הצליווו...אנונימי (פותח)

בס"ד

שלום!!!

אופפפפפפ אני עצובה!!...[כולכם מכירים אותי בשם אחר..]

תקישבו למה!!

א.אני מאוהבת..ויש לי חבר ואני יודעת שאם ההורים שלי ידעו אני שחוטה גמורה!

ב.אני מרגישה שבגלל שאני הכי גדולה בבית אני משרתתתתתת!!!!!כול היום אני צריכה לעזור לנקות לבשל לקלח וכו'..ואני רק בת 16 בערך..אני מתמוטטת

ג.שונים אותי בבצפ'ר..ורוצים להעיף אותייי כי אני חוצפנית!!...

ד.אני לא מצליחה בבגריות....בשוםדבר!! כול דבר שאני עושה לא מצליח לייייייייייייייייייייי

ה.אני גרה בבית דוס!!...ואני שונת את זה........אופפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפפ

ובקיצור!! אני בדיאון בבקשה אל תתדבקוו ממנייי זה סיוט!!!!!!!

החיים שלך באמת בקנטים...-Rעות-

בס"ד

אחותי?

החיים יפים!!...תכניסי לך טוב טוב לראש..

בחיית תעזרו לה הבנאדם ...שבר כלי..-Rעות-

בס"ד

נוו..איפה אתם אח..ב.ש. לב שבור להבת כוח!!..

אלופי התשובות..

כמה כייף להיות דודה ולא אחות גדולה...אני הכי קטנה איזה טוב לייי

אה..ושחכתי גם את אפחד!!..-Rעות-
רעות את אחת המנחמותמיסטר דום
והתומכות שיש מה את מודיעה לך שהחיים שלה בקאאנטים מה היא צריכה אישור בשביל זה לא!! היא צריכה נחה ומזה הדרך שלה לקבל אותה אנשייים!!
כנסי יקירתילהבת-כוח

לא סתם אנחנו מבקשים מהקב''ה, "אל תסתר פניך ממני". יש מצבים שבאמת אנחנו לא רואים אותו, לא רואים את ההשגחה. מרגישים הכי לבד בעולם. בלי הקב''ה לצידנו, בלי המשפחה, בלי אדם לדבר איתו.
מסופר על אדם שהגיע לשמיים והראו לו את כל חייו על גבי שטח חול. רוב הזמן היו את כפות רגליו ועוד זוג של הקב''ה. אך בזמנים הכי קשים, בצורה מפתיעה- היו רק זוג כפות רגליים אחד. האיש תמה מאוד.. הקב''ה ענה לו. ברוב הזמן, הלכתי לצידך, החזקתי לך את היד. אבל בזמנים הקשים, נשאתי אותך על הכתפיים שלי, הושעתי אותך מקרוב.
אךך, באמת שיש הרבה צרות. הרבה תחושות רעות, הרבה חוסר הסתדרות עם אנשים, הרבה קושי. אבל יש גם הרבה כוחות להתגבר על הדברים האלה.
זה נכון, זה באמת נכון!- הקב''ה לא(!!) נותן לנו צרות שאנחנו לא מסוגלים לעמוד בהם.
זאת עובדה שיש צרות, זה דרך הטבע, העולם לא מושלם. אבל מה היינו עושים בלי הקב''ה? בלי הכוחות שהוא מעניק לנו? היינו אבודים לחלוטין!!
הקב''ה אוהב אותנו, לא משנה מה. אהבה שלא תלויה בדבר, אהבה אמיתית. האהבה הכי אמיתית שיש... בואו כן ננסה לקבל את הצרות ולהתגבר עליהם, לעבור אותם ולצאת יותר חזקים... תאמיני שהשם הוא איתך תמיד!

למה בעצם כלכך מפריע לך לגדול בבית דוסי? זה הכי שווה! שוס להיות דוס.. ובכלל, מה זה בעצם דוסי? ששומרים על המסורת ביתר דיוק?.. תנסי לחשוב על זה, מה בעצם באמת מפריע לך בעניין..
זה נשמע לי שאת ממש צריכה לדבר עם הורייך, את מפחדת להגיד להם על חבר שלך, ואת מואסת בזה שיש לך כל כך הרבה אחריות כבת בכירה. את צריכה להסביר להם שממש קשה לך, שאת חייבת את ההבנה שלהם, את העזרה שלהם. הם ההורים שלך והם אוהבים אותך, את צריכה לנסות לתקשר איתם- בלי עצבים, בלי כעס, פשוט להיפתח אליהם למרות הקושי, ולדבר!! אם היכולת לתקשר איתם תיסתם, יהיה לך הרבה יותר קשה. תאמיני לי שזה באמת קשה להסתדר עם ההורים, במיוחד בגיל הזה. אבל אנחנו מחוייבים לירא מהם, לכבד אותם.
את אמרת בעצמך, רוצים להעיף אותך בגלל שאת חצופה. אז למה שלא תפסיקי להיות חצופה? זה לא שהם לא מודיעים לך למה רוצים להעיף אותך, ב''ה זכית שיכוונו אותך. ואת לא רוצה לעוף, תאמיני לי שעם כל הקושי של המסגרת והבגרויות, יהיה הרבה יותר קשה בלי. אדם זקוק למסגרת, ולא שווה לוותר על השכלה בגלל מעט מרידות בגיל הזה.
בנוגע לבגרויות, תהיי בטוחה שאני אהיה בדיוק במקום שלך. אני לא מסוגלת ללמוד, זה מלחיץ אותי, ואני לא יודעת כיצד ללמוד. אבל אין ברירה, חייבים. זה באמת לטובתך, ואל תדאגי כשהילדים שלך יהיו בבית ספר- אני כשרת החינוך אשנה את כל המערכת, ולא יהיו יותר את הטופסים הממררים האלה. אבל עד אז, צריך להשתדל, וצריך ללמוד, וצריך לחרוש קצת.. הרבה! אבל יש בך את הכוחות, את כוח ההתמדה. את צריכה פשוט לחפש אותם. לעשות את המיטב שאת יכולה!.

ב''הצלחה יקירתי, ובשמחה את יכולה לפנות בשיחה אישית.

אמממ...גייטל רייזל

אני רואה שזה פה באופנה לעשות לכל הודעה כינוי אחר..אשקול זאת גם, אני גם צריכה לכתוב פה כמה דברים שאנ'לא רוצה שמי שמכיר אותי יקרא..

בקיצור, עצובה, תהי בשמחה... (מעניין, חצי מהדברים שאת כותבת: או שאת גרמת לעצמך (חבר..) או שאת סתם רואה ת'דברים לא טוב...למשל, בגרויות..מזה לא מצליחה? לא מקבלת 100? נו, באמת, זה לא נקרא להצליח...ואני יכולה לכתוב עוד על ההודעה שלך-אבל...אין לי כח לחפוווווור עכשיו..)

אח...איפה אתה?? צריכים אותך פה!!

*זה לא נקרא לא להצליח..גייטל רייזל
את מאוהבת בחבר או במישהו אחר??לולה=]

וחוצמיזה אולי תנסי לדבר עם אמא שלך, אני חושבת שגם לה היה פעם חבר וגם היא פעם הייתה מאוהבת, אולי היא תבין....

וזה לא יעזור להתבכיין(אין כוונה להעליב), אולי זה יעזור לפרוק,אבל בקשר לביה"ס תקחי את עצמך ביידים, דברי עם המדריכה (אם יש אחת כזאת) היא שם כדי להבין אותך ולעזור לך!!!

ואת לא חייבת להיות כל הזמן בבית, תצאי ממנו לחברות או משהו כמה שיותר, ואם את בבית, אז פשוט תסתגרי בתוך עצמך,תיהי אדישה, אל תתיחסי לזה שהוא דוס, למרות שלדעתי,בסופו של דבר, בית דוס זה באמת טוב...

אני חושבת שאם תביאי את זה לאמא שלך\אבא שלך (למי שאת יותר מתחברת) לאט לאט שיש לך חבר, משהו כמו "אתם אוסרים עלי לדבר עם בנים?" ואח"כ, אם אני יודעת לשוט בעצמי, ואני מספיק בוגרת ואחרית לעצמי, ויש לי גבולות, אז אפשר להיות בקשר עם בן שמכבד אותי ומבין אותי???"

אני מקווה שעזרתי, ולא  חפרתי שעה בשכל...

ב"הצלחה!!!!!

=[זה לא זה...אנונימי (פותח)

בס"ד

אופפ...

זה בכלל לא פשוט ללכת לאמא ולאבא ולהגיד להם היי יש לי חבר..ממש ממש לא!!..נראלי לא הבנתם אני חיה בבית ד-ו-ס!!משווו מפחיד!!                                                                                                                                                      אמ..סוג כזה שעד גיל 19 שקחי מעניין של בנים!!.."מה הבת שלי בגיל 16 עם חבר???!!!!!!"-יהרגו אותי!!                           [יש לי בדוד'ע שיעני גילו שיש לה חבר בכזה גיל..כולם היו ב-ש-ו-ק!!..]אבל אני אוהבת אותוו!!ואני לא רוצה להפרד ממנו......

--------

וזה לא קטע של לצאת עם חברות...יש לי מלא אחים קטנים..אז אני תמיד צריכה לרוץ מהאלפנא ב1 לפתוח להם תבי'ת..ולחזור..ו..כול היום להיות בביסיטר.. וונמאס לי מיזה!!!!!!!!!!!!!!! אין לי בכלל נערות..מגיל קטן אני כבר מיני אמא...

כול היום דורשים ממני ודורשים ודורשים ובלי לברוח!!! ולהעלם..

ואתם לא מיבנים איזה בית דוס!!..מתנת יומלדת של גיל 16 שהייתה קנו לי פלאפון כשר!!לא מתחברת לסגנון בכלל בכלל בכלל לאאאאא!!

מה אני עושה אלוקים..

הבצ'פר זה הבעיה הכי קטנה שלי..מבחנתי שיעפו אותיייי זה הדבר האחרון שמעניין אותייייייי

אופסייי..[נשלח לי לפני שסיימתי לכותב..]אנונימי (פותח)

בס"ד

אייך רעות הזאות אמרה..החיים שלך בקנטים!! בול..!!

זה חיים אלה?

מה הבעיה?מאנדאו

א.תכניסי להורים שלך לראש [או בראש]שחבר זה לא דבר רע ,להפך זה מה שאלוקים רוצה!!

ב.יש עוד הרבה אנשים שהכי גדולים בבית [כמוני]ופשוט תלמדי\תחנכי את אחים שלך גם לעזור![יש הרבה דרכים...]

ג.ולגבי בית דוס..פשוט תכניסי להורים שלך שכל אחד על פי דרכו!

אופפפפפפפפאנונימי (פותח)

בס"ד

אוייש...

תכל'ס אתם יודעים כמוני שזה לא כז'ה פשוט!!!

מה להגיד להם אלוקים רוצה..-נכון אלוקים רוצה אבל בגיל שזה היה למטרת נישאוים לא עכשיו!!

בקיצור החיים מסבוכים!!!!!

הצליוווווו

וואלה, אני מזה מבינה אותך...גייטל רייזל
זה בסדר!!גם אני לא מבינה את עצמייייייאנונימי (פותח)
זה לא היה ציני..גייטל רייזל
טוב אני ממש ינסה לא מבטיח כלום...מיסטר דום

בואי נצחיל מהבית שאת מרגישה עבד אני חייב להגיד לך של וואלקם טו דב קלאב בגלל שאת הגדולה ואני יודע שזה מבאס טילים... אבל אל תתפלאי שמצפים ממך ליותר שאת הגדולה בבית ואפילו שאת רק בת 16 גם ההורים בני אנוש טועים וכו'  ואולי הם מעריכים אותך אובר על המידה אני בטוח שאם היו יודעים שהם מעמיסים הם לא היו ככה..אולי תנסי לדבר איתם אבל שהם לא ירגישו מותקפים כי ברגע שאדם מרגיש מותקך הוא נכנס למצב הגנה ואז רק תסבכי הכול..

תבואי יפה גזה תדברי תגידי להם שזה נטל ומעמסה ולא אכפת לך לעזור אבל את רק בת 16 ויש לך עוד חיים וגו'...

ג. אולי לא שונאים אותך חשבת על זה ותאמיני שפה חריף שנון זה ברכה...אבל השאלה איך את משתמשת בו את יכולה לטוב ולרע חכימנו אמרו שבכל דבר יש את הרגע והטוב חוץ מהגאווה שהיא שורש המידות הרעות...תלמדי לתעל את היכולות דיבור והתבטאיות שלך לחיובי..

ד. זה רק נראהל ך ככה עכשיו כי את בסיטואציה קשה ושלא נראה לך שיהיה לה סוף אבל תזכרי שתמיד בקצה המנהרה יש אור ותהיי פוזטיבית ותלמדי להפריד בין בעיה שבעיה בבית לא תפריע לך לנהל אורח חיים תקין ובריא כי אפחד לא שווה שתתיאשי בגללו והשמחה זה הדרך הכי טובה להתמודד היאוש זה הבריחה האולטמטיבית והקלה כי יאוש גורר יאוש כלל...הכי קשה זה להיות שמח ובאמיתי אפילו שקשה זה החכמה...

ה. אם כל כך האורח חיים בבית מפריע לך קומי ושני את זה מה את מצפה באמת שהכול אחרים יעשו לך תסמכי על עצמך גם!!

תתני לעצמך צ'אנס לגדול לפרוח לצמוח להשתפר להשתנות לזכור שכל עוד הנר דולק יש לו תקנה....

אופפפפפפפפ אתם לא מבינים אותיייייייייייי אפחד!!אנונימי (פותח)
כי את לא נותנת לנו להבין!!!-Rעות-אחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך