מה עושים עם הקנאה?מינון_א
שלום,
אני נשוי כשנתיים לאשה מדהימה, הן פנימית הן חיצונית. באמת אשת חיל כלילת מעלות.
דא עקא, היא מתחרפנת מכל אשה בסביבה. אציין שבעבר היו לי מכרות מהעבודה, לימודים וכו' (מזמן ניתקתי קשר) היא קוראת להן "ידידות", בכל מקרה, כרגע כמובן שאין לי שום קשר לשום אשה ולא מעניין אותי שום אשה כלל. אך בכל זאת היא מתחרפנת מכל אשה שעוברת ברחוב.
לדוגמא, אם אראה חבר עם אשתו/ארוסתו והיא תגיד לי שלום זה יפריע לה ברמה שהיא לא תדבר איתי יום שלם לאחר מכן, אם אחות במרפאה תפרגן לי על זה שאכפת לי ממנה, היא תתעצבן וממש תקנא. אני אציין שהיא באמת יפהפיה ובכל מקום שהיא נמצאת היא הכי יפה (אמנם בעלה, אבל היא באמת כזאת), אבל זה ממש פוגע בכל הקשר כי הקנאה גורמת לה לחטט לי בפלאפון בטירוף לחפש דברים שפשוט אין, לחשוד כל הזמן וכו' .
כיצד פותרים בעיה כזאת?
תטפטף לה כל יום כמה היא יפה בעינךמתלבטים על שם
וגם שתרגיש את זה גם במגע הפיזי. ברגע שהיא תרגיש שאין בלעדיה היא תשחרר
בדיוק.ליאן
זה עצה מעולה גם לגברים שרוצים שהאישה תרד במשקל. תחמיא לה תרים לה אל תזכיר תשומנים בכלל .... הם יירדו לבד כשהיא תרגיש מספיק טוב עם עצמה. ואחיות שלה לא מעניינות
אני רק יתייג אותם פה שניה...מיכל318
@סיה
@כלה נאה
ובהצלחה.
חחחח למה התכונת ? אנחנו מוזרות ??כלה נאה
לאאאמיכל318
חח... כי אתם הכי מבינות בזה.
לפי איך שראיתי מהתגובות שלכם.
זה בקטע טוב ככן...🤗
לא מבינה. אולי רגישהסיה
מה זה אחות מחמיאה לך?? למה סתם פתאום אח בקופת חולים לא מפרגן לי שאני דואגת לבעלי? מענין שנים זה לא קרה לי.
ולפותח האשכןל באמת סיפורי סבתא. אתה מזמין את המחמאות האלו ממש מבינה את אשתך. זה הדרך ,לעשות לך רע ובלאגן ןאז תבין שלא תגיע למצב שאחות בקופת חולים מדברת איתך סתם דברים שלא קשורים.
להגיד שלום לארוסה. יש הרבה צורות להגיד שלןם. שלום תוך כדי נדנוד קל של הראש רק נימןס. או שלום עם חיוך מפה לאוזן בתוספת עוד כמה דיבורים מיותרים?
לא מאמינה שאשתך מפגרת. אישה לא מקנאת סתם . אישה מרגישה!!!!! כן כן מרגישה!!! לא ממציאה.
וזה שאתה לא שם לב כנראה שאתה מפלרטט וזה כל כל רגיל אצלך שאתה לא מודע בכלל לזה. ואשתך כן שמה לב
זהו? החלטת שהוא פלרטטן חסר תקנה על סמךסתם 1...
הערה לא הכי ברורה וההכירות (?) שלך עם אשתו דרך ה"הרגשות" של המין הנשי?
אין דרך לענות לתגובה כמו שלך ברצינות.
לא הספקת להכיר את התגובות שלה?ה-מיוחד

הדמיון שלה פועל שעות נוספות אז מספיק לה 5 מילים כדי לערבב את כל הסרטים שהיא ראתה+ כל הדברים שהיא שמעה כדי להסיק מסקנה חותכת על כל מה שקרה ומה יש שמה.

בחורות מתחילות אתו מהסיבהמעדיף לא לספר.

שהוא בחור אטרקטיבי.

כל מה שניסית לעשות בתגובה שלך, זה להצדיק את המעשים הרעים של אשתו וללכת כמו איזה אפס אחריה תוך כדי שהוא יוצא מושפל, בעל ערך ש"ר נמוך ולוזר.

לא הפריע לך כלל שזה שיש דברים שאין אפילו צורך להתווכח עליהם שהם בסדר גמור, הפכת אותם לרעים כמו:

" יש הרבה צורות להגיד שלןם. שלום תוך כדי נדנוד קל של הראש רק נימןס. או שלום עם חיוך מפה לאוזן בתוספת עוד כמה דיבורים מיותרים?"

לכן לא שואלים שאלות כאלו נשים. הן מבצעות תהליכי רציונליזציה כל הזמן.

"מה שאשה רוצה ומה שהיא אומרת\חושבת שהיא רוצה זה לא בהכרח הדברים אליהם הם מגיבה רגשית." (ותזכור שנשים בנויות מרכבת הרים של רגשות... הרגשות מובילות אותן כל הזמן)

שים לאשתך מעצורים ושמור על הכבוד שלך במקום ללכת אחרי כל מילה שלה.

אם אתה מרגיש רע כשאתה עושה את זה (למרות שאין סיבה) תזכור ש:

"נשים הן יצורים נפלאים, אבל הן אינן מלאכים של מוסריות. הן בני אדם בדיוק כמונו. בשטח, אתה תבחין בנשים משקרות או משתמשות במניפולציות אחרות. הן עשויות לקנא, לנסות לגרום לך לקנא, להשתמש במיניות שלהן בשביל להשיג כוח, לשקר לגבי הגיל שלהן, או (ללא מצפון) לזרוק אותך בשביל מישהו נוצץ יותר ־ מישהו עם ערך גבוה יותר. וכמה שנשים הן אמפתיות, לאחר מכן הן לא ירגישו רגשות אשמה על זה שנפנפו אותך."

והתנהגות מסוג "לעשות כל מה שאשתי אומרת" מציגה אותך בתור גבר בעל ערך ש"ר נמוך. אם אתה לא יכול להתמודד אפילו איתה, איך אתה מסוגל להגן עליה מפני העולם האכזר?

כותבת לך באישי...כלה נאה
טוב.. אז בשביל שגם מיכל 381 תקרא מה שאני חושבת אני יכתובכלה נאה
היא לא כל כך מרגישה בלעדית שלך. ואם ניראה לה שטתה מסתכל על אחרות היא מפרשת את זה למה ?
מה חסר לי. אני לא מספיקה לו?
היא גם לא מדברת ומתענינת באף גבר שהיא דורשת את זה גם ממך ?
היא בטוחה באהבה והערכה שלך כלפיה ?
ואם הכל טוב. אז או שהיא רגישה מידי.
או שהיא צריכה ללמוד מה אומר ראש של גבר... שלא כל אישה מענינת אותו.
או שהיא שמעה כל מיני סיפורים של בגידות שזה מפחיד אותה.
או שאתה פשוט לא רגיש למצבים שפוגעים בה שזה מתפרש לה שאתה מחפס.
יש גברים שליד האישה שלהם מעיפים מבטים על נשים שעוברות.. באמת קצת רגישות לפחות לא לידה !
ולא מתכונת שינעץ עינים בריצפה.
זה מתפרש לאישה כאילו הוא לא שם עלי אני לא מענינת אותו מספיק.

אולי אתה נחמד מידי לנשים שזה מפריע לה ?

ניראה לי שהיא עוד לא בטוחה באהבה שלך. ואם אתה בסדר גמור אולי כדאי שתחזור למדריך חתנים ותתיעץ איתו על זה הוא יכול להדריך אותך.
אני יכתוב לך עוד כמה דברים באישי יותר מאוחר.

בכללי...אני מיכל 318מיכל318
אני חושבת שזה ניראה יותר כמו ששמעה סיפורים על בגידה, או שהיא רגישה מידי.
הוא בעצמו כתב שאין לו כבר "ידידות" וכאלה...
אבל בכללי אני חושבת שכל האישות הם כאלה.
כל האישות קנאיות לבעלים שלהם. זה ברור.
אישות???*אשתו של בעלי*
מה זה?!
מילה שהמצאתי.מיכל318
אישות=נשים
אני יסביר לך למה.
אשה זה ביחיד. אישות זה ברבים.
ואם רוצים להגיד נשים אז צריך להגיד ביחיד ניש.
הבנתוש?
אם כבר אז אנשות סתם 1...
שורש אשה זה א.נ.ש אז לאן הנ' נעלמה. היא לא נעלמה אלא נבלעה בדגש שישנו בש'. במילה אשה הש' דגושה בדיוק בגלל השאלה שבבסיס דבריך.
איך אומרים איש-אנשים, ואשה- נשים (ולא אנשות לדוגמה).
...מיכל318
איש כניראה-אישים

שורש של אשה... בעיקרון זה אמור להיות א.ש אבל אין כזה דבר שורש של שתיים.
למה שורש עם נ'??🤔

אני לא אוהבת את המילה הזאת אנשות ולא נשים.

זה מזכיר לי שלאחותי היה מיבחן ביחיד-רבים והיא כתבה אישה וברבים אישות. היא קיבלה 99% ולא 100%.

מישום מה אמא שלי היתעצבנה דווקא עלי.😅
איש- ברביםסתם 1...
אישים ואנשים שניהם בשימוש ואומרים אותו דבר. במילה אישים הש' דגושה גם כן כאמור באשה.
בדקתי את זה.מיכל318
וצדקת(כמו תמיד?)
בכל מיקרה, אני ישאר עם המילה אישות...
זה בסדר*אשתו של בעלי*
כל עוד את יודעת שהצורה התקנית היא "נשים" ולא אישות.
רק שתיזכרי שלמילה "אישות" יש משמעות אחרתמשיח עכשיו!
יחסים
לאלאלאמיכל318
לא היתכוונתי למילה הזאת...
אישות.
האות ו' עם הנקודה ההיא למעלה.
לא כמו שורוק. ללאא...
אויש.
נשמע שהיא צריכה טיפולבסדר גמור
"אם אחות במרפאה תפרגן לי על זה שאכפת לי ממנה" בת הרים

תשמע, זה נשמע מוזר... אישה זרה שמפרגנת לך... אכפת לך מאישה זרה...

תבדוק את עצמך. אולי סיה צודקת.

אל תהיה חברותי עם נשים אחריות, אפילו אם זה יעלה לך בתדמית של סנוב.

שאכפת לו מאשתו..משוטט
רק לבאר את דבריימינון_א
כמובן שאכפת לי מאשתי. האחות לא מעניינת כלל
זה בדיוק הענייןסיה
שלא אכפת לך בכלל מהאחות . אבל חוסר צומת לב שלך גורם לך לסבל. להרוס את הזוגיות!!!!
אז אתה קירח משני הכוונים. גם לא התכוונת לדבר עם אישה כמו לדוגמא האחות וגם סופג כעס מאישתך.
בדיוק לכן אל תגיע למצב כמו דוגמא זאת שאחות מחמיאה לך. פשוט אל תגיע לשם
מעלה השערהבת הרים

יכול להיות שהאמירה של האחות היא חסרת משמעות אבל מה שזה עשה לך  - לזה כן יש משמעות. יכול להיות שהתגובה שלך לדבריה הסבה את תשומת לבה של אשתך. רק רעיון. תחשוב על זה...

הרי אנשים נחמדים יש בכל מקום, גברים ונשים. השאלה איך אנחנו מגיבים אליהם.

נשמע כמו תגובה מוגזמתסתם 1...
אם כי יכול להיות שהקשרים שלך עם בנות המין השני מפריעים לה, בצדק.

תנסו להגיע לעמק השווה.
אולי אתה גם חברותי וגם נראה טוב וזה גורםארלט

לנשים להתנחמד כלפיך וזה מלחיץ אותה. תקפיד להיות מאד ענייני גם כשנשים מחמיאות/אומרות שלום בלבביות/..

אני מכירה גם זוג כזה,פומה
שבעבר האשה היתה מאוד קנאית לאיש שלה. בקטע מטריד.. ובמהלך השנים היא עברה עם עצמה תהליך מדהים. היו לה כל מיני שריטות מהילדות שהיא לא הרגישה שהיא ראויה לאהבה, ולא משנה כמה בעלה אהב אותה, זה לא נכנס לגמרי לתוך הלב כי היתה שם חסימה. והיא עברה תהליך להבין שהיא ראויה לאהבת אמת והקנאה פשוט השתחררה לה!
אולי זה יכול לעזור לכם.. אני ליוויתי אותה מהצד, כחברה, וזה היה מדהים.
בהצלחה רבה! שנה טובה!
נשמע הכי הגיוני מכל התגובות פהרשש

זה באמת נקודה מעניינתפעם הייתי עוגי

בלי להיות שיפוטיתהשב שכינתך

אני לא מתיימרת לדעת אם באמת יש או אין בעייה אתך ועם ההנהגה שלך כלפי נשים זרות, אבל רציתי להעיר שאני רואה את התנהגותם של אנשים בקידוש בבית כנסת, ובשמחות, ובסתם מצבים כשנפגשים בחנות/קופת חולים/וכו ואני רואה שאנשים לא נזהרים מאיסור אשת איש.  אסור לגבר לשוחח עם אישה שהיא לא אשתו אלא אם כן יש איזו סיבה ספציפית עניינית נחוצה מאוד.  כמו כן כמובן כך גם לאישה נשואה עם גבר זר.  אנחנו רואים את זה סביבנו כל הזמן וזה לא שייך למחנה קודש.  צריך לתקן את זה.  אני מכירה משפחות שהתפרקו בגלל הדברים האלה.  אולי זו הזדמנות לקראת יום כיפור, שכל אחד יעשה בדק בית ויקבל על עצמו להתרחק יותר ממי שצריך להתרחק ממנו...

טיפול זוגיבינייש פתוח
היא צריכה משיהו שישים אותה במקום. לא נורמלי איך שהיא מתנהגת והיא צריכה לדעת את זה ולשמוע את זה מגורם מקצועי, בתקווה שזה מה שישכנע אותה.
לבינייש פתוחהשב שכינתך

לא נראה לי שצריך לשפוט ולהחליט ולומר דברים חריפים ואולי גם פוגעים ואולי גם בכלל לא נכונים כשלא יודעים את כל הנתונים.

אתה נשוי?עדן ירושלים
לא אבל יש דברים שידועים לכולםבינייש פתוח
הממ. לא בטוח. כשמתחתנים לומדים המון דברים חדשיםעדן ירושלים
שאין לך איך לדעת אותם אם אתה לא נשוי.
לא בקטע מתנשא. בקטע אמיתי.
בייניש פתוח צודק בכך ש"יש דברים שידועים"מעדיף לא לספר.
אמת.
זה שאתה נשוי זה לא אומר שאשתך צריכה לא לדבר אתך יום שלם כשמישהי אומרת לך "שלום".
אתה מגזים בתאור. לא עמדת לידם כשזה קורה לשפוט את אישתוכלה נאה
אני יודעת על מה הוא מדבר.
כשהתחתנתי עם בעלי הוא היה חמוד ונחמד מידי לכל אחד ואחת במיוחד. ולא קלטתי אותו.
לא הבנתי על מה הנחמדות שאני חושבת שצריך להיות עיניני.
באתי מבית שאבא ירא שמים אמיתי ואם היתה נכנסת שכנה לשבת עם אמא שלי הוא פשוט היה קם אומר שלום יפה ונכנס לחדר או למטבח.
והיה קשה לי להבין איך בחור שלומד תורה כל היום מחפף.
והוא באמת עשה את זה בתמימות. אבל לי זה הפריע.
דיברנו הרבה רבנו הרבה עד שאחד ששתנו התאזנו.
והכי מעצבן שאם מישהו דיבר איתי מידי הוא היה מתעצבן.
אז אתה לא יודע מה הולך בראש של אישתו ומה ההשקפה שלה ואם הוא שם לב איך הוא מתנג.
ברור לי שזה לא מכונה
את צודקת..עדן ירושלים
אין שום קשר למה שעובר בראש של אשתומעדיף לא לספר.
לבין זה.
אפילו נניח שהבחור פלרטטן על, אין שום הצדקה וקשר לזה שמישהי שעוברת ברחוב אומרת לו "שלום" ואשתו תכעס עליו...
קשה לי להאמין שמשלום היא תכעס.. היא כניראה מלאה עליו מעוד דבכלה נאה
אולי תשעל אותו מה אישתו טוענת להגנתה ?
שמור על הכבוד שלך אחימעדיף לא לספר.

זכותך המלאה שיהיה לך חיים חוץ ממנה ואין לה שום זכות לכעוס עליך כשמישהי עוברת לידך ואומרת לך "שלום".

תזכור - שאתה לא הכלבלב שלה, אתה בעלה.

התשובה היא - לא להתרגש ממנה ולא לעשות כל מה שהיא מבקשת רק היא מבקשת. כשאתה מוכן לוותר על עצמך בשביל בת הזוג שלך, בת הזוג שלך תהיה מוכנה לוותר עליך. איזה בן אדם רוצה להיות בקשר עם אדם אחר שמוותר על עצמו בשביל בני אדם אחרים?

יותר מחמאותאימולי
אבל חשוב שיהיו אמיתיות, לא סתם מן השפה ולחוץ.
כשאשתך תרגיש שאתה רואה אותה באמת ושם לב אליה, היא תרגיש פחות מאויימת מנשים אחרות
קנאה שבסוף תצדיק את עצמהM/N

הפירוט דל מידי וקשה לשפוט אך לפי הדברים נראה שהגברת נגועה קשות במידת הקנאה שעלולה להחריב את נישואיה ולהצדיק 

את עצמה היום אני נשוי אך בעבר היתה לי בת זוג יפה ומוצלחת שהיתה חשדנית וקנאית על כל דבר מטבעה ובאמת לא היה לה סיבה... בסופו של דבר זה הצדיק את עצמו עד שבאמת לא יכולתי לסבול וחיפשתי מקום אחר לברוח ממנה וזה עוד לפני נישואין...!

בסופו של דבר זה ניגמר אני התחתנתי ממש אחרי סיום הקשר איתה והיא התחתנה אחרי ביטול של 4 חתונות מהצד של הגבר שנרתעו ממנה ומאופיה הבעייתי כך נודע לי..בקיצור לא כל הנוצץ זהב ומאחל לכם שתשרדו יחד ושהשכל ינצח את המידות..

לא קראתי את כל התגובותPocker Face

זה נשמע שממש קשה לך. אז לא ברור שמה שאני אכתוב יעזור, ובכל זאת.

לא בטוחה שיש סיבה להילחץ.

ובמידה רבה היא צודקת.

בסך הכל רוצה לשמור עליך לא נראה לי דבר רע כל כך.

אני ממש לא מוכנה שבעלי יצ'וטט עם נשים אפילו לא ברמת השלום שלום. אם צריך לתאם משהו קונקרטי זה בסדר איתי, אבל לא מעבר.

לבעלי מעולם לא היו ידידות, ואני לא יודעת איך הייתי מסתדרת במצב אחר, אבל אם אתה אומר שכן היו לך ידידות בעבר, אז מינימום למחוק את המספרי טלפון שלהן נראה לי חשוב.

ומה רע בזה שתעבור לך על הטלפון?

בכלל כל השיחות שלום-שלום האלה בין גברים לנשים אחד על אחד הן לא דבר חיובי בעיניי, בעלי ואני משתדלים להימנע משיחות  כאלה.

אם יש משהו קונקרטי שצריך לעשות או לדון עליו- עוד אפשר להבין

אם לא- הפרדה בין גברים לנשים זה דבר בריא

אני אם זה לא היה לי מסובך מידי הייתי עושה מרצוני שלבעלי ולי יהיו אותו ווצאפ ואותה כתובת מייל

לפעמים כשאני צריכה לשלוח מיילים לגברים, שולחת דרך המייל של בעלי ומבקשת ממנו לקרוא את זה.

או שאני צריכה להיפגש עם מישהו אז אני ממש שואלת את בעלי קודם אם זה 100% בסדר מבחינתו ואם לא אז לא.

אני אשה שבהחלט חשוב לה הנושאים האלה, לבעלי זה גם חשוב. הוא שמח שאני שומרת עליו.

מציעה  לך לנסות לראות את הטוב בזה.

טוב לא חושבת שכתבתי פה משהו שבהכרח נכון לך,

אבל אם זה יעזור אפילו בטיפה להוריד את הלחץ אז זה שווה,

שנה טובה ומתוקה

זה בעייתי, להעלות למודעות שלה את זהאלף וגל

ברגע שזה כל כך אובססיבי זה אומר שמשהו פה בעייתי, יכול להיות משהו בביטחון שלה שלא שלם או חוויה שעברה.
בכל אופן היא צריכה להיות מודעת לזה שהיא אובססיבית, תגיד לה במילים הכי פשוטות, בזמן של נחת שיושבים יחד
"את מודעת לזה שאת קנאית יותר מהנורמה" ממש בטון רגיל ובלי שיפוטיות. מה שיגרום לה להבין שהיא הבעיה ואז תגדירו גבולות יחד, או רק אתה לבד. 

אם זה בעיה בביטחון, אכן לחזק ולהעצים תכונות טובות

מניסיון, אצלי זה היה הפוך והשתפר פלאים.

דעתי בעניין מהצד השנינשואה פלוס+
קשה להבין את היחס בין המקרים לבין התגובה שלה. כי השאלה היא גם איך אתה אומר שלום לנשים אחרות. עד כמה אתה מפגין אכפתיות ונחמדות לנשים אחרות ואיך זה ביחס למה שאתה מפגין כלפיה. אם אתה שומר דיסטנס ולא מתעניין מדי ולא מחפש בחוץ (גם בלב). ויותר מזה, נזהר משיחה מיותרת או רגשיות עם אישה אחרת. ובכל זאת היא דואגת בצורה לא פרופורציונית אז כנראה היא נכנסה לסרט שקשה לה לצאת ממנו. גם כל הסיפורים שיש היום והזמינות מוסיפים ללחץ.

א. תבחן עד כמה אתה באמת נאמן רק לה ותפגין את זה. לא מהפה והחוצה אלא באמת. מה שכתבת כאן. שהיא מושלמת מכל הבחינות- תגיד לה. ותבטיח לה שאתה חושב ככה.
ב. תנסה לברר את מקור החששות. למה היא כל כך חושדת? היא לא סומכת עליך? היא לא בטוחה בעצמה מול נשים אחרות? בעקבות סיפורים ששמעה/סרטים שראתה? היא חושבת שאתה נחמד מדי?
ג. לדעתי לפני שפונים לטיפול אתה יכול לנסות לטפל בזה.
ד. תדבר איתה פתוח שאתה מרגיש שהיא מגזימה ושאין לה מה לחשוש.
ה. ככל שתאמר לה יותר שהיא היחידה שלך והכי יפה בעיניך וכו' היא תהיה רגועה יותר. והביטחון שלה בעצמה ובקשר שלכם יתחזק. אבל שזה יהיה באמת כך. אפילו תאמר כל יומיים.

באופן כללי, קנאת האישה כשהיא במידה זה טוב לדעתי. יש לה אינטואיציה לנורות אדומות וככה היא שומרת על הבית ועל הקשר ועל הבעל שלפעמים פחות שם לב לניואנסים כאלו. אבל כשזה מוגזם זה כבר נהיה קשה לה ולך ופוגע באמון ומקשה על הקשר.
אם זה נראלך אובססיבי ברמה פסיכיתנשואה פלוס+
אז כן כדאי לפנות לאיזשהו טיפול אישי או זוגי לשיקום הביטחון העצמי או הזוגי. תכווין אותה. תאמר לה ששניכם סובלים מזה בסוף. אם כל מה שכתבתי למעלה לא עוזר אז צריך טיפול מקצועי עמוק.
אם אתה דתיהדוכס מירוסלב

תלמד הלכות ריחוק מהעריות. אישה שהיא לא אשתך לא אמורה להחמיא לך ולפרגן לך.

אם אתה לא כל-כך מקפיד על ההלכות, לא יודע מה להגיד לך.

אגב, עניין בדוק ומנוסה על כמה וכמה גברים שהתלוננו כמוך זה שמירת המחשבה והעיניים.

בני הזוג מרגישים, גם אם לא במודע, דברים שהצד השני עושה שאסור ע"פ התורה.

אולי אני טועה, אולי אני נגוע, אבל לא ממש נראה שהיא כזאת בעייתית (אלא אם אתה כן עומד בכל הנ"ל ואז כבר אולי כדאי לשקול טיפול כי קנאה זה לא נעים לאף אחד מהצדדים)

אני כמו אשתך.אני123
מנסה לשחרר.
אבל תכלס שונאת כל אשה שמחייכת לבעלי.
את חמודה, אולי תפרטי?רשש

אולי תסבירי לו למה את ככה?

אני כ"כ רחוקה מזה שממש קשה לי להבין אבל נראה לי שזה מה שהבעל הזה מחפש להבין

אם הוא יבין מאיזה רגשות או תת מודע זה בא - בטח יהיה לו רעיונות לפתרון לאשתו

וזה הוביל אותך למקומות טובים?משוטט
לא.אני123אחרונה
ובכל זאת קשה להשתחרר מזה.
תעביר את הלחימה לשטח השני (שטן)חליל הרועים
תתחיל לקנא לה ולומר כמה אתה דואג מגברים אחרים
ושתיזהר ותשמור מרחק וכו'

עובד יופי
חחח רעיון טובפעם הייתי עוגי

נשמע שיש להפאז
עבר עריכה על ידי פאז בתאריך ח' בתשרי תשע"ט 10:08
איזה שריטה בעניין.
תנסה לתת לה מצדך את הבטחון
תגיד לה שאין כמוה
ושהיא הכי יפה
ושאף אחת אחרת לא מעניינת אותך

ואם היא תהיה נכונה לשמוע על זה אי פעם תציע לה ללכת לטיפול או תנסה או תכוון אותה לברר על מה זה יושב
כי זה בהחלט נשמע מופרז, בהנחה שבאמת היא היסטרית מכל דבר קטן ואתה ענייני אם בכלל אם נשים אחרות.

ועוד שאלה- ציינת שבעבר היו לך מכרות שונות
האם היה איזשהו מקרה עם מישהי או יש איזשהי סיבה
שבגללה אשתך עלולה לחשוש או לפקפק בנאמנותך אליה?

כמו שאפשר לראות בעוד שרשור שנפתח פה, ברגע שהאמון נסדק אפילו מעט
מאד מאד קשה לשקם אותו וזה מצריך הרבה עבודה
וגם אחריה זה אף פעם לא כמו שהיה לפני...
נסו לבחון מה יושב עליה מהעברדואה

האם מישהו בעבר שנתנה בו אמון שבר אותו?

זה נשמע כמו פגיעה ממשהו.

אולי גם יש לה קושי עם הנשיות שלה.

לדבר רציונאלית לא יעזור כי התגובות שלה לא רציונאליות.

אם תמצאו את המקור יהיה אפשרי לפתור.

סיטואציה לא פשוטה אבל לא להתרגשפעם הייתי עוגי

אם היא כועסת עליך אז תזרום עם זה ותהיה בעסקיך

כשיעבור זעם (אחרי קצת זמן) אולי תשוחח איתה

ותגיד לה שלדעתך התגובה הזאת מוגזמת וזהו.

והפלאפון הוא שלך.

אם לדעתך היא מגזימה בחיטוט, 

מתבקש שתציב גבולות.

אין מה לעשות,

זוגיות היתה ותישאר קשר בין שני אנשים בוגרים.

ריבוניים ואחראים על עצמם.

מי שלא הבין את זה עדיין 

צריך לעבוד קשה על עצמו ולהבין את זה.

משתדל להיות עדיןYosi123
נרשמתי במיוחד בשביל להגיב לך. אם אני אהיה חריף רוב הסיכויים שלא תקשיב למה שיש לי לומר, אז ננסה ככה.. תנסה לדמיין איך היית מרגיש אם רופא היה מחמיא *לאשתך* בלי להסתכל עליך כאילו אתה לא קיים. תנסה לדמיין אם ארוס של חברה שלה (לא קשור אליה בשום צורה) יפגוש אתכם עם החברה ויגיד *לה* שלום. אני מאמין שזה יפריע לך אם אתה אדם נורמאלי. ואם לא - כל מטפל זוגי ידע להבהיר לך שאחד התפקידים החשובים שלך בקשר עם אשתך הוא להעניק לה בטחון רגשי. בטחון בקשר. ואם יש נושא שגורם לה לרגיש טיפה מאויימת מחובתך לעשות כל דבר כדי שהיא תרגיש טוב. אם זה אומר להתייחס אליה יותר, להיות פחות נחמד לנשים אחרות..בסופו של דבר זאת אשתך. ואם השיכול הוא או לרצות אישה שהחמיאה לך בחיוך או באמירה, או לרצות את אשתך בזה שהתגובה שלך תשדר את זה שאתה נשוי בצורה מאוד ברורה - ברור שאשתך קודמת. קח אחריות. יש לך תפקיד חשוב. תן לאשתך להרגיש בטוחה בדבר הכי יקר לה בחיים. לא כולם מצליחים..מאחל לך שתצליח!
כל אחד וההגדרה שלו לנורמאלי פעם הייתי עוגי

קיבלתיYosi123
באמת היה מיותר. מחילה
תודה! סליחה על העוקצנות פעם הייתי עוגי

שני צדדיםהיום הוא היום
בס"ד

כל הכבוד על השיתוף והפניה לעזרה למרות הכאב.

צד אחד הוא להגביר את האמון ביניכם בכל עניין (כולל הקפדה מאד גבוהה על אמת וקיום האמירות שלך בכל עניין) ותזכורות שאתה שמח איתה (הפתעות מתנות, מגע של חיבה, מכתבים ועוד).

צד שני הוא להציב גבולות. זה לא נשמע שאתה שקרן או בוגד חלילה אז לשאול אותה (בזמן שמח ורגוע) למה את כל הזמן חושדת בי. חיטוט בפלאפון לדעתי הוא דבר חמור שצריכים לסכם ביניכם שלא עושים אותו. אחרי שהיא תענה לך תדע מה יושב עליה ולהרגיע את זה באופן אמיתי.

יש עוד כלל חשוב ששמעתי מהרב שמחה כהן (הבית היהודי. יועץ נישואים מעולה) שגם אם אתה מעריך נשים כלשהן במשפחה שלך או בכלל אל תרבה לשבח אותן בעיני אשתך (אפשר לשבח אבל מעט ובלי התלהבות).

ברכה והצלחה!
יפה מאוד^^^^פעם הייתי עוגי

המלצות לצימרחושבת בקופסא

מקווה שזה מתאים לשאול פה ויהיו מספיק תשובות.

יכול להיות שעדיף לשאול בהו"ל.

אנחנו רוצים לצאת לצימר זוגי מהתקציב שנשאר לנו מהמילואים וכנראה נוסיף קצת.

מחפשים צימר חדר אחד לזוג, עם ברכה פרטית (באמת פרטית, שלא רואים אותנו ואנחנו לא רואים אחרים)

עם ארוחת בוקר יהיה נחמד אבל לא חובה.

תקציב של סביבות 1,000 שקל לילה, (נחמד אם יהיה בפחות) שני לילות בסוף אוגוסט כנראה (אני מקווה שלא יהיה עמוס או יקר מידי בזמן הזה, אין לנו כל כך אפשרות אחרת)

אזור בארץ: לא ירושלים או המרכז ממש, ולא צפון רחוק ודרום רחוק. אולי בשולי המרכז?

אנחנו מתניידים באוטובוסים.

עדיפות אם יש אטרקציות, מסלולים ודברים מעניינים לעשות באזור שאפשר להגיע אליהם באוטובוס.

אשמח לעזרה כי ממש לא מבינה בזה.

מומלץ ממש ממשכנפי נשרים

צימר במחסיה, עלה לנו 1000 לסופש

כל המתחם מגודר ורק שלכם יש בריכה וגקוזי פרטיים ומטבחון נוח.

אפשר להוסיף 200 ולהישאר גם מוצש עד ראשון בבוקר

תודה רבהחושבת בקופסאאחרונה

אפשר להגיע בתחב"צ?

מחיפוש מהיר ראיתי שיש לפחות 4-5 צימרים ביישוב הזה. התכוונת למשהו ספציפי?

אשמח לעוד תגובות

מישהו מבין טוב בליסינג?חזקה בעורף

אנחנו מתניידים בשני רכבים. בעלי מקבל מהעבודה רכב+דלקן של 7 מקומות, שלרוב נמצא אצלו. ויש לנו רכב פרטי שלנו (5 מקומות שלרוב נמצא אצלי) עד עכשיו הרכב הפרטי שלנו היו רכבים זולים ודי מתפרקים, לא כ"כ השקענו ברכב כי הוא שימוש בעיקר אותי לעבודה (ממש קרוב לבית) ובהקפצות של הילדים (שוב, לרוב נסיעות ממש קצרות)

עכשיו ב"ה כבר תקופה שהרכב 7 מקומות לא מספיק לנו❤️ אז הרכב הפרטי הופך להיות גם להרבה נסיעות (לשבתות ולטיולים) הרכב הנוכחי כבר מתפרק וכבר תקופה שאנחנו מחפשים רכב ממש טוב שיחזיק מעמד לאורך זמן. הקצבנו עד 50,000 אבל לא מוצאים משהו שמספק אותנו מבחינת הנתונים של הרכב😬

התחלנו קצת להתלבט אולי כדאי לנו להשקיע בליסינג. מצד אחד מרגיש לי קצת כמו לזרוק כל חודש כסף לפח. מצד שני, נותן לנו שקט נפשי עם הרכב (קצת זקוקים לזה)

אבל בסופו של דבר, לא באמת מבינים בליסינג עד הסוף…

נשמח לשמוע איך זה עובד. יתרונות וחסרונות.

למה צריך להתייחס כשרוצים להתחיל? על מה לשים דגש? מאמינה שאנשי מכירות של הליסינג יידעו ל"סובב" אותנו טוב, כדי להרוויח, אז רוצים לבוא כמה שיותר מוכנים מראש.

תודה לעוזרים🙏🏻

לא בדיוק מה ששאלתפשוט אני..

אבל אני מכיר אדם שהקים עסק למציאת רכבים יד 2, לפי תקציב וצרכים. הוא בעצמו מחפש את הרכב, בודק אותו, עושה משא ומתן עבורך על המחיר וכו'.

נעזרתי בו כבר פעמיים, וזה אחרי שהגעתי אליו דרך אח שלי שרכש דרכו. השירות עולה 3,300 ש''ח.

לדעתי, רק על מציאת תקלות שבאף מכון מורשה לא בודקים, הוא לגמרי שווה את המחיר. במיוחד אם אתם כמוני לא מבינים ברכבים .. והוא גם מילואימניק אז בכלל כיף. 

אני לא מכיר אותו אישית ואין לי שום אינטרס...

גם אנחנו נעזרנו במישהו כזהבארץ אהבתי

לנו זה עלה 2000 אם אני זוכרת נכון (אבל היה לפני כמה שנים, אולי העלה את המחיר מאז).

ממליץ גם על ארי ויילר1223334444
זה בדיוק הבנאדם 🤩פשוט אני..
גם אני ממליץ עליו, בחום רבדוד100
+972 54-532-0036
תודה! נחשוב גם על זה.חזקה בעורף
נשמע שזה לא נכון לכם ליסינגזיויק
תודה על התגובה. יכול לפרט למה?חזקה בעורף
כי הרצון שלכם זה ברכב טובזיויק
זו לא סיבה מספיקה לליסינג עם כל הכבוד..
ליסינג אף פעם לא יהיה משתלם לאדם הפרטינפשי תערוג

עלות של ליסנג פרטי הבסיסי יהיה כ2000 שח לחודש בהתחייבות ל3 שנים.

עם סכום כסף כניסה ויציאה

כך שתשלמו כמעט 60-70% מערך של רכב חדש

אבל בסוף התקופה לא תשארו עם רכב

בליסנג תפעולי זה יעלה כמעט פי 2 כל חודש

כן, חברות הליסינג תמיד מצחיקות אותיפשוט אני..אחרונה
''ירידת הערך - עלינו''.

נו בטח עליכם, רק שאני צריך לשלם פי 2 מירידת הערך בשביל שזה יהיה עליכם... 

מישהי חייבת לי כסף ולא נעים לי להזכיר להפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 19:59

אבל עם חוסר נעימות לא הולכים למכולת, לכן הזכרתי למדינת ישראל בכל זאת...

כן חברים,

לפעמים מומלץ למלא דוחות להחזר מס 😀

לא המצב ... אבל תודה!לאחדשה
חיבוקחדווית

יש לי חברה סופר סופר קרובה,

חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..

ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.

עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.

ואני לא יודעת מה לעשות.

האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה

פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??

מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה 

משהו לא מסתדרפשוט אני..

לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.

ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...? 

היא לא כתבה שהיא מתחתנתזיויק
אלא שאלה מה יהיה אחרי שתתחתן מתישהו
''עכשיו אני מתחתנת''פשוט אני..
שאלה טובהמחפש אהבה
ואלה יפה שאתם עוקבים ושמים לבחדווית

תכלס השאלה הקודמת היתה לחברה שלי שרצתה לשאול... (חסום לה משום מה)

אם לא היית מתייחסת לזה כעניין זה לא היה חייב להיותפתית שלג

אבל אם באמת את מתייחסת לזה כמשהו גדול שיכול להשפיע על הזוגיות שלך- אז כנראה זה באמת עניין שצריך לפתור. קודם מול עצמך, ואח"כ מולו.

בגדול בעיה בהגדרה זה לאSevenאחרונה

הרי זה לא אסור..

אבל כן נשמע לי מוזר שאת זקוקה לחיבוק ארוך מחברה כדי להרגיש את האהבה המיוחדת והנקייה בינכן...

בד"כ נשים מבטאות רגש באמפתיה בלהכיל אחת את השניה פחות יצא לי לחבק חברה שעות ברגיל (לא מדברת על מקרה קיצון נניח שמישהי מאבדת אדם יקר ואז נותנים לה חיבוק ארוך אלא כהרגל בינכן של חיבוקים ארוכים)

כן נשמע לי יותר נכון לשמור כאלה דברים לבעלך ובהמשך לילדים...בהצלחה

מכירים את די סיטי במישור אדומים?ברגוע

האם יש שם חנויות במחירים טובים?

מחפשים בעיקר ספה ומיטת ילדים, אולי גם שולחן אוכל ותנורים

הייתי שם לפני שנה, זה היה בעיקר בית קברות לעסקיםפשוט אני..

אבל במג'יק קאס העברנו הרבה שעות מאוד מהנות

תודהברגוע
ואולם שמחות של ארועים חרדייםמשה

זה חור עולם. חוץ מברכב אין דרך להגיע לשם וגם אין סיבה.

אם אתם מהאיזורנפשי תערוג

שווה אולי לקפוץ

לנסוע ספיישל אני חושב שבירושלים יהיה יותר מבחר ובמנעד מחירים גדול יותר

תודה, יש לך המלצה על חנות מסויימת בירושלים?ברגוע
לא.נפשי תערוגאחרונה

אבל לפני שרצים לחנויות

90% מהחנויות ממציגות את הדברים שלהם באינטרנט

מציע לעשות את השוואת המחירים באינטרנט ורק אחרי שנסגרים על משהו ספציפי לנסוע לראות אותו פיזית

מודעות לאתגרים בקדושת הזוגיות במרחב הזוגימחפש אהבה

נראה לי שהשאלה מורכבת משתי חלקים, אחד מופנה לגברים שבינינו ואחד לנשים:

לגברים: האם אתם משתפים את האישה שלכם באתגרים שאתם חווים מול נשים אחרות?...

לנשים: האם אתם מעוניינות שהבעל שלכם ישתף אתכם בנושא הזה? שיהיה פתוח עד הסוף?

האם קרה לכם שהוא שיתף אותכם, ומה היתה תגובתכם [המודעת והלא מודעת..]?

לא בדיוק אבל בערךפשוט אני..

אני משתף בצורה קיצונית.

זה העלה את הזוגיות שלנו עשרות מונים למעלה,

פתר הרבה מאוד בעיות שהיו לנו (בעיקר לי),

ושחרר הרבה מתח וחרדה.

גם אצלנו יש שיח פתוח בתחום הזהנעמי28

אבל זה הגיע עם השנים, לא חושבת שהיינו בנויים לזה בשנים הראשונות.

צריך ביטחון עמוק אחד בשני ובמקום שלנו, חוסר שיפוטיות וקבלה, לא רק בתחום הזה.

צריך המון נפרדות והבנה שלא כל מעשה שהשני עושה קשור אלי. 

למה הניסוח פה שזה תמיד מהצד הגברי?ירושלמית במקור
מה הכוונהזיויק
למה הוא שואל אם הגבר משתף ולא אם האשה משתפתפשוט אני..
אין סימטריה אבל שאלה טובהזיויק
נו, אשמח לשמועמחפש אהבה
(הוא לא אמר על השאלה שלך שהיא טובה אלא על שלי)ירושלמית במקור
זה מה שהתכוונתי. מוזמנת לשתף מהצד השנימחפש אהבהאחרונה
מה זה אומר אם קשה לי ממש?נגמרו לי השמות

ומה זה אומר עלינו כזוג?

ומה אם פשוט נמאס לי מכל הריבים האלה?

או מכל הריחוק הזה?

או מכל הקושי הזה?

יצא לי להתבונן בחג השבועות האחרון במגילת רות,

ובקריאה הזו קפצו לי לעין המילים "ודבקה בה".

לפני הרי מתואר שגם עורפה וגם רות הלכו עם נעמי

אבל נתקלו שוב ושוב באתגר או סירוב או שימת המציאות כפי שהיא על כל קשייה ומורכבויותיה שהציבה בפניהן נעמי - ובעוד עורפה בחרה לחזור אחורה, על רות כתוב: "ודבקה בה".

ובעצם התבוננות על זה הביאה אותי לחשוב שדבקות מובילה לחיים, דבקות יוצרת חיים.

הרי בזכות אותה הדבקות נוצר אפילו המשיח שלנו! חיים. גאולה. בזכות הדבקות הזו. בזכות הלא לוותר הזה.

וגם במקום אחר בספר בראשית ששם נאמר "ודבק באשתו והיו לבשר אחד" - ורש"י מפרש בילדים, ופירושים אחרים מפרשים גם באחד ממש באיחוד הנשמתי והגופני והכולל כולו. כלומר יש כאן עוד דבקות שמובילה לחיים. גם להמשך החיים (ילדים) וגם לאיכות החיים עצמם ושמחת החיים שזה הביחד והאחדות של הזוג.

וגם בתפילה ששם נאמר: "ודבקנו במצוותיך" ואנו לומדים על התורה הקדושה ש"עץ *חיים* היא למחזיקים בה ותומכיה מאושר". וגם אם העץ מתנדנד ברוח - אנחנו מחזיקים. דבקים. בתורה. במצוות. באתגרים שהחיים מזמנים לנו.

ועוד מקור שעלה לי בהקשר הזה הוא "ואתם הדבקים בה' אלוקיכם *חיים* כולכם היום" - שוב דבקות שמובילה לחיים!

זה פשוט מדהים.

כמה הדבקות מובילה לחיים

כמה להמשיך, לדבוק, להתמיד, לא לוותר יכול להוביל אותנו לחיים.

לדבוק בטוב כמובן.

* ודבקה בה - לדבוק בטוב. רות ראתה בנעמי את הטוב ודבקה בטוב הזה. "באשר תלכי אלך ובאשר תליני אלין עמך עמי ואלוקייך אלוקיי" - זה הטוב. ה' אלוקי ישראל ולהיות חלק מעם ישראל ולהיות עם חמותי הטובה - זה הטוב עבורי ובו אני דבקה.

* ודבק באשתו - לדבוק בטוב שבאשתי. לדבוק בטוב שבבעלי. לדבוק באשתי עצמה. לא לוותר עליה. לדבוק באישי עצמו. לא לוותר עליו. 

לדבוק ולהתכוונן אליה ולהשקיע בה כמה שאני רק יכול. לדבוק ולהתכוונן אליו ולהשקיע בו כל מה שאני יכולה.

* ואתם הדבקים בה' אלוקיכם - לדבוק כמובן בקב"ה שבידו הכל וממנו הכל ומקור כל החיים וכל הטובה וכל הברכה.

* ודבקנו במצוותיך - לדבוק בטוב שבמצוות ובתורה. יש טוב ויש רע ובחרת בחיים - לבחור בטוב.

ואפשר ללמוד מזה גם על הזוגיות שלנו ועל ההורות שלנו - ולזכור שמעבר לזה שכל דבר בעולם הזה צריך אנרגיה כדי להתקיים, צריך עבודה כדי להתקיים ולקרות,

יש עוד משהו מאוד מאוד חשוב:

הטוב הגדול יותר, השלם יותר, האמיתי יותר והשורשי והעמוק יותר – כל אלה באים *רק* אחרי ההשקעה. רק אחרי הדבקות. רק אחרי שעובר זמן של השקעה מתמשכת ומרוכזת.

למשל,

לא דומה אהבה לתינוק בן יום

לאהבה לילד בן שנתיים

לאהבה לאותו הילד בן 10

ככל שהילד גדל,

ככל שנשקיע בו יותר - יותר נאהב אותו.

כמובן שמהתחלה אנו אוהבים אותו.

אבל אי אפשר להשוות את האהבה שהייתה לנו בלב כשרק ראינו אותו לראשונה, לאהבה שיש לנו בלב כשהוא פתאום קורא "אמא", "אבא", לאהבה שיש לנו בלב שהוא כבר משחק עם האח הקטן, מחבק אותנו וכותב לנו ברכה ואנחנו משחנשי"ם איתו ומגלים בו עולם שלם ואישיות שלמה שלא הכרנו! ואז האהבה מתעצמת אפילו עוד יותר!

אותו רעיון גם עם בני זוג,

בהתחלה יכולה להיות אהבה, חיבה, התרגשות וכו'

ופוטנציאל הצמיחה של האהבה עצמה הוא עצום

אחרי שנה עוד יותר

אחרי 10 שנים עוד יותר

ואחרי 20 ו30 שנים עוד יותר.

וגם אם קשה לנו עכשיו -

הרי אם נלך אחורה למקומות שחווינו קשיים בחיים הרבה פעמים נוכל לראות שאם לא היינו חווים את כל הקשיים האלה, את כל המשברים והרע שעברנו - לא היינו באותו מקום שאנחנו עכשיו. וכל אחד ואחת ומה שזה אומר עבורם.

כך גם אם אנו עוברים עכשיו קשיים בזוגיות שלנו - נוכל להגיע דווקא מהם ומתוכם גם לכמויות של *טוב* גדול אפילו עוד יותר בינינו. 

כמה שזה נשמע מופרך, לפעמים רק מהמשברים אפשר לצמוח ולהעמיק בעוצמה הכי חזקה שיש,

לפעמים דווקא מהרע אפשר לחוות את הטוב יותר בשלמות ויותר בחוזקה ועוצמה.

וזה נכון לכל תחום בחיים - אדם שעובר ומתגבר על מכשולים וקשיים - לרוב יכול לצאת הרבה יותר מחוזק, עם הרבה יותר כוחות ותעצומות נפש שגילה על עצמו, הרבה יותר לעזור גם לאחרים, הרבה יותר לפתח את השריר של הנתינה וגם של הקבלה, לפתח ולהרחיב עוד את כוחות הנפש שלו, וגם לחוות את הטוב הרבה יותר בעוצמה כאשר הוא מגיע.

אז דווקא אחרי ריב או אתגר או קושי זוגי - אם נצליח לעבור דרכו, בתוכו וממנו נכון -

או אז נוכל גם לגלות את הטוב העמוק יותר, הגדול יותר,

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו נשברים באמצע!

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו מרימים ידיים בקושי הראשון או השני או השלישי.

אז אם יש קשיים ואנחנו חושבים אולי להרים ידיים?

רגע!

לומר לעצמנו - רגע, בעצם עדיין אין לנו מושג עוד כמה טוב נוכל לקבל מהקשר הזה ואחד מהשנייה עוד יום, עוד חודש, עוד שנה ועוד 20 שנים.  

אז ננסה לאפשר לעצמנו את אותה השקעה והתמדה, את אותה דבקות, את אותו לימוד, וב"ה לזכות לטוב עמוק וחזק עוד יותר.

ובעצם אם חושבים על זה אז גם בהורות, גם בזוגיות, גם במיניות, גם בכל מערכת יחסים עם המשפחה, גם בעבודה, וגם בהכל - המתמיד זוכה! לגמרי זוכה ❤️

וזה הזכיר לי גםנגמרו לי השמות

קטע שכתבתי בעבר שמדבר בדיוק על המקום הזה, של כל הטוב שמגיע דווקא אחרי שדבקים, דווקא אחרי שעוברים אתגרים בחיים, אז רוצה לצרף גם אותו לכאן:

אשתי, תודה שחיכית.

היום חגגתי איתך ועם המשפחה המדהימה שבנינו יום הולדת 80.

זה משהו לחגוג יום הולדת 80.

לא בא ברגל...

וחשבתי קצת. או בעצם הרבה.

ומתוך כל המחשבות שלי על חיי, את יודעת איזו מחשבה קפצה כל הזמן בראש ועלתה על כולנה?

המחשבה עלייך.

המחשבה על כך שחיכית לי.

את חיכית.

חשבתי על כל אותם הצמתים בחיים שלנו, מגיל 20+ ועד היום.

וואו, 60 שנים, זה פשוט לא להאמין!

חשבתי על איך בכל צומת יכולת לבחור - להאמין בי, להאמין בנו

או לא להאמין.

לבחור

אם להישאר

או להיפרד

אם לקחת את עסקת החבילה, הלא פשוטה בכלל לפעמים, שקוראים לה "אני",

או פשוט לוותר על הכל, לקום וללכת.

ואת, אשתי היקרה, תמיד בחרת, וחזרת ובחרת בי.

את בחרת בנו.

כל פעם מחדש.

את בחרת לחכות.

את ידעת והיית כל כך חכמה כבר אז,

את ידעת מבפנים, שזה יגיע,

שאנחנו נעבור את זה.

וגם את זה, וגם את המכשול ההוא שחשבנו שזהו הגענו לסוף ולעולם לא נצליח להתגבר? גם אז היה בתוכך את הקול הפנימי שאמר לך לא לוותר,

שאמר לך להילחם

שאמר לך לחכות.

זמן.

כמה כמה שהוא משאב חשוב.

ומי כמוני בגיל 80 יודע זאת

כמה הזמן הוא המרפא הכי גדול

כמה הזמן הוא הקוסם הכי גדול 

כמה הזמן הוא המאפשר הכי גדול

כמובן שהקב"ה! אבל בורא העולם שברא את הזמן וגילם בתוכו כ"כ הרבה אוצרות,

שמי היה חולם לאן הם יובילו אותי, אותנו?

ומה היה קורה אם לא היית מחכה לי?

ומה היה קורה אם לא היית, היינו, נותנים לזמן לעזור לנו ולרפא בנו דברים?

ומה היה קורה אם לא היינו בוחרים לעבוד?

ומה היה קורה אם היינו נפרדים?

בצומת ההיא? וההיא? ובמשבר הגדול ההוא?

אני אפילו לא רוצה לחשוב על זה.

על מה הייתי יכול לפספס

על חיים שלמים ומתוקים וטובים איתך יקרה שלי

על המשפחה המדהימה שבנינו

על כל האוצרות הללו שעכשיו מביטים בנו בעיניים נוצצות

ושרים לנו שירים

ומחברים לנו ברכות

וכולם חוזרים על דבר אחד - אתם הדוגמא שלנו לזוגיות טובה סבא וסבתא!

אתם!

אנחנו יקרה שלי! אנחנו! שמעת?

אנחנו, הזוג שעבר והתמודד ונילחם וקם ונפל

ושוב נפל

ושוב קם

ושוב 

ושוב

אנחנו מודל להערצה!

ממנו שואבים!

והאמת? אני מבין אותם.

תראי יקרה שלי מה יצא מאיתנו!

תראי כמה אהבה יש בינינו

כמה עוצמות

כמה חוויות

כמה טוב. טוב צרוף. טוב שלם. חיים שלמים.

כמה נהיינו אחד, במלוא מובן המילה.

ואיזה מזל שחיכית לי

ואיזה מזל שהאמנת בי

ואיזה מזל שלא וויתרת

ואיזה מזל שגרמת גם לי לא לוותר

ואיזה מזל שלקחת את כל הפניות הנכונות בדרך

ואיזה מזל שהשכלת להבין שזו *דרך*,

ושגם כשאנחנו למטה, הכי הכי למטה -

אנחנו עדיין בדרך!

וכמה בהמשכה השמים צלולים

והשמש מאירה

והחיים מחייכים

וכמה טוב ואור ושפע וברכה יש מעבר לפינה, 

במורד הגבעה,

בהמשך הדרך הזו.

ואת, שחיכית,

וידעת

והאמנת

ובחרת

ואהבת

ללא תנאים 

לך אני עומד היום ומוקיר תודה ונושק לראשך על שהבאת לי את החיים המתוקים והנפלאים הללו לצידך ויחד איתך.

תודה.

את לא יודעת עד כמה תודה.

תודה שחיכית.

(רציתי לכתוב ישר ולא הספקתינגמרו לי השמות

בעקבות בלת"ם שמיד צץ,

אז חוזרת עכשיו רק לציין הבהרה:

@oo היקרה רק למען הסר ספק היה חשוב לי לכתוב שאת הקטע הנ"ל רציתי לכתוב כבר מחג השבועות שאז חשבתי על הדברים ופשוט חיכיתי לזמן פנוי לנסח ולכתוב אותו.

וכמובן שאין באמור שום התייחסות ספציפית למקרה ספציפי כזה או אחר או שום ביטול חלילה לדברים שנאמרו בשרשור אחר.

אלא רק התבוננות אישית שעלתה לי מקריאה במגילה וכל מה שפירטתי כאן. 

ואם יש מקרים שיתחברו וזה יהיה מתאים להם - מצוין, ואם יש מקרים אחרים שלא יתחברו או שלא יהיה שייך אליהם - זה גם כמובן בסדר גמור ואין הדברים מתיימרים להתאים לכל המצבים ולכל האנשים ולכל המקרים באשר הם כמובן, אלא רק לאלה שכן ).

ובכלל רוצה להודות לך גם כאן על הדיון המכבד, המפרה, המדייק והמחכים שם 🙏❤

כבר זמן רב כאן בפורומים אפשר ללמוד ממך המון מתוך המודעות הגדולה שלך, העבודה העצמית מעוררת ההערכה שלך, הגמישות המחשבתית שלך, החתירה למען מיקסום האושר בכל התחומים בחיים ועוד

🔴 מצב מלחמה 🔴 - תוספת קטנה לעכשיונגמרו לי השמותאחרונה

יש משפט חשוב של דוקטור ויקטור פרנקל (ועוד רבים וטובים) שחשוב רגע להנכיח לעצמנו עכשיו:

כל התנהגות/תגובה בלתי נורמלית במצב/במציאות בלתי נורמלית - היא נורמלית.

אז מצאת את עצמך / את אשתך / את אישך / את הילד ברגרסיה בתחום מסוים?

אתם נורמליים.

זו המציאות שלא נורמלית.

אז לוקח לך שוב שנה לעשות פעולה פשוטה?

הכל עמום, מבולבל, לא מרוכז?

את נורמלית. אתה נורמלי.

פתאום בוכה כאילו בלי סיבה הנראית לעין?

כל פעולה הכי קטנה נראית כמו הר?

התחלת דיאטה בדיוק לאחרונה ומאתמול מחפשת רק מתוק ומנחם?

הסבלנות מתקצרת לפתיל קצרצר או אפילו בלתי נראה?

לא מבינה את עצמך?

שואל מה נסגר איתי?!

תוהה לעצמך או אפילו מבקרת את עצמך: מה זה מה קורה איתי?!

את נורמלית. אתה נורמלי.

ומה יעזור גם לנו וגם לזוגיות שלנו עכשיו?

בעיקר חמלה.

הבנה.

לגיטימציה לאנושיות שלנו.

המון חמלה ואהבה.

לעצמי. לאשתי. לאישי.

לקחת נשימה עמוקה

ועוד אחת

להוריד סטנדרטים כרגע במה שאפשר

ובעיקר לזכור שגם אני וגם בעלי/אשתי - אנושיים.

ועוברים, שוב, בתוך מציאות מוטרפת.

ולנסות למצוא עוגנים גם כעת

ולנסות לחזק את עצמינו ולהתמלא ממה שעוזר

לנו, ולזוגיות שלנו.

בשורות טובות ב"ה 🩵🙏

שאלה יותר לגבריםבוריס

אשמח להמלצות על תחתונים.

אני לא מוצא משהו שהוא באמת נח ואני סובל מזה מאוד

תודה

מאצ'טונים דלתא - יש גזרות שונותפ.א.
אני אוהב בוקסר קצר 
גזרה?חתול זמני

אני אישית אוהב את הבוקסרים הארוכים של פוקס (יש לי מבנה גוף רזה־בינוני בערך L)

לגזרה רחבה הרבה אוהבים רפויים

א. גזרה רחבההסטורי
ב. שתי מידות יותר משאר הבגדים...
כעיקרוןשפויאחרונה

אין נוסחא מנצחת, לכל אחד נח משהו אחר,

זה פשוט לקנות אחד ולבדוק.

אולי יעניין אותך