אהלן,
אני ממש צריכה לספר לכם על חברה שלי כי אין לי מושג מה לעשות...
אני איתה בבית ספר מכיתה א' ותמיד היא הייתה שקטה ממש וכשמדברים איתה צריך להתקרב ממש ואז שומעים, הייתה פעם אחת ששמעתי אותה מדברת בקול וזה היה כשהיא ענתה תשובה (וזה ממש נדיר שהיא מצביעה) והמורה התחילה לצעוק עליה שהיא לא שומעת ולמה היא תמיד מדברת בלחש... אז היא ניסתה לדבר בקול והיא ממש התאמצה ונהייתה אדומה (לא מבושה!).
היא כל הזמן חולה, ופעם אפילו בדלקת ריאות. היא בערך פעם בשבוע אצל רופא.
אני נראה לי החברה הכי טובה שנשארה הכי הרבה זמן איתה, וזה לא שאני לא מקובלת, אני אחלה בחברה אבל פשוט אכפת לי מהאנשים ושקופים. בדרך כלל מי שחברה שלה זה מי שלא מקובלת ואז כשהיא נהיית מקובלת היא עוזבת אותה...
יום אחד בשיעור הראשון המורה הוציאה אותי מהכיתה (אני די ילדה שובבה אצל כן מתייחסת) ואני התפללתי בחוץ. פתאום אני שומעת צעקות מהמדרגות, הסתקלתי וראיתי את אמא שלה צורחת עליה נראה לי בגלל שהיא שכחה את האוכל וכמעט מעיפה לה כאפות ואמא שלה קראה לה מטומטמת... וחברה שלי פשוט לא ידעה מה לעשות והיא נראתה פשוט שברירית.. באותו זמן יצאה ילדה מהכיתה וקלטתי שהיא גם שמעה את זה אז פשוט תפסתי לה את היד ורצנו לשירותים כדי שהיא לא תראה אותנו והיא ממש תתבייש, אמרתי לילדה שהייתה איתי שלא תגלה מילה ממה שהיה הרגע. אחרי שהחברה שלי נכנסה לכיתה נכנסתי אחריה (בלי לשאול את המורה.. מי שם על מורות המצב כזה..) ופשוט התחלתי ולבכות. חברות שלי שמחו כי זה היה שיעור חשבון והם שמחו שיש דרמה חוץ מהדרמה שעל הלוח, וכולם כזה "מה קרה?" "מה קרה?" והילדה שהיתה איתי עדין לא עיקלה את מה שהיה והיא פשוט היתה בהלם... חברה שלי, זאת שאמא שלה צעקה עליה באה אלי ושאלה אותי מה קרה ואם אני צריכה עזרה אני הסתכלתי עליה וחשבתי "אם אני הייתי במצבה לא הייתי מתיחסת לילדה שבוכה אלה מתעסת רק עם הבעיות שלי". בהמשך היום שמתי לב שהיא לא אוכלת בהפסקת אוכל אז כשהיא לא היתה בכיתה שמתי לה אוכל שהבאתי ולא הייתי רעבה על השולחן ואח"כ ראיתי אותה אוכלת את זה..
כל יום אמא שלה היו מביאה אותה ולוקחת אותה מהבי"ס ולא ידעתי מה לחשוב על אמאשלה כי מצד אחד הם ממש דואגים דואגים לה ומצד שני צועקים עליה (אני לא יודעת מה היא עושה בבית שלה ואיך מתנהגים אליה שמה) ואז חלטתי שההורים שלה פשוט דואגים לה רק כלפי חוץ אבל לא עושים לה כלום לנשמה...
מאז כל מורה שאומרת עליה איזה משהו אני ממש יוצאת נגד המורה הזאת.
ניסיתי לעשות הכל בשבילה, הלכתי ליועצת, למנהלת, למחנכת וניסיתי לעזור לה אבל זה לא בדיוק עזר.
עכשיו גמרנו את הבי"ס היסודי וכל אחת הולכת לתיכון אחר והיא הולכת איתי אבל אני לא יודעת אם נהיה באותה כיתה ואני לא יודעת מה אני יעשה אם לא..
בבקשה! תגידו לי מה לעשות!! נראה לי אני היחידה שיכולה לעזות לה כי את כל שאר הבנות היא לא מעניינת וגם כי אני בן אדם שיכול להשפיע..