מילים לא עולות כסף - יוני לביאעוזיה
יוני כתב בעבר את הדברים לעלון של תנועת אריאל, ועכשיו התפרסמו הדברים גם באינטרנט.
חשתי שהדברים נכונים לגבי רבים מהפורום הזה, לאחר שקראתי דיונים רבים בנושאים שונים בפורום.
תקראו, זה יפה.

"מילים לא עולות כסף..."
ישנו סיפור ישן על אפיקורס אחד שנפל מצוק בגובה אלפיים מטר.
הוא מצליח לתפוס באיזה שיח בגובה אלף מטר, מרים את ראשו לכיוון השמים וחושב לעצמו: 'אין לי מה להפסיד'.
"היי, יש שם מישהו למעלה?", הוא קורא.
"כן, אני, אלוהים", מגיעה התשובה.
"או, תודה לאל", משיב האפיקורס. "אנא אלוהים, עזור לי, אני אעשה הכול!"
"כמובן, בני, אך יש לי בקשה אחת".
"כל שתבקש, אלוהיי", הוא משיב בשארית כוחותיו.
"אציל אותך, ילד שלי," אומר אלוהים "אך עליך להאמין בי קודם".
"בודאי שאני מאמין, רק תציל אותי כבר", הוא זועק.
"עזוב את הזיז, ואני אתפוס אותך" אומר לו הקול.
האפיקורס מביט למטה, אומד בעיניו את הגובה העצום, ושואל: "חוץ ממך, יש עוד מישהו שם למעלה?"

"מילים לא עולות כסף", אומר פתגם ידוע. ובאמת, ב'לְהַגִיד דברים', כולנו ממש טובים. אבל מה קורה כשצריך לא רק לדבר אלא גם לעשות, לחיות ולהתמודד? האם נעמוד אז מאחורי כל המילים היפות שלנו? שאלה טובה!
למה בדיוק הכוונה? הנה כמה דוגמאות:
"אהבת ישראל בנשמה", מכירים את השיר? התשובה חיובית מן הסתם . אבל מה קורה כשנתקלים במישהו שהוא לא בדיוק החבר הכי טוב שלנו, אם לדבר בלשון המעטה. למשל, איזה שמאלן שטוען שהמתנחלים הם אלו שגורמים את כל הצרות של מדינת ישראל, וצריך לפנות את כולם, עכשיו ומייד. איך נרגיש כלפיו אז? ואיך נתייחס אל שוטר או חייל שידחוף אותנו במהלך הפגנה? האם יחד עם הביקורת והויכוח הלוהט נזכור לשיר על "אהבת ישראל", או שנרצה להסתער עליו בחזרה ולבטא את כל הכעס שמתפרץ מתוכנו.
"כל מה שה' עושה - לטובה" יודעים להגיד כולם. העניין הוא שאנחנו אומרים את זה בביטחון גדול כזה בעיקר כשהצרה היא של... מישהו אחר. ומה קורה כשלנו קורה משהו רע? האם גם אז אנחנו זוכרים את הסיסמא הזאת? או שאנחנו עסוקים בלקטר, להתעצבן ולהיות מתוסכלים על זה שהדברים לא מסתדרים כמו שהיינו רוצים?
"הפרנסה מאלוקים" אומר כל בעל עסק לעצמו. ומה קורה כשמישהו מנסה לפתוח עסק מתחרה בצד השני של הכביש? האם גם אז הוא ישמור על קור רוח וימשיך להיות רגוע ושלו כי הרי "הפרנסה מאלוקים"?
האמת היא שאפשר היה להמשיך כך עוד ועוד, ואני בטוח שאתם יכולים לתרום עוד כמה דוגמאות משלכם. אבל אני רוצה להוסיף רק עוד דוגמא אחת, שלצערנו היא מאוד אקטואלית. כולנו מאמינים בכל ליבנו בגאולה. אנחנו גם יודעים לצטט מצוין שדרכה של הגאולה הוא להופיע לאט ובשלבים, וייתכנו אפילו נסיגות - "כך היא גאולתן של ישראל, קמעא קמעא", "דומה דודי לצבי, מה צבי נגלה ונכסה..." וכו'. אז למה כשהדברים לא הולכים בקצב שרצינו, למה כשיש סיבוכים, עיכובים ונסיגות (התנתקויות...) אנחנו כבר מתחילים לפקפק ולשאול – 'אולי טעינו?', 'אולי המדינה הזו היא לא ראשית צמיחת גאולתנו?' וכו' וכו'.
תחשבו על זה. בהצלחה!
כתב: יוני לביא, "חברים מקשיבים"
טוב, אז ככה:3יפי
אני אישית אהבתי ת'קטע אבל אני חושבת שהגירוש הרחיק אותנו מהגאולה. עצם זה שיהודי מגרש אח מהבית- זה ריחוק מהגאולה. וחוצמזה... עם כל הכבוד, אני לא יכולה להגיד לשוטר/חייל שגירש או ליס"מניק שהתנהג לאנשים בעמונה כמו... חיה, לכל אלו ולעוד כמה אני לא מסוגלת להגיד: "בוא, אח שלי, אני אוהבתותך למרות מה שעשית כי 'ואהבת את רעך כמוך'". לומזמן שמעתי על זה שיעור. אדם שמזיק לעם ישראל, גם אם הוא יהודי, לא צריך לאהובותו. לגבי "כל מה שה' עושה- הכל לטובה", אני עדיין מאמינה בזה בלב שלם, גם אחרי הגירוש ואחרי כל פעם שקורה לי משהו רע: רבתי עם ההורים/חברה, היה פיגוע, פספסתי משהו שרציתי להשיג או כל דבר אחר. עם הקטע של פרנסה עוד לא יצא לי להתמודד...
קראתי ת'ראשון.. חמוד..הודיה מהדרום
השני זה סתם סיכום, מסקנות, מוסר... כאלו...3יפי
יפה...ברוריה מהגוש
טוב, אהבת ישראל אני גם לא אומרת..
מה? לא הבנתי למה את מתכוונת...3יפי

התבלבלתי-ברוריה מהגוש
טוב, על אהבת ישראל אני גם ככה לא מדברת...
(הוא כתב שמדברים ולא עושים..)
אה... עכשיו זה ברור...3יפיאחרונה
לא התכוונתי להעלות דיון על הדוגמאות..עוזיה
אבל באופן כללי המסר הוא "אל תדון את חברך..."
הבנתי, סתם אמרתי..ברוריה מהגוש
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך