זה דורש תכנון אבל זה אפשרי...
לדעתי באופן כללי רשימות מייעלות וחוסכות זמן. לא צריך כל פעם מחדש לחשוב מה לארוז ומה חסר. הרשימה יודעת. אני רק עושה עבודה טכנית.
היה לי תפריט לראש השנה כבר שבוע מראש. את כל העוגות אפיתי באחד הערבים והקפאתי.
סלטים מבושלים כנ"ל והכנתי כבר בכמות כפולה לשבת ולחג.
בכללי המליצו לי להכין סלטים מבושלים בכמות גדולה ולהקפיא לפי מנות שמתאימות לשבת. זה חוסך הכנה של ארבעה סלטים לשבת-ארבעה כלים לשטוף וכו... רק מגדיל קצת את כמות הירקות שחותכים
תלוי בגיל הילדים אבל לפעמים אפשר לשתף אותם. (קילוף ירקות. הכנת עוגיות...) ככה שהם גם מרגישים חשיבות מכך שהם עוזרים לאמא וגם עסוקים במשהו שנותן לך לעבוד. גם באריזה של תיקים לשבת ולחג. תביא לי את... תעזור לי לחפש את ה...
להכין דברים פשוטים ולא מתקשקשים (או יותר מדוייק- לאזן. לדעת לדוגמא שאם אני רוצה עוגה מתקשקשת אז שאר האוכל שלא ידרוש הרבה התעסקות)
גם כביסה יכולה להיות משחק מוצלח. מחבואים מאחורי הכביסה התלויה, "קוקו", לתינוק קטן ובכללי כשאני עושה שטויות איתה אולי זה לוקח יותר זמן לתלות אותה אבל הקטן מאפשר את העיסוק בה.
לפעמים בערב כל כך עייפים... אבל גם אם אין כוח להחליט על משהו קטן שעושים. לפעמים זה פותח כח, ולפעמים סתם גורם לך לסדר בראש כשאת פותחת את היום שלמחרת עם בית נקי.
סדרי עדיפויות. אם לא הספקתי לקפל את הכביסה לפני שנסענו זה סוף העולם? יפריע לי בעיניים? אפשר להחביא אותה בארגז מצעים למהלך החג ולהיזכר בה במוצאי?
אנחנו ראינו שיש זמנים שיותר יעיל שאחד מאיתנו הולך למתקנים עם הילד והשני פנוי לתקתק עניינים.
וכמו שכבר כתבו-לעשות הרבה כשהם ישנים או כשהם במסגרות!