האינטרנט הוא פרצה בעולמנו המחשבתי- עולם החויות נהיה וירטואלי. התודעה היא תוצר חוויותינו הכלליים- יש הפרש בהשפעה בין חוויה לחוויה ולנו היכולת להעצים בהתבוננות את ההשפעה למעשה. כשהעולם החויתי נהיה שונה בתכלית- כך גם התודעה אדם יכול ליצור לעצמו מיני תודעה אנונימית
סתם דוגמא- הדוסים פה בפורומים, פורום שקהל היעד שלו לדתיים- נהיה מקום בו דתיים ודתיות צעיריםמדברים אחד עם השני באופן כללי- גם בקרב דתיים שלא היו מקיימים שיחות כאלו בעולם המציאותי.
נגיד פה- אני לא בטוח שאנשים במציאות היו שמים את עצמם בבמה כמו פה בין לשמוע בין להשמיע את השיח שיש פה, פריקות וכאלו מאנשים שהמכנה המשותף היחיד שיש להם זה היכולת להכניס את עצמם לבמה והרצון לעשות את זה, צריך לעשות ניסוי חברתי כזה ברחוב, לראות אם ההאחוזים מהולכי הרגל ברחוב שיבואו לבמה כזו הם אותם אחוזים שיפעילו ניק פה.
ודאי שלא. למה?
כי זה שונה אדם פנים אל פנים, זו הקרבה הרבה יותר גדולה ביחס להכנסה לעולם הפרטי.
כמה זמן ייקח למישהו פה להחליט להעלות תמונה שלו/ הקלטה קולית שלו- זו חשיפה לעוד צורת מדיה מלבד טקסט- עוד חשיפה- עוד קושי, הבושה שטובה לנו מקשה את זה
האינטרנט ככלל מנסה לבער כל חלקה טובה במובן הזה- אם פעם זה היה פורומים כאלו אז היום כבר יש גם תמונות שהמדיה הויזואלית תפרץ גם בגבולות שבין אדם לשאר העולם
היום בפייסבוק שמים תמונה, לפחות של הפנים, כשמו כן הוא.
אם זה לא הספיק אז גם וידיאו אפשרי היום.
אבל עדיין אפשר לשחק- להעלות רק הקלטה או רק טקסט או רק תמונה.
מי צריך מילים
העולם הוירטואלי נותן לנו אפשרות של תקשורת בלי התחייבות לאנושיות מלאה- רק הצד היפה.
זה משפיע על התודעה של הנחשף כלפי המשתמש האחר, פשוט, אין דומה היכרות ניק מהיכרות אדם. אבל יתרה מזו- זה משפיע על תודעת החושף עצמו.
אדם יוצר לעצממו מיני תדמית.
פצלשים זה ממש פיצול אישיות רק במיקרו.
אדם יוצר לעצמו תדמית באופן חיצוני ומודע. לא פסיכוטי נפשי פנימי.
בעולם כזה ניתן לדבר במלל בלי מילים שנחשב ליותר אינטלגנטי- כי התמונה מראה בשבריר שנייה ואילו הקריאה מצריכה מחשבה. המוח מנתח תמונה מטבעו. טקסט- זה דבר נרכש שנבנה כצורך חברתי- מדהימה התקשורת הטקסטואלית.
אבל היום היום מעבירים הכל חזותית. אם עד עכשיו תקשורת חלקית של אדם היתה בכתב- היום זה חזותי ממש, הכל ויזואלי. זו פורנוגרפיה בעצמם צורת העברת התוכן. הפנים של האדם מעניינים אותי כל השאר לא תקף
ובסרט ההוא יש הקראה של מכתב, הקול של הכותב נשמע מקריא את המכתב שהשאיר אחריו.
זה רעיון יפה שמופיע בהמון סרטים אבל הוא לא נכון. כשאני קורא - אני יכול לדמיין את הכותב אומר לי את הדברים אבל מלבד העובדה שההתנסחות בכתב שונה מהתנסחות בע"פ- תקשורת טקסטואלית בלבד לעולם לא תוכל להשתוות לתקשורת אמיתית חיה ונושמת בין אדם לאחר. ובטח שאי אפשר להמירה בשמע בלבד. כמה שלא יפעל כח המדמה- לאדם בריא- לא תצלח ההמרה הזו. ותמיד צריך לדעת איך להעביר חומר עם מכתב? הקלטה? סרטון? וגם סרטון- MP4? מייל? וואצאפ? פורום? פייס? דיסק? דיסק און קי? וטקסט- סמס? וואצאפ? מכתב? מברק? מודעה? כרוז?
וכך יוצא שבשעה שבה רוב האנשים כבר עייפים האינטרנט ער ועוד איך.
ולכן יש הרבה חומר ברשתות החברתיות שכיוון שברשת החברתית אדם מוצא לנכון להביע דברים שלא כבאופן בו הוא מביע במציאות- אנשים מסתבר כותבים דברים בצורה לא נכונה כשהם עייפים למשל- זו אחת הסיבות והעקרית אולי- למה יש כ"כ הרבה תוכן פח ברשתות החברתיות, כולל הפורום. לכן אני חושב שאת הכמות המעטה של הדברים שרציתי לומר- אשמור למאוחר יותר עמכם הסליחה.
קצת על האינטרנט והפורום נקודות למחשבה| דעה.נחמיה17
וואי אני רוצה לקרוא, אקרא יותר מאוחרלהיות בשמחה!!!
אי אפשר לתמצת את זה ?משקפת
זה נראה מעניין אבל אין לי כוח לקרוא הכל
וואי כ"כ נכוןגיטרה אדומה
![]()
נראה שגם אתה היית עייף כשכבת את זהסאלי12
נכון. כתבתי את זה כהתנצלות על שאיני כותב על משהו אחר שרציתינחמיה17
לכתוב באותו הזמן
אז זה הקדמה? כי פשוט כתבת דברים נכוניםסאלי12
אבל כתבת אותם במעורפל ובצורה קצת מתנשאת כאילו כתבת את זה בעצבים על משהו שקרה
לא סותרנחמיה17
מעורפל- אולי, מתנשא- לא נראלי.
עצבים- לא.
קיצור יש לזה תימצות?משקפת
לא קראתי וגם השעה הזאת לא ככ הבנתילהיות בשמחה!!!
מה הבנת מזה?משקפת
לא יודעת איך לכתוב את זה, אנילהיות בשמחה!!!
אתה יכול להסביר לי את הדעה שלךלהיות בשמחה!!!
אני ממש רוצה להבין
אסביר מאוחר יותר אין לי זמן עכשיונחמיה17
סבבה, תודהלהיות בשמחה!!!
אפשר לשאול רקנחמיה17
בת כמה את?
ממ...להיות בשמחה!!!
לדעת איך לנסח את עצמינחמיה17
את כמובן לא חייבת (למרות שזה מוזר שזה לא מופיע לך בכ"א, בד"כ בחדשים זה מופיע שם)
ממ..להיות בשמחה!!!
למה שאני אכתוב את הגיל?
האמת שאני אישית מרגישאני77
שהפורום דוקא עוזר לי לפעמים להביע את עצמי בצורה נקיה יותר.
כן, נכון. הפורום מאפשר לי לבחור איך לבטא את עצמי, ליצור לעצמי אישיות שאני בוחר אותה.
ואני ממש לא חי באשליות שזה מי שאני, וגם מאידך גיסא- אני לא מנסה ליצור משהו שהוא לא אני.
במובן מסוים בכל עולם חברתי אנחנו לובשים איזושהי מסכה שהיא לא בהכרח אנחנו.
השאלה היא אם אנחנו מרגישים שבחרנו כאן סוג של לבוש או סוג של תחפושת.
רגע אני לא הבנתימשקפתאחרונה
מה הבעיה? יש לך בעיה אם הפורום?
..גיימס פוטר
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
למה אתם חיים?מעייןאהבה
מה הסיבות שלכם בחיים?
חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
אני חיהניגון♥️
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
יש אנשים!הרשפון הנודד
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
למישהו יש הדרן?איידן
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט
או סרטים אחרים