תנסו להיות אמיתיים ובלי סיסמאות
היי אני חדש אשמח לתגובות שלכםאני צב ללא בית
תנסו להיות אמיתיים ובלי סיסמאות
אני..אגמי היפיפיה
כל היום אני מדברת עליו מקווה שהוא שומע לכולם יש קשיים לכן אי אפשר לשפטו אף אחד עם קשה לך במשהו זה רק מעמיד את עצמך בנסייון עם להאמין שאלוקים איתך או לא זה לא שאני צדיקה תמימה אני ממש ממש לאאאא כאילו באמת שלא אבל את זה שאלוקים שומע אותי לא משנה מה אני יעשה זה מה שמחזק אותי זה מה שנותן לי כוח
מקוה שעזרתי![]()
לפעמים אהבהמתיישב בנשמה
לפעמים אכזבה.
לפעמים כעס...
משתנהבין שני עולמות
לפעמים כעס על אש גבוהה ולפעמים כעס על אש נמוכה
לפעמים אהבה על אש גבוהה ולפעמים אהבה על אש נמוכה
מנהיג שמוביל ומכוון את כל החיים שליכבתחילה
TEEEEEEEEEEEEEEEEERHאונום ופונום
תודה על התגובות. אני יהיה יותר ספציפיאני צב ללא בית
מרגיש שגדול עליי כל הסיפור הזה. לא מבין מה הקטע של כל זה. של כל העולם הזה. ביום כיפור בכלל התבאסתי כל היום בתפילות. כל הזמן עלה לי בראש המשפט של השיר של חנן בן ארי, מה אתה רוצה ממני...
זה כאילו הוא ברא אותנו למשימה שהיא מראש לא אפשרית, בלי תכלית ומטרה ברורים. משחק לא הוגן!!!
זה מלווה אותי כבר כמה זמן. שמעתי הרבה שיעורים באינטרנט, דיברתי עם רבנים אבל אני לא מרגיש שאני מקבל תשובות ואני מסתובב בתוכי בהרגשת כעס על אלוקים.
מישהו מכיר את ההרגשה הזו ויכול לכוון אותי לשיעור טוב או תשובות לעניין???
וואי ממש קשה.. מבינה אותך מאודהילושש
הלוואי והיו לי תשובות..
גם אני מוצאת את עצמי לפעמים מחפשת... ולא מוצאת..
תודה על ההזדהות...אני צב ללא בית
זה טבעיבת של השם
מוכר לגמרי..
זה אפילו כתוב בספרי יהדות, למשל בתניא.. כל החיים שלנו בעולם הזה,שעדיין לא מתוקן בעקבות חטא אדם הראשון ועוד לא נגאל, הם מאבק בין הגוף לנשמה, בין הנפש הבהמית לנפש האלוקית.. מאבק של הגברת הרוחניות על הגשמיות והתגברות על רצונות גשמיים.. וזו בעצם תכלית החיים..לנצח כל יום ורגע מחדש -ליבא | המאבק הפנימי | ד"ר יחיאל הררי
אבל מה הקטע??! בשביל מה כל זה??!אני צב ללא בית
ואל תגידו לי עולם הבא. כי אם לא היה נברא העולם והאנשים גם לא היה תקטע של עולם הבא ושכר וכל זה...
בשביל תיקון הנשמהבת של השם
עשיית רצון ה' היא לא רק בשביל עולם הבא..היא מוסיפה טוב בעולם, בכל העולמות.. בנשמה שלנו
אני בהחלט מבינה ומזדהה עם התחושהבת של השם
אבל עדיין.. אם נחשוב על רבנים, גדולי דור למשל, לא נראה לי שהם גם מרגישים ככה.. ככל שהאדם יותר מחובר לה' ולרצונו הוא יותר מכוון לתכלית ויותר טוב לו
אבל גם הרבנים והצדיקים הגדולים חייםאני צב ללא בית
ואני לא מבין מה הקטע לברוא עולם כזה שכל הזמן יש בו מאבקים וקשיים שידוע מראש שאי אפשר באמת לקיים את כל התורה והמצוות... סליחה שאני אומר אבל זה אפילו תחושה לפעמים של התעללות. מרגיש שזה לא הוגן!! הוא יושב שם למעלה ונהנה מההצגה...
נכון אבל כשמצליחים זה הסיפוק הכי גדולבת של השם
לא באנו לכאן בשביל לשבת רגל על רגל ולמרוח את החיים.. החיים זה עבודה וזה היופי שבזה.. וזה בשבילנו, בשביל תיקון הנשמה שלנו. לא בשביל ה', הוא לא באמת צריך את זה
לא ביקשנו את העבודה הזאת ולא רואה בזה יופיאני צב ללא בית
אני מודה לך ומעריך את הניסיון שלך לעזור לי אבל זה לא ממש עונה על השאלות שלי...
ואם לא היינו נבראים אז מה היה פה? סתם עולם?בת של השם
לא. גם לא צריך את העולם. שלא יברא כלום...אני צב ללא בית
אז למה הוא קיים?בת של השם
ה' הוא מקור הטוב ומטרתו להיטיב..בת של השם
לא להיות פה סתם בלי תכלית..
זו בדיוק השאלה!!אני צב ללא בית
מה התכלית של כל זה??
בשביל מה הוא צריך את זה?
אתה שואל בשביל מה נבראו בני אדם בעולם הזה.............
אבל זה לא כזה פשוט, בעולם הזה האדם צריך להתגבר על הרבה מכשולים ופיתויים כדי באמת להגיע לתכלית שהיא התענגות על זיו שכינתו של ה'. ובאמת חכמים מדיינים אם טוב לאדם שנברא, ובסוף הם מגיעים למסקנה שנוח לאדם שלא נברא. אבל אנחנו בוטחים בה' שהוא עושה את הדבר הכי טוב בשבילינו ואם אנחנו כאן זה הדבר שהכי טוב בשבילנו. וה' לא משאיר אותנו פה לבד, הוא תמיד איתנו ותמיד עוזר לנו,הוא רק מחכה שנבקש ממנו.
יפה
חידוש
אבל לכאורה זה לא באמת עובד..מבקש אמונה
רוב העולם בכלל לא אוהבים אותו ומנסים להתכחש אליו.
מתוך אלה שכן אוהבים- הרוב לא מצליחים לממש את הפוטנציאל..
ואלה שמתחילים לנסות מקבלים פיצוצים שלרוב מחזירים אותם אחורה.
"ראיתי בני עליה והם מועטים" זה כתוב.
קטע מוזר..
במקום זה, הוא יכל לשתול לאנשים זיכרון שהם עשו והשקיעו- ולתת להם ליהנות- בלי כל הברדק
הרי הוא כל יכול לא?
זה בדיוק התפקיד של עם ישראל.............
אולי לך זה נראה שיש דרכים יותר טובות להטיב לברואים, אבל אני סומכת על ה' שהדרך שהוא החליט היא הדרך הכי טובה שיש.
ורוב עם ישראל לא עומד ביעד.. לא הוא ולא שאר העולםמבקש אמונה
השאלה היא על בורא עולם למה הוא עשה את הדברים כל כך קשה, עד כדי חוסר הצלחה.
ואת אומרת שיש לו סבלנות... סבלנות צריכים כשסובלים, והוא לא. אנחנו אלה שסובלים
הדברים שכתבתי אלא רק הדברים שידועים לנו.............
לא. אני שואל שאלה בסיסית יותר.אני צב ללא בית
מה התכלית של כל זה??
בשביל מה הוא צריך את זה?
עיין טללי חיים בפרשת בראשית (של הרב החלבן, ישיבת רמת השרון)נער גבעות מצוי
אני אנסה להסביר.............
יש גם את הסיבה שה' הוא הטוב, וטבע הטוב הוא להיטיב, לכן ה' ברא ברואים שלהם הוא יוכל להיטיב.
וזה רק מה שאנחנו יכולים להבין בשכל האנושי שלנו. אנחנו לא באמת יכולים לתפוס את ה' ואת המחשבות שלו. זה רק הסבר בשבילנו כדי שנבין מה ה' רוצה מאיתנו: רוצה להיטיב לנו, ורוצה שנמליך אותו עלינו.
אם במצב הזה לא מצאת תשובות לא תמצא בפורום תשובות!נער גבעות מצוי
תמשיך לחקור ולחפש, מובטח לך שתמצא תשובה, ככל שיותר תשקיע ותרצה. תקיים מצוות מחוסר חשק, גם זה משהו. ותתפלל לד' מלב תמה, תבקש ממנו שיאיר לך את הדרך, כי "תעיתי כשה אובד"! ואם אני לא יודע מה רצונו, לשם מה אני קיים, אז תבקש ממנו שירחם עליך ושיעזור לך למען שמו.
תצליח אלף פעמים, ד' אלוהינו יעזרנו תמיד.
תודה אחי אני מנסה תאמין לי...אני צב ללא בית
זה לא העסיק או מעסיק כאן אף אחד???! מישהו מצא תשובות ויכולאני צב ללא בית
שיעור מומלץ.............
קצת ארוך, אבל שווה את זה!
אני ינסה לענות מה שאני יודעטרנטה
למה ה' בכלל ברא בני אדם? משעמם לו?? מה מוביל את מי שכל העולם שלו עם אינספור מלאכים ושרפים שמסביבו וכל מה שהוא הולך זה מקים עולם שהוא בעצם כלום!
אלא מוכרחים לומר שהייתה איזו מטרה שהוא רצה להשיג. מה המטרה?
המסילת ישרים כותב בתחילתו שה' ברא אותנו כי הוא חפץ ורוצה בטובתנו, כלומר ה' באמת לא צריך את העולם אבל הוא רוצה בטובתך. המסילת ישרים מדגיש הרבה בספר שלו כמה העולם הזה זה הטעייה אחת גדולה וכמה תענוגות ממתינים לנו בעוה"ב.
רק שניקח פרופורציות: תיקח את כל ההנאות שהיו בעולם מתחילתו ועד סופו לכל האנשים בגלובוס תדחוף את זה לרגע אחד וקיבלת רגע בעולם הבא! העולם הבא הוא אינסופי והרגעים בו לא ייגמרו לעולם... זה נצח כל התגברות, כל מילה של תורה זה נצח של הנאות!!
שאלו כבר הרבה לפניך - אם ככה אז מדוע ה' הכניס אותנו לעולם הזה? שיביא אותנו ישר לעולם הבא ונהנה? מקובלת התשובה שה' לא רוצה לתת לנו לחם חסד כי מה שהתאמצנו עליו זה הרבה יותר הנאה לקבל את השכר.
אבל לי היה קשה עם הפירוש הזה כי מה הבעיה של ה' לברוא את העולם באופן שאנשים נהנים מלחם חסד בדיוק כמו ממתנת חינם ואז להביא אותנו ישר לגן עדן?
עוד קושיה למה לפי זה יש עונשים?
על השאלה השנייה אפשר לענות שבלי העונשים לא היינו מקבלים שכל לעשות את המצוות אבל על השאלה הראשונה אין לי תשובה, אבל זה לא גורם לי לבעיה באמונה כי אני עדיין יצאתי בפלוס (אם לא הייתי נברא לא הייתי מגיע גם לעולם הבא) אני מלא הכרת הטוב לה' שהוא בכלל הכניס אותי למסלול שבסופו יהיה לי כל כך טוב, וגם אם אני לא מבין למה הוא לא הכניס אותי למסלול אחר (לעולם הבא ישר בלי העולם הזה) אני לא מצפה להבין כל מהלך של האלוקים, הוא לא מתייעץ איתי אבל אני בטוח שאם הוא רוצה בטובתי אז כנראה שזה הכי טוב לי
הספר "אור חדש" של הרב ארושבת של השם
וגם "יגל לבי בישועתך" של הרב יגאל כהן
למה אתה חושב שהמשימה שבשבילה ה' ברא אותנו היא לא אפשרית?.............
