לא לראשי. בעקבות שרשורים בתחום מעלה גם את שלי.. אשמח להגיגכםנשואה פלוס+
אז היה כמה שרשורים על קנאה. וגם לי יש משהו קטן שאני סוחבת בנושא ואשמח לקרוא מה אתם חושבים. אם זה מוגזם או הגיוני ואיך אפשר להתקדם מהמקום הזה. זה לא בראש מעייני אבל נקודה שלפעמים מציקה.

אוקי אז זה קשור לאחותי, רווקה ובגירה (כבר בגיל להתחתן) שניכר שהיא מאד מעריכה (אולי מעריצה אפילו) את בעלי.
בכללי היא אדם מאד חברותי ותוסס וגם די נחמדה ופתוחה לשיח עם בנים ככה שזה לא בהכרח ספציפי איתו.
אבל היו הרבה דברים קטנים מההתחלה שהצטברו והצטברו אצלי בלב עד שבשלב מסויים אחרי איזה שנה זה התפוצץ וממש בכיתי לו וסיפרתי הכל. הוא אמר שאין לו שום דבר אליה וכו'. ושאין לי מה לדאוג בכלל.
סתם דוגמאות לדברים קטנים-* ירדה עלי לידו והוא צחק. (ממש נפגעתי). *הוא שואל מנימוס מה שלומה והיא מספרת לו באריכות על הקשיים וכו. *היא מספרת חוויות בשולחן והוא צוחק למרות שאני כמעט אף פעם לא מצליחה להצחיק אותו. *יש בה כמעט את כל הדברים שאני צריכה לשפר לדעתו. *פעם אחת כשהיינו איתה ארוחת שבת לבד היא הציעה לו מנה נוספת כשאני לידו. די נפגעתי- מה אני לא דואגת לו מספיק טוב?.*כל סעודה שזה אפשרי היא מתיישבת מולנו והאמת לא ברור אם בגללי או בגללו. *שרה לפעמים כשהוא נמצא ויוצאת בטעות עם פיג'מה שאני בספק כמה זה טעות. והוא מאד שומר משירת נשים וכו ככה שזה לא בפרופורציות. *הגיעה אלינו פעם לביקור פתע ונשארה עד 12 בלילה. יש עוד כל מיני. וכל פעם מצטרפת עוד טיפה קטנה ועוד אחת עד שזה נהיה שלולית ענקית. של מטען שמוסיף אליו עוד טיפות כאלה.

אני אציין שאני בקשר די טוב איתה לכל דבר. ממש קשר חם והתייעצויות ועזרה וכו. לא אמרתי לה כלום כי זה לא נראלי נכון. כי די סביר שהיא לא ממש מודעת. אבל בכל מקרה אני פגועה ולא מצליחה לסלוח. היו תקופות שהיו לי חלומות בלילה. ושאני קמה כועסת ופגועה. כל פעם שאנחנו איתה אני מרגישה מתח בלב. שמה לב לכל פיפס.

בעלי גם מאד שומר על עצמו ושומר מרחק וירא שמיים ב"ה. אבל עדין ברגש אני לא רגועה. הרי אין אפוטרופוס לעריות.

אז מצד אחד אני רוצה להיות בשלום עם אחותי גם בלב. ומצד שני ההערצה שלה והנחמדות שלה מלחיצים אותי.
???
בת כמה את? אשמח לענות לך בפרטינפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ז' בתשרי תשע"ט 08:15
אני רווקה בגירה וביחסים מעולים עם אחותי ובעלה
לא נרשמו אצלי תקלות במשולש הזה (הזוג-אני)
לפעמים זה סתם דמיונות יותר ממה שזה.

אם תרצי אשמח לפרטי לענות לך .
אם את בקשר טוב עם אחותך דברי איתה בפתיחות. מודעות זהבסדר גמור
רוב העניין.
מבינה את ההרגשה שלך. כמה שנים את נשואה ?כלה נאה
נגיד יש לי אחות שנולדה שהתחתנתי והיא הרבה אצלי ממש חברה של הגדולה שלי. יש לה משהו היא מתיעצת עם בעלי ולא מפריע לי. יש לה קטעים שלא מוצא חן בעני אבל אני בטוחה שהיא לא שמה לב
ובשביל בעלי היא כמו אחותו.
אבל אם אתם זוג צעיר והיא הצטרפה אליו איתך אז קצת היתי חוששת ונזהרת.
הרבה נופלים עלי פה אבל נכנסתי פעם לאיזה יעוץ נישואים באינטרנט. שולחים לו שאלות והוא עונה.
מה אני יגיד לך... היתי בשוק. הלכה לי התמימות.
איזה סיפורים הזויים. כמה גברים מתיעצים על מה לעשות שהם דלוקים על האחות של אישתו. או כאלה שכבר בקשר עם האחות של אישתו. אז
לא צריך להגיע רחוק אבל גם לא לעצום עינים
דברי איתה ושתשאיר את הדאגה לבעלך בשבילך. ושתשתדל על צניעות לידו ... נגיד היתי אומרת לה שחשוב לא לא לשמוע שירת נשים וגם אם אפשר לא להסתובב עם פגמה. ובצחוק להוסיף כשתתחתני תביני.

אחותי חופשי יושבת עם פיגמה בספה ומדברת עם בעלי ולא נח לו. והיא באמת לא מבינה.
עד שהסברתי לה יפה שצריך לכבד. במיוחד אם הבן אדם ירא שמים ומקפיד. היא קיבלה יפה.
למה לשמור בלב ?
למה להגיע למצב של להתפוצץ ?
אפשר לדבר על הכל יפה ובכיף ובלי סרטים
תשובהנשואה פלוס+
תודה לכל התגובות. לגבי שאלתך- אנחנו נשואים שנתיים. ההפרש בין בעלי לאחותי 6 שנים.
אחותי מאדד רגישה ולכן לא אמרתי לה כלום. רב הסיכויים שהיא תהיה בשוק שבכלל קצת חשדתי בה בכיוון הזה גם אם אני רק ארמוז ותעשה מזה בדיחה גרועה או תפגע עד עמקי הנשמה ולא תדבר איתי יותר או משו קיצוני אחר.
כבר אמרתי לאחיותי באופן כללי לשים לב יותר על שירת נשים בנוכחותו (הוא ביקש) ואחותי הזו הייתה די בשוק מהבקשה. אבל קבלו. אבל מאז הרבה פעמים פה ושם "מתפלק" להן. שזה לא כזה מפריע לי אבל כמו שאמרתי זה טיפות קטנות שמצטברות. מימים שהייתי בתוך זה אני יודעת שאין בניהם קשר מעבר למפגש המשפחתי (כן, גם אני הסתכלתי בווטצאפ לראות שאין בינהם שיחות) וגם כי בעלי די שומר דיסטנס.
יפה. אז אל תדאגי. לא נשמע שהיא מחפסת משהוכלה נאה
וברוך השם שבעלך ירא שמים. תשמחי.
ואם אחותך תגזים תדברי עם אמא שלך. את לא צריכה להתביש. ואל תפחדי שהיא תתרגז היא תבין אמא שלך תדע איך לעשות את זה.
אבל תמיד לשים לב ולשמור על גדרות.
הכלל תמיד כבדהו וחשדהו.

מנסיון עצוב..(של בת דודה קרובה..)אמא לנסיך קטן
צריך להישמר מאוד מאוד. אל תרבה שיחה עם האישה נאמר במיוחד על הדברים האלה..
בת דודה שלי הייתה פחות כו יותר ככה.. והגעיה למצב שנקרשרה אליו ממש ובלי לשים לב התאהבה בו ברמה שהייתה בוכה שהיתתה רואה אותם צוחקים יחד(את הזוג) . אחרי עבודה רצינית ממש שכללה ניתוק קשר ברמה של שלום שלום ויצאה לשידוכים ב"ה יצאה גם מזה.. אבל צריך ממש להיזהר. יכול להיות שזה מתמימות אבל גם תמימות מובילה לעיתים למקומות לא נעימים..
ריבונו של עולם - זאת אחותךגלעד1976
קחי את הדברים בפרופורציות הנכונות.
תשמחי שאחותך בקשר טוב אתכם. לא חסרים מקרים הפוכים.
זה לא שעכשיו הוא נפגש איתה ללא נוכחותך. כל הקשר ביניהם הוא בזמן שאתם ביחד אצל ההורים שלך או שהיא באה לבקר אצלכם.
לא ממש לא להיות שאנטי כי זו אחותה!אמא לנסיך קטן
לא חסרים מקרים.. וכן צריך להיות עירנית( כמובן לסמוך על הבעל ולא להתחיל לחשוד בו ובלגאנים. אבל לאור התגובה שכתבתי למעלה ודאי וודאי שצריך להיות ערניים. לפעמים יש תחושה שאם זאת אחות זה בסדר אבל ממש לא!! זאת עדיין אישה זרה לגבר ואסור לו להגיע לקלות ראש וכו.
ברור שהיו מקרים ואין אפוטרופוס לעריותגלעד1976
בגלל זה כתבתי שכל עוד הקשר בין בעלה לאחותה הוא בפורום שגם היא נמצאת בו, ואין מצב ליחוד ביניהם או לבילוי משותף שלהם ללא נוכחותה, אז שתיקח את הדברים בפרופורציות.
ועוד הוספה קטנה.. גם טלפונים בינהם..אמא לנסיך קטן
אין מצב ליחוד אבל יש מצב להתאהבות ואחותו נכללת באישה זרהכלה נאה
נכון. צודק זה הקול השקול יותר שאני שומעת בתוכינשואה פלוס+
מצד שני יש כבר מטען עליה על הדברים הקטנים האלו. והמטען הזה מצטבר ולא יעבור מעצמו
בתור אחד שחי במשפחה שכולם מסוכסכים עם כולםגלעד1976
תעשי הכל בשביל לשמור על יחסים טובים עם כולם מכל הצדדים.
סומך על האינטואיציה שלך, שתדעי איפה זה עובר את גבול הטעם הטוב.
אז מה שזאת אחותה??מיכל318
???
לי כאב משפט שכתבתסיה
שאת כמעט לא מצליחה להצחיק אותו והוא צוחק ממנה.
אוף איזה עולם אכזר אני בטןחה שפעם כן הצחקת אותן, למה כמתחתנים אחרי כמה שנים האישה כבר נהפכת לא אטרקאיבית ונשים אחרות עושות את זה לבעל.
זה ההרגל.. אולי הוא צוחק מהשטויות שלה ולא מהתענינותכלה נאה
לפעמים האישה גם נכנסת לאיזה שגרה ולא מחפסת להיות יותר נחמדה יותר נאהבת.
להחיות את הקשר. אם אישה רוצה היא תדע מה עושה לבעלה את זה
לצחוק מהשטויות שלה זה גם צחוק שנחמד לשמועסיה
אישה צריכה להיות מלאך גם לטפל בילדים. ללדת. וכו וכל שגרת המטלות העמוסה
וגם לחשוב כל הזמן איך להיות אטרקטיבית לבעלה ששום בת אחרת לא תעשה לו את זה.זה ממש קשה
תאמיני לי סיה יגיע זמן שתיהי אדישה לכל זה...כלה נאה
ותקבלי שזה החיים. ומה שאת יכולה ועושה זה הכי טוב. תאהבי את עצמך.
כמו שויויאן אומרת 'לעוף' על עצמך
ואל תתפלאי אם פתאום בעלך יהפוך לקנאי
בינתים אני הקנאיתסיה
לבעלי לא מזיז שאני מדברת עם גברים.
אני כנראה צריכה יותר לעוף על עצמי . אני מנסה אבל זה כזה משחק ולא אמתי. אין לי כןחות למשחקים גם ככה כל הכוחות שלי גמורים על היום יום
גברים הם פחות קנאים.נשואה פלוס+
לגבי הצחוק- אחותי טיפוס של מרכז הבמה ודרמטיות אז היא מצחיקה בכללי. אני מצחיקה אותו בעיקר שאני צוחקת על עצמי אבל לא דברים אחרים
יש לך דרך לחדש כוחות, יחד איתו?בת 30
זה ממש חשוב.
וווואלהיהודה224אחרונה
זה נשמע שיש מרמור עז בקרבך מחיי הנישואין
לפחות תשתדלי לא להכניס לאחרים שטויות לראש ולא תקחי על הגב שלך חוסר שלום בית לאנשים שקוראים את תגובותייך......
לדעתי תלמדי לעוף על עצמך ותפסיקי עם ההשוואות האלה.ויויאן
ותעזבי את אחותך..
נראה לך שהיא יוצאת עם פיג'מה בכוונה??ה' ישמור, כמה עצוב לקרוא! אני לא מצדיקה בשום אופן התנהגות לא צנועה אבל חושבת שהכל בראש שלך אם אתן בקשר טוב, לא מסתדר לי איך אפשר להיות בקשר קרוב ואוהב עם מחשבות ומעשים מכוונים בכיוון שאת חושדת בה.
אם אחותי הייתה אפילו רומזת בכיוון הייתי תופסת ממנה מרחק לעולמים.. נראה לי.
לדעתי את צריכה לדבר איתה רק אם היא באמת תחצה קווים.. ולא נראה לי. לא יכול להיות. מקווה שאני לא סתם תמימה..
אני לא חושבת שזה בכוונהנשואה פלוס+
נראלי שזה על גבול המודע-לא מודע. כי זה נראה שהיא כן מותאמת לדיסטנס שלו אבל מצד שני מתפלק לה הרבה פעמים דברים קטנים שמראים את הערכה והדאגה שלה אליו. אני גם לא חושבת שנכון לדבר איתה כשאני יודעת שהרבה מזה זה תרומה של הדמיון המפותח שלי ובעצם כנראה אין כאן כל כך משו גרוע
לדוגמאנשואה פלוס+
אמרתי לה שחשבנו על מישו בשבילה. ושבעלי אמר עליו שהוא 'בחור זהב' אז היא התרגשה הסמיקה וכו ואמרה "וואי אני מתרגשת הוא חושב שמתאים לי בחור זהב"???
הוא לא היה איתנו אבל באיזשהו מקום זה טיפה צרם לי שהיא לקחה את זה למקום כזה.
מה הבעיה ? היא שמחה שהוא מעריך אותה וחושב שהיא בחורה טובהכלה נאה
ומתאים לה גם בחור טוב.
אולי היא אפילו לא מעריכה את עצמה ככ

איך היית מרגישה אם בעלך לא היה מעריך את המשפחה שלך?
לא כל הערכה היא משיכה

בדוגמה שהבאת לא ניראה שהיא מחפסת משהו.
במיוחד שהיא טיפוס דרמתי.
אבל תמיד לשים עין לא לעבור את הגבולות
להפךים...

אם היא הייתה שמה עליו כמו שאת חושבת.

היא הייתה נפגעת מזה שהוא רוצה לשדך לה מישהו..

כמו כשיוצאים עם מישהו והוא מסיים ואז מציע את חבר שלו למשל- אם  רציתי אותו, זה היה פוגע בי

בקיצור היא יוצאת לשידוכים ומחפשת, ובע"ה עוד מעט תתחתן בעצמה.

תראי בזה מחמאה שהיא מעריכה את בעלך.

ואת אמורה להכיר את אחותך ואת רמת המוסריות שלה, לא טוב לחשוד בכשרים...

תודה. אני לא לגמרי מסכימה עם ההשוואהנשואה פלוס+
אבל לא משנה..
ואכן אני מכירה את אחותי ומעריכה אותה מאד ועם זאת מודעת לחולשות שלה ולחוזקות שלה בענייני גברים. היא שמה גבולות אבל מושכת תשומת לב לפעמים. ולפעמים יותר מדי. לא בטוח שיש כאן איזה כוונה רעה. זה גם סך הכל מתאים לאופי אבל זה לא תמיד נעים לי. וגבר מרגיש כשאישה/בחורה מאד מעריכה אותו וזה בהחלט יכול לגרום לו להרהורים.
את יודעת כמה אני מעריכה את גיסי הצדיק?ויויאן
אין לך מושג. בנ"א מדהים. כולם אצלנו אוהבים ודואגים לו. ואני בתור אחות גדולה בבית אחראית לא מעט על לדאוג לאורחים וכו'
אני בד"כ אדאג יותר לאנשים "חיצוניים" מאשר האחים הביולוגיים והבנתי גם מאחותי שכך נכון לנהוג מניסיון לא נעים במשפחה שלו... הערכה היא הערכה, לא חייב להיות מעבר.. אם הלך המחשבה שלך הוא כזה שהיא ח"ו קצת בקטע שלו ואולי את חושבת שזה הדדי.. מבטיחה לך שתוכלי למצוא אלף הוכחות לכך... האם זאת האמת? אני מסופקת עם נטייה ברורה לכיוון השלילי.
לגבי ההתרגשות שלה מהערכה שלו לבחור .. גם לא אומר משהו בהכרח.. מניסיון.. כשאת מעריכה אדם את מעריכה את מי שהוא מעריך.
בקיצור, הכי מועיל לחזק את הביטחון בקשר שלכם בלי קשר למה שקורה בחוץ.. אם את מחפשת איומים בחוץ, לצער כולנו לא חסר...
בהצלחה!
ויויאן:אנננ

כמו שלגנב אין שלט על המצח שמכריז "גנב" ככה גם לאחותה לא צריך שיהיה שלט על המצח "חוצה קווים עם גיסי".

ברור שאם לאחותה יש עניין בבעלה היא לא תעשה משהו מוחצן ובולט כמו לתת לו ידיים באמצע הסעודה. היצר הרע לא כזה טיפש ולכן הוא משתדל להיות כמה שיותר תמים שלא יוכלו לתפוס אותו על "סעיף" מסוים.

וכן...לצאת "בטעות" עם פיג'מה נשמע כמו אחלה דרך להורמונים להשיג את מבוקשם (למרות שאיני שולל אפשרות אמיתית לטעויות, אך כמו שפותחת השרשור כתבה, טיפה מצטרפת לטיפה [שיתופים, שחנ"שים, קירבה פיזית, אובר אדיבות] וכשיש לך כבר שלולית ענקית זה די נאיבי להמשיך לחשוב שדברים קורים בטעות)

הכל בראש שלךים...

תלמדי להרפות

אני לא מסכים איתךאנננ

כשבחורה שאינה זרה משוחחת עם גבר, משתפת שיתופים אישיים וכו' זה ממש לא צחוק.

בצורה האידיאלית והבריאה הבחורה צריכה לגדור את עצמה מגברים אחרים, וכשזה להפך צריכה להידלק נורה.

טוב שפותחת השרשור לא מרפה ושמה לב לדברים הקטנים אבל המשמעותיים.

סיפור אישי קטן:

אני מתעסק בהדרכה באולפנות והיתה תופעה שהרבה פעמים כשהייתי עובר ליד בנות "במקרה" פתאום אחת הבנות או כמה מהן היו צוחקות בקול רם או משמיעות צרחות אימים או עושות משהו דרמטי, ואני מיד הייתי פונה לשם לראות אם הכל בסדר (ותמיד הכל היה בסדר).

עד שיום אחד אשתי לימדה אותי שסיבת הדברים זה לא אחר מאשר אני. בנות רואות לידן גבר צעיר ומנסות למשוך את תשומת לבו. סה טו.

מאז שהיא לימדה אותי את זה אני מייבש ברמות. לא משנה איזו צרחה בנות נותנות לידי - אני משתדל מאוד לא להזיז שריר בפנים וממשיך בהליכה כאילו לא קרה כלום.

אז ל"אודליקה", היצר הרע שלנו יודע להוציא כשצריך 750 בפסיכומטרי. הוא מתוחכם מאוד ואנחנו צריכים להיכנס לראש שלו. אם הוא עובד שעות נוספות - אז גם אנחנו צריכים לעשות זאת.

אשריך... כיף לשמוע גם סיפורים כאילהכלה נאה
זה יפה מצידךים...

אבל יכול להיות שזה גם לא קשור אליך בכלל אלא זה הרבה פעמים איך שבנות בגיל כזה מדברות.

מזכיר לי שפעם עבדתי עד מאוחר וחשבתי שאני לבד ופתאום שמעתי צעקה מהצד השני של הביניין , בגלל שאנחנו עובדים עם חומרים מסוכנים חשבתי שאולי קרה משהו ורצתי לראות שהכל בסדר ואז כשהתקרבתי שמעתי ציחקוקים של בנות...

נ.במיכל318
לא כל הבנות כאלה. למרות שזה לא היה הפואנטה שלך כאן.
משעשעפאז
אם כי בנות יכולות לגמרי להתנהג ככה בלי שיש אף גבר או לא גבר בסביבה..
קורה
רגשותיך מאוד מובניםאנננ

התופעה מוכרת מאוד.

הייתי מציע לתפוס את אחותך לשיחה על קפה ועוגיות ולהסביר לה מה זה אומר להיות נשואים וכמה זה לא קל לבנות את הקשר הזוגי, ועוד יותר לא קל כשמסביב יש דברים שדוקרים בלב.

וכמובן לשמוע את הצד שלה, מה היא מרגישה וכו'..

ולחילופין, את יכולה לדבר על כך עם בעלך.

אני יכול לספר שיש לי אח בגיר ורווק שגם לא היו קטעים כאלה (שואל את אשתי על העבודה שלה, "עוזר" לה ו"אדיב" כלפיה בכל מיני דברים) ואשתי ואני שוחחנו על כך והבנו שהבחור ב"ה בלע"ה הורמונאלי כיאה לכל בחור בגילו והפיתרון שיעזור לנו (וגם לו...) זה פשוט "לחתוך" אותו (נגיד אם הוא שואל איך בעבודה, אז אשתי שותקת ואני מיד מתערב ועונה במקומה). "לחתוך" זו התרופה הטובה ביותר להורדת ההורמונים. זה ב"ה הצליח והוא די מהר תפס את העניין. 

צריך לשמוח שמחה גדולה שלאחותך יש הורמונים בריאים, ויחד עם זאת לא להתבייש בכלל להעמיד את הדברים במקומם.

זה לטובתכם, ולא פחות - לטובתה.

בהצלחה!

מסכימה עם כל מילהחצי שליש

לצערי ולבושתי, כבחורה, הייתי כמו אחותך -  @נשואה פלוס+ , כלפי אחד הגיסים.

אומנם לא עברתי גבולות הלכתיים צועקים של לשיר לידו וגם לא פיגמה (אין בכלל מושג אצלנו שבנות לובשות פיגמה אחרי גיל מצוות)

אבל בהחלט היה קשר קרוב מידי.

אחותי תמימה מאוד, ואם היה משהו שכן קלטה והפריע לה - מעולם לא העירה לי.

ואני חושבת שחבל... זה לא היה לטובתי שאף אחד לא העיר.

ותכלס מה שקרה היה שב"ה התארסתי, והתנתקתי מאוד מהר מה"קשר" עם הגיס (שכנראה בתת מודע מילא אצלי איזה חלל עד שהגיע בעלי, השם ישמור...), אבל הגיס לא התנתק כל כך מהר.

וזה פשוט היה מצב שבעלי שאל אותי בזעזוע, בפעם הראשונה שהיינו שבת איתם ביחד אחרי החתונה,

מה הסיפור שלו? למה הוא לא מפסיק להסתכל עליך?!...

ב"ה המצב השתפר לאט לאט, והוא למד לשמור מרחק. אבל חבל שהגעתי למצב הזה.

רחמים על אחותך.... לדעתי דברי איתה שיחה עדינה.

מאוד יכול להיות שהיא לא אוחזת ולא מבינה שהיא עוברת גדרים הלכתיים ברורים ואדומים.

כל הכבוד לך שקמת ואמרת. שידעו פה נשים שיש אחיות כאלהכלה נאה
ויש גם בעלים כאלה שיכולים לפזול. וכמה צריך להזהר.
זה נשמע שהיה בניכם יותר מקשר עין..
ולא ריחמת על אחותך אז ?
זה מפחיד שצריך להזהר מאחות. מילא מחברה.
והוא גם חוצפן. למה שהגיס לא ישים את הגבול ?
אז מה אם אחות של אישתך מסתכלת עליך. קשה לי להבין את זה.
מזעזע לחשוב שהוא חשב להמשיך את הקשר איתך בתור נשואה.

אם בעלך שם לב איפה ההורים ?

הגדולה שלי התחתנה לא מזמן ויש לי בית של בנות.
יש לי בת בגיל תשע שובבה כזאת. כשהחתן היה מגיע בהתחלה היא היתה רצה לחבק אותו עם אחים שלה הקטנים. לקח לי ולבעלי כמה פעמים להסביר לה למה לא לעשות את זה. טוב זה עוד גיל קטן.
ב"ה הבנות הגדולות בישניות אבל חשוב שאנחנו בתור הורים נשים לב.
תודה
סורי לא קשורנשואה-טריה-
באמת מסקרנות-אז ישנות עם בגדים?
מבינה את החשש שלך!לב אוהב

יכול להיות שהיא מתנהגת ככה מתמימות באמת או מחוסר מודעות,

אני לא אומרת שהיא עכשיו מאוהבת ומתנהגת ככה בכוונה..

אבל לדעתי זה מזיק בשבילה וגם בשביל בעלך.. (שאני מאמינה שגם מתנהג בתמימות או חוסר מודעות..)

בחורה שמקבלת תשומת לב חיובית ומחזקת מגבר זה מקשר אותה אליו, ואם הוא מוצא חן בעינה אז בכלל.. 

אז יכול להיות מאוד שבעלך זה דמות מאוד מוערכת בעיניי אחותך , אולי היא אפילו מחפשת משהו דומה באופי מבחינת בעלה לעתיד.

אבל זה פשוט לא בריא,

וגם נשמע כל כך לא טוב.

ממש נצבט לי הלב שכתבת שבעלך צוחק ממנה ולא ממך.

זה דברים קטנים שבסוף נאגרים.

הבעל הוא לאישה, כמו שהאישה הוא לבעל. בהכל, בשמחה שהוא נותן לה, בהקשבה, בהכלה, ברגישות.. אם הוא נותן מזה , ואפילו קצת למישהי אחרת , אפילו אם זה לא לצורך רומנטי , זה עדיין כואב ולא שייך!! 

צריך להבהיר את זה בצורה עדינה ורגישה לאחות היקרה.. 

טוב.. בעיקרון החלטתי להפסיק לכתוב.. אבל בכל זאת אגיבנשואה פלוס+
אז בחג היינו אצל המשפחה. היא כמובן התיישבה לידינו אבל אני הגעתי רגועה יותר. גם בזכות התגובות כאן.. אז תודה. הבנתי שהרבה זה עניין של האופי שלה. זרמתי עם זה שהיא סיפרה לי באריכות ובקול תוך כדי פזילות לבעלי, על הדיאטה והספורט שהיא התחילה ואיך היא רזתה וכו. הקשבתי והשתקתי את המחשבות והכל היה טוב ויפה. עד שבעלי סיים לאכול והיא הציעה לו מנה שניה והוא נענה בחיוב. זה נשמע קטנוני וניסיתי שלא להיפגע אבל זה החזיר אותי לכל ההרגשה הזאת . כאילו שאני לא מספיק אישה טובה לבעלי. שהיא זאת שדואגת לו יותר ממני. אמרתי לעצמי שהיא באופי שלה דואגת ככה לכולם. אבל היה לי קשה להמשיך רגיל. בעלי אמר לי בשקט שהוא היה צריך לסרב וכו' אבל תכלס זה לא היה משנה.
מצד שני עכשיו שאני חושבת על זה היא פשוט לא יודעת שזה גורם לי להרגיש ככה ואני מרגישה אחריות לדאוג לו לדברים כאלה.
כשאני מסתכלת על זה מהצד זה נראלי קטנוני להיפגע מכזה דבר. אבל אני צברתי הרבה דברים קטנים כאלה. ככה שכל המבט שלי לא אובייקטיבי. לדבר איתה על זה גם בהכי עדינות זה לדעתי יזעזע את כל המערכת. מעדיפה שלא לעשות צעד כזה. היא גם יכולה לקחת את זה לקיצוניות של לא לדבר איתנו וכאלה. המצב לא חמור כל כך ששווה לי לעשות דבר כזה. אין בינהם קשר אישי מעבר. גם לא שיחות. זה רק דברים קטנים כאלה מעצבנים. מצד אחותי בעיקר.
כל הכבוד לךגלעד1976
סיכמת את הדברים בצורה יפה ומכובדת
בעלך צריך להגיד לה מהפעם הבאה לא תודה. אישתי תמזוג ליכלה נאה
ובזה יגמר הסיפור.
הוא לא צריך ליזרום איתה.
להיות עיניני וזהו
^^ ולא לענות לה לשיחות טלפוןעדן ירושלים
ברגע שהוא יתחיל לייבש זה יסתיים.
ומה עם לשבת בקצה אחר של השולחן?סיה
עבר עריכה על ידי סיה בתאריך ט"ז בתשרי תשע"ט 10:23
תסדרי את זה בצורה או שהיא תשב קודם ואז תלכו לכוון אחר. או שתארגני מקום שתפוס ויהיה מקום בדיוק לשתיכם.
לדעתי כמו עם זה שהתחילה לספר על הספורט וכו תעצרי אותה . תגידי רגע כןאב לי הראש אחרי זה אדבר איתך. או מיד לפנות לבעלך לדבר סתם משהוא אחר . לא יודעת להעביר נושא ממנה לא לתת לה לדבר ככה שכאתם במצב שלושתכם יחד.
בקיצור אל תתני למצב ששלותכים מדברים. תעברי נושא. תדברי עם בעלך עם הפנית גב אליה .תקראי לבעלך למטבח לעזור לך משהוא וכו. תקטעי מצבים כאלו
שבעלך יציע לה בחורים להכירggg
אולי היא תבין מזה מה מקומה מולו ואולי גם יצא מזה משהו טוב...
אחד האחים שלי התחתן עם מישהי מאוד חמודה אבל לדעתי יותר מידי חבר'מנית. אחד האחים האחרים שלי שהיה רווק ממש זרם איתה והיא הייתה צוחקת איתו המון. לדעתי מהצד, זה עבר את גבול הטעם הטוב. התלבטתי אז אם להעיר לו או לא להתערב. הוא בחור ישיבה והקלות ראש הזאת היתה מוזרה לי. לאח שלי שנשוי לה זה בכלל לא הפריע. הם חיים בחברה כזאת (דתית) שכולם בסחבקייה בנים ובנות וזה לא נראה לו חריג.
בסוף האח הרווק התחתן ב"ה. מהרגע שהכיר את אישתו הפסיקו כמעט לגמרי את הצחוקים שהיו עושים. ושתי הנשים שלהם חברות ממש טובות.
אז אולי אם תחפשו שידוך לאחותך זה ייגמר
תקשיבי.עדן ירושלים
כשאישה מוזגת לגברנאוכל היא יוצרת אקט. לא דווקא מיני. אבל סוג של אינטימי.
אצל בני עדות המזרח האישה מוזגת לגבר. לא סתם.
בעלך בסיטואציה הזו היה צריך לומר לה
אשתי תשים לי.
כשהיא אומרת לו תראה איך רזיתי היא מזמינה אותו להסתכל על הגוף שלה - איך הוא רזה ונעשה יפה.
אני לא אומרת שהיא דלוקה עליו ויש מצב שזה מצום לב
אבל שבעלך יתחיל לייבש אותה .
לא להסכים שהיא תמזוג לו או תשב לידו
אם היא מדברת איתו לענות בענייניות בלבד. וזהו
לחלוטיןאנושית 8)
כל מילה 👌לב אוהב
מצטרפת לדברים ומוסיפה-חדשה ישנה
את אמרת שאת עובדת על עצמך שלא יפריע לך. אבל אם כ''כ מפריע אז תקשיבי ללב שלך, כנראה *כן* יש משהו לא תקין, משהו לא נכון.
אוקי, לא חציית קווים אדומים, אבל בהחלט לא נעים לך עם הקשר הזה וזה לכשעצמו לא תקין. אני באמת מניחה שאחותך עושה את זה הרבה מתמימות. הראש של הבנות הרווקות עוד לא מבין באמת מה זה ראש של גבר וכמה זה לשחק באש. וכמו שאמרת -לדעתי פחות מתאים לדבר עם אחותך.
אבל-
*דברי עם בעלך*. שידע בדיוק מה כואב לך, מה מפריע לך. לא להסתיר. לדבר. ושילמד לאט לאט לייבש אותה יותר משמייבשים גיסה סטנדרטית שתרד קצת מהעץ. כשהיא תראה שהיא לא מעניינת אותו, אז גם לה כבר יצא כל החשק של הסיפורים והנחמדות יתר. שבעלך יפרגן לך בקול מולה. היא מציעה לו מנה נוספת? שיגיד שאשתו עושה את זה הכי טוב. כן, שתבין שזה לא ראוי ברמז עדין . מדברת איתך יותר מידי? שילך לעיסוקיו, שיפתח ספר, שיראה שהוא לא מקשיב לה. הפטפוטים יישארו ביניכן. גם אם זה באמצע הסעודה ימצא סיבה לקום רגע. שתרגיש שהיא לא מעניינת אותו. בלי לפגוע, אבל די ברמזים מצידו שהיא לא מעניינת אותו בכהוא זה. זה הכל. הלחץ שלך לא שווה כלום. הצלחה
^^ שום דבר לא שווה שתרגישי רע הזוגיות שלך.עדן ירושלים
ב ד י ו ק !!!כלה נאה
אולי יש לכם המלצה למומחה ברפואת שיניים לילדים?שירה_11

איזור דרום

לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופה

דגים, קטניות (יש בהן הרבה חלבון), חזה עוף, פרגיתמרגולאחרונה

הטיפ הכי חשוב שלי- אם הוא ה"בעייתי" ושאר המשפחה אוכלת מגוון יותר - לקנות טרי ולהקפיא במנות קטנות (נגיד כל שקית זיפלוק עם 2 פרגיות)

פרגיות אפשר לתבל לפני ההקפאה (ואז זה להוציא שיפשיר ו2 דק מכל צד על המחבת וביי)

דגים- מפשירים יחסית מהר, תיבול בקטנה ולתנור (גם קצר). נגיד סלמון, פילה מושט/דג לבן אחר וכו.

קטניות- אפשר להקפיא מבושלות או מונבטות.

חזה עוף- כמו פרגיות. בנוסף אפשר לתבל ולעטוף בפירורי לחם, ובמקום לטגן - לעטוף אחד אחד ולהקפיא. יש מקומות שמוכרים ככה מראש (יקר)

אם זה רק הוא אוכל את החלבונים היקרים יותר, ואתם אורזים בנפרד להקפאה, זה הרבה פחות מורגש כלכלית.

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

הלקוחות שלו. כלומר ההוריםמשה

פשוט.

כן יש סיכון של שיווק. אבל זה נכון בכל מקצוע.

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

חייבת לומר, שגם נשים רעבות עלולות להיות עצבניותיעל מהדרום

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

מדד טל לוריא לחינוךאריק מהדרום

מדד לוריא לחינוך

ואיפה מפלגות גוש הקואליציה? למה אין מצע?

אי אפשר לחולל את השינוי (המוצדק להבנתי)מי האיש? הח"ח!

שלוריא הציע, מציע ומן הסתם יוסיף להציע - אבל מהיציע... - במערכת, ללא שינוי באספקטים נוספים. אינך יכול לעשות את התקציב הישראלי למכונת "ביטחון" אינסופי במאות ביליונים, ולייצר בד בבד גם מערכת חינוך מושקעת ומתוקנת ושיוויונית לעילא. אינך יכול לשנות את סדרי התעסוקה של מורים ומורות ("עובדי ההוראה" כלשון המסגרת המארגנת הייצוגית שמונחתת עליהם), למשל חוזים אישיים בקנה מידה נרחב, בלי להציג תוכנית לשינויים כאלו לעיון ולאישור כלשהוא של הציבור, ממשאל עם ועד בחירות כלליות. וקצרה כאן היריעה מלפרט את כל היקף השינוי הדרוש ותשומת הלב הפוליטית והמנהיגותית לנושא. זה דורש שינויים ברמת לוח השנה הציבורי והתעסוקתי הישראלי, במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי והעיסקי. זה דורש משהו בסדר הגודל של קומיסר בברית המועצות או מזכיר בסגל הבית הלבן באמריקה. אולי משהו בסגנון טריבון רומי, משהו שיש בידו את מלוא הסמכות, מלוא האחריות ומלוא המשאבים לחולל פעם אחת ולתמיד כזה שינוי. בלי זה אין טעם אפילו לעשות צעד ראשון.

קידום יפה למפלגת אל-הדגלנקדימון

הייתי מעדיף יותר שקיפות בנושא.

הוא שקוף לחלוטיןאריק מהדרום

מציין איזו מפלגה פרסמה בכלל מצע.

מה הניקוד ולמה.

הכל מפורט לפרטי פרטים.

מה לעשות שמפלגות הקואליציה טרם פרסמו מצע בנושא חינוך, אף אחת מהן ומפלגת אל הדגל היא המפלגה היחידה שדיברה על ארגוני המורים במצע החינוכי שלהם שזה בעיני טל לוריא עיקר הבעיה.

זה חלוםמשהאחרונה

אבל פייגלין כמו פייגלין יתקשה מאוד לחבר בין החלומות שלו לבין המציאות הישראלית.

אולי יעניין אותך