אל תכנעו לתעמולה של התומכים בגירושאנונימי (פותח)

מטה ברוך מרזל הודיע כי 60 אלף אנשים חתמו שיצביעו מרזל והכניסה לכנסת בטוחה. אל תכנעו לתעמולת המפד"ל והאיחוד הלאומי שהיו שיתפים לגירוש. הצביעו מרזל.

האיחוד הלאומי נשארו בממשלת שרון עד שזרקו אותם משם. והמפד"ל עוד יותר זמן. למה להצביע להם שוב?

תסמונת האישה המוכה

אותם עסקנים שנכשלו במאבק והיו שותפים להיערכות הממשלה לגירוש מגוש קטיף, מבקשים מאיתנו לסתום את האף ולהצביע עבורם

מסע השיסוי של האיחוד הלאומי-מפד"ל נגד ההתמודדות שלי לכנסת מזכיר יותר מכל את תסמונת האישה המוכה. הבעל יכה, יתעלל ויבזה, האישה תזרוק אותו מהבית בכעס רב, אך הוא בטוח שישוב. הוא ישכנע אותה שהוא הבעל הטוב ביותר, שהרי אין אף אחד אחר. אולי הוא יביא בושם או פרח, הוא גם יכול להסביר שמכות הם כורח המציאות. בפועל, רוב הנשים מתרצות, מתפייסות ומצפות לירח דבש, אך הוא לא עובר את סף הדלת והיד שלו בורחת שוב.

חבורת האיחוד הלאומי-מפד"ל מבקשת לאנוס ציבור שלם, מצמידה אקדח לרכה ומאיימת: "אם לא תצביעו עבורנו, יחריבו יישובים". הם בטוחים שנשכח שהם נתנו את ידם להחרבת היישובים. הם כועסים על המונים שאינם מוכנים להצביע עבורם, ומציעים בין היתר "תסתמו את האף ותצביעו לנו", ושוכחים שכבר סתמנו את האף, וגם אכלנו דגים מסריחים בהסכם שלהם עם שינוי, כשגזלו את פת הלחם של משפחות ברוכות הילדים, ולבסוף גורשנו בביזיון ובחרפה מן העיר.

בכרוז שהפצתי בבחירות הקודמות, תחת הכותרת "פתי מי שלא מאמין", התרעתי שכשמנהיג מבטיח גזרות יש להאמין לו, וכששרון מדבר על עקירת יישובים וויתורים קשים הוא מתכוון לכך. הזהרתי שהצבעה לאיחוד הלומי-מפד"ל תביא לעקירת יישובים. התחננתי בפניהם לאחר הבחירות לעמוד מן הצד ולעורר תנועת התנגדות, כבר מתחילתה של ממשלת הרשע.

אך הם, באווילות פוליטית, גזלו את קולות הימין והעבירו אותם לממשלת ההרס והחורבן. בהגדרה מעליבה וגאונית של שמעון פרס, בימי השותפות של האיחוד הלאומי-מפד"ל בממשלת שרון, הוא אמר הכל: "אני שמח שהימין מתפשט מעמדותיו העקרוניות ומיישם את תכניות השמאל".

פרס וביילין חיככו ידיים בהנאה, בהערצה למנהיגותו של שרון ובבוז עמוק לכאילו-ימין. שרון מצדו נהנה משקט ומאפס אופוזיציה, בזמן שנציגי הימין צמודים לכיסאות השרים, שבויים בממשלתו ושותפים במודע להיערכות הממשלה לגירוש.

כשלון המאבק נגד עקירת גוש קטיף והחרבתו עד היסוד לא הביא משום מה להסקת מסקנות. לפיד נכשל והלך הביתה, שריד גם הוא פרש לגמלאות, אבל בעסקונה של מפד"ל-איחוד-מועצת יש"ע עסקים כרגיל. אותם שחקנים מתקוטטים במשחק, ואפס חרטה או הכאה על חטא.

הסכם האיחוד הלאומי-מפד"ל, שנותן לאורלב להיות שר ראשון, מלמד על תסריט האימה המוכר. ממש לפני פורים אורלב כבר לא התאפק; הוא חשש שש"ס יתפסו לו את כל המקומות בחצר המלך, ליד שולחן הממשלה. ללא תיאום עם שותפיו הוא ערך מסיבת עיתונאים, שבה הכריז שאינו פוסל שותפות עם אולמרט. הוא גם טרח להסביר שהשפעה יש רק ליד הגה השלטון (ראו: Ynet מיום 12/3). מכאן כבר לא צריך דמיון: החיבוק הראשון ביום שלישי בערב יהיה בין אורלב לאולמרט.

