הבת הגדולה שלנו תעלה לכיתה א' שנה הבאה, ומחפשים בית ספר תורני בירושלים. אני יודעת שיש הרבה בתי ספר תורניים בירושלים, כדי לפרט עוד טיפה, חשוב לנו רמה לימודית טובה גם בלימודי קודש וגם בלימודי חול, בנים ובנות בנפרד מכיתה א' (או בכיתות נפרדות או בתי ספר נפרדים), רוב הילדים בבית ספר אין להם סמארטפון ביסודי ואין טלוויזיה בבית או אינטרנט לא מבוקר, ורוב הבנות בבית ספר לבושות צנועה (שרוול שלושת רבעי אפילו מכיתה א' אבל לפחות בכיתות העליונות של היסודי, ורק חצאיות מחת לברך. לא בגלל שזה מעיד על צידקות או משהו, רק שזה מה שאנחנו עושים במשפחה שלנו, וזה יותר קל אם הרבה מהחברות עושות אותו דבר). אם זה עוזר, אנחנו מגדירים את עצמנו כדתי תורני (לא חרדל, לא שיש הבדל כזה גדול).
לגבי מיקום, אנחנו רוצים לעבור דירה עד אז, ולא ממש מרוצים מהשכונה בה אנחנו גרים עכשיו, ולכן אנחנו מחפשים בית ספר יסודי תורני שנמצא בשכונה בירושלים שיש לא מעט משפחות תורניות - לא אכפת לנו שכונה מגוונת, רק שלא נהייה במיעוט. אנחנו מחפשים שכונה שיש קצת חיי קהילה, שיש אנשים שמעוניינים בקשרים עם אחרים - אני יודעת שזה ירושלים וזה עיר ואין הרגשה קהילתית ממש, וזה בסדר, אבל בקיצור, יש לי אולי 2.5 חברות בשכונה שאני גרה פה מאז שהתחתנו לפני יותר מכמה שנים - נכון, אנ בנאדם קצת מופנמת, ובגלל זה אני מעדיפה לגור במקום שלפחות ידברו איתי בגן השעשועים אם אני שם כמה פעמים שבוע במשך 5 שנים רצוף, ושמעניין לנשים לדעת מה השם שלי ולא רק לקרוא לי "אמא של. . ." כשרוצים להגיד לי משהו. מחפשים רמה קהילתית קצת יותר מזה, לא נראה לי שזה ציפיות בשמיים, אפילו בעיר. לא מעניין אותנו יישוב מהרבה סיבות, אז זה לא בא בחשבון. לצורך הדיון, נניח שתקציב לא בא בחשבון (הלוואי. . . אבל קודם כל רוצה לדעת מה האופציות המתאימות ואח"כ אפשר להבין מה באמת בתקציב).
דבר אחרון, יש לנו עכשיו רק בנות, ואין לנו בנים - נגיד אם יש שכונה עם בי"ס לבנות שהוא בדיוק מה שאנחנו מחפשים ואין שום דבר מתאים לבנים בתוך השכונה, זה יכול להתאים לנו (כי מי יודע אם יהיה לנו בנים בהמשך בכלל, צריך לקבל החלטה אם מה שידוע).
אשמח לקבל המלצות לגבי בי"ס / שכונה!