מה המחשבות שלכם על טיולים בחו"ל?הטוב הוא המוחלט
לא חושבת שיש בעיההאקונה מטטה
לא עוברים לגור שם
זה רק להתרענן
דומה כמי שאין לו אלו-ה..לב אוהב
ובאמת מצאת לך איפה לשאול חח..פורום של דוסים שלום..
מותר לצאת בשביל לישא אישההאקונה מטטה
יש פתרונות גם לדוסים...תמיד אפשר למצוא בן/בת זוג בטיול 
מי יישמע מה יש לי שם בחו"ל חחלב אוהב
זה רק התירוץ חחהאקונה מטטה
חוץ מזה יכול להיות מגוון מעניין שם
גם לדוסים יש פתרונות...והוא ישמיענו
לא, לא צריך פתרונות. אנחנו מסתדרים טוב מאוד גם בארץ ישראל.
שמעתי פעם קריין רדיו מפורסם שסיפר שהוא גר בירושלים והוא משתוקק לעבור לגור בתל אביב. כשנשאל מדוע? הוא ענה משהו שזעזע אותי אז, לפני כשש שנים, ומזעזע עד היום:
כי יש יותר מדי קודש בירושלים...
אז מי שמפחד/ נלחץ/ משתגע מהקודש- צריך לחפש 'פתרונות' איך להינצל מקדושת א"י. הארץ שעיני ה' אלוקיך בה, שכל הנביאים לא נתנבאו אלא בה ובעבורה ורק בה אפשר להשיג את התורה בשלמותה ולהרגיש באמת בתוך ארמונו של מלך.
יונה הנביא ברח מהקדושה של ארץ ישראל כדי ללמד זכות על עם ישראל, וגם זה לא עלתה בידו. מהאמת אי אפשר לברוח
אתה תוקף איש קשצריך עיון
אנשים טסים כדי להחליף אווירה, לראות עולם או כדי להתרחק קצת ממסגרות לוחצות, סיבות לגיטימיות לחלוטין בלי שום קשר לקדושת הארץ.
צריך להבין שיש לאנשים שונים צרכים שוניםרק שמחה#
גם אם אנחנו לא מבינים למה אנשים עושים בחירות מסויימות, אפשר ללמד זכות, ואפשר גם לא להבין.
ההורים שלי טסים אחת לשנה/שנתיים. קרה, כמה וכמה פעמים, שבזמן שהם טסו היו איתם רבנים גדולים בציבור שלנו. למשל רב מוכר במרכז, שטס עם אשתו למטרת טיול. או ראש ישיבה של ישיבה מסויימת מוכרת. אני בטוח שהיה להם בינם לבין עצמם סיבה מוצדקת.
אוקיי. צודקים שצריך ללמד זכותוהוא ישמיענו
כן באמת חשוב לזכור ללמד זכותהטוב הוא המוחלט
בעיקרוןתתן אחרית לעמך
@לב אוהב
המשפט שהבאת הוא עבור מי שדר שם. לא על מי שמטייל. עד כמה שאני יודע.
אבל בכל מקרה לכתחילה אסור. ההיתר הוא לצורך. כיום יש שמתירים גם לטיול שהוא זמני (בפניני הלכה מובא הסבר מעולה).
אה.. אופסי חח.. אבל בטוחה שיש עוד מלא מקורות..לב אוהב
את צודקתתתן אחרית לעמך
איסי שואל את רבו האם מותר לצאת לחוצה לארץ טענה לו שלא. רק אחרי שהוא 'חפר' לו הוא ענה לו 'איסי, נתרצית'. כלומר 'לכתחילה אסור. אבל כיוון שאתה כבר בראש של לצאת ואין מה להגיד לך אחרת אז יש צדדים להקל ותצא'.
חוץ מיזה שהראש ישיבה שלי אמר במפורש למישהו שזו עבירה. כי אסור.
נמצא שלכתחילה באמת אסור. אבל יש מקרים של צורך מותר (כמו נשיאת אישה וכו' למרות ששמעתי שההיתרים הם רק אם אין נשים בארץ ישראל וב''ה יש
). בכל מקרה, אם זה ממש חשוב לכותב השירשור שיברר בפניני הלכה. זה כתוב ממש טוב.
אבל זה כתוב רק על מי ש"דר" לא? אני טועה?מבקש אמונה
שמתי לב ש"תתן אחרית" ענה לשאלתימבקש אמונה
לשם נשיאת אשה וודאי שמותר, בתנאי שהם חוזרים לארץ.חסדי הים
נראה לי שאם הוא לא רק יוצא לכייף ולטייל, אלא באמת ללמוד על הגיאוגרפיה וההיסטוריה, אז אפשר להתיר מצד למידת אומנות.
אני שואלת כי אני חושבת שזה נהיה נורמההטוב הוא המוחלט
כי זה יותר זול מהארץהאקונה מטטה
אני לא רואה את זה ככה.שמלה אדומה
כן יש הרבה צעירים שיוצאים לראות עולם ומקומות חדשים והכל.. אבל בעניי זה עדיין לא הפך לנורמה, אולי יהפוך בהמשך, אבל בעניי עדיין לא

הבעיה שלאנשים יש קהות חושים כלפי הקדושה בארץחסדי הים
אני ממש מתחילה להרגיש ככההטוב הוא המוחלט
אף אחד לא חייבק"ש
יש הרבה נורמות בעייתיותבת 30
זה השפעה ישירה של העולם החילוני.
כי זה תרבות אחרת וזה מענייןחופשיה לנפשי
אין לי ארץ אחרת גם אם אדמתי בוערתעוד השנה
בתור אחד שהאחים שלו וחברים שלו טסים לא מעט, יכול להבין את הכיף בזה - לראות עולם, להרחיב אופקים..
אבל זה לא מסתדר *לי* - גם הלכתית (נכון שיש מקלים, אבל זו עדיין קולא ) וגם רעיונית - טומאת ארץ העמים בהרבה מובנים... לעומת ארץ ישראל שאינה קניין חיצוני לאומה וכו'.. אוירה דא"י מחכים.. בקיצור, הבנתם..
שמחה לשמוע שעוד נותרו כמה אנשים כמוניהטוב הוא המוחלט
גם לי לא מסתדר*שלי*
תלוי עם מי, תלוי לאן, תלוי למה, תלוי לכמה זמן...שמלה אדומה
הכי לאמישהי 1
עד כמה שידוע ליהמדלג
בס"ד
ת"חים תקנו אותי אם אני טועה: בימינו שהדרך קלה באופן יחסי למסע , ואם מדעתו לחזור מיד (כגון שקנה כרטיס גם לחזור) מותר לצאת לנופש. ושמעתי שהראוי הוא לא לצאת ליותר מחודש. בנוסף ידועה דעתו של מרן הרב קוק לגבי כל סוג של יציאה לחו"ל , אך אני לא יודע עד כמה זה נוהג לעיקר הדין.
עמדתי האישית: כרגע לא בוער לי לצאת מהארץ , המון מקומות נפלאים שעדיין לא הייתי בהם כאן. בנוסף לעניות דעתי האופנה של טיולים בחו"ל נובעת הרבה פעמים מלחץ / נורמה חברתית , דבר שראוי לבחון אותו במבחן השקפתנו האישית. אם יהיה ואצא - לא יהיה ליותר מחודש וודאי.
הרבה הצלחה 
נ.ב. יש לזכור שעל מנת לפתח חיבה ראוייה לארץ ישראל הקדושה צריך להלך גם בה
בבבלי גיטין עו: וב'ספרי' מוכח שאין היתר שמבוסס על אםחסדי הים
יש בעיה שאתה מפקיע את עצמך מקדושת ומצוות ארץ ישראל (רמב"ן על פי ספרי), או ממצוות התלויות בארץ (רשב"ם).
גם אם יש אפשרות לחזור בקלות, יש בעיה בזמן שיצאת.
אשריך שחידשת לי
המדלג
בס"ד
מכאן יוצא שמעיקר הדין אין לצאת כלל לצורך נופש ?
כן, אבל לצרכים שונים אז יש היתרים. נגיד הרמ"אחסדי הים
(זה קצת יותר מסובך, אבל כתבתי לפי משמעות הגמרות והפוסקים העיקריים)
בקטע של קדושה, וודאי שלא. אבל...מבקש אמונה
לפעמים בנאדם אוהב לברוח קצת מהמקום והאנשים שהוא רגיל אליהם.
לראות דברים שאין כאן בארץ -ויש מה לראות!! כמו הפלגה רצינית, מרחבים עם חיות מעניינות, הרים וכו'
ולפעמים מרגיש קצת חנוק ולחוץ עם כל ההתרחשויות שיש במדינתנו הקטנה.
וזה אולי עשוי לגרום לו רוגע...
אם אני לא טועה,
שמעתי שאחד מגדולי ישראל התיר טיסה לחו"ל אם האדם מרגיש חנוק ושזה יעזור לו.
בקיצור, אני יכול להבין את מי שטס (אם זה למקום שבאמת יש מה ליהנות ולהרגע שם)
זה ישמע קצת קשוחהטוב הוא המוחלט
מסכים.מבקש אמונה
אם זה לא כדי להנות ולהירגעפסידונית
(וכנראה גם לא כדי לישא אישה/ללמוד תורה/לצורך פרנסה, שזה מותר בכל מקרה) למה בעצם שייסע? 
התכוונתי "ליהנות ולהרגע" ביחד
מבקש אמונה
כי יש מקומות שאנשים הולכים לשם סתם מתוך סקרנות (או אולי בשביל להשתגע.. אבל נדון לכף זכות)
שלילי.לך דומיה תהילה
יש פה שאלה יותר רחבה.רק שמחה#
2. אדם בוחר לעצמו במה להחמיר ובמה לא, האם לאדם יש בחירה במה להחמיר? או שצריך להתיישר לפי נורמה מסויימת? למשל אדם שסומך על דעות מקלות ויוצא מהארץ ומקפיד על חומרות אחרות כמו טבילה וכשרויות מחמירות, ומישהו אחר ההפך.
אין מה להתפלפל, יש הלכהביתי יבנה בה
רמב"ם מלכים ומלחמות ה' ט'.
"אסור לצאת מארץ ישראל לחוצה לארץ לעולם אלא ללמוד תורה או לישא אשה או להציל מן העכו"ם ויחזור לארץ וכן יוצא הוא לסחורה אבל לשכון בחוצה לארץ אסור אא"כ חזק שם הרעב עד שנעשה שוה דינר חטין בשני דינרין וכו'... ואף על פי שמותר לצאת אינה מדת חסידות שהרי מחלון וכליון שני גדולי הדור היו ומפני צרה גדולה יצאו ונתחייבו כלייה למקום".
לסיכום: לעבור לגור לתמיד, מותר רק כשיש רעב. באופן זמני מותר בשביל לישא אישה, סחורה, ללמוד תורה, להציל מן העכו"ם. טיולים אינם בכלל ההיתר הזמני לצאת לחו"ל.
סליחה שאני אומר, זה בכללי בעיה של הרבה אנשים, שואלים 'מה אתה חושב', 'מה אתה מרגיש', 'מה עמדתך' וכו' וכו'.
אנחנו צריכים לשאול מה ההלכה אומרת.
בהצלחה!
עובדה שיש פוסקים שמקלים, למרות הרמבם שהבאתרק שמחה#
אני בעדחופשיה לנפשי
מה מטרת השרשור?צריך עיון
יש רבנים שאוסרים ויש רבנים שמתירים, ככה שמי שטס יש לו על מי לסמוך. עכשיו השאלה איך זה משפיע על הקשר וזה כבר תלוי בשני הצדדים, עד כמה חשובה לכל אחד העמדה שלו.
פתחתי את השרשור מכמה סיבותהטוב הוא המוחלט
אז אני אגיד גם כמה מחשבות בנושאצריך עיון
1. אין לך מה להצטער על אנשים שנוסעים, הם עושים את זה בהיתר.
2. אני מסכים איתך שזו נקודה חשובה, אולי כדאי להכניס את זה לשיקולים
אני פעם התנגדתי בצורה די נחרצת ליציאה לחו"ל, היום אני במקום שאני מבין הרבה יותר את הצורך הנפשי שבזה. אז אני לא יודע להגיד מה ההלכה כי לא למדתי את זה לעומק, אבל יש פוסקים שמתירים אז אני לא רואה בעיה גדולה מדי באלה שיוצאים.
אני כתבתי גם מהפן ההלכתיהטוב הוא המוחלט
אם יורשה לי לומר..מבקש אמונה
קודם כל, זה לא רק רווקים אלא גם הרבה נשואים טסים לחו"ל.
אולי רווקים יותר כי הם לא קשורים לאף אחד. אבל לא נראה לי שזה קשור לבריחה..
דבר שני, תחשבי רגע,
להיות שבוע במדינה שאין התראות על פיגועים, אין פחד להסתובב ברחוב, ואופנוע שנותן גז לא נשמע כמו אזעקה של טילים.
זה לא נשמע לך יותר רגוע?
אתה באמת מפחד להסתובב כאן ברחובות?ברגוע
בחו"ל דווקא יש הרבה אנטישמיות.
הרבה שמים כובע במקום כיפה כדי שלא יזהו שהם יהודים.
לפעמים ממש כן. אנשים נדקרים ככה באמצע המנת פלאפלמבקש אמונה
יש מקומות שלא ככה... תאילנד לדוגמא
צריך להכנס לפרופורציותברגוע
טרור המטרה שלו היא להפחיד,
אבל אם חושבים בהגיון אפשר להשתחרר מזה.
בתאונות דרכים נהרגים הרבה יותר אבל לא ראיתי שאנשים מפחדים לנסוע בכביש בגלל זה.
מצב הבריאות בתיאלנד יותר מטריד..
מצטער, אבל זה לא עובד ככה אצל כולם.מבקש אמונה
קודם כל, אתה לא באמת תצליח לשכנע את כולם לא לפחד.. יש כאלה עם טראומה לך תשכנע אותם.
דבר שני, מדובר במישהו שממש מחפש להרוג, ואין לך מושג מי זה, וזה יכול לקרות בכל מקום.
זה לא משהו שנוצר מטעויות שמנסים למנוע לכן זה הרבה יותר מפחיד.
אתה לא מפחד? חזק וברוך! יש כאלה שכן..
עדיין בתאילנד יותר רגוע.. זה לא שיש שם מגיפות על ימין ועל שמאל
ניסיתי לשכנע אותך, לא את כולם..ברגוע
מי שממש מפחד מפיגועים עדיף שילך לטיפול.
טיול של כמה ימים בחו"ל לא יעזרו לו לטווח הארוך.
חשבתי שאנחנו מדברים על כולם
מבקש אמונה
בכל אופן, לא נראה לי שזה קשור לטיפול כלשהו... תאיר את עיני.
יתכן שזה עשוי לעזור יתכן שלא.. לא יודע. אבל כף זכות על מי שטס וודאי שיש
אני לא מבין בזה, אבל יש טיפולים לטראמותברגוע
אבל לא לכולם זה טראומה.. אצלי לא לפחותמבקש אמונה
פשוט המצב שאתה חי במקום שבו כמעט כל רגע יכולה להיות התרחשות.
או שאתה נמצא ליד המקרה או שאתה שומע עליו בחדשות.
אז או שאתה מפחד למות, או שאתה סתם עצוב מהשמועות..
לי מרגיש יותר רגוע שמסביבי יהודיםלב אוהב
כל אחד ומה שהוא מרגיש.. יש גם כאלה שמפחדים -ובצדקמבקש אמונה
זה מאוד תלוי בסיבהרק שמחה#
צריך לברר, למשל יכול להיות אדם שטס בחגים כי הוא שונא משפחתיות. מאידך, יכול להיות אדם שעבד נורא קשה שנה שלימה, וסוף סוף יש לו שבוע חופש, אך עם כל הבאסה יש חמסין כל השבוע-36 מעלות. לטייל בארץ לא אופציה בשבילו, והוא מרגיש צורך לצאת לחופשה. ורבו מקל בכך.. והחליט לטוס.
מסכימה.הטוב הוא המוחלט
דיברנו על זה בדייטנרו יאיר.
ואז אמרתי לה שאף פעם לא הייתי בחו"ל והתכנון הוא להמשיך ככה..
לא כי אסור, ייתכן ובימינו יש היתרים,
אלא כי אני מרגיש שנכון לי להישאר בארץ שאבותיי היו נותנים את כל כספם כדי לשהות בה לדקה.
אז היא אמרה לי שהיא נסעה עם חברות לשבוע למדינה באירופה (שישראלים רבים נוסעים לשם.. נשנה מהפרטים מחשש לאאוטינג) וזה היה נראה שהיא רצתה קצת לבחון את התגובה שלי.. ככה זה היה נראה. להראות לי שהיא לא דוסה כמו שהיא נראית..
לא נבהלתי. שאלתי אותה 'איך היה וכו'..
ואז היא אמרה בחצי חיוך 'והיה ממש כיף אולי אני ארצה פעם לנסוע שוב..'
אז אמרתי לה 'בכיף, תסעי, למה לא?'
אני חושב שבאמת צריך לבדוק מה הגדרים ההלכתיים כאן, אבל חוץ מהנושא הזה זה כבר מגיע למקום אישי, שכל אחד יעשה מה שנכון לו ואיך שהוא מרגיש..
אבל דיון מעניין יש פה..
זה מורכבבעוז ובענווה
מצד אחד כל הרעיון של קדושת הארץ ולא לצאת ממנה. מצד שני יש היתרים למה לצאת ומאילו סיבות.
אני יצאתי למטרה של טיול תחום בזמן ומסיבות שלא מאפשרות למצוא לו אלטנרטיבה ראויה בארץ. למשל סקי.
הרעיון של לצאת פעמיים שלוש בשנה נראה לי לא לעניין כי זה למראית עין הופך את השהייה בארץ לסבל ואת היציאה ממנה ל"גן עדן", כשבאמת ההיפך הוא הנכון.
זה מזכיר לי את ההלכה של חליצת תפילין של ראש ביד שמאל. להראות שקשה לי הפרידה מהתפילין. אין הכי נמי גם ביציאה מהארץ - אם יוצאים, אז לא באנחת רווחה.. אלא בגעגועים.
ככה נראה לי
הדיון פה הוא על עמדת ההלכה או על תחושות?נרו יאיר.
מבלי לנקוט צד בעניין
אני פתחתי כדי לשמוע דעותהטוב הוא המוחלט
לא כותבת מהפן ההלכתיא-לדהיד
חוויית היומיום שלי לא רוויה בהרגשה של קדושת א"י, מעצם היותה חוויית יומיום. החיים הקבועים בארץ, על כל הטוב והקושי בהם, הם שמרגישים לי קדושים. לכן מבחינה אישית לא מרגישה קושי רוחני ביציאה מהארץ לצורך חזרה.
חייבת גם לומר שהמילה "בריחה" שהוזכרה פה בכמה הודעות לא חייבת להיות שלילית בהכרח, ואני רואה ברצון לברוח משהו טבעי, שצריך להיות קשובים גם אליו. לכן טיסה לחו"ל כבריחה זמנית (או יותר מדוייק - כלקיחת זמן ומרחק מדברים מסויימים) נשמעת לי כמו רעיון לא רע. גבולות פיזיים משפיעים על גבולות נפשיים, ולפעמים לטובה.
לטעמי לא שווה את הזמן והכסףפעם הייתי עוגי
לא בהכרח שמבחינה כספית טיול בחו"ל יותר יקר..בדוי1
יש היום מקומות באירופה שהטיסה אליהם הלוך וחזור זולה יותר מדלק לצפון
אבל לא יותר מרכבת / אוטובוס לצפון
פעם הייתי עוגי
לא יודע אם העסקאות האלה שוות מבחינתי גם את הכסף
(ובטח הזמן) שהן לוקחות
אני עברתי את התקופה הזו.. לא יוצאים לטייל בלי רכב;)בדוי1
וברצינות-
בעיני, באופן אישי, הנקודה היא לא הזמן והכסף.
זה נכון יותר לכמה שנים טובות אחורה. היום המציאות שונה ולא צריך להיות עשיר גדול כדי לטוס לחו"ל ואם אין לך כח לארגן טיול יש אנשים אחרים שיכולים לעשות זאת במקומך
אם מאוד רוצים לצאת, זה אפשרי גם כלכלית- יותר מפעם
לא נכנסתי לשיקולים אחרים
עם זה אני לא יכול ולא רוצה להתווכח
פעם הייתי עוגיאחרונה
אתם רוצים לפרגן?advfb
תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.
דוגמא -
תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך 
אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
הוא @חתול זמני.
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר
פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום
אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר
עם שטויות
למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאראחרונה
פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃
מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb
זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"
ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"
למה בעצם?ריבוזום
אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)
למה עדיף להמנע?advfb
את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.
אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה.
והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".
כחתול זמני,חתול זמני
רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.
אסבירריבוזום
המשךריבוזום
יש עוד מחקרים דומים.
הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?
ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.
זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים.
אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
הוא כמובן לא קשור לכאן
יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים
היי לכולם,
בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)
כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין
הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת
ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.
אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?
מה שאר החיילים הנשואים עושים?
אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.
הראשונים.
לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.
מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.
לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת
רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....
חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.
נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?
הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר
בקרוב אצל כולם בע"ה!
מזל טובאריק מהדרום
מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
מזל טוב!חושבת בקופסא
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני
איזה מרגש
שתבנו בית קדוש ושמח ביחד
מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממש
ארץ השוקולד
מזל טוב,
שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות
תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן
איזה יופי!
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!
איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת
המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!
וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה
איזו בשורה משמחת ומרגשת
בשעה טובה ומבורכת ממש
שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳
תמונות/מראה חיצוניאנונימי 14
רוצה להציע משהי מהעבודה לחבר.
חושש שאחד הצדדים לא יתלהב מהמראה החיצוני של השני. (שזה כמובן לגיטמי, פשוט החשש האמיתי שאחד הצדדים יבין שזה בגלל זה..)
מניח שהפתרון פשוט אבל לא חד לי מה לעשות.
אשמח להסבר קצר.
תודה.
נראה ליהרמוניה
-לשאול מראש את שני הצדדים אם יש דברים במראה חיצוני שקשה להם איתם והם עילה לפסול מבחינתם, ולפעול לפי זה.
-אם יש אפשרות להציע קודם לצד שפחות יתלהב בלי שהצד השני יודע שהציעו אותו. אולי לבקש פרטים משני הצדדים, ורשות להציע וכולי... ואח"כ אם התשובה שלילית להגיד שבסוף הצד השני תפוס.
פשוט תציעadvfb
נטית ליבי אומרת שזה לא אחריות שלך, מי שלא ירצה אז לא ירצה, אתה עשית את שלך.
האמת עברתי משהו דומהשבור לרסיסיםאחרונה
איזה הצעה שהצעתי לחבר.
תתיעץ עם אנשים שמבינים
שאלהאני:)))))
מישהו פה שאל על איך מתנהלים נכון בשידוכים ובפגישות ועניתם יפה, אני לא חדשה בשידוכים אבל אשמח לשמוע מהצד הגברי איך הייתם רוצים שהמדוייטת תתנהל, מה עושים ומה לא.
סתם רוצה לשפר את איכות הפגישות.
תודה רבה! אשריכם!
אם אינני טועה עיקר האיפור בעבר היה דווקא בהירחתול זמני
כמו הגיישות ביפן וכיו"ב
כי האיכרות היו שזופות ובנות המעמד העליון יכלו לשבת בבית ולכן היו בהירות יותר