המלצות על בי"ס תורני בשכונה שיש בה משפחות תורניות?נחמי735

הבת הגדולה שלנו תעלה לכיתה א' שנה הבאה, ומחפשים בית ספר תורני בירושלים. אני יודעת שיש הרבה בתי ספר תורניים בירושלים, כדי לפרט עוד טיפה, חשוב לנו רמה לימודית טובה גם בלימודי קודש וגם בלימודי חול, בנים ובנות בנפרד מכיתה א' (או בכיתות נפרדות או בתי ספר נפרדים), רוב הילדים בבית ספר אין להם סמארטפון ביסודי ואין טלוויזיה בבית או אינטרנט לא מבוקר, ורוב הבנות בבית ספר לבושות צנועה (שרוול שלושת רבעי אפילו מכיתה א' אבל לפחות בכיתות העליונות של היסודי, ורק חצאיות מחת לברך. לא בגלל שזה מעיד על צידקות או משהו, רק שזה מה שאנחנו עושים במשפחה שלנו, וזה יותר קל אם הרבה מהחברות עושות אותו דבר). אם זה עוזר, אנחנו מגדירים את עצמנו כדתי תורני (לא חרדל, לא שיש הבדל כזה גדול).

לגבי מיקום, אנחנו רוצים לעבור דירה עד אז, ולא ממש מרוצים מהשכונה בה אנחנו גרים עכשיו, ולכן אנחנו מחפשים בית ספר יסודי תורני שנמצא בשכונה בירושלים שיש לא מעט משפחות תורניות - לא אכפת לנו שכונה מגוונת, רק שלא נהייה במיעוט. אנחנו מחפשים שכונה שיש קצת חיי קהילה, שיש אנשים שמעוניינים בקשרים עם אחרים - אני יודעת שזה ירושלים וזה עיר ואין הרגשה קהילתית ממש, וזה בסדר, אבל בקיצור, יש לי אולי 2.5 חברות בשכונה שאני גרה פה מאז שהתחתנו לפני יותר מכמה שנים - נכון, אנ בנאדם קצת מופנמת, ובגלל זה אני מעדיפה לגור במקום שלפחות ידברו איתי בגן השעשועים אם אני שם כמה פעמים שבוע במשך 5 שנים רצוף, ושמעניין לנשים לדעת מה השם שלי ולא רק לקרוא לי "אמא של. . ." כשרוצים להגיד לי משהו. מחפשים רמה קהילתית קצת יותר מזה, לא נראה לי שזה ציפיות בשמיים, אפילו בעיר. לא מעניין אותנו יישוב מהרבה סיבות, אז זה לא בא בחשבון. לצורך הדיון, נניח שתקציב לא בא בחשבון (הלוואי. . . אבל קודם כל רוצה לדעת מה האופציות המתאימות ואח"כ אפשר להבין מה באמת בתקציב).

דבר אחרון, יש לנו עכשיו רק בנות, ואין לנו בנים - נגיד אם יש שכונה עם בי"ס לבנות שהוא בדיוק מה שאנחנו מחפשים ואין שום דבר מתאים לבנים בתוך השכונה, זה יכול להתאים לנו (כי מי יודע אם יהיה לנו בנים בהמשך בכלל, צריך לקבל החלטה אם מה שידוע).

אשמח לקבל המלצות לגבי בי"ס / שכונה!

קריית משה/גבעת שאול.מתואמת

בי"ס צופיה.

גם אני ממליצהמצחיקות!

שכונה חביבה ובית ספר מעולה מעולה.

חצי מהבנות הן מקרית יובל, מגיעות כל בוקר בהסעה. אפשר לבדוק מגורים גם שם.

פולשת..אנושית 8)
כמה שכר דירה למשפחה בשכונות הללו? יש דירות של 100מטר (עם עדיפות ליותר)

בקריית משה - גבוה מאודהסטורי
יש דירות, אבל הן יקרות והשכ"ד עולה משנה לשנה.

קריית יובל, כנראה שקצת פחות (אבל בגדול - זול יש רק בפריפריה)
אני חושבת שבסביבות 5000 ומעלה ש"ח...מתואמת

בקרית משה 100 מטר יעלה הרבהאמא, ברוך ה'

לפחות 6000, הגיוני גם שיותר ויגיע ל7000, אלא אם כן זו תהיה אישזהי מציאה.

בקרית יובל - אולי סביב ה5500. אבל אני פחות מכירה. מה שבטוח, לא מעט...

בגבעת שאול, גם המחירים קצת פחות גבוהים, אולי סביב 6000.

ממליצה גם על צופיהפפרינה
עונה לסטנדרטים שלכם. השנה הגיעו בנות גם משכונות אחרות בירושלים. יש לדעת שזה ביס עם ביקוש גבוה ולכן מקבלים רק מי שמתאימה.
אני גרה בקרית יובל, המחירים פה נעים לדירת 3-4חד בין 3600-4700. כמובן שיש יותר יקר
בהצלחה
צופיה- בית ספר פרטי ?אנושית 8)
בתשלום חודשי? או של החמ"ד?
זה בי"ס של החינוך העצמאי (בדומה לבית יעקב) - חצי פרטי.מתואמת

תשלום חודשי. הם משתדלים מאוד לסבסד את העלויות.

פרטיפפרינה
הולכים לפי החופשים של החינוך החרדי. העלות היא כמו לביהס פרטי
איך האוכלסייה בקרית יובל?נחמי735

שמעתי שבקרית יובל יש יותר דתי לאומי לאוו דווקא תורני, וגם של הר המור שהרבה כבר עוברים להר חומה עם הישיבה, ושהשכונה שי מתחרדת. אבל כל זה שמועות. .. איך באמת?

קרית יובל גדולה...בשאיפה
יש שני אזורים דתיים לאומיים תורניים, שבאמת צפויים להתחרד מעט בגלל המעבר של הר המור לחומת שמואל, יש אזור עם קהילה דתית לאומית לא תורנית, ויש אזורים די חרדיים.
באופן כללי השכונה די מגוונת, התושבים הותיקים הם מסורתיים ברובם, יש רוסים, יש גם חילונים שנלחמים בהתחרדות, בסהכ הרבה אנשים נחמדים
אני ממליצה על נועם בנותאמא, ברוך ה'

צופיה הוא בית ספר יותר חרדלי, נועם בנות בקרית משה יותר דתי לאומי, למרות שההבדלים לא מאוד גדולים. לרוב בכל מחזור בנועם יש כיתה שהיא יותר "תורנית", אבל גם שאר הכיתות בסדר גמור. מבחינת רמת לימודים, הוא ברמה ממש גבוהה, גם מבחינת החשיפה לחידונים ופרוייקטים לימודיים אחרים. מבחינה דתית - לדעתי ממש טוב, צופיה מצויין כמובן, אבל לדעתי יותר סגור. לדוגמא - הבנות של נועם הולכות לתנועת אריאל, לצופיה יש תנועה פרטית משלהם - כי תנועת אריאל לא מספיק "דוסית" בשבילם.

נועם הוא לא בית ספר פרטי, הוא שייך לממלכתי דתי, אבל יש תוספת שעות תל"ן. יוצא לדעתי 300 בחודש ללא הנחה וזה יום לימודים ארוך ולימודים בתאריכים כמו של הממ"ד. בצופיה מסיימים מוקדם, ומי שרוצה צהרון זה בתוספת תשלום נוסף, כך שזה גם שיקול. 

לדעתי אם מעניין אותך קרית משה - תבדקי על שניהם. לדעתי שניהם טובים, השאלה מה מתאים לכם יותר. מבחינת מה שכתבת שחשוב לכם, בהחלט עונה על ההגדרות.

העניין של קהילתיות בקרית משה- זה נושא שקצת חלש.. יש הרבה משפחות תורניות ונחמדות, אבל אין ממש קהילתיות. אבל עם הזמן יוצרים חברויות דרך הילדים, וכמובן שאם תהיי באותו גן שעשועים הרבה ימים בשבוע - תרכשי חברות.. אבל זו לא קהילה.

זו הסיבה שהרבה זוגות (כמונו) עם הזמן עוזבים, אבל הפתרון הוא לרוב לא שכונה אחרת בירושלים, אלא לעבור ליישוב או קהילה תורנית מוגדרת יותר, ואני לא מכירה כזו קהילה בירושלים..

יש 'קהילות טבעיות', מי שלא חלק מהן באמת מתקשההסטורי
יש את האברכים של מרכז הרב, האברכים של מכון מאיר, קבוצה גדולה של עולים מצרפת, תלמידי הרב אליהו וכד'. לאנשים שלא שייכים קשה למצוא קהילות.
בהגדרות של כל הארץ, נועם בנות הוא ממש תורניהסטורי
גם בנעם הבנות מכיתה א' חייבות לבוא עם שלושת רבעי וגרביים, ההבדל הוא שבצופיה חייבים לחתום שלובשים גרביים גם בחוץ.

כנ"ל אריאל - בכל הארץ זו תנועת הנוער היותר תורנית, של המשפחות שלא מסתפקות בתורניות של בנ"ע או עזרא, רק בקריית משה, זה כבר לא מספיק...
לגמרי.....44444
ברב הארץ אין אפילו את זה.
ביה"ס מוריהאבוש

סגנון דומה לצופיה.

נמצא בעיר העתיקה. כל המסגרות שם מדהימות.

בי"ס בנים, מטפלות.. וכו'.

אפשר לגור כמובן בעיר העתיקה, קצת יקר.. אבל יש את כל האזור- עיר דוד/מעלה הזיתים וכו'.. ששכר הדירות שם זולות יותר ממערב העיר.

מגיעים לשם גם משכונות קצת יותר רחוקות- פסגת זאב,גבעת מרדכי, נוף ציון אבל ממש מעט.. הרוב כמובן מהאזור.

ממליצה לךאבוש

לבדוק באופן אישי את המקומות ול'הרגיש' את האוירה במקום ואם המקומות באמת עונים על הרצון שלך לחינוך בנותיך..

לראות את הצוות, המנהלת וכו'..

תודה!נחמי735

פחות מכירה את השכונות האלו, אבל אולי יהיה מתאיםץ

נראה לי שצופיה בגבעת שאול מתאים לכם.חותמת+

תודה - כנראה כדאי לנו לבדוק את אזור קרית משהנחמי735

תודה לכל העונים! נראה לי הגיוני לבדוק גם ת צופיה וגם את נועם ואת שכונת קרית משה. מתוך סקרנות, יש גם בתי ספר לבנים שהם גם מתאימים (שוב, זה לא רלוונטי כרגע, אבל טוב לדעת. . .)?

יש.מתואמת

יש גם נועם בנים, יש ת"ת מאור התורה ויש ת"ת מורשה.

קראתי את התגובות....44444
אני בשוק מהמחירים, איך אנשים משלמים את זה? במיוחד שרובם לא הייטקיסטים ויש להם לא מעט ילדים.....
גם אני בהלם טוטאלי.אנושית 8)
הרבה נמצאים שם בגלל החינוך והחברה התורניתאמא, ברוך ה'

ומוכנים להתפשר על דברים אחרים ברמת החיים, לדוגמא - אין רכב או חיים בדירות מאוד קטנות וישנות.. (אפשר לראות הרבה משפחות סטנדרטיות, ששני ההורים עובדים, וגרים בבית של 70-80 מטר עם 5-6 ילדים. בשום מקום אחר זה לא היה מתקבל, אבל פשוט כשגודל הדירה עולה השכירות/עלות הדירה קופצת..)

ובאמת, יש לא מעט שעוזבים כאשר המשפחה גדלה. ויש כאלה שלא, כי חשוב להם מאוד לגור בשכונה.

גם עם עשרה (מכיר כמה)הסטורי
ואני בשוק ממה שמוגדר שם כתורני ותורני פחותאורי8
במושגים של האזור שלי. לא מחייבים לבוא עם גרביים בשום בית ספר תורני באזור.
ותנועת אריאל היא התנועה הכי דוסית שיש, מה יכול להיות תורני יותר מאריאל? נפרד לחלוטין, מה עוד צריך?
תנועה שבה המדריכות שמות גם גרביים בזמן הפעילות...אמא, ברוך ה'

המושגים בקריית משה וגבעת שאול הם אכן מושגים אחרים...

בגלל שיש כל כך הרבה ציבור דתי לאומי תורני/חרדלי - נהיה גם בתוך הציבור הזה הבדלים, ויש דגשים שונים לכל בית ספר שבשכונות אחרות זה היה נראה מצחיק...

ולדעתי גדל שם הרבה ציבור שהוא באמת "חרדי" יותר, רק עם כיפה סרוגה.

מצד שני, הכיף הוא שלהיות בלי סמארטפון או בלי חשיפה לאנטרנט - זה ממש לא מפריע, כי יש הרבה בכיתה שהם כאלה (בכל בית ספר).

אין דבר כזה וואטצאפ כיתתי, נושאי הדיבור הם לא כוכבי רשת/טלוויזיה/כדורגל. זו איזושהי בועה תורנית. יש בזה הרבה יתרונות, ויש גם חסרונות כמו בכל דבר..

גם אצלנו יש בית ספר תורניאורי8
נושאי הדיבור הם לרוב לא כוכבי רשת וכו'... ואין לילדים סמארטפונים( להורים יש) והווצאפ הכיתתי הוא של ההורים, אין לתלמידים. ובכל זאת הבית ספר התורני הזה מגוון, ומקבל את כל מי שרוצה ללמוד בו, מודה שקשה לי קצת לעיכול הבועה הזו, וההפרדות האלה בין סוגי סוגים של ציבור תורני. וגם באופן כזה מצליחים ליצור תלמוד תורה ממ"ד, שמקבל כל משפחה שחשוב לה תורני( אנחנו בגרעין, כנראה שהגישה אצלנו ממש שונה). שכל אחד יעשה מה שטוב לו, שמחה במקום שלי .
לא 'רק עם כיפה סרוגה'הסטורי
התפיסת עולם היא ציונית - חוגגים ומודים לקב"ה על המדינה. משרתים בצבא (רבים ממשיכים להתנדב למילואים, גם כשהגיל ומספר הילדים היה מאפשר להשתחרר מייד) וכו'.

יחד עם זאת מקפידים על שמירת הלכה כדינה.

אבל מסכים שאחרי שחלק מהנקודות אפשר להבין, יש משהו אבסורדי בזה שמוסדות החינוך שהוקמו ע"י הרבנים בדור הקודם (נעם, אריאל), כבר לא נחשבים תורניים אצל תלמידיהם בדור הבא.
חחח....44444
אצלינו תורני זה מי שמכיר זמרים דתיים והאישה הולכת עם כיסוי ראש כלשהוא, מי שמשלם לערוץ מאיר הוא כבר "דוס על".
חחח, אצלנו דומהאורי8
גם אמהות עם חצי כיסוי , רושמות לבית ספר תורני.
איפה שאני למדתי בערך כל מי שעשה קידוש בשבת היה נקרא תורני.חותמת+

תורני תןרני?אנושית 8)
או דתי/מסורתי?
הבית ספר שלי נקרא תורני הכי דוסחותמת+

בעיר מגורי מי ששמר שבת שלח ל"תורני".44444
*בעיר הולדתי44444
כדאי לך גם לבדוק את ממד הר נוףאבטיחה

אני לא יודעת מה רמת לימודי החול בכל בתי הספר, אבל צופיה בהחלט משתייך לזרם החרד"לי. 

במוריה שברובע יש יתרון כי אפשר לגור בשכונות שסביב כמו מעלה זיתים ונוף ציון שיש להם אופי יותר ישובי. 

לגבי ממד הר נוף אפשר לגור בקרית יובל שבה יש קהילה תורנית שהתפתחה סביב הר המור אבל מכילה בתוכה אנשים תורנים מהשכונה שלאו דווקא קשורים להר המור. 

לגבי מחירים- לא ממש יודעת מה המחירים. קרית יובל זולה מקרית משה והשכונות מעלה זיתים ונוף ציון זולות מקרית יובל. 

בהצלחה!

מנצלש"ת..הריונימית

איפה אפשר למצוא פירסומים לשכירות במעלה הזיתים ונוף ציון? באתר יד 2 אין בכלל...

שמעתי שצריך לעבור וועדת קבלההסטורי
כנראה שאת הדירות שיש, מציעים למי שעובר.
אה ויש לך מושג איך יוצרים קשר איתם?הריונימיתאחרונה
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך