מזמן לא הייתי פה...דתיהדתיה

אז ככה, השגחה פרטית. איך אתם מגדירים אותה?

הרמב"ם מגדיר אותה ככה:

ההשגחה האלוהית אינה בעולם הזה השפל, כלומר מתחת גלגל הירח, אלא באישי מין האדם בלבד. והמין הזה לבדו הוא אשר כל מצבי אישיו ומה שמגיעם מן הטוב והרע הוא כפי הראוי לו, כמו שאמר כי כל דרכיו משפט. אבל שאר בעלי החיים, וכל שכן הצומח וזולתו, הרי השקפתי בו כהשקפת אריסטו. איני סבור כלל כי העלה הזה נשר בהשגחה בו, ולא שהעכביש הזה טרף את הזבוב הזה בגזרת ה´ וחפצו עתה על פרט זה, ולא שהרוק הזה אשר ירק ראובן נתעורר עד שנפל על הרחש הזה במקום מיוחד והרגו במשפט וגזרה, ולא שהדג הזה כאשר קלט את התולעת הזו מעל פני המים, עשה זה ברצון אלוהי לפרט זה. אלא כל זה לדעתי על פי המקרה המוחלט כמו שסובר אריסטו... ואל תחשוב כי השקפה זו נסתרת לי באומרו נותן לבהמה לחמה וגו´, ובאומרו הכפירים שואגים לטרף ולבקש מאל אכלם וגו´, ובאומרו פותח את ידך ומשביע לכל חי רצון, ואף במאמר חכמים יושב וזן מקרני ראמים ועד ביצי כנים, והרבה תמצא כיוצא בלשונות הללו, ואין בהן מאומה הסותר השקפתי זו. לפי שכל אלה השגחה מינית לא אישית, וכאילו הוא מתאר חסדיו יתעלה בזמנו לכל מין מזונו ההכרחי וחומר קיומו, וזה פשוט וברור. וכך סובר אריסטו, כי סוג זה של השגחה הכרחי מצוי, וכבר הזכיר את זה גם אלאסכנדר בשם אריסטו, כלומר: זימון מציאות מזון כל מין לאישיו, ואלמלי כן היה כלה המין בלי ספק, וזה פשוט בעיון קל...והבן השקפתי עד סופה, כי איני סובר שהוא יתעלה נעלם ממנו דבר, או שאני מייחס לו אי יכולת, אלא אני בדעה כי ההשגחה נספחת לשכל וחיובית לו, כיון שההשגחה אינה אלא ממשכיל, ואשר הוא שכל שלם שלמות שאין שלמות אחריה, והרי כל מי שנצמד בו משהו מאותו השפע כפי ערך מה שהגיע לו מן השכל יגיע לו מן ההשגחה. זוהי ההשקפה התואמת לדעתי את המושכל ולשונות התורה."
– מורה נבוכים חלק ג פרק טז

אז יש מקרים בעולם? אם כן, זה קצת מאכז. עד איפה האמונה בהשגחה פרטית? אז איך זה שכל אסכולות היהדות היום לא הולכות לפי הרמב"ם הזה וכמעט כולם טוענים שאין מקרה כלל ושהכל בהשגחת ה´ כדעת הבעש"ט? איך כולם פתאום נהיו חסידים?

המסקנה שלך לא תואמת את הנאמר במקור.אבא שמואל
השגחה פרטית, גם לפי מקור זה לגבינו, מלאה (100%) ומוחלטת. איפה ראית בבעש"ט שהוא סובר אחרת מהרמב"ם?
ציטוט הרמב"ם:דתיהדתיה

"אלא כל זה לדעתי על פי המקרה המוחלט כמו שסובר אריסטו... "

לעומת זאת הבעש"ט נוא זה שחידש את הדעה שהשגחה פרטית היא ממ שלפרטי פרטים באופן אבסולוטי ותמידי. לא כך לפי הרמב"ם.

מה בין מי למהאבא שמואל
"ההשגחה האלוהית אינה בעולם הזה השפל, כלומר מתחת גלגל הירח, אלא באישי מין האדם בלבד. והמין הזה לבדו הוא אשר כל מצבי אישיו ומה שמגיעם מן הטוב והרע הוא כפי הראוי לו, כמו שאמר כי כל דרכיו משפט.

אבל שאר בעלי החיים
, וכל שכן הצומח וזולתו, הרי השקפתי בו כהשקפת אריסטו. איני סבור כלל כי העלה הזה נשר בהשגחה בו, ולא שהעכביש הזה טרף את הזבוב הזה בגזרת ה´ וחפצו עתה על פרט זה, ולא שהרוק הזה אשר ירק ראובן נתעורר עד שנפל על הרחש הזה במקום מיוחד והרגו במשפט וגזרה, ולא שהדג הזה כאשר קלט את התולעת הזו מעל פני המים, עשה זה ברצון אלוהי לפרט זה. אלא כל זה לדעתי על פי המקרה המוחלט כמו שסובר אריסטו...

ואל תחשוב כי השקפה זו נסתרת לי באומרו נותן לבהמה לחמה וגו´, ובאומרו הכפירים שואגים לטרף ולבקש מאל אכלם וגו´, ובאומרו פותח את ידך ומשביע לכל חי רצון, ואף במאמר חכמים יושב וזן מקרני ראמים ועד ביצי כנים, והרבה תמצא כיוצא בלשונות הללו, ואין בהן מאומה הסותר השקפתי זו."

הרמב"ם מחלק בין השגחה על המין האנושי, שהיא פרטית. לבין השגחה על שאר בעלי חיים, שהיא כללית על כל המין ולא פרטית על כל חי וחי. המשפט"אלא כל זה לדעתי על פי המקרה המוחלט כמו שסובר אריסטו... " מתייחס להשגחה על שאר בעלי החיים בלבד.

וממילא, עלינו, ההשגחה היא פרטית !
לא הבאתי את הכלדתיהדתיה

בהמשך הוא אומר לגבי בני אדם זה תלוי בכמה הם צדיקים...ההשגחה משתנה מאדם לאדם, אבל בכל מקרה, יש מציאות של מקרה בעולם. אני חושבת שזה חידוש לרוב האנשים.  אם אני אומר את זה לאדם הדתי הממוצע, במקרה הטוב הוא יגיד שאני הוזה ואין רמב"ם כזה ובמקרה הפחות טוב הוא יגיד שאני כופרת חס וחלילה..

מקרה = רק מה'אבא שמואל
ברמה מסוימת, יש מציאות של מקרה לפי הרמב"ם שהבאת.

זה די דומה ליחס בין בחירה לידיעה. אם ה' יודע מה אנו נבחר, איך אנו מסבירים את עניין הבחירה?

אצל הקב"ה אין מקרה! רק בעניים שלנו יתכן שיהיה מקרה.

לדעתי גם, את מפרשת 'מקרה' באופן שונה מאיך שהרמב"ם מתכוון. אצלך כביכול, מקרה=הכל אפשרי, הפקרות (לטבע). לפי הרמב"ם, המשמעות של מקרה, מצומצמת בכל מקום ומקום לפרטים מסויימים מאד. והרמב"ם הביא שם דוגמאות.

"איני סבור כלל כי העלה הזה נשר בהשגחה בו, ולא שהעכביש הזה טרף את הזבוב הזה בגזרת ה´ וחפצו עתה על פרט זה, ולא שהרוק הזה אשר ירק ראובן נתעורר עד שנפל על הרחש הזה במקום מיוחד והרגו במשפט וגזרה, ולא שהדג הזה כאשר קלט את התולעת הזו מעל פני המים, עשה זה ברצון אלוהי לפרט זה"

לא שחלילה הכל מקרה, אלא שההשגחה שם (בעינינו) היא לא לפרטים, אלא לכלל המהלך גלובלי. מה שקרה קרה בהשגחה, אלא שהעובדה שזה קרה עם העלה הזה, זה לא מפני שהקב"ה משגיח על העלה, או כשהדג קלט את התולעת, ע"פ ההשגחה דג צריך לקלוט תולעת, אבל לא דוקא הדג הזה ולא דוקא התולעת הזו.

איך זה קרה?דודי25
שאלה טובה.

נראה לי (אני קצת ציני ומזלזל, אבל ברוח הדברים אני כן חושב ככה) שהתפיסה החסידית תפסה בגלל שהיא מאד רומנטית, הרמונית כזו, מרגישה טוב עם כל העולם.
הרמב"ם שכלי נטו, וזה לא מושך מספיק. לא מדבר לאנשים.

אנשים מעדיפים להיות בלי שכל ובלי דאגות.
רגע אז זה אומרדתיהדתיה

שלא הכל לטובה?

ודאידודי25
שלא הכול לטובה.

אפשר לצוטט כל מיני אמירות שהכול טובה, אבל במבחן התכל'ס, מבחן המציאות - באמת נראה לך שהכול לטובה?
לא נראה שהכל טובדתיהדתיה

אבל לטובה זה משהו אחר, זה תלוי אמונה כזה, כי כאמור אי אפשר לחוש את זה. האמת שאני אף פעם לא הייתי אוהדת גדולה של המילים האלה "הכל לטובה", כי זה סתם היה נראה לי לא תורם כלום.  אבל בעצם - למה שלא הכל יהיה לטובה? אם הקב"ה טוב ומטיב..

ובמה תורמת לנו האמונה בהשגחה פרטית אם אנחנו לא יודעים להבחין מתי היא באמת קיימת ומתי זה רק יד המקרה? בלאגן. ובכלל אני לא מבינה איך אפשר לומר את זה. נניח למשל שמישהו הרג מישהו אחר - אז מה נאמר שבגלל שהוא אשר יתכן שלמרות שלא נגזרה מיתה על אותו אדם הוא מת בגלל שבאותו רגע סרה ממנו ההשגחה הפרטית והוא היה נתון ליד המקרה ולכן מת?

למאי נפקא מינא?דודי25
אנשים נוטים לזלזל במזל. אבל גמרות מפורשות וערוכות שהדברים הבסיסיים ביותר בחיים נתונים בידי המזל (והביטוי אין מזל לישראל הוא חלקי לכל היותר ביחס לאדם פרטי), כך שמזל זה דבר מאד משמעותי בחיים. אבל זה לא אומר שאין השגחה, שאין תפילה, שאין סייעתא דשמיא.
מזל ומקרה זה לא אותו הדבר.דתיהדתיה
מזל, ממה שאני תמיד הבנתי, זה מעין גזירה אלוקית שנגזרה מראש. ז"א הקב"ה קבע: כך וכך יהיה. ואז תפילה תשובה..מעבירין..ויש השפעה.  אבל "מקרה" זה כבר משהו אחר. מקרה זה אומר - יכול להיות א או ב או ג או ד וזה לא תלוי בכלום.
לא יודע למה הבנת ככהדודי25
כי מזל כשמו כן הוא - תלוי בגורמי השמים, ולכן הוא מקרי לחלוטין.

כתבתי על זה מאמר ארוך לא מזמן, אבל להעלות אותו לפה זה מסובך.
מוזר מאוד לשמוע גישה כזאת דווקא ממךמישהו10
מוזר מוזרדודי25
אבל זו הגישה של חז"ל
של חז"ל בבבלי ליתר דיוקמישהו10
אבל התכוונתי שחשבתי שאתה רציונאליסט ובגלל זה היה נשמע לי מוזר. הבנתי שאתה נוקט בגישת הרמב"ם ביחס להשגחה פרטית, אז למה לא כשיטתו ביחס למזל ?
אני לא מכירדודי25
את שיטתו ביחס למזל. 

מה הוא אומר שאין מזל לישראל כלל, כמו המאירי?
אני מודה שהגישה הזו קוסמת לי באופן טבעי, אבל קשה לי להתעלם מכל הגמרות שאומרות בפשטות אחרת.
ת'אמת גם אני לא מישהו10

אבל אני מניח שזאת אכן הגישה שלו.

"אבל קשה לי להתעלם מכל הגמרות שאומרות בפשטות אחרת" - ממה אתה כל כך מתפלא ? הוא עושה את זה ביחס להמון סוגיות אחרות, זה לא איזה משהו ייחודי.

אני לא חושב שזה כךדודי25
הרמב"ם לא מתעלם סתם כך מחז"ל. בדרך כלל כשהוא הולך נגד גמרות, זה בגלל שהוא הולך עם הירושלמי או עם ספרי וכדו'.

למען האמת, הגישה של חז"ל, שהדברים תלויים מאד במזל, היא הגיונית מאד. אין מה לעשות, לא סתם השאלה שמתעוררת אצל כל יהודי היא האם הכול לטובה. זה בגלל שבמבט פשוט וטבעי רואים שלא הכול לטובה, ואז שואלים: "אז למה קשקשו לנו כל הזמן שהכול לטובה?" . אז יש מי שיגיד שהכול לטובה ואנחנו פשוט לא מבינים, ויש מי שיגיד שבאמת לא הכול לטובה. אני בגישה השנייה.
ח"ואבא שמואל
הכל לטובה! אם אנו מסוגלים לראות את הטוב שבכל מקרה ומקרה, זו שאלה אחרת.

כאשר אתה רואה אדם מרים סכין וחותך אדם אחר, האם אתה מבחין אם זה לטובה. אם אתה רואה את כל התמונה, ואתה יודע שהוא מנתח, שמציל חיים, אתה מבין שהחיתוך הזה טוב.

ככל שהתמונה שאנו נהיה מסוגלים לראות תהיה רחבה יותר כך יותר נראה את הטוב שבמציאות.

אדם לא יכול לקחת חיים של אדם אחר בניגוד לגזרת שמיים! אם אדם רצח משהו, השגחה פרטית על הנרצח, היתה שהוא צריך למות! הוא לא מת בחסדי המקרה.
מה שנקרא- תסמונת חור המנעול.ruthi

ומה שהקב"ה ענה לאיוב ששאל אותו (ג) מִי יִתֵּן יָדַעְתִּי וְאֶמְצָאֵהוּ אָבוֹא עַד תְּכוּנָתוֹ: (ד) אֶעֶרְכָה לְפָנָיו מִשְׁפָּט וּפִי אֲמַלֵּא תוֹכָחוֹת:
(איוב כ"ג)

(ד) אֵיפֹה הָיִיתָ בְּיָסְדִי אָרֶץ הַגֵּד אִם יָדַעְתָּ בִינָהאיוב ל"ח)
מצודת דוד (ד) איפה היית - כאומר איך ערבה לבך לגשת לחקור אחר הנהגתי איה היות בעת יסדתי את הארץ האם ראית לה סמוכות על מה עומדת וכאומר הלא תשכיל לדעת שתלויה במאמרי כאלו היית בעת הבריאה וראית כי כן הוא:
הגד - אמור אם יש לה סמוכות ועל מה תלויה אם יש לך בינה להשכיל אמיתת הדבר:

שמות רבה: ד"א ראה קראתי בשם בצלאל, הה"ד (קהלת ו) מה שהיה כבר נקרא שמו אמר הקב"ה מי שהתקנתיו מראש שיעשה המשכן כבר קראתי לו שם, מהו ונודע אשר הוא אדם, עד שאדה"ר מוטל גולם הראה לו הקב"ה כל צדיק וצדיק שעתיד לעמוד ממנו, יש שהוא תלוי בראשו של אדם, ויש שהוא תלוי בשערו, ויש שהוא תלוי במצחו, ויש בעיניו, ויש בחוטמו, ויש בפיו, ויש באזנו, ויש במלתין (זה מקום הנזם), ותדע לך בשעה שהיה איוב מבקש להתווכח עם הקב"ה ואמר (איוב כג) מי יתן ידעתי ואמצאהו אערכה לפניו משפט, הקב"ה משיבו אתה מבקש להתוכח עמי (שם /איוב/ לח) איפה היית ביסדי ארץ, מהו איפה, א"ר שמעון בן לקיש אמר לו הקב"ה איוב אמור לי האיפה שלך באיזה מקום היתה תלויה בראשו או במצחו או באיזה אבר שלו, אם יודע אתה באיזה מקום היתה איפתך אתה מתוכח עמי, הוי איפה הייתי, וגו'.

כלומר- הדברים קבועים מששת ימי בראשית וגם מה שנראה לנו רע- למשה מכוון לאמת האלוקית, והיות שהקב"ה הוא טוב ומדרך הטוב להיטיב לברואיו, לנו נשאר "רק" להאמין בזה.

וכאשר אדםדודי25
חותך אדם אחר לא במסגרת ניתוח, אלא בקטטה - גם זה לטובה?

יש סיפור בגמרא על מלאך המוות שהיה אמור לקחת אישה מסוימת למיתתה, ובטעות לקח אישה אחרת שלא הגיע זמנה. זה סיפור כן, מן הסתם אין לאף אחד מושג אם דבר כזה יכול לקרות או לא, אבל הרעיון של הסיפור הוא מה שחשוב, והרעיון ברור - לא הכול צפוי, לא הכול מתרחש בהתאם לתוכניות המקוריות, ויש שיבושים. אמנם לא בטוח שזה קורה רבות.

במפורש נאמר "בניי חיי ומזוניי" תלויים במזל. כלומר אורך חייו של האדם תלוי במזל בראש ובראשונה. אז אולי האדם יכול להאריך או לקתר את חייו בהתאם למעשיו, אבל אורך החיים הבסיסי שלו נקבע נטו במזל, וכך גם פרנסתו וכך גם מצב ילדיו.
הדברים האלו הם הדברים הכי חשובים בחיים, וללא ספק לא היינו מצפים למשפט כזה באמונה, אבל לא צריך לאטום אזניים ועיניים, אלא לראות שחז"ל ראו את המציאות בצורה שונה מאיך שמפמפמים לנו בלי סוף.
לא בראיה שלנו כבנ"א אבל בראיה אלוקית נרחבת.ruthi

גם הסיפור שהבאת- הוא אומנם טעות של מלאך המוות, אבל אני מקווה שאתה מאמין שאלוקים כן ידע על הטעות הזו טרם נוצרה.

בוא נגיד שאתה נכנס פה לפרדוכס של בחירה חופשית.

אבל גם המזל נקבע ע"י ה'.דתיהדתיה
רק הערה קטנהמישהו10

הגישה הזאת היא לא חסידית בלעדית, יש לה מקור בירושלמי:

"ר"ש בן יוחי עביד טמיר במערתא תלת עשר שנין במערת חרובין דתרומה עד שהעלה גופו חלודה לסוף תלת עשר שנין אמר לינה נפיק חמי מה קלא עלמא נפיק ויתיב ליה על פומא דמערתא חמא חד צייר צייד ציפרין פרס מצודתי' שמע ברת קלא אמרה דימוס ואישתיזב' ציפור אמר ציפור מבלעדי שמיא לא יבדא כ"ש בר נשא" (ירושלמי שביעית פרק ט הלכה א) 

מצד שנידתיהדתיה
הכל בידי שמיים חוץ מצינים ופחים...
מה הקשר ? לא הבנתימישהו10
או שאת לא הבנת את הגמרא (לתרגם לך ?)
לא הבנתי את הארמיתדתיהדתיה

אבל בגלל שראיתי את המילה ציפור, ושמעתי על גמרא שאומרת שאפילו ציפור שמתה זה בהשגחה פרטית, או משהו כזה, הנחתי שזאת הגמרא הזאת...טעיתי?

צינים ופחים זה משהו אחרקשלש
מלשון צינה

והסיפור עם רשב"י זה שהכל מוכרז משמים
נו נכוןדתיהדתיה
ז"א שאם אדם מצטנן, זה לא בידי שמיים, זה בגלל שהוא לא שמר על עצמו. 
אני לא נכנס לדיוןקשלש
רק אומר מה כתוב שם

הדיון (וגם העולם) שייך לדוסים ..  אז סורי |שורק|
קשלש אני מאוכזבת ממךדתיהדתיה
איך לא אמרת לי שחיפושית התארסה??? אני גיליתי את זה רק הרגע!
תרגוםמישהו10

נתתי לך קרדיט שתביני גם בלי תרגום

"ר"ש בן יוחי נטמן במערת חרובים 13 שנים עד שהעלה גופו חלודה, בסוף 13 שנים אמר אצא ואראה מה קול נשמע בעולם. יצא וישב על פתח המערה, ראה ציד פורס מצודה לצוד צפורים ושמע בת קול שאומרת דימוס (חופשי) אמר: ציפור מבלעדי שמיים לא נשבית ק"ו בני אדם" (לא מדויק לגמרי, אבל זה רוח הדברים)

מה לגבי 'אין אדם נוקף אצבעו למטה לפני שמכריזיםאני ירושלמית

עליו מלמעלה'? ומה לגבי הנאמר בגמרא (לא זוכרת ציטוט) בשאלה מהם ייסורים? והתשובה: אפילו הכניס ידו לכיס להוציא מטבע מסוים ויצא לו מטבע אחר... גם זה נחשב לייסורים (ז"א שזה מכוון מלמעלה).

שאלת המזל וההשגחה היא שאלה כבדה ומורכבת. ואולי השאלה מזל או בחירה קשה יותר? מה 'נפל' עליכם לנסות לפתור בפורום הקטן הזה את הסוגיות הכבדות הללו?

לגבי הכל לטובה- מה זאת אומרת שלא הכל לטובה? הגמרא אומרת' כל מאן דעביד רחמנא- לטבא עביד', לא? וכן הסיפור על ר' עקיבא והסיפור על נחום איש גמזו.

החסידים לא המציאו הם פשוט הדגישו הדגשים בהשקפה עתיקת יומין.

בואו נעשה קצת סדרדודי25
אין אדם נוקף אצבע לפני שמכריזים ל א אומר שמהשמים קבעו שכך יהיה, שהרי דבר כזה נוגד לחלוטין את יסוד הבחירה. הכוונה היא שאם אדם מחליט לעשות משהו בעולם - נוקט אצבע -  השמים יודעים על זה ומכריזים על זה, אבל ההחלטה היא נטו של האדם. זה לא קשור בכלל להשגחה.

כך גם לגבי להכניס יד לכיס וכדו', בפשטות האדם חווה חוויות שמתחשות מעצם טבען, ועדיין זה נחשב לו כפריעת חובתו בשמים. זה לא אומר שזה מכוון מלמעלה, אלא שלאחר שזה נעשה זה מחושב גם כן.

כל מה שעושה הקב"ה לטובה לא אומר בכלל שכל דבר שמתרחש בעולם הוא טוב למי שהדבר מתרחש לו. אפשר להבין זאת בשתי צורות (שגם מסתדרות עם המציאות) : או שהכוונה היא שכאשר הקב"ה דן את האדם על מה שמגיע לו, הוא מערב שם גם את מידת החסד (כפי שמשמע להבנתי שזה הפירוש בספר חסידים) , או שבראייה כללית על העולם יש הטבה, והטבה כזו זה דבר שאדם לא יכול לבחון, אלא רק הקב"ה שיש לו פרספקטיבה של נצח יכול לבחון. בכל מקרה זה לא אומר שכל פיפס שקורה בעולם הוא לטובה.
הסיפור עם רבי עקיבא יפה, אבל הוא בהחלט יכול להיות מוסבר בכך שהקב"ה מערב גם חסד במידותיו, או בכך שיש לשמור על אופטימיות. רבי עקיבא סבל הרבה בחייו - זה תמיד היה לטובה?
בזמנו שמעתי על זה משל מעניין.ruthi

אתה עומד על גג בנין גבוה ורואה למטה על הכביש מישהו שמחליט לפנות למדרון שהוא לא יכול לעצור בו, אתה-  יודע שהוא לא יכול לעצור, אבל לו- ברור שהבחירה בהגה שלו, וזה נכון! הוא אכן בוחר ליסוע במדרון, ובכל זאת אתה יודע מה יהיה הסוף!

אין לנו הבנה בהבנה אלוקית, ונסיון להסביר שבדיעבד מחשבים וכו' זה נסיון להפוך את האלוקות שאין לה גוף ודמות הגוף- למישהו בעל מוח שחושב כמונו. זה לא!

ושוב לגבי הכל לטובה- הקב"ה תכלית הטוב ומדרך הטוב להיטיב לברואיו. ההטבה היא לא רק מה שאנחנו רואים כהטבה אלא הטבה כללית לעלום, כמו שאמרת- פרספקיטבה של נצח. אנחנו צריכים רק להאמין שזה טוב. זה הכל.

דודי, הסבר: נוקף זה לא נוקט!אני ירושלמיתאחרונה

נוקף- זה מקבל מכה באצבע! ' ע"ע לבו נוקפו' - נוקף=כואב

ז"א שאין אדם מקבל מכה אפילו באצבעו לפני שמכריזין עליו מלמעלה! אתה לא יכול לפרש כאילו הוא הכאיב לעצמו בכונה תחילה, כי בד"כ הגמרא לא מתייחסת למזוכיסטים.

וזה שאתה אומר שלא הכל לטובה, הרי שזה בסתירה גמורה למאמר הגמרא שהבאתי. 'כל מאן דעביד רחמנא-לטבא עביד'

גם לגבי ייסורים, מדובר על ייסורים שמביאים לאדם! ולא בדיעבד מכיוון שכך קרה הרי שכבר מדובר בייסורים.

זכותך להחזיק בכל עמדהשתרצה בקשר לכל השקפה בעולם. אך אין לך זכות לפרש את הגמרא בניגוד למה שהתכונה במקום.

ממה שאני למדתיעמית-טליה
עם החברותא המעולה שלי

זה שהרמב"ם מתכוון שכל המקרים הקטנים האלה
מגיעים מהיום של בריאת העולם
ז"א שהקב"ה לא כרגע מסתכל ואומר עכשיו היא תלך ותאכל
אלא מיום שנוצר העולם הוא קבע זאת.

אני עוד מעט אסתכל זה מופיע גם ב8 פרקים של הרמב"ם
ואז אוכל להסביר יותר נורמלי...
גם מ"חברים מקשיבים"אני12345
השגחה פרטית - ישנה מחלוקת בין הראשונים אם יש השגחה פרטית או לא. דעת הרמב"ם לרוב הדעות שאין השגחה פרטית אלא רק בכלליות על כל בני האדם ועל צדיקים. כך הוא מסביר את מה שנאמר "בזמן שניתן רשות למשחית להשחית אינו מבדיל בין צדיק לרשע" ולכן נצטוו עם ישראל לצבוע את דלתותיהם בזמן מכת בכורות ולא לסמוך על זה שהקב"ה יודע את מי להרוג.
לעומת זאת ישנם סוברים, וכן נראה שהוכרע באחרונים, שיש השגחה פרטית ממש ולכל עלה יש מלאך שאומר לו גדל, ולכל אדם יש הכוונה ברורה מהקב"ה. לפי זה ההשגחה היא בכל התחומים . הקב"ה משיח עלינו ודואג לנו, ומעניש אותנו, ומחנך אותנו ומורה לנו את הדרך הנכונה.
המושג השגחה פרטית אינו קשור בהכרח לגיל חתונה וכמות ילדים שציינת. הכוונה בהשגחה פרטית היא שהקב"ה בכל צעד שאנו עושים משגיח עלינו ועוזר לנו ודוחף אותנו.
השבוע הייתי בשבעה של אמא של חבר טוב שלי והוא אמר לי שלומר "יהיה טוב בעז"ה" זה אמונה שטחית. מי אמר שבאמת חייב להיות טוב? אמא שלו מתה לאחר הרבה יסורים וכל פעם אמרו להם, "אני מכיר את זה, בסוף יהיה טוב..." אבל מצבה רק הלך והחמיר... כלומר שהקב"ה רצה - ספציפית עליה - שהיא תחלה במחלה הנוראה, שהיא תגסוס ושהיא תמות. אבל זה שזה לא נראה לנו כטוב אינו אומר שאין כאן השגחה. ההשגחה היא לטוב או לרע - היינו למוטב, מה שנראה בעינינו כרע. אנחנו לא יודעים חשבונות של שמיים ומדוע אמא שלו היתה צריכה לסבול כל כך הרבה. יתכן שזה מירוק עוונות, או יסורים של אהבה, או יסורים במקום מישהו אחר במשפחה, אי אפשר לדעת. בכל מקרה - השגחה יש כאן.

באותו יום נסעתי יחד עם בחור אחד שהחליט לרדת מהמונית שירות ולקחת טרמפים, והוא ´הסביר´ זאת בכך ש"ה´ גזר איך הוא יגיע הביתה". אמרתי לו שלכאורה אין שום משמעות למה שהוא אומר כי הוא לא יודע מראש מה ה´ גזר, כמה הוא ישלם וכמה זמן יעבור עד שהוא יגיע הביתה אז מה זה "ה´ גזר"???
המסקנה שלי היתה שזה עוזר לו בהתמודדות תוך כדי הדברים. אם הוא יעמוד שעתיים בטרמפים - אז ה´ גזר שכך צריך להיות וכך ראוי, ואז הוא פחות מתיסר מזה.

לא אגיד לך שאני מזדהה עם האמירה שלו עד הסוף. הטוטאליות הזאת של "אם גזיזה היא נקבל" אלא להבין שהקב"ה מוליך אותי לכל מקום ומעמיד אותי בנסיונות והתמודדויות ותפקידי לצמוח מתוכם ולגדול ולהפוך להיות עם אישיות יותר חזקה מתוך כל מה שעובר עלי. גם זו השגחה פרטית.

לכן - אתה מחליט - בבחירה חופשית - כמה ילדים יהיו לך ועם מי תתחתן. אתה מחליט איפה ללמוד ולגור, האם ללכת בדרכיו או למרוד בו. הקב"ה מלווה אותך בכל מה שתבחר ולפעמים עוזר לך לבחור נכון כמו שנאמר "ובחרת בחיים", ולפעמים הוא נותן לך ללכת בדרך שבחרת לעצמך ולא מתערב ישירות.
פעם שאלתי איזה ראש ישיבה על הסוגיה הזאתאליהועיני

והוא אמר לי שהוא העביר במשך שנה שלמה שיעורים על הנושא הזה

זה נושא כזה לא פשוט ויש בו המון מחלוקות,

אני לא אומר שלא צריך לדבר עליו,

רק לדעת שזה נושא ענק שהתבחטו בו כל גדולי הדורות

וכשיודעים את זה זה כבר מיקל יותר

שזה או זה צדק או זה

אלא זה ענין מורכב מאוד. 

וד"א איך שלימדו אותי לגבי הבעש"ט

ופה הענין קצת מיסטי רוחני כזה 

שיש דברים שאותם לא היה 'מותר' לגלות, לדוגמא בתקופת הרמב"ם,

וכעת בתקופה יותר מאוחרת לקראת הגאולה מתגלים דברים חדשים,

שלא בהכרח סותרים אלא באים על גבי,

וזה לא רק בגלל ש 'התפיסה החסידית תפסה בגלל שהיא מאד רומנטית, הרמונית כזו, מרגישה טוב עם כל העולם.
הרמב"ם שכלי נטו, וזה לא מושך מספיק. לא מדבר לאנשים.

יש ספר נפלא בשם דעת תבונות של רבנו משה חיים לוצאטו שעוסק ממש בנושאים אלו, מומלץ מאוד.

הוא ממש מסדר את העניניים.

אני שוב חזור עוד פעםאליהועיני

אפי' שכתבתי את זה בתגובה קודמת שלי

שכדאי מאוד ללמוד את הספר דעת תבונות של הרמח"ל, שממש עוסק בנושאים האלה.  

(לא תמיד יש כוח לקרוא עד הסוף את התגובה, אז למי שלא קרא עד הסוף) 

חשבתי על זה יותר,אליהועיני

כל יום אנו אומרים בתפילה ביתשבח (ככה כותבים את זה לפי הרב יוסף קפאח ולא 'ישתבח' ודו"ק)

'רבון כל הנשמות אדון כל המעשים'

וכן בשבת אנו אומרים 'אל אדון על כל המעשים'

נראה שעל כל המעשים הוא אדון כולל כולם גם של בני האדם בין לטוב בין לרע

וזכורני שאמר לי רב אחד שבאמת לפי ר' חסדאי קרקש (לא זוכר איך כותבים את זה)  אין בחירה,

וכל הענין שלנו זה להודות על הטעויות שעשינו (כענין דוד ושאול המלכים)

ואני אוסיף שזה גם להודות ולשמוח על כל מה שה' נתן תנו ועל המצוות שהוא מזכה אותנו לקיים

ועל התורה שהוא מלמד אותנו

איזהו עשיר השמח בחלקו גם ברוחניות מכיון שאלוקים הוא זה שנותן לנו את הרוחניות

ואנו מודים לו על כל מה שהוא נתן לנו אעפ"י שהוא לא היה חייב לתת לנו כלום ולהשאיר אותנו נמוכים ושפלים חסרי דעת .

'ברוך אתה ה' חונן הדעת'

דבר אחרון בלי נדראליהועיני

אולי 'אם אין שכל אין דאגות'

אבל 'אם יש שכל בשביל מה לחיות'

אני מספיק טובחקלאי

אני נשבע לך שאתה מספיק טוב

כן, אתה מספיק טוב

המציאות זו לא האמת

אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.

גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.

גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.

גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.

אני אומר לך, א ת ה  מ ס פ י ק  ט ו ב.

אני נשבע.

גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.

אתה מספיק טוב.

וואי כמה הוא לא זוכר.

שחכת אותי ריבנו של עולם.

אני גם פה

ואני כבר מספיק טוב

א נ י. מ ס פ י ק  טוב.

אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה

ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.

אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,

אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז

וזה כואב לי האכזבה, כואב,

להחזיק בה' יתברךאשר ברא

זה כואב וקשה, באמת.

אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.

נשמע שאתה שם.

אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?

והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.

ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.

אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.

ואתה ראוי. וודאי.

כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))

הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.

אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.

זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.

בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.

בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה  תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.

קשה שלאחקלאי

קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר

בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.

ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.

אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.

והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי. 

נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))

גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו. 

נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.

בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..

אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.

נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום. 

יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר.. 

..שפלות רוחאחרונה

אתה טוב ומגיע לך הכל דוד

מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולד
מענייןזכרושיצאנולרקודאחרונה
אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

נכון מאודadvfb

המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה, 

ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.

לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה

באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
מחשבות מתקופה ההמתנה\מתנהאביעד מילוא

אני משתף אתכם בשאלה שהייתה לי לעצמי האם כשאין הצעות והתקופה הזו היא מורכבת ומאתגרת כי הרבה מתרחש סביב ויש הרגשה שאותך "שכחו" 

האם הרגשתם בסוף שהתקופה הייתה המתנה או מתנה? 

והאם כשהתחיל קשר אחרי תקופה ארוכה ללא הייתם עם ודאות וברוגע או שהייתם עם חששות שעוד פעם לא ילך

שנאתי את התקופה ואני עדיין שונאת אותה במבט לאחורתמיד בבטחה

אבל גם אני רואה שהייתי צריכה את הנסיונות כדי להגיע לנישואין ממקום בריא...

אז לא יודעת.

גם אני לא אוהב את התקופה הזואביעד מילוא

אבל אני עדיין מנסה להבין האם היא מתנה או רק המתנה

תראה קראתי ב"והגדת"חתול זמני

שהרב גלינסקי אומר שאמנם כתוב "לא טוב היות האדם לבדו" אבל גם לאו דווקא רע. אפשר לעשות מזה רע, אבל לא חייבים. אפשר ליהנות ממה שיש. לשיר בקולי־קולות בבית. לתופף על הבטן. לשים שעון מעורר לתיקון חצות ולימוד בהתעלות עצומה עד עלות השחר. לטוס לביקיני אטול. הקב"ה מבקש השתדלות לא השתגעות.

שכחת:לגדל קודם בטן הראויה לתיפוףנחלת
כבר בוצע, לדאבוני.חתול זמני
אהבתי מאודאני:)))))
על העצה הזאת אני גובה 50₪חתול זמני

לא כולל מע"מ.

שווה הרבה יותראני:)))))
אני יודע, זה מחיר מיוחד. אפשר להעביר לי בריאלחתול זמני

איראני בקריפטו.

אתה נוהג בכללי לקחת כסף על עצות של אחרים? אני:)))))
אני לא לוקח כסף על העצה עצמה,חתול זמני

זה יותר כמו דמי טיפול.

חחח יפהאני:)))))

הכסף הועבר

בZoom out הצעות או לא הצעות זה פחות משנהadvfb

זה משנה אם יש הצעה מתאימה והיא יוצאת לפועל.

לכן כל הטווח באמצע פחות משנה.

זה כן נותן תקווה וכיף שחושבים עלי ומציעים לי אבל בעיני זה בעיקר התמודדות אישית וריגשית ולא קשורה בהכרח לדייט הבא.

כסבתא בת דורות רחוקיםנחלת

מה זה ZOOM out?

יש לי מישהי בשידוכים בבית. קשה לפנות לשדכנים, או למלא טפסים עם

פרטים דקדקניים שלא נגמרים ואחראים לחלק מהמיגרנות, אז מה זה הדבר

הזה - גם צריך למלא מליון פרטים ?

תודה!

היא לא חרדית רגילה, גם לא ציונית, גם לא לא ציונית.  היא  -  היא.

פירוש zoom out - להסתכל במבט כללי, בלי לרדת לפרטיםפ.א.
להסתכל מרחוק, לראות את המציאות באופן כללי - ללא התעמקות בנסיבות הספציפיות 
מישהי או בת?אני:)))))
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender

מזל טוב 🥳

(סורי הייתי חייבת)

פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.

אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי

@חתולה ג'ינג'ית

מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender

פעם ברווקים הבררנים😊