סתם משו שחשבתי עליו...3יפי

אנחנו יומיים לפני חודש הגאולה... יום לפני חודש הגאולה (ועל כך עיינו בסוף ההודעה) אנחנו עתידים להיות מוכרעים בין הגאולה- לתבוסה. הובטח לנו שלא תהיה עוד גלות, אז למה נשאר לנו לצפות? האם הגענו לשנת הגאולה או שעדיין לא מגיע לנו?
אני אישית לא נוטה להאמין לחלומות אבל במה שאני הולכת להביא לכם עכשיו יש משהו. אולי לא אמת- אבל משהו ממנה יש. סתכלו:

חלום מדהים שחלם רב בליל יום כיפור.

תיאור החלום הבא לקוח מתוך האתר גוגומגוג (אנגלי). החלום הוא חלום שחלם הרב ישראל סלומון יעקובסון, שגם מנהל את האתר. הספקנים יאמרו שאין מראים לו לאדם בחלומו אלא מהרהורי ליבו. המחוזקים יאמרו שחלום בחצות ליל כיפור בתוך בית כנסת בזמן קריאת תהילים חייב להיות אמיתי. בין כך ובין כך, להלן הדברים המעניינים בכל מקרה שתורגמו לעברית ופורסמו לראשונה באתרהשם אחד:

זה היה בסביבות חצות ביום רביעי בלילה, ליל יום כיפור. רוב האנשים כבר יצאו מבית הכנסת. רק מעטים נשארו ואמרו תהילים. הרכנתי את ראשי כדי לנוח, ונכנסתי לתרדמה עמוקה. היה לי חלום מדהים, שאותו אני רוצה לחלוק עמכם.

בחלום עליתי במהירות בסוג של מנהרה שקופה. עברתי כל מיני מקומות משונים, כל אחד מואר יותר מה"מקום" שתחתיו. בסופו של דבר מצאתי את עצמי יוצא מה"מנהרה" האנכית ונכנס לחצר ענקית שבה ציבור רב של אנשים פסע בזריזות לעבר מבנה גדול.

האור היה כמעט מעוור, אבל הצלחתי איכשהו לראות. רובם היו אנשים זקנים בעלי זקן, אבל היו גם צעירים יותר, ואפילו ילדים. ממרחק ראיתי נשים רבות הולכות לאותו הכיוון, אך ככל הנראה באמצעות דלת אחרת באותו המבנה.

שאלתי אחד מהאנשים: "לאן כולם הולכים?"

- "האם אינך יודע? מאיפה אתה בכלל?"
- "
ובכן, אני כאילו מבקר. לאן אנחנו הולכים?"
- "
אנחנו הולכים לאולם בית המשפט, שבו הקב"ה ובית דין של מעלה יחליטו על גורלם של היהודים בשנה הקרובה. שמעתי שהשנה יש למשפט חשיבות עצומה, בגלל שהוא גם קשור ללוח הזמנים של הגאולה הסופית".
- "
ומה הסיבה שאנחנו הולכים לשם? סתם סקרנות?"
- "
לא. אנחנו הולכים כדי לראות אם אנחנו יכולים לעזור לאחינו למטה בארץ. הכוחות האפלים של השטן יביאו את הקטגורים הטובים ביותר שלהם כדי להוכיח שהיהודים אינם ראויים לגאולה. אנחנו ננסה לראות אם אנחנו יכולים לעזור למלאך מיכאל ולקבוצת הסניגורים שלו להגן על היהודים".

מצאתי את עצמי בתוך המבנה הענק. היו דלתות רבות וגרמי מדרגות רבים, ולא ידעתי לאן בדיוק ללכת. האדם שלצידי, שענה לשאלותיי מוקדם יותר, תפס אותי בידי ואמר לי: "בוא איתי".

עלינו במספר גרמי מדרגות ואז נכנסנו דרך הדלת.
בפנים היה אולם רחב ידיים עם הרבה קומות של יציעים, שמגיעים לגובה רב, כולם היו מלאים במושבים ובאנשים. למטה, בקומת הקרקע, יכולתי לראות שולחן גדול בצורה של חצי גורן, עם שבעים זקנים (כלומר, חכמים בתורה) שיושבים סביבו. המושב במרכז היה ריק. הפנים של כל אחד מהם הבריקו בברק כל כך גדול, עד שנאלצתי להסיט את מבטי. היו עוד הרבה שולחנות מעגליים אחרים מסביב לשולחן שבמרכז, וכולם היו מלאים בזקנים.

"שב, הם יתחילו בקרוב", אמר לי ה"חבר" שלי.
לפתע נפלה דממה בכל האולם, וכולם קמו על רגליהם. החדר התמלא באור מעוור. הרגשתי כאילו אני עומד להתעלף.
- "
מה קורה?"
- "
משה רבינו והשכינה נכנסו".

