מה אתם מכינים לראש השנה?בוז
ואם לא התחלתם לתכנן, מוזמנים לקחת רעיונות!
@אנשים שתמיד מפרטים ועוסקים למוח חסר ההשראה שלי
אשמח גם לשמוע!חייצ'ו

הדבר היחיד שחשבתי על סימנים זה לביבות כרשה ולביבות סלק. תמיד נשמר טוב בהקפאה ואפשר להכין מראש..

אשמח לעוד רעיונות.

אשמח לקבל מתכוניםמנחה
ללביות סלק וכרשה
קציצות כרישה, תענוג...בת 30
מטגנים בצל עד שמזהיב ומוסיפים את הכרישה,(צריך לשטוף היטב לפני) קצוצה.
מטגנים עד שהכרישה מתרככת.
מעבירים לקערה ו מוסיפים קמח, ביצה, ותבלינים לפי הטעם. מלח, כמון.
אופים בתנור או מטגנים במחבת.
זהירות, מעדן!
תודה רבהמנחה
קציצות כרישה^^ לביבות סלקא בפניםחייצ'ו

**לביבות כרישה אנחנו עושים ללא כמון אבל כל השאר דומה.

 

לביבות סילקא גם ממש דומה רק שלא צריך לטגן או לבשל את העלים, שוטפים לפי ההוראות,

קוצצים דק וההמשך דומה- בצל מטוגן, קמח/פרורי לחם, ביצה ומל"פ.

אופים או מטגנים.

 

יוצא ממש טעים גם אחרי הקפאה..

^^^ גם אנחנו מכינים בערך ככה וזה נהדרירושלמית טרייה
אפשר גם לערבב עלי סלק וכרישה באותן לביבות, זה אפילו עוד יותר טעים אבל אז מאחדים שני "סימנים"..
את מנסה בכל דרך להגיע לראשי כל שבוע? ט'


שוב אני שם???בוז
ממש לא!!!
תסתכלי מתי פתחתי את השרשורים הקודמים... לא יודעת למה פתאום נזכרו בהם...

זה ממש עוד קצת זמן, אני צריכה להרים סעודה להמון אנשים ויבש מקור רעיונותיי.
שרשור כזה בכל מקרה יעלה. אז למה לא שלך?ט'
לא מזיק ליבוז
ככה עוד אנשים מגיבים

(פשוט לפעמים זה לשרשור ענתיקה ואז זה כבר לא רלוונטי, אבל לפחות יעזור לאחרים...)
אולי אהיה בבית ארוחה או שתיים(מתוך ה-4)*אשתו של בעלי*
אבל אשמח לתת פה כמה רעיונות-
דג מושט מרוקאי(עם פרוסות תפו"א וחומוס)
צלי כתף 5 ברוטב פטריות
קציצות בטטה ברוטב
בשר טחון בתחתיות ארטישוק
קציצות עוף טחון ואורז
תפוחי אדמה ברוטב צ׳ילי
אורז לבן/צהוב
אפונה ברוטב צהוב/אדום
פטריות שלמות/חצאים ברוטב
פרגיות(בתנור/בסיר) עם רוטב
אטריות מזרחיות
עוגות/עוגיות
לחמניות ביתיות
סלטים(מבושלים/חיים)-אם תרצי רעיונות,אשמח.
אפשר פירוט על-בוז
קציצות בטטה
פטריות ברוטב?

סלטים יש ב''ה בשפע
בשמחה!! במוצ"ש אכתוב.*אשתו של בעלי*
שבת שלום
הנה המתכונים-*אשתו של בעלי*
קציצות בטטה-
1/2 קג' בשר טחון
בטטה בינונית מבושלת מעוכה
בצל קצוץ דק
3 שיני שום כתושות
2 פרוסות לחם רטובות וסחוטות
מל"פ
בהרט/ראס אל חנות
ללוש טוב את התערובת.
לטגן קציצות.
לבשל ברוטב-
בצל קצוץ
3 שיני שום קצוצות
1 רסק עגבניות
תבלינים-
מל"פ
מעט סוכר
פפריקה מתוקה
לערבב היטב.
להוסיף 2 כוסות מים.
לאחר רתיחה להניח קציצות ולבשל 45 דקות על אש נמוכה.

פטריות ברוטב-
לטגן רצועות בצל
להוסיף פטריות ולטגן יחד.
לתבל-
מל"פ
כרכום
אבקת מרק
ומים.
לבשל כחצי שעה.
אשמח למתכון למושט מרוקאישומשום אחר2
עם תפוא וחומוס.
תודה!
רעיונותרעות ש.
אני מתכננת להכין לערב הראשון פרגיות ממולאות בבשר טחון ברוטב פירות יבשים😋 ואת הסימנים כמובן
ולערב השני עוף עם תפו"א ובטטות ואורז בשכבות כזה ברוטב סילאן וצ'ילי מתוק וגם סימנים
ולמנות ראשונות נראה לי שסלמון ארוחה אחת ומושט חריף בארוחה השניה.. וסיגרים בשר/תפו"א
ובבקרים נראה לי יותר קטן כי זה אחרי כל התפילה אז חזה עוף ותפוחי אדמה נראה לי
אפשר מתכון לרוטב פירות יבשים?בוז
מתכון לפרגיות ברוטב פירות יבשיםרעות ש.


אני מוסיפה לזה מילוירעות ש.
של בשר טחון עם הרבה בצל ותיבול של בהרט, כמון וגריל עוף
אני כנראה אכיןואילו פינו
כבד
לזנית בשר
דג שלם כלשהו בשביל הסימנים (אשמח לרעיונות)
סלטים הכנתי כבר והקפאתי (חומוסים, חצילים.. נשאר רק ממרח חומוס)
מתכון ללזניית בשר?בטטית
לקחתי מהאתר של מתכונים ב10 דקואילו פינו
לזניה בשרית
אבל שיניתי לפי מה שאנחנו אוהבים..
מה שעשיתי זה שהכנתי את הרוטב בתוך סיר גדול-
טיגנתי בצל שום ועגבניות, תיבלתי במלח שום גבישי כמון פפריקה אורגנו ופטרוזילה רוטב עגבניות סוכר. הוספתי מים והבאתי לרתיחה. כשרתח הוספתי את הבשר ובישלתי עד שהיה חצי מוכן
יוצא מין מרק כזה.
שמתי בתבנית שתי מצקות של ה'מרק' שכבה של עלי לזניה, מהרוטב ושכבה של עלי לזניה ל4או 5 שכבות.. שקצת שחו בתוך הרוטב..
ואז בתנור עד שהדפי לזניה היו מוכנים כבר לא שחו בהרבה רוטב. הלמעלה השחים קצת..
יצא מאוד טעים ולא יבש...
לברק שלם מאוד טעים... לצלות בגרילאנונימיות


אשמח לקבל רעיונות לסלטים,שגרה ברוכה
צריך גיוון אצלנו ומחפשת..
תודה!
בורגול, סלק, גזר מתוק, גזר חריף, ישראלי, כרוב עם שומשום,44444
חסה+ בצל סגול+ חמוציות, חסה+ אלף האיים ועגבניה, סלט מלפפןנים, פלפלים קלויים, סלט עגבניות עם זיתים, סלט עגבניות עם כוסברה, סלט כרוב עם קשיו, מטבוחה, חצילים עם טחינה, חצילים על האש.
אפשר בבקשה מתכון לסלט עגבניות עם זיתים?אמונהירושלים

תודה רבה!!

הסלטים אצלנו- ועושה גם לי סדר בראש..חייצ'ו

לא תמיד הכל ביחד, כן?קורץ

 

מבושלים:

 

חצילים- 1. מטוגן/בתנור ברוטב עגבניות  

            2. מטוגן/בתנור עם פטרוזיליה ושום ולפעמים קוביות גמבה ובטטה צלויות. 

            3. שרוף עם המון שום ופטרוזליה ולימון.

            4. שרוף עם רוטב מעגבניות טריות קצת מתקתק (מתכון מבית סבא=))

            5. מבושל עם עגבניות ובצל.

            6. קלוי עם טחינה

            7. מטוגן כמו שניצל או רק עם ביצה.

מטבוחה

טחינה ירוקה/רגילה

פסטו

בטטה צלויה עם עשבי תיבול

חומוס

גרגרי חומוס מתובלים- בא על החומוס או לבד

גזר מבושל מרוקאי (אבל לא חריף)

גזר צימעס

עגבניות ירושלמי- עגבניות טחונות עם שום

קישואים

פלפלים קלויים

עגבניות מיובשות

טפנד

עדשים עם עשבי תיבול וקוביות אנטפסטי

קינואה כנ"ל

 

חיים:

חסה למינהן- עם פקאן סיני/עגבניות שרי וקוביות בטטה או סתם עם כל מיני ירקות אחרים, משחקת בעיקר עם הרוטב.

עגבניות שרי- אם אפשר אז כמה סוגים, עלי בזיליקום טריים ומעט נענע, שום וחתיכות שקדים.

ירקות רגיל כמובן..

גזר מגורד עם עשבי תיבול, לפעמים מוסיפה פקאן סיני.

אבוקדו

 

זה מה שאני זוכרת כרגע..

חציל מטוגן כמו שניצל או רק ביצה- חשבתי שרק אמא שלי מכינה כזהירושלמית טרייה
כבר הרבה זמן לא הכנתי כי בעלי לא אוהב ובשבילי חבל לי על הטרחה והקלוריות.. אבל הזכרת לי נשכחות.

בטטה בתנור וצימעס הם אצלנו פשוט תוספות.

אפשר מתכון לעגבניות עם שום, נראה לי שימצא חן בעיני.
וטפנד? עגבניות מיובשות? אשמח למתכונים.
בשמחה!חייצ'ו

כל מה שציינת ממש פשוט (וטעים..) וגם אצלנו רק אני אוהבת..=) אז רק מידי פעם אני משהו אחד ובחגים או אירועים יותר..

 

עגבניות עם שום- טוחנים עגבניות, הרבה שום, טיפונת מלח וזהו. יש כאלו שמוסיפים מעט כוסברה. ראיתי מקומות שמכינים את זה עם עגבניות ושום קצוץ דק ולא טחון. בכל מקרה זה סלט קליל כזה שממש נחמד בארוחה כבדה..

 

טפנד- לטחון שימורים זיתים 1, 2 שיני שום וזהו.. אני אוהבת כך. יש כאלו שמוסיפים עשבי תיבול ואז הטעם מעט שונה.

 

עגבניות מיובשות- פורסים עגבניות רכות (אני אוהבת להכין מעגבניות שרי) שמים בשכבה אחת בתנור על חום נמוך (אני לפעמים שמה עם עוד דברים בחום גבוה יותר רק צריך לשים לב שזה לא נשרף) עד שמתייבש כל הנוזלים. שמים בצנצנת/קופסא- שכבה עגבניות, מעט שום קצוץ/פרוס ומעט בזיליקום יבש ושוב.. ומעל הכל מכסים בשמן (עדיף זית כמובן..) טוב אחרי כמה שעות אבל כמובן שעם הזמן זה יותר טעים. יש כאלו שטוחנים את זה.. אני משאירה כך.

 

בהצלחה!

המון תודה! מתכננת לנסות בעז"Vירושלמית טרייה

סלט העגבניות - זה בטח יוצא מאד נוזלי, לא?

תודה רבה !!חבוי


הנה כמה רעיונותאלה וונדרמן

אני מצאתי כמה סלטים טובים כאן
ממליצה בעיקר על סלט סלרי, כרוב וחמוציות. יצא מעולה!

אנחנו אשכנזים טובים.44444
סימנים- רק מה שלא דורש הכנה כמו תמרים וכד'....
או חלק מהארוחה-- דגים.

בחגים טנחנו נכנסים למצב חגים- בשבתות וחג שאין אורחים בערב סלטים (לא מיליון ...)+ דג+ תוספת
בבוקר במקום דג- עוף.
והכי מהיר שיש.
מכינים כמות ומקפיאים.
בינתיים רק לגבי המרקים, הקפאתי קצת מרק פטריות ומרק כתוםירושלמית טרייה
ואני מתכננת להכין בעז"ה לשבת מרק עוף, ואז אוכל לגוון עם שלושה סוגי מרקים.
מתכוונת להפשיר בקופסה במקרר ואז לחמם בתבנית חד פעמית, זה מתחמם נורא מהר ובטח לא יהיו לי סירים פנויים..
רעיונותאלף מחשבות

מוסקה

כבדים ברוטב

גולש

בלינצ'ס ממולא כבד טחון ליקוק

שלום, אולי יש לכם בבקשה מתכונים לסלטים עם גרגירי רימון?חבוי


חסה וגרגרי רימון ברוטב ואגוזיםנפש חיה.
רק שיש כאלה שמקפידים*אשתו של בעלי*
לא לאכול אגוזים בראש השנה...
נכון נפש חיה.אחרונה
איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון

אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)

מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון

אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב

אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת

סלט גדול מתובל היטב

אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים

שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה

זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולותאחרונה

אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.

(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)

זה יכול להיות סושי

או פיצות

או פסטה וסלט

פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)

שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות

מוקפץ נודלס עם או בלי דג

ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אור

*נייצ'ר וואלי*

4 כוסות קוואקר דק

כוס קמח

כפית סודה לשתיה

3/4 כוס פיצפוצי אורז

כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן

אפשר כפית קינמון

אפשר טיפה מלח

*נוזלים בנפרד-*

כוס שמן

ביצה

2 כפות דבש

2 כפות טחינה- פחות קראצ'


לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..

לשטח ממש

180 רבע שעה

לקרר ולחתוך


לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה


אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח

מושלם! שומרת לייראת גאולהאחרונה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימון
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וןאיי ממש!!! גם אני. טיגון בצל ולהוסיף סלרי בכלמרקמותק 27אחרונה
וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
קנינו קצפת צמחית כדי להכין ציפוי שוקולד לילדה ליומולדת ונשאר חצי,מה אפשר לעשות עם זה בלי להקציף? אין מיקסר בבית וגם לא מטרפה
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי

את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה

מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
אני שמה שמנת במקום מיץ תפוזים
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה

החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב

@מאוהבת בילדי

אולי יעניין אותך