מה הבעיות הלכתיות שיש בזה ומה הפתרונות?
הצעת נישואיןשריונר
מה הבעיות הלכתיות שיש בזה ומה הפתרונות?
הבעיה היחידה זה קידושיןקן ציפור
עוד משהו שאפשר שלא יהיה עדים קצת יותר מסובך כי מזמינים חברים(וזה המקום לציין שחשוב להביא חברות שלה שישמחו איתה(אני אישית הזמנתי רק חבר אחד טוב וחברות שלה ככה שלא היה עדים..בנוסף למה שכתבתי בראשון.)
זה באופן כללי הדברים לדאוג שלא יהיה קידושין...יש כמובן דעות שמקלות בעניין אבל נראה לי זה נצרך כי לרוב האמירה אנחנו מארוסין מעכשיו קצת מראה שיש מקום בלב להרגיש שזה קידושין וזו גם לדעתי הסיבה לצורך הזה בהצעה כמו שהיה פעם קידושין במרחק מהחתונה אלא שעדיף להזהר מסיבות שונות של חומרת הקידושים
ולכן מי שעושה כהלכה לרוב לא נותן את הטבעת ישירות..אלא בצורה שזה לא קידושים..ממליץ אולי להסביר לכלתך גם שלא תתהה למה אתה לא נותן לה..וכדומה..
(אפשר פשוט להגיד שאתה נותן לה לא לשם קידושין..)ע מ
אפשר רשמית אבל מתי?קן ציפור
תוך כדי ההצעה(כמו סוף של פרסומת?)
לפני אני לא בטוח שזה תופס..לכן עדיף מעבר לשיחה איתה שבה אתה מסביר שזה לא קידושין(שזה בעצמו מסובך להסביר..)
כמו סוף של פרסומת 😅ע מ
מעניין הפיתרון שנתת על לא לתת לה ביד..
זה רכוש שלו והוא מקנה לה אותו, איזה חיסרון יש פה בקידושין? מניין שיש דין של נתינה פיזית?
(אדרבה, יש בגמרא מקרים שבהם ה"כסף" שניתן לשם קידושין הוא לא בעין (בהנאה זו שאני אדם חשוב ומקבל ממך מתנה, לדוגמה), ושם ברור שזה קידושין למרות שלא נתן לה את זה פיזית)
כשאני חושב על זה שוב אתה צודקקן ציפור
אישית לא היו אצלי עדים אז לא התעמקתי בדרך הנתינה..אבל צודק..מחילה אם הטעתי..
הזיכרו פה עוד פתרון טוב שזה לא יהיה שלך ממש..
ולהגיד בסוף זה אפשרי, אבל תכלס מרוב התרגשות אני כנראה לא הייתי מסוגל זה גם כזה מנותק כיאלו הצעה מרגשת ופתאום אה זה סתם מתנה לא אירוסים..זה קצת הזוי..
לפחות לי..
אחת הפתרונות שאני מכיר לזהחבקו"ק בנשמה!
לא בדיוק, אם נותנים לו את הטבעת אחרי זה - הטבעת שלוהדוכס מירוסלב
לא משנה אם הוא שילם או מישהו אחר שילם. השאלה היא למי היא שייכת בעת הנתינה.
כדי לפתור את זה כמו שאמרת, צריך שהם ישאילו לו את הטבעת במפורש ולא בדרך מתנה או ימנו אותו שליח לתת אותה לבחורה.
בכל אופן, זה גם ככה מעקר את הרגע ה"רומנטי", אז כבר עדיף להתארס בלי זה ואח"כ לתת מתנה בנפרד כשזה מפורש שזה לשם מתנה ולא לשם קידושין.
יש גם דעות מחמירות בהלכה...שמחה
(בספרות השו"ת יש כמה דיונים בנושא)
כדאי לבדוק את הנושא
כתבו על זה כבר לא מעט גם בפורום וגם בגוגלבסדר גמור
לדעתי תפתח את הקופסהרוני ושמחיי
כך לא יהיה בעיה של קידושין נגיעה וכו
יש בעיה של קידושין ממה שידוע לי.
כשהוא פותח ומראה לה זה לא שונה מנתינה לענ"דהדוכס מירוסלב
עדיין יש פה חשש.
הוא יכול אולי להניח את זה ולהפקיר את זה ולהגיד לה לקחת.
זה הזוי 
הכי פשוט, בלי טבעת! במקרה שהבחורה נעולה על זה כי היא לא דוסה או משהו אז נותנים טבעת אח"כ במתנה בלי קשר.
אם אין עדים זה לא חתונהבינייש פתוח
נכון אם אין עדים זה לא נחשברוני ושמחיי
ולדעתי אם אתה מציעה אז כמו שרשמתי לך גם בעצם אין בעיה של קידושין.
הבעיה של הקידושין לא כל-כך מצויההדוכס מירוסלב
פשוט תשתדל שלא יהיה שם דיבור על חתונה לפני או שלא יהיו שם עדים.
או שלפחות כשאתה נותן את הטבעת תגיד לה שזה לשם השידוך ולא לשם שום דבר אחר 
או שתעשה את זה אחרת, בלי טבעת 
הבעיה שזה שיש דיבור של חתונה..קן ציפור
שלא יהיה עדים זה אידיאלי רק שבאמת מזמינים לרוב חברים ואז יש עדים...
(כמו שאמרתי אני הזמנתי רק חבר אחד וחברות שלה)
הפתרון המציאותי הוא בדרך הנתינה שלא תחשב לנתינה של קידושין(לא לתת ישירות..)
אבל זה אכן בעיה שלא מודעים לה גם מספיק..
לא יודע אם שלטים וכו' תופסים, ובשביל זה יש עוד תנאים שאמרנוהדוכס מירוסלב
למה שלא? כי זה כתוב?קן ציפור
הרי יש קידושין בשטר אז למה שלא ישפיע כאמירה..
מעבר לזה שהרבה גם מכינים לעצמם כמה מילים בסגנון זה..
ויש פתרונות אני מסכים פשוט הפריע לי שאמרת שהבעיה לא מצויה לדעתי היא מצויה ולא יודעה פשוט..כי לא כולם בקיאים ועושים את הפתרונות.
וההבדל בין אירסים לקידושין מבחינה נפשית של כיצד בני הזוג מרגישים מזה הוא לא ממש קיים...
שטר נכתב לשם קידושיןהדוכס מירוסלב
שלט לא נכתב לשם קידושין ולא כתוב בו גם לשון קידושין (נראה לי, לא מכיר הצעות כאלה
).
גם אין מה להשליך משטר לקידושין בשווה פרוטה. שם עצם הקידושין הוא במה שכתוב, פה בסה"כ יש תפאורה.
למרות שאם הוא אומר לה "התינשאי לי" ונותן לה טבעת והיא לוקחת אותה ויש שם עדים כשרים שאינם קרובי משפחה - הם כבר התחתנו 
מפחיד כשזה במסעדה וכאלה כי אי אפשר לדעת מי רואה, והם אפילו לא חייבים לדעת מה הם רואים.
הבעיה לא מצויה מכמה טעמים. קודם כל רוב העם היפה שלנו לא כשרים לעדות, וגם כשמציעים הרבה מהם קרובי משפחה, דבר שלישי לא ברור שדרך הנתינה שבהצעה היא באמת קידושין, אם זה באמת נקרא שדיברו בעניין קידושין לפני.
דיברתי על זה פעם עם פוסק, בעניין אחר, הוא אמר שיש בזה כמה עניינים שלא תקפים. לא מצליח להזכר בסוגיא כרגע ובעוד סיבות למה זה לא באמת תקף. בתשובה המפורסמת של הרב עובדיה יוסף לגבי אחת העדות שהיה להם חשש בגלל שלא היו בקיאים בטיב גיטין וקידושין הוא מונה את כל הסיבות למה אפילו חתונה עלולה לא להיות חתונה. אפשר לעיין שם.
בכל אופן, בהצעה פרטית, כשמקפידין לא להביא צופים, אין בעיה.
במחשבה שניה, אולי אני לא יודע איך אנשים בד"כ מציעים. נראה שזה יותר מצוי. צריך לחשוב שוב.
אני לא הכי בקי (הידע שלי הוא בעיקר מעצמי)קן ציפור
א' לרוב אם מבקשים עזרה מאנשים בארגון, כלומר חברים שלך חברות שלה, שיארגנו שולחן שלטים וכו (ונראה לי שהרוב מזמינים שני חברים ככה שנהנה העדים.)(כמובן אפשר להגיד שמכיוון שלא יחדת אז הצטרפו גם הבנות ופסלו, או שהם לא כשרים, אבל זה כבר למצוא פתרון)
ב' לשון קידושין בגמרא זה לא רק הרי את מקודשת לי, אלא כל לשון שמשמע ממנה רצון החתונה, לא בדקתי לעומק אבל לדעתי גם אם הוא שותק ומציע יש שירים שמרמזים ויש את כל התפאורה העבודה הכי פשוטה לדעתי שהבחורה שרואה את התפאורה מתרגשת ומבינה שהנה הוא הולך להציע..אז נשמע לי מאד שזה יתפוס כלשון קידושין..
(אם הוא יאמר אחרת מפורש אז הוא פירש שלא אבל הסכוי שזה יקרה הוא קצת הזוי לדעתי)
ג' זה הטבעת, אם ההורים קנו איתו או עבורו כי אין לו כסף משלו עדיין(קרי בחור צעיר) אחלה..אבל אם לא וזה לרוב לא..(תלוי בהורים כמובן)
אז כבר מצאנו את כל התנאים בהצעה רגילה...
אני מאמין שאפשר לחפש נקודות 'בגללן זה לא יהיה ולהעמיד שהעדים פסולים וכדומה, אבל דברים כאלה הם לא לכתחילה...
ודבר אחרון בקשר לאמירה שזה מנהג גווים לדעתי זה טעות להגיד ככה ברור לי שזה הרצון הפנימי והצורך בקידושין שיש לזוג הקידישון כמו האירוסים היא אמירה שאנחנו מתכוננים לחתונה ויוצאים מהבית שגדלנו, וכן יש צורך לפעמים של כמה זמן להתארגן(מרבקה למדו שלרוב זה היה שנה)
אלא שיש בעיה, לצערנו ולכן מצד החומרה של הקידושין שלא יבואו לאיסורים הצמידו את הקידושין לחופה אבל במקור כן זה היה אירוע לפני החתונה ולקראתה..
אני לא בטוחהדוכס מירוסלב
א. אני חושב שזה תלוי בציבור שמדברים עליו וכנראה אנחנו לא מדברים על אותו סוג של אנשים. זה לא פשוט שבעדות סתמית שאר האנשים מבטלים את העדות אם לא ייחדת עדים. בכל אופן רוב הסיכויים הם שהעדים פסולים מכמה סיבות. ואני בכלל לא בטוח שברוב המקרים לוקחים שני חברים. ועדיין יש את שאר הנקודות.
ב. עדיין מפקפק במה שאתה אומר לגבי התפאורה. הגמרא אומרת שהם מדברים בענייני קידושין, לא שאחרים סביבם מדברים... או שיש איזה כלי זמר שמנגן מעצמו. או שלט שמעיד על עצמו. לא מתקבל על הדעת מה שאתה מדמה שטר לשלט.
ג. לגבי הכסף משל ההורים, אין נפקא מינה. אף הורה לא קונה בשביל הילד ונותן לו את זה כשליח, זה ניתן לו במתנה גמורה.
היום עדים פסולים זה הכי לכתחילה 
כמה אנשים נזהרים בכל מה שצריך כדי להיות כשר לעדות? אחד מאלף?
זה מנהג גויים גמור, ויותר מזה. תראה בשרשור שפתחתי עם שו"ת מהרב אבינר שכתב את זה אפילו על הכריעה על הברך.
אממקן ציפור
א אם אתה חושד בחבריך זה בעיה קצת כי לרוב החברים הם גם העדים בחתונה...
בקשר לזה שלא יחדיית זה מחלוקת האם באמת חובה לייחד.
וזה לא לכתחילה כי לדעתי להפך הנקודת הנחה היא שסתם אדם הוא כשר עד שתוכיח אחרת, אתה יכול להוכיח אחרת אבל זה להוכיח זה למפרע...
לב אין לי מה להוסיף כרגע אנסה לבדוק יותר..
בקשר למנהג הגווים הכריעה אולי באמת ממנהג הגווים..
אבל א מנהג גווים שאסור הוא מנהג לא מובן או שיש בו טעם עבירה(עבודה זרה וכדומה)
לא כל מה שגוי עושה אסור.
ב' במה זה שונה מקידושין של פעם? לא סתם לדעתי יש חשש לקידושין כי זה מה שעושים רק בצורה קצת אחרת .
וכמו שר
אמרתי המקור לקידושין הוא מרבקה שם אליעזר נותן לה צמידים עבור יצחק ושם אומרים משפחתה שתשאר ימים להתארגן.ולומדת הגמרא שיש זמן בין קידושין לנשיאון משם..
הדברים האלה זה בדיוק מטרת האירוסים בימינו נותנים תכשיט מודיעים סופית להורים ומתארגנים לחתונה למה שזה יהיה מנהג הגווים זה מה שעשו פעם..
מה שייך לחשוד? ברור שצריכים עדים שיודעים שהם כשרים בחתונההדוכס מירוסלב
מי יהמר על דבר כזה? 
אתה מדבר על מנהג גויים שאסור מדאורייתא, אבל יש גם איסור להדמות להם בכל דבר, שמובא בפוסקים.
לא ברור לי כרגע אם הוא דרבנן או דאורייתא, אבל האיסור ישנו.
ברור שיש חשש כלשהו קידושין על זה אין שאלה, אבל זה בוודאי לא קידושין גמורים, וספק אם זה קידושי ספק
.
לא הבנתי מה שייך הראיה שהבאת מרבקה אמנו ע"ה, שהרי שם אליעזר היה שליח ע"מ לקדש במפורש, לא שליח על מנת להציע נישואים (דבר שלא היה קיים פעם בכלל).
אגב בעקבות הדיון הזה והדיון על הרגשות התחדש לי אתמול משהו מעניין לגבי תקופת האירוסין!
מה התחדש לך?קן ציפור
בגמרא דובר על זה שקידשו ואחרי שנה התחתנו מה זה הקידישון האלה אם לא האירוסים של ימינו? מבחינה רעיונית נראה לי שברור שארוסים דומים לקידושין רק שאנחנו לא רוצים שהם יהיו קידושין מפני החומרה של הקידישון...(באמת שאני לא מבין למה כזה פשוט שזה מנהג גווים..)
דיברנו על הצורך ברגשהדוכס מירוסלב
ובאמת כשבונים את הקשר קצת לאט ויש ציפיה זה יוצר חיבור עמוק יותר מאשר לסגור מהר ולחתום הכל. אני מדבר על הבניה של החלק האינטימי רגשי וכו' בקשר.
ואז הבנתי שבגלל זה הפוסקים החרדים הספרדים אומרים שכדאי שיהיה חצי שנה בין הפגישה הראשונה לחתונה עצמה (או שזה היה מאז שסוגרים? בכל מקרה הם סוגרים מהר אז זה קרוב).
ואז הבנתי שבגלל זה חז"ל אמרו לארס שנה לפני, כדי שיהיה לו פתו בסלו ויהיו פחות נסיונות אבל מאידך הקשר הרגשי יבנה בהיתר.
ואז הבנתי שבגלל זה אצל החסידים עדיין עושים את זה.
ואז הבנתי שבגלל זה אצל המסורתיים והחילונים יותר קל וטבעי להכנס לקשר (עזוב שהרבה פעמים זה נגמר, זה כי בנו את זה לא נכון ובאיסורים).
ואז הבנתי, שבגלל שאנחנו תקועים באמצע העולמות, מצד אחד מנסים להיות תורניים ולהחליט מהר, ומצד שני מחפשים רגשות וריגושים - אנחנו נתקעים קרחים מכאן ומכאן, ולפעמים גם סובלים מהמחלות של הציבור החילוני כמו אחוזי גירושין גבוהים.
ועדיין, צריך לחשוב על פתרון.
לא הבנתיברגוע
ואיך אצל החסידים (אולי גם הספרדים, לא מכיר) בונים קשר רגשי אם אסור להם להפגש בין האירוסין לחתונה?
ברמת העיקרון זה סוג של פתו בסלו (לא יודע אם בהגדרה הלכתית)הדוכס מירוסלב
כי היא מאורסת לו ומחוסרת עניין אחד שאם יקרה לא תהיה עבירה וכו' (מדרבנן כן).
הבניה של הקשר הרגשי היא הציפיה. הידיעה שיש מישהו שמחכה לי וחושב עלי וכאלה. זה לא שונה בין הקהילות.
מהנסיון שלי, ונראה לי שזה גם הגיוני, ככל שיש יותר ציפיה והקשר מתבשל יותר לאט (לאו דווקא מבחינת הזמן, אלא מבחינת התקדמות בשלבים כמו פתיחות וקרבה וכאלה) הוא הרבה יותר חזק.
זה רעיון טרי, צריך לחשוב עליו עוד 
שאלתי את הרב אבינרקן ציפור
בקשר לב הוא ענה שכן יש חשש משלטים ללשון קידושין.
בקשר לנושא של מנהג גווים הוא ענה שזה מנהג גווים כמוך..למרות שזה מוזר לי..אבל מי אני...
אני אשאל היום בלי נדר פוסק לגבי השלטים לדעת את הדעותהדוכס מירוסלב
כמו שאני מבין ממה שהרב אבינר אמר שהוא חושש, זאת כנראה דעה מחמירה (ויש מה להחמיר כי זה אשת איש בכל זאת).
אבל תצטרף את כל הסניפים להקל, וכנראה שאין מה לחשוש בזה. אנסה לדון בזה עם פוסק היום ואראה מה המסקנה.
אני מקווה שאתה מבין שאני סובר כמוך שלכתחילה זאת בעיה כשיש עדים כלשהם (אפילו לא מיוחדים), רק שאי אפשר להגיד שכל מי שעשה את זה התחתן, אנחנו לא מנסים להרבות ממזרים בעמ"י.
כמדומני שלרוב הדעות לשון קידושיןע מ
אני זוכר שבזמנו ניסיתי להסביר שזה דין באמירה ולא כ"כ הצלחתי.
בכל אופן תעדכן מה יצא לך מהדיון עם הפוסק..
אני צריך לעבור על הסוגיה של קידושים בלא דברים כשעסקו לפניהדוכס מירוסלב
בעניין קידושין כדי לא לבזבז לו את הזמן, מקווה שאספיק 
מה הבעיה להציע עם טבעת ולומר שהיא ניתנת בתור מתנה???נושאת עיניים
אין בעיה הלכתית.. זו דרך מצוינת מהבחינה הזו.ע מ
(אני חושב שכן)
השאלה אם לשון "מתנה" מפרשת שזה "דווקא לא לשון קידושין"הדוכס מירוסלב
בקיצור זאת סוגיא לא פשוטה, עדיף ללכת על בטוח ולא לנהוג במנהג גויים. לא? 
אם אתה שואל אותי, כן..ע מ
הלוואי שנלמד!הדוכס מירוסלב
לי יצא פעם להציע עם טבעת בגלל אילוצים 
שנלמד מה?ע מ

שנלמד לעמוד על דעתנו
הדוכס מירוסלב
פעם אחת עם טבעת... בשאר לא 
למה בעייתי בציבור שלנו לא לעשות הצעה?44444
זה מאד מלחיץ וחיצוני- לא אמיתי.
שאני ובעלי החלטנו להתחתן זה היה מתוך שיח.44444
אם זה היה עם חברים זה היה ממש אבל ממש לא שייך. סוג של כפיה בעיני.
זה הזמן להתחיל לתרגל אינטימיות ושיח בין בני בזוג....
אגב, כך זה התנהל אצל רב חברינו פחות או יותר.
זה כבר תלוי בכמה ההצעה היא הצעה ולא טקסקן ציפור
התכוונתי לאלה שכבר יודעים ועושים הצעה מצד הרשמיות ואז רוצים כמובן שיהיה מקושט טפה וכו ומבקשים מהחברים לארגן את המקום לכשיבאו..
אם הם לא דיברו לפני אכן זה בעיה..אבל ההצעה עליה מדובר היא יותר מצד הטקס(ואכן הסביר לי הרב שלי שבזה זה קצת מנהג גווים לעשות טקס..)
בשביל הטקס יש טקס אירוסין.44444
אם זה לפני ההחלטה אז זה ממש לא במקום כל האנשים, אם זה אחרי אז יש אירוסין או חתונה.....
גם אם יהיה חפץ אחר הבעיה אותה בעיה. הלכתית אין הבדל.44444
תרגום: תעשה את זה בלי טבעת = בלי שום דבר שנותניםהדוכס מירוסלב
וסבלנות זה יותר פשוט להגיד שזה רק מתנהקן ציפור
אתה נותן לארוסתך באופן אישי ואין שלטים וכדומה שמעידים שזה קידושין אז ברגע שאמרת שאתה נותן מתנה מובן שזה לא קידישין(מה גם שאין עדים לרוב..)
עשנותנים מתנות באירוסין זה ממש מוגדר מתנה.44444
כשזה לא נאמר במפורש שזה לא לשם מתנה חששוהדוכס מירוסלב
אמירה שזאת מתנה בלי ציון שלא לשם קידושין לא פותרת מהחשש הזה
לא יודע מה זה סבלונות..ע מ
בעיקרון אלה מתנות שהיו נוהגים לתת אחרי אירוסיןהדוכס מירוסלב
ובמקרים שניסו להפקיע קידושין (בד"כ לטובת ספקי ממזרות) חששו להם.
כל העניין הזה נידון בתשובה המפורסמת של הרב עובדיה יוסף על האתיופים בשליש האחרון אם אני לא טועה ביביע אומר חלק ח' אה"ע סימן י"א.
לא זוכר את החלק הזה ממש, אבל כל התשובות לתהיות שלנו שם עד כמה שאני זוכר. הרב עובדיה מצדד בכל הצדדים להתיר את הקידושין שלהם כדי להגיד שהם גם יהודים לכל דבר וגם אין ח"ו חשש פסול.
הבעיה והפתרון הפשוט ביותר..יפה עיניים
הפתרון הוא נתינת הטבעת באופן שלא משתמע לשני פנים שזה לא קידושין:
1. להבהיר במפורש שזו טבעת מתנה ולא לצורך קידושין.
2. ללא נוכחות עדים כשרים.
כדי לפתור את בעיה 2 אפשר ללכת לכפר הערבי הקרוב
44444
א. לא חייבים לשלוף טבעתענבל
תלוי בכם.
בעלי היה אמור לשלוף טבעת ובסוף הוא הציע בצורה ממש ספונטנית עם זר פרחים ואת הטבעת קנינו יחד אחרי יומיים.
יש בזה יתרון שהיא בוחרת לעצמה את הטבעת ואת המידה.
בקיצור, לא חייבים כלום, עשה מה שנראה לך נכון.
לגבי הבעיות הגיבו לך כבר אבל הן די ניתנות לפתרון בקלות.
מזל טוב!
מה שאנחנו עשינונפשי תערוג
לקנות טבעת מכוערת שהיא לא תרצה לקבל.לך דומיה תהילה
חבר'ה עכשיו עלה לי משהו לראש...בינייש פתוח
אכן זו הבעיה היחידה.. והיא בעיה מספיק חמורה.ע מ
ואם לא תהיה מודעות לזה בכלל, ויציעו עם טבעת, אז במקרים הבודדים שיבטלו בכלל לא יחשבו על גט והיא תהיה אשת איש. (וגם אם כן יחשבו על זה, למה לאסור אותה על כל הכהנים?)
יש עוד בעיה זניחה יחסית לזו, והיא ברכה לבטלה בקידושין שלפני החופה, ברכת האירוסין, שצריכה להיות סמוכה לקידושין, שכבר התרחשו כמה חודשים קודם.
אבל צריך להזהרהדוכס מירוסלב
אח"כ יכול להיות צער גדול, במיוחד אם אח"כ היא מוצאת כהן בשידוך ואוסרים עליהם להתחתן 
יש שאלה לגבי כיסוי ראש (גם בחתונה עצמה.....), לגבי ההרחקות44444
המקרה הקיצוני- אחד מבני הזוג (בעיקר הבעל) נהפך לצמח וכד'.....
ברמה הרגשית אפשר לקוות כפי שאתה כותב, אבל לא ברמה המעשיתאמא פולניה2
אם ננהג כפי שאתה מציע נגיע לתקלות מרובות יותר וקשות יותר.
בסופו של דבר יש מי שמבטלים בסוף את ההחלטה להתחתן. אנחנו מקווים בשביל כל זוג שזה לא יקרה ביניהם, אבל אם חלילה יקרה, והם לא נקטו בצעדים הדרושים כדי שלא יצטרכו גט, אז ההשלכות של זה על כל אחד מבני הזוג קשות - מעמד של גרוש/ה, ויש לזה השלכות מעשיות מעבר למעמד גרידא (כהן וגרושה, כהן גרוש שגרושות אסורות עליו, עצם הצורך בבית דין הלכתי ומעמד מתן הגט).
בדומה לשאלתך היה אפשר לשאול למה צריך כתובה? הרי כולנו מקוים שלא יהיו גירושין, ובודאי שלא מתכננים מראש שהאישה תתאלמן...
בדיוק בגלל זה צריכה להיות הכוונה הלכתית כללית שכולם ינהגו על פיה, מתוך חשיבה כוללנית ולא פרטית, ושזה לא יהיה עניין של חשש של בני זוג זה או אחר.
כואב הלבבמחילה
כל הנושא של הצעת נישואים רחוק מאוד מרוח ישראל סבא וגובל בכמה מכשולות כפי שהזכירו הכותבים החל מחשש אמיתי לקידושין, ולא בטוח שיעזור שום תנאי בשעה שהיא מתרצה להינשא לו תמורת טבעת שאפילו אם קנה אותה אחר ניתנה לו למטרה זו.
מישהי כותבת שהיה רק חבר אחד בלי לדעת שקידושין בעד אחד זה לא פשוט כלל בהלכה.
הנושא של "דרכי הגויים" תופס במיוחד פה כי התורה נתנה לנו במיוחד קידושין (והוסיפו שידוכין) כדי להבדיל אותנו מהגויים ולקדש את חיי הנישואים שלנו, כך שמעבר לבעייה הכללית שבהליכה בדרכי הגויים הרי שבנידון דידן זה הרבה יותר טעם לפגם וברור שזהו חיקוי למה שנחשפו מחיי הגויים.
יש פה דמיון למקדש בשוק או מקדש בלא שידוכים, צניעות, איסור נגיעה ועוד.
ברור שלא זוהי צורת הנישואים הראויה לפי התורה ובוודאי אינה מתאימה לנושאי דגלה.
ברור שזה לא התורה הראויה?!קן ציפור
אני באמת לא מבין מאיפה ההתנגדות החריפה הזו..
רק בגלל שהיום הקידושים הם ביחד אם החופה?
פעם ככה נעשו הקידישין לא?! קידשו והיה אחר כך זמן להתארגן לחתונה...
ולא זה לא בלא שידוכין זה אחרי הדיבורים והשיחו וזה הצורך הנפשי(שעליו התורה מצווה בקידושין) תורך להבהיר כוונת ולהתכונן לחתונה באמת..
זה לא ככה להגיד דרכי הגווים ונפתרנו.
ממתי זה דרכי הגווים ךדעץי זה קידשין לכל דבר ועניחן ואנחנו מתחמקים מעצמנו בגל חששות ירידת הדורות..
אבל כן זו הדרך המוקרית והתקינה אחרי שיחה לעמוד ולהתחייב מול עדים שעכשיו אנחנו הולכים לבנות להיות מקודשים ולהתכונן לחתונה להשרות שכינה.
להשרות שכינה להקים בית זה לא דבר של מה בכך ולכן צריך קידישון הכנה והתקדשות לזה..אלא שראו חכמים כמה בעיות יכולות להיווצר בתקופה זו ואמרו שנוותר על זה..אבל קשה לי לשמוע שבכזו קלות אנשים אומרים שזה מנהג הגווים..
בקשר להצעה בשוק משתדלים לעשות אז בין חברים...
והאשמות האחרות של נגיעה זה האשמות חסרות בסיס והצאת לעז... זה לא קשור להצעה ..
לא סתם היום הקידושין והנישואין תחת אותו מעמד.44444
כן..אבל זה לא אומר שהצעה היא מנהג גוויםקן ציפור
ועל זה הגבתי פה..
במחילהבמחילה
אתה בעצם אומר שזה קידושין או שעשית כעין "תחליף" (לא ברור) לקידושין"?...
ובהחלט יש חשש נגיעה ועוד
כן בערך..קן ציפור
מה שאני אומר שבמצב הטוב היו עושים קידושין ממש בצורה זו.
אבל יש חששות של אשת איש שאנשים פשוטים לא מודיעים להם לכן החליטו חכמים לוותר על זה ולעשות קידישון בצמוד לחופה..
אבל מצד האמת הנפש דורשת את ההכנה הזו, אז עשו לה "תחליף" כלשהו נכון זה קצת בעייתי שעושים תחליף ובגלל זה הוא גם כל כך בקלות יכול להגיע לקידושין ממש..אבל מצד האמת לאמיתה היה ראוי שכך יעשה כי זה שלב נצרך..
תשאלי זוגות שלב האירוסים שונה מאד מהדייטים ומהחתונה זה זמן קשה אבל מאד מיוחד.. קשה כי זה עוד לא זה לשם ההשוואה "מקודשת אסורה על כולם העולם וגן על המקדש" אבל זה מרגיש הנה זה, אנחנו כאן "אתה המקדש אתה קשור והיא אסורה כאשת איש" יש קשר מיוחד שהוא בין לבין..ואין מה לעשות הוא נותן עוצמה מיוחדת..
ונכון שהטקסיות של הצעה היא תחליף, ולכן זה קצת בעייתי אבל הוא טבעי, הוא משקף את המצווה המקורית את הדרך להכינס לשלב הזה בהכרזה הזו את שלי ואנחנו מתכוננים לזה להבנות באמת..
בקשר לנגיעה זה לא קשור להצעה יהיה הצעה או לא יהיה בני זוג יכולים לשמור או לא לשמור נגיעה אין קטע בהצעה בה אתה צריך לגעת בה..מי שלא שומר לא שומר כי הוא לא שומר, לא בגלל שהוא עשה הצעה..
בשביל זה יש אירוסין (שגם הוא בעיני טקס מיותר).44444
זו בדיוק הבעייהבמחילה
ל"בערך אין ערך" אומר העולם ובמקרה שלנו אמרת בדיוק את הבעייה עם ישראל יש לו את מערך הקידושין והנישואים שלו כפי שקבעה התורה עם מנהגי ישראל שנתקנו במהלך הדורות ואנו נחפש 'חיקויים'?
בוא נעשה קצת סדר: גוי יכול לתת לחברתו עשר פעמים טבעת והיא לא תהיה 'נשואה' עד שלא יתחילו לחיות יחד לא 'יתפסו' הקידושין שלהם כלום! יכול להיות שבמהלך הדורות הגויים החלו לחקות את היהודים, בשינויים, את "טקס הקידושין" אולם זה אכן טקס ותו לא! אצל יהודים לעומת זאת קידושין אינם טקס אלא מעשה המחיל קידושין והופך אותה לאשת איש!
כי היהודי לא מתחיל את הנישואים ישר ללא הכנה המקדשת (קידושין) את הנישואים שיבואו אחריה ומרוממת אותם.
וגם לזה קבעו חכמינו כי יקדמו שידוכים!
ובמשך השנים נקבע בעם ישראל כי הקידושין - גם מחמת חומרתם - לא ייעשו בסתם (בוודאי לא באווירה רחובית) אלא עושים יחדו חופה וקידושין.
והסדר הוא: שידוך (החלטה משותפת) ואחר כך חופה וקידושין כשיש עושים קנין אחרי השידוך.
לבוא להפוך את הסדר, בחיקוי של מה שרואים בסרטים וכדומה זה לכשעצמו לא ראוי למי שקצת ברמה יותר גבוהה רוחנית אפילו נניח ואין בזה משום חוקות הגויים, אבל לתת מתנה איזו שהיא בשייכות להסכמה על נישואים (ומאוד מעניין הטבע האנושי בזה שהאיש נותן לאשה!) זה ממש 'מריח' קידושין ולא רק מריח אלא יוצר חשש ממשי של קידושין כפי שהאריכו בתגובות ובספרי השו"ת, למשל תשובת הרב עוזיאל (משפטי עוזיאל ח"ב סימן ס) המחמירה בסיפור דומה להצריך גט.
ושם מדבר גם על טבעת יהלום!
והאמת לאור החששות שיש בסבלונות נהגו רבים שלא לתת מתנות כלל מיד החתן לכלה אלא אמו ומשפחתו הם המעניקים לה וביחס לטבעת - לא במסגרת הצעת נישואים - שבה נהגו לקדש כבר קראו גדולי ישראל שלא לתת זאת לפני הקידושין, וכיום נותנים את הטבעת יהלום בחדר-יחוד וכדומה אז בוודאי ובוודאי שלא הייתה דעתם נוחה לעשות זאת במסגרת הצעת נישואים שאין לך חשש נישואים גדול מזה (ואם יבוטל השידוך השאלה תעלה במלוא חומרתה).
ומי שמתעקש על "טקס הצעת נישואים" לפחות יואיל להיות יצירתי כמו שכתבו כבר מגיבים ולחפש איך להציע נישואים בלי שום נתינה היוצרת חשש, ולעשות זאת מה שיותר בדרכי הצניעות והקדושה.
ראינו כבר לאחרונה מי שקידש בחופזה בלא חופה, כמובן שלא באשמתו. אבל לצערי, הבורות מצויה. אילו היו מודעים למשמעות העמוקה של הדברים לא רק מבחינה רעיונית פנימית (את זה צריך ללמוד) אלא פשוט מההיבט של ההלכה וספרי השו"ת לא היו נוהגים בקלות כל כך בעניין זה.
אין לי בעיה אם להגיד שצריך להזהרקן ציפור
חייבים ללמוד את מהות הקידושין ולא לזלזל בהם אבל לקרוא להם מנהג גווים, זה מה שכואב לי..איך אפשר לקרוא לזה מנהג גווים אם המקור של זה הוא הקידושין המקוריים?!
כמה באמת מציעים נישואין "זכר" לקידושין המקורייםהשקט הזה
נראלי זה קצת "לגייר" ולהצדיק את ההצעה.
במעמד הקידושין המקורי הם כבר הסכימו להתחתן וזה היה אחד מהשלבים בתהליך..
אצלנו זה כביכול השלב שבו הם מחליטים להתחתן... ונראלי שרוב הזוגות לא עושים את זה כי פעם היו קידושין.
זה נכון, אם העולם היה מודע באמת היו עושים קידושיןקן ציפור
ומה שאני מנסה זה לא לגייר אלא שלא יגידו שזה הגיע מהגווים.
לעמוד על האמת שהמקור של זה הוא טוב, גם אם יש בעיות בימינו..
המקור של הצעות נישואין והדרך שהן נעשות הן לגמרי44444
אני לא מצליחה להבין את הקשר.....44444
ברור שצריך להזהרקן ציפור
אבל יש הבדל בין להבין שצריך להזהר במצוות קידושין לבין להגיד הדבר הזה הוא מנהג גווים כשהוא ממש לא , כשהוא ממש הקידושין של עם ישראל..יש לנו בעיות מהם צריך להזהר בהצעה ואולי גם מי שיכול להמנע אבל זה מצד החשש, לא מצד בעיה במהות הצעה.
אתה סותר את עצמךברגוע
להציע סתם בשביל הכיף זה לא "ממש הקידושין של עם ישראל".
וזה לא המצאה שלנו בפורום, הרבה רבנים אומרים להמנע מזה, גם בגלל החשש לקידושין וגם בגלל חוקות הגויים.
אני לא מציע בשביל הכיף..קן ציפור
אני מציע כי אני חושב שזה שלב חשוב בקשר, אלא שצריך להזהר בו בגלל החומרה שלו, ולכן מציעים להמנע.
ואם היינו מודעים מספיק(כל העם) אדרבה היו עושים קידושין ממש מתוך החלטה הבנה וכובד ראש כבר בשלב זה..אלא יש ירידת הדורות..
סבבה שזה לא המצאה שלכם, אבל זה עדיין מופרך לדעתי..לא מצליח לקבל את זה ואף אחד לא נותן הסבר איך אפשר לומר את זה, אל תגיד את זה ככה זה, תסביר (אני מנסה לשאול גםחברים שלי אבל לא קיבלתי עדיין תשובה מאיזה סיבה זה מנהג הגווים ולא חשש .)
שלב חשוב בקשר?ברגוע
מה חסר לזוגות שלא הציעו נישואין בכריעת ברך עם טבעת אלא פשוט החליטו ביחד להתחתן?
לדעתי לא חסר להם כלום, ולכן מי שמציע נישואין כמו הגויים עם כריעת ברך וטבעת עובר על חוקות הגויים.
תראה לי זוג שקפץ ישירות לחופה?קן ציפור
אפשר לעשות אותו ככה.
ואפשר לתת לו מקום של חשיבות ומעמד.
ההצעה, מסיבת אירוסים וכאלה נותנים לו מעמד, מקום בלב ובמחשבה שכן עוזרת לקשר להיבנות.
בכל מקרה זה לא הנושא מה שמפריע לי שהופכים את למנהג גווים, כאשר ככה היו הקידושין.
תגיד שהיום לא עושים ככה מצד החששות והחומרה של הקידושין שדחו אותה ליחד אם החופה, עם זה אני מסכים, אבל זה לא דבר שהגווים המציאו..זה דבר שמתחיל ממצווה בתורה..ככה אני רואה אותו.
לא אמרתי לדלג על התקופה הזאתברגוע
ושים לב למה שכתבתי, הצעת נישואין עם כריעת ברך זה מנהג גויים, אין לו שום מקור ביהדות. להציע נישואין עם טבעת בלי כריעה סתם בשביל הכיף זה אולי לא מנהג גויים אבל כן עדיף להמנע כדי לא להגיע לחשש קידושין.
ובטח שא"א לומר שזה שלב חשוב בקשר.
סבבה, עם עדיף להימנע אני מביןקן ציפור
יש לי הרבה חברים שנמנעים ואני מבין אותם.
כי יש חששות וזה נושא חמור..
ביחס לשלב חשוב בקשר אני מדבר בעיקר על האירוסים באופן כללי ולא הדרך, יש דבר שהוא טוב מעיקרו פשוט יש חששות ולכן עדיף להימנע
מסיבת אירוסין נראית שונה לגמרי44444
וכמו שכתבתי, גם היא מיותרת.
יש לא מעט סרטים שיוכיחו שזה מנהג גויים.44444
גם כל המסביב מאד לא יהודי.
ולמה זה חלק חשוב בקשר?
למה אתה קורה הצעה?44444
טקס הצעות הנישואין כפי שהוא היום הוא מנהג גויים.
נגדיר שנייה מנהג גוויםקן ציפור
"מנהג שנהגו אומות העולם והוא פסול או חסר טעם אסור" מוסכם?
יופי נסתכל על הצעה כמו של ימינו,
"נתינת טבעת, כנקודת מפנה בקשר, בדרך כלל עם כמה חברים(משתדלים שלא מהצד ההלכתי שלא יהיה עדים)"
אני אומר הדבר הזה הוא מקביל לדרך הקידושין שהייתה נהוגה(לפני שהצמידו לחופה בגלל חשש)
"ניתנת טבעת, כדי לקדש(לייצר מפנה ושלב חדש), עם עדים(שמאמין שלרוב לא היו סתם אנשים ברחוב אלא חברים)"
כלומר המקור לדעתי הוא לא מסרט ורומנטיקיה של גווים אלא מקידושין.
קרי זה לא מנהג גווים מעיקרו אלא מצווה מעיקרו..
אלא מה יש בעיות שנוצרו מכך בעיות חמורות של אשת איש וכאלה לכן מעדיפים להימנע מזה ותריך להזהר בדרך שעושים את זה.
ובהחלט אם מספיק לזוג רק מסיבת האירוסים, זה גם טוב מבחינת חכמים ..
אבל מפה, מזה שיותר טוב להיות זהיר אם הקידושין ולהצמיד לחופה, ועד ללקרוא להם מנהג גווים ושקר יש פער עצום...
שנינו מסכימים שבמציאות היום עדיף לותר על הצעה
אבל אני אומר מצד חשש קידושין והחומרה של קידושין שלא מובנת
ואתם טוענים בגלל שזה מנהג גווים, וזה מה שקשה לי לשמוע כל כך..
מובן יותר?
המקור להצעת נישואין הוא לא קידושין לפי היהדות.44444
בהתחשב בעובדה שזה דבר יחסית חדש מאד קל להתחכות על המקור.
איפה היו קודם הצעות נישואין בתרבות המערבית או אצל יהודים שומרי מצוות.
אגב, אני התחתנתי לפני פחות מעשר שנים ואז הצעות נישואין בכלל לא היו נהוגות בציבור הדתי לאומי תורני. אולי התחיל לחלחל מעט אצל ה"אפורים".
בציבור התורני זה היה מחוץ לתחום.
היום הבנתי מאחים שלי שזה יותר נכנס. אבל עדיין במיינסטרים התורני פחות.
ככה שלהתחקות אחר המקור זה לא כזה קשה.....
אין לי כח לחזור על עצמי כבר..קן ציפוראחרונה
עשיתי משוואה מאד פשוטה שאומרת הצעה שווה קידושין..
לאחר מכן עברו שנים וראו הרבה בעיןת וחששות שנוצרו מהקידושין בלי חופה..
מכיון שכך שינו, את הדרך של הקידושין, ונמנעו ממנה מצד החששות.
אך עיקר מצווה קידושין לא נעקרה והדרך בה נעשו לא נהפכה להיות שייכת לגווים, היא מסובכת עלולה לצור בעיות בימינו בדורנו ולכן נמנעים אבל לא קשור במילימטר לגווים
נראה לי ברוב הצעות הנישואין אין פוטנציאל לקידושיןבינייש פתוח
מקובל להשתמש בטבעת יהלום
זה רק מצד החומרה לפי התוס שחייבים עגולקן ציפור
שלא יהיה טעות בשימה..אבל לא בטוח שכדאי לסמוך רק על זה, מחמירים בזה בחופה כדי לודא שלא יחייו באיסור..אבל לא יודע אם זה פתרון...
מבחינה הלכתית אין הבדל בין טבעת זהב לטבעת יהלום,44444
לא נכוןבינייש פתוח
אחת מהדרכים לקדש אישה היא בחפץ.44444
החפץ צריך להיות שווה פרוטה.
יש בעיה של חפץ שאפשר לשומוקן ציפור
כדאי שלא יהיה הטעיית ואמירה התקששי על דעת שזה שווה איקס, לכן לפי התוס לא לקדש בטבעת יהלום כי יהלום קשה לשום ויתכן טעות בדעת שהיא חשבה ששוה אלפיים ושווה אלף נגיד..אבל כמו שאמרתי זה מצד החומרה על מנת לוודא שיהיה קידישון לכן משתמשים בטבעות חלקות בחופה אבל לא בהכרח פותר בנושא שלנו .
לא סתם הטבעת חלקהבינייש פתוח
נכון, לכן בטבעת יהלום יש ספקברגוע
אם היא תתרצה אפילו בשווה פרוטה היא מקודשת לגמריהדוכס מירוסלב
ויותר משהאיש רוצה לקדש האישה רוצה להתקדש. זה לא פשוט שזה רק ספק מקודשת
^^^^^44444
מלכתחילה שמקדשים בחתונה מקדשים בטבעת חלקה
אבל קידושין תקפים בכל חפץ שווה פרוטה.
טבעת חלקה בחתונה היא משום הטעיההדוכס מירוסלב
שמא האישה לא מוכנה להתקדש בפחות משווה פרוטה. וגם אם כן, שמא באותו הזמן הסכימה רק ע"פ אומדנה שלה
מה ההבדל בין זה לסתם מתנה?ירא שמים!
@ביינישים שלומדים קידושין
שהיא לא נתנת כמתנה רגילה אלא לאחר בקשה להנשא44444
כמו שחשבתי.. תודהירא שמים!
בפשטות כן.ע מ
טבעת אירוסין היא לא טבעת נישואיןשירוש16
הרבה לא מודעים לכך אבל לטבעת נישואין יש קריטריונים הילכתיים כמו חלקה, ללא תוספות וכו כדי שכל אחד יכול להעריך את שוויה.
בכל אופן, קח בחשבון שייתכן והיא חלמה שנים על טבעת מסוימת ומצפה למשהו ספציפי, במקרה הזה כדאי להציע בלי טבעת כדי שהיא תוכל לבחור בעצמה.
לטבעת נישואין יש קריטריונים.44444
טבל, בנישואין תקפים גם אם מדובר בחפץ אחר.
יש פתרוו אחד פשוטהשקט הזה
לא מבינה למה אימצנו משהו שבעיני לפחות הוא כ"כ מנהג הגויים..
סתם בגלל כמה סרטים הוליוודים החלטנו שזה מרגש והכרחי.
אז לא, זה לא הכרחי.
אפשר להחליט יחד, להודיע למשפחות ולהורים וללכת לבחור בכיף ובשמחה טבעת שהיא תאהב ותתאים לאצבע שלה (זה ממש חשוב)
רוצה לעשות בכל זאת?!
תעשה משהו רק של שניכם.. למה צריך את כל העולם ואשתו שם? ככה אין עדים והרגע הזה נשאר שלכם וזהו.
תגובה יפהפייהבמחילה
לגמרי.....44444
במקום לתרגל שיח ואינטימיות ולהתרגל לקשר אינטימי עושים אירוע שופוני ראוותני ללא תוכן.
בדרך צחותבמחילה
אלו שעושים זאת בגלל שראו בסרטים וקשה להם לוותר על הרומנטיקה יש סיכוי שהם מאלו הדוגלים חזק בשוויון... אז במקום לתת טבעת לחתן בחדר ייחוד שיחליפו את התפקידים בהצעת הנישואין (שוויון...) ושהיא תציע לו נישואים במקום הוא לה
ולפחות את החשש של קידושין לכאורה פתרנו - לא שחסר בעיות אחרות (לא ילבש, קירבה של חיבה, דרכי העמים) אבל לפחות לא תצטרך גט ולא תיפסל לכהונה אם יבטלו.
אבל האמת שגם מצד קידושין זה לא ממש פותר כי אם הוא אדם חשוב והנאה יש לה בקבלתו ממנה שוב מקודשת.
בלת"ק - לא רואה סיבה לשלוף טבעת.ותן טל
יש מספיק הצעות נישואין יפות ומרגשות שלא צריכות לכלול טבעת. כמובן שעל חשש קידושים וכו' יש דרכים להתגבר אבל גם עם כן - שמור את הטבעת לרגע האמיתי. חבל.
ב"הצלחה!
אני שם לב הרגע למשהובינייש פתוח
אני מספיק טובחקלאי
אני נשבע לך שאתה מספיק טוב
כן, אתה מספיק טוב
המציאות זו לא האמת
אתה מספיק טוב, אני נשבע שאתה מספיק טוב.
גם שאף אחת לא רואה את זה בך, אני רואה.
גם שאתה בעצמך לא רואה, אני רואה.
גם אם במציאות אף אחת לא רוצה אותך, זה לא אומר כלום.
אני אומר לך, א ת ה מ ס פ י ק ט ו ב.
אני נשבע.
גם אם אתה בטוח שהקב"ה לא זוכר אותך.
אתה מספיק טוב.
וואי כמה הוא לא זוכר.
שחכת אותי ריבנו של עולם.
אני גם פה
ואני כבר מספיק טוב
א נ י. מ ס פ י ק טוב.
אני כבר לא מסוגל להתפלל אליך, אני מרוסק מצפייה
ואני מספיק טוב, אתה יודע את זה.
אני ראוי, גם שאני רוצה יותר מדי,
אני לא מסוגל להמשיך לבקש ממך את זה, כי אני כל כך מאמין בך, שאני ממש מתאכז
וזה כואב לי האכזבה, כואב,
להחזיק בה' יתברךאשר ברא
זה כואב וקשה, באמת.
אבל חיזור הידיעה שאתה טוב, זה חשוב כל כך בעיניו יתברך.. ה' רוצה את התפילות שלנו, את הכיסופים, את העבודה.
נשמע שאתה שם.
אז רק עוד קצת להיות בבחינת ציפית וקיווית לישועה?
והאכזבה, היא תחושה של עשיתי ככה וככה, אז מגיע לי. אולי שווה לשנות את זה, שלא משנה מה- ה' משפיע עליי וצריך רק לייצר כלי מספיק מתאים.
ושוב, נשמע שיש לך כלי- אבל אולי אישתך.היא איזה רעבעצן רצינית, שצריך רק להגדיל את הכלי עוד קצת.
אנחנו לא יודעים, אבל אנחנו יודעים שה' הוא אבא טוב.
ואתה ראוי. וודאי.
כל כך יפה ונכון.נחלת
נכון! תחזיק את זהברוקולי
ואו זה מרגשהפי
מדהים ביותראני:)))))
הייתי במקום הזה, וחשוב לי להגיד שזה לא היה בריא לי, חוץ מזה שזה גם לא נכון ולא מקדם.
אתה טוב, נכון, זה לא קשור לזה שאתה טוב.
זה לא עובד כמו כספומט, אולי בתת מודע חושבים ככה שמי שטוב יקבל טוב ומי שרע רע, שזה נכון בעיקרון אבל מה זה טוב ומה זה רע אנחנו לא יודעים להבחין, אולי דווקא הדבר הזה שנראה לי רע הוא הדבר שטוב ולהפך. וזה באמת ככה.
בקיצור המציאות שלך כרגע היא לא עונש על כך שאתה לא מספיק טוב, ה' לא מעניש אותך, הוא מיטיב איתך כבר עכשיו, אנחנו רק לא יודעים לראות את זה. אולי עוד כמה חוד' או שנים נראה.
בא לי לנער אותך, כי אני הכי מכירה את זה, אני בין האנשים הכי מתקרבנים שיש, לא שאתה כזה, אני כן, ופשוט חבל לחיות בתודעה כזאת שה' מחזיק משהו שאני רוצה ולא נותן לי את זה, ה' מונע ממך את מה שרע לך , תאמין בזה, זה תהליך לשנות את המחשבה, אבל זה ממש גאולה. וזה ילך איתך לכל החיים. זה תפיסה יותר בריאה של אלוקות. יותר בוגרת. יותר מגדלת ומחזקת. ובאמת יותר אמיתית.
קשה שלאחקלאי
קשה שלא להתקרבן, אבל אני חושב שזה לא מה שרציתי לומר
בעיקר רציתי להגיד שאני פשוט טוב, גם אם לא נמצא מישהי שבוחרת בטוב הזה.
ולא בגלל שאני טוב אז אני צריך לקבל.
אלה הפוך גם אם אני לא מקבל אני טוב. וזה דבר שקשה לי להיות בו, כי אני תמיד מאשים את עצמי, ופחות במגיע לי, למרות שכן אני חושב שמגיע לי, אבל מעצם זה שאני אדם חי, ולא כי עשיתי גם לעושה רע מגיע.
והשיחה מול הקבה, כן, אני חושב שהוא מחזיק משהו שאני מאוד רוצה ומונע ממני אותו, יכול להיות שזה לטובתי, כנראה שזה לטובתי, אבל מצד שני יש בי רצון, והוא הייתי גם כן, ואני לא במדרגה של להגיד שרפוא קרובה לבוא, אני במדרגה שכואב לי שאין שמיעה לתפלתי.
נכון. מאוד קשה.ואני חושבת שצריךאני:)))))
גאולה נוספת כדי לצאת מהמקום הזה. ושתדע לך שהמקום הקשה הזה מול ה', ילך איתך עם כל קושי בחיים אם לא תעבוד על זה מתישהו.
נכון מאוד, אתה טוב גם אם עדיין לא בחרו בך. אני מרגישה ששידוכים זה אחד המקומות שאין בהם שום טבע והגיון, שום! זה לא ככל שאתה איכותי תצליח יותר, המשוואה הזאת לא כ"כ קיימת בחוויה שלי, וגם בכלל. אז נכון שחוויה של דחייה\ חוסר בחירה בנו וכו' יכולה להרגיש שאולי משהו בנו חסר אבל אין שום היגיון בשידוכים ככה שאי אפשר ללמוד מזה כלום חוץ מזה שה' מזווג זיווגים.
בכל מקרה, חשוב לחזק את עצמנו כי גם הרגשות לא תמיד הולכים עם ההגיון והשכל..
אהבתי מאוד, זה ממש מחשבות שגם אני חשבתי אותן, קצת בהתאם לאופיי אבל כן אותן מחשבות. שהן נכונות. אבל, זה נורא מצומצם ומצמצם, כל התודעה הזאת.
נכון נכון, הוא מחזיק משהו, שגם אם הוא לא טוב לך כרגע זה לא אומר שאתה לא רוצה את זה, אבל תחשוב- מה האינטרס שלו בעצם למנוע ממך? הוא עושה לך דווקא בשביל לצער? (ברור שלא, הרי הוא טוב ומיטיב) הוא לא יודע שאתה רוצה את זה? (הוא יודע יותר ממך ורוצה את זה יותר ממך) מי שם לך את הרצון הזה בכלל מלכתחילה?(ה') אם יש לך רצון למשהו כנראה זה שייך לך, לא סתם זה מצער אותך. וזה באמת מבאס. וזה בהחלט כואב. אבל זה כן אומר שזה יגיע מתישהו, לא יודעת מתי, אבל כשזה יהיה לך הכי נכון וטוב. אבל בינתיים, כדאי להבין שה' לא נגדנו,להפך, הוא הכי רוצה את טובתנו, אבל השכל שלנו לא מגיע לשכל שלו, אנחנו לא מבינים את המהלכים, אבל וודאי יש סיבה לעיכוב והיא לטובתי.ה' תמיד מייטיב, זה לא שעכשיו הוא עושה רע ובעז"ה בעתיד הוא יתחיל גם לתת טוב, לא, הוא לא משתנה, תמיד יש טוב, תמיד הוא מיטיב ומשפיע טוב. המציאות כרגע היא הכי טובה ונכונה לי. זה משהו שצריך ללמוד לחיות אותו. כל יום.
יצא לי קצת מבולגן אבל העיקרון הועבר..
..שפלות רוחאחרונה
אתה טוב ומגיע לך הכל דוד
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון
אבל בעיקרון היא צודקת, לא?
הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה..
יש סיפור על הרב אליהואחד איש
פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות
הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)
אז הנה משהו הפוךנחלת
אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל
את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,
הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת.
ולא הוסיף יותר.
למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender
אני בעד,
לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:
לענ"דנחלת
1. היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.
2. זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.
3 הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!
א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת
ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)
אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.
וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.
לפי ענ"ד.
מסכים איתךארץ השוקולדאחרונה
אתם רוצים לפרגן?advfb
תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.
דוגמא -
תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך 
אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
הוא @חתול זמני.
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר
פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום
אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר
עם שטויות
למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר
פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃
מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb
זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"
ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"
למה בעצם?ריבוזום
אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)
למה עדיף להמנע?advfb
את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.
אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה.
והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".
כחתול זמני,חתול זמני
רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.
אסבירריבוזום
המשךריבוזום
יש עוד מחקרים דומים.
הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?
ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.
זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים.
נכון מאודadvfb
המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה,
ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.
לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.
אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
הוא כמובן לא קשור לכאן
להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה
באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד
יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר
בקרוב אצל כולם בע"ה!
מזל טובאריק מהדרום
מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
מזל טוב!חושבת בקופסא
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני
איזה מרגש
שתבנו בית קדוש ושמח ביחד
מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממש
ארץ השוקולד
מזל טוב,
שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות
תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן
איזה יופי!
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!
איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת
המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!
וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות
איזו בשורה משמחת ומרגשת
בשעה טובה ומבורכת ממש
שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳
מזל טוב!ניצן*
...רחל יהודייה בדםאחרונה
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234
שלום
האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?
קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים
היי לכולם,
בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)
כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין
הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת
ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.
אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?
מה שאר החיילים הנשואים עושים?
אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.
הראשונים.
לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.
מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.
לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת
רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....
חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.
נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?
הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
מחשבות מתקופה ההמתנה\מתנהאביעד מילוא
אני משתף אתכם בשאלה שהייתה לי לעצמי האם כשאין הצעות והתקופה הזו היא מורכבת ומאתגרת כי הרבה מתרחש סביב ויש הרגשה שאותך "שכחו"
האם הרגשתם בסוף שהתקופה הייתה המתנה או מתנה?
והאם כשהתחיל קשר אחרי תקופה ארוכה ללא הייתם עם ודאות וברוגע או שהייתם עם חששות שעוד פעם לא ילך
שנאתי את התקופה ואני עדיין שונאת אותה במבט לאחורתמיד בבטחה
אבל גם אני רואה שהייתי צריכה את הנסיונות כדי להגיע לנישואין ממקום בריא...
אז לא יודעת.
גם אני לא אוהב את התקופה הזואביעד מילוא
אבל אני עדיין מנסה להבין האם היא מתנה או רק המתנה
תראה קראתי ב"והגדת"חתול זמני
שהרב גלינסקי אומר שאמנם כתוב "לא טוב היות האדם לבדו" אבל גם לאו דווקא רע. אפשר לעשות מזה רע, אבל לא חייבים. אפשר ליהנות ממה שיש. לשיר בקולי־קולות בבית. לתופף על הבטן. לשים שעון מעורר לתיקון חצות ולימוד בהתעלות עצומה עד עלות השחר. לטוס לביקיני אטול. הקב"ה מבקש השתדלות לא השתגעות.
שכחת:לגדל קודם בטן הראויה לתיפוףנחלת
כבר בוצע, לדאבוני.חתול זמני
אהבתי מאודאני:)))))
על העצה הזאת אני גובה 50₪חתול זמני
לא כולל מע"מ.
שווה הרבה יותראני:)))))
אני יודע, זה מחיר מיוחד. אפשר להעביר לי בריאלחתול זמני
איראני בקריפטו.
אתה נוהג בכללי לקחת כסף על עצות של אחרים?
אני:)))))
אני לא לוקח כסף על העצה עצמה,חתול זמני
זה יותר כמו דמי טיפול.
חחח יפהאני:)))))
הכסף הועבר
בZoom out הצעות או לא הצעות זה פחות משנהadvfb
זה משנה אם יש הצעה מתאימה והיא יוצאת לפועל.
לכן כל הטווח באמצע פחות משנה.
זה כן נותן תקווה וכיף שחושבים עלי ומציעים לי אבל בעיני זה בעיקר התמודדות אישית וריגשית ולא קשורה בהכרח לדייט הבא.
כסבתא בת דורות רחוקיםנחלת
מה זה ZOOM out?
יש לי מישהי בשידוכים בבית. קשה לפנות לשדכנים, או למלא טפסים עם
פרטים דקדקניים שלא נגמרים ואחראים לחלק מהמיגרנות, אז מה זה הדבר
הזה - גם צריך למלא מליון פרטים ?
תודה!
היא לא חרדית רגילה, גם לא ציונית, גם לא לא ציונית. היא - היא.
פירוש zoom out - להסתכל במבט כללי, בלי לרדת לפרטיםפ.א.
מישהי או בת?אני:)))))
חתולה מאומצת.חתול זמני
חתולה מאומצת וחתול זמני יכולים להיות זוג נדירLavender
מזל טוב 🥳
(סורי הייתי חייבת)
פעם היתה כאן בפורום חתולה ג'ינג'יתפ.א.
אבל היא התחתנה לפני כשנה וחצי
מעדיף טריקולוריות.חתול זמני
אולי לזה מתכוונים הנשואים כשהם סונטים מידיLavender
פעם ברווקים הבררנים😊
לא אמרנו שמראה חיצוני זה חשוב???חתול זמני
היה חשוב, עד שאנשי הפורוםLavender