כנותליוא מפראג

קשה לי, מרגיש לבד. עולם השידוכין מטיש ושוחק לא משנה בן כמה אתה. ואני? אני עוד שניה בן 20 ומרגיש חנוק. אין לי אויר, אין לי חמצן. כל הצעה רק מייאשת יותר. ולמה? כי יש לי "בעיה", אני "משוגע"- אני חולם. חולם להיות גדול הדור, רוצה בכל ליבי להיות תלמיד חכם, לגדול כמה שרק אפשר, ללמוד וללמד לעמ"י תורה. ואתן פשוט לא איתי. יש לכן חלומות אחרים או שבא לכן בן תורה אבל לא אחד ש"מתאבד" על זה. אני מבין, באמת לא שופט. אבל אני שואל איפה *את*? ה"בעייתית" וה"משוגעת" שלי שרק מלשמוע את המילה תורה מתמלאת בהתרגשות, שתלך אחרי ואיתי במדבר, בארץ לא זרועה באהבת החלום? אני כאן, משתדל להמשיך לנשום.
נפלא מאודאורות מאופל
אם אתה אכן מוכן למסור את נפשך על תורה- תמסור את חיי המשפחה שלך למענה.
אתה מבין, נשים כיום לא לומדות אמונה בצורה מעמיקה באמת (כמובן שלטענתן כן, ועוד יותר מגברים, שהרי נשים רואות את הנצנצים וכו וכו והגברים שכלתנים וקשים) ולכן אין שום סיבה שתמצא מישהי שההפנמה שלה את חיוניות החיים שבתורה היא ברמה שלך, וממילא אין מי שתרצה עתיד כמו שאתה ב"ה צופה לעצמך.
למהג'ודן
למה ככה? יש בנות שרוצות מישהו כזה. מכירה אישית. ורק תחפש פה בקבוצה, יש שרשורים שבו בחורה אומרת שזה מה שהן מחפשות.
אל תוותר על החלום שלך.
בהצלחה
ממ.. אני מניחאורות מאופל
שהוא מתכוון למישהי שאצלה זה לא מגיע מחוסר הבנת הקשיים/ חוסר הבנת מהות התורה ולומדיה/ רקע חרדי (אני מניח שיש כאן כאלה, ומן הסתם זה פלח מאלו שהזכרת..), אלא דווקא להיפך מכל הנ"ל..
אולי אני מדבר בשמו מעבר למה שנאמר, זה נובע מהשתתפות במצב הנ"ל, ולכן גם אולי הנחות היסוד האלה, אם כי ודאי שהן עשויות להתברר כשגויות כלפיו.
ובאמת, למה שיהיו כאלה? איזה מוסד בחינוך הדת"ל מחנך לזה? איזה זרם בדת"ליות בנה מסגרת שבה נשים יכולות לבנות קומה רוחנית אמיתית, מהיקף של ספרי אמונה בלימוד מעמיק ולא רק רגשני וחיצוני בלבד, ללא שיהיה בו ריח חמוץ של פמיניזם דווקאי?
צודק שג'ודן
המיינסטרים לא מחנך לזה. אבל יש בנות כאלה. בין אם הן בנות מבית חזק או אולפנא חזקה, או מאיזו מדרשה, ואפילו במקומות לא צפויים יש יוצאות דופן. צריך לדעת, בין השאר, איפה לחפש. ובכל מקרה, בטוח יש בנות מהזרם היותר חרדי/ חרדל"י שרוצות בחור לומד.
אני (קצת) יודעת שזה לא קל, יש לי קצת היכרות עם הנושא. ואפילו אם יש בנות עם "קומה רוחית אמיתית", הן לא בהכרח רוצות בעל לומד, ול"ד מסיבות פמניסטיות. קשה להיות המפרנסת העיקרית וגם אמא טובה וגם להמשיך להקדיש זמן לבנייה רוחנית... אז יותר מצוי בנות שרוצות בחור שילמד כמה שנים טובות, ובמקרה הצורך יפרנס גם.
בכל מקרה, אני מאחלת לך ולפותח השרשור בהצלחה.
זה פשוט לא נכון. ואל תכליל בבקשה על בנות ישראל!טללי אור נסתר
יכולה להעיד על עצמי אישית
שכל החלום שלי והשאיפה שלי..
התפילה הכי גדולה שלי זה לזכות להיות אשת בן תורה אמיתי! !
אחד כזה שיש לו אש בעיניים לתורה! להט ותשוקה לעוד מילה ועוד מילה..
אחד כזה שרוצה וכוסף לגדול ולהיות אברך. .
אני אשמח בו! כ"כ!
אני יודעת מה זה תורה. (לפחות חושבת שיודעת)
אני אוהבת אותה , עמלה עליה.
בוחרת בה.
אני חושבת שפשוט אעריך את הלימוד שלו כ"כ כ"כ..זה מחייה את הנשמה, את הנפש.
זה האמת בעולם הזה..
תורה, פשטות... מה צריך יותר מזה??
כלום. פשוט כלום.. רק להתקרב לאבא.
וכן, בשמחה רבה וברצון אני אצא ואפרנס בעזרתו יתברך.
כן, אני אשמח ואהיה מאושרת להיות אמא להמון ילדים קדושים וצדיקים שידעו ויראו שאבא שלהם לומד תורה ואוהב אותה בכל ליבו.
אז הנה...שידוך משמייםהאקונה מטטה
לא הכללתיליוא מפראג
בדיוק אמרתי שאני מניח שיש כזאת. אני מחכה לה...
וואי, תקשיב,ויויאן
יש לך נימה ממש מזלזלת בנשים..
מה ציפית? שבחורה תלמד בצורה מסודרת שנים על גבי שנים כמוכם?? גם אם מישי רוצה זה כמעט בלתי אפשרי מבחינת האפשרויות, המסגרות השונות ואיך שהכל בנוי מכל מיני בחינות.
אם זאת הגישה שלך בדייטים,
מצטערת אבל די מרחמת על הבחורות שאתה יוצא איתן.
א. אם את מתכוונת למסגרות של לימודי תואר ועבודה וכו'- נגיד,אורות מאופל
אבל יש חיים לפני שמגיעים לשלב הזה. וגם תוך כדי אפשר לשלב כשרוצים.
עיקר העניין הוא הרצון, שעל ידו ממילא מגיעה היכולת.
ב. הפוך בדיוק, דווקא מתוך שאני מאמין שלעולם הנשי יש אמירה רוחנית שצריכה להתעורר אני כואב על כך שלא פועלים לטובת העניין. אני לא מתכוון לליטופים חיוכים וניצוצות באוויר בסיגנון ימימה מזרחי ודומותיה שפועלות בדיוק ההיפך, אלא לאומר אמיתי ועמוק. ולכן חבל שנשים לא משקיעות בכך כפי יכולתן האמיתית בכל מיני תירוצים שונים שנובעים אולי מחוסר באמונה הנ"ל.
אז זהו, לא בדיוק.ויויאן
לדעתי אתה לא מספיק מבין איך עובד המסלול הסטנדרטי של הבת הממוצעת הדוסית
אולפנא-לימודים, בגרויות,
שנת שירות ואז בחלק מהמקרים מדרשה (אני קוראת לזה שנת טעימונת של תורה) ומיד אח"כ בד"כ מתחילים לימודי תואר...
אין מספיק אפשרות,זמן, מסגרת, מקום כדי לעצב ולבנות חזק את הרצון עליו אתה מדבר.
אתה עושה העתק הדבק מהעולם הגברי שמהיסודי יודעים קצת גמרא... ויושבים שנים לא מעטות בישיבה מה שאין לבת. אין.
זה שבת מגיעה לרצון הטהור של בניית בית של תורה ולמסור נפש עבור זה גם בלי ללמוד אותה מספיק זה מדהים בעיני ואין לך לזלזל בזה כלל וכלל.
א. את רק מוכיחה את דברייאורות מאופל
שאין סיבה שתהיה מישהי כזאת כיוון שאין כיום בציבור הדתל מסגרת שמכוונת לזה.
ב. גם אני הייתי תיכוניסט, ולכן גם אני יודע אלו כמויות של זמן פנוי יש לתיכוניסט הממוצע, ואיך תיכוניסטים מתפלגים לאלה שמבזבזים את הזמנים האלה ולאותם זוכים מאושרים שמנצלים אותם.
וכן בזמן לימודי תואר, אין כזה עומס בלימודי חינוך מיוחד שלא מאפשר להכניס לימוד משמעותי מסביב..
אני מסכימה לגבי אויויאן
באמת אין כמעט אפשרות כזאת שתהיה בת עם ידע מעמיק ורחב כמו בחור שצמח וניזון שנים על גבי שנים בעולם של תורה ומתוך זה תרצה בעל ת"ח..
אצל הבת, זה בא ממקום קצת אחר , גם כי אין ממש ברירה אחרת (כמעט), מקום בנפש שמאמין בדבר העצום הזה בלי לדעת אותו (מספיק..). אם אתה עם התפיסה שלך היית נוצר ממין נקבה היית גם כזה בעל כורחך..

לגבי ב, הסברתי שצריך לבנות ולעמול כדי שיהיה את הרצון הזה וכשאין לך מודל.. לא פשוט. טכנית זה אפשרי אבל להגיע לזה-לא.
ברור שלא, בגלל זה חותכים לה את החלק המרכזי בלימוד-אורות מאופל
הלימוד הגמרתי הלכתי.
אבל לפחות אמונה? גם זה לא?
אי אפשר לסיים לפחות כוזרי, שמונה פרקים, חובות הלבבות, מורה נבוכים, מסילת ישרים, נצח גבורות ותפארת ישראל ואמונות ודעות לפחות? ואחרי הנל אולי גם אורות התשובה/תורה או אורות 'למתקדמות'? הרי זה דורש השקעה ככ מועטת באופן יחסי מבחינת זמן...
אין אלא ליחס את זה לחוסר רצון.

נכון, אין מודל אצל רוב הציבור, לכן מאוד הגיוני שבנות כאלה יצאו מבתים יותר תורניים... (אם כי מרמת דוסיות מסוימת הן עושות את זה מתוך צולעריות, ואז ממילא הלימוד שלהם באמונה חסר את עיקרו, ואז גם אם הן היו בנים זה לא היה מועיל...) ולכן רבותיי-
הבעיה שרירה וקיימת. מ.ש.ל.
שמע נא,ויויאן
לא חושבת שאין בנות שלומדות אמונה, יכול להיות שלא כמו שאתה רוצה..
חושבת שקצת ענווה תעזור בכללי ובפרט בענייני שידוכין
במיוחד שאין אפשרות להתחתן עם אותו מגדר. ..

וחושבת שיש הרבה אמת בדבריך.
תלוי בהגדרה של "ללמוד אמונה"אורות מאופל
ואיך השתרבבה הענווה לדיון?
לצעריוילך פדנה ארם
עברתי המון תהליכים בישיבה. אחד התהליכים הוא הפנמה של החיים בצורה האיטית, הסבלנית, המתגברת שבהם.

"
הפסק מוכרח להיות בין תכן האידיאל המופשט של מגמת הכל ובין המתגלה ממנו בהויה בפועל, בין הכונה הטובה המוזרחת לאדם ברום גבה חייו הרוחניים ובין הרוח המלוהו תמיד לישר מעשיו ודרכיו. אם לא ההבדל הדרגאי הזה היתה צורת המעשה כולה מתטשטשת, ההויה לא היתה עומדת על צביונה, חוקים וגבולים לא היו נשמרים, תכונות קבועות וערכים מגבילים המיסדים עולם ומלאו לא היו עומדים
"

האישה הבעל והבית מנמיכים את המחשבה האידאלית הזאת כיוון שצריך לרדת מעולם המחשבה הנקיה והצפייה התמידית לטוב. לעולם המעשה המתקדם לאט.

אתה צריך להודות לנורמאליות של הבנות! הם חושבות נכון וצודקות, להתרגש מתורה כאשר אין פרנסה זה כלום, מילים על תורה בלי יחס נורמאלי למציאות הוא כלום.

כאשר החיים מתקטנים לתוך העולם הזה הם מקבלים צביון חדש ומתרוממים, זו המשימה שלנו.
כלכך לא מסכים.ליוא מפראג
לפחות לגבי המקרה הנ"ל. מי שרוצה להיות גדול רצה להיות גדול ואישתו היתה בראש מהרגע הראשון. מי שלא רוצה את זה עכשיו לא תרצה את זה אחרכך באותה מידה.
הקב"ה מחליטוילך פדנה ארם
יש חיים דינאמיים. ההדרכה שאני קיבלתי מת"ח גדולים הוא לחפש בחורה שרוצה בחור ישיבה - עכשיו. לא הצהרות.
גם יכול להיות שאתה בשלב שאחד ה'צרכים' היסודייםוילך פדנה ארם
הוא תורה אבל ימים יבואו ותרצה גם אשה טוב, נחמדה, שתשחק עם ילדיה ותחבק וכו'

זה יותר עקרוני מבחורה שאש על התורה.
צריך להקשיב לכל הצרכים ולהעמידם בסדר ראוי
מסכימה..הרבה בחורות מצהירותהאקונה מטטה
בפגישות שהן רוצות בעל שילמד כל היום..ואז כשמגיע הזמן שנטל הפרנסה נופל על כתפיה היא מתחרטת...
ו...שרהמרים
אני קיבלתי את אותה הדרכה רק הפוך. שאף אחד לא יכול להבטיח לי שהוא תמיד ילמד, אם עכשיו הוא לומד זה מספיק
משעשעאורות מאופל
שאתה מצטט פסקה של רב שלמד ללא הפסקה (גם כשלא), שלמד 60 דף ביום בוולוז'ין ופעמיים את כל התורה עם בנו בשוויץ, שלפי עדות הנזיר צם יותר ימים מאשר ימים שלא ושכל חייו היו מסכת אחת של תורה ללא פשרות, ושחזה גדולות ונצורות וחזיונות פלאיים לקבוצה רדופת טיפוס וחולת כפרנות של יהודים בתפזורת שהגיעה לארץ, ומנסה להוכיח ממנו את טענתך שצריך לזרום בקצב של החיים.
לא דוגמא טובה..
לא אני בחרתי לצטט...העתקתי מספר כתוב על נישואין..וילך פדנה ארם
אז מישהו אחר בחר...אורות מאופל
לא באתי להאשים, רק להשתעשע
אשריך!דעתן מתחיל

אל תתייאש. ולא משנה מה יאמרו.

בהצלחה רבה

חשוב לי להבהירליוא מפראג
לא מחפש אחת שמתלהבת בלבד. בדיוק להפך אני מחפש מישהי שהדבר הזה ברור לה עד הסוף. שלא נרתעת מלדבר "למעשה". שזה כל החלום אצלה והיא מוכנה ויודעת מה צריך כדי להגיע לשם.
נדיר למצוא אחת כזאת בימנוהאקונה מטטה
אבל אל ייאוש..המתאימה לך בסוף תגיע בע"ה
יש ויש?שאלה?

אל תדאג.

אמנם לא הרבה, אבל יש גם כאלה.

רק צריך להבין שדברים לא מגיעים בקצב שאנחנו רוצים,

ולכן מה שבינתיים לא מתאים...

כשיגיע הרגע תבוא המתאימה.

הרבה ענקי דור,

התחתנו דווקא בגיל מאוחר.

ולפעמים ההתלהבות של האישה בגיל 18 לחיי תורה,

זה נטו מאי הבנת המציאות, ובגיל 22,

אחרי שראתה עולם היא כבר חושבת אחרת.

אם אתה כל כך רוצה לחיות חיים כאלה,

ואני מאד מעריכה את זה,

זה יגיע.

רק שים לב שהרצון הוא אמיתי,

בוגר, ויודע באמת מה הוא צריך להקריב בשבילזה.

הכל לטובה!!

אין הרבה כאלה אבל אתה צריך רק אחתמישהי 1
אתה עוד צעיר הכל בסדר..תמצא
אל תתיאש!רגשית

במשפחה שלי יש שלוש אברכיות שחיות ברמת חיים חומרית נמוכה מאוד, והן ליבן בוער לאהבת תורה. והבעלים שלהם ניזונים מהאהבה שלהן. בכלל בכלל לא חזיון  נדיר. אני גרה בישוב שיש בו הרבה מאוד בנות שרוצות תורה , והדיבוק באברך בן תורה הוא האידיאל של חייהן. מה נראה לכם שאתם עושים את האידיאלים העליונים כדבר שלא קיים במציאות? בכלל לא משנה איפה למדת באולפנא או בתיכון מעורב, ה נוגע בלב והלב בוער מתשוקה לתורה. למדתי במדרשה של חוזרות בתשובה והדיבורים האלה היו מצויים מאוד. זה נכון שצריך לחיות את החיים האמיתיים, אבל עד כמה שאפשר לא לכבות את השאיפות הגדולות. ככל שתהיה יותר ברור בהגדרות של מה שאתה רוצה כך תגיע יותר מהר אל המיועדת לך. 

במקרה שלך, הזמן יכול להיות מרפאשפיפול

אולי בעוד שמונה שנים , תפגוש בחורות מספיק לחוצות שיגידו לך מה שאתה רוצה לשמוע.

חכה ותראה

לא הבנתי...ליוא מפראג
אז אני אסבירשפיפול
אתה צעיר מדי כדי להתחתן.
הרבה הרבה יותר מדי צעיר.

אם אתה תתחתן בשנים הקרובות אתה תעשה טעות גדולה. אתה תפגע בעצמך ובאשתך ובילדים שאולי יהיו.

אבל זה במאמר מוסגר.

בהנחה שלא תעשה את הטעות הזו, אתה תפגוש בעוד כמה שנים כל מיני בנות וחלק מהבנות האלו ירצו להתחתן אבל לא בגלל שהן ירצו להתחתן איתך, אלא בגלל שהן ירצו להתחתן בכל מקרה.

ואז הן יגידו לך דברים לא נכונים, רק בגלל שהן תחשובנה שזה מה שאתה רוצה לשמוע.

וזו סכנה אמיתית
ואו.ליוא מפראג
איזה גיבוב של שטויות. מי אתה שתגיד מה זה גיל נכון לחתונה? יש אנשים בני 30 שלא בשלי להתחתן ויש כאלה בני 16 שכבר ממש בזמן. והשאר פשוט תת רמה כלכך שאני לועה למהגיב
גיבוב של שטויות, הגדרה עדינהמחפשת^

תוכן דבריך מעבר למעטה העגמימות-אורות מאופל
שאפתנות בקודש זאת ילדותיות. תתבגר לפני שאתה מתחתן.

אכן, חוסר אמון בקודש הוא בעיית דורנו, וב"ה שניצנים שלא לוקים בה כבר מתחילים לבצבץ מבין רגבי החומר.
הקטע הוא,לאיאומן
שללמוד תורה כל היום זה קל. באמת, זה קל. מה שקשה זה החיים האמיתיים- לעבוד, להתפרנס, ללדת ולגדל ילדים. אתה בעצם מבקש ממישהי לעשות את כל הצד של ההתמודדות כדי שאתה תוכל כל היום לעשות מה שאתה אוהב. באמת שזאת צריכה להיות משהי מאד מיוחדת כדי לזרום איתך.
(בטח זה נשמע כאילו אני מזלזלת בלימוד תורה. באמת שאני לא. פשוט נראה לי מצחיק לשאוף להיות גדול הדור. כאילו זאת איזו משרה שאם תרצה מאד תוכל להתקבל אליה. לא נראה לי שגדולי הדור חלמו להיות גדולי הדור... )
מקווה שתמצא מישהי כלבבך, תגדלו ביחד בתורה ושלא בתורה ולא תפלו עול על החברה. ומה עם צבא בכלל.
סתם שאלה- מתי לאחרונה למדת סוגיא נגיד... 4 שעות ברצף?אורות מאופל
למדתי בחיי נושאים מורכבים ומסובכים,לאיאומן
הרבה יותר מ4 שעות ברצף.
ואעפכ, זה לחלוטין שונה. לא סתם יוצאים תלמידי חכמיםאורות מאופל
מלימוד גמרא ולא מלימוד נושאים מורכבים..
ולא סתם יוצאים מהנדסים מלימודי הנדסה ולא מלימודי גמרא.לאיאומן
ובכן?
אם את חושבת שההבדל נובע מהתוכן, זאת טעות.אורות מאופל
המושג 'חמור נושא ספרים' הומצא כדי לתאר אדם שהינו בעל ידע של תלמיד חכם ואינו בעל אישיות ושיעור קומה של תלמיד חכם.
אני באמת לא מבינה איך זה קשור.לאיאומן
אם אתה טוען שללמוד תורה זה קשה יותר מללמוד דברים אחרים במשך זמן ארוך אז סבבה, אבל זה כבר מיסטיקה ואין לי ויכוח על זה, צדיק באמונתו יחיה. אני מאמינה שאנשים צעירים צריכים לשאת בעול החיים, פרנסה וצבא וגידול ילדים. לימוד תורה זה חלק מהחיים, לא במקומם ובטח כשמקימים בית. אני יודעת שיש אנשים שחיים ככה אבל גם יודעת שחלק גדול מהם נסמכים על פרנסת ההורים לשנים ארוכות וזה בעיני פשוט עיוות.
אם בתואר 'מיסטיקה' את מתכוונת ל-אורות מאופל
'מה שאני לא רואה בעיניים באופן מיידי הוא דבר אוורירי ותלוש ולכן גם תלוי בשאלה האם החלטתי שאני רוצה להאמין בזה או לא' את מצטרפת כעוד דוגמא יחד עם שפיפול לבעיה הקיימת כיום שאותה תיארתי בתגובתי לדבריו.
תומכת באפשרות שלכך התכוונת העובדה שאת רואה את הצבא והפרנסה כחלק היותר מעשי ומרכזי בחיים ואת התורה כמין לווין ערטילאי שנושא חשיבות מסוימת וסובייקטיבית, וממילא כך צריך להיות היחס ביניהם, מחשבה שהיא הפך גמור של המציאות, כמובן, ושנובעת מהבעיה הנ"ל כנ"ל.
תורה היא לחנך ילדים בדרך מסויימת.לאיאומן
היא להתנהל בזוגיות וגם בעבודה ובצבא באופן מסוים.
היא לא ללמוד כל היום בחדר ממוזג ולהתפרנס מצדקה במקרה הרע ומאשה ממוטטת במקרה הרע השני.
האיש שלי לומד תורה כל יום מיום שהתחתנו. בשבת הוא לומד הרבה לתוך הלילה, אחרי שכולם הולכים לישון. והוא נושא איתי בעול החיים.
תורתו לא שווה בכלום פחות מתורתו של בן 20 שחולם להיות גדול הדור.
אולי תתני לתורה להחליט מה היא?אורות מאופל
החלק היומיומי של התורה כשלעצמו הוא החלק החיצוני של התורה, ובמקרים מסוימים הוא לא נחשב כתורה כשהוא חסר את הפנימיות באופנים מיוחדים.

גם אם נאמר שאת צודקת, והתורה היא דרך החיים היומיומית, יש כלל מאוד מיסטי שאומר שכדי לדעת מה כתוב בתורה- צריך לקרוא בתורה. אם בעלך ודומיו יוצאים לעבודה אחרי שהם עברו על הש"ס עם הפוסקים הראשונים, נושאי הכלים והאחרונים בצורה שהם יודעים לפחות לפסוק לעצמם בשיטות הפסיקה הנדרשות מתוך זיכרון של כל החומר הנ"ל בצורה מספיק מדוייקת בכל מצבי החיים שתיארת- ניחא.
האם יש כאלה? מסופקני.
אז לשיטתך כולם צריכים לשבת וללמוד בתורה?לאיאומן
והגביר יפרנס אותם.
הגביר במקרה הזה זה אני, ושאר משלמי המיסים. פשוט גזל.
למה אין לך בעיה עם זה שאת ממנת תארים ראשונים ושנייםאורות מאופל
במדעי הרוח? אגב, בתיקצוב *הרבה* יותר גדול.

א. זה איום..? נגיד שכן, אז? אז צריך להיות מאוד מאוד מאמין כדי להיות מוכן להיות הגביר הזה? נכון, אמונה היא חלק מהותי מחיי תורה.

ב. בודאי שמי שלא ניחן ביכולת שכלית מספיקה או ביכולת ההפשטה וההמשלה הנדרשת- לא יכול ולכן לא צריך להיות לומד תורה. וכדי לתת לאותו אדם איזשהו פתח של אור ותקווה להידבק בתורה חנן אותו הקב"ה בקשיים כלכליים אצל לומדי תורה וברווחה כלכלית אצלו, וכך ע"י הקדשת כספו יתקדש גם הוא ברמה מסוימת. ממילא, ההפך ממה שטענת הוא הנכון- אם הגבירים לא ממלאים את תפקידם הם גזלנים כפולים- הן מצד זה שהם משתמשים בכספם שלא למטרה שלשמה קיבלו אותו, והן מצד זה שהם גוזלים את לומדי התורה שנשארים עם הקשיים הנ"ל שהיו אמורים להיפתר ע"י אותם גבירים.
אנשים שלומדים תארים באוניברסיטה משלמים וגםלאיאומן
עובדים ומפרנסים את עצמם, ככה שאין פה השוואה. וכל מה שכתבת אחר כך- פשוט תרבות של גזל וחילול ה׳.
לא מסכים עם שניכםאוורסט
תורה היא לא רק תיבול לחיים ודף יומי.
אבל כל אחד צריך למצוא את הדרך שלו. וכן גם את הכהנים את הולכת לפרנס גברת ואם את משבט זבולון אז בכלל...
אבל שוב כל אחד צריך למצוא את השליחות שלו בעוה"ז-בין אם תלמידיהם ובין אם איש מעשה. אבל הכי הכי חשוב זה להבין שגם אם אתה מהנדס או איש הייטק לזכור את ההערכה לתלמידי החכמים שיושבים ולומדים ולסגור שעליהם כל העולם עומד
הכוהנים הם עובדי ציבור.לאיאומן
עובדי ציבור אני מממנת גם היום, וברצון. הסכם יששכר זבולון הוא הסכם. שני הצדדים הסכימו לו. אין פה צד ביריוני שלוקח כי הוא יכול... ואנשים צעירים שרוצים להתחתן צריכים להיות מוכנים להתפרנס. כך היה בכל הדורות ובכל המסורות של עם ישראל. יושבי הישיבות היו או עילויים או בנים למשפחות עשירות. השאר עבדו. גם לחכמי התלמוד היו מקצועות והם לא נסמכו על צדקה. לימוד התורה ללא שום נטילת עול כלכלי הוא המצאה חדשה לחלוטין שמתאפשרת בגלל אינטרסים פוליטיים כאלו ואחרים. הגאווה הגדולה באורח החיים הזה מעוררת בי תמיהה.
בימי המקדש שיבואו עלינו לטובה היו כופים אותך לתת בבית דיןהדוכס מירוסלב

זאת לא שום המצאה, ההמצאה היא הזלזול שיש בלומדי תורה שהתחייבו בכל מאודם ללימוד תורה.

המצאה אשכנזית מתקופת ה"נאורות" שכל מיני טיפשים מהציבור שלנו אימצו בהשפעות קרנות חדשות כאלה ואחרות

לא את הכהנים, את כל שבט לויהדוכס מירוסלב

מסכימה ממשלב אוהב
זאת גישה אחתלב אוהב
שמתאימה לרוב העם.
אבל בהחלט צריך אנשים שיילמדו רוב היום ויעסקו בקודש מסיבות רבות!
צריך צדיקים, פוסקים, דרשנים , גדולי דור שידריכו את הציבור וכו'.
לימוד תורה כל היום זה קל?!?!?!הדוכס מירוסלב

היה לי יותר קל ללמוד חצי יום ולעבוד יום שלם מאשר ללמוד יום שלם. גם כשעבדתי 12+ שעות ביום בתחום שכלי זה לא השתווה לעשירים מלימוד יום שלם. אין דבר יותר קשה מזה בעולם.

תורה מתשת כוחו של אדםלב אוהב

ללמוד תורה יום שלם זה ממש ממש אבל ממש לא קל.. וגם זה אפילו אם יש לך נטייה לקודש או שאתה חכם במיוחד.. 

בגלל שהתורה היא רוחנית היא מתישה את הגוף, לא בגלל שהיא מאמצת את המוח.. למרות שהיא גם מאוד מאמצת את המוח.. (גמרא וזה.. לא שיש לי נסיון בלימוד גמרא, אבל ככה זה נראה מבחוץ..)

ולשאוף להיות גדול דור זה מצחיק? זה אולי נשמע קצת גאווה שאדם שואף להיות עם "מעמד".. אבל אם זה בא ממניעים אמיתיים אני חושבת שזה מבורך , ושצריך בחורים כאלה בעמ"י שישאפו הכי גבוה שאפשר.. 

וצבא לפי הרבה דעות לא חובה. אז... 

והוא מבקש מישהי שרוצה את זה וחולמת לזה גם ולכן אוטומאטית היא לא תרגיש שבעלה הולך "להנות" והיא נשארת עם המטלות הקשות של הבית.. אבל מסכימה שזה מאוד קשה לנהל בית עם מינימום עזרה מהבעל.. אבל זה השקעה רוחנית משתלמת לטווח הרחוק ;) 

הכי מצחיק שהיא אומרת שלשאוף להיות גדול דור זה מצחיקהדוכס מירוסלב

וכל אלה שיוצאים להתפרנס במשרה הכי פשוטה מתלהבים מהמנהל הזוטר שלהם כאילו הוא איזה מאסטר בלחיות.

כמעט כל מי שעובד שואף להיות במשרה שמעליו.

אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות.לאיאומן
אין שום מקור בתורה לאורח החיים שאתם שואפים לו. לא מבחינת עולם המעשה ולא מבחינת עולם המידות. יפה מאד לרצות ללמוד תורה, יפה ומרגש אבל לא ככה, בלי שום אחריות ושום תובנה מהו עול משפחה.
וזה מאד לא מפתיע שבחורים צעירים שלא עשו כמעט שום דבר אחר בחייהם חושבים שזה הדבר הכי קשה בעולם. נו, בסדר. לא יפה להתפרץ לפורום של רווקים ולהגיד דבר כזה אבל נראה לי שחשוב לכתוב לשם הפרופורציות, שלכם ושל כל אותן צעירות ששואפות להתחתן עם גדול הדור הבא, בלי שמץ של מושג לאיזה חיים וקשיים הן שואפות (או שלכולן הורים עשירים שמעוניינים לתמוך בזוגות הצעירים גם כשאף אחד בסידור הזה כבר לא ממש צעיר) - תתחתנו בע״ה, תהיו הורים בע״ה, תהיו אחראים על משפחה. ואם עדיין תחשבו שלימוד תורה זה הדבר הכי קשה בעולם אני לגמרי לא אסכים אתכם אבל זה יהיה פתח לדיון. בהצלחה ושנה טובה לכולם, חתונה עוד השנה וכו׳
שום מקור בתורה? ממש שום? ואי אתגרת אותי עכשיו. יש לי מלא.לב אוהב

כותרת לא רלוונטית ולא קשורה לכלום. קשה להתווכח עם מי שאתהדוכס מירוסלב

המילים הכי פשוטות לא מבין (מה הקשר בין רבנות לבין אברכות? ה' יודע).

אה, כן, כל התורה מלאה בפסוקים על שבט לוי. אבל אין שום מקור .

יש מספיק רווקים שעשו הרבה יותר ממה שעשית ותעשי אי פעם. את מתנשאת לחינם.

כולם יעידו שלימוד תורה זה הדבר הכי קשה שיש, וזה כתוב גם במפורש.
ואם גם על חז"ל את חולקת, אז הדיון הזה לא רלוונטי וכנראה שאת בכלל לא שייכת לחבר'ה פה...

גם אנשים נשואים מעידים על זה, גם אברכים שלא עמדו בנסיון, אבל לא, את, מי שלא תהי, יודעת טוב יותר מכולם!

אברך מנוסה שכמוך

חבל שאתה כל כך מתעצבן...לאיאומן
הכותרת שלי היא תשובה לכותרת שלך.
ובחור שרק ישב בישיבה ולא עשה שום דבר אחר בחייו (נניח צבא? פרט קטן ולא משמעותי) ההתנסות שלו ולכן הפרספקטיבה שלו מוגבלת. אין מה לעשות.
...הדוכס מירוסלבאחרונה

למה את מגיבה בצורה כזאת ילדותית?

לא יודע על מי את חושבת כאן שהוא רק ישב בישיבה ולא עשה שום דבר אחר בחייו, אבל אני יכול להבטיח לך שזה לא נוגע לרוב הבחורים שהגיבו לך שאת טועה...

ואם כבר דיברת על התנסויות ופרספטיקה, הדבר הראשון שדחית בצורה הזאת זה את נקודת המבט הלא מלומדת שלך... אירוני

אבל אתה צודק ולקחתי לתשומת ליבילאיאומן
הויכוח ככל הנראה מיותר ככפי שהגדרת זאת ״אני לא שייכת לחברה כאן״. סבבה.
לא הייתי יכול להתאפק...שם זמני1
שנה טובה.
אני חושב שהנקודה שעליה אתם מתווכחים היא ממש הדילמה של הדור שלנו.
האם התורה וה׳ הם הם החיים והכל הולך על פי הדרכת התורה ות"ח- או האם התורה נועדה לתת לנו קצת יותר מוסריות לחיים הקצרים שלנו ע"פ האדמה... כלומר ביום שתפגשו מצב שבו התורה תגיד דבר אחד ו"המצפון" יגיד לך משהו אחר- מה תעשה?
מי שלמד תורה או קיבל ערכים של תורה ומחובר לתורה- המצפון שלו מחובר לה׳ ולנצחיות שלו... ולכן ברור מה הוא יעשה- ילך לפי הנהגת התורה- כי לא תתעורר כלל דילמה אצלו, כי רצונו קרוב יותר לרצון ה׳ והוא גם מבין שמה שנכון יותר זה לעשות כחפץ התורה שהיא נעלית יותר מהמצפון הסובייקטיבי שלו... ואילו השאר שלא מחוברים לערכים של תורה ולא למדו תורה ולא יודעים מה הדרכת התורה, הם ילכו לפי המצפון שלהם, כי מבחינתם הרגשתם היא הדבר היותר נעלה...
אין בעיה לצטט פסוקים או אימרות שדומות לדעתך, אבל אתה צריך להבין שמאחוריהן יש את התורה שהיא לא רק אוסף של ציטטות שבמקרה גם מתאימות למה שאתה רוצה לטעון... לא אומר חס וחלילה שה"טועים"\*"תועים"* לא יהודים או אין להם קשר לתורה רק מתכוון שצריך להבין מה במרכז?! הבחור שפתח תשרשור- נראה לך שהוא לא לרצות בתנאי מחייה טובים ושיהיה לו אוטו ונהג ומנקה ומליין כסף? הוא מבין שמה שהוא רוצה לעשות בחיים הרבה יותר משמעותי ומלא תוכן מאשר כל זה והוא בוחר לוותר על חיים של נוחות לטובת מה שברור לו שיותר מהותי... וכנל שאר האברכים וצעירים שרוצים חיי תורה... ברור להם שהתנאים שבהם הם יחיו לא תנאי מחייה אידאלים בכלל... לגדל משפחה עם מספר לא קטן בכלל של ילדים בדירה עם מ"ר מאוד קטן, ולקנות תמיד את הזול והפשוט ולהשתמש בגמ"חים כי מה לעשות יש גבול לכמה האישה יכולה לפרנס(מכיר מספיק שההורים שלהם לא תומכים בהם כדי לממן להם את הסיפור). אבל הם מוכנים להקריב את הנוחות וכו לטובת חיים אלו...(אגב לא כזה נעים להתנחל על ההורים או על משלמי המיסים... רובם דואגים לקבל רק מה שמשפחות רגילות מקבלות מהביטוח לאומי...ילדים וכו) תפתחי אמונת עיתנו חלק ג... תחילת הספר פרק ראשון... מה זה מסירות נפש... מבואר שם בהרחבה...
את פשוט הזויהsimple man

אין לך פשוט שום מושג מעולם של בחורים, אם תבדקי תמצאי המון בחורים שמאד רוצים שלא יהיה להם קשה ללמוד ושיצליחו ללמוד כל החיים, רק שמרגישים שזה לא מתאים להם ומעדיפים ללכת לעבוד. לרצות ללמוד כל החיים זה לא דבר פשוט, אבל תכל'ס מה אתם מבינות.

רק שים לבלב אוהב
להשאר בקרקע,
להבין את המציאות של החיים,
את מה שנדרש ממך לאשתך ולא רק בתחום הרוחני.
להבין את הצד של האישה וכו'.
גם לי יש חלומות גדולים.. פעם הם היו אפילו גדולים יותר, אבל עם הזמן אתה מבין מה זה דורש.
ולעניין הזעקה שלך, יש בנות שרוצות שהבעל שלהן יהיה צדיק גדול או גדול בתורה..
בציבור של החוזרות בתשובה מלא חולמות לזה..
זאת לא חלק מהבעיה?הדוכס מירוסלב

שזה דווקא אצל החוזרים בתשובה? כי זה מרגיש שזה לא מחובר למציאות כל-כך.

המחיר של זה כל-כך גבוה, שקשה למצוא מי שגם רוצה ומאמין בזה וגם באמת מבין את ההשלכות.

אי אפשר לצפות מאדם שיעלה לעולם השכל וגבוה יותר ויצליח בקלות להיות מחובר לקרקע, זה להיות גדול הדור, או צדיק יסוד עולם.

הדרך לשם בוודאי תהיה רצופה ניתוקים כאלה ואחרים

אולי זאת בעיה..לב אוהב

אבל עובדה שהן משיגות את זה. ראיתי מקרוב.. 

חושבת שבסה"כ זה חיובי.. 

מה הכוונה משיגות את זה?הדוכס מירוסלב

בחורים שנהיים רבנים גדולים? זה בטוח לא כל-כך מצוי כי ר בנים גדולים הם בכלל נדירים ובמיוחד כאלה שהם חוזרים בתשובה, לא?

להתחלה..לב אוהב

הם מתחתנות עם אברכים כמו שחלמו.. מה יהיה אח"כ ? ה' גדול.. 

אה ומחברות שלי ראיתי שהן ממש תומכות בבעל.. 

ממש כיף לשמועהדוכס מירוסלב

הם הכירו דרך שדכנים?

יש ויש.. אבל זה משנה?לב אוהב

כן הדוכס מירוסלב

אני מחפש חח

חלק גדול מהתגובותליוא מפראג
כאןרק מחדדות הבעיתיות שבתפיסה של חלק ענק מהציבור ביחס לתורה. וואו
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^הדוכס מירוסלב

ב"ה אני מהאלו שלא רוצות שבעלי יהיה רב או ילמד כל היום.עדן ירושלים
אני לא חושבת שאני צריכה לפרנס לבדי. לדעתי מעבר לזה שזו חובתו של הגבר לפרנס את אשתו
זה לא לעניין שאישה עובדת לבד.
אני חושבת שזו לא דרך תורה לקבל מלגה על לימוד תורה.
ואני לא רוצה שבעלי יהיה רב כי אני אדם שאוהב את הפרטיות שלו ולא ימצא חן בעיניי שהוא יצטרך לענות לשאלות וכאלה
ושיהיו אצלנו כל הזמן אנשים.
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלת

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

למה זה הפוך?אחד איש
באמת לא הפוך.נחלת
חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

א. אפשר לשאול באופן ישירנחלת

ואם חוששים שהצד השני לא יודה על האמת (שב"כ....?)

אז אולי כן להיפגש ובמהלך הפגישות ניתן להבין לבד.

וגם, אולי הבחור מאוד רוצה קשר, אז הוא אומר כך.

לפי ענ"ד.

מסכים איתךארץ השוקולדאחרונה
אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

נכון מאודadvfb

המטרה באמת היא למצוא את האישיות שמאחורי המעשה, 

ולכן להגיד לילד "כל הכבוד שהתאמצת", זה לראות אותו, לראות את המאמץ שהוא עשה.

לכן לצורך העניין, פחות משנה מה המקרה בדיוק, השאלה אם מאירים חלק טוב ומהותי באישיות או שאנחנו מתמקדים בעניין חיצוני במחמאה.

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

להגיד שכיף לך להיות לידו זה אחלה בחלהadvfbאחרונה

באמת פחות התכוונתי לעניין שהוא לא אישי, אבל זה נשמע גם טוב מאוד

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלת
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמות

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

מזל טוב!ניצן*
בשמחה ובאהבה
...רחל יהודייה בדםאחרונה
מזל טוב 
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך