פתחתי שירשור חדש כי הקודם כבר עמוס במיליון הודעות לא ברורות...
הודיה חמודה!!
קצת קשה לענות על שאלות יסוד כאלה בכתב, מה גם שזו לא שאלה אחת, אלא מכלול גדול של שאלות.
הבעיה שלך שלך היא אינה שאלה, אלא יותר בעיה של כאב על משהו שקרה לך, בין אם זה הגירוש ובין אם זה משוה אחר כואב שקרה לך. קרה לך משהו קשה, מרגיז, כואב, ואת מחפשת אשמים, או לפחות תשובה למה לעזאזל זה קרה לך. בסופו של דבר האשם היחידי הוא ריבונו של עולם, הוא הביא אותך לעולם הזה, למצב הנוכחי הזה, הוא שלח אלייך מורות מרגיזות, חברות שגרועות מאויבות ואני לא יודע מה עוד הצרות שלך.
בואי ננסה למיין את השאלות שלך:
א. למה אלוקים ברא את העולם והביא אותי אליו.
ב. למה אלוקים עשה לי כך וכך.
ג. למה לי להישאר דתיה.
(יש עוד? תכתבי, אני אשמח לשמוע.)
ועכשיו, בואי נראה.
(יש לי הערה קטנטנה: אני לא מתייחס ב כ ל ל לעולם הבא. אני לא חושב שזה שייך לנסות לדון בזה כרגע)
שאלה א. למה אלוקים ברא את העולם?
אין לי תשובה ברורה. אפשר להעלות הרבה השערות מה מטרתינו בחיים. אבל אין תשובה ברורה.
בל יש לנו מצב נתון: "יש עולם. ובעולם יש ילדה קצת מבולבלת בשם הודיה כהן"
אוקיי. מה אנחנו עושים עם המצב הזה?
אפשר להתרגז. אפשר לא להשלים איתו.
אבל ת'כלס, מה האפשרויות שלנו? להיכנס למיטה ולשקוע בדיכאון על זה שנולדנו. או לצאת מהמיטה ולהחליט "מה לעשות, נולדתי. עכשיו ננסה לחיות את החיים כמה שיותר טוב."
- זה אומר לא לשקוע, אלא לקום ולהנות מהחיים. כן, מה שאת שומעת, להנות מהחיים. מה יעזור לך להידפק ממה שאלוקים עשה לך? אני לא אומר לך לך לא לחפש תשובות. אבל במקביל לחיפוש, תנסי להתמודד.תמודדי עם דברים שקורים לך, ואני מבטיח לך שיש הרבה אנשים בעולם שמוכנים לעזור לך להתמודד עם בעיות. רק תחפשי אותם.
את טוענת שאלוקים חייב לך משהו.
אני רוצה להעמיד דברים על דיוקם.
אם מתייחסים לאלוקים כאבא, אז הוא באמת חייב לנו משהו.
אבל... האם אלוקים באמת אבא? יכול להיות שאני מרגיש שאלוקים נחמד אלי כמו אבא שלי(והוא לא כזה..). אז מה?? זה עדיין לא אומר שהוא אבא. אלוקים, ככלות הכל, הוא אל. הוא אלוה. הוא ברא אותך, והוא יכול לעשות לך מה שהוא רוצה. הוא יכול להתעלל בך פי שלוש ממה שהוא עושה לך כרגע, ויש אנשים שהוא מציק להם יותר ממך. אוקיי?
(עכשיו כל שאר החבר'ה פה בפורום יתקיפו אותי: אלוקים הוא לא כזה רע!! על מה אתה מדבר?!!!)
טוב, הצגתי את אלוקים מאד מאד שחור. הוא לא כזה.
אלוקים עשה איתנו הסכם: אתם מקיימים מצוות - אני נחמד אליכם.
הסכם הוגן, לא? הוא המנהל כאן, יש לו דרישות, והוא מוכן לתת גמול למי שעושה אותם. הוגן לכל הדעות.
אבל כאן מגיעה ילדה (כבר אמרנו שהיא חמודה ומבולבלת?) בשם הודיה, פותחת זוג עיניים ואומרת:
מה קורה פה?!! אני הייתי ילדה טובה, והנה בא המנהל החצוף הזה ומעניש אותי בלי שום סיבה!! אני דורשת לקבל הסבר! פירוט פשעים שעשיתי. אני רוצה לדעת למה אלוקים עשה לי כך וכך?!!
זאת בעצם השאלה שניה, זוכרת?
אז ככה, הודיה יקרה. המנהל (אפשר לקרוא לו מנאל? זה יותר חמוד...) שלנו אינו נוהג להסביר לכל עובד זוטר את סיבותיו. הוא סומך על העובדים הותיקים שכבר מבינים את הראש שלו שיסבירו לטירונים(אפשר לחשוב כמה אני כבר יותר וותיק ממך..). זה לפעמים טוב שהוא לא מסביר, ולפעמים רע. תלוי בהסתכלות שלנו.
את שואלת "למה".
אני, לא יכול להגיד לך למה. אני לא אלוקים(עדיין לא, אני עובד על זה..) וגם את לא. אני יכול להגיד בודאות שגם 3יפי לא. אני אשתמש במשל ששמעתי לא מזמן: את מסתכלת דרך חלון. את רואה עץ תפוזים. אדם שעומד מחוץ לחדר שבו את נמצאת רואה פרדס שלם, כי יש לו ראיה רחבה יותר.
גם לאלוקים יש ראיה רחבה יותר. והוא לא חייב לחלוק את המסקנות שלו עם הודיה כהן.
עכשיו את כבר מתחילה להתרגז עלי, ושוקלת לשלוח לי פצצה בדואר.(עוזיה לוי, אבני חפץ ד.נ. צפון השומרון 44861)
את כבר מכירה את הקטע הזה, ונמאס לך לשמוע אותו, ויש לך גם תשובה מוכנה מראש: "בדברים שנוגעים ישירות אלי, אני דורשת לקבל הסברים למה!! זה קשור אלי, הודיה כהן, וזכותי לקבל תשובות. כמו שזכותו של חולה לדעת איזה ניתוח הוא עומד לעבור, כך זכותי לגעת מה עושים לי."
אבל הודיה, בהחולה, יודע בגיוק מה אומר כל שלב בניתוח? לא בדיוק. הוא לא יודע ממה מורכב כל חומר שמחדירים לו לגוף. הוא סומך על הרופא.
יש שני הבדלים בין החיים לניתוח: אחד, זה שניתוח את בוחרת אם לעבור או לא, אבל נולדת בעל כרחך. ושבניתוח את סומכת על המנתח, וכאן לא.
טוב, אין לנו ברירה אלא לחיות, נכון? אז בואי ננסה להבין למה אלוקים עשה לך את זה.
הופס! חזרנו אחורה! כבר שאלנו את השאלה הזאת! אז בואי ננסה להבין.
אנחנו לא נבין למה. כלומר - אנחנו יכולים לשער, אבל אלוקים אף פעם לא יבוא ויספר לנו אם צדקנו או לא. אלוקים לא נוהג להתארח פה בפורומים וגם לא ב'כיפה'(ת'אמת, ניסיתי לסדר ביניהם, אבל היה חשש שאנשים יזרקו עליו עגבניות, אז ויתרנו..)
טוב, אז האפשרות של תשובה מלמעלה ירדה. להבין למה אי אפשר. אז מה עושים, לכל הרוחות!?!!
הודיה, קרה לך משהו רע(או הרבה משויים רעים..). קודם כל, כמו שאמרתי, ננסה להתמודד איתו. אחר כך, בואי ננסה להבין, מה ריבונו של עולם רצה לסמן לנו?
אלוקים אינו סאדיסט. לפעמים נראה לך שכן, אבל אם תחשבי בהיגיון, תראי שהוא אינו סאדיסט.
אם אלוקים עשה לי משהו רע (והוא עשה..) הוא רוצה לרמוז לי משהו.
אני - מנסה להבין מה.
יכול להיות שאני טועה, שבכלל אלוקים לא התכוון לזה, הכל יכול להיות.
אבל בעקבות הניסיונות שלי, בוודאי תהיינה תוצאות.
אני מחליט שאלוקים רומז לי על משהו מסויים שאני לא בסדר, ומתקן אותו. אולי אלוקים רוצה לבגר אותי? - יכול להיות. אני יכול להיעזר בניסיון שלי כדי לעזור לאחרים במצב דומה. אני יכול לעשות עם מה שקיבלתי אלף ואחד דברים. כמובן, היית מעדיפה שהמורה שלך תתנהג אלייך יפה(בכוונה לקחתי דוגמא צדדית, ולא איזו טרגדיה נוראה) והכל יהיה חלק. אבל זה לא קרה. אז בואי ננסה להוצא מהרע טוב. ותראי איך פתאום העולם טיפונת יותר נחמד. מניסיון.
בקשר לשאלה השלישית, למה שאני אקיים את החוקים שלו, זה סיפור למכתב ארוך הרבה יותר, שאין לי כח לכתוב כרגע, ואני גם לא בדיוק יודע (או בדיוק לא יודע) את כל התשובות.
כמו שאמרתי בהתחלה, קשה לבטא דברים במכתב, ואני מרגיש שאכן המכתב לא משכנע בכלל.
הודיה, תחפשי מישהו קרוב בסביבתך, ותדברי איתו. שיחה אחת שווה כמה מכתבים.
אם משהו לא היה ברור כאן, את מוזמנת לפנות אלי במסר"ש, למרות שאני כמעט לא נמצא בפרום, אני אשמח לנסות לעזור.
לילה טוב!!
)
והיו ממשיכים לשאול אותך: לאן את הולכת ואת: 