מאורסת, שאלה ממש חשובה !!מאורסת טרייה
אהלן,
אני מתחתנת עוד 3 חודשים,
הרופא נשים(דתי) אמר לי שאם אנחנו לא מתכננים למנוע הריון אז אני צריכה להתחיל לקחת חומצה פולית.

הבעיה היא..שמשום מה לא דברנו על זה בכלל,
אני לא רוצה למנוע, כי למה לנסות לשחק עם המזל ולמנוע? יש זוגות שכ"כ מחכים לזה וייתנו הכל בשביל זה..אז למה למנוע?
ורק אני סטודנטית בנינו..הוא כבר עובד.
ושזרקתי לו משהו על זה היום הוא אמר לי שלא נדבר על זה בטלפון ושניפגש נדבר..
אז יש לי הרגשה שהוא כן מעוניין למנוע בגלל התגובה שלו .
מה עושים במצב כזה? שהוא רוצה מניעה ואני לא?
בכל מקרה- זה שאלת רב.אנונימי (2)

זה קודם כל-שאלה לעצמם!!!!רגעים
חכי עם הרב בסבלנות!!!! אחח התגובות פה לפעמים...
?!?!אנונימי (4)

התגובות פה לפעמים..

ברור שצריך לשאול רב לאחרערנוש
ברור עמוק בין בני הזוג
כדאי לפני הבירוראנונימי (4)

זה יכול לחסוך אותו ולחסוך מריבות

שישאלו רב אם צריך לברר לפני או אחרי..הקולה טובה

כשאנחנו שאלנו את הרב על מניעה- הוא קודם כל שאל- דברתם על זה? מה אתם חושבים על זה? 
הוא קודם כל שאל את דעתנו.

ועדיף קודם כל לדבר על זה באופן זוגי, לבד. ולא להתחיל לריב מול הרב..

ואין צורך לפחד מ"מריבות" שכאלו. זה אומר שיש פה שני אנשים ולכל אחד דעה שונה- והם צריכים עכשיו להתחיל ללמוד איך לקבל החלטות ביחד. ואם הם לא מצליחים- אז זו בעצמה סיבה טובה למנוע בינתיים, כי עם ההריון והלידה מגיעות עוד החלטות ועוד פערים הרבה יותר גדולים.. 

ואם אחד מהם נגד לשאול קודם את הרב?danielkporak

תיפגשו, תראו מה אתם רוצים ותגיעו להחלטה משותפת.*קומי אורי*
תקחי חומצה פוליתיד מושטת

מה זה מפריע מה זה מזיק...

והשיחה עם בן זוגך לא קשורה לזה.

מזל טוב תחיה דולה

הגעתם לפעם הראשונה שיש בניכם חילוקי דעות על עניין מהותי, אחלה דרך לתרגל הידברות ושיחה.

מה עושים כשכל אחד חושב משהו אחר? 

מדברים.

כל אחד מסביר מה חשוב לו ולמה וביחד מחליטים מה נכון לכם כזוג.

לעיין החומצה פולית, את יכולה להתחיל לקחת גם אם תחליטו למנוע, אין עם זה בעיה וגם לא נורא אם רק בעוד חודש תחליטי לקחת.

כלומר הבעיה הטכנית היא שולית אז אל תתני לזה להלחיץ אותך, ולהחלטה האם למנוע או לא יש לכם עוד לפחות 3 חודשים להתלבט ביחד, זה ממש בסדר.

מצטרפת לתחיה! ומזל טובהפתעה!
ואיך מדברים ומחליטים על כך?מאורסת טרייה
מה זאת אומרת?תחיה דולה

שכל אחד יעלה את מחשבותיו בעניין, 

איך מחליטים?

כל זוג והדרך שלו, יש שיעדיפו להתייעץ עם דמות שמוסכמת על שניהם, יש שיעדיפו למצוא פרשה כלשהי, לפעמים אחרי שכל אחד יעלה את טענותיו אחד מבני הזוג ישתכנע לעשות כמו שהשני אומר,

איך תדעי איך תחליטו  לפני שתדברו?

יכולה לומר עלינו..אנונימי (3)
בעלי רצה למנוע ואני לא. התייעצנו עם הרב והוא התיר למנוע חודשיים. ושאם נרצה יותר- נצטרך להתיעץ עם רב גדול יותר. בפועל הפסקנו מניעה אחרי חודשיים וב"ה נכנסנו להריון חודש אח"כ..
תספרי לו מה שהרופא אמרגלי91
וזה יפתח את הנושא. בכל מקרה את כבר יכולה לקחת חומצה פולית, זה לא מזיק.
לעניות דעתי, נושא שלא ממש מתאים לדבר עליו בתקופת האירוסיןשמים

חכי שלושה חודשים, תתחתנו ואז כמובן שיש על מה לדבר.

חומצה פולית עוזרת להיכנס להיריון, מונעת נזקים אם ואיך וכו'...

לכן לא דחוף להתחיל כבר לקחת.

הכנות כיפיות ורגועות מתוך שמחה ונחת.

חומצה פולית מגדילה את הסיכוייים להריון?מקופלת
הבנתי שהיא רק עוזרת לבניית תאים ולמניעת מומים ולכן טוב לקחת. אבל אין קשר בינה לבין היכולת/הסיכוי להריון..
עד כמה שידוע לי את צודקת לעניין השפעות החומצה הפולית.ayeletb9
ולגבי נושא הדיון פה, אומרים שמומלץ לקחת כך שאין מה להילחץ. אני התחלתי לקחת חומצה פולית כשהפסקתי את הגלולות מתוך מחשבה שבטח יקח זמן עד שניכנס להיריון (מה שבפועל לא קרה כי נכנסתי להיריון מיד, ב"ה).

תיפגשו, תדברו בנחת על הנושא ותגיעו להחלטה משותפת. בהצלחה!
אחרי החתונה זה מאוחר מדי...הפתעה!
??? זה נושא שצריך להחליט עליו עד החתונה.פאז
למה לא לדבר על זה?א.א
הפוך זה בהחלט נושא שצריך לדבר עליו אחרי האירוסין אנחנו דיברנו על ילדים ואפילו שמות בשלב הזה
למה לא שייך לדבר בתקופת האירוסין??אל הר המוריה
ממש שייך, זה אפילו חובה.
את לוקחת על עצמך את האחריות שהם יכנסו להריון בלילה הראשון כשזה לא מה שהם רצו?
את תשאי ברחמך את ההריון הלא רצוי?

זה בדיוק הזמן לבנות זוגיות
למה לדחות דיבורים חשובים?
ועל מה כן מותר לדבר?
אולי אפילו על צבע המיטות א''א שח''ו לא יגע לשז''ל??
לאן הגענו?
ואם הם יכנסו להריון מייד אחרי החתונה בלי שהם רוצים?danielkporak

בס"ד

את/ה תגדל/י את התינוק/ת שלהם?

אם כן אז רגע! אני רוצה קודם!! אני כבר נשוי חצי שנה...

את עוד לא יודעת - אז למה לשפוט?יעל -ND

את רק פירשת את התגובה שלו, אך הוא לא אמר לך משהו כזה.

ומה לעשות? - זה תלוי בך.

מוזר שלא ביררתם את הנושא בפגישות לפני האירוסין, כי הרי זה אחד הדברים הבסיסיים.

ובכל מקרה, הכול תלוי בסדרי העדיפויות שלך.

אני אישית במקומך, אילו באמת ח"ו היה מתברר שהוא בעד מניע - הייתי מבטלת אירוסין: עדיף לבטל אירוסין מאשר להתגרש, ולא הייתי רוצה אחד חסר יראת שמיים. אבל מה שטוב לי - לאו דוקא טוב לאחרים. את צריכה להחליט בעצמך.

אבל לפני הכול - תקשיבי מה הוא אומר. אולי הוא לא נגד ילדים אלא נגד ויטמינים. ואולי סתם רוצה להפגש וזה תירוץ טוב...

לבטל ארוסין???חלושי
בגלל חילוקי דעות שאפשר לפתור בשיח משותף?
לא הייתי בחיים כותבת דבר כזה בכזו נחרצות!הדס123
אם ח"ו בגללך היא באמת תבטל? כ"כ הגיוני היום שרוצים לדחות. וגם הגיוני שלא. אולי לך זה מתאים. יופי. אבל להגיד שבגלל זה יש פחות יראת שמיים? בעלי הוא צדיק מאוד. עם הרבה יראת שמיים ועדיין רצה לדחות. סליחה? את מודעת לזה שזה דבר מאוד פוגע להגיד! מי שמך להחליט כמה יראת שמיים יש? ואם הרצון לדחיה הוא דווקא מתוך יראת שמיים? רצון לבניה בסיסית של בית מתוך בשלות ועמקות ולהגיע בהכנה גדולה יותר?
היסחפות.תחיה דולה

ממש לא לבטל בגלל זה!!מקופלת
זה נכון שזה עניין מהותי וחשוב והוא צריך לעלות על הפרק בתקופת האירוסין. אבל גם אם יש חילוקי דעות - יש שיח משותף, מדברים ומחליטים ביחד. ובנוסף מתייעצים עם רב המקובל על שניהם...
וכמו כל החלטה, צריך להיות ויתור הדדי והבנה משותפת.

החלטה מושכלת ונבונה! המון מזל טוב ובניין עדי עד בעזרת ה'!
וואי ממש לא! בוודאי לא בכזאת החלטיות!ayeletb9
אם כבר אז אני דווקא כן בעד למנוע למשך כמה חודשים אחרי החתונה. זה שינוי מספיק גדול וצריך קודם להתרגל לחיות בזוג לפני שמצטרף תינוק קטן.
חוץ מזה שזה נראה גם טוב שיהיו כמה חודשים בנחת בלי לפחד אם תקבלי מחזור/תיכנסי להיריון ואז הכאב בלב כשהמחזור מגיע.
למה חסר יראת שמים?פלוני
ולמה לבטל אירוסין על דבר כזה? זה מעשה שטותי לעשות כך.
מסכים שאפשר אפילו לפני האירוסין, אבל מפה ועד ביטול?!?!?!?!?!danielkporak

למה לבטל בגלל דבר כזה?!מאורסת טרייה
זה לא שהוא נגד ילדים,
אולי הוא רוצה לחכות קצת?
עושים מה שעושים בכל סיטואציה כזאתHakuna.Matata
ביחד!
עושים הכל ביחד.
מדברים על זה. ובפרט שזהו נושא אינטימי וטומן בחובו הרבה שיקולים..

דברו על זה.
ביחד.!
איתו את מתחתנת לא עם יושבי הפורום.
מסכימה עם יעל...זה עניין מהותיאנונימי (5)
ולא מדברת עליו אבל בכללית..בלי סיבה מסוימת גבר שרוצה למנוע זה בעייני סימן רע ומראה באמת על חוסר יראת שמיים..אלא אם כן יש סיבה חשובה והיתר מרב
זה לא עניין מהותי כי זה נושא שהם מעולם לא נתקלו בו קודם.פרפר לבן
מניעה תלויה בגורם שבגללה רוצים מניעה.

כן, זוג צעיר שהרגע התחתן ועוד לא מכיר את הרגליו של השני וייכנס מיד להריון עם כל הקשיים שהריון מכיל זה קשה!

ומניעה במצב כזה היא לעיתים בסדר גמור.

צריך לשוחח על כך בינכם מה הדעה ולמה כן ולמה לא. ואחרי שהגעתם להחלטה ושמעתם כל צד צריך להתייעץ עם רב.
רב שמבין את הזוג כן ימליץ למנוע.
יכולה להגיד עלינו ששכלול הנתונים בעצת הרב היה למנוע כמה חודשים.

למה עצם הרצון זה "סימן רע ומראה באמת על חוסר יראת שמיים"????תחיה דולה

אפילו על אכילת חזיר חז"ל אומרים לנו "אפשי ואפשי אבל מה אעשה וריבוני גזר" 
וכאן שזה עניין שיש בו דעות שונות הלכתית (כן כן!!) ולא כמו אכילת חזיר שברור שאסורה.

עצם זה שלבן אדם יש חששות (ואנחנו אפילו לא יודעות מה עמדתו חוץ מזה שהוא אומר שזה לא לטלפון, כן? ) כבר נסחפים פה להגיד שיש לו בעיה ביראת שמיים?? כבר אומרים למישהי שאין לכן מושג מי היא ומה היא לבטל אירוסין??

כלומר בעצם אתן אומרות שאדם שחושב שיש מה לדבר על מניעה וזה לא נושא להחליט על רגל אחת זה אומר שהוא לא אמור להתחתן?? (כי כאמור אתן גם לא מכירות את הפותחת ועניינה, אתן רק אומרות לה באופן גורף שהוא אדם פסול.)

בחיי שאני לא מצליחה להבין איך בהינף מקלדת אתן סבבה עם זה.

לא בטוח שהוא רוצה לדחות...פלוני
אני גם חושב שזו שיחה של פנים אל פנים, לא שיחה לטלפון. אחרי הכל, הבאת ילדים לעולם זה נושא רציני ולא עניין של מה בכך.

ונניח שהוא כן רוצה לדחות, אז מה הכי גרוע שיקרה? ההריון ידחה לעוד שלושה חודשים? חצי שנה? שנה?
זה באמת עד כדי כך קריטי?
הבהרה- לא עברה בראשי התלבטות לבטל בגלל זה. פשוט אני מתלבטתמאורסת טרייה
איך הכי נכון לדבר על זה בתקופה זו?
איך מוצאים רב נכון?
הכי נכוןנשואה טריה
הכי נכון זה מה שטוב לכם ונכון לכם. זאת הזוגיות שלכם!!!
ולמה רב?! אתם צריכים להחליט מה שטוב לכם!!!! אם מה שטוב לכם זה לחכות כמה חודשים אז תחכו..
(ושח"ו דברי לא יוצאו מהקשרם!! אני לא מזלזלת בכבוד הרב אבל אני חושבת שיש דברים שהזוג צריך להחליט בעצמו..)
צריך רב, כי התורה היא תורת חיים - ויש כאן עניין הלכתירבקה שיין

וודאי שקודם בני הזוג, חייבים לשוחח על כך ביניהם.

טוב מאוד לבא אל הרב מוכנים, כמו שמגיעים אל כל איש מקצוע שנותן הדרכה.

כמובן שחשוב להגיע אל הרב המתאים.

פתרון קונפליקטים,תחיה דולה

אני ממש מציעה לך להסתכל על זה בתור הזדמנות לראות איך פותרים קונפליקט כשיש חילוקי דעות בין בני זוג,

הרי זו כנראה הפעם הראשונה שיש לכם משהו מהותי שאתם חושבים בו אחרת (כנראה, עוד לא שמעת מה הוא אומר, כל הדיון פה היפותטי בעצם ) אבל זו וודאי לא תהיה הפעם האחרונה. 

אני מאד אוהבת את הגישה של הרב פיירמן שהוא מציג בשני השיעורים האלו, זה שני שיעורים עוקבים בסדרת שיעורים אז יכול להיות שיספיק לך לצפות רק באחד מהם או שתרצי להבין יותר לעומק בעזרת השני.

הראשון: סנדא-פתרון קונפליקטים עם הזולת

השני: הדרכים השונות לפתירת משברים

איך מוצאים רב נכון? זו ממש שאלה שנראה לי בלי להכיר אתכם קשה להגיד, אם תרצי לפנות באישי אני אשמח לעזור בחיפוש.

לא מזיק לקחת חומצה פולית מעכשיו, ואחרי החתונה תחליטו יחד אמא של שבע

כמובן שזו שאלה שצריך להפנות לרב!אתי

אף אחד לא מתעלם מהדעות והרגשות שלכם ,ורב רגיש בד"כ שומע ומקשיב ואז עונה  אבל  מפה ועד להטיל ספק בכזה נושא אם להתייעץ עם רב או לא?! הלו,זה אתר דתי?! 

לא כל הרבנים חושבים שזו שאלה לרב, הידעת?תחיה דולה

כן, זה אתר דתי. כידוע 70 פנים לתורה

70 פנים לתורה לא אומר להמציא הלכותאנונימי (5)
למניעה צריך שאלת רב..אם אפשר לדעת איזה רב פסק שאפשר למנוע בלי אשור רב??
לא לדעת כולם. אז אל תגידי את זה סתם מאנונימי.דביבונת

"אל תגידי את זה סתם מאנונימי״אנונימי (5)
יש לך ניק..ובכל זאת את אנונימית ואך אחד לא יודע אז מה ההבדל.בעייני תגובה לא חכמה במיוחד...אגב אני אנונימית בגלל האין סוף טרולים שיש פה ואין כח להטרדות לא בגלל סיבה אחרת...
ברור שאני גם אנונימית, זה חלק ממהות האינטרנט.דביבונת

אבל ההבדל הוא שכתיבה מאנונימי ולא מניק נועדה כדי שלא יקשרו לניק שלך בנושאים אישיים, לא כדי לתקוף ניקיות ולהעליב.

ושתי התגובות שלך פוגעניות ולא מכבדות בעיניי. @תחיה דולה [פשוט כי לא נעים לי הסגנון הבוטה והערות על התגובות שלי].

אף אחד לא תקף אותך נשמה טהורה...אנונימי (5)
אמרתי את דעתי וזכותי.מה הבעיה בלהגיד שצריך
להזהר במשפט ״70 פנים לתורה שאפשר גם להתיר את האסור ולהגיד 70 פנים..״..ולא אוהבת שאומרים את זה על כל דבר.זה 1 -ו2 את תקפת אוותי כשאמרת שאני כותבת
דווקא מאנונימי.ולא נשמה לא כדי להעליב כתבתי מאנונימי...בקיצור סליחה אם העלבתי אותך..אבל בעייני צריך קצת להתבגר...
וואי וואי את מזה מגזימהתחיה דולה

אני מביאה לך דעה של תלמידי חכמים, לא את דעתי, לא את דרך חיי, לא שום דבר. אני מביאה לך פסק הלכה!!

אלה לא רבותייך וזה המקום לכבד ולהגיד "אלה ואלה דברי א-לוהים חיים".

לזלזל כאילו מישהו פה התיר מכירת חזיר להמונים? קשטי עצמך.

וכן, זה הופך להיות מזלזל יותר כשזה מאנונימי, נכון שגם ניק זה דבר אנונימי אבל יש פה לפחות דמות ומישהו שעומד מאחורי דבריו. באנונימי זה ממש "מכה רעהו בסתר"

תאמיני לי שאין לי בעיה אם היית כותבת את הדברים עלי אבל את כותבת אותם על תלמידי חכמים שכנראה עסקו בתורה הרבה יותר ממך ואת אפילו לא מסוגלת להעריך את זה.

אם נגיד את הפסק הזה לרבניםאנונימי (5)
הגדולים והמוכרים בדור.שאפשר לפסוק מניעה אפילו בלי היתר רב אני חושבת שהם ממש לא יסכימו. ו99 אחוז לא יסכימו.סבבה כל אחת והדרך שלה .לי קשה מאוד מאוד עם הדרך הזאת.ועכשיו בלי קשר לפסק הזה או לרב הזה.תסכימי איתי שעל כל הלכה יש רב שמתיר.פעם מישהי כתבה פה היתר של הוצאת זרע לבטלה כי לאישה זה יותר מתאים...סתם כי ככה מתאים לה.ולא על מקרה ספיציפי שלה או משהו.לא פשוט סתם כך.ועוד כל מיני דברים מקוממים.וכם שכל גדולי הדור פוסקים משהו צריך כתפיים רחבות לפסוק אחרת ולהיית באותה רמה לפחות.זהו כל אחת ודרכה.זאת
הדרך שלי.וזה יכול להראות זלזול אבל זה לא.אני גם יכולה להגיד שאתן מזלזלות בדרך שלי...
נהיה נורא המתירנות הזאת...plony_

לפי מה קובעים מיהו רב? למה שאני לא יוציא פסק ואז יקרא רב...

לפי מה קובעים מיהו רב?!גלי91
כדי להיות רב צריך ללמוד המון ולעבור מבחנים. ככה זה במדינת ישראל.
מפליא אותי הזלזול פה! את רוצה להיות רב? לכי תלמדי כמה שנים בבית מדרש, תעשי מבחנים לרבנות ואז תוציאי כמה פסקי הלכה שתרצי..
לא כל מי שעושה מבחנים ברבנותאמא!
יכול לפסוק הלכה!!!אוי אם כן זה יהיה אסון.כי גם מי שעושה קמפיין לחד מיניים יוכל לפסוק הלכה.לא עלינו...
א. זה לא הדרך שלי מול הדרך שלך.תחיה דולה

שוב, זה בכלל לא העניין איך אני נוהגת ומי הרבנים שלי, כן? לא כתבתי פה מה אני עושה בחיי האישיים וזה פשוט לא משנה.

ב. בניגוד אליך אני האבתי פה פסק הלכה כתוב של רב, יש עוד שמות של רבנים שאני יכולה לתת לך שמסכימים איתו אבל אני לא הולכת לעשות פה מונדיאל רבנים ופסקים, הבאתי דעה כתובה שמראה את מה שביקשתם- מי פוסק ככה, יש עוד הרבה אבל כאמור, לא נראה לי שאם אני אביא עוד 20 כמוהו זה יגרום לך לכבד יותר.

ג. איפה ראית שזילזלתי במי שטוען שאסור למנוע הריון כלל? איפה ראית שזילזתי במי שכותב שאסור למנוע לפני שיש ילדים? איפה ראית שזילזתי במי שאומר שיש צורך בשאלת רב אפילו בשביל למנוע אחרי ניתוח קיסרי? 

להיפך, אני חוזרת ומדגישה, יש דעות שונות בין הרבנים לגבי מניעת הריון, מתי מותר ומתי אסור- יש דעות שונות, מתי מותר באופן גורף ללא שאלת רב יש דעות שונות, מתי אסור באופן גורף יש דעות שונות, מתי יש צורך בשאלת רב יש דעות שונות.

זה ממש לא משנה מה דרכך או מה דרכי, מה שמשנה זה שכל אחת תבין שיש דרכים שונות וכל עוד זה בדרך של תורה עלינו לכבד את זה שיש דרכים שונות.

בדיוק כמו שבשנת שמיטה אני מכבדת את זה שההידור של אחי בשמיטה על פי רבניו הוא בתחתית סדר העדיפויות על פי הרבנים שלי ולהיפך- ההידור שלי הוא מה שבתחתית סדר העדיפויות אצלו. 

מעולם לא הלכנו מכות בגלל זה ולא ראינו זלזול בעצם זה שדרכנו הפוכות.

אלה ואלה דברי אלוהים חיים. 

לא שמתי את דרכך מול דרכי...אנונימי (5)
כאן אני יפסיק לענות כי זה לא נראה שאת קוראת ומנסה להבין מה אני כותבת.ורק באת לתקוף מי שלא מסכים עם הדעות שלך או של רבנים מסויימים שחולקים על גדולי הדור.
אני שאלתי רב שנחשב גדולאנונימי (6)אחרונה

גם על דחית מקווה וגם על דחיית הריון (כי בעלי אמר שכבר לא נעים לו ובטוח הוא יענה שלילי)

והייתי המומה כמה בקלות הוא אמר שאפשר לדחות . ואני יושבת ומתכננת איך לשכנע אותו ולא היה שום צורך.......

לפעמים חושבים שרבנים יגידו לא וזה לא נכון.

לא שמעתי מעולם שניתן להחליט על מניעת הריון ללא התייעצות עםאתי

רב!! ולך מאורסת יקרה, כדאי להתחיל את בניין הנישואין על ההרגל לשתף רב בהחלטות כה חשובות והלכתיות!! המון ברכה והצלחה!! 

כדאי להתחיל את בניין הנישואין-הקולה טובה

קודם כל ביכולת לפתור בעיות בתור זוג. בהרגל לשתף אחד\ת את השני\ה במחשבות, רגשות, ורצונות מתוך כבוד והערכה הדדיים ולהגיע לפתרון מוסכם.

מעבר לזה- נכון, גם קשר עם רב זה דבר חשוב, וגם היכולת להתיעץ עם ברי סמכא כשיש מקרים שבהם אין לזוג מספיק מידע או יכולת לראות לבד את התמונה השלמה.

(או שסתם אין להם כוח ללמוד ביחד את כל הסוגיה. אז הם יכולים ללכת לרב שכבר למד אותה...)

תסלחו לי על ההקצנה...danielkporak

אישה שיוצאת מהבית צריכה אישור מהרב לגבי מה שהיא לובשת? הרי יש פה עניין הלכתי של צניעות!

אז יש כאלה שלא חושבים שזה עניין שצריך להתייעץ בו עם רב

כןסדר נשים

אישה צריכה אישור על מה שהיא לובשת 

היא לא שואלת על כל בגד ובגד כי היא כבר יודעת את ההלכות

ולפי זה יודעת איזה בגד בסדר ואיזה לא (וזה ה"אישור" שלה)

אבל במקרה הזה הם לא יודעים את ההלכה אז צריך לשאול

אותו דבר-הקולה טובה

מי שלמד את הסוגיה יכול להחליט לבד.

מי שלא למד את הסוגיה- שילך וילמד או שילך לרב. 

(אני מאמינה שהדבר הנכון הוא ללכת וללמוד. אדם צריך להכיר את ההלכה. רב זה בשביל מקרים מורכבים יותר)

זה נקרא מקרה מורכב.אנונימי (5)
לדעתך. לא לדעת כולםאל הר המוריה
לדעת גדולי הדור.אנונימי (5)
והרב נבנצאל, הוא לא גדול דור?אל הר המוריה
אני בטוחה שיש עוד ואני לא יודעת.
בבקשה מאמר של הרב שרלו בנושא מניעת הריוןתחיה דולה

גילוי נאות, אני בחיי הפרטיים נוהגת אחרת אבל מקבלת שיש דעות נוספות ולא חושבת שמי שטוען כך חלילה ממציא הלכות, יש לו חוסר ביראת שמיים וכן הלאה.

אני מציעה לנשים לבדוק לפני שהן פוסלות גישות הלכתיות ומציעות הצעות שיש בהם בכדי לפרק בתים.

קישור למאמר

בבקשה
היום אני יכולה להביא לך מאמושאנונימי (5)
עבר עריכה על ידי תחיה דולה בתאריך י' באדר תשע"ה 13:36
עבר עריכה על ידי תחיה דולה בתאריך י' באדר תשע"ה 13:36
סיבת העריכה- באתר דתי אין מקום לזלזול בכבוד תלמידי חכמים!

של איזה רב על איזה היתר שתרצי ...

לא להגזים!! פרוק בתים!!אתי

הפניה היתה לכל מי שהתעלם מהצורך להתייעץ עם רב בנושא,אתי

ולא אל המאורסת היקרה שממש בקשה פה עצות למי לפנות וכו..

שאלה באמת חשובה.הקולה טובה

1. קודם כל- בעיני זה משהו שכל זוג צריך לדבר עליו לפני חתונה. ילדים צריכים להגיע מתוך בחירה- לא מכוח האינרציה של זרימה וחוסר בחירה. "ובחרת בחיים". כל ילד צריך להגיע מבחירה. גם הראשון וגם אלו שיבואו בעז"ה אחריו.

2. פערים בין בני זוג זה דבר תקין, בריא ומבורך. לא צריך לפחד מזה. זה אומר שאתם אנשים בוגרים, עצמאיים ובעלי דעות.

מה לא בריא? לא בריא כשבניסיון לפתור אותם צד אחד מנסה לכפות את דעתו על השני, צד אחד לא מכבד את דעת השני, או מזלזל בה, כשהדיון הופך למריבה.

מה כן? תרבות דיון, כבוד, ענוה, הקשבה. לדבר ולדבר ולדבר "עד שיצא עשן" ותגיעו למשהו שמוסכם על שניכם. 

3. לגבי עניין המניעה עצמו- יש הבדל בין לקחת 3 חוד' לזוגיות נטו לבין למנוע שנתיים. לא הייתי מתחילה לפתוח דיונים וויכוחים על 3 חוד'. 

4. לגבי עניין שאלת רב- זו שאלה מורכבת ויש לה דעות שונות בהלכה. בגדול- כן. יש דיעות בהלכה שאומרות שזו שאלה שזוג יכול ללמוד לבד את הסוגיה ולהחליט לבד. כמו כל שאלה אחרת- שברגע שאתה מכיר את הסוגיה ואת הדעות לכאן ולכאן-אתה יכול להכריע לבד. ויש דיעות אומרות שרק רב יכול להתיר. 

דעה אישית שלי על המקרה הזה ספציפי- אם מדובר ביותר מכמה חוד', להתיעץ עם רב שמבין בנושא. שמתעסק גם עם זוגיות. במיוחד במקרה שבו יש חילוקי דיעות. לא כי זה "חובה" אלא כי זה כדאי- מישהו מבחוץ שיכול לעזור לכם לקבל החלטה כ"כ חשובה. (אם את רוצה שם של רב- את מוזמנת לאישי.) 

מה שברור לחלוטין- עצם הרצון עצמו אין בו בעיה של יר"ש ולא אומר כלום.

וגם לא אם תחליטו לדחות. 

חצי מהמגיבים פה לא יודעים טיפה לקרוא בין השורותdanielkporak
עבר עריכה על ידי danielkporak בתאריך י' באדר תשע"ה 14:42

בס"ד

לתשומת לבכם, המאורסת הטרייה שאלה את השאלה במקום שהוא לא פורום "שאל את הרב". כלומר, כאן היא מחפשת ייעוץ לא מאנשי ההלכה!

למה?

כובע!!  מסיבות שלה!

אז בואו נעזור לבני אדם במה שהם מבקשים שנעזור להם.

ולך, מאורסת טרייה, אני יכול לספר כנשוי טרי:

אפילו לפני האירוסין (אבל כשהיה ברור מה הכיוון...) דיברנו על הצורך בבדיקות גנטיות, כשכבר היינו מאורסים דיברנו באופן כללי באיזה שלב נרצה להביא ילד כך שנוכל לגדל אותו מתוך בריאות נפש וזוגיות איתנה.

כן! היום, חצי שנה אחרי החתונה אני יכול לומר בוודאות שהזוגיות שלנו היום הרבה יותר חזקה. ולא צריך להיות גאון כדי לדעת שתקופת הריון יכולה (לא בהכרח אבל בהחלט יכולה) להיות מאוד לא פשוטה גם עבור זוגות "וותיקים" שזה לא הילד הראשון שלהם. ולא דיברנו בכלל על התקופה שאחרי הלידה.

אני לא בא להפחיד ולהחליש חלילה! אני רק בא להציג את הצד שחושב שיש מקום לדחייה.

ולמי שמתנשא להעיד על "חוסר יראת שמיים" בגלל רצון להמתין עם הבאת ילדים לעולם, או לחלופין תגובה המבזה את הרב שרלו באופן כזה שהמערכת צריכה לסנן - שיפתח פורום חדש בשם "דרך ארץ" ושיבקש שם עצות מגולשים אחרים.

בנוסף, אחרי שביררתי שלא מפריע לה לדבר על זה, דיברנו קצת על שאלות ודברים שמטרידים אותנו בנושאים אינטימיים. כמובן תוך שמירה על גבול. לנו באופן אישי, זה מאוד עזר. לי במיוחד היה חשוב שאשתי תדע ותפנים שאני רגיש גם לנושאים האלו ושהיא יכולה לקום בבוקר החתונה מבלי שינקרו בראשה שאלות מטרידות בקשר לסוף אותו היום.

אני בטוח שיש רבים שיחלקו ויזעקו "גוועלד!" ושזה ממש לא ראוי, אבל בסופו של דבר הקב"ה נתן לכל אחד ואחד מאיתנו שכל שאיתו נקבל החלטות, וזו הייתה ההחלטה שלי. שיבושם להם ולכל מי ששומע להם. מה שבטוח - גם אני "בושמתי" מתוצאות ההחלטה שלי ואני לא מתחרט לרגע.

לפני שאת פותחת נושאים כאלו תוודאי שאתם במצב נינוח, שיש זמן וכו'... ובנוסף תתחילי מלהסביר לו שעכשיו שאתם מאורסים אז את מרגישה שצריך לפתוח עוד נושאים.   כמובן לא ללחוץ עליו לומר מה הוא חושב, אולי הוא יצטרך זמן לחשוב על חלק מהדברים. אבל הכי חשוב שהנושא/ים יהיה/ו פתוח/ים.

קודם כלמשיח עכשיו!

אני רק רוצה להעיר בנוגע לכמה מפה שכתבו שהיריון ראשון עלול לפרק זוגיות אז:

א. אני ב"ה נכנסתי להיריון חודש אחרי החתונה וזה כל כך חיבר בינינו שלא ייאמן.

ב. לדעתי להכניס גלולות ושאר דברים זה עודף הורמונים לגוף וחבל. לא חסר סיפורים פה של בנות על מה שזה עושה להן (עצבים מוגזמים, חוסר חשק וכו'), דברים שיכולים להיות גם בהיריון אבל לפחות מסיבה טובה וגם זה עובר באיזה שהוא שלב.

מלבד זאת,  אני חושבת שאת חיי הנישואין כדאי לפתוח מתוך אמונה ובטחון בה' שהוא יודע הכי טוב מה טוב בשבילינו והוא יביא לנו את התינוק בזמן שהכי הכי נכון.

בכל מקרה כדאי לשוחח על כך בנחת, מאחלת לכם שתצליחו להגיע להחלטה הטובה והבוטחת ביותר

בהצלחה!

את אומרת למי שחו"ח לא נכנסים להריון שלא ילכו לטיפולי פוריות?danielkporak

הרי ה' פשוט יביא להם את התינוק בזמן שהכי נכון...

להבדיל, אולי גם אם אני חולה אני לא אלך לרופא, כי יש לי אמונה וביטחון ב-ה' שהמחלה תעבור בזמן שהכי נכון.

יש הבדל מהותי בין אמונה לבין פאסיביות.

שים לב- לפרות ולרבות זו חובה ומצווהמשיח עכשיו!

ללכת לטיפולי פוריות זו לא חובה!

את אמיתית?? אם זאת מצווה פרו ורבו אז ללכת לטיפולי פוריותפרפר לבן
זאת המצווה בהידורה!!

שלא תצטרכי לעולם אבל יש אנשים שיעשו הכל כדי לקיים את המצווה פרו ורבו.

וטיפולי פוריות בשבילם הם המצווה הכי גדולה וההשתדלות שאלה שלא היו צריכות לעולם יגיעו.

כמו שבמקום בו בעלי תשובה צדיקים גדולים חא עומדים כך גם בפוריות.

בקיצור-
הבנו שהולך לך בקלות והרבי אמר שלא מונעים וה'ייתן אם נאמין אבל יש כאלה שצריכים את השליחים שה' נתן.
ויש כאלה שצריכים את הבריאות הנפשית ואת המניעה כדי לקיים את המצווה.
מציעה לך לקרא לפני שאת סתם כותבתמשיח עכשיו!

אני ממש לא כותבת סתם, תסתכלי ב"אמונת עתך" לפני כמה גליונות , הם כתבו על כך במדור של מכון פועה.

אין לי כוח להתחיל לחפש אבל ממה שזכור לי אין חיוב לבני זוג לעבור טיפולי פוריות .

אולי זה לא חובה ואולי מכון פועה אומר זאת.פרפר לבן
אבל אין דבר מחליש יותר מלהגיד- לא הולך לכם טבעי אתם לא חייבים ולא צריכים לנסות דברים אחרים.

ודווקא כן קראתי ודווקא בגלל שאני כן בעומק הנושא אני יודעת (אמנם לא על עצמי אבל למישהי שמאוד קרובה אלי ומאוד פתוחה איתי)
למה מחליש?משיח עכשיו!

מה שמחליש אדם אחד , יכול לחזק אדם שני.

לדעתי זה שלא הולך לזוג טבעי, אז העניין שהם למעשה לא חייבים לא יהיה מה שמחליש אותם. דווקא אם הם היו חייבים, לדעתי זה היה עלול להלחיץ אותם.

בכל מקרה, זה לא אני אומרת, זה מכון פועה.

ולהבדיל, תחשבי על כך שהמצווה היא להביא בן ובת, מה יעשו זוג שלא מנע מעולם והביא לעולם 10 בנים. אז נראה לך שהזוג יחוייב לעבור טיפולים מיוחדים כדי שתהיה להם גם בת ? (וכן , אני יודעת שההשוואה לא הכי זהה, אבל זה הכיוון למה שהתכוונתי)

הרבי עודד מאוד ריבוי ילודה, אך לא התנגד למניעה באופן גורףחסידת חב"ד

הרבי היה בעד שכל אישה תשתדל ללדת ככל היותר.

הרבי הקים את ארגון "שפרה ופועה" שתומך ביולדות, היולדות בקהילות חב"ד מקבלות אחרי הלידה סיוע בטיפול בילדים, עזרה בניקיון, אוכל מוכן לשבת ועוד. בקהילות חב"ד רבות מתקיים כל שנה ערב התרמה לטובת האירגון, במוצאי שבת פרשת שמות. (הפרשה של שפרה ופועה)

הרבי נתן הוראות מפורשות לרבני חב"ד, על היתרי מניעה לפי הצורך.

פרטי ההוראות האלה לא מתפרסמים לכלל הציבור, כי בחב"ד כל אישה שחושבת למנוע, צריכה לפנות אל הרב.

בחב"ד יש נשים רבות שמונעות בהיתר של רב!

זה ממש לא נכון.משיח עכשיו!

אני לא מתכוונת לפתח על  זה דיון אבל זה ממש לא נכון. זה שיש נשים מסוימות של"ע כן צריכות מניעה זה משהו אחד ולהגיד ש"הרבי לא התנגד למניעה באופן גורף" זה משהו אחר וממש לא נכון. וכל פעם אחרי וויכוח על זה כותבות לי באישי כמה חב"דניקיות שהן לא מבינו מאיפה ממציאים שהרבי לא התנגד.

ויש לי הרבה מה להגיד בנושא הזה אבל אני מעדיפה לשתוק.

אם הדיון הספיציפי היה עובר לפורום חב"ד הייתי מוכנה להמשיך להתדיין.

במילים אחרות את אומרתסדר נשים

שנשים צריכות להגיע להתמוטטות עצבים והילדים שלהן צריכים לסבול

ולהרגיש לא רצויים..

אם בשבילך ילד= התמוטטות עצבים אז תפני לרבמשיח עכשיו!

אני ב"ה, ולדעתי גם רוב הנשים, לא יקרה כלום אם יוולד להם עוד ילד.  בפרט, שאנחנו מאמינות שאם ה' מביא תינוק הוא מביא גם כוחות.

נאיבי למדי.ירושלמית טרייה
אני עם ילדה ראשונה, בגיל מבוגר, וברור לי שאני צריכה כמה חודשים מניעה לפחות.
צריכה להשתקם. מרגישה חלשה ועם בעיות ברצפת האגן, ואין מה לדבר שאני לא בתפקוד, כל היום סביב הפיצית. אז לא, אני לא מסוגלת עכשיו לעוד תינוק.
זאת לא התמוטטות עצבים, זאת סתם התמוטטות.
טוב, אני בת 23 עם שלושה תינוקות, הגדול בן 4משיח עכשיו!

בלי בעיות בריאותיות ו/או נפשיות (זאת אומרת, לא מעבר למקובל )וממש לא מרגישה צורך למנוע .

ובאמת, אישה שמרגישה צורך, בלי אף התלבטות, שתפנה לרב.

אישה שיש לה התלבטויות ויודעת שהשיקול הגדול זה ה"מה יגידו", שתעבוד על מידת הביטחון בה'.

כי אצלך מול העיניים עומד שהרבי אמר לא למנוע הבאת ילדיםאין כמו אמא

וזה מקדש אצלך את כל האמצעים ואת לא רואה קושי בגידול הילדים לעומת דבריו של הרבי

זה לאו דוקא קשור..מעין אהבה
יש הרבה נשים שלא רוצות למנוע, גם בלי הוראה מהרבי..

אני אישית מיומיים אחרי הלידה חלמתי על עוד פעם...וב''ה עכשיו בהריון ושמחה מאוד בהפרש הקטן ולא חושבת לרגע למנוע אחרי הלידה.
והאמת מעולם לא חשבתי על זה..מצפה כ''כ למשפחה גדולה.
ויש לי אמון שה' יתן מתי שנכון.

א ב ל !!!
זה המעשה שלי. אין לי שום עניין להכנס לשיקולים של אחרים.מה אני יודעת???
לא עברתי את החיים שהן עברו.
לא גדלתי במשפחה שהן גדלו.
לא התחתנתי עם הבעל שלהם.
לא נקלטנו באותו זמן ובאותו גיל להריון.
לא עברנו אותה חוויה של הריון.
הלידה שלנו לא היתה זהה.
החוויית גידול שלי לא כצו של מישהי אחרת.

אצל כל אחד הנתונים משתכללים בצורה שונה. וברור שיש לזה קשר לבחירות בחיים.

לדוגמא- משהי שגדלה בבית עם אמא שלא מתפקדת כמו שצריך עם הילדים ועצבמית ולחוצה..והיא התחתנה בגיל 18 ומשבוע אחרי החתונה היא מבלה בערך עשר פעמים ביום מעל האסלה בהקאות...ובעלה לא מצליח לאכול את זה והם קצת לא מסתדרים..והיתה לה לידה של שלושה ימים של צירים ובסוף היה ואקום ומלא תפרים ותינוק שלא ישן בלילה ורוצה רק בידיים....ואין לה עזרה.....

שאני אציע לה לא למנוע?!? שאני אבקר אותה!?!? מי אני??

חשוב לי מאוד להדגיש- שאני כן מתנגדת ליצירת מוסכמה חברתית שברור שמונעים...ושזה מלכתחילה...
זה נכון במקרה שנכון..ולא נכון כשלא נכון
יפה ונכון כתבת!!!אני חושבת שברור שצריך לשאולאמא!
רב..זה לא משהו שאפשר לפסוק לבד.
זה נכון אצלךשביב
ואצל אשה אחרת נכון דבר אחר
ילד לא שווה התמוטטותסדר נשים

אבל ילד אחרי ילד אחרי ילד ככה כל שנה כן

ואני לא מניקה אז בלי מניעה זה סיכוי גדול להריון

מעניין אם לא היית מניקה והיה לך ילד כל 10 חודשים אם עדיין היית חושבת ככה

גם לי יש 3 ילדים והגדול בן 4 אבל אם לא הייתי מונעת היו יכולים להיות לי כבר 5

לך יש פחות סיכוי כי את מניקה.. 

ואגב,משיח עכשיו!

אני גם חושבת שיש נשים שצריכות הפסקה אבל באופן כללי לא כל אישה . אני חושבת (וגם רואה משרשרוים של בנות) שהרבה פעמים מונעים לא בגלל צורך אמיתי, אלא בגלל ה"מה יגידו"

לא מצליחה לערוך מחדש, אז אסביר את עצמיחסידת חב"ד

לא התכוונתי שבאופן גורף הרבי לא התנגד למניעה.

התכוונתי שההתנגדות למניעה לא הייתה באופן גורף.

וודאי שהרבי התנגד לתכנון משפחה, ולמניעה ללא היתר מרב!

אך כפי שכתבתי היו הוראות להיתרי מניעה - לרבנים בלבד!

משיח עכשיו!

באתר זה רוב הגולשות אינן חרדיות, והרבה סיבות נראות להן כמוצדקות למניעה, כי זו הדרך שלהן.

אנחנו לא אמורות להכתיב להן את הדרך שלנו. אנחנו יכולות להביע עמדה, ולכבד את הדעות שלהן.

אני חושבת שחב"דניקית שמונעת ללא היתר אישי מרב, צריכה לדעת, שעל פי דעת הרבי, חובה לפנות לרב.

אני הזאת שעשו לה עריכה.)ולא רק חבדניקים...רוב רובם של הדתייםאנונימי (5)
באמת שלא באתי לזלזל בתלמידי חכמים פשוט לי זה נראה שהיום מוציאים לי היתר על כללללללל הלכה...אני אישית לא אוהבת כי תכלססס רוב הפוסקים הגדולים והמוכרים לא מתירים כל פיפס....ובאמת שמצאתי מאמרים הזוהיים!!!!!והתירים שבעייני זה מזעזע..ולא רק אוותי...
אפשר פשוט לצאת מהראש של התרים והקלות אלא להביןפרפר לבן
שהרב פסק הלכה.

שאולי לרב אחר נראית מקילה אבל זאת הלכה.

וזה לא שזה היתר.

יש הלכות אחרות שעוזרות להסתמך על הפסק החכה שהרב נתן ולכן מה שהוא עשה זה חידד הלכה אחרת.

לדג'
מתירים כתמים: זה לא שעכשיו כל דימום וכתם הוא מותר אלא שיש כתמים אינם מטמאים ויש מצווה להרבות בטהרה וחכן הרב פסק להתעלם מהתכמים. לא התיר והקל בהלכת שמירת טהרה אלא החמיר במצווה להרבות בטהרה.
מניסיון אישי...HHR

אנחנו כן דיברנו על זה בתקופת האירוסין. לדעתי זה רלוונטי לדבר על זה. 

חוצמיזה... חומצה פולית לא מזיקה... 

בהצלחה והרבה מזל טוב!

אפשר למנוע גם לזמן קצר,אשתו שלו

גם חודש - חודשיים בתור התחלה, ככה שאין פה פגיעה בסיכויים או בפוריות, ויתן לכם זמן לבירור עצמי. 

תחשבי שאם את לא מונעת, יש סיכוי שתכנסי תוך שבוע להריון. אם שניכם מעוניינים בזה, אז סבבה. 
אם זה מרתיע, תחשבו שוב. 
(שלא תהיו בהלם אם תגלו שיש לכם תינוק אחרי 9 חודשים )

לא לשכוח שיש זמן הסתגלות ודימומים לפעמיםגםזולטובה

וזה גם לא נעים לכלה טריה

קודם כל תעדכני אותנו מה אמר בסוף בענייןגםזולטובה

דבר שני, אין לו זכות לקבוע לך למנוע, זה החלטה של שניכם

השנה היחידה ב7 שנים שאני נשואה שבה מנעתי הריון , הייתה הכי הכי קשה מבחינה הורמונלית, שנה שלמה שלא הרגשתי אישה (אני לא ממליצה להתחיל ככה נישואים) , ושלא לדבר שלאחרות זה עושה דימומים ובלאגנים רציניים מבחינת טבילה.

יש מחקרים שמראים שיש קשר לגלולות לבעיות אח"כ,וכמובן שזה לא משפיעה על כל אחת ולא עושה בעיות אח"כ- לי היה בעיות אח"כ

ויש גם מניעה כמו התקן שאולי לא עושה בעיות אבל יכול לייצור בעיות אחרות

כמובן שגם להיכנס להריון בליל החתונה זה לא פשוט להתחיל את החיים הנשואיים בראש מקיא באסלה כל היום, אבל אני רואה את זה כברכה, כל זוג ייעשה את השיקולים שלו, אבל הכי חשוב שארוסך יבין שאם הוא רוצה שתמנעי ואת לא - הוא כופה עלייך שינויים הורמונלים שלא במחירתך, כי היהדות מרשה רק לנשים למנוע...

לא דמיינתי - פוסט פריקהשושנושי

טוב, אתן לא ממש מעודכנות אבל ב"ה אנחנו אחרי פגישה אצל רופאה התפתחותית.

הילד ממש שיתף פעולה, הלוואי היינו זוכים למתיקות הזאת כל יום.

ועדיין - אני לא מדמיינת. יש לילד קושי. ועוד איזה קושי? יש מספר דפוסי התנהגות, היא לא מאשרת ולא שוללת ASD, ממליצה על אבחון מסודר.

הילד שלי מתוק וחכם, ילד שובה לב.

ילד יפה ברמות שמעלה חיוך לאנשים ברחוב.

היו נקודות שהעלו חשד -זה משהו שתמיד ישב עליי, חלק התייחסו לזה בזלזול וחלק מצאו לזה שמות אחרים

פתאום אחרי התור הזה, אני מבינה שאני לא מדמיינת.

באיזשהו מקום קיוויתי לצאת מהמפגש הזה בתחושה שאני סתם מחפשת בעיות והכל ממש בסדר.

קיוויתי לקבל הפניה לפסיכיאטר עבורי כי אני סתם חרדתית.

וזה הקטע - שאני לא. 

רגע נברח מהמציאות, בינינו - הילד לא יקבל אבחנה. למרות שהוא היה ממש בסדר בפגישה היום, שיתף פעולה בצורה מדהימה - לא ברור לי על סמך הרופאה החליטה לשלוח לאבחון.

מצד אחד, רוצה אבחנה מסודרת, לא משנה איזה - משהו שיגיד לי מה עובר על הילד שלי.

מצד שני - למה אני צריכה את זה זה גם ככה לא ישנה לי אותו.

בציבור שאני חיה בו (לא מתוך רצון לטנף, סתם מתוך מקום של שיתוף), אביא דוגמה

יש לי גיס בשידוכים ובגלל שיש לו אחות עם בעיה רפואית הנושא הזה תוקע אותו כל הזמן.

בגלל שהיה לו אח וגיסה (אנחנו) בלי ילדים למשך מספר שנים, יש שדכנים שביקשו מכתב מרופא שהבעיה ל"ע לא אצל הבעל ואם כן אישור שזה לא תורשתי/גנטי - איך שתקראו לזה, השדכן בעצמו נשבעת לכן לא מבין בזה. 

לרקע המשפחתי יש משמעות פסיכית אצלנו. שמים על זה כלכך הרבה משקל שיש לי חשק לצאת בשאלה ולא להיות שייכת לזה.

למה הראש שלי רץ לשידוכים? רץ למה יהיה בעוד שנה שנתיים? לאישה שתהיה לו?

מי אמר שצריך בכלל להתחתן? אבל מה - ברור שאני רוצה שיתחתן. 

למה אני תקועה על הזוגיות?

אולי כי המחשבה של איך נעבור את הצהריים, יותר מלחיצה?

לא יודעת.

לא סגורה על עצמי.

איך באלי עכשיו לשמוע את חמותי אומרת שהילד בכלל לא צריך טיפולים בהתפתחות הילד, שאני סתם מחפשת בעיות.

אני רוצה לשמוע את המשפט הזה עכשיו 100 פעם בלי הפסקה (הרצון לחזרתיות - אולי גם אני בכלל על הרצף?)

בגלל שאמא שלי ילדה אותי בגיל מבוגר יחסית, תמיד צחקו עליי שאולי אני דאונית ובכלל לא יודעת מזה, עכשיו גם החשד הזה. אין כיף כזה.

בואי אלינואנונימית בהו"ל

אני בבית שמש

מגוון מאוד

משתייכת לקהילה החרדית אמריקאית

אני גרה בבניין עם חילונים לגמרי לחסידים שזורקים על האלו שנוסעים 😂

אחת הסיבות שאנחנו לא עוזבים זה שיש לנו פה מגוון בתי ספר גני שתיארת ( אנחנו לא חסידים אבל )

אטופיק דרמטיטיס - מה אתן יכולות לספר לי על זה?מתואמת

אחרי כשבוע של פריחה דמוית עקיצות לקטנה, שהלכה והתפשטה, וחלק מהעקיצות הפכו למעין כתמים ורודים ואחד מהם גם לנגע שפשוף/גירוי כזה -

הגעתי איתה הבוקר (שוב) לרופאה.

(לפני שבוע היינו איתה ועם עוד שני ילדים אצל הרופא, כי גם להם הייתה פריחה כזו, והוא הסתכל בעיקר עליהם ואמר שזו פריחה ויראלית, ואפשר לחזור ללימודים כשלא יצוצו נגעים חדשים. להם זה כבר עבר אבל לה לא.)

הרופאה אמרה שזה נראה לה כמו אטופיק דרמטיטיס, ואמרה שנלך לרופא עור כדי לוודא, ושנמרח לה משחה מתאימה.

באותו רגע בעיקר שמחתי שזה לא מדבק ושהיא יכולה סוף סוף לחזור למשפחתון, אבל עכשיו אני מנסה להבין במה מדובר...

לא נראה בכלל שזה מציק לה. היא עליזה וחיונית (אפילו יותר מדי🙈), ולא שמה לב בכלל לנגעים האלה שיש לה.

אני לא בעד שימוש בתרופות כל עוד זה לא נצרך מבחינת סכנת חיים או הפרעה בתפקוד ובנוחות, ולכן נוטה לא להשתמש במשחה הזו.

אבל אולי אני טועה?

מה יכול לקרות אם לא מטפלים באטופיק?

עדיף בעצם לחכות לרופא העור, ולפי זה להחליט מה לעשות?

לבן שלי היה חד פעמיהשם שלי

היתה לו פריחה ברגליים, הרופאה נתנה לו משחה וזה עבר.

אחרי שבועיים זה חזר בצורה יותר חמורה.

הרופאה נתנה לו משחה אחרת, ובמקביל עברנו לאמבטיה עם שמן במקום סבון ומרחנו לו קרם לחות.

בהדרגה הורדנו את הקרם, ואחר כך גם את השמן. ומאז זה לא חזר.

יש כאן מורות למתמ' / יועצות בתיכון?רוני 1234

אשמח להתייעץ:

לבת שלי יש כתב לא קריא. עשינו אבחון והיא יכולה להקליד במחשב בכל המקצועות מלבד מתמ'.

במבחנים פנימיים יש לה שכתוב/הקראה לאדם נייטרלי אבל אמרו לנו שאי אפשר במתכונות ובגרויות.

האם נגזר עליה להכשל בבגרות? אשמח לכל רעיון ועצה 🙏

לא מהמקצועות שציינתאמאשוני

אבל למה לא נותנים לה הקלדה במתמטיקה?

יש דרכים לכתוב משוואות עם המקלדת, צריך ללמוד את זה, אבל אפשרי טכנית.

לדעתי אין כזו אפשרות בהתאמותמתיכון ועד מעון
באסהאמאשוני
מה ההבדל בין זה לבין מקצועות שפה?
הנחיות של חוזר מנכלמתיכון ועד מעון

לא יודעת מה הסיבה, אבל אין התאמה בכתיבה במקצועות דלי מלל

סיבה טכניתרוני 1234
במקצועות רבי מלל מאד קל להקליד אבל משוואות או גאומטריה הרבה יותר קשה (הצ'ט אמר לי שיש טאבלטים עם עט שיכולים לפתור את הבעיה אז בטח עוד 20 שנה זה יגיע למשרד החינוך)
למהתקומה

במבחנים חיצוניים אין לה?

הייתי מנסה לברר את זה יותר עם בית הספר.

אני יודעת שיש מקרים שבהם נותנים בוודאי.

השאלה בית הספר אומר את זה כי היא לא זכאית, או כי הוא מתקשה להביא מישהו שיעשה את זה.

איזה אבחון עשית?מתיכון ועד מעון

פסיכודידקטי?

דידקטירוני 1234
זה לא מסמך קביל לצורך קבלת התאמות בבגרויותמתיכון ועד מעון

צריך אבחון פסיכודידקטי

את טועהרוני 1234

כנראה תלוי איזה התאמות או שהיה שינוי בנהלים.

בדקתי שובמתיכון ועד מעון

אכן לצורך הקלדה מספיק אבחון דידקטי.

האם בי"ס הגיש אותה לוועדת התאמות? מה הייתה התשובה של הוועדה?

עוד לא הגיש, האבחון בוצע לאחרונהרוני 1234
המאבחנת אמרה שאין הקלדה במתמ' ואמרו לנו את זה מראש גם בבי"ס.
אם לא הגישומתיכון ועד מעון

אז באמת שאין אפשרות לקבל התאמות, רק וועדת ההתאמות יכולה לאשר את ההתאמות ולא בית הספר

מקווה שהוועדה תאשר

אולי לא הסברתי מספיק ברוררוני 1234
הקלדה או שכתוב במתמ' בכלל לא על הפרק. לכאורה אין התאמה כזאת או לפחות לא עבורה.
אין התאמה כזו בכללמתיכון ועד מעון

אין התאמה של הקלדת תשובות הבחינה במקצועות דלי מלל.

זה ציטוט מחוזר מנכל, זה לא ספציפי עבורה.

הדבר היחיד שמצאתי שכולל התאמות במתמטיקה זה התאמות ברמה 3 שאכן כוללת התאמות במתמטיקה, ודורשות אבחון פסיכודידקטי.

השאלה אם שווה לך לעשות הרחבה של החלק הפסיכולוגי לצורך זה

ובעצם, זה לא יקנה לה התאמות בכתיבה אלא התאמות אחרות ממה שזכור לי...

היה מקרה דומה בתכנית "יהיה בסדר"אין יאוש315

לדעתי המקרה הזה היה שבוע שעבר, והם הצליחו לאפשר לאותה בחורה לגשת למבחן בהקלדה (לא מתמטיקה, כי היא פספסה כבר)

תבררי איתם, אולי יוכלו לעזור

יהיה בסדר בגלצ

הפותחת מדברת רק על מתמטיקהאורי8
בשאר המקצועות יש לה אבחון ואם ועדת ההתאמות תאשר תהיה לה הקלדה. פשוט אין התאמה של הקלדת תשובות במתמטיקה כי לכאורה יש במקצוע הזה פחות כתיבה. ולא כתיבה של אותיות. גם בכתיבת מספרים הכתב שלה לא קריא? בוחן שקורא את הבגרות לא יבין את הספרות שהיא כתבה? אני יועצת בתיכון. וגם הכתב שלי לא קריא. אבל עשיתי בגרויות כשעוד לא היו התאמות בעולם.  ותמיד אמרו לי שלא יקראו לי את הבגרויות. ( כנראה קראו... כי ב"ה היו לי ציונים טובים). פשוט סיגלתי לעצמי שיטה של לכתב לאט ואז הצלחתי לכתב ברור יותר. אולי במתמטיקה שתשקיע בלכתב ברור , זה פחות כתיבה ולרוב גם כשהכתב לא קריא , אם עובדים לאט אפשר להוציא כתב סביר . אולי אפשר לבקש הארכת זמן מוגדלת במתמטיקה בגלל הצורך להשקיע בכתיבה שתהיה ברורה? אני מניחה שהארכת זמן רגילה יש ל( מאוד,קל לקבל גם בלי אבחון(. אפשר לנסות לקבל הארכת זמן מוגדלת . יש בכל תיכון רכזת התאמות. תפני ליויצת או אליה ותבקשי שתשלח בקשה. 
נסית להקליד תשובות במתמטיקה?נופנופ

זה לוקח מלא זמן

בגלל זה אין את ההקלה הזאת

להגיד לתלמידה שתשקיע בלכתוב לאט ומסודר עלול להפעיל עליה לחץ במבחן

וגם ככה הבגרות במתמטיקה מאוד ארוכה ולחוצה

לדעתי עדיף לכוון לשעתוק

אם יש אופציה כזו ברור,שעדיףאורי8
כל מה שדובר פה זה שאין במתמטיקה אופציה כזו. מציעה לשאול שוב את הרכזת התאמות ולדייק איתה אם יש אופציה כלשהי. מה שהצעתי זה למקרה שאין. תלמידות שאני מכירה עם הקושי הזה הסתדרו במתמטיקה . כי בכתיבת ספרות זה לא כמו אותיות. ברור שאם קיימת אופציה לשעתוק היא עדיפה. 
תודה, בנתיים לא הצליחו לקרוארוני 1234
היא כבר נכשלה בכמה מבחנים בגלל זה
יש פתרוןנופנופ

דבר ראשון? באיזה כיתה היא? 

אם היא עדיין בכיתה י' (כך נשמע ממך) אין עדיין מה להחלץ כי רק שנה הבאה יהיו הבגרויות 

לצערך, אין הקלדה במקצועות דלי מלל (מתמטיקה, פיזיקה, מדמ"ח וכו')

ולכן אין על מה לנסות להתבאס, זה מה שיש, ועם זה מנצחים

ההתאמה שמחליפה את ההקלדה היא שעתוק (ובהחלט עדיף מאשר לנסות להקליד במתמטיקה, תנסי ותראי שזה סיוט)

ההקלה של שעתוק היא שהבת שלך כותבת את המבחן כמו כולם כולל תוספת זמן אם צריך

ולאחר סיום המבחן היא יושבת עם מורה אחרת מבית הספר (שהיא לא המורה הישירה שלה) 

והן ביחד מעתיקות את הכתוב במחברת למחברת חדשה

שתי המחברות נשלחו לסריקה ובדיקה, הבוחן מוודא שכתוב בהן אותו דבר, אבל הוא תכלס בודק את הכתב המסודר

אז איך מוציאים התאמת שעתוק?

פונים לרכזת התאמות בבית הספר, מבקשים ממנה שתבנה "תיק" מבחנים לבת שלך, 

ואת התיק הזה שולחים למשרד החינוך ובדרך כלל אם יש באמת כתב גרוע 

מקבלים את ההתאמה הזאת

במתכונת ובמבחנים בדרך כלל לא עושים את השעתוק כי המורה מצליחה לקרוא את כתב היד, ואם משהו לא ברור היא יכולה לפנות תמיד לתלמידה

למיטב ידעתי אין צורך בשום אבחון לשעתוק

אלא המורה/מחנכת מדווחים שיש לה כתב לא קריא ומתחילים תהליך של בניית התיק

אז משום מה אמרו לי הפוךרוני 1234
הרכזת התאמות אמרה שיהיה לה שעתוק (קראתי לזה שכתוב/הקראה למעלה) רק במבחנים פנימיים ולא בבגרות. אדבר איתה שוב (הילדה סיימה עכשיו ט אז יש עוד זמן).

תודה רבה!

אין התאמה של הקלדה במתמטיקה124816

יש התאמה של שעתוק אבל מאוד קשה לקבל אותה.

אם לא מצליחים לקבל משהו לכתיבה אז הארכת זמן תעזור לאפשר לה לכתוב יותר לאט ואולי קצת יותר קריא, וגם מבחן מותאם יאפשר לה לבחור שאלות שדורשות פחות כתיבה.

מלמדת הרבה שנים מתמטיקה בתיכון וזוכרת אולי מקרה אחד שאישרו שיעתוק.

אז איך בכל זאת אפשר לקבל שעתוק?רוני 1234
כבר יש לה הארכת זמן וזה לא עוזר…
שרכזת ההתאמות תבדוק מול המדריכה שלהאורי8
זו תהיה התשובה הכי מדויקת. בגלל שנדיר שמקבלים. והנחיות יכולות להשתנות משנה לשנה. כדאי לבקש מרכזת ההתאמות לבדק שוב מול משרד החינוך( בדרך כלל יש מדריכה של המשרד שהיא יכולה להתיעץ איתה). ולהגיש גם אם יש סיכוי קטן. כבר היו לנו הפתעות שהגשנו בקשות שהיו נראות לנו חסרות סיכוי  וקיבלנו אישור. 
אז אולי שווה לחכות לשנה הבאה או עוד שנתיים?רוני 1234
היא אק מסיימת ט עכשיו
בכיתה י זה הזמן לברר את הכלאורי8

בעוד שנה ושנתים עלול להיות מאוחר מידי. רכזת ההתאמות אמורה לדעת את כל הנהלים והניואנסים. לועדת התאמות בשביל הקלדה מגישים במהלך כיתה י ואז מקבלים אישור לבגרויות שאמורות להתקיים ב יא- יב. אם מגישים בכיתה יא זה מאוחר מידי לבגרויות של יא. 

לא לחכות. הזמן של סוף ט תחילת י הוא הזמן לקבלהשקט הזה

התאמות.

אחכ זה כבר יותר מסובך

גם אני זוכרתמתיכון ועד מעון

ששעתוק זה משהו שמקבלים בקושי ...

מענין איך מקבלים אישור כזה? לבן שלי יש כתב נוראיכולנה

אבל תמיד חשבתי שאם ירצה ויכתוב לאט יותר כן יבינו מה כותב.

כל מבחן שלו כתוב שצריך לשפר את הכתב.

מתי החלטתם שזה דורש אבחון? 

כדאי לקראת הבגרויותאורי8
לפני כיתה י. וכדאי קודם לדבר עם היועץ בבית הספר שלו כי בחלק מבתי הספר אבחון פרטי לא תופס בכלל. במקום שאני עובדת בו אנחנו בתכנית מלקות ללמידה. וזה עובד אחרת. 
גם אחי עשה אבחון כזה בזמנו ונתנו לו הקלותהמקורית

כתב יד לא קריא זו סיבה להקלות

לא יודעת איך הלך האבחון ומול מי האמת.. אבל כדאי לבקש

כשהמורים לא הצליחו לבדוק את המבחןרוני 1234אחרונה
הפנו אותנו לאבחון
בעקבות השירשור סופר פהחמדמדה

שאלה אולי קצת לא יפה, אבל באמת שאני שנייה צריכה הסבר

אני לא באה מבית עשיר מאוד (ב"ה לא היה חסר לנו כלום ++ אבל נגיד מותגים לא, בקטע של עקרונות. וכנל טיסות או מלונות או אוכל בחוץ, לא חושבת שזה היה קטע כלכלי כמו חינוכי)

ועדיין ארוחה בשרית, חלבון בריא, פירות ירקות, כן גם הפירות היותר יקרים (אננס או תותים, לא מיד מיד כשמגיע וזה שלושים שח לקילו אבל בהמשך) זה דברים שתמיד היו

ואני כרגע גם אחרי השתחתנתי

מרגיש לי שלהוריד בשרי, או לא לקנות פירות

מה זה הבריאות של הילדים

נכון שיש חלבון גם בקטניות, אבל זה חלבון מהצומח הוא חא כמו זה מהחי

תנרמלו אותי שנייה כי באתי לבעלי אחרי השירשור הזה במחשבה של 'מה אנחנו כאלה מופקרים??'😅

ולא שאנחנו עשירים גדולים גם כיום (חסדי ה' אלף פעם אני מרוויחה טוב אבל משלמים משכנתא ותיכך נתחיל לשלם גם שכירות בנוסף כי הדירה לא גמורה) ועדיין להגיד לעצמי לבשל פרווה ולא בשרי באמצע שבוע מהעיקרון, מה עם הכוח של הילדים? הבריאות?

אני מגזימה?

חח לא יודעת או שענו שם רק אלו שבאמת ממש בודקים וחוסכים או שאנחנו ממש מעל הרף בלי להיות מודעים🙈

ההגדרה לא קריטיתoo

הרעיון הוא שעדיף לשים את האנרגיות בהגדלת הכנסה ולא בחיסכון של 1000 שח בסופר

בעיניי לפחות 

ניתוח לילדים בהרדמה כלליתרוני 1234

עד איזה שלב ההורים נמצאים עם הילד?

אנחנו איתו בזמן ההרדמה?

אצלנו בעלי נכנס עד שנרדם עם מסיכה ואז יצאכולנה
אני נכנסתי ששמה לה מסיכהמתיכון ועד מעון

כמה פעמים בהרדמות, זה כמה שניות, ואז יצאתי

אצלנו היו 2 ניתוחיםטארקו

בשניהם היינו איתו עד שהוא נרדם

בחלק של ההרדמה רק אחד ההורים יכול להיכנס

בניתוח השני הייתי בהריון אז אמרו שעדיף שבעלי ייכנס כי יש שם כל מיני מכשירים וחומרים ולא יודעת מה..

נכנסתי עד שהילדון ישן עמוק ת'אמת- לא חוויה הכיאמהלה

כיפית לראות שמרדימים את הילד שלה.....

לקח לי כמה דקות טובות להתאפס

מצד שני לא הסכמתי לוותר לבעלי שהוא יכנס

הייתי חייבת להיות שם ברגע הזה.....

אני הייתי עם הבן שלי עד שהוא נרדם לגמרי.חזקה בעורף

לצערי קראו לי כשהוא כבר היה ער, בוכה ומבולבל😔

למרות שחיכיתי בלחץ בחדר המתנה.

תדגיש להם מראש שייקראו לך מהר.

בהצלחה!!!

כן ההרדמה זה עניין של שניותאמאשוני

מסכה (כמו של אינהלציה) זה רק לקטנים,

לגדולים ההרדמה בעירוי.

עד איזה גיל זה קטנים?טארקו
כי אצלנו בשני הניתוחים(גיל 3 וגיל 5.5) היה מסכה+עירוי.
לא יודעת במדוייקאמאשוני

אבל אצל הבת שלי בניתוחים של גיל 11, ו12 היה בהרדמה בעירוי.

(לקטנים שמים עירוי למטרות אחרות אבל החומר הרדמה עצמו לדעתי זה רק דרך המסיכה)

אצלי הסבירו לי שההרדמה המיידית היא במסכהטארקו

אבל יש חומר שמוזרם לאורך הניתוח בעירוי

כן הגיוני באמתאמאשוני
צריך לוודא לאורך כל הניתוח שהילד עדיין מורדם והוא כבר לא מתנגד לעירוי אז הגיוני שזה ככה.
אצלנו היתה הרדמהעוד מעט פסח

בשאיפה גם בגיל 14.

אבל אם אני זוכרת נכון, אמרו שזה רק להתחלה, ואחר כך מכניסים ישר לווריד.

האמת שאני לא זוכרת כל כך.

שאלה טובה...מתואמת

הבת שלי עברה ניתוח בגיל 6 והייתה עם מסכה. בגיל 15 כמובן היה לה עירוי.

עכשיו בת אחרת שלי, בת 7.5, גם אמורה לעבור ניתוח... מניחה שכן תהיה מסכה, היא די קטנה בסופו של דבר, ומחט של עירוי זה מפחיד...

הבן שלי נותח עכשיו, בן 10+ שמו מסכה לטשטושאמהלה

והרדמה בעירוי...

הסבירו לו בכל שלב מה עושים. נהניתי מזה מאד.

הבן שלך עם מבנה גוף צנום יחסית?אמאשוני

כי הבת שלי בגיל 11 כבר הייתה מפותחת יחסית,

סביר להניח שזה הטווח פחות או יותר.

בכל אופן בגלל שכולם לפני כתבו על המסיכה, והפותחת לא ציינה את גיל הילד, אז כתבתי שלא תופתע.

לא. נורמלי לגילו. בעקרון מראש הרופא אמר לו שיתנואמהלה

לו את הבחירה אם להרדים בעירוי או במסיכה

זה קצת אכזב אותו שאכן לא שאלו אותו ותוך כדי ששמו לו את המסיכה כבר תקעו לו את העירוי ביד.

הוא אמר לי: אבל הבטיחו שישאלו אותי.... צודק 🤷‍♀️

למזלי בגלל שזו היתה מרדימה מיומנת הכנסת העירוי לקחה לה חלקיק שניה.....

אוי מסכנצוקאמאשוני

חוויה לא נעימה, גם ככה הכל מלחיץ. 😏

אם הרופא נתן לו אפשרות לבחור, כנראה שהוא על הגבול, אז מצאנו את שלב המעבר פחות או יותר (שמבוסס על מבנה גוף, ובכל זאת הגיל מהווה אינדיקציה מסויימת)

@טארקו לשאלתך.

מאוד תלוי איזה ניתוח ואיפה מבוצעמולהבולה

הרבה פעמים מסכימים שיכנסו עד שמתחילים להרדים כדי שהילד יראה

את ההורים עד שנרדם ולהוריד לחץ (גם להורים)

נמצאים עם הילד כששמים לו את המסכהמתואמת

ויוצאים כשהוא לכאורה נרדם.

האמת שלא תמיד זה נראה שהוא נרדם - הוא עדיין יכול להיות בעיניים פקוחות - אבל לטענת הצוות הוא כבר רדום... (ככה היה לי כשהייתי עם הבת שלי בניתוח. בשאר הפעמים בעלי היה, ולא זוכרת אם הוא תיאר אותו דבר)

גם אצלנו הייתי איתה עד שנרדמה עם החומר מהמסכהאולי בקרוב
מה שלי אמרו שקודם מרדימים ככה ואז מכניסים את האירוע ונותנים גם דרכו וככה אין את הכאב של הדקירה. שלי הייתה בת שנתיים והיא ישבה עלי עד שנרדמה ואני הנחתי אותה על המיטה. די זירזו אותי לצאת כי הם לא רצו שאני אשאף את החומרים נרדמה או משהו כזה. כשהיא התעוררה אבא שלה היה איתה אבל אם אני זוכרת נכון היא לא התעוררה לפני שהוא נכנס.. היא נבהלה קצת מהמסכה ולא כ"כ שיתפה פעולה אבל נתנו לי לתת לה מוצץ וזה קצת עזר. בהצלחה ורפואה שלימה!
כן עד שהוא רדוםאורוש3
אצלי מניסיוןקפצתי לבקר

של ארבעה ניתוחים.

נותנים להיכנס עד שהילד ישן, ברגע שישן מוציאים את ההורים.

חוויה לא נעימה, במיוחד בילד מתנגד..

לקראת עוד ניתוח 😑

אני נשארתי עד אחרי שהילד נרדםשושנושיאחרונה
לא מלחיץ, היה ממש בסדר 
כל תחילת הריון הזוגיות שלנו נמדדת😔מעיין34

כל פעם מחדש, בתקופה הכי מאתגרת (בחילות,  הקאות, מושבתת למיטה), אם המשפחה שלו רוצה שנתארח אז זה מה שיהיה, והוא יכעס אם יקרה אחרת.

הם לא יודעים על ההריון כי זה ממש ממש בהתחלה,

אבל הןא רואה איך אני, איך אפשר להתארח כשאני סמרטוט רצפה במיטה.

אוף

פעם קודמת הם גילו על ההריון ממש בהתחלה רק בגלל זה, כי אי אפשר להסתיר

מבאס ממש

אז אולי פשוט לא להסתיר?רוני 1234
שלום בית מעל הכל…
אין לי אומץ להתארח ושיטפלו בי כמו סיעודיתמעיין34

אני מצפה מבעלי שיבין את הסיטואציה

זה לא נעים בכלל

להיות במיטה כל השבת וכל הזמן דואגים לי. זה לא המשפחה שלי, זה מּמש ממש מצב לא נעים 

האמת אני איתך. ♥️המקורית
תודה🫶מעיין34
וכשאת לא בתחילת הריון?תהילנה

איך זה עובד? חייבים ללכת תמיד למשפחה שלו כשהם מזמינים?

בעיני החלטה של התארחות צריכה להיות החלטה משותפת. ואם לצד אחד זה לא מתאים אז לא בכוח."על כן יעזוב איש את אביו ואת אמו", כפשוטו לשני הצדדים. אתם הכי חשובים!

בגדול הם הבינו שאנחנו אוהבים את הביתמעיין34

ולכן מלכתחילה מזמינים אחת לחודשיים בערך, או בחגים שזה תורות.

אז זה מצידםתהילנה

אבל מצידכם מותר להגיד שלא מתאים.

רק כדי לנרמל- אנחנו לא היינו בשבת אצל חמי וחמותי כבר למעלה משנה וחצי, והם מזמינים לאחרונה כמעט כל שבת. אז מה? אנחנו נחמדים ומנומסים וגם כנים במידה שמתאים לנו לשתף את הסיבות. אבל בעיקר בעיקר חושבים על עצמינו, ואני חושבת גם על הילדים שלי, ועל זה שהדבר האחרון שהייתי רוצה זה שהם יבואו אליי בלי שמתשחק להם ועל חשבון שלום הבית שלהם

ואו חלוםמעיין34
אני חושבת שלא נכון להסתירדיאט ספרייט

ובכל מקרה, כדאי לנהל את כל הנושא הזה בהידברות.

אם את לא יכולה להתארח,

ואת מתארחת ונאלצת לשדר עסקים כרגיל  זה לא תקין.

לא מהבחינה הזוגית ואולי גם לא מבחינה רפואית. הכי נכון שתחליטו יחד ויהיה לך מקום גם להגיד לא. 

הכי נוח לא להסתירמעיין34

אבל הברכה שורה על הנסתר

במיוחד שאני יודעת שהמשפחה לא ששה מזה כי ההריונות שלי קשים ומאתגרים את כל המשפחה

סליחה, אבל עם כל הכבוד למשפחהדיאט ספרייט

לא אמור להיות להם say בנושאים של כן או לא הריון.

ואם ההריונות שלך מעמיסים עליהם (או שהם טוענים שזה מעמיס עליהם) אתם צריכים לקבל עזרה בתשלום ממקור חיצוני.

אם אתם תלויים בעזרה שלהם, הם מרגישים בנוח להביע דעתם, אם אתם מסתדרים לבד אתם יכולים להגיד להם בפה מלא- וככה אני עושה לפעמים, למרות שיש לי אהבה גדולה להורים שלי ולחמים שלי- שזה לא עניינים/לא על חשבונם/משהו בסגנון.

אני מבטיחה לך שהקשרים שלנו יפים וטובים למרות שנאמרות מילים לא פשוטות, כיוון שהן נאמרות בכנות, בחיוך ובכבוד.

כדאי אולי למתוח להם גבולות.

שלכם כזוג כלפיהם. 

הכוונה שמאתגר את כל המשפחה שלימעיין34

הילדים, הבעל

מהם אני לא דורשת ולא מבקשת

והם לא אומרים לי אם להביא או לא, אבל מספיק לראות את הפרצוף או בכללי שהם לא מרוצים מהסיטואציה, זה מספיק בשביל לרצות למנוע לספר

את הפירמזיסית?רוני 1234
תרגישי טוב ❤️
ב"ה לא ברמה הזו, מקיאה פעם ביום בערךמעיין34
כל שאר היום בחילות קשות מאוד וחולשה עד כדי שאני מושבתת במיטה
מבינה אותך לגמרימחכה להריון

שהייתי בהריון בהתחלה היה לי מאוד קשה להתארח שאני על הפנים וגם רציתי למשוך עוד קצת ולא לספר עדיין..

אני חושבת שזה תלוי בהרגשה שלך ומה יעשה לך טוב הייתי נשארת שבת בבית ונניח ללכת עוד חודש חודשיים שכבר תרצו לספר

ושתרגישי יותר טוב 

זו היתה השאיפה, עד שהזמינומעיין34
מותר לסרב בנימוס, רק אומרתהמקורית

אני חושבת שבעניין הזה נדרש שיח שהוא מעבר לרגיל אצלכם.

בעלך כבר לא רק הילד של ההורים שלו, ואם הוא לא מצליח להבין אותך ואת צריכה ללכת בכל מחיר, זה קצת בעייתי בעיניי האמת ואומר יותר בעדינות - בסוף זה לרעתכם כי ריצוי יכול ליצור בסוף תסיסה קשה של כעס ורגשות קשים. גם את מולו וגם את מול עצמך.

הייתי חושבת שוב אם להשאיר את זה ככה או לפתוח את זה בטיפול. לא יכול להיות שמספיק שמזמינים וחייב להגיע בכל מחיר. יש לכם חיים וחוסר ההתחשבות בך פה הוא קצת בעייתי בעיניי.

מקווה שאת קוראת בטוב♥️ ומקווה שאני מבינה את הסיטואציה נכון. הכל בדרכי נועם כמובן ולא ממקום של פתיחת חזית אבל מותר לך להרגיש לא בנח לנסוע ולכל הפחות צריך להיות פה שיח ענייני שרואה את התחושות שלך ונותן לך מקום

מסכימהשיפור
צודקת, ומתסכל כאחדמעיין34
כי זה מגיע מכיבוד הורים,אין לו עמוד שדרה מולם
ריצוי זה לא כיבוד הוריםרקאני

זה דפוס התנהגות שדורש שינוי

אנחנו לא סיפרנורקאני

ומי שמבין שותק בנימוס

לא מפריע לי שיבינו ויסתמו

מפריע לי שישאלו וידברו על זה

אז אם אנחנו שותקים סימן שאנחנו לא רוצים עדיין לדבר על זה

כשנרצה נספר

בכל מקרה אני לא חושבת שזה נכון להתארח בכל פעם שהם מזמינים

אלא לפי מה שמתאים ומסתדר לכם ולהם

צודקת אני איתךמעיין34אחרונה
טהרה אחרי לידהרקאני

אני חודש אחרי לידה

מרגישה שיכולה לעשות הפסק סוף סוף

רק מה? יש לנו חתונה של גיסתי עוד שבוע

ומיד אחרי זה שבת חתן ושבע ברכות והכל

ואני לא רוצה שיצא לי מקווה באחד האירועים האלה

אני לא יודעת מה לעשות

מתה לטבול כבר נמאס לי לגמרי לגמרי מכל ההרחקות

דווקא אחרי לידהמוריה
זה יותר פשוט.

את יכולה לנסות לעשות הפסק ביום שבו שבוע אח"כ אין לך משהו מסויים.

כמובן, שהכל יכול להיות, ויש דברים שיכולים לשבש. אבל אפשר לנסות.

זהורקאני

שזה לחכות עד יום ראשון

וזה מבאס

כי החתונה חמישי הבא אז אני לא אעשה היום

ואז שבת חתן

ואני צריכה לברר גם אם בראשון יש שבע ברכות של הצד שלנו 

ואז זה לחכות לשני

אוף

האמת שאם זה רצף ולא יום אחד הייתי מתעלמת מהאירועיםאוהבת את השבת

ופשוט מנסה לעשות הםסק

אח"כ תראו מה לעשות...

ומה שלומכם??

ואז טובלתרקאני

ביום של ארוע? או בשבת חתן?

מלחיץ אותי מידי

אנחנו בסדר ב"ה

חוזרים לשגרה לאט לאט

תודה💕

אפשר לדחות את הטבילה אפ זה מוסכםמקרמה

על שניכם

הרב שלנו דוקא אמר שאחרי לידה לעשות הפסק ברגע שאפשר

לבדוק שביעי

ואז אפשר גם לטבול יום אחרי

ועוד משו

האם יש איזשני בדיקה מאתמול שיכולה להחשב כהפסק?

או אחרי החתונה למצוא מקווה בסביבה שפתוח עד מאוחר

הייתי עושה מאמץ כדי לא להיות אסורים בשבת... לא כיף

(ומתי חופה? אולי אפשר להספיק לפני?)

זהורקאניאחרונה

לא ידעתי מה עדיף, לדחות את ההפסק או את הטבילה אחרי ההפסק

אני אשאל רב באמת

אתמול שכחתי לצערי הרב לעשות הפסק כי לא הייתי בבית

מלחיץ אותי מקווה ביום של החתונה

זה אחות של בעלי

זה אומר שאנחנו שם מוקדם לצילומי משפחה

עם איפור של ערב

ויוצאים אחרונים מהחתונה....

ונשמע לי מטורף אחרי האירוע להתחיל הכנות

מורכב.מוריה
בהצלחה והחלטות טובות.
אני הייתי עושה הפסקהשקט הזה

גם ככה אף אחד לא מבטיח שה-7 נקיים ילכו חלק (בעז"ה שכן).

אחכ הייתי שוברת את הראש מה לעשות אם זה יוצא ביום פחות טוב.

השכבות של כמה ילדים, איך מתנהל אצלכן?איך?איך?

יש ילדה בגן, עייפה מוקדם

ילד שובב מאוד במעון, ישן שם ועייף מאוחר

ועוד תינוק קטן בן שלושה חודשים שלא כל כך רגוע בערב

יש גם ילדים גדולים שעוזרים כל היום אבל בשעת ההשכבות אף אחד לא פנוי מכל מיני סיבות

ואז אני מוצאת את עצמי עם ילדה עייפה מאוד

ילד שבוכה מלא או עושה הרבה בלגן במיטה במשך יותר משעה

ותינוק שרק רוצה לינוק ולהיות על הידיים כל הערב

בעלי לא נמצא בבית בשום ערב

אני כבר מתחילה להתייאש, כל ערב נגמר בבכי של שני הקטנים ושעות של השכבה (כשהקטן נרדם אני סוף סוף פנויה להתחיל עם ההשכבות של התינוק. לא יכולה לעשות את זה במקביל כי זה בחדרים שונים)

אין לי זמן לעצמי וזמן לשאר הילדים

אשמח לרעיונות איך אפשר לעשות את זה יעיל וקל יותר

כשהייתי עם תינוקהשם שלי

לפעמים השכבתי את הגדולים יותר כשהתינוק היה במנשא.

היה שלב שהתינוק היה נרדם לפני, ואז הייתי פנויה להשכיב את הגדולים. אבל הרבה פעמים הוא בדיוק התעורר, ואז הייתי באה אליו, והם היו נשארים לבד.

כיום הקטן שלי ישן צהריים במעון, והולך לישון יותר מאוחר.

כשאני משכיבה את הגדולים יותר, הוא מסתובב. לפעמים הגדולה מעסיקה אותו, לפעמים הוא קצת יושב עלי.

יעזור לקבוע מראש עם הגדולים, שיהיו פנויים בזמן הזה? אולי שתהיה איזו תורנות ביניהם, כל אחד ביום אחר?

גם אני עזרתי במנשא עם תינוק ופעוטמצפה88
לצערי אין כל כך אפשרות לעזרה מהגדוליםאיך?איך?

לפעמים עוזרים נקודתית פה ושם אבל ההשכבה באמת ארוכה ככה שרוב הזמן אני לבד

אני משתמשת הרבה במנשא ובאמת לא חשבתי להשתמש בו בהשכבות.

אז איך זה בדיוק הולך, היית שמה את התינוק מקדימה? כי אז זה נראה לי מפריע קצת להיות פנויה לילדים, זה גם ידרוש ממני לעמוד ולא לשבת לידם (משום מה הוא לא רגוע עם המנשא כשאני יושבת יותר מכמה רגעים)

והקטן שבמעון- אין אפשרות להשאיר אותו להסתובב בבית. הוא ממש שובר וחייב השגחה צמודה 

אין אפשרות לבקש מהם להשכיב אותו?אמאשוני

אבל הם יכולים להעסיק אותו בזמן שאת משכיבה את הילדה, או שהם לא יכולים לעזור בכלל בזמן הזה גם לא בלהעסיק אותו?

אולי אם תמקדי את העזרה רק לזמן שאת מרדימה את הגדולה ולא את התינוק הם יצליחו להחזיק מעמד?

הקטן שבמעון עולה לגן או ממשיך במעון?

השלב הזה שהם ישנים יותר מדי במעון ממש קשוח.

הייתי מציעה לצאת עם התינוק והפעוט לסיבוב בחוץ אחרי שהילדה נרדמת במקום לרדוף אחריו בבית. או שהתינוק יירדם בדרך, או שהוא יתעניין בחוץ.

כך או כך יכול להיות שיהיה לך יותר קל כשהם רגועים בחוץ.

אולי גם תצליחי לאכול משהו כשאת איתם בחוץ. איזה סנדוויץ לפחות.

לפעמים הם לא בבית בכללאיך?איך?
אבל באמת אנסה לראות אם ילך שלפחות חלק מהפעמים כשהם בבית ישמרו עליו בזמן שאני אבל משכיבה את הגדולה יותר.אני קצת חוששת שאם אעשה ככה וכשהילדים הגדולים לא בבית אשכיב אותם ביחד זה יבלבל את שניהם
אז אולי כשהם לא בבית תשימי לו סרט או משהואמאשוני

אולי לשמוע סיפור באוזניות?

לא הייתי מנסה להשכיב אותו, זה רק גומר אותך והופך את ההרדמה למתישה.

תחשבי איך אפשר לגרום לו להיות לידך בשקט בלי לישון.

אם הוא עולה לגן עירייה זו בעיה ממוקדת ליודשים הקרובים ואז זה ייפתר מאליו.

אז שווה גם לתאם עם בייביסיטר או שבעלך יגיע יותר מוקדם בימים מסויימים לחודשיים הקרובים.

אם שנה הבאה הוא עדיין במעון זה רק ילך ויחמיר

אז תצטרכו לחפש פתרון מובנה.

תנסי להפריד את השינה שלהם, לדעתי יש סיכוי טוב שהגדולה תירדם לך מהר בלי בעיות ואז הכל יהיה פשוט יותר.

הוא לא יושב לשניה 😀 אין סיכוי לסרטאיך?איך?

ויש לו עוד שנה במעון, בגלל זה רוצה לפתור את העניין

(והוא גם יחסית מהקטנים, עוד לא בין שנתיים. לא יודעת למה השינה הזאת כל כך מעכבת את שנת הלילה)

אני מבחינה באמת אין לי ברירה אלא להפריד אבל מנסה לחשוב איך באמת לעשות את זה

אולי משהו תנועתי אבל שלא מסוכןטארקו

כמו טרמפולינה, ערסל חיבוק...

ואז הוא גם יוציא מרץ שזה יכול לעזור להרדמה רגועה יותר אחכ

ויעסיק אותו שתוכלי להתפנות להרדים את הגדולה יותר

ואת הגדולה אולי יעזור שתהיי איתה כמה דקות ואז לשים לה שירים/סיפור ברמקול בלוטוס? אצלנו זה ממש עזר לשחרר אותנו בגיל גן..

רעיונות טוביםאיך?איך?

אנסה אולי לשים לה סיפור

הלוואי ויעבוד

אמן! אולי תסבירי להטארקואחרונה

שהיא גדולה

אז תשבי איתה איקס זמן

ואז את מפעילה לה סיפור ויוצאת..

ותשמעי איך היא מרגישה עם זה

כששמתי במנשא זה היה בעמידה או הליכההשם שלי
הייתי שמה מקדימה.
תודהאיך?איך?
אנסה
לשחרר את ילד המעון משינה מוקדמתיעל מהדרום

לק"י

את התינוק להרדים בידיים/ עגלה או מה שנוח בישיבה ליד המיטה של הגדולה.

בהצלחה!

אין ספק שזה מאתגר.

הבעיה זה מה הקטן יעשה בינתיים..איך?איך?
הוא לא יכול להיות רגע בלי השגחה ואין מי שיהיה איתו 
הבנתי. אז אולי עם משחק לידך בחדר?יעל מהדרום
גם עם משחקים הוא לא יושב יותר מחצי דקה😆איך?איך?

אולי יעניין אותך