אפשר לשאול משהו ושתענו בכנות?לזמר לשמך עליון

בע"ה

אני רוצה לתאר לכם סיטואציה.

אתם יושבים כרגע מול המחשב שלכם, ממש כאן בפורום הזה, ומסתכלים על שרשור כלשהו או על תגובה שממש, אבל ממש, לא שייכת.

איך תגיבו?

לצערי אני נתקלת לאחרונה המון בזלזול ובחוסר מודעות לעניין הזה של כתיבה בוטה ופוגעת ברשת. אולי בדור שלנו הדבר קשה יותר, כשיושבים מול מסך ולא פנים-אל-פנים, קשה לדמיין מעט שמהצד השני יושב אדם ולא רובוט. משיטוט כללי ולא מעמיק בפורומי ערוץ 7, אני רואה אינספור תגובות קשות ובוטות במיוחד, ואני שואלת את עצמי - למה?

נכון. קשה לדמיין. אבל כמעט כל אחד מאיתנו חווה אי פעם בחייו תגובה בוטה ובלתי נעימה בעליל ברשת, אז למה אנחנו חוזרים על זה? נראה כאילו ברשת כולנו חייבים להיות הכי מדוייקים, הכי חדים והכי בוטים שאפשר - כי רק ככה יקשיבו לנו. ואני אומרת להיפך - למה נרגיל את עצמנו ללשון לא נקייה ולהלבנת פנים (כן, כן, אותה הלבנת פנים שאומרים עליה: "נוח לו לאדם שיפיל עצמו לתוך כבשן האש, ובלבד שלא ילבין פני חברו ברבים.")

אנחנו עוברים אינספור עבירות כאלה בלי סוף, מידי יום ביומו. אנשים קוראים את התגובה שלנו, לא רובוטים, ומלבד הבעיה של הרגל דיבור בשפה גסה, נוצרת לנו בעיה חמורה הרבה יותר של הלבנת פנים, ריב ומחלוקת לחינם.

אפשר לחשוב אולי שבחברה החילונית זה חזק יותר, אבל אנחנו, בתור חברה דתית, צריכים להראות את הדוגמא האישית הזו, לקדש את שם ה' ולהתעלות על עצמנו בדור הלא-פשוט הזה שהכל בו נעשה דרך מסכים.

בואו נתחזק מהניסיון הזה, ונצליח לעבור אותו!

בפעם הבאה שבה תשבו מול המחשב, ממש כאן בפורום הזה, ותראו שרשור כלשהו או תגובה שממש, אבל ממש, לא שייכת - איך תגיבו?

אשמח לשמוע מה אתם אומרים על העניין וכן איך לדעתכם אפשר לשנות את זה.

לאיזה סוג תגובות את/ה מתכוונ/ת?יש ויש...

לפעמים לא שייך זה מבחינה מסויימת x....

ולפעמים לא שייך זה קצת עצבים שנדרשים כדי למנוע תגובה לא שייכת y....

אני מתכוונת בדיוק לסוג התגובות שאני קוראת ואני אומרת: וואו.לזמר לשמך עליון

למה הם חושבים לעצמם שהם מתבטאים ככה? וגם אם מישהו אמר לך משהו בצורה כזו - זה יהיה הרבה יותר נעים לכולם אם נבליג ונשתיק את זה כאן, כי כולם יודעים שההאשמות ההדדיות ימשיכו לנצח.

אולי אני סתם רגישה, ואולי זה כולנו שהתחספסנו... אבל יש גם כאן בפורום. ויותר מידי.

צודקתsimple man

זה חשוב מאד, אבל דוקא אפשר לציין לטובה את הפורום פה שבגדול כמעט ואין את הבעיה שציינת 

נכון. כמעט...יש ויש...

כי לפעמים כן מגיבים קצת בעצביייםםם....

וגם את זה צריך להבין- בגלל שאנחנו מתקשרים מול מסך קצת קשה להתבטא ולפעמים זה כזה נדרשששש, ולפעמים זה בועער בך  לענות אז.... ככה זה יוצא.

אני אישית רואה גם כאןלזמר לשמך עליון

ואפילו 2 מקרים כאלה זה יותר מידי. זה אומר משהו על החברה שלנו - לאן היא הגיעה?

יש אפשרות שתסבירי יותר???יש ויש...

זה תלוי מאוד....

אני בטוחה שבדורות הקודמים לא היו מתבטאים ככהלזמר לשמך עליון

אני לא רוצה להביא דוגמאות ספציפיות פה מהפורום, כי זה פוגע - וזה הדבר האחרון שאני רוצה לעשות... אבל אני רוצה לעורר. כי אני חושבת שמה שקרה בדור שלנו זה שאנחנו מתחספסים לאט לאט, והרגישות נעלמת ממנו והלאה. חבל מאד שזה ככה, זה יוצר חברה לא בריאה שלא יודעת לשלוט על מה שהיא מוציאה ועל מה שלא. גם אם לא מסכימים עם מישהו אפשר לעשות את זה בצורה מכובדת ונקייה, ואפשר לראות דוגמא מרבנים גדולים שגם כאשר הם מתווכחים על דברים ברומו של עולם, וגם אם הרב השני סותר את כל מה שהם חיים עליו, השיח ביניהם מכבד ותרבותי.

צודקת... אבל לא בדיוק.יש ויש...

אני מבינה שאת לא רוצה לחשוף פה מקרה מסויים, אפשר בפרטי?

אין לי פרטי לדעתי, כי הניק הנוכחי עוד חדשלזמר לשמך עליון

ומעדיפה גם להימנע מזה, כי סתם רכילות ולשוה"ר שאין בו שום תועלת.

אבל אני חושבת שכשזה קורה, זה די ברור... הויכוח מתלהם ונהיה בוטה. הרבה פעמים גם יש תגובות נגד, אבל אני חושבת שיש פה צורך בשינוי מן השורש של כולנו, בתור חברה, בתור נוער שזכה להיוולד דתי ב"ה ויש לו גם מחוייבות לייצג את הקב"ה בעולם.

מממ....יש ויש...

לא לשוה"ר. לא מזכירה שמות מספרת סיטואציה אנונימית...

אין לי בעיה. אם יש לי אפשרות לפרטילזמר לשמך עליון

אני מסכים איתך לגבי הדור הזה.יכול להיות ש-

אבל למה את חושבת שבדורות קודמים זה היה אחרת?

כי בעבר אנשים נפגשו אחד עם השני, ולא בוירטואלילזמר לשמך עליון

כשנפגשים פנים אל פנים חושבים יותר על מה שאומרים ופחות נזהרים ממה שזה יכול ליצור.

עליי למשל, הפעילו פעם שיימינג מזעזע. האמת, ממש בטעות, אפשר להגיד. הם לא תכננו את זה בתור שיימינג, אבל זה היה משבר מטורף, והיו כבר מקרים של התאבדויות בגלל דברים כאלה.

יש ערך למילים שלנו, ואני חושבת שבדור הזה בגלל כל הטכנולוגיה, הפה שלנו (או המקלדת) קצת איבדו שליטה.

אני אומר למה זה חשוב...יש ויש...

כי קורים מקרים שמקבלים תגובות שנוגדות את אופי האתר, ואז בתור אחת שאכפת לה מזה אני אנסה למגר את התופעה בכל הכח...

לענ"ד יש גם בזה בעיהלזמר לשמך עליון

למה את מתכוונת כשאת אומרת "נוגדים את רוח האתר"? מי אמר לך מה רוח האתר?

יש המון תגובות שמעצבנות אותי, שאת אפילו לא מתארת לעצמך עד כמה, ובכל זאת אני יודעת שעומדים מולי אנשים, שחטאם הגדול ביותר הוא בזה שהם לא מסכימים אתי. מי עשה אותי טובה יותר מהם שאוכל להוכיח אותם במילים קשות?

אין לי בעיה שלא יסכימו איתי, בכיף...יש ויש...

איש באמונתו יחיה... אבל יש תגובות קיצוניות.

לא רוצה שיהיה לשוה"ר...

אפשר בפרטי? לא חייבת...

אבל מה אכפת לך שהתגובות קיצוניות?לזמר לשמך עליון

זאת אומרת, כל עוד אני לא המנהלת של הפורום, אני לא רואה סיבה להעיר לאנשים... זה לא התפקיד שלי. ואין בזה את מצוות "הוכח תוכיח את עמיתך", במיוחד שיש כאן דגש על העמיתך.

רק כשאנחנו מקבלים את מי שמולנו כאדם, עם מחשבות ורצונות בדיוק כמו שלנו ובאותה רמה כמו שלנו, כעמית, רק אז מותר לנו להוכיח - בזהירות וברגישות.

לא חושבת שהתגובות האלה מוסיפות טוב.

מסכימה איתך ממש. פעם לא היו פה תגובות עם מילים גסות והיוםארלטאחרונה

למרבה הצער לפעמים יש- לדעתי זה עובר קו אדום

וואלה לא חשבתי על זה . צודקת. פעםפרפר בכלוב
הבאה נשתדל יןתר..
אומריםלהיות בשמחה!!!
נשומלה בנחת, ברגוע וברוח טובה
נכוןלזמר לשמך עליון

ולדעת לפעמים להבליג ולסלוח ולא לפתח את צורת הדיבור הזו גם הלאה...

ככל הנראה אני יתעלם ממנהיכול להיות ש-

זה לא האידיאל, אבל אני לא מספיק מוכשר כדי להגיב בצורה הנכונה.

אם זה מישהו שכתב משהופרפר בכלוב

אם זה מישהו שכתב משהו נגד-פרפר בכלוב

התורה או נגד רבנים גדולים אני חייבת לכתוב לו תגובה חריפה, שיבין שיש נושאים שלא מתלוצצים עליהם.

ברור שבלי מילים גסות וכו

אבל זה נוערלזמר לשמך עליון
כולנו עוד ילדים, מסובכים בתוך עצמנו והדעה שלנו עוד לא מגובשת מספיק. אז למה במילים חריפות? אפשר בנחרצות ובמילים נעימות. ככה גם הרבה יותר קל לקבל.
צודק.אבל אם יצא מצב שאני משתכנעתפרפר בכלוב
ממשו שאומר משהו שלילי על אמונה וכוזה בעיה קשה מאד
ברור.לזמר לשמך עליון
מצד שני כולנו צריכים ללמוד היום להחזיק בעמדות שלנו בכל מקום בחברה הדתית כי יש כל כך הרבה מחלוקות ועמדות.
דרך אגב, אני בת (:
מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה
taken בדרייב מי יכול לשלוח ליyonatan123
סרטים בדרייב לפרטי מי יכול לשלוח דחוףףףףףףףףyonatan123אחרונה

אני חייב להרגע קצת מהמתח מי יכול לעזור ולשלוח קישורים בדרייב לאחד או כולם מהנ"ל יבורך:

ג'ייסון בורן (סדרת סרטים)

חטופה

אינדיאנה ג'ונס

ג'יימס בונד

מת לחיות

רמבו

שליחות קטלנית

משימה בלתי אפשרית

אולי יעניין אותך