי במוסדות הקהילתיים כדי לשרוד, פיזית וכלכלית, שכן הוא חסר השכלה ויכולת לרכוש מקצוע, להתפרנס או לקבל הלוואה, ויש לו בדרך כלל ב"ה הרבה ילדים שעליו לדאוג להם.

כמו כל ראש ארגון פשע, גם דרעי וגולדקנופף, או הרבנים לנדו והירש, לא צריכים לאיים הרבה. הם פשוט "יודעים איפה אתה גר" ו"איפה לומדים הילדים שלך". המנגנון כל כך אלים, והתלות כל כך גדולה, שהפרט החרדי חי בתודעה (הדי מוצדקת) שרק הם יכולים להציל אותו. והם צודקים - במשך שנים רבות זה היה הדיל - אתם תשלטו בחיי, אבל גם תדאגו לכל מחסורי.

אלא שבחודשים האחרונים משהו השתנה. זה לא חובת הגיוס (הלא חדשה) וגם לא הסנקציות (הבאמת אפסיות ושוליות). גם מעצר העריקים הוא לא סיפור דרמטי - מדובר במעצר של בודדי בודדים לשעות או ימים ספורים. לא במאסר עולם בצינוק באלקטרז. הסיפור הוא שלראשונה אי פעם, מדינת ישראל הפסיקה להתייחס לחברה החרדית כקבוצה והתחילה להתייחס לאזרחים החרדים כפרטים. עד היום מי שהתנהל מול הצבא היה הישיבות, העסקנים, הפוליטיקאים וה"רבנים". הבחור החרדי היה תלוי לגמרי בכל אלו, אבל חופשי לחלוטין ממוסדות המדינה.

כשהמדינה מתחילה להתייחס אל האדם החרדי כפרט בודד - הן בזכויות ובמענקים שהיא מרעיפה עליו והן בחובות או בסנקציות שהיא מטילה עליו, היא משחררת אותו במידה רבה מהלפיתה של העסקנים והפוליטיקאים החרדים. אם הם לא יכולים להגן עליו ממאסר, ולא יכולים לשלוט בכסף שהוא יקבל, אז מי צריך אותם? למה לו להישמע להם?

הסנקציות המדוברות לא פוגעות ב"לומדי תורה" (שחלקם כזכור בכלל נופשים בתאילנד), הן פוגעות בארגון הפשע החרדי שמדינת ישראל טיפחה פה במשך שנים. קצפם של הפוליטיקאים והרבנים החרדים לא יוצא על שלילת החירות של האברכים החרדים. הוא יוצא על כך שהמדינה מעזה להתייחס לחרדים כפרטים ולא כקבוצה מאורגנת, וכך לפרק את השליטה של הפוליטיקאים החרדים וראשי הישיבות באנשיהם.

המאבק האישי בשופטים ובקצינים, נובע בדיוק מכך - אתם מתייחסים אלינו כפרטים ולא כמוסד, גם אנחנו נתייחס אליכם כפרטים ולא כמוסדות. לא עוד איומים על פירוק הממשלה או על הפרת המשמעת הקואליציונית, אלא איומים על חייה של אשת השופט, או הטלת אימה על בניו של הקצין.

לכן גם ברור לי כשמש בחצי השמים שלא מדובר ביוזמה פרטית של כמה בחורים חרדים אלא במערך מאורגן וממוסד, שמגיע בהכוונה ברורה מלמעלה. למרות הגינויים הרפים של הפוליטיקאים החרדים, האלימות הזו היא לגמרי בצלמם ובדמותם. הם לא יכולים להרשות לעצמם שלאדם החרדי תהיה זהות פרטית. "הפסקת האש" שהם שואפים לה היא כזו שתחזיר את הדיון לרמת המוסדות - אנחנו נחזור להפגין מול בית המשפט ולא מול בתי השופטים, ואתם תחזרו להטיל סנקציות על הישיבות אבל לא על המשתמטים.

בדיוק בגלל זה אסור להיכנע לטרור. לא רק למען מדינת ישראל, בטחונה וכלכלתה. לא רק למען תורת ישראל שהייתה לביזה ולמרמס. אלא גם למען אחינו החרדים - לא הקהילות והמפלגות המתועבות, אלא האנשים והנשים, שחיים תחת הדיכוי המחריד הזה, שטיפחנו ויצרנו פה בעשרות שנים של הזנחה. מדינה מתוקנת מתנהלת מול כל אזרח בנפרד, לא מול אוטונומיות, חמולות או חסידויות. גם אם אזרח מסכים או אפילו מבקש שתדבר עם השכן שלו עליו או שהרב שלו יחליט במקומו, במדינה מתוקנת פשוט אין אופציה כזו.

משפחת סולברג הגיבורה ושכניה היקרים בגוש עציון, ספגו אמש את הנזק האגבי של פיצוץ שחייב היה להתפוצץ. למרות הקושי - אסור להתבלבל ואסור להרפות. אם נמשיך להזניח, המחיר בעוד שנה או שנתיים יהיה גבוה הרבה יותר.

והקרדיט לגלי ביהרב:קעלעברימבאר

שאמרה: "אין מחאה אפקטיבית ללא הפרעת הסדר הציבורי"

אילעאי עופרן... נו נו.. לא מפיו אנו חייםנקדימון

אני רוצה לראות טקסטים זהים על קפלן והשמאל הדיקטטורי. 

אני רוצה לראות טקסטים זהים על הערבים והבדואים בישראל.

אחר כך שישוב ללהג את הגיגיו.

טרמפיסט שמצא סיפור להיתלות בו.

אפשר קצת ללמד זכות,קעלעברימבאר

שכשזה נקורה לאנשי שלומך וחברים שלך וביישוב שלך. זה הרבה יותר מטריד את הגושניקים מאשר כשזה קורה במרכז הרחוק (למרות שהרב עופרן לא משם, אבל האווירה הכללית)

הבליםנקדימון

אדם שיודע לכתוב על כל במה גבוהה ותחת כל עץ רענן יכול לספק טקסטים נוספים. אל תעשה מעצמך דביל, בבקשה.

אבל היי, תראה יולדת !! והנה עוד אחת !! ועוד אחת !! כביש מלא ביולדות !! ב"ה כולן נתקבצו לכביש אחד, אפילו הגברים שם יולדים !!

לא דיברתי דווקא על הרב עופרן,קעלעברימבאר

אבל אם תבדוק בפייסבוק כל הליברלים ורוב הגושניקים זועקים על זה, חלקם תושבי אלון שבות או גוש עציון, ומשם זה עובר הלאה לכל אנשי שלומם. כשזה קורה לחבר שלך או בשכונה שלך זה מקבל עוצמה שונה מאשר זה קורה רחוק.

אין לי שום זכות ללמד על הצבועים ועל מי שדומה להםנקדימון
"החברה האלימה ביותר בישראל". הוא צריך לשטוף את הפה באקונומיקה, ומוטב פעמיים.
נו לא דיברתי עליו. דיברתי על ההדהודקעלעברימבאר

של זה אצל הליברלים

אני דווקא ראיתי 'גושניקים' שממתנים את האירועהסטורי

הרב מידן (שהיה שם אתמול בערב) אמר היום בראיון שהדיבורים על "חורבן" כששברו כמה חלונות ועציצים, הם מוגזמים.

הרב חיים נבון הבהיר שהפשע של החרדים חמור, אבל לא יותר  הפשעים שנעשו בקפלן:

ההפגנות של החרדים הן פשע - אך הם לא הפושעים הראשונים

לא דיברתי על רבנים גושניקיםקעלעברימבאר
רבים וטובים חיים ברוח ובהשקפה זו של הרב עופרן,פ.א.
הרב של קיבוץ יבנה

הרב חיים נבון סובר ההפך ממנוקעלעברימבאר

כתה מפורשות שהאשמים בכל פרעות החרדים הם קפלן שנירמלו זאת . ושזאת צביעות שמזדעזים ממעשי החרדים ולא ממעשי קפלן

נכוןמשה
לא יודע כמה רבים וכמה טוביםנקדימון

חיים מפיו של הנכד בבשר וברוח של ישעיהו ליבוביץ שר"י. ותנועת הקיבוץ הדתי בוודאי אינה ראיה לכלום ושום דבר. שוליים אזוטריים בציונות הדתית. לא בטוח שאפילו הם עצמם יסכימו שיכלילו אותם אצלנו...

אם כבר אי אפשר להסכים עם הדברים...קורא נלהב לשעבר

איזה הגזמות פרועות, הכללות, מניפולציה ומה לא?

יש חברה חרדית, שחיה את חייה לפי אמונתה, הם סגורים ו'מקימים חומות' זאת השיטה חינוכית שלהם לשמור על החברה שלהם ברוח שלהם. מי ששם מרוצה ושם מבחירה מי שלא, לא חייב להיות שם.

יש מי שלא מוצא חן בעיניו הסגירות הזאת, זכותו ואני מבין אותו. אבל החברה החרדית מאמינה באורח חיים כמו שהיא מקיימת אותו- עם אילוצים חברתיים, נורמות חברתיות, חומות וכו'. שוב אפשר לא לאהוב ולהסכים עם זה אבל זה אמונתם והם לא כופים אותה על אף אחד אלא נכנסים תחתיה.

ומי שלא רוצה יש דתיים, חרדי מודרני, קהילות יותר פתוחות וכמובן מסורתי חילוני וכו'.

כאילו, לקחת את הפחד מהאחר, חרדים במקרה הזה, ולבנות עליו תאוריות קונספירציה הזויות

אפשר שלא להסכיםזיויק
הוא לא כתב את זה על החברים שלו בשמאל
החברה החרדית בסה"כ למדה מהקפלניסטיםshaulreznik

שהציקו לח"כים של הקואליציה בתקופת הרפורמה המשפטית. זו נבלה וזו טריפה.

חסימות כבישים והצקות לציבור שומר חוק תמים היופ.א.

גם לפני מחאות קפלן.

למי שאולי שכח, מחאות הנכים וחסימת כבישים וצמתים מרכזיים היו כאן הרבה לפני מחאות קפלן. למשל ב-2018.

זה נוהג שהלך והתפתח במדינת ישראל כבר מזה זמן.  לא רק בממשלה הנוכחית של נתניהו.

אבל אז אף אחד לא הכשיר את זהנקדימון
וגם זה לא היה נוהג נפוץ
מחאות הנכים בשנים 2017-2021 ומחאות קפלן החל מ-23’פ.א.
הם מחאות מאוד שונות מבחינת המטרות והמשאבים, אך שתי המחאות הבינו שעל מנת לייצר כותרות ולכפות את הנושא שלהן על סדר היום הציבורי והפוליטי, יש צורך בשיבוש פיזי של השגרה.

בשני המקרים, הביקורת הציבורית והממשלתית נגדם השתמשה באותם טיעונים: פגיעה בציבור הרחב שאינו אשם, יצירת פקקי ענק, פגיעה במשק ובכלכלה, והגדרת הפעולות כ"אנרכיה" או "הפרעה חמורה לסדר הציבורי".

במחאת הנכים, המשטרה נתקלה בקושי מוסרי ותדמיתי עצום. פינוי בכוח של אנשים בכיסאות גלגלים או עם מוגבלויות פיזיות קשות מצטלם רע מאוד ומעורר אנטגוניזם ציבורי. המשטרה נטתה להכיל את החסימות הללו זמן רב יחסית.

מחאת הנכים השתמשה בהפרעה לסדר הציבורי כזעקה אחרונה של קבוצה שחשה שקופה ומורעבת על ידי המערכת - מחאת קפלן השתמשה באותן טקטיקות ככלי לחץ מסיבי של קבוצה חזקה ומשפיעה במשק, המרגישה שכללי המשחק המשטריים משתנים לרעתה.

וכיום, התפרעות החרדים כנגד הגיוס לצבא, אכן דומים מאוד למחאת קפלן - מצד קבוצת אוכלוסייה מאוד גדולה המרגישה שכללי המשחק המשטריים משתנים לרעתה.   

דיברנו על הגעה לבתים של יריבים פוליטייםshaulreznik

לא על חסימות כבישים. ואת זה החרדים בהחלט למדו מהקפלניסטים.

מזל שכיום אפשר, מה שלא היה ניתן בעבר, לחפש במקורותפ.א.

מידע ולמצוא שחרדים אלופים במהומות אלימות אישיות בנושאים שרגישים מבחינתם. גם כנגד בעלי תפקידים במגזר החרדי ולא רק כנגד אלו שאינם חרדיים.

הרבה לפני מחאות קפלן.

המאבק נגד מה שנתפס בציבור החרדי כ"חילול קברים" (באתרי ארכיאולוגיה, תשתיות או בנייה) הוא אחד הנושאים הטעונים והוותיקים ביותר, והוא הוביל לא פעם למחאות קשות, ונדליזם והפגנות ממוקדות מול בתיהם של בכירים – הן פוליטיקאים והן אנשי עסקים ויזמים.

הנה כמה מהדוגמאות הבולטות, החל מאירועים שהתרחשו לאחרונה ועד למאבקי עבר:

1. המתקפה על בית מנכ"ל חברת "אאורה", יעקב אטרקצ'י (מאי ויוני 2025)

אחד המאבקים הסוערים והאלימים ביותר שנרשמו לאחרונה התרחש סביב פרויקט פינוי-בינוי גדול של חברת הנדל"ן "אאורה" בעיר יהוד, שם התגלה אתר קבורה עתיק (כ-300 קברים) שרשות העתיקות הגדירה ככזה שלא ניתן להוכיח שהם יהודים, בעוד החרדים טענו שמדובר בקברי ימי בית שני.

המחאה מול הבית: לאחר שבעלי החברה, יעקב אטרקצ'י, סירב להפסיק את העבודות, פעילי מחאה קיצוניים העתיקו את המאבק לביתו הפרטי. כמאה מפגינים הגיעו לביתו, תקפו אותו במקלות ואבנים, השליכו שקיות צואה על שער הבית, ריססו כתובות נאצה ואף ביצעו עליו טקס "פולסא דנורא". בנוסף, בוצע ונדליזם והשחתה של קברי הוריו של המנכ"ל בבית עלמין אחר.

באתר עצמו: המהומות כללו פריצות המוניות לאתר הבנייה והצתת טרקטור וציוד מכני הנדסי.

2. הכתובות וההפגנות נגד ראש עיריית טבריה, זוהר עובד (2012)

סביב בניית מלון בוטיק ברחוב אלחדיף בטבריה (פרויקט שהיה שייך לבניו של ראש העיר דאז, זוהר עובד), טענו אנשי "אתרא קדישא" כי העבודות מתבצעות על גבי קברים עתיקים.

הפגיעה האישית: לצד הפגנות יומיומיות באתר, המפגינים הפנו אש ישירה כלפי ראש העיר. המהומות גלשו לריסוס כתובות גרפיטי קשות על בניין העירייה וסמוך לנכסי המשפחה, בהן כונה ראש העיר "החופר קברים". המשטרה נאלצה לעצור שוב ושוב מפגינים שהפרו צווי הרחקה והגיעו להטריד את מעגל המשפחה.

3. המאבק ההיסטורי על חפירות קברי בית שערים וטבריה (שנות ה-50 וה-90)

נושא חילול הקברים ליווה את המדינה משנותיה הראשונות, וכבר אז בכירי הממסד סומנו בבתיהם:

חפירות טבריה (1955–1958): במהלך בניית מלון "גני חמת" בטבריה על שטח קברים עתיק, נערכו הפגנות ענק בכל הארץ. פעילי נטורי קרתא והעדה החרדית הגיעו להפגין בקביעות מול בתיהם של שרים ובכירי ממשלה בירושלים ובתל אביב, כשהם מאשימים את הממשלה ב"אפיקורסות וחילול כבוד המת".

חפירות ירושלים ובית שערים (1993) -  פינוי של מאות שקי עצמות ממערות קבורה עורר גל הפגנות חסר תקדים בירושלים. המפגינים לא הסתפקו ברחובות, אלא ניסו להגיע פיזית אל בתיהם של ארכאולוגים בכירים ברשות העתיקות ושל פוליטיקאים שאישרו את העבודות, כדי לייצר מורא אישי

4. מתחם גולובנציץ בבית שמש (2013)

אחד המאבקים המרתקים ביותר, משום שהוא הפנה את האלימות וההפגנות מול בתיהם של **בכירים חרדים עצמם**. בפרויקט בנייה ענק בבית שמש של היזמים החרדים אריה גולובנציץ ואברהם סלונים, נטען כי יש קברים בשטח.

אנשי "אתרא קדישא" ניהלו מלחמת חורמה. הם הגיעו לבתי היזמים החרדים, השמיצו אותם בבתי הכנסת שלהם, ואף הפגינו בצורה אגרסיבית מול ביתו של ראב"ד העדה החרדית, הרב משה שטרנבוך, לאחר שזה פסק הלכתית כי מותר לבנות במקום (היות ולא הוכח שמדובר בקברי יהודים).

תודהshaulreznik
כן כי התקשורת מעידה על משהוזיויק
😆
בהכל אשם מרדכי בן דוד כשנכנס לכלוב התנינים, מאזקעלעברימבאר

התחילה האנרכיה לחגוג. אה, וגם ביבי (וכמובן שניהם אשמים בהתחממו תבגלובלית, עאובדה שזה קרה במשמרת של ביבי)

איזה יופי שאתה מביא מ1993קעלעברימבאר

ברור שהקפלניסטים קיבלו השראה מזה.

מזל לשלא הלכת לאלטלנה

אפשר גם לחזור לתנ"ך- לא חסרות שם מלחמות אחיםפ.א.

או לפחות מ- 

אז החרדים יבדקו אותי במחסום שאומר שיבולת? קעלעברימבאראחרונה
"מלכודת הדבש" הכפולה: איך איראן והיועמ"שית נפלוhamedinai

תיאוריית "מלכודת הדבש" הכפולה: איך איראן והיועמ"שית נפלו באותו פח (ובאותו היום)

​יש צירופי מקרים, ויש תוכניות שפשוט נראות טוב מדי בשביל להיות מקריות. באותו היום ממש, התפתחו לנגד עינינו שתי קונספירציות פוליטיות-ביטחוניות שונות לחלוטין, אבל אם צוללים פנימה, הן מבוססות על אותה טקטיקה בדיוק: בימוי חולשה מדומה כדי לגרור את היריב לטעות פטאלית.

​הנה ההקבלה המטורפת בין השתיים:

​קונספירציה 1: המלכודת האמריקאית-ישראלית לאיראן

* ​ההצגה: הנשיא טראמפ מביים "ברוגז" ומריבה פומבית מתוקשרת עם ראש הממשלה נתניהו.

* ​הפיתיון: איראן מפרשת את הסדק לכאורה ביחסים כחולשה ישראלית וכחוסר גיבוי אמריקאי.

* ​התוצאה: האיראנים מתפתים להתגרות בישראל, מורידים את הכפפות - ואז חוטפים מנה אחת אפיים מישראל, שהייתה מוכנה ומגובה לחלוטין מאחורי הקלעים.

​קונספירציה 2: המלכודת הפרלמנטרית שעשתה טלי גוטליב ליועמ"שית

*​ההצגה: שר הביטחון נותן אור ירוק ומאפשר להעמיד לדין את חברת הכנסת טלי גוטליב.

* ​הפיתיון: המהלך הזה מחייב את העברת התיק דרך ועדת הכנסת - מה שפותח לה במכוון במה פומבית וחסינה.

* ​התוצאה: גוטליב מנצלת את הבמה הזו בדיוק כפי שתוכנן, "שופכת" את כל המידע והטענות שיש לה על השולחן, ומאלצת את היועמ"שית להתמודד איתן ישירות ופומבית.

​השורה התחתונה:

בין אם מדובר באסטרטגיה גיאופוליטית מול איראן ובין אם במשחקי כוחות בכנסת - בשני המקרים המערכת כביכול "הפקירה" חזית מסוימת, רק כדי לגרום לצד השני לרוץ קדימה בעיניים עצומות אל תוך המארב.

​צירוף מקרים שיצאו באותו יום? אולי. אבל הדמיון המחשבתי בין שני המהלכים פשוט מרתק.

למה החסימה של החרדים את הכבישים מוצדקתקעלעברימבאר

כל עוד החילונים רוצים לגייס בכפיה בנות דתיות לצבא, אז חסימת הכבישים של החרדים לגיטימית.

כי דרישה לחייב גיוס חרדים לצבא+דרישה לחייב בנות דתיות בגיוס=דרישה לגייס בנות חרדיות לצבא בעתיד.

החילונים רוצים שלא יחסמו כבישים? שמחר יחוקקו חוק יסוד ברוב שני שליש שנותן פטור מגיוס לבנות דתיות וחרדיות שלא מעוניינות להתגייס. ושגופי התקשורת יפרסמו התנצלות בכותרות הראשיות על רדיפתם את הדתיים (למשל את סמוטריץ בין בתנו לבתו של סמוטריץ' ) על כך שאמרו שלא יחנכו את בנותיהם להתגייס.

לא רוצים לעשות זאת? כדאי שיתחילו להתרגל לסוע בכביש 6, כי את הלגיטמיות לסוע בכבישים אחרים הם איבדו, אלא אם כן החרדים יואילו בטובם לא לחסום אותם לפנים משורת הדין.

אבל ברגע שכן יעשו זאת ויחוקקו את חוק היסוד הנ"ל , החרדים יאבדו כל לגיטימציה לחסימות, כי הגברים החרדים חייבים להתגייס למלחמת מצווה, ואני בעצמי אצטרף למשטרה להעיף את החרדים שחוסמים

שום חסימה אינה לגיטימיתshaulreznik
עבר עריכה על ידי shaulreznik בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 7:29

1. כי אין חוק המתיר לחסום כבישים למטרות פוליטיות/חברתיות/אחרות

2. כי מבחינה רציונלית, פעולת מחאה כלשהי צריכה להיות מופנית כלפי הגורם שנגדו מוחים ולא כלפי אזרחים שלא קשורים לאירוע. איך החסימות יעזרו לחרדים? הנהגים החסומים יתחילו להתקשר לשופטי בג"ץ ולבקש מהם שיבטלו את הסנקציות?

מאיפה הבאת שמגייסים בכפיה בנות דתיות?פ.א.

בינתיים כל בת שרוצה מוציאה בקלות אישור על כך שהיא דתיה

דרך משרד הרבנות בעיר מגוריה - פגישה קצה, כמה שאלות, והאישור ניתן במקום.  

האישור נשלח ללשכת הגיוס והיא מקבלת פטור. 

מי שפורץ גדר, שלא יתפלא שגם אחרים נכנסים שםנקדימוןאחרונה

אני נגד כל החסימות, אבל לא אפלה חרדים רק בגלל שקפלן צווחים שזה מפריע להם.

ומבחינתי אני מקלל את שניהם בזמן אמת.

אולי יעניין אותך