זהו.שאבעס

נגמרו החגים. הקדושה. חוזרים לשגרה. יהיה קשה. נעבור אתזה. אין לי חשק. כוח. כלום..

יהיה קשה להתחבר, למצוא את האורות והעוצמות סתם ביומיום, גם שהכי יבש ומייאש. גם שאני לבד. הכי לבד שיש..

"ורוח קודשך אל תיקח ממני". לא רוצה שתיקח את ה קדושה הזאת!לא מסכימה לעזוב.

זהו, אלול,תשרי כמעט מאחורינו

ברוך הבא חודש חשוון.

ברוכה הבאה שיגרה..

וןאי ככ מזדההה!!להיות בשמחה!!!
לא רוצה שיגמר, רוצה עוד הפעם שימחת תורה.
רןצה ךרקןד ולרקוד ולרקוד. ריקודים של שמחת תורה.
וואי את הקדושה והשמחה הפשוטה
לגמרי!וואי זה פשוט עצובשאבעס

אחרי כל חודש אלול, שעבדנו על עצמינו, ניסינו, השתדלנו, התחברנו.

אחרי כל היראה הזאת, יום כיפור! מלא תפילות .היינו כמו מלאכים. איזה קדושה.

אחרי כל האהבה המטורפת!  חג סוכות שזה ממש הזמן שלנו עם השם יתברך רק אנחנו והוא!

שהוא הראה לנו כמה שהוא אוהב אותנו.

אחרי שרקדנו בהכי פשטות עם התורה. שטעמנו מהמתיקות הזאת!

אחרי כל האור הזה שהיינו בתוכו חודשיים!

איך אפשר לעזוב??

ממש!! וואי טאטעלהיות בשמחה!!!
איך מושכים את כל זה אלינו עכשיו?
אולי זה הנסיון פה,דווקא הקושי הזה להתחבר בלי אורות..שאבעס

ברור שזה נסיוןלהיות בשמחה!!!
אצלי זה כ"כ הפוך...אנו_נימי (G+)

רק מחכה כבר לבוא הזמן...שגרת לימוד..

רק עכשיו אני מגיבה לזה, שלחו לי את זה.. מקוה שיעזור לנו קדושה אני מבקש!

זהו. נגמרו החגים והחגיגות. עם כל יום שעובר, נסוג לו תשרי, ואורו מתעמעם, דועך... אבל לא! האור לא נעלם, הוא נמצא כאן, גנוז, מחכה שנגלה אותו, שנשתמש בו – וזה מה שאומרת לנו הפרשה הראשונה, בראשית.

בראשית, ממש בתחילת הבריאה, אומר אלוקים "ויהי אור". אור – הוא הנברא הראשון בעולם. לפני הצמחים, בעלי החיים והאדם, לפני שקיימים ברואים שייהנו ממנו. ולא רק זאת – חז"ל מספרים שהאור שנברא ביום הראשון – נגנז לצדיקים לעתיד לבוא. אז למה הוא נברא ראשון, ולמה בכלל נברא אם מיד נגנז?

כי "יהי אור" – זה לא רק מאמר ממאמרות בריאת העולם, זו קריאת כיוון, הצבת מטרה.

הקב"ה בורא עולם, כזה שמעלים ומסתיר את אור ה', עולם תחתון ששורר בו חושך רוחני. ובראשית בריאתו הוא קובע - "יהי אור". זו תכלית בריאת השמים, הארץ וכל אשר בהם – שיתגלה בהם אור האמת האלוקית. כמו כל פרויקט שיוצא לדרך רק אחרי תכנון המטרה, ה' בורא את הנבראים כולם בכדי ש"יהי אור", שיתגלה בכל פרט, בכל נברא, אור ה' הבורא ומקיים אותו.

אחרי המטרה – מתחילה העשייה. הפוקוס עובר אל התהליך, אל המעשה והפרטים. המטרה נשארת ברקע, גנוזה בכל פעולה ובכל פרט, אך אינה גלויה עד להשלמת המלאכה. כך גם האור – תכלית בריאת העולם – נגנז, ויתגלה בעוצמה לעתיד לבוא, כשהבריאה תגיע לשלמותה, בימות המשיח.

והיכן הוא גנוז, האור? בתורה. התורה והמצוות, הן הפעולות המביאות את הבריאה למטרתה, הן המאירות את העולם, בהם גנוזה התכלית.

עם האור הזה נצא לדרך, לשנה החדשה. כל בוקר של שגרה - הוא בוקר אור, כל יום חדש - הוא יום בו מהדהדת מטרה מנחה לכל פעולותינו ביום הזה - "יהי אור".

וככל שנוסיף להאיר את העולם באור התורה והמצוות – נתקרב להשלמת מטרת הבריאה, עד שנזכה להתגלות האור שנברא ביום הראשון ונגנז, בגאולה השלמה.

יפה מאד.נפש חיה.אחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך