חברה שלנו*^*
חברה שלנו נכנסה לדיכאון והיא אומרת שהיא רוצה לגמור את החיים שלה ואנחנו דואגות לה. היא בדרך כלל ממש לא ילדה כזאת והיא תמיד שמחה עם אנרגיות. היא לא רוצה לספר לנו למה היא בדיכאון ומה קרה והיא לא מספרת לאף אחד. אנחנו חושבות לספר את זה למחנכת שלנו, האם זה כדי לספר למישהו בלי להודיע לה לפני ? האם אתם חושבים שזה רעיון טוב. בבקשה תעזרו אנחנו מפחדות שהיא תעשה לעצמה משהו
לא לעשותמתנחלת גאה!
בלי שהיא יודעת.
להגיד לה ככה: אנחנו מאוד דואגות לך ויודעות שעובר עלייך משהו ואנחנו לא יכולות להשאיר אתזה ככה.
את לא יכולה להשאיר אתזה בלב את חייבת לספר אתזה למישהו מבוגר ואם לא תעשי אתזה אז אנחנו נלך ונספר.
כמובן להגיד הכל בנחת, שלא ישמע כאילו אתם מאיימות עלייה חס וחלילה, אבל להגיד לה בנעימות, מתוך רצון שיהיה לה טוב אבל גם טיפה בתקיפות. זה לא משחק ילדים. מחובתכן לטפל שמישהו *מבוגר אחראי* ידע ויטפל בזה.
הערה: בטח היא תגיד לכן, אל תספרו כלום , אולי היא תעשה לכן יסוריי מצפון תתחנן ותבכה שלא תגידו כלום, או שהיא תגיד שזה כלום ושהיא חזקה ויכול לשמור ולעבור אתזה.
תהיו נחושות. אל תוותרו. תנו לה להשמיע מה שהיא רוצה להגיד, תדברו איתה בנחת, תסבירו לה שזאת אחריות שאתן לא יכולות לקחת על עצמכם וכו'...
אולי עדיף אם היא ממש ממש נגד לספר, בוכה והכל תנו לה יום יומיים להרגע ולחשוב עלזה אבל תעשו הסכם שנגיד אם היא לא מספרת אתזה עד למשל מחר בערב אז אתן הולכות לספר.

לדעתי כדאי שרק אחת תדבר איתה, כדי שזה לא ילחיץ אותה שיש מלא בנות... שזאת תיהיה חברה טובה ורגישה שתכיל אותה, תתמוך בה, תדבר ברכות אבל עם זאת בנחרצות.

בהצלחה. אל תשאירו אתזה ככה. לכל דבר-אני פה, מוזמנות לאישי.
מצטרפת למה שמתנחלת אמרה.שעות של אמת.

לעשות צעדים כאלו בלי שהיא תדע מהם, יכול לגרום בדיוק ההפך ממה שאתן מנסות להשיג, ועוד יותר אנטי ממנה.

תדברו איתה, בלי תקיפות, ועדיף שהיא תיידע מבוגר בעצמה.

אני רוצה לספר לכם מהניסיון שליריעות.
לפני כמה שנים איימתי שאתאבד. רק החברות ידעו על זה. הן דיווחו מייד למחנכת ואני מודה על זה עד היום. גם אם בהתחלה כעסתי, תוך כמה חודשים קלטתי שהן הצילו לי את החיים. לתת לזה תשומת לב מאדם שלא יודע כלום על הנושא, זה עלול להזיק.
מצתרפתפרח-אש
ומוזמנת לפנות גם אלי
עמירם

אני חושב שכן כדאי שכמה ידברו במקביל, לכל אחד היא תיפתח בצורה שונה.

מה פתאום. למה להפיל עליהם משהו שהן לא יודעות לטפל בו.אדל60

שיפנו מיד למורה, יועצת או אחראי אחר.

לדרוש מהן לנסות לטפל בה זה חוסר אחריות

^ מסכים גם כן, ומתן תורה
קודם יפה על תשומת הלב והרגישות לחברה... בכל מקרה עדיף באמת עד כמה שאפשר להעביר את מה שאתן עושות דרכה ולא בלעדיה, כי זה יכול ליצור אנטי אצלה וכו'

אבל אם היא לא מסכימה אפשר גם באופן עקיף לכוון את המחנכת או מדריכה, הורים שיפנו אליה כאילו הם שמו לב בעצמם שיש משהו לא בסדר... כמובן זה צריך להיות חכם ובעדינות אבל זה גם אופציה
לא כדאי לעשות אולטימטוםריעות.
זה סתם ילחיץ את כל המעורבים.
להישאר חברות, כן. אבל לדווח מייד. הן לא יכולות לקחת אחריות על החיים שלה.
לפעמים דיכאון זה לא משהו שנובע מדבר מסוים.תמיד בבטחה

דיכאון יכול להיות מאוסף של דברים שכבר אי אפשר להתמודד איתם.

תשאלו אותה, במה אפשר לעזור, במה אפשר להקל עליה את ההתמודדות ובעיקר אל תלחצו עליה ואל תנסו ל"שמח" אותה בכח. זה יכול רק להזיק.

אלא אם כן היא אומרת לכם במפורש שזה עוזר לה.

אני לא יודעת אם זה השלב, אבל זה טוב לדעת.

למשל, חברות שלי יודעות שלפעמים טוב לי ש"מכריחים" אותי לצאת מדיכאון,

אבל גם נותנות לי את הביטחון שאני יכולה להגיד להן לעזוב אותי ושזה לא יעזור עכשיו.

פשוט ציך למצוא את האיזון בין לא להשאיר לבד, ולדאוג, ובין להדחף ולנסות יותר מדי ורק להחמיר את המצב.

לסיכום, אל תחפרו לה על למה ואיך לעזור וכו, הכל בעדינות וברגישות.

כמו שאמרו פה...מתארחת בעולם
לא לעשות דברים מאחורי הגב שלה..
וגם אני מציעה שלא תספרו למחנכת, תספרו למישהו אחר שהיא אוהבת וסומכת עליו.
לפעמים לספר למחנכת זה רק יזיק, אפילו לספר להורים שלה אם היא בקשר טוב איתם..
בהצלחה!
להגיד לה וללכת למחנכת.ביחד ננצח

חבל לכם שגם החיים שלכם וגם שלה ידפקו.

להגיד מיד למבוגרM9
מחנכת/יועצת /הורים
הסירו מעצמכן את האחריות הכבדה!!
להעדיף פגיעה שנובעת מחוסר אמון, מאשר חלילה אמוןנפש חיה.
אבל בגלל סיבה לא נעימה .

אתן לא רוצות לקחת על הגב אחריות כבדה לחייה.

ממליצה להתייעץ עם חברים מקשיבים/ מדריכה/מחנכת.
את אומרת את זה בתור מבוגרת,עמירם

אבל היה לי חברים טובים שבגלל שדיווחו למערכת הם רק שונאים את המערכת. בלי קשר אני חושב שההנחיות של מערכת החינוך למחשבות אובדניות לא טובות ובד"כ רק מזיקות. יש מקומות צפציפיים שמטפלים שונה מההנחיות ותלמידים שלהם צומחים טוב אחרי זה. אני אומר את זה מהיכרות עם כמב אנשים שהיה להם מחשבות אובדניות ודיווחו למערכת.

לתת לזה להתגלגל על כתפיים צעירות זה לא פחות חמור .נפש חיה.
מאד ממליצה לפנות לחברים מקשיבים.
אגב לא כל מי שמצביע על התאבדות רץ לעשות את זה.
הרבה פעמים זה רק איתות
"רע לי אני רוצה משמעות לחיים האלה . ואני לא מוצא".

לספר למישהו ומהרלאיאומן
מורה, מדריכה, יועצת, להתייעץ עם הורים. אולי היא סתם אומרת, אבל בשביל הסיכוי שלא, קטן ככל שיהיה- לערב מהר מהר מבוגר.
אמון זה חשוב ואתן רוצות להיות חברות טובות. במקרה הזה חברות טובות חייבות לפגוע קצת באמון. זה מורכב אבל אין מה לעשות.
איום בהתאבדות זה דבר שחייבים לקחת ברצינות.

מי שאומר שרוצה להתאבד זה מי שלא יתאבד. רק זועק לעזרהתפצי
לא נכון! שטות מסוכנתלאיאומן
תוכיחתפצי
מציאות ידועהאסטרו
בהחלט אחוזים רבים מהמתאבדים איימו לפני מעשה. חיפוש קצר בגוגל יגלה בפניך כמה וכמה
אחרי מקרה התאבדות שאירע במקום שבו אני מלמדת הביאו הרצאהאתי באחרונה

של אשת מקצוע.

היא הסבירה בין השאר שאסור להתעלם משום סימן ומשום אזהרה. חד משמעית.

הרצון להתאבד עובד בגלים, ואי אפשר לדעת מה יקרה כשהגל יהיה בשיאו. אסור להתעלם משום איתות. 

בנעוריי הייתה לי מכרה שדיברה על התאבדות וניסתה להתאבד כמה וכמה פעמים, וב"ה, מכיוון שהייתה במעקב (ואף באשפוז), הצילו אותה ברגע האחרון. היא אמנם זעקה לעזרה, וייתכן שבעומק ליבה ייחלה שיצילו אותה, אבל היא באמת הגיעה למצב של סכנת חיים.  

מכירה מקרהוירושלים של זהב
שאחת סיפרה לחברות שלה, הן אמרו לעצמן שישגיחו עליה ויספרו בהמשך.. יומיים אחר כך התאבדה...
ל"תפצי"- קביעה מטעה ומסוכנת מאד. לצערי, מהיכרות אישית.בן אליהו

להודיע מהר למבוגר!!!בוזי נוזי
מחנכת, יועצת, הורי הנערה.
אם היא מדברת ככה יש סיכוי גדול שתנסה לבצע.
אלו תמרורי אזהרה!
לא להתעלם!
טוב שיש לה אתכן, דרככן היא מבקשת עזרה.
היא חייבת להגיע לטיפול תרופתי ופסיכולוגי.
היא יכולה לצאת מזה.
בע"ה שיהיה בהצלחה!
ליידע אותה שאתן מדווחות, ולדווח.מפצלש"ת

לא לחכות, ולא להמתין להסכמה שלה.

לא תפקדכם לטפלאדל60

אין לכם מושג על מה ואיך לקחת אחריות. בשביל זה יש אנשי מקצוע. להודיע למורים או למבוגר מקצועי אחר, ובשום אופן לא לחשוש מהלשנה. זו לא הלשנה, זו הצלת חיים.

לכל האלה שאמרו ללכת מיד לדווח, באלי להגיד שניה משהו.שעות של אמת.

אני הייתי במקום הזה, ולכן מרשה לעצמי להגיד.

החברה הזו, נמצאת במצוקה. נכון. קשה לה, היא אובדנית.

הסבירות שהיא באמת באמת תתאבד, די נמוכה. אנשים שבאמת הולכים להתאבד, לא יספרו על זה עד הרגע האחרון (אני אומרת מהיכרות עם מקרים כאלו) זו בקשה לעזרה, וזו בקשה לגיטימית. קשה לה, והיא רוצה שיעזרו לה לצאת משם.

צריך לספר את זה למישהו, אתם צודקים.

אבל, וזה אבל גדול. שבירת אמון, זה דבר קשה. מאוד אפילו. היא סמכה על חברות טובות שלה, שכביכול יצאו נגדה ופעלו לרעתה, גם אם זה נובע מהמקום הכי טוב בעולם והכי רצון לעזור.

אני ניתקתי קשר עם אנשים. וקשה להחזיר אמון באנשים. תשאלו את כל מי שמכיר אותי, אין לי כמעט אמון באנשים.

אז נכון שחיים אי אפשר להחזיר ואמון כן, גם אמון מאוד מאוד קשה להחזיר. מניסיון אישי וכואב.

מה שאני ממליצה, זה ללכת לדבר איתה. להגיד שאתן אוהבות אותה ודואגות לה, ותחשבו איתה ביחד על אדם שהיא אוהבת ומעריכה, ולהגיד לה שאתן צריכות לדווח. כי במקרה שבאמת בסוף היא תעשה לעצמה משהו, האחריות תהיה עליכן. 

אל תעשו צעדים מאחורי הגב שלה. היא לא תסכים לדבר איתכן, וכנראה שגם לא עם אף אחד אחר. תעדכנו אותה על כל דבר שאתן עושות. שזה יבוא ביחד איתה. עדיף ממש מלכתחילה שהיא תלך ותספר למישהו. אם בכל זאת היא לא מוכנה, פשוט תיידעו אותה. הגיוני מאוד שהיא תתנגד לזה, אבל אם אתן חושבות שזה מסוכן, אז תדוחו למישהו שהיא מכירה, ושהיא אוהבת. אם היא בקשר עם ההורים, אז להורים. זה עדיף מלדווח למערכת. מבטיחה. ההורים יפנו אותה לטיפול פסיכולוגי, והמערכת תעשה עם זה בלאגן בגלל משרד החינוך, וזה לא נעים. תעשו הכל בשיתוף פעולה איתה.

מוזמנת לאישי אם רוצה, יש לי ניסיון עם זה.. @*^*

מסכימה ממש.מתארחת בעולם
הנסיון שלך הוא ודאי חשובאסטרו
אבל לא נכון להסיק ממקרים פרטיים מסקנות ישירות למקרה אחר במיוחד במקום של ספק פיקוח נפש.
לכן במקרים כאלה יש לפנות למבוגר אחראי
אני לא אמרתי לא ללכת למבוגר,שעות של אמת.

אמרתי לעשות את זה בשיתוף פעולה איתה.

פיצית את צודקת בכל מילה!מתנחלת גאה!
גם מנסיון אישי שלי, גם הייתי במקום כזה. ולעשות דברים מאחורי הגב זה פשוט לא.
אין לי מה להוסיף על מה שכתבת... רק להגיד שאני מסכימה איתך לגמרי.
קצת חומר בענייןאחת ולתמיד

https://www.mh-israel.co.il/Article/24/%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%A2%D7%AA_%D7%94%D7%AA%D7%90%D7%91%D7%93%D7%95%D7%AA

ער"ן - עזרה ראשונה נפשית

אין ברירה אלא לדווח! אסור לקחת סיכון. ולהישאר שם בשבילהאורין

גם אם היא תכעס. זה לא צריך להיות מאחורי גבה- לעדכן אותה שמדווחים ושזה מתוך אכפתיות ואהבה.  אולי היא עברה משהו וזקוקה לעזרה וטיפול?! אפשר לשאולו אותה למי היא מעדיפה שתדווחו. וחשוב מאוד- להשאר ולעטוף אותה באהבתכן.

בהחלטהעני ממעש
להגיד למבוגר. רב שכונה, מחנכת כיתה, קומונארית, או מישהו אחר מהישוב-שכונה. חובה.

אם וכאשר עלולה להיות כעס שלה, עלייך- שדיווחת- או על 'המערכת'- את זה תפתחי בשרשור נוסף.
מציעה מנסיוןאמא ו7 גמדים
אדם מדוכא באמת חש שאין תכלית לחיים. חש מיותר ושהכל חסר טעם.
הכובד הרגשי שהוא נושא משתלט על הכל. אין תקווה והכל שחור.
מי שלא מחווה דיכאון לעולם לעולם לעולם לא יוכל להבין את התחושה. וכך חש המדוכא גם בדידות בעולם. כי האדם הכי אמפאתי לא יוכל באמת לחוש את עומק הריק.
מנסיון רב מאוד כדאי לשוחח איתה. על הכל הכל. לתת לה לנשות להסביר מה עובר עליה. ההקלה שמישהו מאזין ומנסה להבין מסייעת טיפטיפה בתחושת הבדידות. וללכת בדחיפות לטיפול רגשי.
ממליצה בחום רב על מח אחד שסייע לי רבות. מאוד מאוד.
לא להקל ראש בזה זה ממש פיקוח נפשכתום כואב
לערב דחוף הורה או יועצת..
דיכאון זה לא משחק, אדם בשנייה יכול לעשות משהו לעצמו בלי לחשוב..
בגילך הייתי בדילמה הזו עם חברה שהיתה בדיכאוןמישהי 1
ועם אמירות אובדניות
באיזשהו שלב חברה ואני סיפרנו ליועצת אפילו רק כדי שהסיפור הזה לא יהיה על הכתפיים שלנו
בהסתכלות אחורה,הייתי עושה אותו דבר גם היום!
גם כי זה נכון שסיפור מורכב כזה לא יהיה על כתפיים של נערה צעירה
וגם כי זה נתן לה אפשרות להתחיל לטפל בעצמה היא נכנסה לטיפול שעזר לה מאוד!!
אגב אם זה מעניין אותך,היא היום נשואה פלוס ואנחנו עדיין בקשר,אין לי מושג אם היא יודעת שאני בזמנו הלכתי לדווח..אף פעם לא אמרתי לה
בעז"ה זה יעבור לה, אבל...ד.

אבל אכן, תגשי למחנכת, בלי לעשות מזה רעש, ותספרי לה.

אל תגידי לה שסיפרת. 

תאמרי למחנכת שהיא לא יודעת שסיפרת, ושאת לא רוצה שזה שאמרת יקלקל - ואת סומכת עליה שהיא כבר תדע מה לעשות.

מן הסתם, אם המחנכת אשה חכמה וטובה, היא תוכל להיכנס איתה בשיחה, לומר לה שהיא שמה לב (כאילו מעצמה) שהיא נראית קצת במצב רוח... ואז כבר לגלגל איתה שיחה. אולי המחנכת תפנה גם ליועצת, מה שנראה לה.

אם זו מישהי שבדרך כלל שמחה ועם אנרגיות, וזה פתאומי - אז יכול להיות שזה לא סתם בגלל משהו "מבפנים" (שגם זה יכול לקרות בגיל הזה. מה שנקרא "הורמונים" וכד'). אולי מישהו פגע בה ח"ו, אולי משהו בבית.

אתן לא יכולות לדעת - אין לכן כנראה מספיק כלים בשביל זה.

תפני בלי להתעכב. אפילו אם היא לא תעשה לעצמה כלום - הרי מספיק אם עברה משהו קשה, שזו תהיה סיבה טובה לנסות לדובב אותה ולעזור לה להתגבר עליו.

כל הכבוד שאתן חברות טובות.

שתלך ל......צלילי השקט

לטיפול בלוגותרפיה ופסיכותרפיה התנהגותית קוגניטיבית.

בנוסף היתי ממליץ על בדיקות תזונה מקיפות (רפואה פונקציונלית)- לבדוק אם אין לה חוסרים חמורים במוח שגורמים לדיכאון.

כי אם יש לה חוסרים - לדוגמא אם יש לה חוסר חמור באומגה 3 או ויטמין b12, או כל דבר שמשפיע על המצב המנטלי - הטיפול השיחתי לא יעזור הרבה, אם בכלל. 

לא משחקים באשבנימין162

תדווחו להורים שלה אבל תגידו אליהם את זה ככה שלא ילחצו אליה כי זה עלול להזיק רק כדי שיתמכו לאט לאט מהצד ויפקחו עיניים,בכל מקרה הכי טוב שהיא תספר להם ולכן כמו שכבר כתבו כאן כדי לשכנע אותה ולהגיד לה שבסוף אם היא לא תספר אתם עלולות לספר מדאגה אליה,תתייעצו עם היועצת או העובדת סוציאלית של התיכון או הביה"ס איך לעשות את זה בלי שטויות זה לא משחק כאן.עדיף שבהמשך היא תלך לטיפול זאת לא מילה גסה טיפול..

לא לחכות, לא לקחת על עצמכן, ללכת לדבר עם מבוגר אחראי.ריעות.
יועצת של בית הספר, מחנכת.
אתן לא אחראיות עליה. תישארו חברות שלה, תאהבו אותה, אבל בשום פנים ואופן לא לנסות לפתור לה את זה.

ועוד הערה- תבקשו עזרה גם עבור עצמכן. חברה בדיכאון זה לא עניין פשוט. תבקשו תמיכה, מקום לדבר בו. זה מגיע לכן.
לפנות למחנכת וליועצת דחוף. לעניות דעתי, לא צריך לבקש רשותאתי ב

זה לגמרי לטובתה, אך ייתכן שכרגע היא לא מבינה את זה. 

כל הכבוד על הערנות ועל האכפתיות. 

ובכל מקרה תמשיכו להיות חברות טובות. אל תנטשו אותה גם אם תכעסאורין

עליכן. היא זקוקה גם לחברות, בנוסף לטיפול.

תספרו לכל מי שיוכל לעזוראוהבת לעזור...

גם אם אתם לא בטוחות שהוא בסוף יוכל לעזור.

מה השאלה ???מייד לפנות להורים או מחנכת !!!!הפסיכולוגית
לא הבנתי את מכלול התגובות הממש לא חכמות שנכתבו כאן !אם אתם אוהבים אותה מייד לפנות להורים או מחנכת !
מה השאלה ???מייד לפנות להורים או מחנכת !!!!הפסיכולוגית
לא הבנתי את מכלול התגובות הממש לא חכמות שנכתבו כאן !אם אתם אוהבים אותה מייד לפנות להורים או מחנכת !
מיד לדווח לפסיכולוגית של בית הספר. מציל חיים[=רעות=]
חובה הלכתית "לא תעמוד על דם רעך"
ככל שמדווחים יותר מוקדם לאנשי מקצוע הם יוכלו לעזור לה לצאת מזה בלי צלקות נפשיות
אומרת מנסיון אישי, הבחורה הודתה לי אחרכך.. בהצלחה
לפנות מייד למבוגר אחראי שיטפל בזהגפן36
כדאי ליידע אותה שאתן אוהבות ודואגות ולכן תיידעו את x.
ולא לדחות. ליידע מייד. זה פיקוח נפש
רצוי לערב מבוגר משמשעותי וקרוב אליהדר פלורה מור
דעתי כי במצב של מצוקה שלא נראתה בעבר חשוב לרמוז למבוגר שקרוב אליה על מצוקתה ולתת לו בעצמו חהתקרב וללמוד על המצב. לרוב צריך חברים שרואים מקרוב את המצוקה שיביאו קרובים למודעות על מצב שבוחרים צעירים לעתים לא לשתף.
מובן שלצד זה יש להרבות בשיח קירבה שהרי מתוך זה יש מצב שהחברה תשתף. אין לעורר תשומת לב של מבוגר על חשבון הקרבה והלווי ואין צורך לפרט למבוגר מדי כי האמירה שקורא משהו לא רגיל תתעניין ישירות וברגישות היא מספיקה לרוב. במידה ואין מישהו קרוב רצוי לפנות ולקבל הדרכה מאיש מקצוע ולקבל הכוונה איך לפעול שהיא תשתף ותסכים לקבלת עזרה.
בהצלחה
ברור שצריך לדווח!!!כמה טוב ה'
לא לרמוז להגיד בפה מלא!
גם אם תכעס ותאבדו את הקשר בניכן!
לפחות הצלתם אותה ממעשה שאותו לכל הדעת א'א לתקן...
המציל נפש אחת כאילו הציל עולם מלא, שווה שווה שווה להציל אותה כל נשמה בעמ'י!!!
הלוואי שפעלתם כבר בנושא.
ברור שצריך לדווח!!!כמה טוב ה'
לא לרמוז להגיד בפה מלא!
גם אם תכעס ותאבדו את הקשר בניכן!
לפחות הצלתם אותה ממעשה שאותו לכל הדעת א'א לתקן...
המציל נפש אחת כאילו הציל עולם מלא, שווה שווה שווה להציל אותה כל נשמה בעמ'י!!!
הלוואי שפעלתם כבר בנושא.
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך