וואי וואי, השכבה שלנו רותחת עלי!!!!!אמת ותמים

דיברנו על מחנה וזה, ואז מישי שאלה אותי למה לא יצאתי, כי אמרתי אני יוצאת, אז אמרתי לה שיצאתי לנפרד.
ואז רשמתי אתכל המוראלים וזה, ויש כזה מוראל אלוקים אוהב נפרד, אלוקים אוהב נפרד.... ואז היא רשמה לא אלוקים לא אוהב נפרד, אז אמרתי לה כןןןן, ואז אני יראה לכם מה היא שלחה לי:
כן כפרה? אז רק שתדעי אחרי החתונה את הולכת להיות בהכי לא נפרד עם בעלך
קחי בחשבון ממי
אה ועוד משהו את יודעת מה היום השני הכי חשוב לעם ישראל?
לפי התורה
ט"ו באב ואת יודעת למה? כי זה יום האהבה
התורה אומרת שאהבה זה הדבר הכי יפה והכי קדוש (אחרי הקב"ה כמובן)
אז ממי אל תעברי על מה שכתוב בתורה 
צריך לצאת למעורב!
ואז כולם יצאו עלי באמבוש שלא טוב נפרד!😫
מה לעשותתתת?????

קיצר, היא מאשימה שאנשים יוצאים לנפרד ולא למעורב!!!!!
וזה שיא העצובבבבב

וניסתי להסביר לה כמה כן חשוב שנהיה בנפרד, והיא לא מבינה!!!!
וכולם ככה וזה מחרפן אותי ממש ממששששש

😣😣😣‏

קיצר, ואז המשכנו ודברנו מלאמלא, ואז היא אמרה שאני לא הולכת בדברי התורה אז שלחתי לה:
וסתם שתדעי שהמון המון המון רבנים יוצאים עלזה שהמחנות מעורבים- הרב אבינר, הרב אליהו, הרב וידר, ומלאמלא רבנים אחרים! זה מי שאני יודעת שבוודאות הם אמרו לא לצאת בכלל...
כי בגילינו הכי טוב לא לצאת למעורב!
באמת שזה שיא הלא מתאים!
ויש הבדל ענקקק בי סתם בנים שנמצאים איתי במחנה, ובין בעלי לעתיד!

אבל בתכלס אני כן מאמינה בערכים ובזה של בנע, ולכן אני שם, אבל רק בנפרד!

ואז בנות אמרו לי בסדר, אבל אנחנו יוצאות למחנה כדי להנות, ומה הכיף אם אין בנים??
והם רוצות שאני יסביר להם...
ניסיתי להסביר להם ןלא הלך לי...
מה אפשר לומר להם???

אהבת ישראל בנשמה

תאמת שאני המום, אני קשר בין הדברים שהם אמרו בכלל!

הכי חשוב זה לשמור על הקדושה והטהרה! המחנה לא שווה עם באים בגלל בנים.

אני נגעל מהתרבות הזאת.

באמת כל הכבוד! שאת ככה נגד כל הכיתה! וחושבת הפוך מהם!

תמשיכי לעמוד על העקרונות שלך!

תגידי להם.............
שהמטרה בחיים היא לא לעשות את מה שאתה רוצה, אלא לעשות את רצון ה' , ובמילא מי שעושה את רצון ה' הוא בסוף הכי נהנה ,כי ה' אוהבת אותנו והציוויםשהןוא מצווה אותנו הם רק לטובתנו!
אבל לפי איך שסיפרת על חברות שלך,זה נשמע שהם ילדות קטנות ולא בוגרות, ולא בטוח שהם יבינו את זה...
תנסי אולי להגיד להם שכשיש בנים כולם עושות פוזות ומתנהגות בצורה צבוע ליד הבנים, ולהיות בחברה שמתנהגת כך זה לא נראלי הדבר הכי כיף בעולם...
למה העולם כזה מעוות?!!גיטרה אדומה

ועוד בנות מבית יהודי דתי...

כ"כ מעוות שזה מזעזע...

יש מלא מה להגיד להן,השאלה אם הן בכלל כלי לזהחושב

אוי ואבוי, טאטע!להיות בשמחה!!!

אשרייך צדיקה!! כל הכבוד!

זה ממש עצוב לשמוע שהן יוצאות למחנה בגלל שיש שם בנים, זה נורא!

אי אפשר לדבר על ערכים ולדרוך על דברים אחרים!

אוי ה' ישמור!

שכוייח צדיקה!!

קודם כל,הכי חשוב שתמשיכיגיטרה אדומה

לעמוד על העקרונות שלך!!נישמע מימך שזה מאוד ברור לך מה מותר ומה לא.

עלזה באמת חיבוק ענקקקחיבוק.

דבר שני,לא חושבת שתנסי להסביר להן..או שאם את רוצה,תגידי להן על יום ושעה מסויימת שתיקבעו,ועל מקום מסויים שבו את 

מסבירה להן למה לא..ככה מי שתבוא,זה באמת כי אכפת לה להבין ולא סתם להתגרות או מלחץ חברתי..

בהצלחה נשומהההנשיקה

אבא גאה בך!!

וואי תודה ענקית לכולם!!!!אמת ותמים

זה ממש עוזרנשיקה

צביעותרני שמחה
את ככה מדברת על צניעות וערכים ואת שמה בהודעה סמיילים מנשקים??

זה ממש מכשיל

תשימי לבב
מה הבעיה?..לא שלחה אתזה למישהו אישי,גיטרה אדומה

רק רצתה לבטא את התודה שלה

ובכל זאתרני שמחה
אני מנסה לשמור על העיניים. האם בגלל זה ציור הכל מותר?! ממש לא.
איזה הפקרות. איזה חרפה...
לא לשכוח את ציר ההדרדרות של הרב קוק
יש משהו בזה...גיטרה אדומה

את חושבת שצריך לדווח עליה?רני שמחה
העתקתי ממה שהיא שלחה.. סליחה אם הפריע לך...אמת ותמים

הגזמת לגמריאוויל מחריש

אם את חושבת שנשיקה של סמיילי זה דבר שעלול להכשיל אנשים את מוזמנת לפנות לאדמין שיסיר את הסמיילי הזה, אשמח לקבל את התגובה שלו.

אז בוא תסביר לי איפה עובר הגבול?רני שמחה
ציורים פורנוגרפיים בוודאי שאסור, לכן גם ציורים של גבר נושק אישה. האם בגלל שמדובר בסמיילים אז זה מותר?!?!?!??!
ציר ההדרדרות של הרב קוק, בוא לא נשכח אותו
נראה לעניות דעתי לומר שיש שני חלקיםאוויל מחריש

מה שנהוג בקרב החברה התורנית הכללית, ומה שקשור לאדם באופן עצמאי.

כאשר רבותינו אומרים לעשות משהו שלא נראה קשור אלינו (לדוגמה מזיגת משקה לאישה שבעלה עימה) אז גם אם זה לא מזיז לנו בכלל, אין מה לעשות וחייבים להימנע.

כאשר מדובר במשהו שלא בטווח הברור של ההלכה כל אדם צריך להחליט בעצמו וניתן ע"י סיוע מרבותיו (למקרה שזה לא אסור לגמרי) האם דבר זה קשור אילו או לא.

כאשר אדם יודע שזה מגרה אותו אז ברור שזה אסור, כאן מדובר בכך שרוב העולם לא חוששים לכך ולא חושבים על כך בכלל אז במידה וזה שייך אילו הוא צריך לנהוג בצורה הזאת באופן עצמאי (לדוגמה איסור ישיבה על אותה מיטה הנהוג בישיבת גור לפי מה שהבנתי) 

וכאן מכיוון שלא מדובר בבירור בסמיילי זכר ונקבה, וגילוי החיבה שלהם אינו בעל תוכן מיני אלא ייתכן בתור משהו חברי/משפחתי ורוב העולם לא מתרגשים מכך (עובדה שיש את זה בסרגל הסמיילים של אתר דתי) נראה לומר שאין עם זה בעיה. 

ומה זה בדיוק הציר הנ"ל?

אל תהי כקורח ועדתואוויל מחריש

אם משהו טוב יצא מהטענות הטיפשיות שהיא העלתה זה שאני עכשיו אסגור את המחשב.

תתרחקי מאנשים שמעוותים את התורה בשביל הצרכים שלהם, תגידי להם שאת מצפה שמי שרוצה לעשות רצון ה' יחקור את העומק עם הרבנים שלו, לפי מה שזה נראה לא יצא טוב אם תמשיכי להוכיח אותם. 

רגעמבשר שלום
הקב"ה ברא איש וברא אישה.
שניהם נצטרכים לקיום העולם.
משפחה יהודית מורכבת מאבא,אמא וילדים.
הרב קוק כותב בעין אי"ה:"אין לנו נעלה ונקדש כקשר ברית הנישואין".
העולם יכול להמשיך ולהתקיים רק על ידי חתונה והקמת בית נאמן בישראל.
כדי שהעולם ימשיך להתקיים,הקב"ה ברא משיכה בין המינים,אחרת לא יוולדו ילדים.
הקשר בין שני המינים הוא טוב,מצוין,נפלא וקדוש-בתנאי שהקשר נועד להמשיך את העולם-מצוות פרו ורבו.
קשר בין בנים לבנות לא למטרת חתונה-זה קשר לא נכון.
עם בעלך יש מצווה להיות,ורק איתו תהיי לא צנועה.
בקשר לט"ו באב,כידוע שבנות ישראל היו יוצאות בבגדי לבן,אבל רגע?
אם מישהי מעדיפה בגד אחר,תכשיטים?!
כולן לבשו בגדי לבן,ממש כמו ביום כיפור-להידמות למלאכים,שכל מעשיהם לשם שמיים.
בנים יכלו להסתכל על בנות מחוללות בכרמים מכיוון שלא היה שם הרע,זה היה בעצם מוסד שידוכין...
זה מטרה נעלה,נקדשת.
לא סתם קשר חלול,יצרי וריק מתוכן.
הן כנראה קצת התבלבלוניגון הלב
האהבה הזאת היא בין איש לאישה אחרי הנישואין לא בגיל הטיפשעשרה
אבל ט''וב באב במחנה..איזה רומנטי קידושין על בייגלה (והמבין יבין😜)
קידושין כאלה יכולים לפסול לכהונה... וכן בהצגותאוויל מחריש

צריך להפיץ את זה למודעות הציבור

זה משהו ידועניגון הלב
בדרך כלל בהצגות אומרים הרי את מקושקשת לי ומשמיטים מילים
וואי. נשמה תקשיבי!!מדבר הלב.

זה משהו נורמאלי של בנות בגיל שלך.. בנים זה תמיד משהו לכאורה מלהיב.

תשמחי בזה שאת נמצאת איפה שאת נמצאת ב''ה!

אל תתני להן להטעות אותך ואני מבטיחה לך שזה יעבור או לפחות ידהה..

עוד משהו, אני גם בבני עקיבא. מדריכה. בסניף נפרד כמובן אבל וואלה שקשה לי עם המעורב, היה לי קשה לראות בהכנה למחנה מדריכים ומדריכות עושים מוראלים ביחד, קופצים, משתוללים וכו' הלכתי באמצע המפקד סיום בגלל זה.

כואב שזו המציאות, שהערכים של בני עקיבא הם תורה ועבודה ומתייחסים רק לחלק מהתורה.. הרי הלכות צניעות והפרדה בסיסית בין בנים לבנות זה א' ב' של התורה. כשאני אומרת תורה אני מתכוונת לתורה כולה שכוללת את התורה שבכתב ואת התורה שבעל פה.

המשימה שלנו- "הדוסים" בבני עקיבא היא לקיים את התורה ולכאורה לגייר את התנועה. 

תדעי ששאלתי השבת חניכים מהסניף משבט הרא''ה איך היה במחנה, רובע נפרד וכו' וללא יוצא מן הכלל כולם אמרו שהכי שווה להיות בנפרד.

כנ''ל החניכות שלי וחברות שמדריכות בסניפים מעורבים.

אז- "הקב''ה תסלח למעורב.. טניניניני אין על הנפרד"!

וואי תודה ענקית לכולם!אמת ותמים

אתם ממש עוזרים ואני מנסה להסביר להם...

אבל כנראה שזה לא ממש הולךמטורלל

תודה ענקיתתתנשיקה

הגיוני שהן לא יבינו..מדבר הלב.

העיקר שאת מבינה ויודעת מה נכון.. בעז''ה עוד כמה שנים תראי איך שההסתכלות שלהן תשתנה וחוצמיזה תמיד צוחקים על דברים כאלה מתקופת הזיינוקיות..

מתיקות התורה בנפרדדוס בדםאחרונה

מקווה שאני לא חוזר על שום דבר (זה בדוק יקרה) 

ככה נעבור לפי שלבים אדלג על המשפט הראשון שהיא כתבה ואחזור אליו בסוף

המשנה כותבת "לא היו ימים טובים לישראל כט"ו באב ויום הכיפורים הגמרא כותבת שמובן למה יום הכיפורים הוא הוא בין הימים הכי טובים לישראל כי יש בו סליחה ומחילה אבל ט"ו באב מאי?? הגמרא מביאה שש סיבות

(תענית ל:-לא.) מוזמנת לעיין

וזה שהפכו את זה ליום האהבה זו שגיאה שנובעת ממקום נכון

משום התורה לא אומרת שזה הדבר הכי יפה וקדוש אבל היהדות סוברת שזה בין הדברים היפים שיש אלא שהיהדות מתייחסת לאהבה אחרת ממה שחברה שלך מבינה אהבה

הפירוש האמיתי של אהבה זו נתינה כשאתה אוהב מישהו זה לא כי אתה נהנה מקרבתו או מלראות או לדבר איתו במקרה כזה אתה אוהב את עצמך, אהבה אמיתית פירושה זה שאתה רוצה לתת לאחר בנוסף אני מניח שרוב האנשים שקוראים את זה שמו לב שכשהם נמצאים עם בנים\בנות הם לא עצמם האמיתיים יש זיוף מסוים משחק מסוים אתה לא אתה ולכן היהדות כל כך מעודדת אי קרבה בין המינים עד החתונה על מנת לאפשר צמיחה אמיתית ולא מזויפת של שני הצדדים כדי להגיע לחתונה ולבנות בית אמיתי ולא מזויף כל קרבה מיותרת היא איסור תורה כתוב "לא תקרבו לגלות ערוה" ולכן גם כשהטעם בטל ואין שום חשש בעולם זה עדיין איסור תורה בפני עצמו

התורה לא רוצה שנחווה אהבה של רגע אהבה בוסרית אלא אהבה נצחית עם בן הזוג זו מגיעה על ידי דחיית סיפוקים כיוון שהנאה זה לקבל\לעשות משהו מדהים ברגע שמתרגלים מחפשים את הדבר הבא אם דוחים את הסיפוק הזה אפשר באמת להנות עם בן הזוג ולא לחפש את הדבר הבא ל"ע 

מה הכיף אם יש בנים? אם יש בנים כל המחנה הוא הנאה חיצונית חולפת יצאנו למחנה בשביל להנות עם הבנים ברגע שנגמר המחנה נגמרת החוויה ומאבדים את ההנאה העתידית עם בן\בת הזוג

אם אין בנים ההנאה של המחנה היא הנאה פנימית קשר שלא נגמר, לארטיקים יש טעם לימון ולא טעם חטא

יוצאים מהמחנה בתחושה של וואו כבשתי את הרצונות שלי ובזכות זה נהנתי יותר והידיעה שהשארתי גם הנאה לעתיד ולא גמרתי הכל עכשיו

בטוחני שלא הקפתי הכל ויש עוד הרבה להרחיב עד להבנה המלאה של מתיקות הצניעות

מקווה שזה יעזור ושהן יבינו בעזרת ה'

אני מאוד מאוד ממליץ על הספר שנקרא הצנע לכת של בשביל הנשמה

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך