ארוחת צהריים לבית הספר ולגןאופטימיתת
שלום לכולם,
נאלצתי לרשום את הילדים ליום לימודים ארוך עד 15, אני לא רוצה בכלל שיאכלו מהאוכל המוכן של הקייטרינג במוסדות אז קניתי קופסאות טרמיות שישמרו על החום של האוכל עד לשעת הצהריים. לא רק שזה לא קרה אלא היום הקטנה אכלה אוכל מקולקל וחזרה הביתה עם כאבי בטן. יש למישהו פיתרון איך הם יכולים לאכול אוכל חם של בית ושלא יתקלקל עד לשעת האוכל? אם אין ברירה אז יאכלו קר..
אגב יש סוגי מזון שלא כדאי להכין בכלל? שמתקלקלים מהר יותר הכוונה
יש לנו קופסא תרמית והיא באמת לא עבדה הכי טובחילזון 123

בסופו של דבר הילדה העדיפה לקחת בקופסא רגילה ולאכול קצת קר וזהו. אם מכינים בבוקר זה נשאר בטעם סביר.
שימי לב שאולי גם היה היום מאד חם. בד"כ בימים רגילים האוכל לא אמור להתקלקל מהר כ"כ. לא קרה לנו שהתקלקל.

עוד אפשרות זה לשלוח סנדויץ ופרי נוסף. ולאכול את הארוחה החמה\בשרית בערב.

דברים שאפשר לקחת קר (לא הכל בריאותי...)-
פסטה (אפשר קצת קטשופ בשקית אוכל קשורה)
קציצות\לביבות ירק 
קציצה בשרית (כזאת בלי רוטב)
שניצל (בשרי\פרווה) (אפשר בפיתה או לחם או בקופסא)
ציפס בתנור ושניצלונים\קציצות
תפו"א\בטטה אפויים בתנור
פתיתים שהכינו אותם בבוקר, באותו היום
אורז
פנקייק
קוסקוס (בלי רוטב)
פיצה

בקיצור כל דבר שהוא בלי יותר מדי רוטב או שמן

זה ממש מבאס כי הם היחידים שלא אוכליםאופטימיתת
את האוכל של הקייטרינג. והאוכל המוכן מגיע חם אני מקווה שלא יהיה להם קשה שרק הם אוכלים אוכל קר.. תודה על הרעיונות
נזכרתי במשהו שאהבו לקחת אצלי- פסטה עם בשר טחוןחילזון 123

(בלי רוטב עגבניות)
אני מטגנת קצת בצל, את הבשר (עד שמוכן), פפריקה, פלפל, מלח ואז מוסיפה את הפסטה. מערבבת טוב ומאדה עוד קצת.
זה נחמד גם קר.

אעשה ניסיון תודה רבהאופטימיתת
לדעתילראות את האור
לא חושבת שיש אפשרות לשמור על האוכל חם מהבוקר עד לצהריים, מתכון בטוח לקלקולים. אולי יש אפשרות שישימו במקרר בחדר מורים ואז אחר המורים יחמם להם במיקרוגל?
גם אנחנו קיווינו אבל בלתי אפשריאופטימיתת
גם כך הפסקת האוכל קצרה אז הם לא יספיקו ללכת עד לחדר מורים ולחמם, גם יש סיכוי טוב שהאוכל יפול להם מהידייים וישפך בדרך..
גם המורים לא מתלהבים בכלל שרק הם מביאים מהבית אז אני מניחה שגם לא ישמחו לטרוח על חימום או משהו מיוחד כשמבחינתם יש פיתרון זמין וקל
אצלנוחושבת4321
הבן שלי גם ביום לימודים ארוך. יש להם אפשרות לחמם במיקרו.
בשנה שעברה ניסיתי כל מיני אפשרויות של מאכלים מבושלים (עוף, שניצלים, פסטה, נקניקיות, פירה) וזה פשוט לא עבד.. המפונק החליט שזה לא טעים ככה ואין לזה אותו טעם כמו בבית...
השנה אני פשוט שולחת לו עוד סנדוויץ (נוסף על הסנדוויץ של הבוקר). הוא אוכל את זה ב13:30 וכשמגיע הביתה אוכל בשרי.
לא יודעת אם זה הפתרון האידיאלי, לנו זה מה שעובד.
אני מאד מנסה להמנע מכמויות גדולות של לחםאופטימיתת
קראתי בספר "לבריאות" שביקר אורח חיים בריא לפי שיטת הרמב"ם זצ"ל שיש אנשים שמפתחים אלרגיה לחיטה בעקבות צריכה מוגברת של לחם בתקופות עמוסות כמו צבא, לימודים וכו'....
אז בגיל צעיר כשהגוף נבנה על האוכל שהם מקבלים אני ממש מנסה שיהיה כמה שיותר בריא...
ממש בעיה
אפשרבעצמי
או להכין לחם בריא בבית או לקנות לחם בריא
צריך לשנות את הראשהשב שכינתך

צריך להפסיק להשתגע מהאוכל.  מי שלומד ביום לימודים ארוך צריך לקחת עוד סנדוויץ'/בייגלה/קרקרים/קורנפלקס/פירות טריים/פירות יבשים/שקדים/אגוזים/גזרים מקולפים....

יש לי שנים של ניסיון של פאשלות עם כל הארוחות שצריך לחמם. 

מסובך לארוז אותם בתיק ולכן יש צורך להחזיק אותם בנפרד.  לכן בכל יום הם נשכחים בתחנת ההסעה/באוטובוס.  אחרי זה יש את הבלאגן של החימום... המורה האחראי לא לקח/לא החזיר... זה נשפך... זה נשרף... זה התייבש...  זה התכווצ'ץ'...

גם כשלפעמים הכל הולך "כשורה" זה לוקח הרבה זמן ואין להם בכלל זמן לאכול את האוכל וכבר מתחיל שיעור...

בילד השביעי (לקח לי זמן... מודה...) החלטתי ש דייייייייייייייייי......

הילד אוכל אוכל חם כשהוא מגיע הביתה. 

אני דואגת לפנק אותו קצת בדברים קלים (בריאים) שהוא לוקח איתו לימי לימוד ארוכים... כך כולם שמחים.  

מסכימה עם קודמותייתות

מניסיון מר, גם כשיש מיקרוגל בכיתה, זה פשוט לא טעים לילדים לאכול אוכל ביתי שאמור להיות חם.

תפוחי אדמה למשל, זה ממש מגעיל אחרי כמה שעות בקופסה. תנסו... בטח כשאי אפשר לחמם. וגם כשאפשר לחמם, הרבה פעמים החימום לא מספיק או שאין להם סבלנות לחכות בתור...

אני נכנעתי בנושא הזה.

לענ"ד הפתרונות הם באמת - אוכל שאפשר לאכול קר. 

אני התפשרתי עם ילדיי על פחמימות מלאות וליד זה טבעול...

גם סנדויץ זאת אופציה (אני אישית לא בעד לחם).

אפשר להיות יצירתיים ולחשוב על פירות/ירקות/גרנולה וכל מיני כאלה. וגם אני בעד שישלימו צהריים חם ובריא בבית או מקסימום בארוחת ערב...

אפשר להכין "טבעול" ביתי?אופטימיתת
בלי כל החומרים המשמרים למינהם?
ואילו פחמימות למשל אם לא לחם?
יש המון מתכונים לשניצל תירסאין לי כינוי
לגבי שאר הטבעול, לא מכירה
ודווקא שניצל תירס הוא פחמימהאודיה.
אז זה לא נותן מענה לחלבון שצריך...
נכוןאין לי כינוי
לא כתבה שמחפשת חלבון.
בשביל חלבונים אפשר להכין קציצות מקטניות למיניהן. נניח עדשים
עונה-תות

פחמימות - מה שאני עושה ויש כמובן עוד - אורז, פסטה מלאה, קוסקוס מלא, בורגול...

ואמרתי לך את דעתי על אוכל מבושל ביתי בקופסה בילקוט...

אני לא מכירה טבעול ביתי שמכיל באמת חלבון (לניקי ב יש מתכון ממש חמוד לשניצל תירס ביתי. אין בו טיפת חלבון).

מה שכן כמו שכתבו כאן - אפשר להכין למשל קציצות בתנור, שזה ממש נחמד לאכול קר לדעתי. או בשריות, או קציצות ירק לסוגיהן, או קציצות טונה, או קציצות עדשים... שוב מפנה לניקי, יש לה קטגוריה שלמה של קציצות אפויות שלדעתי יכולה לענות על מה שאת מחפשת... 

ליד זה אפשר לחתוך ירקות שהילדים אוהבים, לשים הכל בקופסה פשוטה מחולקת (כזכור לא מחממים.. אם כן הירקות פחות מתאימים). וזאת אחלה ארוחה 

אני חושבתבעצמי
שהקופסאות של לוק אנד לוק הכי טובות כשמדובר על לקחת אוכל ליום שלם (מנסיון..).
אולי אפשר לשלוח עם סנדוויץ אבל יותר מיוחד- אולי עם נקניק או שניצל או נקניקיות. שזה מרגיש קצת כמו ארוחת צהריים אבל לא עם המון בלאגן.
ובכללי- נראה לי ששעועית וכל מיני כאלה מתקלקים יותר מהר.
אולי באמת אין מנוס😏אופטימיתת
אצלינו-חותמת

אמא אחת שאלה אותנו (אנחנו גרים ליד תלמוד תורה) אם היא יכולה להכין תבניות כאלה שמחולקות ובפנים יהיה אוכל והתבניו האלה יהיו אצלינו בפריזר וכל יום נחמם להם את האוכל בתנור שלנו ונביא לילדים שלה לתלמוד תורה תמורה לתשלום נמוך.
אולי את יכולה לעשות כזה הסכם גם?

איזה רעיון! אציע לבעלי תזכי למצוותאופטימיתת
מחילה מראש, דעה אחרתרפואה שלמה
לילדים קטנים יש צורך גם בשומן רווי. כולסטרול שאצל מבוגרים עושה טרשת אצלם משמש לבניית תאים חדשים. ילד צריך לגדול וחשוב מאד שיאכל אוכל טעים.
לכן הייתי מאפשרת לאכול בלי שום יסורי מצפון גם אם הכל עם שמן.
בערב תקפידי להכין סלט ירקות גדול טרי ועשיר. 5 צבעים של ירק (היום יש פלפלונים מתוקים וגזר בכל הצבעים)
אפשר להוסיף לסלט טונה, גרגירי תירס, קרוטונים, אבוקדו.
בבוקר להקפיד על כוס חלב (או שוקו אם זה עומד בכללים שלך) וגם בערב. מאד חשובות 2 מנות חלב לפחות ביום רצוי 3.
וחלבון
לזה את דואגת.
כל השאר מגיע בקייטרינג

בלי מיקרוגל זמין האוכל יחזור בקופסאות לוק אנד לוק ולילד גם חסרה תזונה וזה גם בל תשחית.

לגבי האופציה לבקש משכנים לחמם תמורת תשלום אוכל קפוא פחות בריא וגם לא תמיד השכנים יכולים והילדים ישארו רעבים באותו יום.

נוסף לכך כשכולם אוכלים ונהנים מאוכל חם, ורק ילדיך סובלים זה עשוי לגרום לתגובת נגד חזקה בנמשך והם יאכלו גאנק פוד בגיל ההתבגרות.

מקווה שנתתי עמה נקודות למחשבה.
אם בכל זאת זה " יהרג ובל יעבור", בלוק אנד לוק ניתן לשלוח שניצלים, קציצות, פרוסות בקר, פסטה אורז ותפוחי אדמה.בבלי חימום זה לא יהיה טעים.
את יכולה לצרף בתוך הקופסא, בשקית אוכל קטשופ, קושרים סמוך לקצה הילד דוקר עם מזלג.
אפשר סנדוויץ מלחם מלא עם חומוס פסטרמה ירקות.

בשום פנים ואופן לא לשלוח דגים
ולהקפיד שלא יהיה שם מיונז
תודה רבה על ההשקעה בתגובהאופטימיתת
לקחתי הרבה ב"ה..
אין סיכוי שיאכלו את האוכל המוכן. כבר ממש אובדת עצות.. אני משתדלת לדאוג לארוחת בוקר וערב טובה ומזינה ואשים לב בע"ה לדברייך אבל זה שהאוכל יהיה קר זה באמת בעיה אני צריכה למצוא פיתרון, אז זה עוד נושא פתוח.
שוב תודה
שומן רווי ממש לא גורם לטרשת עורקים....בשום גילנהוראאחרונה

זו אמונה מיושנת שכבר הופרכה מזמן. תזונה מבוססת פחמימות היא הגורמת לכך. שומן רווי נחוץ לגוף ולמוח בכל גיל ובטח למוח מתפתח של ילדים.

רעיונותיראת גאולה
קציצות לסוגיהן (לא דגים) - ירק, קטניות, בשרי, תירס
מאפינס ירקות
לחמניות ממולאות (זה בצק ביתי, שלדעתי בריא, ממולא בכל מיני... ירקות / בשרי / חלבי)

תוסיפי ירקות חתוכים, פרי...

עוד רעיון - אנטי פסטי או צ'יפס בטטה, לטעמי נאכל נהדר גם בלי חימום.
אפשר להכין סלט עשיר בכלי (עם טונה / תירס / חתיכות עוף / קטניות / חתיכות פרי / חמוציות / זיתים / חסה / עלים / גזר) ואת הרוטב בבקבוקון קטן (בקבוקון ריק של תמצית וניל לדוגמא) או בשקית אוכל קשורה היטב, בתוך הקופסה. זה משביע ומזין.
תודה רבה, הרבה רעיונות טובים ב"האופטימיתת
אולי אם אכין עם צורות מיוחדות זה ידבר אליהם אפילו שלא חם
מה כ"כ רע באוכל של הקיטרינג?אורי8
הם מחויבים להביא אוכל בריא, אמנם בישול תעשיתי , אבל לא נראה לי כ"כ גרוע ששווה להשתגע ולשלח כל יום ארוחה מהבית ולאכול קר.
תוכלי להסביר מה כ"כ גרוע בזה?
כןאופטימיתת
שנה שעברה הגעתי לאסוף אותם מוקדם, בזמן ארוחת הצהריים(הסכימו לנו באופן חריג כי הילדים היו עוד קטנים ובסוף היום גם כה היו משלימים שיעורים. הייתי רואה ערימות של אוכל נזרק ממש בל תשחית קיצוני, ילדים לוקחים ביס או מריחים וכבר זורקים הכל וממש רוב מוחלט עשו את זה.
אני גם נורא חוששת שכשמכינים בכמויות כאלו לא בוררים את האורז כמו שצריך ולא מקפידים שיהיה נקי ממש, כמו גנבה שיצא לי כמה פעמים לראות שמגישים אותה לתוכה גס ולא כמו שצריך לנקות.
סיבה שלישית, אנחנו אוכלים אך ורק עלים מיובשים (כוסברה וכו'), בכלל לא אוכלים חסה וכרוב וגם עדשים ומשתמשים האלו באוכל.
סיבה אחרונה, שיכנעו אותי בשנה שעברה רק לקטנטנה בגן לתת והיא היתה עם כאבי בטן ושלשולים כמעט כל שבוע.
אולי אני פולניה אבל גם מאוד חשוב לי לדעת מה הם אוכלים בחוץ, שיהיה אוכל בריא וטוב ואני לא סומכת על הקייטרינג שידאגו לזה.
פיתרון מעולה - סירי תרמוס. חפשי בגוגל סירי תרמוס לילדיםסודית

את מחממת בבוקר את האוכל הטוב והמזין שבשלת,

ושמה בסיר תרמוס.

והילד פותח אחרי שעות וזה חם וטוב 

לא צריך מקרר, לא צריך מיקרוגל. השקעה חד פעמית בעלות של הסירים לכל ילד. יש בגדלים שונים

(צריך לשים לב שהילקוט מספיק גדול...)

ירקות טריים את יכולה לשלוח בלוק&לוק לא חתוכים.

אני שמה עגבניות שרי, מלפפון בייבי, פלפלונים סוויט ואז יש לילד ארוחה מושלמת. תוסיפי פרי ובקבוק מים 

אבל במקומך, הייתי הולכת פעם לטעום את האוכל של הקייטרינג.

כי אם אחרי כל המאמץ הם ירצו לאכול כמו כולם, אז חבל על הכסף

תודה, יש מצב שזה פיתרון מעולהאופטימיתת
אבל לא מצחיק לשלוח אותם עם סיר?
העיצוב סבבה לגמרי. זה נראה כמו קופסא עגולהסודית

תסתכלי על זה של החצי ליטר

תודה רבה אבדוקאופטימיתת
הסיר התרמי באמת מצליח לשמור על החום 6 שעות?אופטימיתת
נשמע לי שזה המון זמן, ניסית אותו?
חברה טובה ניסתה, והמליצה לי מאדסודית
זה מיועד למשפחות שנוסעות 4 שעות אל חייל בבסיס מרוחק. הסיר שומר גם על אוכל קר, שישאר קר. למשל סלט פירות בקיץ.
חבל על ציוד יקר שהולך לאיבודהשב שכינתך

אני מזמן הפסקתי לשלוח עם הילדים דברים שצריכים לחזור הביתה.  הרבה פעמים הם שוכחים, ואז גם כועסים עליהם.  זה נראה לי מיותר.  הרבה פעמים באמת קשה להם לזכור.  למה צריך את כל זה????  שיאכלו חם בבית.

אוכל חם אוכלים לרוב בצהרים, ומניסיון של ב"הרפואה שלמה
7 שנים, אם יש מקרר ומיקרוגל זמינים זאת ממש לא בעיה.
אבל אם אין, לשלוח אוכל קר בעיני זה לא פיתרון.
הרבה פעמים בערב עייפים מדי לארוחה כבדה , ויוצא שבגיל שצריך לגדול לא מקבלים מספיק תזונה.
אני השתמשתי בלוק אנד לוק וחלק הלך לאיבוד, גם סכו"ם, וראיתי את זה כחלק מובנה בהוצאות של גידול ילדים.
לא צריך לכעוס צריך להבין שהמטרה מספיק חשובה כדי לקדש את האמצעים.

אני לא יודעת מה הפיתרון כאן אבל נראה לי שיש ערבוב של חששות הלכתיים ביחד עם שאלת " טעים" ולדעתי זה כבר בתחום של שאלת רב, לאוכל יש הכשר ולא ברור אם מותר להחמיר על גב הילדים.
אצלנו אוכלים כרוב כרובית וכו ומנקים. האוכל בהכשר- מישהו לוקח אחריות אני לא חושבת שבית ספר דתי יזלזל בזה- והקפדות צריך לברר עם רב
גם חימום במיקרוגל הוא לא בריאבת 30
משנה את ההרכב של האוכל.
מה שאני עושה- מבשלת ערב לפני ושמה במקרר.
הילדה לוקחת קר וזה נהיה נעים במשך היום...
אבל אני לא שולחת בשרי.
אורז, שעועית ירוקה, אפונה, קוסקוס, ירקות מבושלים, צ'יפס, קציצות ירק או קציצות טונה, ביצה קשה. ותמיד עם ירק או סלט (רוטב לסלט בשקית או קופסה קטנה).
זה מספק אותה לגמרי.
חוששת ליצור אצלם תחושת מסכנותאופטימיתת
שאוכלים אוכל פושר, אגב קראתי שהחום מגביר את פעילות בלוטות הטעם בלשון אז זה לא פינוק, אוכל חם באמת טעים יותר..
מה עושים שאר ההורים?סתם 1...
נשמע בלתי אפשרי להחזיק שגרה עם 3-4 ומעלה ילדים על פי מה שהציעו כאן בשרשור.
כל השאר אוכלים מהקייטרינג..אופטימיתת
ברגע שיהיה פיתרון שהאוכל ישמר טוב ויהיה חם, אני אמצא דרך להגמיש את השיגרה שלי כדי שזה יתאפשר.
את עובדת קרוב?44444
תודה רבה לכולם, התגובות עזרו מאודאופטימיתת
בגדול, ננסה ללכת על
אוכל כמה שיותר בריא וטעים בטמפ' החדר
והם בבית כבר ב4, אשתדל לדאוג שתהיה להם ארוחה חמה מוכנה. מקווה שיעבוד.
יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך