אני באמצע לשמוע את חדר הסודות, ופתאום עלתה בי מחשבה. הארי מציין מספר פעמים שהדארזלים היו מעדיפים שהוא פשוט ימות, או מבואסים כשהם ישמעו שהוא עדיין חיי.
איך אתם חושבים שהם היו מגיבים במקרה והארי אכן היה מת? שמחים? עצובים? הם היו מגיעים להלוויה? וכו׳..
...סריוס בלק
אני חושבת שהיו מצטערים בסופו של דבר.תמיד בבטחה
יפה...סריוס בלק
![]()
יש מצב שראיתי את השאלה הזו בקבוצה בפייס?!ניגון הלב
כן...סריוס בלק
העתקתי משם...
ענו שם תשובות מעולותניגון הלב
לא ברוראור שחוראחרונה
ללויה יש יותר סיכוי
אודיובוק טוב?Lully01
מכירים אודיו בוק טוב להארי פוטר??
שמעתי את ספרים 1+2 ביוטיוב שהקריאה the reader האלופה ולא מצליחה למצוא משהו שאהבתי לספרים שבאים אח"כ לצערי... אשמח לעזרה (הכוונה למישהו שמקריא את הסיפור איך שהוא מהספר, ולא מסכם את הפרקים כמו ב'תם ונשלם הקונדס' למשל)
האם לדעת הספרדים הארי פוטר יוצא בהדלקתאיגנוטוס פברל
נרות חנוכה ידי חובה ע"י זה שמר דראסלי מדליק? הרי זה המקום שהוא מחשיב כבית. (אגב לכן כולם חוזרים לחופשה בחג הזה של הנויצרים כדי להדליק נרות חנוכה בביתם)
השאלהקעלעברימבאר
תראה, לפי מה שראיתי בפניני הלכה, בחורים שישניםאיגנוטוס פברל
בפנימיה, שאחד ידליק בשביל כולם בחדר, אז כנראה זה יהיה רון, כי הוא הגדול מבינהם
אבל אשה יכולה להדליק בשביל בעלה שמחוץ לבית, כיקעלעברימבאראחרונה
אשתו כגופו.
אז אולי גם וולדמורט כגופו של הארי? השאלה אם בית רידל או אחוזת מאלפוי זה נחשב הבית של וולדמורט. אולי זה שהוא שם שם את היומן זה נחשב שהוא השתתף בפרוטה עם בעל הבית?
בספרקעלעברימבאר
הסתכלתי באינטרנט מה זה במקור, במקום ליליות מופיע hag. בדקתי והכוונה לסוג של מכשפה רעה או פיה רעה בפולקלור האירופאי
לא זכרתי כבר שכך זה תורגם...מתואמת
שם זה אמגושית, לא?קעלעברימבאר
אמגוש זה כהן דת פרסי, שהפך אחר כך בגמרא לכינוי למכשף לזכרוני
נכון, מצלצל לי מוכר... (כבר שנים לא קראתי את הסדרהמתואמתאחרונה
בן גביר נחפז למשרדו בעודו צוהל בקול:קעלעברימבאר
"אישור תליה, אישור תליה! איפה החבל?" הוא אמר בשמחה.
"אתה מבין" הוא אמר להארי "עכשיו שיאשרו לי לתלות מחבלים מהצוואר שלהם למטה במרתפים, יצורים מבחילים, כבר לא יוכלו לזרוק פצצות סירחון על ישראל. נכון? הייתם חושבים פעמיים לפני שהייתם מלכלכים עםבוץ נגד ישראל, אם הייתם יודעים שאני יכול לתלות אתכם כמה ימים! נגמרו הימים האלה. חוץ מזה ראש הממשלה הסכים לחתום על צו גירוש לטיבי!"
חשבתי על זה -קעלעברימבאר
זהו? זו כל מהות היהודים - שהם דורשים זכויות?😱מתואמת
עם ההשוואות האחרות אני מסכימה.
האמת שאם כבר היהודים בסדרה הם בני המוגלגים - כי הרי וולדמורט (=היטלר) האמין בטוהר דם (=הגזע הארי), אז ילדי המוגלגים, שאינם טהורי דם, הם היהודים, שהיטלר רצח בשל היותם לא מהגזע הארי...
כאילו ישקעלעברימבאר
אז אפשר להקביל את זה לארהב במאה ה-19 , ליהודים היו זכויות בפועל אבל עדיין אנטישמיות (והם שלטו בבנקים), השחורים היו עבדים, והאינדאינים חיו פרא חיים אוטונומיים בטריטוריות שהממשל נתן להם
עכשיו הבנתי... תודה!מתואמתאחרונה
איך הפרוגרסיבים קוראים לוולדמורט:קעלעברימבאר
את.ה.ם.ן-יודע.ת-מי.ה