הודעה חשובה - טרולים והדיווח עליהם.בן-ציון
(עבר עריכה על ידי פיתה פיתה בתאריך כ"ב באלול תשע"ה 20:32
עבר עריכה על ידי Short Shadow בתאריך ט"ו באלול תשע"ה 19:47)

כמה נהלים לגבי דיווח על טרולים:
א' - הדיווח יעשה אך ורק ישירות למנהלים, ולא על גבי הפורום.
ב' - עד שלא אושר שזה טרול אין להפיץ חשדות אלו אחד לשני. זה הוצאת שם רע, וגורם לעוגמת נפש מיותרת.
ג' - אזהרות לגבי טרולים יבואו מטעם ההנהלה בלבד,
ולא מטעם אף אחד אחר.

איך מזהים טרולים? ותודה ענקית לנדנדה כתומה
אז..איך מזהים טרול?[קצת ארוך אבל חשוב מאוד!] .
רמז: בד"כ הוא נראה ככה: 👹

ניסיתי לחשוב איך אפשר להימנע כמה שאפשר מטרולים, אבל בלי להיות חשדניסטים בטירוף. בכל זאת, רוב הניקים הם אנשים טובים בסה"כ...

קודם כל-לפני השיחה.

1. פונה אליכם ניק שלא ראיתם בעבר? כדאי להיכנס לכרטיס אישי שלו. אפשר לראות שם בן כמה הבנאדם (לפחות לפי מה שהוא אומר, ובתור התחלה אנחנו מאמינים לבנאדם שמולנו)
כמה הודעות יש לו שהוא פרסם?מה כתוב בהם? באיזה פורום? ממתי הניק שלו? כמה פרטים שכדאי לדעת לפני שמדברים.

2. פונה אליכם ניק חדש במסרים בלבד? כנראה שאין לו מספיק ותק כדי לעבור לשיחה אישית. לא כדאי לפתוח לו שיחה אישית מיד בהתחלה... בשיחה אישית הרבה יותר פשוט לשלוח תמונות, סרטונים וכו'... ולא תמיד זה דברים שאתן מעוניינות.

3. לניק יש שם חשוד? שם שמזכיר שם ששמעתם עליו כטרול? כדאי לשים לב. זה לא מחייב שזה אותו בנאדם- אבל חלק מהטרולים חוזרים בשם זהה או דומה.

במהלך השיחה ישנם כמה קווים אדומים שלא עוברים בשום אופן!!!

1.מעבר למייל בלי שום סיבה הגיונית ('לא נוח לי...' זאת לא סיבה הגיונית!) יש לה כאן בערוץ גם מסרים וגם שיחה אישית- וזה מספיק בהחלט! המעבר למייל נועד רק כדי להוציא מכן עוד פרטים. אל תתנו את המייל שלכם למישהי/ו שאתם לא סומכים עליו במליון אחוז! ועדיף לא לתת בכלל.

2. שיחה שנגררת לשיח על הגוף-שלי או של אחרים. במיוחד מניק לא מוכר.

3. בקשת תמונות. לא.שולחים.תמונות.לאנשים.שאתם.לא מכירים!!!!
זה ממש קו אדום!!! ואל תחצו אותו בשום אופן.

4. שיחה שמתנהלת כמו חקירת שב"כ- אין שום סיבה שישאלו אותך מליון שאלות על כל דבר! גם השיטה של 'על כל שאלה שלי- שאלה שלך' היא שיטה מאוד לא טובה ולא מומלצת. זכותך גם לא לענות על כל דבר ששואלים. תבררי את התשובות שלך...

אבל הכי חשוב- תסמכו על תחושות הבטן שלכן. אם השיחה לא נעימה לכן- סטופ. אין לה מקום.

אז שעה דיברנו עכשיו על מה לא.

אז מה כן?

חוק דתיים שלובים - חובה חובה חובה!
כשמתחילים לדבר קצת מעבר לשלום-שלום הסתמי, חובה להשתמש בכלל הזה שעיקרו- כל שני דתיים בטוח מכירים דתי שלישי.
מספיק לדעת פרט אחד- ישיבה, אולפנה או מקום מגורים- כדי למצוא הקשרים.

ניתן לכם דוגמא:
אני יודעת שהאדם שמולי גר במעלה נפצוצים. כי הניק שלו הוא- "נפצוצים לשלטון". באולפנה שלי, אור נעימת הירח, לומדות כמה בנות שגרות במעלה נפצוצים. אז אני אומרת לו- "היי, באולפנה שלי, אור נעימת הירח לומדות בנות ממעלה נפצוצים!!!" והוא בתגובה- "מי? רוחמה רוחמילוביץ? היא מדריכה של אחותי בסניף..." "יוו... מגניב... היא חברה ממש טובה שלי..."

וככה, בלי הרבה יותר מידי מידע מיותר (הוא יודע איפה את לומדת...) את יודעת שהבנאדם אמיתי- כי הוא קישר אל מישהי שאת מכירה.

זה יכול להיות קשר כזה, קשר משפחתי, אם אתם באותו גיל אז גם יכול להיות שתכירו ממחנה/מעיינות וכאלה... אם מתאמצים מספיק תמיד אפשר למצוא קשר. צריך לשים לב רק שלא את כל המידע אתה נותן- והאדם השני רק מציין שהוא מכיר... כי זה לא בטוח נכון...

ולא לתת יותר מידי מידע על עצמך!!!
יש גם הקשרים שמכירים אנשים מפה במציאות.. נגיד אני מכירה את "ענבל" במציאות וגם את-זה נותן יותר סיכוי ששנינו בסדר.

הערוץ הוא כלי מדהים. ממש. רק צריך לשים לב שאנחנו משתמשים בכלי הזה לטובתנו.

גלישה נעימה ובטוחה!
*דגש* לא להכריז לבד על אנשים כטרולים.בן-ציון
במקרה הצורך אפשר להזהיר את מי שרלוונטי על דברים חשודים, באישי בלבד. כמובן תוך עדכון המנהלים.
מה זה טרולים ?הולך בטל

באמת שאלה טובהאני זה באמת אני

התשובה לשאלה מתחלקת בין ספרי וסרטי הפנטזיה השונים למניהם.

לדוג' בסרט הנקרא "טרולים" שם הם יצורים קטנים וחמודים לעומת זאת בהארי פוטר הם יצורים מגעילים בעלי ריח נורא...

ויש עוד הרבה דוגמאות

אבל יש עוד טרול מסויים...אני זה באמת אני

הטרול האחרון וההכי מציק זה טרול ברשת...

למה הכל כתוב בלשון נקבה???מוטי10

למה אתה מתכוון?רוח סערה
שכתוב אחרונה?
זה אומר הודעה אחרונה
למשלמוטי10

2. פונה אליכם ניק חדש במסרים בלבד? כנראה שאין לו מספיק ותק כדי לעבור לשיחה אישית. לא כדאי לפתוח לו שיחה אישית מיד בהתחלה... בשיחה אישית הרבה יותר פשוט לשלוח תמונות, סרטונים וכו'... ולא תמיד זה דברים שאתן מעוניינות.

אה.. וואלהרוח סערה
בסדר, מה קרה...שניצל מנדרובסקי

כי זה נראה כאילו טרולים יפגעו רק בבנות וזהמוטי10

לא נכון

קפיץ! חשוב לשים לב.בן-ציון

מהיום הראשון של הניק שלי אין לי הגבלה על ש"אמתנחל בראבק

שלום 👋אחרונה
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam justo massa, imperdiet sed erat a, vulputate eleifend purus. Curabitur in blandit urna. Nunc et porttitor metus, ut bibendum arcu. Integer hendrerit egestas elit, sed semper lacus maximus id. Aenean sem mi, sagittis gravida dui ac, gravida elementum est. Etiam id blandit lectus. Pellentesque non nibh enim. Vestibulum id nisl pharetra, vulputate lorem ut, tempus dolor. Praesent ac metus vel mi varius egestas. Integer varius venenatis mauris, a tristique dui malesuada ut. Vivamus posuere posuere tellus, vitae congue nibh dignissim in.
מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי
כבר לא כל כך פעילrakonto
הא?
בואנה מה נהיה פה כל היום מבקשים סרטיםשִׁירָה

לכו לחפש במקומות אחרים או שאל תחפשו בכלל

מההוולטרוןאחרונה
קפוץ לי
טם טם טם טם טם טם טם טם טם טם טם טםחסרת טאקט

טם טם טם טם טם טם טם טם טם טם טם

זה במנגינה של צה"ל

טם טם טם טם טם טם טם טם טם טם טם טם טם טם טם טםאיגנוטוס פברל