לאחר מכן כולם התיישבו. עדיין לא יכולתי להרים את ראשי, או לפקוח את עיניי, אבל שמעתי קול:
"
השנה החדשה הזו, שנת ה אלפים תשס"ו ליצירה, יועדה מראשית הזמן כעת רצון לגאולה*. אנחנו כאן כדי לדון האם היהודים ראויים לחוות את הגאולה בעת הזו. יש לציין שבית המשפט הזה כבר קבע בשנים הקודמות, שלאחר כמעט אלפיים שנות גלות היהודים צברו די והותר תורה ומצוות ביחס למה שצריך כדי לזכות לגאולה. הכמות העצומה של סבל ורדיפות, מוות ועינויים, שסבלו יהודים במהלך מאות השנים הללו, גוברים באופן מובהק על מעשיהם הרעים.
על כל פנים, כדי לזכות לגאולה אנו מחפשים דבר מיוחד ויוצא דופן. ביקשנו ממיכאל ומקבוצתו להכין רשימה של מעשים שעשויים להתאים. כרגיל, השטן יקבל הזדמנות הוגנת כדי לערער על המהימנות והאמיתוּת של המעשים הללו. מיכאל, בבקשה התחל".

- "ריבונו של עולם, משה רבינו, וזקנים נכבדים.
הבאתי עימי רשימה ארוכה של ישיבות וכוללים, חדרים ותלמודי תורה לבנים ולבנות מרחבי העולם. כולם תחת ההנהגה של יהודים מאוד מסורים, שמקדישים את חייהם כדי שהתורה הקדושה תוכל להילמד ע"י מאות אלפי יהודים צעירים ובוגרים. בוודאי שההקרבה העצמית של כל ראשי הישיבות הללו, והמנהיגים האחרים, צריכה להיות מספקת כדי להביא את הגאולה".
- "
התנגדות"!
- "
מי זה"? לחשתי ל"חבר" שלי.
- "
זה השטן".

"בעוד שאני חייב להסכים שזה ראוי לשבח להקדיש חיים עבור ישיבה או מוסד תורני חינוכי אחר, בסופו של דבר לראשי הישיבות הללו אכפת רק מהמוסדות שלהם, אבל לא מהקב"ה".
- "
על מה אתה מבסס זאת?", הרעים בקולו משה רבינו.
"
למעלה מתריסר מוסדות תורה נהרסו השנה בגוש קטיף. אני תובע ממיכאל להציג ראיות שהרשימה הארוכה שלו של ראשי הישיבות וראשי הכוללים וכו’ ניסו למנוע זאת. אם באמת היה אכפת להם מהתורה או מהקב"ה, מדוע הם שתקו"?
מיכאל שתק.

- "האם יש לך דבר נוסף להציג לבית המשפט, מיכאל?"
לאחר כמה רגעים שנראו כמו נצח, מיכאל דיבר
:
- "
יש עימי רשימה ארוכה של רבנים שהקדישו את עצמם במסירות נפש עם כל הלב לציבורים ולקהילות שלהם. בוודאי ההקרבה העצמית שלהם צריכה להיות מספקת כדי להביא את הגאולה."
- "
התנגדות
!
בעוד שאני חייב להסכים שזה ראוי לשבח להקדיש חיים עבור ציבור או קהילה, בסופו של דבר לרבנים הללו אכפת רק מאיזורי ההשפעה שלהם, אבל לא מהקב"ה".
- "
על מה אתה מבסס זאת?", רעם קולו של משה רבינו.
"
עשרות בתי כנסת יפהפיים ננטשו בכפייה השנה בגוש קטיף. אני תובע ממיכאל שיציג ראיות שרשימתו הארוכה של הרבנים ניסתה למנוע זאת. אם באמת היה אכפת להם מהקב"ה, מדוע הם שתקו ככשמו של הקב"ה חולל בצורה כה מכוערת ע"י אחיהם היהודים"?
שוב, מיכאל שתק.

"האם יש לך דבר נוסף להציג לבית המשפט, מיכאל"?
- "
כן, אדוני. יש עימי רשימה ארוכה של ארגוני חסד, גמ"חים (גמילויות חסדים), ביקורי חולים (קבוצות המבקרים את החולים), חברות קדישא (המתעסקות בקבורה) וכמות עצומה של ארגונים נוספים המוקדשים לכל מיני סוגים של חסד וצדקה. האנשים שמנהגלים את הארגונים הללו, ושתומכים בהם, עושים זאת במסירות נטולת אנוכיות. בוודאי הקרבתם העצמית צריכה להיות מספקת להבאת הגאולה".
- "
התנגדות!
בעוד שעליי להסכים שזה ראוי לשבח להקדיש חיים לחסד ולצדקה, בסופו של דבר לאנשים הללו אכפת מהצדקות שלהם אבל לא מהקב"ה.
קרוב לעשרת אלפים יהודים גורשו בכוח מבתיהם. החיים שלהם נהרסו. החלומות שלהם נופצו. עשרות שנים של עבודה קשה שהם השקיעו בבניית קהילות יפהפיות בארץ הקודש ירדו לטמיון. הכאב והטראומה שסבלו היהודים הללו היו עצומים. אני תובע מעמיתי מיכאל להציג ראיות שרשימתו הארוכה של עושי החסד ניסתה למנוע זאת. אם באמת היה אכפת להם מהקב"ה, מדוע הם שתקו כשכ"כ הרבה מילדיו של הקב"ה סבלו"?
מיכאל שתק.

בתחילה דממה מפחידה התפשטה באולם כולו. לאחר מכן יכולתי לשמוע קולות של בכי, בעיקר מעזרת הנשים. היה נראה שהכל אבוד. השטן הצליח שוב לעכב את הגאולה הסופית.

ואז, פתאום, שמעתי צעקה מעזרת הנשים: "חכו, חכו, אנחנו יורדות".

דרך הכניסה הראשית בקומת הקרקע נכנסה אישה וארבע ילדות. הגדולה ביותר היתה ככל הנראה בגיל 12, והקטנה בגיל 3. האישה עצמה חבקה תינוק זכר בידה. בידה השנייה היא החזיקה משהו שנראה כמו דלי. גם הילדות החזיקו דליים בגדלים שונים.

הם הלכו בזריזות לעבר ראש השולחן בצורת חצי הגורן הגדולה.

"שמי הוא טלי. בנותיי ואני נרצחנו ע"י"

משה רבינו הרים את ידו הימנית, כאומר "מספיק".
"
אני מכיר אותך, ואני מודע ביותר לנסיבות הרצח שלך ושל בנותייך**. השמות של כל יהודי ויהודיה שנרצחו על קידוש השם חרותים לעד בליבי ובלב השכינה. בבקשה המשיכי, טלי".

"סלח לי, אדוננו משה, שאני מעיזה לדבר בנוכחותך, ובנוכחות השכינה וכל הזקנים הנכבדים".

"זוהי זכותך לדבר", אמר משה רבינו, "המשיכי".

"אני זוכרת שלמדתי שהגאולה הסופית תבוא בזכות האמונה***. היתה זו האמונה החזקה כסלע של נשים צדקניות במצריים שסיפקה את הזכות ליציאת מצריים. גם בימים הנוראיים והאפלים הללו של רדיפה וסבל, הנשים סירבו לעזוב את אמונתם וביטחונם בקב"ה".

"זה נכון, טלי. אני בעצמי קיבלתי השראה מאמונתם הטהורה. אנא המשיכי".

"הבנות שלי ואני ירדנו למטה לגוש קטיף בימים האפלים של הגירוש. עברנו מבית לבית, ומבית כנסת לבית כנסת. רצינו להיות שם איתם. לקחנו את הדליים הללו כדי לאסוף את דמעותיהם. דמעות של אמונה טהורה. דמעות של אמונה אמיצה בקב"ה.

באופן הגיוני היה עליהן לקלוט שאין שום דרך למנוע בולדוזר נחוש וכוחני מלמחוץ את הקהילות שלהם. אבל הן סירבו להכניס ענן של הגיון אל אמונתם הטהורה והזכה בקב"ה. היה להן הרבה יותר קל לעזוב בהתנדבות, אבל הם סירבו להיכנע. הם התפללו והתפללו ממש עד הרגע האחרון. הם בכו והתחננו לקב"ה, עד שהם גורשו בגופם. היו כל כך הרבה דמעות, ולא יכולנו לאסוף את כולם, אבל הבאנו איתנו היום כל מה שיכולנו לשאת".

בעוד שהיא המשיכה לדבר, יכולתי לראות את פניו של השטן מחליפים צבעים. הוא אותת לעוזריו לבצע יציאה מהירה, והם עזבו כולם עם פניהם המבויישות באדמה.

"השכינה הקדושה, אדוננו משה, ורבנים גדולים.
בשם כל אלה שנרצחו ע"י אויבינו לאורך כל הדורות, אני מבקשת מבית המשפט להתיר לדמעות האמונה, שהזילו אחינו מגוש קטיף, לשטוף את כל העוונות, ולהביא את הגאולה המתעכבת זמן רב".

"כל המסכימים עם טלי, עמדו על רגליכם", אמר משה רבינו.

הקול הרועם של ההמונים הנוכחים באולם הענק שעומדים כולם בבת אחת היה מחריש אוזניים. בבת אחת שבעים ואחד הזקנים העבירו את פסק הדין שלהם בפה אחד לקב"ה. הצלחתי לראות מעט ממה שנכתב:

"השנה הזו תהיה השנה של הגאולה הסופית עבור כל כלל ישראל".

כך התעוררתי.

תודה רבה לכם, אחי ואחיותיי היקרים מגוש קטיף.

באהבה ובהערצה,

ישראל סלומון.

*********************************************************************************************

* ר’ זוהר חלק א דף קל"ח.

** בי"א באייר תשס"ד (2.5.04), טלי חטואל (בת 34), ובנותיה: הילה (11), הדר (9), רונית (7) ומירב (שנתיים) נרצחו ע"י מחבלים בכניסה לגוש קטיף. טלי היתה בהריון מתקדם בחודש השמיני. הם היו בדרכם להפגנה נגד תכנית ההתנתקות של שרון. מכוניתם המסחרית סטתה מהדרך לאחר היריות הראשונות, ואז המחבלים נגשו אל הרכב וירו בהם למוות מטווח קרוב. הרכב של משפחת חטואל חורר בקליעים, והשטיח הפנימים הוכתם בדם. הילדות נרצחו בזמן שחיבקו האחת את השנייה. על המכונית היה סטיקר "ההתנתקות - ניצחון לטרור". דוד, בעלה של טלי, ואבי הבנות והעובר שלא נולד, המשיך לחיות בגוש קטיף עד שגורש בכוח ע"י שרון והממשלה.

*** שמות רבה כ"ב. מהר"ל גבורת השם פרק ט’. ליקוטי מוהרן א, ז

מה דעתכם?3יפי
אגב, ככה זה במקור:3יפי
הנה.
זה באנגלית.
בחלק גזר הדין שהרב ראה לא כתוב...אר"צ

על איזו שנה מדובר...

אגב, מי זה הרב הזה?

אני לא רוצה לזלזל, אבל אין היום נבואה.... גם לא בחלום!

קראת את זה במקום אחר... הבאתי את זה איפשהו...3יפי
חוץ מהקטע באותיות היותר גדולות זה ממש קצר... אגב: הקטע באותיות הקצת יותר גדולות הוא מקטיף.נט..
זה ארוך ממש..ברוריה מהגוש
דווקא ממש לא. את קוראת וזה רץ.3יפי
כבר כתבת את זה ועניתי:ו ר ד

(אותה תשובה, פשוט אף אחד כמעט לא קרא וזה חשוב..)

הגאולה - זה תלוי בנו.

אם אנחנו רוצים שהגאולה תבוא אנחנו פשוט צריכים להביא אותה...
קודם כל צריך להבין מה זה בכלל אומר, לא כולם יודעים מהי בדיוק הגאולה, אבל כולם מאד רוצים שזה יבוא כי כך חינכו אותם להאמין... אז ככה- (וכבר כתבתי את זה פה מתישהו...) המשיח לא יבוא על חמור לבן, ובית המקדש ממש לא ייפול מהשמיים... המשיח (ע"פ הרמב"ם) יהיה מישהו מזרע דוד, מזרע המלוכה כמו שהובטח לדוד. הוא צריך להיות אדם שומר מצוות לגמרי, שלא פוסח על אף מצווה, לא מן התורה ולא מהתושב"ע וכו'. הוא ישליט את מצוות התורה על העם, או במושגים של ימינו, ממשלה יהודית דתית, וחוקים ע"פ הדת. והוא צריך להלחם את מלחמות ה'. אם הוא עושה את שלושת הדברים האלה, הוא יכול להיות המשיח. בנוסף לכך, אם הוא מנצח את האומות שמסביב, כלומר, כובש את כל הארץ מנהר מצרים ועד נהר פרת, מקבץ נדחי ישראל מכל העלם, ו-בונה את בית המקדש, אז הוא משיח וודאי. כמובן שאת כל הדברים האלה הוא לא עושה לבד, וכולנו יכולים להיות כבר מהיום בחזקת משיח בדברים הקטנים, כמו להצביע למפלגות דתיות, או לשכנע אחרים להצביע, לשמור את כל חוקי התורה, להתחיל לעזור כבר מעכשיו בתהליכים שהמשיח יצטרך לעשות... (שליחיות לחו"ל בשביל להעלות ארצה יהודים, פנים אל פנים.. ) כל זה מקרב את הגאולה!! אחרי שכל זה יקרה, ויבנה בעזרת ה' בית המקדש, כל המתים יקומו לתחייה, וזה יהיה העלם הבא, כי העלם הבא פירושו המשך של העלם הזה ולא העלם שאחרי שמתים. ואז יהיה זה עלם שכולו טוב, שנוהג ע"פ תורת ה', ויהיה בו משפט צדק ע"פ התורה וכו'... ואז יראו כל אומות העלם שזו באמת הדרך ו"יצטרפו לחגיגה"... חח... או במלים אחרות- יחזרו כלם בתשובה, וזאת תהיה הגאולה האמיתית, השלמה, ויש אומרים שבית המקדש השלישי לא ייחרב לעלם, כלומר, הגאולה הסופית!! (ואני מאמינה בזה...)

שאלה שיכולה להשאל כאן ותשובתה:
ש- אם במילא, כשתגיע הגאולה כלם יקומו לתחייה, למה לי לחיות עכשיו? (מוקדש להודיה.. נראה לי...)
ת- כי את\ה הרבה יותר טוב מכל אחד אחר שישאר בעלם כדי להביא את הגאולה כמה שיותר מהר, לא הרבה אנשים יודעים שהמשיח הוא אחד מאתנו, ושזה יכול להיות גם הוא עצמו, הרבה אנשים מאמינים אמונה תמימה שהמשיח יבוא מהשמיים על חמור לבן, את\ה עכשיו יודע את זה, לכן תעזור לעצמך ולנו להביא את בניית בית המקדש ואת הגאולה, את\ה יכול לעזור למשיח, כאן ועכשיו!!

דרך צלחה...!!

לא נכון!!!!!!!!!!!!!!111אנונימי (פותח)
דיייייייייייייייייי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (ל"תהודיה מהדרום
מה לא נכון??!!?!???!!!!ו ר ד
הוא כותב ת'לא נכון הזה בערך בכל מקום..הודיה מהדרום
אוייששש....ו ר ד
..נודניקק..הודיה מהדרום
לגמרי!!ו ר ד
נכון!!!!!!!!! הוא הקפיץ פול נושאים ישנים..ברוריה מהגוש
ראיתי חחח..ו ר ד

אבל זה גם קצת מפחיד כזה.. לא?

עם הגירוש וזה..

נכון...........ברוריה מהגוש
בהתחלה כשניכנסתי לא הבנתי למה כולם החליטו שהם יהיו ביום העצמאות בגוש....... זה באמת היה מפחיד.
בכל זאת נהיה ביום העצמאות בגוש!!!ו ר ד

אנחנו מתכננות כל מני דברים הזויים (שלא יקרו נראה לי בזמן הקרוב..) כדי לחזור לגוש..

אבל סתם בשביל הכיף..

אשכרה...ברוריה מהגוש

אנחנו נהיה שם!!!!! הלוואי...  בלע.........

נהייה!!!ו ר ד

מה יקרה באמת ביום העצמאות..?

יום העצמאות למי?!!

אני גם שאלתי... ונראה לי שאני אשאר "בבית"..ברוריה מהגוש
עם המשפחה בטוח יהיה משהו..ו ר ד

גם עם היישוב.. (אנחנו מעורב..)

אבל מה אני יחשוב?!

ובישוב תהיה אווירה ממש שמחה.. כרגיל.. אף אחד מפה (נראה לי) לא היה בגוש.. (למרות שגם אני לא אבל אני הרבה יותר בתוך זה, והרבה יותר פנאטית..)

איפה את גרה?ברוריה מהגוש

אצלינו יהיה עצוב

חור קטנטן במדבר יהודה..ו ר ד
בשם נופי פרת..
אוקיי. לומכירה..........ברוריה מהגוש
אף אחד לא מכיר...! חחחו ר ד
לונורעעעע...ברוריה מהגוש
נכון..!ו ר ד
הי, ישוב מעורב זה הכי טוב!!3יפי
ישוב מעורב/עיר.
עיר לא.. בעיר יש קהילות ובתי ספר נפרדים...ו ר ד
בתי ספר- טוב שיהיו נפרדים.3יפי
חילונים לחוד ודתיים לחוד, אם לזה התכוונת.
לא, זה לא טוב...ו ר ד
למה? מה עם תפילה וכו'? גם החילונים יעשו את כל אלו? (ל"ת3יפי
גם אני חושבת שיישוב מעורב זה לא טובעינבוש
יש חילופיתו ר ד

זאת לא הבעיה..

בעצם אין בעיה!! בואו לכפר ותראו מה הולך......

בית ספר מעורב- לא נראלי. השאר- בכיף.3יפי
לדעתי-ישוב מעורב זה טוב אבל צריך גם אופי מסויים... (ל"תברוריה מהגוש
אני לא חושבת שזה טוב. למשל בשבת -עינבוש
זה הורס את כל השבתיות לראות אנשים נוסעים במכוניות!!!
חח בואי לשבת ותראי...ו ר ד

יש לי דעה חזקה ממש בקשר לזה.. יישוב (קטן) מעורב זה באמת הכי טוב...

לא הייתי רוצה לנסות.עינבוש
אצלי השבת חייבת להיות בכל השבתיות שלה.
גם אצלנו היא שיא השבתיתו ר ד

אצלנו ספציפית במשפחה לא כ"כ כי אנחנו מעורבים בתוך המשפחה, אבל בכללי..

חחיחיחיחיחיחייחחיחי! אולי אם אני ילמד בנריה תבואי אלי פעם לשבת..

אז בואי ללמוד אצלנועינבוש
נריה? מה זה?הודיה מהדרום
לדעתי- עיר יותר טוב.3יפי
לדעתי לא. פיכסה!עינבוש
נריה זאת התנחלות (עוד מעט כבר לא תהיה) על הר במערב בנימין
בדיחות שחורות.. חחחחח!!ו ר ד

אבל רק מישי אחת גרה שם!! היא גרה לבד חח!!

סתם, רק אותה אני מכירה.. חחחחחחחחחחחחחחחחחח!!! קרעתי את עצמי.. 

מה??????עינבוש
אני מכירהו ר ד
רק מישהי אחת מנריה.. כי רק היא גרה שם.. חור!! חחחחחחחח!
מי?עינבוש
אגב - נכון. זה באמת חור, אבל דולב זה ל א!!! הוא היישוב הראשון שרואים.
חח..ו ר ד
גם יש ת'.. איך לקרוא לזה.. פתק (?!) שעשו של ה"במרחק נגיעה מכאן - תצפית מרמאללה" שרואים את ת"א וצילמו את זה מדולב..
הבעל של גבירצמן צילם!ו ר ד
נראה לי.. ככה אמרו..
אני מכירה את זה..מוריה
בס"ד

זה פשוט יפהה.. מדהים.. ומצמרר.. (נראה לי שיש פה את זה במועדפים..)
את התמונה?עינבוש
מה? לא..ו ר ד
לא מה?עינבוש
חח.. מה?ו ר ד
סתם.. לא התמונה..
אז מה?עינבוש
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחו ר ד
הקטע שציפי הביאה..
קראת?3יפי
אני כן..ו ר ד
י'חסרות סדר..הודיה מהדרום
זה כן מסודר!!ו ר ד
לא.. טוייב.. שיהיהיה..הודיה מהדרום
חעחע... למה?ברוריה מהגוש
ה-? בכוונה כאן!?הודיה מהדרום
בטח בטעות..ברוריה מהגוש
אולילילילי..הודיה מהדרום
בטעות, כי המקשים קרובים (ה- " וה- ?...)ו ר ד
אולילילילילילילי.. חעחעיעחיעחיע..הודיה מהדרום
איך קוראים את זה?? חחחחחחחחחחחח..ו ר ד
אוּלָיְלָיְלָיְלָיְלַי..הודיה מהדרום
חחחח..ו ר ד
איך עושים את זה?? ת'ניקוד כאילו..
עם "Caps Lock"..הודיה מהדרום
ואז על מה?ו ר ד
על הזה שמתחת לאינטר, ועל המיספרים.. חעחע..הודיה מהדרום
ְְְְֱֱֱֱֱֱֱֲֲֲֲֲֲֳֳֳֳֳִִִֵֶֶַַָָָָֹֹֹֹֹּּׁׁׁׁׂׂׂ.. (ל"תהודיה מהדרום
אוקי תודה.. מגניב, לא ידעתי..ו ר ד
בבקשושית.. חיע..הודיה מהדרום
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחעינבוש
תודה גם בשמי
הגאולה לאאוריאל.

תבוא בזמן הקרוב... עם הפירוק שיש לנו בעם...

אבל לא נורא! יש מיליון סיבות לשמוח...

שו!!!!עינבוש
הגאולה תבוא עוד דקה!!! אל תעשה לה עין הרע בפקקים!!! (אוי, הצחקתי את עצמי. זה כל כך מביך! עזבו, עברתי ת'שעה)
היאאוריאל.
לא... וזה דוקא יותר טוב לחשוב ככה מאשר לומר שהיא תבוא עוד דקה... כשאת אומרת ככה את לא עושה כלום ומחקה, אם את אומרת שהיא לא תבוא כי יש פילוג, אז תשתדלי לעשות משהו בקשר לפילוג הזה!
זה לא שאני אומרת שהיא תבוא עוד דקהעינבוש
ונשארת בבית ולא מתאמצת שהיא תבוא. אני כן! אבל בכל זאת אני מאמינה שהיא יכולה להגיע כל רגע.
בסדר...אוריאל.
אבל זה דיי סותר...
מה סותר בזה?עינבוש
זה לא. תקרב אותה במקום להדחיק.3יפי
תעשה מעשים טובים!!! אל תגיד "טוב, נו, היא רחוקה, יש לה זמן..". היא מנסה לבוא בכל דור (יש מדרש כזה), אבל מונעים ממנה.
לא!אוריאל.
זה לא מה שאמרתי!! מי שחושב שהגאולה תבוא מחר, ומקווה שתבוא מחר לא עושה כלום!! מי שאומר שהיא לא תבוא עכשיו כי צריך לשפר - ישפר!!
אתה מדחיק את הגאולה!!!3יפי
בזה שאתה אומר שהיא רחוקה מאיתנו!! הגיע משיח בן ייוסף, אנשים!! אנחנו לפני הגאולה השלמה, למה להדחיק???
חלילה!אוריאל.
אני לא מדחיק, עניתי לך כבר בהודעה הקודמת...
אבל אתה חושב משהו שאני חושבת אותו ללא נכון.עינבוש
אתה אומר שמי שאומר שהגאולה תבוא עוד דקה, לא עושה כלום, וזה לא נכון. אני למשל, מאמינה שהגאולה יכולה להגיע כל רגע, ובכל זאת אני ממשיכה לעשות דברים כדי לזרז אותה. זה לא שאני יושבת בבית ומחכה שהיא תבוא מעצמה.
אוקיי, נכוןאוריאל.
אבל מישהו אחר ששומע ישר רק את זה שהגאולה יכולה להגיע כל רגע, מישו חילוני נגיד, לא יעשה כלום, אבל אם אומרים שהיא תגיע אם נעשה כך וכך, אפילו הוא ישתדל לזה! (מכירים ת'אלה שהדת נראית להם ממש מגניבה ובמודה אז הם ישנים עם תהילים מתחת לכרית ודברים כאלה... אני אישית מכיר כמה אנשים כאלה...)
חילוני לא מאמין בקב"ה ובגאולה. מה אתה מצפה, שירוץ3יפי
לפגוש את המשיח ולגרור אותו אלינו? שילך לארגון "הגאולה בפתח" ויתנדב שם?
לא מאמין זה משהו אחר... אבלאוריאל.
גם לו אפשר לגרום להאמין...
לוקשור.3יפי
אתה מצפה מחילוני שירוץ ויעשה.
תתפלאי, אבל כן!אוריאל.
אם יסבירו לו בדיוק מה זה ואיך זה הולך ולמה, אז כן, הוא ירוץ ויעשה!! אבל צריך לדעת איך לעשות את זה...
זה לא נכון וזאת הכללה מוטעית!עינבוש
יש אפילו דתיים מאמינים שלא רוצים שהגאולה תבוא כי מצב של בית מקדש והכל, נראה להם נורא חונק ו"דוסי מידי", ויש חילונים שהדת בכלל לא קורצת להם, ולא משנה כמה תסביר להם ותנסה לשכנע, הם לא יקשיבו לך.
זה כן נכון.....אוריאל.
אמרתי שצריך לדעת לעשות את זה... מי שלא רוצה שייבנה בית המקדש כנראה לא הבין מה זה!! זה תכל'ס מה שכולם רוצים שיהיה (כל מי שיהודי.....)
אתה ממש לא יכול להכליל!!!עינבוש
במיוחד לא על החילונים!
אז מבחינתי הוא לא יהודי...אוריאל.
למרות שבעצם זה לא הגיוני כ"כ שהוא לא ירצה...
אז ככה אתה מוותר על אלפי יהודים!!!!עינבוש
לאאוריאל.
כל מי שיסבירו לו את זה כמו שצריך ירצה שהגאולה תבוא... אולי גם את לא בדיוק הבנת?
הבנתי מאודעינבוש
ואני בכל זאת חושבת שלא כל מי שתסביר לו את זה כמו שצריך יקשיב, יפנים ויעבור לחשוב כמוך.
זה כבר משהו אחר...אוריאל.
צודקת, אולי הוא לא יקשיב לי כי אני נראה לו מתנחל? אולי הוא לא יפנים כי הוא עייף ואין לו כח לחשוב או משו? אבל אם הוא הקשיב והפנים הוא כן יעבור לחשוב כמוני...
אבל אני חושבת שלא תצליח לשכנע את כולם וגם לא אתעינבוש
רובם (ותסלח לי שאני כזאת פסימית, אבל אני מנסה פעם אחת לראות מה זה להיות ריאלית כמו שהודיה אומרת לי שצריך לעשות)
זאת הבעיה...אוריאל.
הם לא מקשיבים כי הם פשוט לא רוצים להקשיב
לא. כי זה פשוט לא ממש אכפת לו.3יפי
פתאום בא איזה מישו ומתחיל לקשקש לו בשכל שהמשיח בפתח וכשהמשיח יבוא הכל יהיה טוב... למה שהוא ירוץ לעשות דברים שיקרבו את הגאולה? כל זה נשמע לו ממש מוזר והזוי. אין שום הוכחה שזה נכון (נכון לגביו. אתה פשוט מאמין שזה נכון).
נכון מאוד. זה גם מה שאני חושבתעינבוש
אבלאוריאל.
אפשר אפילו להוכיח שאלוקים קיים, אם אתה גורם לו להאמין בזה אז זה כבר יותר פשוט...
וסתם שתדע לך שאני מדברת עם מליון אנשים חילונייםעינבוש
כמעט כל יום, ומנסה לשכנע אותם, וזה בכלל לא קל!!
אמרתי שצריך לדעת איך...אוריאל.
אז מה? אני לא היחידה, וגם אם אני לא יודעת איךעינבוש
לעשות את זה, יש עוד המון שיודעים וברוב המקרים לא הולך להם. ותחשוב רגע - נגיד שהצלחת לשכנע ת'בנאדם שיש אלוהים. אז שכנעת! מי אמר שהוא חושב עכשיו שצריך להיות בית מקדש? הרי הוא לא מסכים עם כל הדעות שלו למרות שהוא מבין שהוא קיים...
נכון שאומריםאוריאל.
"הלוואי שהייתה דרך שהיא בטוח הכי טובה לאדם..." או דברים כאלה... אז זאת בדיוק הדרך! צריך פשוט לגרום לאנשים להבין את זה, זה לא עניין של דעות, צריך רק להבין...
ואולי לדעת החילוני הזה הדרך שלו הרבה יותר טובהעינבוש
ובטוחה מאשר הדרך שאתה בא להציע לו? לך תבין ראש של אנשים! ("לך תבין אשכנזים" - זה היה המוטו שלי פעם)
חחח...אוריאל.
ושוב אני חוזר לאותו משפט... צריך לדעת לעשות את זה!
איך?ו ר ד

זה אחד הדברים שאי אפשר להוכיח בכלל.. איך תוכיח שיש??

נכון, אבל אני חוזרת ואומרת לךעינבוש
שלא כל מי שיודע לעשות את זה מצליח. ברוב הפעמים הוא לא.
מסכימה איתך..ו ר ד
יופיעינבוש
ואיך תוכיחי שאין?אוריאל.

דוגמא לשיחה אם מישהו לא מאמין-

-אז איך למשל צומחים עצים?
-זה הכוחות של הטבע...
-אז אתה קורא לזה טבע, אני קורא לזה אלוקים...!! 

אז מה? זה מבטיח לך ששכנעת אותו?עינבוש
אז יש לכם שני שמות שונים בשביל זה. נו? ומה עשית בזה?
טוב....אוריאל.

שיגעתם! זה לא הכל...

יאלה ביי, שבת שלום...

או קי. בפעם אחרת. גמני צריכה ללכת.עינבוש
צ'או, ושבת שלום לכווווולכם!!!!
אז אין לזה תשובה? חיחי..ו ר ד
אני בנאדם מאמין...אר"צ

ואני לא מאמין שמישו באמת לא מאמין.....

טוב, גמני לא באמת לא מאמין....

סתם, אבל זה נכון שלא כל אחד יכול לשכנע, לא כל אחד אמור לשכנע....

מי שאמור יודע ומי שיודע אמור..ו ר ד
הכי הגיוני, לא?
מסובך... זה מסוג המשפטים שאני כותב ובעצמי לא מביןאר"צ
מי שחושב שהוא מסוגל לשכנע, שילך לשכנע.. אם הוא לא רוצה, בעסה!
מי שמסוגל ובאמת מאמין במה שהוא משכנעו ר ד
(ולא סתם בעל כריזמה ומקריא איזה טקסט..) חייב לדעתי לעשות את זה! מה זה לא רוצה? לא רוצָה שהוא לא ירצה.. חיחיחי..
גם מי שיש לו כח דיבור יכול לשכנע... מה אכפת לי...אר"צ
אם הוא לא רוצה, אז כמו שאמרתי, בעסה! מה נעשה? הרי מי יכול לשכנע אותו? הוא בעל שכנוע.....
חח.. בעל שכנוע ישכנע ת'בעל שכנוע שישכנע ת'בעלו ר ד

שכנוע שישכנע.........חחחחחחח..

אם הוא לא רוצה אז לא הגיוני שהוא ממש מאמין בכוח של זה.. הוא היה רץ לעשות את זה אם הוא היה יודע בתוכו שהוא יכול!

או שהוא סטלן מת!אר"צ
ישל"צניק בעברית... ראינו את עצמנו ב"פנים אל פנים".....
לא הבנתי כמעט מילה.. חחחחחו ר ד
טוב, הנה פירוש המילות:אר"צ

סטלן = אחד שלא עושה כלום (מסתלבט...)

מת = לא צריך להסביר... (צריך?) (סתם,

ישלצניק = אחד שלומד (למד(טוב, זה ויכוח ישן, אם ישל"צניק לשיעבר נחשב ישל"צניק)) בישיבה לצעירים בי-ם.

ראינו את עצמינו = היתה לנו שעת מבחן, וראינו תוצאות.

"פנים אל פנים" = נציגים שהולכים מבית לבית כדי לשכנע... עשינו את זה לפני משאל המתפקדים, עושים את זה לפני כל בחירות, ועשו את זה לפני ההתאבדות (התנתקות).

עכשיו יותר מובן?

נראה לי.. כן. חחח..ו ר ד
אופס, שכחתי....אר"צ

פתחתי שם סוגריים "(סתם," ולא סגרתי אותם....

אז הנה: (סתם, "מת", פה, משמש כמילת הגזמה, יעני, סטלנ מאד... עד מוות....)

לא סטלנ" אלא "סטלן" טעות....מור ואנונו
קראתי את זה כבר... מפחיד...נזכור ונחזור
זה תגובה ל "גאולה"... של ורד...אר"צ

הגבתי פה, כי רציתי שיראו, וגם כי זה בטח יפתח דיון חדש....

הרמב"ם לא סותר את האפשרות שהמשיח יבוא על חמור לבן, הוא מסביר אותה....

יש נביא (לא זוכר איזה מהם), שאומר שהמשיח יבוא "על כנפי נשרים". ויש מי שאומר שהמשיח יבוא על חמור לבן, לבוש בגדים בלויים... (הראשון אומר שהמשיח יבוא בצורה מכובדת, והשני אומר שהמשיח יבוא בצורה בזויה), אז כבר פה אפשר לשאול איך יש סתירה?

התשובה היא שאין סתירה, אנחנו נחליט, (או יותר נכון, נגרום) איך הוא יבוא, לפי המעשים שלנו....

אם נזכה, הוא יבוא בצורה מכובדת, לא נזכה - הוא יבוא בבזיון....

לגבי ביהמ"ק, הוא ירד באש מהשמים! (גם אם גם זה נאמר רק בצורה ציורית), אבל ברור שקודם צריך לבנות אותו מלבנים, בידיים! ולא לחכות שהוא ירד לבד.... אבל אחרי שנבנה אותו, הקב"ה יוריד עליו בימ"ק מאש....

בב"ח לגאולה שלימה.... חיימקסימים!

אז האש מהשמייםו ר ד

היא רוח ה'.. כאילו סמל לזה שהוא שוכן בבית המקדש..

ואם נחכה שאיזה מישהו יבוא על חמור ולא נעשה כלום אז כלום לא יקרה..

האש היא אכן הסכמה של ה'...אר"צ

השכנת שכינה, אם תרצי...

אם נחכה ולא נביא בעצמנו... זה יבוא מתישהוא, ה' הבטיח, אבל זה לא יהיה איכותי כמו אם נפעל!

זה לא יבוא לבד..ו ר ד
לדעתי..
מדהים!!!אנונימי (פותח)
גם את זה אהבתי..מור ואנונו
.............@#$%^&*מור ואנונו
את מה אהבת? ומה זה ....@#$%^&* ?אר"צ
זה סתם שפת סימנים אישית .....סתםמור ואנונו
היה לי משעמם ...
משהו קורע....מור ואנונו
משועמעמת..הודיה מהדרום
מאאד!!מור ואנונואחרונה
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך