עניין שיש לי עם אחותיתקווה_לעתיד
עבר עריכה על ידי תקווה_לעתיד בתאריך ט"ו בתשרי תשע"ט 23:09

אז ככה..

לא נעים לי כל כך לומר. אני באמת אוהבת את אחותי ומעריכה אותה, אנחנו ביחסים קרובים ויחסית טובים.

א-ב-ל אני די עצבנית עליה ואני חייבת להוציא את זה. 

מי שמכיר אותי מפה כבר יודע שאני נשואה ללא ילדים. אחותי נשואה עם 5.

יש לאחותי קטע מוזר כזה שהיא לא מכינה הרבה אוכל. 

היא תמיד מכינה כמויות משונות, או שהיא מכינה הרבה, אבל מחליטה שדוקא להגיש בארוחת שבת - שמים מעט. 

אני טיפוס לארג', אין סיכוי שאזמין אנשים ולא אכין כמות נכבדת ברמה כזו שלאנשים יהיה נוח להעמיס. 

אני אמנם לא אירחתי את אחותי לשבת מעולם, כי אין לנו אפשרות לארח 7 נפשות.

מאז שאני מכירה את עצמי אני עוזרת לאחותי. היא מצידה תמיד מארחת בכיף, לא עושה עניין, מצד שני כשהיתי רווקה היא היתה מנצלת את בואי לעזרה "על הדרך". נרדמת ומשאירה אותי עם הילדים כתינוקות, פתאום יש שיעור אז "אכפת לך להשאר לעשות ביביסיטר? "

מסנג'רת אותי לרדת עם הילדים לגינה, ותמיד עזרתי. אף פעם לא אמרתי לא. תמיד עזרתי לקפל כביסה, להכין לילדים ארוחות ערב, מגיעה באמצע שבוע ומכינה יחד איתם משהו במטבח, עוזרת להשכיב לישון, בקיצור? מגיעה והופכת להיות עוד יד בבית...

תמיד נהניתי מזה. אבל התחתנתי. ומאז כמה פעמים היא עשתה לי קטע דומה עם בעלי, למשל קבענו שנקפוץ בערב לבקר, ובעלה יצא לאנשהו, ואז היא יושבת איתנו אחרי הרדמת הילדים קצת, ופתאום היא אומרת אכפת לכם להשאר עוד שעה אני בנתיים אלך להצטרף לבעלי? כל מיני קטעים לא מתאימים. 

בקיצור- לאחותי אין "לא נעים לי". הכל נעים לה , איתי הכל מותר. 

מאז העמדתי את הקו באופן יותר ברור. אני גם שוחחתי איתה על תחושת המובן מאליו, וגם התחלתי לומר לא וכיום היא באמת לא מקפיצה אותי לשום עזרה (ואנחנו גרות במרחק של כשעה נסיעה!!) הבינה שזה שאין לי ילדים ,לא אומר שאני זמינה כמו פעם, ובטח שלא אומר שאני אמורה לנסוע שעה שלמה עד לשם רק כדי לסייע לה עם הילדים.

הדבר היחיד שנשאר-

בגלל שאני ובעלי אוהבים שפע ושולחן עשיר, והילדים שלה שיהיו בריאים אוהבים לאכול, הבנו שאם אנחנו נוסעים שבת אז אין יותר מידי כייף והנאה בשולחן שבת, אז כבר מלפני כמה שנים התחלתי להביא בעצמי אוכל. מכינה כמה סירים, או כמה מנות. אף פעם לא משהו אחד קטן. תמיד באתי עם כמה מנות, אחת מהן תמיד מנת בשר או עוף, בד"כ עוד שתי תוספות לפחות, ותמיד עם קינוח או שניים. 

בקיצור - מגיעה בידיים מלאות.

מאז- כל פעם שאחותי מזמינה אותנו לשבת או חג, או שאני מציעה שנבוא כדי לבלות איתם, היא תמיד אומרת לי כמה משפטים אחרי שמסכמים שנגיע ומתי- "אבל את תביאי איתך אוכל נכון?" "אבל את תביאי איתך את האוכל הטעים שלך נכון"?  

היא אף פעם לא מחכה לאחר כך, גם אם נקבע שבוע וחצי קודם, היא מייד באותה שיחה תבקש שאביא אוכל. היא לא עושה את זה בצורה לא נחמדה, אבל זה כבר מגיע לרמה שזה מרגיז אותי, ולא בא לי לנסוע אליה, כי לפעמים בא לי לנסוע ולהרגיש אורחת! 

גם ככה אני שם משחקת עם הילדים, עוזרת לה לערוך, להכין סלטים, להוריד ולשטוף כלים, אז גם תמיד אני צריכה להביא חלק מהאוכל?

את באמת לא יכולה להתמודד עם עוד שני אנשים כשאתם גם ככה שבעה?

למה בגלל שהתרגלת שאני תמיד מכינה כמויות אני חייבת תמיד להגיע אחרי שאני מכינה שבת, עוד יותר מאשר הייתי מכינה אם היינו רק בעלי ואני?

לא מזמן אירחנו את המשפחה שלה עוד באמצע שבוע בערב לארוחה, היא הציעה להשתתף כספית, ואמרתי לה נראה כמה ייצא, מתוך נימוס, אבל חשבתי שהיא תציע שוב. אבל הגיע הערב, הם אכלו כשובע, ובסוף נסעו והיא לא אמרה מילה על השתתפות כספית בזה שבעלי ואני אירחנו 7 נפשות אצלנו על חשבוננו. 

אז בכייף ,כמובן שלא אמרתי לה מילה, והכל באהבה, אבל מנגד, אם אני באה אלייך להתארח שבת- אולי פעם אחת תגידי לי משפט כמו- והפעם אני לא רוצה שתביאי איתך שום דבר! עליי הכל! אני מכינה את הכל ורק תבואו להתארח בכייף!

לא רק שהיא מבקשת שאביא אוכל, גם מצידה היא תמיד מכינה כמויות הזויות (לא הגיוניות לכמות האוכלים) , וגם כשאני מביאה כמות גדולה כדי שתוכל לשים על הפלטה כמות מפנקת, היא שמה איזה רבע ממה שהכנתי וזה מכעיס אותי. גם טרחתי, גם את לא הכנת הרבה בכלל, וגם אם אני מכינה מלא שניצלים את שמה לי 7 שניצלים על הפלטה כשאנחנו 9 אנשים??

אמרתי לה, תקשיבי למה שמת כמות פחותה ממספר הסועדים?? הבאנו קילו וחצי שניצלים את יכולה להוסיף בכיף.

אז היא התחילה לומר שאפשר לקחת מהשניצלים שיש בחוץ. (הקרים) . 

בקיצור, אני באמת לא מבינה את זה.

אני מבינה שהיא לא מתה על לבשל. שזה מעייף אותה לעשות את זה כל שבוע לכל כך הרבה אנשים.

אני אוהבת לפנק, אני נהנית שיש הרבה אוכל, ואני מעדיפה להכין כדי להיות רגועה ולדעת שאני יכולה למלא לי את הצלחת בלי רגשי אשם שלאחרים לא נשאר (מה שבד"כ קורה כשהיא מכינה אוכל לבד. וגם אם אני עוזרת מה שהיא מכינה תמיד אפשר לקחת רק כפית מהסלטים כי אחרת לא נשאר כלום לאף אחד אחר)

אני מבינה שבשבילה זה גיוון ממה שהיא מכינה, ושהבישולים והאפיה שלי טעימים להם מאוד, וזה מחמיא לי ומשמח אותי לראות אחרים אוכלים מה שהכנתי ונהנים. 

אבל אני לא מבינה למה זה חייב להיות כ- ל פעם שאני מגיעה לשבת?

פעם אחת אי אפשר להגיד לעצמה שהיא תעשה הכל ותעשה יותר בכמות כדי שאנחנו נוכל לבוא בכיף ולא לעשות יציאת מצריים עם הסירים הקופסאות והתבניות?

איך היא לא מרגישה שלא נעים לה ממני? לנצל כל פעם את זה שאנחנו מגיעים רק כדי שהיא תוכל להוריד מהבישולים ?

והכי באסה, שבגלל זה אני מתחילה לחשוב פעמיים כשבא לי לבוא אליה לשבת. 

זהו פרקתי.

לדעתילוחמת התמורות
אם את מרגישה מנוצלת פשוט תפסיקי לבוא אליה..
או תתחילי לחפש מקומות אחרים להתארח בשביל הכייף ושלא תרגישי מנוצלת
להרגיש מנוצלת זה רע וגרוע
תראי, אני לא חושבת שהיא מזמינה אותי בשביל זהתקווה_לעתיד

זה לא שהיא מנצלת אותי במאה אחוז. 

היא מאוד אוהבת שאנחנו באים, בעלי ואני אוהבים מאוד לבלות זמן עם הילדים , והילדים מאוד קשורים אלינו. 

אני לא חושבת שזו המטרה, 

אבל כאילו, קובעים לבוא שבת. יופי.  אפשרי לחכות לקראת בוא השבת וביום חמישי אפשר להתקשר ולשאול בצורה סיפמטית- אם את מכינה משהו תגידי לי מראש שאקח בחשבון, או שתגיד, אני מאוד אוהבת שאת מכינה אוכל, את ממש לא חייבת אבל אם יבוא לך נשמח שתביאי משהו. או שבאמת פעם בשנה תגידי משפט של אני מבקשת שרק הפעם לא תביאי כלום ותבואו בכייף , כי את באה הרבה פעמים בידיים מלאות ואנחנו מאוד אוהבים את זה, אבל הפעם תבואי ככה כמו שאת!

אני יודעת שגם כיף לה שאני באה (מן הסתם, אני גם באמת נותנת מעצמי , אני משוחחת איתה, שוב, עם הילדים הרבה, עוזרת סביב שולחן שבת ), מן הסתם יש לה אינטרס מזה, אבל גם סתם כי אורחים, וכי שמח להם איתנו. 

אנחנו גם אוהבים, לגוון, זו משפחה, ונחמד לנו שם. 

אני לא חושבת שהדרך היא לא להגיע בכלל וזהו. . ככה גם אנחנו וגם הילדים שלה מפסידים....

זה הגיע למצב שסיפרתי להורים שלי שזה לא נעים לי כל כך, והם השאירו איתה כסף פעם אחרונה כדי לשלם לי על מה שאני מביאה איתי! יש לי הורים מדהימים ורגישים! אבל זה פשוט לא אמיתי שהיא העבירה לי את המסר מהם בלי להרגיש אחראית לזה בכלל.

אני לא מבינה איך היא לא חושבת שזה אבסורד!!!!!! אמרתי להורים שלי שהם השתגעו על כל הראש ושאני לא מוכנה לקבל את זה. 

ההורים שלי מאוד מעריכים את כל מה שאני עושה בשביל המשפחה.. אבל לפעמים אני חושבת שאני מגזימה ברמה שאני מוכנה לעשות בשבילם דברים.... 

מהדברים שאת מעלה כאן*אשתו של בעלי*
די ברור שאחותך חסכנית/קמצנית במידת מה.
את מרגישה מנוצלת ובצדק.
או שתחליטי שאת לא מגיעה אליה יותר(לפחות בזמן הקרוב),או שתפסיקי להביא איתך סירים ומאפים.
פעם אחת תנסי לעשות לה תרגיל ויומיים לפני שאתם צריכים להגיע תכתבי לה לנייד או אפילו תגידי לה בשיחת טלפון שהפעם את מגיעה בידיים ריקות כי...(תמציאי לה סיבה...לא חסר...) וזהו!
נסי אולי לדבר על זה עם...אמא שלך/אחות אחרת (אם יש) ותראי מה הן אומרות לגבי העניין הזה...
אולי יאירו את עינייך בנושא.
תודה על העיצה, אני בהחלט אנסה את זהתקווה_לעתיד

אחלה עצה....

זה לא יפה להתארח ולבוא בידיים ריקות!וואוו
פשוט אל תבואי או תזמיני. אי אפשר ולא צריך לחנך אחרים. מצטערת.. זו דעתי.
מה קשור לחנך?תקווה_לעתידאחרונה
כל פעם שאת מתארחת את מביאה סירים? לא בידיים ריקות אוקיי אבל לא נראה לי הגיוני שכל פעם שהיא מזמינה היא ישר אומרת אפשר לבקש שתכיני את האוכל הטעים שלך? נחמד שהיא מפרגנת אבל אפשר לא לומר כלום לא לבנוצ על זה שאני מביאה כמה מנות ובכל זרת אני אביא כי אני לא אבוא בידיים ריקות אבל לא מראש לבנות על זה או לבקש את זה
אגב כשהיא באה להורים שלי לשבת היא לא מביאה כלום. אבל כ ל ו ם.
אז זה לא לחנך אבל אם זה בא על חשבוני אז מותר לי לא לשתף עם זה פעולה
את טועה. .
לא כתבת פה דבר אחד חשוב...conet
מה. המצב הכלכלי שלהם?

אם שניהם עובדים טוב ומסודרים אז זה באמת הזוי
אבל אם נגיד הבעל אברך והאשה מורה בתחילת דרכה והם מגדלים 5 ילדים אז ברור שזה לא פשוט ולפעמים עושים חשבונות מוזרים
לא. המצב הכלכלי שלהם ממה שידוע לי טוב.תקווה_לעתיד

שניהם עובדים . הוא מתפרנס יפה. היא גם מכניסה. 

הם לא אנשים בזבזנים ואין להם רמת חיים גבוהה מדי.

פשוט היא שונאת לבשל!

ואני משקיעה בזה וגם מחמיאים לי שיש לי יד טובה בבישול .. ואני מכינה כמויות הגיוניות למספר האנשים, אז יש כמות יפה.

אז נראה לי שזה פשוט עוזר לה, בלי להילחץ שיש אורחים והיא צריכה לעמוד ולהכין שיהיה מספיק אוכל, ככה זה מוריד ממנה דאגה.....

זה לא שבלעדיי יש יותר מידי אוכל שם. 

באמת בעלי ואני תמיד צוחקים שאנחנו לא מבינים איך זה, כי רק אחד הילדים שלה ממש מעמיס וממלא.

היא מכינה גם בשר לא יקר. 

תמיד קציצות עוף, או בולונז, או שניצלים. 

אין הרבה מנות בשר אצלה. 

אני באמת לא מבינה את התפיסה ההזויה הזו. 

מכינים סלט אז יש קערה קטנה של קורנפלקס כזו עם סלט. לכולם.

אני לפעמים המומה. אני לוקחת לי שתי כפות מזה ואני לא מבינה איך לכולם ישאר.

זה ממש לא נעים, אני באמת אוהבת אותה, היא בחורה זהב. אבל באמת לא מבינה את הבעיה הזו שלה. 

כשהיה הקטע עם השניצלים אמרתי לה ואני בטוחה שהכעס בצבץ בטון שלי- "למה שמת רק 7 כשאנחנו 9 אנשים??"

כאילו.. יש כל כך הרבה שניצלים שהכנתי כדי שאפשר יהיה לשים איזה 12 כדי שאם למישהו מתחשק עוד אחד יוכל לשים לו 

אז את שמה לי 7??!? סירייסלי?

ועוד כשחוץ משניצלים יש שם איזה קציצות וגם איזה 10 קציצות קטנות?

טוב אני סתם מחממת את עצמי על העניין הזה....

אבל זה באמת הזיה.

אוליפאז
יש להם עדיין הוצאות גבוהות?
הגיוני עם 5 ילדים שגם ששניהם עובדים זה עדיין יקר...

לדעתי היא חסכנית. או כי כזו היא בלי קשר למצב הכלכלי, או עם..
השאלה מה את רוצה לעשות עם זה...

לגבי ההגעה באמצע השבוע- ממש לא הייתי מצפה השתתפות כספית באירוח שכזה
נשמע לי מוזר.(בפרט כשזה מאד נדיר, וכשאתם מגיעים לשבתות אליהם, וכשמצבכם הכלכלי טוב ב"ה).

לענ"ד יש 2 אפשרויות-
1. להמשיך להגיע עם אוכל ולהחליט שאת נותנת לה באהבה כי היא זקוקה לזה או בקטע הטכני או הכלכלי או הנפשי או כולם..
2. לעשות שיחה כנה ולהגיד לה יקרה קשה לי להביא אוכל, או אני יכולה רק כזה וכזה וכו'

לגבי השניצלים נשמע שאולי היא שומרת להמשך ..
(יום חול? שבת הבאה?)
לא ברור אם כי קשה לה לבשל או מסיבות כלכליות... או שניהם.
דווקא זה שכתבת שהיא מכינה מבשר לא יקר גורם לחשוב שבאמת זה עניין כלכלי...

וכן, 5 ילדים זה עסק יקר
גם למי שמרויח טוב.
לדעתי זה מנטליותתקווה_לעתיד

היא לא אוהבת לבשל. היא קופצת על זה שאני יותר בקטע , והיא יודעת שאני לארג'ית אז זה בכלל נוח.

אין לי בעיה לבשל 90% מהפעמים. מפריע לי שאין ולו פעם אחת שהיא מביעה איזה סוג של חוסר נעימות

ולא שייך לקטע הכלכלי, אפשר לחשוב שאני מוציאה המון כסף בשביל להביא אוכל. אני לא מכינה אנטריקוט לשם.

אפשר להכין כמויות יפות, וההיפך, במיוחד כשיש אורחים ורוצים לתת להם הרגשה נעימה ומפנקת. 

אני אמנם אחותה אבל אני אורחת, ולא נראה לי סביר שבכל פעם שאני מגיעה אליה אני מרגישה מחוייבת להביא אוכל כדי שלא אהיה מבואסת אחרי ארוחת שישי. 

והיא התרגלה לזה אז נוח לה. גם נראה לי מוזר שזו הבקשה הראשונה שלה אחרי שאנו מסכמות שאגיע לשבת... את לא מרגישה מעט אי נעימות שאת "מתנפלת עליי" עם הבקשה להביא אוכל בשניה שסיכמנו?...

לגבי הזמנה לאמצע שבוע, לא הזמנו אותם לארוחה. 

החלטנו שהם יבואו אלינו לעשות על האש. נהוג שחולקים בתשלום של הקניות בעל האש, במיוחד כשזה יוצא קניה מרוכזת ושל בשרים , וכל מה שכרוך בעל האש.. אז אם היא כבר מציעה, אז למה ביום שהיא מגיעה לפה היא לא אומרת על זה מילה?

במיוחד כשרואים שיש מכל טוב. 

לי נראה שהיא יודעת יותר לבקש , מאשר להציע.

לא יודעת. מילא שלא יהיה לה את המחשבה של  "לא נעים לי " אבל לפחות שתחשוב עליי טיפה? שזה לא נעים כל פעם שמגיעים להגיע שחצי אוכל עליי וחצי עליה?

אניפאז
לגמרי מבינה את ההרגשה המנוצלת והלא נעימה. באמת.
ממש לא נעים ומרגיש לא כיף.
ובאמת כשמדובר בעל האש זה אכן מקובל יותר...

בקיצור מבאס ממש!
דילגתי על השלב הזה אבל אני באמת לגמרי מבינה את התחושה הלא נוחה שלך
וגם את הרצון להתארח ולהרגיש בכיף.

אני עניתי באמת יותר לקטע הפרקטי, ובאמת שפחות לחלק הרגשי...
בקטע הרגשי לגמרי איתך. מאמינה שגם אני הייתי מרגישה רע עם כזו התנהלות.
בקטע הפרקטי הבאסה כאן זה שככל הנראה לא תוכלי לשנות אותה, ולכן מה שאפשר פשוט לשנות את המקום שלך בדינמיקה הזאת...

במקום להגיד שכן תביאי ולפנק להגיד שלא בא לך בטוב ולא להביא...

אפשר לעשות את זה אולי בטקט יותר כככה שאת לא תיזמי זמן ארוך יחסית הגעה אליהם, וכשהיא תזמין אותך או תשאל למה תגידי לה
שהאמת שאתם אוהבים לבוא אליהם כי אתן חברות טובות והילדים וכו'
אבל הקטע עם כל הבישולים מעיב עלייך ונותן לך הרגשה לא נוחה...
בתקווה שהיא תקבל את זה בצורה טובה.

את נשמעת משקיענית בטירוף גם לבי האחיות וזה ממש ממש כיף!
אשרייך שיש לך יכולת להשקיע כל כך!
את נראה לי פשוט נדירה גם מבחינת המסירות שלך
ואולי גם יותר פנויה מאחיותייך לכאלה הפקות שהן לא יודעות או לא יכולות כרגע להרים...

זה באמת מבאס שאפילו טלפון לא טרחו להרים.

אני עייפה מדי ומתקשה להתבטא בשעה זו אז נראה לי שאעצור כאן לבינתיים.
את נשמעת אישה מקסימה עם לב גדול.
לי זה נשמע טיפוס חסכן עד קמצן. ואת הפוכה ממנה לגמריכלה נאה
וזה מעצבן.
את צריכה לדבר איתה בפשטות.
תגידי לה הפעם אני באה רק עם עוגה. או סלטים.
ולדבר על כמות האוכל שזה עושה הרגשה לא נוחה אם חסר.
ואם את מביאה אוכל תגידי לה אני אחראית על ההגשה. או שתמזגי לך ולבעלך ולא אכפת לך כמה הם רגילים לאכול.
אבל לדבר על דברים גם כשלא נעים כי אחר כך מתפוצץ ויותר לא נעים
את יןדעת זה באמת עושה הרגשה של לא נעיםתקווה_לעתיד

ליומולדת שלה ושל אחותי שיש להן בקירוב בתאריך עשיתי להן לפני שנה "פסטיבל"

הכנתי ארוחת מלכים . השקעתי בזה מלא כסף, ומלא הכנות. 

הכנתי לזניה , פוקאצ'ות, כמה סוגי סלטים מיוחדים, ועוד ועוד ואפילו הכנתי להן שתי עוגות!!!!! עוגות מהמושקעות! שולקחות המון זמן הכנה , עוגת יפות כאלה, 

וקניתי להן מתנות. הכל במטרה שיהיה להן ערב שהן במרכז, כי שתיהן באמת מגדלות ילדים , עובדות, אחת לומדת במקביל. 

באמת אני מעריכה אותן ויודעת כמה שהן ראויות לזה. 

בהתחלה היה קטע לא נעים שהן אמרו לי שהן עושות מאמץ להגיע עד אליי בשביל הערב הזה, וקצת נפגעתי כי מה זה עושות מאמץ לבוא עד אליי?? אני לא עושה את המאמץ לבוא עד אליכן בדיוק אותו המרחק רק הפוך כשאני באה לעזור לכן לפעמים?

וגם הערב הזה לא בשבילי, הוא בשבילכן, לפנק.

אז בסוף הן באו, והיה מדהים. 

השנה היה לי יומולדת, משתיהן קיבלתי הודעת ווטסאפ.

רבאק אי אפשר להתקשר?

לא ביקשתי שתשקיעו ותקנו לי מתנה, אבל באמת. לא אכפת לי שאתן מלכות אנגליה. 

בכל מקרה, יש פה איזו תסמונת ריכוז עצמי. בעיקר בשילוב של סולם עדיפויות אחר.

אני שמה דגש על דברים אחרים, והן לא כאלה . לכן גם לא ציפיתי למתנה, כי הן לא כאלה... אבל לפעמים זה עדיין מרגיז. 

מאז אני באמת לא נוסעת לעזור להן, הן כבר לא מבקשות ממני עזרה, כי למדתי שאני נותנת המון מעצמי, ואולי זה מוגזם ביחס למה שהן צריכות או יכולות בעצמן. וזהו. 

עכשיו אני גם לא מצפה גם ככה. ועשיתי את זה בצורה מכובדת. אנחנו בקשר טוב וקרוב, אבל אין סיכוי שאני אהיה איך שפעם הייתי. הן יודעות את זה כבר.

כנראה שהשלב הבא זה להבהיר את הקטע של האוכל בשבת איכשהוא....

ברגע שאת קולטתא!פטימית
את הענין תפסיקי להשקיע.נקודה
וואי וואי איזה אחות מיוחדת את. הלואי עליכלה נאה
אני לא יודעת כ"כ מה זה אחות. אני בכורה ואחרי שש בנים. אחותי הקטנה נולדה אחרי שהתחתנתי. חצי שנה ליפני שהבת שלי נולדה. היא כמעט כמו הבת שלי.
מה שכן תמיד היתה חסרה לי אחות. אחות זה קשר אחר. אפילו שהיא מעצבנת.
מה שבטוח שאת חברמנית שאוהבת מסיבות ולתת ולהפתיע ולשמח... ורוב האנשים היום עסוקים בעצמם יותר. אני היתי כזאת. החלטתי להשקיע איפה שצריך שזה בתוך הבית יותר. ולהפסיק להוציא את הכוחות במקומות לא חשובים.
תודה יקירהתקווה_לעתיד

כי אני באמת מאוד אוהבת אותן, וזה המשפחה שלי, במי עוד אשקיע ככה אם לא בהן

אבל אולי אני מחוץ לפרופורציות בכל הנוגע אליהן, ואפשר להוריד הילוך

אני חושבתריבוזום
שכדאי לך לדבר עם אחותך בכנות ובפתיחות וברוגע ונועם. יכולות להיות כל מיני סיבות - יכול להיות שבנושא הכמויות פשוט נראה לה סביר כמו שהיא שמה - למשל, פחות שניצלים מאנשים כי יש עוד מנות בשריות ולא כולם יבחרו את אותו דבר. יכול להיות שהיא חושבת שבישול בשבילך הוא תחביב ואת נהנית מזה, ואם המצב הכלכלי שלה דווקא טוב יכול להיות שהיא לא חושבת בכלל על ההוצאה. לא אומרת שזה בדיוק המצב - רק מעלה אפשרויות. ולכן נראה לי מומלץ לשוחח - בלי האשמות, לתאר איך את מרגישה ולשמוע את הצד שלה, ואולי להגיע לתובנות והסכמות.

לגבי יום ההולדת, זה נשמע מושקע ממש, ואני בטוחה שהן נהנו ושמחו. אני מקווה שתקראי את הדברים הבאים ברוח טובה, אני כותבת בתור מישהי שגם לה זה קורה לפעמים... זה נשמע שנהנית מההכנות והבישולים והאפיה - או בעיקר מהתכנון והתוצאה, זה היה בשבילך סוג של כיף והתרגשות - לא רק נתינה עבורן. ולפעמים אנחנו שוכחים את מי שעבורו לכאורה אנחנו כל כך מתאמצים לתת ולהפתיע, בתוך ההתרגשות של ההכנות, ופחות מנסים לראות מה מתאים למקבל באמת. בתור אמהות עמוסות זה הגיוני שמסובך להן לצאת ולנסוע בערב, ואולי הן היו מעדיפות את זה קצת אחרת.
נשמע שאת מאוד צודקת באבחנה שלך לגבי סדר עדיפויות אחר, וזה יכול להיות בעיניי דווקא מפתח לחיות עם זה בשלום ובאהבה. אם את נהנית להשקיע בדברים מסוימים - את יכולה לעשות את זה בראש שלא מצפה לקבל בחזרה. אלא כי לך כיף להשקיע. ואם לא כיף לך להשקיע כשזה לא הדדי - אז לא. הכל טוב.
מבינה מה את אומרתתקווה_לעתיד

את צודקת במידת מה. 

עם כל זה- היתה לי הרגשה בעבר שנדמה להן שאפשר היה לבקש ממני הכל. שאני זמינה, יכולה לעזור ורוצה לעזור, אני ה"נשמה", ובלי לחשוב לפעמים שמגיע לי גם יחס מפנק. 

או שמגיע לי שלא יטריחו אותי, או יעמיסו עליי, כי אז מה אם אין לי ילדים, זה לא עושה אותי אוטומטית זמינה.

בכל מקרה, בעיניי זה חלק מרגישות, לראות כמה בנאדם חשוב לו יומולדת של אחרים, להשקיע ולשמח ולתת הרגשה טובה, ומתוך כך לתת לו הרגשה טובה ומשמחת ביומולדת שלו. ולא ציפיתי לפסטיבל כמו שהרמתי להן בכלל! אני יודעת שאני תמיד הייתי יותר כזו. משקיענית. אבל אפשר להרים טלפון. או שאפשר להשקיע בברכה קצת יותר מהלב. 

אני יודעת שהן מאוד אוהבות אותי ומעריכות. בהזדמנויות שונות יצא להן לומר לי לאוזניי דברים מאוד מרגשים שהן חושבות לגביי. 

אני מניחה שהשנה האחרונה לימדה אותי הרבה על הסטנדרטים שלהן ושלי, והבנתי שמותר לא להשקיע, אבל זה מעבר לזה, מותר לי גם לא לעזור או לעמוד ראשונה בתור כשצריך מישהו. מותר לי לא לשים אותן לפני עצמי. ומאז יותר פשוט לי ואני מרגישה שהגבול מאוד מורגש.

החלק של האוכל בשבת הוא משהו שככל הנראה נובע מפערים , שוב, בסדר עדיפויות. מקבלת את הפרשנות שלך על זה שיש עוד סוג בשר ולא כולם יקחו שניצלים, ולא אשמתה שהיא לא חושבת כמוני שעדיף שיהיה מספיק מהכל שאפשר יהיה גם וגם. 

אבל שווה לדבר איתה על זה, אני רק לא יודעת מתי ואיך כי זה לא משהו שנעים לי לעשות ולהפוך לעניין גדול , ואז זה יהיה עננה מרחפת כל שבת או חג שנבלה יחד....

נראה מה אעשה.

מזדההבשורות משמחות
כמעט לגמרי לומדים להשלים עם המציאות ( לקח לי כמה שנים טובות..) היום הם יודעים יש גבולות גם בקטע של האירוח וגם בקטע של בקשה לעזרה עם הילדים, מה שאני יכולה אני נותנת בהתאם ליכולות שלי.
זה יחס מעצבןשוקולד פרה.
והתפקיד שלך זה לדאוג שלא תהיי קדושה מעונה..
את ממש עושה הרבה עבור האחיות שלך, דברים שהם ממש לא מובנים מאליהם.
והן לא במקום הזה בכלל, גם לא יודעות להעריך כראוי.
מישהי כתבה פה לעשות תרגיל ולהודיע יומיים לפני שאת לא יכולה להביא כלום.
נשמע לי ממש פתרון מצויין.
ככה הן תתרגלנה לעשות. יותר בעצמן,
גם יעריכו אותך כראוי
וגם יראו לך שאת אהובה לע בגלל איזו טובת הנאה.

אבל זה גם דורש ממך.
זה דורש ממך בראש ובראשונה להסכים להיות מקבלת ולא נותנת.
להסכים לא להיות פרפקציוניסטית, אלא אחות סתם. לא משקיעה במיוחד ופשוט דודה ואחות פשוטה.
להסכים לראות עד כמה את חשובה להן בגלל שאת זו את, או שאת חשובה להן כי את מאפשרת להן יציאה עם הבעל...

בהצלחה רבה!!
תנקס על האמפתיה...תקווה_לעתיד

כן.

מנסה לצאת משם בצעדים מהירים...

מהתפקיד של הקדוש המעונה. 

לא כיף ולא נותן כלום. וזה תפקיד ממכר קצת, ברגע שזה מה שאתה מכיר ונכנס אליו באוטומט. 

אבל הוא מאוד לא בריא. אני בהחלט אאמץ שינויים...

טיפ קטןפאז
תחשבי לעצמך מה את מרויחה מהתפקיד הזה, ותספקי לעצמך אלטרנטיבות לרווחים שימנעו את הצורך שלך בו..
מבינה מה את אומרתתקווה_לעתיד

זה קשה להכנס לשורש של זה, כשזה משהו אינהרנטי בתוכי כבר כל כך הרבה שנים. 

אולי זה כי אני הקטנה בבית? לא יודעת.

כבר מזמן הבנתי אבל את זה- שזה נורא נחמד להיות "הנשמה" של הבית, זו שתמיד עוזרת, נותנת, את מקבלת תווית של הטובה. אבל אני כבר לא זקוקה לזה. החלטתי שאני מוותרת על "הטייטל היוקרתי" כי אני מתחפשת למשהו כדי לקבל טפיחה על השכם. אני נהנית מהנתינה והשימוח אבל אפשר לעשות את זה במינון אחר...

ב"ה אני בלמידה בקטע הזה... כל השנה האחרונה כבר שיניתי גישה ומתחתי גבולות יותר , מול כל המשפחה, שלא יצפו ממני ויבנו עליי ושמותר לי להגיד לא ולא להיות זמינה .. כי תכלס תמיד הרגשתי שבגלל שהן יותר עמוסות אז הן צריכות את הזמן שלי יותר מאשר אני. וזה פשוט חשיבה של שטיח.

מה שאני הייתי עושהבעצמי
מגיעה רק (!!!) עם משהו אחד- למשל קינוח או איזו פשטידה. וזהו!
בהתחלה זה יהיה לה מוזר, תגידי לה שאת לא יכולה לבשל הרבה השבוע או משהו כזה. ולאט לאט היא תתרגל.
כן, זה לא יהיו שבתות שתצאו מלאים כנראה..אולי אפילו רעבים. אבל זה ממש לא התפקיד שלך לבשל לה! וכשהיא מזמינה אורחים היא צריכה לקחת אחריות על עניין האוכל. ואם היא לא אוהבת לבשל שלא תזמין.
יש לי חמה שגם מגישה כמויות הזויות לשלוחן. ברמה שפעם אחת היא הגישה שניצל אחד מחולק לאיזה 5 חתיכות (לשלושה אנשים). אני הייתי קוברת את עצמי ולא מגישה ככה. וכשהיא אצלינו כמובן שיש שפע מצידי.. אבל אני לא מביאה איתי את השפע לשם.. היא בוחרת להתקמצן - בעיה שלה! אנחנו אוכלים ארוחות טובות לפני שמגיעים וגם כשחוזרים וזה מחפה על הרעב.
חחח אהבתי את התגובה, הייתי מחכה לראותטוב ומטיב
איזה השלכות תהיינה בעקבות השינוי שמתבקש. ואיזה אופי ותדירות מפגשים יהיו בעתיד.

אינטראקציה חד צדדית היא חסרה בבסיס אכפתיות, התעניינות, אמפטיה וסולידריות.
וזה לא מונע ממך לשמור על קשר חם ורציף... משפחה היא ערך עליון, וזה לא סותר שצריך לפעמים לשים גבולות לכמות הנדיבות. כך לא תרגישי מנוצלת.
יש ביניכם פערבשורות משמחות
בתפיסה לגבי אירוח, וזה נורמלי, אז הייתי מציעה לוותר מראש ולא לנסות לחנך כי זה לא יעזור!
לגבי הפרובלם שנוצרה עכשיו, את יכולה פשוט להגיד לה, שהפעם את עמוסה ולא מסתדר לך להכין אוכל, אבל ברור שתבואו!
זה כמובן במידה ואת יכולה להכיל אותה ואת יכולת וסגנון האירוח שהיא רגילה אליו.
תסתכלי על חצי הכוס המלאה ועל תפיסת השפע שהקב'ה חנן אותך וכמה שזה משמח אותך ואל תתחשבני איתה על אוכל, טוב לך להביא תעשי זאת מתוך שמחה, זה ממלא אותך כעס, אז אל תביאי אבל תכבדי מי שעומד מולך ואל תתעצבני זה מה שיש אומרים תודה! חג שמיייייח
התרגלה...שירקי
כנראה נתת מעצמך המון והיא התרגלה למצב , כנראה ממש נוח לה איתך והקשר ממש טוב אז היא פתוחה איתך ,
תהיי פתוחה איתה גם תשאלי אותה בעדינות ...
אפילו בסגנון של - תשמעי יש משהו שהייתי רוצה לדבר איתך.... ואז לשאול למה היא עושה כאלו כמויות ובעדינות לשאול אם זה קשור למצב כלכלי כי את דואגת לה...
אח״כ תגידי לה שקשה לך להכין הרבה אוכל..ומידי פעם אפשר או אולי פחות אבל בתדירות כזאת זה קשה...

תראי נראה לה כנראה הגיוני שתביאי גם כי הם מארחים אתכם יותר ממה שאתם אותם ... וזה גם מוריד ממנה עומס כנראה ממש רוצה לארח אתכם ומצד שני קשה לה לבשל כמויות... עובדה שאפילו למשפחה שלה לא מספיק...

פשוט תבדקי איתה מה הסיבה... אם אתן בקשר טוב זה לא אמור לעצבן אותה ומן הסתם שאת יודעת איך לפנות אליה...

אולי תגלי דברים שלא חשבת עליהם...
אלרגיות למזון אצל ילדים - מה קורה בגינת משחקיםאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך ג' בתמוז תשפ"ו 14:05

כשאין צורך לערוך אז אין צורך לערוךאריק מהדרוםאחרונה
הסרטון הזה טוב יותר בלי ספויילרים.
נופש לטיפול זוגי ורגשי משולבכי אני אני
מישהו מכיר מקום לנופש שנותן קבלה על טיפול זוגי או נפשי? רוצים מקום נחמד עם בריכה וכל השאר פחות משנה.. אם יש אופציה לבוא עם ילדים עדיף כי כרגע אין ביביסיטר..
למה ללכת עקום .העני ממעש
למה עקום? לא מסתירים את הרצון לנצל מימון שזכאיםפ.א.

אליו לטובת יציאה לחופשה משפחתית 

בדיוק כמו הכנסים השנתיים של לשכת רואי חשבון ולשכת עורכי הדין באילת, ועוד גופים מרכזיים במשק - נופש שנתי משפחתי, שממומן בחלקו כהוצאה מוכרת של השתלמות מקצועית מוכרת למס.  

לא עקום..כי אני אני
חלק מהטיפול שאנחנו צריכים כרגע לשיקום שלנו זה נופש ביחד ומאד זורם לנו מקום שנותן באותה חבילה גם איזשהו טיפול שגם הצבא מכיר בו כמו סדנא זוגית, ספא וכו ולכן נשמח לשמוע😀
אם כך אז חוזר ביהעני ממעשאחרונה
המלצות לצימרחושבת בקופסא

מקווה שזה מתאים לשאול פה ויהיו מספיק תשובות.

יכול להיות שעדיף לשאול בהו"ל.

אנחנו רוצים לצאת לצימר זוגי מהתקציב שנשאר לנו מהמילואים וכנראה נוסיף קצת.

מחפשים צימר חדר אחד לזוג, עם ברכה פרטית (באמת פרטית, שלא רואים אותנו ואנחנו לא רואים אחרים)

עם ארוחת בוקר יהיה נחמד אבל לא חובה.

תקציב של סביבות 1,000 שקל לילה, (נחמד אם יהיה בפחות) שני לילות בסוף אוגוסט כנראה (אני מקווה שלא יהיה עמוס או יקר מידי בזמן הזה, אין לנו כל כך אפשרות אחרת)

אזור בארץ: לא ירושלים או המרכז ממש, ולא צפון רחוק ודרום רחוק. אולי בשולי המרכז?

אנחנו מתניידים באוטובוסים.

עדיפות אם יש אטרקציות, מסלולים ודברים מעניינים לעשות באזור שאפשר להגיע אליהם באוטובוס.

אשמח לעזרה כי ממש לא מבינה בזה.

מומלץ ממש ממשכנפי נשרים

צימר במחסיה, עלה לנו 1000 לסופש

כל המתחם מגודר ורק שלכם יש בריכה וגקוזי פרטיים ומטבחון נוח.

אפשר להוסיף 200 ולהישאר גם מוצש עד ראשון בבוקר

תודה רבהחושבת בקופסא

אפשר להגיע בתחב"צ?

מחיפוש מהיר ראיתי שיש לפחות 4-5 צימרים ביישוב הזה. התכוונת למשהו ספציפי?

אשמח לעוד תגובות

עוקבתרוני 1234
אני אשמח להמלצות גם למקומות שלא צריך תחב"צ, בכל רחבי הארץ.
לא מאוד בקי, אבל ברחבי יו"ש יש המוןהסטורי
אולי צימרבוס שומרון באלון מורה יכול להתאים.

(לא הייתי שם, רק ראיתי פרסומים)

נראה לי פחות הכיווןחושבת בקופסא

אנחנו כנראה יותר מידי עירוניים בשביל זה, אין ברכה פרטית, וגם לא נראה שיש אופציות מה לעשות באזור מסביב.

אבל תודה, אשמח לעוד תגובות. 

ממליצה בחום על צימרים נוף החאן בכפר אוריהנגמרו לי השמות

הנה הקישור: נוף החאן, צימר בכפר אוריה | Weekend

היינו אומנם עם שלושת הילדים ולא רק זוג, אבל גם לזוג זה שווה בהחלט לדעתי.

אני זוכרת שהמחיר היה נמוך יחסית למקומות אחרים ויכול להיות שדווקא כן יתקרב לתקציב (לא יודעת לגבי אוגוסט).

הבעלים של הצימר מקסימים.

יש שם בריכה שווה שפרטית בשעות מסוימות שאתם שם (בעל הצימר מסביר הכל כאשר מגיעים. בגדול כאשר זוג או משפחה רוצים להיות בבריכה ויש במתחם עוד זוגות אחרים אז או מחלקים מראש שעות ואז יש לכם שעות רק שלכם.

או נכנסים בלי לקבוע כאשר פנוי ואז סוגרים את הדלת של הבריכה עם הווילון וכך זה סימן לאחרים שתפוס ולא נכנסים )

יש גם ג'קוזי גדול בנוסף. גם בחלק מהצימרים בפנים וגם ליד הבריכה עם מפתח ודלת וכנ"ל כאשר זה מתחלק לזמנים שהם רק שלכם).

זה באיזור צרעה ואשתאול, נוף מדהים, הרבה מסלולים. יש גם סניף איקאה קרוב אם שייך

ומרכז של חנויות אוכל וכו' באיזור (לא בכפר אוריה עצמו אבל קרוב).

לא יודעת לגבי תחב"צ.

אנחנו נהנינו מאוד וממליצה

תהנו המון

איזה כיף ❤️

שמעתי על צימר הראל בשבי דרוםפצלושון

700 ללילה

נראה מאד יפה

טוב, אז וויתרנו על הבריכהחושבת בקופסאאחרונה

כרגע מחפשים צימר באזור באר שבע או דימונה בלי בריכה, במחיר של עד 1,200 לשני לילות.

(גילינו שאפשר להזמין ברכה פרטית בנפרד מהצימר באזור. זה חוסך המון כסף)

אשמח להמלצות בכיוון.

חיבוקחדווית

יש לי חברה סופר סופר קרובה,

חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..

ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.

עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.

ואני לא יודעת מה לעשות.

האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה

פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??

מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה 

משהו לא מסתדרפשוט אני..

לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.

ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...? 

היא לא כתבה שהיא מתחתנתזיויק
אלא שאלה מה יהיה אחרי שתתחתן מתישהו
''עכשיו אני מתחתנת''פשוט אני..
שאלה טובהמחפש אהבה
ואלה יפה שאתם עוקבים ושמים לבחדווית

תכלס השאלה הקודמת היתה לחברה שלי שרצתה לשאול... (חסום לה משום מה)

אם לא היית מתייחסת לזה כעניין זה לא היה חייב להיותפתית שלג

אבל אם באמת את מתייחסת לזה כמשהו גדול שיכול להשפיע על הזוגיות שלך- אז כנראה זה באמת עניין שצריך לפתור. קודם מול עצמך, ואח"כ מולו.

בגדול בעיה בהגדרה זה לאSeven

הרי זה לא אסור..

אבל כן נשמע לי מוזר שאת זקוקה לחיבוק ארוך מחברה כדי להרגיש את האהבה המיוחדת והנקייה בינכן...

בד"כ נשים מבטאות רגש באמפתיה בלהכיל אחת את השניה פחות יצא לי לחבק חברה שעות ברגיל (לא מדברת על מקרה קיצון נניח שמישהי מאבדת אדם יקר ואז נותנים לה חיבוק ארוך אלא כהרגל בינכן של חיבוקים ארוכים)

כן נשמע לי יותר נכון לשמור כאלה דברים לבעלך ובהמשך לילדים...בהצלחה

??חתול זמניאחרונה

אין בזה משהו אסור מבחינה הלכתית

גם מבחינה רגשית לא רואה את הבעיה בזה

איני יכול לדמיין לעצמי מצב שבו משהו כזה היה מפריע לי (או לכל מי שאני מכיר) לכן איני רואה מה יש לעדכן כאן

וחתונה אינה סיבה לחתוך את כל קשרייך החברתיים, בחורך היקר אינו תמנון עם יכולת למלא את כל עולמך וצרכייך הרגשיים (ואני מניח שגם הוא אינו רוצה בכך)

מישהי חייבת לי כסף ולא נעים לי להזכיר להפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 19:59

אבל עם חוסר נעימות לא הולכים למכולת, לכן הזכרתי למדינת ישראל בכל זאת...

כן חברים,

לפעמים מומלץ למלא דוחות להחזר מס 😀

יש עוד הטבה לניצול בעניין זיכוי מס רווחי הוןזמירות

בטופס 1301, בנספח שממלאים על השקעות בשוק ההון לפי טפסי 867, יש אפשרות לסמן שההכנסה היא מרכוש שהיה בבעלותך שנה לפני הנישואין - וזה כולל מניות או תיק השקעות.

ואז לייחס לבן הזוג חישוב בנפרד או לבת הזוג חישוב בנפרד על הרווחים בשוק ההון. 

כך שאם מי מבני הזוג נכנס לנישואים עם הון מסויים, ואפשר להוכיח את מקור ההון, אם פקיד השומה יבקש הוכחות - אפשר לנצל הטבת מס זו בפקודת מס הכנסה. 

מישהו מבין טוב בליסינג?חזקה בעורף

אנחנו מתניידים בשני רכבים. בעלי מקבל מהעבודה רכב+דלקן של 7 מקומות, שלרוב נמצא אצלו. ויש לנו רכב פרטי שלנו (5 מקומות שלרוב נמצא אצלי) עד עכשיו הרכב הפרטי שלנו היו רכבים זולים ודי מתפרקים, לא כ"כ השקענו ברכב כי הוא שימוש בעיקר אותי לעבודה (ממש קרוב לבית) ובהקפצות של הילדים (שוב, לרוב נסיעות ממש קצרות)

עכשיו ב"ה כבר תקופה שהרכב 7 מקומות לא מספיק לנו❤️ אז הרכב הפרטי הופך להיות גם להרבה נסיעות (לשבתות ולטיולים) הרכב הנוכחי כבר מתפרק וכבר תקופה שאנחנו מחפשים רכב ממש טוב שיחזיק מעמד לאורך זמן. הקצבנו עד 50,000 אבל לא מוצאים משהו שמספק אותנו מבחינת הנתונים של הרכב😬

התחלנו קצת להתלבט אולי כדאי לנו להשקיע בליסינג. מצד אחד מרגיש לי קצת כמו לזרוק כל חודש כסף לפח. מצד שני, נותן לנו שקט נפשי עם הרכב (קצת זקוקים לזה)

אבל בסופו של דבר, לא באמת מבינים בליסינג עד הסוף…

נשמח לשמוע איך זה עובד. יתרונות וחסרונות.

למה צריך להתייחס כשרוצים להתחיל? על מה לשים דגש? מאמינה שאנשי מכירות של הליסינג יידעו ל"סובב" אותנו טוב, כדי להרוויח, אז רוצים לבוא כמה שיותר מוכנים מראש.

תודה לעוזרים🙏🏻

לא בדיוק מה ששאלתפשוט אני..

אבל אני מכיר אדם שהקים עסק למציאת רכבים יד 2, לפי תקציב וצרכים. הוא בעצמו מחפש את הרכב, בודק אותו, עושה משא ומתן עבורך על המחיר וכו'.

נעזרתי בו כבר פעמיים, וזה אחרי שהגעתי אליו דרך אח שלי שרכש דרכו. השירות עולה 3,300 ש''ח.

לדעתי, רק על מציאת תקלות שבאף מכון מורשה לא בודקים, הוא לגמרי שווה את המחיר. במיוחד אם אתם כמוני לא מבינים ברכבים .. והוא גם מילואימניק אז בכלל כיף. 

אני לא מכיר אותו אישית ואין לי שום אינטרס...

גם אנחנו נעזרנו במישהו כזהבארץ אהבתי

לנו זה עלה 2000 אם אני זוכרת נכון (אבל היה לפני כמה שנים, אולי העלה את המחיר מאז).

ממליץ גם על ארי ויילר1223334444
זה בדיוק הבנאדם 🤩פשוט אני..
גם אני ממליץ עליו, בחום רבדוד100
+972 54-532-0036
הוא נותן שירות בכל רחבי הארץ?רוני 1234
תודה! נחשוב גם על זה.חזקה בעורף
נשמע שזה לא נכון לכם ליסינגזיויק
תודה על התגובה. יכול לפרט למה?חזקה בעורף
כי הרצון שלכם זה ברכב טובזיויק
זו לא סיבה מספיקה לליסינג עם כל הכבוד..
ליסינג אף פעם לא יהיה משתלם לאדם הפרטינפשי תערוג

עלות של ליסנג פרטי הבסיסי יהיה כ2000 שח לחודש בהתחייבות ל3 שנים.

עם סכום כסף כניסה ויציאה

כך שתשלמו כמעט 60-70% מערך של רכב חדש

אבל בסוף התקופה לא תשארו עם רכב

בליסנג תפעולי זה יעלה כמעט פי 2 כל חודש

כן, חברות הליסינג תמיד מצחיקות אותיפשוט אני..
''ירידת הערך - עלינו''.

נו בטח עליכם, רק שאני צריך לשלם פי 2 מירידת הערך בשביל שזה יהיה עליכם... 

ליסינג זה דרך בעיקר לקנות את ההתחמקות מה"דרעק"משה

לכן עכשיו הלוביסטים של הליסינג נלחמים בתוכנית של מירי רכב (לא שגיאת כתיב) להפחית את כמות הטסטים למכוניות יחסית חדשות מפעם בשנה לפעם בשנתיים. בסוף ה"לחם והחלב" שלהם זה  אנשים ששונאי תחזוקה של מכונית.

אולי ישתלם לכם רק להשכיר רכב לטיולים ושבתותרוני 1234אחרונה
אני מניחה שזה רק פעם בכמה חודשים
מכירים את די סיטי במישור אדומים?ברגוע

האם יש שם חנויות במחירים טובים?

מחפשים בעיקר ספה ומיטת ילדים, אולי גם שולחן אוכל ותנורים

הייתי שם לפני שנה, זה היה בעיקר בית קברות לעסקיםפשוט אני..

אבל במג'יק קאס העברנו הרבה שעות מאוד מהנות

תודהברגוע
ואולם שמחות של ארועים חרדייםמשה

זה חור עולם. חוץ מברכב אין דרך להגיע לשם וגם אין סיבה.

אם אתם מהאיזורנפשי תערוג

שווה אולי לקפוץ

לנסוע ספיישל אני חושב שבירושלים יהיה יותר מבחר ובמנעד מחירים גדול יותר

תודה, יש לך המלצה על חנות מסויימת בירושלים?ברגוע
לא.נפשי תערוגאחרונה

אבל לפני שרצים לחנויות

90% מהחנויות ממציגות את הדברים שלהם באינטרנט

מציע לעשות את השוואת המחירים באינטרנט ורק אחרי שנסגרים על משהו ספציפי לנסוע לראות אותו פיזית

מודעות לאתגרים בקדושת הזוגיות במרחב הזוגימחפש אהבה

נראה לי שהשאלה מורכבת משתי חלקים, אחד מופנה לגברים שבינינו ואחד לנשים:

לגברים: האם אתם משתפים את האישה שלכם באתגרים שאתם חווים מול נשים אחרות?...

לנשים: האם אתם מעוניינות שהבעל שלכם ישתף אתכם בנושא הזה? שיהיה פתוח עד הסוף?

האם קרה לכם שהוא שיתף אותכם, ומה היתה תגובתכם [המודעת והלא מודעת..]?

לא בדיוק אבל בערךפשוט אני..

אני משתף בצורה קיצונית.

זה העלה את הזוגיות שלנו עשרות מונים למעלה,

פתר הרבה מאוד בעיות שהיו לנו (בעיקר לי),

ושחרר הרבה מתח וחרדה.

גם אצלנו יש שיח פתוח בתחום הזהנעמי28

אבל זה הגיע עם השנים, לא חושבת שהיינו בנויים לזה בשנים הראשונות.

צריך ביטחון עמוק אחד בשני ובמקום שלנו, חוסר שיפוטיות וקבלה, לא רק בתחום הזה.

צריך המון נפרדות והבנה שלא כל מעשה שהשני עושה קשור אלי. 

למה הניסוח פה שזה תמיד מהצד הגברי?ירושלמית במקור
מה הכוונהזיויק
למה הוא שואל אם הגבר משתף ולא אם האשה משתפתפשוט אני..
אין סימטריה אבל שאלה טובהזיויק
נו, אשמח לשמועמחפש אהבה
(הוא לא אמר על השאלה שלך שהיא טובה אלא על שלי)ירושלמית במקור
זה מה שהתכוונתי. מוזמנת לשתף מהצד השנימחפש אהבהאחרונה

אולי יעניין אותך