שלישי מוניציפלי - בת ים: הקרב על הסוף?מרדכי

בס"ד

- 9 שבועות לבחירות המקומיות - 

כל מועמד שמתמודד בבחירות המקומיות רוצה להוביל לשינוי העיר. הוא רוצה להשאיר חותם. חותם כזה שכולם יזכרו אותו. גם כל מטרתו של כל מתמודד היא לא לכהן רק קדנציה אחת אלא הוא שואף להמשיך לקדנציה נוספת. כל האמור כאן נכון לכולם, חוץ מעיר אחת ששם ההתמודדות היא כנראה על מי יהיה ראש העיר שיוריד את השלטר בבניין העירייה של עיריית בת ים.

על פי החלטתה שהתקבלה לאחרונה על ידי שר הפנים, אריה דרעי, עד שנת תשפ"ג (2023) צפויה העיר בת ים לספח את עצמה לעיר הסמוכה והגדולה תל אביב, מה שאומר שהבחירות האלו יהיו האחרונות שבהן יצביעו התושבים לעיר משלהם לפני שהם מתאחדים עם תל אביב. האיחוד הצפוי בין הערים גורם לכך שמערכת הבחירות בעיר תהיה מעניינת במיוחד ולו רק בשל העובדה שכל המועמדים שהודיעו בינתיים על ריצה בבחירות הקרובות, הצהירו שילחמו באיחוד ושבת ים תשמור על עצמאותה כעיר נפרדת.

את ההחלטה כנראה יהיה קשה לשנות, אך זאת תהיה המטרה העיקרית של כל המתמודדים. בעזרת ייצוב המצב הכלכלי של העיר ועצירת הגרעון, מתכוונים המועמדים השונים לייתר את התוכנית החדשה ובכך למנוע את האיחוד בין הערים. זאת גם הסיבה לכך שהאיחוד צפוי להיות רק בעוד ארבע שנים, על מנת שהם יוכלו להוכיח למשדר הפנים שהם אכן מצליחים לעמוד ביעד שעליו הם סיכמו. לכן, לזהות ראש העיר יש כאן משקל חשוב, יותר מבכל מקום אחר.

שישה מועמדים רצים לראשות העיר בת ים ביניהם גם ראש העיר המכהן, יוסי בכר, שנכנס לתפקידו לאחר שראש העיר הקודם, שלמה לחיאני, נאלץ לעזוב את תפקידו בעקבות הגשת כתב אישום נגדו. יחד איתו מתמודדים אלי יריב (שהפסיד בפעם הקודמת לבכר בהפרש של 500 קולות), ירון לוי (יש עתיד), אורי בוסקילה (הבית היהודי), צביקה ברוט (הליכוד), וקטי פיאנסקי (מרץ).

מה שמפתיע הוא שדווקא ראש העיר המכהן, בכר, הוא זה שזוכה לתמיכתו של שר הפנים ושל סיעת ש"ס בעיר. בכר אומר שתמיכתה של ש"ס בו מסמלת שדרעי מאמין שהוא זה שיצליח להוציא את העיר מהגרעון הכלכלי שבו היא נמצאת. חוץ ממפלגת ש"ס מתמודדות בבחירות עוד ארבעה מפלגות דתיות – יחד (שעדיין לא נקבע מי יעמוד בראש הרשימה), הבית היהודי, יהדות התורה ורשימה נוספת בראשותו של הרב דורון כהן-צמח שלטענתו יש אכזבה מהקואליציה שלא טיפלה מספיק בקהל הדתי מסורתי ולכן הוא הקים רשימה עצמאית שתשים דגש על הקהל הזה.

חמשת המפלגות האלו מסמלות מאבק נוסף שיש בין התושבים והוא על צביונה של העיר. בשנים האחרונות חל גידול משמעותי במספר התושבים הנמנע לציבור הדתי-חרדי גם בשל הגידול הטבעי וגם בשל התחזקותם של תושבים רבים. בבת ים פועלים בשנים האחרונות מלבד קהילות חרדיות גם גרעינים תורניים של הציונות הדתית וכן מפעל התורה שהקים הרב דוד חי הכהן שהשפעתו בעיר היא רבה. לכן מקווים בעיר שבאמצעות קואליציה חזקה בתוך מועצת העיר, הם יצליחו לדאוג לציבור הדתי ולציבור החרדי בעיר. לפחות עד שהיא תתאחד, אם תתאחד, עם תל אביב.

לטור משבוע שעבר

סקירה נחמדה, כמה הערות....אניוהוא
-חשוב לציין- בכר עד לפני תקופה קצרה היה בעד איחוד הערים. ולכן מה שהוא מדבר עכשיו זה כי הוא מבין שזה יפגע בו בבחירות אבל לא בטוח שזה מה שהוא חושב...

-המפלגה של דורון כהן צמח - הוקמה לבקשת ראש העיר בכר - כדי לפגוע בבית היהודי....

לא יהיה לדעתי מועמד של 'יחד'. השבוע אלי ישי לקח את כהן-צמח לרב מזוז שיברך אותו.

הרב דוד חי הכהן - תומך בבית היהודי, לראשות העיר הוא עדיין לא הודיע במי הוא תומך

והימור לסיום -. אורי בוסקילה יסיר את ההתמודדות שלו לפני הסוף, הוא יעביר אותה ליריב או לברוט, או ששלושתם יעשו גוש ביחד

תודה על ההערותמרדכי
בס"ד

אלו לא דברים שראיתי באתרים ובעיתונים שאותם קראתי לפני שכתבתי ומהם אספתי חומרים. אם כי לגבי הרב כהן-צמח הבנתי שהוא קודם היה ביחד ואז עזב בכדי להקים רשימה נפרדת (נראה לי זה היה כתוב ב'השקמה').
אגב, לגבי הרב דוד חי הכהן -מרדכי
בס"ד

בבחירות הכלליות תמך הרב במפלגת יחד (אפילו היה גם דיבור על כך שאורי בוסקילה ירוץ מטעמו במפלגה), האם יש סיבה למה בבחירות המקומיות הרב תומך בנציגי הבית היהודי?
כנראה שעל נציגי הבית היהודי בעיר הוא סומךק"ש
אגב,, גם לפני הבחירות הכלליות הוא לא היה חד משמעי. מראש הוא אמר לשואלים אישית - שיש לכל האפשריות יתרונות וחסרונות. גם לגבי הבית היהודי הוא בפירוש מנה תחומים שבהם הם פעלו היטב ותחומים אחרים שבהם היו מאוד מאכזבים.
בפעל, כחודשיים לפני הבחירות אמירתו היתה, שאם יהיה ברור שזה יהיה בזבוז קולות - יצביע לבית היהודי ואם יתנדנדו סביב אחוז החסימה - יצביע להם בשביל הסיכוי שיעברו.
הם אכן היו סביב אחוז החסימה, רק לצערנו הרב - מלמטה.
אני רק מתעניין להבין יותר את רוח הדבריםמרדכי
בס"ד

מכיוון שאי אפשר לזלזל בהשפעה הרבה שיש לרב בעיר. אם זה כל המוסדות שתחתיו ואם זה תושבים שהצטרפו אליו. לכן הבנת המניע מעניינת כאן כי יש לה השפעה יחסית גדולה, ובגלל זה שאלתי.

למרות שמהתגובה למטה של @אניוהוא פתאום נפל לי האסימון שאורי בוסקילה הוא גם נציג הבית היהודי בעיר וגם איש אמונו של הרב דוד חי הכהן, שהרב בהחלט סומך עליו לחלוטין וכאמור היה דיבור על כך שיהיה נציג שלו במפלגת יחד. עכשיו הכל מתבאר לי והדברים הכן ברורים. תודה לשניכם.

לגבי הבחירות הכלליות לפחות לפי מה שפורסם לכלל ישראל, הרב תמך ביחד מבלי הסתייגות. יש אפילו מכתב תמיכה שפורסם בר"ח אדר (כשלושה שבועות לפני הבחירות) בין היתר עם חתימת הרב.
אכן בבחירות הכלליות הרב תמך ביחדאניוהוא
וכאן מדובר באותו בוסקילה...
אלא שלא הייתי מגדיר אותו לגמרי 'איש אמונו'. -. יותר בתור 'שליח ציבורו'. הרב עצמאי בדעותיו ולא מושפע מרצונות ובקשות של פוליטיקאים. (זה אחד הגורמים שהרב לא מונה בעבר לרב העיר ועוד כמה דברים...)
אורי בוסקילה עצמו אומר שהוא עושה מה שהרב אומר לו.
אבל זו מילה של פוליטיקאי...
מצד שני, נכון לעכשיו, הרב לא מוכן לתמוך בו בריצה לראשות העיר אלא רק תומך בבית היהודי (שבה המקומות השני והשלישי הינם נציגי קהילת אורות התורה)
נכון, בשלב שהיה ברור שהם רצים ושיש להם סיכויק"ש
אבל, כמי ששמע אותו בע"פ, זה לא היה 'ראש בקיר' (כמו למשל של אלו שהתנגדו לבית היהודי בבית שמש בבחירות הקודמות, בגלל הדעות במישור הארצי, בלי לרדת להשלכות המקומיות). הרב בפירוש היה מודע ליתרונות, לחסרונות, לסיכויים ולסיכונים בכל אפשרות. הסה"כ היה כזה.
רק לחדד נקודה שבה לא דייקתימרדכי
בס"ד

על מנת שיחד התאחדו עם עוצמה יהודית אחד המהלכים של לשכת הרב ליאור היו להקים רשימה פקטיבית שתתאחד עם עוצמה יהודית ותיקח קולות מיחד (באמת יומיים לאחר מכן באו ישי ושטבון למפגש ראשון עם הרב בזכות המהלך הזה) ואז דובר על כך שבוסקילה ימוקם ברשימה הפקטיבית.

האם גם אח"כ היה דיבור על מקום ברשימה של יח?, אני לא לגמרי זוכר, לצערי הרשימות שלי מאז כבר אבדו.
יחד לקומבינה, או קומבינה ושמה יחדאיתן גיל

מהלכיו הפוליטיים של אלי ישי ציניים, או שפשוט האובססיה שלו היא לנגוס בש"ס ולפורר אותה, כלומר, שתי עיניים שלו תמורת עין אחת של אריה דרעי...

הזוי. 

שמנו לב כי בשום מקום הוא אינו מריץ רשימה עצמאית תחת מותג יחד, אלא חובר טקטית ומניפולטיבית- פה לזה ושם לההוא... ורק לחשוב על התנהלות של פחדן שלא מסוגל לגייס כמה מאות אנשים שיכניסו נציג מטעמו למועצה מקומית שולית, שיחזור על הפיאסקו הקודם, ושוב יריץ רשימה ארצית שתשרוף כמה עשרות אלפי קולות על בסיס הנחה שהפראיירים המזדמנים שוב יכסו מכיסם הפרטי את ההרפתקאות הכספיות שלו. 

עבירות שבין אדם לחברו אין יום הכיפורים מכפר.   

זה ממש לא מדויקמרדכי
בס"ד

בחלק מהמקומות יחד התאחדו עם רשימות נוספות ובחלק מהמקומות הם מריצים רשימה משלהם. בכל מקום לפי הצרכים הפוליטים שלו.

קח לדוגמה את ירושלים. אין דבר יותר טבעי מכך שיונתן יוסף ירוץ יחד עם אריה קינג. הרי הם עובדים כבר כמה שנים זה לצד זה ואין שום סיבה שיונתן יוסף ירוץ ברשימה עצמאית מטעם יחד. כך גם בערים נוספות כמו אשדוד ואלעד לדוגמה ששם החליטו להתאחד עם רשימה כזאת או אחרת ולרוץ ביחד. וזה בסדר גמור. הרבה מפלגות עושות את זה (ראה מה שכתבתי על בית שאן)

לעומת זאת בלוד, באר שבע, גבעת זאב, חריש, רמלה ובערים נוספות יחד מריצה רשימה עצמאית משלה לבחירות המקומיות (לא הכנסתי את בת ים, כי כאמור לא ברור, לפחות לי, האם יחד תרוץ בנפרד או לא).

אגב, היו גם נסיונות בכמה ערים שהרשימה של יחד תרוץ עם רשימת ש"ס (בבני ברק לדוגמה), אך לא נראה לי שזה יצא לפועל. כך שלהגיד שהכל זה אינטרס לפגוע בדרעי, זה גם לא מדויק. הרי כולם מכירים את ההבדל בגישות שיש בין השניים. חןץ מזה מה ההבדל אם בעיר מסוימת יש רשימה שספרדית נוספת שמתחרה בש"ס? גם אז זה בהכרח לנגוס בש"ס? התשובה היא לא.

לגבי הבחירות הכלליות, את זה נראה לי כדאי להשאיר לשרשור בפני עצמו לקראת הבחירות האלו (שכרגע לא נראות באופק). חבל סתם לנחש כבר עכשיו מה יקרה, אילו מפלגות ירוצו ומה תהיה מצבה של כל רשימה. תרשה לי להניח שבמידה ויוגש כתב אישום נגד נתניהו והוא יאלץ ללכת הביתה, רק זה לעצמו ישנה את כל התמונה הפוליטית. אז נחכה ונראה מה יהיה והאם בהחלט שווה לו לרוץ שוב או לא.
כהן צמח היה בהתחלה בבית היהודי.אניוהוא
בבחירות הקודמות הוא היה מקום לא ראלי.
הוא גם היה ראש המטה של אורי בוסקילה.....
עוד נקודה מעניינת - כהן צמח הציג עצמו בתור נציג של קהילת 'אורות התורה' (הקהילה של הרב הכהן) מה שהתברר לאחר מכן כדבר שאינו אמת...

מצד שני יש איזה סיכון להצביע לאורי בוסקילה ולבית היהודי, שכן הרבה אנשים שמעו כמה פעמים את בכר נשבע שהוא לא ישב עם בוסקילה בקואלציה. כלומר אם בכר ראש העיר - הבית היהודי כנראה תשב עוד 5 שנים באופוזיציה....
לכן כהן צמח טוען שהוא יכול להציל את הקהילה...
אבל זה ללא יעזור לו... הרב דוד חי הכהן הולך עם הבית היהודי בעיר.

לגבי יחד,
מעולם לא שמעתי דיבור עליהם המפלגה בעיר.

אני רואה אותו היום, אולי אנסה לגשש לשמוע מה קורהמרדכי
תהנה.... אני רואה אותו מכמעט כל יום.אניוהוא
תשאל אותו אם הוא שמע מה הרב אמר בדרשת שבת הגדול....
כעת הוא ניסה לקבל את ברכתו של הרב ליאורמרדכי
בס"ד

מטרתו היא להקים חזית דתית משותפת שתאחד את הציונות הדתית, חב"ד וברסלב. מקבל את תמיכתם של האיחוד הלאומי ובמיוחד את תמיכתו של סמוטריץ שדוחף אותו. כמו כן הוא כבר מצויד בברכת דרכו של הרב מזוז.
זו המטרה שהוא אומר בקולאניוהוא
למעשה מי שדחף אותו להקים את המפלגה הוא ראש העיר יוסי בכר.
מטרתו - לפגוע בכוחו של הבית היהודי בראשות אורי בוסקילה, וכנראה גם בכוחה של ש'ס - כי גם ש'ס לא תתאחד איתו ...
.מפלגה 'המאוחדת' שהיא בעצמה התפלגה ומעמיקה את הפילוג - זה אוקסימורון.
בעייתי להסתמך על רבנים מבחוץק"ש
לא מכיר את בת ים בכלל.

אבל, באופן כללי לברכה של רב, אם הוא לא בקי ומבין בנבכי הפוליטיקה המקומית, אין הרבה משקל. במיוחד אם זה רק ברכה ולא קריאה לציבור להצביע לו - אין סיבה להתייחס לזה מעבר לברכה להצלחה בעסק, שלא מונעת ממני לעשות עסקים עם המתחרה.
מדוייק.אניוהוא
אתמול התקשר אלי בן של רב חשוב מהשומרון, (כמדומני הוא קשור אליך @מר@מרדכי, אם תרצה לברר - בפרטי.)
לשאול מה הסיפור של כהן צמח ואורות התורה - כי הוא בא לבקש ממנו שיכתוב לו מכתב....
כשאותו רב שמע שזה נגד דעתו של הרב הכהן- הוא לא כתב....
אני יודעמרדכי
בס"ד

לכן ראיתי אותו אתמול כי הוא הגיע אלינו לבקר את הבן שלו ועל הדרך לבקש מכתב תמיכה. כבר אתמול בבוקר הייתה התלבטות אם לענות לו לבקשה ואחד הבחורים בת ים אמר שלא כדאי, אבל לא ידע להסביר. בסוף יצא שאני זה שהסברתי להם את הדברים ואליך (מסתבר שזה אתה) הוא התקשר בשביל לאשר את ה שאמרתי (שבסופו של דבר נסמכים בין היתר על מה שנכתב פה בשרשור)

האמת, כשכבתי על בת ים לא ידעתי למה דווקא על העיר הזאת. נתניה, בית שאן והשומרון זה מקומות שאני מכיר היטב, אז היה לי קל. אבל בת ים?
בסוף מסתבר שהיה לזה שימוש

(אגב, גם אם לא היה את כל הסיפור הזה, לא יודע אם הוא היה מקבל תמיכה מהסיבה הזאת שאין לרב קשר לבת ים. ההצהרה היחידה שאולי הייתה יכולה לצאת זה שהרב ינחה את תלמידיו תושבי בת ים לתמוך בו)
אניוהוא
עשיתי לעצמי חתיכת אוטינג...
שמור את המידע לעצמך...
שומר מרדכי
אגב, גם לגבי הרב ליאורק"ש
(לא מכיר את בת ים, כן קצת מכיר את הרבנים)
קשה לי להאמין שהרב ליאור יכריז על תמיכה במישהו בבת ים, כשזה נגד דעת הרב דוד חי הכהן.
לא יודע מה הרב ליאור אמר או הודיעאניוהוא
אבל כבר היו כאלה שניסו להפיץ כמה פעמים שהרב דוד חי הכהן 'תומך' הרשימה המאוחדת הזו. ...
אם הוא קיבל משהו, זה ברכת הצלחה מהרב, לא תמיכהמרדכי
לא משעמם בבית שאן: נתניהו תומך במועמד נגד מועמד הליכודמרדכי

בס"ד

אמש, הוציא ראש הממשלה סרטון תמיכה בראש העיר, יוסי בכר, למרות שיש מועמד מטעם הליכוד בשם צביקה ברוט.

ברוט טוען שנתניהו הוטעה ומשהו אמר לו שהוא לא מתמודד, בכר טוען שראש הממשלה פשוט הבין שיש מומעד יותר טוב.

מה הקשר בית שאן? אניוהוא
היה על זה בחדשות
כנראה זה יותר מסתם לא ידע שברוט מתמודד....

התכוונתי בת ים, התפקשש בהקלדהמרדכיאחרונה

בס"ד

(כנראה בדיוק דיברו על בית שאן במשדר שאני מאזין לו )

נהג האוטובוס שהרג את הנער החרדי בהפגנה - משוגע!!!נ א
לרצוח?זיויק
ח"ו
בבקשה תקשיבו ותגידו איפה הוא טועה.סיעתא דשמייא1
"ואז מגיעות אליו משלחות משלושה גורמים:סיעתא דשמייא1

....הורקנוס, אריסטובולוס והעם – יש כאן תופעה מעניינת ביותר, שהעם

פונה לפומפיוס כגורם עצמאי. העם ביקש מפומפיוס לשחרר אותם מעול המלכים החשמונאים, ולהשאיר את

העם תחת שלטון הכוהנים. "

המאמר המלא בקישור הבא:

https://www.ybm.org.il/Admin/uploaddata/LessonsFiles/Pdf/22924.pdf

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחהסטורי
/flashes/1090246

טוב שהוא מסתפק בכך ש'בנט יגיד בקולו' ולא מבקש שבנט יחתום על זה בשידור חי...

מסכים איתך!שלג דאשתקד
ברור שאם תחפש אנשים שהם עוד יותר נוכלים ממנו, אתה תמצא (נדמה לי שערפת היה יותר נוכל ממנו)
מי כאן מבין בפאשיזם?זיויק
יאיר גולן נחשב פאשיסט?
בכל לאומיות טבעית שאינה יונקת מאלוקים, ישקעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך ט"ז בטבת תשפ"ו 23:33

קצת פשיזם. לכן מי שטוען "עם ישראל הוא עם ככל העמים, ולא עם האלוקים" הוא טוען טענה אידאולוגית פשיסטית במקצת. למרות שמבחינה רגשית ברגש הלאומי שלו אין בו כלל פשיזם וזה בסוף מה שקובע.

לא ייתכן כזה דבר פשיזם לאומי-יהודי ברגש הלאומי. מכיוון שהאתוס של עם ישררל הוא בבסיסו אלוקי ולהיות אור לגויים ולהיטיב לכל העולם ולא רק אגואיזם קולקטיבי לאומי, והאתוס הקולקטיבי לא מוחק את הפרט בישראל מכיוון שהפרט קשור בנשמתו לקולקטיב.

גם אם האידאולוגיה של יאיר גולן טיפונת פשיסטית , זה ממותן בטענה המפא"יניקית שכל עניינו של עם ישראל מראש זה להפיץ את מוסר הנביאים הכלכלי-סוציאלי בעולם, וטענתם על הציונות והסוציאליזם כבלתי ניתנים להפרדה. כלומר מפא"י הודו שאנו ישורון אבל כפרו בהיותינו ישראל (לפי המינוח של הרב קוק באורות ישראל)

לא בדיוק, הוא טוטליטריהסטורי
כלומר הפאשיזים העלה את דרגת האומה למשהו מוחלט שהיחיד צריך להתבטל אליה ואל מנהיגיה. (כמובן, בצורה הקיצונית ביותר, זה הופיע בתורה הנאצית שהכניסה לזה גם את הגזע - אבל היתה את הגרסה הרכה יותר של איטליה או ספרד, שהגזע פחות הטריד אם אתה נאמן ללאומיות המודרנית).

יאיר גולן ממש לא כזה. הלאומיות לא מטרידה אותו. הוא כן טוטליטרי - בצורה הטוטליטרית נפגשו הפאשיזים מימין והקומוניזים משמאל - לא רק שלטון מוחלט כמו דיקטטורים רגילים, אלא שלטון על המחשבות, על הדעות, חינוך מחדש של כל מי שחושב אחרת.

כשאדם עם רקע קרבי-פיקודי, רוצה לשלוט גם על הדעות, זה מסוכן, מסוכן מאוד.

כן ולאנקדימון

לפי ההגדרה המלומדת - לא.

לפי האופן בו משמשת המילה הזו היום, קרי ככינוי גנאי לאנשים בריונים וטוטליטריים, אז כן בהחלט.

לא, הוא סתם סותם פיותshaulreznikאחרונה
ואולי דיקטטור בפוטנציה, אם חלילה יעלה לשלטון. חינוך מחדש, סגירת אמצעי התקשורת של הימין וכד'.
די, הגזמתםסודית

תשללו תקציבים מחרדים בני 16 מהרגע שמגיע צו הגיוס הראשון, אם הם לא מוכנים להוכיח שהם לומדים.

אבל תעזבו את הילדים. איפה הייתם כששלושים מליארד שקל, מכספי משלם המיסים, זלגו לארגוני פשע ערבים.

אלה לומדים ליבה? תורמים לכלכלה? משרתים בצבא??

לא רק שנתתם את הכסף, מושחתים, גם הסרתם את מנגנוני הפיקוח שלא יזלוג לארגוני פשע. אותם ארגונים שבסוף כוחות הביטחון צריכים להילחם בהם.

סנקציות על מבוגרים זה סביר.

אבל להיות חזקים על ילדים חלשים זאת סתם אכזריות.

לפיד, הפסדת את הקול שלי.

חזרה לסמוטריץ. (עובר את אחוז החסימה?)

העוני נושךכבר לא צעיר

הבעייה היא לא החרדים הבעייה ההנהגה. תתחיל מהילדים, אל תעניש אותם, בנה מסגרת חינוכית,  כמו חמאס  תתחיל באלה שפשוט אין להם. אל תתקצב בחור ישיבה, תקצב את החטיבה. צן לכל ילד שעומד בבחינות תלת חודשיןת 1000 שקל, שים רף שיהיה שווה להורים ולילדיםלעבוד בשבילו.לא מקל, גזר

שומר נפשו ירחק מעלון "הדור"קעלעברימבאר
הנה ציטוטים מתועבים מראיונות בעלון הנ"ל:

סערת "הדור": כששמירת נגיעה הופכת לבעיה

אני לא חולק שאסור וזה רעארץ השוקולד
פשוט אומר שהרציונל של הדתלש היא לא זנות
חשוב לשמוע לגבי מערכת הלייזר החדשה אור איתןסביר11

לצערי הרב כמי שמכיר הרבה מקורות גלויים על הנושא הלייזר,

צריך להאמין למומחה חתן פרס ביטחון ישראל , חושף השחיתויות השנוא על המערכת,

שמוכיח בצורה משכנעת שאין סיכוי להפיל בלייזר שום דבר פרט למזל"ט, אם בכלל.

כל שאר הדוברים בקישור אינם מוסמכים בכלל בנושא ולא מגיעים לקרסוליו.

כדאי להקשיב רוב קשב כאן ל-12 הדקות הראשונות:

זה לא נגמרברגוע
ואיך נדע אם להאמין לו או שהוא לא מבלף אותנו?קעלעברימבאר

מי אמר שאין לו אינטרסים?

וגם אם הוא לא מרמה. האם הוא ד"ר לאלקטרו-אופטיקה? זה שהוא ד"ר להנדסה כללית לא אומר שהוא מבין בזה, וייתכן שהוא עצמו נפל להאמין לקונספירציה

חבל שאנשים לא מתעניינים בפרטיםסביר11

אין מומחה יותר ממנו בתחום שקרוב לכך, גם אם לא עשה דוקטורט בלייזר אלא בנושאים קרובים ותואר שני באלקטרו אופטיקה, עם פטנטים רשומים על שמו.

מי שלא מוכן להקדיש 10 דקות לשמוע ממנו פיזיקה פשוטה שלמדנו בכיתה י': אין מה לדבר פה

אני עדיין לא מאמין שלא קראו למערכת "לייזר מציון"ספק

שמע, גם אנשים מומחים יכולים להיתפס לכל מיני אמונות לא רציונליות. 

הדוגמא הכי טובה היא לינוס פאולינג שזה בפרס נובל לכימיה. 

במשך שנים התנגד פאולינג להכיר בתגלית של פרופ' דן שכטמן בנוגע לקיומם של קוואזי גבישים. הוא אף אמר ש"אין קוואזי גבישים, יש רק קוואזי מדענים". 

בסופו של דבר, דן שכטמן זכה גם הוא בפרס נובל על תגליתו. 

גם המדענים הגדולים ביותר יכולים להיות מקובעים. אגב, זה קרה גם לאיינשטיין עם שזירה קוונטית - איינשטיין פרסם את הרעיון כסתירה בלתי אפשרית לתורת הקוונטים והתברר שהדבר אכן קיים במציאות... 

אז עם כל הכבוד לאותו "מומחה" - שאני באמת לא מכיר ולא יודע עד כמה הוא מומחה - לא כל דבר שהוא אומר קדוש. 

ולעצם הענין: צה"ל לא היה רוכש את המערכת הזאת אם היא לא היתה מוכחת כעובדת ובטח שצבאות אחרים לא היו קונים אותה. 

היתה פריצת דרך מאוד משמעותית בשנים האחרונות בתחום ועובדה שלא רק ישראל ייצרה מערכת מבצעית כזאת - אלא גם דרום קוריאה. 

המדע וההנדסה עשו קפיצה משמעותית. 

בקיצור, הוא שייך לאנשי האתמול. אתמול הוא היה מצוין אבל הוא נשאר באתמול. 

בתעשייה הזאת, מי שנשאר באתמול הוא פשוט לא רלבנטי. 

אנחנו מכירים את המהנדס הראשינקדימון
אתה לא. נדפקת.
רבי לייזר?קעלעברימבאראחרונה
איך מישהו חושב שהאדם הזה איכשהו קשור למחנה הימיןרועישםטוב

לא יודע מי קובע את גבולות 'מחנה הימין', או כל מחנההסטורי

אחר, אבל זאת עמדת ז'בוטינסקי (בנאום קיר הברזל) מאז ומעולם,

על זה בגין-מפקד האצ"ל- חתם בקמפ-דיויד,

על בסיס זה שמיר-מפקד הלח"י, נכנס למו"מ במדריד,

זבולון המר-הסמן הימני במפד"ל של שנות השבעים- טען שרעיון הטרנספר הוא נגד היהדות,

ואפילו גאולה כהן שפרשה מהליכוד על רקע קמפ-דיויד, סירבה לרוץ בבלוק טכני עם גנדי, כי 'רעיון הטרנספר הוא דגל שחור' והביאה לעליית ממשלת רבין והסכמי אוסלו.

בגלל יתר הדברים שהוא אומרנקדימוןאחרונה
ימין פשרן. אבל ימין.

אולי יעניין אותך