כמו כשכתבו כאן לפני, הפער בין הדורות הוא מאוד מאוד משמעותי
הזוגות היחסית צעירים שאני מכירה לא באמת שונים לפי מוצא בהתנהלות הזו.
אצל המבוגרים יותר ניתן לראות שוני מכמה בחינות:
חלוקת תפקידים ברורה, הגבר אחראי לכסף\לעבודה והאישה אחראית לתחזוקה השוטפת (והלא שוטפת) של
הבית. (במקרה של קושי כלכלי, לדוגמא. הוא זה שהעול יהיה עליו, . אבל כאן זה מודגש יותר)
היררכיה ברורה, לגבר יש מעמד, לאישה גם. הגבר הוא הקובע\ מחליט והמילה האחרונה היא שלו. האישה עושה כרצונו.
זה קשור אני חושבת למה שכתבו כאן, על ההשכלה והקידמה שהגיעה מאוחר יותר לארצות ערב, שם המקום הנשי נחות יותר.
חלוקת התפקידים והמקומות הללו לא באו רק מצידו של הגבר, לאישה גם יש חלק משמעותי בזה.
נשים רבות יחושו השפלה כאשר הגבר שלהן שוטף רצפה\ מבשל לשבת גם אם זו ברירת המחדל היחידה. זה לא מכבד אותן שהן לא מכבדות את האיש שלהן.
בדיוק כמו שגבר ירגיש מאוד רע אם לאישה אין את הכסף למלא את הצרכים שלה /של הבית. זה התפקיד שלו והוא לא ממלא אותו על הצד הטוב.
צורת החיים הזו היתה מאוד נוחה לשני הצדדים, עד שלא.
היום נשים דואגות לפרנסה, כמו שרוב הגברים יודעים איפה המגב ואיך שוטפים כלים.
יש גברים מכל העדות והזרמים שמנסים להיאחז בתפיסות קודמות, כדי לממש שליטה וכיוצא בזה (אלו אותם גברים שיתפסו ציטוטים מהמקורות וישתמשו בהם ככוח).
אגב,שיחת טלפון שאני שומעת בעודי רושמת, מסבירה לי מה חלקן של הנשים בענין
במקומות רבים מחנכים, עדיין, וספק אם ישתנה בזמן הקרוב, שאסור לאישה לבקש מבעלה לשטוף כלים או שאישה היא לא עקרונית בהגדרה (ציטוט) , היא צריכה להיות בשליטת בעלה, המחשבה שלה צריכה להיות לפי התפיסה שלו.
כנראה שלנשים רבות (בלי קשר לעדה) יש נטיה מובהקת לטפח את סדרי המעמדות הנל
מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי