ההורים של אשתי לא עוזריםדגי
אני ואשתי נשואים יותר מ 8 שנים, יש לנו 3 ילדים מקסימים ברוך השם. אשתי גרה בבית שלא היו מפרגנים ונותנים חום ואהבה. אני משתדל לתת לה הכל ומכל הלב..ברוך השם לילדים היא מתנהגת בחמימות. שאנחנו באים בשבת חמי וחמותי לא נותנים לילדים נשיקות, בחיים שלי לא ראיתי ששיחקו עם הילדים יותר מ10 דקות. בנוסף לזה הם בחיים לא עזרו לנו בכלום.אני לא מדבר על עזרה כלכלית,כבר הפסקתי לצפות שיעזרו לנו לקנות בית משלנו.או שיעזרו בהוצאות אחרות. אני מדבר על לקחת יוזמה וסתם לקחת את הילדים ליום כייף בחופש או סתם לשמור אליהם בשבת שאנחנו מתארחים כדי שאנחנו נוכל לישון. בקיצור לא נעים לי לבוא במגע איתם. לא יודע מה לעשות?
כלום. הם לא חייבים לעזור. כמה שזה מצער לשמוע.פרוזן יוגורט
השאלה אם אתם יכולים לפעול לקירוב לבבות וחיזוק הקשר בינם לבין הנכדים ואולי בהמשך זה יביא גם לעזרה אבל לא בשביל זה אלא כי באמת חשוב הקשר. יש אנשים שלא בקטע של מגע גופני יותר מדי.
כמובן שאנחנו מנסים לקרבדגי
אפשר להתקרב בלי לבוא במגע למשל במשחקים או בקריאת ספרים או טיול. הם לא עושים זאת וחבל...
הם לא חייבים לך שום דבר. תגיד תודה על מה שאתה מקבלמשה

ואם זה לא מתאים לך - תנתק מגע.

אני לא מקבל כלום זה הקטעדגי
לא מבין פשוט למה לא לתת חיבה? מה זה עולה כסף?
יש אנשים שלא מסוגלים להביע חיבה+mp8
ומעבר לזה- הם לא חייבים לכם כלום בענייני עזרה פיזית או כלכלית.
אז למה להביא ילדים לעולםדגי
אם אתה לא עוזר להם כלכלית? מילה טובה? חיבוק? נשיקה?
זו הסיבה שמביאים ילדים לעולם??+mp8
הוא לא אמר שזו סיבה הוא ציין שצריך להיות יחס מינימליסתם 1...
ותקין בין הורים לילדיהם ונכדיהם.
"הם לא חייבים" זה מתכון לאסון...
יש כאלו שיולדים כי מאמינים שאסור למנועסיה
בגלל הלחץ החברתי. מצטערת אבל יש כאלהסודית
זו כבר סוגיה בפני עצמה*אשתו של בעלי*
שיש לה 1001 סיבות...
יש בהחלטבשורות משמחות
אנשים כאלו, התגובות פה חלקן ממש פוגעות וחבל.. אני מכירה מקרים כאלה בעיקר אצל אנשים שהם דורות המשך לניצולי שואה, זה פשוט עצוב ואסור לשפוט.

בכל אופן לדעתי חשוב שהנכדים יראו את הסבא והסבתא גם אם לא מרגישים בנוח איתם
ההיתי מנתק מגע אבל זה יפגע באשתידגי
לא מבין למה לא לעזור במשהו אחד?
לא מנתקים קשר. הילדים עושים מה שההוריםהיכונו
שלהם עושים.נחוץ מזה ככה הם ואתה צריך לכבד אותם הם לא עושים את זה בכוונה. אף אחד לא יודע איסה משקעים יש לאחר.
ומה דעתך? מה הסיבה לכל זה, לפי הכרותך איתם?פרוזן יוגורט
אין לי שמץדגי
קלטתי את זה רק אחרי שהתחתנו
מה זאת אומרת, למה הם חייבים לעזור לכם??באורות
הם ילדו בשבילך את אישתך, דאגו לה כל השנים עד שהתחתנה. בהחלט עזרו לה מעל ומעבר. ברגע שהיא יצאה מהבית והקימה בית משלה(במיוחד שאתם כבר ממש לא זוג צעיר) היא עומדת בפני עצמה.
אם זה מפריע לך כל-כך תזכור איך להתנהג עם הילדים שלך ותקח על עצמך לפרגן להם כדי "לתקן" עם ה"עוול" שאתה מרגיש שנעשה לכם. מעבר לזה, לנתק קשר בגלל סיבה כזו נשמע כל-כך הזוי.מספיק שאתם יכולים להתארח אצלם ולהיות איתם בקשר, זה המון בשביל חלק מהאנשים! תלמד להעריך את מה שקיים ולהסתפק בזה.
זה לא הזוי. ולהיות בקשר עם אנדיאשה נשואה
זה לא הזוי. ולהיות בקשר עם אנדיאשה נשואה
לנתק מגע עם ההורים?רבקה20
זה כאילו להמליץ להתאבד. ההורים הם מקור החיים. לא מתנתקים מהם אף פעם.
כמה קרירות בתגובות כאן.בוריסה
אמנם לא חייבים כלום. אבל חיבוקים וכיף עם הילדים זה דבר בסיסי ככ!! זה הנכדים שלהם! אני רוצה לראות שמישהו פה היה מנתק קשר עם ההורים שלו.. בטוח לאשתו זה קשה!!
יש להם עוד נכדים? בדכ כשיש הרבה אז כבר פחות מוצאים עניין בחדשים.. (וגם זה לא תמיד..)
אפשר אולי שאשתך תדבר איתם בשיחה רצינית.
אם אצלינו זה היה ככה הייתי מעירה אותם על זה שחבל על הזמן.. ולא מתוך חוצפה מתוך רצון ליצור משפחתיות. כשמשהו לא נעים בתוך הבית- מדברים על זה! תנו לזה צאנס.. אולי תצאו איתם ועם הילדים בתור התחלה לגינה ותעשו איתם ביחד דברים..
אשתי כמה פעמים העלתהדגי
את הנושא של החיבוקים והביחד עם הילדים. לא קרה דבר. הם הנכדים הראשונים
בכללי הם אנשים קרים או רק עם הנכדים?בוריסה
הם לא אנשים קרים עם זריםדגי
חמי יותר שקט. חמתי יותר רועשת
ולמה אתה מצפה שיקרה??*אשתו של בעלי*
עבר עריכה על ידי *אשתו של בעלי* בתאריך ב' באלול תשע"ח 17:28
אם הם לא הרעיפו חום ואהבה על הילדים שלהם(ואישתך בכללם),אז למה שיחבקו וינשקו את הנכדים שלהם?
יש אנשים כאלה! קרים כמו קרח! תצטרך להתרגל...
זה מה יש!
אתה ואישתך תחבקו ותנשקו אותם...שחמיך וחמותך ימשיכו לאהוב רק את עצמם.
אני כבר לא מצפה מהם לכלוםדגי
פשוט חבל לי על הילדים ואשתי
הילדים גדלים לתוך מציאות כזאת ומקבלים אותה כמוכותבת המחקר
שהיא. כשיגדלו יחליטו אם להיות בקשר עם הורי אשתך, אל תחליט בשבילם כבר עכשיו.
ולגבי אשתך- זה באמת מאד מאד כואב.
אבל אתה יכול להתנחם מהתגובות, שיש עוד שבאו מבתים כאלה- ומה לעשות...
אתה אל תשווה בין תרומת הוריך ל"תרומת" הוריה.
אם אתה רוצה משהו- בקש ישירות מהוריה, תתכוננן נפשית לסירוב, ואל תעשה מזה עניין.
זה צער לכל החיים כאלו הורים, היא תחפש מתחת לאדמה צידוקים להתנהגותם, כמו שעשו חלק מהתגובות כאן. תן דןגמא אישית לילדיך ותמוך באשתך ותסמוך על הקב"ה שיש לו עוד הרבה צינורות..
אני הפסקתי לבקשדגי
מנסיון של הרבה סירובים
יש כאלה אנשיםפאז
עם כל הבאסה...
לא סביר שתצליחו לשנות אותם יותר מדי...
תשתדלו אתם לתת להם חום ואהבה כשהם יחד עם הילדים.
באסה גם כשיש הורים שלא מעניקים. כן הם לא חייבים, אבל בהחלט טבעי שילדמצפה לקבל עזרה מהוריו.
תשתדלו למצוא את הטוב שכן יש בהם, לשמוח מאד מאד בזה שב"ה בניתם בית חם יותר לילדיכם
ולהשתדל להנות לפחות מהצד שלך אם הוא יותר נעים...

ואם לא נעים עם הצד הזה תחשבו כמה נכון לכם להיות איתם-
מצד אחד לכבד ולשמור על קשר ומצד שני לא צריך לסבול, בפרט אם לא בטוח שלהם זה דחוף..
אנחנו נוסעים פעם בחודשדגי
וגם זה יותר מדי.
רק דבר אחד אני לא מבין מיילא אתם לא עוזרים כלכלית, גם חיוך ונשיקה או סתם מילה טובה לילדים עולה לכם כסף?? למה הבאתם ילדים לעולם???
מסכימה איתך מאודבוריסה
אבל יש אנשים שקשה לשנות את הטבע שלהם כנראה..
העניין הואדגי
שיש להם כסף. בחיים הם לא באו לאשתי ושאלו אותה חסר לכם משהו? איך אנחנו יכולים לעזור? אני מדבר גם כלכלית וגם פיזית
הקמצנות מחלה קשהכותבת המחקר
רק המוות רופא לה
8 שנים אנחנו נשואיםדגי
לא ראינו מהם שקל. רק אולי בלדות של הילדים.
הם לא יצליחו לקחת איתם את הכסף לעולם הבאכותבת המחקר
תכבדו אותם לפי גדרי ההלכה של כיבוד הורים, זו מצווה שהקרן קיימת לעולם הבא (חחח.. במקרה שלכם) ואוכלים את הפירות בעולם הזה. תנסה לחשוב על זה ככה
עצםבשורות משמחות
זה שהם מארחים אותך בתדירות גבוהה זה הוצאה ועזרה, אולי תשב בבית תחסוך להם במקום להשתלח בהם ולהיות כפוי טובה! תסתכל באור חיובי, יש לך אישה בזכותם, הם עוד בחיים והילדים יכולים לראות אותם, יש סבא וסבתא שמספיק להם בזה שהם רואים את הנכדים זה מה שעושה להם טוב!
בכל השירשור אתה חוזר על עצמך כאילו זה נורמלי שיש אנשים כאלה..?!!7
אז, כן יש אנשים כאלה! מתמודדים, לא מתחילים לנסות לחנך, אומרים תודה על מה שיש ולא מחפשים איפה חסר
פעם בחודש במקרה הטובדגי
מקרבה ראשונה דורשים הרבה יותר, סליחה
כפוי טובה על מה???
לא נתנו לי שום דבר. לא לי. לא לאשתי. ולא לילדים.
ההורים שלי פעמים בשנה מסכימים שנבוא לחגסיה
וזה גם בהרגשה לא נעימה ועושים טובה ותמיד בסוף זה נגמר בעצבים.
הם עיפים מהחיים הרבה ילדים ברוך ה׳.
ברור שאני הרבה פגועה אבל מה אפשר לעשות הם באמת לא חיבים לי אני אומרת להם את זה כל הזמן אבל אני פשוט בוכה מאכזבה. זה לא חובה זה סתם ההרגשה שאתה רוצה להרגיש שאתה אהוב ורצוי. אנחנו אהובים ורצוים אבל אין כבר כח להורים. אבל ברוך ה׳ רק רוצה שיחיו עד 120 אפילן בלי שיתנו כלום. רק עצם קיומם. וזה כי זה ההורים שלי אבל אצלך זה ההורים של אשתך אז כנראה שאתה פחות מרגיש קרבה אליהם מאישתך ויותר קשה לך לקבל את זה
כל הכבוד על כיבוד אב ואם.היכונו
שאלהסתם 1...
אמרת שלדעתך זה נובע מכמות הילדים הרבה שלהם, זה השפיע עלייך כשהקמת משפחה?
הקשר בין האחים הוא טוב או לא?
זה השפיע על כולםסיה
אין הרבה ילדים לאף אחד. כולם נשואים כבר כבר כמעט מחתנים.
הם אומרים שנתנו הכל אבל זהו ברגע שהם התחילו לחתן לפני למעלה מעשרים שנה נגמר הכח אני מרחמת עליהם אבל גם מאוכזבת
הקשר בין האחים מעולה וזה כיף אין מה לאמר זה קשר של 24 שעות בינינו.
אנחנו גם מזמינים אחד את השני לחגים .
אבל עדין רוצה את הפינוק של אמא שאין . יש אפס עזרה אני גרה לידם וגם אם אני בהתמוטטןת . אפס עזרה משום כוון. לא לבשל לא לבןא לא לקחת ילדים.
פעם בשעת ניתוח חירום ממש בחוסר ברירה הוציאו את הילדים מהלימודים שזה חמש דקות נסיעה כי הינו בחדר ניתןח לא היתה בררה.
עזרה אין בין אחים כי כל אחד עסוק עם שלו. אז לנו אין עזרה כלום כלום כלום . ממש אם אין אני לי מי לי בכל התחומים
נשמע קשה, כל הכבוד לך על האמון שנשאר.סתם 1...
שאלתי כי אני שומע את זה מכל מיני משפחות מרובות ילדים. שהקשר עם ההורים קשה ולפעמים טכני כמעט. גם הקשר בין האחים הלא קרובים בגיל הוא כמעט לא קיים.

אצליכם יש קשר בין האחים והוא טוב זה גם מאוד חשוב.
יש ווצאפ אז ביניני הבנותסיה
אנחנו מקשקות כל יום.
זה קשר יומי בווצאפ.
אבל ממש לא אם ילד חולה אחת האחיות תיקח או תעזור או אחרי לידה לבשל או לקחת ילדים.
יש ילדים שנולדו אחרי שהתחתני אז ברור שזה פחות קשר . זה יותר אם אלו שצמודים.
זה ממש קורע אותי הרצון למשפחה גדולה לבין זה שזה אגואיסטיות מצידי אני רוצה שיהיה מספר גדול כדי לא להראות נכשלת בעיני החברות אבל בתכלס אין לי כןחןת לתת הרבה לילדים. בקושי אני אוספת את עצמיי מאוד להעניק להם . לאהוב תינוק דובי בן שנה זה לא חכמה כי זה כיף זה משחק צריך כוחןת לילד בן 12 סבלנות הקשבה
אני מתקשרת להוריםסיה
וכמה שהם משתלדים סבלנות אלי. זה לשבת ולקבל שיחות כל רגע מילד אחד וכל אחד בעיות שלו. זה בעצם ההרגשה שמה אני בשבילהם . כעלה נידף. עןד אחת מתוך הרישמה.שוב שהיינו תינוקים הם חיבקו ונשיקו אבל עד שהגיע התינוק הבא . ברגע שהגיע התינוק הבא הקודם כבר בןגר כבר לא צריך אהבה והקשבה.
זה נשמע שהם גידלו משפחה לתפארתאורין

אני מבינה שכבר אין להם כוח לעזור והם לא חייבים, ואת הבסיס הטוב עם הקשר הטוב שביניכם האחים- מן הסתם יש גם להם זכויות בו. נראה שהם כן אוהבים אותך- פשוט שמים גבולות כדי לשמור על כוחותיהם

נכון. ממש ככהסיה
פעם בחודש אחרי שמונה שנות נישואים זה המוןמיואשת******

אחרי שלוש שנים הפסקנו להגיע בתדירות כזו

ואוכל לשבת שמארחים אותך לא עולה כסף?

נכון, באסה שלא נותנים יותר ובאסה שאין חיבקים ונשיקות אבל זה מה שיש

סהכ ההפסד הוא שלהם

רק מה, מהשרשור הזה גם אתה לא נשמע בן אדם כזה נחמד, יש לך המון דרישות וציפיות ואולי גם זה משפיע על מה שנותנים לך, כי נשמע שמה שכן אתה מקבל (בלידות, אירוח פעם בחודש ובחגים) אתה ממש ממש ממש לא מעריך, ולא רק זה גם רוצה לנתק קשר... אז סליחה, אבל גם לי לא היה בא לתת לך הרבה.

אולי תתחיל בלהעריך את מה שאתה מקבל ולשמוח בכל דבר כמה קטן שלא יהיה, וללמד גם את הילדים שלך את הגישה הזו, ואולי תראה שינוי גם מכיוונם.

לא לאישתך?! אתה רציני?!עובד
הם ילדו אותה, גידלו אותה, היו ערים בגללה בלילות, החליפו לה טיטולים,
גידלו איתה שיניים, שילמו על החינוך שלה,
והביאו אותה.למה שהיא היום...
"פעם בחודש" זה לא מספיק?..זוד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך ח' באלול תשע"ח 20:59

"דורשים הרבה יותר"?..

אני אומר לך במילים ברורות, שמא זה עוד יציל את המצב אצלך:

מה שאתה כותב זה לא נורמלי לחלוטין.

זו אכן, כפיות  טובה ועוד איך. נתנו לך את אשתך.

איפה למדת את הדבר הזה שהם "חייבים" משהו? מאיפה ההתפנקות והדרשנות הזו?

הם אינם חייבים לכם כסף. התחתנתם, עובדים, תיהנו מיגיע כפיכם. 

ירצו לתת - תגידו תודה רבה.

הם משחקים עם הילדים עד עשר דקות, יפה מאד.  לא כל אדם מבוגר בנוי לשחק עם ילדים.

אתה מצפה שכאשר אתם מתארחים, הם ישמרו על הילדים "כדי שאתם תוכלו לישון"?.. אתה לא חושב שזה צריך להיות ההיפך?...

אכן, אם אינם כאלה שמחבקים ונותנים נשיקות לנכדים, זה באמת חבל. יש כאלה, "תרבות" כזו. הדרך לשיפור היא ע"י יחס נעים, בנחת, משוחחים. לפעמים זה מפשיר את הדבר הזה גם כן, עם הזמן.

אם גדלת בבית שההורים חיבקו ואמרו מילים טובות - תשמח.

אם התוצאה מזה היא שאתה תובע מאחרים - תצטער..

ההורים שלה לא "צריכים לתת כתף מידי פעם" כמו שכתבת בהודעה אחרת. הם לא "צריכים" כלום.

תלמד מחדש הלכות כיבוד הורים. תעשה סוויצ' רציני. ויפה שעה אחת קודם.

ואל תשמע למי שמסבירים לך למה אתה "צודק" בכך שאתה בא אל הורים ב"דרישות" - כאשר לא מדובר באנשים שמתייחסים בעוינות, אלא בכאלה שלא עושים מה שאתה היית רוצה שיעשו... - 

כי אם תשמע לזה, אתה עלול "ח"ו, חוץ מעצם העבירה בצורת ההתייחסות הזו אליהם, למצוא את עצמך ביחס כזה מילדיך - גם אם אתה כן "תיתן להם" מילים טובות וחיבוקים וכו'... 

בלידות? יפה מאוד! כל הכבוד להםחיובית פי 2

פעם בחודש זה די הרבהאמא, ברוך ה'

יפה להם שהם מסכימים לארח אתכם כל כך הרבה. 

גם זה לא מובן מאליו.

או שהם רוצים שתבואו הרבה? אם כן מעניין למה..

שינוי הסתכלות-חיובית פי 2

סך הכל הם מארחים אתכם פעם בחודש וטורחים בשבילכם.

מן הסתם עזרו לכם להתחתן כך או אחרת

יש תרבויות שונות וכנראה הם לא מתחברים לנשיקות וחיבוקים

למה ילדו ילדים? שיהיה לך בת זוג מקסימה להתחתן איתה!

כשהילד מגיע לגיל 18 לא חייבים לו כלום

אבל הוא נשאר חייב כיבוד הורים

לשנות ציפיות יעזור לך, לילדים ולאישתך (שבטח מרגישה נחותה בגלל שאתה מזלזל בתרבות ההורית שלה)

יש אנשים עם לב של אבןסודית
חמי וחמותי למשל. אז הקשר שלנו איתם נימוסי בעיקר. לבעלי היה קשה עם זה שהם מתעלמים מהילדים. מבחינתי לא לנתק קשר הם סבא וסבתא וניתוקי קשר לא טובים לילדים.
מצד שני גיסתי הגדולה מפגינה כלפיהם חמימות רבה, מתארחים כמה שרק מסכימים לקבל אותם והיא חסרת לב כלפי הילדים שלה עצמה. היא לא מסתירה את הרצון לקבל נתח נאה מהירושה. עובדת קשה כדי להתחבב עליהם. אנחנו לא מתכוונים להקדיש את חיינו למטרה הזו, אבל הנה לך שתי גישות ותחשוב מה מתאים לכם.
בכל מקרה לא ממליצה לנתק קשר לגמרי.
לא חשבתי לנתק קשר זה יפגע באשתידגי
שאותה אני אוהב.... פשוט חבל לי שזה ככה. והם הנכדים הראשונים אצלהם במשפחה.
נכדים ראשונים? זה ממש נכות ריגשית!כלה נאה
בדרך כלל לנכדים הראשונים זוכים ליותר יחס.
לנתק קשר כי לא עוזרים כרצונך?חיובית פי 2

בשרשור אחר פה יש סיפור על הורה מתעלל ומרביץ ובנו הנשוי לא מנתק קשר...

תחבק ותנשק אתה את הילדים

גם ההורים שלך מוזמנים לעשות כן

את ההורים של אישתך אל תנסה לחנך

התגובה מדאגה לא מהטפה.

כי זה להכניס צער מיותר, אנשים מתמודדים עם מצבים קשים וכאן זה נשמע סביר עד מצויין

לא קראת את כל השרשורדגי
אף אחד לא דבר על זה בכלל
הוא כתה שהיה רוצה לנתק קשר .רק בגלל אישתוהיכונו
הוא לא
קראתי את כל השרשור עד כה, אני מבינה שקשה לך עם זהbinbin
אבל יש אנשים שזה באופי שלהם, כן.. שהילדים צריכים לדאוג לעצמם, שבאים לסבתא וסבא ושומרים על שקט וסדר, שברגע שילד מתחתן הוא מפרנס את עצמו ולא יקבל עזרה, שסבא וסבתא לא בייביסיטר, ו.. שסבא וסבתא אוהבים אבל לא מבטאים במגע וחום.
יש מגוון טיפוסים בעולם...
לא יודעת מה גילם, אבל במיוחד אם הם מבוגרים זה אחרת. אתה גם צריך להבין את זה.
פיספסתי? או שההורים שלך לא בסיפור..?
ההורים שלי עוזריםדגי
בכל דבר שאני מבקש. אני גדלתי בבית שרק חיבקו ונתנו לנו מילים טובות.לכן קשה לי
אני לא רוצה לקחת רק מההורים שלי לדעתי ההורים שלה צריכים לתת כתף מדי פעם
אז תודה להם וב"ה! תתרכז בזה שלפחות יש צד שכן עוזר ותומךbinbin
ההורים שלה יכולים לתת כתף וזה יהיה נהדר, אבל לא בזה תמדוד את האהבה והדאגה שלהם...
זהו שקשה לי לראות אהבה ודאגהדגי
הם לא תרמו כלום לחינוך הילדים.
פעם אחת לא ישבו ושיחקו איתם יותר מ10 דקות
פעם אחת לא קראו להם ספר.
פעם אחת לא יצאו איתם לטיול לבד.
8 שנים שמתוכם אולי פעמיים עשו על הילדים
בייביסיטר לבד.
זה לא תפקידם. אתה חייב להפנים את זה.binbin
זה נחמד ומתוק מצידם לקרוא ספר אבל חינוך הילדים זה לא תפקידם! אני מתפלאת כי הרבה תלונות זה לצד השני,שההורים יפסיקו להתערב בחינוך- פה אתה רוצה שכן...🙄
בהלם מתגובתך.כותבת המחקר

קודם כל יש גדרי הלכה על חיוב צדקה, ובחלק מהמקרים ההורים (במיוחד כשיש כסף) כן צריכים לתת לילדים וזאת לא התנדבות נטו

ושנית, לקרוא לגילויי אהבה התנדבות "זה לא תפקידם", ולא להבין שזה משהו מאד מאד בסיסי ואנושי

שלא לדבר על 3 הסימנים של יהודים ביישנים רחמנים וגומלי חסדים, שהתיאור מנוגד 180 מעלות לאם היהודיה,

אז אפשר להזכיר לפותח שאכן יש מצבים כאלה ואין מה לעשות, אבל להתפלא על זה שהוא רוצה שיגלו חיבה לילדים שלו?

הופתעתי...

מסכימה מאד עם השורה החרונה של סתם 1 שכתב שעצם הזכרת הענייןם תצער מאד את האשה וצריך להמנע מזה.

ובקשר לעזרה שההורים של הפותח נותנים, הוא לא "מפיל" את זה על ההורים אלא ההורים זוכים להיות שליחים של הקב"ה, אם הוא חושב שמבקש יותר מדי שיבקש פחות אבל בגדול הורים נורמלים רוצים לתת לעזור - אם לא בכסף אז בדברים אחרים,

אל תהיי בהלםbinbin
לא יצאתי מגדרי הצדקה ולא אמרתי לצאת. אבל אי אפשר לחפור במצוות שלא שלנו, במיוחד לא לבוא להגיד להורים "אמא אבא אתם מחוייבים לתת לי צדקה" , גילויי אהבה יכולים גם לבוא בחיבוק, במילה טובה, בחיוך, בממתק קטן, בטלפון מדיי שבוע,
בסיסי שלילדים מביאים כל מה שאפשר-
אם אפשר ואיך שאפשר! אבל עד גיל מסויים ועד יכולת ההורים...
מסגנון הכתב והמילים אני יכולה להבין שאת מקהילה סגורה מסוימת, לא ככה כולם נוהגים היום.
במחילה מכבודך, תרשי לי להיות בהלםכותבת המחקר
אני לא בהלם מההורים של אשת הפותח. אני בהלם מהניסיון כביכול בשם היהדות לתת לגיטימציה להתנהגותם, אומנם יש אנשים כאלה, אבל זה לא מתיר לצער את הפותח כאלו בו האשם, שיש לו ציפיות מזרע אברהם יצחק ויעקב... הוא כותב מיוזמתו שנזהר שלא לצער את אשתו, הפוסט שלו הרבה יותר נורמלי מכמה תגובות לגמרי מופרכות כאן.
בסך הכל היא כתבה שזה לא תפקידם לחנך את הנכדיםבת 30
את חושבת שזה כן תפקידם?
לא יודעת...נראה לי שזה הכיף בלהיות סבא וסבתא...שלא צריך לחנך...
מסכימה. זה באמת לא תפקידם והם לא חייבים. מותר להם לנוחאורין

ובקשר לחבוקים- מה לעשות- הם כאלה קרים וזה האופי שלהם. כדאי לחפש את החיובי שבהם ולא להתמרמר על מה שחסר. זה בריא גם בשביל הילדים.

אל תהיי בהלם, היא צודקת במאה אחוז.ד.

"בשם היהדות", זה לא לתת לגיטימציה בכלל  ליחס השיפוטי שלו להתנהלותם. הם לא עשו להם שום דבר רע. לא פגעו.

לבוא בדרישות כאלה אל ההורים - זה ממש היפך היהדות, היפך מצות כיבוד הורים. 

ה"הלם" צריך אם כבר להיות מכך שאת כותבת ההיפך, "בשם היהדות" - ובכך בעצם מסייעת לדבר עבירה.

לא כתוב בשום מקום ש"זרע אברהם יצחק ויעקב" חייבים להתנהג כמו שהוזכר. אולי קשה להם לבטא יחס? מה שברור, שכן מצופה מ"זרע אברהם יצחק ויעקב" כלשונך, לא לשפוט אנשים שלא מכירים, על דברים כאלו שהוזכרו.

הבעיה לא היתה ש"יש לו ציפיות".. צפיות ותקוות ורצונות, יכולים להיות לכל אחד. הבעיה היתה, שהוא מתלונן עליהם שאינם עומדים בציפיותיו. ש"היה מנתק איתם את היחסים".. שהוא מלין על כך ש"אינם שומרים על הילדים כדי שהוא ואשתו יוכלו לנוח" כשמתארחים אצלם. שלא משחקים עם הנכדים יותר מעשר דק' רצוף...

איפה שמענו דבר כזה. זו "יהדות"?!

זה ההיפך מיהדות. 

ד. היקר, מנין לך שאתה צודק?כותבת המחקר
אני בהלם מהתגובות שלכם.
מה,
אף אשה כאן לא הייתה בבית הוריה אחרי לידה ונתנו לה לישון ושמרו על התינוק?
מה, אף אחד נהמגיבים פה לא זכה שסבא וסבתא ינשקו את הילדים שלו?
או אפילו יקחו אותם ליום כיף??

כן אני בהלם!
התנפלתם על אדם שאתם בכלל לא מכירים. מה אתה יודע על מצבו הכלכלי? אולי הסבא והסבתא חייבים מדין צדקה לעזור? כל כך מיהרתם לחרוץ משפטו לחובה. ככה אתה רוצה שידונו אותך, או שינסו להפך גם בזכויות שלך?
ולבוא כל חודש שבת כדי לא לצער את אשתו, 8 שנות נישואים שזה פרק זמן ארוך, ואפילו הנקודה הפשוטה הזו לא רשמת לזכותו?
בדרך כלל התגובות שלך מצטיינות במתינות, מה גרם לפרץ הכעס עליו?
כאן אנשים התוודו על בגידות, איסורי כרת ר"ל, פה יש חתן שלא מבסוט מכך שכל הנטל לעזור נופל רק על הוריו- סקלתם אותו ברח ולא מגיב פה.
מי התיר לצער אותו ככה, ואפילו אם הוא טועה? אין אף ראיה שאי פעם פגע בכבוד חמיו וחמותו, אבל המגיבים כאן בזעם כזה, באיזו זכות???
ואם חשב לנתק קשר- רק לגוי הקב"ה מצרף מחשבה רעה למעשה. כאן לא היה מעשה.
אני שהשתתפתי בצערו והבנתי מאיפה הציפיות שלו- אני אכן נתכוונתו לסייע בעדו, *אין לך בדל הוכחה שאי פעם עבר עבירה*
התשובות של דן זה הדובדבן שבקצפתרייזי .R
אני מאלו שציפו לשמוע מה תהיינה תגובותיו הלמדניות.
לדעתי הנושא מוצה לאורכו ולרוחבו. בואי נסכים בדבר אחד. שהשרשור מוצה אפילו מעבר לזה....
עכשיו רק הפותח צריך להחליט לאן פניו מועדות....
אני קצת התאכזבתי מהתשובות לסתם 1סודית
הוא הביא מקורות ידועים והתשובות לא היו משכנעות.
טוב,
אי אפשר תמיד שכולם יהיו מרוצים
חושבני שהסברתי בהרבה תגובות מניין לי...ד.

אבל אני חושב, שאם צריך להיות ממשהו "בהלם", כלשונך, זה מהדרך המשונה הזו, להסיק מכך שאנשים יוצאים נגד "התלוננות ותביעות" ביחס להורים, את המסקנה ש"אף אחד כאן לא זכה" וכו'. אפילו לרמה האינטלקטואלית זה לא מתאים. בוודאי לא למוסר וליושר הבסיסי.

אנשים מביעים דעה לא כי "לא זכו" לפרט זה או אחר, או שאינם מתנהלים כך בעצמם, אלא כי הם חושבים שצורת התביעה הזו, היא ההיפך מהלכות כיבוד הורים, מאוירת ההלכות הללו, ומהמוסר האנושי הבסיסי.

וחבל להקצין. לא דובר על "הורים מתעללים" - וכשהכותב כתב שההורים לא שומרים על הילדים בשבת בצהריים ונותנים לו ולאשתו לישון - הוא לא דיבר על אחרי לידה דווקא, אלא על סטדנרט..

זו ההודעה שעליה היא כתבה ש"לא תפקידם":  

"הם לא תרמו כלום לחינוך הילדים.
פעם אחת לא ישבו ושיחקו איתם יותר מ10 דקות
פעם אחת לא קראו להם ספר. 
פעם אחת לא יצאו איתם לטיול לבד.
8 שנים שמתוכם אולי פעמיים עשו על הילדים
בייביסיטר לבד"

[כך כותבים על הורים?!]

כתבה (binbin) שמתוק ונחמד אם יעשו אבל לא תפקידם.. על זה כתבת ש"את בהלם". אז אל תהיי בהלם. היא לגמרי צודקת. גם אם הוריה כן עושים את זה כל הזמן..

מי ש"התנפלה" כאן, לדעתי, זו דווקא את, ועוד מיעוט. על כל מי שאמר אחרת. ובצורה בלתי ראויה בעליל (אגב, גם בהודעה הזו, "ככה אתה רוצה שידונו אותך"... אולי להתרגל לדבר על הענין?..).

מי שדן את ההורים לכף חובה בלי להכירם ("נכים רגשית" וכד') - שלגביהם מחוייבים בכבוד ובמורא, ובכך אולי מעמיק את היחס המוטעה - היית דווקא את.. 

ומי אמר שמצבם הכלכלי כך וכך וההורים "יכולים"? מאיפה הרשות לדון אותם לכף חובה?

הרי אף אחד לא הגיב שספציפית אם הוא עני והם עשירים, והוא צריך צדקה - אז הם לא צריכים לעזור.. אדרבה, נכתב מפורש ההיפך. לפי תיאורו - לא זה המצב. לא הוא עני מופלג, ולא הם עשירים מופלגים.

מה הדבר הזה, כשאנשים מגיבים בדיוק על מה שהוא כתב, "להמציא" שאולי הוא במצב כלכלי קשה כו'.. וכתוצאה מזה לדון לכף חובה את מי שהגיבו בדיוק על מה שהכותב כתב. מי שמנסה כך "לדון לכף זכות" וע"י כך להפוך תגובות הכי נורמליות ללא כאלה, הבעיה אינה אצל האחרים.

מאיפה ה"הבנה" הזו, "לבוא שבת כל חודש כדי לא לצער את אשתו".. אולי ההיפך - הורים שמארחים כל חודש (וחתן שאינו מסמפת אותם. יש להניח שהם לא חסרי תחושה לחלוטין)... הרי אם היה כותב שאינם מזמינים אותם אלא פעם בחצי שנה, התגובות היו ידועות...

זה לא חתן "שלא מבסוט כ"כ שכל הנטל נופל על הוריו"... הרי כתב מפורש, גם בהודעה הראשונה, גם בהודעה המצוטטת כאן, מה "מפריע" לו.

וכבר נכתב, שאם היה כותב רק שצובט לו בלב (כמו שכתב אח"כ באיזו הודעה), שהסבא וסבתא לא מחבקים ומנשקים את הילדים, לא אומרים מילה טובה - אז היה מן הסתם זוכה לתגובות אמפתיות, ולהסבר שלא כולם ככה..

אני לא הגבתי "בכעס" על דבריו. 

אני הסברתי לו בתחילה במתינות את טעותו:  האמת, אינם חייבים לך כלום - וטעות לצפות. - נשואים טריים

כשראיתי אח"כ שכותב ש"מקרבה ראשונה דורשים יותר"...  כבר כתבתי לו ברור, בהדגשה שזה כדי לנסות להציל אותו, שזה כבר לא  נורמלי.  "פעם בחודש" זה לא מספיק?.. - נשואים טריים

אז מה זה "מי התיר לצער אותו ככה"?  זו צידקנות שגורמת ההיפך. כותבים בזלזול על כל מיני מגיבים כאן - ואח"כ שואלים "מי התיר לצער".... 

אדם כתב הודעה, מגיבים. משתי סיבות: האחת - הביטוי הטבעי שצריך להיות כלפי כתיבה כזו על הורים. אוי לנו אם לא היו מגיבים (גם על "בגידות" וכו' ר"ל, מגיבים קודם בזעזוע על הענין - ואח"כ בנסיון לעזור למי שמבקש עזרה. לפעמים אני כלל לא פותח שרשור כזה, מרוב הסלידה והזעזוע).  שלא לדבר על ההשלכה כלפי אחרים. זה פורום ציבורי. 

הדבר השני, זה כדי לעזור לו לצאת מזה.

אני בטוח שאת התכוונת לעזור לו - אבל לדעתי הזקת. שפכת שמן על המדורה. אפשר שעברת על "לפני עיוור לא תיתן מכשול" בכך. מוטב שיתפוס שאין מקום ל"ציפיות" כאלה. זה ממש יעזור לו.

ומה הקשר ש"רק לגוי הקב"ה מצרף מחשבה רעה למעשה"... וכי באנו "לדון אותו" על משקל העבירה?... כתב שחשב לנתק קשר - העירו לו עד כמה זו תפיסה לא נכונה.

לא יודעת... התפתחה כלפיו איזו שנאה.. אפשר לחשובסודית
מה כבר כתב?
לא הבנתי את האסון הגדול.
היו לו ציפיות.
הן לא התממשו
קשה לו עם זה
פרק
התגובות לא עזרו לא לצאת מזה אלא לצאת מהפורום.. האחרונה שהגיב לה הייתה רפואה שלמה.ענה תודה לכולם
לא הבנתי למה זה נורא כל כך שהיו לו ציפיות לפי הצורה שההורים שלו עוזרים.
ענו לו ממש מכוער- אבל כנראה לא קרא, איזה מזל
אצלי בוודאי לא "התפתחה"....ד.

זה בכלל לא ענין אישי - ואין כל ענין בכך. גם לא מכירים את האדם.

ה"ענין" לדעתי, זה לא דווקא האדם אישית, אלא אנשים ש"קופצים" מכתיבה כזו על הורים. יש בכך משהו בריא.

וגם, כפי שכתבתי בהודעה הקודמת - מחשבה שדווקא הסברה בהירה שזה לא שייך, תעזור לו להרגיש יותר טוב גם עם הוריה.

לדעתי ההיפך. תגובות שהסבירו (ואני לא בטוח שבגללו. היו שכתבו מפורש שמגיבים בגלל "נסיון רע" שיש לעצמם, שאינו בדיוק מקביל למה שהוא הלין עליו), שהוא "צודק", וגידפו את ההורים, לדעתי בסופו של דבר יזיקו לו. גם אם הכוונה לטובה.

למה ההורים צריכים לעשות בייביסיטר?למה לא123

הם סיימו לגדל ילדים

הם לא ההורים שלהם! לא חייבים לעשות כלום מזהחיובית פי 2

פעמיים ביבי סיטר? נפלא! 

(לי חמותי עשתה 00 פעמים. בהרבה יותר שנות נישואים .)

אז גם אצל חמותךדגי
משהו לא בסדר. מה תלמדי ממנה????
איך לא לעזור
מי אני שאשפוט את חמותי? היא לא חיבת לי כלוםחיובית פי 2

כל הכבוד לך! ובטוח אפשר למצוא חיובי אצל החמות גם בלי ביביסיטאורין

בייביסיטר או נתינת כסף.

הצד השני של המטבעלא שייך

או אולי משהו אצלך לא בסדר!

אל תחליט מיד שכולם טועים והצדק רק עם איך שאתה רואה את העולם. תחשוב איך היית רוצה שהילדים שלך יסתכלו עליך וידונו אותך (הרי יש סיכוי קטן שגם אתה לא מושלם!).

אין שום קשר בין ההורים שלך לשלהעובד
כל אחד נותן מה שהוא יכול
מכירה זוג כאלה שהם גם סביםאופטימיתת
4 נכדים יחידים ובקושי רואים אותם, לא במחלה, לא בהריון, לא בלידות. מעולם לא שמרו על הנכדים וגם אין להם כוונה, ממש כמו שתיארת, קרים קרים גם לילדים וגם לנכדים, לא כסף לא כלום כלום.
אין מה לעשות הרבה, תשמח מאוד באישתך זה ממש לא ברור מאליו שהיא מצליחה להיות אמא אחרת בלי שהיתה לה אף פעם בעצם אמא.
אני כן מוצאת ערך גדול מאוד בהורים כאלה, אם תצליחו לשקף לילדים שלכם שאתם מכבדים את ההורים למרות שאין לכם שום תועלת והנאה מכך הם יקבלו ערך מאוד גבוה למצווה הזו במיוחד ואי אפשר לכמת למחיר ערך כזה.

בהצלחה
יש אנשים כאלו, אין מה לעשות איתםסתם 1...
יש לך מה לעשות עם עצמך ועם אשתך. תבנו משפחה, תתמקדו בקשר תקין וזהו.

לעזרה כספית יש כל מיני סיבות כשהסיבה הפשוטה היא שאולי אין להם, את התשובה אתה יודע יותר טוב.

לגבי קייטנות סבא/סבתא, ימי כיף, מגע וכד' הם פשוט כאלה, הם אפילו לא מרגישים מה הם מפסידים ולהם קשה עם עצמם, לדעתי.

עוד נקודה היא אשתך. אם יש לך ביקורת לגביהם תיזהר כשאתה מדבר איתה עליהם, תכבד אותה, היא גדלה אצלם ובטח עברה איזה תהליך כשהיא ראתה שהרוב לא כאלה. תחזק אותה ותתחזקו יחד, זה העיקר.
תגובהאמונה טהורה
דבר ראשון כל הכבוד על ההתמודדות!
יש מקרים שההורים מנותקים וזה מעציב אבל אי אפשר לשנות אנשים כאלה..
תהיה שמח שאישתך היא אמא חמימה זה לא מובן מאילו בכלל!!!
תנסו להתרכז בבית שלכם אתם משפחה והכי חשוב שיהיה לילדים טוב איתכם..
אפשר אולי לנסות שהולכים אליהם להביא משחק משפחתי ולשחק כולם ביחד..לפי איך שזה נשמע לגרום להם לתת חום ואהבה זה קשה ..
תהיו חזקים ותזכרו שיש לכם אחד את השניה ..
אתה לא חושב שאתה ביקורתי מידי שהדרישות שלך מוגזמות???טוב ומטיב
אם זה היה הפוך כיצד היית מרגיש ומגיב ???
חשבת איזה צער אתה גורם לאישתך ואיזו נחיתות אתה גורם לאשתך עם ההשוואה והביקורתיות להוריה??? גם אם אתה לא אומר לה את זה במילים.
להזכירך: באנו לעולם כדי לתקן את עצמינו ולא את הזולת!!!!
תתקן את מידת הביקורת ואת העובדה שאף "אדם" לא חייב לך כלוםםם!!!
אתה בנית לעצמך תא משפחתי אבא אמא ילד תתמקד רק בו כי כל השאר נספחים.
תדאג לאישתך ולילדיך בלי שום תלות בשום אדם בעולם כולל משפחתך שאתה דואג לפאר, לידיעתך
שורש הביקורתיות נובעת מעין לא טובה, מחווית ילדות של סביבה ביקורתית... תתחיל לשנות את הגישה
ומעל הכל "תהווה דוגמא אישית" לילדיך, כדי שיגדלו ליהיות עם עין טובה.
ותכיר טובה לבורא עולם שזכית באשת חיל.
וואי כמה רועסודית

כולה כואב לבנאדם שמתעלמים מהילדים שלו ולא זוכים למשהו שהרוב כן זוכים: חמימות, מילות אהבה, יחס טוב.

תתחיל בלתקן את עצמך ולא את זולתך, ""הטוב והמטיב""

יש שגרים באקירוב טסים לחו"ל ועל זאת הדרך...בחור יקרצבי יהודה.
אל תחפש לגיטימציה לדבר שלא מסב לך אושר.
אני לא ביקורתידגי
הם השיעור שלי לחיים. אני לא יהיה כמוהם.
אם קראת כתבתי שאני לא מצפה מהם לכלום.
לי הם באמת לא חיבים כלום, האם לנכדים שלהם לא חיבים מילה טובה? חיבוק? נשיקה?
העין שלי טובה אני לא מקנא באף אחד.
פשוט צובט לי בלב שהילדים שלי לא מרגישים את סבא וסבתא שלהם.
אולי ''לחמם'' אותם?בת 30
נניח- שהילדים יכינו יצירה יפה עבורם.
או- לספר בשבת כל מיני דברים נחמדים ומצחיקים שהם עשו, או אמרו, או ארועים שהיו בגן ובבי''ס.
לחבר אותם לעולם של הילדים.
לעודד את הילדים לתת להם. לא ליצור מערכת יחסים של כלום וכלום. להכין להם קישוט לסוכה, להכין כרטיס שנה טובה.
אולי אחרי כמה חודשים כאלה הם יתענינו יותר ויגלו קצת יותר חום.
ניסנו לא עוזרדגי
תודה
אם לא עוזר אז לא עוזרבת 30
לפחות אתה ואשתך ביחד בסירה הזו. זה לא שהמצב הזה יוצר ביניכם מריבות. ככה לפחות נשמע.
ועם כל הכאב- תנסו להשלים עם זה. שהם ככה וזה מבאס אבל אין מה לעשות.
הם כאילו צופים מרחוקדגי
היכולת שלהם להעניק לי דומה במידה מסויימת לאישה שאין לה הוריםצבי יהודה.
יש כל מיני סוגי נכויות...כנראה הוריה סובלים מנכות מנטלית. סוג נכות שלא רואים אבל מרגישים.
נכון- זו נכות רגשית.כותבת המחקר
אבל לא מדוייק שהיכולת להעניק היא כמו למתים, ר"ל, כי המגע איתם מכאיב- הם חיים.
הקושי של הפותח להיות במגע איתם זו השאלה שלו- ורק פאז ענתה לשאלה הזו.

אם כי, חושבת שאשתו של הפותח זקוקה לקשר עם הוריה, ותתקשה לעמוד בירידה בהיקף שלו, ומתוך הרגשות הטובים שיש לו כלפיה, ימצא את הכוח הפנימי לשאת את הביקורים האלה.
צודק בכל מילה! הם מפסידים שאין להם קשר טוב עם הילדיםכלה נאה
בדיוק המשפחה של בעלי ככה.
נכון שלא חיבים כלום... אבל זה כואב !
כואב שסבתא לא נותנת נשיקה לתינוקת ולא מתענינת איך הלימודים. או לא נותנת מתנה ליום הולדת.
בעלי דיבר איתם ולא עזר. ומענין לילדים של הבנות הם יודעים להתיחס.
מי שמפסיד זה הם !
הילדים שלי גדלו הם לא רוצים ללכת אליהם
ועם אמא שלי יש להם קשר טוב מאוד.
ילד מרגיש את מי הוא מענין ומי אוהב אותו.

רק השבוע הבת שלי בת 18 סיפרה לי..
אמא איזה בושות. היתי עם חברות בעיר וראיתי את סבתא נתתי לה נשיקה שאלתי מה שלומך וזהו.. לא היה לי עוד מה לדבר איתה. בעיני זה עצוב!
אבל זה מה שהם בישלו.
(חמותי טיפוס מופנם וקר והבת שלי בישנית )

זה בדיוק מה שאמרתי לבעלי.
אמא שלך לימדה אותי איך לא להתנהג בע"ה לנכדים!
מה שכתבת בשורה האחרונה, זה אחרת...ד.

אם היית פותח שרשור, "צובט לי בלב שהילדים לא מרגישיםאת סבא וסבתא שלהם, כי הם לא נתונים להם נשיקה/חיבוק".. - 

אז היית מקבל תגובות אמפתיות. הצעות איך לנסות לשפר את זה, וגם אמירות שאם ניסית הכל - אז מה אפשר לעשות.. יש אנשים שלצערנו - ולצערם בעיקר - אינם "מעניקי חום", זה חבל, מן הסתם לא בא מבחירה רעה, ולהשתדל כמה שאפשר לשמור על יחסים תקינים. ילדים בסופו של דבר חווים את הסבא והסבתא בעיקר מצד עצם זה שיש אותם - כל זמן שאינם נוהגים ממש בעוינות (וזה כנראה לא קיים אצלכם), וגם שטוב שיש עוד סבא וסבתא..

אבל מה שאתה כתבת, לא היה רק זה. והדוגמאות שהבאת (כולל "רק עשר דק' משחק עם הילדים".. שיש הרבה סבים וסבתות לגמרי חמים, שלא יושבים עם הילדים לעשר דק' משחק. וגם דוגמאות שהבאת על עצמכם: "לא שומרים על הילדים כדי שאנחנו נוכל לישון בביקור אצלם".."לקחת את הילדים - הקטני - ליום כיף בחופש"), מעמידים גם את זה באי בהירות. שמא גם זה בא מתוך "עין" מסויימת, שמדגישה ורואה דווקא צד מסוים.

ומכל מקום, ש"יצבוט הלב" מזה שילדים לא מקבלים חיבוק/מילה טובה מסבא וסבתא - אכן אפשר לגמרי להבין.

להסיק מסקנות מרחיקות לכת לגביהם, ולהפוך את זה ל"דרישות" (כולל שקילת "סנקיצה" של לא להגיע, כשלפי מה שמובן אין יחס עוין), זה כבר לא...

זה היה פוסט שנכתב מתסכול יותר מאשר מציפיה שיקרה משהואתגר מתמשך

זה פשוט מתסכל, הוא זקוק לעזרה ואין.

יש אמת בדבריך..ד.

אבל אני חושב שאם היה מַפנים שכל כיוון ההסתכלות הזה בטעות יסודו - 

אז גם הנקודה הספציפית הזו, שאכן אפשר להבין ש"צובטת לו את הלב", היתה תופסת אצלו מקום אחר לגמרי. אולי בכלל לא היתה. אינני יודע אם הוא מסוגל לעשות את השינוי הזה, אבל בגלל שהוא - אולי בניגוד להורים, כנראה  -עדיין בגיל שיכול לשנות דפוס הסתכלות - אז כדאי מאד לנסות. זו דעתי.

אני חושב שמשם יבוא עזרו... בעז"ה כמובן.

ועדיין צריך לדעת שלשנות אותם אי אפשר.אתגר מתמשך

זה בדיוק...ד.

שאם מסתכלים כך, אז גם לא מתמקדים בשאיפה "לשנות אותם", ובתסכול כשזה לא קורה...

שתרגיש שהילדים שלך אויר נדבר..כלה נאה
יש פה שני ענינים שונים לחלוטיןבת 30
א. אתם לא מקבלים עזרה.
ב. הם לא מפגינים אהבה וחום.
אלו שני דברים שונים. אולי לפעמים קשורים אבל ממש לא בהכרח.
קודם כל, כדאי פשוט לקבל שהם כאלה.
אתם- כנראה תהיו שונים. אבל הם כאלה וזהו.
שנית- למה מלכתחילה יש לך צפייה שתהיה יוזמה שהם יקחו את הילדים וכד'? הם לא צריכים לעמוד בציפיות האלה. אם רוצים עזרה, מבקשים וזהו. אם נותנים יופי ואם לא אז לא.
מחילה, אבל במעט הפעמים שהשארנו ילדים אצל סבתות לשבת או ללילה זה אף פעם לא היה יוזמה שלהן. אנחנו הרגשנו צורך בעזרה אז ביקשנו.
לדעתי תנטרלו את כל הקטע של הציפיות. אפס ציפיות. ואם רוצים אז מבקשים. יכול להיות שהם בכלל לא מעלים על דעתם דברים כאלה. אז תבקשו.

לגבי החום והאהבה. יש כאלה. מה לעשות. סביר להניח שהסיבה העיקרית לזה היא הצורה שבה הם עצמם גדלו- ללא הבעת חום ואהבה.
זה לא אומר שהם לא אוהבים, הם פשוט לא מביעים, או מביעים בצורה אחרת. למשל בישול מיוחד כשמגיעים, וכד-
אז מה לעשות? להבין שזה המצב, ושהם ככל הנראה לא ישתנו, ולא לשפוט אותם.
דבר נוסף- לתת להם לפתח מערכת יחסים עם הנכדים בלי שאתם באמצע. הילדים יסתדרו איתם.
כל זה בהנחה שבאופן פשוט הם אנשים טובים וישרים.
גם שאשתי מבקשתדגי
הם מסרבים. ככה שהפסקנו לבקש מהם
אתה צריך להתחיל להפנים שהם נכים.רפואה שלמה

מילא כסף, אבל לתת נשיקות, חיבוקים, סתם תשומת לב - אפילו חיות מלקקות את הגורים שלהן, זה ממש ברמה של אינסטינקט. 

אתה רואה שלמרות הנכות של הוריה, אשתך חמימה אל הילדים. אז כנראה היא בכל זאת קבלה מהם קצת חום ואהבה כשהייתה ילדה. אז קל וחומר שהילדים שלך יגדלו בעז"ה כמוך.

ולשאלתך למה- זה כמו שתשאל למה עיוור לא רואה צבעים, למה חירש לא שומע צלילים, אין כאן "הגיון להבין".

יש הורים גרועים מאלה - חלקם הגיעו לכלא.

שחרר, כמה תצטער על זה. העיקר גדלו לך אשה שאתה שמח בה והילדים שמחים בה. גם זה משהו.. ולא קטן כ"כ

תודה רבה על כל התגובותדגי
את צריכה להפנים שאמרת דבר חמור, במחילת כבודך,ד.

ולדעתי, את צריכה לחזור עליו בתשובה - בפרט בימים אלו.

"חיות מלקקות", ולא עושות דברים אחרים.

יש כל מיני אופיים של אנשים, יש תרבויות שונות.

לא מגדירים אנשים - בוודאי שאינך מכירה - כ"נכים". עצם היכולת לומר דבר כזה, היא עצמה בעיה שצריכה תיקון.

ומי אמר שהיא קיבלה "קצת חום ואהבה"... באיזה קלות כבר "מגדירים מדעית" אנשים שכלל לא מכירים.

ולהפליג עד "יש הורים גרועים כאלה, חלקם הגיעו לכלא"... זה פשוט מזעזע. זה להיות מנותק מהמציאות. אנשים שאינם פוגעים בהם, שמארחים אותם פעם בחודש, שמשחקים עם הילדים מידי פעם אבל "לא יותר מעשר דקות"; שיש להם חתן שמתלונן שהם "לא שומרים על הילדים, כדי שהוא ואשתו יוכלו לישון כשהם מתארחים", כדבריו, והם לא אומרים על כך דבר (יש להניח שאינם מטומטמים, וגם מרגישים את ההתייחסות).

מצוות כיבוד הורים זה לא "תיאוריה". זה מכתיב את הערך וההתנהלות.

ההורים אינם חייבים דבר כלפיהם. לא באים בציפיות ובדרישות. נותנים - אז שמחים ומודים. השיח והיחס אינו תלוי בכך.

אלו דברים בסיסיים בגדר ההתייחסות אל ההורים. וזה לא "גזירת הכתוב" מסטית, אלא הנחיה ברורה איך אמורה להיות ההתנהלות הנורמלית.

מי שמעודד ההיפך - מסייע לדבר עבירה.

התגובות שלך מאלפותמיואשת******
מרגישים שאתה איש חינוך של אמת ותמיד נהדר לקרוא מה שאתה כותב
גם אני התפעלתי מתשובותיך. הגדרת ההורים כנכים רגשית זעזעה אותאורין

אותי וכאבה לי כי ברור לי שהם מרגישים את היחס והמחשבות כלפיהם ובכל זאת שותקים- והתפעלתי מהם. תודה שהסברת מצוין את קו המחשבה הזה.  אין ספק שעבודה על מידת הכרת הטוב יכולה להביא הרבה שמחה ואושר והסתכלות בריאה על החיים  לחיים של כל אחד.

מחלתי ואני עונהרפואה שלמה

השאלה הייתה למה לא נותנים. לא האם חייבים לתת. הפותח יודע שלא חייבים.

הוא רצה להבין, למה אם יש משאבים (לפי הודעתו יש, מקבלת את הודעתו כפשוטה, בלי לייחס לו אי הכרת הטוב, כמו שחלק ענו כאן)

בכל זאת לא נותנים.

עניתי שהתמונה מתאימה לנכות רגשית וגם נימקתי.

היום שלחלק מהכותבים יש אפשרות למחוק את הדברים שכתבו ולא להתנצל, ולחלק מהכותבים אין אפשרות הזאת, אני מתנצלת ממי שנפגע. זה לא היה "ציון להורות" אלא ציון של עובדה- יש גם נכויות רגשיות ולא רק פיזיות או קוגניטיביות. 

מתעקשת על  נקודה אחת, והיא שהורות בריאה היא הורות שנותנת. לפי יכולתה.

אתם מערבבים בין כיבוד הורים שהוא חייב כלפיהם (ואין סיבה לחשוב שלא מכבד) לבין התחושות הכואבות שלו.

אז אפשר לצאת מנקודת הנחה שאין לו הכרת הטוב, (לענות באגרסיביות ולפגוע בו- הוא עזב.. אי אפשר יהיה להתנצל בפניו)

ואפשר לצאת מנקודת הנחה  שהוא לא חסר הכרת הטוב,  אלא סובל מהיחס, עד כדי כך שמעדיף לנתק ולא מחשבן את """החיסכון החודשי על הוצאות שבת""".

כל מי שנפגע - מצטערת, ומבקשת את סליחתו. 

לא מדויק..ד.

כתב מפורש, באחת מהודעותיו, "מקִרבה ראשונה דורשים"....

לא רק "למה"..

והתשובה בתגובה, לא היתה בדיוק ש"התמונה מתאימה ל..", אלא "הם נכים"... (ח"ו) וכו', כקביעת עובדה.

ולהפליג בדיבורים כאלה עליהם, בעקבות  הנתונים שהוזכרו (כולל להזכיר שיש גרועים מאלו שהגיעו" וכו'..), זה לדעתי מסייע ליחס לא נכון להורים. כיבוד הורים ומוראם, נוגע גם להתייחסות. לא רק ל"פעולה".

זה שהורות, באופן טבעי ומצוי, היא הורות שנותנת - לית מאן דפליג..

ולא מערבבים בין תחושה של צער על אי פינוק וכד' ע"י סבא וסבתא לבין חובת כיבוד הורים (נכתב מפורש שאם כל הענין היה סביב זה, אז סתם היו מביעים אמפתיה לצערו, ומנחמים שלא כל אחד כך..). כי חלק מהדברים שנאמרו הם ממש לא קרובים לכיבוד הורים ("מה הם נתנו לי", הורי אשתו. וגם חלק מה"תביעות" שהובעו כלפיהם, שאים ענין לחזור. כבר הוסבר).

בהחלט יכולים להיות שני הדברים ביחד: שגם סובל סובייקטיבית מתחושת היחס כפי שהוא חווה אותו. וגם שמתבטא בצורת דרישות שאינה הולמת. לא סותר.

אם הייתי מדייקת, לא הייתי מתנצלת בכלל. . .רפואה שלמה
מקווה שכעת הובהר.
לא "חייבתי אותו" על האמירה מ"קרבה ראשונה דורשים", כי הבנתי את המשפט כמו מ"קרבה ראשונה מצפים". לית מאן דפליג לגבי ההורות הטבעית המצויה.
הוא כתב שהוא לא מצפה לכלום!!654321

זה בדיוק מה שהוא אמר ישלו 0 ציפיות, אבל כואב לו שאפילו חיוך נשיקה משו אין כלום.

וכלה נאה- צודקת לגמרי!! אפחד לא יכול לשפוט כל עוד הוא לא במצב הזה! ביחוד שזה כאב הורה על ילדיו, אפ אחד לא באמת מבין את זה. מה לעשות, לב של הורים...

הילדים שלך אוהבים אותם?חיובית פי 2

לצערנו לא נוכל לשנות אף אדם כרצוננו-חיובית פי 2

התאור מקרה שלך נגע לי ללב מאוד מכיוון שלפי מה שאתה כותב אין כאן "בעיה" אלא קושי שלך שהם לא כפי שהיית רוצה שיהיו סבא וסבתא של הנכדים שלך.

הרבה הורים מגדלים את הילדים שלהם וכשהם בוגרים/מתחתנים הם מבחינתם סיימו לקחת עליהם אחראיות כלכלית וכו

ייתכן שזה מאידאל, ייתכן שזה מחוסר מודעות וייתכן שזה מעייפות, הזדקנות או רצון להשקיע בעצמם את כל השנים שהם גידלו ילדים.

למה המקרה נגע לי ללב? כי לדעתי חבל שאתה מצפה מהם דברים שבאמת לא חייבים

אישתך מן הסתם בצער שזה מפריע לך ומרגישה נחיתות על ההורים שלה (ללא סיבה כפי התאור שלך)

הילדים מן הסתם אוהבים את סבא וסבתא אבל כשיגדלו ירגישו את הביקורת שלך

וגם חבל עליך- נשמע שהם אנשים טובים- יש אנשים שמתמודדים עם חם ומה רעים, קשים, שלא מארחים, שאולי נותנים לילדים נשיקות וקצת שומרים (ואולי לא) אבל מתערבים בחינוך או פוגעים בו - לא חסר מקרים, אפשר קצת לקרוא פה בפורום עם איזה הורים אנשים מתמודדים.

לטובתך ולטובת המשפחה שלך תמצא את הטוב שבהם ןתהנה מהשקט, תשמח שההורים שלך עוזרים למרות שהם לא חייבים, לא להרבה יש עזרה מהורה כולשהוא, באמת. 

(דוגמאות לטוב- מארחים פעם בחודש , בטח סייעו כלכלית בחתונה/לימודים/לידות, לא מפריעים לכם לחיות , גידלו לך את אישתך לתפארת- כל מה שטוב בה מהם!)

בהצלחה רבה

עין טובה, מחשבה טובה גורמת להרבה שמחה

האמת, אינם חייבים לך כלום - וטעות לצפות.ד.

לא כל סבא וסבתא בנויים לקחת את נכדיהם ל"יום כיף בחופש" (שלא לדבר, שיש ילדים שלא מבקשים/מעוניינים שכך הסבא וסבתא יעשו). וכשאתם מתארחים, מי אומר שיש להם כח/יכולת לשמור על ילדיכם כדי ש"אתם תשנו". אולי ההיפך, הם מתעייפים מההמולה בבית וצריכים את זמן המנוחה לעצמם?..

בוודאי שלציין את זה שלא עזרו כלכלית בתור דבר ש"הפסקת לצפות", כאילו יש מחשבה שיש להם איזו חובה כזו, זו טעות.

התחתנת עם ביתם, הם גידלו אותה - גם אם למרבית הצער לא היו מפרגנים ונותנים חום ואהבה (לא יודע עד כמה זה מדויק. הרי אנחנו לא מכירים), תכיר להם טובה ותכבד אותם.

אם היית כותב שהם מתנהגים אליכם לא יפה, בעוינות ח"ו, אז אפשר להבין ש"לא נעים לך לבוא במגע איתם".

אבל הסיבות שכתבת - אני חושב שאתה צריך ממש "לשנות ראש", ויפה שעה אחת קודם.

אל תצפה ל"יום כיף עם הילדים", וגם לא שישחקו איתם או יקחו אותם בשבת בצהריים... 

קבל אותם כמו שהם, באהבה ועין טובה, תודה על כל דבר  טוב.

זו האמת.

ואגב שזו האמת, יתכן שלהפתעתך יחס כזה, אמיתי, מצידך, גם יגרום ליתר רצון להיענות לבקשה אם אפשר קצת להשגיח על הילדים. וגם אם לא - לא קרה כלום.

נראהלי שכדאי להשתדל לשמח אותם כי הם סבא וסבתא, שהילדים יכינואורין

ציורים, מכתבים וכד' אבל לא כדי לנסות לשנות אותם ואז להתאכזב, אלא כדי באמת לשמח אותם. לא משנה איך הם יגיבו- ללב זה עושה משהו וגם עצם העשיה והרצון להיטיב איתם וחינוך הילדים לכך- ייטיב אתכם ועם הילדים, בלי קשר לתמורה מצידם. לב טוב ואהבה יורגשו ויחס מאוכזב (ואולי עויין גם אם משתדל לא להראות את זה)- גם נקלט באוויר. אז באמת חשוב לעבוד על התחושות שלך גם אם קשה לך- זה לטובת כולכם. בהצלחה רבה.

בהחלט מסכים עם כל מילה.הורים שיודעים להוקיר לאהוב ולכבדרייזי .R
שהאוירה בבית חיובית של טוב וחסד ובכל מצב!.
בבית הזה ייגדלו ילדים עם ביטחון עצמי תעצומות נפש ושמחת חיים לאין שיעור.
חיבת להגיבממצולות
בעיקר לאלו ששפטו בצורה ככ נחרצת למרןת ששמעו צד אחד בלבד!!!
ואם תקראו בין השורות המצב לא כזה גרוע כמו שאולי ניסו לתאר כאן.
א. הוא כתב כמה פעמים שההורים לא ישבו ושיחקו עם הילדים יותר מ-10 דקות ברצף, משמע ששיחקו מידי פעם אבל פחות מ-10 דקות. (בקרוב אצלי)
2. כל חודש הם מתארחים אצלם.
3.הציפיה של הפותח שיתנו לו ולאשתו לישון והם ישארו לשמור על הילדים, בלי קשר זה בקשה מחוצפת לפי דעתי זה גם הרבה מעבר לאירוח רגיל ז"א שהאירוח עצמו הוא בסדר וטוב.
4.בלידות עזרו להם.
בקיצור מה נשאר? חוסר מגע לילדים זהו על זה כל הרעש?
אתה יודע כמה אנשים כאלו חיים בעולם?
זה שאתה גרת בבית חם ולבבי לא אומר שכולם צריכים להיות כאלו.
בעיקר אנשים מהדור הקודם,
שאז בקושי דיברו על רגשות
לא חשבו שזה חשוב
היו בעיקר עסוקים בלשרוד.
היום כבר יודעים שאהבה ומגע, זה חלק מהגדילה וההתפתחות של הילד,
בדיוק כמו אוכל ושינה.
יכולה להגיד לך שגדלתי בבית שלא אבא ולא אמא, חיבקו או נישקו וגם לא אמרו מילים כמו אני אוהב אותך, מאמי שלי, כפרה עליך וכו...
אבל המירו את אהבה שלהם בדרכים אחרות אם זה,
מתנה ליומולדת,
ממתק לקראת מבחן חשוב ועוד...
ואף פעם לא התרעמתי עליהם וחשבתי שהם לא בסדר.
ותמיד הרגשתי מאד בטוחה באהבתם אלי.
כל אחד והיכולות שלו.
כמו שיש כאלו שלא יודעים לרכב על אופנים,
יש כאלו שלא יודעים להגיד אני אוהב אותך,
זה סוג של מיומנות שרוכשים, ואם הם לא שמעו את זה בילדותם,
יהיה להם הרבה יותר קשה להגיד את זה.
בקיצור תעשה טובה,
תשתדל להסתכל על מה כן עושים לך ונותנים לך,
ותשחרר את אשתך מההשוואות בין ההורים שלה להורים שלך,
בטוחה שזה לא עושה לה טוב.
מקווה שלא כתבתי תקיף מידי,
חיבת לציין שהתססת אותי עם ככ הרבה ציפיות ממישו שלא חיב לך כלום!!!
ואסיים בכמה טיפים שאולי יוכלו לעזור לך
כמובן רק אם תגיע ממקום של רצון ושל הבנה שלא חיבים לך כלום,
ויש אנשים שונים ממך שלא תמיד יודעים לבטא אהבה כמו שרב העולם מבטא
וזה לא אומר שהם פחות אוהבים.
א. שנכנסים לבית של סבא וסבתא להגיד לילדים רוצו לסבא וסבתא לתת חיבוק ונשיקה
ואפילו ללכת איתם יד ביד אם הם מתבישים.
ב. לספר להורים כמה x נהנתה אצלכם בשבת ואיך היה לה כיף.
ג.להגיד לילדים כמה סבא וסבתא אוהבים אותם ואיך אתם משמחים את סבא וסבתא..
מנסיוני ילדים זה עם שא"א לעמוד בפניהם
קצת ריכוך משם קצת מךה ותתחילו לראות תוצאות.

ברור שזה לא ישווה לבנאדם שרגיל להתבטא כך מגיל קטן, אבל איזשהי התקדמות לדעתי תהיה.
בהצלחה!
תגובה מושקעת מקסימה וממש נכונה!!!חיובית פי 2

נשיקה וחיבוק לנכד זה מינימום. ועוד לנכדים ראשוניםכלה נאה
את אולי לא יודעת איך זה ניראה שבת שלמה להיות אצל סבתא וסבא והם לא מסתכלים על הילדים שלך.
להיות ליד אנשים קרים זה לא נחמד במיוחד שזה משפחה וחיב לבוא.
זה ציפיה נורמלית רק שהוא יצטרך להשלים איתה ולהמשיך לכבד אותם כי הם ההורים של אישתו.

עכשיו שהילדים קטנים אפשר להגיד להם סבא וסבתא אוהבים אותכם וכו.
הילדים שלי גדלו ולא מרגישים ככה כמה שאני יסביר להם שיש אנשים קרים וזה לא בכונה לא מענין אותם הם לא אוהבים ללכת אליהם.
אני לא מצפה למתנת עום הולדת אפילו להגיד מזל טוב זה מספיק. אבל כלום ?
במיוחד אם הסבתא השניה יותר חמה ומתיחסת הילדים כבר לבד לומדים את מי להעדיף.

סבתא שלי בת 90 ב"ה היא רואה את הנינים לא הנכדים ! ורואה אותם לא הרבה אבל מנשקת ומחבקת ומתענינת. תשאלי את הילדים שלי למי נלך היום לסבתא רבה או הוהרים של אבא ? תשובה של כולם תהיה לסבתא רבה.

אין מה לעשות בקשר צריך להשקיע!
גם הורים עם ילדים וגם סבתא והנכדים. קשר לא נהיה מהאויר. ואם צד אחד אדיש זה פוגע.
קיצונית.. זה שלא מנשקים לא אומר שלא מסתכלים על הנכדיםחיובית פי 2

לנשק ולחבק זו תרבות

אני חלק מהתרבות הזו

לא כולם חייבים. 

איפה הענווה והכיבוד הורים ?

ריח הגאווה והרצון לחנך מחדש נוטף כאן. 

סליחה על ההודעה הביקורתית.. כואב לי הלב על ההורים הטורחים לארח ועל האישה שעוברת חינוך מחדש והילדים שמורעלים על סבא וסבתא ללא עוול בכפם.

נכון אני קיצונית. שתהיה לך חמה כמו שלי נדבר...כלה נאה
מותר לו להרגיש פגוע אם ההורים לא מתיחסים לילדים שלו. בעניך זו חוצפה. יופי. בעני זה מינימום.
הורים לא חיבים אבל זה מחמם את הלב אם מתיחסים ועוזרים במשהו. ילד מרגיש ילד גם בגיל ארבעים.
אולי חמותך בת שמונים. אבל היום הסבתות יותר צעירות מהסבתות של פעם. אז זה יותר פוגע.
מורעלים ? לא צריכה לדבר הרבה ילדים לא טיפשים. רוצה סיפורים יש לי בשפע...

יש לי בת נשואה ואני מאוד מאוד ניזהרת איך שאני מתנהגת. לה ולחתן. אני לא יגיד מה שבא לי ויצפה שיכבדו אותי וישתחוו לי. וכן אני מרגישה מחויבת לילדים. הבאתי אותם אני צריכה לדאוג להם.
וברור לי שאם אני לא יתיחס לנכדים שיהיו הבת שלי תפגע!

חחח יש לי חמות מכשפה, אכזרית ורעה מאוד....חיובית פי 2

אבל! וזה אבל גדול!

אני לא מחזירה לה, לא נותרת לה, לא מצפה ממנה (היא עוזרת ומלכה לכלות האחרות)

אני מכבדת אותה, מארחת אותה, לא נוסעת לשבתות מסיבות שלא כאן לפרט 

לא מצפה ממנה לכלום

שומרת על הנשמה הלב  שלי  רחוק ממנה אבל לא מנתקת את הקשר של בעלי- בנה-

אם הייתי מספרת אפילו משהו 1 ממה שהיא ניסתה להבתעלל בי כל השנים שערותיך היו סומרות...

למזלי אנחנו גרים רחוק וב"ה יש לי בעל חכם- הוא יודע מי אמא שלו ויש לנו ססטוס קוו- כבדהו ותתרחקהו.

חיובית כל הכבוד! איזו ראיה חיובית על החיים. אשרייך!טוב ומטיב
עם אמא כמוך אני בטוחה שיש לך ילדים שמחים ומאושרים.
שלא מתעכבים בחיים על מה שעלול להזיק רק מרוויחים.
תודה רבה ! ברוך ה'חיובית פי 2

איך החלטת שניתקתי את בעלי והילדים מאמא שלו ???כלה נאה
דיברתי על מערכת יחסים בין סבתא לנכד. שאם אין השקעה אז אין קשר. ואני לא זו שצריכה לספר להם כמה סבתא אוהבת. לילדים הקטנים את יכולה לספר סיפורים. אבל לגדולים לא.

אמרת עוד דבר חשוב שבעלך יודע מי זאת אמא שלו. יש לך גב ותמיכה.
מה לאישה שבעלה חושב שאמא שלו בסדר או שמנסה להצדיק אותה? כמה בעיות בשלום בית יש בגלל הורים מאוד חכמים ?
אי אפשר לעבוד על ילדים גדולים שהם רואים שסבתא לא אוהבת את אמא ומחפסת אותה כבר לבד הם תופסים מרחק.
לא החלטתי זאת... לא יודעת מאיפה הבנתחיובית פי 2

ממש ממש לא החלטתי, דיבתי על עצמי

פשוט הוא ניסה להתנתק ממנה אחרי מה שעברנו (יותר עברתי) ואני לא הסכמתי בשביל הכיבוד הורים.

מפריע לך שיש לי תמיכה?  כואב?

שום דבר בחיים לא בא בחינם, לכל דבר יש תהליך, השקעה, מחיר.

.

שיהיה לך בהצלחה עם החתן והנכדים

אגב הטון שלך אלים מאוד כלפיי- שמנסה להכניס לו נקודת מבט אחרת

והטון שלך מאוד תומך בפותח השירשור שלא יזיק לו להרחיב את נקודת המבט שלו מעבר ל"מגיע לי" ו"הם לא רוקדים לפי החליל שלי"

הגבת לי אז הבנתי כך. מה הלחץ ?כלה נאה
למה שיפריע לי שיש לך תמיכה ??
התכונתי להגיד בזה שבעל שלא תומך ומנסה להצדיק את אמא שלו זה גורם לבעיות שלום בית. ואז הילדים לא טיפשים ולא יעזור כל סיפורי כיבוד הורים אם הם יודעים שסבתא לא אוהבת את אמא.
אין לי עוד נכדים אבל אני ישתדל מאוד לתת יחס בלי אפליות.
אני תומכת יותר בפותח כי אני הרגשתי את זה וגם בי זה פגע מאוד. אני מדברת על יחס בילבד. לא כסף או ביביסיטר .
אם מישהו מספר שמשהו כואב לו למה לרדת עליו? אז הוא רגיש מידי אז מה ? אי אפשר להסביר יפה?
כל אחד בנוי אחרת. זה רק מענין שזה גבר מתלונן זה מתאים יותר לאישה.
^^ *נוטרתעובד
כל הכבוד.. לא יאומן מאיפה יש לָך הכח למידת החסידות הזאת.ד.
עבר עריכה על ידי ד. בתאריך ח' באלול תשע"ח 15:05

לנו אין אף אחד. לפחות יש. להתלונן על נשיקות זו קטנות וקטנוניחיובית פי 2

כלה נאה חמה ואמיתית. אם זה נחשב קיצוןכותבת המחקר
לאהוב נכדים....
ה' ירחם
מאיפה פיתחת את הציפייה הזאת שיעזרו לך עם הילדים?זיויק
זה מוזר

בכל מקרה אולי כתבו פה אבל יחס אישי ואוהב לנכדים זה דבר נצרך אם כי יש אנשים קרים ולא תשנה אותם

עזרה טכנית או כלכלית זה ממש לא אחריות שלהם מי שזה בא ממנו בכיף סבבה אבל לא הגיוני לבנות על זה
אולי כדאי לשוחח עם הסבא והסבתא על ענייני החיים השוטפיםאורין

ולהתייעץ איתם בנושאים שונים- כלומר, להראות שאתם מעריכים את שיקול דעתם. או כשמדברים על איזה נושא שבחדשות, להקשיב ולתת מקום למה שהם אומרים. זה יכול לפתח את הקשרים ביניכם בכיוון של שיח. יכול גם להתפתח שיח עם הילדים. חבל להפסיד אותם בגלל שאינם חמים וחבקנים.

קראתי כמעט את כל השרשור..א..א..
ואני חייבת לציין שאני. מבינה אותך.
אנחנו נשואים. 15 שנה.
אני מבינה מאיפה המקום הזה בא לך.אתה כנראה בא מבית מאוד חם ואוהב(אולי ספרדי שאצלם החום והאהבה. למשפחה מאוד טבעי וזורם)
גם אני באה מבית כזה .
וגם לי יש דברים. שיושבים לי על הלב בכל היחס של חמותי לילדים והעזרה וכו.
אני לא אכנס פה לפרטים לפעמים יש מצבים מאוד מורכבים.
תבין שאתה בא מבית מאוד שונה אתה רגיל למנטליות שונה.
זה קשה בהתחלה אבל תנסה להבליג וקצת לשמור מרחק אפילו אם זה מאוד פוגע בך.
נשמע. שאכפת לך מהילדים. שלך ואתה בסך הכל רוצה לטובתם.
יש אנשים כאלה ,"קרים" כמו שאומרים.... ומסתדרים אם מה שיש.אבני חן

שלום לכולם

(קראתי רק חלק מהתגובות ....)

אני ממש מבינה לליבך. אני מקרה את הנושא מקרוב.

גם אצלנו ההורים של בעלי דומים לדפוס שספרתה... עם הזמן והנכדים(האחרים , של גיסתי ).

הם למדו להיות קצת יותר אם הנכדים לספר סיפורים וקצת לשחק איתם בשבתות.

וקצת כן עוזרים כשצריך, אבל הכול טכני וקר יחסית.  אני רגילה, מבית הורי ליחס אחר יותר שמחת חיים שיתוף והתייעצות.

מה שאין כמעט במשפחות של בעלי. אנחנו נשואים 10 וקצת שנים. ולמדתי להסתדר אם זה.

לדוגמא: בתחילת החופש היה לילד שלי זיהום ברגל  והרופא הפנה למיון. בעלי היה אתו, והבת בקייטנה.

אני בכלל לא היתי בבית חזרתי בערב. עכשיו מיון ובית חולים זה זמן .... התכתבתי עם בעלי מה קורה לגבי הרגל ומה הרופא אמר.

ואז הוא שלח לי הודעה. " אנחנו בדרך למיון והזמנתי את אמא שלך שתבוא לצהריים כשביתנו תחזור מהקייטנה".

רוב הזמן אם צריך בבסטר דחוף או משהו בסגנון. אז אנחנו מזמינים את אמא שלי.

כי חמותי לא ממש תבוא, ותשנה תכניות בשביל בבסטר .....כך היא ואני לא ישנה אותה.

אולי אם הזמן זה יסתדר יותר.  

תגיד לאשתך שהייתה רוצה שסבא וסבתא ישחקו יקראו יותר סיפורים לנכדים ....

אני מבינה אותך מאוד.

הופה חברה אתם רואים?!654321

לא צריך כל הזמן להתקיף! אבני חן אמרה שהיא ממש מבינה וכלזה, ועם זאת היתה יותר רגועה מהפותח... אזלא חיבים להתקיף, אפשר להבין ולהיות שונה.

בואו נעשה רגע "ונהפוכו"חיובית פי 2

אם האישה היתה כותבת:

בעלי משגע אותי על ההורים שלי!

הם אנשים מקסימים, גידלו אותי באהבה ונתנו לי הכל, חיתנו אותנו בכבוד, מארחים כל חודש אירוח לבבי ובלידות עוזרים במה שצריך.

אנו גרים מרחק נסיעה ולא באותה עיר מהם, והם עובדים כל יום/ או/ הם מבוגרים ועייפים/ מגדלים את אחיי הקטנים  

ובעלי רוצה שעכשיו בחופש הם יעשו להם קייטנת "סבא סבתא", שבשת בצהריים ישמרו עליהם כדי שנישן כשבעצם הם כ"כ טורחים לארח אותנו במאכלים ובית ערוך לזוג עם 3 ילדים,  וגם להם מגיע מנוחה קצת בשבת.

כל הזמן הוא "גאה" בי שאני לא כמוהם והוא "הפך" אותי לחמה ובזכוטתו אני מנשקת את הילדים והוא מרעיף עלי חום ואהבה, הכל נחמד

אבל ממש קשה שהוא כל הזמן דורש שההורים שלי ינשקו ויחבקו את הילדים ויעזרו לנו לקנות בית.

אני רוצה לעזור לו לצאת מהמחשבה שהם חייבים לנו משהו, מה לעשות??

אגב- אנו גרים קרוב להורים שלו והם עוזרים לנו, אבל לפעמים האהבה שלהם חונקת, אני לא מעירה לו על החנק באהבה שבשבילי זה מוגזם, אז למה הוא רוצה שאשנה את ההורים שלי בשבילו?

+++++++++++++++תאורטית++++++++++++++++++++++++  

מיותר, לא מחליפים בעיה בבעיה.סתם 1...
יש בעיה כזו כמו שהוא תיאר זה לא חדש.

אתן לך דוגמה אחרת- הורים שלא משתתפים בשום תשלום של לימודים גבוהים לבת שלהם והיא התחילה ללמוד לפני החתונה.
חתן מוצא את עצמו פתאום, בשונה מהרבה אחרים, מממן לימודים גבוהים ועוד צריך לחייך לחמיו וחמותו.
"הם הרי לא חייבים"...
ההורים שלי לא שלמו עלי כלוםאמא, ברוך ה'

מהרגע שהתחתנו. וכך גם ההורים של בעלי. אנחנו לא רצינו - כי לא רצינו שהם יתערבו וגם לא שהורה אחד ירגיש שהוא יותן יותר מהשני. ועד היום זה כך.

הם כן עזרו לנו מאוד בקניית דירה (רק ההורים שלי, ומעט דודה של בעלי - וגם זה לא מיד, אחרי כמה שנים טובות שהיינו נשואים), אבל הדרישה לא היתה מצידנו, זו היתה דחיפה מצידם.

באופן כללי, אני חושבת שלהשוות דרישות ובקשות ולראות מה ההורים האלה עושים לעומת מה ההורים האלה עושים, יוצר רק מתח ובלאגן. השוואות עושות לא טוב.

התחתנתם - אתם עכשיו ברשות עצמכם ועצמכם בלבד. אם מישהו עוזר לכם , בכל דבר ועניין, תגידו תודה. אבל לא לבוא בדרישות לכלום.

רק דירה, זה באמת דומה מאד לתיאור של הפותחסודית
אדם עומד ברשות עצמוסתם 1...
ויכולותיו הרבה קודם לחתונה. את רוצה ליצור תסכולים? צאי מהנורמה אל תקני לילדים פלאפון, אל תממני אותו, כנל לבגדים אולי תבקשי שכר דירה או שהם יממנו את הישיבה התיכונית וכו'

"הרי ההורים לא חייבים"- מנטרה נחמדה נשאר רק ליישם.

אפשר להיתפס לדוגמה קטנונית ואפשר להבין שיש כאן בעיה. את רוצה לעצום עיניים? בבקשה.
סליחה, אבל לימודים גבוהים זה ממש לא בנורמה של כולםאמא, ברוך ה'

יש הרבה סטודנטים (כמוני) שממנו את עצמם ממלגות/מעבודות סטודנט. היו לי הרבה חברות כאלה.

זה שאתה חושב שמשהו בנורמה ומישהו אחר חושב שלא - זו בדיוק הבעיה.

יש הורים שממנים שיעורי נהיגה, יש הורים שלא. יש הורים שממנים פלאפון, יש הורים שלא.

יש הורים שנותנים דמי כיס ויש הורים שלא.

יש הורים שלוקחים את הצ'קים מהחתונה לכיסוי ההוצאות של החתונה ויש הורים שזה ברור להם שזה הולך לילדים.

הכל הבדלי תרבויות ונורמות. האם זו הסיבה לסכסך? זה עוזר במשהו הסכסוכים האלה? לא. 

אני מאמינה שמה שצריך להגיע אלינו, בדיוק כמה שצריך ואיך שצריך, מגיע מלמעלה. השפע שלנו נקבע שם, וההורים יכולים להיות שליחים לזה וזה נחמד, או שלא. זו לא סיבה להחמיץ פנים.

ובדוגמא שכתבתי, אני יכלתי להחמיץ פנים מאוד להורים של בעלי, שבאמת לא עזרו לנו בקניית דירה, לא בלימודים הגבוהים של בעלי ולא בכלום, בזמן שאני רואה אותם מחליפים מטבח, סלון וכדו' ומתלוננים שקשה להם כלכלית.

אני בחרתי להסתכל על הטוב שלהם - ויש הרבה טוב. זו בחירה שלנו.

אמא שכבר סבתאקוהלת

צודקת בהחלט!

בכלל מוזר לי שילדים חושבים שיש מחויבויות של ההורים בלי סוף...

מוזר! מה הם יודעים על האפשרויות של ההורים והשיקולים שלהם?

בכלל, נראה לי שבכל השרשור הזה קצת נדחקה דעתם של ההורים, ולעיתים יש גם רקע קודם.

בגדול, כל הורה נורמלי רואה זכות לעצמו לסייע לילדיו ולנכדיו,

אבל, כמה? איך? בגשמי או ברגשי...כל זה ברשותם ולפי יכולתם.

לטעמי, קצת חרגו פה מגבול הטעם טוב, וחבל!
צודקת במאה אחוזמיואשת******

אינו דומה כלל וכלל..ד.

באמת דברים השתנו מהעבר.

עפ"י ההלכה המקורית, אדם זן את ילדיו עד גיל 6.

מעבר לכך, עושה טובה.

המציאות השתנתה - תיקנה הרבנות הראשית עד גיל 15, אח"כ עד גיל 18.

מעבר לכך - אכן עושה טובה. מי שמקבל טובה, אומר תודה רבה, ולא בא ב"דרישות".

גם רווק, אם הוא כבר עובד ומפרנס את עצמו, אכן אין לו לבוא בדרישות וציפיות כאלה אל הוריו.

אלא שבד"כ, בהיות שלא מיד בגיל 18 אדם עומד ברשות עצמו, הורים אכן, בגלל שהם הורים, ממשיכים גם אח"כ. כמיטב יכולתם.

אדם מתחתן, לוקח אחריות. אם ההורים עוזרים גם אח"כ, בהנחה שיכולים, אכן כך יפה וראוי. 

לומר, שבחורה שהתחילה לימודים ע"ח עצמה לפני נישואין, כעת "ההורים" הם אלה שצריכים לממן את זה... מאיפה זה לקוח..  יעשו הזוג לפני הנישואין חשבון על מה שביכולתם.

כמובן, אם הורים יכולים, עשירים, והזוג הצעיר נאנק תחת הנטל - מובנת התחושה הקשה. לא על זה דובר כאן. גם במקרה כזה, מצד הדין - אין להם לבוא ב"תביעות". על ההורים לבוא בתביעות אל עצמם.. (אלא שאפשר לומר שבמקרה כזה, מחוייבים מדין צדקה. שוב, מחוייבים מעצמם)

החילוק הוא ברור וחד:  מה שהורים עושים למען ילדיהם, גם כשנשואים, מתוך רצון טוב ויכולת - הרי זה משובח.

מה ש"ילדים" באם בדרישות וטענות אחרי שכבר לקחו אחריות על בנין בית משלהם - הרי זה מגונה.

ובד"כ, מי שתופס שזה כך - גם הוריו יתאמצו כמיטב יכולתם במה שהם אכן יכולים.

[ומי שדורש שההורים ישעבדו את עצמם, יוסיפו עבודה, העיקר של"נסיך הקטן" יהיה בית מאובזר בטרם עמל משהו... זו מידת אכזריות, בלשון מאד עדינה]

תודה על העמדת הדברים בצורה כל כך בריאה.אורין

כנראה שמצוות האב על הבן ולהפך הן המלצה.סתם 1...
עוד מישהו שמנסה להטות את הדיון על ידי תפיסת הדוגמה הספציפית...
תקרא בגמרא על איזה גיל ממדובר "מצוות האב על הבן"..ד.

ואל תספר על "מי שמנסה להטות את הדיון"...

הדיון כאן, מעיקרו, מדבר על מישהו שאינו חסר יכולת עם הורים עשירים שיכולים להציל אותם.

אלא על מישהו שבא ב"תביעות" אל הורים, בדברים שכלל אינם בפאזה הזאת.

[את ה"דוגמה" של מישהי שהתחילה ללמוד לפני הנישואין בכלל, לא ע"ח הוריה, הבאת אתה..]

מי שמטה את הדיון, זה מי שמנסה לעשות אותו כאילו הוא מדבר על איזה מקרי קיצון, של אומללים שגדלים אצל הברון רוטשילד (גם אז, ה"תביעה", נגד ההלכה).

לא על זה מדובר.

מצות כיבוד הורים, מורא אב ואם, זה מה שקיים כאן. אין בשלב הזה של החיים, שמץ ממה שאומרת המשנה בקידושין על "מצוות הבן על האב"..

תחזור להגיב אחרי שתקרא את דבריי.סתם 1...
די מביך מה שאתה כותב לאחר שהבהרתי שאני עונה עקרונית. איחרת לדיון, לא חייבים להתפרץ בשביל להגיב.
הגיל בסוגיה הוא עוד ניסיון שלך להסיט את כל הדיון על ידי פרט שולי ויחסי שמשתנה עם הדורות.
אם היום תדאג לילדיך על גיל 6 הרווחה תדאג להם אחריך וטוב שכך.

כיבוד ומורא אתה רוצה? בסדר, מעבר לישיבה במקומו וסתירת דבריו "איננו חייבים" עוד בכלום.
ומעבר לששת דברי הכיבוד כנ"ל. עד כאן גישת ה"לא חייבים".

יש תופעה כזו של הורים שנפטרים מילדיהם לאחר חתונתם. אם תתעלם ממנה היא לא תיעלם.
קלאסי..ד.

ואני רואה שזה לא רק בתגובה אלי.

אתה מסיט את הדיון אישית אל מי שאומר אחרת ממך - זה לא משנה את הענין. בעזות פנים לא משכנעים.

אני לא "אחרתי" לכלום.. הייתי די מהראשונים שהגיבו - ואני מגיב מה שאני חושב לנכון שטוב למי שקורא. לא כדי "להתנצח" עם מישהו, בוודאי לא בסגנון כזה. מוטב לא תיתן "הוראות": "תחזור להגיב אחרי שתקרא את דברי".. אני אגיב היכן שאראה לנכון, וקראתי מספיק גם מדבריך, בשביל להבין את הגישה ואכן לצאת גם כנגדה.

ה"מביך", אם כבר, זה שמישהו חושב שהדיון נסוב רק על מה שהוא הגדיר כתחומי הגיזרה.

[אתה מדבר על "הסטת הדיון" - משפט שכבר אמרת אותו לא רק לי - ועל "אי קריאת דבריך".. אבל באותה נשימה אומר "אם היום תדאג לילדיך עד גיל 6..." כשכל מי שקרא את דברי אפילו ברפרוף, קורא שכתבתי מפורש שהמציאות השתנתה ובעקבותיה גם המציאות הפסיקתית - והסקירה היתה להראות עד היכן הביאו את גיל ה"מחוייבות"]

ה"גיל" והשלב בחיים, אינו פרט שולי. שייך ממש לעצם הענין. יש שלב, שאדם צריך לקחת אחריות על עצמו השלב הזה השתנה עם השנים. וההלכה אינה רק "המלצה מסטית", אלא שיקוף המציאות. מה שמעבר לכך - כל הכבוד למי שעושה, בושה וחרפה למי שדורש בעזות פנים.

מה שכתבת על "כיבוד ומורא" (כאילו כולל רק פרטים מועטים, שהובאו בגמרא כדוגמא), הוא טעות מוחלטת בהלכה.  עפ"י הדין, גם מי שחושב בליבו בביזיון על הוריו, עובר. מציע ללמוד מחדש את ההלכות. התחברו על כך כמה חיבורים.

"הורים שנפטרים מילדיהם לאחר חתונתם", זה לא מה שדובר כאן. גם אם אתה רוצה להקצין את דבריך, שאכן התחילו מתגובה לרקע של פותח השרשור, שאין בו מציאות כזו כלל.

ואם יש הורים כאלה, המסכנים העיקריים זה הם. ילדיהם יהיו מחוייבים בכבודם, כי אפילו בכבוד אב ואם רשעים חייבים. קל וחומר בזה.

אבל, לקחת את הדיון למקום כזה - זה לפספס את העיקר.

העיקר הפשוט הוא, בסקאלה רחבה של אנשים נורמליים:

אם כותבים להורים, והם שואלים אם "כדאי" לעזור לילדיהם גם אחרי הנישואין (במידת יכולתם ולפי הצרכים, לא כמו שהקצינו כאן..), התשובה - לרוב אינם נזקקים לה - בוודאי.

אם כותבים לילדים - והם באים ב"דרישות" כאלה - התשובה היא: אל תהיו חצופים ומפונקים.

הרמה שלסתם 1...

הסילוף שאתה מגיע אליה במגילותיך עם מי שלא מסכים איתך היא מגוחכת.

אם גם לך עניתי שלא קראת את דברי ולא הגבת לעניין כנראה שלא קראת ולא הגבת לעניין... זה באמת די נפוץ כאן לצערי.

אני טענתי לגופה של טענה ואילו אתה ושכמותך נתפסים לשולי דברים ומעוותים את כל התוכן.

התחלתי לענות לך אך מחקתי וערכתי מכיוון ששערי תירוציך לעולם יינעלו.

כמו למשל - הגיל איננו עניין שולי ויחסי ולאחר מכן הגיל משתנה לפי הרבנות והדור... (כמובן שעכשיו תטען לדיוקים בדבריך וכו')

מאוד קל לנפנף את הנזקקים בתירוץ המפונקים כמו שעשו כאן לפניך. גם קבצן ברחוב יכול ללכת לעבוד לא?
אני אמשיך לדאוג למפונקים ואתה תדאג לנכסיך וחייך הפרטיים לאחר הוצאת הילדים מהבית בגיל 18.

אגב עוד לא התחלתי עם נדוניה והגמרות מכתובות...
שוב,ד.

אותו סגנון.

"מגילותיך" וכו'. זו תת רמה של כתיבה. אם אתה לא יכול לדון עם אנשים על הדברים עצמם בלי לגדף על כל צעד, אז פשוט תימָנע.

אם אתה מתעקש לחשוב שעיקר הדיון ומה שצריך לקרוא ולהגיב כאן, אלו "דבריך" (וגם להתעלם מלהגיב על דברים שציינת מפורש כדוגמה) - אע"פ שהשרשור כאן הוא על הסביבה של הדוגמה שהביא פותח השרשור ולא על "נצלושים" למיניהם - וזו ה"גופה של טענה" באמת -

אז הבעיה בכך היא שלך. אנשים יכתבו על מה שנראה להם העיקר, לא על מה שמישהו אחר מנסה באופן לא ברור להקצין אליו. נושא הדיון כאן אינו אנשים שזורקים לחלוטין כל קשר על ילדיהם.

הנושא, כפי שצוין, הוא הסביבה של מה שצוין בפתיחת השרשור - ובהחלט גם אם מישהו ינסה להציג דבר כזה בקיצוניות כאילו אלו הורים שהתנתקו מילדיהם לאחר נישואיהם...

וכמובן, אופייני לסגנון שבחרת בו משום מה בשרשור זה, "שערי תירוציך לא יינעלו"...  אני דווקא חושב שה"תירוצים" הם של מי שיכול לדלג בקלילות על הלכות מפורשות של כיבוד הורים ועל מוסר אנושי בסיסי ביחס אליהם, ע"י העברת דברים לדוגמאות קיצון.

ה"דוגמה" שהבאת, אכן מראה הפוך: הגיל שחכמים קבעו, אינו דבר שולי ויחסי. הוא משקף מציאות מעשית והלכתית. אשר על כן, עם שינוי המציאות, חכמים קבעו בתקנתם עד היכן מגיע הגיל בו הורים מחוייבים לזון את ילדיהם, מדין צדקה לרוב הדעות.

[שמעתי בשם איזה פסיכולוג, שהגיע אליו מישהו בגיל 63, שעדיין סוחט את הוריו מבחינה רגשית, בגלל או.סי.די לא מטופל..]

ובהחלט יש שלב שילדים צריכים לעמוד על רגלי עצמם ולא "לתבוע" מהוריהם. זה שההורים מצד עצמם נותנים בשמחה, יפה מאד. זו ההנהגה הרגילה. ובלבד שלא יצטרכו, בגלל "ציפיות ודרישות", לעשות מעבר ליכולתם בגלל פינוק של הנסיכים הצעירים..

אתה מושך את הענין לפינה ששם נוח, הקיצונית. אבל לא זה הנושא. לא מדובר על מישהו שהוא בבחינת "קבצן ברחוב", "הנזקקים"

הרי כבר נכתב מפורש, שאם יש הורים עשירים, וילדיהם לא מצליחים להתקיים כלכלית, הראשונים למצות צדקה הם ההורים. 

הנושא הנידון כאן אינו כזה, בשניים: ראשית, דובר על מציאות "רגילה". מעין זו עליה הצביע פותח השרשור.

והשני: דובר על מה הרשות לבוא בתביעות ובתלונות.

זה לא שרשור שאיזה סבא/סבתא שאלו איך כדאי לנהוג עם ילדיהם בהתאם ליכולותיהם ואופיים, הרגשיים והכלכליים.

ואכן, "דרישות" נוסח מה שהועלו כאן - הן גם מחוצפות, גם עוברות על הלכות כיבוד הורים דאורייתא, וגם יביאו לתוצאות הפוכות...

ובאשר לסיום דבריך ("אני אמשיך לדאוג"...), אופייני לכל כתיבתך בשרשור הזה: "אני.. אתה"... 

כבר אמרתי פה: אנשים שבאמת דואגים ונותנים לילדיהם/נכדיהם, הם הראשונים שיֵצאו נגד החוצפה להציג זאת כדרישות.. וזה כולל אנשים שהגיבו בשרשור הזה.

וכמו שאומרים, תסלח לי: ילד.... כמה קבלות כבר יש לך? לכמה ילדים כבר דאגת אחרי שיָצאו מהבית?...

ואם ללכת בסגנונך, שאינני  אוהב כלל להשתמש בו - אני, לאידך, לא בטוח כמה מהדואגים ל"מפונקים", לא עושים זאת מדאגה לעצמם. 

ראיתי הרבה חבר'ה שהם עצמאיים, מבינים שאת הבית שהם בונים הם צריכים לבנות, לוקחים אחריות ובלי "דרישות", מתייחסים בהתאם - ודווקא שם, ההורים יוצאים מגדרם כדי לסייע במה שיכולים, כלכלית ורגשית.

לא קראתי מעבר לשתי השורות הראשונות ולכן לא אגיב...סתם 1...
ולגבי שתי השורות הללו אומר- אני* עונה לעצם הטענה, אתה ושכמותך עונים לגופו של אדם ודוגמה קטנונית כזו או אחרת...
לא קראת, אבל בכ"ז "הגבת"...ד.

זה שתגיד ההיפך מהמציאות - של מי שקורא את השרשור יכול להיווכח בה - לא יהפוך גם את המציאות.. חבל על זה.

אתם לא מבינים שהוא לא מדבר בכלל על העזרה, אלא על היחס??!!654321

ל"סתם אחד"רפואה שלמה
וללמדו אומנות...

אבל אין מה להתווכח עם המתחפרים בקרדומם
זה כתוב על גיל צעיר..ד.

לא על ילדים בוגרים שכבר נישאו.

אי אפשר לעשות את התורה קרדום לחפור בה.... צריך לראות על מה הדברים נאמרו (יפה מאד מי שעוזר בכך גם אז, אם יכול. אבל לא "חיוב" - ובוודאי לא "טענות ודרישות" מצד הילדים...).

[ומציע גם לך, לא להיתפס לסגנון של ה"ציוּנים".. אנשים אומרים סברות ברורות, תורנית ואנושית. לא "מתחפרים בקרדומם", אלא ברור להם שההיפך הוא הנכון. לא פחות ממה שלך. ובינתיים, הקושיא על הסתירה להלכות כיבוד הורים הבסיסיות, מ"הבאים בטענות", במקומה עומדת]

כתוב על גיל צעיר ללמדו אמנות- מקצוע?סתם 1...
באיזה גיל מלמדים או ניתן ללמוד כיום מקצוע?
אז לפני שנתחיל לדון לגבי הדוגמה שהבאתי (למרות כל ההערות המוזרות של כל מאן דבעי עליה) אפשר לדון אם היא חיוב גמור, בגדר של ללמדו אמנות.

כשנח לך התורה הדריכה עד גיל שש כשנח לך היא חוזרת לגיל 18 וכשנח לך היא שוב חוזרת ל"גיל צעיר". בינתיים מי שמהפך בתורה כאן הוא אתה.

אבל באמת כבר מוצה...
בוודאי..ד.

השאלה, "באיזה גיל מלמדים או ניתן ללמד דיום מקצוע", אינה רלוונטית.

הי כאשר המשנה מדברת על חיובי האב על בנו, זה על גיל שעדיין אין הבן יכול לעסוק בכך בעצמו. כמו שברור שאביו של רבי עקיבא לא היה מחוייב "ללמדו" תורה בגיל 40, כי אז הוא כבר יכול לדאוג לכך בעצמו. 

החיוב אינו עד גיל בלי די.. בגיל בוגר, הבן יכול לדאוג בעצמו ללמוד מקצוע, עם עבודה מהצד, כפי שרבים עושים. עכ"פ, בוודאי לא "חיוב" על אביו.

בנוסף, ברור שלימודי התיכון היום, נכללים בגדר זה. הם הכנה לכך שיוכל ללמוד בהמשך.

אמנם, יש לדון במי שבגיל מבוגר יותר הוא בגדר "עני", ואביו עשיר - שבהיות שהצדקה המעולה היא לתת לו עבודה, אז מסתבר שהצדקה המעולה שאביו יוכל לתת לו, היא לעזור לו בכך שילמד.

אבל לומר שהאב "חייב" בצדקה מעולה זו, אין הדבר נראה.

לגבי מה שהוזכר, גיל 18.. זה לא "כשנוח". כך ההלכה. הגיל הצעיר שלגביו  מחוייבים כיום, כולל מימון לימודיו - הוא עד גיל 18, כי זו תקנת הרבנות, רבותינו דהיום.

כאשר הבאתם "ראָיה" מדברי המשנה על החיוב ללמדו אומנות, לגבי מישהו נשוי בגיל בוגר... אז כמובן שצריך להעיר שלא על כך דיברה המשנה. החלוּת היום, מדין התקנה, תהיה עד הגיל שתיקנו. דברים מאד פשוטים ובהירים.

אבל אומר לך, לצערי.. כאשר אדם נוקט כחלק משיטת הדיון שלו, איזשהו "הכרח" לנסות לדבר בזלזול על הזולת, אז הוא עלול "לחפש" איך זה "כשנוח לך", במקום להתבונן לרגע. חבל..

צודקת לגמרי.סתם 1...
לא הבנתי מה לא בסדר? הם מממנים ביחד את הלימודים של האשהאורין

ולא החתן לבדו מממן את אשתו. לא תמיד יש להורים כסף לממן לימודים אקדמאיים או להשתתף בקניית דירה. אז קשה לו לחייך לחמיו וחמותו? ממש לא מובן.  בני הזוג חיים את החיים של עצמם ןמממנים את עצמם- ותודה להורים שהביאונו עד הלום.  ומה שההורים נותנים באהבה וחום,/עזרה עם ילדים/ עזרה כספית- זה לא מחוייב המציאות אלא מתנה שאינה ברורה מאליה.

זו הייתה רק דוגמה...סתם 1...
כאמור לעצום עיניים מבעיות זה מאוד נח אבל לא פותר אותן.
כשחורגים מהנורמה זה יוצר תסכול.
אי אפשר לבקש מחתן וכלה להיות במדרגת כף זכות כזו כשכל מה שהם מרגישים זה שההורים שלהם "נפטרו" מהם.
בגלל זה עוזרים לו להבין שהשינוי ממנוחיובית פי 2

זו לא עזרה זו התעלמות מהמציאות.סתם 1...
את דורשת ממנו להיות במדרגה מסוימת כשהבעיה לא נובעת ממנו. תחשבי מה יקרה כשהוא יבין שבאמת "ההורים לא חייבים" כלום וכו' אך מסביבו הוא חווה תמיד מכל כיוון הורים "שלא חייבים" אך עוזרים. הבועה תתפוצץ... אני מעדיף מודעות לבעיה לא משקפיים ורודות כאלו או אחרות...

לך לא עזרו? לא תקין.
הצלחת להתגבר על זה על ידי מניפולציות נפשיות כאלו ואחרות? אשריך. לא כולם כמוך ולא כולם במדרגתך.
לא משנים בני אדם- פותרים בעיות. אם אי אפשר לפחות מודעים אליהן בשביל שלא יישנו.
אז הוא צריך לשנות אותם?חיובית פי 2

לאסתם 1...
הוא צריך להתעסק עם עצמו, אשתו וילדיו אבל בלי תסכול אלא ידיעה שיש בעיה לחמיו וחמותו. לשמור על כבודם אך לדעת ולהכיר את הנורמה. אם לא הוא יהיה הבא בתור- זה נקרא חינוך.
נורמה לשלם לימודים?? לא מכירהחיובית פי 2

עוד מישהו שנתפס לדוגמה...סתם 1...
את רוצה לענות עכשיו או לפברק לך דוגמה שונה לפני כן? (וכן זו נורמה ולא תשנה דעתי או דעתך עליה, תבדקי את הציבור הכללי)
הדוגמא מעידה על הנחתוםחיובית פי 2

והפינוק...

בדיוק, מעידה על הנחתום. תעני לגבי אותו נחתום...סתם 1...
אין לך תשובה, מעולה. לא חייבים לענות.

פינוק? אדם שמבקש נורמה הוא מפונק?
תתביישי, מניפולציה רדודה...
וההורים באמת לא חייבים! זו אמת ולא סתם הרגעהאורין

ומסביב יש כל מיני הורים והדשא של השני לא יותר ירוק- אלא אם כן מתאמצים לחפש את הירוק אצל השני. אז עדיף להסתכל אצלנו פנימה ולחפש את הטוב. ואם מישהו חייב משהו, הילדים חייבים בכיבוד ההורים וזו רק תהיה דוגמה טובה לילדיהם. הם לא יפסידו מכך.

מה שאמרתי לא סותר אלא משלים.סתם 1...
כשתרצו לקרוא תקראו.
ישנה בעיה, צריך להיות מודעים אליה. ההורים גם משקיעים ומנסים? תעריך ותעצים את העזרה הזו גם אם היא קטנה.
זה לא סותר זה משלים.
עם גישה של "לא חייבים" לא מגיעים רחוק...שורת הדין זה לא חכמה השאלה מה לפנים.
לפי זה שאתה אומר שזה נורמהאמא, ברוך ה'

אני יכולה לתאר כבר בערך מאיזה ציבור אתה.

קצת חי בסרט..

ושלא תחשוב שאני לא ארצה לממן לילדים שלי את הלימודים הגבוהים, הלוואי שתמיד אהיה מהנותנים, אני משתדלת לחסוך כבר מעכשיו בשביל הדברים האלה. אבל, וכאן האבל הגדול, אני מאוד מקווה שהם לא ייקחו את זה כמובן מאליו וכנורמה, כמו שאני לא לקחתי את זה כך. ושלא יראו בעין עקומה הורים שלא נוהגים כך.

עוד סטיגמטית...סתם 1...
יודעת מראש הכל כמובן... מאיזה "ציבור" אני?

אני אומר שוב.
לא עזרו לך? זה לא תקין, אבל אל תנסי להכניס עוד אנשים לאותה תפיסת עולם מעוותת שיצרת לעצמך. את מחפשת הסכמה לדעתך חפשי, זו לא הדרך.
אגב, עזרה היא לא רק או אפילו בכלל לא בכסף.
אדם איננו טיפש, הוא יודע למי יש ולמי אין, הוא יודע מי מנסה לעזור לו ומי לא מתעניין בו. תפסיקי לזלזל בסובבים אותך, חבל זה לא מוסיף לך.
זה שרמת עזרה מסוימת היא נורמה לא קשור כלל לאיך לקבל אותה. כמובן מאליו??? איפה אמרתי את זה? את לא מפסיקה להכניס מילים לפיות של אחרים, כבר החלטת איך אני נראה וכו' את גם רוצה לענות לעצמך מעכשיו?
בעיות יכולות להיות וצריכות שני צדדים בדרך כלל הנותן והמקבל.
כן, יש ציבורים די סטייליסטים שבהם זו נורמהאמא, ברוך ה'

ממש לא אצל כולם.

ויש הסתכלות שהיא מה "נורמאלי" - זו בדיוק ההסתכלות של הפותח, ויש לו "נורמאלי" בראש מהדוגמא של ההורים שלו.

ויש הסתכלות של - "תודה רבה על כל עזרה קטנה" - שלדעתי עושה הרבה יותר טוב על הלב.

אבל אם לך נראה שעדיף "להסתכל למציאות בעיניים" ולחשוב שההורים הם בעייתים ואין מה לעשות, מאשר להסתכל על הטוב שלהם - תבורך. אני חושבת שזה פחות בריא, אבל כל אחד ודרך ההתמודדות שלו.

ושוב, דווקא מבחינה כספית - ההורים שלי עזרו לנו הרבה יותר. וגם מהרבה בחינות אחרות, כמו השקעה בילדים, לקחת לחופשות, לארח. אם הייתי מתחילה להשוות - לא הייתי יוצאת מזה. אני מעדיפה להסתכל על הדברים הטובים שההורים של בעלי נותנים לנו כשהם יכולים. ומאוד מודעת למגבלות שלהם, שהם הרבה פעמים נפשיות יותר מאשר כלכליות. שיעזרו במה שהם רוצים וכמה שהם רוצים ואם הם רוצים. לא באה בשום דרישות. ויש לנו קשר מצויין. אם היתה לי עין רעה עליהם - זה היה מקלקל וחבל, זה לא היה עוזר בשום דבר לשיפור היחסים.

אינני "סטייליסט"סתם 1...
ואני לא יודע לחלק ציונים לאחרים. אני מתגורר בדרום בעיר ממוצעת ויודע פחות או יותר מה קורה בציבור. אגב ציבור זו מילה רחבה יותר מכיפה סרוגה כזו או אחרת. יש חילונים, חרדים, דתיים ועוד.
כבר ציינתי שיש שני צדדים למטבע הנותן והמקבל החלטת לעסוק רק במקבל ולעזוב את הנותן. זו כל הבעיה שלך. יש צד נותן יש לו חובות ויש לו מה שהוא לא חייב לתת ויש איך הוא נותן. גם בזה צריך לעסוק.
אז אני לא חושבת שלנותן יש חובותאמא, ברוך ה'

זו בדיוק הגישה השונה ביננו.

לדאוג לילדים עד גיל 18 לחינוך, לאוכל ולביגוד - ברור שזו חובתינו מעצם היותנו הורים, מעבר לזה - ברגע שאתה עומד בזכות עצמך ויכול לעבוד ולחסוך - תהיה עצמאי ואל תצפה לקבל- לדעתי זה חינוך טוב.

אם מישהו מחליט לתת, הוא יכול לתת כמה שהוא רוצה, איך שהוא רוצה, ומתי שהוא רוצה ואני אודה על זה מכל ליבי. הוא לא חייב לך כלום.

ושוב - מהצד של הנותנת - אני תמיד אשמח לתת כמה שאני יכולה. אבל לא אצפה לקבל מאף אחד כלום.

באופן כללי, להסתכל על הציפיות שלי מעצמי ולא על הציפיות שלי מאחרים - עושה הרבה יותר טוב על הלב.

ובהחלט אתה מחלק ציונים, לכל מי שבחר, לדוגמא, לא לשלם שכר לימוד ללימודים הגבוהים של הילדים, או נתת עוד דוגמא - כמו לא לקנות פלאפון לילדים - שזה מחוץ לנורמה וייצור אצלפ בעיות

(שלי זה לדוגמא ברור שהם יקנו מהכסף שהם חסכו, לכל ילד שלי יש כבר מעל 1000 ש"ח בחסכון הפרטי שלו, בדריכם שונות, הם יכולים לקנות לבד).

יש שיטות שונות לחינוך. אני בעד שיטה של חינוך לעצמאות כלכלית מגיל צעיר. ומשתדלת לתת לילדים שלי חינוך לזה (לדוגמא, הם מכרו בעצמם את הפליימוביל שלהם ביד2 וקבלו הרבה כסף על זה. הם עובדים בעבודות מזדמנות מדי פעם (עדיין קטנים, אבל אני בהחלט יעודד אותם לזה בגיל גדול יותר כדי לחסוך לנהיגה וכאלה), שומרים כסף שנתנו להם בתור מתנות יומולדת - מבחינתי זה חינוך הרבה יותר טוב מאשר שיהיה להם ברור שאנחנו משלמים להם על כל מה שהם רוצים/צריכים כי זה נורמה)

וזה לא סותר חום/אהבה/פינוק. פשוט זה נראה לי לא תקין שיש דברים שהם "נורמה" ושככה אתה/הפותח מסתכלים עליהם

בעיני, זה רחוק מאד מעצמאות כלכליתכותבת המחקר
כי הילדים קטנים.
אבל תגובה שתעזור לפותח, ללא ספק
אז החלטת על נורמה אחרת...סתם 1...
את חיה בבועה ואם בבועה הזו זה מסתדר אז לבריאות. סוף בועה להתפוצץ...
ולא, לא חילקתי ציונים. לומר על תופעה כללית שמי שיהיה בתוכה בלי הפניה אישית, הוא לא בסדר, זה לא ציון.
להטיח במישהו על הרקע שלו, המראה שלו, המגזר שלו וכו' זה בהחלט לחלק ציונים.
בהצלחה
זו אכן הנורמה,, אבל אתה פותח פצעיםכותבת המחקר
יש כאן הרבה כותבים שההורים שלהם לא נותנים כלום.
ומנחם אותם לחשוב שככה אצל כולם.
אז אין טעם להתווכח.
תגובה קצת מתנשאת. יש כותבים שחושבים שזאת לא הנורמהאורין

ולא בגלל שזה מנחם אותם אלא בגלל שהם חושבים כך..

לא חושב שזה יושב על נחמת רבים. יש שחושבים דרך שכל ישרצבי יהודה.
בלי לערב אמוציות והתחשבנויות שמוציאים מאיתנו אנרגיות על דבר שלא שלנו וגם לא יהיה.
מעל הכל יש פה ילדים שנושמים אוירה לטוב ולמוטב העולם גלגל.
חכם עיניו בראשו.
נורמה שלך? זכית וזכו ילדיך.חיובית פי 2

אני וסביבתי לא בנורמה הזו (למרות שלילדים שלי אני חוסכת לעתיד בע"ה)

אנחנו שילמנו את התארים לבד- שנינו- ואנו מגיעים מאזורים שונים.

גם באוניברסיטה ראיתי המוני סטודנטים שעובדים למיחייתם ולשלם את הלימודים.

הייתי שמחה שהיו משלמים לי, לא יכלו, ולא אבוא אליהם בתלונות .

נתנו מה שיכלו וגידלו בכבוד (אולפנות, רישיון נהיגה וחתונה זה המוווווןןןן כסף חוץ מהגידול הרגיל)

לכעוס על מי שמוכן לקבל באהבה שהוא לא מקבל מההורים בית ולימודים? ל מ ה ? 

שוב את לוקחת את העזרה רק לצד הכלכלי...סתם 1...
איזה מחקר את כותבת?..עובד
את לא מחליטה מה הנורמה..
רק בדיקה רצינית עם הרבה אנשים ונתונים תלמד אותך מה ה"נורמה"..
הנורמה נקבעת כמובן על ידי כלל היהודיםכותבת המחקר
במדינה, לא ע"פ פורום כזה או אחר.
אבל על השאלה הזאת כבר יש מלא מחקרים וסקרים.
אותי מעניין משהו אחר שלא שייך ישירות לשרשור הזה
אז תגגלי קצתאמא, ברוך ה'

אז אני בדקתי, מסקר שנערך ב-2006 - 40% מההורים עוזרים במימון (לא מממנים הכל - עוזרים).

ב-2012 - 50% הודו שנעזרו בתמיכת ההורים, אבל רק 20% מהם במימון מלא. 30% דווחו על עזרה שבין 2000 ל-9000 ש"ח בשנה(עזרה מאוד חלקית). 87%  כתבו שהם עובדים במהלך התואר כדי לממן את ההוצאות שלהם.

אז האם זה הנורמה? או שלהתעלם מחצי מהעם זו גם נורמה מקובלת?

והכל כמובן סקר על תואר ראשון, בתארים מתקדמים יותר - הרבה יותר מקובל שהסטודנט מממן את עצמו, כי הוא עובד במקביל או שמקבל מלקת מחקר.

אז מכאן להגיד שאם אתה מתחתן עם מישהי שההורים לא מממנים לה שכר לימוד וזה "נופל" עליה ועכשיו עליך, קשה לך לחייך אליהם - נו באמת. מכאן בדיוק מתחילות הצרות של היחסים עם של חתן/כלה עם ההורים - מציפיות שהן לא תמיד תואמות את המציאות.

👌אחת שראתה קצת מ'כלל היהודים'בכל דרכיך
ההורים שלי מימנו לי את התואר.
ועדיין תמיד מסתכלת על זה שזה לא ברור מאליו.
ולא, לא רק בגלל שאני רואה אנשים סביבי שמימנו לעצמם, אלא בגלל איך שהם חינכו אותי.
בזכות החינוך הזה אני מעריכה מאוד מאוד את אלה שממנים לעצמם את התואר, את העצמאות והאחריות שלהם, ולא חושבת שההורים שלהם פחות טובים. ויחד עם זאת מעריכה מאוד מאוד את ההורים שלי שכן מממנים, וגם יודעת שהייתי שמחה לממן לעצמי את הכל לו הייתי יכולה, ושמחה שיש לי הורים שיכולים לממן.
שיש לי את הבטחון שיש לי גב רם אצטרך. ושיש להם את הבטחון שאני רוצה ומשתדלת להיות עצמאית ולהוריד מהם כמה שיותר. זה הכל יחד.
הם מימנו לי חשבון פלא' כשהכרתי כאלה ששילמו לעצמם.
הם לא מימנו לי רשיון נהיגה, כשלרוב מסביבי כן מימנו ההורים. לא חשבתי להתרעם לרגע.
בתקופת השירות - שאלו אם יש לי מספיק, ואם היה חסר נתנו תמיד מה שהיה צריך, ואני מצידי, למדתי לא לבזבז ושאפתי להגיע למצב שלא אצטרך (לקח חודשיים) לקחת אחריות על ההוצאות שלי, במיוחד כשיש לי.
יש חינוך כזה שגורם לאדם לרצות להיות עצמאי ומגיל מסוים, ובשלבים, לממן את עצמו בעצמו כמה שאפשר. ולהיות גאה בזה. ולהעריך כל דבר שההורים נותנים כשיכולתי בגילי לממן בעצמי.
זו לא הצדקה ולא ניחום, זה חינוך לעצמאות מאוד נכון בעיניי.
את צודקת... חינוך לעצמאות זה דבר חשוב.ד.

ולדעתי, כלל לא פלא - שדווקא את, שקיבלת מהורייך מימון ל"תואר", לא רואה את זה כמובן מאליו, לא מעלה בדעתך שהיו "חייבים" ח"ו, ומעריכה את חברותייך שהצליחו לעשות את זה בלי מימון הורים.

וכך גם - לא פלא, שלא עלה בדעתך שהורייך אמורים לממן לך רשיון נהיגה, למרות שבסביבה הספציפית שלך, הורים כן מימנו.

גם לא פלא, לאידך, שהורייך הם אלו שמתוך החינוך שלהם צמח אצלך הרצון לעצמאות ואי תלות בהם; שמתןך החינוך שלהם היה ברור לך ש"בגילך" את אמורה להשתדל לממן לעצמך - ועם זה, נתנו ביד רחבה - וגם סמכו על כך שאת לא "תנצלי" את זה.

מצד האמת - זה ממש הולך ביחד.

זו הטעות של כאלה שחושבים, שאם מתחלחלים מכתיבה מתלוננת על הורים ש"לא נותנים לי" (לא מממנים לי לימודים גבוהים אלא צריך לעבוד בשביל זה בעצמי, לא לוקחים את הילדים ליום כיף וכו' וכו'), אז "סימן" שכך אדם ינהג לילדיו, גם אם יוכל ההיפך..

האמת, שבדרך כלל דומני שזה בדיוק הפוך.

מדוע? 

כי לרוב, כשאנחנו מדברים על "איך הורים אמורים להתנהל" (ולא מדובר על שרשור של איך לטפל בילדים הקטנים..), האוסציאציה המיידית ל"הורים", שעולה לנו בראש, היא הורינו. ללא כל קשר להאם הם נתנו לנו שפע כל טוב כלכלית ורגשית, או שלא כ"כ היו כאלה, או לא כ"כ היו בעלי יכולת, או לא כ"כ היו באופי הזה.

כעת - אדם שמזדעזע מעצם הדיבור על הורים "רגילים" (הרי לא מדובר על "הורים מתעללים" ח"ו) בסגנון של תלונות "לא נותנים לי, לא עושים לי", בגיל בוגר, נשוי - בד"כ זה אדם שמושגיו ביחס להוריו, להורים בכלל, הם מושגים בסיסיים אמיתיים. בריאים. כיבוד אב ואם, מורא אב ואם.

ואדם שכך היחס הטבעי ה"אוטומאטי" שלו להוריו, למושג הורים - אז מלבד מה שילדיו גם כן יוקרנו מזה (ולא להתבלבל: ילדים קולטים מצוין. והורה שמלא טענות כלפי הוריו, שלא יתפלא אם בגיל מסוים כך יהיו ילדיו כלפיו.. הוא יתפלא: הרי נהגתי ההיפך מהורי... לפעמים זה באמת יצליח, אבל לפעמים לא. הילדים "יתפסו" אותו על משהו אחר, את היחס להורים הם "ילמדו" ממנו - וגם הם "לא ינהגו לילדיהם כמו שהוא נהג אליהם"....) -

מלבד זה, סביר מאד שבגלל שמושגיו המשפחתיים בריאים. הורים זה הורים. אז גם מושגיו ביחס לילדיו יהיו בריאים, אוהבים ונדיבים. משפחה זו משפחה. והוא יתן לילדיו בשפע, כפי יכולתו, גם כאשר יעברו את השלב בחיים שהוא "מחוייב" בכך; גם יהיה מספיק חכם שלא ליצור אצלם תלות בנתינותיו, שישתדלו על עצמאותם ויקבלו על כך פידבק חיובי - ועם זה ידעו שתמיד ההורים לימינם בשעת הצורך, רגשית, השתתפותית, וגם כלכלית לפי יכולתם.

אני התכוונתי לקניית ביתכותבת המחקר
לימודי מקצוע יש למטה דיון על מסיכת קידושין עייני שם.
טוב, לא נתחיל ויכוח אם זה כולל בנות
זו אכן הנורמה אצלךהסטורי
כעת ראיתי. חמור מאד...ד.

זו צורה עקומה לגמרי, לחשוב שאם אנשים כותבים שזו חוצפה לבוא "בתביעות אל הורים", אז סימן ש"ההורים שלהם לא נותנים כלום"... לגמרי לא נורמלי (ומאיפה את "מכירה" את הכותבים? על הוצאת שם רע שמעת? שמירת הלשון?..). אם הייתי הולך בדרך זו - הייתי אומר כמה השערות לגבי אלו ש"יוצאים" על כך שאנשים מזדעזעים מהתייחסות כזו להורים. אבל לא זו הדרך - הדיון הוא על הענין.

מוטב לא תהיי "פסיכולוגית" גדולה בענין זה. זה לא ש"מנחם אותם" וכד', הם פשוט נורמליים, יש להם הווי משפחתי נורמלי - ומקומם אותם צורת הכתיבה הזו כלפי הורים. אני מכיר מקרוב ממש, אנשים שהוריהם נתנו להם הרבה למעלה מהמתואר כאן, ואין אצלם שמץ תלות ביחס אל הורים לפי "הנתינה הכספית המחוייבת" או כיו"ב. זה מבחיל אותם.

אם את סבורה שכל אלו שהתקוממו כאן, זה פשוט כדי "לנחם את עצמם"... מציע לך שתבדקי את עצמך. מה גורם לך לדון בכלל בצורה כזו; מה הצורך שיש לך להרגיש כאילו "טובה יותר"..  כנ"ל, אני לא אומַר שמץ "השערה", כי לדעתי לא כך מנהלים דיון, אלא על עצם הענין.

ומכל מקום, כבר כתבתי בהמשך שלדעתי בדיוק ההיפך:

אנשים שיש להם יחסים תקינים עם הוריהם, מושגים תקינים על המושג משפחה, שקיבלו הרבה מהוריהם - הם יהיו הראשונים "לקפוץ" על הפיכת הענין ל"תביעה" מההורים, ותליית היחס ב"כמות הנתינה". זה מזעזע אצלם את ההתייחסות הבסיסית להורים.

ואנשים כאלה, יש להניח שגם יהיו באמת מהנותנים הגדולים לילדיהם. כי יש להם מושג טבעי של משפחה, ביחס להוריהם וממילא גם ביחס לילדיהם. וגם לא ירגישו צורך "להוכיח את עצמם", אלא ידעו היכן צריך לעודד את הילדים להסתדר בכחות עצמם. וגם ילדיהם, לא יחשבו שהיחס להורים מתחיל מזה.

בזה אין לי ספק שהצדק איתיכותבת המחקר
ילדים שקבלו- לומדים לתת
ילדים שלא קבלו - יתקשו מאד.
יש כל כך הרבה הוכחות בנושא.
תגגלו
אמת. אבל כאן הנושא מאד רגיש, אם השרשור לא יגמר איך נוכל להדצדק משמים נשקף
מי אמר שלא?..ד.

אבל זה לא אומר את ההיפך:

שילדים שקיבלו, לא יהיו הראשונים ש"יקפצו" כשישמעו דיבור לא מכבד על הורים, גם על הורים שלא נתנו כמו שהם קיבלו.

ולכן, מה שכתבת לפני כן, שאנשים מגיבים כי "הם לא קיבלו", זה עיוות. גם אינטלקטואלי וגם מוסרי.

וכמו כן, כמו שכתבתי, יש עוד נתון: ילדים שהתרגלו (כולל בבגרותם) לכבד הורים באופן מופנם, כנתון בסיס, אז יש להם משהו מאד בריא במושג המשפחתי. הם יהיו הראשונים ליחס קרוב טבעי גם עם ילדיהם, והם גם לא יחשבו שהיחס שלה להוריהם מתחיל מזה.

השרשור הולך מדחי אל דחיצדק משמים נשקף

ועכשיו מלכלך על הילדים להורים שכן עוזרים.

איפה ראית?... ההיפך:ד.

שילדים להורים שכן עוזרים,

לא זו בלבד שרכשו הרגל טוב שמן הסתם ישפיע גם עליהם לטובה - 

אלא שגם יהיו הראשונים להתקומם נגד דיבור לא מכבד ו"דורש" לגבי הורים, אפילו אצל משפחות שלא זכו בדיוק למה שהם.

מניח שלא קראת נכון את התגובה. קורה.

איך החלטת שלא תקין?הסטורי
אדם בוגר עומד ברשות עצמו, מחליט בעצמו וצריך לקחת אחריות בעצמו. אם ההורים רוצים (ויכולים!) לעזור - צריך מאוד להעריך אותם על כך. אבל הם ממש לא חייבים.

רוב לומדי הלימודים גבוהים שאני מכיר - עבדו מהצד/פר"ח/מלגות הצטיינות/הלכו דווקא לתכניות נסיוניות שממילא השכ"ל נמוך - אחרי זה אולי ההורים גם עזרו.

אגב, גם כשההורים עוזרים יש לזה 'מחיר' בצפיות. אני זוכר שיחה בין שני חברים כשהתלבטנו בין שתי תכניות לימוד - אחת היתה עם מלגה משמעותית הרבה יותר ולשניה היו יתרונות אבל שכ"ל מלא. אחד אמר שילך לתכנית עם המלגה, כי מאיפה הוא ישלם? השני הגיב, שכבר כמה שנים ההורים לוחצים עליו שילך ללמוד כבר משהו (לשיטתם, כנראה, בישיבה זה לא 'ללמוד משהו') והם ישלמו. למי היה יותר טוב עם ההורים?
גם אתה נתפסת לדוגמה ספציפית??סתם 1...
צריך להאכיל את הפורום הזה בכפית...
עזרה לא מסתכמת, לא מתחילה, לא נגמרת וכו' בכסף כלל.
רובינו היינו במקומות שונים וטובים יותר עם קצת ייעוץ מצד ההורים וקצת ענווה מצידינו.
בפועל המשוואה היא- כשההורים לא מסוגלים כספית לעזור, הם גם לא מתעניינים בקשיים. זו ה- בעיה, הקשר והתקשורת.

גם כאן הבעיה היא בסופו של דבר תקשורת. מגיע אדם למשפחה עם ציפיות א' להם יש ציפיות ב'. ללא תקשורת עניינית ותקינה הדברים מגיעים לכדי פיצוץ, מיותר אגב.

ברור שיש שני צדדים לכל מצב. לפנינו מוצגת עמדה מסוימת, היא לא תקינה והביאה לתסכול מיותר.
אני לעומת הרבה אחרים כאן לא "ייעצתי" לניתוק קשר וזו אפילו לא אופציה בעיני בכמעט שום מצב. על הקלות שאנשים עושים זאת זה כבר שרשור שונה.
לזה שבסיפור יש בעיית תקשורת - אני מסכיםהסטורי
לא בטוח שהאחריות לבעיה, על הצד שאתה מייחס לו את האחריות...
מסכימה איתך כ"כממצולות
אני באמת לא מצליחה להבין את הדרישות ההזויות האלה מההורים,
כאילו כולם מיליארדים שרק חושבים מה לעשות עם הכסף.
יש כאלה שבחובות עצומים בגלל החתונות של הילדים, אז לדרוש מהם גם כסף ללימודים ולדירה?
למה אסור להם לחיות?
הם עבדו קשה על הכסף, שלהם למה שלא יהנו ממנו?
אז יש כאלה שיהנו מזה שהם יודעים שהילד שלהם מסודר עם דירה, ויש כאלה שמעדיפים להשקיע בעצמם, וזה בסדר.
אני עכשיו אמא לכמה ילדים קטנים, וההשקעה שלי בהם היא לאין ערוך, כרגע טובתם הרבה לפני,

וגם בזמנים שהמצב הכלכלי היה לא משו,
בהם זה לא פגע כי רק ממני החסרתי,
האם אני אעשה את זה כל החיים?
ממש לא בטוחה בדיוק כמו שאני התמודדתי גם הם בעזה יצליחו להתמודד.
לא מדברת על מצב שב"ה יש כסף,
ואני אקפוץ את ידי ולא אתן,
אבל אם לדוגמא יש לי אפשרות לקנות סלון חדש או לממן לביתי הנשואה לימודים,
לא כ"כ ברור לי שאבחר באפשרות השניה, זכותי להחליט מה לעשות עם כספי שעבדתי עליו!!!!!!
כל החיים עד שהילדים מתחתנים אנחנו רק משקיעים ונותנים ללא סוף, אז גם אחרי שיתחתנו יש טענות?
פשוט הזוי לי הפשטות פה שמדברים כאילו בגלל שההורים הביאו אותי לעולם,
עד סוף ימי ידאגו לי ויתנו לי מפת לחמם,
ואני ממש לא חושבת כך בגלל שלא קיבלתי עזרה, ונחמד לי לאמץ מניפולציות כאלה ואחרות שהכתיבו לי, כפי שהתבטא @סתם 1...
אני פשוט חושבת כך.
ואדאג גם להבהיר זאת לילדי מותר לאבא ואמא להנות ולהוציא כסף על עצמם!!!!
יש לי 2 חידושים עבורך: מותר להורים להנות גם כשהילדים קטנים.כותבת המחקר
מותר להורים לעזור גם כשהילדים גדולים.
(בדבר אחד אני מסכימה-אם לא קבלת עזרה, סיכוי גבוה שתהירי לילדיך ככה. מי שכן קיבל עזרה, סיכוי גבוה שיתן לילדיו וישמח בזה.
ואין לזה שום קשר ליכולת כספית. מילה טובה לא עולה כסף. ועל זה הפותח מצטער.
וגם אהבתי את התגובה היפה של סיה שמצליחה גם לראות את המציאות בעין טובה, וגם לא להתכחש לרגשותיה, אם כי ברור שהיא קבלה ומקבלת הרבה אהבה מאחיה ומאחיותיה- גם כשלא מתורגם לעזרה ממשית. ובפוסט שכתב הפותח זה בדיוק מה שחסר: חסרה אהבה)
ברור שמותר החידוש שלא כולם יכולים.חיובית פי 2

הפוסט לא עסק בלא יכולים אלא לא רוציםכותבת המחקר
כלומר: יש בריאות, יש כסף, יש פנאי.
ואין לב כדי לתת
חבל מאד... נראה שאפשר להסכים, שחבל
היכולת לתתפאז
בטח שנפשית אבל גם כלפכלית/פיזחת/טכנית היא הרבה פעמים בנפש ולא בכיס
ולכן להגיד על אנשים שכנראה הנפש שלהם בנויה כך (וסביר להניח שהם הראשונים שסובלים מכך) שהם יכולים ולא רוצים זו טעות בעיני.

צריך להבין שיכולת לתת היא דבר ראשון בנפש.
ואני מכירה הורים שכיסם ריק וליבם רחב והם מצליחים לתת או משתדלים לתת מה שיכולים גם אם זה מעט (ובטח שהילדים חשים שנותנים להם)
והורים שכיסם מלא אבל בנפשם קשה להם לתת.

אני חושבת שהגדרת ה"יכולים לתת" צריכה להיות קודם לפי הלב ואחר כך לפי הכיס.
ולפי זה די ברור מה מקומם של חותני הפותח...

אבל בהחלט אפשר להתפלל לה' שיפתח את ליבם..
ממש לא מדוייק. הורי ממנו לי את כל הלימודים ועזרו בדירה חלקיתאורין

ולנו אין כדי לעזור לילדינו. יש לנו יותר ילדים ב"ה, ההכנסה פחותה, בתי עובדת ברצון כדי לממן את לימודיה וגאה בכך. בהחלט קשור ליכולות. ברור לי שאם השם ירחיב נעזור. זה לא נראה כך כרגע וברור לי שילדי לא חושבים שברור מאליו שאנו צריכים לעזור, והם יודעים שבכל מקרה הם חשובים לנו מאד.

נו להורים של אשתו יש יכולות...סודית
והוא לא מדבר על כסף!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!-!!!!!!!!!!!!!-
הוא מדבר על רגשות וגם שם צריך כישוריםרייזי .R
לא כל אדם ניחן ביכולות להביע רגשות.בדיוק כמו שלפותח אין יכולות להשלים שיש אנשים שלא מצליחים לעמוד בציפיות שלו.
אז אולי הגיע הזמן שהפותח יתחיל להשתנות ולשנות כיוון חשיבה ולא לצפות מאנשים מבוגרים שיכולים ליהיות הוריו??
הוא פתח את הפוסט כדי להבין- ובזה משפר כישוריוכותבת המחקר
מסתבר לו במהלך השרשור, שיש המון אנשים מהסוג שעליהם כתב.
קראתי את הכרטיס האישי שלו.לא עושה רושםרייזי .R
שהוא בכיוון .להיפך הוא כל הזמן מציין ומחזק כמה הם לא נתנו ולמה לא מחבקים ולמה לא עוזרים. ולמה מביאים ילדים לעולם.. וכו.
נו באמת...הבנאדם צריך לפתח דחוף עין טובה ! אומנם קיבל בילדות חום ואהבה ויחד עם זאת חייב לטובתו האישית ולמנוחת הנפש והבריאות שלו של אישתו וילדיו.להתחיל לסגל לעצמו להגיד תודה.
זה לבד יפעל לטובתו.
'כמים הפנים לפנים כן לב האדם לאדם' סביר להניח שהם מרגישים.. בכל מצב כמו שכבר כתבו האוירה והתחושות והאנרגיות שלו באוטומט מועבר ושלא בכוונה גם לילדים ולאשה שבטח לא תורם לשלום בית.
הוא גם מדבר על כסףאמא, ברוך ה'

וגם על לתת להם לנוח בצהריים (אני מצטערת - אבל כשאני אצל ההורים של בעלי, אני לא מצפה מהם שישמרו לי על הילדים, אני יודעת כמה זה מתיש את אמא של בעלי לבשל ולנקות אחרינו וגם זה משהו, היא גם מזמינה אותנו רק בשבוע שיש לה מנקה אחרי (יש לה פעם בשבועיים, וכמובן שממש לא כל שבועיים, 3-5 פעמים בשנה. אם היינו עם ילד אחד - זה יותר קל, אבל עם ארבעה, זה בלאגן ואין להם כוח.) וגם זה ממש לגיטימי בעיני. להיפך - כשאני אצלם אני יותר מכרגיל יוצאת איתם לגן שעשועים כדי לאוורר אותם ושלא "יעיקו" יותר מדי. אצל ההורים שלי, לעומת זאת, הם מבחינתם מציעים שנלך לנוח ולוקחים את הילדים ושומרים עליהם, אז אני מתפנקת ואפילו קוראת לי ספר טוב, אבל זה לא מובן מאליו בכלל!)

וגם על לקחת לפעמים לחופש (גם זה ממש לא מובן מאליו! ההורים של בעלי התחילו לקחת את הילדים רק מאז שהם נהיו בוגרים (כיתה ב' ומעלה), לא לכולם מתאים לשמור על קטנים. ממש לא. וגם כשהם לוקחים ליום/יומיים אני ממש אומרת תודה. 

ועל לחבק ולנשק - זה באמת כואב לאנשים שהם יותר חמים באופיים, שמרגישים מנוכר אצל ההורים. אבל יש הורים כאלה (דווקא ההורים של בעלי מאוד מחבקים ומנשקים - זה אחד היתרונות העיקריים שלהם, וגם מפנקים באוכל טעים את הילדים, והבית מסודר ונקי- יש יתרונות רבים שהילדים נהנים מהם, השאלה על מה מסתכלים, וזה גם משפיע מה הילדים יזכרו כשיגדלו. עין טובה, היא דבר שאפשר להעביר בחינוך. ביקרותיות - לדעתי היא אחד הדברים הכי רעים והכי הורסים, הרבה יותר מחוסר נשיקות או עזרה)

הוא מדבר גם על כסףאשה נשואה
גם עזרה בכסף זה חשוב.
קודם כל תגובתי היתהממצולות
@סתם 1... שדיבר על זה שהורים חיבים לעזור, ואם לא זה לא תקין.
לפותח עניתי תשובה אחרת למעלה יותר.
ולא חושבת שזה קשור שאם לא קיבלתי עזרה גם לא אעזור לילדיי דיברתי על סדרי עדיפוית.
הדבר שהכי ישמח אותי בעולם זה לעזור לילדי, אבל השאלה עד כמה,
ולפעמים אנשים חושבים שלהורים יש יותר כסף ממה שבאמת, או שההורים רוצים לחסוך לבית אבות, או סתם לטיול מסביב לעולם,
מה שלא עשו שהילדים היו קטנים נגיד...
ומה שהתסיס אצלי הפוסט של הפותח זה הדרישות שכאיחו מובנות מאליהן.
אם היה כותב למשל:
חמי וחמותי אנשים די נחמדים,
מארחים אותנו פעם בחודש,
וכן שאשתי ילדה עזרו לנו מעט,
אבל הם טיפוסים מאד קרים וקשה לי לראות שהם לא אומרים מילה טובה לילדי, או אפילו חיבוק ונשיקה מידי פעם.
הענין הזה מציק לי מאד מה אוכל לעשות?
את רואה את השוני שזועק מבין 2 הפוסטים?
שורה תחתונה מה שהוא רוצה זה יחס חם וקרוב לילדיו,
אבל הוא כותב ככ הרבה דברים רעים מנגד,
על אנשים שבסך הכל רוצים לחיות את חיהם בנחת אחרי שחיתנו את ילדתם.
בנאדם שבא מבית חם בחיים לא יבין כמה זה קשה לאדם שאינו כזה להתבטא בחמימות, גם כלפי הילדים שלו.
ועוד משו לרב בחמימות יש 2 צדדים באותה נשימה שאפשר להגיד לילד, כפרה עליך, נסיך שלי, אפשר גם להגיד- קרציה לך מפה, יואו שיגעת אותי, וכו..
ואני מדברת מנסיון, גם שלי, שאני כזאת, ו
גם מאנשים כאלו שאני מכירה .
לעומת הורי, שהם באמת טיפוסים יחסית קרים, אבל שוב זה ל-2 הצדדים הם לא אמרו לי בחיים אנחנו אוהבים אותך, מנגד בחיים בחיים!!!!!! אבי לא הרים עלי קול!!! (שזה נדיר ואנחנו משפחה גדולה...)
ואימי, המילה הכי גרועה שאמרה לי בשעת עצבים זה "משגינע" שזה משוגע באידיש.
בקיצור המחשבה הזאת שכולים חיבים לי קטנונית כ"כ ומי שחושב אותה בד"כ די מסכן....
סתם 1 צודק לחלוטין.כותבת המחקר
מתוך דברייך-סתם 1...
"אבל הוא כותב ככ הרבה דברים רעים מנגד,
על אנשים שבסך הכל רוצים לחיות את חיהם בנחת אחרי שחיתנו את ילדתם."

זו בדיוק הנקודה, הילד שלך גם אחרי החתונה. מי שרוצה לזרוק אחריות ולשבת על זרי הדפנה שיהנה. הילד צריך עזרה, לא רוצה לתת, לבריאות.

אף אחד לא כתב שלוקחים כמובן מאליו, אבל להתייחס לנתינה, עזרה וחינוך לאחר חתונה או לילד גדול כמותרות זו טעות מאוד קשה.
כל הכבוד על האמירה הברורה- הילדים הם שלנוכותבת המחקר
בע"ה עד נישמת אפינו האחרונה .

וכן , גם אחרי החתונה צריך לעזור אנחנו היהודים גומלי חסדים והקרובים ראשונים בחיוב .
זכיתי להכיר סבים וסבתות שדואגים ל*נכדים* שלהם לדירות. לא רק לילדים!
לא שועי עולם אלא אנשים שחוסכים כל החיים כדי להשקיע בדור העתיד, ומתוך שמחת הלב.

שמוותרים על נסיעות לחו"ל,( שחז"ל לא התירו סתם לטייל), ואוהבים את ננכדים ומשקיעים בהם
מה שלמדתי מהשרשור זה כמה גדולה הכרת הטוב שצריכה להיות כלפיהם, כמה זה לא מובן מאליו.

ותודה על המחמאה "סטייליסטים", אבל אני מכירה גם המון המון אנשים פשוטים קשיי יום שהולכים לעבודה בגיל מבוגר כדי לפנק את הנכדים וזה האושר שלהם וזאת הנחת ואלו בעיני הם ברוכי הילדים - אלו שהילדים והנכדים הם מקור הנחת העיקרי שלהם.
תמצאו אותם בגינה עם הנכדים.

וגם למדתי שיש ההפך הגמור
זהו.
נכון מאוד. כשרע להם רע לנו.כלה נאה
איך אפשר לישון כשלילד רע כואב או קשה ?

אני כל הזמן דואגת ובודקת אם הבת שלי מסתדרת. ומה אפשר לעזור. ולא אומרת זהו חיתנתי אותה שתסתדר או שבעלה ידאג לה. קשה לי להבין את הראש הזה..

זוג צעיר צריך עזרה הם בתחילת הדרך עוד לא מבוססים. ואם לא נעזור לילדים אז למי ?
עניי ביתך קודמים.

זה נשמע פה כאילו הפותח ביקש יחס לילדים שלו מאיזה מבוגרת מסכנה בקצה הרחוב שלא חיבת לו כלום!
אני לא יכולה להבין את המשפט הזה!
זה סבתא שלהם זה צריך לבוא טבעי אומרים שאת הנכדים אוהבים יותר וזה אושר מיוחד. אז אם אין את זה זה מראה על בעיה.
לא יודע איך הבת שלךהסטורי
אבל לא מעט זוגות צעירים דווקא יעדיפו שאמא לא תבדוק כל הזמן...
השאלה היא איך בודקים וכו'סתם 1...
שוב, תקשורת.
הניסוח שלה "אני כל הזמן בודקת..."הסטורי
עושה רושם של סגנון שעלול להיות די מעיק על לא מעט זוגות שעסוקים בבנית הפינה שלהם. ואם לפני חודש, אמרו שהכל בסדר, אז לזה התכוונו ולא רוצים שישאלו שוב. (חודש? שבועיים? יומיים? היא כתבה "כל הזמן)

רק הערה חשובה: אני לא מדבר ספציפית עליה, יתכן שהיא אשפית הטאקט ויודעת גם *לבדוק כל הזמן* וגם לעשות זאת בלי להעיק. אבל ממש לא כולם מסוגלים לזה. מסגנון הודעתיה, היא מצפה שזה יהיה הסטנדרט - רק מעיר שנורמה כזו, עלולה להזיק (נפשית, זוגית) יותר מלהועיל.
מסכיםסתם 1...
גם אני משתדל לענות כללית לטענות ולא לאדם ספציפי 👍
אל דאגה! גם פה ממילה וחצי אתה מסיק מסקנותכלה נאה
ב"ה . יש לדאוג ויש להתערב!
כן אני דואגת אז אני עוזרת בשכירות ובאוכל. ושואלת אם צרכים משהו. ושלא יתבישו לבקש.
במיוחד שבעלה עוד לומד. אני לא אומרת זהו חיתנתי אותה ב"ה. שבעלה ידאג לה.
לא הסקתי - תקראי את ההודעה הבאה שליהסטורי
כתבתי בתגובה הבאה ל@סתם 1... שאיני שופט אותך ויתכן שאת יודעת את המינון המדוייק. כשמציבים רף וטוענים שהוא צריך להיות הסטנדרט, הוא צריך להתאים לכולם.
גם כאברך שנים רבות, לא רצינו שההורים 'יבדקו'. אם נתנו, אמרנו תודה רבה ואנחנו מאוד מעריכים את ההורים שבאמת עזרו הרבה מאוד בכל מיני כיוונים, גם בכסף וגם בצורות אחרות.
כל ההשוואות אינן לענייןהסטורי
יש כאלו שיכולים ויש כאלו שפחות. לאנשים כאלו יש כחות נפש ולאחרים פחות. יש כאלו שבעצמם קיבלו חיבוקים ונשיקות כל היום והם מעבירים הלאה ויש כאלו שגדלו אצל הורים ניצולי שואה, שבקושי חיו ונלחמו על המסוגלות בכלל להמשיך לחיות.
יש כאלו שבגיל מבוגר הם בשיא הפריחה, אחרי שירד קצת עול החיים - ויש להם את כל המרץ לנכדים ויש כאלו, שמעולם לא נחו וכשהבית מתרוקן צריכים את המנוחה.
זה לא קשור..ד.

מה שיש כאלה שעושים - כל הכבוד.. (ובוודאי אין הסבים והסבתות, שכבר גידלו את ילדיהם ואינם עשירים, צריכים לוותר משלהם כדי לזון את נכדיהם, בהנחה שלהורים יש איך לעשות את זה; קל וחומר לקנות להם בתים. אני חושב שזו גישה ממש נצלנית).

אין להם שמץ "חיוב", אלא שבאמת יש צורך והם בעלי יכולת, שאז אכן "עניי עירך קודמים".

זה שב"ה, אנחנו רגילים להיטיב לילדים ולנכדים, זו התנהלות משובחת ומשמחת - ומשמחת בעיקר את מי שמתנהלים כך, וגם את ילדיהם ונכדיהם.

אבל לחשוב כאילו אחרי שהורים השקיעו הילדיהם וגידלו אותם, יש להם שמץ "חיוב" לפרנס את ידליה הגדולים, קל וחומר נכדיהם, זה ממש מעוות.  כנ"ל, אם יש להם ולילדים חסר, בוודאי שכך ראוי לעשות..

אבל הדיון כאן לא היה כלל על זה. לא על איך הם מתנהלים מעצמם, אלא על ה"דרישה", המחוצפתף שכך יתנהלו. הביקורת, ה"שקילה" לנתק אית יחסים. ההיפך המוחלט מהתורה ומהיהדות. כל פוסק הלכה רציני יאמר כך.

אם אנשים קשי יום הולכים לעבודה בגיל מבוגר כדי לפנק את הנכדים.. - אז אם "זה האושר והנחת שלהם", אדרבה ואדרבה; לא פחת טוב מכאלה שהולכים לעבוד כדי לבלות בחו"ל...  אבל אם זה בגלל "לחץ" מילדיהם, במקום שילידהם ישקיעו בעצמם בענין - זה חמור מאד. "כבד את אביך ואת אימך", לא ההיפך.. בשביל זה הגיעו הורים לגיל מבוגר, בשביל שבמקום שתהיה להם נחת מצאצאיהם, יצטרכו "ללכת לעבודה בגיל מבוגר" כדי לעשות מה שילדיהם אמורים לדאוג לו? מאיפה זה לקוח?

שוב, מי שמתנדב לזה, כל הכבוד לו. להציג את זה כ"נורמה מתבקשת" - עיוות מוסרי.

ומי שאינו עושה כך, אינו "ההיפך הגמור".. יתכן שאוהב מאד את ילדיו ונכדיו ואינו מחוייב לקבל על עצמו דברים שלא מתקבלים על הדעת כדי "להוכיח" את זה.

אם "למדת מהשרשור כמה גדולה הכרת הטוב שצריכה להיות כלפיהם וכמה זה לא מובן מאליו" - זה אכן בדיוק מה שצריך ללמוד מהשרשור.. גם הפותח וגם אחרים שחושבים שזו איזו "חובה" מתבקשת..

אבל אם טעית לחשוב, שמי שכתבו ההיפך מדברייך - ורואים בהם עיוות מוסרי והלכתי חמור - הם באמת כאלה שמתנהלים "ההיפך", יש לך טעות חמורה... אנשים שמשקיעים בשמחה בילדיהם ובנכדיהם, ויותר ממה שיש להם, הם הראשונים להתקומם כאשר דבר כזה מוצג כ"תביעה" מצד ילדים כלפי הוריהם, כמו שהיה כאן. זו חוצפה אמיתית. גם עבירה. ר"ל.

לקחת, גם את..., את העזרה לכיוון הכלכלי בלבד.סתם 1...
להורה יש חובת חינוך, יש לו חובות והן לא מסתיימות בחתונה.
ישנה תופעה, כן תופעה, של הורים שחד משמעית נפטרים מהילד לאחר החתונה.
גם אני לא רואה בהורים כספומט, אני אפילו חושב שבייביסיטר מההורים לא מוסרי לקחת אבל לא צריך להתעלם מבעיות ולהוריד את הראש כציבור מוכה בגלל שההורים גידלו אותנו.
אם היית מכבדת את הורייך באמת היית מדברת איתם על הכל ומנסה לייצר שיח ענייני גם על זה.

במקום זה אתן מעדיפות לומר תודה בהכנעה ולהיות בקשר לא מחייב.
את הפותח אינני מכיר וכל מה שעניתי עניתי על דרך הכלל, ישנה תופעה כזו.
דאגה לילד לא נגמרת בגיל מסוים כמו שציינו כאן. יש מצוות של ההורים כלפי ילדיו ויש להפך, מי שרוצה להתעלם מכיוון מסוים שיתעלם.
לדעתי להעדיף סלון חדש על תואר לבת שלך זה מעוותאשה נשואה
לא בתור הבת שלך שצריכה ממך עזרה אני אומרת את זה. אלא סתם כאחת שחושבת שסלון זה דבר שיותר קל להסתדר איתו. ולהחליט שבגיל מבוגר כבר לא אכפת לך מאחרים אלא רק מעצמך זו בעיה. הממ אני חושבת שזה לא כל כך מוסרי
מי אמר ששמה הדיוןהסטורי
אני לא חושב שהיא ישבה והתלבטה האם לקנות סלון או לממן תואר לבת. פשוט לממן לימודים גבוהים זה לא במושגים שלה. את הסלון היא צריכה. אולי לא נח לה להזמין אורחים לסלון הישן?

כל הדברים הללו זה שאלה של הרגלים, שמאוד שונים בין ציבורים שונים.

בעייני למשל, ספות סלון זה חפץ מיותר לחלוטין. אבל אני מבין שבהרגלים של אנשים אחרים זה אחרת.
שוב משיכה לדוגמה ספציפיתסתם 1...
בשביל להטות את הדיון?
מאוד בולט לעין סדרי עדיפויות מעוותים ולזה היא התכוונה...
יש קיצוניות לשני הצדדים. החל מהפיכת ההורים לכספומט, מכולת ובייביסיטר קבוע עד לניתוק קשר וחוסר תקשורת.
שני הצדדים טועים מן הסתם ולכן צריך להגיע לעמק השווה מבחינת ציפיות, יכולת ורצון.
סתם 1, יפה!. הרמב"ם אומר שצריך לבחור בדרך האמצע שתשלב את 2654321

כמה טוב שהתחילו ללמד בבתי ספר את הרמב"ם היומירפואה שלמה
מגזימים פה קצת הוא לא שאל למה ההורים לא משלמים לוכלה נאה
מים חשמל שכירות וקניות. יש הרבה זוגות צעירים שעוד לא עמדו על הרגלים ובקושי מצליחים לגמור את החודש ולהורים יש כסף כמו שהוא אומר לא יזיק אל ישאלו ויתענינו איך אתם מסתדרים? הכל בסדר?
וגם קרירים לנכדים עובדה שאישתו פגועה מזה כי אמר שדיברה איתם ולא עזר.
ונכון שהם לא חיבים אבל זה התעלמות ופוגע.
איך זה נישמע שהבת אומרת: אמא ואבא אני רוצה שקצת תחבקו את הילדים ונשיקה מידי פעם והם מתעלמים. אני היתי נפגעת מאוד!
לטיל איתם ולישמור עליהם זה באמת קשה למבוגרים. בזה צריך להבין.

אצלי חמותי עושה אפליות בין הילדים והיא אוהבת את הבן הקטן וברור שאת הילדים שלו יותר.
כשהינו אצלהם והיא מרימה ומאכילה ומתיחסת ולילד שלי בן שנתים שהיה בדיוק באותו הגיל לא מסתכלת לכיוון שבת שלמה זה פוגע בי!
ואני לא אומרת לה מילה ! אבל לבעלי כן.מי ישמע את מה שכואב לי ?
למה הילד שלי לא הנכד שלך ? אז למה ילדים שסבתא לא מתיחסת אליהם יהיה להם קשר איתה ?
ויש עוד סיפורים ואני מכבדת אבל הלב.. קשה לסלוח
נו ותגידו היא לא חיבת לך ולילדים שלך כלום.
זה להוסיף פגיעה על פגיעה
מה שאת מתארת, זה משהו אחר...ד.

[זו בדיוק ה"סכנה" כשבדברים כאלה מקישים ממה שכואב למישהו באופן פרטי]

אם סבתא מתייחסת לנכד אחד מצד אחד הבנים, ולנכד השני בכלל לא - זו פגיעה. ברור שזה מכאיב ומצער.

זו לא שאלה של "לא חייבת" בכלל. כי זו פגיעה. לפגוע, אסור לאף אחד.

יפה שאת מכבדת, וגם צריכה לכבד. אבל ברור שבלב כואב לך מזה.

מה שהועלה כאן זה אחרת לגמרי. לא "אפליות", אלא סוג של אופי. וגם ממה שתיאר, זה לא נראה קיצוני ומכוון. אלא אופי. יש כאלה. ואני כלל לא משוכנע ש"האשה פגועה". סביר שהיא דיברה עם האמא שלה, כי ראתה מה זה עושה להרגשה של בעלה.

הם כנראה לא "מתעלמים" מבקשות לחיבוקים וכו'.. הם פשוט לא ככה. אין מה להיפגע.

[כדאי גם לדעת, שהסבא והסבתא נתפסים אצל הילדים בעיקר מעצם זה שהם נמצאים. ואם ההורים לא ישדרו ש"מצופה" שהסבא והסבתא יחבקו/ינשקו, הילדים לא ישימו לכך לב. הם יבינו שזה כך. ויתכן גם שישארו להם מהם זכרונות נעימים. ויאהבו אותם. גם יתכן שמה שלא הצליחו לעשות ההורים ב"בקשותיהם", יעשו הנכדים כשיגדלו. כבר ראינו נכדים שמצליחים "להפשיר" סבים/סבתות, מעבר לאופי המקורי שלהם..]

לגבי לעזור כלכלית - בוודאי ש"לא יזיק" אם יתעניינו. לא על זה דובר. אלא האם לגיטימי להתלונן על כך. לבוא בדרישות.

מה גם, שלא תמיד באמת יודעים מה המצב הכלכלי. ואולי הם כבר בשלב בחיים שחוסכים לעתידם, כי יודעים שילדיהם לא יהיו אלה שיעזרו להם אם יצטרכו. וגם לא רוצים להגיע לכך.

את עונה מהלב ועונה יפהכותבת המחקר
נכון, היחס שלהם פוגע. הורה נורמלי רוצה לתת גם בלי שיבקשו ממנו. יותר משהעגל רוצה לינוק, הפרה רוצה להניק. כואב הלב כשזה לא בא באופן טבעי.
ומה שעונים לו מצד "מידת הדין" ובסגנון מעליב- בכלל לא מתאים...
הפותח לא רוצה להפגע שוב ושוב מהקרירות הזו, ובכל זאת כדי לשמח את אשתו מגיעים פעם בחודש, כל הכבוד לו על המאמץ הנפשי למרות רצונו הטבעי לוותר על הקשר לגמרי.
וגם מרחמת על הבת שאמא שלה לא רוצה קשר על הנכדים הראשונים שלה. שרשור הזוי
מגזימים פה קצת הוא לא שאל למה ההורים לא משלמים לוכלה נאה
מים חשמל שכירות וקניות. יש הרבה זוגות צעירים שעוד לא עמדו על הרגלים ובקושי מצליחים לגמור את החודש ולהורים יש כסף כמו שהוא אומר לא יזיק אל ישאלו ויתענינו איך אתם מסתדרים? הכל בסדר?
וגם קרירים לנכדים עובדה שאישתו פגועה מזה כי אמר שדיברה איתם ולא עזר.
ונכון שהם לא חיבים אבל זה התעלמות ופוגע.
איך זה נישמע שהבת אומרת: אמא ואבא אני רוצה שקצת תחבקו את הילדים ונשיקה מידי פעם והם מתעלמים. אני היתי נפגעת מאוד!
לטיל איתם ולישמור עליהם זה באמת קשה למבוגרים. בזה צריך להבין.

אצלי חמותי עושה אפליות בין הילדים והיא אוהבת את הבן הקטן וברור שאת הילדים שלו יותר.
כשהינו אצלהם והיא מרימה ומאכילה ומתיחסת ולילד שלי בן שנתים שהיה בדיוק באותו הגיל לא מסתכלת לכיוון שבת שלמה זה פוגע בי!
ואני לא אומרת לה מילה ! אבל לבעלי כן.מי ישמע את מה שכואב לי ?
למה הילד שלי לא הנכד שלך ? אז למה ילדים שסבתא לא מתיחסת אליהם יהיה להם קשר איתה ?
ויש עוד סיפורים ואני מכבדת אבל הלב.. קשה לסלוח
נו ותגידו היא לא חיבת לך ולילדים שלך כלום.
זה להוסיף פגיעה על פגיעה
תגובה מעולה!forever young
תגיד להם תודהחיובית
שהם גדלו לך אשה שאתה ב"ה אוהב מעריך, היא אשה טובה וממי היא למדה? מי חינך אותה אתה?
קצת עין טובה ופתאום תגלה כמה עזרה באמת יש לך מהורי אשתךוגם אם לא, הם העניקו לך אשה נפלאה וזה הכי חשוב!!!!
הרבה אנשים מגדלים את עצמם להיות מי שהם654321

את חושבת שאדם שאשתו חוזרת בתשובה, זה בזכות ההורים שלה? לא ולא! אז ישמצב שגם אשתו של הפותח למדה מאנשים אחרים/מעצמה להיות מי שהיא, לא מחייב שה מההורים..

דגי, שאלה לי אליך...אדם נוף מורשתו
יש מצב שאתה ואשתך מעדות שונות?
אתה מעדות המזרח ואשתך אשכנזיה?
תסבול באהבהshindov

יש טיפוסים כאלה לא תצליח לחנך אותם. תתנחם בזה שיש הרבה יותר גרועים. דהיינו כאלה שצריך לנתק איתם יחסים כי הם מערערים על שלום בני הזוג. אתה לא שם. 

אם אתם רוצים אפשר למעט בביקורים. אבל הכל צריך להיות בהסכמה. מה שקובע הוא היחסים התקינים ביניכם. כל מה שתגיעו בהסכמה יהיה טוב. התחתנת עם אישתך לא עם הוריה. וזה מה שצריך להיות חשוב.

אתה חי בתובנות מודרניות על מקומם של סבא וסבתא. הורי אישתך לא שם.  תצטרך להבין את זה. הם ישלמו את מחיר התנהגותם זו, לא אתה ולא אישתך. הם יאבדו את הקשר עם הנכדים. ואפשר שאיתכם, ולא בטוח שזה מטריד אותם. בכל מקרה אתה חייב בכבודם. לא לזלזל לא להעליב, ובטח שלא לריב. 

כסבא צעירrafid

יש הרבה פרמטרים שלא כתובים כאן 

גיל , מוצא, גישה לחיים ועוד ועוד.

מעבר לכל זה אתה צריך דבר ראשון להפנים עמוק לא לצפות לעזרה מאף אחד. ודבר שני מה הרצון של רעייתך בעניין הקשר עם ההורים.

מעבר לזה שום דבר לא חשוב!!

אמא שלי אומרת תמיד העולם מתחלק לחזירים ופרות מהפרות נהנים גם בחיים [חלב וכד'] וגם לאחר מיתה.

מהחזיר נהנים רק אחרי מותו.

והבחירה שלנו מה אנחנו רוצים להיות חזירים או פרות.

צמח בכוחות עצמךימימתי
אל תלין על איש
שמח שאישתך יצאה טוב
אל תחנך אלא את עצמך
סמוך על הקב"ה שנתן לך כזאת אישה חכמה
מנסיון אישי
כולם רוצים אבל המציאות לא תמידחיובית פי 2

כולם רוצים הורים חמים תומכים נפשית, חמים אבל לא מתערבים, עוזרים כלכלית כל שנות הבגרות והנישואים עד שכל הירושה תעבור ליל, כולם רוצים סבא וסבתא צעירים , עוזרים, לוקחים את הילדים לקניות וטיולים, לקייטנת סבא סבתא וזמינים (וכמובן שגם יעבדו משרה מלאה כדי שיוכלו לשלם)

כולם רוצים שהילדים שלהם יהיו אהובים ויקבלו חום ואהבה מאיתנו ההורים ושני הסבים והסבתות ועוד...

כולם! גם אני! 

אבל..... 

אין לנו אפשרות להחליט על ההורים שלנו, אין לנו אפשרות לשנות אותם, רק יכולים לברך על הטוב שבהם.

ו... אנחנו אוהבים אותם!! רוצים שיתבגרו בכבוד ולא רוצים לשנות אוותם.

עצוב לשמוע שיש כאלה שחושבים שהם חייבים- אני חושבת ששווה לנסות לתבוע אותם בבית משפט או בדין תורה ולגלות האם אכן הם "חייבים"

למיטב ידיעתי הילדים חייבים בכיבוד הוריהם.

הלוואי ונזכהלעזור לילדינו בכל כשינשאו! והלוואי שהם יעריכו זאת ולא יקבלו כמובן מאליו כמו שקראתי פה.

אני לא ראיתי פה מישהו שרמז אפילו בכיוון כזהסודית
סליחה שאני מעירה, אבל את כתבת על המקום שאת גרה בו, שהוא מלא גאווה ושנאת חינם.
ועל חמותך, שהיא מכשפה אכזרית ורעה.
והפנינה, "כבדהו והתרחקהו".
מעוד תגובות מובן שהנושא לוחץ גם לך במקום כואב, אבל לפותח מותר לפרוק פה את הצער שלו ולאנשים מותר להגיב, ולא צריך להכניס כוונות רעות באנשים טובים. בטח לא אם את חיובית פי 2.

סה"כ, הוא לא מנתק את הקשר. מקפיד לא לצער את אשתו. פתח את זה כאן ולא איתה.
סה"כ, כואב לו שההורים שלו מנוצלים ע"י הצד השני.
אנשים שהזדהו איתו, אנשים שהתנגדו לצורת החשיבה שלו, הבעת הדעות תורמת לדיון, אבל לא צריך לפתח עויינות כי הדעות חלוקות.
ומי שזכה- בעין טובה לפרגן לו, ומי שלא- לאחל לו שהשנה החדשה תביא איתה הבנה והתקרבות.

מעטים צידדו ונתנו לו להרגיש כאילו הוא מסכן.טוב ומטיב
עכשיו כשקיבל מהם אישור וחותמת רק הוסיפו לו יותר צער.
אני מאוד מקווה שאישתו לא יודעת דבר וחצי דבר מכל ההשוואה והציפייה של בעלה מהוריה.
לא הבנתי למה זה ניצול שצד אחד נותן, לא מתאים שלא ייתנו אף אחד לא כפה עליהם.
מי שהוא טוב עין לא עושה חשבונות מי נתן כמה למה ומדוע.
התחתנתי עם בחור בעל אמצעים ולעולם הוא לא נתן לי הרגשה של נחיתות אלא להיפך.
אני מאוד מקווה שהוא לא פתח את הסיפור ואפילו ברמז בפני אישתו.
לגבי חיובית פי 2 - מכיון שהיא עמדה במבחן המציאות כמו שכתבת . היא הרבה יותר חיובית מכאלה שחושבים שהם חיוביים.
כל מי שיש לו שיש לו הבחנה חדה יכול להבחין בקלות מי מנסה לכופף ולהתנשאות על אחרים בפורום. ולמי יש עין טובה.
לא כל מי שנותן פה לגיטימציה הוא בהכרח עם עין טובה. כשרופא נותן לפציינט תרופה מרה כי זה הדבר היחיד שיכול להועיל לו.
תודה רבהחיובית פי 2

נורא מה שהולך פה! כל אחד מטיף פה כאילו הוא מושלם באדםכלה נאה
את גם בטוחה שאת יודעת הכל שם. אולי אישתו פגועה מההורים שלה ובוכה לו. אולי אם היא לא היתה מדברת איתו על זה הוא לא היה מתיחס ?
פשוט זה נוגע לך באיזשהו מקום שבעלך לא כך להורים שלך.
אף אחד לא זקוק פה לציונים ממך כל אחד יגיד מה שהוא חושב!!! וכדאי בצורה יפה ומכובדת.

לא רק מה שנשמע לך או לכמוך הוא בטוח בטוח הנכון. יש הרבה פרטים בכל סיפור משפחתי כזה שאת לא יודעת. וכל אחד עם הכוחות נפש שלו להתמודד עם כל מיני דברים בעולם.
מה שקל לך קשה לאחר.

את מדבגת על התנשאות ?
אני יושבת לפעמים וקוראת את התגובות פה וממש נפגעת בשביל כל מיני פה. איך אפשר לכתוב מה שרוצים בלי להבין שיש מישהו שמחכה לעצה או תמיכה ובמקום זה מקבל שפכטל על הפרצוף עם עקיצות נחמדות וציונים למי שניראה ?

אין לדיין אלא מה שרואות עיניו.טוב ומטיב

לפי הבנתי לחלק ציונים בפורום הוא דבר שבנוהג ולא חרגתי מהכללים . וכולנו "נגועים" בזה. וזה ממש בסדר לחזק דברים של טעם.ואין כאן עניין להתנשאות.
מכיון שחיובית אמרה דברי טעם וקיבלה שפכטל כי מן דהו לא מצא חן בעיניו. ולכן חשבתי שחשוב שהיא תדע שיש פה אנשים שחולקים על הביקורת כלפיה ודבריה דברים נכוחים.
גוד שבס!
גם אני התפעלתי ממה שחיובית פי2 כתבה. אמיתי מאוד. וחייבת להוסאורין

להוסיף בנקודה שכאבה לי:  ההורים של אף אחד לא מנוצלים ע"י הצד השני. מי שיכול ורוצה נותן מה שהוא יכול ורוצה. אין תחרות והיא גם לא בריאה. וברגע שהזוג מגיע ממקום שלא חייבים לא כלום אז כל עזרה מוערכת ושמחים בה.   גם ארוח פעם בחודש שזה לא מעט. הרבה הורים לא מסוגלים לך , במיוחד אם יש מס ילדים שמגעים לחילופין. גם הם צריכי שבות של שקט. גם הם בני אדם והם כבר עשו כל כך הרבה בחייהם. כנ"ל לגבי כסף/בייבי סיטר וכו' וכו'

צודקת כל כך . לא ראיתי פה מספיק תגובות על כיבוד הורים באמתמיואשת******

במקום לזכור שהחובה היא של הילדים לכבד הורים, גם הורים רעים, גם הורים שלא נתנו כלום מעבר לאוכל ולבוש ומקום לגור בו עד גיל 18 (וגם זה לפי חלק מהדעות גיל מבוגר שהורים לא חייבים בו כלום לילדהים) 

במקום לזכור את היהדות וגישתה

יש פה רק בקשות של תנו לי תנו לי מגיע לי

אלו הילדים שכשההורים שלהם יתבגרו ישימו אותם בבית אבות כי "הם לא מימנו לי תואר אז למה שאני אדאג להם בזקנותם"

נורא ואיום. ועצוב.

את לא יודעת איזה ילדות עוברת על כל אחד שתחליטי למה הוא לא מככלה נאה
מכירה כמה שעברו הזנחה ריגשית בילדות או אפליות בין האחיםכלה נאה
וגדלו והתחתנו וקשה קשה להם לכבד את ההורים ולחשוב עליהם טוב. וזה עבודה בשבילם.
אז תדעי שלא כל ההורים מושלמים. והרבה הורים צרכים ללכת ללמוד מזה להיות אבא ואמא ומזה ילדים. וזה לא סותר שחיב לכבד אותם!
יקירהמיואשת******

קראתי מה שרשמת פה, לא מתכוונת אלייך בכלל. נשמע שעברת דברים לא קלים וחיבוק גדול לך!

ברור שהורים צריכים להיות הורים, וברור שצריך לכבד אותם גם אם הם לא ידעו להיות כאלו

אני בטוחה שאת עושה את זה מהיכרותי איתך מעט ובטוחה שאת עובדת קשה על המידות ואת אשה מיוחדת.

ממה שקראתי את מי שפתח את השרשור המקרה שלו לא נשמע לי "קשה" כמו שלך בכלל, נראה לי שזה נגע לך בנקודה רגישה ולכן את נורא מרחמת עליו, אבל איך שאני קוראת אותו לא קרה לו שום דבר נורא , וההורים של אשתו עוזרים לו בנחמדות מתי שמתאים להם ובוודאי יותר מהורים אחרים, וגם אם הם לא מחבקים הכי הרבה או עושים בייביסיטר הם עדיין לא נשמעים קשים או מתנכרים. ובעיקר יש צפיה שלו כל הזמן לעוד ועוד וחוסר הערכה של מה שכן נתנו.

כתבתי את ההודעה שלי באופן כללי ולא מכוונת למי שעברו ילדות קשה, ומי שעברו ילדות קשה באמת (ולא, זה שלא מממנים לך תואר או רשיון זה לא ילדות קשה) ועדיין מכבדים הורים מגיע להם שכר גדול ואני מעריצה אותם

מאחלת לך רק טוב!! חיבוק

על מצוות הבן על האב ומצוות האב על הבן שמעת?סתם 1...
זו אותה סוגיה, החובות הן הדדיות. כן כן, חובות.
קראת בגמרא על איזה גיל מדובר?ד.

תמשיך לזלזל ונפתח דיון למופת.סתם 1...
ישנה דאגה לפרנסה- אמנות, ויציאה לעצמאות.
מאוד נח להיתפס להמלצת הרבנות לגבי גיל 18... גם נח כלכלית...
זה הפוך מהבנתך - הרבנות העלת את הגילהסטורי
בגלל תנאי החיים בימנו, שלא שייך כמעט שנער בן עשרה יעמוד בכחות עצמו - החמירו מדין הגמ'. בפשטות זה מדין צדקה, שכמו שציינה כאן מישהי - עניי ביתך קודמין. אבל, זה כשעניים. בפשטות בחור מעל גיל 18 היום (כשהוא בריא) ובוודאי מי שמסוגל להתחתן ולהוליד ילדים - אמור להיות מסוגל לעמוד בזכות עצמו!
אם ההורים רוצים ויכולים - יבורכו מהשמים וגם הילדים חייבים להכיר להם טובה. (למשל במקרה של הפותח - עזרה בלידות, שבת בחודש שההוצאות וההכנה לא עליו ועוד - הוא חייב להכיר על זה טובה) אם להורים לא מתאים, מכל סיבה שהיא, אי אפשר לדרוש מהם, אא"כ הילדים במצב שמצדיק לקבל צדקה!
בררור "שלעמוד בעצמו" הוא יוכלסתם 1...
פחות או יותר אבל לא יותר מזה ללא ייעוץ והכוונה שמגיעים מתוך ניסיון.

להשיג דירה, פלאפון, עבודה מזדמנת ומספר בגדים זו באמת לא בעיה, הבעיה היא באמת לבנות בית ולנווט עם מספר ילדים. על זה מדברים כאן
ה"מזלזל" בינתיים,ד.

זה דווקא אתה. בכמה וכמה, שכתבו נכון ממך (כולל כאן, "גם נוח כלכלית".. כאילו זו הסיבה שאנשים כותבים כאן).

אתה כתבת, "על מצוות הבן על האב והאב על הבן שמעת.. החובות הן הדדיות".

כשמביאים ראָיה מהגמרא, אז צריך להתייחס למה שעליו הגמרא מדברת.

זו לא איזו סוגיא "רוחנית" שמדברת על עיקרון מופשט.

והגיל עליו מדובר שם, כולל כיום (לא "המלצה" אלא הלכה) - אינו רלוונטי למה שנידון כאן.

ושוב - איש לא דיבר על כך שהורים לא יתנו "יעוץ והכוונה" וכו'. רוב ההורים עושים את זה ברצון. כאן לא מדובר על דיון תיאורטי.

דובר על "דרישות" מצד הבן הבוגר אל הוריו (או הורי אשתו..). ועל הצגת דברים שהורים עושים בגילאים כאלה, כחובה שיש מקום להתלונן לגביה.

תגיד אתה אמיתי??? אני, סברות רוחניות???סתם 1...
טוב באמת שאני לא יודע מה קראת...

את הבנתך המקוללת (לפחות לדעת רמבם זו קללה...) לגבי תכנון החיים, הפרנסה ונשיאת האשה תשמור לעצמך.

כל טוב

אגב, תשובה לטענה כרגיל לא הבאת...
א. הסברתי ברור:ד.

"מצות האב על הבן" אינו מושג מופשט, אלא גדרים ברורים בגילאים ברורים.

ולכן אי אפשר להתייחס אל זה כאל איזה "עיקרון" שממנו מקישים לגילאים בוגרים ולאנשים נשואים.

"את הבנתך המקוללת"... - סגנון אופייני לכתיבתך בשרשור הזה. אולי תחסום קצת את פיך.. אתה מבזה את עצמך בלבד.

ואל תתלה ב"רמב"ם" את צורת הדיבור שלך.. יש גבול.

[כמובן, לא כתבתי כלום על "הבנה" לגבי תכנון חיים, פרנסה, נשיאת אשה... את "הבנתך" לגבי מה שלא נכתב - מוטב תשמור באמת לעצמך...

אני, כמובן, כתבתי על כך שההורים אינם "חייבים" לפרנס את בנם שעבר משכבר גיל 20 ואין לו בעיות מיוחדות לדאוג לכך עם אשתו. ושזו חוצפה לבוא אליהם ב"טענות ודרישות" - ההיפך ממצות כיבוד הורים, אם כי מאד יפה אם הם משתדלים, לפי יכולתם ונתוניהם - מותר להם גם לפנות לענייניהם אחרי שהשקיעו שנים בגידול ילדיהם, כולל כפויי-הטובה]

במקום "לצטט" רמב"ם במה שלא נאמר, מוטב תקרא את דברי הרבמ"ם על מי שמטיל עצמו על אחרים, שלא ביוזמתם, ועל חומרת כיבוד הורים.

[וכמובן, עניתי בדיוק על ה"טענה" - שה"דאגה לפרנסה, לאמנות" שמוטלת על האב, אינה מדברת על גילאים כאלה, וכשהם כבר נשואים. אבל אתה "כרגיל", כותב "כרגיל" על הזולת. אם אפשר עוד קצת להוזיל את הסגנון, אז למה לא... מציע לך להתעשת קצת

אגב, אם כבר... הרמב"ם אומר בכלל שאדם קודם יבנה בית, יטע כרם - ידאג לפרנסתו - אח"כ ישא אשה. לא שיטיל עצמו על הוריו..]

כמו שאמרתי לעיל...כרגיל...סתם 1...
"אמרת לעיל"...ד.

כבר הסברתי, שמי שזו דרך הדיון שלו, אינו מכבד את עצמו בלבד.

תנסה לצאת מההרגל הלא ראוי הזה, לחפש במקום את הדיון הענייני, איך לדבר אישית, ואז הדיון יהיה גם יותר יעיל. בסופו של דבר, למרות הנסיון כאילו לזלזל בשני, זה חוזר אל הכותב..

חוצפה.לא חייבים לך כלוםאבי1
תתבייש לשאול שאלה כזאת
אל תתרגז .כי אני בטוח שאחרי אין ספור פעמים ששמע את המשפטצבי יהודה.
החכם 'הם לא חייבים לך כלום'....הוא כבר לא מצפה.
אני בטוח שהתגובה שלך תעזור לו לראות דברים אחרת עכשיו...סתם 1...
אני שומע אשכנזיםהילל
האמת שגם אני שייך לעדה המאותגרת רגשית הזאת ובאמת יש אתגרים רבים
תתפלא,, זה לא רקבכל דרכיך
יש לכאן ולכאן, ראיתי מבוגרים אשכנזים שעונים על התיאור הידוע, וראיתי המון שלא, וגם להיפך, מעדות אחרות.. קיצר, תתייחס גם לגוף העניין ולפתרון..
רק בקטע של לדייק.
למרות שאכן מהתיאור זו אפשרות סבירה, לא צריךלהתמקד בזה בתגובה ,לקטלג ולקבע סטיגמות
אני שומע רגשי נחיתותעוד סתם אחד
המלווים בקמצוץ חרטא ברטא.

גם אשתי וגם אני באים ממשפחות אשכנזיות חמות ביותר.
מה נראה לך אפשר לעשות?ה-מיוחד

זאת סיטואציה שיכולה לעצבן. לא עניין של חייבים או לא, זה עניין שכל בנאדם צריך לקבל יחס.

אז קודם כל לא חייבים לבוא הרבה אבל חייב להגיע שבתות וימים רגילים מידי פעם. זה גם בגדר של כיבוד הורים שאתה חייב בו. אסור לך גם לדבר עם אישתך ליד הילדים על זה. זה מאוד לא טוב לחינוך הילדים שלך.

ואתה יודע מה? אל תעשה את זה בשבילם, תעשה את זה בשבילך. אם אתה לא תתן דוגמא לילדים שלך איך לכבד הורים גם הם לא יכבדו אותך.

עצובאימושיי

במקום
עבודת המידות
מודדים
חום אהבה נישוקים
במקום הכרת הטוב
מפתחים בלב אזורי מכאוב
במקום
קבלת השונה
וכבוד
מצפים שהמבוגר
יקום ויעבוד
במקום
לומר תודה על כל הנתינה
עוסקים בהשוואות
ומרחיקים את השכינה
חבל...
הבחירה
איך לחיות עם אנשים
היא החלטה חשובה
שמביאה איתה
שלום וגם ברכה!!
יפה כתבת.ד.

מקסים. גישה של אמת פשוטה, שפותחת המון טוב.אורין

וואו איזה סיכום ממצא!!! יכול ליהיות כסיום יפה לנושא!טוב ומטיב
במקום לעסוק בצד אחד עסקת בשני.סתם 1...
עשית מה שהפותח עשה לכיוון השני. לא עוזר במיוחד.
יש ציפיות, חובות וזכויות לכל צד, חבל להתעלם מצד מסוים.
דרישות, חובות וכד' אינן חוצפה. ישנה סוג של התבטאות שהיא חוצפה מוחלטת וישנה ההפך.
לבקש לא שווה חוצפה.
ויש גם אמתאימושיי
והאמת
שיש מצוות
כיבוד הורים
והדרת פני זקן
ואל תדין את חברך...
והכרת הטוב
ולימוד זכות
ו...
עבודת המידות.
בהצלחה

שוב, התמקדות בכיוון אחד.סתם 1...
יש מצוות האב על הבן ויש גם מצוות הבן על האב.

איך לדבר, איך לבקש, איך לקבל, איך לקחת, איך לתת כל זה זה תקשורת בריאה...

הבנתי אגב שהאמת אצלך... יש את מה שאת אומרת- שמכונה בשם "אמת" ויש את מה שאחרים אומרים... עוד מניפולציה זולה (מאוד אפילו).
דגי, הכסף הוא של הקב"הדור רביעי
הוא מחלק אותו ורואה מה אנשים בוחרים לעשות איתו.
מי שהקב"ה חנן אותו בממון והוא בחר לעזור לילדים לקנות דירה- הוא זכה במצוות צדקה עצומה..
מי שמאמץ ליבו וקופץ ידו - לא אתה צריך להתעסק איתו. תתנהג בנימוס וזהו.

המלך בשדה, חבל על כל רגע.

שנה טובה ומתוקה
לא ראוי להכליל ולומר שמי שלא עזר הוא "מאמץ ליבו וקופץ ידו"-אורין

זו שיפוטיות שמובילה אולי להתנהגות מנומסת אך ללב מלא עוינות ולא בטוח בכלל שעם סיבה .

לא ראוי להגיב ללא הבנת נקרא בסיסית.דור רביעי
לא כתבתי שמי שלא עוזר הוא וכו'
כתבתי שמי שמאמץ וכו
לא נכנסתי לשאלה האם חמיו בגדר מאמץ ליבו או סיבותיו מוצדקות.
וכן לא ראוי כלל לקטרג על אף יהודי בין אם הפותח, חמיו, או סתם מגיב.
מחלתי לך.
כתבת "לא אתה צריך להעסק איתו " ו שיתנהג בנימוס וזהו-אורין

מה שרומז לכך שאתה מדבר על משפחתו ולא באופן כללי. וחן חן על המחילה. מוחלת לך על חוסר הבנת הנקרא הבסיסית המיוחסת לי.

כל מי שמאמץ את ליבו לא צריך להתעסק איתו, וצריך להיותדור רביעי
מנומס.
לכן התחלתי משפט חדש.
זו את שקשרת בין השורות - כי זה המבנה שהיה לך בראש; וטעית.
אני לא התכוונתי לחם ולחמות מהסיבה הפשוטה, שאני באמת לא יודעת אם הם מקשים את ליבם, או שיש להם מערכת שיקולים לגמרי אחרת; אנשים מבוגרים יכול להיות שיהיו להם חסכונות ולא פנסיה, ואז כמובן כל ההנחות שלו לא רלוונטיות.
לגבי הסיוע הלא כספי, יכול להיות מצב בריאות לא גלוי שלא משתפים (כמו כאבים).
אל תכניסי למשפטים שאני כתבתי, את המחשבות השליליות שלך, אני כתבתי בכותרת את הנושא.
וגם בסיום.
הבנת אותי לגמרי לא נכון, וענית בצורה לא יפה.
מוחלת לך גם הפעם.
גם אם ההורים שלך עוזריםNamyאחרונה

זה ממש לפנים משורת הדין, אבל אין להם שום חובה לעשות זאת.

פרגן להורים שלך על כך, ותלמד זכות על ההורים של אישתך.

כמובן שגם סיטואציה כזאת לא פוטרת אתכם מכיבוד הורים.

המצב הכלכלי, פריקה ובקשהחוזר

שלום לכולם. אני כותב את זה בכאב לב גדול, ומתנצל מראש אם זה ארוך מדי, אבל אני חייב לשפוך את הלב ולקבל עצה.

אני מנסה, באמת מנסה, לעמוד בנטל הפרנסה, וזה פשוט לא מצליח לי. אני עובד קשה, משקיע שעות, אבל מרגיש שאני רץ במקום. המצב הכלכלי שלי ושל משפחתי נהיה קשה מיום ליום. החובות גדלים, ואני כבר לא יודע איך להתמודד עם זה.

כל לילה אני שוכב ער, הלב שלי דופק בחוזקה, ואני חושב רק על הלחץ של החודש הבא. אני רואה את הצורך בבית, את הדברים הבסיסיים שחסרים, ואני מרגיש שאני מכזיב. ההרגשה הזו שאני לא מצליח לספק את היסודות היא שוברת אותי.

הקושי הגדול ביותר שלי הוא במישור הרוחני: איך אפשר לשמור על שמחת חיים ועל יישוב הדעת כשהדאגה אוכלת אותי מבפנים? אני יודע ש"אין אדם נוגע במוכן לחברו כמלוא נימה", ואני משתדל להתחזק באמונה ובביטחון, אבל ברגע האמת, כשאני רואה את חשבון הבנק, הכוחות נופלים.

שאלותיי אליכם:
חיזוק הביטחון: איך אתם מצליחים לשמר ביטחון ואמונה שלמים גם כשהמציאות הכלכלית צועקת משהו אחר לגמרי? אילו מחשבות או כל דבר יכול לעזור ברגעי השפל?

עצה מעשית:: האם מישהו מכם חווה קושי כלכלי עצום והצליח לצאת ממנו בדרך ישרה? איזה שינוי אמיתי עשיתם שהביא לכם ישועה?

אני לא מחפש פתרון קסם, רק כוח להתמודד וכמה מילים טובות שיזכירו לי שאני לא לבד בתוך החושך הזה.

אני מרגיש שאין שום סיכוי, שנים שאני מנסה ולא מצליח לצאת מזה, זה גורם לי ליאוש מהחיים, 

יש רגעי שפל באמת שאין לתאר. אני מגיע לקצה.

והכי מקשה, שאשתי ביקורתית מאוד לגבי, היא מצפה, אולי בצדק, שאחזיק את המצב, אבל כל פעם שהיא רואה את החשבון היא מוציאה עלי את כל הפחדים שלה, ודוחפת אותי למה אתה לא עושה ככה ולמה לא ככה, אני מרגיש שהיא לא איתי אלא נגדי בזה.

תודה רבה מראש לכל מי שטורח לקרוא ולענות. מי יתן וכולנו נזכה לראות ישועות בקרוב.

וואי, וואי. באמת לא פשוטהסטורי

מציע לפנות לארגונים שמתמחים בזה כמו פעמונים/מקימי ולהעזר בהם גם להתארגנות לטווח הקצר - בעיקר בדיקה יסודית של האפשרות לצמצום הוצאות ובעיקר לטווח הארוך - הגדלת הכנסות והתנהלות כללית נכונה.

חוץ מזה ובמקביל - להתפלל מכל הלב.

תודה. התפילות כבר שנים שלא מתקבלותחוזר
קטונתיהסטורי
מציע כן לפנות לעצה ועזרה מאחד הארגונים שמתמחים בזה בדיוק. בהצלחה רבה.
קודם כלהעני ממעש

מקווה שתעבור את זה

חסרים נתונים ראשוניים על מנת שנוכל להתחיל חשיבה

מס' נפשות

מקורות פרנסה סכום ויציבות

האם קיימים פערים לא שגרתיים

וכד

בפרטי?חוזר
למה פרטי ולא בפורום?העני ממעש
כי לא בא לי לספר לכל העולם פרטים אישיים אולי?חוזר
ותשועה ברוב יועץהעני ממעש

מטרת הפורום היא התייעצות אנונימית בלתי מקצועית

לא מקובל באישי בפרט משתמש לא מוכר ומילא אף אחד לא מכיר אותך

ואו אתה ממש אובססיביחוזר
לדעתי בצדקדיאט ספרייט

אני רוצה לציין למען הזהירות שהיום בצהריים קיבלתי ממשתמש זה (חוזר) פניה בשיחות אישיות.

אומנם תמימה ופשוטה בסה"כ בקשה לשוחח, אבל מכיוון שאנחנו לא מכירים, לא הכרנו ובכלל אינני משוחחת עם גברים, חסמתי את המשתמש.

למה משתמש (חדש?) פונה בשיחות אישיות לאישה?

לא ראיתי סיבה.

אני גם מציינת שבפרטים האישיים מצויין שהוא פרוד.

מבחינתי זו אזהרה לציבור, כיוןן שאנו מצויים להתרחק מן הכיעור וכל הדומה לו.

קצת קשה לדעת ככה אבל אגיד משהו מעודדדי שרוט

אין ברוך כלכלי שלא ניתן להתגבר עליו אם אתם נורמטיביים.

פנה לפעמונים ותבקש מהם עזרה. זה יצריך שיתוף פעולה מלא שלך ושל אישתך.

חבל לחיות ככה חבר. תרים טלפון לארגונים כמו פעמונים הם יודעים לעזור בהתנהלויות כלכליות כאלה.

מנסיון אישי ממליץ גם כן על מקימימתוך סקרנות
עבר עריכה על ידי מתוך סקרנות בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 14:05

מה שכן, השאלה אם אשתך מגויסת לנושא, או שהיא רק מצפה ממך.

ברגע ש 2 בני הזוג מתגייסים להוציא את העגלה כמו בכל קושי המתמודדים אתו בבית, שרצוי ש 2 בני הזוג יתגייסו לפתרון, זה הרבה יותר קל בעז"ה.

הציפיה בעיקר ממני, גבר וכוליחוזר
לא יודע, העולם היום השתנהמתוך סקרנות

קשה היום לפרנס בית ממשכורת אחת.

לא ריאלי בדרך כלל לבוא בטענות לגבר, ש"יביא כסף" לבדו.

באשכול סמוך אמרו (בצדק) לגבר שהתלונן שאשתו לא מבשלת מספיק, שיפשיל שרוולים וילמד לבשל בעצמו.

חושב שהרעיון הזה נכון גם במקרים כמו שלכם.

...ברגוע
בשביל איזון תקציבי צריך הכנסות, אבל גם (ואולי בעיקר) לשלוט על ההוצאות, וזה כמובן דורש שיתוף פעולה של אשתך.
אחי אל תתייאש זה לא קל אבל זמניזיויק
אתה תמצא את הדרך, אתה תבדוק טוב טוב מה הכשל הכלכלי בהוצאות, הכנסות, מאזן, תעסוקה, מיצוי היכולות שלך ועוד. זה לא אמור להיות עבודה סזיפית דווקא ושעות של עבודות, אלא עבודה שעושה אותך שמח ועוזרת לך להוכיח כמה אתה מוכשר במשהו שעוד תמצא אותו. זה מסע ותפילה. אם יעזור דבר איתי בפרטי.
שלום חברשלג דאשתקדאחרונה

אשתדל להתייחס יותר בפרוטרוט כשאתפנה. ככלל הייתה לי חוויה כזו גם כן.

רק אשאל: זה משהו חדש או מאז שהתחתנתם? היה איזה שינוי שהשפיע לטוב או לרע על המצב שלכם?

מחפשת רעיון למשהו כיף בחצי האחרון של חנוכהמתייעצת גירושין

בא לי לטוס או לעשות משהו ממש כיף אבל אין לי כרגע ויזה

יש מקום שאפשר לטוס אליו, בלי?

מה עוד אפשר לעשות גם לבד וגם זוגי בחנוכה?

יש לי רצף כייפי של ימים שאני יכולה לעשות בהם מה בא לי 👸

כל רעיון יתקבל בברכה, אני כבר אשקול.

למדינות באירופה, אין צורך בויזה. וממש קל עם כשרותאלישבע999

במדינות הגדולות

וגם קרוב מבחינת משך הטיסה.

יש גם את דובאי - לא הייתי שם עדיין ולא יודעת להמליץ 🙃

גם שם יש שפע של מסעדות כשרות

(חפשי בגוגל "מטיילים בכיפה"  אתר מעולה לתכנון נופש לדתיים) 

אילת;)ברגועאחרונה
בעלי מתעלם ממניא1111

היי, אשמח לעצת הפורום

בעלי אחת לכמה ימים כועס, נפגע ממשהו או סתם לא במצב רוח ולאחר מכן מתעלם ממני למשך כמה שעות/ימים.

זה כולל יציאה מהאוטו הביתה בלי לחכות לי, מבט אטום, הסתגרות במחשב או ללכת לישון מבלי לתקשר.

זה בדרך כלל מסתיים אחרי שאני כבר ממש פגועה, ואפילו בוכה. גם מזה הוא בהתחלה מתעלם ואחר כך חוזר כאילו לא קרה כלום.

אני מבינה שיש לאנשים לפעמים צורך במרחב אבל זה חוזר על עצמו כל יומיים. אני מרגישה שאי אפשר לצפות אותו ושכל דבר קטן יכול לגרום לניתוק רגשי. אני ממש סובלת מהאירוע הזה. אשמח לעצות

תמיד זה היה ככה? או שזו תופעה חדשה יחסית?*אשתו של בעלי*

אולי עובר עליו משו...מצוברח ממשו...

ניסית לדבר איתו על זה?

כמה זמן נשואים?זמירות
לא תקין.לביטה

התעלמות זו אלימות לכל דבר.

טיפול זוגי אולי יעזור. 

מצטרף להתנגדותצדיק יסוד עלום

זו התנהגות חריגה ואכזרית כלפייך. לפעמים אין כוחות ואז קצת יורד החשק לדבר, אבל אם זה דפוס אי אפשר לתרץ כנפילה. את אשתו, הוא חייב להתאמץ עלייך. הוא מרגיל אותך בהענשה על התנהגויות שלא כפי רוחו, והעונש הוא נטישה.

אם זה באמת כמו שתיארת זה מאוד מאוד לא תקין. טיפול זוגי דחוף, אין משפיל מההתנהגות הזו.

ממליץ לא לתקוף חזרה אלא לפעול חכם. מן הסתם הוא גם בחור טוב ולכן אתם ביחד. אבל זו התנהגות אולטרה בעייתית, תיזהרי מאוד לא להיות מכילה כלפי דבר כזה

אם הוא היה פהמשה

הייתי שולח אותו לתחקור של כמה דברים לנסות להבין איך הנפש שלו פועלת ולמה הוא מתגונן ככה. אבל הוא לא.

איך את מרגישה? מה עובר לך בגוף כשהוא עושה לך את זה ?

אולי הוא לא יודע להגיד את הרגשות שלוbinbin
צריך ללמוד איך מדברים ומשתפים תנסי ליזום שיחה על זה שאת מוכנה לעזור לו לדבר לשתף ולפתוח את הלב... זה שלב חשוב בזוגיות שצריך לעבור אותו ושניכם צריכים להיות מוכנים להתקדם לשם
נשמע כמו התעללות רגשיתזיויק
השיח והקשר חשובים גם במצב של מריבה. דברתם על זה בזמן רגוע?
תעשי גוגל על טיפולי שתיקהruthi
זה לא תקין, זאת לא נורה אדומה אלא פרוז'קטור. 
גם אני מתעלם מאישתי.די שרוט
חוקרים גילו שהאוזן הגברית בנויה בצורה אבולוציונית מיוחדת. היא מסוגלת לשמוע רחש של פתיחת בקבוק בירה ממרחק של 3 חדרים, אבל מסננת אוטומטית תדרים שמכילים את המילים "זרוק את הזבל" או "אנחנו צריכים לדבר". זה לא רוע, זה פשוט הישרדות. אל תיקחי אישית.
לא יפה ללעוג לכאב אמיתי שמעלים כאןזיויק
מסכימה גםדיאט ספרייט
חוסר טאקט עד כדי חוצפה של ממש 
בסדר בסדר סליחה. ניסיתי להקליל את האוירהדי שרוט
כמה זמן נשואיםהעני ממעש
נשמע לא טוב, אבל...שלג דאשתקד

חלק מהחברה' כאן לקחו את זה קיצוני קצת, לטעמי. זו לא בהכרח אלימות, זה לא דורש טיפול דחוף, זה גם ממש אבל ממש לא מה שנקרא "טיפול שתיקה".

בסך הכל, מדובר לכאורה באדם טוב שעובר עליו משהו והוא מגיב לזה בצורה מסוימת. חבל באמת שהוא ככה מתנהג, וגם חבל שעובר עליו משהו, אבל זה קורה במשפחות הכי טובות. בשביל להבין כמה זה לא מבהיל, תדמיינו שהשטלה הזו הייתה נשאלת על ידי גבר, ביחס לאשתו. ברור שהתשובות היו שונות לגמרי, וזה משום שלנשים יש יותר לגיטימציה להביע רגשות, להעיר, לעמוד על דעתן וגם להתנהג בצורה כזו. אצלן זה נורמלי שיש תנודות במצב הרוח. מותר להבין שיש גם גברים כאלה. אף אחד לא מת מזה, וכנראה גם אף אחת לא תמות מזה.

לדעתי, תחכי קצת שזה יפשיר ותדברו, ותנסי בכנות להבין מה שורש העניין. דווקא ככל שתאפשרי לו לדבר בפתיחות, יש יותר סיכוי שהוא ילמד לדבר ולהעיר אם גרמת לו עוגמת נפש (אכתוב כאן משהו שיפחיד חלק מהחברות/ים, אבל יש מציאות כזו! יש שיח אלים מאוד כיום כלפי גברים, שגורם להרבה גברים עדינים לחוש שאסור להם להעיר ולדבר על מה שמפריע להם, ואז זה יוצא בצורות כאלה. אז אם באמת רוצים לפתור את הבעיה, צריך לגרום לו כן להעיר ולדבר ואולי זה יעזור).

כמובן שיש עוד הרבה אפשרויות. יכול להיות שזה מזג האוויר (פתאום נזכרתי בשיר היפה "מת אב ומת אלול" של ר' שמואל הנגיד, שמתאר את החוויה הזו בצורה מליצית ויפה), יכול להיות שזו איזו חוויה נפשית או אישית וגם יכול להיות שמישהי מדליקה אותו בחוץ ואז כשהוא חוזר אלייך הוא נכבה (לא תמיד זה סוף העולם, אבל אדרבה, ככל שתנהגו בחכמה ותפתרו את העניין בקלות, הוא יישאר אצלך ויבין כמה זה טוב).

סליחה, טעיתי!!שלג דאשתקד

בזכות אחד מחברי הפורום שהאיר את תשומת ליבי, אני רואה שלא מדובר באירוע חד פעמי שקרה לאחרונה, אלא באירוע שקורה מפעם לפעם.

אם זה אכן כך, זה שונה מהיחס המאוד סלחני שהצגתי. אם זה קורה רק בתקופה האחרונה, תנסי באמת להבין, אולי עכשיו ממש יש לו תקופה קשה (נניח, ואתן דוגמה מאירוע שהיה אצל קרובי משפחה שלי: זוג שגם ככה קצת דבוקים להורי האישה וכולם שם "לא מתים" על בעלה, מחליטים לעבור לגור אצלהם לתקופה ממשוכת, והגבר גם ככה מרגיש לא בנוח ועוד זוכה מדי פעם להערות קטנטנות מכיוונים שונים - את יכולה חהבין שזה מצב לא טוב מבחינתו, ובנוסף הוא מקבל עוד משקולת של 2 ק"ג כל יום-יומיים).

אבל כן, חד משמעית שזה לא מצב בריא וזה לא אמור לחזור על עצמו כל פעם שכועסים.

אין לי עצות, אבל כן חשוב לי להגיד שזה ממשדיאט ספרייט

ממש ממש לא תקין

להישאר ככה זה לא יכול להיות

זה קורה סביב נושא/תחום קבוע?רקלתשוהנ
האם בעעלך עם אישיות רגישת יצרשוקו.
מה שנקרא SHP
באמת לא נעיםתהילה 3>

נשמע שכדאי לשוחח על המצב הזה בזמן נינוח ביניכם.

לשתף כמה זה פוגע בך, וכמה זה מכאיב לך, ולבקש שגם אם הוא פגוע ונסער יתנהל אחרת.

מוסיפה שיש אנשים ש"מענישים" בהתנהגות כזאת, ויש אנשים שהתגובה שלהם כשהם נסערים או כאובים היא התנתקות והסתגרות עד שהם נרגעים וחוזרים.

אם זה נעשה באופן מעניש, כדאי לפנות לעזרה חיצונית. אם זה חלק מדפוס התנהלות מסתגר בזמן קושי, אפשר להתחיל גם בשיח ביניכם.

כך או אחרת חשוב לשוחח על התחושות שלך מול זה. אפשר ורצוי, בכללית לדבר על התגובות והאוטומטים שלכם בזמני פגיעות. הרבה פעמים אצל זוגות אלה תגובות שמפעילות זו את זו.

לדוגמא צד שפגוע וצועק, ומלחיץ את הצד השני שרגיש להרמת קול, שמסתגר ומתרחק בגלל זה ואז הצד הראשון מרגיש נטוש, ויותר נפגע וכועס, וחוזר חלילה.

הרבה פעמים אופן התגובות הללו לפגיעות מוסיפות פגיעה נוספת, גם אם הצד השני צועק כי הוא פגוע, והצד המתרחק מתרחק כי הוא נסער, ושניהם לא מתכוונים לפגוע אחד בשני, אבל תכלס זה מה שקורה.

מודעות לאוטומטים האלה יכולה לסייע לשניכם (ולכל זוג) להתנהל יותר נכון בעיתות משבר.

איש שילמד שהוא כרגע פגוע וזקוק להסתגר שיגיד לפני כן, קשה לי לדבר עכשיו ואני צריך זמן לעצמי לעבד מה שהיה. הצד שהדחף שלו הוא להוציא את מה שמכעיס אותו, שילמד להגיד אני ממש ממש נפגעתי ממך ואני רוצה שנדבר על זה, מתי תהיי פנויה לשמוע אותי? וכן הלאה.

מטבע הפורמט, בני זוג עשויים לדרוך זה על הפצעים אחד של השני. זה לא באג אלא פיצ'ר, שבעבודה נכונה מאפשר לכל אחד להכיר לעומק את הפצעים והדפוסים שלו ושל בן הזוג, ולהתרפא בהתנהלות נכונה.

רק מעודדת שאפשר לצאת מיזה.אונמר

נשמע פה מהתגובות שאת במצב מזעזע והלך לך על הנישואים.

לא מקלילה, ובאמת זה קשה ברמות. זה השפלה נוראית וכאב מאד גדול לאישה.

רק אומרת שאני גם הייתי חווה את זה מבעלי, וב"ה אנחנו אחרי זה. אין דבר כזה היום.

הינו בטיפול טוב ב"ה. ובאמת שבאנו שתינו כדי לטפל ולא לשמוע ולהמשיך הלאה.

אבל לגמרי לגמרי אנחנו אחרי והסיכוי היום שיקרה דבר כזה הוא אפסי.

הוא פשוט הבין בעלי עד כמה זה לא רלוונטי ולא יכול להיות חלק מהחיים שלנו, ולמד להתמודד.

אש רק מעודדת אותך שאפשר לצאת מיזה. טיפול כמובן יועיל פי מאה מכל שיחה שלכם. אם יש לך סיכוי לשכנע אותו אז הכי טוב.

אם את רוצה המלצה למי שאנחנו הלכנו אפשרי באישי.

ולא אומרת לך טיפול עכשיו 40 שנה. הינו בטיפול ממוקד, כמה חודשים ואנחנו מעל זה.

בעז"ה שיהיה כה גם לכם.

חיבוק על הבדידות... לא קל בכלל.

חשוב לי להוסיף לפותחתדיאט ספרייט

למקרה שהדברים שאני כתבתי לא היו ברורים.

אני מסכימה מאוד עם הכתוב פה.

אני לפחות, המסר שהתכוונתי להעביר הוא שככה זה לא יכול להימשך וחייב עזרה חיצונית.

ממש לא התכוונתי שיש מקום להפסקת הנישואים.

ובכללי אני בעד הפסקה במקרים קיצוניים בלבד. 

👍.אונמראחרונה

מבינה לגמרי גם את הבהלה.

באמת זה ממש לא נעים.

אבל ב"ה אפשר לצאת מיזה. מטפלים ויוצאים והחיים אחרי הם כל כך אחרים.

החיים בצל החשש של 'אולי עכשיו משהו לא יתאים לו ויגזר עלי שקט של יומיים' זה זוועה.

אחרי שעובר החשש נפתחים עולמות. בעז"ה.

מעשה שהיהיהלום אובלי

ישבנו בנחת שבת בצהריים על הנדנדה, דיברנו על הא ועל דה.

הגענו לנקודה שאמרתי לו בהקשר למשהו כללי שדיברנו על כך שלגברים יש נטיה לפזול לדשא של השכן. והעלתי סיטואציה שהיתה במסעדה, ישב מולי ממרחק גבר חרדי שישב מול אישתו ולא הפסיק להסתכל עלי, בזמן שבעלי עם כיפה גדולה, פיאות וזקן התרגש מהמלצרית.

אמרתי בנחת שזו מציאות קצת עצובה, שבמקום לחיות עם מה שיש להם ולהעריך את זה ולהשקיע בזה, כל אחד מסתכל על האחרת.

בהתחלה הוא הכחיש ואמר שהוא לא התרגש ממנה למרות שלי זה היה ברור וגם לא תקפתי אותו על זה וגם לא פגע בי כי היא היתה עם טיץ צמוד.

והוא אמר "זה בכלל לא בגלל הטיץ, אמרתי לעצמי 'וואו איזה שפתיים יפות יש לה'"

בהתחלה השתתקתי מרוב הלם...

אולי בהתחלה ניסיתי להבליג. אני לא יודעת איך זה קרה, והוא חזר שוב ושוב על המשפט הזה. חמש פעמים שמעתי אותו אומר על בחורה אחרת "וואו איזה שפתיים יפות יש לה". 5 פעמים!

לפרוטוקול, לא שזה משנה אבל שפתיים זה צד חזק שלי, מחמיאים לי עליהן המון, והוא מעולם לא החמיא לי עליהן ככה...

ופתאום אני שומעת אותו מחמיא באוזניי ככה למישהי אחרת ועוד על שפתיים.

בתור מתבוננים מהצד, איך אתם רואים את זה?

ואיך אתן הייתן מגיבות?

שיחה מיותרת, לדעתי שניכם טעיתם שדשתם בזהרקלתשוהנ

אני חושבת שלמרות שאמרת את זה בנחת, התפיסה שלך את הגברים עצובה.

אני לא חושבת שהם פוזלים לדשא של השכן. אני חושבת שהם יותר מתרשמים בקלות ממראה עיניים, אבל לפזול לדשא של השכן זה עניין של הלב ולא של מבט.

לא רואה לאן שיחה כזאת מקדמת. מילא אם היה תיאורטי, אבל הבאת דוגמא שבפועל משפילה את בעלך, וזה גם קצת מכה מתחת לחגורה, בשיחה אגבית להגיד לו שהוא התרגש מהמלצרית...זה משפיל.

את מתארת הרבה נחת וזרימה בתחילת השיחה, אבל לפי התגובה שלך בסוף את יכולה להבין שזה לא באמת קליל בעינייך - ובצדק.

את אומרת שלא נפגעת אבל זה רק כי בראש שלך נתת הסבר, אבל הנה ההסבר לא היה נכון וכן נפגעת.

וברור לגמרי למה. זה מעליב.

מיותר לגמרי מצד בעלך להגיד את זה

מיותר לגמרי מצידך לדחוק אותו לשם

וזה בדיוק הסיבה שהשיחה הזאת פשוט היה מיותרת מראש...

איך הייתי מגיבה?

כנראה בצורה תינוקית נעלבת מאד מאד וכועסת ועוזבת את השיחה - או רק שותקת או הולכת ממש.

גם אני חושבת שחבל לדבר על זה. בטח ככה.מרגול

כלומר, כן, ברור שגם אנשים נשואים יכולים להתרשם מאנשים אחרים בני המין השני.

וגם אני לא חושבת שזו בעיה להעלות את זה כטענה כללית מול האיש.

אני חושבת שזו בעיה להביא את זה לחיים המציאותיים האישיים שלכם.

מילא היית אומרת על אנג'לינה ג'ולי שברור שהיא יפה, או שאפילו היית אומרת על בראד פיט.

אבל זה לא במציאות.

להביא למציאות, בטח כשאת נותנת את הדוגמה השלילית *עליו* (ולא עלייך), זה לבשל לעצמך את הדייסה.

קודם כל העיקרון של להגיד על הצד השני. דמייני שהשיחה הייתה בנושא אחר - קנאה, כעס משהו כזה. את מבינה שזה מאוד שונה אם תתני דוגמה על *עצמך* שהרגשת בה קנאה/כעס, מאשר שתתני עליו?

ולנושא שלכם ספציפית… איך זה יכול לעשות טוב לזוגיות שלכם? או של כל אחד? אם מדברים על זה פרקטית. על ההיא מהמסעדה. ההוא שהסתכל והמלצרית שכך וכך.

זה קצת כמו שתדברו לפרטי פרטים איך הרגשתם כלפי איזה אקס/ית מהעבר. נכון, כנראה היו שם תחושות של אהבה ומשיכה כלשהן, אבל למה לפרט??? איך זה מועיל?

היה, נגמר, מתרכזים בזוגיות שלכם, במחויבות ובייחוד שלכם אחד לשניה. זהו. 

אני תמיד נהנית לקרוא אותךנגמרו לי השמות

כמה חוכמה תבונה ורגישות יש בך! ❤

ורק לגבי הסיפא -

זו ממש לא צורה תינוקית אלא הכי אנושית שיש,

ואישה ששומעת כך מבעלה ומרגישה פגיעה הכי מוצדקת בבלעדיות, במחמאות, במבט, בכיוונון הלב, שרוצה וצריכה להרגיש היחידה עבורו מגיבה מתוך מנגנון הגנה הכי אנושי שיש בדיוק כמו שהיטבת לתאר - או כעס (FIGHT) או עזיבת השיחה (FLIGHT) או שותקת (FREEZ).

שאלו מנגנוני ההגנה שלנו עד ה120 ולא רק בינקות, וטוב מאוד שהם שם כדי להגן עלינו ולאותת לנו שמשהו כאן באמת פגע בנו והיווה איום עלינו, ע"י איום על מימוש הצרכים שלנו במקרה הזה.

ותיווך נכון ונתינת מקום נכונה לעצמינו לכל המתחולל בנו גם ודווקא אז, ואח"כ תיקשור נכון של זה לבן/בת הזוג יכולים גם להביא לצמיחה גדולה, לריפוי, לבניית קומה נוספת.

כשחשבתי שהוא התרגש בגלל הטיץיהלום אובלי

לא נפגעתי כי חשבתי שזה מראה עיניים, אבל שהוא דיבר על השפתיים הרגשתי שזה כבר עניין של הלב, ולא האמנתי שהוא ממשיך לחזור על זה...

גם כשהוא התרגש מהמלצרית במסעדה זה פגע בכבודי כי היא הרגישה את זה, אבל הבלגתי עד אותו רגע שהעלתי את זה בשיחה בשבת

טעות קשה שלוזיויק
יש את ההתמודדות וזה לגיטימי, לגברים ונשים, אבל הוא עשה מעשה פוגע וחסר רגישות לדעתי, כולל באמירה
אתה יכול לפרט?יהלום אובלי
למה זה מרגיש כאילו למישהו יש הרבה זמן פנוינעמי28

ופותח שרשורים הזויים.

ולא תקין בעליל כמובן.

אין סיכוי שהוא דיבר ככה על שפתיים מבלי שהוא חשב לנשק אותן.

ולהגיד שוב ושוב זאת אפילו לא מחשבה חולפת, ממש לקח את זה איתו.

חוסר טאקט מתמשך, אולי הוא חטף שבץ או משהו.

כתבת בכותרת משהו שחשוב לשים לב אליו בכללינגמרו לי השמות

לא מדברת ספציפית על השרשור הזה,

אבל בהחלט באופן כללי:

את צודקת לגמרי שעלולים להיות פעמים (ואף פעמים רבות לצערינו) שיפתחו שירשורים לא אמיתיים.

כלומר שכל הנכתב בהם לא אמיתי, או חלק אמיתי וחלק לא.

או שהפותחת מזדהה כאישה, אך "היא" בעצם גבר.

או שהפותח מזדהה כגבר, אך "הוא" בעצם אישה.

או שמשנים את הפרטים בצורה שקשה לקלוע לסיטואציה האמיתית ולהתאים את המענה,

או שיש באמת מקרים אפילו של מטרידים או אנשים/נשים עם כוונות לא טובות כלל שמנצלים את הבמה ואז פונים באישי להמשך ולעשות עוד רע חלילה,

או "סתם" משועממים,

או נערים/ות,

או טרולים,

או מעוניינים להביא נושאים פרובוקטיבים או עם פן "גופני" / "מיני" / "מוצנע" וכן הלאה

וחשוב ממש להיזהר.

גם לבחור למי להגיב אפילו בבמה פתוחה

ובטח שבאישי

ותמיד אם לא מתאים או מרגיש מוזר אפשר לדווח, ובעיקר לשמור על עצמינו, כל אחד על עצמו או עצמה.

אז כאן ספציפית יכול להיות שהכל אמת לאמיתה? ודאי.

יכול להיות שלא? יכול.

איך נדע? לא יודעת אם אפשר לדעת בוודאות כמעט אף פעם, אבל כל אחד ומה שהוא/היא מרגישים.

וחשוב גם לעקוב ו"להיות עם היד על הדופק" אם משהו נראה חשוד.

וגם כשכתבתי את זה אישית אני באמביוולנטיות,

כי מאוד יכול להיות שהכל אותנטי ואז זה עלול לפגוע בפותחת, ומתנצלת מראש אם כך, לא זו הכוונה.

אך העיקרון באופן כללי חשוב מאוד בפני עצמו ולכן היה חשוב לי בכל זאת לכתוב ולחזק את הנקודה הזו עבור כולנו.

אני שמחה שאת לא מאמינה לייהלום אובלי
זה רק מחזק לי כמה זה לא תקין...
אני לא יודע מה מריח יותר מרחוק, הגרביים שלידי שרוט
אחרי שבוע שדאות או השרשור הזה.
הערותהעני ממעש

אינך אחראית על ולא תתורו שלו, לא באופן רוחני שתילחצי שיגיע לגיהנום , ולא ב'לחץ' להיות 'מלכת היופי' עבורו

הוא פתוח איתך וזה יפה .

הקטע שהוא המחיש לך ככה - אולי יש לו פער כלשהו נוירולוגי וכו

אינך חייבת לקחת ללב

תחשבי שבעלך יתלונן, שבגלל שקנה לך שמלה חדשה, ולמרות זאת התעכבת על כל חלון ראווה אחרי זה, סימן שאינך אוהבת אותו

ייתכן שהרעיון הכללי נכון אבל הדוגמא שהבאת לאקופצת רגע

ממש קשורה לנושא.

אני לא שמלהיהלום אובלי
ואני לא אחת מאלף
תגובההעני ממעש

נראה שלא הבנת את כוונתי

שוב - התפעל ממשהו מסויים בחוסר טאקט

אבל משמע ששם נעצר

לגבי שיתוף עם חברותייך זה לכאורה בעייתי

כלומר, פגעו בי - למרות זאת אני יכול לפגוע בחזרה רק לפי התו'ל- הדין . ולא להשתולל יותר מדי. עם כל הכאב והכבוד .

ושוב ממליץ לבדוק אם קיים אצלו פער כלשהו נוירולוגי תקשורתי וכו

לא אמרתי ששיתפתי את חברותיייהלום אובלי

וגם אם כן, לא באתי לתת כאן דין וחשבון, נכנסתי כדי לקבל תמונה ותגובות שיפוטיות לא מעליבות אותי אבל פחות משרתות את המטרה שלשמה שיתפתי באנונימיות סיטואציה רגישה.

וזו לא סתם התפעלות בחוסר טאקט, יש פה חוסר כבוד ורגישות ופגיעה באינטימיות. זה לא נעצר שם, זה מלווה אותנו הרבה זמן...

אוהעני ממעש

אז כאן יש נקודה שניתן לפתוח

חוסר כבוד וכו שציינת

מתי התחיל , מדוע, האם ואיך ניתן לטפל

עוד משהו -

אנשים כאן כותבים על מנת לנסות לסייע

אז גם אם תגובה אינה מה שהפותח ציפה לקבל - לא צריך לקחת קשה

ולפעמים משהו לא בעניין עלול במבט שני לשפוך אור

נראה לי ש נגמרו לי השמות לא הגיבה כאן

מסתמא יהיה לה מה לאמר

הוא שיתף אותך.אדם פרו+
עבר עריכה על ידי אדם פרו+ בתאריך כ"א בכסלו תשפ"ו 12:15

ברור שזה אסור לו הלכתית להסתכל עליה ובטח שלא להתמוגג מיופיה.

והוא נכשל

אבל אפשר בקטע הזוגי להסביר, שהוא מעביר את ההתפעלות אלייך.

וגם לשיתוף איתך.

זה לא כל כך נורא מבחינה זוגית. לדעתי.

אולי סוג של רמז שהוא היה רוצה שתעשי עיצוב שפתיים כלשהו.

באמת אמירה מיותרת יחסית.

מבחינה הלכתית ומוסרית, ברור שההסתכלות והמשך ההתפעלות אסורה.

הוא לא רמז לי שום דבריהלום אובלי

ולא רוצה עיצוב שפתיים, יש לי שפתיים עבות ויפות וכל מי ששמע שזה מה שאמר, אמר שמוזר שהוא אמר את זה דווקא לי...

נשמע שהיתה שיחה בעייתיתגפן36

אבל הגלגל ממשיך להתגלגל...

למה עוד אנשים בסביתך יודעים עליו שאמר כך? 

איזה גלגל ממשיך להתגלגל?יהלום אובלי
מסכימה. משהו לא נראה לי תקין בשרשור הזהלומדת כעת
העודף שיח ושיתוף על המראה של הפותחת, וקושי זוגי שמיוצג בשמחה ולבביות...
סליחה שאני עונה על תגובות שמכריחות אותי להגיביהלום אובלי

שהבעיה היא לא השפתיים שלי אלא האמירה שלו

וכאילו לרמוז לאישה לעשות עיצוב שפתיים זה חכם והגיוני, יש פה תגובות מפתיעות...

הן שאלו את מי עוד שיתפתSeven

כי באמת לא סביר לשתף באמירה כזו של בעלך את הסובבים אותך

לגופו של עניין האמירה לא רלוונטית

לחשוב שגברים פוזלים לדשא של השכן זה לא חשיבה בריאה ונכונה לקשר זוגי ואם בעלך פועל ככה שיעשה עבודה עם עצמו..

גם גבר שהוא לא דוס ולא עם זקן וכיפה גדולה יכול להיות נאמן..המראה זה חארטה אז שיפסיק להתמקד במראה ויתחיל לעשות עבודה פנימית

אני לא הבטחתי לענות לכל שאלה שנשאלת פהיהלום אובלי

וזה מקובל עלי שחושבים שאני טרול משועמם, זה לא לוחץ עלי לחשוף פרטים שאני מעוניינת לשמור לעצמי...

אבל אם יש פה נשים וגברים שאמירה כזאת עוברת על ידם בשתיקה, וחושבים שאישה ממשיכה להרגיש נאהבת ונחשקת אחרי דיבור כזה אז כדאי שיזכרו שהחיים והמוות ביד הלשון.

ואם למישהו נראה מוזר ששיתפתי והתייעצתי עם סובבים שלי לגבי אמירה כזאת, כנראה לא מבין כמה זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיות.

בידיוק זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיותSeven

אבל זו הנקןדה זה שיח אינטימי של בני זוג

לא מתאים לשתף אותו עם אף אחד

פרט לבעלי מקצוע במידת הצורך...

מצטערת אם אני רק מחממת אותךסיה

אבל אם מציע לך לצאת איתו בהמשך תתחמקי. אל תגידי למה.

אם כבר דיברתם על הנושא שהוא פלרטטן ומסתכל על נשים אחרות והוא יודע שזה כואב לך.

כואב לך זה אומר שזה אמור גם לכאוב לו

אם אשתו עצובה בגלל שהוא מסתכל על נשים אחרות אז הוא פוגע בעצמו

מה הענין שלך לצאת למסעדה איתו ולחזור כאובה

עד שהוא לא יבין שאין פלרטוטים ואין מבטים בצורה כזאת שמכאיבים לך אין סיבה לצאת איתו

לא קראתי תגובות אחרותbinbin
אני חושבת שיש נושאים שלא אדבר עם בעלי עליהם זה אחד מהם. למה לי לתת לבעלי לחשוב ולדבר איתי על יופי של מישהי לידנו? (זה לא שאני חושבת שהוא לא יחשוב לבד אבל יש הבדל בין לחשוב לבין לשים את זה בנינו ולדון על כאלה)

אגב אני מסכימה עם הפסקה הראשונה שכתבת, גברים צריכים להעריך ולזכור מה יש להם בבית!

סליחה אבל זה שיח גרועדרור אל

דרך הטבע שיש משיכות כל הזמן. כל עוד לא ממשים אותן חס וחלילה, אין מה לדבר על זה.

זה רק ייצור פגיעה, העלבה ומתח. שום דבר טוב לא יכול לצאת מזה.

אם פתחת בטיפשות את הנושא, קבלי את משיכותיו בכנות. כשמבשלים חמין מקולקל - אין מה להתפלא אם יוצא מזה קלקול קיבה.

ולגופו של ענייןדרור אל

יש ציפייה ליצור משיכה, ולכן היעלבות כששומעים על משיכה לאחרות. וזה גם נוגע בדימוי עצמי.

אי אפשר לעצור את המשיכות לאחרות, זה דרכו של עולם. אפשר להעצים את המשיכה אליך. באופן חיובי, לא באופן שלילי.

כלומר: טוב ורצוי לדבר על - כמה אני יפה בעיניך, נכון שאתה אוהב את השפתיים שלי, מה הכי יפה בי שאתה הכי אוהב ונמשך. כאלה שאלות, שיעשו רק טוב.

עכשיו שכבר נאמרה האמירה שלו - מציע לך לא למסגר אותה ולעשות ממנה עניין. זו תחושה רגעית של משיכה מקומית. זה לא אומר שהוא לא נמשך אליך ולא שאת פגומה.

הוא נמשך אליה, היא לא פגומהסיהאחרונה

אבל הוא לא חכם מספיק . אם היה חכם לא היה בוער לו לבהות באישה אחרת כשהוא נמצא ליד אשתו

עד שהם אירגנו יציאה ויצאו הוא יכל להתאמץ בשעתים של היציאה לא להסתכל על אישה אחרת.

מה יצא לו? התאמצו ליציאה ובמקום להתקרב אחד לשני יצא הפוך. וכל זה למה? כי לא יכל להתאפק ביציאה הזאת לא להסתכל על אישה אחרת ולא לכבד את האישה שלו.

לצאת זה טירחה זה ביביסיטר זה ארגון הילדים.

יצא שכרו בהפסדו

נשמע שאתה מאוד חכם, אקבל את עצותיךיהלום אובלי

המלומדות, הנבונות והלא טיפשות בכלל, מזל שאתה כאן להציל אותי מהבעירות שלי.

אפשר לנעול את השרשור אני רואה שהוא מיצה את עצמו...

ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים

אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..

בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.

אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..

חזרתי ואמרתי לה  - זה שלי! אני רעב!

ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??

בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה? 

חחח שטיפת כלים באמת לא כלולה בזמןפשוט אני..

אבל אם תוציא את הקישוא (שהוא באמת לא חובה),

אין כאן שום דבר שדורש הכנה.

בסיר מערבבים את החומרים של הרוטב,

בקערה את החומרים של הקציצות, 

זהו.

אין שום רכיב שדורש הכנה מוקדמת. כמו שזה יוצא מהמקרר - ככה אתה מכניס לסיר/קערה.

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

חיוב מוזר באשראיאפרסקה

הסתכלתי קצת בדוחות של האשראי, וראיתי שירד לי החודש וגם חודש קודם חיוב מאיזה מקום שלא מוכר לי, משהו בירושלים ואני לא הייתי בירושלים ממזמן. לא משהו פסיכי רק 17 שקל, אבל עדיין מאוד מוזר לי. חיפשתי את שם החברה בגוגל (וונד פיי) ועוד יותר לא הבנתי. מישהו יודע איך אני מבררת מה זה החיוב הזה? יכול להיות שזה פשוט דמי כרטיס או משהו?

האם עסקה טלפוניתהעני ממעש

או שעבר פס מגנטי בפועל

האם יש בפירוט מס' טלפון של החברה

האם חיוב מוכר שעבר בעלות

האם מישהו שנתת לו לשלם משהו דרכך

רשוםאפרסקה

האם הוצג? כן

זה אומר הכרטיס כאילו עבר בפועל? איך זה הגיוני?

בעלי אמר שאולי זה בית עסק ששינה שם וכתובת אבל איך אני יודעת מה הוא?

זה חיוב הוראת קבע?משה

תכחישי עסקה דרך חברת האשראי. הם מאוד מקפידים על הדברים האלה.

רגע רגעפשוט אני..
כדאי לברר היטב לפני שעושים הכחשת עסקה, גם כדי לא לגרום עוגמת נפש לבעל העסק וגם כדי לא לקבל קנס מחברת האשראי.

קודם לבדוק טוב מי זה העסק הזה, רק אחר כך להכחיש אם הבירור לא עזר.

מנסיוןמשה

לא מקבלים קנס מחברת אשראי כל כך מהר. בתור מי שמתפעל כמה עסקים שסולקים ומקבלים הכחשות.

זה מה שאני מנסה להביןאפרסקה

איך אני מבררת מי זה?

כי השם ממש לא מוכר לי, ולא הכתובת

לפעמים השם שמופיע זה לא איך שקוראים לזה בעולםרק נשמה

קרה לי פעם גם שהיה לי חיוב מוזר וכשהשוותי תאריכים וסכומים הבנתי שזה סתם שייק שקניתי בריבר ומשום מה בחיוב הופיע "דעבול גלצבי" או איזה משהו הזוי דומה

תנסי להיזכר מה עשית באותו יום או אולי נתת את הכרטיס למישהו אחר?

אפשר גם לבדוק באתר של החברת אשראי עצמה פעמים יש שם יותר פירוט

יכול להיות שזה חיובעדיין טרייה
של המקווה? סתם קפץ לי הסכום שזה העלות לטבילה בלי הכנה...
וואלה!!!אפרסקה

את גדולה! צודקת חחחח

תודה גם ל @רק נשמה זה באמת שם מוזר מאוד למשהו אחר חחח

חח ענק רקלתשוהנ
נתנו כאןהעני ממעש

כיוונים מעניינים

ממליץ למצוא חצי שעה פנויה ולטפל

באופן כללי, אפשר להכניס פירוט על כל קניהמרגול

לפחות באפליקציה של מקס.

נניח אם אני מעבירה בביט משהו תפעולי, וזה יורד מהאשראי, כתוב באשראי ביט. אז אני מוסיפה הערה קטנה מה זה כדי שיהיה לי אח"כ.

או לפעמים גם על רכישות משמעותיות שלא ברור מה הן (נניח איזה מוצר חשמל. לכי תזכרי מה קנית במחסני חשמל ביוני).

ברוב הדברים כמובן לא צריך. רמי לוי זה רמי לוי, אין יותר מדי מה להתבלבל… 

תתקשרי לחברת אשראיזיויקאחרונה
מה שלא מספרים לנו 🤫נגמרו לי השמות

ומה שלא יראו לנו בכל הסרטים והמדיה,

גם כי אין לזה רייטינג,

זה שאפשר לחיות *בטוב* ובטוב גדול בתוך חיי הנישואים.

ומה שצריכים ללמד וללמוד 

זה איך להיות בתוך קשר

איך לבנות קשר

איך להישאר בקשר בטוב

איך להחזיק, לתחזק, לחזק, ולהתחזק בתוך קשר.

לא חתונה ממבט ראשון וזה השיא 

לא תוכנית היכרות / שידוכים בלבד

לא סדרה עד כמה נישואים הם בערך ופשרה והתבוססות באומללות ולית ברירה

אלא בתוך

ותוך כדי

ומתמשך

ומלא חיים

וחזק, ואוהב, ועוצמתי יותר מהכל

בתוך חיי הנישואים 

שנה ראשונה 

עשר שנים ראשונות 

עשרים שנים

מה עושים אז?

מה עושים ששלב הפרפרים הראשוני נגמר?

איך עוברים לשלב הבא, שטומן בחובו עוד הרבה יותר טוב אהבה אפילו?

מהי בכלל מהות הנישואין?

איך אפשר להעצים אותם עוד ועוד ועוד?

איך פותרים קונפליקטים?

מה עושים כאשר פערים צצים?

איך לריב נכון?

וכן הלאה עוד המון לימודים שהם בעצם לימוד החיים עצמם.

את זה צריך להראות.

את זה עלינו ללמוד וללמד

וגם לשמור ולעשות ולקיים

ולזכור שכל דבר בטבע זקוק לאנרגיה כדי להתקיים.

גם קשר. גם זוגיות. גם נישואים.

תהיה לו אנרגיה - יתקיים

לא תהיה לו - יתקשה להתקיים.

אלו לא חיים של בערך

ולא כמעט

לא ליד

ולא בצל או בצד

אלא אלו החיים עצמם

בדיוק

בהכי הכי הכי עוצמה הנאה צמיחה אהבה קירבה ועומק שלהם.

והמתמידים מרוויחים

כמו לפני לידת תינוק - פלא הבריאה שדורש הריון, לידה, גידול אינטנסיבי

כמו בשיא גופני שדורש התמדה

כמו בהשגת חוכמה / הישג / כל דבר שעמלנו עליו רבות

וכמו בכל דבר טוב שצריך להשקיע בו כדי שיהיה הגירסא הכי טובה ומטיבה של עצמו

נישואין הם לכתחילה המקום הכי בטוח לאהבה אמיתית לנצח

לא תחליפים, לא בערך, אלא הכי נכון, הכי מדויק והכי פשוט שיש.

החיים עצמם - בשיא אושרם ומהותם.

אני מתחבר לגמרימתוך סקרנות

סליחה על השליליות, אבל האם יש לדעתך הרבה זוגות שמצליחים לחיות בצורה האידיאלית עליה את מדברת?

נראה שכל כך הרבה זוגות מסתבכים, וגם אצל אלו שלא, נראה שיש יותר מדי מקרים שכלפי חוץ נראים מקסימום כבינוניות, ולא כמשהו מספק מספיק.

כן, יש המוןנגמרו לי השמות

הם בד"כ לא יפרסמו זאת בראש חוצות או אפילו בפלטפורמה מצומצמת.

ויש עוד הרבה המון אחרים שיכולים בהחלט להגיע לשם. ואם לא מצליחים לבד אז עם העזרה הנכונה והמותאמת אליהם ביותר.

ויותר מהמילה "אידיאלית" שכתבת הייתי מגדירה זאת כ"השקעה", "לימוד", "כיוונון המשאבים למקום הנכון", "עבודה הכי מתגמלת" וכן הלאה...

כי זה לא "פוף" קורה או שלא

זה לא ש"אנחנו זוג "דפוק" והם לא"

זה לא ש"אין לנו את זה" ו"להם יש"

זה לא "לחיות בחלום ורוד על ענן כל החיים בלי להשקיע"

אלא זה באמת באמת לימוד

ואף אחד מאיתנו לא נולד יודע זוגיות

כולנו

ותורה היא ולימוד היא צריכה

וכלל שיותר נלמד ויותר ניישם נגדל לתוך זה ונצמח עוד ועוד, גם בתור האדם האינדיבידואל שאנחנו וגם בתור הזוג שאנחנו ב"ה.

מעניין, תודה.מתוך סקרנות

אולי יעניין אותך