תינוקת בת שנה ו3אמונה טהורה
אשמח לשמוע כמה עצות , הבת המקסימה שלי בת שנה ושלשה חודשים לא מוכנה בשום אופן לצחצח שיניים ..
בהתחלה היא ממש התלהבה ונהנתה מהרעיון אבל עכשיו היא פשוט לא מוכנה לצחצח.. אני לא רוצה להילחם איתה בשביל שלא תפתח אנטי יותר .. מה עושים?
בעקרון, לא צריך לצחצח בגיל הזה..~nhykb~
סבא שלי רופא שיניים בכיר ושאלנו אותו מתי להתחיל לצחצח לבת שלנו שיניים.

הוא אומר שבפועל לא חייב לצחצח עד גיל 3.

מה שכן- זה טוב לחינוך.. ולכן לבינתיים אפשר לתת לה לשחק עם המברשת בתוך הפה, עם מים או ממש מעט משחה בשביל הטעם.

אז בריאותית- אל תדאגי..

חינוכית- מאמינה שזה צריך לבוא ממנה. לא בכפייה. אולי על ידי דוגמא אישית? נניח- רוצה לצחצח שיניים כמן אמא? ולצחצח שניכן באותו זמן וכו.. אצלינו זה עובד יפה (שנה וחצי)
איזה מפתיע! תמיד אומרים שצריך לצחצח מהרגע שיוצאת השן הראשונהבארץ אהבתי
נשמע לי מוזר שלא צריך עד גיל שלוש לצחצח, כבר שמעתי על מקרים שהתחילה עששת עוד לפני גיל 3... לא הייתי מתוכחת עם רופא שיניים, אני מניחה שהוא יודע יותר טוב אבל השאלה או זה ככה לפי כך השיעור, או שיש דעות שונות בנושא. וגם- האם יש לו הנחיות נלוות מלבד זה שאין צורך לצחצח (אולי הקפדה על תזונה שפחות מצריכה צחצוח) או שלא משנה מה אוכלים אין בכלל צורך לדעתו? (כי כבר מגיל קטן ילד נחשף ללא מעט מתוקים וקשה לי להאמין שאין לזה שום השפעה אם לא מצחצחים..).

ולשאלת הפותחת- גם הבת שלי לא אהבה את זה בהתחלה, לי היה חשוב מאוד לפחות לעבור על שיניים עם מברשת (כמובן בלי משחה בשלב זה). זה היה חלק מההתארגנות בערב, היא לא אהבה אבל עשיתי קצת בכוח, לפני כן הסברתי לה שהשיניים מלוכלכות ואנחנו לא רוצים שהחיידקים יאכלו את השיניים ויעשו בהם חורים, ולכן אנחנו צריכים לנקות אותם. תוך כדי הצחצוח ספרנו ביחד עד 5 (קצת לאט כדי שאספיק לעבור על כל השיניים). לפעמים ניסיתי לעשות משחקים של המבקשת שמדבקת איתה ומספרת לה איזה אוכל היא מוצאת, לפי מה שהיא אכלה היום, או שהיינו מדברים עם החיידקים ומגרשים אותם וכו'. לפעמים היה יותר שיתוף פעולה ולפעמים פחות, אבל היא הבינה שזה חלק מהיום ואי אפשר לוותר על זה.
כשהיא היתה בערך בת שנה וחצי היה ערב אחד ששכחתי לצחצח, והיא הפתיעה אותי- הצביעה על השיניים שלה ואמרה 'מלוכלך'.
צחצוחאמונה טהורה
וואי תודה על התגובה נשמע לי רעיון מצויין!
גם אני הבנתי שצריך לצחצח מהשן הראשונה .. מקווה שהיא תאהב את הרעיון
מענייןאמא, ברוך ה'

גם אני שמה לב שזה פחות חשוב עד גיל 3.

אני מצחצחת להם כזה מדי פעם מגיל שנה++, וכמובן בלי משחה, ומגיל שנתיים וחצי - כשכבר יותר מבינים ומחקים - זה נהיה הרגל.

בעיקר חשוב שלא תהיה חשיפה גדולה מדי למתוקים, בוודאי שלא לפני השינה, וכמובן שלא שתיה מתוקה בבקבוק.

מעבר לזה - השיניים הן מאוד מרווחות בגיל הזה, ולכלוך לא מצטבר ביניהן ועליהן - יורד די במהירות.

אצל כל הילדים שלי החורים התחילו אחרי גיל 3... 

מה שעוד חשוב מאוד - הוא להסתכל מדי פעם על השיניים, אפשר בקלות לעבור עליהן, עם פנס (אפילו של הפלאפון) או אפילו בלי פנס, ולהסתכל עם יש משהו חשוד. אם רואים התחלה של משהו והולכים לרופא שיניים - זה לרוב טיפול מאוד קטן של סתימה לבנה - אפילו בלי הרדמה. אם לא עוקבים - זה יכול בקלות להגיע לסתימות שורש אצל ילדים קטנים.

איך רק מגיל 3?*סמיילית*
הרי יכולים להיות מלא חורים עד אז
גישה שונה בתכלית של רופא שיניים אחר:הש"ל

"שן נוצרת כמו יציקת גבס. בשלב הראשון נוצרת הקליפה החיצונית שלה, ועם הזמן היא מתמלאת בסידן. כאשר השן מגיעה לרמת מוצקות מספקת – היא בוקעת, אך אין זה אומר שהיא שלמה ומושלמת. שכבת האמייל שלה, השומרת עליה והופכת אותה לחלקה, ממשיכה לספוג סידן מהרוק עוד שלוש שנים (!!!) תמימות לאחר בקיעתה. בשיני החלב התהליך דומה אולם קצר יותר.

כל זאת במטרה לומר – שיניים שבקעו, בין אם הן שיניי חלב או שיניים קבועות, הן פגיעות ורגישות בצורה בלתי רגילה. גם כשהן נראות לבנות ומבהיקות, וחותכות בקלות דבר מאכל, הן עדיין אינן יצירה מושלמת אלא איברים בהתהוות. שיני החלב אף רגישות יותר לפגיעות מהשיניים הקבועות.

בכדי להמחיש את הזהירות שכדאי לנקוט בשיניים חדשות אפשר להביט בגולגולת של הקטנטנים, אשר ממשיכה להיסגר במשך הרבה זמן לאחר לידתם, וכולנו מגלים כלפיה רגישות יתרה שמא תיפגע. כך כדאי לנהוג גם עם שיני החלב ועם שיניים קבועות כמה שנים לאחר בקיעתן"

ממליצה לקרוא את המאמר המלא, כאן: ילדים, שיניים ותזונה

מוסיפה ומעירה שלא רק חשיפה לממתקים בעייתית. קרקרים, למשל, בעייתיים לא פחות, בהיותם דביקים מאוד ולא נשטפים בקלות עם הרוק, הם מזינים את חיידקי השיניים למשך שעות רבות, ועוזרים להם לבנות ממלכה מפוארת על חשבון השיניים הקטנות והמתוקות.

בהחלט לצחצח.

שאלהמחי
"בשלב הראשון נוצרת הקליפה החיצונית שלה, ועם הזמן היא מתמלאת בסידן. כאשר השן מגיעה לרמת מוצקות מספקת – היא בוקעת"
אז תינוק שעוד לא יצאו לו שיניים בגיל מאוד מאוחר, זה אולי בגלל שהוא לא מקבל מספיק סידן?
אז תגידי לו שלבן שלי עקרו 4 שיניים בגיל שנתיים בגלל עששתמעין אהבהאחרונה
בוודאי שצריך לצחצח לפני גיל 3!

ולפותחת-
באמת אל תכנסי למאבק
היא עוד קטנה
אבל כן תיידשי אותה עם המברשת ע''י סיפורים ושירים
תני לה לצחצח לך שיניים
תעשו משחק שקודם היא מצחצחת לעצמה לבד ואז את
קיצר..ביצירתיות..
מברשת חשמלית?רסיס אמונה
הרופאת שיניים אמרה לנו לצחצח מהשן הראשונה ועד שנתיים בלי משחה אבל כן להוריד לכלוכים מהשן
עם מברשת החשמלית הם עפים על זה
אז חיפשתי קצת מידע על הגיל אבל מצאתי את זה-~nhykb~
מאמרים וחדשות | ההסתדרות לרפואת שיניים בישראל

קישור למלא רעיונות איך לגרום לילד לצחצח וזה מהסתדרות רופאי השיניים בישראל כך שזה מקור טוב ואמין. בהצלחה!
אני ניסיתי מלא פתרונות*סמיילית*
וכלום לא עזר חוץ מפשוט לצחצח לה גם אם היא לא אוהבת את זה... אחרת היא עד היום לא היתה מצחצחת (מעל גיל שנתיים)
יש מברשותפאז
מסיליקון גמיש כזה שמלבישים על האצבע.
אני קניתי מחול ברשת בשקלים בודדים
אבל הבנתי שאולי גם בשילב עש
הבת שלי בת שנתים וחצי עברהעקירה ו2 טיפולי שורש בהרדמה מלאה בגלית

בשניידר

הסכנה העיקרית היא כשישנים עם בקבוקהעוגב
ואז האוכל שוכב בפה וחגיגה לחיידקים..
לגופו של עניין-
פשוט בסוף ארוחת ערב לתת לה מברשת שיניים ושתשחק איתה, להראות לה כמה פעמים איך את מצחצחת כדי שתכיר ותראה שבעצם כולם מצחצחים וזהו...
גם לי הייתה תקופה שפתאום לא רצתה, נתתי לה לשכוח מהמברשת בערך שבוע, ואז החזרתי והיא לוקחת בינתיים בלי בעיה, ב"ה..
נכון ואעיר מניסיון שמטרנה זה מתכון לחורים מגיל צעיר.סתם 1...
כמובן לא אמרתי לא לתת אבל להשכיב עם בקבוק לא מומלץ כלל כמו שכתבת
מענין אם גם הנקה נחשב לא טוב לשיניים ? כי הבת שלי ינקההמון בגלית

הבת שלי ינקה המון בלילות כמעט עד גיל  שנתיים,

ומגיל שנתיים הקפדנו מאוד על צחצוח ויום אחד ראיתי חור מבצבץ ועד שהלכנו לרופאה הא אמרה בגיל כזה רק בשניידר בהרדמה ועד שנעשה תור לבדיקה ועד לביצוע בגיל שנתים וחצי / שנתים ו3/4 יותר מדויק היא עברה עקירה ו2 טיפולי שורש/וכתרים .

זה במחלוקת, אבל יש הסכמה ש-הש"ל

גם אם ההנקה מתוך שינה פוגעת בשיניים, זה לא באותה רמת חומרה כמו בקבוק.

כי בחלב אם יש גם חומרים אנטי חיידקיים,

וכי הנקה זה הרבה יותר עמוק בפה ורחוק מהשיניים,

וכי ההנקה מצריכה רמת אקטיביות גבוהה יותר של התינוק, כך שכל עוד הוא יונק יש גם יותר תנועת רוק בפה, שמגנה על השיניים. בקבוק יכול להמשיך לטפטף לפה גם כשהשרירים בפה כבר לגמרי רדומים, וזה לא טוב.

יש הרבה רופאים שממליצים כן להניק בלילה, אבל רק אחרי צחצוח שיניים. כי חלב אם על שיניים נקיות לרוב לא יזיק (ויש אומרים שאפילו יועיל! אבל זה במחלוקת, כאמור), אבל חלב על שאריות מזון יעודד חיידקים להתיישב שם.

בגדול שיניים זה בעיקר גנטיקה.44444
לי רופאה אמרה שהנקה זה לא טוב בגלל שיש בה סוכר כמו במטרנה.
בפועל, לא ריאלי להמנע מהנקה בלילה עוד לפני גיל שנה.....
לעשות את זה כמשחק בזמן המקלחתבאורות
להביא לה את זה תוך כדי אמבטיה לשחק, ולשיר שיר תוך כדי
אל תילחצי, בגיל כזה הכל משתנה מהר כל כך...בלדרית
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך