בעקבות כמה שרשורים כאן. משהו יפה שקראתי..חדשחדש
על הריחוק בין איש לאשתו, ועל זרים שנכנסים ביניהם

נלחמים על הבית. לפחות ארבע נשים יקראו את הטור ויחשבו שאני כותבת עליהן. עוד רבים יקראו ויבכו על עצמם

מאת: רביטל ויטלזון-יעקבס

את הטור הזה אני אכתוב מאוד בזהירות ואתם מתבקשים לקרוא בו מאוד בזהירות. כי זה נושא שמאוד קשה לכתוב אותו באופן שאינו שיפוטי מדי, או מזדהה וליברלי מדי. אבל אני רוצה לכתוב על מה שאני פוגשת בשנה האחרונה והוא עבורי חורבן הבית.

היא כותבת לי הודעה בפייסבוק, או מפברקת כתובת מייל אנונימית. למען האמת ממש לא אכפת לי מיהי ואיך קוראים לה. היא מספרת שהיא נשואה עם כמה ילדים, אבל היא פגשה מישהו בעבודה או בלימודים והוא מחייך אליה מין חיוך כזה ומפלרטט איתה. והיא מוצאת את עצמה מחפשת אחריו בעיניים, ושמחה לקראתו. בהזדמנות הראשונה שהיה לו המספר שלה התחילו גם ווטסאפים. והיא מסתובבת סמוקה ומובכת, מצחקקת כמו בגיל 16 ומחכה להודעות שלו. היא מתלבשת יותר יפה כשהיא יודעת שהוא יהיה, אפילו החליפה בושם.

המצפון הורג אותה. והלב מתהפך והופך אותה. היא יודעת שבשבילו זה כלום. הוא מוגן, מה אכפת לו לדבר עם הלא־מושגת. הדתייה ההיא עם הכיסוי־ראש שבטח יש לה מיליון ילדים. מה אכפת לו, בשבילו זה סתם, היא יודעת. אבל אותה זה מבלבל. היא מתחילה לדמיין בראש דברים. איך בעצם אפשר שזה כן יעבוד. ומה יקרה אם. והיא שואלת אותי אם יש לי עצה בשבילה.

אני מכריזה שאני לא טובה בלתת עצות, אבל בפקקים של כביש 6 בבוקר ממש לא אכפת לי להקשיב. אנחנו קובעות והיא מתקשרת. בלי לשאול איך קוראים לה ומאיפה היא, אנחנו פשוט מתחילות לדבר, והקול מהצד השני שבור מצער. זו שיחה שחוזרת על עצמה אחת לכמה שבועות, "אם זה מנחם אותך", אני אומרת לה, "את לא הראשונה שמתחילה את השיחה בדיוק ככה".

הרגע הזה נותן לה קצת אוויר, יש תחושה שהיא חיכתה לו כי ידעה שאני לא אשפוט אותה. והרי היא "באמת לא עשתה כלום", אבל כאן אני מתהפכת עליה. כי באמת שאני כל כך חרדה לשלום־בית. אני אומרת לה שמאז ומעולם, וגם בדור שלנו, צריך להילחם על הבית, לא רק להגן. כי היום מצד אחד כולם רוצים לחיות את החיים שלהם במאה אחוז ולא מוכנים להתפשר. לא על מקום העבודה, ולא על המשכורת, ולא על המכונית ובטח שלא על האושר. ומצד שני, את האושר היום אפשר למצוא ממש בכל מקום. הוא אפילו לא קשה להשגה. אבל אתם בניתם בית, וכרתּם ברית והבאתם לבית הזה ילדים, ואיחדתם בשר ודם ובכך קשרתם גם את גורל המשפחות שלכם. יש עליכם, ועל כולנו, אחריות כבדה. באמת כבדה.

אני מדברת איתה ומנסה להסביר לה שבשבילי לסיפור שהיא מספרת יש תת־סיפור. על אישה, ששכחה שיש בתוכה עוד צדדים. על אמא ורעיה, שהשגרה שוחקת אותה. וזה מדהים ששׁוחקת ושׂוחקת נכתבות אותו הדבר, אבל אחת מלאה באנרגיה ושמחה והשנייה ריקה ועייפה כל כך. ובסך הכול הבחור הזה הוא שליח שבא לספר לה שבתוכה קיימת מישהי שהיא לא התייחסה אליה. מישהי משתוקקת, מאוהבת. אולי פעם כשהם היו זוג צעיר היא הרגישה ככה, שרופה מאהבה. זה עוד המקרה הטוב, כי אפשר לעורר את האהבה, הרי הרגשנו בה פעם.

במקרה הגרוע יותר, היא מעולם לא הרגישה ככה. אולי כי היא התחתנה צעירה מדי (לא מחייב), אולי היא עברה מהר משלב ההיכרות לנישואין (לא מכלילה ולא מחייב). אולי כי אצלנו (כן מכלילה) יש רצון לאהוב, יש רצון לזוגיות ויש גם רצון להתחתן. רצון טכני מאוד, הישרדותי וחיובי כנראה – אבל הוא מקביל לרצון בעשיית תואר או יציאה לקצונה. אני רוצה להתחתן ולהקים בית. ואולי הכול היה מחושב מדי ומתאים מדי – ולא התפניתם לתת מקום לחלק הזה בתוככם. לחלק הזה באהבה. לפעמים הילדים הגיעו מוקדם מהצפוי ולא הייתה תקופה של ירח דבש מתוק ומצחקק, ואולי גם ירח הדבש הזה הוא המצאה שאיש בכלל לא חווה.

לפחות ארבע נשים יקראו את הטור ויחשבו שאני כותבת עליהן. ואני מאמינה שעוד מאות יקראו ויבכו על עצמם. על הריחוק בין איש לאשתו. על זרים שנכנסים ביניהם. אם במציאות או במשאלה. בעלי לא מכיר אותי, היא אמרה לי. אז גם את לא מכירה אותו, עניתי לה. ושלחתי את שניהם לטיפול. למצוא זה את זו. לגלות את עצמם. לפחות לנסות.
בִּלְבָבִי מִשְׁכָּן אֶבְנֶה – תמיד אפשר לבנות מחדש. רק צריך לא להתייאש מהחורבן.
יפה. אבל לדעתי צריך להיות יותר חדים ולהפסיק להיותפרוזן יוגורט
יפי נפש ולהגיד "אני לא שופטת אותה". זה לא דבר של מה בכך.
זה לא יפי נפש. זה לא לדון אדם עד שמגיעים למקומו.נפש חיה.
מתנצלת על החריפות, אבל נראה לי שהרבה יותר קל ממגדל השן לומר מה אסור וכמה זה רע
מישהו נכנס לניסיון כזה ויצא ממנו חי?!
אז נכון, כל יום מתפללים שלא תביאיני לידי ניסיון ולא לידי ביזיון.
זה ממש לא מתיר לנו להתבונן בהתנשאות על מי שבעומק הצרה הזו. זה מצריך הרבה אומץ מצד הבחור/ה (אמפתיה מהצד המקשיב) לחשוף את הפנים שמתייסר.
זאת באמת גבורה לקרוע או לחתוך את החבל שנוצר מליפופי החוט של היצר הרע.

וסליחה שכתבתי ככה חריף , אבל זה לא נכון בעיניי. להתבונן ככה על מציאות ובהינף מקלדת לחרוץ דינים .
מסכים עם שניכםאליפ
מצד אחד אסור לתת לזה מקום ולהקנות תחושה שזה לגיטימי
מאידך חשוב גם למרות האמירה הברורה לא ליהיות שיפוטים מדי כך שאנשים ירגישו בנח לשתף
פשוט עלוב. לאן התדרדרנו.Talp01
וואוו אתה שטוףיואב גל
לא הבנתי את התגובהנפש חיה.
התגובה על התגובה.Talp01
כן חייבים להגיב בחריפות. ועוד איך. למה בכלל יש שאלה?
תקשיב.נפש חיה.
יש פן נכון של להוקיע ולגדר ברור.
ויש פן נוסף לעשות את זה לא בצורה שתמנע מאנשים לבקש עיצוב איך לרדת מהעץ הזה.
שמאל דוחה בהחלט
אבל ימין מקרבת.
שום ימין מקרבת ושום לרדת מהעץ.Talp01
לזרוק בלוק בטון על ידי שטיפס על עץ כזה ושייפול.
להוריד בבעיטה את מי שטיפס?- ברור!נפש חיה.
אבל מי שנכשל בזה ורוצה עיצה,
גם אותו תבעט?
כן. ועוד איך.Talp01
דרך אגב, פעם היתי גרוש, כן?
סבבהנפש חיה.
ואז? איך זה קשור ?
אני מכיר את הסיפורים האלו אישית.Talp01
מכמה זוויות. גם של הנשים וגם של הבעלים.
אה.נפש חיה.
אני לא מכירה כאלו מורכבויות
אבל אני חושבת שצריך להתייחס במידה נכונה.
אז לאחר ההכרות שלי, התובנה נכתבה.Talp01
ואני מכיר על עצמידי שרוט
וגם על כמה נשים.

הגישה שלך לעולם לא עובדת לעומת הגישה של מי שכתבה את הטור/מאמר/בלוג שדווקא באחוזים ניכרים כן עוזרת.

זה שאתה גרוש לשעבר הכל טוב ויפה אבל אני מאהב לשעבר עם מאהבת לשעבר. מניסיון אישי, מה שגורם לי לפקוח עיניים זו הגישה ההפוכה ממה שאתה מציג.
מה הכוונהאליפ
ואיך התובנה פועלת
בלוקים זורקים כאן על מי שמבקש עזרה מהוריוכותבת המחקר
אתה לא בשרשור הנכון.

(ולגבי ההערה שלך על הימין המקרבת בשרשורי פזילה אני מסכימה.)
לפי חומרת האיסור - רמת הזעזועצדק משמים נשקף
ורמת הזעזוע היא לפי נקיות הנפש, ויראת השמייםפרוזן יוגורט
אני חושב שבמקום הפנימי צריך להיותאליפ
זעזוע גדול
אבל לא תמיד יש צורך לשלוח קולות וברקים
גם הגמרא אומרת על החורבן שבפנים מלאכי שלום מר יבכיון אבל כלפי חוץ עוז וחדוה במקומו
צריך לשדר רציניות וחומרה אבל גם נכונות ועניניות
אף אחד לא זורק "בלוקים" על מי שמבקש.. מספיק עם זה.ד.

והנושא שם לא היה "מי שמבקש".

ובנוגע לנידון המדובר, על אף שבכוונה לא קראתי את כל מה שנאמר בפתיחה, שלא יהא הלב גס בכך כהו-זה,

אני חושב שצריך לחלק:

בנוגע לנושא עצמו - אפס "הכלה". זה דבר מחריד ומזעזע. צריך לדעת שמי שדורש באופן ציבורי ש"יבינו ויכילו" את זה, גורם להחליש את הדברים הכי בסיסיים במוסר.

בנוגע לאנשים שמבקשים עזרה, שם זה אחרת. צריך לעזור לאדם בדרך שתעזור לו לצאת מהבוץ.

לא להקל בחומרה כהו-זה, אבל לעזור לצאת מהבוץ. וזה משתנה מאחד לאחד. 

[ובמסגרת הדרישה ל"לימודי זכות".. כדאי לדעת שיש אנשים שרק רואים נושא כזה שמדובר כאן, לא רוצים לקרוא יותר, מגודל הסלידה מהעניינים הללו. לא רוצים "לדעת" מזה]

בפרשת סוטה הלכו עד הסוף ועוד עם בושות שכולם ידעוכלה נאה
ולא ניראה לי שיש מקום לליטופים.
לדון לכף זכות כן אבל חיב להזדעזע .
אם מזעזעים אישה כזאת היא תעשה דוקא ?
או שזה יביא אותה לחשוב. רגע מה אני עושה ?
עם דיבור רך ומבין ומעודד ניראה לי שהיא פחות מהר תפסיק עם זה.
היא צריכה להבין שהיא עומדת ליפול לתהום ביחד עם משפחתה!
נכון. אבל אנחנו לא במצב של סנהדריןנפש חיה.
ואם אנשים היו בועטים כל כך מהר את מי שכן נמצא במצב שביר
הוא היה מתרסק.
יש פה דיני נפשות
לא פחות מדיני עריות.
מי שבמצב שביר זה בעלה והילדים!כלה נאה
צריך לתת כמה סטירות לאחת או אחד כזה.
שיבין או תבין את החומרה. כך אני חושבת
אני מדברת על מי שרוצה לצאת מזה! לא מינפש חיה.
שממשיך בתעלולים האלו!
אלו לא תעלוליםכותבת המחקר
זו מילה מכובסת
אפשר מנוי אצלך? נפש חיה.
אף אחד לא מבקש עזרה או יספר את זה אחרי שניתק הם באמצע הנפילהכלה נאה
אם כבר מספרים, זאת גבורה.נפש חיה.
גבורה אבל זה ביחד עם התעלולים ולא אחריכלה נאה
אני חושבת שלא הייתי ברורה בכלל.נפש חיה.
כולם חשבו שאני חפיפניקית עם הנושא
ומלטפת בכפפות משי ואולי גורמת לעוד כאלו.
ולא היא.

התכוונתי לומר - להתייחס באמפתיה כלפי השברון לב של אותה בחורה שמבינה שטועה, מתייסרת ורוצה לתקן ולחזור בתשובה.

להוקיע את הנושא מכל וכל זה ברור!!
הרי מי שמבינה את חומרת המעשים שלה, ואולי גם חזקה מספיק, לא תשוב לסורה.
בשביל זה היא צריכה רשת ביטחון
מצד אחד חזקה המדגישה את חומרת העניין
ומצד שני טיפולית ועוטפת כדי לתת חוסן נפשי לאותה אישה.
אז את מתכונת גם וגם. יותר מובןכלה נאה
אבל זעזוע חיב להראות. וגם לספר את כל מה שיכול לקרוא.
ורק ואחר כך תמיכה ועזרה בזמן שהיא עושה צעדים לצאת מזה.
ככה ניראה לי
זה ברור.נפש חיה.
אבל א"ב בטיפול המניעתי זה אמפתיה והכלה.

הסברה צריכה לבוא לא במצב אקוטי .
תתרכזי בקריאה של יום כיפורצדק משמים נשקף
אם את מוצאת שם איזה רמז לאמפטיה והכלה- תכתבי
אני לא בטוחה שהבנתי אותי . לא שלחתי את חומרת הענין!!!!נפש חיה.
לא. הא-ב בטיפול המניעתי, הוא הדגשת חומרת הענין הנוראיתד.

למנוע "בגידות"?... לאן הגענו?

לזה צריך "טיפול מניעתי"? 

צריך מושגים ברורים, סתם נורמליים, של הדברים הכי הכי בסיסיים. סתם לא להיות פושעים, רעים כלפי אחרים, הורסי משפחות.

לא צריך "להכיל" דבר כזה במילימטר. שידע מי שיבגוד ח"ו, שלא ייסלח לו. שתדע כל טיפשה שנסחפת אחרי "חיוך" של מישהו ממהעבודה, כשבעלה וילדיה מחכים בבית - שהיא גם טיפשה וגם פושעת הכי נמוכה.

אם כבר קרה משהו - ומישהי באמת היתה טיפשה כזו, והיא מנסה לצאת משם; או מישהו היה מנוול כזה (אכן, יש ה"לימוד זכות" של "יצרו תקפו", אבל זה דבר איום. כשממש יודעים את זה, לפעמים זה גם עוזר נגד היצר), והוא רוצה לצאת מזה; או מישהו הבחין בדבר כזה, ורוצה להציל אותם - אז כבר לפי הענין. בכללי, קודם כל אזהרה מחומרת הענין, אזהרה שכולם ידעו, אזהרה שיפסידו את כל מה שיש להם בחיים... זה מה שעוצר יצר שכבר הורס. יצר לא נעצר בליטופים והסברות.

אח"כ, ובמקביל - אמון באדם, ביכולת שלו לעלות, להציע דרך, לעודד שאפשר, ללַוות; כשהוא יודע מה הוא עלול להפסיד אם לא...

ובוודאי שכאשר מדובר בנושא שעולה "ציבורית", צריך לדעת שלא תהיה לכך שמץ "אמפתיה". זה צריך להיות משהו כזה, שאף אחד פשוט לא יעז....

דן. אני לא שללתי את חומרת העניין. בכלל לא התכוונתי!!!!נפש חיה.
דיברתי על איך עוזרים לאחת שכבר רוצה
לצאת מזה.

ומבינה שפשעה ומבינה שזה נורא ומזועזעת בעצמה
ברור שלא שללת. הערתי רק על הביטוי "טיפול מניעתי"..ד.

את לא צריכה "להוכיח" שאת מבינה חומרה של דברים כאלה. לא חשודה..

גם אני מסכים איתךאליפ

בדיוק פרסמו בבשבע כתבה על איך בגץ הפכה את מושג הבגידה לתוכן ריק ממשמעות כי האדם יכול לבחור מה לעשות ואי אפשר להגביל את חופש הפרט. אין אצלם יותר משפחה, רק פרט.

חמור, צריך להוקיע ולא לתת מקום.

מצד שני כאשר אנשים מרגישים שהם נסחפים או רוצים לתקן הם צריכים להרגיש שיש להם כתובת, או לפחות כתף או עצה.

מדוע זה סותר את חומרת המעשה?

זה נכון אגב בעייני גם לנושא של נטיות הפוכות

נכון כתבת. מדויק..ד.

שלילה וזעזוע. בוודאי לא שמץ שדר שדבר כזה יתקבל ב"הבנת הקושי"... כאילו יש בכך אפילו שמץ של משהו נורמלי. לא שייך טוטאלית נקודה.

מצד שני, אם בדיעבד ח"ו מישהו נכשל, אז בשקט, ברשות היחיד, בוודאי להושיט יד ולעזור לצאת. דבק במידותיו של הקב"ה, "אתה נותן יד לפושעים וימינך פשוטה לקבל שבים".

דומני שהנסיון מראה, שלצורך טיפול בדברים כאלה ודומיהם, צריך לשדר גם את ההבנה לכך שזה היה כשלון מהיסחפות רעה, לעודד להצליח במאבק; וגם את "מה שיקרה" אם חלילה לא...

האדם שיש לו רצון לצאת מזה, מודה על ה"אִיום".. כי הוא עצמו רוצה משהו שיעצור את הצד ה"סוחף".

דן, האם אתה חושב שההבנה יכולה להתרחש רק בסתראליפ

הרי ברור שרבים הקוראים על הכותבים.

רבים מנסים להקיש ממצוקת השואל אל הסיפור האישי שלהם.

האם במרחב הציבורי אין מקום להוקיע את התופעה אבל בה בעת גם להביע חמלה ולהגיש עזרה?

ואני מדגיש, אין שאלתי אל המסרים ואל המרחב האישי שם להבנתי אנחנו מסכימים.

אני שואל על הפורום הגלוי לעין כל.

זו שאלה גדולה וקשה...ד.

וזו אחת הסיבות שאני כעת נוטה פחות להגיב בעניינים כאלה (הסיבה השניה, שפשוט קשה לי לראות את זה.. לרוב לא פותח כבר שרשורים כאלה. מניח שזו הסיבה לרוב אלה שלא מתייחסים. פעם הייתי פותח, קודם כל "עושה צעקות", מעומק הלב, על עצם הדבר, ועל זה שדנים ב"אמפתיה" בלי להדגיש קודם כל שזה דבר מחריד ומזעזע. אח"כ רואה אם אפשר לעזור במשהו). 

אלא שכעת, בהיות שכבר ראיתי דברים שנכתבו בהמשך, אז כדי שלא תהיה הבנה מוטעית כאילו "מראש" צריך להתייחס כתופעה שצריכה "הכלה" בתור מציאות סבירה בעולם, ח"ו.

מה שאתה שואל כעת, כנ"ל, זו לדעתי שאלה גדולה מאד. כי כאשר כותבים במרחב הציבורי, אז כל התייחסות כאילו "אוי.. ממש מבינים אותך", יכולה ליצור רושם של עוד איזו "בעיה לגיטימית"... וזה לא. זה דבר מחריד. 

מצד שני, אתה צודק שאם השדר "לאחר מעשה" נוראי, יהיה רק של הצבעה על חומרת הענין העצומה, בלי נסיון לעודד במילים טובות לעלות משם - אז זה עלול לייאש כאלה שמנסים להיחלץ מהבוץ.

כבר ראיתי לצערי, שכתוצאה מכתיבה קשה עד כמה דבר הוא נוראי, עלולים להימנע מלפנות לעזרה ח"ו.

לכן, אני חושב שהדרך הנכונה, זה באמת להתריע שזה דבר איום ונורא, שחיתות שבשחיתות - אבל לומר שמי שבאמת רוצה להיחלץ, יעזרו לו, ואפשר לעזור. יתמכו בו. לא כי עשה משהו "הרואי"... אלא כי רוצה לעלות מהזבל.

וגם כשמישהו/י מתייעץ/ת כאן, אז קודם כל לציין בצורה בהירה כמה זה מזעזע; עד היכן המשמעות - ואז לעודד שאכן זו היסחפות יצרית שאפשר וצריך לצאת ממנה. להציע איך וכו'. לעודד. וצריך להבחין גם, בין מי שנסחף ל"ע, לבין מי שבזדון, בתור "שעשוע" מזעזע, משחק בדברים כאלה, כי מה איפכת לו... מניח שגם מבין הקוראים הסמויים כאן, אין כאלה.

יש לך לב טוב,כותבת המחקר
אבל זה נושא חמור מאד.
חייבים פרופורציות.
אם על שאלות טיפשיות יחסית יש כמעט 300 תגובות, אסור שנושא כזה יקבל תגובות רופפות.
וזה לא קשור לסהנדרין, זה קשור לכוח של התגובה החברתית
אבל כאן היא קיבלה מאה אחוז תמיכה כדי לצאת מזה.נפש חיה.
היא מבינה (זאת מהעיתון ועוד כמה "זאתיות" ) שזה לא תקין וחמור מאד.
אנחנו לא חולקים על זה!

מה שאנחנו כן חולקים זה באיזה צורה
להוכיח או לפעול לסילוק הנגע הזה.
מענין אותי לאיזה עזרה את מתכונת? איך תסבירי לאחת כזאת?כלה נאה
איך תגיבי כשנער מספר לך שהוא מכור לסמים?נפש חיה.
זעזוע וטיפול דחוף. ולא דיבורים נחמדים ומעודדיםכלה נאה
זה לא יעזור
לקרוא לאיסור כרת "לא תקין" ו"חמור"כותבת המחקר
לא. את לא יכולה לקבל מנוי.
יש גבול לכל תעלול. והמילה המעצבנת "להכיל"פרוזן יוגורט
חלה על כל דבר בדור שלנו כמעט.. ואפילו על איסורי תורה (להט"ב, בגידות.. וכו') והכל בשם הסובלנות וההכלההההה
באמת באמת מרגישה שנכתב עליי האקונה מטטה

העיקר שהצלחת!חידוש

ה' יעזור לך להשאיר הכל מאחורה ולמצוא שמחה וסיפוק בחיי השיגרה ובמסגרת המשפחתית.

אין לך מושג כמה מדגדג באצבע לשלוח הודעהאליפ
הלוואי שהיה פשוט כל כך

גם אם קיים קשר עיסקי הוא בהחלט עלול לנסות את מזלו שוב עוד חצי שנה

לא תמיד מספיקה ההחלטה לטווח הארוך
צריך להתחיל ולהניע תהליך זוגי או דתי או משולב
לא חושבתהאקונה מטטה
אני מרגישה שהבין שלא ילך איתי אז פשוט הניח לי..הוא אדם מכובד לא סתם אחד מהרחוב.. הוא לא יחזר או ינסה אם אמרתי לא!
ברור שהוא אדם מכובדאליפ

וכן גם את, אחרת לא היה שובה את לבך מלכתחילה.

אם תהיה פנייה מחודשת חלילה היא תבוצע שוב בעדינות ועל בסיס הגיוני, נניח מבצע ללקוחות נאמנים. האמיני לי אנשים יכולים לשבת שעות ולטוות קורים כאשר הם חושקים במשהו.

ולכן אני מסכים עקרונית עם קודמי שצריך לדבוק בתודעה שעמדת בניסיון ולהמשיך הלאה.

לטעמי יש גם 'אבל'

את הרי לא רעיה במשבר, וגם לא עובדת אתו צמוד באותו החדר, ובכל זאת הוא זעזע את לבך.

לא פרטת כיצד, אבל ברור בעייני שאת לא ההדלקות הראשונה שלו, הוא צייד "ויודע" איך לעבוד ( ה' ירחם ויציל!). אנשים כאלו בלא מעט מקרים יש להם את הסבלנות והנסיון לחכות, ויותר מזה הם רואים בזה מעין ספורט אתגרי. אל תתפלאי אם הוא ינסה לחזור.

מצד שני גם בלבך פנימה ישנם צדדים שהוא האיר לך שחסרים לך בחיי הנישואין שלא היית מודעת להם בגלל חוזקות רבות אחרות שיש בבית שלך. הן עלולות לחלחל ולקבל יותר תשומת לב בגללו גם אם בפועל זה מתרחש בלי קשר אליו.

ייאללה התגברת עבר נקסט .. עכשיו תשמחייואב גל
אין מה לחשוב על העבר
לטובת כל הנורמליים שכאןק"ש
לא נכנס לשאלה, מהיא הדרך הנכונה לעזור להחלץ למי שכבר בנפילה. (לכן גם לא הגבתי עד כה) אבל וזה אבל גדול, יש סכנה בשיח המכיל של 'נורמליזציה' של התנהגות נוראה. כשמתחילים לפרסם עוד ועוד לכולם, אפילו כשמדברים על איך לצאת, זה עלול לטשטש.

לכן חובה לצעוק בקול גדול: הנפילה הזו, היא אחד הדברים הכי חמורים שיש. הכי חמור בין אדם למקום והכי חמור בין אדם לחברו.

בין אדם למקום - קירבה של איש לאישה נשואה, או לפנויה (או אשתו) נידה - זו עבירה ששניהם (כשזה בשת"פ, אם האישה אנוסה - רק האיש) צריכים לההרג ולא לעבור עליה!
כמובן שעדיף להנצל משניהם. אבל, לו יצוייר ששתי הברירות הן להכשל בזה, או להישרף חי - אדם חייב לבחור להשרף חי. בדיוק כמו אבותינו בגזירות אנטיוכוס, כמו אבתינו במסעי הצלב, נכדי הרא"ש בפרעות קנ"א בספרד וגר הצדק הגרף פוטוצקי בזמן הגר"א, שצעד ברגליו למוקד.
לדעת הרמב"ם והשו"ע, גם על קירבה (נגיעה של חיבה, חיבוק, נישוק וכד') בלי שמגיעים למעשה עצמו - חייבים לההרג ולא לעבור!

בן אדם לחברו - יש כאן מעילה באמון שנתן בן הזוג, האמון הכי בססי בין בני אדם. גם כל הפלפולים, על היתר נשיאת כמה נשים לגבר - לא רלוונטים, פשוט שכל אישה בימנו מתחתנת על דעת שהיא היחידה.

עצוב שבכלל צריך לדבר על זה.
יש דברים שלא עושים גם אם בעל מעצבןl666
אם מישהי עושה את זה כנראה זאת אופציה בשבילה.
לא מאמינה שתגובות מכילות יעזרו למישהו.
כמו שכתב כבר פה איזה מישהו הוא איבד ריגוש עם הזמן ופשוט נמאס לו
ואישה שהצליחה להתאפק כנראה הייתה מעוניינת דווקא בשלב של חיזור לשיחות רומנטיות.
בנוסף לנשים האלו די חסר שכל פשוט וכבוד עצמי. אז חייכו לה ואפילו השקיעו ושלחו הודעה שלא עולה כסף, אז מה? ואם גבר יטרח קצת ויקנה זר פרחים ? או משהו קצת יותר שווה? כמה צריך לא לכבד את עצמה כדי לקפוץ על כל מי שמחייך ושולח הודעה?
אישה בוגרת אמורה להבין שאם מתחילים איתה אז מה שרוצים זה מין לא מחייב אחרת היו מתחילים עם רווקה.
ואם זה גבר נשוי אז הוא רוצה קצת אוורור וזהו. זה לא סוד שרב מוחלט של גברים לא רומנטיים, כך שגבר סופר רומנטי צריך להחשיד. אף גבר לא משקיע סתם ככה.
ושלב של חיפוש ריגושים ובדיקת גבולות צריך לעבור בגיל 13.
שלא לדבר על ילדים ובעל שיסבלו , על סביבה שתדבר וכמובן איסור כרת.
באמת לא מביןבלונדיני

באמת לא מבין את ההשתלחויות חסרות הרסן.

האם דובר כאן על לחטוא בפועל ממש ולעבור על כרת? ח"ו!

דובר רק על הנסיונות של פזילה לצדדים וההתרגשות והפרפרים בבטן שיש כלפי מישהי או מישהו שהם לא הבן או הבת זוג.

להיפך! יש פה רצון להינצל מאותם הרהורים רעים.

האם מישהו מבין המשתלחים כבר התנסה בנישואים קשים ונסיונות מעין אלו שיוכל לדון את הזולת?

זו איננה פונקציה לינאריתכותבת המחקר
היא חושבת, שמתקדמת צעד והוא מתקדם איתה. אז כל עוד היא רק מרגישה פרפרים בבטן, לא נורא.
ח"ו לא להגיע לכרת.
ניסו להגיד לה שברגע אחד יכולה לאבד את עולמה וזה לא יהיה תלוי רק בה ובמה שהיא חושבת ומרגישה. כשמשחקים באש, לא לוקחים בחשבון שכיוון הרוח עלול להשתנות.
ולגבי שאלתך, כמדומני, כמעט כל אשה נשואה נאה ומטופחת בסביבה לא דתית, בשלב כזה או אחר יהיה גבר שהיא תמצא חן בעיניו, וגם הוא ימצא חן בעיניה.
ובכל זאת הרוב לא יתנו לו יד, ולא יסעו איתו ברכבו, אלא יחניקו רגשות מזיקים וינתקו את הקשר באיבו.
לטעמי בעניין זה עדיפות התגובות שמטלטלות
הפוסט הלא שיפוטי, המכיל והמבין, לדעתי הוא שטויות במיץ. מי שבאמת בוכה מזה, לא תתחנן לשיחה מכילה בפקקים של כביש 6, היא תגיד: לא! . ומילת הרסמים הזו תספיק
את משוכנעת שתמיד אנשים חזקים ויש להם כח?אליפ

אולי הפנייה היא לעזרה לא לאמפטיה וכמו כל בן אדם הפונה לעזרת חברים הוא צריך תחילה לחוש כי רוצים למשוך אותו למעלה, לא לבעוט בו לעזאזל.

מה שאת מתארת הוא תיאור של גבר או אשה הפועלים נכון, ויש בעולם גם כלים שבורים שקשה להם בהרבה למלא את יעודם

כלי שבור כותב שבור,כותבת המחקר
משום מה לא הרגיש לי ככה, הרגיש בשלב שעוד מתפעל מ"הקסם".
בשלב כזה צריך לטלטל.
באמת הרבי מקוצק כותב שאין שלם מלב שבוראליפ

כשאני אומר שבור אני מתכוון שיש צד מלא בפרפרים

אבל לא בשביל זה הוא או היא כאן

כאן הם הפה של הצד הכואב ומתלבט

כשהוא שבורכותבת המחקר
בשלב שהוא מלא בפרפרים הוא עוד לא שבור.
איזה שבור ? נימצא בהיי ! לכן צריך לנער ליפני שכולם ישבוכלה נאהאחרונה
לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה

דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה

הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)

פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)

דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.

קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.

חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)

אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

בהחלט מבינה אותוזקנת השבט

וגבר שלא מקבל בזמן את הארוחות שלו בהחלט הופך רעב ועצבני.

פתרון אפשרי זה לאכול לפני התפילה. עוגות וכדומה. כמות שתזין אותו עד 11~12. יש פוסקים שלא רק מתירים זאת, אלא אף אומרים שזה הידור מצווה (לאכול כדי להתפלל) כמובן אחרי ברכות וקריאת שמע.

אחרי טריק כזה הוא יהיה גם קשוב, וגם פנוי להשתלב בשיחות לפני האוכל, וגם לא דאגן בנוגע לשעת התפילה המדוייקת. מנסיון.

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

מדד טל לוריא לחינוךאריק מהדרום

מדד לוריא לחינוך

ואיפה מפלגות גוש הקואליציה? למה אין מצע?

אי אפשר לחולל את השינוי (המוצדק להבנתי)מי האיש? הח"ח!

שלוריא הציע, מציע ומן הסתם יוסיף להציע - אבל מהיציע... - במערכת, ללא שינוי באספקטים נוספים. אינך יכול לעשות את התקציב הישראלי למכונת "ביטחון" אינסופי במאות ביליונים, ולייצר בד בבד גם מערכת חינוך מושקעת ומתוקנת ושיוויונית לעילא. אינך יכול לשנות את סדרי התעסוקה של מורים ומורות ("עובדי ההוראה" כלשון המסגרת המארגנת הייצוגית שמונחתת עליהם), למשל חוזים אישיים בקנה מידה נרחב, בלי להציג תוכנית לשינויים כאלו לעיון ולאישור כלשהוא של הציבור, ממשאל עם ועד בחירות כלליות. וקצרה כאן היריעה מלפרט את כל היקף השינוי הדרוש ותשומת הלב הפוליטית והמנהיגותית לנושא. זה דורש שינויים ברמת לוח השנה הציבורי והתעסוקתי הישראלי, במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי והעיסקי. זה דורש משהו בסדר הגודל של קומיסר בברית המועצות או מזכיר בסגל הבית הלבן באמריקה. אולי משהו בסגנון טריבון רומי, משהו שיש בידו את מלוא הסמכות, מלוא האחריות ומלוא המשאבים לחולל פעם אחת ולתמיד כזה שינוי. בלי זה אין טעם אפילו לעשות צעד ראשון.

קידום יפה למפלגת אל-הדגלנקדימון

הייתי מעדיף יותר שקיפות בנושא.

הוא שקוף לחלוטיןאריק מהדרום

מציין איזו מפלגה פרסמה בכלל מצע.

מה הניקוד ולמה.

הכל מפורט לפרטי פרטים.

מה לעשות שמפלגות הקואליציה טרם פרסמו מצע בנושא חינוך, אף אחת מהן ומפלגת אל הדגל היא המפלגה היחידה שדיברה על ארגוני המורים במצע החינוכי שלהם שזה בעיני טל לוריא עיקר הבעיה.

זה חלוםמשהאחרונה

אבל פייגלין כמו פייגלין יתקשה מאוד לחבר בין החלומות שלו לבין המציאות הישראלית.

טוב, אחרי שעזרתם לי בשאלת הבריכה, יש לי עוד שאלהשמשית123

איך החלטתם על איזה כשרות להקפיד?

אני מדברת על בני אדם פשוטים שלא בקיאים בכל פרטי ההלכה ודקדוקיה.

אחרי שהתבחבשנו שנים רבות החלטנו לאחרונה לנסות ללכת לפי כושרות, אבל מודה שלא מצליחים במאה אחוז, בעיקר שמתארחים בחוץ, וקיים גם קושי למצוא אוכל קנוי (לא קורה הרבה אבל כן לפעמים כשנוסיים מחוץ לעיר ולא מתחשק לקחת איתנו את כל הבית).

נקודה נוספת שמציקה לי, אחת המשפחות שלנו לא דתיים, רצה הקב"ה אותה משפחה אוהבת להכין אוכל ובכמויות, לא מתארחים שם המון, אבל כשכן יוצאים עם שקיות מלאות כל טוב, רק לשלוף מהמקפיא ולבשל. מדובר באמת בהשקעה גדולה של כסף וזמן.

כשהתחתנו ניסינו לעשות איפוס ולהגדיר כללים, אבל אני בתור מי שמבשלת ומתמצאת בענייני המטבח רואה שלא תמיד הכל לפי הכללים.

לא כל המוצרים תמיד הכשרות שביקשנו, לא משרים ירקות של חסלט, הם אומרים שיש הפרדה בין הסכום של בשרי וחלבי (אלה שמגיעים איתם, אלה שבשולחן זה כן סט שונה), ועוד ניואנסים קטנים הגדולים שמי שלא שומר כשרות לא יכול להכיל.

עשינו עוד כמה שיחות, וכשיש משהו ספציפי מאירים, אבל בהרגשה שלי כל כך חשוב להם האוכל שלפעמים הם מעגלים פינות.

התייעצתי בעבר עם רב שמכיר את המשפחה, והוא נתן תשובה שדי שיחררה אותי מהעול של זה, אבל עדיין מרגישה שהרבה מהאחריות עליי כי בעלי לא שם לב מטבע היותו גבר.

לא לקחת אוכל או להתארח שם יפגע בהם בצורה קשה מאוד.

מה הייתם מייעצים?

טוב לא בקי עד כדי כך. לא ידעתי שהם מספיק דרומייםהסטורי

אולי יעניין אותך