דיכאון......!!!!!ילץ
כמה שאלות..

א) למה זה קורא?

ב) מה אנחנו אמורים ללמוד מיזה?

ג) איך זה נוצר?

ד) איך מתמודדים עם זה?

ה) מה יכול להפסיק תדיכאון?

( הבהרה.. אומנם השאלות די דומות...אבל תתעמקו זה נשאים אחרים.. )

עכשו אני יענה לאצמי..(כן יש פיצול..=)
-------------------------------------------------

א) למה זה קורא? אין לי מושג!!

ב) מה אנחנו אמורים ללמוד מיזה? כנ"ל

ג) איך זה נוצר? בד"כ שאני משתעמם..לא עושה כלום..ואז זה מתחיל..

ד) איך מתמודדים עם זה? פשוט מעסיק ת'צתמי..קצת קשה כי בדיכאון אז אין כוח...

ה) מה יכול להפסיק תדיכאון?  במבה...סתם... לא יודע, ניראה לי לעסיק ולהנות. יענו אני מכליט ללכת למכולת
ולקנות לי ארטיק טעים, גם מעסיק וגם נהנה. וכמו שאברהם טל אומר "הזמן עושה את שלו".

אשמח לשמוע את דעתכם...

קפיץ?ילץ
אל תבהלו..אנונימי (פותח)

בס"ד

א) למה זה קורא? לא חסר סיבות!!..החיים בקנטים

ב) מה אנחנו אמורים ללמוד מיזה?-אמ..שהכי טוב זה לברוח לאי בודד...להעלם!

ג) איך זה נוצר?-כי כך זה..החיים קשים!

ד) איך מתמודדים עם זה?-ישנים..נעלמים!

ה) מה יכול להפסיק תדיכאון? -אין זה משו כרוני..

פלפפעימה

בס"ד

א) למה זה קורה? כי התרגלנו לחיות על מגש של כסף

ב) מה אנחנו אמורים ללמוד מיזה? שצריך להתאמץ בחיים

ג) איך זה נוצר?כי נוצרים קשיים בחיים[לגיטימי] אבל יש כאלה שקשה להם להתמודד איתם מבחינה נפשית- אז הם עוזבים הכל ונכנסים לזה..

ד) איך מתמודדים עם זה? חברים, משפחה, אולי עזרה מקוצעית יותר

ה) מה יכול להפסיק תדיכאון? אתה עצמך. לא אפח'ד אחר. רק רצון עמוק ואמיתי לצאת מזה- יוציא אותך מזה.

אני עונה על מחלת דיכאון אמיתית ולא סתם ש-מתו"ש

בס"ד

אומרים "אני בדיכאון"..............תשובותיי:

א) למה זה קורא? זה קורה כשיש מחשבות שליליות על העולם או על עצמנו.

ב) מה אנחנו אמורים ללמוד מיזה? שום דבר! הטעות הכי גדולה היא ללמוד מיזה.

ג) איך זה נוצר? בעקבות טראומה, אובדן כלשהו, חינוך נוקשה, גנים...לא חסר!

ד) איך מתמודדים עם זה? עושים דברים שנותנים לנו כוח! שומרים על שיגרה תקינה והכי טוב ללכת למטפל שמבין בנושא.

ה) מה יכול להפסיק תדיכאון? השלב הראשון-ההכרה שאני בדיכאון, שלב שני- להבין שזה שאני בדיכאון לא מעיד שיש לי בעיה, אפילו אם אחר שעבר דבר בדיוק כמוני לא הגיב ככה, (זה כמו שלדעתי גלידה זה לא טעים ולדעת אחר זה הדבר הכי טעים בעולם) שלב שלישי- יש המון דיעות ודרכים שונות ומגוונות..אם מישהו באמת רוצה עזרה או משהו או סתם לשאול אפשר לשלוח במסר"ש כי זה ממש כל מיקרה לגופו...כולופן, אני ממליצה בחום לדבר עם ההורים או עם מישהו מבוגר שיכול לעזור.

מקווה שעזרתי........................

ילץ!תום בת

קודם כל, אין צורך להילחץ מהדיכאונות האלו....

ולמה? כי אתה בגיל ההתבגרות!!

זה מאוד בסדר שבגיל הזה נכנסים מדי פעם (או הרבה פעמים) לדיכאון.  זה גיל של  תהפוכות/ מחשבות/ התלבטויות/ חוסר יציבות  וגם שינויים הורמונאליים שמשפיעים על מצב הרוח.

כולנו עברנו את זה.... מה שאני מציעה לך לעשות זה קודם כל לדעת שזה בסדר ולא להרגיש עם זה רע או שונה מכולם,

דבר שני, בא נחשוב על דברים שעושים לך מצב רוח- אולי ספר טוב, שמיעת  שירים, קצת לטייל בחוץ עם חברים...

אני ממליצה גם לשתף את אחד ההורים או שניהם בהרגשות שלך, זה מוריד הרבה מהלחץ וכך גם לא מרגישים "לבד במערכה". (בהתחלה זה קשה לשתף, אבל אחרי שעושים את המאמץ הראשון ופותחים את זה עם ההורים  העניין מקל על הלב... מנסיון).

בקיצור- תהיה חזק, תנשום עמוק ותדע שזה זמני!!

בהצלחה....

תיאוריה יותר מקורית על דיכאון-~~אני~~
בעיקרון יש הסבר מסויים לדיכאון, מקורי ויצירתי יותר מכל דבר אחר.

טענה הגיונית היא- שאדם חסר מעש, ייכנס לדיכאון מהר הרבה יותר. אדם שמוותר לעצמו.

דיכאון=וויתור. אדם מותר לעצמו, מרשה לעצמו לשקוע בעצבות, וזוהי בעיה שלו.
[אז פסדר, אדם נכנס לדיכאון? זה מעצבן, עצוב, אבל יש לו שתי אפשרויות: או לפקוח את העיניים בבוקר, להרגיש 'מדוכא', להישאר במיטה ולבכות כל היום על מר גורלו, וזה נקרא ויתור. זה מה שזה. או לקום, לנסות לחייך למרות שזה קשה, להיכנס לחיי השגרה, לנסות לעשות דברים שמשמחים אותו, ובסוף הוא גם יצא מזה].

אם הנ"ל נכון, כל מה שנותר הוא לקחת על עמך דברים לעשות, למלא את יומך בדברים. אפילו לא דברים שאתה אוהב, סתם דברים שייתנו לך מילוי שעות הפנאי. כך גם לא תכנס לדיכי.

יש אנשים שיש להם המוני צרות והם לא בדיכאון. הכיצד? יכול להיות שפשוט משום שיש כ"כ הרבה צרות, אין זמן להיכנס לדיכאון... אדם עם הרבה צרות וקשיים שלא נכנס לדיכאון זה כניראה שהוא פשוט עומר במסלול החיים, שורד, ובגלל שאין לו זמן מרוב צרות הוא לא שוקע בעצבות. הם פשוט ממשיכים לחיות, לא שמים על הדיכי, ובסוף גם הדיכאון עובר והם מצליחים אפילו לשמוח, עם כל הצרות.

כמובן שהמון פעמים זה או אם אדם עבר חויה מסעירה/קשה/טראומטית בחיים שלו, או אם יש לו בעיה בנפש וכד'. ההסבר הנ"ל זה רק אם דיכאון קורה לבנאדם שהוא חי לו את חיי השגרה, בלי כל מאורעות קשים במיוחד, כשלפתע פתאום נופל עליו דיכאון...
הטיפול הכי טוב כמו שאמרתי- מלא את יומך בהרבה דברים, נסה להיות שמח, ותראה שזה גם יעבור.
אגב ב'גיל ההתפגרות' זה באמת טבעי, אתה רק צריך לעשות דברים שאתה אוהב, לא להתייחס קצת לדיכי, לנסות להיות שמח, ותראה שזה יחלוף. זה הרבה פעמים עניין שהמוח קצת משתנה ו'מתפגר' (=מתבגר;)) ולכן המצברוח גם משתנה.

כמובן שאין
המפ..הסנה-בועראחרונה
לה"ו
א) למה זה קורה? כי יש כוחות שמושכים אותנו פה למטה והתפקיד שלנו להלחם בהם.

ב) מה אנחנו אמורים ללמוד מיזה? שהשכינה לא נמצאת פה בשלימות כל עוד אנחנו לא בשמחה אז יאללה (:

ג) איך זה נוצר? הורמונים בגוף

ד) איך מתמודדים עם זה? פשוט שמחים- אני יכולה לחפור שעות, אבל זה הפרתון הכי טוב- פשוט לחי'יך! יש המון צרות בחי'ים, ואת רובן לא נוכל לפתור.. אז צריך להשתדל אבל לא לשקוע בעצב!

ה) מה יכול להפסיק תדיכאון? הפסקת הדיכאון.

( הבהרה.. אומנם השאלות די דומות...אבל תתעמקו זה נשאים אחרים.. )

עכשו אני יענה לאצמי..(כן יש פיצול..=) גם לנו.

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך