נשואה קרוב לעשר שנים.
יש בינינו פער גדול בהקשר המדובר - אני דוסית ובעלי לא. שנינו הפתענו את עצמינו והתחתנו... הרוב מבחינת תפיסת העולם של כל אחד מאיתנו (בלא הרבה דיבור על כך), היה ידוע מראש.
אנו גרים במקום דוס כרצוני והסביבה לא מעלה על דעתה את מצבו.
שנינו עברנו שנים של חיפוש החצי השני ונדבקנו אחד בשניה, ועל בסיס זה התחתנו. לאחר מחשבה והתייעצות. כלומר - בחרנו להתחתן.
אני חושבת שבעלי עיבד את העניין יותר והיום הוא מקבל אותי יותר ממה שאני מקבלת אותו.
אני מהרהרת בקול.. אומר את האמת, זה מעסיק אותי מאד כל העניין. בעיקר תפיסתית. קשה לי להשתחרר מהציור שהיה לי לגבי האיש שיהיה לי, אע"פ שלעיתים קרובות אני מתאהבת במראה שלו השונה הזה ממי שציירתי לעצמי. אבל לעיתים עולה בי געגוע עמוק לבעל הדוס (והסטנדרטי?) שכל כך רציתי.
אעלה מס' נק' של קושי:
1. צניעות - ההתנהלות שלו מכאיבה לי לעיתים. נושא רגיש בין זוגות ועוד יותר כשיש פער משמעותי ברצונות ובהתייחסות.
2. בדידות - בגלל השוני. בא לידי ביטוי בחינוך הילדים למצוות לדוגמה - מרגישה לבד בהובלה שלי לשם.
3. יחס של כבוד - חשה כלפיו בהקשרים רבים, אך בהקשר הזה, קשה לי לחוש הערכה כלפיו וזה מצער אותי.
4. מקום מגורים - לא מצאנו מקום מגורים ששנינו נשמח בו. בעלי ויתר לי בנושא זה מתוך הבנה שזה יותר עקרוני וקריטי עבורי מאשר עבורו. וטוב לו לראות אותי שמחה במקום שבו אנו גרים.
בכל זאת, יחד עם הקשיים, אני חושבת שנכון וטוב מאד שנישאנו. אני מאושרת יחד עם בעלי. הדגש הוא שטוב לי לצידו.
נפגשתי עם עשרות בחורים ומשהוא בו נגע בי באופן מאד מיוחד ועמוק. מתחברת למה ש'ונסי' כתבה. זה יקר בעיניי. ומוסיפה... המראה שלו, הקול שלו, המבט, תנועת ההליכה, תכני הדיבור, תחומי העניין.. באמת אני חושבת שאלה הדברים היקרים והפנימיים ביותר המחברים בין בני זוג. לא צריך לחטט בזה ולחקור, אלא פשוט לחוות את זה.
אני מסייגת וכותבת שאם הולכים על זה, על פער משמעותי - יוצאים לדרך פחות פשוטה, לטוב ולמוטב, וצריך לבחור בזה. עיקרון הבחירה נכון בכל נישואין, ועוד יותר כשיש פערים משמעותיים וניכרים.
אסכם, שאני חושבת (לאחר דרך), שאנו חיים בסך הכל בעונג יחד. מה שמנחה אותנו הוא שלא מדברים מתוך אמיתות, תפיסות ועקרונות, אלא, מתוך הצרכים האישיים והפשוטים של כל אחד מאיתנו. מודה שלי קשה יותר לעשות זאת. אבל מאמינה באמונה שלימה שזו הדרך.
ועוד תוספת: בעיניי, מי שנפגש הרבה - עשרות הבחורים / הבחורות שנפגש בהם - זה המדגם. אני חושבת שזה דמיון לחשוב שזה ייפתר בבחור / בבחורה הבאים. הנכון ביותר לבחור מתוך מה שנפגשת. אני בטוחה בכך.
תראו ברכה! שנה טובה ומתקתקה!