הספר ''בקשו פני''אבינו מלכנו
ספר של הרב יהושע על ימים נוראים. מדבר בדיוק על זה. ממולץ מאוד!
מזדהה ממש רק לא הבנתי משהונחשון מהרחברון
לגבי הלא אפשרית אתה צודק לגמרי רק הוא גם אמר לא עליך המלאכה לגמור ואין אתה רשאי להתבטל הימנה
קשה לתאר את זהנער גבעות מצוי
אני חושב שאני משתדל (לא אשקר, לא משתדל באמת) לעשות רצונו, ואני מאמין ויודע בשכלי שהוא מיטיב לי כל הזמן, אבל אני בהחלט רחוק לצערי מתחושת קירבה אמיתית.
כמו אבא - דורש הרבה ונותן הרבה הרבה הרבה הרבה כפול אין סוף!טיל&ישראלי!
אני מרגישה כלפיוקדושה אני מבקש!
שהוא פשוט אבא מתוק. עם כל הדברים הטובים השמחים בחיים שהוא נתן לי בפרט ולכולנו בכלל. וגם בדברים קשים וכואבים - כשחלק מהדברים עוברים אני שמה לב שזה תמיד יצא טוב בסוף ורק הצמיח אותי והביא אותי להיות מי שאני. וגם זה לדעתי חסד ה' פשוט הוא קצת נסתר, ובע"ה שנזכה לטוב גלוי וחסד גדול ושמחה אמיתית תמיד. וסתם גם מרגישה שהקשר שלי איתו קצת מתפספס והייתי רוצה יותר, כי מניסיון אישי לומשנה כמה אנשים יהיו טובים ונחמדים אליכם - (ובמיוחד אם אנשים לא קיבלו את הטוב הזה) אז תכל'ס מה שהכי בעולם נותן סיפוק, עומק ונחמה ושמחה זה הקשר שלנו עם ה' יתברך. הלוואי שנזכה
הערצה ויראה.יכול להיות ש-
כלוםניגון הלב
תאמת, נשמע כואב ועצוב...מעדיף להרגיש כעס...אני צב ללא בית
אין לי מה לכעוס עליוניגון הלב
אבא אמיתי - דורש קצת יחסית ונותן המון המון המון המוןטיל&ישראלי!
המקלט שליזוהרת בחושך
אבל לפעמים גם כעס
זה משתנה
תקשיבו חבר'ה,אני צב ללא ביתאחרונה
אז תודה לכולכם, ותודה ליהודי היקר שהקדיש לי מזמנו ועזר לי להרגיע...(;
דבר שני, אני מצטער על סגנון בוטה ומתריס שהשתמשתי בו לפעמים. היתה לי תקופה לא משהו בלשון המעטה,הייתי נסער וכתבתי דברים שאח"כ הצטערתי. ניסיתי לעשות עריכה כמה פעמים אבל לא הצלחתי.
אני מאמין שכל אחד עובר לפעמים תקופות קשות שהוא מרגיש שהכל קורס, הכל קשה, אבל בסוף השמש זורחת...
עדיין יש שאלות וכנראה גם יהיו בעתיד, וטוב לדעת שאתם כאן ושיש מי שמוכן לנסות לעזור ושאנחנו אחד בשביל השני בטוב ובקשיים...
בהצלחה, רוגע ושמחה בעבודת ה' לכולנו!
ותכל'ס אין כמו אבא בעולם! גם אם לא תמיד אנחנו מבינים אותו, מה היינו עושים בלעדיו?!
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
את יכולה להפסיק להספיםנקדימון
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.
אני חדשההרהמורניק
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!