נתון נוראי.
למה לדעתכם זה קורה?
ולמה בדורות הקודמים אחוז הגירושין היה מזערי כל כך?
נתון נוראי.
למה לדעתכם זה קורה?
ולמה בדורות הקודמים אחוז הגירושין היה מזערי כל כך?
וגם העובדה שהיום כל מידע שרק נעלה בדעתנו נמצא נגיש מאפשר לנו תמיד להשוות ולראות כמה אצל השני "טוב" ואצלנו לא, דבר שגורר קנאה, מריבות, ויכוחים והשוואות שגוררים בסופו של דבר גירושים בתקווה שנמצא משהו טוב יותר כמו שראינו באינסטגרם, בפייסבוק וכו....
אלעדלדעתי, תרבות הפריצות, שיש כביכול בכלל אופציה ל"קשרים" לא כשרים לפני נישואין - היא הגורם הראשי.
כשהתפיסה שאיש ואשה נשואים, משפחה, זה דבר ייחודי לגמרי; שזו האופציה היחידה האמיתית לגשר על השונות, ע"י שנִהיִים משפחה - דבר שמתחיל מהראש, מהמחוייבות, משינוי המציאות בעומקה,ומתוך זה בא הבנין, שמחתו ומחוייבותו -
כשהתפיסה הזו נשחקת ע"י תרבות הפריצות, ואנשים לפעמים כבר לא זוכים לחוות את זה - אז ממילא אצל חֵלק הענין זול יותר, כאילו יכול להיות "עוד אחד בסדרה" ח"ו. כאילו נישואין זה סה"כ רגש בין אנשים, בצירוף "טֶקס".. לא שינוי מהותי של המציאות, שצריך בהמשך כל הזמן לשכללו ולבנותו.
אז כשה"רגש" הראשוני של החידוש יורד, ומצטרף לכך, שלא היה בכלל עומק ההרגשה והתפיסה של השינוי במציאות - האופציה נהיית כאילו "קלה", וסביר שגם מה שאח"כ לא יהיה טוב בהרבה, במקרה שזה כך.
וכאשר זה כך, אז גם הציבור ה"דתי", מושפע מהאוירה, ולעיתים מסתכלים כאופציה קלה ליישום. כאילו נמצאים בשלב הדייטים. מוצא חן, לא מוצא חן?... כאילו "אין בעיה" ח"ו.
אמנם, אי אפשר להכחיש, שבצד התופעה הזו, יש גם תוצאה חיובית. דהיינו, שכאשר באמת אי אפשר להמשיך כך, סבל גדול חלילה שאינו ניתן לתיקון וגישור, אז ה"פחד הפסיכולוגי" מה יאמרו.. הוא פחות. וזה מאפשר את הדבר כשהוא באמת נצרך, בצורה סבירה יותר.
ראשית, לא דיברתי על דברים ש"מקורם בדמיון", אלא על מציאות מצערת, של חיי פריצות טרם נישואין - ולא פעם לא עם אדם אחד - וממילא כל ה"חידוש" של הנישואין, כל התפיסה העמוקה שהכל מתחיל משם, היחודיות, נפגם. וזה לא רק בדמיון או המחשבה, זה ממש מציאות אחרת.
כשקודם לכל, זה שמתחתנים, שנהיים משפחה, שבלי זה אין כלום - אז האופציה היא עמוקה יותר, האופציה החליפית פחות נתפסת כ"זמינה" בקלות, וגם המרץ של הבנין מיסודו הוא אחר. בלי לשלול שכמובן גם במציאות כזו יכולות להיות בעיות, וגם במציאות "לא דתית" יש משפחות טובות.
לגבי מה שאדם יכול "לחלום בראשו", באמת זה לא פשוט. יש גבול גם למה שמותר לאדם נשוי "לדמיין" מה יהיה אם.
אבל אתה צודק שבוודאי גם התנהלות כזו, שגירושין נתפסים כאפשרות "אינסטנט" בכל פעם שמשהו לא מוצא חן, יכולה להביא לכך. אדרבה, אני אמרתי שאחד הגורמים הראשיים לצורת חשיבה כזו, היא ה"תרבות" שציינתי.
אבל בוודאי שמה שאני מציין כגורם הראשי לדעתי לשינוי בריבוי התופעה, אינו אומר שלא יכולות להיות התנהלויות נוספות שגורמות לכך. אני חושב שריבוי הכמות יחסית, עיקרו במה שכתבתי.
ב. לגבי "אפשרות הגירושין בהלכה". אדרבה, היא הנותנת. שרואים שבנין בית, יחס בין איש לאשה, זה לא משהו קליל. בונים מיסודו. ואם לא אפשרי להמשיך - אז יש "תהליך". משהו רציני לא פחות מחוזה עסקי בין אנשים. וגם "הפרתו" עוברת תהליך רציני. זו גם הסתכלות שלדעתי מאפשרת יותר בנין מחודש. לא כמו הקלילות שמה שהזכרתי מקודם.
ואפשרות של כמה נשים במקור - גם היא אינה בדרך של הפקר. אלא במחוייבות גמורה.
אבל אנחנו רואים, שכבר מאות שנים רבות, עם ישראל ברובו לא נוקט בכך. אלו בגלל חדר"ג, אלו ע"י שבועה בתקיעת כף.
זה לא במקרה.
אוקי, בוא נעשה את זה מסודר.פעם הייתי עוגיהובאו נתונים לגבי השנה, במנותק מנתונים של שנים קודמות.
הנתונים מצערים בפני עצמם.
אנשים העלו תאוריות בנוגע לדור שלנו,
תאוריות שלא נובעות מידע מחקרי ושמציגות באור רע את הזוגות
המתגרשים, שדעות נכזבות של הדור הובילו אותם לכך וכך.
אני אומר:
א. אתם מקטרגים מתוך תאוריות ולא מתוך איסוף (או ניסיון לאיסוף) עובדות.
ב. אתם מתייחסים לנתונים כמדברים על הדור החדש,
בזמן שאין הקבלה: נתוני הנישואין מתייחסים, כמובן, לנשואים הטריים,
בעוד שנתוני הגירושין רלוונטיים לבני כל הדורות השונים שהתגרשו השנה.
ג. יתכן (גם אני לא אספתי מידע) שרבים ממקרי הגירושין מצביעים על כך
שמצבים בלתי הפיכים באו לידי פתרון, לא קל, לא סימפטי, לא מושלם,
אבל עדיף על השארת מצב רקוב על כנו.
פתרון שלא היה מתאפשר בדורות קודמים, עקב נסיבות או תפיסות שונות
שהיו קיימים אז וכבר לא קיימים היום, וכעת ישנה ברירה שהיא הרע במיעוטו
עבור מקרים מורכבים, ולא היתה קיימת לפני כן.
לא אמרתי שאין באמת עליה *ברמת הדורות*.
כי אני מכיר את הנתונים לגבי *שינוי* בטווח הארוך (שהם הרלוונטיים ולא הוצגו כאן).
ואי אפשר להתווכח איתם.
כן ציינתי באחת התגובות שגם לפי נתוני הלמ"ס וגם לפי נתוני הנהלת בתי הדין
יש ירידה מאוד מאוד מתונה (זניחה יחסית) ברמת השנים הבודדות לאחרונה,
אבל כרגע - אין עליה *ברמת שנים בודדות* (מה שעדיין לא מרגיע אותנו).
לא משנה כמה הלב שלך טהור והכוונות שלך טהורות
(ואני באמת מעריך אותם)
אם מעלים תיאוריות בלי אחריות על הסיבות לגירושין,
מובילים להסתכלות חברתית מסויימת על ציבור הגרושים.
לא כל מי שקורא את השרשור שותף לך בלימוד הזכות
על הגרושים ובהבחנה הזאת שאתה עושה בין הגירושין
לבין הגרושים, שלא מובנת מאליה לכל קורא
כי סך הכול כן מדברים כאן על דעות ועל תפיסות ועל
קבלת החלטה כבדה ומשמעותית בחיים שמשפיעה על
בן/בת הזוג והילדים, וטוענים שהיא מתוך דעה נכזבת
שאופיינית לדורנו החומרני.
אדם שאנשים מכירים, ומניחים שקיבל החלטה כבדה שכזו
מתוך דעה נכזבת (להנחתם האישית), כבר לא יסתכלו עליו
כאדם באותה צורה, לא יסמכו עליו באותה מידה ולא יקרבו
אותו כפי שקירבו מקודם.
ההקבלה שבחרת בה באמת מעידה עד כמה החלוקה הזאת
היא לא אינטואיטיבית ושקשה לקבל אותה מאליה.
הנתון הזה כמו שאמרו משקף גם המון תהליכים חיוביים.
בע"ה עם התקדמות התהליכים נזכה לחברה יותר בריאה ולמשפחות
יציבות, מאוחדות ושמחות יותר.
הציונות הדתית, היא תוצר של אנשים שרצו להשתתף בפעל בתהליך של שיבת ציון, עוד באירופה, ולשמור על צביון דתי.
זה שיש השפעות של תרבות המערב על חלק מהאנשים שהם גם "ציונים דתיים", לא הופך אותה לתוצר של תרבות זו.
ב. אני לא יודע מי "משתמשים בשיח בתרבות המערב כאילו זו מעין מגיפה חדשה"...
ובוודאי לא "רטוריקה מפחידנית שלא מתבססת על עובדות".
לדעתי, בדברים הללו עצמם יש רטוריקה כזו, שמנסה לומר על אלו שמסייגים את השפעות ה"תרבות" הזו, כאילו הם "מדברים באויר" ורק רוצים לגרום לאנשים להתרחק מתוצריה במקום לדון עליה עניינית. זה עצמו, אם כבר, נסיון "להפחיד" מהאמירות הללו.
אנשים שאני מכיר, שמתבטאים נגד השפעה יתרה של התרבות הזו, אנשים חכמים מאד, מכירים אותה היטב, בד"כ לא פחות, בלשון המעטה, מאלו שמדברים כנגדם. וברור לכל מי שאפילו קצת מכיר, שאכן יש גם השפעות שליליות לגמרי מהתרבות הזו, שלחלוטין אינן מסתדרות עם הרוח של עם ישראל. כמו שיש גם נכסים תרבותיים שאפשר להשתמש בהם.
ומכל מקום, לא ברור מה זה שייך לנידון דידן.
בנידון שדובר עליו כאן, כל מי שטיפה יודע מה הולך בעולם - יודע שיש תרבות כללית של פריצות והפקרות, ההיפך הגמור מכל המושגים היהודיים על משפחה ועל צניעות (אם כי גם אצל גויים, יש ריאקציה לתופעות האלה). וכל מי שרואה מה קורה בארץ, רואה, לצערנו, מה זה השפיע תוך עשרות שנים בודדות על המושגים גם כאן.
וכמו שכבר כתבתי, לי אין ספק, שה"תרבות" הזו, שעיקְרה מבחינה מסוימת את הייחודיות של היחס בין איש לאשתו בתור דבר ששייך רק לשם - יש לה יד מרכזית בריבוי התופעה, גם כשזה לא במובן החיובי.
איסוף עובדות, כקוצר ידינו וככל הניתן, חייב להיות בכל מקום בו מנסים להשתפר.
זה לא מבטיח הצלחה ובטח לא וודאות אבל נותן תמונה, מוצלחת פחות או יותר,
איפה המצוי ביחס לרצוי ואם שייך לשקול גישות אחרות.
אם תרצה קרא לזה חשבון נפש או התבוננות.
יחד עם עין פקוחה על מה שקורה, צריך גם המון עבודה רגשית:
שימור האהבה, האכפתיות, האופטימיות שיהיה טוב, ומעל הכול אמונה ותפילה.
מעולם לא טענתי אחרת.
אתה לא קראת נכון.. (ועדיף לשאול ישירות מאשר "ראית"...).
מה שנאמר על ידי, במה שציטטת ("טקס"), לא היה שזה מה שאנשים נורמטיביים בציבור הדתי, חושבים.
אלא שהסיבה העיקרית לדעתי לריבוי הגירושין כיום, היא כפי שכתבתי בהודעה לעיל. ואז, אצל אותם אנשים, שאין הנישואין לגביהם, לצערנו, משהו "יחודי", בגלל אורח החיים, אז גם ההסתכלות היא לפעמים כפי שציטטת.
וזה שגם בציבור ה"דתי" יש ריבוי גירושין יותר מהעבר, על אף שאינם חיים בצורה אותה תיארתי - זו השפעה עקיפה לעיתים של אותה תרבות, והענין נהיה "קל" יותר.
כך שלצטט כאילו אנשים נורמטיביים בציבור הדתי, שרובם בכלל נשואים לראשונה, חושבים שנישואין זה כך, בגלל שיש להם "היכרות עם התרבות המערבית" - זה לצטט דברים שלא נאמרו.
אני חושב, שאם כבר, צריך להיות "מזועזע" מיחוס אמירות כאלה, שלא נאמרו.. שמירת הלשון.
א. אתה ציטטת את דברי, כאילו הם מדברים על ציבור דתי. זה פשוט לא נכון. טעות בקריאה.
ב. לגבי הטענה ביחס לציבור ששם לצערנו יש חיי הפקרות מחוץ לנישואין, זו אכן דעתי. מעיון עמוק במציאות.
נשאלה כאן שאלה מה לדעת האנשים הגורם. זו דעתי. לא לגבי כל המקרים - אבל לגבי הגורם של ריבוי המקרים (ובציבור הדתי, ברור שכאשר תופעה נהיית מצויה יותר, היא משליכה גם על הסביבה).
אז מה שייך שאין דרך "להוכיח אותה או להפריך אותה". כך נראה לי, וכנ"ל - לא מעיון שטחי. כל ה"הסברים" שאמרו כאן, "אין דרך להוכיח אותן"... זה לא שיעור מתמטי. אבל לי ממש ברור, שזו סיבה מרכזית לריבוי המציאות הלא-רצויה הזו, בכללי.
[ומה הקשר "עקרון החסד". ומה הענין שוב לגבי "האמירות שלך"... אי אפשר לנהל דיון בלי לערב "אמירות אישיות" שאינן מכבדות רק את כותבן? אתה חושב אחרת מדעתי - זכותך. דעתי לגמרי ברורה בענין]
האם מה שגורם את זה הוא הגירושים, או שהגירושים נובעים מאותה סיבה שהמשבר
של הילד נובע: בית לא יציב.
התקווה שהבעתי בכל אופן זה שיצטבר ניסיון בידי הגורמים המקצועיים שיידעו להדריך
זוגות מהשלבים המוקדמים איך למצוא את בן זוגם או לבנות את ביתם באופן שיוביל
לבניית בתים יציבים יותר.
אגב במקור הנתונים שהבאתי (גם מהלמ"ס וגם מהנהלת בתי הדין)
באמת חלה ירידה בשנתיים האחרונות (אם כי לא מאוד משמעותית) במספרי
הזוגות המתגרשים
אם אתה כרופא מאבחן סימפטום בתור לב או סיבת הבעיה
ובונה את הטיפול בהתאם, אתה יכול לגרום לנזק נוסף.
מהסיפורים שאני שומע, אני קצת פחות חש את הוודאות שאתה מדבר עליה.
נתקל בהמון סיפורים בהם העידו שהגירושין לפחות הובילו לשגרה יחסית סבירה
מבחינת הילדים ולהנמכת הלהבות.
גם גירושין זה מלאכת מחשבת שצריך לדעת איך עושים בלי להחמיר את המצב.
מתוך רצון של שני הצדדים בטובה הכללית ובטובת הילדים.
לא פתרון קסם.
לקבל קיצבאות מביטוח לאומי...
לטענתי אחוז הגירושים מנופח ולא נכון בגלל סיבות אלו או אחרות.
שיש כאלו שנפרדים חוקית/הלכתית לא בגלל שנאה וקנאה.
כמובן שזה לא מצב טוב.
אבל סטטיסטיקו לא תמיד משקפות את המצב האמיתי בשטח
גם אצל החרדים הכי קיצוניים הנישואים נרשמים ברבנות על מנת שלא יהיו מכשלות ר"ל.
בנושאים האלו העדה החרדית משתפת פעולה עם הרבנות..
(וכל מי שנרשם דרכם לנישואים רואה את זה)
לומר את ההסבר שהצעת.
שההסבר שלך מקודם, שזה בגלל שחיים יותר שנים, וכביכול ברבות השנים יש יותר מקום לגילוי פערים (בלי להתייחס כרגע לאמת שבכך - יש גם צד הפוך, כשמראש תופסים נישואין בצורה רצינית) -
ההסבר הזה, אינו תופס כשמדובר בכאלה שלא היו נשואים שנים רבות.
אז כעת את רוצה לומר שבתוך זמן קצר עוברים כאילו כמו הרבה שנים, כי "דברים משתנים במהירות".. אני חושב שזה קצת מוגזם.
ושטיפול עצמי יגרום ל"הכרה עצמית" שהשני לא טוב לי.. כאשר לפני הטיפול לא הרגישו כך.,זו בעיה גדולה. אנשים צריכים להתחתן עם מינימום אחריות, ועם מינימום הבנה מה זה נישואין ומשפחה, לפחות בתפיסה ובמסורת היהודית. ולדאוג שטיפול יביא להעמקת קשר ולא ההיפך.
אני לא מדבר על מקרים שבאמת יש בעיה בנישואין ו/או בעיה שהתבררה שקיימת אצל אנשים - ומתוך כך הגיעו למסקנה כמו שכתבת. אבל שסתם מתוך העצמה אישית, כביכול, יגיעו למסקנה שהבעל או האשה אינו/ה בשבילו/ה, זו מציאות מאד בעייתית.
נכון מה שכתבת, שיש אנשים ש"הגיעו למסקנה" כזו. אבל זו מציאות שלילית, שאמורה להיות נדירה. לא מדובר באיזו "מכת גורל". להציב אופציה כאילו יתכן שסתם "הדרך המשותפת הסתיימה".. זה דבר מזעזע. דרך משותפת זה דבר שניתן לבניה ופיתוח. נכון שלעיתים, מה אפשר לעשות, קורה. אבל בין אנשים שלא "התחתנו בטעות", ויכולים לבנות קשר יציב אוהב, אז שפתאום "הסתיים".. זה דבר שצריך בדיקה, האם באמת היה הכרחי, או בעיה אצלם, בעבודתם, באישיותם, בתפיסת משמעות משפחה במושגיהם.
[ואגב, אני לא חושב שצריך לכתוב "גאה". את אישית הגעת למסקנה מסויימת לגבייך, אף אחד לא מתערב לך. הרוב מן הסתם גם לא מכירים. אבל התופעה היום, שאנשים כדי להבליט את זה שהם שלמים עם מהלכיהם, כותבים כך, אינה רצויה. זה מקרין מסר שאין לו מקום, לדעתי]
ואין לנו כח להתאמץ בשביל הזוגיות,
בעצם כמעט בכל דבר אנחנו מעדיפים את המהיר והקל,
וכשיש תקלה תמיד אנחנו מחליפים מיד...
משהו נשבר - אנחנו מחליפים, משהו נדפק - קונים חדש..
בדורות הקודמים הלכו לנהר כדי לשטוף בגדים, היום - איזה..
פעם היו צריכים לחמם מים על הגז כדי להתקלח,
היום יש לך אפליקציה שאתה מדליק את הבוילר מאיפה שאתה לא נמצא...
הכל נראה היום כל כך נגיש בדור הסמארטפונים,
ויש אשליה שנמצא משהו טוב, ומקסימום נסתדר...
נורא, אבל ככה זה.
מי שמחזיק מעמד בזוגיות קודם כל חייב לרצות שזה יחזיק מעמד.
לא ממש קשור לפורום..
בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.
מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?
תודה תודה
ברכת השם על ראשיכם
פשוט.
כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.
ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.
אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.
בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.
ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...
בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.
וצריך חלבון...
אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול
אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.
מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.
אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.
אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.
לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).
אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?
המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.
אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.
פרגית במחבת
חזה עוף במחבת
שניצל
קציצות בקר
קציצות הודו
לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון
נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)
המבורגר מבשר טחון
קבב מבשר טחון
צלי בשר
זה בגזרת הבשרי
אפשר גם דגים
דג מטוגן
דג ברוטב
דג בתנור
סלמון
קציצות דג
טונה
קציצות טונה
ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות
מגדרה
חומוס ביתי
קוסקוס עם חומוס
מרק אפונה
מרק שעועית
גם במוצרי חלב יש חלבון.
זה מה שעלה לי לראש כרגע.
מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים
ככה שיש מבחר
רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)
השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר
מאד קל לבשל ומאד טעים.
פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.
לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.
כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:
נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.
דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני
תודה
הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)
להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.
(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')
חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק
בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.
פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.
מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות
אפשר גם פשטידות שזה אחלה.
יש למישהו?
לא קשור לפורום **
מחפש אומים לג'אנטים
משהו נדיר
מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות
אם מישהו מכיר אשמח לשמוע
וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס
אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.
מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.
חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.
אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד
אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב
הי שלום לכולם!
נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..
העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,
ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.
הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.
אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.
בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...
הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).
אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).
לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)
מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...
והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.
האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה
גם לנקיון באופן כללי.
לשמוע פרטים נוספים. תודה!
ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.
אחלה מכשיר. מרוצה.
אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות
ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת
אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה
ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.
האם שווה את המחיר
ואיפה מפלגות גוש הקואליציה? למה אין מצע?
שלוריא הציע, מציע ומן הסתם יוסיף להציע - אבל מהיציע... - במערכת, ללא שינוי באספקטים נוספים. אינך יכול לעשות את התקציב הישראלי למכונת "ביטחון" אינסופי במאות ביליונים, ולייצר בד בבד גם מערכת חינוך מושקעת ומתוקנת ושיוויונית לעילא. אינך יכול לשנות את סדרי התעסוקה של מורים ומורות ("עובדי ההוראה" כלשון המסגרת המארגנת הייצוגית שמונחתת עליהם), למשל חוזים אישיים בקנה מידה נרחב, בלי להציג תוכנית לשינויים כאלו לעיון ולאישור כלשהוא של הציבור, ממשאל עם ועד בחירות כלליות. וקצרה כאן היריעה מלפרט את כל היקף השינוי הדרוש ותשומת הלב הפוליטית והמנהיגותית לנושא. זה דורש שינויים ברמת לוח השנה הציבורי והתעסוקתי הישראלי, במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי והעיסקי. זה דורש משהו בסדר הגודל של קומיסר בברית המועצות או מזכיר בסגל הבית הלבן באמריקה. אולי משהו בסגנון טריבון רומי, משהו שיש בידו את מלוא הסמכות, מלוא האחריות ומלוא המשאבים לחולל פעם אחת ולתמיד כזה שינוי. בלי זה אין טעם אפילו לעשות צעד ראשון.
הייתי מעדיף יותר שקיפות בנושא.
מציין איזו מפלגה פרסמה בכלל מצע.
מה הניקוד ולמה.
הכל מפורט לפרטי פרטים.
מה לעשות שמפלגות הקואליציה טרם פרסמו מצע בנושא חינוך, אף אחת מהן ומפלגת אל הדגל היא המפלגה היחידה שדיברה על ארגוני המורים במצע החינוכי שלהם שזה בעיני טל לוריא עיקר הבעיה.
אבל פייגלין כמו פייגלין יתקשה מאוד לחבר בין החלומות שלו לבין המציאות הישראלית.
איך החלטתם על איזה כשרות להקפיד?
אני מדברת על בני אדם פשוטים שלא בקיאים בכל פרטי ההלכה ודקדוקיה.
אחרי שהתבחבשנו שנים רבות החלטנו לאחרונה לנסות ללכת לפי כושרות, אבל מודה שלא מצליחים במאה אחוז, בעיקר שמתארחים בחוץ, וקיים גם קושי למצוא אוכל קנוי (לא קורה הרבה אבל כן לפעמים כשנוסיים מחוץ לעיר ולא מתחשק לקחת איתנו את כל הבית).
נקודה נוספת שמציקה לי, אחת המשפחות שלנו לא דתיים, רצה הקב"ה אותה משפחה אוהבת להכין אוכל ובכמויות, לא מתארחים שם המון, אבל כשכן יוצאים עם שקיות מלאות כל טוב, רק לשלוף מהמקפיא ולבשל. מדובר באמת בהשקעה גדולה של כסף וזמן.
כשהתחתנו ניסינו לעשות איפוס ולהגדיר כללים, אבל אני בתור מי שמבשלת ומתמצאת בענייני המטבח רואה שלא תמיד הכל לפי הכללים.
לא כל המוצרים תמיד הכשרות שביקשנו, לא משרים ירקות של חסלט, הם אומרים שיש הפרדה בין הסכום של בשרי וחלבי (אלה שמגיעים איתם, אלה שבשולחן זה כן סט שונה), ועוד ניואנסים קטנים הגדולים שמי שלא שומר כשרות לא יכול להכיל.
עשינו עוד כמה שיחות, וכשיש משהו ספציפי מאירים, אבל בהרגשה שלי כל כך חשוב להם האוכל שלפעמים הם מעגלים פינות.
התייעצתי בעבר עם רב שמכיר את המשפחה, והוא נתן תשובה שדי שיחררה אותי מהעול של זה, אבל עדיין מרגישה שהרבה מהאחריות עליי כי בעלי לא שם לב מטבע היותו גבר.
לא לקחת אוכל או להתארח שם יפגע בהם בצורה קשה מאוד.
מה הייתם מייעצים?