מישהו יכול להסביר לי את הראש של 'הדתי לייט'??טרנטה

באופן כללי אני באמת לא מבין אם אתה מאמין בתורה והכל אז למה אתה מחפף? יש לך אמת לך איתה עד הסוף.... ואם אתה לא מאמין אז מה אתה בכלל מקיים חלק מצוות.... ואם יש לך "חידושים" בתורה ואתה סובר שנוער מעורב לדוגמה זה לא כ"כ אסור וכל מיני טענות דומות, אז איך הגעת למסקנה הזאת שאחרי שהקפידו ביהדות על דבר מסויים אלפי שנים אתה בא וחושב שהיהדות השתנתה או 'התאימה את עצמה'.... ועוד שבד"כ מי שאומר את הטענות האלו זה לא אנשים שחקרו את היהדות לעומק כמו הרבנים ואיך הם "מתווכחים עם המומחים" בקיצור משהו כאן מריח לי עצלנות וחוסר מחשבה, אולי אני טועה??

גם לדעתיפרח-אש
רבי נוח לי
אבל לא כולם מכירה מישהי שממש קשה לה לקיים כמה מצוות גדולות (שבת צניעות בלבוש ) ואז היא ממש מנסה אבל הכי מיקלה ולא במצב שהיא מקיימת את הכל רק כל פעם עוד צעד קדימה
יצא לך לדבר עם אחד כזה?אריק מהדרום
אני חושב שזה קשור לתוחלת חיים גבוהה מדי במין האנושי.סתם 1...
רוב בעלי החיים חיים מספר שנים עד עשרות בודדות במקרי קצה. בן אדם חי, כיום, עד 80+-. לא טבעי שאדם יחזיק באמונה ויחיה חיים תובעניים כל כך הרבה זמן ולכן החיים נכהים... אותו לייט התחיל את חייו בנקודה שווה אבל הוכהה ונחלש כוחו ולכן הוא הופך ללייט עד שבסוף לא נשאר ממנו כלום.

אם היינו חיים 20 שנה היינו חיים חיי מסירות טוטאלית מהתחלה ועד סוף ללא פשרות.

(זו התרומה שלי למתקפה האחרונה )
התורה מאז ומתמיד הועברה במסורת, זה המסורת שלהם...חוני המעגל פינות
ככה אבא שלהם נהג

חוץ מזה שזו הדרך חיים הכי משתלמת, חינוך וקהילה איכותיים וחיים טובים
דווקא הרבה פעמים זה גורם לקהילה להיות דפוקה מתיישב בנשמה

נכון,אבל יש מציאות...חוני המעגל פינות
בחייאת עזוב אותנוימ''ל
זה הראש.
איזה נחמדשני צדדים למטבע

תראה, זה לפחות לא שונה מאלה שפותחים פה פצלשים על כל צעד ושעל. עצלות בניית האישיות וחוסר השקעה ברגשות ראויים.

מאידך, כמו ששאלו אותך, האם אתה מכיר -מישהו- כזה? ויותר בגדול - האם ישבת לחקור את הרשת המסועפת של מחשבות והרגשות של קבוצה שלמה בעם ישראל, לפני שאתה תוקף אותה?

אני די מבין את התיסכול שלו...חוני המעגל פינות
לו קשה להם קל ולשניהם קוראים דתיים
להפךשני צדדים למטבע

לו קל לתקוף את כולם בלי לחשוב ובלי להרגיש בלי לברר ובלי להכיל

הם לעומת זאת מעריכים ומכבדים את כל הצדדים, ומבקשים לתת משקל לכל תרבות אנושית

כאילו מי שדתי לייט לא תוקףטרנטה

הפכת אותם למלאכים ואותי לבן אדם שחור ורע. אתה כאן זה שלא מקבל ביקורת של אחר אני כל היום סופג ביקורות בתקשורת בלי סוף על החרדל"ים בדיוק ממי שמכנה את עצמו דתי לייט אז אל תבלבל את השכל

בוא'נה מה אתה נבהלשני צדדים למטבע

אתה תקפת את הדתיים לייט כאילו הם לא יהודים מספיק נאמנים, אני הסברתי שהם בתכל'ס אנשים טובים וערכיים

ואף אחד לא תקף אותך, מתנצל אם זה נשמע ככה, אוהב אותך אחי, תכל'ס זה גם לא נכתב בגלל הדברים שלך...

לא נבהל... באמת שלא נפגעתי, פשוט הקצנתי כדי שיהיה מובןטרנטה

אני לא באמת חושב שכל דתי לייט סוחב על הגב שק של האשמות על הציבור החרדלי ויש לי חברים וקרובים לייט- אחלה אנשים, מצד שני אני גם לא מסכים עם העובדה שאסור לתת ביקורת ואם צריך אז נותנים גם אתה יכול להעביר לי ביקורת ואני ישמע מה שכן אני לא אוהב שמבזים רבנים (נראה לי אפי' שהרמב"ם כותב שמי שמבזה ת"ח הוא אפיקורס) ולצערי זה קיים הרבה בתגובות באתר כאן, וכן אני לא אוהב שכשרב חרדל"י מותח ביקורת יש תמיד את הקבוצה של האלה שעפים עליו כאילו אין חופש ביטוי וכאילו הוא אבק בלי להתייחס בכבוד לבן אדם שלמד תורה כ"כ הרבה שנים וכשיש להם ביקורת על הציבור החרדל"י אז הם פותחים את הפה חופשי ואומרים מה שהם רוצים. אני לא מכליל אני יודע שזה מיעוט אבל אני גם לא חושב שזה רע למתוח ביקורת כמו שמתחתי כאן בפתיחת האשכול על הציבור הלייט אני גם בעד שימתחו עליי, מה שכן אני לא אהבתי את התגובה שלך:

"לו קל לתקוף את כולם בלי לחשוב ובלי להרגיש בלי לברר ובלי להכיל

הם לעומת זאת מעריכים ומכבדים את כל הצדדים, ומבקשים לתת משקל לכל תרבות אנושית" 

א. כאילו הביקורת שלי פסולה (תתייחס לגוף מה שכתבתי ביקורת שמובנת לי מאוד בשכל, ואם אתה לא מסכים אז תסביר את עצמך למה) ב. וכאילו שהם לא מותחים גם עליי ביקורת...

אז יאללה אחי צהריים טובים ובאמת שאין לי שום דבר נגדך ודעותיך פשוט כבר יוצא לי מהאף כל הסטיגמות על החרדלים...

אזשני צדדים למטבע

תשמע בן אדם

יש פה כמה אנשים לא מוכרים

אם ראית מישהו שכותב דברים לא ראויים הוא טרול

אבל בסך הכל החברים שבאו לפה תמיד היו בסדר רק בזמן האחרון הצטרפו לפה טרולים (מידיעה וגם משמיעה)

אתה אולי לא מכיר את החברה הדתית הכללית מספיק 

כי החברה הזאת מכבדת את האדם ואת התורה

ב. התגובה שאתה מתלונן עליה לא כוונה אליך אישית, היא הייתה כללית בנוגע לתגובה של מי שאליו הגבתי, זה סך הכל העניין...

ג. יש דעות שונות בציבור, יש פולמוסים... מי שבאמת שייך לציבור הדתי הוא מדבר בכבוד וביחס הוגן ובדיבור נאות, אתה אולי לא מכיר... אבל זה מה שקורה בציבור הדתי בכללו

אני יכול להמר שלמדת בישיבת קו?חוני המעגל פינות
הימור שגויטרנטה

יש כאלו מעצלנות, יש כאלו מקושי, ויש כאלו שמתרכזים יותרחסדי הים
ביסודות התורה ופחות בפרטים.
אתה יכול לפרט לגבי היסודות מול הפרטים?סתם 1...
מה הוא יסוד ומהו פרט?
יסודות- אהבה ויראת ה', ואהבת ישראל וכד', ומצוות יסודיותחסדי הים
כמו שבת, נידה וכד".
להתעמק ביסודות התורה זה לא תירוץ.מתיישב בנשמה

זה כמו שקראים לומדים רק תורה שבכתב.

יכול להיות שאתה לא טועה?מי האיש? הח"ח!

יכול להיות שאנשים לא טועים?

הוא שואל האם הוא טועה *בענין הזה*...והוא ישמיענו
כן, יכול להיות שהוא לא טועה בענין הזה...
לדעתי אפילו מאוד
הכל יכול להיותמי האיש? הח"ח!

והכל אני יכול כי זה החופש הגדול
איך אמר לי פעם מורה למתמטיקה "יש מלאנתלאפים ציונים אפסים"

אני חושבת שזו בעיה של הדור לאו דווקא בעניין הדתהשקט הזה
או בעצם שתי בעיות.
בעיה אחת היא קבלת מרות. היום זה נורמלי להתייחס למורה כחברה.. להגיד מה שאני רוצה למי שאני רוצה, בגדול אפשר להגיד את זה ככה: "מי אתה שתגיד לי מה לעשות?!"

בעיה שניה היא חןסר מחוייבות. וזה מתבטא גם באחוזי גירושין גבוהים וכו'.

שתי הבעיות ביחד מתבטאות בדת בצורה של לייטיות.
למה?
כי "נכון שאני מאמין וכו' אבל מה זה עכשיו כל המחוייבות הזאת, ומי הרב שיגיד לי מה לעשות, ומאיפה הגיעו בכלל כל ההלכות הקטנוניות האלה. אני אבחר מה נוח לנו לקיים ומה לא.."

ואז נוצר מצב שזה לגיטימי להיות "דתי אבל.."

אני דתייה אבל עם מכנסיים
אני דתי אבל לא שומר נגיעה
אני דתייה אבל הולכת למועדונים
וכו'...

זה הניתוח המעמיק שלי למצב
ייצרים, בלבולים ואשמה של הציבור ורבניו.רק שמחה#
ייצרים- לכולנו יש יצרים, צריך להתגבר עליהם.
בלבולים- העולם שלנו הוא נורא מבלבל. אפשר בקלות להסנוור.
אשמה- יש הרבה דברים שהציבור צריך להשתפר ולתקן. יש הרבה שלא מוצאים את עצמם בציבור, למשל חינוך והדרכות שלא מתאימים להם.
התשובה פשוטה - יצר הרע (והוא מצליח להכשיל את כולם,כל אחד לפיעף על עצמו

כבודו ומעלתו)

ולכל אחד יש את הכלים להתמודדוהוא ישמיענו
ע"פ החינוך של הוריו, מוריו וסביבתו ולפי החינוך שלו את עצמו.

יכול להיות שצריך לשפר קצת יותר את החינוך...
חבר'השני צדדים למטבע

לפני שהולכים להאשים אנשים בהקשבה ליצר הרע, לפני שהולכים להאשים את החינוך (@והוא ישמיענו), קודם לומדים מי באמת עושה מה ולמה... 

זה לא כ"כ פשוט, יש כמה הסברים...Guli

אני אישית חושב שכל הסיבות לזה מגיעות משורש אחד (קשה לי לדייק ולכתוב מה השורש) - בגדול זו "תקיעות" (גלות) של היהדות של היום.

אנשים שרואים אותי מבחוץ, מגדירים אותי בתור "דתי לייט". האמת היא, שמבחינה הלכתית אני באמת "דתי לייט" כי אני לא הולך לפי הספר (קיצור שולחן ערוך). בעיניי, אם הייתי הולך לפי הספר - הייתי "דתי לייט" או יותר נכון "אדם לייט".

גם ההגדרה "דתי לייט" מעצבנת אותי. כאילו כל התורה כולה/החיים כולם זה אוסף של חוקים - מין משחק מוזר כזה של עשה ולא תעשה.

אני חושב שאתה טועה עם הטענה שאנשים לא חקרו לעומק כמו הרבנים... ואני מאמין באמת ובתמים שלהמון רבנים (אם יש להם את האומץ לחקור באמת) יש "הרהורי כפירה" לגבי אמיתות תורה שבכתב או תורה שבע"פ (אל אם כן אלוהים התגלה אליהם).

אני חושב שה"אמת" רחוקה מאיך שהדת מציירת אותה בעינינו היום ולאט לאט הנפש של כל אדם ואדם נפתחת לגלות את הגדלות של אלוהים בעולם הזה ולא בצורה המצומצמת (מאוד) כפי שהדת מגישה לנו אותה היום.

כאשר התערערה אמונתי בדת שגדלתי עליה, נפתחה האדמה מתחתיי והרגשתי שאני מאבד שליטה לגמרי. הרגשתי ממש פחד - פחד פנימי מטורף. החלטתי לא לפחד, לחתור בחושך ולהיוולד מחדש.

מקווה שקצת הצלחתי להעביר לך את תחושותיי - קצת הציק לי שכתבת "עצלנות וחוסר מחשבה".
ושוב, כל אחד וסיבותיו הוא... הכי חשוב שתסתכל על עצמך ותשאל " האם אני דתי לייט?" מבלי להסתכל החוצה ולשאול את זה אנשים אחרים (לא מאמין שסתם שאלת..).

אין ספק שהיהדות לא נראתה בעבר (תנ"ך) כמו המוטציה שהיא נראית היום.

בהצלחה

,

חבר, לאף רב אמיתי אין הרהורי כפירה באמיתות תושב"כ ושבע"פ,עף על עצמו

וגם לי הבחור המסכן - אומר לך את כל האמת, אין לי שמץ הרהורי כפירה באמיתותם, וזה לא איזה הישג גדול .

רק חשוב לי שתדע, שגם אם לך אוליי יש הרהורי כפירה על אמיתותם, להרבה הרבה אנשים יראי שמיים ומחוברים לתורה, שגדלו בקהילות תורניות - אין שמץ מהם.

כל טוב.

דרך אגב אני יכול להבין את הדברים שלך על הגלותיות של היהדות, ובאמת כולנו מתפללים,שיתעוררו צדיקים כבירים ארץ ישראליים מופלאים, שימשיכו אורות בהירים פנמיים, שיחדשו את כל עבודת השם - את התורה ואת התפלה, את הכל.

אם אתה שואל אותי אחי, אני מהמר שהדבר הזה יקרה בשנת תשע"ט הסמוכה!! (סתם הימור, אל תיקח ברצינותקורץ)

מה זה "רב אמיתי"?סתם 1...
כמה הגדרות של חז"ל: "אם אין יראה אין חכמה", "בתורתו - תורהעף על עצמו

דילה", ומציאות זו של "תורתו", מגיעה מתוך והוא "עוסק בתורה" כפי דיוקו המפורסם של המהר"ל וכפי שהסביר האדמוה"ז בלקוטי אמרים פ"ה, וכפי שאמרו ריבותינו הקדושים מרן הגרצי"ה ומרן הגר"א שפירא ועוד, וכן מקובל בישיבות הליטאים ראה לדוגמא מה שהעיד מרן הגר"ד הנזיר ביומנו מזמן לימודו בישיבת הח"ח בראדין בראשות הגר"נ טרופ שיסוד קניין התורה זה "לדעת ללמוד ולא הלימוד עצמו" ועוד.

לא הארכתי להסביר את הדברים, רק ציינתי המקורות, תן לחכם ויחכם עוד.

מה שציינת זה מהסוגיה בדבר כבוד ת"חסתם 1...
לא רואה איך זה קשור, גם אין יראה אין חכמה לא כל כך קשור ואם קשור- זה נגד מה שאמרת בתגובה הקודמת לגבי הרהורי כפירה.

את כל השאר לא הבנתי.
מה זה רב אמיתי? (יש תשובה פשוטה? השתמשת בזה כלאחר יד חשבתי שזה ברור לך)
אני לא יודע למה התכוונת, אני חושב שהדברים קשורים מאוד -עף על עצמו

הגדרת התלמיד חכם זה שהתורה היא חלק ממנו - מאוחדת איתו כפי המוסבר בבירור בתניא פ"ה ועוד, בהסברת דברי הגמ' בקידושין,

והוספתי מתוך הסברת התניא הנ"ל, שהדרך להגיע למדריגה זו היא על ידי "לימוד עיוני גדול" בתורה, היות ותורה שבע"פ במהותה היא מושכלות שכליים, ועל כן הדרך לתפוס ולהתאחד איתה היא על ידי לימוד עיוני בדווקא וכפי שמקובלנו מריבותינו הקדושים מרן הגרצי"ה ומרן הגר"א שפירא זצוק"ל בשיחותיהם, שעיקר קנין התורה הוא בדרך השכל, ויסוד לזה במהר"ל בביאור לשון ברכת התורה (לפי האשכנזים) "לעסוק בדברי תורה", ושכן סבורים בתי המדרש הליטאיים.

ובנוגע ל"יראה" - ברור שאינה עיקר הגדרתו של התלמיד חכם, אבל ציינתי אותה בהתחלה, בתור "היכי תמצי ואמצעי" לבוא לעיקר הגדרת התלמיד חכם שהוא מאוחד עם התורה, כי אפשי ויהיה פרופסור שיש לו העמקה גדולה, ואפ"י נניח בצורה ברסקאית, אבל הוא נטול יראת שמיים המתבטאת במחויבות להלכה (ואכמ"ל בהגדרת היראה), והוא בודאי לא תלמיד חכם, על כן פתחתי במאמר חז"ל שאם אין יראה אין חכמה.

כל טוב ידידי, המוערך מאוד בעיניי!!

אבל כתבת "רב אמיתי" מהו רב לא אמיתי?סתם 1...
מי שאין לו את הנתונים הללו.עף על עצמו

הוא יכול להיות ירא שמיים, יכול להיות לו ידיעה מסויימת בענינים של תורה, אבל לענ"ד אדם שכזה לא מוגדר באמת תלמיד חכם.

מקווה שהובנתיעצוב.

כתבת שיראת שמים מתבטאת במחויבות להלכהסתם 1...
הבנתי נכון?
אני מעדיף לא להיכנס עכשיו לנושא "היראה" העמוק והרחב כ"כ.עף על עצמו

אבל אם תבקש לא אוכל לסרב לך, ולכבודך אענה בנידון.

צרם לי הביטוי "רב אמיתי" והתיאור החד משמעיסתם 1...
בנוגע לספיקות ובירורים כלא קיימים.
ההסתכלות הזו עושה נזק אצל מט שמוצא את עצמו ירא שמים ונבוך. הוא חושב שמשהו לא בסדר אצלו ובסוף עלול לפרוק הכל.

כדאי להיזהר בלשוננו. דרך רצינית תמיד תכלול תהליך בירור שחלקים ממנו לא נעימים- מורה הנבוכים נכתב לאחד כזה.
הוא לא דיבר על בירורים מסויימים, של העמקה והרחבה בעניןעף על עצמו

תושב"כ ותושבע"פ,

הוא דיבר על חוסר וודאות בסיסי בקדושתם ונתינתם משמיים של תושב"כ ותושבע"פ, ואני סבור שאע"פ שעקרונית הצדק עימך בנוגע למה שצייינת, אכתי שקר נוראי הוא, מה שהציג אותו אדם יקר, כאלו גם הרבה רבנים יש להם הרהורי כפירה ביסוד ממש, ועל כן כתבתי לו, שאני לא שולל שיהיו יראי שמיים שיהיו להם דברים שכאלו, אבל הוא חייב לדעת - שלא מבעיא רבנים, גם הרבה הרבה אנשים יראי שמיים פשוטים אין להם הרהורי כפירה כמו שהוא מציג.

ואני סבור שיותר ממה שמזיק ההצגה כאלו כל ירא שמיים אין לו הרהורי כפירה יסודיים, מזיקה ההצגה כאלו כמעט כל יראי השמיים שגדלו בבתים תורניים ממש, יש להם הרהורי כפירה כמו בחורים חלשים שגדלו בבתים חלשים מבחינה תורנית - מלבד שפשוט אסור לשקר, זה גם יכול לעזור לאותם בחורים חלשים לצאת מהבילבול שלהם, מתוך הידיעה שיש הרבה מאוד אנשים שלא מסופקים בזה.

כל טוב.

העניין הוא בבסיסו לשוניסתם 1...
או אם תרצה טרמינולוגי, ולכן לא השתמשתי במילים הרהורי כפירה אלא ספקות וחוסר ודאות.

צריך להבין שאנו מוגבלים ואם משה ביקש הראני נא את כבודך ולא קיבל זאת אומרת שלא הכל היה פרוש וידוע לפניו.

מי שמחפש ודאות אנושית, הגיונית לא ימצא אותה מתוך הוכחה אלא מתוך אמונה.

ולכן מה שלאחד הרהור כפירה, לאחר הוא אמונה ואכמ"ל.
הוא נקט בלשון כפירה.עף על עצמו

ולפני שאתה כותב דרושים יפים, אל תשכח את דברי בעל העיקרים ועוד - שיש חובה שיהיה ברור ומאומת שיש בורא לעולם, וה"ה לתורה משמיים (שהיא גם אחד מן העקרים, וע' במצוות עשה של שמע ישראל). ואכמ"ל. 

הוא נקט בלשון כפירה ולא עניתי לוסתם 1...
בלשון כפירה.
לא אפרט יותר רק אציין שאחד המקומות היחידים שרמבם כותב להאמין ולא לידע זה לגבי העיקר של תורה מן השמים.

את ציוניך השונים- רב אמיתי
דרושים יפים, מי מוגדר לדעתך תלמיד חכם, ירא שמים וכו' שמור לעצמך, זה חוזר על עצמו, תודה.
אתה צודק לחלוטין שהיהדות לא נראתה בעבר, ימי התנ"ך,סתם 1...
כמו שהיא נראית היום.
אינני יודע כיצד היא הייתה נראית בדיוק. האם התפללו ותיקין, הניחו כמה זוגות תפילין, מאיזה כיוון שחטו או כיצד רקחו את הדיו של צרכי הסת"ם...

מה שאני כן יודע שהעיקר לא השתנה- האדם הכשר והמאמין מחפש לקיים את מצוות בוראו.

אולי פסקו אחרת, מן הסתם, ובכל זאת העיקרון זהה.

אם למדת בטח ראית שכיום, הלכתית, זזנו הרבה מעיקר הדין. תפילה בבית הכנסת רוויה תוספות שחלק מהאנשים אוהבים ומתחברים אליהם מאוד וחלק פחות, זה גם משתנה לפי תקופות בחיים.

עם כל זה עיקר הדין לא זז. כולנו מאז ומעולם אוכלים כשר, מתפללים את עיקר התפילה בצורה זהה, מתחתנים ומתגרשים על פי הדין וכו'.

לגבי הרהורי כפירה- אם הכוונה ספקות בוודאות של כל מיני מושגים שנגעת בהם בלימודיך או בחייך אז באמת היו שראו בזה גדולה והיו שראו בזה חולשה.

אדם שחושב וחוקר ומחפש מגיע, בצורה טבעית מתוך חיפושיו את דרך ד' כמטמון, למבוכות. הכל תלוי בהכרעתך ובנקודת המוצא לחיפוש ולבקשת הידע.

שים לבשני צדדים למטבע

זה נכון שצריך להיזהר מלהסתכל על היהדות כדת לא טבעית, אבל מצד שני חובה עלינו לשלב את היהדות בעולם החדש של כל דור ודור, ולשלב אין פירושו למוסס ולשלב גם אין פירושו לשנות, לשלב פירושו לקחת את הקיים על כל מה שיש בו, ולשדרג, אם חז"ל היו רוצים להיצמד רק לדרך של האבות שהיא הייתה צורה חיה של התורה, אז הם לא היו יכולים להתייחס לעולם לשאר התנ"ך שהתפתח וקידם את היהדות בהרבה מאוד, אבל הם הבינו שאם התרוה התפתחה על ידי התנ"ך, אז אפילו שהיהדות כבר לא תישאר אחדותית כמו במשפחה של 12 בני יעקב, מכל מקום זה עדיף כיוון שכך היהדות תוכל לקבל מקום יותר טוב ולעזור לעולם יותר, וכך הם פיתחו את התנ"ך, וגם את המשנה והתלמוד, כדי לקדם את היהדות, עכשיו אנחנו צריכים לעשות את אותו דבר, לקחת את המשנה והתלמוד הראשונים והאחרונים, ולהכניס אותם לתוך העולם החדש, זו הדרך הנכוחה והטובה שתועיל לעם ישראל, תועיל לעולם, ותועיל ליהדות.

לדעתי זה נובע מהבנה שהחיים מורכבים.כי אין פיסבוק

יותר מ"יש לי אמת ואני הולך רק איתה" או "יש שחור ולבן"
זה דתי שמחליט שהוא לא רוצה לקיים חלק מהמצוות או חלק מהחומרות(המוגזמות לעיתים). 
הוא מקבל את זה על דעתו משלל סיבות, הוא לא חושב שיעמדו מאחוריו רבנים ברוב המקרים( לאל אם כן הוא מקל בטחום ההלכתי ואז לדעתי אין שום בעיה, זה איש שמעדיף לפרש את היהדות, תוך מחויבות לפירוש מקובל, בצורה יותר ליברלית).

לא הבנתי. אז התורה מחייבת או לא?נחשון מהרחברון

כי אם  כן אז עד הסוף ואם לא אז למה לשעבד את החיים שלי לכשרות שבת נידה תפילין וכו, דברים כאלו מציקים ומעיקים שאם הם לא אמיתיים אני מייד בורח מהם. מי ששומר שבת ועומד בנסיונות מראה שהוא בעצם מאמין גדול, מקריב את נוחות חייו והנאותיו בגלל ה'. (או שהוא פחדן גדול שלא מוכן לשנות דרך כי מה יגידו...) ואז הוא בא ומחפף בדברים עקרוניים??? אז מה עובר עליו?

חילוני קל להבין. ואפילו "מאמין בלב שלא שומר מצוות" אבל חלק כן וחלק לא? זה פתטי

אידיאלזיציה, לרוב. תכונה אנושית פופולרית.שום וחניכה

אי אפשר להאמין בחלק?גמני
אני ינסה לעשות קצת סדרטרנטה
עבר עריכה על ידי טרנטה בתאריך כ"ד באב תשע"ח 15:57

זה הולך ככה בקווים די כללים:

שלב 1: יש או אין אלוקים - אם יש עבור לשלב 2. אם אין סיימת את המסלול.

שלב 2: האם אתה מאמין שהתורה היא אמת - אם כן  - עבור ל3 אם לא תלמד כוזרי. בכל מקרה אתה לא משתייך ליהדות.

שלב 3: האם אתה מאמין שהתורה שבע"פ היא משהו שהתורה שבכתב מחייבת לקיים (ככל אשר יורוך) - אם כן המשך ל4. אם לא תלמד שוב את התורה שבכתב ותגיע למסקנה שיש תורה שבע"פ.

שלב 4: אתה מוכל לקיין את התורה שבע"פ (שכוללת גם את השו"ע וכו')? - אם כן -אשריך חזק ונתחזק. אם לא, כדאי שתעשה חשבון נפש לגבי העולם הבא שלך ולגבי כמה אתה אמיתי עם עצמך או נכנע לתאוות.

מי שבוחר לחיות כדרך חיים את הדתי לייט לאחר שהגיע לשלב 4 הוא מבחינתי צבוע. לא מסכימים איתי? תגיבו. ולעניין.

"אבוך במאי זהיר טפי"אמיתי נ.

לכל בן אדם יש את הנקודה שלו בתורה, אין אף אחד שאצלו כל התורה שווה כהר כבקעה כנגלה כנסתר כהלכה כאגדה, כל אחד יש לו נקודה שבה הוא חזק יותר ויש נקודות אחרות שבהם הוא חזק פחות, ואין מי שיימלט מהמצב הדואלי הזה, ואותו דבר בין שומרי מצווה אחת, יש מי ששומר אותה בהידור גדול ויש מי ששומר אותה בפחות הידור, כלומר זה נמצא על רצף, זה לא ב"כן ולא", יש הרבה מדרגות ומדרגות ביניים, עכשיו הדתיים לייט נמצאים באיזשהוא מקום ביניים מה לעשות,זה אולי לא מושלם אבל בעולם יש הרבה דברים לא מושלמים וצריך ללמוד להשלים עם המציאות הזאת

יש הבדל בין מי שמגדיר ככה את האידאל שלוטרנטה

לבין מי שנופל ולפעמים עובר עבירות אבל באידיאל מצהיר שהוא שואף לקיים את כל התורה בשלמותה אני לא מדבר על אנשים שנופלים. אני מדבר על אנשים שחושבים לכתחילה לקיים רק מה שנוח.

זה בעיקרון נכון אבל זה עניין לעיוןשני צדדים למטבע

כי צריך לקחת בחשבון שכמו שי הידור במצווה זו או אחרת לעומת מצוות אחרות, כך יש עקרונות שונים בעולם, ויש אנשים שפוגשים בהתנגשות בין ערכים דתיים לערכים כלליים, אז הם מחפשים דרך ביניים, זה לא הוגן להאשים אותם בחוסר רצינות

תכל'ס מה איכפת לך מה אתה הרב אמנון יצחק אתה לא צריך לכעוס באופן אישי על כל בן אדם זר ששונה ממך 

השאלה היא למה לא ברור לךנחשון מהרחברון
שהערכים הכללים מול ערכי התורה ערכי התורה קודמים
זה ברורשני צדדים למטבע

אבל עליך לדעת שלמשל ערך תורני של אתרוג מהודר או חיי אברכות לא תמיד אמור לגבור על ערך כללי של שלום בית ועוד התנגשויות רבות

"שלום בית" זה ערך כללי, זה לא אומר שהתורה לא תומכת בו "וחי בהם ולא שימות בהם" כך כתוב

השיקול הוא נטו תורנינחשון מהרחברון
כי אם למשל אבא של מישהו רוצה שניתן לו לאכול... זה כיבוד הורים, ערך כללי שהתורה תומכת בו כהגדרתך. אבל האבא רוצה לאכול צ'יזבורגר. אז אני לא מקשיב לו. למה? כי התורה אמרה.

כתוב כי דמא בן נתינה זכה לפרה אדומה, מדוע,? כי הוא עשה מצווה שהיא ערך כללי. שהתורה גם תומכת בו. וישב שככה זה. אבל הוא קיבל פרה אדומה ללמד אותו שלא ככה, אלא אנחנו מכבדים הורים כמו שקיימים פרה אדומה. כי ה' ציווה, לא כי זה ערך 'כללי'.

נכון שלפעמים אנשים עושים שיקול תורני לא נכון. למשל אברכות או שלום בית (בד''כ מראש מוודאים מה שייך, אבל לפעמים יש מצב כזה)

וודאי שלא זה ההבדל בין הלייט לדוס
תלוי מאיזה מבטשני צדדים למטבע

תלוי אם אתה מאמין שהקב"ה אוהב את העולם שהוא ברא או שאתה מאמין שהקב"ה אוהב רק את התורה

אני מאמין שהקב"ה אוהב את העולם שהוא ברא, והתורה באה ללמד אותנו איך לקיים "ויצוונו ה' לעשות את כל החוקים האלה לטוב לנו כל הימים לחיותנו כהיום הזה" "וכל מה שבראתי בשבילך בראתי, תן דעתך שלא תקלקל ותחריב את עולמי"

אני מאמין שהערכים הכללים הם חלק מערכי התורה, והתורה פשוט משפרת אותם, מה שנקרא "דרך ארץ קדמה לתורה" 

הדתיים לייט הם בריותיו של הקב"ה, ואנו שמחים בהם ומעריכים כל בריה ובריה, רק אנו רוצים לשפר את העולם יותר על ידי התורה

אבל זה לא סיבה להסתכל עליהם בעין עקומה

אתה לא עונה לענייןטרנטה

מתחתי ביקורת על קו המחשבה ולא על האנשים ואתה עונה לי בדרשות של ספירת העומר. דבר לעניין מה לא נכון במה שאמרתי

מתחת ביקורת או ביקשת להבין? אם אתה רק מחפש לבקרשני צדדים למטבע

לך תפתח בלוג

ה אוהב את העולם ואת כל אחד ואחדנחשון מהרחברון
והוא יודע גם בידיעה מוחלטת שהטוב ביותר עבור האדם היהודי הוא התורה.

במשפט שלך אתה מוכיח מה שאמרנו. אתה טוען שהתורה מחזקת ערכים כללים וזה. דרך ארץ קדמה לתורה.
ולא היא.
כי התורה היא *מקור* הערכים ה'כלליים'. לא מחזקת אותם. וכשהם עומדים מול שיקול אחר אז ההכרעה היא תורנית. כמו בדוגמא שנתתי עם כיבוד הורים. אני מכבד אותם כי ה' אמר. לא כי נראה לי נכון ו, אה, יש גם מצווה כזו שמחזקת את הרעיון שלי. איזה נחמד.

ממש לא. אני מכבד הורים כי ה' ציווה, ואני גומל חסד כי ה' ציווה ו... אה, אני גם מזדהה עם זה ומרגיש מחובר. זה הנכון...

וזו השאלה ש @טרנטה
שאל. אם אתה מאמין שהתורה אמת ושו''ע זה מה שה' רוצה ממך ושה' רוצה שיהיה לך טוב. איך אתה מחלק זה נראה לי וזה לא נראה לי.
אתה צודק התורה היא מקור כל הערכיםשני צדדים למטבע

במקור כל הערכים, בדפוס שנמצא אצלי בכל אופן, כתוב כך: 

"לא תוהו בראה, לשבת יצרה"

ונאמר

"לא אוסיף עוד לקלל את האדמה בעבור האדם כי יצר לב האדם רע מנעוריו ולא אוסיף עוד להכות את כל חי כאשר עשיתי"

ועוד כתוב

"והיתה הקשת בענן וראיתיה לזכור ברית עולם בין אלוקים ובין כל נפש חיה בכל בשר אשר על הארץ"

אולי אתה רוצה לשנות את ההבטחה הזאת?

ונאמר "אתה חסת על הקיקיון אשר לא עמלת בו ולא גידלתו שבן לילה היה ובן לילה אבד - 

ואני - לא אחוס, על נינוה העיר הגדולה, אשר יש בה הרבה משתים עשרה ריבוא אדם, אשר לא ידע בין ימינו לשמאלו, ובהמה רבה?"

נ.ב. אם יש לך דפוס אחר לתורה שהיא מקור כל הערכים, אשמח לשמוע מה הנוסח בדפוס שלך. לימוד שינויי נוסחאות הוא לימוד אקדמי חשוב

מוכן להסביר מה הקשר בין הציטוטים למה שאמרתינחשון מהרחברון
ולמה שאתה אמרת?

כי זה לא ברור בכלל...

כי יש שיקולים שה' עושה ויש מה שהוא ציווה אותנו לעשות.. כמו שלאבא מותר להתעסק בחשמל ולילד קטן לא. והוא אומר אבל אבא כן עשה, גם אני רוצה.

אתה משווה את עצמך לקב''ה? לנו יש ציווים בתורה איך לפעול...
יפה אז פה נכנסים לדיון אחר "מה כוונת התורה"שני צדדים למטבע

למיטב ידיעתי - רוב הדתיים לייט סבורים שאם משה רבינו היה מדבר איתם הם היו מצליחים לשכנע אותו שבמקרה שלהם זה לא תופס

מכאן שהם לא צבועים אלא הם באמת לא מבינים מה הבעיה

הם חושבים שהם עושים את זה באישור פוטנציאלי של משה רבינו

מהיכרות. זה לא נכוןנחשון מהרחברון
הם אומרים זה כבר לא רלוונטי. וזה היהנחשון מהרחברון

פעם. או שזה מתנגש עם ערכים שלהם כמו דמוקרטיה שיוויון פלורליזם לקבלת האחר עד שהם מרגישים שיש 'טעות' בתורה.

יצא לי לדבר עם המון כאלה.

איך אתה יכול לשלוח חירות וחיים וחירות מחשבה וחופש דת מאנשים שסך הכל חושבים אחרת.

כפיה דתית? למה שאנמ אכפה על מישהו משהו?

אבל התורה אומרת שיש מצבים שכופים... הם חושבים שיש 'טעויות' התורה וערכים שהם 'לא רלוונטים'
לא כועס ח"ו רק מנסה להבין אבל....טרנטה

אני באמת לא מבין... אם אתה הולך ע"פ התורה ויש התנגשות עם ערכים אחרים אז ברור שערכים שקיבלתי מאלוקים ייגברו על זה. מי שלא מסתכל על זה ככה ובכל זאת מאמין בתורה ומקיים חלק גדול ממנה, זה בדיוק האבסורד הוא מחולק לשניים, כי אם ערכים כלליים יותר חשובים אז זה אומר שבעצם התורה היא לא מה שקובע את חייו - אלא א"כ זה מסתדר עם עוד ערכים אחרים וזה סתירה פנימית כי אתה קורא לעצמך דתי (-"מחוייב לדת"), אתה מאמין שהדת הזאת זה האמת או לא?? תפסיקו לנסות לחלק חילוקים דקים ולשבת כל הזמן על הגדר תחליטו איפה אתם... 

תשמעשני צדדים למטבע

בן אדם הוא קודם כל יצור אנושי

התורה באה לשפר את האנושות והאנושיות ולא לצמצם אותה

אם אתה גורם לצמצם חיים לפני שאתה ניגש לתורה 

אתה עושה את הפך כוונת התורה

הדתיים לייט בדרך כלל מאמינים ורק רוצים לתת מקום לחיי העולם הפשוטים

שאלת מה הראש של הדתי לייט - הסברתי, אם אתה רוצה להתווכח איתם זה כבר לא שאלה להבין אותם אלא להתווכח, 

בן אדם הוא קודם יצור אנושינחשון מהרחברון
מה זה יצור אנושי? בריאה שה' ברא, ויצא, ונפח בה רוח חיים נשמה וכוח דיבור. האנושיות זה עבודת ה'
כל השאר הרצון להנות לזרום לחיות זה מהצד הבהמי באדם...

לשמור תורה זה לפתח את האנושיות.
נכון אבל למה להתסכל על אנשים בכף חובה?שני צדדים למטבע

תסתכל על זה שהם אנשים עם מידות טובות שרוצים לפתח את העולם, לך תלמד אותם שהתורה היא האמת הגדולה והחשובה בעולם והיא היא הפיתוח הגדול ביותר בעולם, אני בטוח שהם ישמחו לשמוע לך, הם פשוט לא זכו להגיע למעלת הדבקות הזאת, ולכן עדיין אינם במקום שלך, אדרבה, אתה רוצה לקרב את כולם? בקשה, קום ותאיר את העולם סביבך

אתה אומר ללמד אותם שהתורה אמתנחשון מהרחברון
אני שואל, לגבי מי שכן חושב שהתורה זה האמת, אבל לוקח מה שנראה לו.

סליחה, זה נראה צביעות.

וחוץ מזה, מסכנות. הרי אם זה לא נכון... סתם תמונות שמרו שבת כשרות וכו'. ואם זה נכון כ''כ הרבה דברים הם מחקו...
אוקיישני צדדים למטבע

אוקיי, אז זו צביעות.

א. האם העמדת בית דין והבאת עדים שהעידו בוודאות שהם צבועים?

ב. נניח שהעמדת בית דין והעדת עדים. מה בית הדין יעשה? יפתח שרשור עצבני בצמ"ע?

מה שייך ביי'ד לכאן?בן אדם שאל מה הלך המחשבה,נחשון מהרחברון
בעיני המטרה להבין ע''מ שנוכל לקרב.

אז מה הקשר עדים ובי''ד?
אתה לא עוקב?שני צדדים למטבע

יש פה בן אדם שמה שיש לו לומר זה שהוא מתח ביקורת על הדתיים לייט ותשובתי לא נראתה לו צודקת, כלומר מבחינתו השאלה היא להעמיד בית דין להחליט מי צודק, על זה עניתי 

צא ולמד מה בין זה לזה מה שעניתי לשניכם ב22:55

לא אני פתחתי את השרשורנחשון מהרחברון
וגם אני מעוניין לקחת את התשובה.

אז לא לענות לי כי מישהו אחר שאל משהו אחר ממטרה אחרת... לא נראה לי מעשה הגיוני
אני עניתי לך, אני חושב שאנחנו דנים פה ברחבי כל השרשורשני צדדים למטבע

כבר דקות ארוכות

אני ואתה שנים על נקודה אחתנחשון מהרחברון
מה שדנת עם אחרים לא רלוונטי
אתה באמת רוצה להבין?צריך עיון
אז קודם כל כדאי להשתדל מאוד להניח כל טיפה של שיפוטיות בצד.

הם חושבים בצורה אחרת ממך.
אתה חושב בצורה מוחלטת ודיכוטומית באופן יחסי, הם חושבים בצורה רכה שפחות מדייקת כל דבר לשורשו. (אולי זה חלק מתפיסת העולם הפוסט-מודרנית, על יתרונותיה וחסרונותיה)
אתה מדבר איתם בשפה שהם לא מכירים, סביר להניח שזה רק יצור אצלם יותר אנטי.
לא מבין מילים גבוהות שכאלה. תפשט לי?נחשון מהרחברון
העולם שלך מתנהל בצורה די ברורהצריך עיון
יש תורה ועל פי מה שהיא אומרת אתה יודע מה טוב ומה רע, נכון?

העולם שלהם מורכב יותר; מצד אחד יש להם את התורה ומצד שני יש את העולם הגדול שהם מרגישים חלק טבעי ממנו, זה יוצר קונפליקטים והתלבטויות שהם לא בהכרח מכריעים בהם בצורה מוחלטת. בנוסף בעולם הזה שהם חלק ממנו שולטת היום תפיסה רכה יותר ופחות מחייבת של המילה 'אמת', קשה להם להבין את הנחרצות שלך ולהזדהות איתה.
זה'א אני יודע יותר מהתורה.נחשון מהרחברון
לא תמיד אני מבין מה התורה רוצה, אבל כשאני מבין זה ברור שזה מה ש*נכון* לעשות ולפעמים אני נופל גם. למרות האמת המוחלטת...

אבל יש כאן סוג של סלקציה זה נכון זה לא נכון שאתה קשה לי. אתה מייחס אותה לחוסר קשיחות של המילה אמת.

לא מבין את זה. 99 אחוז אמת זה 100 אחוז שקר. זה לא אח קשיחות. זה פשוט אין אמת...

זה אולי מסביר אבל כואב..
אני אומר לך איך הם חווים את זהצריך עיון
אני מבין שאתה תופס את זה אחרת, אבל שאלת וניסיתי להסביר...
סביר להניח באמת שלא תבין, מצטער.
טוב תודה שניסיתנחשון מהרחברון
לא מבין מה זה חצי אמת. נשמע לי מושג לא קיים
לא מנסים להסביר את ההגיון שלהםברגוע

ברור שהם טועים.

מנסים להסביר לך את ההרגשה שלהם.

(כ"כ ברור?)צריך עיון
לי כןברגוע

לא אמרתי חצי אמתצריך עיון
יותר בכיוון של אמת יחסית
זה אותו דברנחשון מהרחברון
פעם, בתור נער,שני צדדים למטבע

מישהו הסביר לי משהו על הבעיה של בחירה חופשית, שאני כנערים אחרים שאלתי עליו,

והוא אמר לי, שאם מישהו מתלונן שהוא לא מרגיש שיש לו בחירה חופשית, ומתוך כך הוא שואל מי אומר שיש בחירה חופשית, אז לא ניתן לענות על כך בספר שיוכיח שיש בחירה חופשית, מכיוון שזה עצמו תלוי בבחירה חופשית, ואם היה ספר שמוכיח את זה אז זה כבר לא היה חופשי

אני חושב שכאן זה אותו דבר 

אם אנחנו בטוחים באמיתות הדרך התורנית לא נוכל להבין עד הסוף את הדרך השנייה

אנחנו יכולים רק לשמוע להקשיב להבין ולקבל את זה שיש מישהו שחושב באופן שונה, שונה עד כדי כך שאיננו יכולים לדמיין דרך הגיונית להסכים איתו, ולהמשיך מכאן הלאה במסע החיים

נכון שיש להרבות אור, אבל השאלה היא מהיכן זה באנחשון מהרחברון
מה הלך המחשבה המוביל לזהת.. אם אביו אוכל יותר לקרב ולהשפיע.

אולי לא זאת מטרת פותח השירשור אבל יש בזה ערך להבין את ה*למה*
אז הנה הסברתישני צדדים למטבע

אבל הוא ענה שהוא מתח ביקורת ואני עונה בדרשות

אז כאן נגמר הדיון

כי אני עניתי לשאלה, כלומר - כדבריך - עזרתי להבין,  מי שרוצה לעזור להבין יותר בבקשה, לענות בטיעונים נגדיים בבקשה, אבל לחזור על הטיעון הראשון אינו חלק מהליך של לקיים דיון בנושא

למה-מה המחשבהנחשון מהרחברון
אתה הצגת משהו מסויים שלדעתי אינו הלך המחשבה שלהם. מדוע? כי יצאת מנקודת הנחה שהם לא באמת מכירים שהתורה היא אמת.

אני חולק עליך במציאות משיחות ארוכות ואינסופיות עם חבר'ה כאלה. התורה היא אמת מוחלטת. אבל זה נראה לי פחות וזה נראה לי יותר. על זה היתה השאלה. ועל זה לא ענית...
אני חושב שיש בינינו פערים של סגנון חשיבה ושל סגנון ניסוחשני צדדים למטבע

אם תרצה לפתוח דיון נפרד על זה אשמח להשתתף, וגם לפתוח את הדיון על ידי הסבר לנושא. אבל זה רק אם אתה רוצה לפתוח את הנושא שאסביר מדוע מה שאני אמרתי הוא כן נכון

על כל פנים לטעמיך גם אתה מסכים שאליבא דשיטתי אני צודק, כך שאין פה בעיה עקרונית

אליבא דשיטתך אין לי שאלהנחשון מהרחברון
כמו שאין לי שאלה על אדם מסורתי.

כי הוא לא מאמין שזה אמת.. אלא פולקלור. שאלתי על הלחיים שכן אומרים שזה אמת. ובכ''ז יש דברים שפשוט לא נראה להם נכון
התשובה פשוטהשני צדדים למטבע

בדיוק כמו שאמרתי - ואתה אומר עכשיו את אותו דבר "זה לא נראה להם נכון", כלומר הם חושבים שמשה רבינו כתב את התורה האמיתית ביותר, ולכן ברור שאם הוא היה שומע את האמת שלהם הוא היה מסכים

שוב אבל משה כתב מפי ה'?נחשון מהרחברון
וה' יודע יותר טוב מהם? אז מה שייך לשכנע את משה? את ה'? הנהלת יסוד היא או שאני יודע יותר מה' או שמשה לא הבין מה ה' רוצה.
מה שייך להגיד שאם היה שומע היה חוזר בו?נחשון מהרחברון
יפה אז יש/ לך פרדוקס אז מהשני צדדים למטבע

וכשיש לך שאלות באמונה מה אתה אומר? אני לא יודע אבל העיקרון הבסיסי ברור: התורה אמת

או סתירה בין שני מקורות תורניים מה אתה אומר? אני לא יודע אבל שניהם אמת בדרך כלשהיא. לא כך?

גם הם נפגשים בפרדוקס, ועונים: אני לא יודע , אבל זה ברור ששניהם אמת.

מה ברור להם שאמת במה שהם החליטו?נחשון מהרחברון
מה שאנשים חשבו עליו. חכמים ככל שיהיו לא יכול להיות מול דעת ה'.
כמו שאם אמורא אומר משהו ואני מביא סתירה מברייתא לא ברור ששניהם אמת. רק אם אמצא מקור באותה 'ליגה' ברייתא נגדית. רק אז שניהם אמת ואחפש אוקימתא.

אבל אם זה מקורות לא באותה רמה זה לא רלוונטי בכלל
יפה אז פה השאלה מה באיזה ליגהשני צדדים למטבע

כי למשל יש לך כלל "יפתח בדורו כשמואל בדורו" אז אתה מבין שלא תמיד פשוט כל כך להחליט מי באיזה ליגה

ואמוראים בגמרא אמרו "אילו אמר לי יהושע בן נון בפיו לא צייתנא ליה"

מה שנקרא "פקודה בלתי חוקית בעליל"שני צדדים למטבע

נכון. שוב יש כללים וקובעים על םיהםנחשון מהרחברון
לא לפי רגשות...
לא לפי מה נראה לי.
אדם שלמד כל התורה יכול להגיד אילו אמר לי יהושע בן נון בפיו לא צייתנא ליה מי שלא, פשוט מבלבל בשכל.

יש כללים מאד נוקשים. יפתח בדורו כשמואל בדורו זה בסמכות לא שיכול לחלוק... יש על זה המון ספרות ענפה על הכללים האלו.

זה לא משהו שההכרעה שלו היא מהרגש, לי נראה אחרת אז אני חולק על התורה, אני רחמן יותר מה' לכן אימון על עמלק...
אוקיי אבל מי שלא למד ועדיין חשוב לו איזה עיקרוןשני צדדים למטבע

אז נכון הוא צריך לשמוע לרב, אבל אתה יודע שבימינו אין סמיכה כמו בימי התנאים והאמוראים, הכוח של הרבנים, גם מבחינה תורנית, אינו כתורה מסיני,אז אני חושב באופן אישי שאתה צודק, אבל אם מבקשים להבין אותם - אפשר בהחלט להבין

אז לי נראה שלנוח בשבת זה עם מזגןנחשון מהרחברון
ושכחתי להשאיר מזגן דולק. אני לא מכיר לייט אחד שידליק למרות שזה שיא הדרבנן. יש דברים שהם טאבו ויש דברים לא חשובים. לפי מה מחלקים
אני מניח שהחילוק שהם יעשו בדרך כללשני צדדים למטבע

זה משהו בסגנון של 'לא שינו שמם לשונם ולבושם' כלומר בוחרים כמה עקרונות שחשובים מבחינה חברתית כדי להשאיר אותך בתחום הקרינה התורנית והצביון של החברה הדתית. לא ידוע לי על כללים רשמיים בקרב הדתיים לייט לעניינים כאלה...זה באמת נושא מעניין... ואולי כדאי לדון בו כדי שיהיה אפשר ללמד ולעזור...

נמשיך יום אחר. חותך לישוןנחשון מהרחברון
אוקיי היה מענייןשני צדדים למטבע

זו תשובה של אדם צעיר.גמני
להגיד ש"שאם אתה לא מאמין בתושב"ע אז אתה צריך ללמוד שוב עד שתאמין"
זה בדיוק כמו להגיד "אם אתה לא אוהב מוסיקת מטאל, תקשיב שוב עד שתאהב".

אתה מנסה לשכנע אותי שמה שאתה *מניח ו*מאמין שנכון זה מה ש*אני גם כן צריך להאמין בו,

או במילים אחרות - התשובה שלך היא לא נקראת 'הוכחה'.
אתה טועהענבל

שאלת המפתח היא הגיל שלך (לא בקטע מעליב ומתנשא)ג'ון
לא רק הגיל הפיזי אלא גם ובעיקר הגיל המנטלי.
תתבגר, תחשף לעולם ותראה שאתה מעריך אותם על מה שהם כן עושים. יותר מזה, תגלה שאתה עצמך לייט בדברים מסויימים.. (נגיד לשה"ר במקרה הטוב והוצאת שם רע על ציבור בישראל במקרה הפחות טוב).
לא ענית ברצינות, זו דמגוגיהנחשון מהרחברון
כי אם אני נניח חלש בלשון הרע, בהוצאת שם רע לציבור שלם, בלדון לכף זכות ועוד...
אני טוען שככה צריך להיות? שזה האידיאל? לא. כפי שהגדרת אני בזה חלש.

אבל אני לא לייט בזה, אני נופל בזה. וזה ההבדל.
וודאי שכולם נופלים. השאלה מתי הופכים את הנפילה והדיעבדיות ללכתחילה.

אם אני לא מנסה בכלל לחנך את הילד שלי לזה שכל מה שהתורה מצווה צריך לעשות. ולזה שאני, מחויב במאה אחוז להלכה לזה שבהתנגשות בין הערכים וההבמה שלי לערכים ולהבנת התורה אזי ערכי התורה קודמים ללא ספק. אם כל זה לא ברור לי ף, אני לייט.

אם כל זה ברור לי אני 'חרד''ל' 'דוס' 'שמרן' שנופל כי אני בנאדם...

וזה עיקר ההבדל.
מה האני מאמין שלי. לא בדווקא מה אני עושה
עניתי מאוד ברצינותג'ון
מה שאתה מתאר, זה תיאור קלאסי של 99 אחוז מהציבור שאתה מגדיר לייט. קוראים לזה עייפות, שמגיע שלב שפשוט אין כח כבר ויתרה מזאת אין כח למאבק הנפשי אז משחררים.
אגלה לך סוד, גם אם אתה הסו קולד שמרן ודוס, גם אם כרגע אתה אומר שאתה לא בסדר בסוף אתה תסיים כמו הלייט, או יותר גרוע, צבוע. או בנימה טיפה דרמתית המשנה באבות שמתארת את הצבוע הרוחני "המחלל שם שמיים בסתר נפרעים ממנו בגלוי. "החזיר שפושט טלפיו לומר ראו שטהור אני"
(כמובן שאין כאן ולו קצה של אמירה אישית כלפיך או כלפי פותח השרשור)
אבל גם כשיש לי רגעים של חולשהטרנטה

אני לא שוכח את המצב האידאלי ואילו יש כאלה שכל החיים שלהם זה חולשה כי מבחינתם להיות קרוב לה' זה לא כ"כ האידיאל ולא כי אין כוח. אין אפילו רצון פנימי על האנשים האלה אני מדבר

שוב אתה חוזר לאותה נקודה...ג'ון
אתה יורה חץ ואח"כ מסמן את המטרה. זה לא עובד ככה. לא יודע בן כמה אתה (ראיתי עכשיו שכתוב 16 לא יודע אם זה נכון) או כמה אנשים פגשת. תהיה בעולם כמה שנים, או סתם תדבר עם אנשים עם פרספקטיבה, נגיד ההורים ותתפלא לשמוע שלא הכל שחור ולבן.
אגב "מבחינתם להיות קרוב לה' זה לא האידיאל מבחינתם ולא אין לי כח", ע"פ מה אתה אומר את זה? מה זה קרבה לה'? אתה יודע מה יותר חשוב לקב"ה? מניין לך שא' לא גרם לב'? ואם אתה רוצה בשפה של קווניקים אז תסתכל באורות ישראל ובנצי"ב בהקדמה לספר בראשית ;)

ורק המלצה, לעצמי וגם לך אם אתה מוכן, להשתדל תמיד להסתכל על האנשים בעין טובה
אתה צודק שהקצנתי מדי...טרנטה

זה נכון שציירתי את כולם כטמבלים שלא חושבים לרגע על החיים וכאילו יש רק 2 אפשרויות והעולם לא מורכב בכלל.... אבל עדיין אני חושב כמו שפתחתי את האשכול, אם כי אני מסכים שזה לא עד כדי כך קיצוני בקיצור אותה דעה רק יותר עדין....

אתה סותר את עצמךשני צדדים למטבע

"אגלה לך סוד, גם אם אתה הסו קולד שמרן ודוס, גם אם כרגע אתה אומר שאתה לא בסדר בסוף אתה תסיים כמו הלייט, או יותר גרוע, צבוע. או בנימה טיפה דרמתית "המחלל שם שמיים בסתר נפרעים ממנו בגלוי. "החזיר שפושט טלפיו לומר ראו שטהור אני""

ומאידך

"(כמובן שאין כאן ולו קצה של אמירה אישית כלפיך או כלפי פותח השרשור)"

אין לי כוונה לדון בכך, אסתפק בזה שזה נשמע שהציטוט הנחמד מדבריך נשמע כמדבר על זה שמאשים בזה אחרים

חילול ה' ממדרגה ראשונה

אשריך! ג'ון
באמת לא התכוונתי להאשים ציבור או אדם מסוים. תיארתי תהליך שמתואר גם במסל"ש..
אבל אני אבהיר שוב, לא היה מדובר כנגד כותב ההודעה או כנגד ציבור מסוים, אלא כנגד גישה דיכוטומית.
חשבתי שההודעה מובנת מקווה שעכשיו מובן יותר..
אני לא כזה פגיע.... good night!טרנטהאחרונה

אני לא חושב שאתה יכול להבין את זהצריך עיון
אתה חושב בשחור ולבן עם זוויות חדות, להם יש גווני ביניים וקווים עגולים
או שאתה צריך לשנות את המחשבה שלך?טרנטה

גם אתה חושב בצורה מקובעת מראש כאילו אצלך התורה זה לא משהו מחייב בוא תנסה לחשוב בראש שלי שהתורה זה הbase של הbase

ביקשת שיסבירו לך את הראש שלהם, הסברתי.צריך עיון
אני מצליח להבין גם את הראש שלך, וב"ה החשיבה שלי לא מקובעת ואני מוכן לדון על זה בהזדמנות ובפורום אחר.
הבנתי מה אתה אומרטרנטה

וזה בדיוק מה שכתבתי בפתיחת האשכול שאני מבין מה הם אבל לא מבין איך אין להם סתירה פנימית כי הם מתנגשים עם כמה עקרונות כשהם רוצים לקיים 2 עקרונות ביחד של ערכים של תורה ולא של תורה וצריך להבין שזה פשוט לא הולך כי זה סותר

התייאשתי, כל טוב סלה.צריך עיון
יצא לי לחשוב על זה כמה פעמים..הולך בדרכך
בשנה האחרונה חזרתי בתשובה,
קפצתי מדתי לייט ישר אל תוך העולם החרדי.
ובדיוק אותם שאלות הצטברו אצלי,
יש הלכה ברורה שהיא מבוססת על התורה ודברי חז"ל,
והתורה היא קשר ישיר עם בורא עולם.
אם אין בורא עולם, אז למה לקיים את ההלכה?
אם יש בורא עולם, אז למה לא לקיים?
אני גם לא מקיים את כל ההלכה, אבל בהחלט יש שאיפה כזו(שאזכה במהרה)!
יכול לומר על עצמי, בתור דתי לייט לשעבר, שאצלי זה נבע מעצלנות, מחוסר רגש לבורא עולם, וגם זה הכי נוח ואין תחושה של מחוייבות..
זה בדיוק מה שאני מנסה לעורר את החוסר רגש הזה....טרנטה

הוא הרבה פעמים מחוסר מחשבה כנה ואמתית על משמעות הדת בחיי.

מי ער?מעייןאהבה

יש לי כל מיני מחשבות והייתי שמחה לדעת אם מישהו רוצה שאני אחלוק אותן איתו

לפי חוקי הפורום המקוריים והעתיקיםהרמוניה

"מי ער" זו שאלה שחוקי לשאול רק אחרי 12 בלילה😜

יש פה מישו בכלל שזוכר את החוק הזה? תגיבו רק כדי שתהיה הוכחה שאני לא ממציאה חחח

מישהו שהיה כותב לפני 12 היו נוזפים בו

אני לא זוכרתמעייןאהבה
בשם כל הפורום, אני נוזף בך.חתול זמני

זהו, עכשיו את נזופה.

אבל אני עדין ערה עכשיו זה בסדר?מעייןאהבה
אני מאשרתLavender

@חתול זמני בטוח מסכים לפחות זמנית, נכון?

אבל זה מאוחרמעייןאהבה
כן, גם עכשיו מאוחר...ל המשוגע היחידי
זמנית בלבד.חתול זמני
כן, ודאיריבוזום

היו אנשים שהתחרו מי תופס בדיוק את 00:00

חדמשפצל"פ
היו זמנים
וואי זה משמח להיזכרהרמוניה

אהבתי את השירשורים הסתמיים האלה

בטחרקאני

אני הייתי פה

בניק אחר

כצופה או ניק פעיל?הרמוניה
הייתי פעילה יותר בנוג"הרקאני

זה היה הגיל 😉

יואווהרמוניה

זה מצמרר אותי.... 

אני לא יכולה לחשוב מה זה... כאילו גם על עצמי, להיות פה ככ הרבה שנים... לעבור כל כך הרבה ולהשתנות כשהפורום בחיים שלי. לא יודעת אין לי מילים להגדיר את זה. (אני פה בפועל 6 שנים וזה מדיי משמעותי)

בכרטיס שלךרקאני

כתוב שהניק קיים מאז תשע"ז

לא רוצה להגיד לך בת כמה הייתי אז🙈

בגדול הגעתי לכאן בקורונה

גם אני הגעתי באמת בקורונההרמוניה

הכרטיס שלי נפתח בתשעז כי רציתי להגיב למשהו ובסוף לא הגבתי אותו אפילו. אבל לא הייתי איזו צופה קבועה כאן. לכן הכרטיס פשוט נשכח. אני חושבת שב2020 היתה התגובה הראשונה שלי. 

אז יש לנו אותו ותקרקאני

רק שאני עשיתי הפסקה באמצע

וחזרתי בניק אחר כי קצת פדיחה שהניק מלא בשטויות של נוג"ה

ופתאום את מגיעה לפורום הו"ל חחח

אבל האמת שאני מתגעגעת לשטויות של אז

היו כמה ניקים שהיינו בקשר טוב

הייתי פעילה גם קצת בנסיו"פ

כן זה היה כיף... לדעתי בעיקר בגלל הגיל והתמימות.הרמוניה

אני חייבת לתייג את הניק הזה אל תשאלו שאלות שלא תשמעו שקרים

@חידוש

אם אתה יודע למה תייגתי אותך תכתוב לי

(מה הסיכוי שהוא באמת יראה את זה)

גם זוכר..אנונימי 14אחרונה
אני ער, ואחרי ארוחת ערב טעימה..פ.א.
כולנו עומדים בתור לחלוק איתך את המחשבות שלךLavender

תפסתי מספר הראשונה

וכן, לצערי עדיין ערה..

אתם ומסלול החיים - הולך לכם בגדול עד עכשיו?זיויק

איך בכלל אתם מודדים את זה?

מה נחשב הצלחה?

איך זה אצלך? מה אתה יכול לשתף?פ.א.
ישoo

מדדים להצלחה באופן כללי

בריאות הגוף/ הנפש

איכות השינה

שלוות נפש

בטחון עצמי

אהבה עצמית

ויש ספציפיים לנושא מסוים כמו

מצב תקין בחשבון הבנק / השקעות/ נכסים

לקום לבוא לעבודה בכיף

לנהל תקשורת תקינה (עם ילדים/ אנשים אחרים)

ועוד

בטוחה שזה הדברים העיקריים?זיויקאחרונה
אז איך הולך בינתיים?
מי ער?ל המשוגע היחידי

הייתי חייב

רקאני

אני ערה

לא ברור איך ולמה

כן, המועדון שלנו גדול ומכיל את כולם ל המשוגע היחידי
קראתי מי רעב🤦🏻‍♀️אשר ברא
כנראה הרעב משפיע פה על השינה?
חחחחחחחהרמוניהאחרונה
מה אתם חושבים על הודעות כאלההרמוניה

**שיטת הונאה חדשה!**  
**30 דקות יכולות להרוס לכם את החיים.**  
זו לא הונאת טלפון רגילה — היא מסוכנת הרבה יותר.  
הם לא צריכים את הכסף שלכם, לא את הסיסמה שלכם ולא את האמון שלכם.  
הם צריכים רק את *הטוב לב שלכם*.

לאחרונה הופיעה במרכזי קניות, בתחנות מטרו, בשווקים ובמקומות ציבוריים “הונאת בקשת עזרה” חדשה.  
המבצעים הם בדרך כלל אנשים לבושים היטב, בגיל בינוני או מבוגר.  
הם עשויים לומר שאינם יודעים להשתמש בטלפון, שהם צריכים לבדוק את גובה הפנסיה או הסבסוד, או שהם נכנסו בטעות לעמוד הלא נכון — ולבקש מכם לעזור להם עם הטלפון.

**החלק המסוכן:**  
כאשר אתם לוקחים את הטלפון ליד, לעיתים קרובות כבר פועל בו שיחת וידאו, הקלטת מסך או זיהוי פנים.  
מישהו בצד השני צופה בכם. אתם חושבים שאתם עוזרים — אבל למעשה אוספים את הנתונים הביומטריים שלכם.

זו לא הונאה רגילה.  
זו הונאה ביומטרית המבוססת על בינה מלאכותית.  
הם לא רוצים את הכסף שלכם — הם רוצים *אתכם*.

אם תיגעו בטלפון (טביעת אצבע), תקראו מספרים או קודים (קול), או תביטו במסך בזמן השיחה (פנים), שלושת המזהים הביומטריים העיקריים שלכם — טביעת אצבע, קול ופנים — עלולים להיגנב.

בינה מלאכותית מודרנית יכולה ליצור “שיבוט דיגיטלי” שלכם — כמעט מושלם.

**ומה שקורה אחר כך מפחיד:**  
הם יכולים להשתמש בשיבוט הדיגיטלי שלכם כדי לקחת הלוואות אונליין, מימון צרכני, משיכת כספים, ואימות אוטומטי באמצעות פנים וקול.  
תוך 30 דקות כל מסגרת האשראי שלכם עלולה להיגמר.  
כשתקבלו הודעות מהבנק, תגלו שהכסף שלכם לא נעלם — אלא להפך, אתם שקועים בחובות של אלפים או אפילו מיליונים.

---

### **זכרו את 3 הכללים:**

1. **לעולם אל תעזרו לאנשים זרים עם הטלפון שלהם.**  
  אל תיגעו, אל תלחצו, אל תצפו ואל תקראו שום דבר בקול — גם אם יגידו “רק לחיצה אחת”.

2. **שיחות וידאו לא מוכרות:**  
  נתקו מיד.  
  לעולם אל תיענו לבקשה “להסתכל למצלמה” או “לדבר רגע”.

3. **שתפו את ההודעה הזו עם מבוגרים, ילדים וחברים טובי לב.**  
  המתחזים מכוונים עכשיו לאנשים טובים.

---

### **תזכורת אחרונה:**  
לעולם אל תחשבו: “לי זה לא יקרה” או “אני מספיק חכם כדי לא ליפול”.  
בדיוק על הביטחון הזה ועל טוב הלב הזה הם בונים.

**אנא שתפו. כל שיתוף נוסף עשוי להציל קורבן אחד פחות.**

(https://m.youtube.com/shorts/B6zquFqOrSk)

כאילו, אי אפשר כבר לעזור לאנשים? צריך לחשוד בכולם שכולם רמאים? מה נסגר?!?!

>>טיפות של אור

המלצה - לא להעביר - הונאה ביומטרית המבוססת על בינה מלאכותית | לא רלוונטי

(זה אתר שבודק הודעות מהסוג הזה, וכותב האם הן אמיתיות וכדאי להפיץ אותן הלאה. במקרה הזה לא)

לא יאומן שהאתר "לא רלוונטי" עדיין רלוונטיאריק מהדרום
תודה!👍👍 מגניב שיש אתר כזה...הרמוניה

בקישור לסרטון שצירפתי יש מישהו שמספר שהתחזו אליו בשיחת וידיאו לבת שלו. שזה אשכרה היה המראה והקול שלו... זה מטורף

הבלים שמטרתם ליצור בהלה וריחוק חברתינקדימון

א. מי רוצה לגנוב את הביומטריה שלך, יכול לעשות את זה בצורה "נסתרת" יותר ורחוקה יותר מאשר לפנות אלייך.

ואם הוא לא מספיק מתוחכם כדי לפרוץ לך למכשיר מרחוק ולהשתלט על המידע שלך, אז פנייה אלייך ברחוב תועיל לו עוד פחות.

ב. לכל דבר חשוב היום יש אימות דו-שלבי והגנות פנימיות של הארגונים. אף אחד לא יוכל להכניס אותך לחובות גדולים כי הבנק/אשראי יזהה תנועה חריגה ויחסום את זה. וכן על זה הדרך.

ג. התיחכום היחיד פה הוא שימוש במושגים שנשמעים מתוחכמים עבור האדם הרגיל: ביומטריה.. שיבוט.. בוו...

ד. בכל מקרה טוב שאת עירנית, וגם מודעת לספאם שיש בנושא. הכי טוב ומומלץ זה לעקוב אחרי הפרסומים של מערך הסייבר הלאומי (אני עוקב דרך הפייסבוק) כדי לקבל מידע אמין ואקטואלי.

לגבי ד'בחור עצוב
מערך הסייבר הלאומי הוא בדיחה. 
אז אנא תעדכן אם יש משהו חשובנחלת
פייק של דודות וסבתותפשוט אני..
אני לא חושבתנחלת

אני מחפשת! 

מקום חף מכל רמאות, התיפיפות, פוליטיקה, בינות מלאכותיות וכאלה שאינן, מקום פשוט 

של חיים פשוטים, של ללכת לישון עייפים לא בגלל שגלשו רוב היום באינטרנט...

בלי אינטרנט!

הכי פשוט שאפשר.

וגם בלי דובים או קרוקודילים ובלי כרישים בים, ואני לא יודעת עוד בלי מה...

פעם חשבתי על איי פולקנד; מספיק רחוק, שדות ירוקים, המון כבשים... אבל

לא נראה לי שאסתדר כל כך טוב עם המנטליות הבריטית. יש לי נימוס ישראלי.....

כיהודיה, אני מודעת לכך שאני נורא מוגבלת;

היכן ואיך אעשה את החגים? למי אשלח משלוח מנות

ויותר חשוב -  מי ישלח לי?...

וסופגניות ונרות חנוכה ומיץ ענבים ויין כשר וצפירת השבת.....

קשה. 

אם למישהו כאן יש רעיון, אשמח לשמוע. (אבל לא מקום קר מדי

ולא חם מדי, וגם, שכחתי להוסיף, בלי נחשים בכלל! וגם תולעים אינני אוהבת...)

תודה!

מה לגבי חתולים?חתול זמני
חתולים זה בסדרנחלת

גם אוגרים סיבריים, תוכונים, תוכים בינוניים על כל סוגיהם, תוכים גדולים, מדברים וגם אם לא,

וכל שאר חיות השדה - הלא מפחידות.

גם לטאות בסדר. במיוחד כשהן עדיין גורים. יש להם עיניים מלאות תום. באמת.

וכמובן, זיקיות - כל כך מעניינות.

ואפשר גם תיקנים (ג'וקים בלעז), אבל לא מדי הרבה. וגם חלזונות ושבלולים וזחלים נחמדים עם המון רגליים

ההופכים לפרפרים...

שועלים? קנגורו? דובים קטנים?חתול זמני
דובים קטנים לא, קנגרו רק קטנים, גורי שועלים - אפשרנחלת
הרמוניה

וואי הלוואי... 

אבל בתכלס זו בריחה מהתמודדות, כי אם ככה ה' רצה שמשהו יופיע בעולם אז יש לזה סיבה... צריך להתמודד עם זה, להכחיש ולהתעלם זו לא אפשרות 

מותר לברוח. למה צריכים להיות תקועים בכך זה?נחלת

אולי בני אדם קבעו שזה ככה? 

גם ממחנות ריכוז ניסו לברוח, ושם, באמת הקב"ה הוא ששם אותם שם....

אל תזדעזעי. סתם מצב רוח של: אוף. לא  יכולה יותר!

לא מזדעזעתהרמוניה

זה קשה, אני מזדהה עם התחושות האלה של באלי שקטט

חיים פשוטים, אבל חיים ולא טרפת

אבל יש לזה יתרונות ובסוף נתחשל ונמצא פתרונות, ואז נעריך את החיים שלנו אפילו יותר מלפני זה... 

אני חייבת לעשות את זהנחלת

הזמן עובר וכמה אפשר לחלום על מקום כזה ולא להגשים?

הלוואי והיה לי אי קטן משלי. ממשי. עם בקתת אבן פשוטה על צוק גבוה

למעלה למעלה מהים. ולמטה, במקום שאף אחד לא יראה ולא ידע,

תנדנד לה סירה קטנה על פני המים, קשורה לזיז נסתר.

לא אכפת לי שיהיו אי אילו אנשים על האי שלי, אבל רחוק

לא מרחק של הליכה רגלית. הם יוכלו לבקר לפעמים,

כשאזמין, ואם ארגיש בודדה, אלך אליהם, לפעמים.

גם עיזה תהיה לי. מאוד חשוב. וגן קטן עם ירקות

ועצים שאשתול. המון ספרים בחדר ספון עץ

פשוט, ספה נוחה ומהוהה (לא מעור או פלסטיק

חס ושלום), שטיח קטן, מהוה וקצת דהוי

ונעלי בית וזהו.

* קראתי ספרים רבים בימי חלדי, ואת התוצאה -

אתם רואים.....

לחיים!

וקנגורו קטן.חתול זמני
אפשר. אבל שלא יגדל.נחלת
משלוח מנות, סופגניות, צפירת שבת. לא שכחת משהו קטן?בחור עצוב

ארץ ישראל? 

גם אני חשבתי על זה חחחהרמוניה
לא מעזה להודות בפורום הזה ש...נחלת

זה בדיוק העניין. עד כמה שהיא אהובה ויקרה, היא כל כך ...לא פשוטה.

כל כך מבלבלת. כל כך לא נינוחה. כל כך לא (לפעמים והרבה פעמים)

מס

יודעת שהכל מהשם, בגללנו, ובכל זאת....

מכירים את "שי ארץ" של נתן יונתן?

בדיוק מכאן אני רוצה לברוח. הרי לא אמרתי שאני חולמת על צפת,

נכון?

רוצה קצת שקט מכל הבאלאגן הזה. מרגישה כמו ספר היסטוריה

מהלך, שבכל שני עמודים, תיאור של מלחמה/התשה/תקריות/

הפוגה קלה וחוזר חלילה. וכשלא, אז מתכוננים למשהו כזה...

אני כמהה לשקט. בלי התרעות, ללא אזעקות, ללא ריבים,

ללא הפגנות, ללא יסורי מצפון בלתי נלאים שלא תמיד

מצליחה להיות ראויה. 

מקום בלי יומרות של קדושה. לא טומאה חס וחלילה - סתם

מקום פשוט כזה, עובד בשדה כזה, חקלאי כזה, ניטרלי.

ונא לא לכתוב לי שאם אין קדושה, אז יש טומאה.

אדמת העמים . אני יודעת.

גם שבת היא לא פשוטהבחור עצוב
גם יום כיפור. גם גידול ילדים. רוצה לברוח מכל זה? 
ילדי כבר גדלו. יש לחלקם כבר ילדים משלהםנחלת

שבת, אין בעיה לשמור, יהיה לי לוח שנה גדול.

מעניין שאתה מזכיר גידול ילדים, כי דווקא אז החלום על

האי שלי, היה מוחשי ועז צבעים יותר מהרגיל.....

לגבי יום כיפור - מה הבעיה לצום?

ולגבי הוידוי - יהיו לי הרבה פחות יסורי מצפון;ת

כמה עבירות כבר אפשר לעשות כשבן אדם לבד?

את מי אשנא? עם מי אריב? ממי אעלב?

על מי ועם מי אדבר לשון הרע?

להיפך, ליבי יהיה מלא ידידות ואהבה לכולם...

רבותי. אל תתרגשו ותזדעזעו ממני, אתם עדיין

צעירים, רעננים, וכל החיים לפניכם. אני,

איך אומרים, כבר הרבה זמן על כדור הארץ

הזה;

נחליאלים בסתיו? מקסים!

הסביונים הצנועים הצהובים האלה? איזה יופי

הגשם המתדפק על שמשת החלון בחורף, וואו!

הנכד המחבק (לא תמיד...) ואומר: סבתולה, את מצחיקה

(כשאני לא חופרת לו ומטיפה) - מרגש...

לא באמת. יש המון על מה להודות. אבל

לפעמים, כמו היום, איך לאמר - ובכן, רוצה את

האי שלי.

מקווה שהקב"ה לא משתתף בפורום הזה ולא קורא את זה. נכון?

מצאתי ספר מעניין. אני רק בהתחלה. עיוני.נחלת

4000 שבועות. אוליבר ברקמן - איך לחיות את החיים במקום לנהל את הזמן.

מצאתי לך את האי החלומי והקסוםLavender

האיים הקריביים - מוכנים לחופשה בגן עדן? אנחנו כן! | אל על

לפעמים צריך חופש מהשגרה השוחקת, מהעומס הנפשי של החיים ובפרט במדינה שבעת מלחמות כמו שלנו.

ולפעמים גם שינה טובה כוס קפה והליכה בטיילת מספיקים(:

שולחת לך הרבה כוחות, שתהני מכל היופי והשפע שה' נתן לך💝

חמודה!נחלת

אי אפשר. באי שלי אסור שיהיו כרישים בים שמסביב. ובאיים הקריבים, יש. בשפע.

מלבד זאת, נורא חם שם ואני לא אוהבת שמש חזקה.

מלבד זאת, אני אוהבת עצים עבותים עם המון עלווה, ירוקים, סבוכים, שמנים כאלה

ולפי מיטב ידיעתי, הרוב שם זה עצי דקל כאלה. חוץ מלסכך בסוכות, הם לא במיוחד

לרוחי..

אבל תודה רבה רבה.

עוד בעיה קטנטנה: נורא יקר להגיע לשם...

יש עוד משהו שהייתי רוצה (אם ארצה אחת להרבה זמן לצאת מהאי שלי):

לראות לוויתנים במקום הטבעי שלהם. צפון קנדה נדמה לי, או דרום

ארגנטינה, משהו כזה.

יש להם זנבות אדירים. מאפילים בלי ספק על השמש (שאיננה....)

תבורכי!

אני יכולה להציע לך פתרון לכל בעיה שהעליתLavender

אבל אז תמצאי עוד כמה בעיות חדשות.

אז אולי יותר פשוט שתיצרי לבד את האי הקסום?

תזמיני אותנו לביקור כשתרצי לראות קצת אנשים נחמדים בנוף

יצירת אי מלאכותי היא פרויקט הנדסי מורכב ועצום, המשלב טכנולוגיות ימיות מתקדמות, גיאו-טכניקה והגנת סביבה. השיטות העיקריות כוללות ייבוש ים, הקמת מבנים צפים, או הרחבת שוניות קיימות. 

Wikipedia

להלן השלבים והשיטות העיקריות ליצירת אי מלאכותי:

1. תכנון ובדיקת היתכנות

• סקרים ימיים: בדיקת עומק המים, זרמים, סוג הקרקעית ותנאי מזג האוויר.
  • הגנת סביבה: הערכת ההשפעה על המערכת האקולוגית הימית (שוניות אלמוגים, דגים).
  • הגנה מחיכוך: תכנון שוברי גלים ושוניות מלאכותיות מסביב לאי, כדי להגן עליו מפני שחיקה עקב זרמי הים. 

2. שיטות בנייה עיקריות

• ייבוש ים (Land Reclamation): השיטה הנפוצה ביותר. ספינות מיוחדות ("מחפרות") שואבות חול וחומרים אחרים מקרקעית הים ומתיזות אותם באזור המיועד ליצירת האי.
  • "ריינבואינג" (Rainbowing): טכניקה שבה חול נורה בלחץ גבוה דרך זרנוק מיוחד מספינה, ויוצר צורה של קשת, כדי לפזר את החומר בצורה אחידה.
  • שימוש בבטון וסלעים: הקמת "קירות" או יסודות מבטון וסלעים ענקיים ליצירת מסגרת האי, ולאחר מכן מילוי הפנים בחול או אדמה.
  • איים צפים: במקום למלא את הים, בונים מבנים צפים ענקיים המעוגנים לקרקעית הים. טכנולוגיה זו נחשבת פתרון עתידי לעליית מפלס הים. 

3. התעצמות ובנייה על האי

• ייצוב הקרקע: לאחר מילוי החול, יש לייצב את הקרקע כדי למנוע שקיעה, תהליך שיכול לקחת זמן רב.
  • תשתית: בניית כבישים, תשתיות מים, חשמל, ביוב, ולבסוף מבנים. 

דוגמאות בולטות

• איי התמרים בדובאי: איי מלאכותיים ענקיים בצורת דקל שנבנו על ידי ייבוש ים.
  • פרויקטים בישראל: נבחנו הצעות להקמת איים מלאכותיים מול חופי ישראל לצורכי תשתיות, כמו שדות תעופה או תחנות כוח. 

בניית איים מלאכותיים דורשת השקעה כספית אדירה ומשמשת לרוב למגורים, תיירות, או צרכים אסטרטגיים. 

תודה אבל בשום אופן לא אי מלאכותינחלת

לכן לעולם (מן הסתם), לא אהיה בדובאי; משהו ענק, מלאכותי, מנקר עיניים...

הכי רחוק מהטבע שיש.

כן, חושבת שאזמין אתכם מדי פעם. אוהבים עוגות גבינה (מחלב עיזים?....)

בתנאי שאתם חוזרים לפני שקיעת החמה ולא משאירים שום עטיפות חטיפים

על אדמת האי שלי!

באותה הזדמנות אולי אבקש מכם להביא קפה, כי אין לי אפשרות לגדל

אותו, אם לא אכפת לכם. אני אומרת את זה כבר עכשיו מראש, כי

שכחתי לציין שאין לי כאן פלאפונים ושום אמצעי תקשורת כלשהם.

אני לא רוצה.

איך נתאם?

בשיטה הישנה נושנה - שמים פתק בבקבוק , ממתינים לזרם

מתאים ושולחים אותו על פני המים....

פשוט וקל.

אולי מברקים בטלגרף?חתול זמני
רק בקבוק. ככה זה בכל הסיפורים!נחלת
מצטרפת^הרמוניה
הקב"הרקאני

משתתף בפורומים כולם

אבל את יכולה לפנות אליו ישירות ולספר לו את זה

לא צריך להסתיר

או להתבייש

זה רגש לגיטימי

הרצון לברוח לפעמים

ודווקא אם פונים אליו ומספרים לו

הוא יכול לעזור

תודה!נחלתאחרונה

פעם ביקשתי דבר כזה, ובאמת נסעתי......עם הילד, לרופא...

מאז אני פוחדת.....

לא מסבירת פנים; שיר ארץ - תיקון טעותנחלת
פייקאנוני.מית
אבל בלי קשר יש אמצעי זהירות אחרים. צריך לנקוט בהם ובכללי לפחד פחות
לא הבנתיהפי

איך אפשר להכיל את זה שכל כמה זמן נפטר חייל שהגן עלינו בנופלו לפעמים בני 19 כל החיים לפניהם ...

איך אפשר????

אתם קולטים בכלל כמה אנשים הקריבו את עצמם למעננו

השבת חשבתיהבדידות

משהו שבטח חשבו אותו אלף פעם אלף אנשים לפניי עדיין זה היה עצוב. מכירים את הגלופה של "חברים לא מתים הם רק מתחתנים"? כמה תמימות הייתה לנו לפני המלחמה... חברים מתים.

אי אפשר כבר להכיל את זההפי

למה זה נהיה שגרה?

למה זה מרגיש שאנשים גם לא מבינים כמה הם נותנים וכמה יש משפחה ועוד מעגלי אובדן

זה ממש חורבן

הפי - מוצ"ש הקשבתי לשיעור של הרבנית שולמית פישרנחלת

בשידור חי.

היא דיברה על הבחורים המתים. כדאי להקשיב לאיך שהיא מציגה את הדברים.

היא היתה קשורה לר' אושר, זצוק"ל. כדאי להקשיב לה.

לא פשוט בהתחלה, לוקח זמן להבין, אבל כדאי.

כמה מהחברות הכי חכמות, רגישות, אמיתיות ורוחניות

שלי - דובקות בה. בדרך של ר' אושר, למרות שהיו לגמרי

בסגנון אחר.

..אני:)))))

את מכירה את הרבנית שולמית שחור?

לא . מיהי?נחלת
..אני:)))))

רבנית שמתאים לך להתחבר אליה.

אני התחברתי לגישה החינוכית של אחותה ששכחתי את שמה

תודה!נחלתאחרונה
מאיפה מוצאים?הפי
זה מטורף אין מיליםהרמוניה

אי אפשר להכיל את זה

את צודקת, אי אפשר...אני:)))))
מחרידזיויק
מחשבה כואבת...שלג דאשתקד

כל יום זיכרון אני חושב על זה, שאח של סבא שלי נהרג במלחמת השחרור, והיה בחור צעיר שהחיים לפניו.

האחים שלו חיו והקימו משפחות ענקיות. כמה מצער לחשוב שיכל להיות עוד ענף בגוגל בגודל הזה, והכל נגמר בגלל איזה טיל או רימון קטן שבדיוק נזרק על אדם שמסר את נפשו בשבילנו...

פשוט לא יאומן.

אבל הרי הכל מושגח לגמרי! ושם נורא טוב להם.נחלת
נורא ואיוםארץ השוקולד
תוהה אם אנחנו יכולים להפעיל לחץ על מנהיגנו שירצו לדאוג להרתיע את אויבינו מצפון
נראה לי חשובטיפות של אור

(בעקבות השרשור של @הרמוניה)

תשתפו - איך את מוודאים או מאמתים מידע שרץ באינטרנט?

אני מכיר שתי שיטות: לשאול מישהי מומחה בתחום (למשל רופאה) שאת סומכת עליה, והצלבת מידע בין מקורות אמינים

תעזרו ליצור רשימה של מקורות אמינים בעיניכם? 

אני אתחיל:טיפות של אור
אתרים של קופות חוליםטיפות של אור
אתרים ממשלתיים (סיומת gov)טיפות של אור
האתר 'לא רלוונטי' של חנן כהןטיפות של אור
אתרים של משרדי בריאות גדולים (האירופי,טיפות של אור
הישראלי, גם ה-FDA וה-CDC. למרות שעם שני האחרונים כנראה צריך קצת להיזהר בזמן האחרון)
הקבוצה 'מדברים על חיסונים' בפייסבוקטיפות של אור
יש שם גם רופאות ורופאים ואחיות שעונים, ואז הם כותבים מי הם בסוף התגובה. לחפש את התגובות האלו
ויקיפדיה האנגלית הרבה הרבה יותר אמינה מהעבריתטיפות של אור

חוץ מנושאים פוליטיים

מה זאת אומרת יותר אמינה? אפשר דוגמא? תודה.נחלת
רפואה אני שואל רופאיםחתול זמני

אחזקת בית אני שואל בטמבוריה

חדשות אני בודק מכמה אתרי חדשות בעולם (אני אוהב את החדשות הגרמניות) + מקורות מקומיים

בדברים סתמיים אני שואל את ג'פטו

טיפות של אור

(בעיניי ai לא טוב להשגת מידע. הוא טוב להנחיות שאפשר לבצע ולבדוק האם הן עובדות - איך לתקן תקלה במחשב, איך להשתמש בתוכנה כלשהי וכד')

טוב אני בעיקר מפה לאוזן... מבעלי ניסיוןהרמוניה

אבל הרבה הרבה עם הצ'אט ופשוט מבקשת ממנו קישורים להוכיח את הדברים שלו.

אז בעז"הטיפות של אוראחרונה

בזכות השרשור תגלי דרכים טובות לבדוק איזה מהדברים שאת שומעת נכון 🥳

שאלהנחלת

למה, כדי להגיע לדיון של היום או אתמול או שלשום, עלי לעבור על כל חודש ניסן, ולפעמים אולי גם על אדר?

למה זה לא מופיע מייד בתחילת השרשור?

חושב שהבנתי את שאלתך, אך היא לא מנוסחת בצורה ברורהפ.א.

מניח שהתכוונת לשאול: מדוע שרשורים חדשים מהיום לא מופיעים מייד בתחילת התצוגה של הפורום?

"שרשור" הוא רצף התגובות לפוסט (להודעה) שנכתבה.   יש שרשורים עם מעט תגובות ויש שרשורים שיכולים להגיע למאות תגובות (שרשורפלצת)

האם סימנת ובחרת לך פורומים מועדפים?

או שאת נכנסת לתפריט הראשי ורק אז מגיעה לפורומים השונים?

אם בחרת פורומים מועדפים- העדכונים החדשים של שרשורים בפורום מועדף, תמיד יופיעו בכניסה לאפשרות "עדכני" בתפריט הפורומים.  'עדכני' מציג את העדכונים בפורומים שמסומנים אצלך כפורומים מועדפים.

אם את מגיעה לקריאה בפורומים דרך שם הפורום, למשל בוחרת בתפריט הפורומים את פורום "צעירים מעל עשרים", השרשור הראשון שיוצג הוא זה שהתעדכן לאחרונה.

אבל ייתכן שהשרשור זה החל לרוץ לפני כמה שבועות וממשיך לקבל תגובות והתייחסויות.  

וכן הלאה. שרשורים מעודכנים יופיעו בזה אחר זה, לפי תאריך העדכון של התגובה האחרונה בהם.  

וזה מביא לכך ששרשור חדש, שההודעה הראשונה בו נכתבה רק היום, יופיע עמוק למטה, אחרי שרשורים שנפתחו קודם לכן אבל קיבלו תגובה לפני זמן קצר יותר, ושרשור שנפתח היום הוא עם תגובה אחרונה ישנה יותר מבחינת הזמנים.   

האמת שברגוע
ב"עדכני" כבר לא תמיד מופיעים רק השרשורים החדשים, לפעמים הוא מקפיץ שרשורים ישנים גם אם לא הגיבו שם
זה קורה לפעמים ולעיתים רחוקות לדעתיפ.א.
אולי בגלל תקלות באלגוריתם שמעלים מהדף פוסטים שקראת כבר.  ייתכן ומעלה שוב פוסטים שראית אך לא פתחת.  
מה זה פוסטים שראית ולא פתחת?הבדידות

איך ראית אם לא פתחת?

האלגוריתם פה אמור להיות מתוחכם? כמה באמת מושקע פה? בלי לזלזל סתם מתעניין

אם לא הייתי פותח לקרוא מה כתבת בגוף ההודעהפ.א.
זה היה שרשור שראיתי אך לא פתחתי.

אה הבנתיהבדידות

ואתה חושב שהאלגוריתם עושה ניטור ברמה כזאת שרושם בנפרד (לא רק מה לא פתחת אלא גם) מה ראית ולא פתחת וזה כדי להקפיץ לך את השרשור ב"עדכני"?

כן. כי כל הזמן יש לי שרשורים שלא פתחתיפ.א.

כי לא מעניינים אותי. ורק אם אני פותח אני מצליח להעלים אותם מה -"עדכני"  

כן אבל אולי הם שם כמוהבדידות

סתם שרשורים שלא פתחת? איך הבנת שאלו שראית ולא פתחת מוקפצים באופן שונה מסתם לא פתחת?

זה אני לא יכול לדעת.פ.א.
נכון. אין הבדל בין ראיתי ולא פתחתי לבין לא ראיתי. 
כן, הבנת אותיהבדידות
זה קורה לי כל הזמן.. די מעיק שצריך לפתוח הכלברגועאחרונה
הבנתי,תודה רבה!נחלת

אבל איך מסמנים את הפורום המועדף?

אצלי כשאני פותחת את גוגול, מופיע למשל: צעירים מעל 20

אנשים רגישים מאוד

וכו'.

מניחה שב"סימון" הכוונה היא למשהו אחר, נכון?

לא נכנסים מגוגל. זו הבעיה. נכנסים לאתר ערוץ 7פ.א.
בדפדפן האינטרנט.  
שבוע טובזיויק
בשר ברצף מרביעי היה אתגר
במשקל. זה לא דיאטה?הבדידות
עושים כושרזיויק
ב"ה
חשבתי קטוגניתהבדידותאחרונה

אולי יעניין אותך