אם יש אדם שבאמת צריך עזרה(אחד עם קביים או משהו כזה),אפשר לעזור לו מבחינת נגיעה?
אם יש אדם שבאמת צריך עזרה(אחד עם קביים או משהו כזה),אפשר לעזור לו מבחינת נגיעה?
כתוב על אדם שרואה אישה טובעת ולא עוזר לה -וא רשע
רבותינו למדו את זה לכל המיקרים נגיד אישה נופלת האם אני צריך לעזור לה לקום-ברור
אז השאלה אם להציע מעצמך-אפשר
מחלוקת בין נראה לי הרמבם והרמבן(או אולי ספר החינוך) האם יש איסור מדאוריתא בנגיעה-כמובן רק בנגיעה של חיבה.
רמבם:דאוריתא
רמבן(\ספר החינוך):דרבנן
אז בעיקרון אם אישה באה ללחוץ לך את היד(נגיד אם היא מישהוא חשוב וחילוני)אז מעיקרהדין אין בעיה ללחוץ-כי כל המדובר הוא בנגיעה של חיבה
עכשיו ככה החמירו ישראל,וכל נגיעה שהיא אסורה .
חוץ ממיקרים בודדים ,נגיד מישהיא חשובה מאוד(נגיד ראש ממשלה) של גויים שאין לה מושג מהלכה באה ללחוץ יד לראש ממשלה שלנו -אם הוא לא ילחוץ לה יד זה יגרום ליחסים לא טובים ,או שמישהיא תעלב נורא מזה אז מותר(כמובן ליפני זה לשאול רב)
ואם אישה נגיד נפלה,והיא לא יכולה לקום לבד כמובן שצריך לעזור לה
לשאול רב, שאלה ממש יפה ומעניינת .
מי שהוכיח לך מהרמב"ן רמב"ם אנחנו לא יודעים מה נפסק.. מי שצין על אישה טובעת זה פיקוח נפש מי אמר שזה אותו דבר בעזרה??
ולא פסקתי הלכה ,הבאתי עובדות אין מה לא להאמין להם. לא לימדתי מזה שום הלכה ואפילו לא קרוב
אמרתי מי סובר שזה דרבנן ומי דאוריתא זהו
על מה התוקפנות בידיוק?
רק הערתי על הנקודה כי היה נראה ממנה שהיא הבינה שלמסקנה מותר...
והם אמרו לי שאם האשה צריכה(נגיד היא נפלה ואין לה איך לקום) ואין בנות במקום פשוט שצריך לעזור לה -ומי שלא עושה את זה הוא חסיד שוטה
הלכתי ברחוב ואיזה עיוורת הסתבכה וביקשה שאתן לה יד כדי לעזור לה להגיע לאיפשהו ולא היה אפאחד לידינו אז עזרתי לה כמה מטרים ואז עברה שם מישהי והיא נתנה לה יד...
אמא שלי עובדת עם אטוטיסטים והיא נוגעת בהם חופשי,זאת העבודה וזה חייב
זה גם סוג של חניכים.נתתי דוגמא..אבל באמת כדאי לשאול כל מקרה לגופו.
לפי דעתי צריך לימצוא מישהו אחר בסביבה שיעזור במקומך
ולא חסר אנשים, עם ישראל כזה צדיק, עוד שנייה משיח בא!!!
ויישר כוח!!!!!
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים