מה עושים עם הקנאה?מינון_א
שלום,
אני נשוי כשנתיים לאשה מדהימה, הן פנימית הן חיצונית. באמת אשת חיל כלילת מעלות.
דא עקא, היא מתחרפנת מכל אשה בסביבה. אציין שבעבר היו לי מכרות מהעבודה, לימודים וכו' (מזמן ניתקתי קשר) היא קוראת להן "ידידות", בכל מקרה, כרגע כמובן שאין לי שום קשר לשום אשה ולא מעניין אותי שום אשה כלל. אך בכל זאת היא מתחרפנת מכל אשה שעוברת ברחוב.
לדוגמא, אם אראה חבר עם אשתו/ארוסתו והיא תגיד לי שלום זה יפריע לה ברמה שהיא לא תדבר איתי יום שלם לאחר מכן, אם אחות במרפאה תפרגן לי על זה שאכפת לי ממנה, היא תתעצבן וממש תקנא. אני אציין שהיא באמת יפהפיה ובכל מקום שהיא נמצאת היא הכי יפה (אמנם בעלה, אבל היא באמת כזאת), אבל זה ממש פוגע בכל הקשר כי הקנאה גורמת לה לחטט לי בפלאפון בטירוף לחפש דברים שפשוט אין, לחשוד כל הזמן וכו' .
כיצד פותרים בעיה כזאת?
תטפטף לה כל יום כמה היא יפה בעינךמתלבטים על שם
וגם שתרגיש את זה גם במגע הפיזי. ברגע שהיא תרגיש שאין בלעדיה היא תשחרר
בדיוק.ליאן
זה עצה מעולה גם לגברים שרוצים שהאישה תרד במשקל. תחמיא לה תרים לה אל תזכיר תשומנים בכלל .... הם יירדו לבד כשהיא תרגיש מספיק טוב עם עצמה. ואחיות שלה לא מעניינות
אני רק יתייג אותם פה שניה...מיכל318
@סיה
@כלה נאה
ובהצלחה.
חחחח למה התכונת ? אנחנו מוזרות ??כלה נאה
לאאאמיכל318
חח... כי אתם הכי מבינות בזה.
לפי איך שראיתי מהתגובות שלכם.
זה בקטע טוב ככן...🤗
לא מבינה. אולי רגישהסיה
מה זה אחות מחמיאה לך?? למה סתם פתאום אח בקופת חולים לא מפרגן לי שאני דואגת לבעלי? מענין שנים זה לא קרה לי.
ולפותח האשכןל באמת סיפורי סבתא. אתה מזמין את המחמאות האלו ממש מבינה את אשתך. זה הדרך ,לעשות לך רע ובלאגן ןאז תבין שלא תגיע למצב שאחות בקופת חולים מדברת איתך סתם דברים שלא קשורים.
להגיד שלום לארוסה. יש הרבה צורות להגיד שלןם. שלום תוך כדי נדנוד קל של הראש רק נימןס. או שלום עם חיוך מפה לאוזן בתוספת עוד כמה דיבורים מיותרים?
לא מאמינה שאשתך מפגרת. אישה לא מקנאת סתם . אישה מרגישה!!!!! כן כן מרגישה!!! לא ממציאה.
וזה שאתה לא שם לב כנראה שאתה מפלרטט וזה כל כל רגיל אצלך שאתה לא מודע בכלל לזה. ואשתך כן שמה לב
זהו? החלטת שהוא פלרטטן חסר תקנה על סמךסתם 1...
הערה לא הכי ברורה וההכירות (?) שלך עם אשתו דרך ה"הרגשות" של המין הנשי?
אין דרך לענות לתגובה כמו שלך ברצינות.
לא הספקת להכיר את התגובות שלה?ה-מיוחד

הדמיון שלה פועל שעות נוספות אז מספיק לה 5 מילים כדי לערבב את כל הסרטים שהיא ראתה+ כל הדברים שהיא שמעה כדי להסיק מסקנה חותכת על כל מה שקרה ומה יש שמה.

בחורות מתחילות אתו מהסיבהמעדיף לא לספר.

שהוא בחור אטרקטיבי.

כל מה שניסית לעשות בתגובה שלך, זה להצדיק את המעשים הרעים של אשתו וללכת כמו איזה אפס אחריה תוך כדי שהוא יוצא מושפל, בעל ערך ש"ר נמוך ולוזר.

לא הפריע לך כלל שזה שיש דברים שאין אפילו צורך להתווכח עליהם שהם בסדר גמור, הפכת אותם לרעים כמו:

" יש הרבה צורות להגיד שלןם. שלום תוך כדי נדנוד קל של הראש רק נימןס. או שלום עם חיוך מפה לאוזן בתוספת עוד כמה דיבורים מיותרים?"

לכן לא שואלים שאלות כאלו נשים. הן מבצעות תהליכי רציונליזציה כל הזמן.

"מה שאשה רוצה ומה שהיא אומרת\חושבת שהיא רוצה זה לא בהכרח הדברים אליהם הם מגיבה רגשית." (ותזכור שנשים בנויות מרכבת הרים של רגשות... הרגשות מובילות אותן כל הזמן)

שים לאשתך מעצורים ושמור על הכבוד שלך במקום ללכת אחרי כל מילה שלה.

אם אתה מרגיש רע כשאתה עושה את זה (למרות שאין סיבה) תזכור ש:

"נשים הן יצורים נפלאים, אבל הן אינן מלאכים של מוסריות. הן בני אדם בדיוק כמונו. בשטח, אתה תבחין בנשים משקרות או משתמשות במניפולציות אחרות. הן עשויות לקנא, לנסות לגרום לך לקנא, להשתמש במיניות שלהן בשביל להשיג כוח, לשקר לגבי הגיל שלהן, או (ללא מצפון) לזרוק אותך בשביל מישהו נוצץ יותר ־ מישהו עם ערך גבוה יותר. וכמה שנשים הן אמפתיות, לאחר מכן הן לא ירגישו רגשות אשמה על זה שנפנפו אותך."

והתנהגות מסוג "לעשות כל מה שאשתי אומרת" מציגה אותך בתור גבר בעל ערך ש"ר נמוך. אם אתה לא יכול להתמודד אפילו איתה, איך אתה מסוגל להגן עליה מפני העולם האכזר?

כותבת לך באישי...כלה נאה
טוב.. אז בשביל שגם מיכל 381 תקרא מה שאני חושבת אני יכתובכלה נאה
היא לא כל כך מרגישה בלעדית שלך. ואם ניראה לה שטתה מסתכל על אחרות היא מפרשת את זה למה ?
מה חסר לי. אני לא מספיקה לו?
היא גם לא מדברת ומתענינת באף גבר שהיא דורשת את זה גם ממך ?
היא בטוחה באהבה והערכה שלך כלפיה ?
ואם הכל טוב. אז או שהיא רגישה מידי.
או שהיא צריכה ללמוד מה אומר ראש של גבר... שלא כל אישה מענינת אותו.
או שהיא שמעה כל מיני סיפורים של בגידות שזה מפחיד אותה.
או שאתה פשוט לא רגיש למצבים שפוגעים בה שזה מתפרש לה שאתה מחפס.
יש גברים שליד האישה שלהם מעיפים מבטים על נשים שעוברות.. באמת קצת רגישות לפחות לא לידה !
ולא מתכונת שינעץ עינים בריצפה.
זה מתפרש לאישה כאילו הוא לא שם עלי אני לא מענינת אותו מספיק.

אולי אתה נחמד מידי לנשים שזה מפריע לה ?

ניראה לי שהיא עוד לא בטוחה באהבה שלך. ואם אתה בסדר גמור אולי כדאי שתחזור למדריך חתנים ותתיעץ איתו על זה הוא יכול להדריך אותך.
אני יכתוב לך עוד כמה דברים באישי יותר מאוחר.

בכללי...אני מיכל 318מיכל318
אני חושבת שזה ניראה יותר כמו ששמעה סיפורים על בגידה, או שהיא רגישה מידי.
הוא בעצמו כתב שאין לו כבר "ידידות" וכאלה...
אבל בכללי אני חושבת שכל האישות הם כאלה.
כל האישות קנאיות לבעלים שלהם. זה ברור.
אישות???*אשתו של בעלי*
מה זה?!
מילה שהמצאתי.מיכל318
אישות=נשים
אני יסביר לך למה.
אשה זה ביחיד. אישות זה ברבים.
ואם רוצים להגיד נשים אז צריך להגיד ביחיד ניש.
הבנתוש?
אם כבר אז אנשות סתם 1...
שורש אשה זה א.נ.ש אז לאן הנ' נעלמה. היא לא נעלמה אלא נבלעה בדגש שישנו בש'. במילה אשה הש' דגושה בדיוק בגלל השאלה שבבסיס דבריך.
איך אומרים איש-אנשים, ואשה- נשים (ולא אנשות לדוגמה).
...מיכל318
איש כניראה-אישים

שורש של אשה... בעיקרון זה אמור להיות א.ש אבל אין כזה דבר שורש של שתיים.
למה שורש עם נ'??🤔

אני לא אוהבת את המילה הזאת אנשות ולא נשים.

זה מזכיר לי שלאחותי היה מיבחן ביחיד-רבים והיא כתבה אישה וברבים אישות. היא קיבלה 99% ולא 100%.

מישום מה אמא שלי היתעצבנה דווקא עלי.😅
איש- ברביםסתם 1...
אישים ואנשים שניהם בשימוש ואומרים אותו דבר. במילה אישים הש' דגושה גם כן כאמור באשה.
בדקתי את זה.מיכל318
וצדקת(כמו תמיד?)
בכל מיקרה, אני ישאר עם המילה אישות...
זה בסדר*אשתו של בעלי*
כל עוד את יודעת שהצורה התקנית היא "נשים" ולא אישות.
רק שתיזכרי שלמילה "אישות" יש משמעות אחרתמשיח עכשיו!
יחסים
לאלאלאמיכל318
לא היתכוונתי למילה הזאת...
אישות.
האות ו' עם הנקודה ההיא למעלה.
לא כמו שורוק. ללאא...
אויש.
נשמע שהיא צריכה טיפולבסדר גמור
"אם אחות במרפאה תפרגן לי על זה שאכפת לי ממנה" בת הרים

תשמע, זה נשמע מוזר... אישה זרה שמפרגנת לך... אכפת לך מאישה זרה...

תבדוק את עצמך. אולי סיה צודקת.

אל תהיה חברותי עם נשים אחריות, אפילו אם זה יעלה לך בתדמית של סנוב.

שאכפת לו מאשתו..משוטט
רק לבאר את דבריימינון_א
כמובן שאכפת לי מאשתי. האחות לא מעניינת כלל
זה בדיוק הענייןסיה
שלא אכפת לך בכלל מהאחות . אבל חוסר צומת לב שלך גורם לך לסבל. להרוס את הזוגיות!!!!
אז אתה קירח משני הכוונים. גם לא התכוונת לדבר עם אישה כמו לדוגמא האחות וגם סופג כעס מאישתך.
בדיוק לכן אל תגיע למצב כמו דוגמא זאת שאחות מחמיאה לך. פשוט אל תגיע לשם
מעלה השערהבת הרים

יכול להיות שהאמירה של האחות היא חסרת משמעות אבל מה שזה עשה לך  - לזה כן יש משמעות. יכול להיות שהתגובה שלך לדבריה הסבה את תשומת לבה של אשתך. רק רעיון. תחשוב על זה...

הרי אנשים נחמדים יש בכל מקום, גברים ונשים. השאלה איך אנחנו מגיבים אליהם.

נשמע כמו תגובה מוגזמתסתם 1...
אם כי יכול להיות שהקשרים שלך עם בנות המין השני מפריעים לה, בצדק.

תנסו להגיע לעמק השווה.
אולי אתה גם חברותי וגם נראה טוב וזה גורםארלט

לנשים להתנחמד כלפיך וזה מלחיץ אותה. תקפיד להיות מאד ענייני גם כשנשים מחמיאות/אומרות שלום בלבביות/..

אני מכירה גם זוג כזה,פומה
שבעבר האשה היתה מאוד קנאית לאיש שלה. בקטע מטריד.. ובמהלך השנים היא עברה עם עצמה תהליך מדהים. היו לה כל מיני שריטות מהילדות שהיא לא הרגישה שהיא ראויה לאהבה, ולא משנה כמה בעלה אהב אותה, זה לא נכנס לגמרי לתוך הלב כי היתה שם חסימה. והיא עברה תהליך להבין שהיא ראויה לאהבת אמת והקנאה פשוט השתחררה לה!
אולי זה יכול לעזור לכם.. אני ליוויתי אותה מהצד, כחברה, וזה היה מדהים.
בהצלחה רבה! שנה טובה!
נשמע הכי הגיוני מכל התגובות פהרשש

זה באמת נקודה מעניינתפעם הייתי עוגי

בלי להיות שיפוטיתהשב שכינתך

אני לא מתיימרת לדעת אם באמת יש או אין בעייה אתך ועם ההנהגה שלך כלפי נשים זרות, אבל רציתי להעיר שאני רואה את התנהגותם של אנשים בקידוש בבית כנסת, ובשמחות, ובסתם מצבים כשנפגשים בחנות/קופת חולים/וכו ואני רואה שאנשים לא נזהרים מאיסור אשת איש.  אסור לגבר לשוחח עם אישה שהיא לא אשתו אלא אם כן יש איזו סיבה ספציפית עניינית נחוצה מאוד.  כמו כן כמובן כך גם לאישה נשואה עם גבר זר.  אנחנו רואים את זה סביבנו כל הזמן וזה לא שייך למחנה קודש.  צריך לתקן את זה.  אני מכירה משפחות שהתפרקו בגלל הדברים האלה.  אולי זו הזדמנות לקראת יום כיפור, שכל אחד יעשה בדק בית ויקבל על עצמו להתרחק יותר ממי שצריך להתרחק ממנו...

טיפול זוגיבינייש פתוח
היא צריכה משיהו שישים אותה במקום. לא נורמלי איך שהיא מתנהגת והיא צריכה לדעת את זה ולשמוע את זה מגורם מקצועי, בתקווה שזה מה שישכנע אותה.
לבינייש פתוחהשב שכינתך

לא נראה לי שצריך לשפוט ולהחליט ולומר דברים חריפים ואולי גם פוגעים ואולי גם בכלל לא נכונים כשלא יודעים את כל הנתונים.

אתה נשוי?עדן ירושלים
לא אבל יש דברים שידועים לכולםבינייש פתוח
הממ. לא בטוח. כשמתחתנים לומדים המון דברים חדשיםעדן ירושלים
שאין לך איך לדעת אותם אם אתה לא נשוי.
לא בקטע מתנשא. בקטע אמיתי.
בייניש פתוח צודק בכך ש"יש דברים שידועים"מעדיף לא לספר.
אמת.
זה שאתה נשוי זה לא אומר שאשתך צריכה לא לדבר אתך יום שלם כשמישהי אומרת לך "שלום".
אתה מגזים בתאור. לא עמדת לידם כשזה קורה לשפוט את אישתוכלה נאה
אני יודעת על מה הוא מדבר.
כשהתחתנתי עם בעלי הוא היה חמוד ונחמד מידי לכל אחד ואחת במיוחד. ולא קלטתי אותו.
לא הבנתי על מה הנחמדות שאני חושבת שצריך להיות עיניני.
באתי מבית שאבא ירא שמים אמיתי ואם היתה נכנסת שכנה לשבת עם אמא שלי הוא פשוט היה קם אומר שלום יפה ונכנס לחדר או למטבח.
והיה קשה לי להבין איך בחור שלומד תורה כל היום מחפף.
והוא באמת עשה את זה בתמימות. אבל לי זה הפריע.
דיברנו הרבה רבנו הרבה עד שאחד ששתנו התאזנו.
והכי מעצבן שאם מישהו דיבר איתי מידי הוא היה מתעצבן.
אז אתה לא יודע מה הולך בראש של אישתו ומה ההשקפה שלה ואם הוא שם לב איך הוא מתנג.
ברור לי שזה לא מכונה
את צודקת..עדן ירושלים
אין שום קשר למה שעובר בראש של אשתומעדיף לא לספר.
לבין זה.
אפילו נניח שהבחור פלרטטן על, אין שום הצדקה וקשר לזה שמישהי שעוברת ברחוב אומרת לו "שלום" ואשתו תכעס עליו...
קשה לי להאמין שמשלום היא תכעס.. היא כניראה מלאה עליו מעוד דבכלה נאה
אולי תשעל אותו מה אישתו טוענת להגנתה ?
שמור על הכבוד שלך אחימעדיף לא לספר.

זכותך המלאה שיהיה לך חיים חוץ ממנה ואין לה שום זכות לכעוס עליך כשמישהי עוברת לידך ואומרת לך "שלום".

תזכור - שאתה לא הכלבלב שלה, אתה בעלה.

התשובה היא - לא להתרגש ממנה ולא לעשות כל מה שהיא מבקשת רק היא מבקשת. כשאתה מוכן לוותר על עצמך בשביל בת הזוג שלך, בת הזוג שלך תהיה מוכנה לוותר עליך. איזה בן אדם רוצה להיות בקשר עם אדם אחר שמוותר על עצמו בשביל בני אדם אחרים?

יותר מחמאותאימולי
אבל חשוב שיהיו אמיתיות, לא סתם מן השפה ולחוץ.
כשאשתך תרגיש שאתה רואה אותה באמת ושם לב אליה, היא תרגיש פחות מאויימת מנשים אחרות
קנאה שבסוף תצדיק את עצמהM/N

הפירוט דל מידי וקשה לשפוט אך לפי הדברים נראה שהגברת נגועה קשות במידת הקנאה שעלולה להחריב את נישואיה ולהצדיק 

את עצמה היום אני נשוי אך בעבר היתה לי בת זוג יפה ומוצלחת שהיתה חשדנית וקנאית על כל דבר מטבעה ובאמת לא היה לה סיבה... בסופו של דבר זה הצדיק את עצמו עד שבאמת לא יכולתי לסבול וחיפשתי מקום אחר לברוח ממנה וזה עוד לפני נישואין...!

בסופו של דבר זה ניגמר אני התחתנתי ממש אחרי סיום הקשר איתה והיא התחתנה אחרי ביטול של 4 חתונות מהצד של הגבר שנרתעו ממנה ומאופיה הבעייתי כך נודע לי..בקיצור לא כל הנוצץ זהב ומאחל לכם שתשרדו יחד ושהשכל ינצח את המידות..

לא קראתי את כל התגובותPocker Face

זה נשמע שממש קשה לך. אז לא ברור שמה שאני אכתוב יעזור, ובכל זאת.

לא בטוחה שיש סיבה להילחץ.

ובמידה רבה היא צודקת.

בסך הכל רוצה לשמור עליך לא נראה לי דבר רע כל כך.

אני ממש לא מוכנה שבעלי יצ'וטט עם נשים אפילו לא ברמת השלום שלום. אם צריך לתאם משהו קונקרטי זה בסדר איתי, אבל לא מעבר.

לבעלי מעולם לא היו ידידות, ואני לא יודעת איך הייתי מסתדרת במצב אחר, אבל אם אתה אומר שכן היו לך ידידות בעבר, אז מינימום למחוק את המספרי טלפון שלהן נראה לי חשוב.

ומה רע בזה שתעבור לך על הטלפון?

בכלל כל השיחות שלום-שלום האלה בין גברים לנשים אחד על אחד הן לא דבר חיובי בעיניי, בעלי ואני משתדלים להימנע משיחות  כאלה.

אם יש משהו קונקרטי שצריך לעשות או לדון עליו- עוד אפשר להבין

אם לא- הפרדה בין גברים לנשים זה דבר בריא

אני אם זה לא היה לי מסובך מידי הייתי עושה מרצוני שלבעלי ולי יהיו אותו ווצאפ ואותה כתובת מייל

לפעמים כשאני צריכה לשלוח מיילים לגברים, שולחת דרך המייל של בעלי ומבקשת ממנו לקרוא את זה.

או שאני צריכה להיפגש עם מישהו אז אני ממש שואלת את בעלי קודם אם זה 100% בסדר מבחינתו ואם לא אז לא.

אני אשה שבהחלט חשוב לה הנושאים האלה, לבעלי זה גם חשוב. הוא שמח שאני שומרת עליו.

מציעה  לך לנסות לראות את הטוב בזה.

טוב לא חושבת שכתבתי פה משהו שבהכרח נכון לך,

אבל אם זה יעזור אפילו בטיפה להוריד את הלחץ אז זה שווה,

שנה טובה ומתוקה

זה בעייתי, להעלות למודעות שלה את זהאלף וגל

ברגע שזה כל כך אובססיבי זה אומר שמשהו פה בעייתי, יכול להיות משהו בביטחון שלה שלא שלם או חוויה שעברה.
בכל אופן היא צריכה להיות מודעת לזה שהיא אובססיבית, תגיד לה במילים הכי פשוטות, בזמן של נחת שיושבים יחד
"את מודעת לזה שאת קנאית יותר מהנורמה" ממש בטון רגיל ובלי שיפוטיות. מה שיגרום לה להבין שהיא הבעיה ואז תגדירו גבולות יחד, או רק אתה לבד. 

אם זה בעיה בביטחון, אכן לחזק ולהעצים תכונות טובות

מניסיון, אצלי זה היה הפוך והשתפר פלאים.

דעתי בעניין מהצד השנינשואה פלוס+
קשה להבין את היחס בין המקרים לבין התגובה שלה. כי השאלה היא גם איך אתה אומר שלום לנשים אחרות. עד כמה אתה מפגין אכפתיות ונחמדות לנשים אחרות ואיך זה ביחס למה שאתה מפגין כלפיה. אם אתה שומר דיסטנס ולא מתעניין מדי ולא מחפש בחוץ (גם בלב). ויותר מזה, נזהר משיחה מיותרת או רגשיות עם אישה אחרת. ובכל זאת היא דואגת בצורה לא פרופורציונית אז כנראה היא נכנסה לסרט שקשה לה לצאת ממנו. גם כל הסיפורים שיש היום והזמינות מוסיפים ללחץ.

א. תבחן עד כמה אתה באמת נאמן רק לה ותפגין את זה. לא מהפה והחוצה אלא באמת. מה שכתבת כאן. שהיא מושלמת מכל הבחינות- תגיד לה. ותבטיח לה שאתה חושב ככה.
ב. תנסה לברר את מקור החששות. למה היא כל כך חושדת? היא לא סומכת עליך? היא לא בטוחה בעצמה מול נשים אחרות? בעקבות סיפורים ששמעה/סרטים שראתה? היא חושבת שאתה נחמד מדי?
ג. לדעתי לפני שפונים לטיפול אתה יכול לנסות לטפל בזה.
ד. תדבר איתה פתוח שאתה מרגיש שהיא מגזימה ושאין לה מה לחשוש.
ה. ככל שתאמר לה יותר שהיא היחידה שלך והכי יפה בעיניך וכו' היא תהיה רגועה יותר. והביטחון שלה בעצמה ובקשר שלכם יתחזק. אבל שזה יהיה באמת כך. אפילו תאמר כל יומיים.

באופן כללי, קנאת האישה כשהיא במידה זה טוב לדעתי. יש לה אינטואיציה לנורות אדומות וככה היא שומרת על הבית ועל הקשר ועל הבעל שלפעמים פחות שם לב לניואנסים כאלו. אבל כשזה מוגזם זה כבר נהיה קשה לה ולך ופוגע באמון ומקשה על הקשר.
אם זה נראלך אובססיבי ברמה פסיכיתנשואה פלוס+
אז כן כדאי לפנות לאיזשהו טיפול אישי או זוגי לשיקום הביטחון העצמי או הזוגי. תכווין אותה. תאמר לה ששניכם סובלים מזה בסוף. אם כל מה שכתבתי למעלה לא עוזר אז צריך טיפול מקצועי עמוק.
אם אתה דתיהדוכס מירוסלב

תלמד הלכות ריחוק מהעריות. אישה שהיא לא אשתך לא אמורה להחמיא לך ולפרגן לך.

אם אתה לא כל-כך מקפיד על ההלכות, לא יודע מה להגיד לך.

אגב, עניין בדוק ומנוסה על כמה וכמה גברים שהתלוננו כמוך זה שמירת המחשבה והעיניים.

בני הזוג מרגישים, גם אם לא במודע, דברים שהצד השני עושה שאסור ע"פ התורה.

אולי אני טועה, אולי אני נגוע, אבל לא ממש נראה שהיא כזאת בעייתית (אלא אם אתה כן עומד בכל הנ"ל ואז כבר אולי כדאי לשקול טיפול כי קנאה זה לא נעים לאף אחד מהצדדים)

אני כמו אשתך.אני123
מנסה לשחרר.
אבל תכלס שונאת כל אשה שמחייכת לבעלי.
את חמודה, אולי תפרטי?רשש

אולי תסבירי לו למה את ככה?

אני כ"כ רחוקה מזה שממש קשה לי להבין אבל נראה לי שזה מה שהבעל הזה מחפש להבין

אם הוא יבין מאיזה רגשות או תת מודע זה בא - בטח יהיה לו רעיונות לפתרון לאשתו

וזה הוביל אותך למקומות טובים?משוטט
לא.אני123אחרונה
ובכל זאת קשה להשתחרר מזה.
תעביר את הלחימה לשטח השני (שטן)חליל הרועים
תתחיל לקנא לה ולומר כמה אתה דואג מגברים אחרים
ושתיזהר ותשמור מרחק וכו'

עובד יופי
חחח רעיון טובפעם הייתי עוגי

נשמע שיש להפאז
עבר עריכה על ידי פאז בתאריך ח' בתשרי תשע"ט 10:08
איזה שריטה בעניין.
תנסה לתת לה מצדך את הבטחון
תגיד לה שאין כמוה
ושהיא הכי יפה
ושאף אחת אחרת לא מעניינת אותך

ואם היא תהיה נכונה לשמוע על זה אי פעם תציע לה ללכת לטיפול או תנסה או תכוון אותה לברר על מה זה יושב
כי זה בהחלט נשמע מופרז, בהנחה שבאמת היא היסטרית מכל דבר קטן ואתה ענייני אם בכלל אם נשים אחרות.

ועוד שאלה- ציינת שבעבר היו לך מכרות שונות
האם היה איזשהו מקרה עם מישהי או יש איזשהי סיבה
שבגללה אשתך עלולה לחשוש או לפקפק בנאמנותך אליה?

כמו שאפשר לראות בעוד שרשור שנפתח פה, ברגע שהאמון נסדק אפילו מעט
מאד מאד קשה לשקם אותו וזה מצריך הרבה עבודה
וגם אחריה זה אף פעם לא כמו שהיה לפני...
נסו לבחון מה יושב עליה מהעברדואה

האם מישהו בעבר שנתנה בו אמון שבר אותו?

זה נשמע כמו פגיעה ממשהו.

אולי גם יש לה קושי עם הנשיות שלה.

לדבר רציונאלית לא יעזור כי התגובות שלה לא רציונאליות.

אם תמצאו את המקור יהיה אפשרי לפתור.

סיטואציה לא פשוטה אבל לא להתרגשפעם הייתי עוגי

אם היא כועסת עליך אז תזרום עם זה ותהיה בעסקיך

כשיעבור זעם (אחרי קצת זמן) אולי תשוחח איתה

ותגיד לה שלדעתך התגובה הזאת מוגזמת וזהו.

והפלאפון הוא שלך.

אם לדעתך היא מגזימה בחיטוט, 

מתבקש שתציב גבולות.

אין מה לעשות,

זוגיות היתה ותישאר קשר בין שני אנשים בוגרים.

ריבוניים ואחראים על עצמם.

מי שלא הבין את זה עדיין 

צריך לעבוד קשה על עצמו ולהבין את זה.

משתדל להיות עדיןYosi123
נרשמתי במיוחד בשביל להגיב לך. אם אני אהיה חריף רוב הסיכויים שלא תקשיב למה שיש לי לומר, אז ננסה ככה.. תנסה לדמיין איך היית מרגיש אם רופא היה מחמיא *לאשתך* בלי להסתכל עליך כאילו אתה לא קיים. תנסה לדמיין אם ארוס של חברה שלה (לא קשור אליה בשום צורה) יפגוש אתכם עם החברה ויגיד *לה* שלום. אני מאמין שזה יפריע לך אם אתה אדם נורמאלי. ואם לא - כל מטפל זוגי ידע להבהיר לך שאחד התפקידים החשובים שלך בקשר עם אשתך הוא להעניק לה בטחון רגשי. בטחון בקשר. ואם יש נושא שגורם לה לרגיש טיפה מאויימת מחובתך לעשות כל דבר כדי שהיא תרגיש טוב. אם זה אומר להתייחס אליה יותר, להיות פחות נחמד לנשים אחרות..בסופו של דבר זאת אשתך. ואם השיכול הוא או לרצות אישה שהחמיאה לך בחיוך או באמירה, או לרצות את אשתך בזה שהתגובה שלך תשדר את זה שאתה נשוי בצורה מאוד ברורה - ברור שאשתך קודמת. קח אחריות. יש לך תפקיד חשוב. תן לאשתך להרגיש בטוחה בדבר הכי יקר לה בחיים. לא כולם מצליחים..מאחל לך שתצליח!
כל אחד וההגדרה שלו לנורמאלי פעם הייתי עוגי

קיבלתיYosi123
באמת היה מיותר. מחילה
תודה! סליחה על העוקצנות פעם הייתי עוגי

שני צדדיםהיום הוא היום
בס"ד

כל הכבוד על השיתוף והפניה לעזרה למרות הכאב.

צד אחד הוא להגביר את האמון ביניכם בכל עניין (כולל הקפדה מאד גבוהה על אמת וקיום האמירות שלך בכל עניין) ותזכורות שאתה שמח איתה (הפתעות מתנות, מגע של חיבה, מכתבים ועוד).

צד שני הוא להציב גבולות. זה לא נשמע שאתה שקרן או בוגד חלילה אז לשאול אותה (בזמן שמח ורגוע) למה את כל הזמן חושדת בי. חיטוט בפלאפון לדעתי הוא דבר חמור שצריכים לסכם ביניכם שלא עושים אותו. אחרי שהיא תענה לך תדע מה יושב עליה ולהרגיע את זה באופן אמיתי.

יש עוד כלל חשוב ששמעתי מהרב שמחה כהן (הבית היהודי. יועץ נישואים מעולה) שגם אם אתה מעריך נשים כלשהן במשפחה שלך או בכלל אל תרבה לשבח אותן בעיני אשתך (אפשר לשבח אבל מעט ובלי התלהבות).

ברכה והצלחה!
יפה מאוד^^^^פעם הייתי עוגי

קשה לי בתקופה הזאתפשוט אני..

הצביעות הזאת,

שאני אמור לבקש סליחה ומחילה מרבש''ע,

כשאני יודע שיש דברים שלעולם לא אוכל להצטער עליהם...

כואבהסטורי

בעיקרון אתה לא אמוראריק מהדרום

הוידוי והקבלה לעתיד זה אחרי הכרת החטא והחרטה.

אבל אין חרטה 😬פשוט אני..

אז אין טעם לבקש סליחה ומחילה מרבש"עאריק מהדרום

זה מה שאמרתי.

וואומשה

ובכל זאת אתה לפחות מנסה.

מהות התשובה היא עזיבת החטאנעמי28

עצם זה שאתה לא עושה את זה שוב, זה עיקר התשובה.

החרטה לא צריכה להיות על פרטי החטא אלא על זה שהמרת צווי ה'.

גם אם אכלתי חזיר, היה לי טעים, הפסקתי ויש לי חשק לעוד, אני יכולה להביע חרטה שיש אדון לעולם, שקבע חוקים ואני בטיפשותי וחשקיי שעדיין קיימים המרתי את פיו.

לכאורהoo

אתה גם אמור להצטער

אבל בחרת אחרת

אולי עכשיו אפשר גם לבחור לשחרר את בקשת המחילה

ואולי בכלל להתמקד בבחירה ולא באמור

האם מה שאינך מתחרט עליו היה לתיאבון או להכעיס?מי האיש? הח"ח!

ויותר מכך, האם היה מפני שלהבנתך ייעקר משהו מן התורה?

אני בעוונות מניח שעשיתי דברים רבים מתיאבון, ומיעוט שבמיעוט מכעס ומהכעסה (למשל, אם משהו היה קשה באופן קיצוני בשבת, הגם שלא באמת נצרך, ועניין כזה הוא עבורי בנדיר, וודאי שלא נסעתי פתאום בשבת לבלות בחוף ים רחוק). גם אם פעם קמתי ממקום סעודה ולא בירכתי - אפילו יעבור הרהור שהיה זה בהתרסה כלפי מטבע שטבעו חכמינו מכוחם לתקן ולפסוק, ולא רק מתיאבון וגרגרנות זמן שלא היה זה נוח להתעכב ולהודות על שנותן לחם לכל בשר - אינני חושב שהגעתי לחשוב שאין כל ממש בציווי ובאורח החיים (ובטור אורח חיים).

אני אישית חושב, בצניעות רבה, שאם כל המניעים לקשיות העורף או הנפש הם לתיאבון ואפילו להכעיס, אך לא מפני שעוקרים את שורש ומקור אמונתנו הפנימית, האוהבת, הנכזבת לעתים, אך שלעולם לא תינטש, זוהי - באיזה אופן חסידי ברדיטשובי - סנגוריא גדולה ונקודת אור בחושך. כי בכלל להיות יהודי שעוד מתחבט בזה, שנפשו כועסת אך לא נפרדת ואולי עם כל זה שוקקת, הרי זה בכלל סגולת ישראל וחלק ממעל, גריעותא ומעליותא משמשים בעירבוביא, ועדיין מכל זאת מתגדל ומתקדש שמיה רבא.

אז תחזור בתשובה באמת.אדם פרו+

מה אתה מבקש מאיתנו לרחם עליך.

תפנים שיש מלך לעולם.

הרב יעקב חזן ז"ל:

לפני מספר שבועותפשוט אני..

ניק חביב שאל האם לצאת עם בחורה דתייה שהוריה מסורתיים, ואתה ענית לו שעל מקרה כזה נאמר ארור שוכב עם כל בהמה.

היהדות שלך היא לא היהדות שלי, ולכן מבחינתי התשובות התקיפות שלך לאורך השרשור הזה לא רלוונטיות יותר מאשר שכומר קתולי מפולין יגיד לי את דעתו.

ולא, לא ביקשתי רחמים. בטח לא מאדם חסר רחמים.

אולי אתה לא מצטער על העברה בעצמהמתוך סקרנות

אבל מצטער על כך שאתה לא מצטער, וגם זה יקר מאוד בעיני האלוקים לכאורה

אין דבר כזה בלי להצטער על העבירהאדם פרו+

אין פה תשובה.

בעצם אתה מצטער על כך שאלוקים שולט בעולם.

והחליט לאסור דברים מסויימים.

זה "אני מצטער שאני לא קובע מה מותר ומה אסור.

אלא אתה מלך העולם."

מה הקטע דקה לפני שממליכים את הקב"ה

ומבהירים שאנחנו נאמנים לדרך שלו.

גם אם קשה. וגם אם לא תמיד מצליחים.

להביע דעות הפוכות.

אתה קשוח ונוקט במידת הדין, ברור שגם רצון להצטערמתוך סקרנות

עדיף על כלום

מה יש לך מסקרנות. הבן אדם אומר לך.אדם פרו+

אני לעולם לא אצטער על חטאים.

איפה כל מה שלמדנו על חרטה?? וידוי?? וקבלה לעתיד??

עזוב את זה שהוא מפרסם שעבר על רצון ה'

הפוך בדיוק. צריך להתבייש.

וגם אם עושים עבירה. לא להראות את זה לכולם.

ולא לפרסם. גם אם קיים יצר הרע שלא יכול לכבוש אותו.

אמר ר' עילאי הזקן:

ילבש שחורים ויתעטף שחורים.

לילך למקום שאין מכירים אותו.

ואל יחלל שם שמים.

כאןאדם פרו+

📚 עין יעקב — 3/9/2026

ּא בַּעֲבוֹדַת כּוֹכָבִים וּמַזָּלוֹת הוּא דִּכְתִיב. דְּאָמַר מַר: חֲמוּרָה עֲבוֹדַת כּוֹכָבִים וּמַזָּלוֹת, שֶׁכָּל הַכּוֹפֵר בָּהּ, כְּמוֹדֶה בְּכָל הַתּוֹרָה כֻּלָּהּ. עוּלָא אָמַר: כִּדְרַב הוּנָא, דְּאָמַר רַב הוּנָא: כֵּיוָן שֶׁעָבַר אָדָם עֲבֵרָה וְשָׁנָה בָּהּ, הֻתְּרָה לוֹ. 'הֻתְּרָה לוֹ', סַלְקָא דַּעְתָּךְ? אֶלָּא נַעֲשֵׂית לוֹ כְּהֶתֵּר. אָמַר רַבִּי אַבָּהוּ מִשּׁוּם רַבִּי חֲנִינָא: נוֹחַ לוֹ לְאָדָם שֶׁיַּעֲבֹר עֲבֵרָה בַּסֵּתֶר וְאַל יִתְחַלֵּל שֵׁם שָׁמַיִם [בְּפַרְהֶסְיָא, שֶׁנֶּאֱמַר: (שם כ) "וְאַתֶּם בֵּית יִשְׂרָאֵל, כֹּה אָמַר ה' אֱלֹהִים: אִישׁ גִּלּוּלָיו לְכוּ עֲבֹדוּ, [וְאַחַר] אִם אֵינְכֶם שֹׁמְעִים אֵלָי וְאֶת שֵׁם קָדְשִׁי לֹא תְחַלְּלוּ". אָמַר רַבִּי אִלָעִאי הַזָּקֵן: אִם רוֹאֶה אָדָם שֶׁיִּצְרוֹ מִתְגַּבֵּר עָלָיו, יֵלֵךְ לְמָקוֹם שֶׁאֵין מַכִּירִין אוֹתוֹ וְיִלְבַּשׁ שְׁחוֹרִים וְיִתְכַּסֶּה שְׁחוֹרִים, וְיַעֲשֶׂה כְּמוֹ שֶׁלִּבּוֹ חָפֵץ, וְאַל יְחַלֵּל שֵׁם שָׁמַיִם בְּפַרְהֶסְיָא. אֵינִי? וְהָתַּנְיָא: כָּל שֶׁלֹּא חָס עַל כְּבוֹד קוֹנוֹ, רָאוּי לוֹ שֶׁלֹּא בָּא לָעוֹלָם, מָה הִיא? רַבָּה אוֹמֵר: זֶה הַמִּסְתַּכֵּל בַּקֶּשֶׁת. רַב יוֹסֵף אוֹמֵר: זֶה הָעוֹבֵר עֲבֵרָה בַּסֵּתֶר. לָא קַשְׁיָא, הָא, דְּמָצִי כַּיִיף לְיִצְרֵיהּ, וְהָא, דְּלָא מָצִי כַּיִיף לְיִצְרֵיהּ]. כז תְּנָן הָתָם: אֵין מַקִּיפִין בְּחִלּוּל הַשֵּׁם, אֶחָד שׁוֹגֵג וְאֶחָד מֵזִיד. מַאי 'אֵין מַקִּיפִין'? אָמַר מַר זוּטְרָא: שֶׁאֵין עוֹשִׂין כְּחֶנְוָנִי. (המקיף) אָמַר מַר בְּרֵיהּ דְּרַבִינָא: לוֹמַר, שֶׁאִם הָיְתָה שְׁקוּלָה, מַכְרַעַת. כח תָּנוּ רַבָּנָן: לְעוֹלָם יִרְאֶה אָדָם עַצְמוֹ, כְּאִלּוּ חֶצְיוֹ חַיָּב וְחֶצְיוֹ זַכַּאי, עָשָׂה מִצְוָה אַחַת, אַשְׁרָיו שֶׁהִכְרִיעַ עַצְמוֹ לְכַף זְכוּת. עָבַר עֲבֵרָה אַחַת, אוֹי לוֹ שֶׁהִכְרִיעַ אֶת עַצְמוֹ לְכַף חוֹבָה, שֶׁנֶּאֱמַר: (קהלת ט':י"ח) "וְחוֹטֶא אֶחָד יְאַבֵּד טוֹבָה הַרְבֵּה", בִּשְׁבִיל חֵטְא יְחִידִי שֶׁחָטָא, אָבַד מִמֶּנּוּ טוֹבוֹת הַרְבֵּה. רַבִּי אֶלְעָזָר בְּרַבִּי שִׁמְעוֹן אוֹמֵר: לְפִי שֶׁהָעוֹלָם נִדּוֹן אַחַר רֻבּוֹ, וְהַיָּחִיד נִדּוֹן אַחַר רֻבּוֹ, עָשָׂה מִצְוָה אַחַת, אַשְׁרָיו שֶׁהִכְרִיעַ אֶת עַצְמוֹ וְאֶת כָּל הָעוֹלָם כֻּלּוֹ לְכַף זְכוּת. עָבַר עֲבֵרָה אַחַת, אוֹי לוֹ, שֶׁהִכְרִיעַ אֶת עַצְמוֹ וְאֶת כָּל הָעוֹלָם כֻּלּוֹ לְכַף חוֹבָה, שֶׁנֶּאֱמַר:

אני פירשתי את דבריו שהוא נהנה מעברות מסוימותמתוך סקרנות

ולא מצליח מספיק להצטער עליהן למרות שהיה רוצה, ומרוב שהוא מצטער על כך שהוא לא מצליח להצטער, הוא משתף על כך בפורום.

אם נמשיך במלחמת הציטוטים 🙂, אצטט את דברי ר' נחמן הידועים, על כך שצריך להסתכל על הנקודות הטובות, ודרך שם הרוע ייעלם.

לענ"ד זאת דרך יותר יעילה כיום.

חסססס וחלילה חלילה וחס וחלילהאדם פרו+

מה יעזור 100 פורומים תומכים.

הרי ידוע "אין עצה ואין חכמה ואין תבונה לנגד ה'"

תקשיב קצת.

אם אני לא אמחה ואצווח ככרוכיא

הרי להגיד אוו כמה חמוד מישהו שלא מעוניין לעשות תשובה כראוי בלב שלם, ויום אחרי זה לבוא לקב"ה ולאחל לו "שיבואו כולם לעשות רצונך בלבב שלם' זו צביעות,

ואמר הכותב שיחי' בפתח השירשור

שאינו אוהב את הצביעות

אפשרות שלישית, היא להגיד כמה נחמד שמישהו מצטערמתוך סקרנות

על כך שאינו מצטער כאמור.

הריני שמח בכל עימקי נפשי ומאודי שמישהואדם פרו+

מצטער, על כך שיודע, שאיננו מצטער כראוי.

וכל רצונו הכמוס והגלוי.

להיות בקשר טוטאלי עם ה'

בלב שלם.

איך אינו יכול.

רגע רגע רגע.

מה זה אני רודף אחר חוקיך מחד.

שו הדא מחד. רודף וזהו.

מחד ומאידך.

יש פה תפיסה מוזרה להאדיר ולתת מקום לחולשה,רדיפת חוקיך מחד, ותשוקות זרות (שבטעות מתפרשות כשתשוקה עצמית) מאידך, בראש כל חוצות.

השיר הזה הוא לפי עניות דעתי.

בעייתי. איך בן אדם מכריז בפומבי שמאידך. אין מאידך.

רודף אחר חוקיך מחד ומאידך.

ובד בבד מתגנבת חולשה שאני מצטער עליה עד עמקי נשמתי.

לא באותו לבל של רצון. לא מכריז עליה בקול היא המאידך הזה.

במאידך מתביישים ומסתירים.

השיר מקומם.

אז אתה לא רודף אחר חוקיך.

זה הופך את הרודף אחר חוקיך על רמת הדקלום. ובתכלס אני עושה מה שבא לי.

ועל השיר הזה.

על הצביעות שבו היה צורך לצוררי הצביעות, להתקומם.

שו הדא שיהודי אומר לקב"ה לעיני כל העדה מאידך.

הרגשתי שאתה לא צודק, ושגם במקורות מקובלים יש לפעמימתוך סקרנות

ביטויים כאלו, אבל לא זכרתי בדיוק.

ביקשתי את עזרתו של ידידנו gpt:

Worked for 49s

כן. ובעצם הדוגמאות המדויקות יותר מחלישות מאוד את הביקורת שבתמונה. יש בשירה התורנית המקובלת מקום לא רק לווידוי שכבר מסודר בתוך מסגרת של חטא–חרטה–תשובה, אלא גם לשהייה בתוך נפש קרועה, עוד לפני שההכרעה נאמרת — ולעיתים אפילו בלי הכרעה שלמה בסוף השיר.

הדוגמה החזקה ביותר היא דווקא “שקעה חמה” של הרב אברהם אליהו קפלן:

> “שקעה חמה, שקעה נפשי

בתהום רעיונות רב כים;

כי נלאיתי מלחום את מלחמתי

עם הבשר, עם הדם.”

ובהמשך:

> “האם לשכוח ולשמוח,

או לזכור הכול ולבכות?”

זה ממש מבנה של שני קטבים נפשיים. המשורר אינו מתחיל בהצהרת האמת, אינו מספר שכבר ניצח ואפילו אינו מכריע בין האפשרויות. הוא מביא לפני הקב"ה את הבלבול עצמו: “חוסה אלי כי לא אדע”. בנוסח המקורי המובא ב“בעקבות היראה”, השיר מסתיים ב“אולי אפתור את החלום” ובשקיעת החמה — לא בפתרון חגיגי. גרסאות שבהן נוספת אחר כך “זרחה חמה, זרחה נפשי” אינן בהכרח הנוסח המקורי. זה שיר שנחשב נכס מובהק של עולם הישיבות הליטאי. הטקסט והנוסחים באתר זמרשת, הפיוט בספרייה הלאומית.

גם אצל ריה"ל, “לבי במזרח ואנכי בסוף מערב” מתחיל בפיצול חד בין המקום שבו נמצא לבו לבין המקום שבו נמצאים גופו וחייו. אמנם כבר במילה “לבי” ברור היכן נאמנותו העמוקה, ובסיום הוא אומר שיקל בעיניו לעזוב את טוב ספרד; אבל רוב השיר חי בתוך הקרע ולא מדלג מיד להכרעה. נוסח השיר.

והדוגמה המקראית המדויקת ביותר היא תהילים ע"ג. אסף אינו רק מודה שנכשל; הוא נותן ביטוי ממושך ומשכנע לקוטב האחר:

> “וַאֲנִי כִּמְעַט נָטָיוּ רַגְלָי… כִּי קִנֵּאתִי בַּהוֹלְלִים, שְׁלוֹם רְשָׁעִים אֶרְאֶה.”

הוא ממשיך לתאר באריכות מדוע הרשעים נראים מצליחים, ואף אומר: “אַךְ רִיק זִכִּיתִי לְבָבִי” — אולי כל עבודתי הייתה לשווא. רק הרבה אחר כך, “עַד אָבוֹא אֶל מִקְדְּשֵׁי אֵל”, התמונה מתהפכת. כלומר, מזמור קנוני נותן תחילה במה מלאה למשיכה ולספק, ורק אחר כך מגלה את נקודת האמת.

מכאן ההבחנה החשובה: סימטריה ספרותית אינה בהכרח סימטריה ערכית. כשמשורר אומר “מחד אני רודף אחר חוקיך ומאידך…”, הוא עשוי להעמיד שני כוחות נפשיים זה מול זה בעוצמתם החווייתית — בלי לומר ששניהם טובים, נכונים או רצויים לו באותה מידה.

אפשר עדיין לומר שהניסוח בשיר המסוים עמום מדי, ושבשונה מ“שקעה חמה” לא נאמר בו במפורש שמדובר ב“מלחמה עם הבשר והדם”. זו ביקורת ספרותית לגיטימית. אבל עצם הדרישה שמשורר דתי חייב לסמן כבר באותה שורה מהו הצד הנכון, ולא רשאי להשהות את ההכרעה ולתת קול לקרע — אינה עומדת במבחן השירה התורנית עצמה. לפעמים עצם הבאת שני הקטבים לפני הקב"ה היא התפילה.

אז לאנקדימוןאחרונה

אני לא רואה שום פסול ב"צידוק הדין". יש דברים שהקב"ה קבע שאסור, ואני מקבל עלי כי אני מקבל אותו עלי.

זה לא אומר שאני משוכנע, זה לא אומר שאני אוהב את זה, זה לא אומר ש"הייתי מחליט ככה בעצמי".

במילים של הרב מיכי אברהם, להקב"ה יש "סמכות מהותית" וזהו.

האם מישהו אמור להצטער על זה שהוא לא מצטער שהוא לא מצטער? מה שאלה כזו מוסיפה בכלל?

אגב, על מה בכלל מוסב אותו צער? בפשטות, הצער הוא פשוט על כך שלא התגברתי כמצוות האל.

זה אפילו לא קשור בדווקא לתוכן המצווה/עבירה. זה קשור ליחס עם ריבונו של עולם.

אולי יש לכם המלצה למומחה ברפואת שיניים לילדים?שירה_11

איזור דרום

באיזה תת מקצוע?משהאחרונה

לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה

דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה

הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)

פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)

דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.

קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.

חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)

אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

חייבת לומר, שגם נשים רעבות עלולות להיות עצבניותיעל מהדרום

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

אולי יעניין אותך