לאולמרט יש אג'נדה אחת, והיא החרבת היישובים. בעמונה הוא למד ש'הטיול השנתי' שהיה לו בגוש קטיף לא יחזור ללא ריסוק פנימי של ההתיישבות וסירוסה של תנועת התנגדות רחבה. עתני שנלר ויואל בן נון כבר משמשים בפעולת הריכוך. כיסא משרד החינוך הוא תמורה הולמת לידיד כמו אורלב. אורלב, שכל חשקו הוא כיסא בממשלה, יסחף אחריו ארבעה או חמישה נציגים, יסביר שהממשלה אינה עוקרת אלא מרכזת ומזיזה לגושי התיישבות, שהוא פועל מבפנים למען העקורים ועוד כהנה וכהנה. אז אפי איתם יצטרף אליו או יגדף אותו – אבל זה לא ישנה כבר כלום, שוב בעזרת קולות הימין יגרשו יהודים.

מי שהצביע בפעם שעברה האיחוד הלאומי-מפד"ל ובזבז את קולו כבר לא יוכל להגיד שרימו אותו. הפעם זה נעשה בגלוי. במצע שלהם הם מצהירים שהם בעד מדינה פלשתינית. הם גם מתחייבים שלא יצטרפו לממשלה שעוקרת יישובים, אך כמו בפעם שעברה – עד שכף הדחפור לא תכה בבתינו הם ישבו שם, ואז ישוב שמעון פרס ויאמר מה שאמר בזמן ממשלת שרון.

להיות הילד הצועק

מטיחים בי: "מרזל, מה תעשה שם עם שני ח"כים, תצעק?" תשובתי היא: "כן". אני לא עסקן ולא קונים אותי בכיסא ובשלמונים. התמיכה במה שאני מייצג היא עממית. אני גם לא צריך לחלק ג'ובים במרכז המפד"ל, לכן אין סיכוי שאבגוד. בשום אופן לא ישתמשו בי כמו מסטיק שלועסים וזורקים. להזכירכם, בכנסת שעברה לא היתה לשרון שום אופוזיציה שהיתה יכולה להניע את המאבק נגד הגירוש מיומה הראשון של ממשלת הרשע.

הגיע הזמן שבהצגה הפוליטית הזאת יהיה אחד, ולו רק אחד, שיצעק "המלך הוא עירום". בסיפור של המלך העירום הוכח כי ההמונים הצטרפו למבט התמים של הילד, והמלך נמלט בבושת פנים. ישיבתו של הרב כהנא בכנסת הניעה את אמות הספים והציבה לכנסת אתגרים. רק עמידה איתנה, גאה ולא מזגזגת יכולה להביא להישגים משמעותיים.

אחד האסונות של האדם עלי אדמות הוא שהוא עסוק כל הזמן בלהאשים אחרים בחסרונותיו שלו. באחד היישובים הגדולים והחשובים ביש"ע טיכסו ראש הקהל עצה, כיצד להוציא את הנוער שעתיד לבחור לכנסת מהאדישות שלו. חשבו, והחליטו לעשות כנס גדול, שבו יבואו ראשי הקהל ובתוכם רבנים חשובים לדבר עם הנוער. מודעות הכנס הגדול, בכותרת 'האיחוד הלאומי-מפד"ל', כיסו את כל לוחות המודעות, באולם ישיבת ההסדר שגויסה לטובת העניין המתינו הרבנים, אך באופן לא מפתיע – אף אחד לא בא!

שם באיחוד הלאומי-מפד"ל, איש לא שואל את עצמו מדוע; מדוע הציבור סולד מאיתנו, מדוע אנחנו נאלצים לשכנע מצביעים בטיעוני סרק כמו "תסתמו את האף ותצביעו לנו", או למה, למרות ההשקעה האדירה בפרסומי "אין סיכוי" נגד מרזל, עשרות אלפי אזרחים חתמו במפקד שהם מתחייבים להצביע עבור רשימת 'חזית יהודית לאומית'? מדוע ציפינו ל-15 מנדטים, ובסקרים אנחנו מדשדשים סביב ה-9? מדוע, למרות מבצעי 'פנים אל פנים' והוצאת נערים על כורחם מהישיבות לצמתים, אנחנו רק הולכים ויורדים בסקרים? הם מסרבים להכיר בעובדה שלרבים קשה להיות מזוהים עם אבירי התבוסה, עם חבורה המייצגת אובדן דרך וחוסר אמון מוחלט.

טענת ההבל שמנסים להדביק לי, כאילו רציתי להצטרף למפד"ל, היא שקר חצוף שיש בו לא מעט נוכלות. המגע היחיד שבו הם נתלים נעשה כשנעניתי לבקשת הרבנים להיפגש עם אפי איתם – כשכל כוונתו היתה להשתמש בפגישה כדי להצדיק את החבירה למפד"ל. מעבר לשלל גידופים שפיזר אפי איתם ליריבים, כמו אורלב, לא נעשו שום סיכומים, מלבד דיבורים כלליים על 'בלוק טכני' אפשרי בין האיחוד לתנועת חי"ל.

הריצה שלי לכנסת איננה אישית; היא התווית דרך בימים של אובדן דרך. היא נאמנות במקום שרבים איבדו כל אמון. ההפחדות בנוסח "הצבעת למרזל הצבעת קדימה" נובעות מהפחד העמוק שאני אהיה שם, ואז מול מאחזי העיניים תעמוד מראה שתחשוף את עליבותם. הנשים המוכות יחזירו שוב את הבעל המכה הביתה, והאמיצים יובילו בבטחה לדרך חדשה.

לא קראתי הכל...ברוריה מהגוש
אבל מה שכן קראתי יפה ונכון...
הכי נכון זה להצביע מרזל..הודיה מהדרום
חשבתי שתכתבי: "ארוךךך מידיייי"..ברוריה מהגוש
קראתי הכל. ולא ידעתי את זה.3יפי
בעצם ידעתי, מפורום נוער גו"ק, אבל לפני זה- לא.
מה שמה לא ידעת!?הודיה מהדרום
שהוא עובר את אחוז החסימה.3יפי
אהה... הבנצי..הודיה מהדרום
"הבל הבלים"אביעד

לפי הסקרים שערך מרזל נראה כי יש לו רק 60,000 קולות וכדי לעבור את אחוז החסימה צריך לפחות 2 אחוז

ולהזכירך אנשי האחוד לאומי פרשו מיד מהממשלה כאשר העלו את הרעיון של ההתנתקות

להצביע לחרות או למרזל לא רק שזה בזבוז קולות אלא כביכול כאלו אתה מצביע לקדימה (שהריי כל מפךגה שקיבלה פחות מאחוז החסימה קולותיה עוברים לקדימה )

הקולות מתחלקים בין כל שאר המיפלגות.הודיה מהדרום

בס"ד<???>

למיטב ידיעתי.

וחוץ מיזה-שהבעיה שלי היא עם המפד"ל, ולא עם האיחוד הלאומי.

הודיה צודקת!אב"א
הודיה צודקת! החוק אומר שהקולות האלו נפסלים (כמו לשים פתק לבן)
ככה שזה לא ביזבוז..הודיה מהדרום
בכל זאת זה בזבוז קולות הריי בחירות קודמות אחוזאביעד
החסימה היה 1.5 שלא כמו השנה 2 אחוז
אבל לו עלו הקולות..הודיה מהדרום
לא רק זהאב"א
לפי הסקרים רק 60% מצביעים הפעם וזה אומר אחוז החסימה=54,000 קולות ולמרזל יש יותר
הרבה יותר..הודיה מהדרום
זה לא מה שמשנהאב"א
אם הוא בכנסת הוא בכנסת
נכון. ויכול להפיע.. אתה כבר מצביע?הודיה מהדרום
נראה לך שר 60 אחוז יצביע?? חוץ מזה ידוע לנו משמעוןאביעד
פרס שהסקרים לא מיצגים נכון את העם (תזכיר לי כמה פעמים הסקרים אמרו שהוא ינצח וכמה פעמים הוא באמת ניצח) 
לאביעד:אב"א

א. הסקרים מראים כיוון כללי של העם גם עם פרס היה ממש צמוד

ב. אני מאמין שיש הרבה סיכוי שרק 60 אחוז יצביעו ויכול להיות שאפילו פחות. וגם אם יותר אי אפשר לפסול ולומר "אין סיכוי" למישהו שיש לו הרבה סיכוי לעבור! 

נו באמת כמה פעמים התקשרו אליך הביתה מהסקרים ואתהאביעד

באמת ענית להם

וגם אמרתי לך שהסקרים יכולים להראות כיוון כללי כמו למשל איזה מפלגה עם מספר המנדטים הגדול ביותר אבל סקרים לא יכולים להראות בדיוק אם הוא יעבור את אחוז החסימה או שלא!

זה לא היה סקר.הודיה מהדרום
שמעון פרס סתם תככן.הודיה מהדרום
לאביעדאב"א

סקרים יכולים לשאול: האם אתה מצביע בבחירות הקרובות?

וזה יוצא בערך אותו דבר כמו לשאול: למי אתה מצביע?

ונכון שיש הרבה שלא עונים אבל גם מבחינת ההגיון מאוד הגיוני שהרבה לא יצביעו!

בוא תסביר לי למה אדם שרוצה להגן על זכויותיו ושרוצהאביעד
שילכו לפי הדרך שלו למה הוא לא ילך להצביע ?
כמה דבריםאב"א

א. גם בבחירות שעברו הצביעו 68% ועכשיו גם יש את כל הכעס על המפלגות כך שלא נראה שיהיה יותר אלא אפילו פחות! (ולא קשור השכל אלא הרגש!)

ב. יש אנשים שלא יצביעו כי עד שיש להם יום חופש הם לא ירצו לבזבז אותו!

ואתה? מצביע כבר!?הודיה מהדרום
לצערי לא אבל אני מתנדב (ראש דוכן ותצפיתן)אביעד
לא דיברתי אליך.. אבל חפיף..הודיה מהדרום
בפורומים כאשר שואלים מישהו ספציפי נהוג להגיד אל ;אביעד
מדברים!
נחמד חביב צחקתי מעטאב"א
עושים- חחחחברוריה מהגוש
או- חעחעחע...
אבל זה היה יותר חמוד.הודיה מהדרום
טוב תודה על השיעוראב"א
אנסה לזכור בפעם הבאה
לא כשהגבתי אליו..הודיה מהדרום
אם את מתכוונת אלי-אז לא אני בן 15 וחצי סוריאב"א
אהה.. אני בת 16..הודיה מהדרום
מזל טוב...אב"א
מה את רוצה שאני אגיד לך?
כלום.. מוריה אמרה לי שאתה בגילי..הודיה מהדרום
תלוי באיזה שנה נולדת אני בתש"ןאב"א
אז אני בגילך...אב"א
אולי לא תורידו את הרמה של הפורוםאביעד
אומרים אל תורידואב"א
תלמד אותי עברית בזמן אחר חוץ מזה זה נקרא לרדת רמה! (ל"תאביעד
רק תגיד לי מתי וכמה לשעה... ;אב"א
מתי שתרצה! ( בקשר לכסף נדון אח"כ)אביעד
אני רוצה עכשיו!!!אב"א
אז בוא נחזור לנושא-מפד"ל=מחדל!!!הודיה מהדרום
את נגד האיחוד?אב"א
כן. המפד"ל=זבל.הודיה מהדרום
נכון, אבל זה התחלה שאולי תביא איחוד עם החרדים שזהאב"א
טוב!
אני לא בטוחה עד כמה זה טוב.הודיה מהדרום
איחוד עם החרדים?אב"א

זה נהדר ממספר סיבות:

א. ראש ממשלה שמאמין בקב"ה

ב. אם נהיה מאוחדים אז יהיה אהבת חינם שסופה...

אני לא בטוחה בהקשר לאהבת החינם.הודיה מהדרום
לא נורא.אב"א
למה לא!? זה נורא מאוד דווקא לדעתי.הודיה מהדרום
נמאס לי להסביר לך זה הכל!אב"א
איך החרדים נכנסים לתמונה?ברוריה מהגוש
באמת איך!?הודיה מהדרום
זה התחלה קידומת כלשהיא ;אב"א
מיצטרפת לשאלה!?הודיה מהדרום
איפה הוא?!הודיה מהדרוםאחרונה
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך