דברים שמכעיסים ומציקים לי בחיים? חוסר הערכה. שמצפים ממך לדברים שאתה ממש ממש לא חייב ואמור לעשות ואחרי שאתה עושה לוקחים את זה כמובן מאליו. אני יודעת שגם אני נופלת בקטעים האלה... אבל אני משתדל כי אני יודעת כמה זה מעצבן ומבאס ומעציב ומוריד את החשק.
שבת צוות. היינו בדירת שירות. היא היתה מסריחה. אז יעלי סידרה וניקתה קצת. אפילו קיפלה חצאיות מסריחות שהיו זרוקות בסלון כדי שיהיה נעים להיות שם. היתה תודה חלושה.
יעלי הכינה ביום חמישי ב2 בלילה אורז כדי שלא יהיה לחץ מטורף בשישי. אנשים ידעו על זה. לא היתה תודה.
יום שישי ומבשלים ביחד לשבת. יעלי מכינה פסטה, חותכת תפוח אדמה, אופה עוף. ובשעה טובה ומוצלחת נכנסת להתקלח ויושבת לנוח קצת. באים אליה ואומרים לה 'תחזרי למטבח. אין מה לעשות! כולנו אחרי מקלחת'(אבל היי, כולנו עשינו את כל הדברים שיעלי כבר עשתה?) בשביל מה רוצים שהיא תחזור? בשביל לומר למטגנת השניצלים איזה שניצל מוכן ואיזה אמור להמשיך להיות במחבת. למה?! אז יעלי נשארה במטבח. כן, נדבק לה ריח של טיגון לשיער אחרי שהיא התקלחה. היא אפילו חתכה עגבניות לסלט ירקות. כי מה לעשות? יעלי יודעת לבשל. אז מצפים מיעלי שתעשה את הדברים האלה כי היא תמיד עושה. תמיד תנקה, תמיד תבשל, תמיד תסדר וגם לא תתלונן בקול. אבל לומר בסוף תודה? זה כבר קשה מידי. זה לא שיעלי עושה את כל זה בשביל כבוד או בשביל התודה בסוף. היא עושה את כל אלו כי היא מרגישה צורך לעשות את זה. אבל אתם, השאר- יעלי צריכה את התודה הזאת. היא מחזקת, מביאה כח להמשיך. לומר בארוחה תודה רבה לשירה ורוני שעמדו לבשל ולא להזכיר את יעלי זה קשה. זה פוגע. זה מוריד מהמוטיבציה של יעלי. אבל יעלי, כמו תמיד, תמחא להן כפיים עם כולם, תגיד תודה ותשבח. ובשקט בשקט- תשבח את עצמה. כי היא יודעת שזה מגיע לה.
עד כאן סה"כ נראה שאני קומונרית שלא מקבלת הערכה מהצוות שלה נכון? אז מה אם אגיד שאני מדריכה בצוות שלא מעריכים? אני, יעלי אחת קטנה שלוקחים אותה ואת העשייה שלה כמובן מאליו. אז בסדר. הקומונרית מתחלפת, חלק מהצוות גם. אבל יעלי נשארת. יעלי רוב הזמן לא רוצה תודה. היא באמת באמת מאמינה שמה שהיא עושה זו זכות שהיא יכולה לעשות את זה וצריך לומר תודה בעצמך לקב"ה. אבל לפעמים לפעמים, מתגנבת ליעלי המחשבה לראש של- 'אולי את בכלל פראיירית יעלי? למה ששאר הצוות לא יעשה דברים כאלה? חלקם אפילו יכולים לבצע דברים בצורה טובה יותר ממך. והם אפילו לא מעריכים אותך בסוף!'.
קומונריות, מדריכים שקוראים פה מהסקרנות וכלל הצופים בבית- יכול להיות שגם לכם יש יעלי בצוות, שימו לב אליה. אל תתנו למחשבה שהיא פראיירית להכנס לה לראש. תגידו תודה, תעריכו! וכן, לא יקרה כלום אם אתם תכינו את התפוחי אדמה ולא יעלי.
אז תודה לך יעלי, ממני- יעלי(: