לכל האלה שמתעצבנים על הכללות.פוסעת
כשמדברים בדיון על ציבור, קבוצה או משהו כזה, ולא משנה מה גודלה, מכלילים.
אין מה לעשות.
ברור שלא כל מי שגר במאה שערים מרביץ לחיילים וברור שלא כל תל אביב טבעונים להטבים (בכוונה לקחתי דוגמאות כאלה, סבבה?)
כשאני מדברת על שבט X ואומרת שזה שבט דוסי או לא דוסי, דיון שהתפתח בשבת בין כמה בנות, אז כן, אני אכליל. כי מה לעשות, שבט זה שם כולל. עצם זה שאני קוראת למספר אנשים שבט או תחת אותה קטגוריה כלשהיא, זו הכללה.
ואם בדיון נתחיל לכתוב על כל אחד ואחד, לא מצא מזה לעולם.
אי אפשר להגיד השמאלן ההוא הוא ככה וככה והוא אחרת והוא שונה והוא כזה והוא בלה בלה בלה. אוקיי?
אין עניין לכתוב למישהו באמצע דיון "וואי אתה מכליל" ברור שהוא יכליל!
זה דיון על קבוצות, לא על פרטים.
אני עייפה. מקווה שכתבתי מה שהתכוונתי ושזה מובן.
^^מילי דשטותא

אבל כן ראוי לא להוסיף שזה בגדול הציבור, אבל לא כולם

צודקתעצת חושי

ואני יוסיף גם שיותר מזה, יכול להיות שרוב הקבוצה הזו היא לא כמו ההכללה אבל אני למרות זאת יכליל

בגלל שבדרך כלל כשאני מדבר על קבוצה, לא משנה לי האנשים שבה אלא משנה לי ההשפעה שלה,

ולכן בעצם אני לא מדבר על האנשים אלא על הקבוצה ועל ההשפעה שהיא גורמת, והאנשים עצמם בכלל לא רלוונטיים לדיון!

לדוגמא-רוב השמאלנים רוצים שיהיה פה טוב ולא רוצים להרוס לנו את המדינה (שמאלנים בהקשר היותר רחב, לא רק מדינה פלסטינית כן/לא) אבל אני בכל זאת יגיד שהשמאלנים הורסים את המדינה כי זה התוצאות שהקבוצה "שמאלנים" גורמת 

ולכן לא משנה לי בכלל שרוב הפרטים שנקראים "שמאלנים" רוצים שיהיה טוב כי בסוף הקבוצה "שמאלנים" עושה רע...

כמובן שזה ככה בדרך כלל כשמדברים על קבוצות ולא רק ימין/שמאל וההשפעה של קבוצה יכולה להיות לכל מיני כיוונים

כמובן שכשאני כותב "השפעה של קבוצה" הכוונה היא להשפעה על המציאות בעולם, ולא להשפעה על היחיד שבתוך הקבוצה

שהוא עצמו יכול להיות מחוץ להגדרות של הקבוצה.

@פוסעת יש מצב שבעצם זה מה שהתכוונת?

מקווה שכתבתי בצורה מובנת והצלחתי להוסיף, לילה טוב חצי חיוך

פוסעתאחרונה
כל השמאלנים הם זבלניגון הלב

כל החילוניים הם שטחיים

כל גב ההר דוסים

כל מרכז הולכים עם סדנלים וגרבים

כל המתנחלים קיצוניים הולכים בשישי לעקור עצים

הכללה בעיני מראה על בורות עמוקה חיים בבועה וחוסר הכרות עם העולם שמסביבנו כי ברגע שמבינים את זה פשוט אי אפשר להכליל אין אי אפשר אתה מבין שזה לא נכון והעולם לא בנוי מהכללות של שחור ולבן 

יודעים מה, בכל זת קשה לכם? תגדירו היטב (יש אנשים, חלק מהם,אנשים מסויימים) אחרת אתם חוטאים לאמת 

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.אחרונה
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך