איך ההרגשה להיות נביא ?בן מערבא

מכמה מקורות ידועים אפשר לחשוב שתנאי הכרחי להשראת שכינה ולנבואה זה שמחה:

"שאין שכינה שורה לא מתוך עצבות ולא מתוך עצלות ולא מתוך שחוק ולא מתוך קלות ראש ולא מתוך שיחה ולא מתוך דברים בטלים אלא מתוך דבר שמחה של מצוה שנאמר(מלכים ב ג, טו) ועתה קחו לי מנגן והיה כנגן המנגן ותהי עליו יד ה'" (בבלי שבת ל ע"ב)

"א"ר יונה יונה בן אמיתי מעולי רגלים היה ונכנס לשמחת בית השואבה ושרת עליו רוח הקודש ללמדך שאין רוח הקדש שורה אלא על לב שמח מ"ט (מלכים ב ג) והיה כנגן המנגן ותהי עליו רוח אלהים" (ירושלמי סוכה פ"ה ה"א)

אבל מעניין לגלות מספר ירמיהו שזה לא בהכרח ככה. יש בספר ירמיהו קטעים פשוט מרתקים שבהם הוא מספר על התחושות והחוויות האישיות שלו כנביא, ולטעמי, הם מהקטעים החזקים בתנ"ך. אותנטיים. כנים. מעוררים הזדהות.

"פתיתני ה' ואפת חזקתני ותוכל הייתי לשחוק כל היום כלה לעג לי. כי מדי אדבר אזעק חמס ושד אקרא כי היה דבר ה' לי לחרפה ולקלס כל היום. ואמרתי לא אזכרנו ולא אדבר עוד בשמו והיה בלבי כאש בערת עצר בעצמתי ונלאיתי כלכל ולא אוכל". (ירמיהו כ ז-ט) 

"לא ישבתי בסוד משחקים ואעלז מפני ידך בדד ישבתי כי זעם מלאתני. למה היה כאבי נצח ומכתי אנושה מאנה הרפא היו תהיה לי כמו אכזב מים לא נאמנו" (ירמיהו טו יח-יט)

מה הוא בעצם אומר לה' ? אתה פיתית אותי! רע לי ומר לי ואני שונא את החיים שלי בגלל הנבואה הזאת. אני דמות נלעגת, בודדה, שנואה. אני רוצה לכבוש את הנבואה בתוכי, להסתלק מהתפקיד הזה, אבל אני לא יכול! זה פשוט כפוי עלי!

בפסוקים אחרים הוא מקלל את היום שבו הוא נולד (בדומה לאיוב), מקלל את האיש שבישר לאביו על לידתו ועוד... ויש עוד הרבה.

תשעה באב זאת הזדמנות מצויינת לעיין בספר ירמיהו בחלקים המותרים בו. דמות מרתקת ומעוררת רחמים.

זה גם מעלה מחשבה עד כמה אנשים שהיו רוצים להיות נביאים יודעים למה הם שואפים, מה הם המחיר שהם עלולים לשלם עבור זה. ועד כמה העולם היה יודע להתייחס לנביא אמת לו אחד כזה היה מסתובב בקרבנו היום...

נ.ב. כמובן יש לציין שזאת לא כל התמונה, בקטעים אחרים הוא מספר על האושר שהוא חווה. "נמצאו דבריך ואכלם ויהי דבריך [דברך] לי לששון ולשמחת לבבי כי נקרא שמך עלי" (ירמיהו טו טז) 

היו נביאים שבקבלת הנבואה היו משתגעיםמושיקו

מתגלגלים על הרצפה  וכו

איפה זה מוזכר ?בן מערבא

אולי כאן..חדשכאן
ויפול ערום. ונפל ברשן, תרגם יונתן: ונפל ערטילאי. ובשם רבי מנחם ששמע מפי ערבי אחד: 'ברשן' בלשון ערבי משוגע: (רש"י שמואל א' י"ט, כ"ד)
ואולי גם זה - ויפל אברם על פניו. מִמּוֹרָא הַשְּׁכִינָה; שֶׁעַד שֶׁלֹּא מָל לֹא הָיָה בוֹ כֹחַ לַעֲמוֹד וְרוּח הַקּוֹדֶשׁ נִצֶּבֶת עָלָיו וְזֶהוּ שֶׁנֶּאֱמַר בְּבִלְעָם נוֹפֵל וּגְלּוי עֵינָיִם בִּבְרַיְיתָא דְרַבִּי אֱלִיעֶזֶר: (רש"י בראשית יז, ג)

"והודי נהפך עלי למשחית ולא עצרתי כח ואשמעסתם 1...אחרונה
את קול דבריו וכשמעי את קול דבריו ואני הייתי נרדם על פני ופני ארצה"

רמבם כותב
"אבריהם מזדעזעים וכוח הגוף כושל ועשתונותיהם מתטרפות".
גם אצל בנו רבי אברהם לגבי שמואל שקיבל נבואה בפעם הראשונה בשכיבה הוא כותב שזה מאחר ומשלבי קבלת הנבואה שנופלים לארץ ושוכבים וכו'.
במסכת שבת מוזכרת השמחה כתנאי בניגוד לשחוק.סתם 1...
שמחה היא יישוב דעת ושלימות המחשבה.
במסכת נדרים לא מופיעה השמחה כתנאי.
אצל רמבם לא מופיעה השמחה כתנאי לנבואה אך בתיאור על הנביאים מתואר שהיו יושבים ושמחים בכדי שתשרה עליהם הנבואה.

אצל ירמיהו באמת הקשו איך התנבא וכתב את מגילת איכה ושאר דברים רעים מתוך שמחה?
הבאת את הפסוק בירמיהו טו טז' אך לא הבאת את הפסוק הבא שגם בו מתואר הקושי של ירמיהו והשניות הזו-
"נמצאו דבריך ואכלם ויהי דברך לששון ולשמחת לבבי. כי נקרא שמך עלי ד' אל-י צבאות. לא ישבתי בסוד משחקים ואעלז מפני ידך בדד ישבתי כי זעם מלאתני"

ויהי דברך לששון ושמחת לבבי לעומת מפני ידך בדד ישבתי כי זעם מלאתני. הסיפוק הוא מעצם הנבואה הקשר עם הקב"ה.

אפשר לומר שהשמחה לא מחוייבת לפי מסכת נדרים או שהשמחה היא תנאי לחלות הנבואה ולא נמצאת בתהליך הנבואה עצמו.
אין לי כותרת מיוחדתבן מערבא

אני מתחיל לתהות האם את התבנית אין X אלא [כאשר] Y שמופיעה בכמה מקומות אין לפרש כתנאי הכרחי, כמו שעל פניו זה נשמע. ואז קושיה מעיקרא ליתא.

ולגבי הפסוק הבא "שלא הבאתי". דווקא הבאתי גם הבאתי. שיפיל לסיפא דקרא.

לא הבאת- לא הבאת ברצף כהבנה שהשניות הזו שם.סתם 1...
עכשיו ראיתי שוב שהבאת אותו בהקשר העצבות ולמטה הבאת את הפסוק בהקשר השמחה.
הפסוקים סמוכים ונקראים ברצף ואז מה שהעלית יכול להיות מועבר חזק יותר.

"נמצאו דבריך ואכלם ויהי דברך לששון ולשמחת לבבי. כי נקרא שמך עלי ד' אל-י צבאות. לא ישבתי בסוד משחקים ואעלז מפני ידך בדד ישבתי כי זעם מלאתני" כאמור לעיל 👍
נכון. הסמיכות מדגישה את הדואליות של החוויה שלו.בן מערבא

אבל עדיין רואים שלא תמיד זה היה ככה, לפעמים הקושי והצער שלו מחמת הנבואה גרם לו לרצות לכבוש את נבואתו.

יש נביאים שמקבלים את הנבואה בעל כורחם כירמיהו, וישחסדי הים
נביאים שמתאמצים שישרה עליהם רוח הקודש כמו חבל הנביאים בשמואל ואלישע.
לסוג השני צריך שמחה.

זה מעניין שישעיהו דווקא מקבל עליו את השליחות, ולא מתלונן כמו ירמיהו. ישעיהו בחר להיות נביא 'ואומר הנני שלחני', וגם היה בטוח ש-ה' יעזור לו.
אני לא חושבת שהוגן להשוות בין ישעיהו לירמיהושוקולד לבן
ישעיהו היה בדור נורמלי, מלך בין השאר בתקופת חזקיה שהיה צדיק, המעמד שלו היה מכובד לא משנה מה הוא אמר, עדין לא היה בטוח שיהיה חורבן, היתה תקווה שיחזרו בתשובה. לכן גם הנבואות הקשות שלו פחות קשות כי היתה תקווה שהן לא יתקיימו.

לעומת זאת ירמיהו חי בדור של החורבן, המצב בארץ היה נוראי, לא היה מי שיקשיב לו ורק פגעו בו, החורבן כבר נגזר-זה היה רק עניין של זמן וירמיהו ראה אותם ממשיכים לחטוא למרות הנבואות שלו והורסים לעצמם בידים את החיים וכל זה בלי יכולת לעשות כלום, וכמובן בסוף הוא חווה חורבן וחורבן נוסף ברצח גדליה.
זה מצב נורא לחיות בו
בגדול אני מסכים. רק צריך לזכור שישעיהו ניבא גם נבואותחסדי הים
לעתיד, והוא יכל לנבא נבואות חורבן, רק בגלל שהוא קיבל עליו את שליחות הנבואה בשמחה, הוא זכה לנבא ישועות ונחמות (תנדב"א).
אתה טוען שהמצב הנפשי של הנביא משנה את תוכן הנבואה?סתם 1...
לא. פשוט הבאת את ה'תנא דבי אליהו', שישעיהו זכהחסדי הים
בזכות רוחנית לנבא ישועות ונחמות, כי מלכתחילה הוא קיבל עליו את שליחות הנבואה בשמחה.

לגבי הטענה שלך, אולי זה יכול לקרות ב'נבואות' שקר, כמו רוח נבות שהטעה את צדקיה בן כנענה.
כן, אבל ציינת להבנה מסוימת בתנא דבי אליהו.סתם 1...
כתבת "הוא יכל לנבא נבואות חורבן" בגלל השמחה הוא זכה בנבואת נחמה. התכוונת שהוא זכה לנבא נבואת נחמה בזכות שמחתו? אז על כל נביא היה ניתן לומר כך,

"אמר לי: רבי,ומה נשתנה ישעיה בן אמוץ מכל הנביאים שניתנבאו כל הטובות והנחמות לישראל?
אמרתי לו: בני,מפני שמקבל עליו מלכות שמים בשמחה"

מכאן ראיה ששאר הנביאים לא התנבאו בשמחה?
לא רואים אצל שום נביא אחר, שהוא מציע את עצמוחסדי הים
ברצון לשליחת.
הוא גם מכיר בכח שלו לנבא- "ה' אלוקים נתן נתן לי לשון למודים לדעת לעות את יעף דבר"
הפסוק הזה אפילו יותר מראה זאתסתם 1...
"וָאֶשְׁמַע אֶת-קוֹל ד' אמֵר, אֶת-מִי אֶשְׁלַח, וּמִי יֵלֶךְ-לָנוּ; וָאֹמַר, הִנְנִי שְׁלָחֵנִי"

ישנם עוד נביאים שציפו וייחלו לשליחות הנבואה ברצון כמו חבקוק למשל.
כן. זה הפסוק שמובא בתנדב"א. התכוונתי להוסיףחסדי הים
חבקוק ציפה למענה ה' על שאלה מסוימת שהציקה לו.
העצב בגלל התוכן, לא בגלל המעשהאוויל מחריש
כל המעשה של יונה זה בגלל התוכן והתוצאות שלו ולא בגלל עצם הנבואה
לא הבנתי אותך או שאתה לא הבנת אותיבן מערבא

הגמרא מביאה את יונה הנביא כדוגמא לנביא שקיבל את נבואתו בעקבות שמחה שהיה שרוי בה, אז לא הבנתי מה אתה אומר.

אסביר בפירוטאוויל מחריש

כתבת שירמיהו היה בעצב והצטער שנולד וכו', זה לא בגלל שקבלת נבואה זה דבר רע, אלא בגלל שהתוכן של הנבואה היה רע לעמ"י (וכן הוא חי בתקופת החורבן, אז הוא מצטער שנולד...

יונה הנביא ברח לחו"ל כדי לא לקבל נבואה, וזה בגלל שלתוכן של הנבואה הייתה השפעה רעה על עמ"י.

שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום

תהא שנת פחות זמבורותנקדימון

מהשנה של הבחירות הקודמות

תהא שנת פרקי זימרהנקדימון

תאמינו שיש פה זהבנקדימון

תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון

תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.

תאכלו שוקולד פלוס זנגביל

תנין שבולע פטריה זוהרת

תוכי שאוכל פסטה זולה

תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ

תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא

תדחה שוב פגישה זואשר ברא

תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון

תהיה שוב פאפא זמין.....נחלת

תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון

תהא שנת פינוי זבליםנקדימון

תעיזי שאפי פעלי זכיoo

בלי תהא שנת!משה

תלך שמוליק פה זורעיםחושבת בקופסא

תרצה שנעשה פוקר זבל

תהה שנת פתרון זהב

תופסת שנכנסת פה זהירות

תהא שנת פוטר זיוףנוגע, לא נוגע

תהא שנת פרס זכאית

תהא שנת פייס זכייה

תהא שנת פורום זורמת

תשמע פה זהדי שרוט

פורום דתי.

תאמין שרציתי פורשה זריזהל המשוגע היחידי

תדעו שזה פשוט זלזולל המשוגע היחידי

תהא שנת פיצוץ זורחאני צודק

תראה שתמצא פה זיווגךאביעד מילוא

זה הכי מקורי שעלה לי

תמיד שומעים פה זמזוםרקאניאחרונה

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

אולי יעניין אותך