גבר עם סנדלים וגרביים?
אני שואל לעניין חשוב אז יעזור שתענו.
גבר עם סנדלים וגרביים?
אני שואל לעניין חשוב אז יעזור שתענו.
לא אמרתי שזה לבנות בלבד.
(אין הכוונה ליפה ולא יפה)
פיצוחיתיש תקטע הזה של התפילה שיש דיי בעיא לראות תאצבעות אז מבינה..
מצד שני נראלי קצת לא קשור. (בערך כמו בנות עם שורש וגרבי כותנה
)
אבל תגובה עניינית.
תודה.
פיצוחיתזה נקרא ענייני? או שציפית ליותר?
מתיישב בנשמהשהולכים כך.
הר המורניקים הם מותגיסטים לעומת מרכזניקים! (וחלקם לעומת העולם...)
נגיד לאח שלי יש סנדלים שחורות סגורות (כמו נעל אבל עם חורים כאלה) והוא הולך איתם עם גרביים שחורות, ובגלל שהוא גם לובש מכנסיים שחורות אז הוא נראה חתיך למות.
אבל סנדלים פתוחות עם גרביים זה מזעזע

טליושקהבתכלס אני מבין שעומד לפני בחור יר"ש שמקפיד על צניעות. כנ"ל בחור עם חולצות ארוכות בקיץ.
רק אני לא מבין, אם אתה שם גרביים, שים כבר נעליים
למה סנדלים?!
אבל זה לא נראה טוב
חוץ מזה שאומרים שזה נוח רצח.תכלית הכוסף
פיצוחיתסתם סתם
מתארחת בעולםאולי צדיק אבל יפה????
אין שום בעיה שבן ילך עם שורש זה לא כתוב בשום מקום בהלכה שאסור
שזאת לא המטרה של השירשור.
ודרך אגב, זה באמת יפה בעינייך או שמא האמירה שזה מבטא יפה בעינייך? (זה יותר הכיוון של השירשור...)
כל איזה פירחח מהתיכון שהופך היות בייניש רציני וסגור צריך להתחיל להתלבש ככה
סנדליים וגרביים חולצה מכופתרת ומיכנסי דגמח

וכיפה גדולה גם!תכלית הכוסףוזקן מדובלל
תכלית הכוסףכן,גם אני מתעב כיפות מרכז ובחיים לא ילך עם זה
נוו הזה של הביינישים
אוהב אותך האני צריך 2 כיפות דחוף...
ואין לי אחות שיודעת לסרוג
בעיקרון זה אחות של חבר שלי שסורגת לי אבל היא יצאה לפנסיה
אוהב אותך ה
אוהב אותך האל תידאגי יש...

והיא גם יודעת לסרוג
רק צריך להגיד לה והיא תעשה את זה בשמחה ובששון

כפכף פוזלצחקתי בקול...
,תכלית הכוסףמה עלה על דעתך נשמה?!
זה הכיוון של השירשור.
סנדלים וגרביים לדעתי זה לא נובע רק מצדיקות אלא גם הרבה מאמירה.
מי שחשובה לו הצניעות יכול לשים נעליים וכך הוא לא ייראה חריג (ברוב הנופים בעולם).
שמעתי שאשתו של ר' אברום הייתה מקפידה על התלמידים שיהיו עם גרביים.
שאלתי על כך את מו"ר הרב גזבר שליט"א ולפי מה שהבנתי אין עניין של צניעות אצל גברים בגרביים, וזה עניין של כבוד ולכן צריך ללכת בזה לפי מנהג המקום (ועד כה בישלצ הלכתי בלי גרביים).
גרביים מוסיף כיבוד? ברור לי מה הסבא מסלבודקה היה אומר על גרביים, אבל מעניין אותי מה הציבור הרחב חושב.
הרצי"ה אמר שאצל גברים הפנים צריכים להיות מגולות כי כתוב "חכמת אדם תאיר פניו", אך כל שאר הגוף צריך להיות מכוסה, ולכן הוא העיר לפעמים לתלמידים שהלכו עם חולצה קצרה (כך שמעתי מהרב אלי סדן שליט"א). אז אולי כן יש עניין בכיסוי... אני יודע שאצל החרדים מקפידים על זה יותר, בייחוד בשבתות. חבר שלי פעם הלך עם סנדלים בשבת בבני ברק ואיזה זקנה עצרה אותו ושאלה למה הוא לא לובש גרביים
גם שמעתי מחבר שפעם הגיע אליהם לישיבה האדמו"ר מתולדות אברהם יצחק כמדומני, ושאל את רה"י "למה הבחורים הולכים יחפים.." כמו כן שמעתי מרה"י שליט"א שרבו הרב ליכנטשטיין לא הסכים לבחורים להיכנס לבית המדרש בלי גרביים. אז...
זה עניין שמשתנה עם הזמן.
והרב גזבר ידע את מה שאמר הרב אלי סדן ואעפ"כ אף אחד כבר לא חושב על זה היום במרכז והר המור כקביעה לבחורים...
כי יכול להיות שמבחינה חינוכית לא רואים עניין בזה. אבל מצד העקרון לענ"ד כולם יודו שיותר מכובד ללכת בגרביים.
לא יותר מכובד בלי גרביים מאשר עם גרביים...
ולמיטב ידיעתי הרבנים לא ממחים בידם... אבל אם אתה חושב שזה אכן כך, אז תוביל מהפך בציבור הדת"ל
עניין של כבוד לא נראה לי צריך להימדד בתוך ישיבה אלא כלפיי שאר העולם.
בעבודה של אבא שלי סנדלים יהיו סבבה וסנדלים עם גרביים יהיו זוועתיים... (מקום חילוני)
עדיין, נראה לי שבכל זאת לא מצינו שחששו לזה...
הרב ליכטנשטיין המשיך כך עד סוף חייו?
שזה יותר לכתחילה.
אז שיגגל אותו ויבין.
הוא היה ממש בעד לבוש אופנתי, ואפשר לומר שהתווה דרך בלבוש.
)לא מפריע לי בכלל,
העיקר זה הנשמה ויראת השמיים
סתם בייניש משהו פחד
בטח יש לך משהו מעניין לומר.
אני לא יודע איך זה נתפס ברחוב ומן הסתם זה משתנה ממקום למקום- בתל אביב זה מוזר, לא ביישוב של ישיבה (הר ברכה נניח).
אני חושב שאם זה מוזר אז חבל.
ודאי שזו חומרא המשנ"ב כבר אומר שהכל כמנהג המקום במדינתנו נוהגים ללכת עם כפכפי אצבע.
אולי בחור ישיבה זה שונה כי הוא צריך להיראות מכובד, אבל אם זה לכבוד ולא לצניעות אז כ"ש שצריך לבדוק אם זה אכן מוסיף כבוד...
אני אישית הולך עם נעליים
כל הזמן.
הכל כמנהג המקום.
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד