המשך השירשור "הודיה - המקום בשבילך"עוזיה

פתחתי שירשור חדש כי הקודם כבר עמוס במיליון הודעות לא ברורות...

הודיה חמודה!!

קצת קשה לענות על שאלות יסוד כאלה בכתב, מה גם שזו לא שאלה אחת, אלא מכלול גדול של שאלות.

הבעיה שלך שלך היא אינה שאלה, אלא יותר בעיה של כאב על משהו שקרה לך, בין אם זה הגירוש ובין אם זה משוה אחר כואב שקרה לך. קרה לך משהו קשה, מרגיז, כואב, ואת מחפשת אשמים, או לפחות תשובה למה לעזאזל זה קרה לך. בסופו של דבר האשם היחידי הוא ריבונו של עולם, הוא הביא אותך לעולם הזה, למצב הנוכחי הזה, הוא שלח אלייך מורות מרגיזות, חברות שגרועות מאויבות ואני לא יודע מה עוד הצרות שלך.

בואי ננסה למיין את השאלות שלך:

א. למה אלוקים ברא את העולם והביא אותי אליו.

ב. למה אלוקים עשה לי כך וכך.

ג. למה לי להישאר דתיה.

(יש עוד? תכתבי, אני אשמח לשמוע.)

ועכשיו, בואי נראה.

(יש לי הערה קטנטנה: אני לא מתייחס ב כ ל ל  לעולם הבא. אני לא חושב שזה שייך לנסות לדון בזה כרגע)

שאלה א. למה אלוקים ברא את העולם?
אין לי תשובה ברורה. אפשר להעלות הרבה השערות מה מטרתינו בחיים. אבל אין תשובה ברורה.
בל יש לנו מצב נתון: "יש עולם. ובעולם יש ילדה קצת מבולבלת בשם הודיה כהן"
אוקיי. מה אנחנו עושים עם המצב הזה?
אפשר להתרגז. אפשר לא להשלים איתו.
אבל ת'כלס, מה האפשרויות שלנו? להיכנס למיטה ולשקוע בדיכאון על זה שנולדנו. או לצאת מהמיטה ולהחליט "מה לעשות, נולדתי. עכשיו ננסה לחיות את החיים כמה שיותר טוב."
- זה אומר לא לשקוע, אלא לקום ולהנות מהחיים. כן, מה שאת שומעת, להנות מהחיים. מה יעזור לך להידפק ממה שאלוקים עשה לך? אני לא אומר לך לך לא לחפש תשובות. אבל במקביל לחיפוש, תנסי להתמודד.תמודדי עם דברים שקורים לך, ואני מבטיח לך שיש הרבה אנשים בעולם שמוכנים לעזור לך להתמודד עם בעיות. רק תחפשי אותם.

את טוענת שאלוקים חייב לך משהו.
אני רוצה להעמיד דברים על דיוקם.
אם מתייחסים לאלוקים כאבא, אז הוא באמת חייב לנו משהו.
אבל... האם אלוקים באמת אבא? יכול להיות שאני מרגיש שאלוקים נחמד אלי כמו אבא שלי(והוא לא כזה..). אז מה?? זה עדיין לא אומר שהוא אבא. אלוקים, ככלות הכל, הוא אל. הוא אלוה. הוא ברא אותך, והוא יכול לעשות לך מה שהוא רוצה. הוא יכול להתעלל בך פי שלוש ממה שהוא עושה לך כרגע, ויש אנשים שהוא מציק להם יותר ממך. אוקיי?

(עכשיו כל שאר החבר'ה פה בפורום יתקיפו אותי: אלוקים הוא לא כזה רע!! על מה אתה מדבר?!!!)

טוב, הצגתי את אלוקים מאד מאד שחור. הוא לא כזה.
אלוקים עשה איתנו הסכם: אתם מקיימים מצוות - אני נחמד אליכם.
הסכם הוגן, לא? הוא המנהל כאן, יש לו דרישות, והוא מוכן לתת גמול למי שעושה אותם. הוגן לכל הדעות.

אבל כאן מגיעה ילדה (כבר אמרנו שהיא חמודה ומבולבלת?) בשם הודיה, פותחת זוג עיניים ואומרת:
מה קורה פה?!! אני הייתי ילדה טובה, והנה בא המנהל החצוף הזה ומעניש אותי בלי שום סיבה!! אני דורשת לקבל הסבר! פירוט פשעים שעשיתי. אני רוצה לדעת למה אלוקים עשה לי כך וכך?!!
זאת בעצם השאלה שניה, זוכרת?
אז ככה, הודיה יקרה. המנהל (אפשר לקרוא לו מנאל? זה יותר חמוד...) שלנו אינו נוהג להסביר לכל עובד זוטר את סיבותיו. הוא סומך על העובדים הותיקים שכבר מבינים את הראש שלו שיסבירו לטירונים(אפשר לחשוב כמה אני כבר יותר וותיק ממך..). זה לפעמים טוב שהוא לא מסביר, ולפעמים רע. תלוי בהסתכלות שלנו.

את שואלת "למה".
אני, לא יכול להגיד לך למה. אני לא אלוקים(עדיין לא, אני עובד על זה..) וגם את לא. אני יכול להגיד בודאות שגם 3יפי לא. אני אשתמש במשל ששמעתי לא מזמן: את מסתכלת דרך חלון. את רואה עץ תפוזים. אדם שעומד מחוץ לחדר שבו את נמצאת רואה פרדס שלם, כי יש לו ראיה רחבה יותר.

גם לאלוקים יש ראיה רחבה יותר. והוא לא חייב לחלוק את המסקנות שלו עם הודיה כהן.

עכשיו את כבר מתחילה להתרגז עלי, ושוקלת לשלוח לי פצצה בדואר.(עוזיה לוי, אבני חפץ ד.נ. צפון השומרון 44861)
את כבר מכירה את הקטע הזה, ונמאס לך לשמוע אותו, ויש לך גם תשובה מוכנה מראש: "בדברים שנוגעים ישירות אלי, אני דורשת לקבל הסברים למה!! זה קשור אלי, הודיה כהן, וזכותי לקבל תשובות. כמו שזכותו של חולה לדעת איזה ניתוח הוא עומד לעבור, כך זכותי לגעת מה עושים לי."

אבל הודיה, בהחולה, יודע בגיוק מה אומר כל שלב בניתוח? לא בדיוק. הוא לא יודע ממה מורכב כל חומר שמחדירים לו לגוף. הוא סומך על הרופא.
יש שני הבדלים בין החיים לניתוח: אחד, זה שניתוח את בוחרת אם לעבור או לא, אבל נולדת בעל כרחך. ושבניתוח את סומכת על המנתח, וכאן לא.

טוב, אין לנו ברירה אלא לחיות, נכון? אז בואי ננסה להבין למה אלוקים עשה לך את זה.
הופס! חזרנו אחורה! כבר שאלנו את השאלה הזאת! אז בואי ננסה להבין.

אנחנו לא נבין למה. כלומר - אנחנו יכולים לשער, אבל אלוקים אף פעם לא יבוא ויספר לנו אם צדקנו או לא. אלוקים לא נוהג להתארח פה בפורומים וגם לא ב'כיפה'(ת'אמת, ניסיתי לסדר ביניהם, אבל היה חשש שאנשים יזרקו עליו עגבניות, אז ויתרנו..)

טוב, אז האפשרות של תשובה מלמעלה ירדה. להבין למה אי אפשר. אז מה עושים, לכל הרוחות!?!!

הודיה, קרה לך משהו רע(או הרבה משויים רעים..). קודם כל, כמו שאמרתי, ננסה להתמודד איתו. אחר כך, בואי ננסה להבין, מה ריבונו של עולם רצה לסמן לנו?

אלוקים אינו סאדיסט. לפעמים נראה לך שכן, אבל אם תחשבי בהיגיון, תראי שהוא אינו סאדיסט.
אם אלוקים עשה לי משהו רע (והוא עשה..) הוא רוצה לרמוז לי משהו.

אני - מנסה להבין מה.
יכול להיות שאני טועה, שבכלל אלוקים לא התכוון לזה, הכל יכול להיות.
אבל בעקבות הניסיונות שלי, בוודאי תהיינה תוצאות.
אני מחליט שאלוקים רומז לי על משהו מסויים שאני לא בסדר, ומתקן אותו. אולי אלוקים רוצה לבגר אותי? - יכול להיות. אני יכול להיעזר בניסיון שלי כדי לעזור לאחרים במצב דומה. אני יכול לעשות עם מה שקיבלתי אלף ואחד דברים. כמובן, היית מעדיפה שהמורה שלך תתנהג אלייך יפה(בכוונה לקחתי דוגמא צדדית, ולא איזו טרגדיה נוראה) והכל יהיה חלק. אבל זה לא קרה. אז בואי ננסה להוצא מהרע טוב. ותראי איך פתאום העולם טיפונת יותר נחמד. מניסיון.

בקשר לשאלה השלישית, למה שאני אקיים את החוקים שלו, זה סיפור למכתב ארוך הרבה יותר, שאין לי כח לכתוב כרגע, ואני גם לא בדיוק יודע (או בדיוק לא יודע) את כל התשובות.

כמו שאמרתי בהתחלה, קשה לבטא דברים במכתב, ואני מרגיש שאכן המכתב לא משכנע בכלל.
הודיה, תחפשי מישהו קרוב בסביבתך, ותדברי איתו. שיחה אחת שווה כמה מכתבים.
אם משהו לא היה ברור כאן, את מוזמנת לפנות אלי במסר"ש, למרות שאני כמעט לא נמצא בפרום, אני אשמח לנסות לעזור.

לילה טוב!!

להודיה-שובל אור

אני מסכימה עם כל מה שעוזיה כתב, כדאי לך לקחת את דבריו לתשומת ליבך כי אין חכם כבעל ניסיון.. ויש לו ניסיון...

אני יודעת שאולי עכשיו, כשאת בשלב הכעס, את תשללי מייד את דבריו ולא תרצי לשמוע עוד דיבורים כגון אלה, אבל אני כמעט יכולה להישבע לך שעוד כמה חודשים (אני מקווה כמה שפחות..) את תרצי לשמוע, ועוד איך.. כי ימאס לך להיות במצב כזה.

שבוע טוב לכולנו!

כיף לשמוע אנשים שמדברים מניסיון...עוזיה
וכמו שאת רואה, הודיה, אנשים לוקחים את ניסיון החים שלהם לעזור לך...
נכון...3יפי
ביקורתאנונימי (פותח)
אם אין  מה לכתוב לא חיבים לכתוב לא מצאתי מצווה האומרת שחיבים לכתוב גם אם אין מה
איך אץ יודעת שהוא בעל ניסיון?!..הודיה מהדרום

בס"ד<?>

אבל.. אני כבר פול זמן המצב הזה. ועוד לא הגעתי למסקנה שאולי טעיתי.

ניסיון..עוזיה
היא יודעת כי היא מכירה אותי... אבל אני יכול לומר לך, הודיה, שהייתי במצב שלך שלוש שנים. מה יצא לי מזה? כלום. שלוש שנים מבוזבזות.
אז אני לא אשאר ככה הרבה זמן. אני אברח. עד לסוף העוהודיה מהדרום

בס"ד<???>

לם אפילו, אם יהיה לי את הצורך בכך..

אלהןאנונימי (פותח)

הודיה-קראי עד הסוף..(כתבתי את זה ב-3 בלילה..אז תשקיעי)

ממצב הודיה?קראתי טיפה את כל הדברים שכתבת והבנתי מהם שאת לא כ"כ אוהבת את הקב"ה..אם הבנתי נכון אז זה בגלל שעברת את הגרוש..אני יכולה להבטיח לך שעברתי "חוויות" נפשיות יותר גרועות מהגרוש והייתי רוצה לעבור 5 גרושים ושלא יקרה לי את הדברים האלו..רק שתדעי שלומרות הדברים ה"רעים"(תמיד יש יותר רע) ואנחנו מצווים לאהוב את ה'  ולהאמין שהוא עושה את הטוב ביותר בשבילנו..יש ציווי:"ואהבת את ה' אלוקיך בכל לבבך ובכל נפשך ובכל מאודך"

את צריכה לזכור שהקב"ה נתן לך מתנות בלי סוף .

מי נתן לך את הדעת ללכת כל יום לבצפר ולצאת מהדלת(יש אנשים שיוצאים מהחלון)מי נתן לך את הבינה לעלות על אוטובוס לכיוון הנכון(יש כאלו מגיעים לכיוון ההפוך)אם את תביני שכל הדברים הטובים שייש לך ממנו תיהי מלאת הכרת הטוב כלפי הקב"ה.

ולא רק זה..תסתכלי על האברים הבריאים שהוא הביא לך:אם היתה חסרה לך זרת..(היית צריכה לשיר:9 אצבעות לי יש לא הכל יודעות הן..והיית צריכה לחשוב פעמיים לפני שהיית מעיזה לעשות חמסה למשהי..)

ואם חס וחלילה לך היתה לך ראייה רק בעין אחת(כשמשהי היתה קוראת לך היית צריכה לעשות סיבוב יותר גדול עם הראש כדי להסתכל עליה..)

ואצבעות ברגליים שייש לך!את יודעת למה יש אותן?(חוץ מלאלו שמקשטות אותן בלקים וטבעות עד כדי כך שמושיטים להם יד לרגל)אז תדעי לך שאם היתה לך חסרה אפילו אצבע אחת ברגל לא היית יכול ללכת(הם נותנות יציבות לבנ"א).

ותראי את הלב הבריא שלך!פעם ראית שיוצא מהלב שלך איזה קאבל שמחובר לתקע?הוא כל הזמן פועם!רגע רגע!שניה אחת שהוא מפסיק לפעום זה התקף לב!

עוד מתנה נפלאה שהקב"ה נתן לך זה הזיכרון!תארי לך היו שואלים אותך:איך קוראים לך?ואת   והיו ממשיכים לשאול אותך: לאן את הולכת ואת:    וכו' וכו'..

עוד מתנה:כליות-היום כליה שווה 100000 דולר.ולך יש עוד שתיים בבטן שמתפקדות טוב(הווי אומר שייש לך שווי של וילה עם  2 מפלסים..)

את יודעת מתי אדם חסר באהבת ה'?כאשר הוא לא זוכר שכלום לא שייך לו אלא לקב"ה וזכותו של הקב"ה לקחת את זה ממנו מתי שירצה!(תראי כשלפעמים באים לזרוק למשהו בגדים שלו משנת התרפפ"ו שהוא כבר לא לובש אותם אז הוא מתחיל לבכות וזה מראה שהוא חסר באהבת ה' כי הוא לא זוכר שכל זה שייך לקב"ה)

ותדעי לך שכל המתנות החומריות שהזכרתי הם כלום לעומת הטובות הרוחניות שהקב"ה נתן לנו..

כתוב "מותר האדם מן הבהמה"-אבל מה רע בעצם אם הינו צב?צב חי 400 שנה(בגלל זה הולך לאט-כלום לא בוער לו)אין לא משכנתא..אז מה רע?לצב אין תורה!התורה היא מקור חיותנו.בלי תורה אנחנו מתים!תראי אנשים בלי תורה איך הם ניראים-ממש כמו בהמות!הוצאת את התורה הוצאת הכל!איזה אלימות..איזה מקרים אנחנו שומעים.הקב"ה נתן לנו ספר חוקים שמסביר לנו איך לחיות.הקב"ה שברא תאים בע"ח!תכנסי ת כל המדענים בעולם והם לא יוכלו לייצר לך כנף של זבוב!אז הקב"ה שנתן לנו את התורה ולא לאיזה אבו דחליל ולא לפאטמה ולא לאחמד.אז שאנחנו לא נקיים את המתנה הזו?מתנה כזו שרק אנו יכולים להשתמש בה(גוי לדוגמא לא יכול לשמור שבת)

ועןד מתנה רוחנית זה:התשובה. תגידי את אם היית מוכנה לסלוח לחברה שפגעה בך והשפילה אותך ואילו הקב"ה מוחל לנו על הכל אם אנחנו עושים תשובה ובכלל שאם זו תשובה מאהבה אז כל העברות הופכות לזכויות(ממש פלא בלתי נתפס!)

הודיה נשמה-גמרתי את מה שרציתי להגיד..היית שמחה שתרשמי לי תגובה בחזרה..ועוד משהו..אם את רוצה יש לי מס' טלפון של רבנית תותחית אם תרצי..אז בכייף.

יומטוב!

אין לי בעיה עם המוות. החיים-הם הבעיה שלי.הודיה מהדרום

בס"ד<????>

וגם-תיראי-מי שברא אותי-חייב לי הכל.

מישהי יקרה,אנונימי (פותח)

לצערי לא כ"כ התחברתי לתשובה שלך, ואני מאוד מבינה את הודיה עם הטענות שלה כלפי ה'. גם אני עד לא מזמן הרגשתי כמו הודיה (ומדי פעם זה עולה שוב), ואני עדיין טוענת שאם ה' ברא אותי אז בבקשה שידאג לי ויפסיק להתעלל בי. ובאמת תודה שהוא ברא אותי בריאה ושהוא בכל זאת נותן לי דברים כלשהם.. אני מודה לו מקרב הלב.. אבל זה לא עוזר לי אם הוא נותן לי את הדברים האלה, בעוד שהוא לוקח לי דברים לא פשוט חשובים ויקרים.. ושהוא מתעלל בי בלי הרף.

אז הודיה- אם את רוצה את יכולה לנהוג כמוני.. אני 'פיתחתי שיטה' (אם לקרוא לזה כך), ואחד מהעקרונות שלה הוא להתעלם (לפחות לעת עתה, עד יעבור הזעם) ממי שכביכול ברא אותי (ועד עכשיו אני לא בטוחה שזה באמת מי שחשבתי כל השנים). אני יכולה להגיד בפה מלא שהצלחתי להוציא את ה' מהחיים שלי, אני יותר לא מתפללת אליו, לא פונה אליו, ולא מקיימת את המצוות שלו. למען האמת אני בכלל לא מרגישה שהוא חסר לי (אם כי בהתחלה זה היה לי מאוד קשה), כי הכלל המנחה שלי הוא שלמה שאני יעבוד כמו סתומה את מי שעושה לי רע?? (ובבקשה לא לשפוך לי עכשיו שעבודת ה' היא בשביל האדם עצמו, כי אני אשפוך בחזרה..). מהגישה הזאת אני די מנסה לשכוח, כי ת'כלס זה גורם לי רע לחשוב בגישה שלילית כזאת, אבל זה הכלל שהנחה אותי בהתחלה. כרגע נוסף לי כלל חדש- אני לא אתן לא לדפוק עוד יותר את החיים שלי.. זה בחזקת 'לך תדפוק את אגד'... (למי שלא יודע זה ביטוי לאדם שהולך לדפוק ת'צמו, יעני כמו אדם שמתלונן על אגד ולכן הוא נודר שהוא לא יסע איתם לעולם, אז הוא דופק את עצמו, כי אין לא אוטובוס אחר ליסוע, הוא יאלץ ללכת ברגל).

אבל כמו שאמרתי, עכשיו ה' הוא לגמרי לא משהו משמעותי בחיים שלי, אני משתדלת להתמודד עם כל הצרות שנפלו עלי, ולהתקדם הלאה בחיים, ואפילו לנסות לצאת מזה על הצד הטוב ביותר, עם מסקנות ותובנות חדשות.

רק עוד הערה קטנה רציתי להבהיר- כשאמרתי שהפסקתי לקיים את רצון ה', התכוונתי שאני יותר לא מקיימת את מצוות של בן אדם למקום. מצוות של בן אדם לחברו בעיני הן לא מצוות אלא מוסר פשוט ולכן אני שומרת עליהם.

זהו הודיה, מקווה שזה קצת מדבר אלייך..

מצטערת אם זה היה קצת בוטה מה שכתבתי (אני יודעת שזה אולי עלול להרגיז ת'דוסים ביננו שטוענים ש'ה' הוא המלך ללא עוררין וכו'), זה יצא לי ככה כי היום משומה אני בפקעת עצבים...

יש בזה הרבה משהוהים..הודיה מהדרום
יש משהו במה שאת אומרת אבל...אנונימי (פותח)
אני חושבת שיש דרכים אחרות ויותר טובות להתמודד עם בעיות ואני לא חושבת שכאן אפשר לפרט אותן ושיהי לכן בהצלחה בכל דרך שתבחרו.
פעם מאה שאני אכתוב את זה..עוזיה
מה שלא תעשו - הכי חשוב שיהיה לכן טוב בחיים ושתהיו שלימות עם עצמכן.
ועוד משו פצפון...3יפי

כמובן שזה רק ניחוש, ואולי בכלל לונכון, אבל לפי מה שחינכו ולימדו אותי- כל העולם נברא בשבילנו. לזכותנו. זה הולך ככה: העולם נברא בשבילנו, ואנחנו נבראנו בשביל העולם.
ולא, אני לא הקב"ה. נראלי.

ציפיה.

דוגמאאנונימי (פותח)

אהרון מתו שני בניו בבת אחת לכאורה הוא היה צריך להתלונן לקב"ה מה אתה עושה לי ? איזה מין עולם בראת שבו אתה הורג ילדים לפני הורים? למה אתה עושה לי את זה הרי אני משתדל לקיים קלה כחמורה וכו'......... אך אהרון לא עושה זאת ,נאמר שם "וידום אהרון" , אהרון מבין שהוא לא ברמתו של הקב"ה, הוא לא מתימר להתוכח איתו, הוא מקבל את הדברים איך שהם, כי הוא יודע שיש דברים שאין לו את היכולת להבין אותם והוא אפילו לא מנסה להבין אותם. לא רק שהוא לא מתוכח- "וידום אהרון" נאמר שם גם "בקרובי אקדש" לכאורה הוא היה צריך לעצור ממלאכתו, לבכות ,להתאבל ,הרי קרה לו את הנורא מכל, אך הוא אינו מפסיק את העבודה, הוא ממשיך דוקא המשך החיים זה מה שמקדש את בניו ולא ההתחפרות האינסופית באבל. אהרון עשה החלטה בין להקבר במטה ולא לצאת ממנה לבין להמשיך את החיים עם הקושי אבל להמשיך.

חשבוןאנונימי (פותח)

כדאי לך לקחת טבלה דברים טובים שהקב"ה עשה לי ודברים רעים לכי גם לדברים שברורים שהקב"ה היה צריך לתת לך אותם כמו היכולת לנשום ללא מחנק [כן זה לא ברור מאליו] ותראי שהרשימה לזכותו של הקב"ה היא ארוכה רק לנו בני האדם יש את הנטיה להסתכל רק על הרע ואת הטוב אנו לא זוכרים .

כשהיה לך טוב בחיים לא חשבת לשאול למה הקב"ה עשה לי את זה אז אף אחד לא בא בטרוניה על הקב"ה .............

הוא מחוייב לי.הודיה מהדרום

בס"ד<?>

כי הוא זה שברא אותי.

לא. זו הסיבה שאת מחויבת לו. הרי למה הוא ברא אותך?3יפי
כדי שיהיה לך טוב. הוא ברא כל אחד כדי שיהיה לו טוב.
לא נכון. דיברת איתו?!הודיה מהדרום
צודקת.3יפי
אולי זה מראה משו על הלב שלו?הודיה מהדרום

בס"ד<?>

כי גם אנשים בלי לב לא היו מיתאבלים.

כתבי רק דברי טעם לא קישקושים על דברים רצינייםאנונימי (פותח)
הערהאנונימי (פותח)
הביקורת של ביקורת נכתבה רק על 3יפי שימי לב כשאת כותבת לשים לב לדברים שנכתבו הם ר3יניים מדי בכדי שיכתבו עליהם תגובות לשם התגובה
מדוע אינו יכולים להבין את הקב"האנונימי (פותח)

החיים שלנו הינם קצרים מדי בכדי שנבין את דרכו של הקב"ה ה"חפץ חיים" הסביר במשלי החפץ חיים מדוע אין ביכולתינו להבין את דרכו של הקב"ה הוא ממשיל זאת לעובר אורח שהגיע לאחת העירות ונשאר שם לשבת בבוקר הוא הגיע לתפילת שחרית ובקריאת התורה ראה שהגבאי לא מחלק את העליות

סדר קבוע כל פעם הוא קפץ לנקודה אחרת בבית הכנסת ללא שום סדר הגיוני . לאחר התפילה הוא ניגש אל הגבאי ואמר לו: תשמע אני אמנם רק אורח פה אבל דוקא משהו מבחוץ יכול להאיר לכם את הדרך תראה העלתה לתורה בשום סדר הגיוני ואנשים יכולים להעלב מכך בקהילה שלנו יש סדר קבוע הכל ברור . ענה לו הגבאי אתה טועה גם אצלנו יש סדר רק שמכיון שאתה רק אורח כאן ונמצא כאן רק שבת אחת אינך יכול להבין את הסדר הזה. כן גם אנחנו אורחים בעולם הזה למספר שנים אז איך אנו יכולים להבין הנהגה של אלפי שנים

כן. אבל האורח לא נידפק מההסדרים האילו.הודיה מהדרום
מה ניברא בשבילינו? האא? לעזאזל..הודיה מהדרום
אני אענה על החלק הראשון(כי רק אותו קראצי לבנתיים.)הודיה מהדרום

בס"ד<?>

תיראה, אני מאמינה שאלוהים רע. רשע. אפילו. אז אני לא רוצה לשאול אותו מה לעשות.

הקב"ה רשעאנונימי (פותח)

נכון את בהחלט צודקת שהוא רשע לכן הוא דואג לך לבגדים לאוכל לכן הוא דואג לך למחשב שתוכלי לכתוב בו כמה הוא רשע....

דרך אגב את בטוחה שהוא קיים הרשע הזה 

לא בטוחה בכל 100% האחוזים שהוא קיים.הודיה מהדרום

בס"ד

והוא גם כן דאג לכל הרוע הזה ששורר בעולם.

אף אחדאליעזר

ב"ה

לא מאמין ב 100% שהוא קיים. לאף אחד מאיתנו פה אין את האמונה והביטחון המוחלטים על קיומו של הקב"ה. אולי הדרגה של האמונה אצלך יותר נמוכה מהשאר, אבל עדיין לא כולם מאמינים ב 100% מי שכן הם רק יחידי סגולה.

טוב.הודיה מהדרום

בס"ד<?>

אז קודם כל-תודה על הרצון לעזור.

אבל אם אלוהים היה טוב יותר-הוא היה יכול לברוא עולם מושלם. והוא לא עשה את זה.

להודיה מהדרוםאנונימי (פותח)
האם את מסוגלת להבין את דרכו של הקב"ה אני לא הוא מעלינו ולהגיד לך את האמת אני אפילו לא מתימרת להבין אותו אני לא נמצאת בכלל ברמה שלו בדיוק כמו פרופסור שחוקר הוא לא מבין כלום והוא בכל זאת ממשיך לחקור כך גם אני אני לא מבינה כלום, אבל  כלום , ואני גם לא מתימרת להבין אבל אין זה אומר שהוא אינו צודק הוא מעלי ולכן אין לי בררה אלה לשמוע בקולו אמר עוזיה הקב"ה הוא לא כמו אבא זו בדיוק הנקודה אם הוא היה כמו אבא אז אנחנו יכולים לחלוק עליו אבל הוא לא הוא מעל לאבא ולכן אין לנו את הזכות לעשות זאת ותאמיני לי אני כותבת לך את הדברים של מישהו שעבר הרבה המון בחייו
גמני עברתי המון בחיי.הודיה מהדרום

בס"ד<?>

ובכל זאת-מבחינת המוסר-אסור לו לינהוג בנו כך. השאלה היא-האם יש לו ביכלל מוסר.

מי את שתחליטי מהו מוסראנונימי (פותח)
בתור בנאדם שפוי.הודיה מהדרום
מיהחליט שאת או אני בני אדם שפוייםאנונימי (פותח)

מהו מוסר בכלל?

אצל הקניבלים זה מאוד מוסרי לאכול בני אדם לא מוכרים מי מחליט מהו המוסר המוחלט

לא לעשות לאחרים דברים מזיקים. זהו המוסר.הודיה מהדרום
מי אמר אצל הקניבלים מוסרי לאכול בני אדםאנונימי (פותח)
מי הוא הקובע מהו מוסר את בטוחה שזהו תפקידך?אנונימי (פותח)
לא. אבל גם לא תפקידו של המיתעלל בי.הודיה מהדרום
בסדר. אז שיאכלו.הודיה מהדרום

בס"ד<?>

הדת היהודית לא הרבה יותר טובה מהם. לאכול חיות?!

בילבולאנונימי (פותח)

את מערבת המון נושאים יחד

א. האם הקב"ה קיים?

ב. האם יש לו זכות להחליט בעולם?

ג. מהו מוסר?

ד. מי קובע מהו מוסר?

ה. האם זה מוסרי לאכול חיות? האם זה בכלל קשור ליהדות

ו. יש לך המון שאלות אבל כולן נמצאות בבלגאן נראה לי שכדאי לסדר את כולן קצת

סידרת אותן כבר.. הלא כן?!..הודיה מהדרום
אני לא בטוחה כי אני משוכנעת שיש עודאנונימי (פותח)
תשובהאנונימי (פותח)

קודם כל השאלה הראשונית היא האם את מעונינת ופנויה בכלל לקבל תשובה

למה אני כותבת זאת כי יש מצב שמתאהבים בשאלות אם התשובה היא כן

השאלה היא האם הקב"ה קיים זאת שאלת הבסיס האם את מאמינה במציאות ה קב"ה

לא יודעת אם אני מאמינה בו.הודיה מהדרום
מה זאת אומרת קיים או לא קייםאנונימי (פותח)
אז אנחנו מנסים למשוך אותך לכיוון הנכון. כיתבי יותרצחקן
ב"ה
מפורט.
יצחק
מה יש לכתוב יותר מפורט מיזה כאן?!??!!..הודיה מהדרום
נסי להסביר יותר טוב את לבטיךאנונימי (פותח)

מציאות הקב"ה אינה תלויה במה שהוא עושה

את לומדת מתמתיקה ואת משתמשת בנוסחאות אין לך מושג למה הנוסחה המשונה שאת משתמשת בה עובדת, אבל את לא  חולקת על כך שמי שהמציא אותה היה קיים, וגם אינך חולקת על כך שהמשואה המשונה נכונה על אף שאינך מבינה אותה, ואת אפילו משתמשת בה.

שימי לב לא התיחסת לדוגמא שנתתיאנונימי (פותח)
אני לא סתם כותבת התעמקי בדברים הנכתבים הם לא סתם נכתבים
כי רק עכשיו קראתי את זה.הודיה מהדרום
כי היא באמת עובדת-וטוב.הודיה מהדרום

בס"ד<?>

בניגוד לעולם הזה-שעובד-אל רע.

וחוצמיזה-שכמו שחייב להיות בורא לעולם-אז ככה גם חייב להיות לו בורא. וככה גם לו בורא. ואז זה לא ייגמר.

אני מציעה שתעברי קודם כל טוב על השירשוראנונימי (פותח)

ראי את השירשור שוב ותעיני היטב במשל של החפץ חיים נסי לקבל חלק מהדברים שכתובים

הודיה חמודה, יש לי כמה דברים לשתף אותך...אנונימי (פותח)

קודם, אני לא יודעת מה עבר\עובר עלייך ומה גרם לך להגיע למצב הנוכחי, אבל זה ממש מזכיר לי אותי עד לפני כמה חודשים. הנה לך קטע שכתבתי בסוף הכמה חודשים האלה (שהייתי בהם בדיכאון עצום לאור מחשבות דומות לשלך):

את הקטע הנ"ל כתבתי כתשובה לשאלה שהמורה שלי שאלה אותי, והיא 'למה אני פה?'

למה אני פה. שאלה טובה באמת. לפעמים זה נראה מגוכך להתעסק עם השאלה הזאת. אני כבר פה, אין לי הרבה ברירות אחרות... ולכן השאלה היא, אם אני כבר פה, אז כיצד עלי להתייחס לחיים?? כיצד עלי 'להעביר' אותם? ועוד שאלה/עניין- האם אני מתייחסת לחיים כעל משהו שנכפה עלי ואני פשוט צריכה להעביר אותם איכשהו? (ז'תומרת- אני צריכה להעביר פה 80 שנה, אז איכשהו אני אאלץ לשרוד את זה..) או שאני מתייחסת לחיים כעל משהו שאני רוצה בו, חפצה בו, ומעוניינת לחיות אותו על הצד הטוב ביותר.

נכון לעכשיו נראה לי שאני מרגישה כמו האפשרות הראשונה (שאיכשהו אני צריכה להעביר פה 80 שנה), אבל אני מאוד רוצה להפוך את זה לאפשרות השנייה. בשביל להרגיש כמו האפשרות השנייה, אני צריכה להפוך את החיים שלי למשהו מעניין, אך אמיתי. משהו שאני ארגיש שלמה איתו ומאושרת בו, אבל זה חייב להיות אמיתי.

השאלה היא, מה זה אומר אמיתי?? האם זה משהו אינדיבידואלי שלי, או שזו אותה אמת אחת, שאני בספק אם קיימת.

לדעתי אני ארגיש שלמה ומאושרת רק באמת שלי. באמת שאני אצור לעצמי.

ועכשיו השאלה היא מה היא האמת שלי?

זהו. בנקודה הזו עצרתי כי לא ידעתי מהי האמת שלי. למזלי המורה שלי חילצה אותי ואמרה לי לצאת למסע חיפוש האמת שלי.  עכשיו אני עדיין בעיצומו של ה'מסע', אבל בהחלט אני מתחילה כבר לראות את האור בקצה המנהרה.

אני ממליצה גם לך לבחון מחדש את עצמך, את האמת שלך, ולחשוב עם עצמך, מה 'אני רוצה מעצמי?' 'מהי היא מטרתי בחיים?' 'איך אני רואה את חיי?' אחרי שתבררי עם עצמך את השאלות הללו, קודם כל יהיה לך סדר בראש, ואז תוכלי להמשיך הלאה, אל המסע שלך. בהצלחה!

אני תמיד פה בשבילך, מוכנה לחלוק איתך את ניסיוני!

כל הכבודאנונימי (פותח)

הודיה יקרה היטב הגדיר הכותב הקודם את מצבך אני מציעה לך ללכת לפי דבריו אם את זקוקה לעזרה אשמח.....

אין מה לעזור לי.הודיה מהדרום
אם את ככה אז זה באמת בעיה...אנונימי (פותח)
בשביל שיעזרו לך, ואני חושבת שאפשר לעזור לך, את צריכה גם לרצות שיעזרו לך, אולי זה שכתבת פה זה מראה על רצון מסוים , אבל אם את אומרת שאי אפשר לעזור לך אז למה כתבת פה??? כנראה שאת כן חושבת שאפשר לעזור לך ואת רק צריכה להיות מוכנה לקבל את העזרה...(ואין שום רע בזה אם זה יקח לך עוד כמה חודשים..) 
זה עוזיה שפתח את הנושא הזה, כהמשך ל3יפי..הודיה מהדרום
לגבי החלק הראשון-הודיה מהדרום

בס"ד<?>

את לא חייבת להיות כאן. תמיד אפשר להיתאבד.

אני לא חושבת שיש לי מטרה בחיים..הודיה מהדרום

בס"ד<?>

ועד שאני מגיעה למשו.. כמו לפעול בבחירות, המדריכה שלי מנסה לשכנע אותי שאין מצב שמרזל יצליח, וחבל על הקולות שלנו. בלעעע!!!!!

מה זו לפי דעתך מטרה בחייםאנונימי (פותח)
משהו שבשבילו אני קיימת.הודיה מהדרום
אבל אין לי עוד כזה..הודיה מהדרום
עיינתי היטב.הודיה מהדרום
האם התאבדות זו מטרה או בריחה מהתמודדות אמיתיתהשווה
עם הבעיות שלך והבעיות שלך הן אינן שאלות אמונה שאלות האמונה הן תוצאה
נכון, תמיד יש את האופציה להתאבדאנונימי (פותח)

אבל כמו ש'השווה' כתבה, זוהי בריחה.

וביננו, את באמת תתאבדי? (מניסיון, את לא תעשי את זה...) אז לכן, כתבתי את מה שכתבתי, ואני אחזור על זה שוב: החלטתי לבחור בחיים (בעיקר בגלל שאין לי הרבה בררות אחרות), עכשיו השאלה היא איך לחיות אותם? האם סתם להעבר אותם ולחכות בקוצר רוח לקיצם, או לרצות לחיות אותם ועל הצד הטוב ביותר. תעשי את הבחירה בעצמך...

אני תמיד פה במסרישי אם את מעוניינת... בהצלחה!

בחירהאנונימי (פותח)
בכל מציאות הרוקת לאדם יש לו רק שתי אופציות לבחור להמשיך או להקבר אין אופציה אחרת את יכולה להחליט שאת נתקעת עם הצרות שלך - מתאהבת בהם ואת יכולה להחליט עם כל הכבור לצרותי הם לא יפריעו לי בחיים הם לא יפריעו לי ללכת לטייל לראות סרט להנות והם לא יפריעו לי לברר עם עצמי את השאלות של החיים
בלעעע.הודיה מהדרום

בס"ד<???>

אני נהנית בחיים. אבל זה לא אומרת שהצרות לא עלי..

נכון וחיבים ללמוד לחיות איתן ולהשלים איתןאנונימי (פותח)
לא כ"כ אפשרי..הודיה מהדרום
נכון שקשה לך עכשיו...אנונימי (פותח)

נכון את לא צריכה לאהוב את הצרות (ומומלץ שלא תאהבי אותם) אבל אם הם כבר כאן וגם את כאן אז תלמדי מהן ותחיי איתם בשלום(ולא מחייב באהבה) 

אהה.. לא מצאתי דרך לעבור אותם כמו שצריך.הודיה מהדרום
ולא, אני לא באמת אתאבד.הודיה מהדרום
בטח... ;צחקן
ברור שבטח. אני מפחדת.הודיה מהדרום
לא הסברתי כבר את עצמי טוב?!הודיה מהדרום

בס"ד<???>

מישהו, לא זוכרת מי, כתב שאם אני כבר קיים-אז אני קיים, אבל זה לא נכון, כי אתה יכול להיתאבד, ולא משנה כרגע אם זאת'י בריחה מהמציאות או לא.

זה ועוד איך משנה כי זה סימן שאת לא חיה איתן בשלוםאנונימי (פותח)
הודיה חמודה!עוזיה
אני לא יודע מה עברת בחיים, אבל בכל מקרה, את לא שואלת שאלות באמונה סתם. אפשר להמשיך את הדיון כאן בתור דיון רעיוני, אבל לך - אין כאן תשובות. השאלות שלך לא באות ממקום של תהייה באמונה, אלא ממקום של כאב וטראומה. במסגרת פורום שכזה, שרוב הנוכחים בו לא מלאי ניסיון חיים, אלא עונים מתוך היגיון פשוט, לא מתוך רגש, ממקום כזה, לא תצמח לך תשובה. כואב לך, הודיה. אני לא יודע ממה, אבל ברור לי שאת עדיין חיה בתוך טראומה, ולכן תשובות יבשות ללא רגש, לא תעזורנה לך. אני כותב לך את הדברים מתוך ניסיון אישי של השנים האחרונות. ואם חשבת שאני זקן כמו 'אליעזר' (הוא רק בן 19,5) או 'אמא' (שאולי היא מבוגרת, אבל היא המבוגר הכי צעיר ברוחו שאני מכיר) אז אני גדול ממך בסה"כ בשנה.. ובקשה אחרונה: עזבי כרגע את אלוקים. עזבי את היהדות. עזבי את השאלות באמונה, עזבי הכל לרגע קטן. את הרי נולדת. אל תהרסי לעצמך ת'חיים. תנסי להנות קצת. ועכשיו לכי לקנות גלידה. בתיאבון! ‎
לא רוצה גלידה..הודיה מהדרום

בס"ד<???>

אני צריכה לעשות עכשיו טלפונים מטעם חי"ל..

סוף כל סןף יש מאמר חשוב שמטריד הרבה חבר'האנונימי (פותח)
והחברה לא מגיבים
עוזיה !אתה כותה מדהים אך הוסף קצת מקורותאנונימי (פותח)
לא רק דיבורים
הגבתי לו דווקא..הודיה מהדרום
ואת עוד אומרת לי להגיב לפי הסדר.. תראי איפה הגבת.. (ל"תו ר ד
אבל זה לאותה האחת..הודיה מהדרום
זה היה להודעה הקודמת..ו ר ד
של אותה האחת.הודיה מהדרום
די ! ;צחקן
טוב, טוב, נודניק.הודיה מהדרום
ביקורת יקרה!עוזיה

אני לא אוהב להשתמש במקורות.

משתי סיבות:

א. זה קצת מרתיע. נכון שאם בנאדם ילמד גמרא יפתרו לו הרבה שאלות באמונה, אבל אני לא אתחיל בגלל זה ללמוד גמרא בשיעורי אמונה...

ב. אין לי. פשוט אין לי מקורות ברורים. אני אומר הכל על סמך דברים שליבנתי בעשרות ויכוחים אם אנשים שונים (שהעיקריים בהם מסתובבים פה בפורום..), וקצת בשיעורי אמונה. יש לי פה ושם מקורות, אבל כשכתבתי את המכתב להודיה לא חיפשתי מקורות. פשוט פתחתי נושא חדש והתחלתי לכתוב מהלב.

דיאנונימי (פותח)

א. על מה די?

ב. ההודעות לא נכתבות לפי סדר שלחתם בדוק

הן לפי הסדר, והדי יועד לוויכוח.הודיה מהדרום
שהיה ביני לבין וורד, או משו כזה..הודיה מהדרום
הגבתי כאן כי חששתי שההודעה תאבד במעמקי השירשור..עוזיה

הודיה!

בואי תעמדי מול האמת בצורה בוגרת.

אני אהיה איתך דוגרי. לא מעניין אותי אם את דתייה או לא. אני רוצה דבר אחד: תהיי שלימה עם עצמך.
את נאבקת עם עצמך בויכוחים אינסופיים. למה לך כל זה?
כתבתי כבר באמצע השירשור: עזבי את אלוקים. נניח שהוא באמת רשע כמו שאת אומרת. הוא אפס, סאדיסט, תקללי אותו איך שבא לך. אבל את הודיה, קיימת בעולם הזה. ונגד זה אין לך מה לעשות. את סובלת כרגע. למה לך כל זה? תנסי לחיות כמה שיותר טוב. אלוקים מנסה לדפוק אותך? תראי לו שאת לא נדפקת!! שאת ממשיכה בחיים! שאת לא נכנעת! אל תיכנעי למתקפות של סאדיסטים מזדמנים. תתמודי! תראי לעולם שאת מנצחת!

אני לא ממש מצליחה.. וזאת'י בעיה..הודיה מהדרום
הודיה יקרהאנונימי (פותח)

עוזיה כתבת לך יפה שעזבי שאלותאמונה והתמודדי עם העולם

קראתי את כל תגובותיך לשישור נראה לי שבעיותיך יותר עמוקות ממהבעיות הרגילות של החבר'ה ולכן יותר קשה לך לפי דעתי כדאי לך ללכת לעזרה מקצועית ולקבל תמיכה ועזרה לא על גבי האיטרנט מכאן לא תבוא לך הישועה אנשים מקצועיים יצליחו יותר וכל חייך יראו אחרת

נכון. מנסיון.ו ר ד
לא נכון, מנסיון בערך, גם כן.הודיה מהדרום
לא רוצה!!!הודיה מהדרום
בס"ד<???>אתם רומזים לי שאני צריכה פסיכולוג?! סתם שתדעו לכם-שאם הייתי קצת יותר משקיעה בלימודים-אז לדעתי הייתי כבר יכולה ללמוד פסיכולוגיה-ומאוד להצליח בזההעע..
הודיה...עוזיה

לא נראלי שמישו פה רמז על פסיכולוג. מישו פה אמר לך.

אני לא בא לשפוט אם את צריכה פסיכולוג או לא. אבל יש לי כמה דברים לומר לך.

אני לא יודע מה עבר עלייך בחיים(אם כי אני מנחש ע"פ הדיבורים שלך), ואת לא סיפרת לי. אני אשמח אם תספרי, כי אני חושב שיש לי הרבה מה לומר לך, אבל לא בפורום נרחב כ"כ.

דבר נוסף: יש לי תחושה שהסגנון שאת כותבת פה הוא לא באמת איך שאת מדברת ומתנהגת. בין השורות וסימני הקריאה שלך, אני מצליח למצוא ילדה יותר בוגרת ממה שאת מציגה את עצמך.
תחשבי על זה.

שבת שלום עם ישראל, אני אוהב אתכם.
(גם אותך, הודיה. בעצם בעיקר אותך. תמרחי חיוך קטן על הפנים לכבוד שבת!)

אוקיי. בפרטי. אם אתה רוצה.הודיה מהדרום

בס"ד

בלעעע...

וחייכתי..

אני לא בטוחה שהיא זקוקה לפסיכולוג...אנונימי (פותח)

תפסיקו להכניס לה לראש דברים כאלה!

לדעתי, הרהורים ומחשבות כאלה על החיים והעולם תוקפים כל בנאדם במהלך חייו, וזה לגיטימי ביותר.

לפעמים זה תוקף בעוצמה קצת יותר מדי גבוהה, בעיקר אם היו חוויות קשות שגרמו לזה, ואז כן מומלץ ללכת לעזרה מקצועית, שאז בעיקר מקבלים עזרה בהתמודדות עם אותן חוויות.

שתדעו לכם, מיניסיון, פסיכולוג לא נועד לעזרה בבעיות כאלה, מה שהוא למד זה איך לעזור לבנאדם להיחלץ ממצבים נפשיים קשים, וזאת ע"י עזרה טכנית בעיקר. פסיכולוג לא נועד כדי להעביר שעות על גבי שעות בפילסופים על החיים ומשמעותם. בשביל זה יש רבנים ואנשים מומחים אחרים.

מכיוון שאני לא יודעת מה הביא את הודיה למצב שלה, אני לא יכולה להגיד אם זה מתאים לה או לא, אבל מהתרשמות שלי, זה לא נגרם לה כתוצאה מארועים קשים.. הודיה, אני צודקת או לא?

מה אולי??אנונימי (פותח)
עברו עלי דברים רעים..הודיה מהדרום
אוקי הבנתי..אנונימי (פותח)

אז אם את מרגישה שקשה לך להתמודד עם הדברים האלה, ואת לא יודעת איך להתגבר עליהם, אז בקטע הזה כן מומלץ לפנות לעזרה מקצועית.

את תמיד יכולה לפנות אלי למסר אישי כדי להתייעץ...

אמרתי שזה אולי..הודיה מהדרום

בס"ד<???>

וזה בסדר.. יש כאן כמה כאילו..

אני חושבת ששאלות כאלה יש לכל אחדאנונימי (פותח)
אבל כשהן באות העצמה כזאת זה כן מראה על אירועים קשים שהאדם עבר\עובר בחייו . 
כ"כ נכון! זה אחד הדברים שעזר לי לעלות..ו ר ד
ולהגיע לאיפה שאני עכשיו..
אבל אני לא מסוגלת..הודיה מהדרום
איך כולם פתאום אוהבים אתך ועוזרים לך..Molotov Coctail
אתם יודדעים שאני גם חושב כמו הודיה?...
חעחעחעעעע..הודיה מהדרום

בס"ד<???>

העלית חיוך על שפתי..

אני?אם כן למה..?Molotov Coctail
בגלל ההודעה שלך.. קרוע אחד..הודיה מהדרום
תודה נשששששמהMolotov Coctail
מה? בקשר למה?ו ר ד
בקשר לשאלות שיייייילי..הודיה מהדרום
כן... מקווה שזה יעזור...3יפי
מקווה.3יפי
הודיה נשמה!! כפרה שלי!!עינבוש

מנ'שמע? טוב, קראתי את כל מה שכולם פה כתבו (וגם את) ויש לי כמה דברים לענות לך (או לפחות לנסות כי אנ'לא אלוהים ולא רב ראשי).

אגב כולם - אין לי מושג מאיפה אתם שואבים את כל התשובות החכמות האלה! זה פשוט מדהים! תנו לי לידיים את מי שלימד אתכם את הכל, כדי שגם אני אלך ללמוד אצלו.

טוייב, הודיה שלי, יש לי שני נושאים שאני רוצה לענות לך עליהם. קודם כל, שאמרת שאם יש אלוהים, חייב להיות מי שברא אותו, וגם אותו וגם אותו. נכון? אז בואי אני אתן לך את זה בראייה יותר פשוטה. קחי כפית. כפית כזאת שאת אוכלת איתה. כפית בשרית, חלבית, חד פעמית, באמת לא אכפת לי איזה, רק קחי אחת. תסתכלי עליה. מי עשה אותה? נו, ברור! הנפח! (אם עוד יש כאלה. יש? בכל מקרה, נגיד שהנפח, כי הוא זה שעושה כלים ממתכת). ומי עשה את הנפח? נו באמת, איזה שאלה מטומטמת!! עינב! את ממש פסיכית היום! (איזה כיף לרדת על עצמך...). אלוהים! ומי עשה את אלוהים? בטח עוד אלוהים אחד. וככה את ממשיכה וממשיכה לעוד אלוהים ועוד אחד ועוד אחד ועוד מליונטלפים אלוהימים שכאלו, אבל בסופו של דבר תהיי חייבת להגיע לאחד והיחיד שהתחיל את כל השרשרת הזאתי. הרי לא יכול להיות שהשרשרת התחילה מעצמה, נכון? היה חייב להיות מישהו שהתחיל את הכל. אז המישהו הזה הוא האלוהים שלנו, האחד והיחיד, שעשה את כל האלוהימים האחרים, שאחד מהם עשה את הנפח, שהוא עשה את הכפית הקטנטונת הזאת שלנו. נכון? (בטח שנכון.). אוי, כשאני חושבת על זה עכשיו, הכפית החד פעמית לא טובה, כי לא הנפח עשה אותה, אבל לאמשנה. תתעלמי מזה.

(הפסקה דרמטית)

בקשר לשאלה/אמירה השנייה, שאמרת שאת לא בטוחה כל כך שיש אלוהים. בואי אני אתן לך סיפור קטן ויפה שבעלה של המחנכת שלי משנה שעברה סיפר לנו (זה סיפור אמיתי? לא. זה לא):

(אהמ אההמ)

פעם אחת, לבסיס חיילים אחד, הגיע הרמטכ"ל. כמובן שכולם התרגשו מאוד, התרחצו אפילו מאחורי האוזניים, התגהצו, מרחו טונות ג'ל (א-לק, אבל תסלחו לי. לא יכולתי להתאפק), צחצחו את הנעליים עד שהן נצצו בשמש, צחצחו שיניים עד שמישהו היה עלול לנסות לחטוף אותן מהם כי הוא היה בטוח שאלה מחרוזות פנינים, ובכלל, הכל היה חגיגי מאוד, כי לא בכל יום הרמטכ"ל בכבודו (הוא מגעיל אותי. טפו!) מגיע לבסיס. לאחר שנערך טקס ה"קבלו את הרמטכ"ל", הרמטכ"ל שלנו (שלנו? מי האידיוט שכתב את המילה הזאת?) הסתובב בין האוהלים, הביט כה וכה (אחלה ביטוי) ופתאום פגשו עיניו (הו! כמה פיוטי!) בחייל אחד דתי, שלמד באוהל שלו. למרות ועם היותו דתי, החייל הזה היה אהוב ביותר בבסיס שלו. הוא היה נחמד לכולם, אופטימי עד להדהים, היה עוזר לכולם, ובנוסף, הוא גם היה אחד החיילים המצטיינים ביותר בבסיס, שלמרות סדר היום העמוס של הצבא, הוא היה מצליח להספיק ללמוד דף גמרא בכל יום ולפעמים אפילו שניים. הרמטכ"ל נכנס לאוהל, והחייל מיהר לקום, להצדיע וללחוץ את ידו. לאחר הכרות עם החייל הנחמד, (בואו נקרא לו נועם. אין לי כח לכתוב כל הזמן "החייל הדתי" או "החייל הנחמד") הרמטכ"ל שאל אותו אם הוא יכול לענות לו על כמה שאלות. נועם אמר שהוא מוכן לנסות, והרמטכ"ל התיישב על כיסא מולו. השאלה הראשונה שהרמטכ"ל שאל את נועם, היא איך הוא יכול לדעת בוודאות ולהאמין שיש אלוהים בעולם. נועם רק חייך, והוציא מהכיס קלף קטן, שעליו הייתה כתובה תפילת הדרך. "זה", הוא אמר לרמטכ"ל המופתע, "הדבר שבגללו התחלתי להאמין, ושבזכותו אני יודע שיש אלוהים". הרמטכ"ל צחק, ושאל אותו: "ואיך קלף קטנטן כזה הבהיר לך חד משמעית שיש אלוהים בעולם?". "פשוט מאוד" ענה לו נועם. "יום אחד הלכתי לבית של אחד מהחברים שלי שאביו הוא סופר סת"ם. הסתכלתי על עבודתו, וראיתי שהוא לוקח את חתיכת הקלף הקטנטנה הזאת, שופך עליה את כל קסת הדיו, והאותיות פשוט נוצרו להן מעצמן". "טיפש!", צחק עליו הרמטכ"ל. "אתה באמת חושב שאם שופכים קסת דיו על קלף, האותיות מצטיירות להן מעצמן? איך אותיות יכולות להיווצר מעצמן? חייב היה להיות מישהו שכתב אותן על הקלף". "בדיוק" אמר נועם וחייך אליו. הם יצאו מן האוהל, ונועם הצביע על הפרחים, על העצים, השמש הצהובה, השמיים הכחולים, העננים והציפורים. "אם אתה לא מאמין, אדוני הרמטכ"ל, שהאותיות הקטנטנות שעל הקלף הזה נוצרו מעצמן, איך אתה יכול להאמין שכל העולם הגדול הזה שלפניך, נוצר מעצמו?"

הרבה מהתשובות קיבלתי מהאתר "כיפה", מהרב שלי (כבוד3יפי
הרב אליהו רחמים זיני), ומהרב יוני מילור, שנותן לנו שיעורים במסגרת המדרשה.
נראלי שהמקור הכי אקטואלי בשבילך הוא אתר "כיפה"...3יפי
ישותו בחתימה שלי...
לא מסובך...עוזיה
קצת ניסיון חיים, וקצת אנשים חכמים שפגשתי בדרך...
אהה... הבנתיעינבוש
עינבוש-קראתי. אבל זה לא מספק אותי.הודיה מהדרום

בס"ד???

סבבה. אז יש אלוהים. אז למה הוא ברא עולם כ"כ אכזרי?!

כדי שתתגברי עליו ותשני אותו לטובה.עינבוש
בשביל מה זה יהיה טוב?הודיה מהדרום
אם את רוצה לחיות בטוב אתעינבוש
חייבת להשתדל ולהתאמץ בשביל זה, נכון? מי שטרח בערב שבת יאכל בשבת.
לא נכון דווקא..הודיה מהדרום
למה? הסבירי, נמקי והביאי דוגמאות.עינבוש
כי הוא יכל לברוא את העולם טוב מלכתחילה.הודיה מהדרום
הוא יכלעינבוש
אבל בכוונה הוא רצה שתראי מה את מסוגלת לעשות. ה' רצה שתשלימי את הבריאה. למשל - למה ה' ברא את הבנים עם עורלה ובכל זאת מצווה על ברית מילה? למה הוא לא יכל לברוא אותם נימולים מלכתחילה? כדי שאנחנו נשלים את הבריאה!!
כדי שהוא יוכל להיתעלל בנו עוד יותר.......הודיה מהדרום
לא. ממש לא.עינבוש
למה להתעלל?
ככה. תיראי איך שהעולם שלנו ניראה..הודיה מהדרום
כי אנשים לא עושים מאמץ לשפר אותו.עינבוש
זה לא בגלל ה'.
זה כן. שהיה בורא אותו משופר מלכתחילה.הודיה מהדרום
אבל אני מסבירה לך שהוא יכל לעשות את זה,עינבוש
ובכוונה לא עשה, כדי שת תתאמצי ותשפרי אותו!!
נו.. ואז באה השאלה שלי.. למה זה היה טוב?!הודיה מהדרום
אוף! את מתעקשת לא להבין, או שאת באמת לא מבינה?עינבוש
סתם, סתם, אל תקחי קשה. אני בדיוק שומרת על אחי היקרים והם עושים לי חור בראש.
באסה לך. ואין כאן מה בדיוק להבין.הודיה מהדרום
זה לא רע שה' רצה שתתאמצי בשביל שיהיה לך טוב..עינבוש
זה כן רע. וניראה לי שאני אזוזה לי. אז ביי!הודיה מהדרום
זה מעולה. בשביל להשיג משו את צריכה להיות שווה אותו (ל"ת3יפי
הוא יכל לברוא אותי שווה אותו מלכתחילה.הודיה מהדרום
בשביל מה?3יפי
כדי שלא יהיה סבל.הודיה מהדרוםאחרונה
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך